Nyílt levél Bajnai Gordonhoz

2014 február 17 10:05 de.135 hozzászólás

Azt mondta Ön, már több mint egy éve, hogy a demokratikus jogállam gerincét csigolyánként törte el Orbán a Fidesz-KDNP segítségével.

Ez nyilván azt jelenti, hogy Magyarországon több mint egy évvel ez előtt felszámolták a demokratikus jogállamot. Az Alkotmányunk szemétre vetésével az alkotmányos rendet is felszámolta a Fidesz-KDNP, azt, ami alapján kormányt alakíthattak 2010-ben. Tehát ma Magyarországnak nincs legitim kormánya, amely a 89-es Alkotmány alapján működne. Annak ellenére, hogy ez a kormány 2010-ben ezen Alkotmányra esküdött fel, arra, hogy azt megtartja, és megtartatja. Majd fogta, kidobta a kukába, és a fülkeforradalomra meg a bolsevik típusú Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatra hivatkozva új rendszert léptetett életbe, ami már nem azonos az Alkotmányunk által előírt, és megtartandó alkotmányos renddel. Tehát ez a kormány és a rendszere illegitim, a választóktól sem kapott erre felhatalmazást. Egyoldalúan, önkényesen, az 1994-98-as ciklusban az MSZP által hozott 4/5-ös törvényt pusztán kétharmaddal felülírva nem csak megváltoztatta az Alkotmányunkat, hanem egy az egybe kidobta azt a szemétbe. Ezzel felszámolta az alkotmányos rendet, aminek a megtartása minden magyar állampolgárnak kötelessége lenne az Alkotmány szerint. Mondhatjuk, hogy alkotmányos puccsot hajtott végre Orbán Viktor és kormánya, ami bűncselekmény. A Fidesz-KDNP tehát állam ellenes bűncselekményt követett el, ami a legsúlyosabb cselekmény, tehát ők bűnözők.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Miért van egyáltalán szüksége az ellenzéknek összefogásra? Miért kell különféle pártoknak összefognia, és együtt indulniuk egy választáson? Egy demokratikus választáson minden párt szabadon, egymaga indulhat el, és méretheti meg magát a választók előtt. Ha ez egy demokratikus választás lesz április 6.-án, akkor miért van szükség az összefogásra? Ha pedig nem lesz demokratikus a választás, akkor miért vesznek rajta részt demokraták? Demokraták csak demokratikus választáson induljanak, mert nem demokratikus, mondjuk ki, diktatórikus feltételek mellett nincs esélyük a győzelemre, csak ők is besározódnak. Csak a választóikat vezetik félre avval, hogy ha azt hazudják nekik, hogy legyőzhetik az ellenfelet. A demokratikus szabályok betartása minden fél számára kötelező, ha csak egy valaki nem tartja be, az már elrontja az egész választás demokratikus mivoltát, azt súlyosan kellene szankcionálni.  De most ráadásul a szabályokat egyedül a Fidesz írta, saját magának. A Fidesz egymaga írta át a választási törvény minden paragrafusát, teljesen megváltoztatva azt, a kétfordulós rendszertől kezdve, a körzethatárok átírásán keresztül a külföldieknek biztosított szavazati jogig mindent fenekestül forgattak fel, a „demokratikus”ellenzéknek semmi beleszólást nem hagyva arra, hogyan legyenek ezek után a választások. Egy olyan választáson akarnak részt venni Önök, amely már nem is a 89-es demokratikus Alkotmányunk által íródik ki, hanem egyetlen párt által készített és egyetlen párt által elfogadott tákolmány által. A választók által nem legitimált alaptörvénynek nevezett alkotmányjogi nonszensz által kiírt nevetséges komédiában akarnak részt venni?

Ahhoz asszisztálnak, hogy legitimálják ezt a 4 évet, ezt az új, antidemokratikus berendezkedést, ahol a centrális erőtér tulajdonosának, a diktátornak stadion épül a telkén közpénzből, és egymaga dönti el az ország energiastratégiáját 50 évre előre?

A lényeggel nem törődik az Együtt2014-PM szövetség, a programjukban a következő 10 év minden bevételét elköltötték az utolsó forintig, csak éppen a legfontosabbal nem foglalkoznak, arról nem beszélnek egy szót se. Arról, hogyan szabadulnának meg ettől a rendszertől, a csúcspozíciókba ültetett pártkatonáktól, ha valami csoda folytán megnyernék mégis a választást. Hogyan szerzik vissza az elrabolt ezermilliárdokat, mit tesznek azzal a pár száz emberrel, akik foglyul ejtették az országot, és sajátjukként kezelték azt 4 évig? Mi lesz az alkotmányos rend lebontóival, mi lesz az egész kormánypárti frakcióval, akik mindent megszavaztak, több mint 600 törvény átírását szavazták meg mindenféle ellenzéki kontroll nélkül saját érdekükben, visszaélve a kétharmados többséggel? Mi lesz a Fidesz köztársasági elnökeivel, a fél analfabéta Schmitt Pállal, és a sunyi Áder Jánossal, akik mindent kontroll és elolvasás nélkül aláírtak, akik köptek a függetlenségnek még csak a látszatára is, és a Fidesz padsoraiból ültek át a fékek és ellensúlyok rendszerének egyik legfontosabb pozíciójába?

A lényegről nem esik szó sehol, csak a marakodás megy két éve az összefogásnak hazudott széthúzásban. De nem is lehet különféle nézeteket és programokat valló pártokat egybe tömöríteni, erre csak diktatúrák kényszeríthetik a pártokat. Szabad és tisztességes választásokon csak szabad és tisztességes pártok indulhatnak, antidemokratikus, fasiszta, történelemhamisító, maffiaszerűen működő és egyéb pártokat eleve ki kellene zárni az indulás lehetőségéből. De nálunk az ilyenek írják ki a választást, és ezeknek asszisztálnak a magukat demokratáknak vallók, tehát Önök. Semmi mást nem tesznek ez által, mint legitimálják ezt a hatalmat, és az elmúlt 4 évben elkövetett hazaárulásaikat, az alkotmányos rend lebontását és a bűncselekményeiket.

Az összefogás választási veresége után – miután persze megint kiderül a rengeteg csalás, amit elkövetett a Fidesz, mint az időközi választások alkalmával és 2010-ben (by Kubatov) -, majd megkapják a képükbe, hogy a bukott baloldal megint nem bírja elviselni, hogy a nép nem kér többet belőlük. És ugyanúgy nem történik semmi a Polt által vezetett ügyészségen, és a Pintér által felügyelt rendőrségen, mint ahogy eddig sem. Csak annyi történik, hogy a választáson való részvételükkel legitimálták ezt az egész agyrémet, ami 4 éve folyik. Ugyan úgy nem történik majd semmi, mint ahogy eddig sem értek el semmit a tiltakozások, figyelemfelhívások, alkotmánybírósági beadványok, feljelentések.

Semmi mást nem érnek el, mint hogy legitimálják ezt az illegitim rendszert, amely a demokrácia és az alkotmányos rend gerincét csigolyánként roppantotta össze Ön szerint is.

Vegyünk egy egyszerű példát:  látott már olyan versenyt, ahol a versenyzők, akiknek egymás ellen kellene küzdeniük, összefognak egyetlen vetélytársuk ellen, mert tudják, hogy az csalni fog? És kijelölnek egy közös indulót, aki majd legyőzheti a csalót? Nem inkább a csalót kéne kizárni? Vagy ha ő tartja meg a versenyt, mert ő a házigazda, akkor meg nem bojkottálni kellene, és el sem utazni egy ilyen versenyre? Nevetség tárgya lenne az a verseny, ahol ezt látná a közönség. Nevetség tárgya az az ország, amelyik erre kényszeríti választóit.

Egy demokratának nevetséges ez az összefogás, a világ szebbik felén nem is értik mi folyik itt. Egy demokratának nem is lenne kérdéses, hogy elinduljon-e egy ilyen megcinkelt választáson, még akkor sem, ha esélyt lát a győzelemre. Tisztességtelenül kiírt választáson tisztességes ember részt sem vesz!

Mesterházy 2010-ben óriásit bukott Orbán ellen, ennek ellenére hagyta Ön, hogy ő legyen újra Orbán kihívója. Ráadásul az egyetlen tulajdonképpen, mert az egész demokratikus ellenzék ő mögé sorakozott fel. Nem tudtak találni egy pártokon kívülit legalább? Bárki alkalmasabb lenne ennek az országnak a vezetésére Orbánnál, ez nyilvánvaló, hiszen ő a múltat hozza vissza, az állam és az egyház összefonódásával, az új arisztokráciájával, a több millió koldussal.

Tézis: az Orbán kormány darabokra törte a demokrácia gerincét, tehát antidemokraták

Antitézis: demokratikus választások lesznek április 6.-án

Szintézis: antidemokraták ellen nem szabad demokratikusnak hazudott választáson elindulni, mert csak a rendszerüket legitimálják.

Nem nyerhetnek semmit a részvétellel, mert ha buknak, akkor csak legitimálták a rendszerüket az alaptörvényükkel együtt.  Ha pedig valamilyen csoda folytán nyernek, akkor meg kormányozhatatlan országot vesznek át. A 8-10 évre mindenhova (ügyészség, média hatóság, bíróság stb.) bebetonozott fidesznyikektől, a Költségvetési Tanács vétójogától, a köztársasági elnök pártállásától, az Alkotmánybíróság kiherélésétől, az alaptörvény kétharmados törvényeitől kormányozhatatlan lesz Magyarország. Tehát akkor is alapjaiban kell majd elutasítaniuk ezt a 4 év alatt felállított rendszert, mert ha nem teszik meg egyszerre, akkor egyenként kell visszaállítani a demokratikus jogállami normákat. Egyenként sokkal nehezebb lesz, különösen, hogy az ellenzéki Fidesztől nem sok támogatást fog kapni hozzá, viszont annál többet fogja ebben hátráltatni. Ha még évekig nem állítódik helyre a jogállam Magyarországon, akkor az még nagyobb károkat fog okozni, az amúgy is romokban levő országnak, és a benne élő embereknek, akik közül már 4millióan élnek a létminimum alatt, akik közül 500ezren már elmenekültek ebből a rendszerből. A felelősségük maguknak óriási!

Akkor nem lenne tisztességesebb már most megtenni ezt? Akkor nem lenne tisztességesebb már most elutasítani és bojkottálni mindent, ami eddig egyetlen felcsúti elmebeteg és pajtásai érdekében készült,a magyar nép és a demokratikus értékrend érdekeivel ellentétesen?

Azt mondta 2010-ben, miniszterelnökségének utolsó napjaiban, hogy Orbán Viktor demokrata. Ezt a tévképzetét még mindig fenntartja?

A.G.

135 hozzászólás

  • Harmadszor is elolvastam a cikket, de igazán nem látom a végét.
    Úgy teljes egészében egyet értek a cikk szerzőjével, csak azt nem látom, hogy a bojkott után mi van. Azt tudomásul kell venni, hogy ezt a rakás trágyadombot önmagunknak kell kivillázni magunk alól. Ez a bojkott megkésett lépés lenne. Amikor megkezdte a jogállam lebontását, akkor kellett volna meglépni. A világ demokratikus oldala tisztában van a helyzettel, de nem fogja megoldani a magyarok helyett.
    Ez akkor jó lépés, ha nem áll meg a bojkottnál, hanem első lépés a takarítás előtt. Viszont nem látom a „takarító” brigád vezetőségét. Azt már szervezni kellene.

  • Don Ovuz
    Ha részt vesznek a felcsúti játékban, az megoldás?
    A bojkott az első lépés, amit nyilván már rég meg kellett volna tenni, pont az Alkotmány kidobásánál.
    És elmagyarázni a választóknak (és az Uniónak), hogy miért kell bojkottálni mindent. A választó azt csinálja, amit a pártja mond neki. Ha azt hazudják nekik, hogy nyerhetnek, akkor azt hiszik el.
    Ha elmagyaráznák nekik, miért kell bojkott,miért kell országos sztrájk, miért kell megbénítani az országot,miért kell tenniük a szabadságukért, a jogállamért, a demokráciáért, azt is megértené.
    Az ellenzék akkor tenné a dolgát, ha ők lennének a takarítóbrigád.
    Így csak kollaboránsok.

  • Elmagyaráznátok nekem mi van akkor ha bojkottáljuk a szavazást? Nem tudom a törvényt. Ha csak a jobboldalra szavazhatnak csak ők lesznek a parlamentben? Tényleg nem tudom a választási törvényt. Nem játszom a hülyét, az vagyok.

  • Ez a írás nagyon jó–,először is– a figyelem középpontjába kell venni az egypárti alkotmányt a nép által el nem elismert megváltoztatását,törvény módosításokat,választási törvény,és minden olyan törvény módosításokat jogfosztásokat,ami egy tisztességes demokratikus választásokat egyenlőtlenné teszi.
    Teljes bojkott???? JÓl is hangzik-ez Orbán totális bukása lenne az biztos..Mert ezek után nincs a világon olyan politikus aki szóba állna vele-mert semmi joga nem volna hazánkat képviselni—és ha megkapja a 2/3-ot???
    Hol vannak a nemzetközi jogokat ismerő jogászaink???Miért nem mondanak
    valamit??—szavazunk vagy bojkottáljunk–Minek mi ára???
    Mert hogy mind a két lehetőségért meg fizetnünk az hétszencség.-Nem az enyém- hanem Országunk számára melyik döntés a jobb,???Hogy végre bíróságok elé lehessen állítani mindazokat akik saját torz képükre akarják formálni ezt az országot.–nem tudom melyik lenne a jobb megoldás,—talán a biztosabb.–

  • Mintha egy éve én írtam volna!

    MMára már a bojkott mindenképp elkésett,nem járható út, mert a kollaboráns LMP pont arra játszik. Nem a szimpatizáns-szavazóikkal akarnak eredményt elérni, hanem a demokratikus oldal támogatóival, akik nem Mesterházit szeretnék. Ők azok, akik az összefogás ellen fogadtak, ellenük szurkolnak! A politikai előrenyomulásukat előrébb tartják, mint a demokrácia győzelmét. Ez szégyen, gyalázat!

    Bajnai volt az. aki képes volt önmérsékletet tanúsítva félreállni Mesterházival szemben. Ezt felvetettem neki, majd államférfihoz méltóan megtette, nemcsak bólogatott.
    Mesterházinak is ezt kellett volna tennie, jobb eredmények születhettek volna….

    llanfair, ha bojkott van,akkor a fides 5/4-dell győz, és az LMP-nek is lenne 1/4-e, meg a jobbiknak is! Erre játszik az LMP. Nem magát méri meg, hanem az amúgy lehetetlen összefogási képességet!
    Tehát a 200 fős parlamentbe így állna össze a 350fős küldöttség, mint magyar abszurd!

  • A levelező rendszerből nem lehet belépni a cikk oldalára!!!

  • Még az fenti írásom adalékaként–
    Még négy párt van az össze fogáson kívül a parlamentbe,ők csatlakoznának???erre azt hiszem nem túlzok ha azt mondom hogy semmi esély.

  • „… de nem fogja megoldani a magyarok helyett.
    Ez akkor jó lépés,…” Ebből mintha az érződne mintha „a világ demokratikus oldalá”-nak – kellően korai időpontban – lehetett volna konkrét teendője (valami intervenció féle?), és azt kellett volna, részben belföldről szervezni?

  • Kedves A.G.!

    Sajnos hibás a dedukciód.

    A helyzet az, hogyha hibás a tézis, arra csak hibás antitézis adható, abból pedig csak hibás szintézis állhat össze.

    Bojkott? Rendben, igazad van. Mi is történik, ha a demokratikus oldal pártjai bojkottálják az ab-ovo önmagát illegitimmé tett rezsim által kiírt választást?
    Elárulom: Győznek.
    Ki is fog akkor kormányozni?
    Ezt is elárulom: Ők.
    Ki is fog akkor újabb – nem kétharmados, hanem háromharmados törvényeket hozni?
    Megleplek: Ők.
    Mi is lesz ebben a pillanatban Magyarország politikai berendezkedése?
    Ne találgass: Egypártrendszer.
    Miképpen is tudunk ebből kiszabadulni?
    Újfent megleplek: Polgárháborúval.
    Mi is az, amit a hátunk közepére sem kívánok?
    Ezt is megmondom: Polgárháborút.
    Miért is?
    Na ezt is megsúgom: Mert (ugyan kisgyerekként,de) átéltem ’56-ot. Nagyon ronda volt.

    Mi az, amit valójában tehetünk?

    1.) Ha nagyon nagy szerencsénk van (sajnos nem lesz), akkor 2/3-dal megnyerjük a választást, majd AZONNAL eltöröljük az összes Orbán-rezsim által meghozott törvényt, jogszabályt, rendeletet, úgy, hogy azokból azokat tartalmukban – ideiglenesen – fenntartjuk, amelyek az ország működéséhez szükségesek.
    Nekiesünk a törvényalkotásnak, illegitimnek mondjuk ki a saját választásunk eredményét is, de az új törvényalkotással – egy népszavazás eredményeként – legitimáljuk.
    A zsiványokat pedig – az újra jogállami igazságszolgáltatáson keresztül – sittre vágatjuk, hogy csak akkor kerüljenek szabadlábra, ha a műanyag lakat is elrohad.
    Majd boldogan élünk, míg meg nem halunk.

    2.) Kínkeservesen megnyerjük a választást (ekkora „szerencsénk”) lehet, majd az egyszerű többség birtokában kiüresítjük a Fidesz által megszállt pozíciókat, tehát megerősítjük a kormányzat cselekvőképességét, bíróság elé visszük a rezsim egész jogalkotási színjátékát, kimondatjuk – az esküszegéstől kezdve (v.ö.: „alaptörvény”) – az egésznek az illegitimitását, és konszolidáljuk úgy, hogy nekiesünk a törvényalkotásnak, illegitimnek mondjuk ki a saját választásunk eredményét is, de az új törvényalkotással – egy népszavazás eredményeként – legitimáljuk.
    A zsiványokat pedig – az újra jogállami igazságszolgáltatáson keresztül – sittre vágatjuk, hogy csak akkor kerüljenek szabadlábra, ha a műanyag lakat is elrohad.
    Majd boldogan élünk, míg meg nem halunk.

    3.) Ha nincs szerencsénk, és a rezsim kap újabb négy évet, de immár csak feles felhatalmazással, akkor szép csendesen (és félelemben élve) kivárjuk azt a másfél, két évet, amíg a saját kétharmados jogszabályai csapdájában szétesik, majd átvesszük tőlük a kormányzást (ennek a technikáit most nem részletezném, de van rá jó néhány európai, főként olasz példa), majd bíróság elé visszük a rezsim egész jogalkotási színjátékát, kimondatjuk – az esküszegéstől kezdve (v.ö.: „alaptörvény”) – az egésznek az illegitimitását, és konszolidáljuk úgy, hogy nekiesünk a törvényalkotásnak, illegitimnek mondjuk ki a saját választásunk eredményét is, de az új törvényalkotással – egy népszavazás eredményeként – legitimáljuk.
    A zsiványokat pedig – az újra jogállami igazságszolgáltatáson keresztül – sittre vágatjuk, hogy csak akkor kerüljenek szabadlábra, ha a műanyag lakat is elrohad.
    Majd boldogan élünk, míg meg nem halunk.

    4.) Ha rohadtul nincs szerencsénk és a rezsim újfent 2/3-dal, vagy afölött győz, akkor bojkott nélkül is végünk van, és akkor csak egy megoldás lehetséges; a polgárháború.

    a.) Ha abban győzünk, akkor miután (miközben) eltemetjük a halottainkat, AZONNAL eltöröljük az összes Orbán-rezsim által meghozott törvényt, jogszabályt, rendeletet, úgy, hogy azokból azokat tartalmukban – ideiglenesen – fenntartjuk, amelyek az ország működéséhez szükségesek.
    Nekiesünk a törvényalkotásnak, illegitimnek mondjuk ki a saját választásunk eredményét is, de az új törvényalkotással – egy népszavazás eredményeként – legitimáljuk.
    A zsiványokat pedig – az újra jogállami igazságszolgáltatáson keresztül – sittre vágatjuk, hogy csak akkor kerüljenek szabadlábra, ha a műanyag lakat is elrohad.
    Majd boldogan élünk, míg meg nem halunk.

    b.) Ha abban veszítünk, akkor jön az egypártrendszer, a totalitárius állam, amit a bojkott is előidézne. Ezt viszont – mi demokraták – már nem fogjuk megérni, mert mi leszünk azok az idegenszívű halottak, akiket a rezsim – ha nem is tisztességgel – de eltemet (elkapar).

    Nos, úgy vélem, hogy arra kell törekedjünk, hogy az első pontban szereplő állapotot érjük el, ha az nem megy, akkor a második pontban szereplőt, ha az sem jön össze, akkor – legalább – a harmadik pont szerintit.

    Mert aki meg sem próbál szembeszállni a diktatúrával, az megérdemli, hogy szolga legyen.
    A bojkott egy kényelmes pozíciója a gyáva meghátrálásnak, a gonosz uralma elfogadásának.
    Ez a passzív rezisztencia legbornírtabb változata lenne, a jelenlegi viszonyok között.

    Aki pedig ezt ajánlgatja, az – lehet, hogy nem akarja a rezsim sikerét – de egészen bizonyosan segíti.

    Ceterum censeo:

    Vesszen a Fidesz, vesszen Orbán és bandája!
    Éljen az Összefogás!

  • Malmos Simon
    2014 február 17
    6:40 du.

    Nem.
    A cikkben leírt, a fidesz által a lakosság 95% sújtó lépéseivel nincs mit vitatkozni. Azok tények. De pontosan a cikk az,ami valamiféle nemzetközi bojkottban gondolkozik megoldásként, hogy a belső bojkott után a világ mellé áll. A szemetet nekünk kell magunk után eltakarítani.

    Ha a jogállam lebontásának kezdetén lépi meg a bojkottot, tömörebb lenne a határozott véleményt alkotók tábora, kevesebb teret engedve a fasisztoid szélsőségeknek. Időt adott volna a csalódottaknak a csatlakozásra, megmutatva az alternatívát.

    Ha most lépi meg ezt a dolgot, értelemszerűen kialakít egy illegitim helyzetet a fidesz számára. Ennek akkor van értelme, ha a következő lépés a polgárháború. Csak hogy értse a szavaim. Noha tisztában vagyok azzal, nem ezen célzattal írta.

  • Andrási Sándor

    A szánalmas cikktől csak a hozzászólások szánalmasabbak, mi több riadalmat keltőek. Ki is az a Bajnai Gordon, miért is kell neki nyílt (vagy bármilyen) levelet írni? No és a polgárháború felvetése „demokrata” vélemény író tollából?! Tudja hogy mit ír? Noooooormális??? Aztán a polgárháborúban kik vennének részt? A „demokrata” komentelők a klaviatúrájukkal rettentenék el a fidesznyikeket, akik ettől megrettenve népszavazásra indulnának és (irmagostul) elzavarnák a zorbánt? Lehet, hogy az újáéledt Lipót ápoltjai közé keveredtem?

  • Tudomásom szerint már több feljelentést tettek,Orbán Viktor
    ellen hazai és nemzetközi bíróságokon hatóságokon,Pl:
    INTERPOL.-A demokratikus államrend megdöntése-Bűnpártolás ,(Hernádi)és más jogsértések ügyében.

  • andrási sándor: kétségtelen, hogy oda keveredett, csakhogy, azok közt is vannak ambuláns kezeltek, és bent lakók. gondolom, ez utóbbiakat behatóbban ismeri, hiszen nem is olyan régen még maga is közéjük tartozott. nem is értem, hogy’ engedhették ki, hiszen érzékelhetően még nem teljesen gyógyult!
    amúgy, ha a cikket szánalmasnak tartja, a hozzászólókat nemkülönben – ami arra enged következtetni, hogy maga nívósabb cikket tudna írni – akkor két dolgot tehet: ne olvasson KMH-t, vagy írjon kevésbé szánalmas cikket.
    közölni fogjuk.
    csak valahogy az eddig itt előfordult összes szánakozó képtelen volt egy kétsoros végbélszélnél többet összehozni 😀

  • pecor: feleslegesen. győztest még soha nem ítéltek el. eszmetársai is vesztesként kerültek nemzetközi bíróság elé. tudomásul kell venni, hogy orbánnal szemben se a jog, se a külföld nem segít. orbán – az apai nevelésnek köszönhetően – egy dologból ért, és az az erő. erőt mutatni jelenleg – sajnos – sem az ellenzék, sem a nép nem tud. a gárda és a betyársereg túlsúlyos vagy tornából felmentett (lud)talpasait meg inkább ne tekintsük erőnek.

  • Hideg-polgárháborút robbantott ki orbán. Az dúl most is.
    Asebesültjei, áldozatai nem egyből keletkeznek, hanem folyamatosan, időben elnyújtva szenvednek, sorvadnak el, válnak halottakká, de addig adósrabszolgaként güriznek nekik. Hasznos áldozatok vagyunk! Pontosabban hasznosított áldozatok, akik nem szögesdróttal bekerített munkatáborokban güriznek, hanem a jogszabályokból feszített rácsokkal és árkokkal behatárolva.

    Korábban nem lehetett érdemben fellépni radikálisan a diktatúrával szemben, hiszen folyamatosan a demokraták is azt hajtogatták (maguknak is bizonygatva), hogy az orbánrezsim a diktátorral demokrata. Hiába ordítottuk, hogy nem az, meglehet politikai gyávaságból, vagy rettegésből adódó bizalomból a demokraták hangadói az ellenkezőjéről biztosították a hiszékeny népet. Csak azon lehetett vitatkozni, hogy 74, 43, vagy 21%-ban demokrata a rezsim fűrerével.

    Addig esély sem volt radikális lépésekre.
    Hitlert sem lőtték le amíg tehették – hosszú ideig!

  • Részemről rendben van,ha orbánista hozzászólások is vannak. Mégha bugyuták, vagy más nézőpontból is írnak.
    Andrási Sándor hozzászólását is tudom tolerálni, nem azért, mert antiorbánista, hanem mert az írásról és rólunk alkotott véleménye még talán belefér (bár már ő is személyiségi jogainkat sérti indulatában), mert nem tetszik a radikálisabb, vagy szokatlansága miatt bizonytalanabb, kétélű javaslat. A bojkott a választáson nem is működne eredményesen, mert a választási hiénák fölöznék le az emiatt ölükbe hulló eredményeket.(LMP és részben a jobbik.)
    Hajcihő pontokba szedett lehetőségei helyesek. A kérdés,vagy vita tárgya csak az lehet, hogy melyik következik be. Én optimista realistaként a vége felé találom meg a reális variációt,így ez aktivizál, nem engedhetem meg, hogy babérjaimat melegítve bedőljek a demokratikus választás reményeinek és langyosvízben ücsörögve várjam a véget passzívan, mint 10millió honfitársunk,miközben mások passzivitását szidnám, én magam pedig a tehetelenségemre hivatkozva menekülnék a felelősség elől!
    —————————–
    Javaslom a moderálási lehetőséggel rendelkezőknek, hogy a trollokat a hozzászólásuk első megengedhetetlen szaváig közöljék, és a problémás szó első betűjétől töröljék a többi részt. Így a szándékuk is látszik,a lehetőséget is megkapják.
    A jelen esetben sajnos anyázásig fajulnak a dolgok, így a trollok akarata érvényesül, kifelé vállalhatatlan, élvezhetetlen és zavaró a hozzászólások jelentős része ilyen személyeskedésekkor. Nekem is nehéz visszafognom magam ilyen esetekben,nem is mindig sikerül.
    Ez elrettenti az érdeklődő olvasókat, és be kell valljam, én is sok esetben emiatt nem is olvastam el több cikket, a hozzászólásokkal.
    Ha nem korlátozzuk a trollokat és belemelegedünk az elfajuló vitákba, ill. anyázásokba, saját magunknak ártunk, elriasztunk sok potenciális olvasót, hozzászólót.
    Ne hagyjuk, hogy tönkretegyék ezt az oldalt is!

  • Andrásikám maga meg már mindenkinél szánalmasabb ezzel a csetes világban 15 éve lejárt ” szánalmas ” dumával.
    Találjon ki valami mást.
    Ne csak utánozgassa a nagy elődök szófordulatait.

  • e-migráns: köszönet az ötletért. igaz, akkor meg azért fognak hisztizni, hogy beletöröltünk a szellemi (?!) termékükbe, de sírjanak nyugodtan bele a levesbe, kit érdekel? megoldjuk. andrásinál már működik az eljárás 🙂

  • Ille István
    2014 február 18
    7:45 de.
    Kiegészíteném a törlési eljárást.
    Más oldalakon a moderátor nem indokol. Így néz ki

    „Hogy az a ….(moderálva)”

  • kedves donom, alkalmazzuk.

  • Ille Pisti na ne „má”

  • gogu: ???

  • Andrási Sándor
    2014 február 18
    2:37 de.
    Rajtad kívül senki nem ír polgárháborúról, úgyhogy menj vissza a Lipótra nyugodtan.
    Tanulj meg olvasni, aztán gyere vissza.

  • Hajcihő
    Bocs, de minden mondatod baromság, és túl hosszú.
    Ha szerinted hibás a tézis-antitézis-szintézis, akkor cáfold meg, mert azt elfelejtetted.
    A pontjaid egyenként:
    1.” AZONNAL eltöröljük az összes Orbán-rezsim által meghozott törvényt, jogszabályt, rendeletet”
    Erről szólna a bojkott, bojkottálni kellene mindent, amit a rezsim létrehozott, alapvetően elutasítani úgy ahogy van. És mindezt nem ahhoz kötni, hogy ha nyerünk a választáson kétharmaddal, csak akkor.
    Tehát bojkott.
    2.”az egyszerű többség birtokában kiüresítjük a Fidesz által megszállt pozíciókat, tehát megerősítjük a kormányzat cselekvőképességét”
    Mi az, hogy kiüresítjük? Kétharmad nélkül semmin nem tudnak változtatni, minden kétharmados, meg sarkalatos az alapizében. Az összes fidesznyik marad a pozíciójában 10 évig.
    Tehát alapjában kell mindent elutasítani, tehát bojkott.
    3.”kivárjuk azt a másfél, két évet, amíg a saját kétharmados jogszabályai csapdájában szétesik”
    Addig álljál féllábon, amíg szétesik magától a fidesz. Eddig is pont leszarták a saját maguk által kreált törvényeket is a jogállamiakkal együtt. Legutóbb 13%-kal növelték Paks ügyben az államadósságot, pedig 50% alá kötelezi az alapizéjük. Tehát leszarják azt is, mint téged, vagy engem.
    Tehát marad a bojkott.
    4.”Ha rohadtul nincs szerencsénk és a rezsim újfent 2/3-dal, vagy afölött győz, akkor bojkott nélkül is végünk van, és akkor csak egy megoldás lehetséges; a polgárháború.”
    A bojkottal miért lenne végünk??
    A polgárháború az egyetlen megoldás akkor szerinted? Nem kellene előbb megpróbálni a bojkottálást, a szembenállást, az országos sztrájkot, a polgári engedetlenséget (vagy nevezd ahogy akarod)?
    Te előbb temetnél halottakat, mint békében bojkottálni? Normális vagy?
    Minden mondatod hülyeség, annak ellenére, hogy egy a célunk.

  • Még mindig meglep, ahogy búvópatakként újra és újra felmerül a választási bojkott „ötlete”.
    .
    1. De ha a parlamentben ülő ellenzék (alig több mint 100 fő), nem tudta összehangoltan bojkottálni, az orbáni ál-parlament működését (2004 után, ennek talán külföldön is lett volna eredménye, legalább is már nem lehetett volna a „szőnyeg-alá-söpörni”, a „demokrácia-ellenzék-nélkül-is működik” kiszólással).
    .
    2. Hogyan tudná a választók megfelelő tömegét „rászervezni” a bojkottra. Ráadásul semmi eredménye nem lenne. Ki és hogyan bizonyítaná a bojkottot.
    .
    3. Ha a FIDESZ a saját javára kész meghamisítani a választási eredményeket, miért okozna gondot a kínosan egyhangú (bojkottált) eredményt „megszépíteni”.

  • Hajcihőnek és a többinek még, akik hisznek az összefogás baromságban:
    http://nepszava.com/2014/02/velemeny/bartus-laszlo-ellenseg-mar-nem-kell.html

  • Na savanyú a szőlő ……ugyanis ez a kormány,
    ugye minden normális tudja,hogy legitim (aki ezt több év után a ciklus végén kérdőjelezi meg az sajnos kritikus állapotban van…)
    ami pedig a „csigolyákat”…meg ugye a gerincet …illeti
    arról egyes baloldaliak jobb,ha hallgatnak!Pláne az utóbbi
    ténykedésüket nézve,de a múltjuk sem elhanyagolható,meg azt is meg kell nézni,hogy ki is beszél…….

  • Le5I1eL
    2014 február 18
    11:49 de.
    Értsd már meg búvópatak, hogy NEM csak a választást kellene bojkottálnia az ellenzéknek, hanem mindent, ami itt 4 éve történik. Az alkotmányos rend lebontásától, az alapvető jogaink elvételétől, a történelem hamisításon át a fasiszta rezsim kialakulás keresztül az ezermilliárdok ellopásáig. De a választási rendszer egyoldalú átírását is említhetném, mint még 100 egyebet.
    A bojkottot pedig nem bizonyítani kell, hanem megszervezni.

  • Hajcihő!

    Hát minden itthon élő és normális magyar nevében csak remélni
    tudom,(tudjuk…)hogy polgárháború nem lesz,hanem rendes választások!Aki a háborút szeretné az vagy nem itt él,vagy
    nagyon alávaló ember……vagy mindkettő!
    Ha nem is várható 2/3-os győzelem,de egyenlőre a FIDESZ vezet,meg az sem rossz,hogy ha ellenzékben is,de ott van a Jobbik is,akik még delériumban sem egyesülnének” a dicső
    baloldallal…
    Persze megkockáztatom a gondolatot,hogy ha netán a baloldal
    győzne(bár mindent megtesz ez ellen,szerencsére…)na akkor lehetséges lenne egy polgárháború….
    Remélem a tisztességes és normális emberek minden tőlük telhetőt megtesznek ez ellen és nem hagyják magukat
    félrevezetni!!!

  • Kedves Marcsi: Senki sem szeretne polgárháborút. De tisztességes választások nem lesznek. Cinkeltek a kártyák. Ezt neked is tudnod kell csak nem bírod elismerni.
    A polgárháborút pedig a jobboldal kezdte 2006-ban. Csak a baloldal nem vette fel a kesztyűt.

  • llanfair: „Remélem a tisztességes és normális emberek minden tőlük telhetőt megtesznek ez ellen és nem hagyják magukat
    félrevezetni!!!” mármint, a fidesztől. csak hát, bodának ezt nem kellene írnia, mivel amióta átesett a lobotómián, csak félrevezetett volt 😀

  • Ille István: Azt nem tudod ki csinálta? Csak nem?

  • Mareszka, és a többi orbanista elmagyarázná nekem (hátha én is megtérek), hogy mi abban a jó, hogy én, te, ő, és szinte mindenki rosszabbul él, mint 4éve, de az a néhány kivétel szerencsés is jobban élne mint most, ha demokratikus, európaii, nem tolvajkormány lenne?!?
    (Nyilván a rezsim vezetőit nem számolva)

    Mi ebben a jó? Mi ebben az, amit foggal, körömmel védeni érdemes? Miért jobb az, hogy rosszabb?

    Felőlem lehetne bármilyen színű kormány, csak ne lopjon, raboljon és az alapvető emberi jogokat végje meg!

    Orbánékat is elfogadnám, ha nem raboltak volna. Az nem zavar, hogy cigány, vagy nem az, sőt, örülnék, ha végre egy felvállaltan cigányember lenne a miniszterelnökünk, hasonlóan mint az USÁ-ban, ahol szinten ez a rassz-kérdés sikeresen megoldódott.

    A kérdéseim korrektek, válaszokat várok!

  • Llanfair!
    Csask megjegyezném,hogy az ellenzék most azt híreszteli nem lesznek tisztességes választások!Ezt mire alapozza??nevetséges…
    Mesterházy kint volt Amerikában,ahol a nemzetközi megfigyelők részvételéről volt szó a választásokkal kapcsolatban többek között…..
    Egyszer szorgalmazza(ami úgyis lesz az EU.nak és a baloldalnak köszönhetően)máskor meg elveti,mondván lehet,hogy még sincs rá szükség….attól félve,hogy a megfigyelők igazolják a választások szabályosságát egy jobboldali győzelem esetén,ami ugye rém kellemtelen lenne,persze egy baloldali győzelem esetén az „igazság”is
    győzhetne …(megfigyelők nélkül némi polgárháborús hangulattal fűszerezve)na szegény nagyon szánalmas lett az
    utóbbi időben,már azt sem tudja mit beszél!
    Őt nem lehet elítélni,mert sajnos Gyurcsány és Bajnai „róka”mellett ő csak egy fiatal és „kispályás”kezdő….
    annak ellenére,hogy a nagy ” kényszer összeborulás” előtt
    még az MSZP-nek volt hitele,becsülete!Most meg az van,hogy azok akarnak profitálni a győzelemből akik már leszerepeltek és önerőből be sem jutnának a parlamentbe!
    Hát ez van és ezt sokan látják így!
    Bár én jobboldali vagyok,de tényleg sajnálom Mesterházyt,persze annyira nem,hogy a győzelmüket kívánjam!

  • Hajcihővel csak egy baj van :
    Többnyire igaza van sajnos.
    ( A ” többnyire ” most azt jelenti hogy mindig.)

  • Boda álnok módon megint csepegteti a mérgét.

  • Ja és kedves Llanfair én veled ellentétben itthon élek,ami azért nem mellékes,valamint pártállástól függetlenül szeret-nék békében és nyugalomban élni gondolva a többi embertársamra is, akár jobb akár baloldali,mert senkinek sem mindegy!ne is haragudj,de más kintről egy karosszékből a TV-ben nézni a hazai eseményeket(esetleg cirkuszt)….mint itthon élőben!
    Egyébként 2006-ban jogos felháborodás és tüntetések sorozata
    volt Gyurcsány jóvoltából…..

  • Idióta boda szerint jogos volt felgyujtani a Várost

  • Marcsi: A Te bajod, hogy ott élsz. Ezen nem segíthetek. Azt írtam, hogy nem akarok polgárháborút. Ezt, hogy a fenébe lehet félreérteni?
    Nem karosszékben ülök mert akkor nem tudok a feleségem mellett ülni. Háromszemélyes bőrkanapén terpeszkedünk.
    TV adásom sincs és nem is hiányzik.
    Biztos kurvára szeretnék polgárháborút mikor leányom ott él.
    Egy mocskos baloldali még a leányát sem sajnálná, hogy szidhassa a jobboldalt. Így gondolod?
    2006 nem Gyurcsány miatt volt és nem volt jogos. Mocskos politikai uszítás volt jó adag pénzzel megfejelve.
    Gyurcsányra egy közmondás igaz. Mondj igazat……

  • Boda
    végre áruld el mit követett el Gyurcsány.
    Kormányzása idején az életszínvonal érezhetően nőtt ,
    a benzin ára hónapról hónapra lefelé ment és a Forint PÉL-DÁT-LA-NUL erősödött az USD .-hez viszonyítva.
    1 Liter tej bebetonozva 95 Forintba került a TESCO.-ban , a Válság idején sem emelkedett 145 fölé , Bajnai idején.
    Most ugyanaz a tej ugyanott 200 Forint és hónapról hónapra emelkedik .
    Akkormeg miröl pofázik maga aranyom ?
    Árulja el…miről papol végetnemérően ?
    Hülye maga ?

  • Mareszka!

    Ha nem lennének elcsalva a választások, akkor miért nem a demokratikus rendje mellett kell megtartani? Miért egy diktatórikus módon ránkkényszerített szerint meri csak az a gyáva féreg bevállalni?
    Ha nem akarna csalni, akkor meg se kellett volna piszkálni a Választási Törvény rendjét!

    Tudja? Ha nem most, hanem 4 évvel később vezették volna be, ameddig nyílt lett volna, hogy a 2014-es választások után melyik erőnek kedvezett volna, akkor morogva, de el kellett volna fogadjam, de így ezis illegitim!

    Susogjon már valami értelmeset erről!

    És neféljenek, mertha forradalmi helyzet lesz, nem magukkal lesz bajunk, hanem azokkal akik ezt csinálták.
    Magácska csak maradjon otthon, mert nem maga lesz előrángatva a népharag elé! Maga is csak elszenvedő áldozata volt ennek a rendszernek, mégha mazohista is! A hajtóvadászat nem magácska ellen fog folyni!

  • Kedves Marcsi: A körzetek határainak átrajzolása, a nem otthon adózó „álállampolgárok” szavazati joga, az egyfordulós szavazás és a külföldön élő igazi magyar állampolgárok szavazásának megnehezítése mellett még a kampánypénzek manipulálása is játszik. Az már hab a tortán, hogy a médiát ők felügyelik. A hamis országadatok sem igazán becsületes játék. Itt már annyi a cink a kártyán, hogy a kártyát nem is látni.
    A szakértők még tudnának néhányat mondani.
    Neked mennyibe kerül szavazni? Nekünk kb 50 0000 forint.
    Te áldoznál ennyit? És ne mond, hogy nem ott lakunk. Berendezett ingatlanunk van. Akkor megyünk oda haza amikor akarunk.

  • Kisboda:
    Elszomorító hogy valaki annyira idióta hogy képtelen kiszámolni a havi rezsijét és nem tudja megállapítani azt hogy MOST az emútt három évben mennyivel többet költ mindenre , mint 2010 előtt.
    És főleg a Válság előtt.
    Hacsak nem valami istenverte újgazdag maga aki Mosthatolmonlévő kezéből kapott valami trafikot vagy földecskét , amit ugyan megművelnie nem kell de legalább szép summát húz a gyűlölt Európai Úniótól a földecske után , EU.-s támogatás formájában.

  • Ma is csaltak a választási kampányban:
    Párt-célokra dolgoztatnak közmunkásokat , a választási demonstrációik helyszíneienek a berendezésére.
    Ez miféle dolog ?
    A közmunkások nem használhatóak fel pártrendezvények céljaira.
    A pártrendezvény helyszínének az előkészítésen nem köz-feladat.

  • Ejnye Geyza…nem kell minden cseppet meginni ,ami a pohárban van (mármint alkohol,ami tényleg méreg)mert akkor
    józanul is lehet gondolkodni(tudom ezt nehéz megállni.. egyeseknek ) és szokatlan,de kellemes
    élményben is részesülhet:normális gondolkozás!!!

  • Bár se trafikom,se földem nincs,nyugdíjas vagyok és nem dúskálok a földi javakban a havi rezsimet azért még ki tudom számolni,meg ugye közlik is(és olvasni is tudok… bizony csökkent)
    Egyébként a válság 2008-ban kezdődött ugye?a választás meg 2010-ben volt ugye?meg a két dolognak semmi köze egymáshoz ugye?
    Senkinek (persze a becsületes kisembereknek!!!!) nem könnyű!!,de az agyilag terhelteknek valóban nehezebb….

  • e-migráns még változatlanul Marcsi vagyok én sem kereszteltem át….félni tényleg nincsokom,mert soha senki ellen nem követtem el rosszat,de én azért itthonról beszélek
    ami nagy különbség….
    Llanfair úgy tudom itthon jól éltél,de kint a feleséged jóvoltából még jobban,tehát Te döntsd el akarsz e szavazni?és főleg minek?
    Biztosan van 50.000ft-od bár kétlem,hogy ennyibe kerülne,nekem ingyen van….
    Geyza olyan szinten van,hogy nem vitapartner….én nem hülyézem le,csak besoroltam….
    Na túl sok időt töltöttem el ezen a fórumon,én senkit nem
    akarok befolyásolni,megtéríteni(hová?)így én sem vagyok vevő rá,csak a véleménycserére,leginkább a kulturált és
    normális emberekkel!Ez ugye nem pártszimpátia,hanem intelligencia kérdése…..az erőszakos térítést,meg visszautasítom, mert én sem teszem,szabad ember vagyok!

  • Marcsi
    2014 február 18
    2:54 du.
    .
    Nyugalom és béke utáni vágy, embertársaiddal együtt. Ja. Kivéve, ha a baloldal győz, mert akkor van esélye a polgárháborúnak. Mint az üveg. Nem olyan tiszta, olyan átlátszó.

  • Marcsi: Az árak emelkedését is beleszámoltad? Vagy megszédített az utolsó három hónap statisztikája?
    Szerinted az érv, hogy mindenkit lehülyézel?

  • Ja még egy percre..csak megjegyezném,hogy szegény Geyza
    elfelejti,hogy Gyurcsány és Bajnai jó nagy kölcsönöket
    vett fel,az EU-tól(az átmeneti jólét…érdekében,meg a választások miatt)amit a mostani kormánynak kellett visszafizetni…
    ennek ellenére most is sok helyen lehet olcsóbban ,illetve
    kedvező áron vásárolni,az áruházláncok versengenek az akciókban és piacra is érdemes kimenni.
    Na pá!

  • Szerintem mareszkát orbánék ültették a nyakunkba.
    Alapból nem lehet valaki ennyire ignorant.
    Provokációból és hogy lekösse az erőforrásainkat.

    Mostmár lebukott. Trollkénk működtetik.Talán nyugger-aktivista….

    Az értelmes higgadt kérdésekre nm válaszol, csak lózungokat nyom.

    Még Illepityu szerencséje, hogy bimbózó verbális kapcsolatuk eredményeként nem bútoroztak össze!
    Először azt hittem, hogy csak turbékoló évődés, de rájöttem idővel, hogy csak intellektuális púpként cipeli Pista ezt az emocionális terhet a moderátorságából adódóan.
    Azért ehhez óriási lelki erő kell. Én képtelen lennék ennyi önfegyelemre provokátorokkal szemben….
    Nem feltételezem, hogy bárki alapból lehet ilyen IQ-szinten, ez csak direkt provokálás lehet. Vagy ilyenek az orbánszavazók?
    De akkor ez a mi és a rendszerünk hibája! Ezért lenne fontos az oktatás. Ha jól működne, akkor csak elhanyagolható %-ban fordulhatna elő ilyen intellektuális atomrombolás….
    A természet időről-időre bepróbálkozik hasonlóval, de a vad körülmények között ez az allél nem virulens, nem bír terjedni, sőt fennmaradni sem.

    (Remélem tudatlanságommal szándékommal egyezően nem bántottam meg tisztelt Ille Pista barátunkat! A többire csak legyintek.)

  • antifülke
    2014 február 18
    10:05 de.

    Kedves antifülke!

    Első helyen tiszteljük egymást. Én pl. nem mondom azt, hogy baromság amit írsz, holott megfordult a fejemben a gondolat, azonban úgy vélem, hogy jogod van a gondolataidhoz, még akkor is, ha azok nem relevánsak.
    Mindenesetre – és ez a lényeg – félreértesz.
    És akkor pontonként:

    1.) Ha megszerezzük választáson a kétharmadot, akkor korlátlanul cselekvőképesek vagyunk, tehát úgy eltörölhetjük az összes törvényét a Fidesznek, hogy írmagja sem marad.
    Ergo: értelmetlen a bojkott.

    2.) Kicsit értek a joghoz (mondjuk hallottam róla harangozni), így aztán bátran állíthatom, hogy a kétharmados törvényeket is felül lehet írni, mert megvan rá a jogi technika.
    Például: Nem nyúlhatunk x törvényhez hozzá, mert kétharmados. Sebaj. A HATÁLYÁT azonban – korlátlan időre – felfüggeszthetjük, és – a működőképesség fenntartása érdekében – hozhatunk egy törvényt amelyik a helyébe lép.
    Aztán: valamely köztestület vezetését nem lehet leváltani, mivel a Fidesz kilenc évre bebetonozta a pozíciójába. Sebaj. Lehet hozni egy jogszabályt, ami az adott köztestület működését felfüggeszti, a finanszírozását megszünteti, a működési feltételeit biztosító törvényeket szintén felfüggeszti. Ezzel párhuzamosan létre lehet hozni egy másik köztestületet, amelyik valódi – és immár demokratikus – funkciókkal ellátja a felfüggesztett köztestület feladatát, amellé lehet pénzt, paripát, fegyvert rendelni, mi több, a nem működő köztestület tisztességes tisztviselőit – és csak azokat – át is lehet venni. Hogy ez drága módszer? Az. De még mindig olcsóbb, mint a hatalmat a gazemberek kezében hagyni.
    És, hogy ez megoldható-e?
    Igen, az. Honnan tudom? Talán onnan, hogy van rálátásom arra, hogy egyes szellemi műhelyekben – immár jelentős idő óta – munkálkodnak azokon a konstrukciókon, hogy miképpen lehet a „bebetonozott” orbánista mamelukok ellenére az ország működését fenntartani, mi több, normalizálni.
    Ergo: értelmetlen a bojkott.

    3.) Természetesen az Orbán-rezsim NEM magától esik szét, mivel nincs az a diktatúra, amelyik – ha a működőképessége fennáll – magától esne szét.
    Azonban az általuk hozott kétharmados törvények – természetükből adódóan – feles többség esetén, az ő kormányuk működőképességét megakadályozzák, mivel KÉPTELENEK azokat a szükségletek szerint módosítani!
    Ahhoz a DEMOKRATIKUS ELLENZÉK voksaira volna szükségük, amit NEM KAPNAK MEG.
    Márpedig ebben az esetben – és most hadd ne soroljam fel (mert lehetetlen is, annyira hosszadalmas lenne), azt a több száz jogszabályt, amely feles kormányzás esetén NEM MŰKÖDIK, és, ha ők változtatnák meg a 2. pontban leírt módszerrel, akkor abba buknának bele, hiszen a SAJÁT rendszerüket üresítenék ki, ezt pedig nem tehetik!
    Következésképpen önmagukat tették kormányzásképtelenné, ha csak feles hatalmi pozícióba kerülnek.
    Ekkor pedig NEM bojkottálni kell a parlamenti munkát, hanem obstrukcióval kikényszeríteni a kormány lemondását!
    Tehát már megint nem bojkott.

    4.) A polgárháború, nem tudatosan választott opció, hanem a társadalom természetes működésének a velejárója.
    Amennyiben minden egyéb eszköz kikerül a népfelség kezéből, akkor a társadalom ehhez a tragikus eszközhöz nyúl.
    Hangsúlyozottan akkor, ha egyéb eszközei ellehetetlenülnek, elérhetetlenné válnak.
    A diktátorok pedig – ha egy kicsit is figyeltél történelemórán – vannak annyira szűklátókörűek, hogy MINDIG kikényszerítik ezt az eszközt, ahogy a túlhatalmukat megingathatatlannak vélik, és ennek a vélelemnek a birtokában mértéktelenül fokozzák az elnyomást.
    Orbánra ez jellemző. Semmiben sem különbözik az elődeitől.
    Tetszik ez nekem?
    Egy frászt. Mi több, elkeserít. Azonban józan gondolkodóként számolok vele.

    És nem, nem szívesen temetnék semmiféle halottakat, még azokét az ostobákét sem, akik a saját sírjukat ássák nagy vidáman azzal, hogy egy diktatúrát támogatnak.
    Köszönöm szépen, volt részem háborúban résztvenni. Nincs benne semmi felemelő, semmi hősies, semmi nagyszerű.
    Csak iszonyat, csak borzalom.
    Azonban azt az elvet vallom, hogy „Si vis pacem, para bellum.” = Ha békét akarsz, készülj a háborúra.”

    Nos én békét akarok, demokráciát akarok.

    Hosszú voltam? Igen. De ezt nem lehet rövidebben kifejteni. Legalábbis nekem nincsenek meg rá a képességeim.

    Elnézést.

    Ceterum censeo:

    Vesszen a Fidesz, vesszen Orbán és bandája!
    Éljen az Összefogás!

  • llanfair: de!

  • na, boda végre kezdi belátni az állapotát: az agyilag terhelteknek tényleg nehezebb 🙂

  • Gondoltam, beteszem a linket, de inkább bemásolom

    1. A Fidesznek lejt a pálya a választási szabályokban

    A választókerületeket a Fidesz érdekei szerint rajzolták újra (gerrymandering): billegő, de inkább baloldali kerületeket nagyobb, hagyományosan jobboldali kerületekhez csaptak hozzá.

    Az újonnan bevezetett egyfordulós választás választási szövetségekre kényszeríti az egyébként egymással (is) rivalizáló ellenzéki pártokat. A választási szövetség ezek után könnyű célpontja a negatív kampánynak.

    A győzteskompenzáció rendszere (vagyis hogy az egyéni választáson győztes jelöltre adott töredékszavazatokért is jár mandátum az országos listán) tovább erősíti az egyfordulós rendszer aránytalanságait.

    Kettős állampolgárságot, és — a Fidesz korábbi fogadkozásai ellenére — szavazati jogot adtak a határon túli magyaroknak, mivel feltételezéseik szerint azok többsége a kormánypártokkal szimpatizál.

    Lecsökkentették az országos lista állításához szükséges ajánlások számát, ami a jelöltek számának mesterséges felduzzasztásával szintén a monolit tömbként induló kormánypártoknak kedvez.

  • 2. A Fidesznek lejt a pálya a választás lebonyolításánál

    A határon túli kettős magyar állampolgárok levélben szavazhatnak, és könnyített feltételekkel regisztrálhatnak, akár az interneten is.

    A külföldön dolgozó magyarok viszont nem szavazhatnak levélben, csak személyesen a külképviseleteken, akár több száz kilométerre lakhelyüktől. (A Fidesz feltételezései szerint a külföldön dolgozó magyarok többnyire gazdasági menekültek, ezért valószínűleg nem szimpatizálnak a kormánnyal.)

    A külföldön dolgozó magyarokat a Nemzeti Választási Iroda félretájékoztatta a szavazás módjáról, és mondvacsinált akadályokat gördített regisztrációjuk elé.

    Az ellenzéki pártok bírósági bejegyzése gyakran furcsa jogi akadályokba ütközik.

    A választás lebonyolításáért felelős Nemzeti Választási Bizottság parlament által delegált tagjait kizárólag a kormánypártok választották. Ez a testület fogja például másodfokon elbírálni a választási csalásokat.

    Bár elvileg a köztársasági elnök szuverén döntése, hogy a törvény által előírt időkorlátok között mikorra írja ki a választást, fideszes politikusok már tavaly többször elszólták magukat, hogy a választás április 6-án lesz, és Áder valóban ezt — a Fidesz által számára legkedvezőbbnek vélt — időpontot választotta.

    A Nemzeti Választási Iroda több ellenzéki párt ajánlóívét „elrontotta”.

    Legálissá tették a korábban választási csalásnak minősülő szervezett szavazószállítást (kivéve a buszos szállítást), ami nagyon megkönnyíti a szavazatvásárlást és a láncszavazásos csalást; a módosításnak egyéb „haszna” nem látható.

  • 3. A Fidesznek lejt a pálya a kampányban

    Lerövidítették a kampány időszakát, amikor az ellenzék eljuttathatná az üzeneteit a választókhoz — legalább pénzért, ha már a közmédiában nem tudja.

    A kampányfinanszírozási törvény módosítása kamupártok alapítására ösztönöz. A jelöltállításhoz szükséges ajánlószelvények számának leszállítása mellett ez a módosítás is a monolit egységben induló kormánypártoknak kedvez, mivel több kisebb ellenzéki párttal szemben a győztes jobban ki tudja használni a győzteskompenzáció torzító hatását.

    A kereskedelmi televíziók csak ingyen sugározhatnának politikai hirdetéseket, amit azok cseppet sem meglepően nem vállaltak, így a milliókat elérő kereskedelmi televíziókban nem lesz politikai kampány.

    A kormány éveken át százmilliókat költött a „Magyarország jobban teljesít”kampányra, majd egy jelképes összegért átadta a dizájnelemeket a Fidesznek. Soha egyetlen párt sem kapott még bejáratott kampányelemeket ingyen a kormánytól.

    Törvényben korlátozták az óriásplakátokon elhelyezhető politikai hirdetéseket, ez alól kivételek a kormány és az önkormányzatok, valamint a „civil” szervezetek hirdetései. A közterületi plakáthelyek többségét a Fideszhez kapcsolódó médiacégek birtokolják.

    Az Orbán Viktort támogató békemeneteket szervezető Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke a Nemzeti Együttműködési Alap elnökeként több százmillió forint közpénztosztott ki saját „civil” szervezetének, amit aztán ellenzéki politikusokat lejárató kampányra költött azokon az óriásplakátokon és járműreklámokon, amiktől a politikai pártokat egyébként eltiltották.

    A CÖF óriásplakát-kampányában rendszeresen kriminalizálta az ellenzéki politikusokat. (A bohóc-kampányban vezető ellenzéki politikusokat az egyébként el sem ítélt Hagyó Miklós, illetve a még csak meggyanúsított Simon Gábor társaságában, bűnügyi nyilvántartó fénykép formátumban ábrázolták).

    Az ellenzéki jelölteket a kampányban aktivisták zaklatták (bohóctámadás), és előfordult, hogy közmunkásokat vezényeltek ki ellenzéki politikusok ellen tüntetni.

    A közmédia folyamatosan egyoldalúan elfogult kormány- és pártpropagandátfolytat. Az ellenzék üzenetei aránytalanul kevés időben, kormánypárti kommentárokkal „értelmezve”, és gyakran megcsonkítva jelennek meg .

    A rezsiharc jegyében részletesen előírták a közműcégeknek, hogyan tüntessék fel aközműszámlán a rezsicsökkentés mértékét. Ezzel a kormánypártok újabb kampányeszközt szerveztek ki, ezúttal is mások költségére.

    A Fidesz közérdekű munkára ítélt személyeket alkalmaz kampányrendezvényeinekkialakításánál.

    A Nemzeti Választási Iroda (vagy valaki a nevével visszaélve) kampányolt a Fidesz mellett, de az NVI nem érezte szükségét, hogy feljelentést tegyen.

  • e-migráns: bodát nem küldték, boda magától troll. küldetéstudata van. boda ahhoz túl buta, hogy tudatos provokátor legyen – tekintsd csak a szókincsét és a vissza-visszatérő sablonjait.
    az pedig, hogy folyamatosan a normális többségről beszél, részéről teljesen érthetetlen, hiszen honnan is tudná, mi az, amikor nincs köztük?
    mint említettem. boda megjelenésekor ki kellene tenni a BIOHAZARD figyelmeztető táblát: vigyázz, mentális környezetszennyezés!

  • Kedves Hajcihő
    Tényleg félreértjük egymást, nem akarsz megérteni.
    1. Ha kétharmad lesz, akkor is ki kell mondani, hogy alkotmányos puccs történt, és alapjaiban kell visszaállítani mindent a 2010-es állapotokra. Én nem vagyok jogász, de ebben biztos vagyok, ugyanis az Alkotmányt nem lehetett volna kidobni a szemétbe, amire felesküdtek.
    De ezt nem lehet attól függővé tenni, hogy csak akkor történt bűncselekmény, ha kétharmadunk lesz. Ez vicc.
    Akkor majd a bűnözők továbbra is a parlamentben maradhatnak, és folytathatják azt, amit 8 évig, hogy mindennek keresztbe fekszenek? És 4 év múlva, 2018-ban megint nyerhetnek, újra kétharmaddal, és minden kezdődik elölről??? Ez nevetséges.
    2. Ez szarkenegetés. Ugyanazt csinálni, mint a fidesz, kiéheztetni és megszüntetni testületeket, hogy újakat lehessen létrehozni. Még ha jogilag megoldható is. Ez a sunyiság a fidesz módszere, ugyanúgy létrehozni egy törvénygyárat, és egyéni módosítókkal operálni, igaz?
    Egyrészt szintén évekig tartana (amit nem szabadna így elhúzni), másrészt hogyan éhezteted ki a bíróságot, az ügyészséget, a köztársasági elnöki hivatalt , az alkotmánybíróságot meg a többit???
    3. Szerinted a jogászbűnözők nincsenek tisztába azzal, amiről te írsz a 2. pontban? Hogyan lehet kétharmados törvényeket feles többséggel kiiktatni? Azokat, melyeket ők kreáltak? Ráadásul saját magukra szabták őket!
    Mutass egy diktatúrát, amelyik hagyta magát leváltani egy kamu választás által. Ha csak egy csepp demokratikus tisztesség is lett volna bennük, akkor minden fontos változtatásukat egy ciklussal, 4 évre eltolták volna.Az alapizét, a választási törvényt, meg a többit. Ha már nem merték népszavaztatni.
    Obstrukcióval a fidesz élt 8 éven keresztül a demokraták ellen. Bűnözők ellen más módszereket kell alkalmazni.
    4.Direkt figyelmen kívül hagyod amit írtam: „Nem kellene előbb megpróbálni a bojkottálást, a szembenállást, az országos sztrájkot, a polgári engedetlenséget (vagy nevezd ahogy akarod)?” Egyből polgárháborúról beszélsz.
    Nekünk megvan az a szerencsénk a többi diktatúrával szemben, hogy az EU tagja vagyunk. Egy békés, de nagyon határozott, országot megbénító bojkott (mint pl. taxisblokád) lehetne megoldás, persze csak az ellenzék segítségével, szervezésével, és sok százezer demokrata támogatásával.
    Pl. hiába megy be dolgozni Tarlós meg a Dávidka, ha a busz-, metró-, és villamosvezetők nem. Hiába megy be Handó Tündi, ha a bírók nem. Ha a boltok nem nyitnak ki,ha az utakat, síneket elzárják. Ha körbe állnák a parlamentet, és senki se ki, se be, amíg le nem mond a kormány. Ha a tanárok nem mennek be az iskolába. Lenne rá okuk? Nem kicsit!
    Nekem kell ötleteket adnom? Én vagyok az ellenzéki pártok?
    Az lenne a dolguk, hogy elmagyarázzák a jónépnek, mit tettek velük 4 év alatt, alapvető jogaiktól fosztották meg őket, és had ne soroljam, mert ezeket te is tudod.

    Én is békét és demokráciát akarok, de most egyik sincs, csak látszat van.
    Meg kell érte küzdeni valamilyen módon. Megúszni nem lehet, hiába hazudozzák azt, hogy csak el kell indulni a cinkelt választáson, és minden rendben lesz.
    Tegnapi hír: „Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett: amennyiben az Összefogás nyer a választásokon, a kétharmados törvények sokasága és a bebetonozott pártkatonák miatt őrült nehéz kormányzással kell szembenézni.”
    Már ő is erről beszél, nem pedig arról amiről te.
    Az igazi összefogás az országos bojkott lenne, amely azt tűzné ki célul az ellenzék vezetése alatt, hogy békében mondjon le az alkotmányos puccsot elkövető kormány.
    Magától nem fogja megtenni, azt sejtheted.

  • Don Ovuz
    2014 február 18
    12:47 de.
    M.S.(68) Véleményem szerint a továbbiakban a hasonló írásokból, nyílt levelekből, és főleg a csatlakozó kommentekből a „polgárháború”, és a „bojkott” szavakat véglegesen mellőzni kellene. Kíváncsi lennék, az előbbi szavakat előszeretettel használók közül, végig gondolta e valaki mit jelentene hazánk számára a polgárháború? Konkrétan kik vívnák meg azt a polgárháborút? Valaki nagyjából számba vehetné Önök közül; kik állnának, és lőnének az egyik, mondjuk a jó, az igaz, és kik a másik oldalon? A délszláv háború „eredményét” gondolom mindnyájan jól ismerik. A „bojkott” eredményességéről/feleslegességéről is megoszlanak a vélemények! Akik bojkotthoz csatlakoznának – ráutaló magatartás formájában – kinyilvánítanák, képtelenek állást foglalni, praktice érdektelenek saját hazájuk sorsának alakulása iránt!? Információim szerint – szerencsénkre – elég kevesen olvassák ezt, és a másik öncélú, belterjes, zavarkeltő, felelőtlenül uszító médiumot, melyeknek Önök oly lelkes hódolói.

  • malmos simon: szerencséjükre? mégis, kinek a szerencséjére? melyik lenne az a másik média, aminek – maga szerint – lelkes hódolói vagyunk?
    kérem, ossza meg velünk azt a feneketlen tudást, mi szerint elég kevesen olvassák a KMH-t! meg mihez képest kevesen?

  • Marcsi: Kétled? Hát persze.
    Először is kell autózni 600 kilométert. Hídpénz is van. Mivel nem óhajtunk egy nap oda vissza rohanni ezért aludni is kell. Az ír Kresz ezt erősen ajánlja is.
    Vagy drága parkolás vagy tömegközlekedési jegy. Valamit enni is kell mert így vagyunk megalkotva. Több lesz mint 50 ezer. Te meg lesétálsz a sarokra és bedobod a cédulát.
    Ezt a Te jól élsz a feleséged jóvoltából szöveg pedig aljas és csúsztató. Már többször megbeszéltük. Csak arra jó, hogy lejárass azok előtt akik nem olvasták vitánkat. Aljas és értelmetlen. De Te tudod. De a másik megjegyzésed igazi magyar. Biztos van 50 ezer forintod. Közöd? Nem loptuk. Viszont Ti lopjátok havonta a nyugdíjamat amiből te is kapsz percentet. Ezen valahogy még nem háborogtál?!

  • Malmos Simon
    2014 február 19
    2:38 de.
    Mint ahogyan az első kommentjéből leszűrtem, és zárómondatként utaltam rá, nem vitázni jött, szimplán belém akart kötni.
    Tulajdonképpen nem látom még pontosan az ön helyét, de úgy halványbarnára tippelek.

    Alap probléma, hogy ezen szavak mellőzése működő demokráciában természetes. Fel sem merülő alternatíva. Ott ahol elveszik az emberek alapvető jogait, bárhol a világon ezt mint lehetséges alternatívát mindig figyelembe veszik. Avagy ön szerint a népeknek birka mód tűrnie kell, és csak az égiek segítségében reménykedni?

    Másik kérdés: Tulajdonképpen mi a problémája a bojkottal?

  • antifülke
    2014 február 19
    2:31 de.

    Kedves antifülke!

    1.) Én ugyanezt írom. Tán egy kicsit légy figyelmesebb.

    2.) Ez tipikus jogi megoldás. Ha nincs egyenes út, akkor van kerülőút. Mivel pedig szükség van rá, hát használni is kell.

    3.) Már hogyne lennének tisztában vele? Csak éppen a saját törvényeikkel szemben nem alkalmazhatják. Ez az a csapda, amibe belefutottak. Hadd ne részletezzem, mert egyrészt – mint írtad – nem vagy jogász, másrészt nem akarok ötleteket adni a fidiótáknak.

    4.) A bojkotthoz az kell, hogy a feltételei meglegyenek. Ezek különféle okokból nem álltak fenn az elmúlt négy évben, és igencsak nehezen szervezhetők lesznek, ha a demokratikus oldal elveszíti a választásokat. Természetesen lesznek demonstrációk, azonban egy bojkott ennél több.
    Viszont fordítva se lehet a lóra ülni.
    Először, amennyire csak demokratikus, annyira demokratikus úton meg kell próbálni megnyerni a választásokat, és, ha ez nem lesz eredményes, akkor lehet a különféle parlamenti és parlamenten kívüli eszközöket igénybe venni.

    Ami pedig az őrült nehéz, és a lehetetlen közötti különbséget illeti, az jelentős. Én az őrült nehéz feltételeit vázoltam. A lehetetlen következménye a polgárháború.

    Egy bojkott esetében a kormány nem mondana le békésen, hanem erőszakkal lépne fel. Nézd meg Ukrajnát.
    De ott voltam a taxis-blokádnál, és mindkét oldal, így a döntéshozók történéseit is ismerem. Egy hajszál választotta el őket attól, hogy ne lövessenek az emberekbe.

    Szóval – ha csak lehet, és ameddig lehet – maradjunk a parlamentáris eszközöknél.

    Ceterum censeo:

    Vesszen a Fidesz, vesszen Orbán és bandája!
    Éljen az Összefogás!

  • Mit mondhatott volna 2010-ben Orbàn Viktor? Nem esküszöm fel erre
    az Alkotmànyra,mert ezt Solyom irta,mert ez nem tudta meg- akadàlyozni az orszàg eladositàsàt,vagy az IMF kölcsön felvevését?
    Uj Alkotmànyt!! A lengyel Alkotmànyban rögzitve van,pl.hogy az àllamadossàg nem lehet több,mint 54 %.Ugye jo lett volna,ha a mienk szintén tartalmazott volna ilyen kitételt?
    Ezért megirtàk az ujat,amelyik naponta vizsgàzik és szükségszerüen modositva lett. Az Alkotmàny vizsgàlva,biràlva lett-az EU àltal is-,a biràlatok utàn hiànyossàgai modositva,javitva,mert megkell
    felelnie az EU normàknak.

  • Andrási Sándor

    Az emberi faj iránt érzett töretlen optimizmusom azt diktálja, hogy újfent leírjam: Botrány, hogy egyesek a bukott semmirekelők hatalomra juttatásának módját egy polgárháború keretében tartanák elképzelhetőnek. Nem gondolom, hogy ettől van lejjebb. Ez a kijelentés olyan előrehaladott kóros elme állapotra utal, ami azonnali beavatkozást igényel. Ha pedig az illető épelméjűnek vallja magát (és az orvosszakértő is ezt támasztja alá) az ügyésznek kell vele foglalkoznia.

  • andrási sándor: kétségtelen, hogy ha módjában állna, gondoskodna a fizikai megsemmisítésemről is, de hát, erre még gyúrnia kell egy kicsit.
    a mentalitás és a stílus két külön dolog. ne használjon olyan kifejezéseket, aminek nem ismeri a jelentését, mert csak leégeti magát. azt pedig, hogy magának bármilyen mondani valója lenne, amit meg kellene érteni, már megbocsásson, barokkos túlzásnak tartom.
    az azonnali beavatkozás módján – főleg, ami az ügyészt illeti – még dolgozzon egy kicsit. a megoldás még nem teljesen kiforrott.
    mire kel egy semmirekelő? szittya kürtre? 😛
    éntőlem uszíthat és provokálhat továbbra is, nem megy vele semmire. egészségi állapotának pedig valszeg jobbat tenne, ha nem olvasná a KMH-t. érzékelhetően nem tesz jót magának 😀

  • erős et: nem nyert. ugyanis nincs alkotmányunk, de cserébe az alapizébe bele vagyon írva az államadósság mértéke, mi több, ha túllépésének szankcionálását bárki komolyan venné, orbán basi már rég a börtönszlenget gyakorolná 😀
    amúgy már a sólyomi alkotmány se kóser? hogy mik vannak!

  • Hajcihő
    Elbeszélünk egymás mellett, te nem is reagálsz az érveimre.
    Don Ovuz szép listát tett be, miért nem lehet nyerni a fidesz ellen. És ez nem a teljes lista.
    De te csak higgy a mesékben, meg a kétharmados ellenzéki győzelemben, és indulj el olyan versenyen, ahol te gúzsba vagy kötve, az ellenfeled meg nem és doppingol is.

  • Ille István
    2014 február 19
    2:51 de.
    Elnézését kérem, és mindazoknak akiknek nem „szerencsére”, hanem inkább sajnos, hogy viszonylag kevesen olvassák a Kanadai Magyar Hírlapot, ill. az Amerikai Népszavát!:(
    Nem kizárt, hogy tévedtem miszerint jóval kevesebben olvasnák az amerikait, mint a magyar Népszavát. A kanadai nyilván nem a hazai Magyar Hírlap „lánya”, vagy valamije.

  • malmos simon: nincs szüksége az elnézés kérésre, ha ez a véleménye, hát ez. ha úgy véli, hogy mi a AN rajongói vagyunk, akkor az. a nagyobbik baj a véleménye megalapozottságának hiánya és a „szerencsére”, mert ez egyértelmű pártállást jelent. ez egy baloldali lap, és gúnyolásunkkal, becsmérlésünkkel, lekicsinylésünkkel csak azt mutatják meg, hogy mennyire igaz az orbáni ige: nem ellenfelek vagyunk maguknak, hanem ellenségek. az ellenfelet még becsülni is lehet, az ellenséget azonban csak megsemmisíteni.
    ahogy orbán vezér mondta: ha legyőzted az ellenséged, ne habozz meg is semmisíteni.
    az itt ellenünk fenekedők is a megsemmisítésen dolgoznak, és az a legnagyobb bajuk, hogy képtelenek rá, pedig keményen dolgoznak rajta. provokálással, hazugságokkal, trollkodással, minden nemtelen eszközzel.

  • Don Ovuz
    2014 február 19
    4:22 de.
    Most, hogy a kezdeti 7db kommentnél többet olvastam, úgy látom itt az alapállás azonos, csupán árnyalatnyi vélemény-eltérések fordulnak elő!?
    1./Véleményem, hogy „polgárháborúról” egyáltalán, „bojkottról”
    lehetőleg ne essék szó! A választás bojkottját nem tartanám célra vezetőnek. Szerintem nincs olyan helyzet, a választók nincsenek annyira, meg egyáltalán megfélemlítve, hogy még a fülke magányában sem mernének szívük szerint ikszelni!
    2./Kérdéseket tettem fel: miként folyna le, mivel járna Önök szerint egy esetleges polgárháború!? Ezt én inkább egyfajta önmegnyugtató, komolytalan belterjes fenyegetőzésnek érzem.
    3,/Nem vagyok képben az itt használatos színekkel, ~árnyalatokkal. Csak nem erre kellene asszociálnom? „A meggyilkoltak között sokan voltak tagjai a paramilitáris SA-nak, a barnaingeseknek.”
    4./Andrási Sándor druszámat fenyegetni, kiátkozni szintén csak önámítás. Ez van, ide jutott, itt tart a ballib oldal! Ezt az egyszerű nép is érzi, egyre többen tudják, hogy melyik pártra szavaznának, ez azonban nem változtat a pártok pozícióján és támogatottságuk arányaiban.

  • Malmos Simon: egyben téved. andrási sándor jutott idáig. a népet meg ne hozza ide. fogalma sincs arról, mit érez, pláne az egyszerűbbje.

  • Ille István
    2014 február 19
    2:39 du.
    Örömmel venném, ha elhatárolódnának az AN-tól, Bartusostól, Para-Kovácsostól, mindenestől, mert Náluk balabb, lejjebb már tényleg nincs!
    Pártállásom mint olyan szintén nincs. Kerek 11 napig – ‘56.10.22-ig – voltam úttörő,és abban az időben KISZ-tagság hiányában legfeljebb szakmunkás-képzőbe ( régebben MTH)lehetett bejutni.
    Bizonyos kérdésekben kritika, ellenvélemény hangoztatását nem kell azonnal gúnyolásnak, becsmérlésnek, lekicsinylésnek, főleg megsemmisítési szándéknak beállítani!
    Szerintem nem is pártállás/ ~szimpátia kérdése manapság a vélemény formálás. Április 6-án egy valamennyire stabil, egységes párt ill. többszörösen „bizonyított”, – néhány ifjabb karrieristával megspékelt – bukott angyalok gyülekezete közül lehet választani.

  • Malmos Simon
    2014 február 19
    6:10 du.
    Az AN Bartus László magánkiadványa. Magyarországon a Népszava egyik munkatársa volt, származása miatt zaklatni kezdték a gój-motorosok. Ezért távozott az országból.
    Remélem tisztában van a gój-motoros szélsőjobbos csoport létével, és tevékenységével Magyarországon.
    Távozása után alapított egy lapot, ami nem azonos a magyarországi lappal.

    Az az USA-ban van, ez a lap Kanadában. Az AN az amerikai magyaroknak szól, ez a kanadaiaknak, Így valahogy nem értem az elhatárolódási kérelmet. Ha nem szimpatikus egy lap, nem kell megnyitni. Ennyire egyszerű.

  • Malmos Simon
    2014 február 19
    4:28 du.
    Küldök egy linket, ha rákattint, olvassa el. Az megengedhetetlen, hogy egy kis csoport millió élete felett ezen a szinten döntsön. Ha ez nem indokolja az emberek hosszú távú biztonságának igényét akár erővel is, akkor nincs miről beszélni.
    http://kanadaihirlap.com/2014/02/20/varga-mihaly-egykori-irodavezetoje-a-naci-magyar-hajnal-szineiben-indul-a-valasztason/

  • malmos simon: nem tudom, honnan veszi, hogy bármilyen kapcsolatunk is volna az AN-nel? az elhatárolódás pedig teljesen értelmetlen, mert nem állunk azonos platformon. ha nadrásira céloz, ne legyen semmi kétsége: ő az a típus, aki ettől sem riad vissza.

  • Malmos Simon
    Aki Bartus Lászlót szélső balosnak nevezi, annak fogalma sincs munkásságáról, írásairól, elveiről.
    Ő „csupán” liberális demokrata, aki sokkal jobban ismeri (és alkalmazza) a Bibliát, mint a magyar kormány kereszténykedő tagjai.
    Az AN pedig egy 120 éves újság, amit átvett 5-10 évvel ezelőtt. Tehát nem ő alapította.(ez Don-nak is szól)
    Lejjebb pedig az olyanoktól nincsen, mint te magad vagy, aki úgy okoskodik bele fontos dolgokba, hogy teljesen tájékozatlan.
    Idejössz, és majd te megmondod, hogy kitől és mitől határolódjunk el?
    Ha egyetlen Bartus írást tudnál értelmezni, akkor kinyílna előtted a szabad világ, rájönnél mik az összefüggések, és mit jelentenek az elvek, miről ír a Biblia.
    Többek közt.
    Próbáld meg, hidd el megéri.

  • antifülke
    2014 február 20
    2:13 de.
    Ok. Köszönöm a tájékoztatást, hibáztam. Az előtörténetnek nem néztem utána. Azonosítottam azon kijelentésekkel, hogy mindig a sajátjaként beszélt róla.
    Amúgy Bartusnak valóban jó gondolatai vannak, de bevallom, nekem kicsit radikális. Ami külön nem tetszett benne, hogy a kritikákat végképp nem bírja. Több esetben nyilatkozott úgy a saját lapjában egy-egy kritika után, hogy bezárja a lapot. -„Már nehogy a saját lapomban mocskoljanak! Bezárom ezt az egész szart, és megyek inkább ide, meg oda”- Pedig amit kapott, az itt csak a dícséret szintje lenne. Kicsit hisztis, de ez nem von le semmit a tudásából.

  • antifülke
    2014 február 20
    2:13 de.
    Kicsit legyen elnézőbb Malmos Simonnal egyenlőre. A második kommentjét így kezdi:
    – M.S.(68) Véleményem szerint …-
    Vagyis 68 évesen kicsit nehéz követni a világot, és a félelem a polgárháború lehetőségétől is, érthető. Noha azt látjuk, hogy Magyarországon is inkább az idős korosztály az, amelyik a radikális szélsőjobb bázisa, még nem egészen jelenthetjük ki, hogy oda tartozik. Valahogy inkább úgy véli, hogy amiről nem beszélünk, az nincs. Pár ködösen fogalmazott komment után még nem kategorizálom, kivárok egy kicsit.

  • Don Ovuz
    Az a borzasztó, hogy még az olyan gondolkodni képes emberek is radikálisnak mondják őt, mint te magad is.
    Minden cikke zseniális, logikus, és nagy háttértudást feltételez. Nem mellesleg olyan cikkeket ír pár óra alatt, hogy elképesztő. Ezt onnan tudni, hogy milyen gyorsan reagál egy-egy hírre.
    Arról meg végképp nincs fogalmad, hogy mennyit támadják őt, nézd csak az AN blogjait, naponta mennyi kamublogot kell kigyomlálnia, hányszor volt támadás a szerverük ellen, Mo-ról minden oldalról támadják, olyanok akik a cipőjét sem pucolhatnák, hány becsmérlő emailt kaphat azért, mert megírja kendőzetlenül a valóságot.
    Nem tudsz belekötni egyetlen mondatába se, ha jobban átgondolod. Ha mégis, szívesen vitázok veled bármelyik írásáról.
    Az ilyen vén fafejekkel meg mint MS, nem kell foglalkozni. Kár rájuk vesztegetni az időt.

  • antifülke
    2014 február 20
    10:34 de.
    Valamikor rendszeresen jártam arra. Újabban nem, mivel ki vagyok tiltva. Noha innen ismer annyira, nem vagyok reakciós. Mindössze ellenvéleményt alkottam. Talán ezért is nem mennék bele Bartus elemzésébe túlságosan. Ha megteszem, sértettnek gondolhat. Nem zavar a kitiltás.

  • antifülke
    Azóta vagyok itt, amíg innen is ki nem tiltanak! 🙂

  • Don Ovuz
    2014 február 17
    12:57 du.

    „…trágyadombot önmagunknak kell kivillázni magunk alól.”
    Sz.r lehet Neked, főleg ha már hosszabb ideje rostokolsz azon a ganéjdombon?

  • malmos simon: ő legalább rajta rostokol. de maga alatta van, jó mélyen betemetve. a valódi szar ügy az, amikor a trágyahordó villa oldalba böki. na, akkor fog igazán visítani!

  • Malmos Simon
    2014 február 20
    12:56 du.
    Ennél a cikknél másodszor hibáztam!
    antifülkének volt igaza. Úgy tűnik, az első megérzések a jók.
    Mivel érdemi mondanivalója nincs, értelmetlen önt figyelembe venni. Jobban szeretem a fényt.

  • Malmos Simon. Bizony sz@r Donnak (is). De Ő látja legalább, hogy trágyadomb. A többség Kánaánnak látja.

  • Baj van Ukrajnàban és nagyobb baj lesz még ott!
    Az ellenzék Uj Alkotmànyt akar irni. Mire esküdjenek fel,ha
    letudjàk mondatni Janukovicsot?

  • Malmos Simon
    2014 február 20
    12:56 du.
    Még egy gondolat, és ezzel végleg lezárnám a ki sem alakult párbeszédet vágleg.
    Kettőnk között van egy lényegi különbség:
    Én bármikor egyetlen óra leforgása alatt ki tudok lépni a virágos rétre, de ön mindig is ott marad a kupac alján.

  • dénes et: majd az orbánira. elvégre a vezér ott lobbizik a határnál 😀

  • Malmos Simon
    2014 február 20
    12:56 du.

    Malmos, nem véletlenül Andrási a druszád! Hasonlóan nagy marha vagy!

  • antifülke
    2014 február 20
    10:34 de.

    LÁJK!

  • M.S.(68)

    Gondolom, a polgárháborúval kapcsolatos álláspontját, a kijevi fejlemények láttán,
    maga Don Ovuz is átértékelte!?:)

    Best of Don Ovuz

    – ezt a rakás trágyadombot önmagunknak kell kivillázni magunk alól.
    – nemzetközi bojkottban gondolkozik megoldásként, hogy a belső bojkott után a világ mellé áll.
    – Ha most lépi meg ezt a dolgot,… …Ennek akkor van értelme, ha a következő lépés a polgárháború.
    – Bartus Lászlót származása miatt zaklatni kezdték a gój-motorosok. Ezért távozott az országból.

    Egy minden gyanú felett álló ember
    Munkatársainktól 2013. 10. 25. (XVII/43)

    „Bartus László soha nem volt ügynök” – tudatja magáról Bartus László saját lapja, az Amerikai Népszava internetes oldalán. Bartus azt követően kezdett kétségbeesett védekezésbe, hogy a Gój Motoros Egyesület Facebook-oldalán megjelent egy, a nevére kiállított karton, illetve több állambiztonsági irat.

    „… továbbá azt állította, hogy „Németh Sándor államtitkokat vásárolt”, amiért börtönbüntetés jár. Bartus védekezése elgondolkodtató: egyszerre állítja, hogy az iratok hamisítványok, másrészt államtitkok; ez fogalmilag kizárt, hiszen egy hamisítvány nem lehet államtitok.”

    „A budapesti Hit Gyülekezetébe „ázott verébként” érkezett. Németh Sándor, a gyülekezet vezetője bizalmába fogadta,…” „… mert emiatt elveszítette állását egy másik lapnál. Lyukas talpú cipőjét az üvegasztalra téve üvöltözött a Hetek szerkesztőségében, mondván, már ruházkodásra sincs pénze.”

    Best of Bartus

    „Megkockáztatom, hogy amit elmond, az akkora állatság, hogy hozzá képest az öltöző-filozófus Orbán egy korszakos zseni, akit halálos vétek lenne leváltani. Mesterházy a maga gazdaságpolitikai elképzeléseivel ma nagyobb veszélyt jelent Magyarországra, mint Orbán Viktor klerikálfeudális fasiszta rendszere.” (2013. október 21.)
    „Orbán Viktor egyeduralkodó Magyarországon. Akkor vetne véget a rasszista és antiszemita uszításnak, amikor akarna. De nem teszi, mert így akarja.” (2012. június 5.)
    „A magyarok a zsidókat ma is ugyanúgy deportálnák, már, ha lenne hova. És ezt ugyanolyan ölbe tett kézzel nézné végig a lakosság 99 százaléka, mint 1944-ben, lesve azt, hogy mire teheti rá a kezét utánuk.” (2012. június 5.)
    „Az Orbán-rendszer szellemisége jelenleg is Hitler és Mussolini között ingázik.” (2012. június 5.)
    „A Jobbik szélsőséges náci antiszemitizmusánál sokkal veszélyesebb a »keresztény« antiszemitizmus, amelyet Orbán és rendszere képvisel.” (2013. május 7.)
    „Orbán azok közé az antiszemiták közé tartozik, akik elítélik a holokausztot és a zsidók fizikai megsemmisítését. Ő maga is azt hiszi a disznóólpucoló felcsúti észjárásával, hogy az antiszemitizmus ezzel azonos.” (2013. május 7.)

  • malmos simon: ez mint szép, de mégis, melyik szót nem értette? ez nem az AN, és kurvára nem érdekes, maga mit mozizik bartusról.
    németh sándor nem vásárolt államtitkot, nem volt rá szüksége, ugyanis elég volt orbánt figyelmeztetnie arra, hogy ha nem kapják meg a történelmi egyházi státuszt – és a vele járó állami támogatást – akkor pártot indít ellene, és kétség sincs abban, hogy ki nyert volna 🙂
    mit ad isten: megkapták 😀
    szóval, malmoskám, lássa be, nem megy ez magának 😛

  • antifülke
    2014 február 20
    2:13 de.

    Van egy rossz hírem számodra, amint már olvashattad,
    Bartus László „munkásságáról”, írásairól, elveiről van fogalmam!

  • Ille István
    2014 február 20
    2:51 du.

    Ha jól megfigyelte, volna, 2014 február 20
    2:41 du. alatt, alapvetően Don Ovuz Úrhölgy/ Úr? részére jeleztem: Bartus László itteni (M.o.-i) munkásságát túlságosan kurtán intézte el! Nem volt módja, ideje teljesen kifejteni B.L. áldásos ténykedését?
    De az AN-t, B.L:-t tényleg, és végleg felejtsük el. El nem tudom képzelni, hogy ha a Hitgyüli tényleg ilyen „csodafegyver”, ebben a teljesen kilátástalan helyzetben vajon miért nem vetették be Orbán ellen!:))
    Az inkriminált biznisszektáról továbbá, hogy kik dirigálnak Nekik (is): http://www.youtube.com/watch?v=YAhQx_gzMU8 Az a sanda gyanúm, hogy Ön hosszabb időt tölthetett el a néhai SZU-ban, és közelről, behatóan tanulmányozhatta az ottani – jól bevált – bolsevik módszereket!? Az ellenzéket, a másként gondolkodókat egyszerűen elmeháborodottnak minősítik, és zárt intézetbe utalják. Attól tartok – április 06-án, 19 óra után nemsokkal – Ön, és elvtársai fognak igazán visítani, mint a fába szorult féreg! Akkor térjünk vissza; kinek mi megy, illetve nem megy! Drasztutyi!

  • Fuser
    2014 február 20
    2:08 du.

    Fuser: „a német Pfuscher szóból, kontárt jelent.”
    Ha ezt megfejtetted, akár ki is léphetsz, végleg!
    Acél, kova, ? !

  • malmos simon: valami baj lehet a szövegértésével. németh sándor saját bizniszéért szorította meg orbán tökét, és nem más pártok érdekében. melyik szót nem értette?
    valóban voltam a szu-ban, méghozzá ESZR oktatáson, de inkább a tatár lányok módszereit tanulmányoztam 😀 fiacskám, magának április 6-a után se fog menni 😛
    förtelmes az orosz kiejtése, ráadásul mintha többes számot akarna használni – tudja, annak a jele a szó végi „i”, de hát egyedül engem köszönt, ami igencsak helyes cselekedet, értékelem is.

  • http://www.atv.hu/videok/video-20140220-toth-zoltan
    „Az egész a választási információs rendszer egy fekete doboz, semmit nem lehet tudni róla, csak a végeredményt látjuk majd – ezt Tóth Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A választási szakértő szerint a legnagyobb baj, hogy későn indult el a választásokkal kapcsolatos felkészülés, és ezért titkosították az informatikai rendszerrel kapcsolatos közbeszerzési eljárást.”
    Soha nem volt titkos a rendszer, midig átlátható volt mindenki számára, de ezek a bolsevikok ezt is elrejtik előlünk, azt se lehet tudni mennyi adóforintot használnak fel egy olyan új rendszerre, amire semmi szükség nincs, hiszen a régi meglévők használhatóak lennének továbbra is.
    Az új, drága, titkos, csalásra alkalmas rendszere a fidesznek össze is omlott, tehát még szar is.
    http://www.origo.hu/itthon/20140219-osszeomlott-a-valasztasi-rendszer.html
    Tipikusan az, amit 4 éve csinál a fidesz, rengeteg pénzért szétveri a régi jól bevált rendszereket,és csinál magának egy titkosat, ami szar is, csak hogy minden központosítva legyen egy felcsúti idióta számára.

  • Ennek a számítógépes rendszernek nem is olyan régen volt egy próbaüzeme. Akkor annyi derült ki róla, hogy teljes pontazonosságnál is nagy arányú fideSS győzelmet hozott ki. A sajtó nem kattant rá eléggé, csak pár cikkecske jelent meg erről.
    Most bennfentestől is hallottuk, hogy a működését letitkosították, ami eddig soha nem volt, sőt, minden párt delegálhatott informatikust.
    Aljasabb párt a fidiótáknál még nem volt! Szemétre velük, így, vagy úgy!

  • kedves donom: titkosított választási összesítő szoftver? amit nem lehet semleges – egye fene, összpárti – szinten kontrollálni? na, neeee!
    nem informatikus kell ide, hanem programozó: milyen nyelven írták a programot? hol a program dokumentációja? elő vele! el kell szépen olvasni utasításról utasításra – nem nagy dolog, pár száz utasításról lehet szó max – és kiderül, akad-e benne egy ügyes kis hurok, egy hurkocska, egy leágazásocska, ahol valami fura módon egy apró szorzás elvégződik, majd megy minden tovább a végösszesenig!

  • Eddig minden összesítő program vázlata, fent volt a válaszás.hu-n. Legalább az elveket lehetett tudni, és a programozásnál minden párt delegálhatott egy hozzáértő embert, aki ott volt a programozás folyamatánál. Most nem, és ha netalán valaki egy fél mondatot elejt, letartóztatható. Államtitok.
    Kormányszintű választási csalás!

  • malmos simon: folyt. köv? nem hiszem.

  • Ille István
    2014 február 21
    2:36 de.

    No csak, no csak?:)))))))

  • Scientológus tempó !
    Egyszer , a volt székházuk előtt ( azhiszem már elvették tőlük a volt Hiradómozihoz közeleső ingatlant ) letámadott egy ilyen negédes picha.
    Elkezdett bájologni és a kezembenyomott egy színes szépen kimunkált kiadványt.
    ( Én persze tudtam hol járok és kik ők .)
    Érdeklődve a kezembe vettem a könyvecskét , rámosolyogtam a rufnyára ,és két másodperc múlva látványos karlendítéssel – ahogy amerikai filmvígjátékokban láttam – magam mögé haggyintottam a kiadványukat. S faképnél hagytam a nőt.
    Pár lépés után megálltam és teljes szélességel megfordultam:
    Éppen akkor szedte össze négykézláb a hülye kiadványát és közben elfeketedett tekintettel gyűlölettel nézett utánam.
    A szemébe röhögtem neki, ahogy illik.

  • malmos simon: nocsak, bizony. eddig volt, és nem tovább. ne értse félre, nem a hitesek pocskondiázása miatt.

  • Ille István!

    Bogdán Géza

    Magyarországon él, egy kis zalai faluban. Középfokú végzettségű roma származású özvegyember. Három felnőtt, ám még nem házas gyermeke van, s velük él egy háztartásban. Jelenleg közmunkásként tengeti életét: árkot ás, bozótot irt, „a dolgozó népet szolgálja”. Írásai testközeli élményekből születnek, mert mindaz, ami ma Magyarországon kormányzás címszó alatt megy, amit NER-nek hazudnak, annak következményeit a bőrén érzi. Véleménye neki is van.

    Nekem is van véleményem, szívesen megosztanám!?
    Nem is kéne messze jönnie?

  • malmos simon: ne hívja ki maga ellen a sorsot. javaslom, szálljon le gézáról. a mondat végi kérdőjelei pedig teljesen értelmetlenek.

  • A kérdőjel kell.
    Nagyon kell.
    Az mutatja hogy Simon malmai lassan őrőlnek.

  • Két malom találkozik :
    -Mit őrőlsz ma ?
    mire a másik :
    -Most mondod vbagy kérded ?

  • Ille István!

    Hanem? Ha nem meri kiírni, bátran megüzenheti Gézával!

    Kicsi a világ, az ország, …. megye?

  • Két malom találkozik :
    -Mit őrőlsz ma ?
    Mire a másik :
    Megőrülök a kérdéseidtől…

  • Két malom találkozik :
    – Minek örülsz ma !
    Mire a másik :
    Talán annak hogy nemírtál kérdőjelet ?

  • malmos simon: ne értékelje túl magát. egyszerűen itt ignorálom. természetesen nagyon demokratikusan. bejelölöm spam-nak – ami valójában is – és annyi. simonkám, maga itt nem kap szót többet, ha még egyszer géza barátommal kekeckedik. no, nem a személyéről van szó. remélem, érti?

  • aha
    Egy újabb fenyegetőző.
    Ez új !
    Eddig úgy tudtam hogy a szimpi Don Quijoték rohamozzák a malmokat.
    De, hogy egy malom támadjon…

  • geyza: ez a f@sz ráadásul még a munkahelyével is összekapcsolja a user nevét 😀 egy valódi amatőr 😛

  • Ille István!

    Fenyegetőzünk, fenyegetőzünk?
    Ezt is a SZU-ban tanulta?
    Önöknél ez is belefér a nagy demokráciába?

    Ma 100 éve született Bibó István.

    Ebben a fejezetben hangzik el a demokratának
    lenni annyi mint nem félni híres idézet, ami
    bizonyosan átértékelődik sokak számára valós kontextusában.

  • malmos simon: fenyegetni? magát? minek? mint mondottam, ne értékelje túl magát, de, ha javasolhatom, kezelje magát a helyén.

  • Butaboda :
    Maga csak tuggya onnan Ukrajna dúsan termő kalászosából ,miért és hogyan vettek fel hiteleket a Gyurcsányék , meghogy mire és hogy szegény Fideszéknek miért kellet oly hirtelen másik , háromszor akkora kamatú hitelből visszafizetni jóval a futamidő lejárta előtt.
    Tán még azt is tuggya maga nagyokos hogy miért az IMF Bajnaiék által kialkudott de FEL NEM VETT „készenléti hiteléből ” ( Értsd alatta : ha beüt valami teljesen váratlan világgazdasági krach , akkor lehesen mihez nyúlni !) vásárolt a Kormány MOL részvényeket a Tőzsdén horribilis öszegért , aminek a felét máris elbukták a részvények árának a tranzakció következtében keletkező csökkenése miatt.
    Vagyis IMF = HITEL = FELVÉTEL = ORBÁNKORMÁNY = MOL RÉSZVÉNYPAKETT = TŐZSDE = 50% .-OS BUKÁS = HITELTÖRLESZTÉS ÁLLAMPÉNZBŐL = EL-TŐZS-DÉ-ZÉ-SE az A-DÓ-FI-ZE-TŐK PÉN-ZÉ-NEK ! !

    PErsze maga ebből mitsem ért. Hogyan is érthetne , mikor ott , Ukrajna dús-hozamú kalászosaiban , aztsem tuggya mijaza ” részvénypakett „

  • geyza: boda nemzettestvérnő nem ukrajnai. sima pesti panelpatkány.

  • Bodabutus:
    Szeggyen inkább dúskalászt a köténykéjébe s szállítsa el Parteingenosse Müller testvérnek , aki egyben Simon is.
    Az majd kiőrli magának és végre boldogok lehetnek kéz a kézben.
    Két második gyermekkorát élő anti Donkihóte heheheheheheheeh

  • Ille István!

    Legyen erős! Ez az igazi nevem.
    Benne van a ………..g és térsége
    telefonkönyvben.
    Geyza ellenőrizheti.

    De egy kis laufot még kérnék, amíg Don Ovuz
    visszatér Kijevből, ahol éppen a
    polgárháborút tanul(mányoz)ja?

    Malmos Simon

  • Jaaaa…télleg…
    A Kloá…pardon…Gloárka a dúshozamú kolhozleány.
    Háát..látod összekevertem őket.
    Dehát egyik olyan mint a másik.
    Eb ura fakó
    Bár..lehet hogy széna , lehet hogy szalma , de az is lehet hogy zabasztag !
    Meg kell kérdezni Müller testvért. Ha épp benn van a Házban.Vagy Körben.

  • Hámá hoafenébe ne.
    Majd lehozom a pallásról a mindösszesen 15 kilónyi különféle telefonkönyveket , hogy nagynehezen kiböngésszek belőle egy olyan adatot , amire semmi szükségem sincsen.
    Inkább írd be ide a lakcímeddel és a mutterod nevével együtt.
    Az a tutti.

  • Ille István!

    „…kezelje magát a helyén.”
    Tenném is, ha tudnám hol van?
    Ön sejtetni engedi, mintha tudná?
    Kérem segítsen ebben!
    A jó pap is hóttig él!

    Én is „sejtetem”, hogy a … Főkap.
    KEO v. jó ismerősöm.
    Szívesen segít Önöket „elhárítani”!
    Világos?

  • Ille István + Geyza!

    „Inkább írd be ide a lakcímeddel és a mutterod nevével együtt.”

    És fél ….om még nem kéne?

    Lépre akarnak csalni!
    De ebbéli nagy igyekezetükben
    saját maguk ragadnak bele!

    pancser
    „ügyetlen, kétbalkezes, mafla”.

  • István
    Hajítsd már ki innen ezt a Malmost, eddig egyetlen normális hozzászólása sem volt a témához. Meg semmihez se.
    És még magyarul sem tud, csak annyira mint shit pál.
    Ne higgyék az idióták, hogy ez itt nekik a melegedő 🙂

  • malmos simon: csak rajta. majd szóljon, hogy később hadd röhögjem ki az ismerősével együtt. most nem megy, mert cserepes a szám 😀

  • malmos simon: eddig kételkedtem az elmeállapotában, de most már biztos vagyok benne. maga nem normális!
    magát, lépre csalni? minek? mint mondottam, ne értékelje túl magát. a maga félékre pazaroljon energiát a köjál 😀

  • antifülke: ugyan, hagyd, csak egy ostoba troll, aki ráadásul azt hiszi, hogy az egér játszik a macskával 🙂

  • István
    Lehet hogy csak egy troll, de kurva jól elterelte a témát onnan (is), hogy az új választási rendszer egy fekete doboz.Titkosítva van az egész, államtitok, hogyan fognak csalni vele.
    Hiába mondod, hogy csak egy programozó kell hozzá, ha nem fér hozzá senki, mert börtönnel fenyegetik azt, aki infót ad ki róla.
    Ez a lényeg, nem pedig az, hogy a kretén Malmost hogy alázzátok. Vágd ki az ilyeneket mint a taknyot.

  • http://www.origo.hu/itthon/20140221-a-foszerepben-bajnai-gordon-magyar-hangja-orban-viktor.html
    Na, pl. ilyenekre gondolok, ilyeneket kellett volna már 3 éve gyártani, és ezt is nem az interneten eldugni, hanem minden sajtótájékoztató elején lejátszani, óriásplakátokon hirdetni a szöveget.
    Ez a beteg felcsúti minden korábbi mondatának az ellenkezőjét teszi, és az ellenzék nem kezd vele semmit. Most jut csak az ilyen eszükbe, amikor 100 évre eladósítja az országot.

  • antifülke: hozzátéve, hogy a próbaüzem során olyan „érthetetlen ” dolgokra derült fény, hogy közel egyenlő rész pontaránynál valahogy a végösszeadásnál a fidesz javára mutatkozott elég tisztességes ponttöbbség…
    na, ezért van titkosítva az egész.

  • a) A.G. nem avi ben monogramja, bár többeknek – pl. jimbonak is – ez a rögeszméje.
    b) a moderátori megbízást a laptulajdonostól kaptam
    c) mint érzékeli, azt csinálok a hozzászólásával, amit akarok: átszerkesztem, törlöm, moderálom, persze, felettébb demokratikusan. reklamálni strasbourgban lehet.
    tudja, mód felett élvezem a tehetetlenségét 🙂
    jól tenné, ha elolvasná a MODEM-et, főleg, ha betartaná.a jövőben csak azokat a hozzászólásait engedem ki, amik a cikkhez szólnak. de még azt is meggondolom. (a moderátor)

  • Simonfiam
    Kusshadjál.