A szekularizmus miatt hagyta el Québecet egy zsidó kolónia

2013 november 23 4:33 du.20 hozzászólás

A kétszáz fős anticionista „Lev Tahor” (Tiszta szív) kolónia végleg elhagyta Québec tartományt, ahol a baloldali-szeparatista kormány a szekularizmust megerősíteni hivított intézkedései akár a község gyermekeinek állami gondozásba való vételével is járhattak volna. Nacham Helbrans, a szektavezérnek fia elmondta, hogy a szekta nem volt hajlandó arra, hogy gyermekeik a tartomány által elvárt szekuláris tantervben részesüljenek. Emiatt reális veszélynek tűnt számukra az, hogy a tartományi gyermekvédelmi hatóság elszakítja a kiskorúakat szüleiktől. Ezért a közösség otthagyott több tucat általuk felépített házat és egyéb épületet a Ste-Agathe-des-Monts-i településükön és az Ontario-i Chatham-Kentbe költöztek, ahol ideiglenesen a Super 8 hotelszobáiban húzódnak meg.

Ste-Agathe-des-Monts nevű település Montreáltól száz kilóméterrel északra fekszik.

Ste-Agathe-des-Monts nevű település Montreáltól száz kilóméterrel északra fekszik.

Ontario Québecnél valamivel liberálisabb, már ami a vallásos iskolákat illeti és számos protestáns szekta (például a Mennoniták) saját tantervvel ellátott iskolákat tartanak fenn. De a Centre Jeunesse Laurentides regionális gyermekvédelmi kormányszerv szerint nem feltétlenül a szekuláris oktatás hiánya miatt vihették volna el a község 130 kiskorú tagját, hanem azért mert azok pszichológiai bántalmazásnak, rossz táplálásnak és siralmas higiéniai állapotoknak voltak kitéve.  Denis Baraby, Centre Jeunesse Laurentides igazgatója ugyanakkor megerősítette, hogy az otthoni oktatásban részesülő gyermekek olyan tanterv mentén tanultak, mely valóban nem felelt meg a tartományi elvárásoknak.

A Lev Tahor nevű anticionista szekta Izraelben jött létre a nyolcvanas években. Az Öböl-háború után New Yorkba költöztette Shlomo Helbrans rabbi az erősen vitatott szektáját, ahol viszont gyermekrablás miatt ítélték el a szektavezért. Tizenhárom évvel ezelőtt költözött a szekta Québec tartomány Laurentians (Laurentides) hegyvidékére, ahol a helyiektől és síelőktől elzárkózva éltek Ste-Agathe-des-Monts-ban. 

A fiúk és férfiak pontosan úgy öltöznek mint az ortodox zsidók, de a lányok és nők – három éves kortól – hosszú, fekete ruhában és fejkendőben járnak. Csak az arcuk látható. Egyesek „Zsidó talibánnak” becézték a szekták, mely jelzőt egyébként nem tartják különösebben sértőnek, vagy pejoratívnak annak tagjai.

Centre Jeunesse Laurentides átadta az ontario-i gyermekvédelmi hivatalnak a szektáról készült vaskos aktát. A québeci hatóság bízik benne, hogy Ontarioban is közelről figyelik majd a szekta tevékenységét és a kiskorúak sorsát.

20 hozzászólás

  • Kerekes Sandor

    Ime ujabb bizonyitek arra, hogy a vallas neveben akarmilyen keptelenseget, sot, gyalazatot el lehet kovetni gyerekek ellen.
    Remelem, hogy az a „liberalis” ontarioi kormany argus szemekkel fogja figyelni oket es ragaszkodni fog a tanitasi-nevelesi minimum betartatasara.

  • Egyébként meg azt hallottam hogy az ultraortodoxok igyekeznek Izraelt minden erővel visszahúzni !
    Jópár évvel ezelőtt egy izraeli választáson hajszálra megegyezett a két nagy párt eredménye és úgy tűnt az fog kormányt alakítani , amelyik koalícióra lép az ultraortodoxokkal akik alig 8 százalékát teszik ki Izrael lakoságának.
    Már jóelőre bejelentették a programjukat , csak egy két dolgot csemegéznék ki belőle :
    Miniszoknya azonnali betiltása
    Kötelező vallási oktatás és nevelés az iskolákban
    Rock-zene betiltása
    Sabbath kötelező betartása
    Etc..etc..
    A két nagy párt VILLÁMGYORSAN megegyezett egymással és nagykoaliciót hoztak létre !

  • Felnőtt korban szabadon lehet választani, de a gyereknél ezt soha se lenne szabad a szülőkre bízni. Semelyik gyereket sem szabad ortodox tanokkal fertőzni, ugyan úgy, ahogy nálunk próbálják erőteljesen a katolicizmust minden gyerekre rákényszeríteni (esetleg protestáns lehetne). Pont annak kéne a lényegnek lenni, hogy a gyerek a világot megismerhesse minden ideológiai irányzatával, és szabadon dönthessen! Ez az ortodoxveszély nálunk is fennáll.
    Nyilván, ha a gyereket egy szellemi, erkölcsi börtönbe zárják, akkor intellektuális törpe marad, és soha sem lesz szabad akarata, mindig csak egy könnyen irányítható báb marad – az orbándiktatúra örömére.

  • Mondjam azt ezek Izrael számára a legnagyobb veszélyforrás? Pedig az. Annak idején volt a Naturé Karte mely nyiltan foggal körömmel harcolt Izrael államsága ellen mondván nem jött még el a Messijáh( a Mesiás) és Izraelnek ezért nincs létjogosultsága. Az egyik vezetőjét és fiát New Yorkban likvidálták. Egyes mindentudók szerint a titkos szolgálat mert közvetlen veszélyt jelentett. Erősen cáfolható ez hiszen ilyen piszicsáré ügyekbe nem avatkozik a Mosad. Beérte volna puszta figyelmeztetéssel. Sajnos mindenütt a világon túl sok van rájuk hagyva. Nagyon sokat ártanak az országnak, mivel téves eszmeiségükkel semmivel sem jobbak mint az arabok iszlámista követői. A vallási fanatizmus eddig mindig csak háboruk kirobbanásához vezetett. Remélem Canda sem lesz gyenge és rajtuk fogja tartani a szemét, mint ahogy azt teszi az iszlámistákkal szemben.

  • A „tiszta sziv” -nem tudom „szekta „nak, vagy minek
    nevezzem oket- ismert .
    Egyik utolso hir roluk- egy izraeli nagymama, aki
    az utolso percben akadalyozta meg ket kiskoru leany
    unokaja kivitelet az orszagbol-Kanadaba- ahol az apjuk-
    a „lev tahor” egyik tagja – varta oket.
    Ismert teny az is,hogy a lanyokat nagyon fiatalon
    adjak ferjhez,ugy, hogy a nagyinak volt miert aggodnia.
    Van meg egy ilyen szelsoseges szekta itt,akiket
    „taliban”nak „becez”nek- ahol a nok az arcukat
    is letakarjak. Egyik oszlopos {noi} tagjuk- a „gyerekneveles” miatt bortonben ul.
    Megis, kerem nem egy kalap ala venni ezeket a hibbantakat
    a nagyon sok szinu- vallasi kozossegekkel- amihez
    egy alapos tanulmany kellene- egy szakertotol.
    Akik a koaliciohoz csatlakoz\tak\nak- elismerik
    Izrael allamat {Aguda,Sasz}-annal is inkabb,mert kapnak
    allami tamogatast.
    Mas kerdes, hogy az allam megkoveteli a szekularis targyak
    tanitasat is iskolaikban.
    Jelenleg folyik a harc a katonakoteles fiuk bevonulasaert
    is.
    Minden harc es vita ellenere- mar van egy egyseg-
    amely ortodox katonakbol all.
    Ez ugyan harci egyseg-de vannak mar olyanok is,akik mint
    technikusok mukodnek-ugy,hogy leszerelesuk utan van szakmajuk.
    Termeszetesen-vannak bizonyos problemak itt is.
    Pl. nem hajlandok,hogy noi tisztek kepezzek ki oket.
    Megjegyzendo, hogy a nok ma minden teruleten ott vannak-
    es jol teljesitenek.
    Bizom benne, hogy IDF amely nem csak a vedelemben-
    hanem mint „olvasztotegely” is helytallt- az uj bevandorlok
    befogadasaban, a nyelv elsajatitasaban,tovabbkepzesben-
    tovabbra is-minden mas gondja mellett-segitsegukre lesz.
    Itt, mint az orszag minden mas teruleten-nagy szerepe
    van a Nemzeti Vallasos Part fiataljainak {a „kotott kipas”-oknak}
    akik kozul mar tobb magas rangu katonatiszt,tudos,kutato,
    politikus kerult ki}.
    Kozuluk kerult ki a sokat szidott-„dicsert?”-„telepesek ”
    tobbsege is.
    Sajnos,nagyon eltertem a tematol, de fontosnak talaltam
    megjegyezni, hogy itt- minden problema es nehezseg
    ellenere- egy forradalom zajlik- 65 eve, amely
    Europaban- szazadokig tartott.

  • marcus aurelius

    To whom….!
    TOLARENCIA….
    Tényleg, mi az értékesebb: 1 gyerek, 4 kutya, whisky-zés
    7 ” , zéró eb, semmi alkohol
    (Most azok fognak a gyerekekért aggódni a legjobban, ahol egy sincs…!)

  • Stimmel Izrael amit leirtál. Sajnos ez a háboru fene sem tudja meddig fog még tartani. Mert a SASZ egy szedett vetett banda akik csak a markukat tudják tartani. Most van eljárás éppen az egyik vezetőjük ellen akit rajta kaptak lopáson sikkasztáson. A vallás az egy olyan dolog aminek nem lenne szabad, hogy beleszólása legyen a közéletbe politikába. Még Izraelben sem mert óhatatlan ráragadhat a jelző mint a muszlimokra. Tény és való, hogy vannak olyan vallásosok akik képesek a 21. századi követelmények mellett kvallásosak lenni. Ez egy külön tészta. Viszont én kitartok azon véleményem mellett, hogy a vallás az magánügy, mindenki szabadon gyakorolhassa négy fal közt, anélkül hogy a másiknak ez terhére legyen vagy idegesítse. És ez az ami nem valósul meg 100% száazélkban még Izraelben sem.

  • Kerekes Sandor, egyelore semmilyen bizonyitek nincs arra, hogy ebben a kozossegben „a vallas neveben akarmilyen keptelenseget sot gyalazatot” kovettek el a gyerekek hatranyara.

    A teny amit tudunk, hogy egy, a szelsosegesen katolikus quebeci helyi kormanyzat szerve vizsgalatot inditvanyozott vagy folytat egy helyi zsido szervezet ellen.

    Ha ez a szekta „elvi alapokon” Izrael ellenes, semmi rokonszenvet nem erzek irantuk, de a szemelyes emocioimtol fuggetlenul feltetlen ellenzem es gyanusnak talalom, hogy a tersegben mukodo hasonlo szekta szeru vallasi csoportokat figyelmen kivul hagyva eppen egy zsido szekta erdemelte ki a quebeci adminsztracio megkulonboztetett figyelmet.

    Ez a nagyszeru szervezet vajjon egyszer is megprobalt betekintest vegy befolyast nyerni a moszlem kozossegek altal gyakorolt modus operandi titkaiba? Attol tartok, soha.

  • Lehet, hogy Szegidi Chanad ezeket latogatja?

  • csibacsi
    2013 november 24
    6:58 de.
    Többnyire igaza van, kedves csibácsi, de egyben nincs.
    Quebecben nincs ilyen „katolikus helyi kormányzat” már régóta.
    Egyszerüen a quebeci kormány, MINDEN vallás ellen fújnak, hátha még ortodox!
    A kereszt is lemegy nem sokára a parlament faláról.

  • Ma olvastam a helyi lapban, National Postban, egy cikket róluk. Rémisztő dolgok kerültek napfényre. A szekták pedopfile tendenciája, a nők kopszra nyírása, valóban abszurdum a 21. században!

  • Kedves Abi Ben!

    Nem gondolom azt hogy igazam lehet, de azon a véleményen vagyok a bibliát naponta tanulmányozva, hogy a jelenlegi Izraelnek, mint zsidó államnak köze sincs Isten üdvtörténeti tervéhez. Izrael a világháború után a tengerekből felemelkedő szimbólumból jött létre. Azaz nemzetek, és emberek által létrehozott „Isten népe”. Hitem szerint, a jelenlegi közel-keleti Izrael az ördög megtévesztése, manipulációja. Álláspontom szerint beazonosítható Jézus elszáradt fügefa példázatával, amelyik nem terem gyümölcsöt.
    Márpedig a földrajzi Izrael, ami az emberek által létrehozott ország gyakorlatilag semmillyen gyümölcsöt, áldást nem teremt. Kicsoda Izrael?? A Biblia pontos meghatározást ad róla. Kik tartoznak Izrael népéhez? Csupán Juda? a jelenlegi zsidók? Mi van a többi testvérével, Benjaminnal, Rúbennel, Ishakárral, stb.? és azokkal a pogányokkal akik körülmetélték a szívüket Jézusért? Ezek az igazi zsidók. Ezt a népet pedig maga az Úr Jézus hívatott helyreállítani, és nem a világ nemzetei. Nem vagyok antiszemita, rasszista, semmi ilyen gondolatom nincs és határozottan tiltakozom is ezen eszmék ellen. Ugyanakkor megpróbálom, és szeretném is Jézust követni, aki azt látom, hogy Izrael mint földrajzi nemzet csakis az ördög műve, mint megtévesztés az igazi Izraelről. Az igazi Exodus Jézus felügyelete mellett fog zajlani.

  • Gyula Bognar, Jr.

    Eszmefuttatása ködös, praktikus értéke sajnos nulla. Sok száz generáció élt, él és élni fog a mai Izrael területén, ezek alkotják az országot, a társadalmat, olyan néven, amilyent választottak, vagy választani akarnak, nekik van kormányuk, az ott elő embereknek vannak rokonaik, barátaik, ellenségeik, hitük, életük, egyikre sem kell várni és Jézus idestova majd 2,100 éve halott. szerintem, akik hisznek Jézus feltámadásában azok lehetnek jó keresztények is és ezért szerethetik felebarátaikat, megkülönböztetés nélkül és egyenlően, ahogy Jézus tette a maga idejében.

  • Kedves abryzoli!
    Engedje meg,hogy valaszoljak onnek ,bar biztos
    vagyok benne,hogy Avi ben Giora sem fog kesni a valasszal.
    Bar- onnel ellentetben-nem ismerem a Teremto tervet-
    egyszeru ember leven, de onnel ellentetben-

    1}A Bibliat eredeti nyelven- heberul olvasom-nem
    a forditast- ami sokszor felreertheto
    Ennek kirivo peldaja Michelangelo Mozes szobra,aki
    a profetat szarvakkal abrazolja-mert az eredeti
    heberben – „קרן עור פניו” -vagyis-fenylett az arca.
    A Biblia nyelven- keren-sugarat is-szarvat is jelent.

    2}Ismerem a zsido nep tortenelmet.
    Nezzuk csak mit allit on? A jelenlegi Izrael- „az emberek
    altal letrehozott orszag- az ordog megtevesztese”
    Az on velemenye hasonlit az amerikai evangelistakehoz-
    EGY NAGY KULONBSEGGEL. Szerintuk- Jezus masodik eljovetele
    a zsido nep hazaterese es a szorvanyok egybegyujtese-
    utan fog bekovetkezni.

    Nem akarok onnel sem massal vallasi vitat folytatni,
    de az „elszaradt fugefa” ma mar nem aktualis-hiszen
    Johanan Paulus papa Izraelt az elszaradt olajfa friss
    aganak nevezte.
    Ugy latszik, a regi doktrina- mi szerint a zsido
    nep a szamuzetest buntetesul kapta- es a ket noi
    szobor- a bekotott szemu- zsidosag- es a nyitott szemu-
    keresztenyseg- talan- ma- kevesbe aktualis.
    Mert ki is Izrael?
    Ma mar nem kerdezhetjuk meg Jezust- szep heber neven-
    Josua ben Joszef {Josua Jozsef fia}- aki azt is
    allitotta ,hogy nem akarja megvaltoztatni „koco sel jud”-ot
    {a heber abece legkisebb betujenek tuskeje}.
    Igaz,hogy talan az sem tetszett volna neki tulsagosan,
    hogy mar 2000 eve- neveben- uldozik azt a nepet-
    melybol vetetett.
    A foldrajzi Izrael-leven 3 foldresz talalkozo pontja-
    mindeg fontos volt a nagyhatalmak szamara-az okortol-
    napjainkig{Egyiptom,Assziria,Babel,Perzsia,Gorogorszag,
    Roma,Keresztes Haboruk,Ottoman Birodalom,Britania}.
    Mert kicsoda is Izrael? A keves-akik nem mentek a szamuzetesbe.
    Kozismert egy ilyen csalad Eszak-Izraelben.Akiket az Iszlam
    „joindulatuan” atteritett-Hebron deli reszen, zsidok,akik az
    Inkvizicio utan- a „keresztenyi szeretet” elol menekultek
    „Palesztina”ba.Ismert az Izraeli Televizio egyik riporternoje,
    akinek csaladja 500 eve ek Hebronban,de voltak zsidok Tiberiason,
    Cfaton,Jeruzsalemben is.
    Mert ki is Izrael? Az orosz zsidok,akik a pogromok elol
    menekultek a 19-ik szazadban es lecsapoltak eszakon a mocsarakat,
    delen megkotottek a homokot es foldmuvesse lettek.-
    de magyar zsidok is- pl. Jehuda Raab- aki Petah Tikva alapitoi
    koze tartozott.
    Mert ki is Izrael? A magyar zsido Herzl Tivadar-aki 1882-ben
    irt a francia zsido Dreyfus pererol- akit arulassal vadoltak-
    Herzl aki a modern cionizmus atyja lett.
    Mert ki is Izrael? A foldalatti mozgalmak harcosai-akik siettettek
    a Brit Mandatum kivonulasat.
    Mert ki is Izrael? Az ideiglenes bevandorlok a 2-ik Vilaghaboru
    elott- es utan- mikor Britania-megtagadta bevandorlasukat-
    es zsido testvereik „Palesztina”ban mentettek es bujtattak oket.
    Ezek a bevandorlok- kiirtott csaladjuk maradekai-egyutt harcoltak
    a „bennszulott” zsidokkal-amikor 1948-ban-rogton Izrael allama
    kikialtasa utan- szomszedaik megtamadtak a fiatal allamot.
    Mert ki is Izrael? Az arab allamokbol -rogton Izrael megalakulasa-
    es az 50-es evekben – minden nelkul kiuzott- 850.000 zsido-
    akikrol- ellentetben a „szegeny palesztinok”kal- a vilag nem akar tudni.

    Mert ki is Izrael? Az etiopiai zsidosag,akik Dan torzsehez tartoznak,
    a 10 torzs, akik nem vesztek el, miutan i.e. 722-ben Assziria
    elfoglalta Izraelt- hanem szetszeledtek a „selyem utjan”-
    egesz Kinaig- es kezdenek elojonni-mint pl. „Menasse fiai”-
    India es Kina hataran.
    Ha mar a Teremto terverol beszelunk- az 1967-es haboru utan-
    miutan Izrael kivagta magat nehez helyzetebol- es elfoglalta
    a tortenelmi Izrael teruletet-6 nap alatt- a vilag- ugy tunt-
    tiszteli Izraelt.
    Miota megbelyegeznek a „foldlopas”sal, es a „muvelt nyugat”
    szamara- Izrael kepviseli az „orok zsidot”-es az antiszemitizmus
    ujra „divatba jott”.
    Kulonben, ha ont ennyire erdekli a Biblia- figyelmebe ajanlom-
    Ezekiel latomasat- az elszaradt csontokrol-
    melyek eletre kelnek.
    Ebbol talan megerti- ki is Izrael.

  • Kedves izraeli barátom!

    A Biblia három nyelvezetű, eddigi ismereteim szerint tökéletes alkotás minden tekintetben.
    Kérem engedje meg nekem, hogy Johann Paulus pápa kijelentését egyértelműen elutasítsam. Két okból is. Az illető pápa vagy nem ismerte a szentírást, vagy teljesen tudatosan ellenkezik az Isteni kijelentéssel. Hiszek Jézusnak, mely szerint ha egyszer elátkozza azt a „fügefát” akkor azt bármilyen nagytekintélyű pápa sem fogja életre kelteni, mégha azt olajfának akarná is nevezni.
    Egyértelmű a Bibliai próféciák alapján,hogy az életben maradt zsidó nép,/ a 10 elveszett törzs/ a maradék hazatérése, Jézus visszatérése után, miután felismerik a valódi Krisztust fog bekövetkezni. Azonban egyértelműen állítja a Biblia, hogy az ősi földön lakozik Júda népe, akik megkötik a szövetséget az Antikrisztussal, hiszen a Templom felépűl és ott helyreállítják az egykori áldozati rendet. A Holokauszt után az IZRAEL, mint gyűjtőnév, véleményem szerint kisajátításra került. IZRAEL-ben mint névben benne kell hogy szerepeljen Júda valamennyi testvére és Jézus által a szőlőtőbe beoltott egyház is.
    Izrael mint név, nem politikai, földrajzi meghatározás, hanem Isten kiválasztottainak megszólítása. Úgy a zsidóknak, és a beoltottaknak.

  • Bocsanat, keson irtam- nem az ideiglenes,
    hanem az ILLEGALIS BEVANDORLOK-rol volt szo.

    Itt kuldok onnek-es masoknak -akik Biblia
    olvasok- egy cikket- hogy megertsek- Ezekiel
    latomasat.

    http://miertcion.blogspot.co.il/2008/04/ezkil-ltomsa-szraz-csontokrl.html

  • Abrizoli,
    Sajnos ez a teoria vegtelenul unalmassa valt 1800 eve tarto ismetelgetesevel, es nemcsak az erdetisege de a hitele is teljesen lerongyolt. Eloszor a korai keresztenyek „egyuk meg a gyumolcsot, de vagjuk ki a fat” bolcsessege sugalmazta az alapitok, a zsidok teljes kirekeszteset a sajat vallasukbol. Ezt azonnal azzal az elvvel tamogattak, hogy a zsidok Isten kegyvesztettei, es ok az igazi Izrael. A Vatikan is ezt a keptelenseget kepviseli, es azota minden – vagy a legtobb kereszteny vagy kereszteny jellegu vallas es szekta atvette ezt a lehetetlenseget, a Mormonoktol a Black Israelite szektaig. Persze, mi zsidok az ordog fattyai vagyunk, es ezt boldogan olvasom valakitol ujra, aki legalabb nem tekinti magat antiszemitanak.
    Nekunk zsidoknak a Biblia az O-Testamentum, es nem kell attol felnunk, hogy azt barmi egyeb, Jezus koveto aramlat elveszi tolunk, de az ketezer ev utan egyertelmu, hogy az ambiciozus uj iranyzatok minden erovel igyekeznek a tizparancsolat vallasat meghamisitani, elteriteni a zsidosagtol, es a hijacked tartalmat a sajat izlesuk szerint atformalni. Sok szerencset.
    Meg csak annyit: Am Jiszroel haj, Ad Avinu haj.
    Magyarul: Izrael nepe el, es az Atya Uristen az elo Istene.
    Isten akarata nelkul nem letezhetne Izrael Orszaga, es hogy ez a Messias eljovetele elott tortent, az Isten ajandeka a nepnek, akit O maga kivalasztott a Tiz Parancsolat megtartasara.

  • Kedves Abry Zoli!
    Eloszor is, a Bibliat a zsido nep osi nyelven-
    heberul irtak-ez ma Izrael allamanak hivatalos
    nyelve- es a mar itt szuletett zsido nemzedekek-
    anyanyelve.
    Tehat- a nep ujjaszuletesevel- a nyelv is ujjaszuletett-
    tulajdonkeppen soha nem volt halott- mert mindeg
    irtak,tanultak,imadkoztak benne.
    Ma azonban el az irodalomban,a kolteszetben,
    a dalokban es az emberek ajkan.
    Ezt- semmifele Krisztus vagy Antikrisztus-
    nem tudja megvaltoztatni.
    A masik ket nyelv-amire-eleg vastagon-celoz-
    az arameus es a gorog.
    Leven az oskori Izrael- mint mar irtam-
    Assziria-kesobb Babilonia altal elfoglalt terulet-
    a nep beszelt arameusul, ami a tersegben
    vilagnyelvnek szamitott .
    Ezen a nyelven irtak a Babilonai Talmudot is,
    amit a sotet kozepkor ota szeretnek gyalazni-
    anelkul,hogy tudnak-mirol is szol.
    A gorog az okorban {meg Roma idejen is}-
    a kolteszet, az irodalom nyelve volt.
    Ezen a nyelven irt{a heberen es arameuson kivul}
    Josephus Flavius a tortenesz is-aki megorokitette
    Izrael tortenelmet,es felkeleset Roma ellen-
    es Jeruzsalem-es Maszada elestet.
    Az o konyvei szerint az archeologusok egymas
    utan talaljak meg a tortenelmi helyeket-
    es az esemenyek nyomait.
    Ugy, hogy hagyjuk a „szentseget”- amikor
    a kor hus-ver tanuja ir rola.
    Ugy latszik, nem olvasta figyelemmel hozzaszolasomat-
    vagy- nehez a 2000 eves agymosastol- amivel etetik
    a jo nepet- megszabadulni.
    Izrael- az orszag eszaki kiralysaga volt.
    A nev- Jakobtol szarmazik- miutan harcol az angyallal-
    es legyozi ot.
    Ekkor mondja a Teremto Jakobnak- matol a neved Izrael-
    „כי נלחמת ושרית”-Ki nilhamta ve szarita”- mert harcoltal-
    es megmaradtal{gyoztel}.
    Persze ezt megerteni, meg olyan nagy Bibliatudosnak
    is nehez- mint on- ha nem tud heberul-a Biblia nyelven.
    Judea- a deli resz Judea torzserol kapta a nevet.
    Ugy latom-es nincs kifogasom ellene- hogy varjak Jezust.
    Erdekes azonban, hogy „kisse” tevedesben vannak az idoben ,
    mar mint a feltetelekben.
    A szorvanyok egybegyujtese – regota folyik.
    Igen, Izrael 10 torzsee is.Mint irtam, az etiop zsidok-
    Dan torzse- mar megerkezett.” Menasse fiai”- India es Burma
    hatararol- szinten.
    A 2700 ev elteltevel sem felejtettek el gyokereiket.
    A tobbieket varjuk.
    Kepzelje- meg marannusok is akadnak-akik 500 ev utan-
    visszatertek zsidosagukhoz.
    A Bibliaban leirt teruletek?
    Azok is leteznek- nagy veraldozatok utan „szereztuk”.
    A „felvilagosultak” azonban ketsegbe vonjak jogunkat
    az osi foldhoz.
    Az on baratai tovabbra is varjak- Jezust.
    A mohamedanok- varjak a Mahadit.
    Mi-az „agresszorok” az „arab tavasz” – a „nyugodt” Sziria,
    Libanon, Egyiptom,”Palesztina” szomszedsagaban-
    varjuk a beket.

  • Geyza, honnan szedted ezt a marhasagot?

    En pont forditva tudom: A pingvinek ahhoz csapodnak, akik tobbet igernek nekik.

    Udv;
    Moshe

  • vegre olvastam nehany intelektualis eszme futtatast.
    kerem csak igy tovabb es hadjuk a nacikat folni a sajat
    zsirjukban.
    tessenek gondolkodni es tanitani a nagyerdemut,elore is
    koszonom!
    (azert vannak koztunk gondolkodok is)