Összefogás? Mégis, kivel?

2013 szeptember 16 10:26 de.63 hozzászólás

Régóta vívódom önmagammal, írjak-e az ellenzéki összefogásról, avagy sem, de eddig, gondoltam én, mint Pató Pál úr mondta hajdanán: ej, ráérünk arra még.

Ráérek, mert úgy véltem, ahhoz, hogy az Orbán-rezsimet (copyright Bajnai Gordon) leváltani szándékozó felek közös nevezőre jussanak, illetve, hogy a közös múlt máig elvarratlan szálait tisztázzák, ahhoz nekik is idő kell. Nekem pedig, balliberális érzelmű választóként különben sem az a dolgom, hogy jósként, esélylatolgatásokba bonyolódjak, hanem az, hogy türelemmel megvárjam, hogy akikkel szimpatizálok, milyen alternatívát tesznek le elém. Aztán, ha már ott van előttem az étlap, a menüből majd szépen eldöntöm, hogy tetszik-e a kínálat, avagy sem. Tudom, ennem muszáj, különben az „ius murmurandi” joga sem jár. Mentségemre szóljon azonban, hogy nekünk, balliberális érzelmű fogyasztóknak viszont több szakácsunk is van, s nagyon nehéz választanom az étlap nyújtotta kínálat bőségének kosarából.

mesterhazy-bajnai

MTI – Soós Lajos

Most akkor viszont jelzem tisztelettel, hogy én döntöttem. Nyomatékosan kijelentem mindenkinek, akit velem együtt mindez érzékenyen érint: köszönöm, de én ebből nem kérek!

Nem kérek az ájtatos manó szerepkörben díszelgő és a miniszterelnöki széket etikátlan módon megszerezni óhajtó, sumákoló Bajnai Gordonból, aki Orbán Viktort demokratának nevezte, és akivel, ha a mostani ellenzék nem kapna kétharmadot, Szigetvári Viktor szerint, az Együtt PM szövetség akár még egy visszautasíthatatlan ajánlatot is tenne.

Szigetvári Viktor, az Együtt- PM szövetség társelnöke ugyanis elszólta magát, hogy baloldali győzelem esetén ők nem az Orbán-rendszer eltörlésére vállalkoznának. Hogy ez egy un. freudi-elszólás lenne? Nos, szerintem semmiképp nem az, úgyhogy vegyük nagyon komolyan ezt az üzenetet.

Szóval, amikor erről olvastam és meggyőződtem róla, hogy ez nem egy hírlapi kacsa volt, bizony kinyílt a bicska a zsebemben, és egyfajta tehetetlen düh lett rajtam úrrá.

Dühös lettem Mesterházy Attilára, noha tisztelem és nagyra értékelem őt. Dühös lettem rá, mert én jövőre őt szeretném látni Magyarország miniszterelnöki székében, és nem pedig újra Orbán Viktort. Agyrém? Nem az. A napnál is világosabb, hogy erre megy ki a játék.

Bajnai Gordon azt szeretné, ha kettejük közül népszavazás döntene arról, hogy ki legyen a miniszterelnök. És, most jön az én fikcióm. Ha több voksot kapna, onnantól kezdve már sima lenne, ugye: ő kegyesen lemondana Orbán Viktor javára. Őrültség? Nos, meglehet, de ahogy azt Shakespeare mondta a Hamletben, van benne rendszer. Senkit ne tévesszen meg a kormánypártiak jelenlegi reakciója, hogy ők Bajnai Gordont ütik, mert valójában ez csupán egy álca a részükről, mert tudják, ő szemben Mesterházy Attilával bizony hajlandó lenne akár kompromisszumot is kötni, a „demokrata” Orbán Viktorral. Aztán ne feledjük, hogy Áder János köztársasági elnökünknek is lenne abba beleszólása, hogy ki alakítson kormányt, úgyhogy azt sem tartom kizártnak, ha megbundáznának egy nagykoalíciót, s mivel ráadásul, mint hab a tortán, a Fidesz elvbarátai, a Jobbik is ott lenne a parlamentben, a győztes fél nemhogy törvényeket módosítani nem tudna, hanem partra vetett halként megalázottan vergődhetne.

Kérdem én, – mi értelme lenne úgy az összefogásnak, és ki fog elmenni az MSZP-re szavazni, ha Orbán Viktor, aki ellen az összefogás született, akkor is kormányozhatna, ha bukik?

Mivel az ellenzék egymással összefogva és együtt tudna csak nyerni, kérem Mesterházy Attilát, hogy haladéktalanul kezdje el újra a zátonyra futott tárgyalásokat a Demokratikus Koalícióval! Az Együtt 2014 Bajnai Gordon nevével fémjelzett megalkuvókkal pedig érvénytelenítse a már megkötött szerződést!

Gyurcsány Ferenc tisztán és közérthetően beszél. Nincs megalkuvás Orbán Viktorral!

Bogdán Géza

63 hozzászólás

  • Gyurcsány Fletót otthon már tényleg csak pojácának tartják. Baloldalt, jobboldalt. Senki nem közösködik vele szivesen. Szállítja majd ugyan a másfél százalékot, de elriaszt ötöt… Se listás helyet nem kap, se egyéni körzetet. Ha nem létezne, a Fidesznek ki kellene találnia!!!

  • Gyurcsány az egyetlen akiben annyi Orbán gyülőlet van, hogy kiáll emellett! A többi csak hatalmat akar.

  • Elképzelhető, hogy az Együtt-PM be se jut a parlamentbe, hiszen a pártszövetségnek 10 százalékos eredmény kell a bejutáshoz. Ahhoz majd mit szól az MSZP, ha Bajnaiék elbuknak, miközben ott lesz Gyurcsány egy 5-6 százalékkal és egy 6-7 fős frakcióval?

    Én azért a DK-nál balosabb vagyok, de Gyurcsány Ferenc az egyetlen a balliberális oldalon, aki biztosan leszámolna az Orbán rendszerrel. Akad még itt olyan aki ezt a feladatot – mondjuk – Szigetvárira, vagy az Együttre bízná???

  • szocdem
    2013 szeptember 16
    12:51 du.
    Ha közösen indúlnak az MSZP-vel, akkor az E-PM is bejut. Ahogy a KDNP is ott van a félszázalékos támogatásával.
    Viszont Gézával teljesen egyetértek abban, hogy ez inkább a koncért, a húsosfazékért való elvtelen marakodás, mint összefogás.
    Gyurcsány következetes, ugyanazt mondja a DK megalakulása óta.
    Szvsz, hatalmas meglepetést okozhat.
    Ennek lehet oka a jelenlegi kormány elutasítottsága, de ugyanúgy lehet a jelenlegi ellenzék szerencsétlenkedése folytán kialakult egymással történő harcolászás is, illetve az emiatt kialakult Gyurcsány pártja iránti szimpátia.
    Bajnai jókor, jó időben, egy jólhangzó szöveggel lépet a politikai porondra tavaly okt.23.-án, ám vagy a hirtelenjében megszerzett húszszázalékos támogatás ködös rózsaszínje ringatta el, vagy a patópál úr komplettka.
    Abban a pillanatban, amikor nem egyenlő, hanem egy kisebb párt prominenseként ült le tárgyalni az MSZP-vel, már nyilvánvaló volt, hogy a népszerűsége, és a csapatáé is, drasztikusan fog csökkenni.
    Mint mondtam, Gyurcsány hatalmas meglepetést okozhat.

  • Géza! Rémisztő, de sok rémisztő dolog között szinte elvész. Sajnos nem lehetetlen.

  • marcus aurelius: Tévedések sorozatát írod. A Fidesz bemocskolta Gyurcsányt. A „baloldal” pedig sunnyog, és ujjal mutogat rá, mert így remélik elviszi a balhét egyedül és tisztán jönnek ki a dologból. Öt évük volt, hogy megmagyarázzák az embereknek, miről szól az a beszéd. De gyávák voltak (vagy aljasak), és közben marakodnak a koncért. A Fidesz meg boldog, mert egyedül ettől a „pojácától” félt. Milyen nagyság az, aki fél egy pojácától? Az pedig, hogy azt az egyszerű beszédet nem értette meg a nép, magáért beszél. Gondolkodni kellene, nem mindig a Fidesz magyarázatára várni!

  • Egy kis részletet hoztam Bartus úr írásából erről a féregről!!!! Szigetvári Viktor tanácsadóként egyedülálló kudarc-sorozatot tudhat magáénak. Miniszterelnökök, kormányok múltak ki a kezei között, miközben ő egy zseni misztikus légkörét teremtette meg maga körül. Tevékenysége időszakában az MSZP és a szocialista kormányok kommunikációja egy csődtömeg volt. Szigetvári körül kialakult egy misztikus tisztelet, miközben mindenki megbukott a kezei között, de ő maga soha nem bukott meg. Amikor kellett, belépett az MSZP-be, amikor az szolgálta az érdekeit, akkor kilépett belőle. Miközben magát “konzervatív-liberálisnak” nevezte, aminek semmi köze a szocialistákhoz. Szigetvári az a típus, aki katolikus piarista gimnáziumban végzett, diplomamunkáját Navracsics Tibornál írta, de a baloldalnak ad tanácsokat. Nem feledkezett meg arról, hogy tanácsadóból észrevétlenül politikussá, sőt párt(társ)elnökké váljon, ami súlyos szerepzavarra vagy beteges karrierizmusra utal. Szigetvári természtes előfordulási helye a keresztény-nemzeti jobboldalon lenne. Erre predesztinálják egyházi középiskolai tanulmányai és habitusa is. Bárkivel bármennyiben fogadnék, hogy ha lesz árulója az ellenzéknek, aki bármikor hajlandó akár koalícióra is lépni Orbán Viktorral, akkor az Szigetvári Viktor lesz. Ha az érdekei úgy kívánják, belép akár a Fideszbe is, és ha még nem sújtotta Isten eléggé ezt a szerencsétlen országot, akkor miután Szigetvári tanácsadóként kinyírta összes lehetséges riválisát, a politikai színtérről eltűnő Fidesz helyébe lép, mint centrista polgári jobboldal. Szigetvári dolgozta ki a vesztes stratégiát. Hibát hibára, őrültséget őrültségre halmozott, de azokért soha senki nem vonta felelősségre. Azokba mégsem ő, hanem Bajnai bukik bele. Tíz hónap alatt ez az ember mindent mondott, és az ellenkezőjét is, de ezekkel senki nem szembesíti, ezekért soha nem felel. Tönkre tette egy tehetséges és kedves ember politikai pályafutását, ő viszont a felszínen marad. Szigetvárit, akit mint egy rákos daganatot kellene kivágni végre a balliberális oldal beteg testéből, és átengedni Orbánhoz, ahova való!!! ”
    9 órája · Mégsem tetszik · 2

  • Lehet esélyeket latolgatni, de áthoznám Llanfair egy másik cikkhez adott hozzászólásának lényegét.

    –Ő majd változtat. Honnan?
    Még az is kérdéses, mivel fognak gazdálkodni, mikor minden forrás és kulcspozíció Orbán kezében van. Mivel győződ meg, hogy adja vissza? Gondolod, majd csendben lelép? Ilyennek ismered őt? Polgárháború ugye nem játszik. Zsákutca?! Te látod a megoldást? —

    Vagyis a latolgatást kicsit ki kell bővíteni a realitások figyelembe vételével

  • Lehet, hogy Gyurcsány hatalamas meglepetést okozhat, de sajnos kormányáról a magyar társadalomban más a vélemény.
    Bevallom, én nagyon örülök, hogy mindeki a saját kis dombján akar kakas lenni, így jön be majd újra a Fidesz!
    Előttem egy érdekes példa lebeg, mikor a quebeci választás volt, René Lévesque pártja a Parti Québécois bejött.
    Három párt futott, és megoszlottak a szavazatok.

  • Llanfair
    2013 szeptember 16
    1:12 du.
    Kedves Llanfair,
    Nem csak a beszéddel volt a baj, hanem amit kormányzása alatt tett Gyurcsány.
    Nem is beszélve pszichopata viselkedéséről.

  • Szia Rezső!
    Szerintem is rémisztő dolgok ezek, mert ha jövőre nem fog tudni nyerni az MSZP és az őket támogató balliberális összefogás, akkor Orbán Viktor a győzelemtől vérszemet kap, és akkor Isten tudja, hogy utána milyen rémisztő dolgok elé fogunk nézni. .

  • Figyelő!
    Nos, lehet, hogy a jelenlegi kormány hívei Gyurcsányt pszichopatának hiszik, de az ő kormányzása alatt az emberek még a válság ellenére is sokkal jobban éltek, mint most, Orbán Viktor kormányzása alatt. Persze, én az emberek alatt a Magyarországon élő emberekre gondoltam.

  • Josza!
    Bartus László nagyon jó jellemrajzot írt Szigetvári Viktorról, és ha Mesterházy Attila elengedi a füle mellett az ő elszólását, akkor könnyen előfordulhat az a faramuci helyzet, amit én vázoltam fel, miszerint Orbán Viktor akkor is kormányozni fog, ha netán elveszíti a választásokat. Ehhez nem kell mást tennie, csak elfogadnia a győztesek valamelyikének ajánlatát, ezt üzente burkoltan a Fidesznek Szigetvári Viktor, és Áder János élve a köztársasági elnöki jogával, máris egy nagykoalíciós kormányzásra fog javaslatot tenni.

  • Teljes mértékben egyetértek az általad írottakkal kedves Llanfair! Orbán Viktor Gyurcsánnyal éket vert a szocialisták közé, kihasználta a hiúságukból fakadó emberi gyarlóságukat, és sajnos képtelenek a mai napig átlátni a szitán.

  • Figyelő
    2013 szeptember 16
    1:23 du.
    Várjuk a részleteket, különösen a pszichopata viselkedésről.
    Pedig nem őt kezelgetik Grácban…
    Nagyon várom a kormányzása alatti rémtörténeteket is.
    Kihajította tán az alkotmányt, amire felesküdött?
    A haverja, szobatársa, ill. volt apeh elnöke kapta a 100milliárdokat állami beruházás címén?
    600 törvényt csinált egyeztetések nélkül?
    Mit tett GyF?
    Nagyon várom!

  • Nos az ellenzék a mai állás szerint bizony nagyon impotens
    és nevetséges,illetőleg siralmas….
    Gyurcsány bizony nagyon e”elkúrta”…az,hogy beismerte
    „hazudtunk reggel,délben,meg este…”az enyhítő körülmény
    lenne egy bíróságon,de nem felmentő!!!!!ugyanis ha valaki beismeri a bűnét,az bizony azért bűnös….Bajnai szintén
    leszerepelt,bár ő nem ismerte el!Mindegy!
    Mesterházy még…nem követetett el semmit,de pelyhes p….ű!Aztán ugye Gyurcsányból senki nem kér?!!!!
    és ő is miniszterelnök akar lenni mint a többiek….
    Az „új” SZDSZ,meg az LMP sehol sincs a DK-val vagy nélküle sem,akkor miről beszélünk?….csak nem a JOBBIKRÓL akik egyébként(nem véletlenül…)erősödnek!
    Lehet bármit mondani a hibái ellenére a FIDESZ vezet,vagy
    valaki tud jobbat,hitelesebbet?az írja meg!!!!!
    sem,akkor

  • Marcsi: Kedves Marcsi! Továbbra sem értem az indokaidat. Impotens az ellenzék, a Gyurcsányt utálod. Ezt értem. Ezért szerinted egyértelmű, hogy egy másik rosszat kell választani, a jobboldalt . A jobboldali rossz, szerinted jobb, mint a baloldali rossz! Nekem ez zavaros! Vagy egyszerűen NEKED jobb a jobboldal, és a válaszaidból azt veszem ki, hogy csak ez számít? Vagy két egyforma kupacból a magát jobboldalinak választod? De a „hiteles Fidesz” az oxymoron ám!

  • Szeretnék egy példával illusztrálni, hogy miként bánt a közös összefogás teendőivel, Bajnai és Mesterházy.

    Egy társasházban, rossz életkörülmények miatt, a 6-tagú család, (nagyszülők,szülők és egy felnőtt fiúk+feleség) megoldásnak, új ingatlan vásárlásban látja. A nagypapa sürget- állapodjunk meg hány m2-es és mennyiért vesszük meg az ingatlant.
    Aztán, egyszer csak a szülők bejelentik elköltözünk, mert megtaláltuk a nekünk megfelelő házikót….

    Ezt a pofátlanságot követte el az E-14pm-mszp, egyúttal történelmi bűnt követtek el.
    És az ő felelősségük lesz a bukásért.

  • A legfontosabb kédés most, hogy a magyar nép továbbra is hatalmon akarja-e tartani a velejéig romlott magyar elitet, vagy ténylegesen bele akar szólni a jövőjébe. Amennyiben az előző opció jön be, akkor mindegy, hogy Obánra, az MSZP-Együtt gittegylet nemszövetség-szövetségre szavaz, mert semmi nem fog változni. Akkor azonban meghatározó időn belül maga a korrupt rendszer fog maga alá temetni valamennyiünket. Amennyiben azonban méis megjön az eszünk, és nem az előitéleteink, hanem a tényleges opciók szerint választunk, akkor bizony csak egy lehetőség marad: Gyurcsány Ferenc és a DK. A jobboskáim pedig csak nyugodtan irkálják továbbra is a fityisz által a fejükbe tömött Gyurcsányt lejárató mantrákat a „pszihopata viselkedésről” /by Tomika/, vagy arról, hogy mennyi hibát követett el kormányzása idején /persze konkrétumok nélkül/ vagy a balos mantrát, amennyiben Gyurcsány „megosztó személyiség”. Már az is érdekes, hogy Gyurcsány lejáratására Fidesz-MSZP-Együtt választási szövetség alakult. Nem?!
    Persze, lehet újra Orbánt választani. Lehet továbbra is egy olyan országban élni, ahol a trafikoktól kezdve az adóhivatalig minden „nemzeti”, ahol az orvosi hálapénz már /vagyis a korrupció/ törvényileg enedélyezett, ahol az adózók pénzéből satdionokat lehet épiteni, ahol Szent Istvánt nem a szinázi rendező, hanem a turul madarat szimbólumként használó, rovásirással iró /de nem olvasó/ magyar jobboldal tagadja meg. Ahol a kormány – bár kapitalizmus van- erőfölényével visszaélve szocialista módon avatkozik be a gazdaságba. Lehet olyan országban élni, ahol a békemenetes lumpenproli parancsra zsigerből gyűlöli, sőt kiirtandónak tartja a liberálist, a valódi baloldalit, lehet olyan országban élni, amelyik minden környező és nem környező országgal haragban áll,amely mindenkivel harcban áll.
    Lehet, csak szerintem nem érdemes, mert mindenképpen
    csődhöz vezet. /Volt már ilyen rendszer Európában, amelyet úgy hivtak, hogy nemzeti szocializmus………/
    Lehet olyan országban élni, ahol jön egy volt proli gyerek /aki nem volt az előző rendsze haszonélvezője, mint Orbán és társai, aki a saját erejéből kapaszkodott fel, akinek a műveltsége, morális tartása, messze meghaladja a mai magyar elit összességéét/, és felveszi a harcot ezzel a velejéig korrupt „elit”-tel, erre a „bal-és jobboldali” szövetség megbuktatja, és majdnem börtönbe záratja.
    Lehet. Nekem – mivel már hatvanhatodik évemet taposom – már mindegy, de a gyerekeimnek, unokáimnak, azok gyerekenek nem! Ezért aztán a DK-ra fogok szavazni! Ti meg tegyetek úgy, ahogy akartok, de gondoljatok valamennyire arra, hogy a felelősség a sajátotok! Az alól nem lehe kibújni, mert egyszer az utódaitok meg fogják kérdezni, mit tettetek akkor……….Mindenki jegyezze meg, hogy nem Mesterházynak, nem Bajnainak, nem Orbánnak tatozik felelsséggel, hanem a jövőnek!

  • Llanfair
    2013 szeptember 16
    4:19 du.
    Itt ne keress megfontoltságot. Ha mindenáron okot keresünk, akkor a valami ellen az ok. Ez számomra aki becsavarogtam a világot, érthetetlen. Valamiféle magyar sajátosság, ahogyan több minden érthetetlen a számomra.

    Alapból a legtöbb ember nincs tisztában a politikai tagozódással. Keverik a balliberálist a baloldallal, ami fogalomzavart okoz. Persze, ezt a politika szándékosan ki is használja.

    Számomra érthetetlen a tárgyilagosság hiánya. Ami jobb az országnak, az jobb nekem. Ha az összehasonlításban netalán a fidesz jött volna ki jobban, akkor mellette állnék. Nem ő jön ki jobban. Akkor amikor hatalomra került, még nem szavaztam, mivel két év után nem éreztem úgy, felelősséggel tudok dönteni. Most már tudok, ismerem annyira a helyzetet. Például ez is egy tárgyilagosság.

    Számomra érthetetlen, és azóta sem értem, a másiktól való elvétel vágyát.
    Én abban nőttem fel, hogy nem elvenni akarom a másét, hanem túlszárnyalni őt. Megelőzni, anélkül hogy ártanék neki. Magyarországon trend, hogy az nem baj, ha nekem semmim sincs, csak másnak se legyen. Valahogy ez látszik a politikai pártok megítélésénél is.

  • antifülke
    2013 szeptember 16
    3:14 du.
    Ki szorul pszichiáterre a magyar poltikusok köszül, könnyen eldönthető-
    Csak meg kell hallgatni egy beszédét Gyurcsánnak.
    Természetes attól is sok függ, ki milyen újságot olvas és hisz el különböző meséket.
    Kérdi, mit tett Gyurcsány? Röviden, tönkretette és eladósította a magyarokat. Az elherdált hazai értékekről nem is beszélve.

  • Marcsi
    2013 szeptember 16
    3:30 du.
    Szerintem sírva könyörögné vissza a libsiket, ha a jobbik kerülne hatalomra. Tanulmányozza egy kicsit az eszmerendszerüket, nézzen utána dolgoknak. Nélkülem is rá fog jönni a tévedésére, elegendő elgondolkozni a dolgok jelentésén. Az hogy zsidó, meg cigány ellenesek, csak egy dolog az eszmerendszerben. Azon kívül még nagyon sok dolog van, amit figyelembe kell venni. Például, hogy társadalom egészére mi, és milyen hatással lenne.

  • Szarcsi
    Ne hazudj megint te szerencsétlen demens szatyor.
    Gyurcsány pont az ellenkezőjét mondta, mint amit te hazudsz.
    Ő azt mondta, hogy nem akar miniszterelnök lenni, neki jó a Bajnai is, meg a Mesterházy is.Bármelyiket el tudja fogadni.
    Hazudni te szoktál, meg a félistened, a félcsúti.
    Még föl se ébredt ma reggel, máris hazudott egy nagyot:
    http://www.origo.hu/itthon/20130917-orban-2010-ben-nem-volt-forradalom.html
    Azt hazudja most, hogy nem volt forradalom a választásokon. Idézem 2010-ből:
    „nem egyszerűen arról van szó, hogy Magyarországon megtörtént a hatodik szabad választás. Sokkal nagyobb dolog történt a mai napon Magyarországon. Ma forradalom történt a szavazófülkékben”.
    Miért nem azt idézed mindenhol, hogy „ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek”??
    Egy hazug fidesznyik görény vagy szarcsi!

  • Álom.
    Hiszen az MSZP vezetése lezárt minden további tárgyalást mindenkivel.
    És Mesterházy csak új határozat után tudná elkezdeni.

    Pár napja Mesterházy hírleveleit csak megosztással kapom,így nem tudok rá válaszolni.
    Ez történt az LMP-vel is,amikor megírtam nekik,hogy beálltak a diktátor mellé.
    Úgyhogy csak megosztott hírleveleiket kapom.
    Kíváncsi leszek,mikor fog hasonlóan eljárni velem Bajnai?
    Milyen pártok azok,melyek nem tisztelik szólás és véleményszabadságot?
    És csak a helyeslést fogadják el,a kritikát azt nem.
    Szerintem ezek mind a DIKTATÚRÁT támogató, a cenzúrát alkalmazó és helyeslő pártok.
    Én ezekre NEM fogok szavazni!

  • Erre a cikkre a 2014-es választások után lesz érdemes válaszolni. Most csak egy „Találkozunk 2018-ban” jut eszembe. Némi szerencsével sem a szabadkőműves „ez a harc lesz a végső”-s, sem az offshore-oligarcha már nem lesz a fotón!

  • Nagyon sajnálom a baloldaliakat, akik ezt a Gyurcsány-szónokol numerát könnyes szemekkel nézik…
    Van egy közöttük, 1 db., aki valaha hallott olyasmit, hogy a „zorbán” ki akar egyezni akármelyik bal-liberóval is?
    Gyurcsányból nem kér az mszp, Gyurcsányt akkor lássa a Bajnai, mikor a hátára púp nő, de a Gyurcsány nem egyezkedik a „zorbánnal”…Bravó! Mekkora beteg ego kell ahhoz, hogy valaki ne vegye észre, nincs tovább?

  • Nos az MSZP tényleg egyedül akar befutni,mint a legnagyobb ellenzéki párt,a többieknek csak morzsákat …….juttatnának,aztán a jobbikat csak példának hoztam fel
    hogy miért erősödik!Próbáljanak egyesek értelmezni…!
    Llanfair Te sem itthon élsz mint ezen az oldalon többen,de akár tetszik
    akár nem a baloldal a hazugságaival,hitel…. eladósodás(szavazási osztogatás) bizony levizsgázott sok
    magyar szemében,akik ugye itthon élünk.
    Aztán mindenki arra szavaz akire akar és bár egyik sem tökéletes mi itthoni emberek döntjük el,hogy a hibák ellenére kit választunk,ami meg egyébként magánügye és
    joga mindenkinek.Se az itthoni és főleg a kintiek ne osszák az észt,döntsenek ahogy nekik tetszik.
    Különben Gyurcsányt még a baloldaliak sem igazán fogadják el és én itthon aztán tényleg tudom,hogy provokált például az 56-os évforduló ünnepségén,meg máskor is,mivel több tüntetést,megmozdulást nem csak a TV-ből,de az ablakomból is láttam.
    Egyébként mind az ellenzéki pártok,mind a magukat annak
    vallók az erőszakos „térítéssel”,kiokítással csak ellenszenvet váltanak ki azokból is akik még nem döntöttek kire adják a voksukat!…..
    A primitív őrjöngőknek nem reagálok…….

  • Kedves Géza!
    Azt ugye viccnek szánta,hogy netán Gyurcsány győzné le
    Orbánt …a jelenlegi támogatottságával?még az is kétséges,hogy bejutnak a parlamentbe,no meg az ellenzék sem
    tartja jó „ajánló levélnek”!
    Az ellenzék győzelme teljes összefogás esetén is kétséges,
    amiről ugye nem beszélhetünk!
    Mindezt pártszimpátiától függetlenül is el kell ismerni,
    talán ezért is aggódnak ennyire!
    Hát majd elválik!

  • Kedves Marcsi!
    Szó sincs arról, hogy Gyurcsány úr egyedül képes lenne legyőzni az Orbán urat, de ha összefognak vele, akkor erre is meglenne az esély.

  • Marcsi
    2013 szeptember 17
    12:29 du.: Kedves Marcsi! Miután én IGAZI magyar állampolgár vagyok, igen is élni fogok a szavazati jogommal (legfeljebb eltűnik). Akkor is, ha ezért 600 km-t kell autóznom. Az észt pedig nem osztom, mert irigy is vagyok, meg nekem is kevés van.

  • Llanfair
    2013 szeptember 17
    1:35 du.
    Némi vigasz, hogy nem csak a whiskyt méred szűkkeblűen..
    🙂

  • Llanfair!
    Ne haragudj az ész osztását nem feltétlenül Rád értettem,de
    azt fenntartom,hogy elsősorban az itthoniaknak kell dönteni
    bármelyik pártra szavaznak,mert az itt élők sorsát,jövőjét
    érinti a dolog.
    Természetesen mindenki arra szavaz, akire akar és sértegetés
    gyűlölködés nélkül ezt el kell fogadni,ez így lenne kulturált egy normális országban,ahol szabad választások vannak.Az eredmény van akinek örömöt,van akinek bosszúságot
    okoz.
    2014-ig még van idő és bármelyik párt bizonyíthat,ha akar
    persze nem üres ígéretekkel!
    Persze már csak ha a számokat nézzük(párt %)is kevés a
    valószínűsége annak,hogy Gyurcsány győzze le Orbánt,a múltról már nem is beszélve….de arról igen,hogy egyetlen ellenzéki párt sem tartja hitelesnek.
    Egyébként a bukásáról egyedül ő tehet(no nem a szó szoros értelmében..)Önkritikát gyakorolt!Ennyi!Más országban ennél kevesebbért is önként lemondanak politikusok ő ezt
    nem tette meg!

  • falusi: Kedves falusi! Következetes vagyok. Amiből nekem is kevés van, nem szívesen adok. Meg hiába is akarnék nekik adni. Nekik nem kell!
    Olyanok, mint az automata. Mindenre ugyan azt válaszolják.

  • A parittyás hangja

    antifülke
    2013 szeptember 17
    4:51 de.

    🙂 )))
    Lájk!
    Különösen élvezem mindig ahogy alázod Marcsit!
    Szegény pára! De hát nem tanul ez semmiből! Szerintem nem fejlődött ki az agya! 🙂

  • Marcsi: Kedves Marcsi! Hát ez az! Nálad (is) azért bukott, mert önkritikát gyakorolt. De nem magára, hanem az ÖSSZES politikusra. Ellenben tiszteled és becsülöd azt, aki továbbra is hazudik.

  • Llanfair!
    Pontosítsunk!!!!Én egyetlen politikusban sem bízom vakon és
    mint többször más cikkekhez is írtam,ezt a kormányt is kritizáltam több intézkedése miatt ,amit a FIDESZ fórumain
    meg is írtam!Ha a régebbi hozzászólásaimat is olvastad akkor
    ezt tudnod kell!!!
    Én csak arra vagyok (nem egyedül!!!)allergiás,ha az ellenzék
    csak és kizárólagosan a saját véleményét tartja igaznak,az nem érdekli, ha sokan mások esetleg mást tapasztaltak illetőleg más párttal szimpatizálnak.Na ilyenkor jön az
    erőszakos ” térítés” sértegetés,hülyézés,nácizás stb. amitől még jobban utálják egyesek a baloldaliakat.
    A pártok pont ezt nem veszik észre,meg a híveik sem!
    Van akinek ez sem elég,és azt hiszik……meg tudnak
    sérteni a primitív bemutatkozásukkal (és még hergelik is egymást,gratulálva a búnkóságukhoz),persze nem csak engem
    hanem többeket is ezen a fórumon.Szegények csak őrjöngjenek kedvükre,egészségükre……mi csak legfeljebb
    megvetjük,kiröhögjük az igyekezetüket!
    Azért az is valami,hogy szabadon és nem kötelezően és nem
    egy hanem több pártra lehet szavazni,nem úgy mint régen!

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 17
    2:57 du.

    Parittyás, nem mondom, hogy ez legyen a legnagyobb örömöd, de szerintem egy kicsit vegyél vissza, mert kifejezetten sértő, ahogy egy nővel beszélsz. Gondolom, a kedves feleséged sem tűrné szó nélkül, ha ilyen hangnemet engednél meg vele szemben.
    Ha neked Libás Gedeon(antifülke) stílusa a követendő, lelked rajta, egyéni szociális problémád, de utána ne gyere panaszra, ha néha leköpdösnek.
    Ne mondd, hogy nem szóltam 😀

  • falusi
    2013 szeptember 17
    2:12 du.

    Adna ő szegény, de neki sincs :)))

  • A parittyás hangja

    dakota
    2013 szeptember 17
    8:31 du.

    Nos, Daki a helyzet az, hogy az erkölcs bajnokaként te egy ok-okozati probléma okozat részébe kapaszkodtál bele, figyelmen kívül hagyva az okot, ami így meglehetősen fals. Felhívnám tisztelt figyelmedet, hogy az általad oly sokszor emlegetett erkölcsi-etikai kódex amely mentén haladnunk kell a társas interakciók során egy kétoldalú játék és a kölcsönösséget semmilyen körülmények között nem annulálja a nemi identitás. Az elvárható minimális tisztelet, és a másik minősítésének megalapozottsága mint követelmény nem csak a nők privilégiuma!
    Vettem a fáradtságot és szemezgettem a kis védenced szösszeneteiből! Íme:

    „egyes HAZAÁRULÓK hülye és rosszindulatú…”
    ” ilyen “lepusztult” elborult elméjű emberek tudnak írni,mint ti. Amellett,hogy idióták…”
    „mint itt egyesek és nem hazaárulásból,politikából éltem”
    „természetes,hogy az anti-magyarok és a zsidók igyekeznek
    jó nagyot rúgni a keresztényekbe”
    „Valószínű,hogy a tábori kísérletek maradandó nyomokat hagytak rajta…” !!!!!!
    „ha normálisak lennének azt mondanám cionista,szemét hazaárulók” !!!!!!!!
    „egyesek felmenői is valószínűleg terheltek voltak,
    így sajnos a génhibás utódok is megszülettek(lehet,hogy a tábori kísérletek következményeként” !!!!!

    Kérlek legközelebb akkor vess a szememre bármit is, ha a képes leszel egyenlő mércével kimérni az erkölcs alapvetéseit, és észre tudod venni, hogy amit írok az mindig egy RE-akció…!

  • Marcsi: Kedves Marcsi! Arra szavazunk, akire akarunk. Csak az aranyéremre már három éve felvésték a nevet. Ezt nevezed szabad választásnak? Egyenlő esélyek? Mi zsákban futunk, ti biciklivel? A kritikád az igazi kommunista kritika! Elvtársak vannak még hibák, de jó úton haladunk. Ez Kádárszöveg. Akármit csinál a kormány, elnézően csóválod a fejed. De ha egy madár „leilletlenkedi” az ablakodat, az a szemét Gyurcsány. Hát………Ezt én nem tudom kritikának venni.

  • Az orszàgot lezüllesztö,a devizahiteleseket nem figyelmeztetö
    szàjhösök akarnak ujbol szerencsétlenkedni?!
    Az àltaluk elöidézett-6 évig,2004-töl-örökölt TULDEFICIT ELJÀRÀS
    3 évi Orbàn-Matolcsy megfontolt politika utàn megszünt.
    A 2008-as VÉSZKÖLCSÖNÜK a szàjakrobatàknak 2012-töl vissza fizetve.
    Az INFLÀCIO 2 % alatti.
    Tudtak a SZÀJHÖSÖK Gyurcsàny-Bajnai-Szekeres-Oszko-Mesterhàzyval,Vadaival stb.lyen eredményt felmutatni?

  • A parittyás hangja

    dakota
    2013 szeptember 17
    8:31 du.

    Ja! Daki még annyit hozzá, hogy hozzád hasonlóan engem is roppant módon idegesítenek a hülyék, csak a viszonyítási pontjaink teljesen mások. Természetesen az én referenciáim a helytállóak de ha továbbra is kellő figyelemmel kíséred a munkásságomat úgy hogy közben mérsékled a tudatmódosítók használatát, idővel jelentős javulás állhat be az állapotodban! 🙂 )))
    Mindezek fényében még egyszer hangsúlyozom! Csodálattal adózom antifülke nagyszerű, objektív és stílusában is a címzettet joggal megillető írásainak! 🙂

  • Dakota
    Nem tudom ki az a Libás Gedeon, de ha valakit hasonló névvel akarsz illetni, akkor javasolnám a Malacos Pocakost, mert én tőlem még nem hallhattad a liba szót.(a Gedeont meg pláne nem értem)
    De amiért írtam neked:
    hallottam egy mondást, amely valahogy így hangzik: mindenkinek joga van az saját véleményhez, de nincs joga a saját tényekhez.
    Márpedig Boda rendszeresen és betegesen hazudozik (nincs vele mondjuk egyedül), tehát direkt elferdít dolgokat, vagy egyszerűen egy kretén. Döntsd el melyik.
    Parittyásnak meg köszönöm, ő legalább érti mi folyik ebben az országban, mert egy demokrata.

  • F I GY E L Ő
    Ugyan mondd már meg mi baj volt a Gyurcsány kormányzásával he ?
    Talán az hogy évekig nem emelkedett a tej , a kenyér ára ?
    Hogy a benzin hónapról hónapra apró lépésekben de egyre olcsóbb lett ??
    Hogy egyre kevesebb Forintot kellett adni a Dollárért és az Euróért ?????
    EZEK NEKED BAJOK ???
    Na menj te a….
    ( idióta ” háromszázforintos ” hőbörgő ” …)

  • Dakota!

    Köszi a hozzászólást,de sajnos Geyzának ,Parittyásnak no
    meg Antiésznek nemhogy eszük,modoruk, gyerekszobájuk,de
    iskolájuk sem volt,ezek….sem engem sem mást nem tudnak
    megsérteni,csak magukat lejáratni egyre jobban pláne ha
    mindig ilyen delériumios állapotban írnak…….Ki nem t…
    le!
    Llanfair!

    Ne aggódj a választások legalább annyira szabályosak
    lesznek,mint régebben….aztán azért sem kell izgulni,hogy a kintiek szavazata nem jut el ide,mint múltkor írtad….!Nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni,de ha
    olvastad az előző hozzászólásaim,akkor rájöhetnél,hogy
    senkivel nem vagyok elfogult,párttag sem,így a személyes
    tapasztalatom,meggyőződésem és szimpátiám alapján szavazok,mint sokan mások,amihez jogom van különösen,hogy itt élek.
    Egyébként ha szavazok…akkor „erre”…a baloldali ellenzékre biztosan nem,mint sokan akik eddig rájuk szavaztak,de nagyon kiábrándultak!
    Majd elválik 2014-ben és biztosan törvényesen,mert a bukott baloldal és a lelkes „kinti” (EU..)megfigyelők
    árkus szemekkel fognak figyelni!
    Egyébként az erőszakos „térítésre” nem vagyok illetve vagyunk vevők…..de a kulturált csevegésre igen!

  • Marcsi. Még mindig nem értesz meg engem. Ha a csalást törvénybe iktatják, az attól még csalás marad. Tehát 2014-ben NEM LESZNEK tisztességes választások. Kit akarok én megtéríteni? Ezt meg én nem értem.

  • Llanfair!

    Ebbe ne lovald bele magad,ilyet nem lehet törvénybe iktatni
    semmi kerülő módon sem.Erre többen mondhatják (és egyesek mondták is)hogy az előző két választás is csalás volt,amikor
    a szocik győztek.Bizonyos fokig az volt,hazug ígéretek stb.
    amit később Gyurcsány is beismert,de formálisan minden ügyet kivizsgáltak,akkor is és az utolsó választáson is,meg a választási bizottságban mindenütt a bal és jobboldali
    pártok képviselői is jelen vannak!
    Aztán sem 2002-ben sem 2006-ban nem volt 2/3-os többség,
    azt hiszem az utóbbin meg csak hajszálnyi különbség,amitől sok jobboldali kiborult…de ez persze
    nem számított,el kellett fogadni a tényleges eredményt.
    Szerintem most sem lesz másképp és senki nem meri felvállalni a csalást,persze a kampány az más az lehet
    durva sajnos,meg az is igaz,hogy most nem garantált a 2/3
    os győzelem,sőt biztos,de az ellenzéki győzelem még kevésbé,ezt ők maguk is állítják.
    Hát jó lenne,ha addig másról is esne szó és békésen,a pártok meg csak igyekezzenek mindkét oldalon!Ennyi!

  • Llanfair!
    Az itt élő normális többségnek akár bal akár jobboldali, az
    az érdeke illetőleg a vágya,hogy a választások ne torkolljanak polgárháborúba,mert az bizony mindenkinek
    szörnyű lenne,hidd el nekünk nagyobb a tét, mint akik kint élnek,és ezt ne vedd sértésnek!
    Különben én tiszteletben tartom mások politikai meggyőződését és szerintem el kell fogadni a végleges
    eredményt,akár tetszik valakinek akár nem,ilyen is olyan is lesz!
    Egyébként ezt a kormányt már annyi támadás érte az EU és az IMF részéről is (lehet vitatkozni róla,de nem érdemes)
    hogy biztosan lesznek külföldi megfigyelők is…..

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 18
    2:33 de.

    Igazad van, Parittyás, elnézésedet kérem. Mindez csupán azért fordulhatott elő, mert eddig Férfinak gondoltalak, aki egy nővel szemben(jelen esetben Marcsi nevű felhasználóval szemben), minden körülmények között betart bizonyos szabályokat:)
    Ha neked ez gondot okoz, azt is elfogadom, csak átteszlek egy másik kategóriába az eddigiből:)
    Neked nem fog fájni, én meg majd elkönyvelem, amit kell:)
    Béke veled:)

  • antifülke
    2013 szeptember 18
    7:45 de.

    Gedeon, hiába fested magad.
    A szaggal mi lesz?

  • Geyza
    Ne fáraszd magad, Fütyülőt már én is kértem, hogy küldje a listát GYF rémtetteiről, de eltűnt, mint az aranyóra.
    Tudod, amikor már kellenének a tények, olyankor átmennek pucolósba a 300ft-osok.

  • A parittyás hangja: Szép dolog, mikor az illem minimális tudása nélkül oktat valaki. Vagy csak akkor tudja a „Dakota” barátod az illemet, mikor oktatni kell? Mert használni nem tudta.
    Lehet, hogy valamikor értelmes hozzászólásai voltak, de ez már elmúlt.

  • Marcsi: Kedves Marcsi! Értsd meg az álláspontomat. Törvénybe emelték a csalást. A megfigyelők mit tehetnek? Ellenőrzik a törvényesnek szavazott törvénytelen választást.

  • antifülke
    2013 szeptember 19
    9:04 de.
    nem is volt fülkeforradalom!
    ezt maga a Vezér nyilatkozta ki 😀

  • dakota
    2013 szeptember 18
    10:04 du.
    bocsika, miből gondolja, hogy marcsi nő? de, ha mégis, miért kellene őt jobban tisztelni, mint ahogy ő tisztel minket?
    az pedig, hogy magának milyen kategóriái vannak, mégis, mennyire kompetens?
    futottak még, na, ez pl. a maga kategóriája 😀

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 szeptember 19
    11:40 de.

    Hát valóban úgy tűnik, hogy rosszabbra fordult az állapota a srácnak. Lehet meg kell fontolnom a szigorú felügyelet alá helyezését. 🙂 )))

  • A parittyás hangja

    dakota
    2013 szeptember 18
    10:04 du.

    Daki! Na nyugodj meg szépen! Ez egy netes kommentelő fórum, egy virtuális tér, ahol egy adott felhasználó név lehet bárki, mitöbb bármi. Nő, férfi, egy beszélő program, földönkívüli, vagy mint a mi Marcsink, magánkívüli.:)
    Te meg mint valami kis kanos Don Quijote izzó lovagiassággal hadakozol egy női nicknévért. Csudi vicces de hidd el ha állandóan csak ilyesmivel jössz elő, a sok felnőtt ember itt előbb-utóbb furcsákat fog gondolni rólad… Mint régi kezelő orvosod javaslom, hogy kerüld a kék pirulák és a kemény drogok együttes használatát, és meglásd idővel képes leszel nem összezagyválni egy ember nemiségét a minőségével! 🙂 )))

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 19
    2:02 du.
    Én arra nem emlékszem, hogy Daki felháborodott volna a múltkor Illés elvtárs kirohanásán.Mert mint tudjuk, ő nem csak buta, de csúnya is.
    Akkor az igazi fiatal nőt nem vette védelmébe, de ezt a virtuális demens szatyort kanos Don Quijote-ként védelmezi.
    Csak vigyázzon, le ne csapja neki a szélmalom a kivont kardját.
    Azt a virtuálisat… 😀

  • Ille István
    2013 szeptember 19
    12:40 du.

    Igazad van ille. Valahogy egyértelmű volt számomra az itteni megnyilvánulásai alapján Marcsiról, hogy nő. Most sem kétséges számomra.
    Mondjuk rólad sosem gondoltam, hogy férfi lennél 😀

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 19
    1:51 du.

    Te kis huncut 🙂

  • antifülke
    2013 szeptember 19
    5:32 du.

    Gedeon, ne irigykedj:)

  • Llanfair!

    Egy dolgot elfelejtettem megírni!
    Nekem és sokan másnak Gyurcsánnyal nem az a baja,hogy önkritikát gyakorolt,hanem az hogy nagyon igaz és főleg,hogy
    nem a nyilvánosságnak,hanem az övéinek szólt,zárt kőrben
    a következő választás miatt aggódva!Micsoda különbség!!!hogy
    csak véletlenül derült ki a beszéd,…..meg az sem semmi
    hogy magától nem volt hajlandó lemondani!!!
    Te nem itthon élsz és fogalmad sincs az egyébként nagyon is jogos tüntetésekről,cirkuszokról amit mi személyesen
    tapasztaltunk(természetesen itt is volt „melléktermék”…)mint minden felkelésben,forradalomban a
    történelem során,de a lényeg az lényeg!

  • Tisztelem és becsülöm Bokros Lajos urat, hogy felajánlotta pártja tagjainak az Együttműködés-2014-nek az átszavazását ! – MINDEN IGÉNY és FELTÉTEL NÉLKÜL !!!
    Gratulálok, ő az, aki valójában ÖSSZEFOGÁST akar és nem poziciókat nyerészkedni, mint mondta egy a lényeg, amit mi az ÖSSZEFOGÁST sürgető szavazók is akarjuk, hogy MINÉL SZÉLESEBB RÉTEGET FOGJANAK ÖSSZE, hogy ezt a „közveszélyes Mutyi-orbánt” leválthassák.

    A családi vagyonuk több mint 500 milliárdjával a gőgtől alig lát, na meg jól meghájasodott, alig fér a gönceibe bele.