Pelikán József gátőr bemutatkozó levele és portfóliója a Magyar Krónikához

2014 január 8 9:46 de.4 hozzászólás

Tisztelt Szerkesztőség!

Tekintetes Főszerkesztő Uram!

Biztosan emlékszik rám Bástya Elvtárs legutóbbi partijáról, ahol Virág Elvtárssal rendezgettük szép, koncentrikus körökbe a lelűdözött fácántokat, majd azt követően még le is tegeződtünk, amelynek hatására vót bátorságom járni egy magyar durmányost, Tekintetes Főszerkesztő Uram ténsasszonyával!

Both Béla A Tanúból

Savanyú a narancs / A Tanú

Ne vegye tolakodásnak, se a NER gyermekéhez illetlen panaszkodásnak, de el kell mondanom, hogy az elmúlt négy évben én még sem trafikot, sem megnyert tendert nem kaptam Bástya elvtárstól, pedig nem csak a fácántjait rendezgettem ám! Most viszont, látva az újmagyar sajtó felvirágoztatására tett kísérletüket, engedje meg, (négy kisüsti hatására beállott nexusunkra utalva:engedd meg kedves barátom!), hogy felajánljam szolgálataimat Tenéked, Tinéktek!

Krokiktól – a tudományos értekezésekig, szonettektől – a hőseposzokig minden elfér az én szittya magyar kebelemben, és minden előjön az én turulos nagy magyar fejemből, persze, mindent csak pozitívan!

Éppen ezért, ha nem vennéd rossz néven, előzetes elbírálás végett megküldeném portfólióm első, biztosan a Te személyes javításodra szoruló darabját, mint munkapéldányt: Magyar hajnal címmel.

Még alig pitymallott, tán még több vót az árny, mint a fény. Emese anyánk kebele kellős közepéből még ippeg felröppent a Turul madár szárnyaira feszülő Nap. Ámbátor egyre bátortalanabb, talán kissé rogyadozó léptekkel jártak a gonosz árnyak, lidérces, démoni, judeoplutokrataliberálisbibsi táncot a házfalakon, amikor néhány barátságos röffentés törte meg a hajnalpír csendjét.

Rezsőt, a nagytőkés sertésünket, hosszas pálinkázgatások közepette, ekkor csalogattuk elő, szűzlyányok kezétől morzsolódott friss kukoricával az óljából. Jött is Rezső, de rendesen ám, mint aki érzi a szűzlyányok kézmelegét.

Igen ám! De mi sem vagyunk véletlenül a NER egyszerű fiai, Skotornyák Nagylipóci Vitéz Miska barátommal vasat vertünk a nagytőkés sertés hátsó lábára. Felborítottuk azt, pontosan a rózsaszínes arcú, nagy, de semmi esetre sem karvalyorrú böllérünk, Kisfalusi Kisvitéz Nagy Géza pengeéles NER-késhegye elé, amék gondolkodás nélkül belé is mártotta aztat übele, mánmint a disznajába.

No dehejszen! Lett is erre akkora öröm minálunk, hogy a haláltusáját vívó nagytőkés disznó visítása, csak kis éji szerenád lehetett hozzá képest! Ottan örült mivélünk az egész utcasor! A bensőségeket odavetettük a cigányok kutyáinak, amit pediglen még a plébános úr is kiprédikált a reggeli misén. A nagytőkés Rezső hátsó sódarai meg azóta is ott mosolyognak a kamaránkban, példázatát adva annak, hogy minden magyar, és minden magyar nagytőkés disznó, mosolygásra érdemesül végre! Nem kis részt népünk nagy fiának, Bástya elvtársnak, és az egész NER áldozatkész munkájának köszönhetően.

Nagyméltóságú Főszerkesztő Uram, barátsággal üdvözöllek, vesepecsenye kis külön csomagban mellékelve, számlaszámom: Magyar Hajnal Bank: (MHB): 0000009 – 147189- 00000001.

Pelikán József

címzetes, és örökös gátőr

Puskás Zsolt, a KMH vendégszerzője

4 hozzászólás

  • Puchert János

    Bár Bástya elvtárs a citromot szopogatva elég savanyú képet vág de a szerző elérte a célját mert nekem örömet okozott és tudom azt, hogy a Magyar Krónika kitalálóinak ez a céljuk ezzel a dicső sajtó termékkel

  • Pellikán fijam!
    Hát megmontuk kendnek, hogy a mobiljával fotózza a az ikreket!
    Tuggya, a kicsiket, vagy ha nincs, a malacok is jó lesznek!
    Meg aztán nem küldött kóstolót, meg nem is a kóbászos vitya töltötte.
    Továbbá a rezsicsökkentés címén kéretik a 10, meg a következő 10 százalékot lekeríteni a számunkra. Majd leprivatizáljuk a Lajcsinak.
    Üdvözlettel: Gyalog Bástya elvtárs.

  • Avi ben Giora

    Uj sajtótermék potom 300 millából? Nem semmi. Ismerve a mai árakat, ebbből jó ha kitelik ötezer darab és nem tizezer. De lelkük rajta. Viktorunknak nem ez az első ilyen húzása. Gondoljunk csak az „őskorra”. Magyar Narancs ( Bástya elvtárs talán azt nyalogatja éppen a fotón) ami ma is létezik talán( nem esküszöm rá nem élek arra) Szerintem befuccsolt a stadionépítés, az onnan elmentett pénzt fektette ebbe. Mint ahogy erdélyi magyar iskoláknak is kiosztott vagy ugyan enyit. Van viszont egy hirem. Igaz ez itteni hir de ismerve a határok átjárhatóságát, talán oda is bever ez a ménküből. Szóval az itteni politikusok sem mennek Orbanisztánba kis kiképzésre. Ha lehet azt mondani itten még pofatlanabbak a politikusok. Ők nem sikkasztank lopnak, pénzeket nyulnak le. Ők lobbiznak. Ne tessenek csodálkozni ez jövedelmezőbb. Néha van ugyan kis korrupcio meg hűtlen kezelés is de mi az a lobbizáshoz képest. Rövidre fogva, sok lobbista most sorba áll a bíróság itélethirdetésére várva. Csak pár név: Gróf Ali alias Mensdorff Pully, aki valaha Mária Rath Kallat férje volt (ma is együtt vannak de törvényesen már nem férj és feleség) Graf Alinak mai napig kastélyai vannak és telente vadászatokat tervez rendez. A beugró potom 170 ezer euró amiben benne foglaltatik vacsora is a vadászat végin. Hogy az elejtett vadak azok állami vadak és nem Ali vadgazdaságából vannak hát na és? Elvégre éppen elég szolgálatot tett már a minisztereknek amikor még a neje volt Maria. A volt belügyminiszter ennél cifrább. Ő akkor bukott mikor egy tekintélyes britt lap riporterei felültették és megkérdezték ugyan mennyi is a tarifája és ezért mit garantál. Igény szerint bármit le vagy megszavaztat az EUban illetve az osztrák parlamentben. A két brit 300 ezer eurót ajánlott fel aminek a felét kp le is pengették. Kétnappal később már fotokkal ilusztrálva benne is volt a lapban a kellemetlen bizonyítékokkal együtt. Már bevarrták volna csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Ő urasága lehet hogy kissé megnyomta a ceruzát de félő ha elítélik jogerősen akkor még sok más promi megüti a bokáját. Itélet holnap illetve holnap uán várható. Szóval kedves olvasók kommentelők. Én nem tartok igényt Viktor honorár notéira, csupán csak annyit jegyeznék meg: Nem mindig a Dunáról fuj a szél. Az fujhat innen is a Lajta partjáról. Aztán mire odaér Ungarba már „ungarositva” fujdogál tovább. Ne bántsuk a Fideszt, ők csupén csak követik az európai normákat. Lopj csalj hazudj és a haza fényre derül!

  • Avi Ben Giora!
    Ugyan ezt en mar regebben irtam itt,de senki nem figyelt. Minden hibat magyarositanak, mintha az Magyar jellegzetesseg volna.Koszonom, hogy nalam vilagosabban megirta.