Embertelenek és hajléktalanok

2013 november 15 10:01 de.161 hozzászólás

Megy a háború a hajléktalanokkal, röpködnek az érvek pro és kontra, szelídlelkű emberbarátok veszekednek nettó ökrökkel, akik szerint aki akar dolgoz, aki akar lak.

Elképesztő a csörömpölés, miközben egyre sötétebb felhők jönnek, maholnap nyakunkon a tél.

Megvan az idei szezon első kihűlt halottja, akiről tudunk – szerencsétlen állítólag műanyag zsákban próbálta átvészelni a még csak nem is szokatlanul hideg éjszakát – nem sikerült neki.

Hányan fogják követni még a télen – ki tudja?

Hajléktalanok, a társadalom páriái.

Eközben elkezdődött nagyüzemi üldözésük, jólöltözött és a hajléktalanok adóján is kövérre hizlalt urak és hölgyek hozzák a rendeleteket, hogy a fővárosban hol tilos levegőt venniük, melyik padokra lesz tilos letelepedniük, melyik járdákon közlekedhetnek, míg csak ki nem jelölik nekik a tábort, ahol kényszertartózkodási helyük lesz – a kapu feletti feliraton még gondolkodnak.

Merthogy egyébként adófizető polgárok ők is, hiszen minden megvásárolt kenyérszelet vagy cigaretta, minden üveg bor után adót fizetnek ők is, elvileg a jogaik sem lehetnének kevesebbek más állampolgárok jogainál.

És mégis, nemcsak munkától, egészségtől, emberhez méltó élettől fosztják meg őket, hanem állampolgári jogaiktól is.

Illusztráció: Tom Brown

Illusztráció: Tom Brown

Pedig a hajléktalan nem jókedvéből él a kegyetlen és rideg nagyvárosban, neki ez a munkahelye.

Merthogy vagy van valamennyi jövedelme – munkabér, nyugdíj, ilyen-olyan ellátás – vagy nincs egy megveszekedett fillérje sem, de élni azért kell, mert az életösztön erre készteti.

Így hát guberál, koldul, lop, gyűjti a visszaváltható vagy eladható dolgokat, miközben cipeli magával egész háztartását a csíkos és többnyire koszos műanyagszatyorban, holott lehet, évtizedeket dolgozott tisztességesen valamikor, valahol.

Csak megszűnt a munkahelye és ameddig volt miből, elkezdett inni, vagy elvált, és a bíróság nem neki ítélte a lakást, vagy a közös lakásban lakó elvált férj naponta lökte át a komondoron, az elvált feleség új nyele naponta pofozta fel, míg csak fel nem adta és el nem menekült a lakásból.

Vagy kitették az utcára, mert nem tudta fizetni a hitelét, utána kitették a munkahelyéről, mert ápolatlan és büdös lett az utcai élettől, ami egy munkáltató részéről, ha nem is humánus, de érthető.

A mi társadalmunk rideg és embertelen, és ahogy távolodunk a sokat szidott kádári társadalomtól egyre ridegebb és egyre embertelenebb.

Nálunk lecsúszni könnyű, visszakapaszkodni lehetetlen, mert nincsenek fogódzók, ellenben minden kanyarban állnak hivatásos lelketlenek, akik a felkapaszkodó kinyújtott kezére rávernek, ha lépne egyet felfelé, hát visszarúgják.

Vannak hajléktalanok, akik sok leleményességgel és nagy szorgalommal összehordanak ilyen-olyan anyagokat, melyekből kunyhót eszkábálnak maguknak, abban élnek sokszor a családjukkal, vannak, akik a gyerekükkel.

Ezek az emberek megérdemelnék a segítséget, mert a maguk esetlenül szerény módján be akarnak illeszkedni a társadalomba, emberhez illő életet szeretnének élni a maguk lehetőségeinek maximumát adva.

A legtöbb, amit a társadalomtól várhatnak annyi, hogy egy reggel megjelennek a dózerek és a közmunkások, és az egyik nyomorult eltakarítja a még nála is nyomorultabb életlehetőségét, mert ha nem teszi, akkor legközelebb lehet, ő is a másik oldalon találja magát, hiszen oly kevés választja el őket egymástól.

Aki pedig az egyik nincstelent a másikra küldte, az meglehet, a hét végén hason csúszik az oltár előtt, és ha a bűnét meg kell vallania, akkor arról beszél, hogy Isten nevét hiába vette szájára, holott Isten, ha lenne, hacsak ránézne is, öklendezni kezdene.

Persze a hajléktalanok között ott a társadalom salakja éppúgy, mint a még mozgó élőhalott is, áldozatok és saját maguk áldozatai- vegyesen.

A népszerű betelefonálós műsorban egyébként értelmes ember panaszkodott, hogy nem mindenki fogadja el a segítséget, horribile dictu olyan is akad, aki ül a padon és maga alá csinál.

Igen, ilyen is van, habár azt azért nem lehet pontosan tudni, hogy aki maga alá csinál, az jókedvéből teszi, vagy nagybeteg, gyógyításra szoruló ember.

Százak haltak meg már agyvérzés miatt, mert a tőlük undorral elfordulók azt hitték, hogy holtrészegek.

Akiket most elkergetnek megszokott helyeikről, azok elveszítik megszokott és bejáratott bevételi és megélhetési forrásaikat – a boltost, aki este odaadja nekik a lejárt szavatosságú ételt, a kocsmárost, aki kis söprögetésért ad neki egy fröccsöt és megengedi, hogy megmelegedjen, a jólelkű lakót, aki levisz neki egy kis ebédről megmaradt ételt – kezdhetik újjáépíteni amúgy is szerencsétlen életüket – télen.

Tarlós főpolgármester meg majd egy szép téli estén előveszi a kis gyufaárus lány történetét, párás szemmel felolvassa unokáinak és meghatottan, de elégedetten nézi leszármazottait – az ő unokáit ilyen veszély nem fenyegeti.

Orbán is elégedett, minden szépen alakul, és ha keresztülmegy a városon a páncélosával és testőreivel, nem zavarják többé a szemét ezek az emberi hulladékok.

Mi meg kussolunk, mert hallottuk, hogy a Julist is kirúgta a főnöke, mikor pofázott, hát bólogassunk, abból nem lehet baj.

 

Ha a Föld, a Föld Isten kalapja

Úgy hazánk, hazánk bokréta rajta…

Hogy rohadna meg, aki ide juttatta, mind.

 Fényes István

161 hozzászólás

  • Az ország nagy része helyesli. Népszerű döntés, akárhogy is forgatjuk. Emberség? Benne van még a szótárba?

  • Tudpmásul kéne venni az embereknek, hogy ” akkor is miénk az ország, ha nagytokájú hájasok, tőlünk naponta elorozzák.”
    Minden tiszteletem azoké, akik megpróbálták megakadályozni Tarlósék szégyenletes szavazását..

  • A témáról, ez a negyedik cikk. Úgy látszik, „a téma az utcán hever!”
    Sajnálatos tény, hogy sok a hajléktalan. Nem Budapesten, hanem az egész vilég nagy városaiban is!
    A síralmakat ismerhük, a rendőr itt is összeszedi Montrealban a félig megfagyottakat, mert NEM mennek be a számukra fenntartott helyekre. Sokan azért, mert féltik kis motyójukat, azt is a másik ellophatja.
    Minden megvan itt is, mint Budapesten!
    Egy dolog nincs viszont.
    A kormányt, vagy a város polgármesterét okolni a szomorú valóság miatt!
    Ilyen csak Magyarországon van!

  • ez a negyedik. és? ha lesz egy ötödik, hatodik? zavarja?

  • Hely van, miért zavarna? Csak kissé nevetséges téma hiányában elővenni régen lerágott csontot.

  • hát akkor csak nevetgéljen. a csont meg a miénk, annyit rágódunk rajta, amennyi nekünk tetszik.
    más probléma?

  • Ebben az érzékeny témában előre jelezném azt az anomáliát, hogy a szavazáson a XIII. ker szocialista polgármestere is e szerint állította össze a tiltott területeit.
    Itt ezt meg kell említeni, hogy a magyarázat segítse a tisztánlátást és ne engedjen teret a szokásos hazug mocskolódásnak.
    Ennek a magyarázata logikus. Nem teheti meg egy rendszerben, hogy egyedüliként ne idomuljon hozzá, hiszen, ha nem kénytelen hasonlóan választani, akkor Bp összes hajléktalanja a XIII. kerületre borulna, lepné el, ami tarthatatlan lenne. Sőt! Sarlós istenné emelkedne, hogy megoldotta a kérdést, bezzeg a szocialista kerület nem!
    A kerület elviselhetetlenné tétele ellen kellett, hogy ezt tegye, de egy dolgot mellé még hangoztatnia kellett volna. Azt, hogy ez csak elfedi a problémát, amivel ő nem ért egyet, mert más megoldás kell, és hogy a fentiek miatt volt kénytelen ezt dönteni. Csak azt követelheti, hogy szüntessék meg a tiltást minden kerületben, egész Bp területén!
    Hasonló ez, mint a fizetőparkolás. Hiába nem akarná bevezetni egy belső kerület, ha nem vezeti be és a többiek igen, akkor az összes szomszéd kerületből ott fognak parkolni, és a használaton kívüli autóikat tárolni, így a helyieknek esélyük sem marad a környékükön….
    Tehát a felelősség a központi döntéshozó vezetőé! Ha egyszer az már döntött, akkor abból már gyakorlatilag lehetetlen kimaradni. Embertelen, aljas a városvezetés. Sarlós hazugságai ellenére a gócpont, a III. ker, ahol meg akarta szüntetni már rég a hajléktalanságot, megbukott, mind a mai napig talán ott a legtöbb a hajléktalan.
    Ennyire volt sikeres Sarlós egész életében, napjainkig!
    Hja! És a BKV-bérletárak! Az általa csődbevitt Bp és része a BKV – még csökkenti a bérletárakat! Nyilván, mert jól teljesít! Javaslok jobbat: Legyen ingyen!

  • Több helyszínen is tilos lesz az utcán élni
    frissítve: csütörtök 18:46 , forrás: MTI, szerző: WL

    Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön azt a rendeletet, amely jogellenesnek minősíti az életvitelszerű tartózkodást egyes közterületeken.

    Eszerint jogellenes lesz az életvitelszerű tartózkodás a világörökségi területeken, a megállókban, állomásokon, utasvárókban, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a Népligetben. Ugyancsak tiltott terület lesz 29 kiemelt aluljáró és a bejárataiktól számított 50 méteres körzetek. Ezek között szerepelnek egyebek mellett a metróaluljárók, az Ajtósi Dürer sor, a Bocskai út–Fehérvári út, a Flórián tér, a Goldmann György tér, a Margit híd budai hídfő, a Móricz Zsigmond körtér aluljárói, több Váci úti kereszteződés aluljárója, valamint a Ferdinánd híd alatti és a Podmaniczky út–Bulcsú utcai gyalogos-aluljáró.

    A tilalom kiterjed a játszóterek, köztemetők és gyermekjóléti, gyermekvédelmi, köznevelési, felsőoktatási intézmények ingatlanjaira, valamint a százméteres körzetükre. A tervezetben szerepelnek továbbá a hidak és a felüljárók, valamint a lépcsőik.

    A kerületi önkormányzatok közül a II., a IV., a VI., a IX., a X., a XI., a XIII., a XIV., a XVI., a XVII., a XVIII., a XX., a XXI. és a XXII. kerület kérte további területek rendeletbe foglalását, ezek a törvény erejénél fogva a rendelet részei.

  • Figyelő: Adatokat kellene írni, nem találgatásokat.
    Rekordszámú fagyhalál történ az idei télen. – 2013-04-05 17:02:35
    http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/rekordszamu-fagyhalal-torten-az-idei-telen
    Csaknem 300-an fagytak meg a mögöttünk álló télen, a fagyhalál áldozatainak száma márciusban kimagaslóan megnőtt. 2012. október 1. és 2013. április 1. között csaknem 300-an fagytak meg Magyarországon. Kivetítve ezt 10 millió emberre 1 halálos áldozat 33,333 emberre.
    Több mint hatszorosa az USA legrosszabb statisztikájának. Lást alább.
    ================
    http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6151a6.htm
    Új Canadian statisztika nincs, de az USa statisztika megtalálható. 1999-2011 között 16,911 hypothermia halálos áldozat volt, 2006 a legalacsonyabb 1,058 és 2010 a legmagasabb, 1,536 halálos áldozat. Kivetítve a 2010-es rekordot 317 millió emberre, 1 halálos áldozat 206,000 emberre..

  • Figyelő
    2013 november 15
    11:25 de. Gonosz, rideg és szívtelen hozzászólás. De legalább cinikus. Ki a francnak kellene segíteni ha nem a kormánynak? Nem azért vannak? Vagy elég a stadionok építése? A polgármester pedig ha nem tud segíteni (miért is nem?) akkor legalább ne nehezítse a dolgukat. Előbb oldja meg az elhelyezést, aztán keménykedjen. Remélem jó a fűtésed, meleg az ágyikód? Mert Te megérdemled ugye? Gondolom most már végleg nem írsz nekem, hiszen megint furcsán gondolkodom?

  • e-migrans: A BKV bérlet csökkentésére megvan a fedezet. A járművezetők fizetését az elmúlt három évben kb 30-40 százalékkal csökkentették. Ebből fussa! Most pedig, hogy sikerült Szélesnek átjátszani a vonalakat, elég ha csúnyán néz valaki, már ki van rúgva. Tarlós úr büszke lehet. Belesimult a Fideszbe.

  • Teljesen jogos és egyáltalán nem „kegyetlen” intézkedés!!!!
    A TV.ben Tarlós bejelentette,hogy jelenleg 11.000 Férőhelyet
    képesek biztosítani és ha kell a katasztrófavédelem még
    újabb helyeket készít elő!
    Az is tűrhetetlen,hogy egy közgyűlést,tárgyalást megzavarnak,betörnek,jogos volt a rendőri elvezetés!
    Az egy ál humánum…,hogy az utcán hagyják őket „zavartalanul” megfagyni…..mint régen,aztán az előző rendszerben sem oldották meg a problémát és külföldön sem!
    Saját bevallásuk szerint sokan nem akarnak bemenni,netán alkalmazkodni,meg ott ugye nem lehet piásan verekedni,de
    attól is félnek,hogy egymást meglopják!
    Valóban a sokadik cikk és kizárólag igazságtalan támadásra alkalmas,arról nem beszélve,hogy a normális
    körülmények között élő embereknek is joguk van az utcákon
    tereken,főleg aluljárókban a kulturált közlekedésre!
    Nálunk az utca sarkán hetek óta árul kisebb ajándéktárgyakat egy tiszta,józan hajléktalan fiatalember
    egy fekete kutyussal,többször vittem nekik ételt,csontot
    apró tárgyakat(amire nekem már nincs szükségem)cigivel is megkínáltam,persze ő szállón lakik,csak próbál egy kis pénzt keresni.Megértem!Ilyen is van, naponta szoktunk pár szót beszélgetni,udvarias,kedves volt,na őt sajnálom,hogy elküldték a közterületesek( engedély nélküli árusítás miatt)mert ő nem zavart senkit,meg azok sem akik újságot árulnak.Sajnos az ilyenekből van kevesebb,a többség oda piszkít,mocskosan részegen, ahol éri és még átkozódik is ha netán valaki nem vagy csak keveset ad!!!! Mire ?italra és nem ételre költi!
    Erről a témáról is jó lenne tárgyilagosan írni,nem politikai célra felhasználni a dolgot!

  • meg lettem volna lepve, ha boda nem kelt volna azonnal figyelő védelmére, de azon még jobban, ha boda nem ismert volna személyesen egy hajléktalant, mert hát, ő ismer rendes zsidókat, boldog cigányokat és elégedett devizahiteleseket is.
    most bővült a kör egy hajléktalannal 😀
    kíváncsi vagyok, ha a következő cikk egy kétkezi mélytengeri búvárról fog szólni, aki unja a fókazsírt, mert mindennap az a desszert, bodának lesz-e olyan mélytengeri búvár ismerőse, aki igenis, rajong a fókazsírért?

  • Ja és valóban többen önhibájukon kívül kerültek ilyen szerencsétlen helyzetbe,de ha nem fogadják el a felkínált lehetőséget,a többség nem köteles megtűrni őket,meg aki nem is „hajlandó”..bevonulni,az is több helyen tisztálkodhat,sőt
    ruhát is kapnak ha kérik.
    Mind az ő mind a többség érdekében meg kell találni a helyes
    megoldást,amire a jelenlegi kormány törekszik is,új kifejezetten hajléktalan kórházat,gyengélkedőt sőt szállót is építettek az utóbbi pár évben,azon lehet vitatkozni,hogy
    talán nem elég,de egyenlőre ennyire futotta és tettek valamit az érdekükben!

  • Llanfair
    2013 november 15
    1:11 du.
    Nem azt írtam , hogy ne segítsen a kormány vagy a polgármester. Hanem azt, hogy külföldön az ismert helyzet, azaz baj miatt NEM okolják a kormányt, vagy a polgármestert.
    Helyi adatok szerint Budapesten elég sok férőhely van a számukra, mit csinálál, ha mégse mennek oda?
    Vérző szívvel sajnálkozni, okolni másokat könnyű. Megoldást viszont senki sem tud.

  • Kedves Marcsi: Azért el kellene fogadni, hogy ezek a dög hajléktalanok nem egészen úgy gondolkodnak ahogy Te meg én. Körülményeik egészen mások. Megszokják a koszt mert nekik egészen más jelenti a fontosat. A beleérzés sokat segítene problémájuk megértésében. Senki se örül nekik. Csak az értelmesebb nem akarja lehetetlenné tenni őket(likvidálni).
    Mindamellett beszélgettem régebben egy utcán lévővel. Mesélte (akkor a Lászlóban lehetett fürödni, de nem is gondolod milyen megalázóan bántak velük. Mentőztem éppen, szemtanúja voltam), hogy megfürdött és ruhát váltott. Az utcasarkon rendszeresen várták őket suhancok, és leöntötték őket sz@rral és húggyal. Vissza nem mehetett, mert most ment el. Ő akkor 9 éve volt az utcán. Te meddig bírnád?

  • Nem hiszem el, hogy a KERESZTÉNY oldalt győzködjük az emberséges viselkedésről. Nem a ő dolguk lenne? Mi ez? Egy rossz álom?

  • Nos Ille!
    Én a hozzászólásaimban többnyire a személyes és IGAZ tapasztalataimat írom le és nekem nem szokásom és főleg
    nem érdekem ……hazudni,mint itt sokaknak.
    A megható történeteim nem „írói fantázia”…szüleményei,de
    attól még jók és hitelesek!Bocs a magáé mindenek felett áll!

    Aztán ugye nem bírja ki,hogy ne provokáljon?….de maga
    mint munkatárs ,tényleg mindent megtehet,nem tud izgatni,meg
    amit többször gondolok….azt ugye nem lehet moderálni!
    Egyébként jó módszer, addig hergelni az ellenfelet,míg
    az elkövet valamit,le is írja…..aztán lehet cenzúrázni!

  • „Nézem a híradóban ezt a szerencsétlen, ostoba, önmagából kifordult bunkót, ezt a Kéri László nevűt. Eddig bármit mondott, jósolt, annak az ellenkezője lett igaz. Huszonöt éve ugyanazokat a szánalmas közhelyeket pufogtatja egyre nagyobb elszántsággal. Életműve összefoglalható egy kivonatos SMS-ben. Egy buta ember. Egy senki. Most ott ült Szekeres Imre mellett. Similis simili gaudet. Ülnek egymás mellett a kilátástalanság, reménytelenség, földhözragadtság savanykás hónaljszagában valami lakossági fórumon, és Kéri beszél.”

    „hájfejű, kapuzárási pánikban szenvedő, a klimax büdös kis gödréből kimászni képtelen antiférfi”

    „nagyjából bármit odaadna a nyomorult élete roncsai-ból, ha kaphatna még egyszer egy kócos fogú szőkét, és kezdeni is tudna vele valamit…”

    semmi összefüggés nincs e közt és a maga kommentje közt, de, ha már a kényes ízlésről írt frivinek, akkor bayer zsolt, ugyebár, pulitzer díjas.

    azt írja, nem tudom izgatni. dehogynem! elvonási tünetei lennének, ha nem tudna visszabeszélni nekem 😀

  • bocs, hol is van az a keresztény oldal? mert amióta a kdnp-sek is ott törvényalkotnak, a pócsi mária szobor nem búcsúkor könnyezik, hanem folyamatosan zokog!

  • Kedves Figyelő: Itt egész jól haladnak a dolgok. A család nem engedi el a betegek kezét. Az utcán lévő csöveseket a rendőr felveszi (ember módjára) és elszállítja. Persze a Dublinban csövező fiatalokról most nem beszélek, mert ők szándékosan lázadásból választják ezt az életmódot. Összlétszámban még a fiatalokkal együtt is kevesebb mint a negyede van mint Magyarországon.

  • Ja és Ille!

    Szerencsére sok rendes embert ismerek,vallási,faji,politikai
    hovatartozás nélkül,akár hiszi akár nem!Mindíg az adott….
    embert nézem!!!
    Az pedig,hogy kit védek és kivel szimpatizálok ,ugye az én dolgom,megtehetem?nem sértem vele a szabályzatot,aminek
    betartását MINDENKINEK javaslom,tanácsolom ha lehet,mert ugye így igazságos!Az ,hogy ki kire allergiás az magánügy,de
    meg kell próbálni mindenkinek viselkedni,meg akihez nem szólnak annak nem kell okvetlen válaszolni,mire?minek?
    Megtisztel ha elolvassa és netán elgondolkozik ezem!
    Üdvözletem: a Renitens

  • llanfair, neki van saját külön bejáratú hajléktalanja, akit pátyolgat.
    amúgy marcsi mindjárt ki fogja jelenteni, hogy ő igenis volt már fedél nélkül, és igenis, élt az utcán, és különben is, az utca mindenkié.

  • Helyesbítés tanár úr!
    hovatartozástól független,illetve nálam ez nem számít,csak
    hogy értse,mivel nem volt egyértelmű illetőleg helyes a mondat!
    Bocsi!

  • marcsi, maga csak ne csináljon nekem programot! éntőlem azt véd, akit akar, nem én égek le 😀

  • van aki nem tud olvasni,vagy értelmezni?hát….ez van!nem minden provokálás szellemes,ugye?csak szólok!

  • csak ez a mondat volt helytelen, maga kis non persona grata? 😛
    köszönöm a titulust, látom, kezdi már felfogni, hogy ki kit is okít 😀

  • Llanfair!

    Ebben a témában sok egyedi történet,sok ellentmondás van,
    de mivel még nem voltam hajléktalan(Ille talán igen?)így senki nem tudja ebben a témában a teljes igazságot!
    Én több!!!! közfürdőről is tudok,meg még patinás standokról is
    mint a Széchenyi,ahol igazolvány és utalvány ellenében a
    kád osztályon ingyen fürödhetnek!(csak megjegyzem egy nyugdíjas már nem tudja megfizetni a belépőt,csak külföldi!!!)
    Aztán erről az oldalról egyenesen uszítás az a kérdés,hogy
    ezt kizárólag a keresztényeknek kéne megoldani,persze ha én azt kérdezném, miért nem a zsidóknak azon sokan felháborodnának és jogosan,ugyanis ez nem vallási felelősség,lelketlenség kérdése és főleg nem az átlagembereké,lehet valaki segítőkész,megértő és jószívű a lehetőségei határán belül.
    Én itthon élek és frekventált helyen,ahová sok hajléktalan jár abban bízva,hogy ezen a környéken csak gazdagok élnek,hát tévednek!Aki sok ilyen embert lát az
    bizony tud különbséget tenni,ki mennyire rászorult illetőleg hibás a kialakult helyzetéért és mit tesz ellene,pláne ha lehetőség is van rá!
    Na tényleg sokszor volt szó erről a témáról,részemről
    befejeztem.

  • Az a mondat sem volt teljesen helytelen(több tényleg ….diplomástól is hallottam),no meg mások gyakran írnak nem csak helytelen,de valótlan,bizonyíthatatlan,ellenséges „gondolatokat”,szóval mindenki
    tévedhet,csak más ha egy „író”,vagy nagy tudású munkatárs,
    és persze más ha csak egy „tudatlan” és pláne jobboldali beállítottságú hozzászóló teszi ezt,aki nem olyan „híres”…..
    Na túl van ragozva,most megyek tévézni,kell egy kis kultúra!

  • Jó pap (tanár is) holtig tanul!
    Na pá!

  • hát persze, most megy az esti híradó az echo-tv-n 😀
    hát, ami a kultúrát illeti, az valóban magára fér 😀 csak azt nem értem, miért hivatkozik a tudatlanságára? az nem érdem, hanem egy javítható állapot!
    most meg azt mondja, na, pá. remélem, nem horkol 😛

  • Nálam sajnos nem lehet fogni,de nem is az ATV…t.gondolhatja!!!!Néha azért megnézem mit hazudnak össze vissza szánalmasan,sokszor „naprakészen”…..
    Különben a reklám alatt írok röviden …..jó műsor alatt
    meg nem szoktam aludni,horkolni meg ugye jobb híján maga
    mellett tudnék,….de arra még VÉGSŐ (szorult…)helyzetben
    se gondolnék!brrrrr……

  • ne adja fel, boda, maga győztes típus! harcoljon még!

  • A kormány jól teljesít!
    Annyira, hogy már a szegényebbeknek és a fedél-nélkülieknek is sokkal jobb lett.
    De annyira jobb lett, hogy már sokan irigylik is őket. Emiatt növekedett meg rohamosan a számuk!

  • Álhír tv, Dezinfo rádió, ….
    Ez kell a magyar parasztnak!

    Bár diktatúránkban ár a kereskedelmi adók is be vannak fenyítve, hogy sokban a híreket nem merik bemondani, hanem csak a rezsimpropagandát.
    Miért csodálkoztok, ha ilyen marcsiféle agymosottak és agyhalott zombi szavazógépek róják a városok utcáit?!
    Nekik a legjobb! Nem gondolkodnak, csak üveges tekintettel álmukban is mantráznak, tudat alatti önszuggeszcióban, rettegve, nehogy kijózanodjanak, és a szörnyű rombolás káoszával kelljen szembesüljenek.

  • Elég zagyva a fröcsögés (sokadszor) a témában.
    Akik a hidegben meghalnak többnyire öreg emberek, saját laksukban, házukban, akikkel nem törődik senki – azaz ennek megint nincs köze a hajléktalansághoz… szokásos „baloldali” csúsztatás.

    A hajléktalanok sehonnan sincsenek kitiltva. Mindenhová mehetnek, ahová a hajlékkal rendelkezőknek is.

    Ami tiltott: az életvitelszerű, közterületen történő lakás.

    Miért: mert az emberek nagy többsége nem akar ammónia és ürülékszagú, mocskos, összehányt, undorító textilhamokon keresztül gázolni az adójukból fenntartott alúljárókon, stb.
    A többi rosszindulatú hangulatkeltés.
    Emlékszem, elször Antall idején szeveztek a kommunista titkosügynökök hajléktalan tüntetést (300 hajléktalannal), zavarkeltést.
    Most ismét jön a választás, a ronwerberi koncepcióba mindez belefér. Pedig Földes (Hobó testvére, MSZP-s politikus) is rájött már, nem negatív kampány kell, hanem használható program (az nincs, így nem is lesz).
    A mamutok Gyurcsány új puccsa óta ismét a fedélzeten (Lendvai Sipike, Kovács Laca), az eredmény ez.
    Ebbe belekeverni a kereszténységet, a FIDESZt, KDNP-t felesleges. Normális ember szereti a tisztaságot, rendet, szép környezetet. A hajléktalanoknak hajléktalan szállók állnak rendelkezésre. Ott aludjanak.
    Unalmas már nagyon a hajléktalan kártya…

  • Én nem akarok senki felett uralkodni mint maga….(kevés sikerrel)harcolni(annyit nem ér), győzni sem,nem ellenfél…..meg más „kategória”…..nem tud izgatni,csupán
    annyira,hogy időnként megspórolok egy kávét…(de ne aggódjon nagyon alacsony a vérnyomásom)!

  • „Boldogsággal” tölt el a keresztény jobboldal szociális érzékenységgel és szeretettel teli hozzászólásainak olvasása. Csak azt nem értem, hogy tudnak tükörbe nézni. Remélem csak bosszantani akarják gondolkodó polgártársaikat. Mert azt nem akarom hinni, hogy ilyen alávaló galád emberek. És szidják közben teli szájjal Kertész Ákost.

  • hát, boda, az alacsony vérnyomás egyik következménye, hogy kevesebb vér jut az agyba, és ez meg is látszik a hozzászólásain. ellentmondás: ha nem tudom izgatni, mégis, amikor olvas, mitől megy fel a vérnyomása?
    az, hogy magának nem vagyok ellenfél, kétségtelen. ugyanis én nem vívok szellemi párbajt magával. tudja, nem lenne sportszerű egy fegyvertelennel asszózni 😀
    azt írja, hogy mellettem nem tudna aludni. nos, ilyen magas labdát feladni tényleg csak csökkent agyi vérellátás következtében lehet 😀 bár megértem, de csodálkozom: honnan ismeri az eddigi szeretőimet? azok se tudtak 🙂 igaz, a sudár termetű – értsd jó nagy darab – nők sohasem tartoztak a kedvenceim közé, de egye fene, a maga kedvéért – csak, hogy végre elmúljon egy kis időre a frusztráltsága – erőt vennék magamon 😀
    az uralkodást említi, de mintha fogalmi zavarban lenne: az nem okvetlenül a győzelem hozadéka, bár megértem, ahogy idolja, az élő isten maga, orbán nemzettestvér műveli, az a maga nézetét erősíti.
    valóban kevés sikerrel harcol, de, ahogy a jó öreg madách írta, „mondottam ember, küzdj és bízva bízzál!”. boda, maga tényleg az ember tragédiája 😛

  • ja, unalmas. nem is kellene vele foglalkozni, mivel a kártya egy társasjáték eszköze. ráadásul alkalmas a csalásra is. tudja, ahogy a maga fajta hamis kártyások szokták.
    kommunista titkos ügynökök…hát, enterpici, maga vagy tud valamit, vagy simán agymosott 😀
    mondja, belépett már a kommandóba? tudja, amelyik majd betereli őket a hajléktalan szállóba, ha akarják, ha nem.
    mi a véleménye az alkotmány vonatkozó paragrafusáról, mi szerint „mindenkinek joga van a lakhatáshoz”? ja, hogy ez az alaipzében már nem szerepel? ja, hogy az ember – bár hajléktalan – önrendelkezési jogát is negligálja? ja, hogy az adónkból semmi féle aluljárót nem tartanak fenn?
    valóban elég zagyva a fröcsögés, enterpici. csak éppen a magáé. de javaslom, mutasson példát, és írjon egy cikket egy hajléktalan szálló mindennapjáról. ígérem, leközöljük. de tudja mit? forduljon ghost-hoz. neki valahogy más információi vannak a maga félék végtelen humánusságáról, pedig ő nem egy szállót, hanem egy átmeneti otthont vezet.
    tudja, mi a különbség? nem tudja. még sok mindent nem tud.
    de kétségtelen, hogy lelkesen becumizta az orbán vezér „spontán” látogatásáról készült riportot egy steril, álhajléktalan szállóban.
    javaslom, olvassa el e tárgyban a „történet az aluljáróból” c. írásomat. itt található, a kultúra rovatban. kitalált történet, semmi valóságalapja nincs. hát persze.

  • Egyben egyetértünk.
    Senki sem akarja,hogy az utcán aludjon, vagy ürítsen bárki is.

  • Ebben a témában azt hiszem talán a hozzászólók közül egyedül nálam vannak objektív információk, de rá kellett jönnöm, hogy hiába írok/írtam bármit is, az kb olyan mint a falra hányt borsó.
    Nem érdemes vitatkozni olyanokkal, akik ismételten csak azt hajtják amit amit a kormány média papol. Mindenki azt hall meg amit akar, a realitás mint olyan mintha nem is létezne.
    Lehet emocionálisan elítélni a hajléktalanokat, de azok akik itt össze vissza írogatnak mindenféle badarságot csak egy percig is elgondolkodtak azon, hogy Ők mit tennének, ha netalántán esetleg, és teljesen véletlenül hasonló helyzetbe kerülnének? Kétlem.

  • Kiss Eszter: Ők nem kerülhetnek olyan helyzetbe. Ők „nem olyanok”.

  • Llanfair
    2013 november 15
    1:11 du.
    Részemrőpl semmiféle „kegyetlen , szívtelen” álláspontot nem írtam.
    Az ellen tiltakoztam, hogy a hajléktalanok problémáját, a kormányra kenik.
    Írtam, hogy Montrealban és Észak Amerika nagy városaiban sajnos ismert látvány és tény.Azt is írtam, hogy a rendőrség sokszor összeszedi őket.
    Ez ma világtűnet. Hogy Belfastban ez nincs , örüljön neki.
    Köztudott pl. hogy itt senkinek sem kéne utcán laknia, hiszen minden munkanélküli vagy öreg, szociális segélyen élhet, ha nem is fényesen, de lakásban. Miért élnek mégis olyan sokan az utcán?
    Szakértők szerint sok alkoholista, drogos és elmebeteg ezt az életformát válassza.
    Budapesten például, a szocialista kormány bezárta egyetlen elmeosztályát a Lipózmezőt, az ottani elmbajosok, hol élnek most vajon?

  • nahát, nahát…elmebajosok…figyelő, ez megint nem volt valami korrekt. gondozottak voltak ott, nem mindegyik volt „elmebajos”, megfigyelésre beutaltak, mi több. kezelésre bejárók, pszichés betegségben szenvedők stb.több, mint 800 fekvőbeteggel, akiket korántsem azért tartottak ott, mert nem volt családjuk, otthonuk, hanem mert a kezelésük nem tette lehetővé az otthoni ellátást. de, hogy elmebajosok lettek volna ott, az azért barokkos túlzás.
    megszüntetése után a járó- és fekvőbeteg ellátást a többi kórház vette át.
    uppsz

  • Kiss Eszter
    2013 november 16
    8:59 de.
    Kis Eszter, amíg nyugdíjamat nem iszom, drogozom el, szép, úri lakásban élek! Látja, velem ez nem fordulhat elő!

  • Az a bajom veletek hogy a gyereket kiöntitek a fürdő vizel.Vagyis elfelejtitek a nagy értelmiségi vitátokban hogy itt bizony emberekről van szó csúnya büdös de ember.Amikor a plázacicák sok pénzt költenek a kutyájukra ami persze össze koszolja az utcákat de kakit nem szedünk össze mert az büdös.Azomban a kutyánkhoz öltözni az sikk.Milyen világ az mikor egy ember attól hogy gyenge netán szenvedély beteg vagy csúnya netán buta attól nincs joga élni a közelünkben.A nem tudom nem fáj politika nagyon kényelmes de vajon erkölcsös is kérdezem én az ateista a sok vallásos embertől?

  • Kedves Figyelő! Nem akarok nacionalistának látszani, de én Írországban élek. Belfast Észak-Írország fővárosa (még Nagy Britannia). Oda csak szeretünk járni. Én Letterkenny nevű ír kisvárosban lakom, nagy örömömre. Az én fővárosom Dublin.
    Sajnálom, ha félreérthető voltam.
    Én mégis úgy gondolom, hogy a kormány és Budapest vezetőségének is feladata a csöves kérdés. Persze nem csak a Fidesz és a Tarlós, hanem az összes kormány és Demszky is benne van vastagon. A Lipót megszüntetése hatalmas hiba volt. Azok a betegek nagy része felügyelet nélkül visszaesett, és valószínűleg az utcára került, vagy sok ember örömére öngyilkos lett. Egy gonddal ugye kevesebb. A Róbert fel tudott venni egy kis részt, de nagyon keveset.
    A Lipóton sok olyan beteg volt, aki kezeléssel és figyelemmel szinten lehetett tartani. A Lipót megszüntetése mégis csak kormányzati döntés volt? Az, hogy nem állítják vissza az is.
    Azt írod „Szakértők szerint sok alkoholista, drogos és elmebeteg ezt az életformát válassza”. Ez így van. Tehát benne van a kulcsszó, BETEGEK. Miért érdemelnek más elbírálást, mint egy rákos vagy AIDS beteg? Mert ezek a szerencsétlenek látványosan betegek? Vagy írjunk egy listát, melyik az a beteg amelyik dögöljön meg? Ez veszélyes, mert egyszer már daganatosoktól (rákosoktól) meg akarta vonni a kezelést a fidesz. A levelek már kimentek, csak nagy cirkusz lett belőle.
    Félre ne értsd. Nagyon elegem volt abból, hogy leányom havonta tetves lett, mert a buszvonalon amellyel iskolába járt három csöves szálló volt. De nem a kitiltás és a megsemmisítés a megoldás. De kicsit egyoldalú ez a dolog.
    Ha összeadnánk, érdekes lenne, hogy a kutyák sz@rnak többet vagy a csövesek? Egy borjú nagyságú kutya mennyit vizel? Ez a rengeteg ürülék nem baj ha kutyától van, de ha a betegektől akkor kicsapja a biztosítékot. Állítólag csak Budapesten naponta 40 tonna szilárd ürülék távozik kutyából. A folyadékról nincs számadatom. Kedves kutyatulajdonos akkor viszi le a kutyáját, mikor a kutya már kék a vizelet visszatartásától. Persze a kutya rögtön elengedi ahol tudja. A lépcsőházak bejárata bűzlik a kutyahúgytól. Azután ezen kutya gazdája felháborodik a csövesen. Tudod hány kutya végzi a dolgát a játszótéri homokba? De ha beteg ember csinálja, egy emberként háborodik fel a magyar. Tudom, furcsán gondolkodom. Azt is tudom, hogy hülyeségeket írok (nem te mondtad, de itt írták le). Azért lehet, hogy mégsem én gondolkodom rosszul?
    Nem írtam azt, hogy itt nincs csöves. Jobb megoldások vannak, mert meg akarják oldani. De ez a nép nem hangoztatja azt, hogy keresztény. Ezek úgy élnek.

  • Figyelő

    Úgy látom fel tetszett öltözni, mert ugye akinek nem inge …….., már pedig Ön felvette, de kő keményen. Ahhoz, valaki hajléktalan legyen ahhoz kell egy hármas egység, és ha a 3-ból csak 1 is megvan, akkor jó eséllyel nem lesz hajléktalan. Mindenesetre jól tükrözi, a hozzáállását és felfogását a hajléktalanságról az eddig Ön által leírtak. Meg kell hogy állapítsam lövése sincs a témáról.
    Csak csendben jegyzem meg, 20 éve foglalkozom hajléktalan ellátással.
    Mellesleg a Lipót bezárásának azért voltak olyan objektív okai is, amiről senki sem beszél, mondjuk a több milliárdos felújítási költségről, mert az elmúlt évtizedekben csak használták, de a felújításával egyik kormány se foglalkozott. A hibát ott követték el, hogy amikor bezárták, hogy ugyanazzal a lendülettel nyitni is kellett volna egy újat. No a Fidesz kormány most nyitott egyet, pontosabban a Nyírő Gy. Kórháznak adott más nevet, de semmi mást, maradt minden a régiben, még az ágylétszám se emelkedett, maradt minden a régiben, pusztán józsiból pisti lett, ami nem más, mint parasztvakítás, a sok hülye, meg beszopta.

  • add fel. figyelőt nem lehet meggyőzni, ő gyökös. baromira nem érdekli semmi, ami nem a jobboldali „realitásból” gyökerezik, lásd pimasz válaszát kiss eszterhez. úri lakásban él, és vele nem fordulhat elő.
    azt már meg sem kérdezem, hogy ő – aki tizenévesen már az ÁVH üldözöttje volt -, csóró menekültként hogy’ is jutott kanadában úri lakáshoz. jobb kvalitásúaknak se sikerült, de hát, ki tudja, mit tett le ezért az asztalra…
    ja, és figyelőnek biztosan nincs kutyája – tudod, a kutyás gazdák szociálisan érzékenyebbek – így hát EZ a kérdés hidegen hagyja.
    pedig jót tenne neki egy. valahogy mindjárt emberibb lenne tőle…
    most olvasom kommentjét, mi szerint neki már volt dolga elmebeteggel. kezd olyan lenni, mint boda. bármiről írsz, ő azt jobban tudja. 😀
    na meg, ez: „az emberiességet nevelni kell” 😀 én úgy tudtam, hogy az emberiesség nem alany, de, ha már emberiesség, akkor azt nem nevelik, hanem tanítják. mármint, valakit emberiességre. csak az nem értem, az emberiesség hogy a bánatba jön a hajléktalansághoz?
    csak nem úgy, hogy annak kormányzati kezelése emberietlenség?

  • neked is azt mondom, mint llanfairnak: teljesen értelmetlen figyelőt győzködni. örülj neki, hogy ezt nem hozta fel, hogy nem sikerült sz szdsz-nek eladni az ingatlant, pedig jó esély volt rá 🙂

  • Llanfair
    2013 november 16
    11:38 de.
    Kedves Llanfair,
    nyitott kapukat döngetsz.
    Részemről, aki megszokta Kanadában, hogy a kutyáit CSAK a kutyák részére fenntartott helyre vigyék, és BÜNTETÉST fizet, ha valaki a kutyaszart nem veszi fel. Nekem rémes volt budapesti látogatásom a szép parkokban.Ezt a törvényt akkorriban (Demszky) nem hozták törvénybe. A kapúalji pisilltetést is büntetném pénzzel. Legközelebb a gazdája jobban odafigyelne.
    Sajnos, az emberiséget nevelni kell!
    Más, volt már dolgod elmebeteggel? Nekem igen, sajnos. Látszólag, racionális, intelligens, de van egy pont, ahol nem lehet áttörni. Azt hagyni kell. Kár a fáradságért. Így van azzal is aki az utcán él, nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről.
    De azt sem lehet hagyni, hogy egy világváros belvárosában, „lakjon”, aludjon, egyen és ott végezze a dolgát.Kellenek bizonyos megkötöttségek, hogy a lakossáág nagy többsége, ne szagolja emberi ürülékét, vagy botoljon bele ronygaiba.
    Ismered a Salvation Army-t? Kersztény, régi szervezet. Van nekik melegkonyhájuk, házuk alvásra stb.
    Bemennek da a hajléktalanok? Igen kis százalékban.Maradnak az utcán.
    Ez van.
    Egy rákos megérti, ha segíteni akarnak rajta, de egy elmebeteg ritkán.

  • Kiss Eszter
    2013 november 16
    12:15 du.
    Dicsérendő választott hívatása, hiszen nem könnyű feladat.
    Amit meg a Lipotmezőről ír, sajnos valóban olyan sok kölcsségbe került, hogy a szociális kormámánynak NEM volt ERRE pénze, inkáb el akarta adni naÍvul, amit senki sem vett meg. Nem csodálom.
    Hogy az új korház létszáma limitált, azon sem csodálkozom, miből is lenne erre pénz? DE valami csak van azért!

  • Kedves Figyelő! Gyerekkoromban a szomszéd Mariska néni két elmebeteg testvérével élt. Ha a húgának nem tetszett valami, téglával dobálódzott. Öt évig mentőztem. Mint ápoló is meg mint gépkocsivezető is. Így a kettőért együtt kaptam egy fél fizetést. Sok elmebeteget, öngyilkost és csövest láttam. Halt meg csöves a kezemben, és üvöltött velem daganatos beteg, hogy meddig tart még? Szültem is, keresztapa is lettem. Élesztettem fel halottat is (Nem semmi ám)! Voltam öngyilkosoknál akik meg akartak halni, és olyanoknál akik nem. És voltam olyannál, aki boldog családban élt. Azután bekattant, vásárlási mániája lett. Egy év alatt annyi adósságot csinált, hogy elárverezték a lakását. Igen egy rákos megérti, de azért mert a csöves nem érti meg, az nem jogosít minket fel arra, hogy ne segítsünk.

  • Figyelő
    2013 november 16
    12:41 du. Nem érted. A Róbert elme akkor is volt már mikor a Lipót (Fantasztikus Bartók tanár úrral. Imádtam). Nem új. Csak a régi életveszélyes volt, kellett egy másikat építeni. De az ágyszám maradt.
    Miből lehetett volna a Lipótot felújítani? Esetleg a stadionokból? Kibírta volna Orbán még három évig saját stadion nélkül.

  • Nem akarok megszólítani senkit se pro sem kontra.
    Javaslom hogy ha szembesülni akarnak nem csak a hajléktalan problémával…. Akkor üljenek fel az az 52 villamosra a Határúton mondjuk egy szombati napon. Majd szálljanak le az Ábrahám Géza u megállónál. Itt van az Erzsébeti Kispiac.A leszálláskor már érezni fogják a szar és húgyszagot mely belengi az egész környéket.Nézzenek a lábuk elé és az Elmü kapcsolóháza mögé. Kellemes környezet tanulmányt.

  • Figyelő

    Lehet, hogy elfelejt magyar? Esetleg szövegértelmezési a probléma?
    Több évtized alatt ment tönkre a kórház. Az alatt az idő alatt nem csak szoci kormány volt, ha hiányos az emlékezete felfrissítem, hogy volt Antal és volt Orbán kormány is. Akár ők is tehettek volna valamit, de nem csináltak semmit sem, az egészségügy rendbehozatala egyik kormánynak se szívügye, mert nem látványos, viszont pénznyelő.

  • mekkora is a kispiac látogatottsága? mennyi nyilvános wc is van ott, és főleg, hol?
    mert hát, kedves béla, ez is számít!
    tudja, nem csak a hajléktalanok nem tudják visszatartani az ingerüket…

  • nyilvános wc is van. a piacon.

  • és? oda nem mehet be hajléktalan? amúgy mit keres egy hajléktalan a piacon?
    végzett felmérést, hány piacozónak és vevőnek vannak vizelet visszatartási gondjai? esetleg, hánynak krónikus bélhurutja?
    és a kutyaszarról mi a véleménye?

  • Llanfair
    2013 november 16
    1:01 du.
    Hát, sok gyakorlatod és tapaztalod van az biztos!
    Visszatérve „Kegyetlen, szívtelene” voltomra, elmesélem, én hogy nőttem fel.
    A háború alatt a Svábhegyen laktunk egy villában. Néhány házzal arébb, volt egy ürestelek egy bódéval. Abban lakott egy ma úgy nevezett, hajléktalan, alkoholista.
    Édesanyám, minden nap az ebédből, rendesen tálalt neki is, amit átvittem rendszeresen a bódéba.
    Tudom, mi a könyörület!
    De ha tömegesen lepnek el egy várost, akkor rendészeti intézkedést kell biztosítani a lakosság számára.
    Ennyi a témáról.

  • Kedves Figyelő. Nem azzal van a bajom, hogy meg akarják oldani a gondot. Meg kell oldani. De ez csak tüneti kezelés. Ez nem megoldás.

  • Béla: Elhiszem amit mondsz. De neked is azt mondom. Meg kell oldani a gondot. De nem ez a megoldás.

  • Kiss Eszter
    2013 november 16
    1:17 du.
    Pimaszságra, ritkán vaálaszolok! De a magyarommal van baja, akkor szólok. Ha maga, 57 év után is úgy tudna magyarul mint én, megkösszönné! Gyermekeim is tudnak olvasni m, beszélni magyarúl. !5 évig kultúrális rendevények et szerveztem a magyroknak Iradolmi előadásokat, koncerteket! Ezenfelül, a legtöbb ameikai-kanadai újságnak voltam munkatársa cikkeimmel. A kanadai Hungarian Study,- Magyarságtudományi társaság tagja vagyok, 5 irodalmi előadást tartottam keretében, külöböző egyetemeken.
    Anny question?

  • Bocsi, de nem 5 év volt a műkődésem, hanem 45 év! Megugrott a szöveg.

  • hiába, no, az a társaság se tudta, kit fogad be a soraiba 😀
    nem a magyarjával van a baja, hanem a nyelvtannal 😀
    mi több, azt, hogy más kérdés, angolul is csak egy n-nel írják 😀

  • teljesen érdektelen, hogy 5, vagy 45. bár a károkozás, természetesen, 45 év alatt több.

  • Figyelő!

    Nem pimasz vagyok, hanem reális, és csak felhívom a figyelmet az egyoldalú gondolkodásra, és ha ezzel érek el hatást, akkor ezzel. Lehet magyarázni a bizonyítványt, csak ép semmi értelme, mert ha akarom hiszem, ha akarom nem. Messziről jött ember azt mond amit akar.
    Én tényeket közöltem, amire igen csak egyoldalú választ kaptam, pedig én mintha mindkét oldal hibáját megemlítettem volna, Ön pedig csak a szocikra mutogat. Ebből számomra egyértelműen az jön le, hogy valami hibádzik a szövegértelmezéssel. Úgy látszik érzékeny oldalát találtam el. Bevallom ez volt a célom.

  • Kiss Eszter
    2013 november 16
    3:03 du.
    A célja egyre világosabb előttem!
    A baloldol maga szerinte mit tesz? Különben is, ez egy baloldali blog-. Kisebbségben vannak a más gondolkodók, igyen szorványosan. Ha nem tetszik, menjen a Népszavába.
    Vagy 168 oldalra, ott mindenki a maga szája ize beszél, ír.

  • bocsika, a más gondolkodók helyett inkább másként gondolkodókat kellett volna írnia.
    bár, ha a magyarságkutatók mind ilyenek, mint maga – egyáltalán, mijafrancnak kell kanadában néhány szenilis jobboldalinak a magyarságot kutatni, ez számomra rejtély – már nem is csodálkozom semmin.
    ahogy azt sem értem, maga mijafrancnak povedál itt bármiről is? mert hát, mintha gondolkodókról tenne említést.
    bízom benne, van annyi önkritikája, hogy önmagát nem sorolja közéjük.
    lassan már az írástudók közé se fogja tudni.
    azt pedig, hogy ki, hova menjen, ha szabad javasolnom, ugyan már, ne maga határozza meg, mert véletlenül beleszalad egy visszafogott válaszba, ami arra tesz javaslatot, hogy MAGA hova menjen!

  • Tüske Zsófia

    kedves figyelő: nem a magyar nyelvvel van nagyobb problémája, hanem a tények teljes figyelmen kívül hagyásával. Ma Magyarországon négy és félmillió ember él a létminimum alatt és a számuk nő. Ezek közül soknak MÉG van lakása, de MÁR nem tudja fűteni. Gyerekeik közül sokan éhesen mennek iskolába, a jótékonysági ételosztáson két buszmegállónyi sor állt a Rákóczi úton. (ezt IS betiltották igen emberségesen a nyolcadik kerületi önkormányzati képviselők – ha nem látszik az ételosztás, nincsenek éhezők sem.) Arról a nyomorról, amelybe az elmúlt három év alatt többmillió ember került, elképzelése csak akkor lehet, ha a legkorábbi Rákosi-korban lévő életszínvonalra emlékezik vissza. Míg a parlamenti képviselők járadéka havi 25 millió forintot tesz ki, közmunkáért 47 ezret fizetnek – ha egyáltalán kapnak ilyet – és abból is levonják a tb-t és a jövedelemadót. De ez persze megint csak bolsi trükk…… maguk szerint.

  • zsófi, javítanám: csak az unió normái szerint. orbanisztánban – ahol, mint tudjuk – 47 ezer forintból meg lehet élni, ez a szám nem számít mérvadónak. ártunknak és ormányunknak más a normája, hiszen mitől is lenne ez igaz, amikor magyarország jobban teljesít?
    mi több, figyelő el sem hiszi.
    szerinte már az uniós norma is bolsi trükk.
    amúgy a magyar nyelvvel, biza, komoly problémája van.

  • Tüske Zsófia

    figyelő reménytelen, de az igazi problémája a (két) nyelve fölött úgy 15-20 cm-rel fészkel. értelmetlen neki bármit is bizonyítani. itten jólét van, aki szegény a büdös proli, aki milliókat rabol, az meg ügyes.

  • Figyelő

    Hiába minden. Én maradok, és úgy látom sikerült kiakasztanom, mert ész érvek helyett sikerült a vagdalkozást választania, illetve az utolsó érve, hogy el is mehetek. Nem én mentem el, hanem Ön. Ön választott új hazát ez az Ön döntése volt, de megjegyzem a könnyebb utat sikerült megtalálnia. Akik a nehezebb, göröngyösebb úton maradtak, azok mind itthon vannak, és itt próbálnak megoldást találni a problémára. Az, hogy Ön most hogy és mint él az jórészben a Kanadai államnak köszönhető, hogy befogadta, hogy szociális jóléti intézkedéseivel segítette az újrakezdésben, mert anélkül ugye nem ment volna még Önnek sem. Erről talán nem kellene elfeledkezni, meg arról sem, hogy úgy könnyű a partvonalról idebeszélni, hogy jólétben él egy másik országban, míg itthon 4 millió ember él a létminimum alatt.
    Félreértés ne essék nem irigykedem Önre. Adva volt a lehetőségem, hogy menjek Kanadába, de nem tettem, mert én itt akartam élni, és megélni, ami egyre nehezebb, de én döntöttem én vállalom.

  • Tüske Zsófia
    2013 november 16
    3:43 du.

    „Míg a parlamenti képviselők járadéka havi 25 millió forintot tesz ki,”

    Honnan vette ezt a marhaságot?

  • valóban rossz a szám, mivel a parlamenti képviselőknek – a bizottsági helyeket is számba véve – számosságukat érintő átlag 400 ezer huf a havi javadalma, így az egy főre eső éves díjazásuk 4.800.000, ami 382 képviselő esetében „csak” 18.336.000.
    gondolom, ettől megnyugszik. de részletesen utána nézhet: http://www.parlament.hu/pairhelp/alap_potdij.htm

  • Figyelő!
    Így kell igazán jól beszélni a magyar nyelvet: aki nem tuc matyarul peszíni annak nem szapat ite tyere pe. Ez is sokkal értelmesebb, mint méltóságod hablatyolása.

  • Tüske Zsófia

    drága Enterprise, talán tájékozódjon a mai magyar rögvalóságról. A fideszes parlamenti képviselőknek van egy alapfizetésük, ami az Ille István által ide felrakott összeget meghaladja, mert azóta módosították az illetményüket biztosító jogszabályt. Azonkívül kapnak pénzt a bizottsági munkáért, sokan több biztottságban is részt vesznek. Kapnak milliós összegű költségtérítést, lakhatási támogatás, utazási költséget, a fontosabb pozíciókban levők saját gépkocsihasználatot, (az utazási költségtérítéssel ez duplázódik) személyi számítógépet, ingyen mobilt, ingyenes közlekedést a vasúton és a BKV járatain….. rendszerint polgármesterek is, köztisztviselői fizetésért, plusz annyiért, amennyit nekik a közgyűlésük jóváhagy. Lehetnek tagok gazdasági társulásokban, állami vállalatok felügyelőbizottságában, és ezzel a lehetőséggel a legtöbben élnek is.

  • na, ezért mellékeltem hozzá a linket. talán enterprise is képes átlagot számolni 🙂

  • Tüske Zsófia
    2013 november 17
    8:07 de.

    Aranyos Zsófia, még mindig keverik a szezont a fazonnal,
    összehasonlítanak éves jövedelmet havival…
    Próbálja legalább az almát az almával, a körtét a körtével összemérni.

  • Ille István
    2013 november 17
    8:17 de.

    Pityuka,
    minden windowsos gépen van egy kalkulátor program, próbálja meg kezelni megtanulni – legalább:
    1.833.600.000 (Önnek, mint gyengébbnek le is írom: egymilliárd 833 millio hatszázezer) – csak három 0-t hagyott le (1000x-es tévedés, na, ennél még a szoci közgazdászok is jobbak, PG tanárom csak egy 0-t tévedett, többnyire)
    Azután majd léphet továb.
    Azt már meg sem kérdem, mi a fenének szorozta össze a éves kb. jövedelmét az összes parlamenti képviselőnek, mikor az egyhavi minimál bérről volt itt egy eszmefuttatás…
    Nem baj, csak gyakoroljon, fontos a szorgalom, tudom ajánlani az átlagkereset összeszorzását a keresők létszámával, stb. Übung macht den Meister!
    Ha megy, az 5. osztályba (elemi) tovább engedik.
    Ha gondja van szóljon, távoktatásban segíteni fogom.

  • akkor még rosszabb a helyzet, mivel tüske zsófi nem a minimálbérről, hanem a képviselők díjazásáról közölt egy összeget, igaz, nem jelölve, hogy havi vagy éves jövedelemről van szó. így hát, a parlament ÁTLAGOS kifizetése e tárgyban – ahogy nagyon ügyesen utánam számolt – hatványozottabb, mint az én kis telefonom által kihozott 😀
    maga, fiam, milliós nagyságrendre hörkent fel, amiről kiderült, hogy milliárdos 😀
    a lényeg, ugyebár, nem a nullákon múlik. még az olyanokon se, mint maga 😛
    örülök, hogy általam maga is gyakorolhatta a szorzótábla használatát.

  • Ille István
    2013 november 17
    9:50 de.

    Ille,
    legalább ha valami nagyon elb…rontott (sokadjára), ne próbálja megmagyarázni. Sokkal emberibb és elegánsabb lenne: bocs, nem figyeltem, így csak tetézi a magáról kialakított rossz imázst.

    (Ha megfogad egy semleges tanácsot)

  • e-migráns!

    Lehet,hogy ti „agymosottnak”nyilvánítjátok a más véleményen lévőket,de mi van azokkal, akiknek nincs is agyuk?hogy lehet
    kimosni a sok hazugságot,gyűlölködést,butaságot
    ?(ami a helyén…elraktározódott).
    Én képzeld több csatornát nézek,több újságot olvasok,nem
    csak jobboldalit,mint itt egyesek elvakultan csak ATV-t
    itthon,meg népszabadságot …..kint meg a „tárgyilagos”
    KMH-t……
    Egyébként az ATV-én volt már rá példa,hogy óriási bakikat
    Különben ma jelentették be a híradóban,hogyjelenleg 77%-os a szállók kihasználtsága,van még hely és ha kevés lesz
    akkor több épületet is átalakítanak szükség esetén a téli
    időszakra,hogy senki ne fagyjon meg,persze ha bemegy,ha nem akkor csak ők tehetnek róla!
    mondtak…sőt vitaműsorban olyan témákról osztották az „észt”ami bizonyítottan nem volt igaz,vagy olyan rendelet
    ről „elmélkedtek”amit már napokkal előbb korrigáltak,vagy
    megszüntettek!Hát ez tök égő,főleg a csatornának,meg a műsorvezetőnek!!!!!!!
    No meg többször „hot”részeg értelmiségiek böfögtek be,amiért a műsorvezető megszakította az érthetetlen
    szövegét és letette a telefont!Na a „kulturált”,naprakész… baloldal mindent megtesz azért,
    hogy sokan jót röhögjenek rajtuk,meg a győzelemért is persze……..

  • Ille István: Azt hiszem az a gond, hogy az első hozzászólásban véletlenül havi jelent meg éves helyett. „Vitapartnered” pedig nem tud erről leszakadni.

  • teljesen érdektelen, mi a véleménye. teszek a rólam kialakult rossz imázsra is, mert hát, kik is alakítják ki azt?

  • éntőlem élvezkedhet ezen, hidegen hagy.
    az pedig, hogy enterprise nekem vitapartner lenne, barokkos túlzás. ahhoz még nőnie kellene egy kicsit.
    de persze, azért nem tagadom meg tőle a biztatást: hajrá, enterprise 😀

  • Marcsi kedves

    No pont Ön tartozik abba a kategóriába akiknek nincs agyuk.
    Ne akarja, hogy kifejtsem miért, mert sírva ríva szalad el a gépe elől.

  • Kedves Figyelő! Minden gúny nélkül írok. Részvétem. Tudom, hogy szemét korban születtél. De mégis azt mondom, édesanyámnak sokkal aljasabb élete volt, mint neked. Neki már az első világháborúban eldőlt a sorsa, pedig nem is élt még. Ő is átélt mindent amiit Te, de Ő nem tudott elmenekülni egy szebb és jobb világba, hogy úri módon élhessen a nyugdíjából. Neki nap mint nap szembe kell néznie a valósággal, hogy szép magyar emberek várják már a pusztulását, mert a nyugdíjas csak teher. Szégyenli azt, hogy el kell fogadnia a segítségünket a megélhetésért, pedig keményen végigdolgozta az életét. De mégis felülemelkedett a múlton. Te sajnos benne élsz, és olyan embereket gyűlölsz, akik nem is éltek még akkor. Az orosz katona nem lett volna ott, ha kedvencetek Horthy másképpen viselkedik. A német katonák sem voltak jobbak, és bizony nagyon sok önként ment, azt oroszt kényszerítették. Észre sem veszed, de folyamatosan a jobboldali értékrend mellett teszed le a voksodat, és nem látod, hogy köze nincs a jobboldali értékrendhez a pártfogoltódnak. Mint a mostani baloldalnak sincs az orosz katonához, és 56-hoz. Ez a múlt, amin Neked is túl kellett volna tenned magad. Elkezdtek egy forradalmat, és senki sem tudta mi lesz a vége. Ha elindul a lavina…… Azon keseregni, hogy az ellenség védekezett, az felesleges. Mindenkinek tudnia kellett a következményeket. A múlt miatt nem látod, hogy megváltozott a világ. Nem látod, hogy Rákosit és Kádárt utálod, és a reinkarnációjukat dicséred, mert el akarod hinni, hogy ő más. A tényeket nem akarod látni, mert még mindig a múltat látod. Hidd el sajnálom, de nincs értelme a múltban élni. Emberek millióit teszik tönkre Magyarországon, de Te melléállsz mert a jobboldal csinálja. Hát, érdekes……

  • Figyelő!
    Igazad van elírás történt, csak ugye be kellene látniuk….(intelligencia kérdése….)
    de itt csak csupa okos és tévedhetetlen baloldali emberke van,mint tudjuk…..
    Aztán a sértésekkel ne foglalkozz,nézd meg kitől jön….
    Sok itthoni magyar sem tud helyesen írni,és kíváncsi lennék
    hányan tudnának így magyarul ennyi év után?…..
    Volt egy pár kinti „magyar”…nem csak kanadai…(más cikkeknél)akiknek szinte érteni sem lehetett a szövegét,de az ugye nem baj,mert az ő oldalukon áll…
    Ilyen egyszerű!
    Ami a képviselők pénzét illeti valóban irreálisan magas,de ugye minden oldalon?!!!!!(Kár Zsófi ügyesen felvázolta…)
    Az oldalt fórumnak emlegetik,de azt szeretnék, ha egy ellenzéki kerekasztal lenne,csak „szögletes” fejekkel.
    Szerencsére más cikkeknél tapasztaltam,hogy egyre többen szólnak hozzá jobboldaliak,illetve pártállás nélküliek is!Na mindenki megkapja a „felsőbbrendű”választ,ne aggódj!

  • Na Eszter(egy a sok közül)követve a többi „okost”
    már meg is szólalt…..Ha-ha,sírni valóban az emberi primitívségen,hazugságokon, alaptalan gyűlölködésen lehetne…de Eszternek sem sikerül,megríkatni……sajnálom!
    Vigyázzon mit ír,mert még „véletlenül”moderálják,de ki ő?…

  • Eszter!

    Most már kezdem érteni,hogy miért nem akar a sok hajléktalan
    bemenni a szállóra…….zavarja őket,hogy ilyen tárgyilagos
    kedves,nagy tudású ember foglalkozik velük!…..

  • csak halkan szólok, boda, nem jó emberrel kezdett el pimaszkodni, gúnyolódni. eszter megeszi magát reggelire – pedig, mint tudjuk, maga nem kifejezetten csontos alkat 😀

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 november 17
    1:56 du.

    Marcsi, Eszter bejegyzéseit olvasva, egy megalapozott tudású, kompetens ember képe rajzolódik ki. Ez az amit rólad biztos nem lehet elmondani! Fröcskölődhetsz sértetten, de ez nem változtat azon, hogy fél kézzel lemosna a pályáról!

  • Marcsi kedves

    Esze annyi, mint egy szekér lepkének, – elnézést kérek a lepkéktől -. Miután nem gondolkodik, mert nincs mivel, egyetlen megnyilvánulási lehetőségének azt tartja, hogy újból és újból azt szajkózza, amit hallott, vagy olvasott egy kormány propagandát nyomó médiában vagy újságban.
    Tudja az értelmest az értelmetlentől egy különbözteti meg, hogy belátja, ha tévedett, és tudja azt mondani, hogy bocsi ezt benéztem. Én adatokat, konkrét tényeket közöltem egy cikkemben, amit maga vitatott úgy, hogy közelébe nem járt egy szállónak sem, csak az utcán találkozott hajléktalannal, és úgy kezdte el cimkézni ezeket az embereket, hogy a magával történteket rögtön rányomta az összes szerencsétlen hasonló sorsú emberre. Tudja hogy hívják az ilyen magatartást???? Kétlem.
    Mit szólna, ha maga alapján ítélnék meg az összes idősebb embert? Valószínűleg kikérné magának. Hát akkor most megkapta. Ezt akarta. Legyen vele boldog.

  • már, parittyás barátom, amennyiben eszter egyáltalán pályára lép bodával szemben. eszter ugyanis profi, boda meg amatőrnek is gyenge.
    ő az egyetlen, aki teljesen indokolatlanul a mondataiban … jeleket használ, gondolom, ezzel a gondolkodást akarja szimbolizálni. hát, ez az ami teljesen érthetetlen. boda és a gondolkodás még írásjel szinten sem jön össze 😀

  • A parittyás hangja

    Köszönöm

  • Parittyás!

    Bár soha nem néztem le senkit,(és nem én kezdtem ugye,mint eddig sem a sértegetést)de egy szociális munkással kapcsolat
    ban nincsenek komplexusaim,de veled és „több” más „magas szintű”értelmiségivel szemben sem!
    Na ennyit,nem érdemel több szót!

  • A parittyás hangja

    Ille István
    2013 november 17
    3:27 du.

    🙂 ))))))))

    István ne röhögtess ivás közben mert a laptopom így is camouflage dekorációban szenved! 🙂

  • Ja….és a jeleket az értelmesebbek ugye megértik…..egy normális ember!!!!nem mindig írja le bunkó módon amit gondol(mert nem akarja a másikat megsérteni nyilvánosan),aki meg nem érti az ugye nincsen szinten!…
    Én jeleket,mások meg primitív mondatokat használnak!
    Na ez a különbség!

  • javaslom, hogy füstjeleket használjon. ha nem fúj a keleti szél, a dakota barátai biztosan el tudják olvasni.

  • Ja és ami Figyelő anyagi helyzetét illeti,senkinek semmi köze hozzá,Ő az írásai alapján 56-os menekültként okkal
    távozott,míg sokakat senki nem „üldözött”csak megélhetési menekültek,de én őket sem irigylem több dolog miatt,amit
    nem részleteznék,nehogy megsértsem az „érzékeny”lelküket,
    becsületüket!
    Azoknak akik maradtak (és már nincs is más választásuk,koruk és anyagi helyzetük miatt)és nem képesek elhagyni a hazájukat kívánok minden jót,pártállástól függetlenül!
    Elsősorban az itthoniak fognak szavazni és dönteni,bár ez
    már nem a cikkhez tartozik(elnézést)de ugye több hozzászólás sem!

  • Ami a tudást és a profizmust illeti,hát ezen a fórumon mindenki(még érettségi nélkül is..)az,no és aki ezt eldönti
    az tényleg „kompetens”az ügyben,van aki nem mindenben „profi”,de van olyan szinten,hogy véleményt nyilvánítson és
    van ,aki nagy „önkritikával és még nagyobb szerénységgel,”a tudásról már nem is beszélve nem képes erre!.Hát ez van!

  • fogadatlan prókátor 😀

  • Marcsi
    2013 november 18
    5:53 de.: Beethoven két osztályt végzett. Mond ez neked valamit?

  • ez, kérlek, rút osztályszemlélet!
    én pl. nem hiszek se a summa cum laude diplomának, se a rigó utcai nyelvvizsgának 😀

  • Ille István: Pedig a nyelvvizsga fontos dolog. Igaz, itt még a kutyát sem érdekelte van-e. A két órás állásinterjú elég volt nekik. Beethoven három nyelvet beszélt, de papírja egy se volt. Még zeneakadémiát se végzett. Hogyan mer az ilyen zenét szerezni?

  • mi több, a „van” köztes okán nemesi családból származónak tartották a császári és királyi udvarokban, pedig csak sima holland előtag volt, semmi köze a „von” származásjelzőhöz.
    nekem sincs nyelvvizsgám. se osztrák, se német munkaadóimat nem érdekelte, hogy van-e? beszéli a nyelvet? beszéli. akkor?
    tudod, nekem az ilyesmiről – nyelvpótlék, papír szerint mérve – rigó utcai orosz nyelvvizsga papírral rendelkező kísérőnket juttatja eszembe.
    kazanyba tartottunk, fél éves ESZR tanfolyamra. seremetyevón – semerre retyóként ismert 1970-es évekbeli beutazók közt – vámvizsgálat. a bejelentő lapok minden világnyelven ott voltak a pulton – magyarul is – de az elvtárs – talán magamutogatásból – az oroszt választotta. mi meg fél órát vártunk rá, amíg a granicsárok apróra szét nem szedték a poggyászát, mivel a szerencsétlen arra a kérdésre, hogy: hozott-e be lőfegyvert? azt válaszolta: DA!

  • Az orvosegyetemen kötelező a nyelvvizsga. Nyelvpótlékot nem fizetnek, mert egy orvosnak KÖTELESSÉGE tudni angolul. Gondolom ezek után azért nem fizetik meg őket, mert kötelességük gyógyítani. Nem egyszerű dolgok ezek.
    De azért különbnek érezni magam valakinél, mert magasabb az iskolai végzettségem……. Elég egyszerű módja az ítélkezésnek. Bár inkább védőbástyának gondolom azoknak, kiknek csak papírja van, tudása nincs. Régi mondás. Az egyetem csak az okos emberből tud még okosabbat csinálni. Az ostoba csak az idejét vesztegeti.
    Dr Sas Elemér a szomszédom volt. Emlékszel rá? Szinte nem tudtam neki előre köszönni, pedig fiatal kölyök voltam. Valahogy nem így mérte az embereket.

  • a ZMNE-n is. középső nevelt fiam éppen ennek okán utasította vissza a tiszti kinevezését. mélységi felderítőnek tanult. a szükséges angol nyelvvizsga válaszait kidolgozva, előre megkapták. ő meg kijelentette: ha pl. a sinain – (később volt ott), ahol életek és sorsok felett dönt az ő rádióüzenete, ezen vizsga alapján vállalja be mások – az ő gyér nyelvtudásából adódó – esetleges halálát? beintett.

  • Ille István: Okos volt. Történt már ezért komoly légi katasztrófa. Feleségem itt is csodálkozik, hogy gyenge nyelvtudással mernek gyógyítani orvosok (sok az ázsiai).
    Kedves orvosbarátunk azért nem mer kijönni, mert nem érti az ír tájszólást. És igaza van.

  • Figyelő!

    Űldögéljen csak az úri lakásában, néha igyon nyugodtan pár kortyot, ha be is csíphet, nem lesz félkegyekmű tőla. Az már most megvan…

  • kedves moll, kérem, tartózkodjon a sértő megjegyzésektől.
    már mi, régebbi sértegetők is igyekszünk visszafogni magunkat 🙂

  • Ille István: Hehehe!

  • Kiss Eszter
    2013 november 17
    2:33 de.
    Fogalma sincs mások életéről, de azért itélkezik, ugye?
    56-ban azért jöttem el, mert elegem volt a kommunizmusból ami legyőzte a forradalmat. Jól tettem, mert 57 februárjában kerestek, én akkor már Montrealban voltam.
    Ha akarja, felsorolhatom, hogy milyen munkával tartottam fenn magam férjemmel együt az elején. Hosszú lista lenne.
    De mivel akaratom, végzettségem és képességem könyvtáros sztátuszig vitt el, négy (4) gyerek mellett,nem szégyenkezem.
    Akkoriban, nem kappott mindenki szocialis segélyt aki idejött. Ez csak 1965 óta van.Pl. Kertész Ákos, jól megélhet a mostani szociális segélyből és ingyenes orvosi kezelésből.
    Mamár mindenki kap állami nyugdíjat, aki tíz évet itt töltött. Ezért én is abból élek és gyermekeim segítégéből.

    Lehet tovább kiabálni.

  • Llanfair
    2013 november 17
    1:17 du.
    Kedves Llanfair!
    Öszintén sajnálom édesanyád nehéz sorsát, bizony sokan vannak ebben a helyzetben, ma is!
    Viszont, különös a váad személyemre.
    Ma is ezen a blogon sokan a nácik szörnyű tetteit emlegetik, melyek több mint 70 éve történtek!
    Nem számolsz azzal, hogy a magyarok másik felének, meg éppen ilyen és hasonló emlékei vannak a kommunista korról, ami viszont csak 23 éve ért végett!
    Sőt, a komcsik szellemi örökösei még ebből 12 évet még kormányoztak is. Kérlek ne várd tőlem aki a komcsi korban megszenvedte a magáét, majd menekülnie kellett a bizonytalan idegenbe, hogy támogatni tudjam az örökösöket.
    Az sem igaz persze, hogy a jelenlegi kormány is komcsi, de én róluk soha nem írtam és nem dicsértem. Csak a baloldal állitásait néha megkérdőjelezem ezen az oldalon. Te is, Annamária is a koromra fogjátok meggyőződésemet, mert öreg már nem tud váltani, nem látja a MÁT, a változásokat stb.
    Igaz, az ember nem változik, t.i. 14 éves koromtól gondolkodok úgy ahogy most, s ha tükörbe nézel, Te is, bár csak 50 körül vagy.
    Anyám, 106 éves korig élt, de biztosan tudom, éppen az volt , aki 19 éves korában!

  • Kedves Figyelő! Ne vádnak vedd. Nem vádoltalak. De itt és most elismerted, hogy előítélettel vagy az „örökösök” iránt. Pedig én nem vállalok semmit apám után, hiszen két különböző ember vagyunk. Így Gyurcsány Ferencnek sincs köze Rákosihoz. De igazam van abban is, hogy nem akarod látni az önkényuralmat, ami ma folyik. Az Orbán Kövér duó „áldásos” tevékenységét. A magánhadsereget, az undorító vádaskodást, mikor a baloldal a századrészét megengedi magának azt ami a fidesz mindennapos tevékenysége. Az ország ellopását és szétosztogatását. Te komcsikról beszélsz, mikor ezeknek a komcsiknak annyi közük volt a kommunizmushoz, mint Fidesznek a demokráciához. Nem lenne baj, ha megkérdőjeleznétek néhány dolgot a baloldaltól. De Ti MINDENT megkérdőjeleztek, hazugságnak bélyegeztek. Még azt is letagadjátok amit a jobboldal már megcsinált. Még a whiskys cikkemben is talált politikát egy oldaltársad, pedig abban aztán egy pici se volt. Nem a korod miatt nem változtál, hanem azért mert nem akartad tudomásul venni a változást. Nem akarlak analizálni, de üvölt rólad az ellenszenv minden baloldali iránt. Az se érdekel ha az nem baloldali, csak annak mondja magát. Minden további nélkül a keresztényi szeretet ellen emelsz hangot, mert a rusnya baloldali megvédte a legelesettebb emberek egy csoportját. Mit számít Jézus tanítása, ha egy baloldali hirdeti?
    Mivel tudod magyarázni, hogy nem látod a fidesz mesterkedéseit? A székház felgyújtása, Budapest szétverése, minden demokratikus fék felszámolása, a választások előre elcsalása,az EU ellenségnek nyilvánítása és az IMF főgonosznak kikiáltása. Megkreálták a gonoszt Gyurcsány személyében és megalkották a megmentőt, aki megmenti az országot. Persze nem ingyen, de hát ő mindent megérdemel. Minden szent, amit ő csinál, és minden kritika aljas szemét „libsikomcsizsidó” összeesküvés. Igaz, pár éve még „csuhásozott” de ma már hívő keresztény. De ez a keresztény megfosztotta a dolgozó embereket minden jogától, mert milliárdos barátai így még kövérebbek lehetnek. Vagy csak kísérlet, hogy mekkorára nőhet egy gazdag ember feje? De elhiszed neki, mert jobboldali kereszténynek állítja be magát.
    A távolba vessző komcsikat tisztán látod, de az újraéledő hitleristákat akkor se látod, ha az orrod előtt égetnek könyvet. Mert az csak „libsikomcsizsidó” összeesküvés. Most valamelyik összeesküvő még Radnóti szobrát is összetörte. Mire képesek ezek a baloldaliak.
    Nem késő meggyógyulni. Az én életemet is tönkretették a „komcsik”, de a leányomét Orbánék. Ti meg támogatjátok benne. Mert hiába mondod, hogy nem. Minden hozzászólásod őt támogatja. Észre sem veszed? Érdekes lenne a hozzáállásod, ha ezt a Gyurcsány csinálná. Bocs, hosszú lett.

  • a magam kedvteléséből – a MODEM-től függetlenül – pimasz személyeskedő megjegyzése törölve.
    magát rútul becsapták: ezen az oldalon vörösterror uralkodik 😛
    ha nem tetszik, pereljen be 😀 a moderátor

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 november 18
    1:04 du.

    Kedves Figyelő, az őrületbe kerget! Csak csatlakozni tudok Annamaria véleményéhez, hogy magát is meg kell értenünk, bejárt egy életutat ami kialakította a maga beidegzettségeit amin már senki és semmi nem fog változtatni, és annak ellenére, hogy ezek a beidegzettségek abszolút szembe mennek az értékrendemmel látom mögöttük az embert az értékeivel együtt ezért bárhogy is borzolja az idegeimet határozottan csípem magát. De pont ezért nem is állom meg, hogy ne mutassak rá amikor nem akarja látni a realitásokat. Sorba veszem. Ezt írja:
    „a magyarok másik felének, meg éppen ilyen és hasonló emlékei vannak a kommunista korról”
    Még a Rákosi-korszak bűntetteit sem lehet egy kalap alá venni a nácizmussal, a holokauszt magyarországi végrehajtásával. Nem hiszem, hogy ide kellene raknom a számokat, maga is tudja. A különbség nagyságrendbeli. Természetesen egy ember meggyilkolása is bűn, amire nincs mentség, de a náci korszak bűntette genocídium volt! Ez a különbség!
    És! Maga már nem élt itt a ’60-as’70-es,’80-as években, semmi tapasztalata nincs a korszakról! Az emberek szignifikánsan nagy többsége jobb közérzettel, jobb életkörülmények között, biztosabb jövőképpel, egyáltalán az életminőség minden aspektusa szempontjából jobban élt mint a rendszerváltás óta. Figyelő drága, a társadalom nem csak az elvesztett vagyonukat sirató főúri és klerikális rétegből áll, hanem a munkásság, parasztság millióiból akiknek az úri Magyarország évszázadai alatt soha nem volt olyan szociális helyzete, létbiztonsága, felemelkedési lehetősége mint a Kádár-rendszerben. Ez nem vitakérdés! Ki kell menni az utcára és meg kérdezni nem a rezsim néhány tízezres kegyeltjét, hanem létbiztonságuktól megfosztott milliókat!
    Aztán:
    „Az sem igaz persze, hogy a jelenlegi kormány is komcsi”
    A jelenlegi kormány azonkívül, hogy tagjai, gyakorlatilag kivétel nélkül a kommunista rendszer kegyeltjei voltak a szüleik révén, vagy mert már akkor is pozícióban voltak, hatalomgyakorlásában abszolút kommunista módszereket követ. Személyi kultusszal körített hatalomcentralizálás, a demokratikus fékek és ellensúlyok leépítése, az ellenvéleményen lévők ellenségként kezelése, kirekesztése, polgárháborús retorika, közgazdaságilag irracionális államosítás és még sorolhatnám.
    Szóval nem várom, hogy megértse a baloldali eszmét, de a hazaszeretete szortíroz, és például Márai hazaszeretete nem ilyen volt… Apropó tudja miben hitt Márai 18 éves kora környékén…? Csak arról jutott ez eszembe, hogy írta, az ember nem változik.
    Egyébként csak hogy egy másik beírására is reagáljak, engem speciel kifejezetten érdekel, hogy miként látta, láttatta Radnótit, vagy a munkásságát azon az előadáson!

  • Nincs kedvem LLanfairnek és Parittyásnak válaszolni.
    Utolsó mondatára bemásolok egy rrészletet Radnóti tanulmányomból, amit egy helen valahol leközöltek és megtaláltam a keresőben.Az egész tanulmány 11 oldal volt.

    „RADNÓTI MIKLÓS
    1909. május 5- 1944.novemer 9.

    NEM TUDHATOM…

    Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,

    nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt

    kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.

    belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága

    s remélem, testem is majd e földbe sülyed el.

    Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel

    egy-egy bokor, nevét is, virágját is tudom,

    tudom, hogy merre mennek, kik mennek az úton,

    s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon

    a házfalakról csorgó , vöröslő fájdalom… ”

    Radnóti élete utolsó versében, 1944 október 31-én a Negyedik Razglednicába.- A költő felidézi Lorsi Miklós hegedűjének pattanó húrját , a gyilkosok szavait , s a közös tragédia félelmetes fényében felvillant előtte saját halála is.:

    A fogolycsoportot, amelyhez Radnóti is tartozott, Mohácson, Szentkirályszabadján, Pannonhalmán át hajtották a nyugati határhoz. A költő teljesen legyengült állapotba került, mozogni, beszélni is alig tudott. Huszonkét végsőkig elcsigázott , járóképtelen betegeket két kocsira raktak.

    November 9-én a két szekér Győrbe marad le a menettől. A kórház elé mennek, de nem fogadják be őket, nincs hely. Az iskola szükség-korházába sem mehetnek. Átmennek Győrön , a Rábca -hidon Abdába érkeznek. A gát tetején út van, a két kocsi végighajt a töltésen, kifogják a lovakat. A munkaszolgálatosokat leparancsolják a kocsikról, ásót adnak a kezükbe, gödröt kell ásniuk. Délután négyre készül el a nagy gödör. ”Leszállni”! Mindenki leszáll a kocsikról, a magatehetetleneket társaik támogatják le a töltés oldalán. Az első lövésekre a foglyok nem fordulnak el. Nézik, amint két társuk arccal bukik a gödörbe. A következők, parancs nélkül állnak a sír szélére. Az altiszt és egy katona egész közelről lövik tarkón az embereket. Huszonegy ember.
    ( FORRÁS: Részlet, Bencsics Klára: Radnóti Miklós élete és költészete . 2004.)

  • ezek után, de őszintén, érted becsics itteni megnyilvánulásait?

  • Figyelő: Nem csodálom. Erre nem is lehet egyszerűen válaszolni. Erre egy Radnóti tanulmány nem válasz.

  • A parittyás hangja

    Ille István
    2013 november 18
    4:34 du.

    Hát én speciel nem! Meg a „nem válaszát” sem! Teljesen elreteszelte a gondolatiság kapuit…

  • Parittyásnak válaszoltam, utolsó kérdésére.
    Ennyi.

  • Oly korban éltem én e földön
    mikor az ember úgy el aljasult
    önként kéjjel ölt nem csak
    parancsara.
    Sajnos úgy érzem én is ilyen korban élek.Az önök vitája nekem nevetséges
    értelmiségi okoskodás sok hűhó semmiért.Inkább küldjenek nekem karácsonyi ajándékot azzal is többet tesznek vagy valamit legalább.Azt kaptam hogy önök között is vannak rossz emberek akkor talán először a saját házuk táján kéne söpörni.

  • A parittyás hangja

    Mária Tothmárton
    2013 november 19
    8:50 de.

    Kedves Mária Tothmárton, talán elkerülte a figyelmét de ez egy netes kommentelős fórum. Célja egész konkrétan az „értelmiségi okoskodás”!

  • Mária Tothmárton
    2013 november 19
    8:50 de. Azonkívül szívesen küldök ajándékot neked. Ez mennyiben segít a hajléktalanokon?

  • A parittyás hangja

    Mária Tothmárton
    2013 november 19
    8:50 de.

    „értelmiségi okoskodás sok hűhó semmiért.Inkább küldjenek nekem karácsonyi ajándékot”

    …??? Őöö… És mellékeljünk az ajándékhoz egy elnézést kérő levelet is…?

  • A parittyás hangja
    2013 november 18
    5:07 du.
    Kedves parittyás, nem volt szándékomban „elretezelni a gondolkodás kapúit”!
    A magyar történelem mindenféle ellenmondásokkal van tele, mind a régi, mind az új.
    Előszeretettel idézi és hozza ide Márait. (Róla is volt egy előadásom) a tanulmányomhoz, 65 művét olvastam el, régit és újjabbat.Hiszem, hogy megismertem alaposan, nem csak a műveit, hanem az embert is.(Különben, egyszer telefonon is beszéltem vele, mikor San Diagóban élt, 1998-ban) Maga emlegette, Márai 1919-es „forradalmiságát”, ami igen érthető volt az I.Világháború után.
    De amit a „Föld, Föld…Emlékezések” c. művében írt 1972-ben, vagy az 1950-es Naplóiban, már egy egésze más politikai véleményről olvashat!
    Márai olyan író, akinek művei átölelik a 20. század magyar történelmét, szociológiai életét és politikai fonákságait.
    Viszont, mivel ő Márai volt, nem okozott nagy problémát a véleménye, nem írja róla, hogy :”elretezelni a gondolkodás kapúit”, csak az én egyszerű véleményem és működésem, maga szerint ellentmondásos!

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 november 19
    1:08 du.

    Kedves Figyelő, Máraira azért szoktam gyakrabban hivatkozni mikor magéval beszélgetek mert tudom, hogy ismerte, és hogy abszolút otthon van Márai munkásságában. Egyébként ismerem Márai véleményét a kommunizmusról, nem is tetszik, de lássa be vele már nehéz lenne vitatkoznom! 🙂 ))) De, a Vörös Hadseregről, sokkal árnyaltabban, és sokkal kevésbé elítélően vélekedik mint maga, például az Egy polgár vallomásaiban. Más. A „gondolkodás kapuit” mikor elküldtem már megbántam mert tudtam, hogy félre fogja érteni, pláne mert valóban nem volt túl szerencsés a megfogalmazás. Egész konkrétan a tegnapi „nincs kedvem” válaszára reagálva nem általában az elmélkedésre, hanem gondolatcserére akartam utalni, igazából azt kellett volna írnom, a „párbeszéd kapuit”. Egyébként nem állítottam és nem is gondolom sem a véleményéről, sem a működéséről, hogy egyszerű. Sőt! azt gondolom, hogy egy roppant bonyolult asszony, mint általában az intelligens nők!:) Én azt állítottam, hogy megváltoztathatatlan beidegzettségei vannak, de szerintem ez minden emberről elmondható.

  • ..Bocsi igazatok van írjatok legalább én is okosodom.

  • A parittyás hangja
    2013 november 19
    2:47 du.
    Kedves Parittyás,
    Ehhez azt tudom hozzáteni, hogy Márai elfogultsága onnan eredt a vörös hadsereg iránt, hogy Ő meg feleségét, Lolát bujtatta Leányfalun, zsidó származása miatt, mikor bejöttek az oroszok..!!
    Élettapasztalatom: a dolgok mindig összefüggnek ….

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 november 20
    11:33 de.

    „Élettapasztalatom: a dolgok mindig összefüggnek”

    Kedves Figyelő, ez vitathatatlan tény!
    Márai elfogultságáról nem tudok vitatkozni, bár én is olvastam jó néhány könyvet tőle, asszem sokkal kevésbé ismerem mint maga!

  • Kedves Llanfair! Figyelő Radnóti-tanulmánya annyiban mégis csak „válasz”, hogy a Radnótit agyonlövő 2 gazember, Bokor Sándor és Reszegi István nyilasok a háború után a kommunista pártot gazdagították, majd ágyban, párnák között haltak meg. Pontosan ez a lényeg. A szálak összeérnek, a jelen szálai is visszanyúlnak a múltba, ami alól a politikusok sem kivételek, nem kivételek alól a jelen politikusai sem, és saját egzisztenciájuk megalapozásán túl nincs szempont, a társadalom morális kerete pedig elégtelen. Gyurcsány esetében is ugyanez a helyzet. Az is tény, hogy Gyurcsányék lepusztították az országot, ahogyan most is pusztul, csak a módszer más.

  • frivi: Nem nagyon olvashattál tőlem MSZP dicséretet. Baloldali vagyok, de nem vagyok elégedett a baloldalunkkal.
    De ha most arra hegyezed ki a dolgot, hogy a jobbikra kell szavazni akkor vége a barátságnak. A módszer is más, de az intenzitás már nem. Most hatványozottan megy a pusztítás..
    Figyelő nem válaszolt a kérdéseimre, de itt egyik jobboldali sem szokott. Vagy mellébeszél vagy nem válaszol. De a legtöbbször a személyemet próbálja lejáratni. Bevált fideszes taktika. Az írásaid többségével egyetértek. Ezért mentünk el.

  • Kedves Llanfair! Van a világirodalomnak egy nagyszerű alakja -nevét, bizonyos okok miatt szándékosan nem írom le – aki egyébként baloldalinak vallotta magát, az is volt, mégis a legádázabb ellenfele volt a politikailag felkent sztálini baloldalnak. Ez az író nem csak világhíresség tudott lenni, hanem arra is volt emberi tehetsége, hogy mindvégig EMBER maradjon. Amúgy érdekes dolog ez az angol mintájú politikai dobozolás. Egy kicsit olyan angolosan avitt, de megszoktuk, használjuk, még talán szeretjük is, mint az angolok a királyság intézményét.
    Amúgy pedig, ami a szavazást illeti, ha javasolhatnám,leginkább arra szavazz, akit a legjobbnak tartanál, vagy az én teóriámat követve a legkevésbé rossznak.

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 november 21
    12:50 du.

    Pedig vegytisztán jobbikos ha hiszed ha nem! Fogadjunk? 🙂

  • frivi: Arra szavazok. Nekem már régen kikristályosodott. De azért demokratikus kormányunk elintézte, hogy hatszáz km-t autózzunk a szavazásért. Mert én csak egy másodrendű állampolgár vagyok. Arra sem voltam képes, hogy Romániában szülessek.

  • Parittyás. Nem fogadok. De legalább lehet vele beszélgetni.
    Bár Homérosz és a jobbik nem fér össze.

  • A parittyás hangja
    2013 november 21
    1:34 du.
    Bármi legyen, tartom. Szvsz: Fidesz.
    🙂

  • A parittyás hangja

    falusi
    2013 november 21
    2:06 du.

    OK! Felírtalak! 🙂

  • A parittyás hangja

    frivi
    2013 november 21
    1:23 du.

    Nézz oda! Hát csak nem szállsz le Brechtről?! 🙂 )))))

  • Llanfair! A végén még kiderül, hogy ez a hegyektől övezett lavór, Kárpát medencének is mondogatják, viszonylag békés helynek mondható, ha nem is olyan tiszta, mint az írek városai. Amúgy a keltáknak sikerült megőrizniük a harciasságukat, és a franciaországi nyúlványon, Bretágne-ban is pillanatok alatt szembe fordulnak a hatalommal, mint a napokban is láttuk. Képzel, ha nálunk is ilyen léptékű csihi-puhik lennének, milyen sajtó visszhangja lenne világszerte.
    Amit viszont nem tudok, hogy Írország hogyan viszonyul a belfasti akaráshoz, illetve mennyire támogatja valójában.

  • Llanfair
    2013 november 21
    12:50 du.
    Kedves Llanfair, sajnálom, hogy megsértettelek, nem válaszoltam rólam szóló vádbeszédedre. Mit lehet arra válaszolni? Te ilyenek látsz engem.
    Vagyok aki vagyok: írta Sütő András.
    Egy biztos, sem Téged, sem más baloldalit személyében soha nem bántottam, vagy kritizáltam. Esetleg, a más véleményemet hangoztattam!
    Ellentétben Veletek, akik már oldalakon, napok óta engem analizáltok és nagy mértékben kritizáltok.
    Ebenn a blogban sok személyes történelmi tényt írtam le, ami velem történt, egész fiatalon. Tudom,hogy Gyurcsány nem Rákosi, de szellemi örököse, sok itteni beíróval együtt.

    Kritikákat, vádebszédeket és személyeskedéseket már meguntam, válaszom ezért nincs kérdéseidre.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 november 21
    4:55 du.

    „Tudom,hogy Gyurcsány nem Rákosi, de szellemi örököse, sok itteni beíróval együtt.”

    Nos, Kedves Figyelő ezt nagyon rosszul tudja! Gyurcsány fényévekre van a kommunista baloldaliságtól mint ideológiájában mint gyakorlati politizálásában. Ez az egyik álsága a mai magyar jobboldalnak, ahogy maga is, minden átgondolás nélkül azonnal bárkit kommunistának állítanak be aki nem a maguk véleményét fújja. Csak mert az a legtámadhatóbb minősítés. Véletlenül sem akarnak mérlegelni! Véletlenül sem akarnak kulturáltan, racionálisan gondolkodva véleményt alkotni bárkiről aki a másik oldalon áll és elfogadni azt a tényt hogy a baloldaliságnak is ugyanolyan széles palettája van mint a jobboldalnak, a demokratáktól a szélekig. Nem! Maguk mindenkit oda vágnak a legszélére nagyon „emberi” módon, de természetesen sikoltozó önérzettel kérik ki maguknak ha valaki szemből ugyanezt csinálja ellenkező irányba és minden jobboldalit azonnal szélre, a nácik közé minősít! Mert etikátlanul és alaptalanul minősíteni az a maguk kiváltsága ugye? És természetesen a roppant „ésszerű és életszerű” kommunistázás mellett csípőből mantrázzák, hogy a baloldal gyűlölködik, kettős mércét használ, párbeszédképtelen, stb. Tényleg nem veszik észre magukat? Ezt az abnormális szemellenzősséget? Maguk minden szaron mélységesen felháborodnak ami kicsit is kritika, mert az személyeskedés de ha valaki nem kucorog Orbán seggénél kisütött aggyal, székely zászlóba burkolózva az Rákosi szellemi örököse ugye? És ez maguktól nem személyeskedés ugye? Szánalmas…
    „The tragedy of life is what dies inside a man while he lives.”
    A.E.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 november 21
    4:55 du.

    Ja! Természetesen mindezt nem azért írtam mert személyesen engem bánt ha bárki kommunistázik! Én csak röhögök rajta, lévén, hogy az ellenzéki hozzászólók közül asszem én vagyok az egyetlen aki valóban, klasszikus értelemben marxista ideológiai alapon áll, de én vallom is, hogy nem lesz itt rend amíg az apokrif szent, Che Guevara nem reinkarnálódik, hogy újra fellobbantsa a dicső forradalom lángját!!!
    🙂 🙂 🙂

  • Kedves Figyelő: Nem sértettél meg. Csatlakozni tudok Parittyáshoz, én is kedvellek téged.
    De ezekre a kérdésekre se Te, se más jobb oldali nem szokott (tud?) válaszolni. Analizálunk? Elnézést. Engem Sárdi Jani analizál, és nagyon szeretné már bebizonyítani, hogy rossz fiú vagyok. Szerintem belefér, bár ettől se az Orbán kormány sem a Gyurcsány kormány nem lesz se jobb, se rosszabb. Én csak olyannak láthatlak, amit láttatni engedsz. Mivel személyesen nem fogunk találkozni, csak az írásaidból következtethetek. Ellenben Parittyással és Illével akikkel volt szerencsém találkozni. És hidd el, nem akartuk megdönteni a világrendet, egyszerűen megismerkedtünk. Persze jól kibeszélünk Titeket, de hát az ember gyarló!

  • bocsika, de, ha szellemi örökösről beszél, az biza, orbán!
    persze, lehet, hogy rosszul látom. talán szemüveget kellene cserélnem. a szomszédnak van egy narancsszinü…

  • A parittyás hangja
    2013 november 22
    2:28 de.Kedves parittyás!
    Miklyen különös, felvannak háborodva, ha szellemi örökségről írok, és a komcsi szó is megfordul időnként.
    Ha kicsit felenged az önbizonygatásból, és olvasgatja az itteni beírok (Magáé is közte) hányszor használtak durva szavakat, pl. a nácit, ellenvvéleményre, akkor azt hiszem nincs oka senkinek panaszkodni rám.-
    Bevallása szerint marxista, ami a kommunizmus szellemi atyja, miért rezignált akkor?
    Látja, engem ezen a blogon már többször neveztek nácinak,(Nem maga) de mivel soha nem értettem egyet velük, fel se veszem, elmegyek mellette.
    Változatlanul meg kell állapítani, hogy ezen a blogon, két különböző filózófiai, történelmi és világszemléleti közönség létezik, amit az itt megjelent cikkek hoznak magukkal!

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 november 22
    12:06 du.

    Kedves Figyelő mint kihangsúlyoztam engem kicsit sem zavar ha személy szerint engem lekommunistáznak. Ami zavar, hogy szitokszóként mindig mindenkivel szemben használják ha kell ha nem. És ez a lényegi különbség! Mert való igaz előfordul hogy valakit nácinak minősítünk, de ez mindig akkor történik ha az illető írásából konkrétan a náci szellem tükröződik. Maguk a jobboldalról viszont mindenkit komcsiznak. Liberálist, baloldalit, középutast, Elvis Presley-től E.T.-ig bárkit aki úgy véli, hogy nem feltétlenül fehér ló áldozattal kell tennünk egy boldogabb jövőért… 🙂 )))

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 november 22
    12:06 du.

    Kedves Figyelő!
    „Ha megremegsz a felháborodástól, valahányszor igazságtalanság történik a világban, az elvtársam vagy.”
    Che

    🙂

  • A parittyás hangja

    István! Az történt itt, hogy írtam egy bejegyzést és mikor elküldtem az oldal vissza ugrott a tetejére, mármint ahol a cikk kezdődik, a bejegyzés meg eltűnt. Mikor előre kattintottam majd vissza megint ott volt ahol megírjuk de mikor elküldtem azt írta ki a rendszer, hogy ez már szerepel vagy valami ilyesmit. Remélem érthetően tudtam leírni, a lényeg, hogy nem látok a pipától, írtam egy pazar litániát Figyelőnek erre huss eltűnt minden honnan! 🙂 )))
    Lehet Figyelő woodoo varázslatot dobott rá? 🙂

  • A parittyás hangja

    Ja! Ez az egysoros ami ott van nem az! Azt már utána írtam.

  • véletlenül spam-ra került.

  • Llanfair!

    Nos valóban lehetséges,hogy valaki 2.osztállyal is híres
    lesz, mert tehetséges és nagyot alkot,de ugye nem ezen a fórumon???,ahol még diplomával (itt kevesen vannak…)is lehet
    valaki primitív és hazug,tehetségük csak ebben és a gyűlölködésben,meg az öndicséretben van.
    Aztán a diplomával intelligenciát,jellemet,jó modort , ugye
    nem osztanak,itt ezt többen tudják……

  • Kedves Marcsi! Ebben egyetértünk. A diploma nem függ össze a becsülettel vagy intelligenciával. De az intelligens és okos alapanyagból csodákra képes. A buta ember buta diplomás marad az igaz. De azért egy jó tanár felébresztheti egy gyerekben a változás vágyát. De azért nem mondod azt, hogy ez a baloldal sajátossága? Én bizony úgy látom, hogy a fidesz ásta az árkot. Most pedig mutogat, mert a baloldal visszaszól. Én így látom. Azt pedig nem tudod megcáfolni, hogy senkit nem bántottam, mégis nemtelen támadásokat kaptam már az elején. De igazad van, nagyon szomorú dolog ez a gyűlölködés. És sajnos így nem fejlődik az ország jó felé.
    De azért nem várhatod el, hogy szeressük a szélsőjobbot?
    Amíg nem válnak emberré, nem lesz változás. Mert nem lehet.

  • amit állít, az kétségtelenül igaz. ezért nem is értem, maga mit keres itt? mert ugye, se intelligenciája, se jelleme, nem hogy jó, de semmilyen modora…cserébe – témától függetlenül – ócsárol, lenéz, minősít mindenkit, aki magának nem tetszik, mert hát, annyira magasan felettünk áll, hogy ezt megengedheti magának, hiszen maga az igazság birtokosa és a megcáfolhatatlan vélemény hordozója.
    ejnye, boda, ejnye.
    ideje lenne, ha végre már – életében egyszer, csak, hogy mutassa jóindulatát – a helyén kezelné magát, mert így könnyen előfordulhat, hogy mások teszik helyre.
    tudja, jóasszony, nem vezet jóra, ha mindent és mindenkit pocsékba vesz.
    a magával szembeni tolerancia – bármennyire tiszteljük a vélemény szabadságát (egy bizonyos határig) – is véges.

  • Llanfair!

    ha netán figyelmesen olvastad az eddigi hozzászólásaim,akkor
    nem mondhatod,hogy szélsőjobboldali vagyok,annak ellenére,hogy ldehetnék,de szélsőbalos sem,mert az legalább snnyira káros az országnak!

    Figyelő!
    Én már régebben idéztem Radnóti versét(más cikkben),annak bizonyítására
    hogy üldözései ellenére tudott tisztességes ember maradni ő igazi
    magyar volt és „e lángoktól ölelt kis ország”tényleg a hazája,más ismert és leszerepelt,hazájába piszkító ál menekülttel ellentétben!Persze ezt sokan nem értik,vagy nem akarják!!!!!

  • Marcsi: Nem állítanám, hogy szélsőséges vagy. De közelebb vagy hozzá mint a középhez. Tárgyilagosságot pedig nem vélek felfedezni benned, mert a baloldali írásokból valahogy mindig sikerül kivenni az a részt, amit félre lehet magyarázni. Sértegetni meg kiválóan tudsz, úgy beágyazva a szövegbe, hogy utána csodálkozhatsz. ÉÉÉÉÉÉÉn? Ez mind véletlen?
    Írsz nekem, majd rögtön utána az „álmenekültekről” akik „belepiszkítanak a hazájukba. Persze név nélkül. Hm. Miből gondoljam, hogy nem rólam írod? Már csak azért, mert szóvá tetted, hogy mindent magamra veszek. Már hogy a ménkűbe ne venném?