Közös listát, frakciószövetséget hoz létre a demokratikus oldal

2014 január 8 4:37 du.45 hozzászólás

Ahhoz képest, hogy augusztustól kezdve mind az Együtt-PM, mind pedig a Magyar Szocialista Párt azt hangoztatta, hogy nem nyitják fel választási szövetségüket és nem lépnek egy platformra Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával, ma villámgyorsan és kínos miniszterelnöki casting nélkül megállapodott  a két szövetséges ellenzéki párt számos fontos kérdésben.

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon

1. Közös listát, 106 körzetben közös MSZP-Együtt-DK-s jelölteket és közös miniszterelnök-jelöltet állítanak. A kormányfő-jelölt pedig nem más mint Mesterházy Attila, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke. Tehát minden híresztelés – elsősorban a Magyar Nemzettől – , hogy Surányi György ex-jegybank elnök, vagy Róna Péter közgazdász lehet a demokratikus oldal kormányfő-jelöltje inakkurátusnak bizonyult.

2. Gyurcsány Ferenc DK-ja (és feltehetően Gyurcsány Ferenc is) befutó helyeket kap a demokratikus oldal közös listáján. Erre a hírre Gyurcsány – aki külföldön tartozkodik – azt posztolta Facebook oldalára, hogy „most akkor hazamegyek.” Közben jónéhány Gyurcsány támogató a Facebookon skeptikusan fogadta az összefogás hírét. „Drága lenne belemenni egy halálos ölelésbe. Mikor értik már meg a szocik, hogy minden demokratikus pártot partnerként kell kezelni és a legfontosabbat kell visszaadni az apátiában levő embereknek és különösen a balosoknak a hitét a győzelembe és azt, hogy Orbánt egy jó miniszterelnökkel le lehet váltani. Sajnos úgy tűnik, hogy egy „tescogazdaságos” Mesterházyval ez nem fog menni”–jegyzi Ruzsa György, Gyurcsány egyik támogatója a volt kormányfő Facebook oldalán. „Az MSZP az, aki csalódást okozott, Bajnaiban kellemesen csalódtam, nem gondoltam, hogy képes ilyen karakán lenne”–írta egy másik Gyurcsány-szimpatizáns.

3. A Fidesz-KDNP-hez hasonló frakciószövetséget hoz létre az MSZP-Együtt-DK, legalábbis most ezt mondják és a kormánypárti szövetség strukturáját emlegetik. De igazán nem szolgálhat példaként a Fidesz-KDNP, hiszen a kereszténydemokrata néppárt egy támogatók-nélküli fantomszervezet, miközben mind az Együtt-PM, mind pedig a DK mérhető, valós társadalmi támogatottsággal és önálló arculattal rendelkező pártok.

2012 október 23-án én is ott voltam az Együtt alakuló utcai megmozdulásán az Erzsébet hídnál. Pár méterre álltam a színpadtól és emlékszem, hogy milyen remények fűződtek Bajnai visszatéréséhez. A demokratikus oldalon a nyugodt, mérsékelt, kormányfőként konszolidált körülményeket teremtő politikust láttak benne. Kétségtelen, hogy nem tudott megfelelni a magas  (talán irreálisan magas) elvárásoknak. De az utolsó percben – még a kampány hivatalos kezdete előtt – ezt nyilvánosan be is ismerte, lényegében félreállt és meghallotta az ellenzéki szavazók üvöltve kommunikált vágyát, hogy mindenhol csak egyetlen egy demokratikus jelölt hívja ki a NER képviselőjét, a rendszer helytartóját. Feltehetően az Együtt lefelé csúszó támogatottsága is közrejátszott Bajnai döntésében, de láttunk bőven olyan magyar politikust az évek folyamán aki még az ilyen adatok ellenére sem bírt megszabadulni makacs álmaitól.

Bajnainak ez nem csak, hogy sikerült, hanem kimondottan elegáns volt az elmúlt napokban. Az MSZP-nek – és különösen Mesterházy Attilának – sem ártana, ha ebből példát venne.

Nem kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc az elmúlt napok (és hetek) egyértelmű győztese. Az ősszel az MSZP-Együtt teljesen leírta, Gyurcsányt. Aztán október és december között ismét azt bizonyította, hogy kampányolásban, energiában és kommunikációban legyőzhetetlen, legalábbis ami az ellenzéki oldalt illeti. Most pedig pontosan az történik, amit Gyurcsány hónapokon keresztül hangoztatott: nem csak közös egyéni jelöltekből áll az összefogás, hanem közös listával, közös miniszterelnökkel mennek neki a NER-nek.

„Az MSZP – Együtt-PM azonnali tárgyalásokat kezd a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval. Mindkét pártelnök megerősítette, szeretnék, ha a közös lista a DK részvételével jönne létre. Mesterházy Attila emlékeztetett, a DK részéről többször elhangzott, hogy közös lista és közös miniszterelnök-jelölt kell: ‘ezt az igényt a mi megállapodásunk kielégíti'”-áll az MSZP nyilatkozatában.

De a megállodás neheze még csak most jön. Fel kell osztani a befutó helyeket és az egyéni körzeteket is. Egyes hírek szerint az Együtt 31 egyéni képviselő-jelöltjéből lehet, hogy akár 16 hely kerül át a DK-hoz. De az sem kizárt, hogy az MSZP is beáldoz néhány helyet a DK javára, így nem lesz annyira drasztikus az Együtt zsugorodása.

Mindenesetre, az eddigi tárgyalásokat villámgyorsan és profi módon oldotta meg az MSZP-Együtt. Bízunk benne, hogy hasonlóképpen zárják le az egyezkedést az elkövetkező napokban.

45 hozzászólás

  • Ha hazajött, megkérdezem Gyurcsánytól a lottószámokat.

    A politikában minden úgy történt, ahogy pár hete előre jelezte. Öt szám csak nem fog ki rajta…

    Ígérem, a nyereményem felét az ellenzék kampányára fogom felajánlani 🙂

    Hülyeséget félretéve, megint és megint kiderült, hogy Gyurcsány a legjobb politikus az ellenzéki oldalon. Az egyetlen, akitől Orbánnak tartania kell.

    Féltem is eléggé… láttuk 2006-ban, mire képes a megveszekedett jobboldal.

  • Gratulálok!

  • Végre egy véleményen lehetek Figyelővel.Én + reménykedek is a baloldali sikerben.

  • Hát tényleg előre lehet gratulálni a vereséghez…..mert a
    még „némileg” hiteles baloldaliak is veszítenek ezzel a népszerűségükből…bizonyítva,hogy még egy bukott és hazug
    politikussal és képesek szövetkezni a hatalom megszerzése
    érdekében,Nemrég még azt harsogták nem szövetkeznek a DK-val
    először a szintén „bizonyított”Bajnai gondolta meg magát..
    most meg Mesterházy hát öngól…Na ennyit az elvekről,meg
    a célokról…Egy cél van a kormányváltás,hatalomszerzés a
    program mellékes…..Magyar Bálint is ezt mondta,majd csak
    lesz valahogy,nem számít,hogy sok dologban nem értenek egyet
    a lényeg legyőzni a mostani kormányt!
    Na ettől váltak teljesen hiteltelenné (bár a többség eddig sem hitt nekik!)Bravó!

  • – „egy bukott és hazug politikussal és képesek szövetkezni a hatalom megszerzése érdekében” – bár a minősítéssel nem értek egyet, azt azért nem tudom elfelejteni, hogy 2002 után, ez a jobb oldalt sem zavarta különösebben.
    – „Egy cél van a kormányváltás,hatalomszerzés a program mellékes” – én úgy emlékszem hogy a Kedves Vezető sem merő emberszeretetből indult, és akkor a „program-mentességét” nem is említettem.
    – „a többség eddig sem hitt nekik!” – melyik többségről van is szó? A választók kb. 1/3-áról? Vagy a választáson megjelentek alig több mint feléről?

  • Le5l1eL, te még komolyan veszed boda rögeszméit? nem egyértelmű, hogy idült a jóasszony? ráadásul kényszeres. neki aztán hiába magyarázol bármit is, a narancsszínű köddel lepett agyáig nem jut el semmi józan gondolat.

  • Puchert János

    Kedves Marcsi hadd emlékeztesselek mit is mondott Orbán Viktor a 98-as választások előtt a kisgazdákkal nem és hogy lett többsége a parlamentben úgy, hogy a második fordulóban Torgyánék a saját jelöltjüket visszaléptették a fityisz javára meg is hálálta ezt Orbán mert amikor már nem volt szükség Torgyánékra szépen ejtette őket annak ellenére, hogy előtte egy vasárnapi ebédre elment Orbán a feleségével Torgyánékhoz. Hát ilyen a politika, nem mindig a tisztesség érvényesül gyakran az érdek elörébb való

  • Az összefogás jó, bár szerintem is egy pénzügyi szakember kellene most kormányfőnek, mert a maffiállam után nagyon sok szemetet kellene eltakarítani. A gazdaságot újraindítani, rendbe tenni az ország pénzügyeit. A nagykoalícióval el lehetne takarítani a tákolmánynak nevezett szemetet.

    Az hogy ha a szeméttakarítás után már mindenki megy a maga útján, még jó is lenne. Hiszen akkor bővül a következő választásokra a paletta. Most van három szín: a demokraták, a szélsőjobbos fidesz, vagy az ultrajobb. A baloldali Munkáspárt nem alternatíva sem tényezőként, sem eszmeiségben. A tűzoltó munka utáni szétválással maradna középen két párt az MSZP és a DK, de Bajnai továbbvihetné az általa képviselt mérsékelt konzervatív eszmét. Így már a szélsőjobbos fidesszel nem szimpatizáló jobboldalnak is lenne alternatívája. Esetleg még megerősödhetne, vagy alakulhatna egy valódi konzervatív párt, akkor újra valódi altenetívák lennének a következő választásokra.

    Mindenesetre most a legfontosabb, a maffiaállam szabadrablásának megszüntetése. Ez jelenleg Magyarország legalapvetőbb érdeke.

  • Mesterházy teljesen alkalmatlan miniszterelnök-jelöltnek!
    Borítékolható,hogy a baloldali érzelmű választók jelentős része otthon marad és NEM VÁLASZT,az un.”baloldal” pedig olyan megsemmisítő vereséget szenved,ami Orbán elsöprő győzelmét,hatalmának bebetonozását és Magyarország további lesüllyedését hozza…ha még van hová?

  • Szetlik Tibor

    Semmi újat,semmi jót nem jelentene számunkra,az önmagát demokratikusnak nevező baloldal ! Igértek ők már „jóléti rendszer váltst „,voltak ők már az „adócsökkentés kormánya” valahogy mégis mindennek az ellenkezője vált valósággá ! Továbbra is így bízhatunk bennük !!!!!!!!!!!!!

  • rendben. most akkor kérem, sorolja fel, a jobboldal mit is ígért?
    ha pedig jelenlegi választási programjából ide idézne, az maga lenne a boldogság!

  • A népidemokratikusok ujbol együtt.
    2002 adossàg àllomàny 53 %”szakértöi”kormàny,majd 2004-töl „mégszakértöibb” kormàny.
    Bizonyitvànyuk: 2006-07 Gazdasàgi növekedés:Magyarorszàg 2,7 %,
    Lengyelorszàg 5,5 %,Csehorszàg 6,6 %,Szlovàkia 8,5 %.
    2008-IMF kölcsön-csak nekünk-,pedig közben eladtàk pl.a DUNAFERR-t,
    a MOL részvényeit,a MALÉV teherszàllitàsàt,és a repülöteret bérbeadtàk
    -igy tönkre ment a légitàrsasàgunk,mert az àllami tàmogatàst az EU megtiltotta-.
    2009-ben az IMF friss pénzével….,megszoritàsokkal minusz 6,8 %,pedig a kölcsön törlesztését,csak 2012-töl kellett elkezdeni.
    Ha 2010-töl tovàbb szerencsétlenkedtek volna,a görög lakossàg sorsàra jutott volna a mi népünk is.
    Most ujbol együtt készülödnek a régi-uj szàjhösök,mert összetartozik a felelösséget -a mélyrepülösükért- nem vàllalok csapata.

  • hát, komám, magán csak röhögni lehet 😀 bár inkább sírni kellene, hogy egy valamikor biztosan értelmes ember hogy’ szűkülhetett ennyire be?
    szegénykém…remélem, nincs családja, mert szörnyű lehet nekik látniuk a leépülését 🙁

  • gyengécske ille
    Magàig nem tudok -még- leépülni.

  • már rég leépült – no, nem hozzám képest, mert ahhoz a felérni szó a megfelelő – csak nem vette észre 😀
    ezt az óvodás szintű megszólítósdia is bizonyítja 😛

  • ille
    csak a maguk megszolitàsainak megfelelöit hasznàlom,de ez magas
    magànak,nézessen utàna.

  • erőském, az erős név birtokos említése nem egyenlő az illécske debilségével 😀

  • „…ma villámgyorsan és kínos miniszterelnöki casting nélkül megállapodott a két szövetséges ellenzéki párt számos fontos kérdésben.”

    Tisztelt Christoper Adam!

    Nem tudom,igaz-e a hír,de mindenképp érdemes elolvasni.Tartok töle,hogy ez a „villámgyors” fordulat csak a tulajdonképpeni fordulat pillanatában volt villámhoz hasonlatos.Lobbizás és rábeszélés elözte meg,ha-mint mondtam-a hír igaz.

    A Népszava információi szerint gyurcsányista értelmiségiek győzték meg Bajnai Gordont, hogy dobja be a közös lista ötletét. Ezt a Hetek című lap is megerősítette.

    A baloldali napilap azt írja: az Együtt–PM vezetője a múlt héten találkozott Fischer Iván lakásán Bitó László író, orvoskutató mellett többek között Heller Ágnes filozófussal, Konrád György íróval, Radnóti Sándor esztétával, Parti Nagy Lajos és Závada Pál írókkal. Állítólag a gyurcsányista értelmiségiek javaslatára döntött Bajnai Gordon hétfő reggeli bejelentése mellett. A hírt a közéleti személyiségek nagy lelkesedéssel fogadták, az általuk szorgalmazott összefogás kezdetére felhívást tettek közzé, amelyet január 8-ig több mint kétszázan aláírtak.

    Nyílt levelükben több értelmiségi azt írja: „megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vették tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása. E nélkül ugyanis elképzelhetetlen a jelenlegi autokratikus hatalom leváltása, a magyar demokrácia és a jogállamiság újjászületése.”

    Egyúttal felszólították „mindazokat, akik közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, javasoljanak új miniszterelnök-jelöltet”. Közleményük azzal zárul, hogy akinek fontos a magyar demokrácia ügye, az határozottan lépjen fel az együttműködés érdekében – fogalmaznak. A nyílt levelet szignózók jelentős része rendszeres vendége a DK rendezvényeinek.

  • Deokratikus?

    Miert nem basszatok szajba a baloldali kurva kamposorru Kun Bela faszat szopo anyatokat?

  • íme, egy kulturált, toleráns jobboldali disztingvált megszólalása.
    csak ezért az egy megjegyzésért engedtem ki a kifutóra ketrecéből ezt a mutogatni való genetikai torzulást, hogy mindenki lássa, milyen indulatok is munkálnak egyesekben.
    ráadásul ontarióból, london városából.

  • „…genetikai torzulást…”

    Bocsánat,hogy belekotyogok,de melyik torzulásra tetszik gondolni?

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Genetikai_betegs%C3%A9gek_list%C3%A1ja

    „Egy anekdota szerint I. Ferdinánd osztrák császár egy vadászaton sikeresen lelőtt egy sast. Mikor érdeklődve megszemlélte királyi zsákmányát, mely családjának címerállata is volt, valami láthatólag szöget ütött a fejébe. Végül szavakba is öntötte problémáját, és megkérdezte, hogy hogyan lehetséges, hogy a madárnak csak egyetlen feje van!”

  • valóban belekotyog. úgy tesz, mint aki nem érti, miért is lenne frank p. genetikai torzulás. mi több, előadásmódja is beleillik a normális emberek hétköznapi beszédébe. elmondom, csak magának: mert ugyan valszeg hibátlan génekkel rendelkező ősöktől született, azonban génjei kétségtelenül hibásak. csak humanoid lett belőle: emberszerű.
    bővítem a hozzászólásomat.
    szóval, küszküllő, frank p-vel nincs semmi baj, hozzászólása egy normális ember szószedete, úgy van az rendjén, ahogy ő kifejezi magát?

  • Dénes!
    ne izgassa magát ,ugyanis itt a józan emberek többségének, ugyan nem
    borítja „narancsos”(semmilyen!!)( köd az agyát(csak netán tudják értelmezni a baloldal „következetességét,logikáját…és
    főleg a jellemességét,na meg a kissé eltérő…programnak
    nevezett hazugságait…)de sokaknak a lila,vagy sötét…
    többnyire fekete…..köd bizony már sosem oszlik el,tartós marad!
    Képzelje ha netán …a baloldal győzne,hatalomvágyból és a
    megegyezés hiányából adódóan talán 3-4 miniszterelnöke is lenne az
    országnak!Jó mi?persze az emberek többsége, azért nem ilyen hülye,de vannak szép számmal sajnos!

  • Erős Dénes, az a híres 53% azért következett be, mert egy Bokros Lajos nevű úriember előtte megteremtette a lehetőségét.

    Aztán 2001-ben Orbánék nekiálltak pénzt szórni – ahogy most is teszik – és elkúrták az egészet.

  • Valahonnan ismerös a genetikázás mögé rejtett fajgyülölet.Ennyi.

  • küszküllő, nem válaszolt: helyén valónak tartja frank p. megszólalását, vagy sem? csak egy szó. még magának is menne. nos?
    teljesen szükségtelen a terelés. frank p. különben sem egy faj.

  • Kedves Marcsi!

    Ebben igaza van: „itt a józan emberek többségének, ugyan nem
    borítja “narancsos”(semmilyen!!)( köd az agyát(csak netán tudják értelmezni a baloldal “következetességét,logikáját…és
    főleg a jellemességét”.

    A probléma éppen abból ered, hogy azt viszont nem tudják értelmezni helyesen amit a jobboldal tesz a magyar emberek ellen.

    Egyébként, hogyan tud annál nagyobb hatalomvágyat elképzelni, mint amit a Fidesz kiharcolt magának, mind a pénzek elosztásában, mind pedig a hivatalok, média és lényegében minden hatalmi ágazat saját magukra szabásánál? Lehetséges, hogy Önnek igaza van, de már megint a mértékkel nincs tisztában, ennél totalitáriusabb hatalmat ha akarna, akkor sem építene fel a Baloldal és amikor a Horn kormány ennél is nagyobb többségben volt, akkor nem élt vissza a helyzettel.

    Butaság, de nem is butaság, hanem egyenesen szemellenzős hazugság és mellébeszélés hatalomvággyal illetni az ellenzéket, amikor a Fidesz nyolc évig csak azzal foglalkozott, hogy miképpen vegye el az ország irányítását, és miképpen építsen fel lerombolhatatlan hatalmat. NA EZ A HATALOMVÁGY!!

  • István, küszküllö valszeg azért nem akar erre a kérdésre válaszolni mert mintha neki is lett volna, talán nem ennyire durva de stílusában hasonló megnyilvánulása mikor az „egyik oldalhoz sem tartozó roppant intelligens úriember vagyok” kulturmázas szerepből kiesve épp önmagát adta.

  • Franc P.
    Az,hogy egy ilyen retkes féreg,mint te még mozgathatja a csatornabűztől szarszagú pofáját Kádárnak és Péter Gábornak lett a bűnlajstromukba felróva!!!

  • Fuser

    2014 január 9
    4:12 du.

    Gyuri10

    2014 január 9
    5:14 du.

    Franc P.
    Az,hogy egy ilyen retkes féreg,mint te még mozgathatja a csatornabűztől szarszagú pofáját Kádárnak és Péter Gábornak lett a bűnlajstromukba felróva!!!

  • küszküllő, nem válaszolt: elítéli frank p. megnyilatkozásait (ha akarja, megküldöm magának a többit is privátban, mert van belőle bőven a spam archívumban), vagy sem? amíg nem hajlandó színt vallani, sajnos, pihenjben lesz a nickje.
    ha nem vette volna észre, gyuri a megtámadott, méghozzá soha nem titkolt zsidósága okán. van egy olyan érzésem, ennél még sokkal többre is jogosult az ilyen frank féle nácikkal szemben.
    jelzem, a témában elfoglalt álláspontja – a sunyi hallgatás – azt sugallja, hogy egyetért frank p-vel.
    kérdezem: ezek szerint azonos platformon állnak?
    vigyázzon a válasszal, mivel figyelő egyre inkább szimpatizál magával, piszok gyorsan rá is ki lehet vetíteni ezt, és azért azt nem gondolom, hogy az öreglányt élete alkonyára rossz hírbe akarná hozni!

  • Járomszög (alias küszküllö)!
    2014 január 10
    5:04 de.
    Látom adja, mi a jelleme lényege. Gondolom, a stílus maradt, így parking van. Valahogy nem értem, miért nem képes a magát jobboldalnak valló rész a kulturált megnyilvánulásra?

  • Ille István

    2014 január 10
    8:06 de.
    „…amíg nem hajlandó színt vallani, sajnos, pihenjben lesz a nickje.”

    Tisztelt „közösség”!

    Számos alkalommal tettem (itt is) hitet emberközpontúságom mellett.Amit Ön müvel,az a legocsmányabb kommunista húzás.Mióta tisztje excellenciádnak bárkit „színvallásra” kényszeríteni?Maga demokrata…
    Miért nem hallgattatja el moderátorságod az itt tobzódó összes deviánst?Tudja,azokat,akik kiválasztottságuk okán gond nélkül vádaskodhatnak,ítélkezhetnek, trágárkodhatnak,gyalázkodhatnak,hazudozhatnak,gyülölködhetnek ?!Hány mércéje van?

  • azért, mert nem azok. persze, az is lehet, hogy a frank félék nem is jobboldaliak.
    de akkor nem értem ezt a gyáva kussolást. miért nem merik elítélni?

  • nos, küszküllő, ha az a hit , amit maga emberközpontúságúnak hitt, a maga hite, attól tartok, valóban van okom nem tolerálni.
    senki nem állította, hogy demokrata volnék.
    senki nem kényszerítette semmire. kapott egy választási lehetőséget. kérdeztem valamit, maga nem válaszolt. mi több eme hozzászólásával is – áttételesen – hitet tesz frank p. mellett.
    na, ez a maga emberközpontúsága.
    egy mércém van: rohadtul nem bírom inge barna színét.
    szép álmokat, küszküllő.

  • küszküllő, mint említettem, spamra került. éntőlem mehet panaszra az emberjogi bizottsághoz is, leszarom.
    a demokrácia nem egyenlő azzal, hogy bármilyen aljas eszméknek teret adjunk. ha nem tűnt volna fel, ez nem jobboldali portál.
    találhat más fórumot, ahol állva tapsolnak neki.

  • István,
    Nem vártam Tőled,hogy az írásom első felét leradíroztad.Talán még igazad is volt,pedig tiszta szívből jövő mondatok voltak.Annyira őszinték, hogy még a franc p.anyukája sem haragudott volna meg.

  • Christopher Adam

    Kedves Gyuri,

    az emlitett mondatot én radíroztam. Értem a felháborodást, de próbáljuk – amennyire lehet – kihagyni ebből Frank anyukáját. Szerintem neki sem tetszik, amit fia korábban ide írt. 🙂

  • Na azért az sem semmi,hogy egyesek Figyelő gratulációját
    komolyan vették?…..
    Na ennyit az értelmezésről,illetőleg az értelemről….

  • küszküllö!

    Itt bizony kétféle (vagy több..)mérce van,eddig nem tudtad?
    Képzeld el hogy Gyuri 10 utoljára mit írhatott,ha azt végre
    moderálták(az előző moslékait persze nem)…….
    na ennyit az itteni liberális színvonalról és főleg a tárgyilagosságról…
    Ők a gyurcsányi úton haladnak…a „jópofi”(bunkó)stílust is
    díjazva!!!

  • Na azt azért a tárgyilagosság kedvéért el kell ismernem,hogy
    Frank P. hozzászólása valóban alpári volt,de ez természetesen nem menti fel az itteniek…sorozatos trágárságát!

  • Frank P.!

    A pontosság kedvéért:a véleményével némileg egyetértek,de
    ugye nem kell mindent az „itt” divatos stílusban kimondani….
    nem szabad az ő szintjükre lesüllyedni!!!

  • Frank P.
    10:57

    Egy magát jobboldalinak tartótól elváratik minimum a pontosság. Mivel sem a deokratikusságban – egyfajta Istenakarat-elvűség -, sem a napjaink „demokráciájában” nem hiszek, nem ártana pontosítani. Ami pedig Kun Bélát illeti, amennyiben Kohn Béláról van szó, nem a kapós orra jelenti a problémát, hanem az a tömény társadalmi fertőzés, amely a világ – területileg – nagyobbik részét a pusztulásba vitte. Ami viszont Fuser, Gyuri10, és Ille – ez utóbbi fajilag csak praktikusan szolidáris műkedvelő – kirohanásait illeti, tudomásul veszem, amennyiben az Kun Béla származására vonatkozik, de nem a cselekedeteivel szimpatizál, és persze nem ömlengően.
    Egyébként a közönségesség nem a stílusnak az eleme, hanem a tudatlanságé, és semmiképpen nem lehet sem értékhordozó, sem értékközvetítő.

  • küszküllö
    8:39

    Amúgy az adott lakás „tudati topológiában” elfoglalt helye már minden kétséget kizár a politikai kupiba besodródottak társadalmilag hasznos elképzeléseiről. Régi malom, módosult ima.

  • ne strapálja magát, frivol. frank p. kitiltva.
    vagy fennkölt szellemisége okán nem érti a „strapálni” szót? semmi baj, a gugli a barátja 😛