Önmagát hívta meg Áder János Kanadába

2013 október 22 2:20 du.67 hozzászólás

Én csak azt próbáltam kideríteni, hogy ki is hívta meg Áder Jánost Kaliforniába, ahol én is élek, de aztán Kanada is belekerült képbe.

Ugyanis a magyar államelnök néhány kaliforniai támogatója a Woodside Priory-ban, egy katolikus intézményben szerzett termet Ádernek arra, hogy az 1956-os évforduló megünneplése ürügyén beszédet mondhasson. Én furcsállottam, hogy egy szerzetesrend adjon lehetőséget Ádernek arra hogy megszólaljon, aztán kiderült, hogy Torontóban az Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus templomban fog beszélni. Úgy tűnik az újvilági magyar katolikusok megszánták Ádert, hiszen kormányszinten senki nem hívta őt se Kanadába, sem pedig az Egyesült Államokba.

Amikor a torontói templomot hívom Gáspár Gyula válaszol, ő készségesen Dancs Rózsához irányít, ugyanis ő szervezi a torontói Áder affért.

Dancs Rózsával már korábban is váltottam emailt, és meg kell vallanom hogy csodálom Dancs asszony kifogyhatatlan energiáját. Akik esetleg nem tudnák, ő a szerkesztője és gyakori szerzője a Kalejdoszkóp nevű kulturálisnak nevezett kétnyelvű kiadványnak.

Az Orbán rendszerpárti kanadai és amerikai magyarokkal találkozik Áder János.

Az Orbán rendszerpárti kanadai és amerikai magyarokkal találkozik Áder János.

Persze lehet kritizálni a Kalejdoszkóp színvonalát, el lehet borzadni azon, hogy a fasiszta háborús bűnös Wass Albert írásai sorra jelennek meg ott, de én mindig nagy érdeklődéssel olvasom az érdekes visszaemlékezéseket, sőt, a gyászjelentéseket is. Hihetetlenül sok munkával jár egy ilyen kiadvány előállítása, és el kell árulnom azt is, hogy debreceni vagyok, Dancs asszony pedig érmihályfalvai illetőségű, szóval majdhogynem földik is vagyunk.

Dancs asszony elmondja, hogy ő az egyik szervezője Áder János katolikus templomi programjának, amin elcsodálkozom, hiszen Dancs asszony református. Aztán azt is elmondja, hogy ő valóban kapott pénzt a magyar kormánytól, a Bethlen-alapból, de megnyugtat, hogy ő tisztességesen pályázott arra, mint bárki más. Becsületesen„megnyerte” azokat a pénzeket az Orbán-kormány pályázatán.

Nem firtatom, hogy mennyi pénzt „nyert” Dancs Rózsa, de nekem azért furcsának tűnik, hogy a magyar kormány által anyagi támogatásban részesített kanadaiak hívják meg, és szervezik Áder János programját.

Mintha a magyar adófizetők pénzén önmagát hívta volna meg magánlátogatásra a magyar államelnök Kanadába.

Rosszul látom?

Lázár György

67 hozzászólás

  • Igen, rosszul látja.
    Egy ellenséges szemüveggel nézi az eseményeket.
    Áder János oda megy ahová hívják. A torontoiaknak megszünt a „Magyar ház”, így kénytelenek templom halljában tartani az ünnepséget.
    Valószinű, Californiában is ez a helyzet. Ha Montrealba jönne, akkor is a katolikus templom halljában tartanák az ünnepélyt, mint tartják 50 éve! Más nagy terem nincs a magyarok számára. Ez van.
    Erről cikket írni, csakis az unalom jele. Nincs jobb támája ennél?
    Dancs Rózsa régen begyében van a KHM-nek, de mit tegyünk, ő van és működik. Legalább valaki teszi amit kell.

  • én, mint Magyarországon élő magyar adózó polgár megkérdezem:
    miért nem a kanadai, ott adózó polgárok látják vendégül Ádert a saját adójukból? ha annyira imádják?

  • yankari, ne aggodj, nem az adódodból látják vendégűl.

  • Nem-e lehetne-e, hogy ha mán annyira imádja az a Ruzsaasszony, akkor künn is ragadhatna?! Én fizetnék is érte! Úgy 1 petákot, mer ugyi szegíny vóvék ín is.
    Lehet, hogy ott a hazudozásáibúl nem élne meg, és havat kíne lapátúljon?
    De végül is nem bűn a munka! Vagy elménhet fát is vagdalni, ahhuz mán úgy is annyira érti.
    Sőt! Ikkább kicseréljük akár 10 munkanélküli romára is, jöjjenek ikkább űk haza!
    Montreálba meg bekőtözhetne a figyelűhö, hamán annyira komálja. A többi montreáli tezsvíremtű pedig elnízíst kírök.

    Eszsem azt a szíp szemit!

  • Ott is gyártana csodaszíp demokráciácskát Ruzsának, meg a kanadaiaknak e, hogy beleságúnának!
    Vagy ű mán nem is kék, csak a píz?

    Vagy megtanúná a demukráciát, és évek múva a bőröndjiba csomagulva hazahozná.
    Oszt úgyis mégláttyuk: Vagy mégszokiklenn, vagy megaszökik! De akkor mán neideja, hanem a Kórejába! Oda is a hidegebbe fel!

  • Na ez megint egy jó cikk……
    Áder oda megy ahová akar és ahol szívesen látják,mint a kanadai katolikusok!
    Aztán nem kizárólag egy kormány meghívására lehet egy olyan
    országba ellátogatni,ahol sok magyar él és erre igény van,ami a forrást illeti…….hát régebben több olyan dologra volt pénz az
    itthoni költségvetés terhére,aminek ugye semmi értelme és haszna nem volt…….
    Na lépjünk tovább…….mert ez unalmas,siralmas,szánalmas!

  • Lélfai Szilárd

    Lázár György

    Mintha csak egykori névrokonát hallanám!
    Gondolom Dancs Rózsa nem dicsekszik azzal, hogy ha csak emilen keresztül is, de hallott már Önről!

  • Kerekes Sandor

    Lazarkam, szo sincs arrol, hogy rosszul latnad. Sot, talan meg tovabb is nezhetnel es akkor azt latnad, hogy Dancs asszony 1.3 milliot nyert a kiadvanya szamara. Most vagy azt kolti Aderre, amit nem hiszek, vagy valamely mas penzeket is kapott, suba alatt, (ugyanis puszi pajtasi viszonyban van az ottawai magyar kovettel, a keteshiru Pordany Laszloval, aki bizonyara el tud ilyesmit intezni,) amibol a meghivast es a koltsegeket finanszirozza. A torontoi Magyar Haz ugyan elvesztette az epuletet, (egyebek kozott eppen Dancs kisasszonynak, a ketbalkezes, felelotlen vezetoseg egyik oszlopos tagjanak a segitsegevel,) de azota sikerult uj epuletet vasarolni. Ez kulonos modon Ms. Dancs tavolleteben sikerult, mert idokozben o az ottawai magyar kozosseg szetzullesztesevel volt elfoglalva, melyben nagy segitsegere volt a Torontoban megszerzett tapasztalat: „hogyan tegyunk tonkre konnyen es gyorsan egy sok evtizede jol mukodo kozosseget.”
    Legkozelebb, ha majd nem lehet a „dainty Ms. Dancs”-csal a beszelgetest elkerulnod, talan megkerdezhetned tole a nevemben, hogy tervez-e Torontoba visszaterni. Mert ha igen, akkor nem artana az uj Magyar Hazra egy rendkivuli katasztrofabiztositast vasarolni.

  • bocsika, de a csornai charles bronson milyen minőségben is ment oda?
    mert magánmeghívásra, mint államelnök, nem mehetett 😀

    ami pedig bencsics megnyugtató szavait illeti: a nagyasszony téved.
    a bethlen-alapítványba sem a templomi perselyekből csurran a pénz.
    mert, ha az orbáni rezsim is adja, az is az adófizetők pénzéből van.

    boda meg tényleg siralmas, szánalmas. köze sincs az egészhez, de hát, ő a boda. tényleg tovább kellene lépni rajta 😛

  • Szomorú,
    hogy a lapnak nem sikerült összehoznia október 23.-i nem zeti ünnepünkre, egy, Magyarország egyik legjelentősebb ünnepére megemelékező ünnepi cikket!
    Valóban magyar lap ez?

  • Marcsácska:
    Lehet menni..lehet menni..persze hogy lehet menni.
    Csakhát kínos.
    ÉS főleg megalázó.
    Hogy példával világítsam meg Kiskegyednek a szitut :
    Ez kb. olyan mint amikor -előző ciklusa idején- Mosthatalmonlévőnk ellátogatott az USA .-ba , valami harminckettedik rendű egyetem díszdoktori címének átvételére.
    Mr.Kisbush meg nem vett tudomást a legmagasabb rangú magyarember ottani túristaútjáról.
    Kínos.
    Dehát ez a jó a Szabadvilágban. Mindenki mehet oda túristaútra.

  • – A cikk furcsálja, hogy, hogy a református meghívó katolikus templomba szervez találkozót. Itt tájékoztom, a keresztény vallások igen toleránsak és egy közös gyökérből táplálákoznak, ellentétben sok más valással.
    A keresztény eszme vallói mind a szeretet és nyitottság és tolerancia jegyében tevékenykednek, legyen az ortodox, görögkatolikus, református, unitárius vagy római katolikus.
    – Azt is elmondom ismét, hogy Wass Albert nem háborús bűnüs, jól tudjuk a román bíróság az akkor szokásos kommunista koncepciós perek keretében minősítette azzá, melyhez még hozzájárult – erőteljesen – a szokásos, Erdély elbitorlásából származó tolvaj effektus, a román sovinizmus, mely érdekeivel együt vezette a bíróságot ebben az „elfogulatlan” ítéletben. Az inkább sajnálatos, hogy a szerző (bár magyar nyelven írta a cikket, s akár honfitársunk is lehetne) – „baloldali” szokásokhoz híven – inkább reklámozza a román irányította koncepciós per ítéletét, semmint fellépne ellene.

  • Enterprise
    2013 október 23
    6:39 de.
    nyugi, a nemzetvezető testvér sem ’56-ról beszélt a hősök terén.
    elmúltnyolcévezett, bukottbaloldalazott, nehagyjukozott és hazudott, de folyékonyan.
    semmi különös: csak hozta a formáját.

  • Meghogy puskával vadásztak RÁJUK !
    Mármint 2006.-ban…

  • Igen, rosszul látja. Az ’56-os menekült amerikás magyarok és leszármazottjaik is MAGYAROK. Velük ünnepel a köztársasági elnök. FELEMELŐ, nem?

  • Kedves Enterprise!
    Némiképp vitatkoznom kell veled. Mivel ez a hely nem a vallások egymástól eltérő törvényeiről szól, csak érintőlegesen hívnám fel a figyelmedet arra az egyszerű tényre, hogy Isten a bibliában nem ír a vallási toleranciáról. Sőt !!!! Amiért a reformátusok kiváltak,annak egyik oka, ha jól tudom, a katolikusok úgynevezett „bálványimádása” volt.
    Akkor ez most pont olyan, mintha Illés annak idején eljárt volna a Baál templomokba prédikálni.
    Na de nem erről akartam írni, a témát csak az általad írtak okán vetettem fel.
    Wass Alberttel kapcsolatosan, meg jól tennéd, ha utánakeresnél, mer nem csak a román oldalról tartják őt bűnösnek.
    Itt viszont a lényeg az, hogy a magyarországon nyomorgók támogatására fordítható, magyarok által befizetett adóforintok kerülnek felhasználásra, politikusok magánutazásainak finanszírozására. Ami bárhogy is vesszük nem túl etikus. Egy köztársasági elnöktől meg pláne nem az. És írhatnám most ide előző elnökeink sorát, akiknek nem volt szükségük ilyen eszközökre. Ki tudja miért? Talán mert őket valódi és nem csak látszat-tisztelet övezte?
    De az előbb olvasottak alapján erősen foglalkoztat egy gondolat. Nem tudom nem járna-e jobban mindenki, ha gyüjtést rendeznénk, és abból finanszíroznánk Rózsa asszanynak egy magyarországi utat?

  • Wass Albert egy náci volt.
    Ez kérem köztudott.
    Aki mást állít az vagy hazudik , vagy festi magát.

  • Ille!…………Rossz TV csatornát választottál.

  • Hát én nem akartam ilyen drasztikusan kifejezni magam, de ha valaki utánanéz,erre a megállapításra jut. De tudod mit? Neked van igazad. Végre abba kell hagynunk a finomkodást és kereken ki kell mondanunk amit gondolunk, ha változást, normális életet akarunk!

  • Márai Sándor:

    Mennyből az angyal

    MENNYBŐL AZ ANGYAL – MENJ SIETVE
    Az üszkös, fagyos Budapestre.
    Oda, ahol az orosz tankok
    Között hallgatnak a harangok.
    Ahol nem csillog a karácsony.
    Nincsen aranydió a fákon,
    Nincs más, csak fagy, didergés, éhség.
    Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék.
    Szólj hangosan az éjszakából:
    Angyal, vigyél hírt a csodáról.

    Csattogtasd szaporán a szárnyad,
    Repülj, suhogj, mert nagyon várnak.
    Ne beszélj nekik a világról,
    Ahol most gyertyafény világol,
    Meleg házakban terül asztal,
    A pap ékes szóval vigasztal,
    Selyempapír zizeg, ajándék,
    Bölcs szó fontolgat, okos szándék.
    Csillagszóró villog a fákról:
    Angyal, te beszélj a csodáról.

    Mondd el, mert ez világ csodája:
    Egy szegény nép karácsonyfája
    A Csendes Éjben égni kezdett –
    És sokan vetnek most keresztet.
    Földrészek népe nézi, nézi,
    Egyik érti, másik nem érti.
    Fejük csóválják, sok ez, soknak.
    Imádkoznak vagy iszonyodnak,
    Mert más lóg a fán, nem cukorkák:
    Népek Krisztusa, Magyarország.

    És elmegy sok ember előtte:
    A Katona, ki szíven döfte,
    A Farizeus, ki eladta,
    Aki háromszor megtagadta.
    Vele mártott kezet a tálba,
    Harminc ezüstpénzért kínálta
    S amíg gyalázta, verte, szidta:
    Testét ette és vérét itta –
    Most áll és bámul a sok ember,
    De szólni Hozzá senki nem mer.

    Mert Ő sem szól már, nem is vádol,
    Néz, mint Krisztus a keresztfáról.
    Különös ez a karácsonyfa,
    Ördög hozta, vagy Angyal hozta –
    Kik köntösére kockát vetnek,
    Nem tudják, mit is cselekesznek,
    Csak orrontják, nyínak, gyanítják
    Ennek az éjszakának a titkát,
    Mert ez nagyon furcsa karácsony:
    A magyar nép lóg most a fákon.

    És a világ beszél csodáról,
    Papok papolnak bátorságról.
    Az államférfi parentálja,
    Megáldja a szentséges pápa.
    És minden rendű népek, rendek
    Kérdik, hogy ez mivégre kellett.
    Mért nem pusztult ki, ahogy kérték?
    Mért nem várta csendben a végét?
    Miért, hogy meghasadt az égbolt,
    Mert egy nép azt mondta: „Elég volt.”

    Nem érti ezt az a sok ember,
    Mi áradt itt meg, mint a tenger?
    Miért remegtek világrendek?
    Egy nép kiáltott. Aztán csend lett.
    De most sokan kérdik: mi történt?
    Ki tett itt csontból, húsból törvényt?
    És kérdik, egyre többen kérdik,
    Hebegve, mert végképp nem értik –
    Ők, akik örökségbe kapták –:
    Ilyen nagy dolog a Szabadság?

    Angyal, vidd meg a hírt az égből,
    Mindig új élet lesz a vérből.
    Találkoztak ők már néhányszor
    – A költő, a szamár, s a pásztor –
    Az alomban, a jászol mellett,
    Ha az Élet elevent ellett,
    A Csodát most is ők vigyázzák,
    Leheletükkel állnak strázsát,
    Mert Csillag ég, hasad a hajnal,
    Mondd meg nekik, –
    mennyből az angyal

    New York, 1956.

  • Nos aki nézte a TV-t persze több csatornát,ugyanazt láthatta
    hogy bizony egyedül Orbán beszélt egyedül 56-ról,vagyis
    az ünnep lényegéről(hogy utána esetleg jogosan kiosztotta
    az utódpárt ….ellenzéket az természetes és még túl finom
    volt)ezzel szemben a „nagy ellenzékiek”(Fodor kivételével!)
    egy szót sem ejtettek a lényegről,csak egymást izélgették…
    kormányváltásról őrjöngtek,meg ugye a nem létező összefogásról…Gyurcsánnyal az élen!
    S.Andor és az LMP legalább tisztességes volt és nem „közösült” velük.
    Aztán ugye kicsit többen voltak a békemenetben,mint az
    ellenzéki tüntetésen,ami magáért beszél.
    Na nagyon kellene pedálozni és legalább egymással kiegyezni,hogy ebből jövőre valami…..eredményt érjenek el!

  • Kedves Bánki!
    Mint új olvasó javaslom többször látogassa ezt az oldalt,
    érdemes……..!

  • topapo:
    Rossz oldalt választottál.

  • Geyza!………………Igen-igen a jobboldalt.Azért látod TE is,hogy ez az oldal a JOBB.

  • Enterprise
    2013 október 23
    6:39 de.
    Én nem is vártam a forradalom emlékére egy cikket. Ez a lap olyanokat képvisel, akik ellen a forradalom volt!
    Ez a gyülőlködés blogja.

  • Kedves Figyelő!

    Nem akarok ünneprontód lenni, de engedd meg nekem hogy úgy szóljak veled, mint magyar a magyarhoz, kanadai a kanadaihoz. Erős kételyeim vannak azokkal szemben, akiknek minden cikk hozzászólásaihoz csakis a kommunistázás, ballibsizés és egyébb hasonló dolgok jutnak eszükbe. Abszolut nem tudlak megérteni. Nos nem a politikai véleményeddel állok ellentétes oldalon, bár azzal sem értek feltétlen eggyet, /de tiszteletben tartom/. Elhiszem azt hogy Neked és másoknak is egy rémálom volt az elmúlt rendszerben otthon élni, még annak ellenére is, hogy nagyon sok 56-os magyar, aki Kanadába vagy az Usá-ba érkezett, szinte semmillyen üldözés, esetleg retorzió érte volna amíg otthon volt. Tudod az akkori káoszban voltak olyan pillanatok amikor megnyíltak a határok és akiknek volt lehetőségük nyugatra szökött.
    Megértem őket, igazat is adok nekik, hiszen egy velejéig romlott rendszer volt a kommunizmus. De hadd tegyek fel neked egy kérdést? Miből gondolod azt, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere nem ugyanolyan velejéig romlott és korrupt mint a kommunista rendszer? Csupán azért mert nincsenek bent az orosz tankok? A NER alatt több magyar hagyta el eddig magyarországot mint 56-ban. Róluk mi a véleményed? Azok az emberek nem számítanak semmit? Pedig tudod, hogy a demokratikus Unióban mennyi megalázás, koncepciós eljárás, a gazdasági és társadalmi életből való ugynevezett ‘demokratikus’kizárás, eljárás indult több ezer magyar ellen? Ha nem hiszed hallgasd csak meg nyugodtan az új politikai menedékjogot kérők beszámolóit, akik itt vannak Kanadában, mert bizony vannak egy páran. A bajom pedig az, hogy Ti egyszerűen nem vesztek tudomást róluk, hovatovább megkérdőjelezitek ezen emberek szavahihetőségét oly módon is hogy egyszerűen már-már Isteni szervezetre emelitek a Nemzeti Együttműködés Rendszerét és annak létrehozóját Orbán Viktort.

  • 1998-ban jártam Torontóban a híres magyar étteremben (Bathurst Street). Teljesen beleillik a környezetébe, külsőleg igénytelen, rendezetlen. Nehéz szívvel, de le kell írnom, mikor hallgattam a kint élő magyarokat az étteremben, tisztelet a kevéske kivételnek (nekem is kijutott, hogy megismerhettem egyet-kettőt), de általában nagy hazugsággyártó alakok voltak. Azóta mi változott?

    Áder meg valóban nem hivatalos úton volt, szerintem! De mégis közpénzen!

  • Geyzuka!….
    Hát szerintem (és mások szerint is…)inkább az a kínos, amit az itthoni és a kinti magyarok össze irkálnak,és az
    hogy ezt ők nem érzik….hát ez magáért beszél!

  • Figyelő
    2013 október 24
    9:33 de.

    Én pozitív világnézetú, optimista ember vagyok, de egyes hozzászólásokat olvasva meg-megrendülök ebben, s felmerül bennem az egyetértés kísértete ezzel a hozzászólásával.
    Minden esetre jobb a párbeszéd, mint a háború, még akkor is, ha időnként falrahányt borsónak tűnik is.

  • abryzoli
    2013 október 24
    1:19 du.
    Kedves abyyzoli!
    Véletlenül én is 56-os menekült vagyok, tudom miről beszélek. Ja, és engem keresett 2 cívilruhás ember ’57 februárjában. Szóval az 56-osokról ennyit.
    Hazudni nem szokásom, ez a turistának is szól.
    A véleményem változatlan marad bal-libsi oldalra, főleg azóta, hogy ez a blog elindult és olvasom.
    Itt lehet csak igazán olvasni rágalmakat, nácizást és fasisztázást!
    Európába most EU van, tehát egy pénz van és határ nélküliség. Az megy aki akar és oda ahová akar…
    Ha tudni akarod miért van otthon rettenetes munkanélküliség, egyszerű a magyrázata. A prívátizált vállalatok egy idő után becsuktak és kész. Kisipart éa kereskedelmet átvették a multik.Nincs mezőgazdaság sem igen, mert a híres exportjainkat az EU-ba nem tudják eladni, közben a magyarnak kell spanyol paradicsimot enni és német tejet inni.
    Miért nem engedik be a „menekült” magyar cigányokat? Ha híreket hallgatsz, Montrealban 3 napja tartoztattak le egyet, aki emebercsempészéssel és fogvatartással foglalkozott. Ja, ez nem magyar cigány volt, hanem román állitólag. Hamiltonbn egy egész geng volt pár éve, kik ezzel foglalkoztak és lecsuktak.Ők ilyen menekültek.

    Nem nagyon szólok a mai otthoni rendszerről szóló cikkekhez, mert nem élek otthon, tehát nem tehetek észrevételt arról, amit nem ismerek közelről.
    Soha nem dicsértem a mai kormányt. DE a hírterjesztés ami róla folyik itt, azt sem vagyok hajlandó elfogadni.
    Mert sok a rágalom, a néven nevezés(fasiszta, náci stb) ami bizony nevetséges, legalább úgy minta komcsizás!
    Mellesleg járok haza, sok ismeerősöm van ott, és rendszeresen olvasom a sajtót is.Mindkét irányból.
    Remélem felleltem kérdésedre.

  • Látom, a szerzővel együtt egyesek azon „csodálkoznak”, és sajnálkoznak, hogy a protestánsok és a katolikusok a középkorból eredeztető ellentéte mára barátsággá szelídült. Azon viszont nem csodálkoznak, mikor egy kommunistából hirtelen tőkés lesz, közben továbbra is baloldalinak hirdeti magát. Az sem zavarja őket, ha kommunista nagytőkés éppen a szociális és ifjúsági intézmények eladásából szerezte vagyonát.
    Mikor a Balaton mellett utazom, a kocsi vagy a vonat ablakából mindig keresem az úttörő tábort, ahol sokat nyaraltam (kiváló úttörő voltam, még a Parlamentbe is meghívtak). Sajnos, már évek óta nem látom, mert eladták, beépítették Ahogy az országban sok más helyen a sportpályákat és klubokat is. Az „elmúltnyolcévben” erre a sorsa jutott az Országos Pszichiátriai Intézetet is, melynek kiszolgáltatott lakói azóta a budapesti hajléktalanok számát gyarapítják, és .. akikért – ugyanazok akik kipaterolták őket – mostanában krokodil-könnyeket hullatnak

  • abryzoli

    Figyelőnek címzett „nagyívű” elemzésed végére nem merted odaírni a bajokra recepted. Gyurcsány? Bajnai? Mesterházy? Szerintem, attól tartasz, hogy nem mindenkinek rövid az emlékezte. De ha tudsz Orbánnál jobbat, akkor szólj, mert engem is érdekel.
    De ha már baloldal, akkor inkább Thürmernek adnék 10 százalékot. Nem lopott, nem csalt, nem hazudozik. Tényleg a munkások érdekeit képviseli.

    Ja! Ha ’56-ban nem fegyverrel őrizték volna a határt, akkor az egész ország kiürült volna. Ahhoz hasonlítsd a jelen viszonyokat.

  • Miért kell ezen csodálkozni? Áder Orbán kreatúrája, s bár -Orbán elmondása szerint -ő a főnok(hiszen valamikor ő volt a brigádfűrer) , valújában csak Orbán bábja, aki készségesen végrehajtja vezére utasításait. Jellemtelen, megélhetési politikus..

  • Figyelő!
    Neked semmit nem kell bizonygatni,a kinti balosok ez első
    menetben….a nép haragja elől menekülő ÁVH-sok voltak(akik ,akik még nem voltak biztosak abban,hogy sajnos!!!!a forradalmat leverik ruszki segítséggel)
    most kintről uszítanak,megtehetik,mert sajnos!!!!megúszták!
    de remélem a sorsuk eléri őket…..

  • Christopher Adam

    Nem, kedves Marcsi, az első kinti balosok nem AVH-sok voltak, hanem a Horthy rendszer által megnyomoritott munkás és paraszt emberek, illetve a Trianon után elcsatolt területek magyarjai. Ők alapitották a kanadai magyar kommunista mozgalmat a huszak években és ők hozták létre a Kanadai Kommunista Párt magyar tagozatát.

  • ez a holnaputánnak szól. az amerikai kormány nem kiváncsi az orbáni rezsimre, de… ezek közpénzen finanszíroznak néhány magán „kulturális szart (magyart) ámerikában az egyik meghívta ádert koszorúzni (röhög ikon) és most jön a lényeg „holnapután” a közmédiákban majd az lesz a hír, hogy az amerikai kormány vendége volt áder. de aki most figyel és nem felejt, az tudni fogja „holnapután”, hogy ez is csak egy féligazság, a fidesz igazsága…

  • Christopher, de nem 56-ban jöttek ki a vörösök, hanem jól írtad, a 20-as években. Sok volt köztük a levitézlet tanácsköztársasági bajnok is!
    Marcsi, 56-ról írt, kik voltak az első akkori menekültek és ebben igaza van! Az osztrákok ellátták őket minden jóval.

  • Nem eleg allamfonek lenni, annak is kellene latszani.
    Nem a templommal van a baj, hanem hogy allamfoket nem sunnyogva utaztatjak be,/ a templom pincejeben a
    ahol befer vagy 140 ember/hanem megfelelo protokol es diplomaciai rendezessel szervezik. Ezzel sajat magat jaratta le a magyar kormany es Magyarorszagot.
    Allamfoket a canadai allam hivja meg es kello programmal, es vedelemmel tisztelettel fogad stb
    Gondolom a TEK teljes stabbal kiserte a kinti utjat, nem keves penzert.

    Gonc Arpad mikor itt volt minden itt megjeleno ujsag angol francia, tv kozvetitette, igaz nem Dancs Rozsara bizta a szervezest, aki csak ezt tudta produkalni de lobbizni Canadaba Magyarorszagert es annak reprezentasanak meghivasaert meg a lepcsohazig se jutott el.

  • Melitta Abraham
    2013 október 25
    8:30 du.
    A torontói magyarok hívták meg, már írtam, hogy egyelőre nincs más tenagyobb terem a magyaroknak, mint egy templom hallja.
    Ami meg a kanadai kormány fogadtatást érinti, fényképet láttam egyik hivatalos emberrel levéve.
    Hogy a média nem foglalkozik az államfővel, annak egyszerű a magyarázata.
    Kedves balos honfitársak állandó kormány ellenes műkődése, bizony elérte célját. A mindenkori balos média
    természetes, hogy nem ír az „antiszemita” „rasszista” magyar államfőről.
    Gönczről egész MÁS volt a média etetése!

  • Hogy én milyen tájékozatlan vagyok!Akik 56-ban megléptek,azok a komcsik elől menekültek ugyebár. Alapítottak kint egy kanadai kommunista pártot.Akkor minek mentek ki?

  • Figyelő 2013.10.25. 12:01 de.(?)
    „Véletlenül én is 56-os menekült vagyok, tudom miről beszélek. Ja, és engem keresett 2 cívilruhás ember ’57 februárjában. Szóval az 56-osokról ennyit.”
    Kedves Figyelő!
    Csak nem a FIDESz díszlet Pozsgay és Szekeres elvtársak korábbi pártjának „emberei” voltak? Vagy a Kövér papó Párt-társai, utódai?
    Tudod, a Sz@r mindig felül marad.

  • Hegedűs Sándor

    Tisztelt Lázár György!
    Tisztelem Önt, hogy ilyen bátran el meri mondani, hogy ezek a „rafinált” Bibó kollégisták milyen ügyesen dolgoznak össze (itthon már kevesen lennének ilyen bátrak)! Nem mindegy, hogy egy falusi gyerek a szocializmus karmaiból, hogy tud ilyen szépen kiemelkedni? Egyetemre járni (ingyen), kollégiumba lakni (ingyen), teljes ellátást kapni (ingyen)! Így már érthető, hogy erről a jó életről nehéz leszokni, és létre kell hozni a vezetésben a vezéri tekintélyt, és minden pozícióba saját embert helyezni, 9-15 évre, vagy életfogytig (Ügyészség, Bíróság, köztársasági elnök, Parlament elnöke…)! z már csak egy kis agyafúrt trükk, hogy a hölgy „pályázik” pénzt kap, majd annak egy részéből meghívja az elnök urat egy kis kirándulásra, hogy itthon az igazi „Szeretett, Kedves Vezetőnk” egyedül ünnepelhessen barátai körében!

  • Le5l1eL
    2013 október 26
    12:22 du.
    Úram, el van tólodva, 58 évvel! Melyik volt bárminek is tagja, a maga számitása szerint?
    Szarról én is tudok mesélni.

  • Melitta Abraham
    2013 október 25
    8:30 du.

    Kedves Melitta Abraham, ha kevésbé volna rosszindulatú, mint amennyire ez üvölt a hozzászólásából, akkor talán képes lenne reálisan is megítélni ezt a helyzetet.

  • Figyelő
    2013 október 25
    5:28 du.
    Én másként tudom, -meg ahogy olvasom, a történészek is:

    Külső vándorlás

    A tengerentúlra való kivándorlás folyamatába Európa egyes régiói különböző időszakokban és eltérő gyakorisággal kapcsolódtak be. A tömeges kivándorlás Magyarországról az Amerikai Egyesült Államokba az 1880-as években kezdődött, 1905–1907 között tetőzött, majd az I. világháború kezdetéig csökkent. A vándorlás nagyságrendje kapcsolatba hozható Magyarország gazdasági fejlődésének jellegzetességeivel, ciklusai pedig {II-219.} összefüggenek az amerikai konjunkturális hullámokkal. A kivándorlásra vonatkozóan háromféle statisztikai adat áll rendelkezésünkre: a kibocsátó országok kimutatásai, az európai kikötővárosok feljegyzései, valamint a befogadó országok adatai.

    A három adatforrás közül a fogadó országok adatai tekinthetők a leghitelesebbnek. Ezek szerint 1871–1913 között 1 815 117 magyarországi bevándorlót regisztráltak. Jelentős mértékű visszavándorlás kísérte a kivándorlás folyamatát. A többszöri oda-vissza hajózások miatt a kivándorlók tényleges száma 1,2–1,3 millióra tehető. Magyarországról a tengerentúlra többségében az erejük teljében lévő, 30 éven aluliak vándoroltak. Túlnyomó többségük az agrárnépességből került ki. A nagy útra azonban először nem parasztok vállalkoztak, hanem az iparosok, kereskedők és bányászok. A századforduló után már a mezőgazdasági napszámosréteg került túlsúlyba. A kivándorlók több mint 2/3-a nem magyar, hanem más nemzetiségű volt. A kivándorlás indítékai rendkívül sokrétűek. A legfontosabb közülük a mezőgazdaságban dolgozók viszonylagos túlnépesedettsége, a szélsőséges birtokmegoszlás miatti munkanélküliség-nincstelenség, valamint az a tény, hogy a hirtelen felduzzadó mezőgazdasági népfelesleget, az egyébként gyorsan fejlődő ipart, nem volt képes felszívni. A kivándorlást a magyar állam nem hátráltatta, de az illegális kivándorlást akadályozta. A fő kivándorlási régiót az ország ÉK-i részén fekvő nyolc vármegye alkotta: Sáros, Szepes, Zemplén, Abaúj-Torna, Bereg, Borsod, Gömör-Kishont és Ung vármegyék. Kisebb kivándorlási gócok voltak még Veszprém, Torontál, Szabolcs, Szatmár, Modrus-Fiume és Zágráb vármegyék, továbbá Dél-Erdély.

    A kivándorlás a helyi és időleges munkaerőzavaroktól eltekintve nem idézett elő gazdasági válságot, hiszen a „felesleges” munkaerő áramlott ki. Társadalmi hatásaként pedig feltételezhetően csökkent a társadalmi feszültségek kiéleződésének veszélye és a világot látott hazatérők egy újfajta szemlélet, gondolkodásmód és értékrend csíráit vethették el a széles néptömegek körében.

    1920–1928 között összesen 28 454 személy vándorolt ki Magyarországról az Amerikai Egyesült Államokba. A gazdasági világválság éveiben a nemzetközi {II-220.} migráció minimálisra csökkent, az 1930-as években pedig mindössze 5739 fő vándorolt ki.

    A tengerentúli kivándorlás egyre inkább Kanada felé tolódott el. A trianoni békeszerződés (1920) utáni két évtizedben 37 ezerrel növekedett a kanadai magyarság lélekszáma, amely 1910-ben mintegy 12 ezer fő volt. Megemlítendő, hogy a magyar ipari dolgozók viszonylag nagyobb számban keresték fel Franciaországot és Belgiumot, majd főként az 1930-as évek második felétől Németország vált a határokat átszelő időszakos szezonális vándorlások egyik centrumává.

    Ads by LyricsPartyAd Options
    Menekülés, telepítés, deportálás, disszidálás

    Az 1920–1924 közötti években kb. 350 ezer magyar vándorolt-menekült az elcsatolt területekről a trianoni országba. Főként az államapparátus tagjai, értelmiségiek és a középosztály különböző csoportjai, családjukkal együtt. A több hullámban, különböző időkben érkezők elhelyezéséről, jogvédelméről, szociális ellátásáról, munkalehetőségeik megszervezéséről kellett intézkedni. A menekült magyarokról való gondoskodás azonban eltért a segítség „hagyományos” formáitól, hiszen magyarok voltak. A feladat megoldását a Belügyminisztériumra (BM) bízták. A letelepítés végrehajtásában kiemelt szerepet kaptak a helyhatóságok. Az 1920-as évek legelején komoly nehézséget jelentett a lakáshoz juttatásuk. Budapesten évekig működött az a „vagonváros”, ahol a menekültek éltek vasúti kocsikban.

    23. ábra. A nemzetközi vándorlások számának alakulása 1925–1941 (fő)

    23. ábra. A nemzetközi vándorlások számának alakulása 1925–1941 (fő)
    Az államhatárok korrekciója a fasizmus előretörése, a háború előszele, megnövelte a politikai indítékú migrációt. Az 1938. évet követően a Trianon után elvándorolt, menekült magyarság egy része visszavándorolt eredeti lakóhelyére. Az odavándorolt, odatelepített, túlnyomó többségében nem magyar nemzetiségű népesség egy része viszont elvándorolt. A II. világháború előtt a magyar kisebbség helyzete a román államban bizonytalanná vált. Közel 100 ezer erdélyi magyar, velük együtt szászok is érkeztek Magyarországra. Észak-Erdély visszacsatolása után (1940) a magyarok Észak-Erdélybe, a románok Dél-Erdélybe menekültek. A magyar menekültek elhelyezését, munkába állítását és segélyezését – a Külföldieket Ellenőrző Központi Hivatal (KEOKH) bevonásával – a BM szociális osztályára bízták. Az erdélyi és a délvidéki magyarság újabb menekülthulláma 1944–1945-ben következett be, amikor a háborús helyzet miatt kb. 100 ezer magyar menekült Erdélyből magyar földre.

    24. ábra. Népességmozgás Magyarországon az első bécsi döntés és 1944 nyara között

    24. ábra. Népességmozgás Magyarországon az első bécsi döntés és 1944 nyara között
    Románia regáti részein, Bukovinában és Moldvában élő csángók vándorlása, telepítése egyedi és különös. A szerb telepesek által elhagyott bácskai falvakba mintegy 20 ezer csángó menekültet és áttelepülőt telepítettek be 1942 végéig. A háború tragikus fordulata során a csángó magyarság 1944 októberében rádión kapta meg a kiürítési parancsot. Hat órán belül el kellett hagyniuk a Bácskát. Közel 3 ezer család a Dunántúlnak vette útját, s Tolna, valamint Baranya megyébe telepítették le őket.

    A világháború vándorlástörténetének külön fejezetét alkotja a hadifoglyok és a fogságba esettek sorsa. A fogságba esett magyar katonák és civilek száma 800–900 ezerre becsülhető. Ebből a Vörös Hadsereg által fogságba ejtett személyek száma 600 ezer körül mozgott. Angol–amerikai fogságba esett 280–300 ezer katona. Kiszabadulásuk és hazatérésük még 1945 nyarán megkezdődött. 200 ezerre tehető a nyugatról ténylegesen visszatértek száma. A Keletről visszatért {II-222.} hadifoglyok száma 400–450 ezer között volt. A Nyugaton maradt kb. 80 ezer és a Keletről vissza nem tért 150 ezer hadifogoly együttesen az ország népességét nagyobb mértékben csökkentette, mint a harci cselekmények 120–140 ezer főt elérő áldozata.

  • Falusi, köszönöm a leírását a kivándorlásoknak.
    Egyszer nekem is volt egy cikkem erről, sőt angol változatban is, ami megjelent az Irodalmi Társaság második antológiájában a millenemukor.
    Persze részletek kimaradtak a fentiekből, azaz a korábbi kivándorlások. T.i. 1885-ben már voltak magyar bevándolók Kanadában,a prairien Esterházy Oszkár szervezésében.Hunvalley (Manitoba) és Esterház(Northwest Territories), majd Békevár, (Alberta) Akkoriban a földművelőket hozott ki, akik ingyen kaptak földet.
    Semmiben sem különözik a 20-as években bevándorlok száma(az enyémmel) és főleg nincs feltüntetve, hogy miért is vándoroltak ki?
    Az igaz, hogy Trianon után, az anyaországot ellepte az elszakitott területekről a magyar lakosság. Valószinű, hogy ez is közrejátszott az akkori évek kivándorlásához.De NEM, ahogy C.A. szerint Horthy áldozatai.
    T.i. 1920-ban még nem tudta őket „megnyomorítani”! Csak akkor vette át a hatalmat- Ezért éremes a 30-as évek is megfigyelni.

  • Dehát, ő a miniszterelnők, miért ne mehetne Kanadába v. Kaliforniába? hogy jött ez az egész? ha ön ott él, akkor meg mi a köze ehhez az egészhez? betelt Kalifornia? komolyan nem értem… ez a hülyeség… Kalifornia állítólag egy érdekes hely, nem tudott volna valami érdekeset írni, azt szivesen elolvastam volna, de ennek semmi értelme nem volt. Sajnálom.

  • Kedves Figyelo!
    Teljesen igy lejarattak az orszagot.
    Nem eleg az ideologia , kell protokol kell diplomacia es kello hozzaertes, hogy egy allamfot hol es ki fogadja.
    Sajnalatos, hogy akar a nagykovetet vagy konzult igy megvezese Dancs Rozsa.

    Ok legalabb tudtak volna tanacsot adni hisz ez lenne a dolguk.
    Ha valaki repizni akar akor legalabb egy szallodaba kivett volna egy helyseget ami elfogadhato lett volna egy allamfonek.
    Ebbol legalabb tanul a Fidesz azt hiszem, hogy nem eleg az ideologiai ooszetartozas, kell szakertelem is a diplomaciahoz.
    A duma az van, de ilyen eredmenyes a munkajuk.
    Nem art tanulni a vezetoknek ,hogy kibe is bizzanak meg, es bizonak ra olyan feldatot ami meghaladja kepesegeit.

    Ehhez a csapathoz kellett volna nekunk csatlakozni… mert olyan kivalo ernyoszervezet, ami ugy kell a magyarsagnak mint a falat kenyer….

    Mar felsorolni se merik a szervezeteket akik ehez adtak a nevuket , mert ekkora egest reg nem latott itt a magyarsag.

    Mint allamfot ugyan ugy fogadtak volna /foggetlen attol hogy milyen elkotelezettsege van/ ,mint Goncz Arpadot, ha nem a Dancs Rozsara bizzak.

  • Figyelő 2013.10.26. 12:22
    Azt hiszem, most nem igazán figyelt.
    Az említett személyek volt MSzMP-s – ráadásul nem is „talpas”, hanem jól fizető,- múltjára utaltam, és a Kövér vöröskatona papóra, mint családi elődre-„ősre”.
    Nem igazán van időm és kedvem a klf. pártnév rövidítéseken „lovagolni”, ha önnek van, tegye.
    Ha nem érti a pártok „hovatartozását” nem lep meg.

  • marcus aurelius

    Melitta. október 25. 8:30
    Kár, hogy nem ismerlek s nem tudom hol szorongtál abban a 140 fős pincében… Árpi bácsira kár ilyen távlatból hivatkozni, ellenfelei nagyon csunya jelzővel szokták volt illetni, liberális kedvenc volt….Obama kegyét nem sikk újabban keresni, miután pl. abban leli kisded kedvét, hogy Merkelék telefonjait hallgattatja le, Áder félti a sajátját, az Ovális Terem meg amúgyis mókás múltú… ja, meg az Elnök úr USA-beli útját is Jenő atyáék pénzelték…

  • ezek elkövetnek mindent,pénzt sem kímélve csak hogy a híveket szerezzenek.Itt van a békemenet,a vezír félt kiállni ezért kiadta hogy szervezzenek ujabb menetet.Sok külföldről érkeztek buszokkal ami felháboritó,hiszen miért avatkoznak be a mi ügyeinkben.Éljenek itt,adózzanak itt,élvezzék a mai kormány áldásos tevékenységét,majd megtudják.

  • Fel nem foghatom, hogy miért ez a rosszindulat, áskálódás ebben az ügyben is egyesek részéről.
    Ez a látogatás nem kormányszintű látogatás volt, nem államfők találkozásáról szólt, hanem arról, hogy a magyar köztársasági elnök személyesen tette tiszteletét egy megemlékezés keretében, találkozva a torontói magyar közösséggel vagy legalábbis annak egy részével. Mi az ami ennyire fáj egyeseknek?
    Melitta kedves, mesélj!

  • Kedves dakota!
    Mi az ami ennyire fáj egyeseknek? kérdésedre válaszolva. Nos. Teljes mértékben igazat adok Melittának, ugy gondolom hogy a szervezés csapnivaló volt, ráadásul kirekesztő.
    Miért is? Azért többek közt, mert a KMOSZ hívta meg az Elnök urat, egy olyan szervezet aki valamennyi kanadai városból összeszedi a magyar szervezetek tagdíjait. Felteszem a kérdést! Montrealba például miért nem jött el Áder János?
    Pataky Attiláért is ugy kellett lobizni hogy ide is ellátogasson. Mire ez a „nagy magyar” különbségtétel? Elhiszem, hogy sűrű a naptárja az elnök urnak, de ha ilyen messzi utra tervez eljönni, igenis kötelessége lenne minden olyan városba látogatást tenni ahol nagyobb magyar közösség van. Ez nem lehet pártpolitikai kérdés egy Köztársasági Elnöktől. Azért felesleges fizetni a tagdíjat hogy a kiválasztottaknál megtegye a pofavizitet.
    Hát ez a mi bajunk Montrealiaknak. többek közt.

  • abryzoli
    2013 október 27
    9:33 du.

    Érdekes nekem nincs ezzel semmi bajom Montrealban.Örülnék, ha nem többesszáman írná-!
    Szerintem, fontos volt, hogy az USA-ba is elmenjen, ahogy hallom, Bostonban sikeres látógatása volt.

  • Lélfai Szilárd

    – Áder János öt É-Amerikai városba is meghívta saját magát, (a fröcsögők szerint)!

    – „Áder János méltatta a kanadai magyarok ragaszkodását a közös gyökerekhez, nyelvhez és kultúrához.” (Híradó.hu). Ezek szerint nem az itt felszólaló, magukat liberálisnak aposztrofáló, magyargyűlölőkre gondolt!

  • Georgina Bojana

    ÓRIÁSI!
    Az „egyik” meghívja magát Canadába, addig a másikról, Obama azt nyilatkozza, hogy kivételes képességű „asszony”?!
    No, de kérem?!
    Büszkék lehetnék rájuk?!
    Valahogyan nem akaródzik 🙁 ))
    Inkább azt mondanám vakaródzik, már akinek oka van erre!
    *
    Szijjártó Péter miért is haragszik?!
    Igen, minket NEM HALLGATTAK LE?!
    Kettőt találhatunk, miért?
    Talán unalmasak vagyunk azzal, hogy más az igazság és mást mondanak, írnak, nyilatkoznak rádióban, tévében – mindenütt! – Magyarország jobban teljesít!
    Hun kérem alássan?!
    H U N ??? Merre van az arra?!
    Borsodban, Szabolcsban, Békésben vannak munkahelyek?!
    Csípjetek meg Fórumtársaim, ha nem hallottam volna.
    Megérdmelném!
    De vagy nagyon csendben „lettek” azok a munkahelyek, vagy nem is lettek… 🙁 ))
    Hát kérem, alássan erre moccanjon Obama?!

    Orbán atyus mindig FÉRFIKÉNT viselkedik, hogyan is nézheti, hiheti, nyilatkozza Obama RÓLA!??!, hogy „asszony”?!
    Volt egy nagyon régi film, Sári bíró volt annak a címe. No most Orbánról nem mondható el, hogy úgy csinál, ahogyan a felesége mondja.
    Helyesbítek, már előfordult.
    Orbánné azt mondta a hites URÁNAK és PARANCSOLÓJÁNAK, hogy „már pedig bent maradsz a házban! Addig elhajtom a devizásokat!”
    Viktorunk bent maradt a házában.
    Asszonyka valóban beszélt, no meg elhajtotta a devizásokat, mondván, majd „átadja” a üzenetet a Miniszterelnöknek, aki „mellesleg” a férje, ura és parancsolója…
    No, de kérem?!
    Obama mit is mondott?!
    🙂 ))

    obama hallgat.jpg
    „Felháborítónak tartjuk, hogy míg a többi EU-s ország vezetőinek telefonbeszélgetéseit árgus fülekkel figyelte Washington éveken át, addig Magyarországgal nem foglalkozott az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA). Mi ez ha nem kettős mérce?” – kelt ki magából egy képzavar társaságában Szijjártó Péter. A kormány ezután Brüsszelhez fordul igazságért.

    A hírrel kapcsolatban megkérdezték Obama elnököt, aki többször is elmondta, hogy tisztában van a magyar miniszterelnök személyével és kivételes képességű asszonynak tartja.

  • Georgina Bojana

    No igen, hol is olvastam?
    A HírCsárdában! 🙂 ))
    Mivel az is van! Az itt megjelenő hírek NEM VALÓSAK, de „ván válámi” ami igaz, mármint a hírek magja…

    DIPLOMÁCIAI BOTRÁNY: AZ NSA NEM HALLGATTA LE ORBÁN VIKTORT

    2013. október 29., kedd | Szerző: Sisa Pista | Rovat: határon túl
    A Külügyminisztérium berendelte washingtoni nagykövetét, aki azonban inkább ott maradt.

  • Figyelő
    2013 október 28
    10:14 de.
    Bocsánat. Mitől volt sikeres?
    Vett egy új Galaxy okostelefont?
    Mert Köztársasági Elnökként akkor lett volna sikeres a látogatása, ha legalább egy, (1) azaz EGY amerikai politikus adott volna legalább tíz percet az idejéből arra, hogy megrázhassa a kezét, és lehessen ötdarab fényképet csinálni.
    Diplomáciában ezt hívják „üvegdiplomatának”.
    Keresztülnéznek rajta..
    Ahogy lassan, szinte minden hazai politikusunkon.. Igaz, keleten még levágnak egy-egy birkát a közös vacsorához. Mondjuk ott az sem gond, ha valaki halkéssel piszkálja a fogát a munkaebéd után..

  • falusi
    2013 október 29
    2:41 du.
    Miv el se Te, se én nem tudjuk, milyen amerikai politikus találkozott vele, kár örömködni.
    Egyet tudok, hogy a kanadai-maerikai magyarokhoz jött ki, nem külföldi pofavizitre!
    Panaszkodzs(vagy örülsz)azon, hogy ma már a magyarokon a külföld keresztűlnéz.

    Meggyőződésem, hogy ez azoknak az eredmánye, aikik 2010 óta, külföldön szüntelenül gyászhíreket hoznak a magyarokról és a legsötétebb rágalmaktól sem riadtak(nak) vissza.Pl. mint Göllner András charterje is ilyen. Stifferről, Hellerről, Kertészről nem is beszélve.
    Egy biztos. a brit miniszterelnők nem dőlt be nekik, és meghívta Orbánt. Még egy külön értekezést is szervezett neki.

  • Elnézést a gépelési hibákért!

  • Az nem baj, hogy Áder meghívatta magát és kiment Kanadába.
    Az viszont már nagyon nagy baj, hogy haza is jött.

  • Áder egy gerinctelen tahó Orbán egykori kollégiumi szobatársa , csicskája !!! Mérhetetlen szégyen , hogy egy ilyen alvilági maffia , közülük nem egy volt MSZMP vagy KISZ funkcionárius tartja a markában ezt a szerencsétlen kis országot ! De sajnos meg kellem állapítani , hogy a Magyarok tekintéjes hányada hülye söt mi több gyengeelméjü! Mivel ha ez nen így lenne akkor már réges régen kiebrudalták volna ezt az iskolatabló alapján létrehozott tolvaj , hazug az antiszemitákkal titkon összekacsintó népnyúzó tróger bandát !!!!!

  • A parittyás hangja

    Boksan Tibor
    2013 november 4
    6:35 du.

    Lájk!

    Pontos, objektív, igaz bejegyzés Tisztelt Boksan Tibor!

  • Lázár György hű maradt – ha nem is a hazájához, de jól csengő nevéhez. 🙁
    Hogy rosszul látod-e? Nem rosszul. Pocsékul. Ha egy szervezet magyar állami pénzeket pályáz meg és el is nyeri (nem könnyű!), akkor annak a szervezetnek például tilos meghívnia a magyar elnököt? Vagy Görcs-patkány Árpádot? Ha vesznek egy ceruzát, az a magyar dolgozó verejtékéből lett kisajtolva? Lázár, te akkora demagóg vagy, mint valami ballib (MODERÁLVA).

  • Boksan, neked fogalmad sincs a csicska és a csicskás szó jelentése közötti különbségről, tehát nem vagy magyar ember. De akkor mit keresel itt?!

  • Kopácsi Judith

    ontomerh, ha lehetne, ne te döntsd el, hogy ki irhat ide, jó?