KATI

2013 december 16 5:46 de.5 hozzászólás

 A Klubrádió főszerkesztője Bolgár Györgyöt helyettesítvén az egykor  köztársasági elnökségre is pályázó egykori  ex-házelnök asszonyt kapta mikrofonvégre a hétfői Megbeszéljük-ben.

Szili Katalin

Szili Katalin

Szerintem legközelebb megfontolja az ilyesmit, mert Katalin asszony, akin pártalapítóként igencsak elhatalmasodott az amazontermészet, a beszélgetés elejétől a végéig pergőtűz alatt tartotta. De annyira, hogy azt még Schmidt Mária, sőt tán maga Morvai Krisztina is megirigyelhetné. Kezdte mindjárt azzal, hogy kikérte magának, miszerint az ő pártját „lekatizzák”. Az általa gründolt, és jegyzett Közösség a Társadalmi Igazságosságért nevű vadonatúj politikai csapatot ugyanis illik „kátéi”-nek nevezni azoknak, akiknek nincs kedve végigmondani a 14 szótagot. Vicsek főszerkesztő úr sietve exkuzálta magát, és mindjárt, aztán meg is bocsájtott. (Utóbbi gesztusra tíz perc alatt nagyjából huszonháromszor kérte meg Katalin asszony; szereti ha nem orrolnak rá beszélgetés közben (sem.)

A magát legigazibb baloldalinak képzelő Szili Katalin a következő civil mozgalmak-pártok egyesülése eredményeként bontott zászlót; érdemes fölsorolni, tanulságos:

Szociális Unió Párt (SZUP)-er. Szili korábbi pártja

Centrum Összefogás Mo.-ért (CÖMO) V.ö.: CÖF, „centrális erőtér”

Kárpát-medencei Élet Közösség Egyesületi Kör (KÉKEK) V.ö.: MÉP. MIÉP

Konzervatív Magyarok Egyesülete (!) (KOME)

Magyarok Jövője Párt  (MAJÖP) V.ö.: „Szebb jövőt!”

Magyar Autonóm Néppárt (MANÉP) V:ö.: „Nem leszünk gyarmat!”

Magyar Szociális Fórum (MASZOF)  V.ö.:  nemzeti szocializmus

Magyar Régiókért Egyesület  (MARÉG) V:ö.: „Vesszen Trianon!”

Emberközpontú Országért Mozgalom  (EMOM) V.ö.: „Fontosak a zemberek”

Esély a Megújulásra Egyesület (EME) V.ö.: Új Magyarország Terv

Zuglóiak Érdekvédelmi Egyesülete (ZÉVE) Angyalföld? (vörös)Csepel?

Peyer Károly Alapítvány V.ö.: Bethlen-Peyer paktum. A sztrájkmentes(!) szakszervezeti mozgalomért. (Majd egy évszázada.)

Hát kérem: „akinek ennyi jó kevés, azt érje gáncs, és megvetés.” -mert megérdemli. Vagy csatlakozzék: várja ő(ke)t a K(a)TI.

Visszatérve a KTI-hoz, amiről ugye a világon senkinek még csak eszébe se jutna semmiféle Kati, – gondolom neki magának a legkevésbé sem jutott – tájékoztatnám Katalin úrhölgyet, hogy az már kétszeresen is foglalt, úgymint: Központi TAnulmányi Iroda, és KözlekedésTudományi Intézet. Így majd nehéz lesz labdába rúgni a választásokon, mert majd jól összezavarodnak a zemberek, és nem a KATI-ra szavaznak, pedig ő annyira számít a sikerre. Lett volna egy tippem, de a TIP mozaikszó már foglalt: A MIÉP-ből kiváltak ugyanis alapítottak egy Társadalmi Igazságosságért Párt nevű különítményt. Talán ha bevonnák őket ebbe a hiperbaloldali összefogásba, akkor megegyezhetnének. Ideológiailag, stílus tekintetében biztosan beleférnek. És akkor lehetnének a KDNP mintájára a Fidesz oldalvizén egy afféle „baloldali szatelit”, hogy teljes legyen az a nemzeti összefogás. Vagy már el is késtem volna az ötletemmel?

Gulyás András

5 hozzászólás

  • kati öszöd után úgy látta hogy elment feri esze , akkor önállósitotta magát , MARCUS AURELIUS , megnéztem a teljes filmet , nagyon JÓ az elment az öszöd cimű film , pláne 5 miilióért ingyen van , a zöme úgyis 2006-os hirado es eredeti gyurcsi sz0veg az akkori kiralyi=gyurcsi televiziobol

  • Ha a memóriám nem csal és nem jutottam volna el a szenilitás, koromnak megfelelően elvárható fokra,Szili figyelmében ajánlom,hogy annak idején,a megboldoögult Toller polgármester ajánlotta a „mi Katinkat” államfő jelöltnek. Ezt már akkor is furcsállottam,mert nem hallottam még olyan bel-és külföldi példát,hogy államfő jelöltjét bármelyik párt Árpikának,Lacikának illetve Vilikének,Erzsikének szólította volna! Az meg végképp furcsa volt,amikor Szili „Hello,Pécs!” szlogennel akart polgármester lenni,mintha házibuliba érkezett volna…

  • Számomra ez a nő már hiteltelen.

  • Ami Szili Katalint illeti,bizony azon kevés baloldali
    intelligens politikusok közé tartozik,aki nem gyűlölködik,nem hazudozik ocsmány módon és főleg nincs mit takargatnia(vagy letagadnia!)mint sokaknak.
    Valamint kicsit hitelesebb…mint Gyurcsány(aki tartott is tőle és ott gáncsolta ahol lehetett…)meg sok hataloméhes
    baloldali!.
    Bár nem választották meg annak idején sem polgármesternek,sem elnöknek,de még mindig
    sokkal szimpatikusabb sokaknak,mint például az össze -vissza
    sipítozó Lendvai Ildikó ,aki egyesek szerint”titkos” m.elnök jelölt……hát röhej!
    Na meg ugye álmodozni azt lehet…

  • Ha már valaki „szegény” megboldogult Tollert emlegette. Fénykorában egy városházi bulin tök részegen az asztal tetején táncolt, onnan rikoltozta világgá az örömhírt, hogy megvan a kétmilliárd forintom! Mígnem valaki szólt neki, hogy kussoljon, mert vannak itt színészek is akik már harmadik hónapja nem kaptak fizetést…