Rezsicsökkentés: össznépi őrület, vagy a félelem bére?

2014 január 9 9:51 de.28 hozzászólás
Lékó Sándor

Lékó Sándor

Ötven feletti barátaim! Tegyük fel – csak egy rövidke pillanatra –, hogy újra (a „létező”) szocializmusban élünk és a Népszabadság felhívást tesz közzé, miszerint minden faliújságra (üzemekben, iskolákban, bérházakban és irodaépületekben) ki kell írni a villanyáram napi árát, és azt is oda kell biggyeszteni, hogy Svájcban viszont mennyivel többe kerül manapság ugyanez. De nézzünk kicsit távolabbra: képzeljük el, hogy véletlenül Kínába születtünk, és ha nem engedelmeskedünk a Zsenmin Zsipaoban megjelentetett központi utasításnak, másnap kivégeznek bennünket.

Képzeljük el (de csak egy pillanatra), hogy rövidesen választások lesznek ázsiailag determinált hazánkban és komolyan elgondolkodunk: a Nagy Pártra szavazzunk-e, vagy azokra a mitugrász ellenzékiekre, akiket nap-nap után fognak perbe és tartóztatnak le a Hatóságok és mást sem tudnak mondani, csak azt, hogy de sz… nekünk. Bizony, barátaim, a mai magyar valóság nem áll messze ettől a világtól és ezt most úgy is, mint társasházkezelő és közös képviselő mondom. Mondom azért, mert a kézileg vezérelt Törvényhozás, hogy ne mondjam a Központi Hatalom szíveskedett olyan törvényt hozni, ami szívének kedves, de rabszolga hozzáállást követel a Törvény végrehajtóitól. Ezen túl például a társasházi közös képviselők honorálás nélküli feladata lesz az Európában általános energiaár csökkenések propagálása, mégpedig azzal a körítéssel, hogy ez a magyar nép szabadságharcának a „rezsicsökkentés” varázsszó égisze alatt elért visszavonhatatlan és vitathatatlan eredménye.

Komoly lelkiismereti válságban vagyok. Eddig soha nem volt kötelező energiaár emelésekről, világpiaci olajár csökkenésről, szolgáltatói díjak növekedéséről külön faliújság kimutatást készíteni és egyéb, sanyarú úttörő koromat idéző adminisztrációs kötelezettséget is sikerült elkerülnöm. Most azonban úgy tűnik, nincs mese. Az „újkomenista” kormány szócsövévé kell válnom. Döntés elé kerültem. Eddig azt hittem, a közélettől való távolmaradásommal elkerülhetem a tömegpszichózist, az agymosást, és elég, ha elfogadom, hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni. De úgy néz ki a dolog, holnaptól ez nem lehetőség, hanem kötelező, törvényileg előírt magatartás. Mivel birkává válni nem akarok (két lábon járva jobban érzem magamat), nekem is meg kell hát hirdetnem szakmai meggyőződésem szerinti szabadságharcomat: ahol csak lehet, harcolnom kell ez ellen az őrület ellen. Nem hagyom, hogy hülyét csináljanak belőlem! Nem az én dolgom a kormánypropaganda. Azon dolgozom tovább (mint eddig is), hogy a társasházakban élőknek minél élhetőbb legyen az élete. Hogy ne kelljen fölöslegesen közös költséget emelni, de ne „rohadjon” rájuk a ház, nyithatók legyenek az ajtók, legyen világítás a lépcsőházban, járjon a lift, tisztaság legyen a lépcsőházakba, működjön a fűtés, ne ázzon be a tető, mindenkinek legyen biztosítása baj esetére, és ha tényleg baj van – csőtörés, zárlat, dugulás – valóban közel legyen a segítség…

Örülök a rezsicsökkentésnek. Ennyi. De könyörgöm: ne kelljen az utcán rohangálva, ruhámat megszaggatva, önkívületi állapotban dicsérnem a Bölcseket, akik ezt összehozták! Legyen elég továbbra is az évenként egyszeri beszámoló és elszámolás a közösség pénzével. Ne kelljen másra is fordítható időm nagy részében azt adminisztrálnom, hogy a Nagy Testvér mennyivel könnyítette meg az életünket, miközben a fűtés, vagy a világítás korszerűsítésén is törhetném a fejemet! Miközben tudom, hogy milliók éheznek az országban és százezrek menekülnek el innen, a megélhetést keresve külföldön.

Elismerem, lehetnek szerény eredményeink, de nevetséges, ha ezeket faliújságokon népszerűsítjük, hiszen az Európától való leszakadás réme itt ólálkodik körülöttünk. Ha rajtam múlik, nem is leszek a kormány hamis krónikása és propagandistája. Nem vagyok „walesi bárd”, de a magam szerény lehetőségei közepette megpróbálok saját erkölcsi normáimhoz igazodva, normálisan viselkedni és élni. És majdan bátran belenézni unokáim szemébe. Talán többen is vannak, akik megértenek engem, de ez nem mennyiségi kérdés. A minőség a gondolkodás mércéje, barátaim.

Lékó Sándor
A KMH vendégszerzője közös képviselő

28 hozzászólás

  • Az biztos,hogy NEVETSEGESEN burjanzik a burokracia. Immar a sajat boromon tapasztalom. Szerintem Europa papirgyarai Mo.-nak gyartjak a papirt.Ahogy mondtam:nevetseges,de nem katasztrofalis, mert sok adminisztrativ munkaero kell hozza.(ez egy reszt jo). Sajnos az allampolgart bosszantja(legtobbszor), es neha meg ketsegbe is ejti. Bar ez lenne az egyetlen baj. Van ennel nagyobb is, sajnos.

  • Üdvözöllek kedves Sándor! Végre valaki, aki nem azt bizonygatja, hogy jobb félni, mint megijedni. A hócipőm kezd már tele lenni a félősekkel. Persze nincs kétségem: lesz a tulajdonosok között, aki majd éberen jelenti a szabotázst. És ismerem a hasonló közösségeket (műszaki alelnök voltam egy társasházban): számíthatsz rá, hogy az a pár érdeklődő, aki egyáltalán azon kívül, hogy lehetőleg semmit ne kelljen fizetni semmiért sem, érdeklődik a közös ügyek iránt, hamarosan felveti az elcsapásod ügyét.

  • arról nem szól a fáma, hogy a közös böhmöknek milyen betűnagysággal, betűtípussal, betűszínnel és háttérrel kell kifüggeszteni?

  • Ki kellene azt is írni, hogy mennyi volt az ára kormányváltáskor, emiatt azóta összesen mennyivel kellett többet fizetnie a tulajdonosoknak, valamint, hogy mennyivel csökkentek az elmúlt évben a világpiaci árak! Az árfolyamveszteség a kormány sara, hiszen a rossz gazdálkodásuk eredménye a gyenge forint, ahogy a devizahitelesek bedőlése kapcsán is!!!
    Tehát akár azt is ki kéne írni, hogy a kormányváltáskori árfolyam szerint mennyi megtakarítása lehetne a lakosoknak a mai rossz árfolyam miatt!

  • A cím nagyon jó. Épp tegnap láttam a „Félelem bére” c. filmet Yves Montand-al. 1953-as film, de ennek ellenére még ma is simán nézhető!

    Elnézést, hogy nem a témához szóltam (Csak a címhez) ezúttal 🙂

  • Tényleg nem kell „ruhát szaggatva dicsérni a bölcseket”,de el kellene ismerni a rezsicsökkentést,akkor is ha eltérő
    megtakarítást is hoztak az embereknek,fogyasztástól függően!
    meg azt is el kellene ismerni,hogy régen csak emelés volt,és ezt ígérte az ellenzék (bár régebben Lendvai és Gyurcsány tagadta,de meglépte…)a jövőre vonatkozóan is….Fájni fog,(Bajnai)többek között…(főleg ha
    győznek, hát ebből normális és tisztességes,főleg kis jövedelemből élő itthoni élő ember nem kér!!!!)
    Lehet kritizálni(mármint a differenciálást),de a tények azok tények és bizony nagyon égető tagadni……

  • Akkor sarkosítsunk egy hasonlattal!

    Kedves Marcsi az Ön logikája szerint, ha Önnek adnak 1 forintot akkor azt el kell ismerni, miközben persze a nagy örömködése közepette a kabátja zsebéből szépen kilopnak pár ezrest ugyan azok akik 1 forinttal kiszúrták a szemét. Aztán persze érzékeli, hogy valami nem stimmel, hiszen kevesebb ezres van magánál, de mégis nyugtával dicséri a napot mert kapott 1 forintot és ehhez konkrét emlékei is vannak, hiszen személyesen Önnek adták azt az 1 forintot, bele a kezébe.

    Nos a konkrét emlékek azok, hogy úton-útfélen a rezsicsökkentést látja, hallja akár otthon van, akár kilép az utcára és a „rezsicsökkentéses” plakátokkal néz farkasszemet nap mint nap. A hasonlathoz visszatérve, mindenhonnan azt hallja, hogy Ön kapott 1 forintot jótevőjétől és ez igaz is, hiszen megtapasztalta. Ezért úgy van vele, hogy talán nem is volt több ezres a kabátja zsebében, talán már máskor elköltötte azt. Az nem lehet, hogy kilopták a zsebéből, és különben is kapott 1 forintot, amiért hálásnak kell lennie annak aki odaadta, mégha azt is látta, hogy mások 10 vagy 100 forintot kaptak ajándékba, de ugyan azokat szintén meglopták csellel. Most ezen emberek együtt örülnek, az 1, a 10 és a 100 forintos váratlan jótevő ajándékának, miközben észrevétlenül meglopták a többszörösével őket és Magát is. Sarkosítottam a számokkal, az értékekkel de sajnos ez a helyzet.

    Hát önmagában ezzel van baj, hogy ez egy hazug intézkedés és megbocsásson, de birka aki ilyen logika szerint örül egy álságos mondvacsinált rezsicsökkentésnek, aminek később issza meg az ország a levét, ráadásul nem Robin Hood féle jótett történt, hiszen az energiahordozók ára jócskán 10% feletti értékkel csökkent globális viszonylatban. Szóval nincs mit elismerni, hiába is szeretném én a magam részéről ezt tenni.

    DE, tegyük fel, hogy A fidesz tényleg szeretne segíteni a magyar embereken, főleg azokon akik napról-napra élnek. Akkor miért találnak ki egy olyan rezsicsökkentést amivel a gazdag emberek, akik amúgy is tehetősebbek és gond nélkül kifizetik az akár százezres nagyságrendű fűtésszámlát, azok sokkal több pénzt kapnak vissza, holott nem szorulnak rá cseppet sem. Míg aki egy kis lukban él és ahhoz viszonyítva is nagy rezsije van, az szinte meg sem érzi a csökkentést? Ez volna a nagy és igazságos találmány, amely állítólag a magyar emberek megsegítésére lett kitalálva? Valóban, ez nekik lett kitalálva, hogy -amiképpen Ön fogalmaz- el legyen ismerve a rezsicsökkentés gondolkodás nélkül és sok százezer szavazatot szerezzenek vele. Erre kimutatások vannak, hogy a rezsicsökkentéses hazugsággal tértek vissza tömegek a Fideszhez.

    Van még pár érdekes mondata, mint például, hogy ezt, vagy azt ígérték a baloldaliak annak idején. Most ezt komolyan ide meri hozni, hogy ki mit ígért? A Fidesz konkrétan a Holdat és hozzá a csillagokat is megígérte -tényleg nem fogom most ide leírni, hogy miket ígértek, de elolvasható a nemzeti ügyek kormányának választási ígéreteiben, aminek bizonyíthatóan a nagy része nem csak hazugság, hanem megtévesztés, hiszen nagyrészt az ellenkezőjét vezették be mint amit ígértek. Tehát ennek a tehetségtelen mai kormánynak egyetlen egy momentumát nem lehet felidézni ami őszinte és igazából a magyar emberek érdekeit szolgálná. Ezt a kormányt a trükközés és az aljasság csúcsa fémjelzi majdan pár évtizeddel később a történelemkönyvekben. Sajnálom, hogy így van és, hogy sokan nem látnak a paraván mögé, mert pont Őket használja ki leginkább ez a garnitúra. De egyszer az a paraván is odébb fog kerülni, és látható lesz ami mögötte van mindenki számára.

  • Marcsi
    2014 január 9
    6:04 du.
    Szarcsi, megint hazudsz.
    Ugyanis a fájni fog, az legalább őszinte mondat volt, mert sok embert rosszul érintettek a válság utáni helyreállítások.
    (nem mellesleg csak orbán meri azt hazudni, hogy függetlenek lehetünk a világpiaci áraktól, az mszp se azt ígérte, hogy soha többet nem lesz gázáremelés, de te hazudd azt nyugodtan)
    Ezzel szemben a felcsúti paraszt azt hazudta, hogy ha ő lesz kormányon, akkor mindenkinek sokkal jobb lesz, senkit nem hagynak az út szélén, csak a pénzt oda kell adni a zembereknek, mert az mszp ellopja.
    Bajnai „fájdalma” töredéke volt annak, ami most van, midenkibe belerúgott a fidesz, csak az oligarchákba nem.
    Tehát ismét takarodj innen, ne hazudozz!

  • A bankado nem jo,a rezsicsökkentés sem jo.Kinek nem jok ezek az intézkedések? Akik kedvesen mosolyogva partnereikkel, minden àremelést lenyelettek,2002-2010-között.A magyar lakossàg àltal fizetett rezsi az EU-ban,a legmagasabb àrak között volt és van.A
    mostani korrekciokkal a közepes àrszinvonalat érjük el.
    Miért is aggodik a -valoszinüleg àzsiainak definàlhato-cikkiro, az àldemokratikus oldallal? Aggodik a lakossàgért,a szegényekért? Vagy nem tetszik,hogy több jut az érintetteknek fogyasztàsra,a belsökereslet fokozàsàra és ezàltal munkahelyek megtartàsàra-talàn ujmunkahelyekre-?
    A régi receptekkel és személyekkel 2010-ig jutottunk el:
    Eladosodtunk,privatizàltunk,megnött a munkanélküliség,a problémàkat magunk elött görgettük.
    Most vissza vàsàrolunk,pl..hogy ne az EON hatàrozzon a GÀZPROM-al,a hazai gàzàrrol,hanem mi tàrgyaljunk a szàllitoval,
    igy egy tàrgyalofél kiiktatàsàval-költségei kiiktatàsàval-
    kedvezöbb àrat érhetünk el.
    Ezt a politikàt nevezik stratégiànak,MOL..

  • kezdek arra a meggyőződésre jutni, hogy az egészségügyi hatósághoz folyamodom – puszta emberbaráti szeretettől vezéreltetve – hogy bodára lehessen kitenni a BIOHAZARD táblát!
    komoly környezeti ártalom!

  • BIOHAZARD nagyon jó! Lízingelem! Mi a részletfizetési díj?

  • szabad felhasználású 🙂

  • Antifülke,

    Hazudni csak te meg a társaid szoktak,meg ugye még a tényeket is letagadni,mint HunCanada,aki „hun” a bánatban
    él?Biztosan nem itthon,mert akkor a havi számlákban olvashatná a havi és a göngyölített megtakarítást….!
    Meg el is szólta magát,hogy az energia hordozók világpaci ára csökkent,akkor mi a problémája,csak nem az,hogy az ellen
    zék ezt nem hallotta,nem lépte meg?Na ezért fog a továbbiakban is csökkenni az ár!Persze az a nagy bibi,hogy az ilyenek ezt nem akarják……meg
    egyes kétségbeesett ellenzékiek nemrég azt rikácsolták egy parlamenti ülésen,hogy ők jóval nagyobb csökkentést
    tartanának jónak…!Nagy a szinkron szegények…között!
    Akkor most mit is hörögnek össze vissza?Belegabalyodtak a
    saját hazugságaikba!Bajnai meg üzeni fájni fog,hát neki…biztosan..!
    Meg a „feledékenyek”…kedvéért L.Ildikó a 2006-os kampányban azt rikácsolta”tagoltan mondom:nem lesz gázáremelés!Gyurcsány meg azt hogy nem lesz „receptdíj”
    és lett!Az tény,hogy nem mindenki jár egyformán jól,de a
    tények attól még tények!

  • na, terjed már a vírus, itt a vírusgazda 😛 😛 😛
    BIOHAZARD!

  • Helyesbítés!
    E-migráns írt az „áremelésről”…..mármint az energiáéról ..
    hát ő hová emigrált,hogy ilyen naprakész butaságokat ír…
    ugyanis csökkent és nem nőtt,mint a szocik alatt 2-3 szorosára!!!Ezek tények,akik itthon élnek azok tudják!
    Én kritikus vagyok a jelenlegi kormánnyal szemben is,ugyanis többször megírtam,hogy a tranzakciós illetéket a bankok áthárították,így a rezsicsökkentés egy részét bizony elvitte
    az új illetékteher!Erre sokan panaszkodtak és a mostani
    intézkedés ennek a veszteségnek fedezi (sajnos csak..)egy részét,mármint havi kétszeri felvét 150.000Ft-ig ingyenes
    lesz.
    Nam csak a szolgáltatókat,de a bankokat is szankcionálni
    kellene,ha megszegik a rendeletet,meg is teszik sokan
    mert az energia és a bank felügyeletnek lehet bejelentést tenni!

  • „Jó”modorú Ille miért törölte a WCfülke megszólítást,magát
    csak ez zavarja,a balos értelmiségiek primitív jelzői pld.
    „szarcsi” nem?Érdekes ezzel magát is minősíti….bár már eddig is megtette a sok bunkó jelző használatával,anyázással
    stb.Szelektív egy kissé és magával valamint „színvonalbéli” társaival elfogult!Persze gondol anti….csésze lelkivilágára?Ha-ha
    Na én nem „takarodom”,(ki mondja?…)de sokaknak javasolnám
    a melegebb éghajlatot…ami így télen különösen sok kanadainak jó kívánság,meg mások is örülnének neki

  • Christopher Adam

    én töröltem, mind a WCfülkés megszólítást, mind pedig a másikat. Egyiknek sincs értelme.

  • Christopher!

    Értelme bizony van és jó lenne,ha a más véleményen lévők
    megszólítására és sértegetéseire is ilyen érzékeny lennél!
    Hidd el nem ártana,csak használna a lapnak.
    Egyébként van normális nevem és én is azon vagy az egyes
    rejtőzködőket…a közölt fantázia néven szólítom meg!Oda kellene arra is figyelni,hogy akik nem tudnak tényekkel
    vitatkozni rendszeresen primitív stílussal vágnak vissza,hát ez nagyon égő a fórumnak,meg az sem egyedi eset,hogy már a cikk szerzői is alpáriak.
    Ha ez senkit nem zavar az szánalmas dolog!

  • chris, boda már minden sarokban illét lát 🙂 kicsit zizi a lelkem, de hát, még nem reménytelen, vannak néha világos pillanatai is.
    pedig tisztában lehetne azzal, hogy én ugyan nem törlöm egyetlen sorát sem: az egészet dobom a kukába, ha olyanom van 🙂

  • még nem olvastam az érzékeny lelkű bodától véleményét, ami frank p. nevű elvtársát illeti. mert mintha ő se nagyon vitatkozott volna…

  • Szerencsére nem látom nem hallom,csak időnként olvasom a
    „válaszait”….
    akkor is,ha nem az ő „cikkére” ,vagy hozzászólására
    reagálok,én meg egészen jól meglennék nélküle…..
    Nem bírja ki nélkülem…csak tagadja!

  • Marcsi néni!!! Most olvasom magácskát. Mire gondolt -velem kapcsolatban- amikor azt írta fentebb Antifülkének, hogy: ”
    Hazudni csak te meg a társaid szoktak,meg ugye még a tényeket is letagadni,mint HunCanada,aki “hun” a bánatban
    él?Biztosan nem itthon,mert akkor a havi számlákban olvashatná a havi és a göngyölített megtakarítást….!”

  • Véletlenül Elküldtem az előző sorokat, de folytatom!

    Marcsi, ellenzékből az ellenzék, hogyan léphetne meg egy rezsicsökkentés féleséget??? Amikor Ők voltak hatalmon, akkor nem lefelé mentek az árak, mert biztos nem emlékszik rá, de egy elég nagy válság volt. Szóval amit tetszett írni, az eleve bődületes nagy butaság, hogy az ellenzéket nem hatja meg, nem lépi meg…

    Egyébként szeretném, ha nem hozná állandóan az ellenzéket, mert a kérdés nem az, hogy az ellenzék mit tesz, vagy mit nem tesz jól/rosszul. Nem hat meg az ellenzék és nem is érdekel, hogy mit művel. Engem az érdekel, és az a kifogásolnivaló, hogy a kormánypárt miért és mit hazudik össze-vissza és veri át magácskát is, de mint azt a bizonyost a palánkon, a göngyölített számlákkal egyetemben. Azért írják rá, hogy becumizza!! Ha valóban érezné is a jobban teljesítést, akkor nem kéne ráírni semmire és nem kellene lépten-nyomon a magácska eszébe juttatni az „áldásos” tevékenységeket. Nonszensz. Ha olyan gonosz lennék mint a jobboldaliak, most azt mondanám magára, hogy igazi hazaáruló, aki nem tiszteli a jövőt és a fiatalok jövőbeli Magyarországát amit most a jelenben tesz tönkre egy rablóbanda a maga segédletével is. De mivel nem vagyok olyan gonosz, így ezt nem mondom magára. A fiatalok meg már úgy is hamarabb ráeszméltek, hogy ennek az országnak nincs már semmiféle jövője és tovább álltak egy másik országba. Na ezeknek nehezíti meg a szavazását ez a ‘szarszemétszaralak’ kormányzás… jó ez már más téma, úgyhogy jó pihenést kedves Marcsi, biztos aluszik már!

  • nakérem…én bodát frank mocskolódásáról kérdeztem, ha esetleg véleményt nyilvánítana róla. ezek után mit csinál a szellemileg komoly kihívásokkal küszködő, vélhetően diszlexiás, de sudár termetű asszony? összekever frankkal.
    na, ez már tényleg vért kíván!
    boda, jelentkezzen az legközelebbi véradó állomáson! 😛

  • HunCanada néni vagy bácsi!???Kora,neme?…..
    Látom rendesen begerjedt,pedig én nem sértegettem!
    Nem vagyok annyira szenilis „néni”…hogy ne vegyem észre
    a számláimon a csökkentést…mert ugye itthon élek!
    Aztán ami az ellenzéket illeti egyszer (Bajnai…)azt mondja
    fájni fog….(vagyis rezsicsökkentés eltörölve!)máskor meg
    a habzó szájú ellenzék a parlamentben azt harsogja,hogy ez kevés …még nagyobb csökkentés kellene…akkor most mi van?…
    Na ettől a „naprakész” hülyeségeiktől és erőlködésüktől
    szánalmasak röhejesek de nagyon….!!!

    Nem én vagyok hazaáruló, aki itthon élek születésemtől fogva és ugye ezért jogom van véleményt formálni,hanem
    azok akik a jómódból „hunnan”?Kanadából uszítanak….!
    Na még mindig nem kaptam választ,hogy honnan osztja az észt,és hány éves,nő vagy férfi kedves ….?
    Különben még nem alszom,bár nyugdíjas vagyok de nem szenilis és végelgyengűlt…..meg agy mosott!
    Ille meg magában beszél? sajnos hangosan…..hülyeségeket
    szokás szerint szegény….jelentkezzen az elmeosztályon és főleg ne kérdezzen normális embereket,mert a választ úgysem fogja fel!
    Na most nincs több időm erre a fórumra!

  • Ille Pisti!
    Csak közlöm,hogy nem ebben a cikkben szólt hozzá Frank.P.hanem a” Közös listát…”címűben,na ott válaszoltam!
    Nagyon fáradt lehet….hogy itt érdeklődik!
    Lapozzon….

  • boda, állásfoglalást kértem, nem hozzászólást. nagy nehezen kiizzadt magából egy langyosat. ne felejtse el, a langyosakat isten is kiköpi!
    amúgy mi ez a becézés a megszólításban? csak nem kezd feloldódni? bár ez utóbbi a maga esetében egy fürdőkádnyi H2SO4-nak is komoly feladatot jelentene 😛 igaz, állagát tekintve inkább a HNO3-at javasolnám, az sokkal hatékonyabb!

  • Marcsi
    2014 január 12
    5:18 du.
    Én nem hiszem, hogy csökkent a rezsije. Noha a 2013. évi LIV. törvény rendelkezik a dologról, egyszerűen nézze meg a törvényt megelőző számláit. Az összevetés egyértelműen ellentmond a hangzatos dumájának.
    Iskolapélda:
    Ha volt egy számlája 3000 Ft. Ezt megemelték 30% vagy 100%, majd visszakapott 10%, akkor mennyivel csökkentették a rezsijét? Avagy összességében emelték? Állítólag iskolában dolgozott! Sőt, állítólag könyvelt! Legalábbis ezt állította.

    Hatalmas siker, kétszer ingyen vehet fel pénzt a számlájáról! Ezzel csökkentették a kiadásait!
    De szerintem meg akkor lenne siker, ha be sem vezetik a tranzakciós adót.