Magyar Krónika, avagy Orbán főszerkesztő új játékszere

2014 január 6 4:28 de.35 hozzászólás

Magyarok Krónikája

Magyar Krónika az ultrafideszes kormányfolyóirat címe, maga Orbán tartja a szerkesztői értekezletet csütörtökön, írni is fog bele. Megszereztük a szerzőknek írt felkérő levelet. Ennél döbbenetesebb olvasmány 4 éve nem volt!

Tudatom, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Magyar Krónika címmel új havi folyóirat indítását szorgalmazza, melynek megalkotásában – mint szerző – személyesen maga is közreműködne. Miniszterelnök úrral egyeztetve tisztelettel felkérem, hogy e szellemi vállalkozásban – mint szerző – írásaival Ön is vegyen részt.

 Így kezdődik az a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott és Bencsik Gábor főszerkesztő által írott levél, amit legalább 100 kormányhű potenciális szerző kapott meg a napokban. A január kilencedikei alakuló értekezletet személyesen Kim Dzsongun Orbán Viktor miniszterelnök tartja a Magyar Demokrata hetilap Andrássy úti szerkesztőségében, és a tervek szerint május elsején meg is jelenik az első szám.

Olyan havonta megjelenő, a fideszesség eszenciáját jelentő folyóiratról van szó, amelyikbe a lapot kitaláló miniszterelnök mellett kormánytagok és vezető Fidesz-politikusok is írnak majd, a kötelező újságíró-tudós-művész-híresember koktélon kívül. Akkora lesz, mint az alkotmány díszkiadása, vastag papíron, reprezentatív külsővel. A havi tízezer példány egy részét – ellentmondó a levélben, hogy a felét vagy a háromnegyedét – ingyen osztják szét állami vezetők, közkönyvtárak, középiskolai könyvtárak, középiskolák igazgatói, határon túli magyar iskolák és magyar intézmények, valamint hazai polgármesterek között.

Ha a lap tized olyan jó lesz, mint a felkérő levél, már most örökre győzött az észak-koreai típusú magyar jobboldal.

….

Keresd a jót!

 Ez a vastag betűvel szedett szlogen a leendő szerzőknek. Akik azon felül, hogy jól meg lesznek fizetve – de erről később – konkrétan evangélisták lesznek. Esetleg próféták. Ugyanis örömhírt mondanak. Itt áll előttem a levélben:

A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond.

Meg kell, hogy mondjam, hiába a tisztességes pénz, nem lennék szívesen Orbán Viktor szerzőtársa, mert olyan részletes és bizarr módon szabályozzák, hogy az örömet milyen témákban és milyen hozzáállással írjam meg, hogy Révai József sárgulhat a sírban az irigységtől.

Nem viccelek, ez a Bencsik-Kerényi-féle útmutatás egy összefüggő részlete. Ekkora idiótaságot még egy rákosista vagy észak-koreai őrült cenzor se mert leírni.

Visszatérve ahhoz, hogy Orbán Viktor és a Fidesz reprezentatív lapjának felkért szerzői próféták lesznek, az is kiderül a felkérésből, hogy nem akármilyenek, hanem olyanok, akik bármikor benyalnak egymásnak, de a buzulásig azért nem mennek el. Ebből a sorból derül ki:

 Ha egymásban találják meg a jót, azt is megírják. Itt ne legyen bozótharc. Baráti tűz sem.

De a lényeg, hogy Fidesz-prófétának lenni jó, mert több millió embert vezethetünk, plusz bónusznak pár másik prófétát:

Híveink sorvezetőre vágynak. Követendő mintára. Szerzőink felvállalják e szerepet. Vezetik az olvasót. És egymást is. Annyira bizarr mindez, hogy az olvasó joggal gondolhatja, önkényesen válogatok vicces részleteket, hogy két elismert értelmiségit olyan nevetséges hülyének állítsak be, aki ráadásul úgy viselkedik, mint a Tanú valamelyik szereplője. Ezért idemásolom a teljes vonatkozó szövegrészt a levélből:

A Magyar Krónika célja legjobb szerzők megnyerése, kik számlaképesek, s hajlandóak hónapról hónapra megnyilvánulni e folyóirat hasábjain.

A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond.

A Magyar Krónika jelszava: keresd a jót.

Legjobbjaink a gondolkodás négyzethálóját rávetítik a jelenségekre, s ha jót lelnek, megírják. Ha egymásban találják meg a jót, azt is megírják. Itt ne legyen bozótharc. Baráti tűz sem. Kell a jó, a szép, az igaz, az érvényes gondolat, a tanítás, a pozitív energia és a szövetség. Kell az igen. Igen, keresd a jót.

Lapszerkesztési ismeretek gyengeelméjűeknek

Azt hiszed, hogy ennél jobban nem fogsz meglepődni? Miután Bencsik és Kerényi megmondták, hogy milyen témákban és mire figyelve kell írni, jön az a rész a levélből, ahol pár száraz technikai részletet ismertetnének. Na de Orbán Viktor szerkesztőségében, ami eszerint sokkal vadabb drogbarlang a régi Narancsnál vagy Indexnél is, még a száraz részletek is olyanok, mint máshol egy kábítószeres álom. Azt, hogy „A szerzőinknek bizonyos formai követelményeket be kell tartaniuk”, a következőképpen fogalmazzák meg:

A lenti leírás rigorózus, de ne rettenjünk el. Csak kikalapált gazdálkodás és kicsiszolt forma segítségével épülhet szellemi templom, melynek oltárain minden szerző a maga legjobb liturgiáját mutatja be. Tetszés szerinti tartalommal, alcímmel és terjedelemben.

Ezekhez a barokk körmondatokhoz vajon mit kell tolni? Ezután jön az egyik kedvenc részem, a „lapszerkesztési ismeretek gyengeelméjűeknek és kisgyermekenek”:

Egyetlen komoly kérés az oldalpárokban, az oldalpárban, az oldalban és a hasábban történő szerkesztés elvének betartása. A több oldalpár szerzője a monumentális formát valósítja meg, az oldalpáré a tekintélyes formát, az oldalé a kis formát, a hasábíró szösszenetével vesz részt e vállalkozásban.

Lehet választani.
Így jöhet létre a személyesség varázsa: ezek az oldalpárok az enyémek.
Vagy: ez az oldalpár én vagyok.
Vagy: ez az oldal én vagyok.
Vagy: ez a hasáb én vagyok.

Nem is tudom mit gondolnék, ha tekintélyes jobboldali közéleti személyiség, tudós vagy ismert kormányimádó újságíró lennék, és ebben a stílusban tárgyalnának velem:

Javallott házi könyvtáraink képeinek és az általunk készített felvételek használata. A szorgalmas méhecskéről készített kép szép és jogtiszta. Ha ikergyermekeink születtek, jöhet róluk a mobiltelefonon készített felvétel.

Az utóbbi mondat ráadásul azért is zavarba ejtő, mert ezután arról írnak, hogy a Magyar Krónika félkemény borítós, nagyalakú, nemzetiszín keretbe foglalt, nehéz, jó papírra nyomott, könyvespolcra kívánkozó kiadvány lesz. Eszerint tele az Új Értelmiségi Elit ikergyerekeinek mobilos fotóival.

Jó volt a színdarab. Megírom. Lebilincselt a koncert. Megírom. Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom. Ellenfelem jól szólalt meg. Megírom és megdícsérem.

A Magyar Krónika szerzői szellemi életünk meghatározó személyiségei. Akikből nem önbizalomhiány árad, hanem derű, hit és szakmaiság.

 A teljes cikk erről az agyamentségről itt olvasható:  http://cink.hu/teljes-titokban-ujsagot-alapitottak-orbannak-1495152085 by Szily László

Bónusznak itt van Kerényi Imre hivatalos címe a végére:

a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott.

Anyám, borogass!

Gyorshír: kiszivárgott az első szám címlapja

MK címlap

35 hozzászólás

  • Hogyan mer ez az ujsàg…..,màsokat ilyen formàban kritizàlni?
    Miröl irnak itt,ki ir itt?

  • mi a gondja, erőském? hát csak összelapátolja egy kupacra kerényi azt a szart, amit ma jobboldali újságírásnak neveznek! orbán meg főszerkeszti. hát nem örül neki?
    aztán meg, miért kellene ehhez mersz?
    van egy javaslatom: jelentsen fel! 😛

  • Gábor Erzsébet

    Mutassanak olyan pártot, vagy kormányt, amelyik nem a hozzá lojális embereket hozza helyzetbe. Az Önök durva és közönséges, emberi méltóságot nem tisztelő írása magukat minősíti. Munka, család, nemzet az Orbán-kormány jelszava és e szerint cselekszik, itthon mi saját bőrünkön tapasztaljuk.

  • András Paál

    Milyen információkra épül ez a „cikk”?
    Informatívnak vagy szórakoztatónak szánták?
    Több, mint megtévesztő.
    Mert, hogy magyar, az még csak-csak, de mitől kanadai?

    Szegény Ille István, aki Hankiss Elemért jobboldali szarnak gondolja…

    Jobbulást kívánok!

  • hát ez az, hogy a saját bőrünkön tapasztaljuk! munka? az nincs. család? széthullóban, anya munka nélkül, apa köz- vagy vendégmunkás, a gyerek megpattant – nem mellesleg a családon belüli erőszak orbánéknak nem tétel. nemzet? megosztva.
    miről is beszél, kedves erzsébet?
    ha ide idézné, hogy milyen emberi méltóságot is kellene tisztelni kerényiék legújabb elmebetegségében?
    simicska és a többi oligarcha helyzetbe hozás, na, igen, az valóban komoly érdek, őt tartják el a fideszt, ők finanszírozzák a propagandájukat, vagy úgy gondolja, minden egyes állami megbízásnak nincs meg az ára, hogy mennyit is kell abból befizetni a pártkasszába?
    ezt a minősítésdit meg, ha javasolhatom, inkább hagyja. kommersz és érdektelen.
    persze, ha magának bayer zsolt stílusa jobban tetszik, akkor megértem 😀

  • Szennylapokat eddig sem olvastam,ezután sem fogok…!

  • Az idiótáknak lefordítom magyarra:
    a feladat az, hogy jó pénzért („számlaképesen”) CSAK pozitív dolgokról írjanak ( „s ha jót lelnek, megírják. Ha egymásban találják meg a jót, azt is megírják. Itt ne legyen bozótharc. Baráti tűz sem. Kell a jó, a szép, az igaz, az érvényes gondolat, a tanítás, a pozitív energia és a szövetség. Kell az igen. Igen, keresd a jót”), ha a kormányról nem tudnának mit, akkor írjanak a pitypangról valami pozitívat.
    Ha nyert simicska pár milliárdot, azt is megírhatják, hiszen az nagyon jó, pozitív.
    Ha még egy stadion épül felcsúton, azt is.
    Ez egy pártkiadvány lesz, a régi megbízható kommunista elvtársak szerkesztésében, valószínűleg közpénzből (milyen egyéb, üzleti alapon működő lap lenne képes a kiadványainak nagy részét ajándékba adni?). Bencsik és Kretényi az átkosban és a birkamenetben már bizonyított, jóelvtársak.
    Hogy miről fognak írni májustól, ha áprilisban bukik ez a tolvaj banda, arra kiváncsi leszek. Akkor a pitypang mellett arról írnak, hogy csökkent a rezsim? 🙂

  • nade, kérem! még hogy egy orbánilag főszerkesztett, veretes kiadvány szennylap lenne!
    az egész ország épülését szolgálja, kedves barátom!
    meglátja, milyen jó pénzt fognak fizetni érte a gyűjtők, amikor már csak rossz álom lesz orbán és talpnyaló bandája!

  • Gábor Erzsébet
    2014 január 6
    6:09 de.

    „Munka, család, nemzet az Orbán-kormány jelszava és e szerint cselekszik, itthon mi saját bőrünkön tapasztaljuk”

    Na ne! Ez most komoly?! Mi kell ahhoz, hogy valaki ilyet ma már lebírjon írni? Maga valami rokon, esetleg trafik tulajdonos? Az meg végképp nem világos hogy mer mások nevében „mi” nyilatkozni?! Igen, maga lehet kellemes seggmeleget érez a vastag arcbőrén, de ha kitekint az aktuális seggnyalásra kijelölt célpont farpofái közül feltűnhet, hogy a „mi” szűk kis halmaza körül van egy óriási másik halmaz a „ti” akiknek egészen másféle tapasztalata van.

  • köszönöm, de életviteli tanácsokat magától se fogadok el, kedves paál.
    ha pedig maga nem tud különbséget tenni az informatív és szórakoztató közt, akkor buta is marad, meg nevetni sem fog 😛
    „Mert, hogy magyar, az még csak-csak, de mitől kanadai?”
    ki állította, hogy az orbáni krónika kanadai? 😀

  • hát, ez a számlaképesség nekem fel sem tűnt! na, ezek aztán az igazi bértollnokok! jó pénzért, miért ne? mennyi is a szellemi terméken az ÁFA? 5%? kurva sokat kell azért lejsztolniuk, hogy állam bácsinak is jusson valami!

  • Elképesztő ez a pazarlás!Minden játékszerét megvalósítja s közben az emberek éhezne!

  • Gábor Örzsébet..
    Mélyebbre azt a nyelvet, ott dolgozik csak igazán. Egyébként melyik országban él? Mert tuti nem itt az már biztos.
    Erős DNS meg már bizonyított.
    Ő az oldal humorheroldja.

  • Göllner András

    Jobb helyeken, mondjuk kanadába, ha az uralkodó miniszterelnök egy 10,000 példányszámban megjelenő újságot indítana útjára, amelyben szövetségeseit (akik közt szép számban szerepelnek a gyülöletkeltők, mint pl Kerényi, aki pár évvel ezelőtt Amerika elpusztításáért ágált, vagy Bencsik András, a Magyar Gárda egyik alapítója, aki ma is Szálasi katonáit siratja), és arra kérné fel őket, hogy JÓL (alaposan) és ÖRÖMMEL (mosolyogva) nyalják a fenekét, a nép egy jó nagyot röhögne, a komolyabbak pedig azt mondanák, menjen már a miniszterelnök Orbanisztánba, ott a helye, ahol az ilyen gusztustalanságokat úgy lenyelik az emberek mint egy kacsa a galuskát. Hajrá Magyarok !!! Uccu neki !!! Javasolnám a következő szlogent az új lap fejléce alá: „magyar s…be magyar l…szt” BUÉK és Szilveszter (vizi)

  • Há’ nemtom, eltársak.. Nekem teccika zötlet. Merhogyám a Lúdas Matyi már nema régi, meg köll valami vidámságis a zemberek ílettyibe..
    Azé’ vóna ám javallatunk nekünknekis. A plébánosuris, meg a taníttóuris, demég a korcsmárosis egyetírtett velem azügybe, hogy eszta rísz bővittenyi köllene:

    Lehet választani.
    Így jöhet létre a személyesség varázsa: ezek az oldalpárok az enyémek.
    Vagy: ez az oldalpár én vagyok.
    Vagy: ez az oldal én vagyok.
    Vagy: ez a hasáb én vagyok.

    Arra gondútunk mink, hogyamikor a Ministránselnökur írgya a zesőódalas köszérdekütt, akkor odakőne biggyesztenyi, hogy: ” eza gyökér énvagyok!”

    Csókutattyuk a kerányiurat. (vanitten két kehes lúis..)
    Nü, cheers!!

  • Christopher Adam

    Felelős miniszterelnökként (jobboldaliként is), biztonságos távolságot illene tartani a Magyar Demokrata főszerkesztőjétől, és nem pedig új propagandaterméket inditani vele. Ezt tette Stumpf – például – bár nyilvánosan ő sem azért hátrált ki az egészből, mert a szélsőjobbal nem szövetkezik, hanem „egyéb elfoglaltságai” miatt.

  • Hát én sem rajongok Bencsikért és Kerényiért. Kár, hogy őket kiemelték. Van a magyaroknak JOBB újságíróik is!
    A magazin ötlete viszont tetszik és remélem nívos, irodalmi magazin lesz!

  • kedves figyelő, itt a százas lista. csak, hogy ne akadjon meg bencsiknél és kerényinél:
    http://cink.hu/itt-az-orban-viktorek-szerint-legfideszesebb-ujsagirok-1495367105
    ablonnczy és stumpf már nemet mondtak.

  • na, emberek, lehet csodálni a magyar krónikát! az írásba inzertáltam az első szám címlapját, érdemes visszaolvasni a cikket 😀
    már keresik a tettest, aki kiszivárogtatta a nyers változatot.

  • Puchert János

    Gonoszak vagytok örülnünk kellene, hogy szeretett miniszterelnökünk gondol a jövőjére, a miniszterelnökség után is akar valamivel foglalkozni hát nem mehet Felcsútra pályagondnoknak vagy netán szertárosnak

  • Kedves internacionalistàk!
    Vàrjuk meg az elsö kiadàst,utàna véleményezzük!

  • Én kiegésziteném a thémakört,irjunk a sikeres kisebbségiekröl!
    Mert ilyenek is vannak. Hogyan tudtak sikeresek lenni? Példaképekre,példàkra van szüksége a szegénységben élöknek!
    A tervezett munkaalapu tàrsadalomnak erre a segitségre is szüksége
    van.
    Kennedy elnök szavai örökérvényüek:”Ne azt nézd-vàrd-,hogy a közösség-az àllam-mit ad neked,hanem azt,hogy te mit tudsz adni a közösségnek”.Csak azok az àllamok sikeresek,ahol a nagy többség ezt magàévà teszi. Mindenkit ösztönözni kell,hogy több és jobb akarjon lenni,a sajàt és a közösség érdekében.

  • egyetértek. milyen olyan jól informált, kezdje maga. garantálom a megjelenését – már, ha adja hozzá a nevét. mert hát, kommentelni és cikket írni, nem ugyanaz.

  • Puchert János

    A debreceni anyatejgyűjtő állomás 2014. január 1-jén megszűnt, ám mivel az édesanyák petíciót indítottak az interneten a régió egyetlen anyatejgyűjtő állomásának felszámolása miatt, ezért újra kinyitott. A hírt Kósa Lajos debreceni polgármester jelentette be egy sajtótájékoztatón. Mikor az RTL riportere azt tudakolta Kósától, miért azután indult az egyeztetés a klinikával az újranyitásról, miután bezárt az anyatejgyűjtő állomás, a fideszes politikus kisétált a képből és azt kérdezte a riportertől: „Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni? Az fog történni, hogy én nem erre a kérdésre válaszolok egyáltalán. De azt nekem szabad. Ön azt kérdez, amit akar, én meg arra válaszolok, amire akarok.” (A felvételen 1:47-től látható ez a rész.)

    A pozitív dolog az, hogy mostantól több pénzt adnak egy liter anyatejért, mint eddig.

    Csak pozitív dolgokat lehet majd a krónikába írni tessék itt van egy örömteli hír

  • Dénes ERÖS
    2014 január 6
    1:22 du.
    Drága Déneseltárs!!
    Aszüzeni a taníttóur, hogy kérgyé meg valakit, aki tuggya hogy huna a könnytár, hogy kírgye ki neked a bőcsek könyvit. mer aszta Keanódy idizetett mán vagy ötvenszer ideragtad, de majnem mindig rosszkor.
    Plábánosurisüzent, aszonta, kérdezzémámeg valakit, hogy mérmonta eza kannándy, amit mondott..
    Montakmég ollasmiket is, hogy valami kugli vagy micsoda a legjobb barátod, hát majd hozde eccer asztis magadda, mer kétekkora balf.. izé..belefáradót a világ dógaiba ritkán látunk eggyütt.
    Szójjá ha gyüttök, maj eduggyuk a zezüstöt.

  • ez a lényeg, kedves jános, hogy arra válaszolnak, amire akarnak, és azt, amit akarnak, mert azt nekik szabad.
    ez már csak így megy a küszküllő által idealizált, folytonosan taglalt demokráciában.
    kósa eddig is pökhendi, pimasz volt, ezután is az marad. mert azt neki szabad.

  • falusi, édes komám, ennek tizedét sem érti erős elvtárs, és nem a dialektus miatt 😀
    ezek az adatok neki nem mondanak semmit, mert nem a szentkirályi utcából küldték, tehát egyszerűen nincsenek!
    (azért emlegetem a szentkirályi utcát, mert a lendvaiban csak a fidesz székháza van, az operatív törzs a szentkirályiban székel)

  • Ivány Mihály

    Kedves Ille István

    Magyarországon csak a lejárt „baloldalnak” van joga fenntartani mszp-s, együtt-pm-es, „liberális” lapokat ,tv adókat? Csak náluk természetes,hogy lejárt,bukott politikusok, közéleti személyek újságokba írnak cikkeket, véleményeket mondanak? Kérem, hagyjuk meg ezt a jogot a nemzeti jobboldalnak is, ne gyűlölködjünk, mindenki tegye a maga dolgát és éljünk egymás mellett békességben, elismerve mindenki jogát ahhoz ,hogy azt tegye,amiben hisz, nem sértve a másikat, tiszteletben tartva az ország,nemzet érdekeit.

    Tisztelettel

    Ivány MIhály

  • kedves iványi mihály!
    azt írja, lejárt baloldal. azt írja, lejárt, bukott politikusok. azt írja, nemzeti jobboldal. azt írja, ne gyűlölködjünk.
    ezzel már meg is határozza helyét a NER-en belül.
    valóban ennyire tájékozatlan a hazai médiában uralkodó, ráadásul elfogult túlhatalmi mibenlétről?
    valóban ennyire nem veszi észre, hogy kik és hol gyűlölködne, nemzeti színekbe burkolózva?
    ezek után, ugye, nem baj, hogy nem veszem komolyan ajánlatát?
    üdv: ille istván

  • Kedves internacionalistàk!
    Mint màr javasoltam,1.hogy vàrjuk meg az elsö kiadàsàt a jövendö lapnak,2.a kisebbség/most pontositok/sikeres személyiségeiröl is szämoljanak be az uj lapban,hogy esélyt és föleg jo példàt làssanak a felemelkedésükre. Erre a 2.javaslatomra én felkérném-elsösorban-az érintettek jeles képviselöit.

    Mi a véleményük?

  • Christopher Adam

    Dénes Erös:

    Köszönöm, de nem kérek államilag finanszírozott és szerkesztett sajtótermékekből. Elméletileg Magyarországon is piacgazdaság van.

  • erőském, elfelejtett valamit: már az előző javaslatát is értettük, és már arra is ugyanaz volt a válasz, mint most: maga biztos forrásból értesül mindenről, ráadásul ott van a pártjában, parlamentjében a kisebbség több jeles képviselője is. nosza, ne legyen rest, első kézből szerezzen információt!
    jelentkezzen, és gondoskodunk róla, hogy megjelenjen a KMH-ban!

  • Drága tezsvérureltársak..
    Tippeljetek..

    ” Ön szerint mi lesz a Magyar Krónika blamázs folytatása?

    1.Biszku Bélát ismét letartóztatják

    2. Szilvássy Györgyöt beviszik

    3.40%-ra emelik a rezsicsökkentést

    4.Selmeczi Gabriella megvédi a pitypangot

    5.Lóf@sz lesz itt, nem Magyar Krónika ”

    Szerintetek? 🙂

  • Hány trafikot kaptál Déneském Erőském?!

  • todor, bernben nem osztogat a fidesz trafikot. még nem. különben sem annyira fontos személy nekik erős elvtárs. csak egy önjelölt papagájkommandó tag 😀