Megszületett hát a döntés… – A demokratikus oldal közös 1956-os ünnepsége

2013 október 9 10:00 de.104 hozzászólás

Megszületett hát a döntés, hol tarthat ünnepséget közösen a demokratikus ellenzék.

A helyszín remek választás, legszebb reményeimet is felülmúlja, hiszen egy kedvezőtlenebb széljárás esetén a közös ünnepet el lehetett volna éppen vinni Kőbányára is, éppen elfért volna a tömeg a Pataky István téren – a nyilasok által kivégzett névadó szobrát úgyis elhurcolták, mint anno a modellt a kor Jobbikjának betyárserege, nem aggatott volna.

Persze, lehet mondani, hogy keresem itten a kákán a csomót, de szilárdan hiszem, hogy a helyszín választása lehetett volna szerencsésebb is.

Merthogy az igaz, hogy 1956 októberében a Műegyetem diákjai szervezték azt a tüntetést, melyhez a többi felsőoktatási intézmény hallgatói is csatlakoztak, hogy aztán a délutáni békés tüntetés után estére elinduljon a mára forradalommá érett és nemesedett értelmetlen vérengzés.

1956-os emlékmű a Műegyetemnél

1956-os emlékmű a Műegyetemnél

De innen indult 2006-ban az a tüntetés is, mely az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján végképp sárba tiporta ötvenhat jószándékú népmozgalmának utolsó emlékét is, és bemutatta az utcákon azt, hogy milyen is volt a mai csőcselék elődje megvadult állapotában, éppen csak nem lövöldöztek.

Nem sok hiányzott hozzá.

Amikor a Műegyetem előtti rakpartra néz az ember, akkor nem a Bem téri, szívet dobogtató, függetlenségi törekvéseinknek hangot adó nagygyűlés jut az ember eszébe, hanem az a 2006-os jobboldali tömeg, melynek élén egy bús tekintetű marabu, a bánáti bazsarózsakertész haladt, és minden erejével azon volt, hogy ne hallja meg mögötte haladó keresztényi lelkületű elvbarátai skandálását, miszerint Gyurcsánnyal a Dunába, a többit meg utána.

Igen pikáns helyzet volt, a köztársasági elnök vezette a miniszterelnök elleni tüntetést, de a forradalmi hevület hatott rá, estére már ki sem mert menni emlékművet koszorúzni, nehogy véletlenül őt is a többi közé sorolják.

Persze az is lehet, hogy mindössze neki sem tetszett a nemzetközi pályázaton kiválasztott emlékmű, merthogy az csak egy MÉH-telep, semmi emelkedettség, semmi pátosz, a tetejébe még gondolkodni is kellene rajta, arra meg a tisztességes jobboldali lusta.

Így inkább tetszik neki a műegyetem rakparton felállított, a nemzeti zászlónyanya ízlésvilágát híven visszatükröző forradalmi emlékmű, azt legalább lehet érteni!

A szimbolikája is tiszta és világos: kepeszkedik ki a kőből a Szabadság az ifjú Wittner Mária képében, hetyke melleit kidülleszti az orosz tankok és a Dunán felúszó Auróra felé – ide lőj, Szergej! – de közben szemét behunyja, mert amit a tettestársai csinálnak, azt rossz nézni is.

Mögötte – mellette ott tolonganak a magyar néptömegek, – a művész remekül eltalálta az arckifejezésüket, néznek előre a semmibe bamba képpel – mindegyik tüntető azonnal magára ismerhetett bennük, ha le tudta venni már szemeit a hősi dudákról és végigfutatta a szobor mellékalakjain…

Faguriga legyek, ha a rendezők közül valamelyiknek nem jut majd eszébe megkoszorúzni a Gyurcsány-ellenes felkelés emlékművét, mely a nemzet megosztottságának, egyben kifinomult ízlésvilágának állít méltó emléket.

Azért is jó ez a helyszín, mert simán el lehet itt pakolni félmillió embert anélkül, hogy tömeg benyomását keltené.

Ha tömeget akarsz mutogatni, akkor ahhoz tér kell, konkrét és átvitt értelemben is.

Ha ideles majd Rákay Fülöpke, ne csodálkozzunk, ha ötezerre becsüli a tömeget – annyira szokták százezer alatt, felette meg hatezerre – a kamera meg nézze Gellérthegy oldalát, szép az ilyenkor ősszel!

Ez a helyszín tömegközlekedéssel nem igazán jól megközelíthető, hacsak meg nem várják a rendezők a négyes metró átadását, megünnepelve Nagyurunkat, kinek szeme villanására megálltak anno a fúrópajzsok, de most, hogy megkegyelmezett a bűnös városnak, mely már úgysem sokáig lesz főváros, folytathatták a munkát a rabszolgák.

Mindegy is, ez a helyszín éppen olyan, mintha Orbán találta volna ki nekünk, míg ő a Hősök terére csődíti össze népét, mert ott aztán lehet igazán mutatós rendezvényt csinálni.

Csak oda kell pakolni egy koporsót, aztán ráírni bármit – úgyis csak mi tudjuk, hogy a demokrácia meg a reményeink büdösödnek benne…

Lesz Békamenet, szerintem ott izmozik majd az egész széljobb is, betyársereggel, nyilasokkal, Magyar Csordával, no, meg a lengyel vendégmunkásokkal együtt.

Tulajdonképpen azt nem értem, miért nem lehetett ezt a rendezvényt bent tartani a város szívében?

Mondjuk az Oktogon is megfelelt volna, ott legalább meg lehetne a szélsőjobbnak mutatni, melyik fán lógtak a nyilasok a háború után, hadd elmélkedjenek a szerencse forgandóságán.

Ha erőt akarunk mutatni, hát nem szabad olyan benyomást kelteni, hogy rettegünk a személyes kontaktustól.

Ők az Andrássy út végén, mi meg a közepén, voltunk mi már arra, jól is éreztük ott magunkat, lehetne ott megint énekelgetni kicsinyt, meg csápolni lelkesen…

Úgy kell szervezni, hogy kiderüljön: mi többen vagyunk és erősebbek is vagyunk, még ha kulturáltabbak is – emellett igazunk is van, mikor felemeljük a szavunkat a diktatúra és a személyi kultusz ellen.

Nem szabad finnyáskodni, fel kell buszoztatni a mieinket vidékről, mert ha ez a rendezvény snassz lesz – elvesztünk, ha erőt tudunk mutatni, az választók százezreit hozhatja.

Harcolni csak elszántan lehet, ha nem vagyunk elszántak, helyből elbukunk.

Ha igen, Orbán bukik.

Igen.

Igen, igen…

 Fényes István

104 hozzászólás

  • Érdekes, de igen hazug cikk.
    T.i. 2006 oktoberében éppen jelen voltam a Mügyetem előtti szoboravatáson és a megemlékezésen. Egy dolog nem volt igaz itt, a Gyurcsány elleni tüntetés. Senkinek sem jutott eszébe! Hanem az öreg diákok megemlékeztek az 50 éve történt eseményre.Némelyik az USA-ból, Kanadából, Ausztráliából érkezett erre az alkalomra.
    Viszont, hatalmas megdöbbenésünkre NEM vitt át sem villamos, sem autóbusz a hidakon, csak metróval lehetett menni,de az SEM állt meg bizonyos állomásokon, pl. A Parlamentnél.
    Másik téves meghatározás, a nyilasok NEM lógtak a fán az Oktogonnál annó….
    Panaszkodik, hogy miért kell a Hősökterén ünnepelni, miért nem a városban?
    2006-ban az Orbán féle megemlékezés az Austóriánál volt, akkor arra panaszkodtak egyesek, miért ott volt?
    A magyarokat szép jelzővel illetni, valóban egy magyaros megemlékezésre inspirál, a magyar csorda kifejezés.
    Szimpátiájával a magyar megemlékezéssel kapcsolatban, végképp megmutatta, hogy még minidig NEM jó hazamenni, mert 2006-ban rendőrterrorral találkozott az emlékező csoport,ma még mindig ilyen formán „ünnepelnek”!
    Egy biztos, örülök, hogy nem otthon emlékezem meg a dicső 56-os forradalomról!

  • Bicska nyitógató a cikk dumája.

    1956-ban a Rákosi-szovjet népnyúzó kommunista diktatúrából lett elege a népnak, nem árt aláhúzni:
    – AVH
    – 2000 ember kivégzése
    – Koncepciós perek
    – tízezrek internálása
    – koncentrációs táborok
    – fekete pobeda, csengőfrász
    – elrabolt politikusok
    – kékcédulás választás
    – az országból elmenekült emberek százerei

    Gyurcsány – KISZ KBés – Apró Piroskának, az egyik 56-os megtorló lányának elvtársi kapcsolataiból privatizált, mai is egy zsidó ember rekvirált villájában lakik
    Ö lenne a demokrata? A 2006-os szemkilövető?
    Kinek pártjában megtalálható körmös Bauer fia, ma is?
    A szerző szájára meri venni 1956-ot?

    „A szimbolikája is tiszta és világos: kepeszkedik ki a kőből a Szabadság az ifjú Wittner Mária képében, hetyke melleit kidülleszti az orosz tankok és a Dunán felúszó Auróra felé – ide lőj, Szergej! – de közben szemét behunyja, mert amit a tettestársai csinálnak, azt rossz nézni is.”

    Mit is rossz nézni? A pesti srácokat, akik molotov koktélt hajítanak a Kádár által behívott szovjet tankokra? Vagy a pénzgyüjtő dobozokat ahová dobálták be a százasokat, anélkül, hogy bárki elvett volna belőle?
    Vagy a vidékiek által a pestiek megsegítésére a nyomorból felküldött éelmiszerrel megrakott teherautókat?

    Van amit rossz nézni!
    – A tömegbe lövetéseket, melyet a kommunnisták vezényeltek még repülőről gépágyúval is, Mosonmagyaróvár, Salgótarján
    – Kádárt ki hatalommániájában és megfélemlítésül kivégeztette a reformkommunista moniszterelnököt
    – Az arccal felé eltemetett, összedrótozott kivégzetteket
    – Többszáz kivégzettet, mihez képest Haynau is csak kezdő volt
    – Tóth Ilona koncepciós perét sok mással együtt
    – Mansfeld Pétert kit megvártak, hogy 18 legyen, hogy kivégezhessék
    – 200.000 menekültet

    Mit ünnepel itt Gyurcsány „népe”? Azt hogy a népnek elege lett a Gyurcsány elvbarátaiból, rokonaiból?
    Egy kicsivel több alaázatot, szerző!

  • Figyelő!
    Teljesen igaza van a Műegyetemnél megemlékezés volt,
    a teljesen jogos lázadást Gyurcsány váltotta ki,ugye
    az Operában(kicsit távolabb…..)tartotta „szívből”jövő
    ünnepi beszédét,persze a legilletékesebbként,mivel felesége
    annak az Apró Antalnak a „rokona”aki 56-ban a Kossuth téren
    a fegyvertelen tömegbe követett…..Kész provokáció volt!!!
    Aztán míg l956 és 2006 jogos felkelés volt,a mostani készülődés az ellenzék részéről az ünnep meggyalázása,rendbontás szítása,politikai célra való felhasználása!
    Az ellenzék miatt régen március 15-ét,sem l956-ot nem
    lehetett megünnepelni,mert aki erre „vetemedett”az ellenség volt és bizony lecsukták őket,akkor csak április
    4-ét és november 7-ét volt szabad,sőt kötelező!!!!ünnepelni.
    Remélhetőleg most nem lesz szemkilövés,szobordöntögetés
    (ez náluk a nagy divat…)de a csőcseléket nem ártana a
    rendőrségnek eltávolítani…….
    Nem tudom Fényes István hol él,ha itthon akkor nem mond
    igazat,ha kint akkor téved…..!!!!!!!!

  • Kiegészítés:
    1956 nemzeti ünnep kellene,hogy legyen minden rendes…
    magyarnak és jó lenne legalább most a rendszerváltás után ennyi évvel ha az MSZMP jogutódjai,szélsőségesei tisztelnék
    arról már nem is beszélve,hogy egyre nagyobb ellenszenvet
    váltanak ki azokból is, akik más pártoknak sem tagjai és
    nem elég a jellemtelenség,még sötétséggel….is tetézik,így
    a közelgő választások előtt(így akarnak nyerni?röhej!)
    A normális baloldaliak remélhetőleg megmaradnak magyarnak
    és nem süllyednek le arra a szintre,mint több szedett-vedett
    balliberális!!!!!

  • Az orszàgot végveszélybe sodrok együtt menetelnek.Önkritikàt nem
    ismernek,ök az örökösei, kivàlasztottjai és neveltjei egy sajàt maguk àltal is elàrult bukott utopista eszmének.
    8 év alatt nem érték el,hogy az inflàciot megfékezzék,6 év alatt nem érték ,hogy 3 %-nàl ne költekezzenek többet,ezért TULDEFICIT
    ELJÀRÀS-csak mi nem tudtuk 2010-ig egyszersem az alàirtat teljesiteni-.A kozmetikàzo privatizàciok ellenére ADOSSÀG NÖVEKEDÉS.
    3 év utàn 2013-ban a TULDEFICIT ELJÀRÀS MEGSZÜNTETVE,AZ INFLÀCIO
    MEGFÉKEZVE.STRATÉGIAILAG fontos cégek RÉSZBEN vissza vàsàrolva.
    Mit akarhatnak ezek a SZÀJHÖSÖK? A TOVÀRIS demokràciàt?
    Mi feljelentünk,mi véleményezzük,mi megszavazzuk,na meg Bokros.

  • Kiegészítés:(helyesbítés)
    a lényeg kimaradt,2006-ban a „híres”öszödi beszéd verte ki
    a biztosítékot,előzőleg pedig az operai beszéd…….
    Na éppen elég volt,főleg, akik a belvárosban laknak és
    „élesben”láttak mindent,sokan az ablakokból is fényképeztek!!!

  • Figyelő
    2013 október 9
    10:20 de.
    hát persze. jelen volt, ahogy a 2006-os megemlékezésen is.
    mi több, beszívta a könnygázt a metróban. mi több, ott volt minden km kőnél, m int a bolgár partizánok.
    bencsics, a memóriája már nem a régi…
    amúgy én is örülök, hogy nem itthon emlékezik meg wittner mária bableveses forradalmáról, sem a köztársaság teret feltúró idiótákról.
    gyújtson egy gyertyát, csak vigyázzon, ne a függöny közelében.

  • Itt vannak a békés ünneplőkről készült híradások…
    http://www.hunsor.se/kitekinto/atuntetokellen061023.htm

  • Az Orbán-féle megemlékezés azért volt a semmiféle 56-os vonzattal nem rendelkező Astoriánál, mert a Vezír pontosan tudta, mire készülnek a haverjai, és a neki eszetlenül csápoló tömeggel eljátszatta az ágyútöltelék szerepét – előtte persze gondosan elmenekült a helyszínről, nehogy ő is kapjon a tömegoszlatásból.

    Az újkori magyar demokrácia legsötétebb játszmáját játszotta ez a gazember. Lesz dolguk a történészeknek, hogy teljes valójában feltárják ennek a puccskísérletnek minden részletét, és a történelem ítélőszéke előtt mondják ki Orbánról azt, amit mi már most is tudunk: hogy ennél kártékonyabb politikusa Rákosi óta nem volt az országnak, és ő még csak a külső nyomásra, a vesztett háborúra, a Sztálintől való rettegésre sem hivatkozhat.

  • cornelius

    2013 október 9
    3:07 du.

    Azonos véleményen vagyunk! Egy kis stílű, személyiség zavaros személy a hazánk kormányfője! Rákosi tanulhatna tőle… ! Kirabolja a magyar népet.

  • „Nem szabad finnyáskodni, fel kell buszoztatni a mieinket vidékről, mert ha ez a rendezvény snassz lesz – elvesztünk, ha erőt tudunk mutatni, az választók százezreit hozhatja.”
    Ez maximálisan így kellene hogy megtörténjen! – aki ma ott van, jövőre szavaz! – áldozni kell pénzt erre a célra.

  • Marcsi
    2013 október 9
    1:07 du.

    Volt egy ember (Apró Antal), akinek lett három gyermeke és később egyik gyermekének egy Dobrev Klára nevű lánya. Majd évtizedek múltán ez a lány összeismerkedett, sőt összeházasodott egy férfival. Meg tudná mondani Marcsi, hogy ennek a férfinak milyen összefüggésben kellene felelnie a felesége nagyapjának a tetteiért? Milyen elmeháborodott logika mondatja azt magával, hogy Gyyurcsány bármilyen tekintetben összefüggésbe hozható Apró Antal tevékenységének felelősségével?! Egyébként Gyurcsány ’56-ban még nem is élt, de még gondolat sem volt.

  • Ezt a cikket olvasva, nem ketseges, hogy az iroja(es megbizoi)hogy velekednek 56-rol.Az sem, hogy minek tartjak. Ille ala is tamasztja eleg vilagosan.
    Ezek elmennek megemlekezni az elpusztult AVO-sokrol es megkonnyezik oket. Remelem a nagy EMLEKEZES-ben nem felejtenek megemlekezni arrol, hogy szamszeruen, hany AVO-s halt meg es hany PESTISRAC.

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 október 9
    1:07 du.

    „persze a legilletékesebbként,mivel felesége annak az Apró Antalnak a “rokona” aki 56-ban a Kossuth téren a fegyvertelen tömegbe követett”

    Tárgyilagos Marcsika! Szerinted ez a tárgyilagosság, és elfogulatlanság, hogy egy politikus feleségéről fröcsögsz, aki miért is tehet a felmenői esetleges bűneiről??? Csak szólok, még ebben a nagyon elaljasult magyar politikai életben is betartott, íratlan szabály, hogy egymás családját nem veszik a szájukra. Idáig csak egy magadfajta buta, műveletlen álszent tahó tud süllyedni! Ennyit tudsz erkölcs csősz! Szajkózni a tárgyilagosságot mint egy hibbant papagáj majd a következő bejegyzésedben a legetikátlanabb módon belerúgni valakinek a családjába! Gratulálok! A természet sudár termetet adott de ész meg jellemet azt nem! Te mit szolnál ahhoz ha a pici fiadat rugdosnák a saját mocskolódásaidért??? Egy picit kapjál már a fejedhez végre, hogy miket meg nem engedsz magadnak két ájtatoskodás között!

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 október 9
    10:20 de.

    „mert 2006-ban rendőrterrorral találkozott az emlékező csoport”

    Mint emlékező csoport arra a célzatosan feltüzelt, és irányított legprimitívebb csőcselékre gondol aki minden keze ügyébe eszközzel rombolt amit csak ért és támadt a rendőrökre? Magának is meg az összes hasonló véleményen lévő igaz magyaroknak ajánlom, hogy egyszer meséljék el véleményüket a maradandó károsodásokat szenvedett, rommá tőrt térdű, kezű rendőröknek. És ne jöjjön senki nekem azzal az egy darab nem tudatos szemkilövéssel, a könyökömön jön ki! Több tucat rendőr sebesült meg töréses sérülésekkel, és nem véletlenül! Maga állandóan jön ezzel hogy ott volt! Aha! Lapított valamelyik cukrászdában a minyonja mögött. Az egyik barátom ott volt a rendőrök között a székháznál. Én tudom mik történtek!!! Élest érdemelt volna az összes, nem gumilövedéket!

  • A parittyás hangja

    A cikk viszont ahogy ezt Fényes Istvántól megszoktam, elképesztően jó, és tökéletes objektivitással, igazsággal mutat rá, hogy mi is a helyzet! És abszolút igaza van az ellenzékkel kapcsolatos észrevételeiben is!

  • A parittyás hangja

    Dénes ERÖS
    2013 október 9
    1:39 du.

    Déneske valami baj van? Esetleg meghűltél valahol? Hát nem írtad, hogy VÉSZKÖLCSÖN!!! Mi lesz most így veled? Nem félsz, hogy pártfegyelmit kapsz?! 🙂

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 október 9
    10:20 de.

    „a dicső 56-os forradalomról!”

    Mint dicsőség, például arra 18 fegyvertelen, már magát megadott kiskatona felkoncolására gondol a pártháznál? Mindannyian munkások vagy parasztok voltak. A legidősebb közülük 23 éves.

    Hogy nem sül ki a szeme???

  • A cikk igen jó , mert nagyon hörögnek a helyi nácik.

  • A parittyás hangja

    JIMBO
    2013 október 10
    1:49 de.

    Lassan írom, hogy még te is meg értsd nyomorult! Akkor már senki nem volt „ávos”! A karhatalmista áldozatok besorozott kiskatonák voltak. Mind VIDÉKISRÁC ugyanolyan hétköznapi részesei, szenvedői a rendszernek mint a gyilkosaik, csak akkor ők épp a kötelező sorkatonai szolgálatukat töltötték.
    Nem muszáj hülyének, tudatlannak, és pláne aljasnak lenni csak azért mert öreg is vagy Jimbóka!

  • Enterprice !
    .
    Budapesten szinte mindenki – szavaiddal élve – zsidóktól rekvirált házakban lakik, ugyanis Magyarország fővárosát a zsidók építették fel… Legalább is a belső kerületek eklektikus épületei és építményei többségét, mivel a kiegyezést követően a matracokból és szalmazsákokból előkerült tőke alakult át megfogható javakká: gyárakká és lakóépületekké. Utóbbiakat ugyanúgy államosították, ahogy a gyárakat, meg a kertes villákat is, sokszor ezek többé már vissza sem tért deportáltaké voltak.
    Ebből kifolyólag az épületek reprivatizációja során már fel sem vetődött az, hogy utóbbiak is eredetileg zsidó tulajdont képeztek.
    Hajánál előcibált, rémesen erőltetett és sunyi érvelés Gyurcsányt azzal vádolni, hogy beköltözött egy zsidó tulajdonba…
    .
    Ha már itt tartunk, ha már ennyire aggódsz kedves Enterprice, mi a véleményed arról, hogy a Herzog-báróHatvany vagyon részét képező – deportálás útján a Szépművészeti Múzeum birtokába juttatott – többszáz jeles festő régi, évszázados festményét az Amerikában élő örökösök vissza perelték ám a magyar állam bírósága a keresetet egyszerűen elutasította. Biztos, felháborodsz ennek a zsidó vagyonnak a tulajdonképpen és tényleg „el rekvirálásán” is, ugye ?
    .

  • Parittyas hangja!
    Nevezhetsz aminek akarsz. En csak annyit mondok neked, hogy Te meg szemenszedett, hazug diszno vagy. Szerencsed, hogy nem lehet felelosegre vonni. De, hat ti ebbol eltek. Jobban mondva ebbol kielitek magatokat.
    Hazugsagban tulteszel minden tarsadon.
    „Élest érdemelt volna az összes, nem gumilövedéket!”
    Ez rad/ratok vall. Folosleges szepiteni.

  • Á haggyad Parittyás.
    JIMBO egy fizetett rohadék.

  • marcus aurelius

    parittyás
    Talán hallottál már valahol a 350 halottat követelő októberi „véres csütörtök”-ről…. (Én ott voltam.)

  • Kedves Mindenki a „Másik” oldalról!

    Gyurcsány persze nem tehet arról,hogy felesége nagyapja
    lövetett 56-ban a fegyvertelen tüntetőkre,de azért normális
    ember levonta volna a konzekvenciát,hogy talán mégsem neki kellene
    a megemlékezést tartania 56 kapcsán….Persze normális emberekre gondoltam és nem egy olyan emberre, aki utódpártjával,bizony helyeselte az akkori vérengzést…..
    Bár akkor nem élt,de olyan lányt vett el feleségül,aki
    ebben a „dicső” és hazug szellemben nevelkedett!(ez megmagyaráz mindent)arról meg
    már nem is beszélve,hogy az őszödi beszéddel, azért némileg igazolta magát(milyen ember…) (amit bevallott azt ugye életében követte el?!!!!ha nem tévedek?!!
    Ugyanúgy jellemtelen ellenzéki,mint azok, akik csak a holokauszt áldozatainak emléknapján képesek megemlékezni,a kommunista gyilkosok(kedves nagypapa…)áldozatairól nem,(de a bűnöző romákat és az ízléstelen cirkuszoló melegeket maximális együttérzéséről
    biztosítja..)!!!Én is meleg vagyok,én is cigány vagyok…
    Röhej!!!!!
    Na ez őt minősíti,meg azokat az itt acsarkodó ellenzékieket, akik nem képesek a beismerésre,tárgyilagosságra, de a becsület
    diktálta minimális jóérzésre sem!
    A „többieknek”akik megint a „mélyből”próbálkoznak valami
    igazat ….mondani( szánalmas sértegetés…) nincs mondanivalóm!
    Remélem a jellemtelen szélsőbal uszító és ünnephez méltatlan tevékenysége nem jár sikerrel és a mocskos próbálkozásokat a rendőrség sikerrel leveri!!!!ha márképtelenek kussolni!

  • Geyza!

    nem a nácik „hörögnek” hanem a normális,becsületes kinti és itthoni magyarok,és nem hörögnek, hanem megvetnek minden
    jellemtelen szélső balost!Ez óriási kölönbség!!

  • Parittyás!
    Szánalmas vagy!!!!!Az én fiam nem volt se politikus,se gyilkos,se jellemtelen,valamint a családom sem volt „terhelt”
    mint itt sokaké…..!
    Na foglalkozz a saját meg a hasonlóak ….családjával!

  • A parittyás hangja

    Enterprise
    2013 október 9
    12:21 du.

    „Bicska nyitógató a cikk dumája.”

    Bicska nyitogató az egész lényed öreg!

  • marcus aurelius
    2013 október 10
    11:25 de.
    Kedves marcus aurelius, valóban nem érdemes erről bírni ezeknek.
    Aki ott volt legyen az 56 vagy annak megemlékezése, az hazudik, vagy a memoriája rossz. Kár minden szóért és minden percért, amit rájuk pazarlunk!

  • marcus aurelius
    2013 október 10
    11:25 de.

    Hm..
    Ezek szerint több, mint százhat éves vagy..
    http://hell.blog.hu/2009/10/10/voros_csutortok

    ?)

  • Lélfai Szilárd

    parittyás hangja

    „Lassan írom, hogy még te is meg értsd nyomorult! Akkor már senki nem volt “ávos”! A karhatalmista áldozatok besorozott kiskatonák voltak. Mind VIDÉKISRÁC ugyanolyan hétköznapi részesei, szenvedői a rendszernek mint a gyilkosaik, csak akkor ők épp a kötelező sorkatonai szolgálatukat töltötték.” A Kossuth tér több száz halottjának egy részét ugyanilyen kiskatonák lőtték halomba!

    „Nem muszáj hülyének, tudatlannak, és pláne aljasnak lenni csak azért mert öreg is vagy” Parittyás!

    – ami a cikket illeti, F.I.-től elvárható színvonalú, iromány, a csodálói pedig ugyanaz a „Fröcsögő Kórus”

  • Kezi csókolom itt a nagy hiba. Mert miért nem lehet legalább egy kérdésben egységes véleményt alkotni? Miért nem lehet egy nemzeti ünnepet egységesen megünnepelni? Pusztán azért mert mást jelent az MSZP-nek mást a FIDESZNEK és mást a KNDP-nek. Megkérdezném kezüket csókolom: magyarok ezek? Most nem magyarkodni akarok távol áll tőlem de ez egy nemzeti ünnep vagy? Érdekes a fene egye meg. Annó amikor május elsejére november hétre vagy április negyedikére kellett kivonulni volt valakinek is ellenvetése? Nem nagyon. Mert akkor „akolba” volt mindenki terelve. Ha valaki megpróbált hüzöngeni ellenkezni hamar szembe találta magát az elvtársakkal. Most nincsenek elvtársak(másképpen hívják őket) és állítólag demokrácia is van. Meglehetne ünnepelni egyszer rendesen is megemlékezve az áldozatokról(minden áldozatról nem kipecézve egyet egyet még ha az illető a rossz oldalon is harcolt, mert lehet nem jószántából ment agyonlövetni magát hanem kényszerítve volt. Sok szegény kiskatona nem tudta azt mondani nem csinálom tovább sem forradalmár sem karhatalmista nem akarok lenni)Most az a bajuk egyeseknek, hogy nem itt vagy ott ünnepelnek? Bocsánat, de meglehetne szervezni. Minden történelmi helyen meglehetne emlékezni és mindenki tetszése szerint vehetne rajta részt. De nem jó a tömegnek semmi sem mert mindegyik megakarja mutatni a kivagyiságát. Ahogy István a végin irja a cikkében egyedül az lehetne a megoldás

  • Figyelő
    2013 október 10
    12:19 du.

    „[b][i]ezeknek[/i][/b] ?
    Te kis iródalmár…

  • marcus aurelius

    falusi
    Te is tudod, hogy 1956.okt.25-ről van szó. Ez a szójáték a „véres” és a „vörös” jelzőkkel nem a te kategóriád ! Ha jól tudom Te is a „jó” oldalon tevékenykedtél (bár még fiatalabb srác lehettél Győrben). Szia !

  • Màr a cim is propagandikus.
    Csak a TOVÀRISOK demokratikusok,mint az egypàrt-rendszerben.Minden
    egykézben-egypàrt kezében-volt,a gazdasàgot ellenörizte a pàrt a
    pàrtapparàtus-a pàrttitkàr-.Az iskolàban ott volt a pàrttitkàr,a
    korhàzban…..,a törvényszéken….,a kulturàban….
    De maradiak,gondolkodni képtelenek vagytok.Csak TOVÀRIS jelentésig
    és feljelentésig értek fel. Szegény orszàgunk,csak ilyen gyenge
    ellenzékiek-a leszerepeltekkel,Gyurcsàny-Bajnai-a régi-uj segitökkel,Mesterhàzy,Vadai,Szekeres…-jutott nekünk.
    1-2-3 hazai tovàris feljelentette,1 Tavares tovàris véleményezte,a többségi tovàrisok megszavaztàk-a Bokrossal-.

  • Teljesen féktelenek és egyensulynélküliek vagytok tovàrisék.

  • Avi ben Giora
    2013 október 10
    2:31 du. Kedves Avi,
    Teljesen egyetértek! Ezt kérdezem ÉVEK ÓTA!, Nem 3 éve szokás, hanem kezdettől fogva.
    Nem is megyek haz addig, amíg egyszerre ünnepelnek, füttyszó nélkül(Rendőrökről nem is beszélve!)

  • KORDON BLUED
    2013 október 10
    10:54 de.

    – Nem ssidók építették fel egész Budapestet, hogy mekkora részhez adtak pénzt, nem láttam róla felmérés.
    (Én pl. egy olyan házban laktam a bevárosban, mely igen régi volt, s nem zsidó pénzből épült)
    – Fogalomzavarban van, mert Mo-on egyáltalán n e m v o l t reprivatizáció, a többi között azért sem mert, néhány ÁVH-s leszármazott (pl Bauer Tamás) helyeket mozgatott annak érdekében, hogy ne lehessen
    – Ha lett volna, a zsidók is – természetesen – vissza kapták volna jogos tulajdonukat (mint pl. Romániában)
    Ez esetben Gyurcsány (s még jó néhány kommunista vezető felmenőkkel rendelkező család) se biztos, hogy rekvirált villában lakna… (A polgári jogban van egy olyan kitétel, hogy a tulajdonjog nem évül el…)
    – Ha lett volna nem itt tartana az ország, mint most,
    hanem jóval előrébb
    – A „képekhez” nem tudok hozzászólni, se pro/se kontra, mert nem ismerem a tényeket

  • A parittyás hangja

    JIMBO
    2013 október 10
    11:07 de.

    „Élest érdemelt volna az összes, nem gumilövedéket!”
    Ez rad/ratok vall. Folosleges szepiteni.”

    Hogy lehetsz ilyen hülye dadogós??? Persze hogy rám vall különben nem írtam volna! Szépíteni meg pláne nem akarom, ha rajtam múlik, a gyalogsági harcászat alap eljárása szerint, a két szélről 12,7 millis M2HB QCB géppuskatűzzel megtámasztottam volna azt a csőcseléket és öt perc alatt le lett volna tudva a szélsőjobb kérdése erre az évszázadra…
    Egyébként meg legfeljebb a kedves családod volt hazudós, mikor azzal áltattak, hogy ember lett belőled, pedig ha egyszer tükörbe mersz nézni rájöhetsz csúnyán átvertek!

  • A parittyás hangja

    Lélfai Szilárd
    2013 október 10
    2:13 du.

    El kell keserítselek globetróger! Én nem vagyok öreg. Te meg inkább idézz valamit, az mindig olyan muris! Esetleg mesélj hova mész legközelebb három csillagos félpanzióba a Tesco Travellel!

  • Okt.23. 14 óra Műegyetem. Demokratikus erők megemlékezése.

    Én csak 17 órára tudok csak odaérni,
    mert 15 órakor a Terror házánál,
    és 16 órakor a Hősök terén kell kifütyülnöm a diktátort.

    Addig legyen kultúr műsor és a kis szervezetek beszédei.
    17-18-ig MSZP,Együtt,DK,Szolidaritás,Milla beszédek,majd fáklyás felvonulás.

  • marcus aurelius
    2013 október 10
    2:48 du.
    Humornak szántam.
    Egyébként 56-ban nem én, hanem a papám „tevékenykedett”,
    Az én „tevékenységem” vagy tizenhat évvel későbbre datálandó..

  • aser
    2013 október 11
    9:26 de.
    Igen elfoglalt napja lesz!
    Kár, hogy nem fognak rendőrterrort alkalmazni.
    T.i. ez az ünnep sem Gyurcsányról, sem Orbánról nem szól. EZ a nemzeti ünnep, sok hősi halottnukra emlékezik. Igaz, a terrorházban is halálra vertek sok embert, de ez az ünnep mégis másról szól.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 október 11
    11:01 de.

    Figyelő amíg Orbán jelen lesz a politika színpadán és a jobboldal, aljas és hazug módon rendőrterrorról beszél 2006 kapcsán addig bizony ez az ünnep a politikusokról fog szólni.
    Spanyolországban, Madrid közelében van az Elesettek völgye ahol a Santa Cruz del Valle de los Caidos (Az elesettek völgyének Szent Keresztje) nevű sírkertje található a spanyol polgárháború elesetteinek, mind a köztársaságiak, mind a nemzetiek KÖZÖS emlékére. Egy nemzet közös gyászának, közös emlékezésének, közös megbékélésének emlékhelye! Na ez az ami Magyarországon elképzelhetetlen amíg a jobboldalon olyan elborult korlátoltsággal, kirekesztő kivagyisággal szédelgő emberek élnek mint Lélfai, Jimbó vagy maga!

  • Nos az ünnep tényleg nem Gyurcsányról és Orbánról szól,legalábbis nem róluk kéne,hanem a forradalomról,de
    ugye jönnek a választások és egyes baloldali „leszármazottak”,
    ezt is megpróbálják bemocskolni,mint sok mást….
    persze tisztelet a kivételnek!(Szánalmasak és megvetendők!)
    Aztán a mai rendőrség, ha nem is fog „szemkilövéssel”villogni
    azért remélhetőleg „kordában”…tartja,vagy esetleg jogosan le is csukja a primitív,jellemtelen, csőcseléket, biztosítva
    a normális MAGYAROK!!!!!méltó megemlékezését!meg a békés polgárok nyugalmát!

  • Aztán Aser ugye hazajön egy kicsit mocskolódni(no nem meg
    emlékezni..pláne ,arról,hogy a Terror Házában az „elvtársai”
    mit is követtek el akkor a hős forradalmárokkal szemben)hát ehhez pofa kell,jellemző……..jót fütyül aztán,mint aki jól végezte dolgát visszarohan Izraelbe!Na ő egy igazi
    „magyar” aki akkor megúszta……

  • Lélfai Szilárd

    Parittyás!

    – látom visszatértél a saját bunkó énedhez, így vagy igazi!
    – írígykedhetsz nyugodtan, én saját pénzen utaztam, nem az államén, nekem ez volt a „vígaszdíjam” az absztinenciáért!
    – igazad volt, az aser tényleg egy szánalomra méltó, vén…, lehet,hogy te nem pont így fejezted ki magad, a lényeg ez! 🙂

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    Az Ön magyarságát sem vonják itt kétségbe, ezért megkérném, hogy Ön se „magyarozza” le olvasótársait. És természetesen nálunk ne zsidózzon!

  • A parittyás hangja
    2013 október 11
    1:50 du.

    2006-ban NEM Orbán volt a kormányon, mégis milyen szégyenteljes vége volt a megemlékezésnek. (Igaz, a kezdet
    nek is, mikor a hídakon nem ment köztrancportáció!)
    Különben, úgyan azt elmondhatom, amit rólam mondott, magáról és társairól is, akik megint elrontják a megemlékezést!

  • Christopher!

    Nagyon sajnálatos és magáért beszél….,hogy egy volt magyar…..(?) A KMH fórumán!!!!!!!!!
    sértésnek veszi,ha le „magyarozzák”,hát nem magára gondoltam,és nem emlékszem,hogy zsidóztam volna….bár
    ami asert illeti lehet,hogy fején találtam a szöget?…
    Minő véletlen…..sok embertől hányingerem lesz,(nem csak nekem!)aki így viszonyul a volt….hazájához!
    Na ez bizony nagy szégyen !!!!!

  • Parittyás b….ó „magyar”?!!!

    Ha az én családomból lövetett volna valaki 56-ban a forradalmárokra,akkor bizony én nem szónokolnék az Operában,hanem szép csendben kussolnék…..
    Se stílus,se gerinc,se ész…..!!!!

  • Ami asert illeti,hát ő bizony a magyarság és a fajtája…
    szégyene,szegény „üldözött”hazajön uszítani,miután a nép
    haragja elől kimenekült?Kár,hogy megúszta!!!!!

  • Sajnos 2006 ösze a kommunista rendőrterroról szólt (mintha visszalétünk volna az 56-os sortüzek idejébe…).
    Még Karácsony képviselő is felszólította Gyurcsányt bocsánatkérésre a 2006-os események miatt.
    Schiffer András (LMP) élesen elhatárolódott a „baloldallal” együtt történő 1956-os megemlékezésektől, a 2006-os véres rendőrterror miatt.
    Sajnos a FIDESZ-nek még 2/3-al sincs annyi ereje (vagy még mindig sok közöttük a tégla?, hogy legalább a végrehajtók főnökeit (Bene, Gergényi) kellő mértékben felelősségre vonja.

  • Marcsi
    2013 október 11
    5:05 du.
    lassan csatlakozhat burkushoz, aki bérgyilkosokat is hajlandó megfizetni, csak nyírják ki christophert.
    magának asher a célpontja.
    árulja már el, lát valami különbséget az eszementen gyűlölködő agyonmagyar burkus, és önmaga közt?
    mert innen nézve ilyesmi nem nagyon látszik…

  • Kopácsi Judith

    Marcsikám, nem ismerjük a maga családját. Még az is lehetett, hogy volt köztük olyan is, aki lövetett. De már megbocsáss, mi köze volt Gyurcsánynak az Apósa tetteihez? Hogy te hogy megsértödnél, ha apád miatt vágnának fejbe valahol!

  • De nagyon unalmas már ez a Marcsi…

  • Jó döntés volt,ezt kell csinálni minden demokratíkus erőnek össze kell fogni!Sajnos a mi pénzünkön ismét ellenmegmozdulást szerveznek az un, békemenet!űGyalázat és felháborító hogy mindenre van pénz,csak a szegény emberekre nem,pedig ezeket a pénzeket tőlünk szedik el!

  • Kopácsi Judit!
    Az a lényeg,hogy én bizony ismerem a saját családomat,és bár ennek az oldalnak semmilyen elszámolással nem tartozom,l956-ban éltem!!!!!és mindvégig otthon vigyáztak rám a szüleim,el
    barikádozva az utcai ablakokat,meg a bejárati ajtót is,hogy
    a ruszkik ne tudjanak belőni( tankokkal is jöttek felszabadítani… )illetve,bejönni!Na ennyi!
    Aztán Apám súlyos gyomorbeteg volt,akit 1956-ban műtöttek
    meg,különben meghalt volna!
    Jó lenne ha nem személyeskednél ok nélkül,mert az szánalmas!
    Tudod mi hívő katolikusok voltunk és nem gyilkolásztunk senkit,mint ezen a fórumon hozzászólók közül esetleg páran…
    Aztán egyszer régebben egy másik cikk kapcsán „sikerrel”
    tisztáztad,hogy miért voltál egyszer református,egyszer katolikus,máskor meg …..zsidó,én elfogadtam,bár kicsit
    furcsálltam,így megkérlek ne próbáld más családját
    bemocskolni,hanem esetleg ezen a fórumon körülnézni,de
    felesleges,sokan megúszták a számonkérést…..ahelyett,hogy örülnének, most hazajönnek mocskolódni,azért ez nem semmi,jobb lenne hallgatni,ha már ilyen szerencséjük volt és elkerülték a
    számonkérést!!!!!
    Egyébként én több hozzászólótól is úgy tudom,hogy apukád
    aktív karhatalmis volt……elgondolkoztam,de nem vádaskodtam……kérlek Te is tartsd be ezt!

  • Ja és normális politikus nem tartott volna megemlékezést egy
    ilyen ünnepen,ha a családja érintett volt a dologban,még akkor is ha ő akkor nem élt….Talán másnak kellett volna
    megemlékezni,nem véletlenül tört ki a lázadás!
    CSAK EGY PÉLDA:ha valakinek a felmenője aktív náci volt és
    ő tartotta volna egy holokauszt megemlékezést,bizony piszkosul fel lettetek volna háborodva és mondjuk joggal!
    Na nem ártana néha kicsit gondolkozni!!!!!!!!

  • A parittyás hangja

    Ille István
    2013 október 11
    6:47 du.

    Valóban, Boda Marcsi kezd burkus szintjére süllyedő aljas primitívséggel írogatni, és erre az sem mentség, hogy szegény pára így akarja kompenzálni az ordító műveletlenségét. Igazából ez az egész ország szégyene, hogy a politika lélekmérgezése ilyen emberi mivoltukból kivetkőzött erkölcsi torzókat kreál még a nyugdíjas korú emberek között is, akiknek alapesetben aranyos, kötögető, unokázgató néniknek kellene lenniük nem ilyen őrült kápóként fröcsögő rémeknek!

    Franz Kafka mondta saját novellájáról Az átváltozásról: „Az álom leleplezi a valóságot, amely mögött elmarad a képzelet. Az emberek megütköznek ezen a borzalmon, pedig csak azt mondtam el, mi történik manapság.”

    Az átváltozásban a tartalmatlan, üres, maradi, kispolgári életet élő Gregor változik át féreggé de valójában ő csak egy tükör amiben a társadalom szürreális változásai láthatók. Az átváltozást kb. száz éve írta Franz Kafka és mintha abszurd novellája életre kelne a mában. Marcsi szürreálisan abszurd viszonyítási pontjai amikkel kapcsolódik a világhoz a jelen magyar társadalmának féreggé változását tükrözik…

  • marcus aurelius

    aser
    10.11. 9:26
    Aser, jó a humorod, de azért hadd írjam le: Ne menj ki fütyörészni 3-órakor a Terror Házához, nem ismernek, hülyének nézhetnének, a tömeg elsodorna, sőt a Vezér sem lesz ott, ő csak 4 után kezd a Hősök Terén. (Ha egy jobbikos fütyörészne a Műegyetemnél, szerinted az beleférne a demokráciába….). Figyelmeztetlek, hogy időben szólj Fletóéknak, hogy mikor milyen műsor legyen, hogy azon biztosan részt vehess! (Még nem késtél el a schedule javaslatoddal, még kötélhúznak…)

  • Kopácsi Judith

    Marxsi, én msot már mindent értek. Neked komoly gondjaid van szövegértelmezésből, ha az én „vallás váltogatásimból” csak ennyit értettél meg. Csak hogy tisztázzuk:
    Kopácsi nagyapám református volt, nagyanyám apja szintén. Nagyanyám, született Simon Ilona, egyetlen lány volt hét fiu között. Akkoriban a különböző vallású szülök a fiukat az apja, a lányokat az anyja vallására nevelték. Nagyanyám miatt, mint egyszem lány, nem csináltak nagyobb bumlit, Őt is a refomátus iskolába és egyházba járatták. Ezért nem tudta egészen Nagyapámmal történt házassága miatt, hogy Ő túl-képpen Katolikusnak született és volt bejegyezve. (idáig érthetŐ?)
    Szóval miután én már egy (nem vallásos) református családba születtem, igy annak is lettem keresztelve. Amiről egészen 11 éves koromig nem értesültem, mert hogy akkoriban a vallás nálunk nem volt téma. Apám bebörtönzése és bitófával való fenyegetése kihozta Nagyanyámból és Anyából is az Isten félelmet, és mint már sokan mások is, a lehetetlen helyzet miatt Istenhez fordultak.
    Felnőtt fejjel pedig, férjhezmenetelem után, saját szántamból vettem fel a zsidó vallást, (amit bevallom) csak elméletben gyakorlom. Tulajdonképpen egyetlen szervezett vallásnak sem vagyok hive, nekem megvan a saját magam által kialakitott közvetlen kapcsolatom a teremtővel, aki nem kiván tőlem semmiféle csinbum cirkuszt, ahhoz, hogy megértsük egymást. Na, Marcsikám, most lehet felháborodni.

  • A parittyás hangja

    Lélfai Szilárd
    2013 október 11
    3:02 du.

    Lélfai, joggal pályázhatsz az egy bejegyzésben legtöbb marhaságot írók díjáért! Csak szólok, az aser nevű hozzászóló nem azonos Asher-el, és ha már ilyen kínosan konvergálsz a funkcionális analfabetizmushoz legalább modortalan ne legyél…! Az irigységgel kapcsolatban meg ismét ki kell ábrándítsalak! Csak azon szoktam filózni, hogy vajon a röhejesen kettyó turisták melyik típusához tartozol akikkel a melóm során találkozni szoktam szerte a világban. A multicégek szuperhős menedzsereihez akiknek gyávábbik fele a folyton folyvást panaszkodó, duplaseggű nejével, a bátrabbja gyárilag lobotomizált szeretőjével érkezik. Vagy a vállalkozókhoz akik mást se tesznek mint dumálnak keserű gyermekkorukról és dicső felemelkedésükről, a sikereikről és azok titkáról és mindezt olyan elszántsággal teszik mintha életműinterjút adnának valamelyik elcseszett kereskedelmi tv.-nek. Esetleg a kupon nyertesekhez akik kicsit szégyellik magukat mert jó körülmények közé keveredtek, mindenért elnézést kérnek és a Vörös-tengeren is úgy viselkednek mint a hétvégi telken. Azonban ha zanzásítva nézem tökmindegy, Egyformán bénáskodnak a hajón, félnek a tengertől meg a benne úszkáló izéktől, és abban bíznak ha jól viselkednek nem történik velük semmi rossz! Vicces… Persze tényleg nem mert én azért vagyok ott, hogy minden idiótaságuk ellenére életben tartsam őket odalent… Szóval Lélfai Szilárd egy picit el vagy tájolódva…! 🙂 )))

  • Nos az az alapvető különbség Parittyás és köztem,hogy én normális vagyok és nem gyűlölködő, sötét…..,meg primitív mint ő,na meg nincs mit takargatnom,mint itt sokaknak!….
    Szerencsére a többség mindezt tudja… ő (ők?..)meg idegesen hörögnek!Várható volt!!!!
    Szerencsére demokrácia van!!!!!és nem lövik szét a s…..t,
    valamint extra „manikűrt” sem csinálnak az ilyeneknek,mint a régi „igazságos és szép” időkben,persze akkor ez nagy
    divat volt az elvtársaknál…még egymást is nyírták.Jellemző!
    A kormánynak van annyi esze,hogy nem hagyja magát provokálni,a normális magyarok megemlékeznek,a rendbontók
    meg a „szintjükön” üvöltöznek,de azért jó lenne tudniuk,hol a határ,mert érhetik őket meglepetések……

  • Október 23-án nem ünnepelni kell, hanem méltón, tisztelettel emlékezni a hősökre.
    Akik ezt a napot ünneplik, azok abból az apropóból teszik pl., mert ők az akkor épp hatalmon lévő MSZMP utódpártja, akik mindent elkövettek a forradalom vérbefojtásáért és a bosszú kivitelezéséért. Sajnos sikeresen.
    Ahelyett, hogy a színpadon játszanák a kutyakomédiájukat, aminek egyértelmű a vége, inkább maradnának csendben és dolgoznának valami elfogadható programon. Ez, amit ezek a pojácák most produkálnak, minden konspirációjuk ellenére is teljesen átlátszó. Most látszólag huzavonáznak, de majd az utolsó pillanatban egymás vállára borulnak nevetve, hogy jajj, de jól sikerült megtéveszteni mindenkit.
    Pedig, akinek egy csepp esze van, az tudhatja, hogy ezek akkor sem lennének különbek, mint most, ha valami tévedés folytán hatalomra jutnának megint. Semmi közöm semelyik párthoz, de itt már tényleg csak szebb jövőt lehet kívánni.

  • A parittyás hangja
    2013 október 10
    10:15 de.

    „JIMBO
    2013 október 10
    1:49 de.

    Lassan írom, hogy még te is meg értsd nyomorult! Akkor már senki nem volt “ávos”!”

    Mégis, mit képzelsz magadról parittyás? Rád nem vonatkoznak a szabályok, semmiféle etikai norma, neveltetés? Anyukád biztos büszke lenne rád, ha olvasná, hogy milyen bunkó módon nyilvánulsz meg.
    „Egy kicsit többnek gondoltam a keveset.” Mondom én is Micimackóval.
    Ennyit rólad.

    Egyébként pedig, ajánlom tanulmányozásra Kopácsi Judit publikációit. Érdekes dolgokat fogsz ott tapasztalni.
    pl.

    „“Az AVH és annak beosztott szervei, pedig az idegen nagyhatalom által a magyar nép nyakára ültetett kommunista párt erőszakszervei voltak. l956 elõtt is, de a forradalom alatt is – amíg erejükből futotta – kegyetlenül leszámoltak a felkelőkkel, de a pártállam ellen tüntető békés civil lakossággal is. Lásd Budapesten a Kossuth Lajos téri eseményeket és Mosonmagyaróvárott az ottani BM Határőrség laktanyája elõtt történt tömeggyilkosságot! Az ÁVH és annak beosztott fegyveres szervei – főleg a belső karhatalom egyenruhás csapata – 1956 októbere végén a nép Első Számú ellenségének számított.”
    “De félretéve a kényelmetlen kérdéseket, azt is le kell szögezni, hogy nem igaz, hogy Kopácsi ezredes nem akart segíteni. A forradalom alatt számtalan esetben védett meg a lincseléstől ÁVÓ-sokat, és a Deák téri főkapitányságon több mint 100 ÁVH-s tiszt töltötte a felkelés kritikus napjait. ”
    by Kopácsi Judith

  • Dakota!
    Koszi ezert a beirasert. Bar nem nagyon eri meg parittyassal foglalkozni(ki tudja hanyadik nick-je ez?), megis jo, hogy ide irodott.
    Csak tudnam mitol ilyen szuper okos ez a manus.

  • „Megszületett hát a döntés, hol tarthat ünnepséget közösen a demokratikus ellenzék.”

    Fényességes Úristen!Demokratikus ellenzék?Hol?Kanadában?Szüzanyám!Írjon még!

  • küszküllö
    2013 október 13
    9:53 de.
    Nem Kanadában, hanem a budai Műegyetemnél fogják az eredeti, történelmi esemént megcsúfolni!
    Kanadában másképp mennek a dolgok!

  • A parittyás hangja

    JIMBO
    2013 október 13
    1:27 de.

    „Csak tudnam mitol ilyen szuper okos ez a manus.”

    Nahát! Jimbo tőled nem számítottam ilyen szívből jövő, őszinte elismerésre! Igazán kedves! 🙂
    Megkövetlek minden goromba szóért, de hát honnan tudhattam volna, hogy ekkora tisztelőm vagy! 🙂
    Kűgyek autogrammot?
    Azon meg ne törd a kobakod, hogy mitől vagyok ilyen feltűnően okos! Isteni adomány…! 🙂 )))))

  • A parittyás hangja

    dakota
    2013 október 12
    11:39 du.

    Dakota, egyre bizarrabb ahogy játszod itt az erkölcs csőszt miközben bármikor ha úri kedved úgy tartja oktalanul és modortalanul beszólogatsz másoknak! Idézzek? Javallom söprögess először a saját házad táján, van mit gazdagon, és aztán majd idétlenkedhetsz itt a fene nagy etikusságoddal! Tényleg nem érzed mennyire röhejes vagy ezzel a kardcsörgető igazságosztással? Nem is értem mire fel érzed magad ekkora Pallasz Athéné-nek? Na jó, Athéné esetleg… 🙂
    Na, ez eddig csak a rizsa volt mert megérdemled. Ami a lényeg, hidd el nem érdemes próbálkoznod nálam ezekkel a kioktató, nyálas dumákkal mert Francois de La Rochefoucauld mélységesen igaz aforizmájának fényében, a helyükön kezelve értelmezem őket!
    „A képmutatás a bűn tisztelgése az erény előtt.”
    He?! Kapis???

  • K.Judit!
    Ezt már régebben egyszer leírtad,én elfogadtam,megértettem,
    viszont mások kissé durvább véleményt írtak…(Apukád rendőrségi tevélenységével kapcsolatban) ami engem nem foglalkoztat,akkor befejeztem, nem érdekel,de a mostani válaszomban
    leírtam az 56-os tapasztalatom,mivel akkor 8 éves voltam és
    a szüleimmel otthon vártuk a harcok végét és Te kezdtél
    el ok és főleg jog!!!nélkül vádaskodni,amire éppen úgy
    nem volt kötelező bizonygatnom semmit(bár én igazat írtam)
    mint neked!
    Aztán ha nekem bármilyen szégyelleni valóm lenne a családom
    múltjával szemben,akkor bizony nem lenne képem hőbörögni,
    uszítani sem kintről sem itthonról,hanem pironkodva hallgatnék.Na ez a nagy különbség a „homályos”…múlttal
    rendelkező ……és a becsületes,tisztességes emberek
    között (és még csak nem is pártállás hanem „némi”jellem
    kérdése!)

  • Természetesen a „homályos” múltat több itt hangoskodó
    pocskondiázó értelmiségire értettem!
    Na nem fogunk nyomozni,annyit nem érnek meg,meg minek amig
    több ismert kommunista bűnöző szabadon sétálgathat,itthon és kint is,csöndben örüljenek….

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 október 13
    2:45 du.

    „Aztán ha nekem bármilyen szégyelleni valóm lenne a családom
    múltjával szemben,akkor bizony nem lenne képem hőbörögni”

    Ezt most írod le harmadszor ami a tőled megszokott korlátoltsághoz képest is megdöbbentő! Elmondanád melyik keresztényi tanítás, vagy a biblia idevágó passzusa szerint gondolod úgy, hogy bárki is megítélendő a felmenői viselt dolgai miatt, mert ezt nem akarom elhinni, hogy tényleg ilyen végtelenül sötét tudsz lenni! Vagy azt is természetesnek éreznéd, ha a fiad letagadna a megvetendő jellemed miatt???
    És, hogy visszatérjek egy pillanatra a nekem címzett behányásodra, a köztünk meglévő alapvető különbség az, hogy te egy egykönyves, tesco gazdaságos, sztori magazinon szocializálódott, a szürke, jellegtelen életed frusztráltságától megkeseredett, IQ mínuszos panelproli vagy, én meg az aki ezeket nagyon tudja sajnálni ha sajnálatra méltóak, de te még az sem vagy mert süt belőled az álszent rosszindulat! Fúj!!!

  • parittyás kezdi még magát is „túlszárnyalni” bunkóságban és
    sötétségben…..
    Ami az ismétlést illeti,bizony fárasztó hogy egyes „észlényeknek”(csökkent agyúaknak)többször is meg kell
    magyarázni az állapotukat……Szinte látom, ahogy habzik
    szájuk az idegességtől,persze így érthető rátesznek még
    egy lapáttal az önlejáratásból…….
    Na nyugi….

  • Nos Parittyás,jól figyelj,ha képes vagy rá!
    Nem vagyok proli(nemesi családból származom),felsőfokú végzettséggel rendelkezem,mást ….is olvasok szerencsére,nem csak ezt a fórumot, panellakó
    sem vagyok, mert szép polgári lakásban élek,de akik netán azok én
    jobboldaliként!!!!! sem nézem le őket,mint te meg az itt fröcsögő
    magukat lejárató nagy baloldali(szoci,libsi)ellenzék,akik
    kiállnak….ugye minden kisebbségért?…..Na itt a bizonyíték arra,hogy milyen szinten vagy…..Bravó!

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 október 15
    5:08 du.

    „de akik netán azok én
    jobboldaliként!!!!!”

    He??? Jaj, hát hol tanultál meg ilyen szép rímesen újbeszélül? 🙂 )))

  • A parittyás hangja
    2013 október 13
    2:07 du.

    Parittyás, Kopácsi itteni írásaiban megtalálod rá a választ.

  • Mielőtt a személyeskedés elborit mindent, hadd emlékeztessek mindenkit a cikkről.
    Ezért választottam Cseh Tamás dalát erre az alkalomra:

  • Figyelő

    2013 október 13
    1:26 du.
    Igen,tudom.Az én megjegyzésem arra vonatkozott,hogy Kanadában van demokratikus ellenzék,Magyarországon nincs.Rendezhetnek bárhol bármit…

  • 56-os kötődésű vagyok, akkor 14 éves voltam. Hacsak ágyútöltény adogatóként de ott voltam a csepeli forradalmárok között. Több 56-os szervezetnek voltam a tagja. Ott voltam az 50. évfordulón a meghívottak között többek között az országháznál is tehát szem és fültanúként tudok beszámolni a kezdetekről.Az országházzal szemben jöttek be a a külföldi delegációk autóik a térre. A tömeg az út két oldalán állt a kordonon belül. A kordon közvetlenül a járdaszegélynél volt felállítva. Szélsőséges tüntetők /nem ünneplők/ zászlókkal, zászló rudakkal, transzparensekkel inzultálták Tom Lantos és a több külföldi delegált autóját. A rendőrség jogosan hátrább szorította a magáról megfeledkezett randalírozókat. Ekkor kezdődött a már jól ismert esemény sorozat. Én Gyurcsány Ferenc felesége mellett álltam szégyelltem magam, a férjét trágárul alázó tömeg miatt és zavaromban elnézést kértem tőle ezért.
    Egyébként a mártír halált halt szocialista miniszterelnöknek lehetnek igaz hívei a baloldali prominensek között is. Csak megkívánom jegyezni, hogy Gyurcsány miniszterelnök idejében az 56-os szervezetek állami támogatottsága a duplája volt mint most és az 56-os Intézetet Orbán szüntette meg. Egyébként Wittner Mária sorra kikopott az 56-os szervezetekből, egynek sem tagja tudtommal, hiteleset nem tudok róla a szóbeszédet pedig nem teszek közzé.

  • Figyelő!
    Köszi a videót,nagyon jó volt!
    1956-ban a diktatúrában leverték a forradalmat(sajnos!),most
    a demokráciában az ellenforradalmat vajon megfékezik….?
    (reméljük!)Úgy legyen!!!!!

  • Steven
    2013 október 21
    10:07 de.
    Steven, örülök, hogy eljutott az országházáig az 50. évfordulón.
    Gondolom,56-os”érdemei” lehettek azok, amiért ebben a kitüntetésben részesült. A többezer 56-os megemlékezőnek, még a metró sem állt meg az országházánál.
    Hogy „jóérzését” fokozzam, ezért elmondom, hogy ma lett öngyilkos az a fiatalember, akinek a JÓ szemét kilőtték azon a napon Gyurcsány rendőrei.Sajnos, másik szem nem volt jó.
    További jó emlékezést!

  • Kopácsi Judith

    dakota, és mi lenne az a válasz? Még a kérdést sem értem, nemhogy az általad vizuált választ.

  • Kopácsi Judith

    Marcsikám, miután nekem semmi szégyelnivalóm nincsen sem a magam, sem a családom nevében, igy fogalmam sincs miről vagy kiről beszélsz.

  • Kopácsi Judith

    Daakota, gondolom, ha Apám hagyta volna ezeket az embereket felkoncolni, akkor most nagyobb becsben lenne elötted. Tudod mit, sem Ő sem én nem vágyunk erre a „csodálatra.” Tette a dolgát, mentette akit és amit lehetett. Ennyi.

  • Kopácsi Judith

    Parittyás, ezt a kérdést anno Anyám is feltette, amikor engem azért bántottak, mert nem voltam hajlandó elitélni Apámat, sőt, makacsul hősnek tartottam Őt. Mint akkor mondta, szeretnének egy olyan korosztályt kinevelni, akik hajlandók megtagadni Apjukat/Anyjukat? Ezek szerint et a szemléletet sikerült belenevelni egyesekbe, mint ahogy Dakotán, Marcsin, meg a többi hasonszörüeken is meglátszik. Ja, persze, ez jelenti nekik az u.n. „keresztény szeretetet.”

  • Judith!
    Te pontosan érted miről írtam….de nem érdekes,én nem akarlak bántani,sem befolyásolni,gondolom Te sem?!Felesleges!
    A szüleit az ember szereti,tiszteli és védi akármilyenek is,ez természetes!
    Nem is kell ezen vitatkozni,inkább maradjunk mindig a cikknél!

  • Ja azt azért nem kell ugye szégyenlenem,hogy én végig
    keresztény voltam,így alakult….de persze semmi gondom
    azzal,akinek egy kicsit zűrösebb az élete,mindenki úgy él
    ahogy és abban hisz akiben akar,de megjegyzem én nem csak
    akkor gyakorlom a vallásom,ha baj van és segítségre van
    szükségem,ez azért nem mindegy!

  • SZENTKÚTI FERENC:

    HŐSKÖLTEMÉNY A PESTI SRÁCRÓL

    Te pesti Srác!
    Te napköziben nevelkedett apró kamasz,
    Te, akinek élte mindössze
    Vagy tizenöt sivár tavasz,
    Te, kibe már az ABC-vel tömték az ideológiát,
    A szovjet tankok vad tüzében
    Zengted a szabadság dalát.
    A tankok acélzáporában
    Nem remegett gyenge kezed.
    Bátran markoltad meg a géppisztolyt,
    És szórtad rájuk a tüzet.
    Kicsiny szíved tán összerezzent,
    De lábad bátran szaladt,
    Kezedből nyugodt, biztos ívben
    Repült a benzines palack.
    Te pesti Srác, te hősök hőse,
    Ontottad drága véredet,
    S a kivívott szent szabadságban
    Megkaptad érte béredet.
    Te kicsiny bajtárs, esküszünk, hogy
    Megvédjük ezt a drága bért,
    Mert nem lehet, hogy kicsiny szíved
    Hiába ontott annyi vért.
    Te pesti Srác,
    Te napköziben nevelkedett apró kamasz,
    Te, akinek élte mindössze
    Vagy tizenöt sivár tavasz,
    Téged, ki ezt a drága életet
    Hazádért így adtad oda,
    Amíg magyar él a földön,
    Nem feledhetnek el soha!

  • marcus aurelius

    Október 23-i megemlékezés Budapesten, számokban:
    „Jobboldal” : 350.000 fő
    „Baloldal” : 3o.000 ”
    Jobbik : 12.000 ”
    Isten áldd meg a magyart!

  • marcus aurelius
    2013 október 23
    3:24 du.
    Még az is lehet, hogy a számok pontosak.
    Ismerősöm szerint Pécsról ötven busszal szálították a résztvevőket. (Háromszori étkezés, ingyenes.)
    Valahogy, valamelyik hazai fórumon keresztül hozzájutott a Fidesz az én e-mail címemhez is, hát küldött egy levelet, hogy a lakóhelyem szerinti Fidesz irodában jelentkezhetek. Itt is megemlítették a háromszori ingyenes étkeztetést..
    Tudod, sok odahaza az éhes ember…

  • A diktátorunkkal azt kéne csinálni, amit minden diktátorral, de minimum a fejét kettévágni, agyának egy részét kikanalazni (bevett műtéti gyakorlat ilyen esetekben), ami az agresszivitását eltüntetné, így karalábéként még becsületes életet élve tudna utcátsepregetni.
    Veszteségünk nem lenne, hiszen mindenki pótolható (csak egy diktátor gondolja magáról, hogy nem). Én véletlenül az állami ünnepségre mentem el, de arra a hazug gyűlöletkeltő fröcsögésre a külföld és az ellenzék irányába csak egy erősen rohadt agy képes. Semmilyen ünnepélyes jellege nem volt, szinte csak uszítás fröcsögött helyette.

    A spanyol – Az elesettek völgyével kapcs. Azt Franco éppíttette polgárháborús ellenfelei rabszolgamunkájával a gránithegy belsejéből kivájva. Monumentális, és ezrek vérével áztatott. Sajnos rossz példa volt, mert szinte provokáció a polgárháború -és politikai áldozatai számára. Valójában a székesegyház saját emlékműve, oda is temették el. Atombiztos építmény vagy 100.000 ember számára. A békamenet befért volna.
    – A Horror Házát is megnéztem, ami egy torz történelemhamisítás, mert kb fél szinten szól a nyilasokról, a fasiszta horthyról és orbánról egyenlőre egy szó sincs benne, és ami a nyilasokról van, az is egybe lett mosva az 56-osokkal, ahol párszáz halott volt, amíg a fasizmusban, nyilasrendszerben százezres nagyságrendben, tehát ezerszeresen.
    Az 56-os kivándorlás 200.000 főjével az orbánrendszerből elmenekültek száma félmilliós, azaz két és félszerese. Eddig! Az áldozatairól meg nincs nyilvános adat, hogy hányan lettek öngyilkosok miatta, hányan haltak bele az elnyomorításukba lassan , folyamatosan, hányan rokkantak bele lelkileg, fizikailag…. Nagyságrendileg a fasiszta-nyilas rendszer áldozatszámainál vagyunk.
    De nem aggódom, mert az emeleteken, padlástérben lesz még hely, csak a sasszemű barátnőjét kell onnan „levadászni” fideszesen.
    De mivel eddig hidegpolgárháború volt, és úgyis a legdurvább köztörvényes bűncselekménnyel vannak a hatalom bitorlói pozíciójában (a hatalom kizárólagos birtoklására való törekvésükkel), ezért bármilyen eszközzel, mindenkinek joga és kötelezettsége az eltávolításuk!

  • Én ottvoltam, de nem volt 350.000 ember véletlenül sem. Nem is fért volna el annyi. A békamenet indulásától ott voltam, ami nem volt több szerintem felső hangon 10-20.000 embernél.
    A többi helyszínen nem voltam, de az arányok lehettek akár a fent leírtak is. Szégyen, hogy a szakemberek nem merik bevallani, hogy a tömegszámolás alapján mennyi jött ki. Felülről fényképezve akár a számolásuk is lehetséges, de vannak más módszertani lehetőségek is, csak szerintem túl snassz lenne a 350.000 helyett a 25.850 főt bevallani. De végül is jelentősége összehasonlítás szerint nem is lenne, mert közpénzből etetett és szállított biodíszletről van csak szó. Én Mexikóban voltam már sztrájkon, ahol tényleg milliós nagyságrendben voltak.
    Az állami megemlékezés pedig nem is vethető össze egy ellenzéki tüntetéssel sem, hiszen az állami feladata a tényleges ünnepi megemlékezés lenne, csak egy elborult diktátor használja azt is politikai hazugságai terjesztésére. Dehát aki azt a primitív hazugságot benyalja, csak magáról állít ki szellemi törpeségéről igazolványt. Én arra nem lennék büszke, sőt inkább szemérmesen letagadnám. De hát pont arra a szellemi nívóra épít a diktátor, nem az értelmesebbekre.

  • Szegény Enterpriznál nagyon elgurult a gyógyszer. A lázálmait vetíti ki az 56-tal kapcsolatos eseményekre, és azzal is Gyurcsányt , meg a hasonlóan fiatalokat vádolja, holott, orbán abban a helyzetben ne legyünk szemérmesek tízezerszámra zárta volna be, mészároltatta volna le, vallatta, kínozta volna az embereket politikai alapon. Csak áldhatjuk az eget, hogy akkor még nem élt és nem volt módja ilyet megtenni, amit ma megtenne, ha a környező államok nem kényszerítenék ezek elkerülésére.
    De ma bevallotta mindenki előtt, hogy ő szervezte, irányította, uszította az embereit, akik 2006-ban a köztörvényes bűncselekményeket elkövették az államellenes bűncselekménnyel együtt. Ez már alapból a bármilyen módon és eszközökkel történő eltávolítását megalapozza, sőt kötelezővé is teszi!

  • És különben is egy tetves nyomorult gnóm diktátor miatt vitatkozunk itt, keseríti meg az életünket, robbantja szét a családjainkat, az ő élete ennek töredékét sem éri meg. Szerintem bármelyik fórumozóé ér legalább annyit, így könnyúű a döntés. El kell távolítani így, vagy úgy.
    Tényleg barom az a nép amelyik ezt nem teszi meg. Mindenki pótolható, egy miniszterelnök főként. Ő meg már a második ciklusa alatt rontja itt a levegőt, élősködik az országon. A demokráciákban ez a maximum!!!!

  • Ideje, hogy új forradalom legyen Magyarországon! Talán, akkor elűnnek a vörös zászlók és szoci szövegek a Műegyetem előtt is!
    K.b. egy millióan vonultak a békemeneten máma, talán ez fáj egyeseknek!
    Ne erőlködjetek, mi többen vagyunk!

  • Kopácsi Judith

    Marcsi, bevallom Neked, életemben csak egy pár emberrel találkoztam, aki igazán „vallásos” volt, és az igét szemelőtt tartva, tiszteségesen is élt. Egy sem járt közülük templomba. Sőt, akik állandóan járták a templomokat, és buzgón imádkoztak, renszerint kiderült rólúk, hogy nagy bünük volt, ami alól felmentést reméltek. Szóval én nem igazán vagyok meghatódva egy olyan ekmbertől, aki útón-útfélen hangoztatja, hogy Ő keresztény, és istenfélő, ugyanakkor nem szégyel megbántani és ha módja van, lealázni másokat.

  • Tudod figyelő én hiszek neked, lehet, hogy többen vagytok most. A történelem pedig ismétli önmagát, többen voltak nácik mint nem nácik, többen voltak Rákosi-Kádár hívek de az utókor minden esetben igazságot tett. Én emlékezem, hogy Hitlert, Rákosit, Csaocseszkut, ugyanolyan ütemes taps kísérte mint most Orbánt, mi ez ha nem az új személyi kultusz és vezér imádat.

  • Én 16milliót számoltam a békameneten az import és a turistademonstrálókkal együtt, de az igazság az nem statisztika kérdése. A földön is több a csótány és a patkány mint az ember, attól még az emberek irányítják a földet, mi vagyunk a szellemileg magasabb szinten, hiába tesznek egyes csoportok meg mindent ennek lerontása érdekében.
    Az új forradalom jó ötlet, köszönöm! Majd rád hivatkozunk. Mi szerintem toleránsak vagyunk, mert mi nem szeretnénk benneteket kiirtani. Mi tisztelünk titeket és másokat is, a szociknak és nektek is – mint minden más embercsoportnak – jogotok van a kulturált, egyenlő lehetőségeket biztosító élethez. Legalább a szellemi épülésetekre is lenne mód, mi nem akarnánk titeket sem szellemi törpeségbe taposni.
    Nem a vörös és a narancssárga színű lobogókkal van baj, hanem a bármilyen színű diktatúrával. Annak az írmagját is bármiáron fel kell számolni!

  • Steven
    2013 október 24
    2:21 de.
    Az utókor soha nem tudja mi volt az igazi jelen. Mivel nem élt a Rákosi korban, sem a náciban, erről kevés fogalma lehet, csak a média alapján. Az meg részrehajló, arról ír, ami éppen jól fizet.
    Sajnos, mindkét rezsimnek túlélője vagyok, tehát tudom akkor mi volt és kik voltak a gazemberek.
    De felejtesék el, hogy agymosás utján majd elhiszem, hogy a mai kormány hasonló lenne. Akár mit írnak a KMH-be.
    Magárót meg jól megsaccoltam, ha az 50. évfordúlón Gyurcsányi társaságában volt a parlamentnél. Ahogy már írtam, egyszerű polgárnak még a metró sem állt ott meg.
    Csak lovasrendőrök és könnygáz volt az ünneplő tömeg számára!
    Valószinű az MSZP-ben rangos eredményt ért el ezért a kivételezésért…s ez bizonyitja beírásait is!

  • A TÉMA BEFEJEZÉSEKÉNT: ISTEN NEM VER BOTTAL! AZ ELLENZÉK PROBÁLT EGY POLITIKAI TÜNTETÉST ÉS PROPAGANDÁT HOZNI A MŰEGYETEMNÉL, OKT.23.-ÁN.
    EZT NAGY KUDARC ÉS KIÁBRÁNDULÁS KÖVETTE!
    HAJRÁ MAGYAROK!

  • Figyelő
    2013 november 5
    11:00 de.
    Látod, most egyetértünk.
    Isten valóban nem bottal ver. Az ütőeszközt,-nevezzük egyszerűen husángnak,- Orbánnak hívják, és most ő az ország miniszterelnöke..
    Látod, ez a szégyen, nem a nyolc-egy..

  • Noszticzius Judit

    Persze,Orbánt kell tovább megbukni !!!!!!!!!!!!!!!!!!