Kórdokumentum

2014 január 7 8:24 du.44 hozzászólás

Rátesi Margit magyarországi újságíró már írt a Kanadai Magyar Hírlapnak, vendégszerzői kapacitásban. Ezuttal azonban üdvözöljük szerzői csapatunkba! Mától írásai fotójával, illetve rövid önéletrajzával jelennek meg lapunk virtuális hasábjain.

*

Új folyóiratot gründol Kerényi Imre, a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott (nem vicc, tényleg ez a titulusa) és Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata című hetilap lapigazgatója, Bencsik Andrásnak a lap főszerkesztőjének és a békemenetek fő szervezőjének testvére.

Már el is küldték a terjedelmes felkérő levelet, nem fárasztanám az olvasót a bornírt, és szemmel láthatóan fogalmazásgátló hatása alatt írt teljes szöveggel. (itt olvasható: http://cink.hu/teljes-titokban-ujsagot-alapitottak-orbannak-1495152085)

A tervek szerint május elsején megjelenő, Magyar Krónika címet viselő lap gazdasági háttere stabil: a 10 ezer példány felét árusítják majd, a másik felét ingyen kapják polgármesterek, könyvtárak, és a hogy a határon kívülieknek se legyen jobb, külhoni magyar iskolák, intézmények. Ja, hogy miből készül a „nagyformátumú”, félkemény borítójú, vastag papírra nyomott termék? Hát egyelőre abból az alig több, mint 300 millió forintból, amit „Orbán Viktor miniszterelnök úr szorgalmazására” a költségvetésből szánnak e nyomdatermékre.

Kerényi Imre Krónikája

Kerényi Imre Krónikája

A lap krédója: Keresd a jót! „Legjobbjaink a gondolkodás négyzethálóját rávetítik a jelenségekre, s ha jót lelnek, megírják.” Természetesen a centrális erőtér embereinél, akiket az újságírók majd „tisztelettel és szeretettel” mutatnak be, riportok(!) keretében. Erre ugyan kíváncsi lennék, egy ilyen bemutatás az interjú, a portré, esetleg az óda műfajában lenne elkövethető, de hát kicsire nem adunk. És az sem lenne érdektelen, amint egy ilyen neves emberre a gondolkodás négyzethálóját vetítik… „A Várkertbazár felújítását vezénylő néhai Zumbok úr, a Kossuth teret megálmodó Wachsler úr, a nagyberuházásokat bonyolító Fürjes úr, (…), a tejcsináló Cserpes úr, dalcsináló Ákos úr, a kiállításokat varázsló Baán úr, a színházcsináló és öt gyermeket nevelő Vidnyánszky úr, a borkészítő Bock úr, a lótenyésztő Lázár testvérek meg a többi eredményes ember mesélje el e folyóiratban gyermekkorát is, képzését is és a nagymama krémesét is.” Szegény Cserpest egyenesen azzal gyanúsítják, hogy maga csinálja a tejet, nem bízza marhákra, meg egyéb emlősökre…

A reménybeli szerkesztőbizottsági tagok amúgy is forradalmasítják a sajtóműfajokat, el lehet felejteni a tudósítást, a hírt, a kommentárt, a glosszát, a tárcát, meg a hasonló macerákat – csak leszámoljuk a karaktereket, aztán máris világos, hová tartozik a szerzemény. Ugyanis több oldalpár, oldalpár, oldal, illetve hasáb „műfajban” gondolkodnak. Az oldalpár szerzője monumentális, az oldalpáré tekintélyes formát, az oldalé a kisformátumot, a hasábszerző meg a szösszenetet valósítja meg. A részletekben ugyan van még kis zavar, mivel az oldal terjedelmét 6000 karakterben adják meg, míg a hasábét – amelyből egy oldalra hármat szánnak – 3000 karakterben. Mindezt „felképezve”. A fotókról a szerzőknek kell gondoskodniuk, készíthetik mobillal, bármivel, bármiről.

És az ajánlott témák zavarbaejtő bősége! „Jó volt a színdarab. Megírom. Lebilincselt a koncert. Megírom. Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom. Ellenfelem jól szólalt meg. Megírom és megdicsérem.” Nem is tudtuk, hogy a televízióban kérdezőbiztosok működnek.

A szerkesztőség nyitó ülését maga a miniszterelnök celebrálja csütörtökön, de a munkatársak gárdája sem akármilyen nevekből áll. A szerkesztőbizottságot Balogh Zoltán, Kerényi Imre és Vizi E. Szilveszter adná, illetve adta volna, de Vizi professzor úr elhárította a megtiszteltetést. (Balogh Zoltánt nem tudjuk azonosítani, a hasonló nevű miniszter ugyanis h-nélkül, Balog-nak írja a nevét.) A főszerkesztő a már említett Bencsik Gábor lesz, szerkesztő a Magyar Nemzetből is ismerhető Csontos János. A szerzőgárda nem kevésbé tekintélyes, az abc rendbe szedett lista O betűjénél magát a miniszterelnököt és kedves nejét találjuk. Nem hiányozhat Bayer Zsolt, Fritz Tamás és a többi ismert alak sem. Sőt, nem elégednek meg az újságírókkal: tollra – klaviatúrára kaphat – Boross Péter MDF miniszterelnök, Kövér László, Martonyi János, Matolcsy György, és persze a veretes stílusáról ismert Deutsch Tamás. (Kanadaiaknak: Deutsch rendszeresen tvitterezik, sajátos stílusban. A legismertebb szösszenete a kövekező volt: Ki a fax (csak ő kiírta a megfelelő magyar szót) az a Melia?) Kis szépséghiba, hogy az eltelt fél nap alatt eddig ketten bújtak ki a megtisztelő felkérés alól: a Heti Válasznál dolgozó Stumpf András és Ablonczy Balázs.

Pedig a honoráriumok igen csábítóak: 50 ezer és 200 ezer forint között markolhatnak a skíblerek – természetesen számlára + áfa.

Az eddig felpörgött reakciók azt mutatják: bárkinek tönkreteheti akármekkora renoméját, ha becsempészik erre a listára.

Rátesi Margit

44 hozzászólás

  • asher alexander

    Haaaaaat azer ez a „mu” meg se fogja kozeliteni az altalam joval nagyobbra becsult munkat a „GESTA HUNGARORUM”-ot,amit „ha” en jol emlekszem Kezai Simon mester irt vala!!

  • Szerintem inkább tűnik pártpolitikai kiadványnak, mint lapnak.
    Node mindez közpénzen és nem pártkasszából?

  • Mit csinálhatna a szerencsétlen?
    Már nincsenek, elmúltak a régi nagy Május 1-i nagy tömegdemonstrációk, amik látványtervezését elvállalhatná.
    Ennyire futja!
    Vagy már akkor is csak egy nyalnok volt?

  • ‘A politika, és aktorainak, a politikusoknak a lejáratása a közvélemény szemében szerintem a legnagyobb kártétel, amit el lehet követni az „egyszerű” emberekkel szemben.”
    A fenti idézet Rátesi Margit személyes életrajzában olvastam!
    Vajon ez a fórum, vagy blog, nem kizárólag erről szól? Lejáratni a mai politikai vezetőket?

    Más, a cikkben olvasom, hogy a meghírdetett magazín az államnak 300 millió forintba kerül majd.
    Christopher cikkében ami már a második a témáról ( fenti a harmadik) viszont 180 millió forintba fog kerülni.
    Döntsék most már el.. melyiknek higgyen a szegény ember….?

  • nade figyelő! nem mindegy magának, hogy miről szól ez a fórum? tudja, ha egy politikust van miért lejáratni, akkor azt le is fogják járatni.
    országos szinten kedvenc pártja talán nem teszi ugyanezt? sajtóorgánumai talán nem teszik ugyanezt? vagy az más?
    az pedig, hogy mi, mennyibe kerül, nem magának fáj, vagy tévedek? nem az ára a lényeges, hanem maga az a szomorú tény, hogy az állam pénzéből egy pártkiadványt finanszíroznak! a maga pénze bánja? nem. az enyém, pedig én nem erre szántam.
    teljességgel mind1, hogy 2,3 vagy tíz írás születik ugyanabban a témában. maga számolja, és, mire megy vele?
    hallott már arról rebesgetni valamit, hogy mi is az ellenzék – azon belül annak még megtűrt orgánumai – szerepe?
    ha jól sejtem, maga kb. serdülő kora óta a baloldal kérlelhetetlen ellenfele, hogy úgy mondjam, ellenzéke.
    megtenné nekünk azt a szívességet, hogy kifejtené, emigrációs tevékenysége ugyan, miben is merült ki? mert olybá tűnik, maga sem működött másképpen.
    tegye meg, hogy ne nekünk kelljen a tényekkel szembesíteni, mivel rogyadozó emlékezete már sok mindent másképpen vetít.
    csak, hogy az utolsó „emlékképére” hivatkozzak: ss-ek menetelnek bécs utcáin, a hangszórókból hitler őrjöngése hallatszik, közben egy kávézóban reggelizik…
    nem ez az első, hogy figyelmeztettük: fantáziája nem egyenlő a valódi eseményekkel. még egy pincében, 1945-ben történtek esetében sem.

  • Kerekes Sandor

    AZert talan akarki renomejat nem lehet alaasni a sejtetett egyuttmukodessel.
    Szinetar MIklos lerazta magarol a gyanut es meg Akos a pop zenesz is jol jott ki belole, amikor kozolte, hogy el sem megy az alakulo ulesre.
    Konnyen lehet, hogy ez a lap valojaban a kollaboransok Mohacsanakfog bizonyulni.

  • Puchert János

    Tessék mondani akik ezt a krónikát kitalálták látta már pszichiáter, mert ugyebár vannak foglalkozások ahol kötelező az alkalmassági vizsgálat a politikusainkra van bízva az ország irányítása tízmillió ember boldogulása függ tőlük talán megérné ha reájuk is kiterjesztenék az alkalmassági vizsgálatot

  • Hát igen, a jót valóban lupéval kell keresni. Nem tudom, hogy ez az éltes,tupírozott kakadu, látens (?) buznyák, mit akar még? Semmi pénz és villogás nem elég neki? Ő is holtáiglan nyugdíjkorhatár hosszabbítást élvez? Na és persze felveszi a nyugdíjat és az egyéb szolgálatai után juttatott hatalmas pénzeket is, mint a többi farizeus-keresztény tulokmagyar (pl. Harrach, Pintér, Martonyi, Mátrai Márta, Balczó stb. Undorító megélhetési „politikusok”.

  • én meg asszittem, paróka…mindegy, nem a megjelenéséért szeretik 😀

  • Szolgálati közlemény: a hírek szerint azóta lemondta a közreműködést Sándor György humoralista, Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője és „dalcsináló” Ákos is.

  • talalom
    2014 január 8
    10:10 de.
    Úgy tűnik, nem mindenkinek korpásodik a haja! 🙂

  • Ille István
    2014 január 8
    2:27 de.
    Kedves István!
    Maga is a régi módszerrel akar operálni.
    Támadással védekezik.
    Én csak azt a hibát követtem el, fenti szövegemmel, hogy rámutatam a nevzetes Rátesi Mária szövegében talált hibákra.
    1,, ez a lap, igenis főleg a mai politikai vezetőréteget huzza le, ha tetszik valakinek, ha nem.
    2, két cikkben más és más összeg szerepel, az egyik majdnem megduplázza a másikat.
    Tehát mindketten hasukra vertek, az összeg meghatározásában.
    Ha olvasok egy cikket, ami azt sugallja, hogy informál, akkor HIHETENDŐ TÉNYEKET várok. Nem meséket.
    Legalább leellnőrizte volna valaki a cikkeket, nem állna ez fenn.
    Így az MKH elvesztette hitelességét és nem hisz az ember MÁS adatokba sem.
    Vádjai az én „fantáziáimról” viszont nem állnak meg.
    Mi van nekem abból jó, ha hazudok és „fantáziálok”, különösen itt?
    Higgye el, hogy én NEM a hasamra ütök és írok valótlanságokat, mint a fenti cikkírók!!!

  • figyelő, maga nem ér annyit, hogy bárki támadja.
    miért piszkálja a csőrét, hogy egy ellenzéki lap a mai politikai vezetőket húzza le?
    mit számít, hogy mennyibe kerül? egyiket is, másikat is az állam fizeti, nem maga, tehát, köze?
    az pedig, hogy maga szerint mi veszítette el hitelességét, remélem, belátja, annak megítélése nem a maga kompetenciája, ráadásul nem is alkalmas rá.
    számtalanszor szembesítettem – no, nem a hazugságaival, mert ahhoz tudatosság kell – hanem a memóriája délibábjaival.
    sajnos, egyre kevésbé tud különbséget tenni a múlt és a jelen valósága közt.
    feltettem kérdéseket, nem válaszol rá. szembesítettem kommentjei „sajátosságaival”, nem reagált rá.
    szóval, miért is kellene bármit is hitelesnek tartani magától?

  • Ille, a hitelességet NEM én mérem, az automatikusan jön.
    Ami meg a memoriámat illeti, szeretne maga ilyen jó memoriát ha majd eljut a koromba! Arról nem is beszélve (úgy látszik ezt nem tudja) az öregségi memoria a MÚLTAT remekül konstruálja, állitólag a közelmult az, ami baj! Még ezt SEM értem el, de majd szólok.
    Sértegettem én magát? NEM, soha! Szóval, kopjon le rólam!

  • Hát az baj!
    Ha elszáll a rövidtávú memória, az komoly problémákra utal. Mondjuk agyérkatasztrófa gyengébb változata. De ha üldözési mániával is párosul az már más betegség.

  • figyelő, a hitelességet valóban nem tudja mérni. teljességgel alkalmatlan rá.
    az, hogy mennyire nem igaz az állítása az öregségi memóriáról, éppen a saját példája tanúsítja.
    én ugyan nem sértegetem magát, arra sem érdemes. majd észreveszi, ha magára szálltam. 😀
    kezd leválni magáról is a kultúrmáz 😛

  • kedves donom, a fő baj az, hogy figyelő már abban az állapotban van, amikor nem ismeri fel a mentális állapotát. környezete meg kíméli, nem szól neki róla.

  • 🙂

  • Ille, tudom, nehéz engem kitiltani. Chritopher régi ismerősöm.
    Tudja mit? akár milyen rosszat ír rólam, CSAKIS magára vet rossz fényt. Ezért nem tud kiutálni.
    Nem megyek le marcsi színtjére, így nem tud bántani , akár mit ír rólam.
    DEhogy a fenti beírásával bebizonyitotta valóban, KI is maga, az egy szomorú képet nyújt!

  • figyelő, a fene se akarja kitiltani, szegényebb lenne a KMH egy vicces beszólogatóval. amúgy ne nagyon bízzon abban, hogy ez az ismeretség bármitől is megvédi. kitiltani meg senkit sem lehet, legfeljebb spamra tenni. azt pedig én is megtehetem, de, mint említettem, nem ér annyit. de, ha szereti, hogy rajtam kívül mások is véleményezik nem éppen homogén szellemi állapotát, csak jöjjön máskor is, szívesen látjuk!
    már rég marcsi szintjén van, csak még nem vette észre. teljesen mind1, mi a téma, az a lényeg, hogy beszólhasson a baloldal ellen 😀
    azt pedig, hogy ki is vagyok, remélem, belátja, nem attól függ, hogy MAGA minek lát engem 😀 ha magának szomorú képet nyújt, hát azt nyújt.
    nem akarom én magát felvidítani 😀

  • Ille, látom, hogy ellenség akar lenni, ami eddig nem volt. Egész jól megvoltunk az elmult években. DE mikor hülyének állít be MINDENHOL, azt kikérem magamnak!
    Nem adtam okot arra, hogy a cikkekhez írt magán véleményem kapcsán lehülyézzen!
    Mert nem csak itt teszi.
    Ha nem tud okos, szellems meggyőző érveket hozni a véleményeimre, akkor lehülyéz?
    Kiről ad ez egy bizonyitványt az olvasók számára?
    Biztos, hogy nem rólam.
    Ha jól tudom, soha nem személyeskedtem, kritizáltam magát, főleg nem bántottam meg.
    Már kértem az előbb, hogy akkor maga se tegye!

  • Ille, mégegy! Van magának édesanyja? Ő mit szolna ha valaki lehülyézné?
    Erre is gondolhatna…..

  • Kedves Figyelő!
    Én mindig kiálltam melletted,kicsit furcsállottam,hogy az én
    „szintemet” kritizáltad,de hidd el, ha annyi aljas,primitív sértést kaptál volna,mint én (és különösen az elhunyt hozzátartozóimmal kapcsolatban)Te sem lennél a szinteden…!!!de nem sértődöm meg,az „egy táborban lévők”is többször beszólnak egymásnak!még az ellenzékiek is!de azért nem vártam Tőled….
    Kénytelen voltam „lejjebb” menni mint a szintem,csak hogy megértsék a válaszom……ennek ellenére nincsenek komplexusaim senkivel szemben!!!
    Szerencsére ennek a fórumnak csak annyi jelentőséget tulajdonítok amennyit megérdemel…..meg bocsáss meg én
    itthon élek és a valóságról több ismeretem van ,mint Neked,ezért sokszor mélyebben hozzá tudok szólni dolgokhoz,mint a kint élő de jó szándékú fórumozók,ezért
    többet is kapok…mint Te…de kit érdekel?

  • Az azért szomorú,hogy a többszöri megalázásod,a sértegetések
    hidegen hagynak,vagy nem vetted észre?….
    Na mindegy,Te tudod?!
    Én észrevettem és „kellően”(számikra érthetően…) lereagáltam,amihez jogom volt,bár
    szerencsére az ő véleményüket nem veszem komolyan…..(nem mérce)és főleg szívre,mert ők nem ismernek és nem a barátaim,ismerőseim akiknek a véleménye számít!

  • Kedves Marcsi, nem akartalak megbántani, de én fele annyit írok ide, mint Te! Itt állandóan veled veszekednek a tagok, minek szerintem nincs értelme.
    Talán jobb lenne, ha nem is írnánk ide, s akkor együtt élveznék a balos mivoltukat.

  • Figyelő!

    Köszönöm,hogy válaszoltál,de ha senki nem ír nekik vissza akkor azt hiszik,hogy igazuk van…szerencsére egyes cikkek-hez egyre többen szólnak hozzá a normális emberek!
    Nem szabad meghunyászkodni még akkor sem ha”bicskanyitogató”
    stílusban írnak,bár a válaszunkból nem szűrnek le semmit,de
    legalább szembesülnek a tényekkel….meg a normális emberek egyre inkább látják az egyes cikkek szerzői és a helyeslő támogatók hazugságait,értékeit…..Már ezért is megéri!

    Nekünk meg ugye az adrenalin szintünk van a helyén,meg a
    vérnyomásunk(szerencsére nekem alacsony) így „megspórolok”
    egy kávét….

  • asher alexander

    ille!
    ha volnal olyan szives kikeresni es elkuldeni nekem privatilag azt a cikket ahol a varga beci verdijat kinalt fel a kulfoldon elo antijobbikosok neveiert,cimeiert!!
    volt egy cikk errol!
    „bizonyos” helyeken kerik ezt hogy kello erovel lepni tudjanak!!
    elore is kosz!
    asher

  • figyelő, túl nagy jelentőséget tulajdonít magának! amúgy mikor hülyéztem le? ha ide idézné, nagyban javítana a szavahihetőségén.
    amúgy hogy jön ide az édesanyám? maga nem az, hálistennek.

  • figyelő, marcsi nem ír ide. ő csak – mint amolyan vírusgazda – mentális környezetszennyezést követ el 😀

  • kedves asher, remélem, megtalálom. kurucos történés volt, talán kanadában feljegyezték a forrást.

  • köszönöm, privátba mentettem, itt mégse csináljunk neki reklámot. a moderátor.

  • Ok. Én is így gondoltam. 🙂

  • Mint màr véleményeztem,vàrjuk meg elöször a megjelenését a KRONIKÀNAK.
    Kedves Marcsi! Örülök,hogy még van kedve vitatkozni.

  • nade erős elvtárs! hogy mit csinál boda? vitatkozik? ugyanazt hajtogatja éppolyan rögeszmésen, mint maga, csak képtelen adatokat ismételgetni!
    küldhetne neki a maga brossuráiból egyet, hadd okuljon az az okos asszony 😀

  • Georgina Bojana

    Egyik ámulatból a másik bámulatba estem/esek!
    Orbán volt már szobor, megénekelték (YouTube-on láttam, hallottam a fityesz dalt), most papírszerű kiadványban is NYOMOT HAGY.
    Még mire számíthatunk?!
    (( 🙁 ))
    Hangszóróval felszerelt autókra, melyek járják az ország utcáit, tereit és szórják az igét?!
    Miszerint GYŐZTÜNK! HALADUNK! MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
    *
    Mint is mondhatnék erre?
    egy „minusz” amen-t?!
    No azért, még EZT sem! (( :I ))

  • Egy túlélő művész, mármint a Kerényi elvtárs/úr. Vajon az a mosolygós, már-már nevetős arcot, valmi boldogság okozza, vagy a folyamatosan elhülyülő ember így néz ki?

  • ugyan már! jó a cucc, amit tol! igazán megadhatná küszküllőnek is a dealere telefonszámát 🙂

  • Georgina Bojana

    Ha píz van, cucc is akad(hat), már akinek szükséges a folyamatos mosolygás, no meg hosszúra kell növesztenie a nyelvét.
    A cucc mindenképpen hatásos, amennyiben él vele. De ki tudja, hogy él-e és milyen áron?!
    Ne sírjunk, meg tudja fizetni!
    Ha szükséges, akkor szükséges. Van amit képtelenség visszatartani.
    Van amit meg elő kell csalogatni, erre jó a hashajtó, no meg a „cucc” az örökös mosolyhoz.
    Hát hiába, no.
    *
    Nem mindegy melyik oldalon állunk. Mi jut és miért?
    Akik a szegényebbiken, azoknak nincs szüksége hashajtóra, mert betevőre sem telik, akkor mi a jó fenét hajtson ki az a gyógyszer?!
    A keserűséget?!
    No vannak családok, akiknek még sz.rra sem telik 🙁

  • Figyelő
    2014 január 8
    1:54 de.
    Ille István képtelen a fenti igazságokat megemészteni amit a fenti cikk révén írtm.
    Ezért memoria zavaromra, betegségre hivatkozik személyemre.. de ha tetszik neki , ha nem, akkor
    Igenis, SS katonák mentek az utcán, és Hitler orditott a rádióban azon a reggelen!
    Probáltam figyelmébe hozni, hogy amire ő utal velem szemben, memoria veszteség, az nem áll fenn, mivel az a betegség amit itt demmenciának hívnak, a régi múltra nem vonatkozik, hanem a rövid memoria elvesztése, azaz pl.hogy mit ettem reggelire emlékezése.
    Gondolkodtam a fenti vádon, és csak arra konkluzióra jutottam, hogy anno a komcsik is bezárták az embereket a diliházba, ha poltikai hovátartozása nem tetszett.
    Ille István megprobál ITT elleheteleniteni, úgyan ezen a módon.
    Szégyellje magát!

  • sajnálom, figyelő, de képtelenséget állít. tárgyi tévedésben van. SS egységek nem vettek részt a bécsi bevonulásban, hitler beszéde pedig később volt, nem a reggeli órákban. figyelje csak meg az árnyékokat a fényképen. kb. 11 órára tehető az esemény a hősök terén.
    lényegtelen.
    ha maga annak látta, annak hallotta, akkor az biztosan úgy volt. vagy nem.
    sajnos, a demencia tüneteivel sincs teljesen tisztában. ha valaki a saját fiát a rég elhalt férjével keveri össze, vagy meg sem ismeri, az nem a reggelire való emlékezet kiesése.
    megjegyzem, a nácik is bezárták azokat a diliházba, akik politikai véleménye nem tetszett.
    magyarországon viszont nincs róla tudomásom, hogy rákosiék megtették volna.
    de, ha tud ilyesmit – nevek, időpontok, helyek – akkor természetesen szívesen vesszük az információt.

  • Édesanyám 106 évig élt, 7 évig volt öregotthonban. Hét évig jártam oda minden nap. A demaancia kérdése, minden napos téma volta. Amiről maga ír az az Alzihmer betegség.
    Ha valaki nem ismeri meg a saját fiát. Sajnos, több ilyen ismerősöm szenvedett embben a bajban.
    Mindig az első kérdés volt a az öregektől, mi volt ebédre?reggelire? A múltra sajnos jól emlékeznek.Van egy híres festőművész barátnőm, aki sajnos éppen ebben szenved.
    Hosszan tud mesélni rég megtörtént eseményekrő, de a közel multról nem.
    Nem az ujjamból szopom, hanem az életből a tényeket.
    Ami a komcsik elmeosztályát illeti én az oroszokra gondoltam. Híres atomtúdos is egy elmeosztályon volt egy darabig.

  • figyelő, ez sem talált. a demencia az altzheimer következménye.
    a gugli magának is barátja, és akkor nem kellene folyamatosan bizonykodnia.
    „A demencia (elbutulás) a szellemi képesség olyan mértékű hanyatlása, amely már a beteg hétköznapi életét befolyásolja. Önmagában nem egy betegség, hanem egy olyan tünetcsoport, ami számos betegség velejárója. Ebbe a tág értelmű fogalomba beletartozik a memória romlása, az értelmi képességek, a racionalitás, a társas kapcsolatok és az érzelmi reakciók hanyatlása. A demencia leggyakoribb oka az Alzheimer-kór. A demencia a felnőttkor bármely szakaszában jelentkezhet, de előfordulása időskorban a legjellemzőbb.”

  • Viszont a hajlam öröklődik, vagyis a kialakulásában jelentős szerepet játszik a genetika is.

  • Amióta Kerényi úr szellemes szellemi termékével össze hozott a sors,azóta sanda de állandó megfigyelés alatt tartom a csillárt,-KÖzben keresem a jót- és hozzá jutottam olyan képességekhez, hogy bárkire képes vagyok rávetíteni a négyzethálómat,-egyéb tudás anyagot amit e remekműből elsajátítottam egyenlőre titokba tartom.–a pity-pangal is vannak afférjaim -mert nem nyílik, az meg nem hír.
    –hogy ki fogja finanszirozni,??-hát ÉN.