Takarék(sz)övetkeztetések

2014 január 5 9:36 du.28 hozzászólás

A nemrég államosított takarékszövetkezetek újraprivatizálása felgyorsul, a választásokig befejeződik. Az átverési trükk lényege, hogy a Takarékszövetkezetek törzstőkéjét Orbán levitte először, és csak azon alacsony érték mellett csatlakoztatta az állami szereplőket (Magyar Posta és az MFB), mint a jövőbeli új tulajdonosokat. Így jutott az ideiglenesen befektetett 655millióval a többséghez! Ennek a piaci értéke sokmilliárd, ami nyereségét nem az állam termelte meg, hanem a betétesek kisemmizéséből ered! Ez azt is jelenti, hogy a jelenlegi banknyúzó  és kiszámíthatatlan kormányzati magatartás miatt mindenki menekülne, nemhogy új befektetéseket eszközölne. Persze ez a trükk másik része, hiszen emiatt ők, akár Simicska, az értékének töredékéért meg tudja szerezni benne a többséget, azaz a TELJES FELHALMOZOTT TŐKEÁLLOMÁNYT, A BETÉTESEK PÉNZÉT!

Takarékszövetkezet

Takarékszövetkezet

Egy mód van a védekezésre, hogy azonmód el kell kezdeni kivenni a betéteket, és egy másik, országos szövetkezeti rendszert felépítve abba elhelyezni!

Amennyiben ezt nem teszik meg, ill. akik ezt nem teszik meg, azok el fogják bukni a pénzeiket, mert a maffia a betéteket azonnal ki fogja helyezni! Na és mit gondolnak kinek?!?!?

Így a bennragadt betétesek pénze átkerül egy számukra ellenőrizhetetlen rendszerbe, ahonnan már az nem kerül vissza.

Lehet, hogy a bizalommegtartás érdekében keresztülfuttatják strómanokon és egy rövid ideig akár magas kamatokkal is törleszthetnek, de az hirtelen abba fog maradni, és voltpénz, nincs pénz!

A források szerint ez többféle útvonalra is mehet:

– a választások finanszírozására magáncégekhez juttatva, ezenkívül a cégeik feltőkésítésére, amelyek választási bukásuk esetén el lesznek adva Kaja Ibrahimnak és Joszif Toth-nak, máskülönben a cégeik versenyképességét törvénytelenül feljavítva versenyelőnybe kerülnek a piacon, mint Orbán az egyik bukásakor a 12 állami gazdaságot a barátainak privatizálta, majd feltőkésítette és ennek következtében a többi versenytárs tönkrement, vagy erősen veszteséges lett, (amint ezt tapasztaltuk a Hajdúbét-nél!) Hasonló anomáliák, bedőlések várhatóak a piacon megint.

– strómanon keresztül egy frissen alapított vállalatukba juttatják, majd idővel csődbe viszik.

– az oligarcháikkal karöltve újabb bankokat hoznak létre, a már megalapított jelenleg törpebankjaikat feltőkésítik a szövetkezeti pénzekből, és a mai kereskedelmi bankokat továbbnyomorítva azokat elüldözik, vagy továbbgyengítik. Természetesen, amennyiben kormányzati pozícióban maradnak, akkor az állami és EU-s forrásokat azokon keresztül folyósítva azokat erőfölénybe nyomják a jelenlegi kereskedelmi bankokkal szemben, és óriási jutalékokat zsebelnek be!

Na, ilyen bank nekem is kéne!!!

Kaszás Előd  

28 hozzászólás

  • nincs eze semmi csodálkozni való…a manyup pénzek után ez várható volt és senki sem fogja kivenni a pénzét majd gyorsan elveszíti ugyanúgy egy bűnöző banda az ország élén

  • Kerekes Sandor

    A hatekony es gyors megoldas az lenne, ha a takarekszovetkezet athelyezne a betetesek penzet egy szlovak, vagy osztrak bankba. Ezzel a sajat integritasat, a betetesek penzet es a cselekvokepesseget egyszerre mentene meg. Ugyanakkor az einstand teljes egeszeben hasztalanna valna a gyarmatositok szamara.

  • A bankok nehéz helyzetben vannak,mert a koràbbi hibàik miatt büntetve vannak-az USA-ban 40 milliàrd $,föleg a lakàspiaci félkalkulàciojuk miatt-,valamint a sajàt tökéjüket kell gyarapitani,hogy egy következö krizist-nagyjàbol-sajàt eröböl fedezzenek-nem az adozok pénzéböl, az àllamok fizessék az elkövetett,hibàik következményét-.
    A magyarorszàgi helyzet is hasonlo.A Simorék àltal igényelt IMF hitel
    -föleg- a külföldikézben lévö bankok szàmàra, sulyos teher volt az orszàgnak,amit-a kormàny helyesen- különado formàlyàban fizettet vissza.

    Matolcsy szerint legalàbb 4 nagy Bank elhagyja az orszàgot,igy
    megkell erösiteni a hazaiakat.
    Amellett elfelejti a szerzö,hogy az ÖNKORMÀNYZATOK ADOSSÀGA,
    megoldva,mert àtvette a kormàny,igy a települések fellélegezhetnek-ujbol- beruhàzhatnak,amihez-lehetöleg hazai-pénzügyi partnerek kellenek.

  • Kedves rodeo36: Tévedsz szerencsére. Édesanyám szomszédja az első nap kivette az összes pénzét. Pedig nagyon egyszerű asszony, de nem hülye!

  • Kanadaiaknak: a takarékszövetkezeteké ma a legnagyobb fiókhálózat Magyarországon, a kistelepüléseken nincs is más bank, ügyfelei száma több százezer. Az ügyfelek többsége nem használ e-bankot. A tájegységenként önálló bankokat a Takarékbank fogta össze, ami némi tőkebiztonságot is nyújtott. A hitelezési politikát azonban mindvégig az egyes szövetkezetek alakították ki – természetesen nem teljesen függetlenül a pénzintézeti törvénytől. Elsősorban kisebb értékű – pár milliárdos – befektetéseket finanszíroztak. Ez a folyamat természetesen nem volt mentes a világon mindenütt fellelhető, korrupcióközeli jelenségektől. Néhány túl „bátor” szövetkezet tönkre is ment. A cég informatikai rendszere csapnivaló, nagyjából úgy használják a számítógépet, mint a viccbeli rendőr az automata mosógépet: az ugyanis kettőt vett a masinából, hogy ne billegjen a teknő. A számlámat egyébként még akkor átvittem máshová, amikor az első hírek megérkeztek a gyalázatos szövetkezeti közgyűlésről, ahol a tagok szavazata csak akkor volt érvényes, ha igennel szavaztak. A nem szavazattal kizárták magukat a tagságból és a tulajdonrészükből. Tudom, ez elképzelhetetlen normális országban. Amikor bankot váltottam, kényesen ügyeltem arra, hogy lehetőleg a legkisebb kapcsolódása legyen a magyar állammal.

  • az önkormányzatok hitelek – aminek felvételére orbánék biztatták a csinovnyikjaikat – adósságterhét átvette a kormány – na és? mégis, kinek a pénzéből, agyaskám? hát, nem a maga svájcban leadózottjából, hanem a többi, kalandvágyból itthon maradtéból!
    az önkormányzatok bevételeit eddig is megnyirbálták orbánék. tudta pl. hogy a gk-k után fizetendő adó – ami az önkormányzatot illeti – 60%-át az állam lenyúlja?
    a hitelekből pedig eddig is lehetőségük lett volna beruházni, de valamiért szökőkutakra, díszburkolatokra és főtér szépítésekre költötték! valahogy nem láttam sehol a hálaadó táblát, hogy ez az útszakasz, ez a járda, ez a közmű az unió támogatásával készült volna!
    amúgy meg, mi az anyja kínjukba ruházzanak be a települések? az önálló bevételeikkel éppen, hogy be nem csődölnek, nem, hogy beruháznának, de persze, majd a magyar pénzintézetek a két szép szemükért fognak pénzt kölcsönözni neki, az meg már nem hitel lesz, igaz, hanem baráti segítség?
    erős dénes, kezdem érteni, miért a narancs a fidesz hívők jelképe: egyszerű, letisztult forma, semmi barázdáltság, sima felület, semmi zavaró tagoltság.
    mint a maga agya.

  • Gábor Erzsébet

    Bank nyúzás! Már bocsánat. A banki alkalmazottak bére, a fejlett nyugati országok bérének felel meg, ezzel szemben a nem pénzügyi szektorokban dolgozóké tizede, az előző 8 évben hatalmon lévők jóvoltából, illetve a 45 éves szovjet csapatok égisze alatt uralkodó kommunisták miatt.
    Sehol a világon ilyen magas kamatokkal és egyéb költségekkel nem terhelték, nyúzták az embereket, mint hazánkban. Kérdezzék meg a hitelkárosultakat!!

  • én ugyan nem vagyok takarékbankos, de a jövő héten lesz két egymást követő szolgálatmentes napom, és átugrom ausztriába, számlát nyitok az easy banknál. attól kezdve a magyar állam nekem csak kifizetőhely lesz 😀
    mielőtt az árfolyamveszteség szóba jönne: ellensúlyozza – bőven – az, hogy az easy nem nyúlja le a pénzem minden egyes tranzakciónál, ráadásul állambácsi nem kotorászhat a zsebemben!

  • Elképesztő és gyalázat amit művelnek!Elképesztő a pénzek lenyúlása!Nem értem az embereket hogy mikor mondják már hogy elég!Elvették az emberek 3 e milliárd magánnyugdíjpénzét is,de lehetne sorolni a végtelenségig!

  • Gábor Erzsébet: Ez így nem pontos. Az elmúlt nyolc évben frankhitelre vásárolt autóm ára a végén kevesebb volt mint a szerződés megkötésénél. Ez a forint jó árfolyamának köszönhető. A következő autómra a szerződésben kikötött összeg dupláját kellett kifizetnem, a jó frank miatt. Ki van hatalmon? Ki alatt dőlt be a forint? Segítsek?
    Ha a bankszektorban dolgozó magyar állampolgár is éhen hal, akkor jól érezné magát?
    Szinte minden annyiba kerül Magyarországon mint Írországban (többször fele árat fizettem itt mint a magyar ár). Ha a minőséget is figyelembe veszem, akkor itt olcsóbb is. A villanyszámlánk partiban van, pedig háromszor akkora a házunk és többet van sötét. Ráadásul villannyal főzünk és még rásegítünk éjjel a fűtésre villannyal. Csatorna és víz díj nincs. A benzin alig drágább. Sorolhatnám. Miért pont a bankalkalmazott fizetése fáj otthon, mikor minden rossz?
    Magyarországon pedig nem voltak kommunisták. Szokjunk már le róla!

  • Gábor Erzsébet
    2014 január 6
    6:27 de.

    „nem pénzügyi szektorokban dolgozóké tizede, az előző 8 évben hatalmon lévők jóvoltából”

    Mondja kedves, maga a kócos fogú rém álruhában, vagy simán csak egy megfizetett troll, netán kezelés alatt áll?
    Elmúltnyócévezni már csak Selmeczi Gabika szokott de még neki is rohadtul ég az arca közben. Ráadásul a fizetések mértékével kapcsolatban meg kifejezetten arcátlan!!! Magát biztos nem érintette az egykulcsos jövedelemadó áldása, az adójóváírás megszüntetése, a gazdasági szféra kismillió új adója ami mind a fogyasztón csattan! De nagyon csúnya dolog ám a hatalom lábánál kucorogva így semmibe venni, elhazudni saját, több milliónyi honfitársának mindennapi valóságát! Tükörbe már rég nem mer nézni ugye?

  • ille jol kitol onmagaval , ha bankolni akar mindoszze 5-600 kilometer kell autoznia ausztriaba , kakukkolo kukukk

  • oda-vissza sincs annyi, ügyeske, de mind1. majd összehozok egy találkozót avi ben barátommal, és máris megérte 🙂
    amúgy: köze?

  • ugyeske
    Nagyon ügyeske lehetsz, ha még mindig ott tartasz, hogy csak személyesen lehet pénzügyeket intézni.
    Amúgy, meg akinek van mit ki-be rakosgatni, annak simán megéri utazgatni, egy jó program, és jó kib..szás matolcsyval 🙂

  • antifülke, számlát nyitni csak személyesen lehet. utána már feléjük se nézek. e-banking 🙂
    én a nyugdíjamat fogom átutaltatni, meg az őrködésért járót. mindkettőt legálisan.

  • gyengécske
    Ha az önkormànyzatok még az adossàguk csapdàjàban evickélnének,mit
    tudnànak karbantartani,beruhàzni és béreket fejleszteni?

  • ugyeske: Megkötöttük a szerződést és azóta megy minden telefonon és interneten. Csak azért járunk bankba mert egy bizonyos munkát csekkel fizetnek. De Ille nem kap ilyen csekket.
    És most csökkentettek minden féle illetéket. Ilyen egyszerű a dolog.

  • hát, ez az. nem teszik egyiket sem. béreket évek óta nem fejlesztettek, mi több, leépítettek munkatársakat, járásoknak adtak át ingatlanokat és ügyintézőket, beruházni meg nem ruháznak be.
    mégis, mibe? egy nyomorult zebra kialakítására se telik sokuknak!
    szóval, miről beszél, erős elvtárs? mert hát, svájcból nem kellene okoskodnia, főleg nem helyismeret nélkül!

  • Az adossàg mellett mindenütt „takarékossàgi”àtszervervezések,leépitések-esetleg csöd- van.
    Amikor màr kevesebb,vagy egyàltalàn nincs adossàg,akkor lehet és javasolt a màsik irànyba elindulni.

  • Georgina Bojana

    Kedves Barátaim,
    ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit, mert a takarékoknál dolgozók fizetése is ott áll, sőt toporog, mint a többi magyar állampolgárnak, a más állásokban. Ők nem kapják meg azokat a hatalmas fizetéseket, mint más nagy bankok. Még a főnökök sem.
    Ez egy szerény, ám Magyarországot jól kiszolgáló, egyszerű rendszer volt/van.
    Az egyszerű parasztembereknek, akik kisebb-nagyobb összegeket raktak be, takarékoskodásból. Több okból, vagy telket, házat vettek, vagy a munkájukhoz kellett hitelt felvenniük, mert permetezőszerre, állatra szükségük volt/van. De olyan is előfordult, hogy a szülők évekig spórolgattak a gyerekeik esküvőjére.
    A lényeg az, hogy takarékoskodtak, de most is ezt teszik. Még a legegyszerűbb emberek is, ha csak filléreket, akkor filléreket tesznek be, mert így érzik magukat biztonságban.
    *
    Kár riogatni, mert ha mindenki valóban kivenné a pénzét, az egész rendszer összeomlana. A hitelek, mert vannak mindenhol kint, akiknek pedig bent van a pénzük, joggal követelnék. Ami minden takaréknak a tartaléka, mert van! Azt mind kiadnák – valóban tönkre mennének. De nem mennek tönkre. Átszerveződnek, ezenkívül semmi nem történik.
    *
    Aztán, a Postabankot is kisegítette az állam. Tehát ha bármi okból, de ilyen NEM LESZ, mert NEM LEHETSÉGES! – a betétesek nem kapnák meg a pénzüket, az államnak kötelessége a takarékszövetkezeteket kisegítenie.
    Olyan nincs, hogy a pénzt eltüntetik és azt írnák ki az ajtóra, hogy zárva.
    Ilyen nincs és nem is lesz.
    Maradjunk ebben.
    *
    Ne riogassuk az embereket, enélkül is vannak borzalmas hírek, amiért joggal eshetünk kétségbe.
    Rendben?!
    Szeretném.
    (( 🙂 ))

  • Dénes ERÖS
    2014 január 6
    12:35 du.

    Neárúdenekik drága Déneseltárs, hogy kiadósította e a zönkurmányzatokat!! Mera’ nemérdekes!!
    Tod, drága Déneseltárs, ezek a komenyisták még kípesek lennínek, oszt kiszámúnék, hogya zadósságállományunk, tod, a defizás, az nyócvann százalikossan a zönkurmányzatok kőcsönnye!! mer okosabbak vótak a narancseltársak minda rohattmulti fujjabelemkigyön kapitalista bankoseltársak! mer azok nemtutták, hogy mink majd megmutattyuk!! Mer pógármesterileg kétezerhatba mink nyócvanszázalíkot!! Aszt attunka dőzsnek, mer megírdeműjjük!! Leattuk a husszázalíkotis, aszt most a mi Viktorunk kifizeti!! Mindenki jójárt!!
    A haspártijak, mega nemdógoznyiakarók azok nem, dejazok nemis számíttanak!! Mera Lézereltárs megmonta, mindenki annyit ír, amennyije van!! A zellenszéki eltársaknak meg nincs!! Nekünk meg van!
    Szal, drága Déneseltárs, nekünkmán Havaj!! Ezeknekmeg Burungifőd!! Bár asszem, asztatisa fideszes eltársaknak aggyuk!!

  • Ille István

    2014 január 6
    6:31 de. Én úgy tudom, hogy Orbánék már a külföldi bankokhoz, svájcihoz is szabad utat kaptak, tehát kotorászhatnak. Ha nem jól tudom, elnézést.

    Hát, igen, tényleg „birka” nép a magyar, egy náci vezérhez hasonló emberért, politikai „bűnözőért” vonul, vonul, vonulgatnak aztán koppannak, de későn jönnek majd rá, hogy kit és miért „imádtak”………

    Igen, már a magánnyugdíjpénztári betétek elrablálásánál tömegesen kellett volna az utcára vonulniuk,
    valamikor néhány forintos benzin áremelés miatt tömegek tüntettek Budapesten, most meg MAGYAROK TÖMNEGEI SZÓTLANUL TŰRIK, hogy teljesen kifosszák őket,

    KI ÉRTI EZT ???

  • ki érti: senki. de hát, a magyar nem csak birka, de reménykedő is. hogy hát holnap biztosan jobb lesz. meg hát, majd csak abbahagyják az ország és a nép lerablását.

  • Falusi!
    Ne gyengélkedjél kérlek!
    Ki volt kormànyon 2002-töl 8 évig? 2002-bem „még volt pénz…”.
    Hogyan lehetett,hogy eladtàk a DUNAFERR-t,a MOL részvényeit,a MALÉV nyereséges részeit és nem költöttek a felgyülemlett problémàkra,de az adossàg egyre nött? Igy persze nem tudtàk àtvàllalni a régi-uj
    szàjhösök az önkormànyzatok adossàgàt,mint a jelelegi kormàny.

  • Dénes ERÖS
    2014 január 7
    11:19 de.
    Drága Déneseltárs..Kérgyémá’meg valakit, hogy magyarázza e tenekednek, hogy mitírtam..
    Nü, prószákodok mégeccer, mera lepényhal..
    Dunafat: Cucualisták beleőtek sok-sok pízet 96-97-be.. Gyövedelem, termelís, export háromszorozsra növekedett. Vetyenka valamellik ministránsa kitanáta, hogy a ruszkikka nemüzletülünk, ettű okafogyottá vátt a zacéllemezgyártáss. Vezírigazgató meg aszonta, akkó innendtű nincsen husszázalík nokijásdobozba. kormányzó kirukta. újjigazgató gyöszött, kaszát, meg atta a husszázalíkot, de ettű a gyár pénecskéjje nemnőtt, hanem fogyott. Lejis mondott kétezerkettőbe.. Mive -viszonylag- a zállameltárs, mega részvéttulajdonosokk is jójártaka zeladássa, elatták. Ki vezetteleja zeladást? naugye..
    Malév: Mongyá egyetlen ollan részit a malévnek, amellik gazdaságos vót!! Má vagy huszéve csak nyete a zállami támogatásokat, ahogyann a világ szinte valamennyi repüllő trágársága.
    MOl. Husszázalíkos belepofázási joga vót a zállamnak a zeladásba. A többsígbelevő külföldijék meg elatták a sajáttyukat a ruszkiknak, azokmeg nemhagytak belepofáznyi.
    Ámdemegdebár nemválaszútája kírdísemre, drága Déneseltárs!! hajeza kormány ollan muravajóll tejjesítt, há mesejjé, mitű ment égbe a zemútt három és félévbe a svejci Franciska (százhatvanrú kéccáznegyvenre) a zejuró, (kéccázharmincrú majnem háromszázra), mérnemcsökkent a zállamadósság még usse, hogy benyetek háromezermillijó nyugdíjaspízt, ehajtottak a robogó kismalac kunkori farkára vagy százezer rokkantat, megemetík a záfát, meg évi közel hatmillijó zejurót kapunka brüsszáli karvalytökösöktű.
    Szal. Mi a bánatos lóvaginárú beszíllő, drága Déneseltárs?

  • falusi komám, dénesnéptárs – mint már írtam – nem a tájszólásod miatt nem érti, amit írsz neki 😀
    amit ő ért, az a fideszes mantra. namu-amida-bucu
    http://www.youtube.com/watch?v=BrVCmZENG84‎

  • Gyengék!
    A Malév nyereséges része volt a teherszàllitàs,hoszulejàratra bérbe adtàk még a repülöteret.Csak ezekre volt érdeklödö, a veszteséges személyszàllitàst nem lehetett eladni,hiszen mindenki tulkapacitàssal küszködött.A MALÉV veszteségeit az àllam potolta,de ezt az EU megtiltotta,”befolyàsolàsa a légitàrsasàgok közötti piaci versenynek” cimén.Ez lett a MALÉV vége,mert tovàbbra sem volt vevöje.

  • vagyis, kiszervezték. tudja, úgy hívták, hogy malév air cargo. semmi köze nem volt a malév tulajdonosi részéhez. azon kívül kiszervezték – ahogy a bkv-nál is – a másik nyereséges üzletágat, a karbantartást, ellátást.
    déneske, nem megy ez magának!
    minden esetre rögeszméinek ismételgetése már jó messzire vezetett az eredeti témától.
    ezt meg úgy hívják: terelés.
    ez se megy magának 😀