A király vadaskertje

2014 február 19 9:29 de.45 hozzászólás

Erről az immár egyre jobban eldurvulni látszó Simon-ügyről nekem az Ernst Marschka által rendezett és számomra nagyon kedves Sissi című, magyarul beszélő, osztrák-német romantikus történelmi film egyik ideillő mondata jut eszembe. Íme, röviden a történet:

A házasodni készülő Ferenc József ifjú császár hitveséül eredetileg nem Sissi hercegnőt szánták, hanem a nővérét, Helént. Édesanyja ezért eltiltja Sissit, hogy az ifjú császárral találkozzon, és amíg ők a császári udvarban protokollfogadásokon teszik tiszteletüket, Sissit bezárják egy szobában. A nyughatatlan, szép és fiatal hercegnő azonban ellenszegül, és kiszökik a szobájából. Horgászni indul és a sorsnak köszönhetően Ferenc József összetalálkozik a gyönyörű és cserfes szájú Sissivel. Beszélgetnek egymással, és a két fiatal egymásba szeret. A bálon aztán újra találkoznak, és a döbbenet lesz rajtuk úrrá. Noha az eljegyzési bálon a szép Sissi körül ugyan grófok és hercegek sündörögnek, ő mégis bánatos. Egy éles szemű herceg azonban az ifjú császár és Sissi tekintetéből megfejtette a rejtélyt, majd azt tanácsolja egy, a Sissi körül illegő-billegő és annak szívét elhódítani szándékozó másik hercegnek, hogy ő bizony nem tartja okos döntésnek, hogy valaki a császár vadaskertjében vadásszon.

Nos, hogy Simon Gábor már leszűrhette-e a Sissi című film általam idézett tanulságait, vagy még tovább trükközik, azt én ugyan előre nem tudhatom, ám minden sejtésem minden egyes jele arra utal, hogy őt most amiatt fogják ellehetetleníteni, mert a király vadaskertjében vadászott. Áthágott egy íratlan szabályt, és a király vadaskertjéből zsákmányul ejtett egy 224 ezer forintot érő trófeát, s ezzel ő úgymond egy hatalmas, no, nem bakot, hanem bakit lőtt.

Simon Gábor a pénzéhez tehát, – ahogy arra a Vastagbőr blog egyik cikke is rámutat – olyan Magyarországon is gázszolgáltatásra és forgalmazásra szakosodott külföldi, kajmán-szigeteki és ciprusi bejegyzésű off-shore cégek osztalékaként jutott hozzá, amely cégek ráadásul több off-shore szálon futnak, és a Fideszes mutyizók legális meggazdagodását hivatottak szolgálni. Egy kusza, és így a hétköznapi ember számára szinte átláthatatlan ügy ez, amelynek szövevényes szálai a Magyar Energetikai Társaság révén a nemzeti büszkeségünk egyik nagy cégét, a MOL-t is érinti.

Minden bizonnyal sokan emlékeznek még a MOL-INA néven elhíresült botrányra, amelynek szálai 2011 júniusában kezdtek el kibontakozni. Akkor, egy ellene indított eljárás során a horvát politikai és gazdasági élet egyik legbefolyásosabb alakja, bizonyos Robert Jezic üzletember azt vallotta, hogy Hernádi Zsolt vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek, hogy a MOL meghatározó befolyást szerezzen a MOL-INA olajipari vállalat irányításában. Ezt követően 2013 októberében Horvátország kérésére korrupció gyanújával és a piaci szabályok megsértése miatt vádolt MOL elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt felkerült az Interpol lyoni székhelyű nemzetközi rendőrségi szervezet körözési listájára, s a neve, a legmagasabb riasztásnak minősülő vörös körözési listán szerepelt. A MOL-vezér elfogására azonban nem került sor, mert a hatóságok elől mindaddig ismeretlen helyen bujkált, amíg a barátja, Orbán Viktor magyar miniszterelnök megoldva a már-már diplomáciai botránynak is beillő konfliktust, végül is úgy vágta el a gordiuszi csomót, hogy felajánlotta megvételre a sértett horvátoknak az INA részvényeit. Azzal érvelt és azzal győzködte az off-shore céghez átvitt és így emiatt az INA részvényeiből anyagilag nem részesülő horvátokat, hogy ő is ezt tette és ekképp cselekedett, s tegyék azt ők is hozzá hasonlóan, majd borítsunk fátylat az ügyre. Fogadják el tőle ezt a gesztusként általa számukra tett nemes felajánlást. Éljenek a lehetőséggel, mert ez a legjobb út, amit ő, engesztelésként kínálhat nekik.

Udaipur Royal Maharaja

Udaipur Royal Maharaja

Orbán Viktor miniszterelnök úr nem hazudott a horvátoknak. Mint az közismert, 2011. május 24.-én valóban ezt tette. Fellegi Tamás akkori fejlesztési miniszter ugyanis bejelentette, hogy a magyar állam támogatja a MOL jelenlegi stratégiáját, ezért az állam a korábbi IMF-hitel fel nem használt részéből finanszírozza az orosz Szurgutnyeftyegaz MOL-részvényeinek felvásárlását. Az 1,88 milliárd euróért, magyar pénzben átszámítva mintegy 500 milliárd forintért megvásárolt 21,22 %- os részvénypakett megvásárlására irányuló döntését Magyarország miniszterelnöke egy sajtótájékoztatón pedig úgy tálalta ország-világ elé, hogy idézem: „egy ország sem lehet erős, ha teljesen kiszolgáltatott az energiaellátása, ezért mi most egy fontos lépést tettünk az erős Magyarország felé vezető úton”.

Jelen ismereteink birtokában azonban kijelenthetjük, hogy itt, ebben az esetben sem Magyarország érdekei voltak a mérvadóak. A Simon-ügy is erre enged következtetni. Józanul gondolkodva tehát könnyen rájöhetünk, hogy a miniszterelnök úr akkor tett választékosan megfogalmazott bravúros kijelentése sem állja meg a helyét, mert a részvénypakett megvásárlásával, amit akkor közpénzből valósítottak meg, azzal bizony nem az ország energia-kiszolgáltatottságát akarták csillapítani, hanem a Fidesz-kormányhoz közel álló személyek vagyongyarapodását akarták segíteni és legalizálni. Az immár volt MSZP-s Simon Gábor pedig betévedt a király erdejébe, ott vadászott, és mivel két dudás nem fér meg egy csárdában, ezért most eleve hamisan szól a nóta.

Hazánkban nemsokára választások jönnek, Simon Gábor pedig kapóra jött nekik. Tudták jól, hogy politikusnak külföldi off-shore cég osztalékából meggazdagodni, azt ráadásul egy ausztriai, üzletpolitikáját tekintve köztudottan pénzmosásra alkalmas bankban még tovább is fialtatni, az bizony nem egy hazafias cselekedet, azt tagadni kell, mert a választók nem pozitívan díjaznák. Noha itt egyértelműen a bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű tipikus esete áll fenn, az ördögi terv kiötlői jól tudták, hogy Simont magára hagyják, és párttársai közül senki nem fog mellette kiállni. Beindult a Fidesz politikai riválisait lejárató gépezete. Az tervük pedig úgy tűnik, hogy bejött. Jelenleg ott tartanak, hogy Rogán Antal kijelentette, miszerint Simon nem a maga, hanem az MSZP pénzét dugdosgatta, így nem csoda, ha ezután már nemcsak Simon házát vették vesztegzár alá, de megjelentek a rendőrök és körülzárták az MSZP-székházát is. Mindeközben persze a másik oldal is hallatja a hangját. Van, aki mint Simon barátjaként nyílt levélben óvja és figyelmezteti őt, de a párt vezetése még egy elhatárolódó nyilatkozatot is közzétett, aminek lényege, hogy szerintük ez az ügy már egyedül csak a volt párttársukra, Simon Andrásra tartozik, s mivel kirúgták őt a soraikból és megfosztották őt minden tisztségétől, azzal szerintük mindent megtettek az ügy tisztázásért.

Jómagam, noha baloldali érzelműnek vallom magam, de ezt az álláspontot nem támogatom. Több okból sem. Szerintem ezzel az elhatárolódással a pártvezetés bizalmatlanságot és félelmet szül a tagjai körében, s felmerül a kétely, hogy ugyan ki merne ezek után egy olyan pártban tisztséget vállalni, amelyik a tagjait odalöki a hiénák martalékául. Ne feledjük, hogy közülük bárkire és bármikor vetülhet a törvényszegés gyanújának árnyéka, a jogalkotás és jogszolgáltatás pedig, nos, ne áltassuk magunkat, mert a Corpus – Juris sem semleges már hazánkban, csak annak látszik, de valójában az már egyedül a Fideszé. Ha kell, színre lép Rogán Antal úr, s „magánemberként” nyilatkozik, azáltal a bíróságra ők kényük-kedvük szerint bármikor politikai nyomást gyakorolhatnak.

Végezetül még csak annyit, hogy ez az ügy szerintem nemcsak az etikátlanul pénzt rejtegető Simon Gábor ügye, és az MSZP-é sem. Ez az ügy, egy ország, egy nép ügye, s jó lenne végre tiszta vizet önteni a pohárba. Orbán Viktor úr és a kormánya ugyanis részben azért nyert kétharmados választást, mert azt ígérte a népnek, hogy az ország adózási moráljára káros off-shore cégeken keresztül pénzeket rejtegetők ellen szankciókat foganatosít, és keményen fogja őket büntetni. Nem tette meg, sőt, ellenkezőleg…

Simon Gábor pedig a király vadaskertjében vadászott.

45 hozzászólás

  • Sokan mosogatják Simon működését, de ezt a verziót még nem ismertem. Mindenestre, ha a ppénzét magyar bankban tartotta volna, ott neki adót kellett volna fizetnie a pénz után.
    Így viszont…remek megoldásnak látszott, ha nem bukott volna le.
    Észak Amerikában is sok milliomos teszi a pénzét idegen, főleg európai bankokba, hasonló okból.
    Mivel nem számít az összeg bevételnek, tehát adócsalás bűnébe esik.
    Nem kell ehhez doktorátus, hogy az ember megértse a cél okát.

  • Ja, és választások sincsenek pillanatnyilag Észak Amerikában.
    Remek, védelmi szöveg a visszaütéshez, de ahogy írtam, ez a féle csalás nemzetközi, amin rajtakpták most Simont.

  • Simont senki nem mosdatja kedves Figyelő!
    Ellenkezőleg. A saját pártja is elítéli amit tett, és szeretnék, ha a volt párttársuk kitálalna és elmondaná, hogyan szerezte azt a 224 millió forintját.

  • Újraolvasva az írást, felfedeztem, hogy nemcsak a Simon úr, de én elkövettem egy bakit. Kíváncsi leszek rá, ki veszi észre.

  • Itt a Vastagbőr remek leleplező cikkének linkje, amelyből tisztán és világosan kitűnik, hogy Simon Gábor a király vadaskertjében vadászott.
    http://vastagbor.blog.hu/2014/02/07/simon_gabor_vs_offshore_gazbiznisz

  • Tudom, a kormány „csalásai” fényében írt róla.
    Én csak azt hiszem el amiről meggyőződöm, remélem, érti mire célzok.

  • Hát igen kérem.
    A dolgok SOHASEM úgy vannak , ahogy látszanak.
    Vagy ahogyan láttatni akarják.
    Csakhogy az ilyesmit a FIGYELŐ-félék úgysem értik.
    Őket a felszín érdekli. Az amit vetítenek nekik.

  • Az a baki Gézám hogy 224 ezret máltóztattál írni.
    Dehaát mindannyian tudjuk hogy más az összeg… 🙂

  • Egyébként meg az off-shore ügyletek nem törvénytelenek.
    Az hogy nem vallotta be a jövedelmecskét már igen.

  • Értem én kedves Figyelő.
    Arról, hogy Ön hitelt érdemlően meggyőződhessen a Fideszes off-shore lovagok adócsaló tevékenységéről, nekik ahhoz az MSZP-s Simonhoz hasonlóan szintén le kellene bukniuk. Erre azonban nekik kevés esélyük van, ez ebben a pláne, s így aztán Ön azt hisz, amit akar. Ők nem fognak lebukni, ugyanis strómanokon keresztül rejtegetik a pénzüket, és miután azt tisztára mossák valamelyik erre szakosodott bankban, utána már a vagyonosodási vizsgálat esetén is tisztának tűnnek. Aki boríthatná a bilit, az egyedül a már lebukott Simon lehetne. De egyrészt a volt pártjának érdekeit figyelembe véve, másrészt az emiatt rámérhető súlyosbító ítélettől félve, ő arról minden bizonnyal hallgatni fog.

  • Az a baki Geyza druszám, és tudja ezt a Simon úr is, s ezért hallgat ő, mint a sír, nehogy a többi ugyanilyen módon szerzett pénzére is fény derüljön…

  • „A DK elnöke szerint mindenki számára fontos lenne tudni a Simon Gábor volt szocialista politikus ausztriai számláján talált mintegy 240 millió forint eredetét. Gyurcsány Ferenc szerdán, az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: mivel Simon Gábor vezető politikus volt, nem ért egyet azzal, hogy a kérdés magánügy”.
    Teljes mértékben egyetértek Gyurcsány Ferenccel, és magam is azt vallom, amit ő. Ez egyáltalán nem magánügy, és nem is az MSZP ügye, hanem egy ország, egy nemzet ügye.
    http://hvg.hu/itthon/20140219_Csunya_tortenet__Gyurcsany_nem_nezte_ki

  • Na.
    Hát ezért útálják a Gyurcsányferit.
    Az egész Őszödibeszéd erről és hasonlóakról szólt.
    ( Mellesleg az Őszödibeszédet 500 év múlva tanítani fogják.)

  • Szeretném megjegyezni, hogy a Simon-ügy nem egy ördögien nagy durranás abban az országban, amelyikben a rendszerváltás óta nagyjából 240 milliárd dollárnyi vagyonnak kelt lába. A Simon-ügy azért sem egyedi, mert csak Pakssal kapcsolatban volt egy Józsa István nevéhez kötődő 6,5 milliárt forintos megbízás, ami már kiderült, és amelyből kedves Gyurcsink is – pardon,a neje cége- szintén kapott szóbeli megbízással egy 80 milliós szerződést. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ez utóbbi szerződés sem lett teljesítve, legfeljebb a hangot elvitte a szél, márpedig a szeleknek, mint tudjuk, igenis van ilyenféle szokásuk.

  • Kedves Géza!
    A Simon ügy tény!MSZP kitagadta,lemondott,ügyészég,vizsgálat….
    MSZP nagy bajban van,nem tudják.?.mit követett el a párt első helyettese,vagy tudják és cserbenhagyják…(mármint pártpénzek mentése??)na nem semmi….Egyik jobb mint a másik!!
    Gyurcsány is nyilatkozott, jobb ha nem tudjuk honnan jöttek a pénzek(jól belecsinált a volt pártjába)aztán kibulizta a
    szövetséget…most meg a Simon üggyel kapcsolatban, megint
    elmarasztalja az MSZP-t,hogy mégsem magánügy, hogy
    elhatárolódnak…Na milyen ember az ilyen,és milyenek azok
    akik a hatalom érdekében teljesen ellenkező program ??..
    ellenére is szövetségbe lépnek?és persze nem tudják ,hogy
    Simon magánakciója volt a pénzt menekítése és az adócsalás,vagy a párt pénze?Mi fog még kiderülni?..többekről???
    Az ág is húzza őket,se eszük ,se tisztességük nincs,csak kínjukban vádaskodnak a FIDESZ ellen,persze bizonyíték egy szál se…!(még ehhez is h….k!)
    Egy párt sem tökéletes,de a „dicső” baloldal a gyűlölködésen kívül még „buta” is ahhoz,hogy bizonyítsa a
    „vádjait”!!!!
    Na erről ennyit és nem csak én ,de több baloldali ismerősöm is hasonló véleményen van!!!!
    Hányinger és nevetséges…..

  • Ja és Gyurcsány bizony a semmiért….(teljesítés igazolás nincs…meg munka leírás sem,meg Bajnai,Józsa stb.sokat kaszáltak Paksból)meg más ügyletekből amitől most elestek….
    hát ez a nagy bajuk….egyebeken kívül!!!

  • Kiegészítés:Gyurcsány ,”hazudtunk,reggel,délben meg….)”
    meg még MOST! is keveri a sz…t,holott mindenkinek,de főleg
    az ellenzéknek jobb lenne,ha szépen csöndben maradna,de a „balek” MSZP meg a többi ellenzéki párt az „Orbán leváltása a cél” érdekében szövetkezik vele,jól lejáratja magát…..
    majd kiderül,hogy megérte-e?….

  • Marcsifiam nem ért maga semmit.
    Egyes !
    Leülhet.

  • Andrási Sándor

    Kedves Géza! Köszönöm, hogy felnyitottad a szememet. Már kezdem érteni az összefüggéseket. Tehát Simon Gábor Sissi leszármazottja, aki titkos fideszes. Zorbán pedig az esedékes választás megnyerése érdekében 2008-ban, titokban a Simon osztrák bankszámlájára tett csekély 1/4 milliár forintnak megfelelő dollárt és eurót. Simon a hirtelen megjelenő titkos pénztől annyira meglepődött, hogy arról csak Ferenc Jóskának és Sissinek mert beszélni, a császári vadasparkban, de nevezettek időközben elhaláloztak, ezért az ügyészség az Ő meghallgatásukat nem tudta eszközölni. Igen. Így már érthető Simon hallgatása, és a Zorbán sátáni viselkedése.

  • Andrási Sándor

    Kedves Géza!
    Simon néhány napja még (papíron) az MSZP második embere. Miután bizonyos erők (akikről jobb ha nem tudtok) nyilvánosságra hozták a megfellebbezhetetlen és letagadhatatlan tényt, Simont pillanatokon belül eltávolították. Az MSZP prominensei legszívesebben még a létezését is tagadnák.
    Azt mondják: Semmi közünk Simon Gáborhoz és a pénzéhez, semmit nem tudtunk, nem tudunk és nem is fogunk tudni az ügyről. Nem látok, nem hallok, nem beszélek! Nem ismerős ez valahonnan?
    Csakhogy ez nem így működik! Annyira nem kellene hülyének nézni az utca népét, hogy bevegyék azt a hazugságot ami szerint az MSZP vezetésének ne legyen tudomása az ügyről. Nagyon is kézenfekvő, hogy a számla valódi tulajdonosa a párt.
    De vegyük a fentiek ellenkezőjét, és tételezzük fel, hogy az MSZP vezetésének nincs köze a pénzhez és arról nincs is tudomása. lehet-e egy olyan párt az ország vezető ereje, amely második embere titkos külföldi számlán az egyszerű póri nép számára felfoghatatlanul nagy összegű pénzt parkoltat, annak eredetéről magyarázattal nem tud és nem is kíván szolgálni?

  • Géza
    A baki számomra az, hogy nem derül ki a cikkből, hogy Simonnak honnan lett a pénze. Miből? Milyen cég által?
    Abból, hogy a vadaskertben vadászott, abból én nem tudtam meg 🙂

  • Andrási Sándor
    2014 február 20
    1:49 de.
    Remek analizise a cikknek! Gratula!

  • frivi
    2014 február 19
    4:02 du.
    Nem vitte el s szél a hangot frivi, mert ha a Józsa úr paksi szerződése törvénytelen lett volna, vagy az ellen bármiféle kifogás merült volna fel, úgy akkor az ellenzékben lévő Fidesz, akár a bajai bohócuk Bajnai Gordonra, arra biztosan ráugrott volna. Ott és akkor, magyar cégek kötöttek egymással törvényes keretek között szerződést, és most ne keverjük a szezont, a fazonnal frivi. Kínos ügy ez a mostani, tudom, de ne akarjunk a Józsa-féle paksi szerződést összemosni az Orbán-Putyin paktummal, amit ők ketten, a Parlament és a magyar nép tudta nélkül, fű alatt kötöttek meg. Az a történet és ez az eset, más és más kategória. Putyin megvette a magyar elitet, Orbán Viktor pedig eladta a magyar népet.
    http://nol.hu/belfold/putyin_megvette_a_magyar_elitet

  • Marcsi
    2014 február 19
    4:45 du.
    Kedves Marcsi!
    A Simon-ügy kapcsán nem az MSZP van bajban, és a Fidesz sem, hanem a nép. A nép, akiknek majd ki kell nyögnie az adók elsumákolásából keletkező tetemes mértékű államháztartási hiányt, ami visszaüt a népre, és amit majd velünk fizettetnek meg.
    Engem nem érdekel, hogy milyen üzleten, Pakson, vagy máson, ki, milyen pártállású személy, és mennyit kaszál. A lényeg, hogy becsülettel adózzon utána. A Fideszesek off-shore lovagok és sajnos nem adóznak. Többek között erről is szólt ez a cikk.
    Amúgy kedves Marcsi, az általad hozott, idézem: – „Kiegészítés:Gyurcsány ,”hazudtunk,reggel,délben meg….)”- felvetésed jelen esetben nem állja meg a helyét. Ide most egy másik Gyurcsány bestseller beszólás klappolna, az „el lehet menni az országból” Gyurcsány-féle örökzöld dörgedelem.

  • Andrási Sándor
    2014 február 20
    2:07 de.
    Kedves Andrási Sándor!
    Hogy Simon Gábor rokonságban állt-e Sissi hercegnővel, azon én biz’ Isten, hogy egyáltalán nem gondolkoztam. No, de sebaj, ezen ne múljon, mert még utánajárhatok a dolognak… 🙂
    Az, hogy a Simon úr rejtegetett pénze az MSZP-é volt, ez a teória Rogán Antal úr víziója volt. Ez, egy ősrégi, kommunista időkből ránk maradt taktika, amely arra alapul, ha nem is igaz a vád, a lényeg, hogy az emberek tudatába beültessük a bogarat és beszéljenek róla. Ezt mondják suttogó propagandának, ami többnyire be szokott jönni.
    Csakhogy annak nyoma lenne, amit azóta kivizsgáltak és megállapították, hogy erről szó sincs. A kérdés ennél sokkal egyszerűbb. Simon úrnak volt némi kis pénze, és azt befektette. Vett egy MET-es részjegyet, aminek osztaléka 224 milliót fialt neki. Ha bevallja és fizet utána adót, akkor csak etikátlanul szerzett jövedelmet, mivel a MET köztudottan off-shore cég, s ha ez kiderül, az MSZP-ből akkor is elküldték volna. De Simon úr nem ezt tette. Két legyet akart ütni egy csapásra, mint azt a Fideszes Off-shore-lovag is teszik. Csakhogy az üzlettársai, akik ugyebár Fideszesek voltak, rájöttek erre, s gondolták, mivel úgyis választások jönnek és számukra a tét nem kicsi, hát feljelentették őt. A lényeg kedves Andrási Sándor, hogy az off-shore cégeken keresztül történő vagyonhoz jutásnak egy buktatója van: amíg nem tudod tisztára mosni a pénzed, addig próbálj meg rejtve maradni, és ne induljon ellened vagyonosodási vizsgálat. Ennyi.
    http://www.astraconto.hu/cikk-offshore-cegek-buktatoi.html

  • antifülke
    2014 február 20
    5:14 de.
    Simon Gábor egy Magyarországon is gázforgalmazást lebonyolító off-shore cég (MET) osztalékaként jutott hozzá a pénzéhez. Utaltam rá egyébként, tehát semmi új nincs a nap alatt. A magát hazafinak, másokat pedig hazaárulónak nevező Fidesz a hatalmukat tehát arra használják, hogy etikátlanul, bűnszövetkezetben, off-shore cégeken keresztül gazdagodhassanak, és jaj annak, aki rajtuk kívül ugyanezt teszi. Az MSZP-s Simon ezt tette. A király erdejében vadászott, üzlettársai pedig lebuktatták őt. Ezt tagadnia szerintem teljesen értelmetlen, sőt, az lenne mindenkinek a legjobb, ha kipakolna, és végre kiderülne az igazság. Itt a link kedves antifülke.
    http://vastagbor.blog.hu/2014/02/07/simon_gabor_vs_offshore_gazbiznisz

  • Andrásshykám.
    Hát nahahahahahagyon jó vicc vóóóót..
    Hülyére röhögném magamat rajta reggel meg este.
    He nem lennék már az.Amiatt hogy elolvasom a förmedvényeit.

  • Figyelő te meg NE tapsikojjáj aztse’ tod miről van szó.

  • Mindig sejtettem, hogy valahogy csak bejön Simon lebukásához a fideszes lovagok. Csak Bogdán Gézát kell olvasni!

  • Ügyes ember a Simon,mert a Fidesz -2010-töl elkövetkezö-vadaskertjéböl màr 2008-2009-ben
    sikeresen tudott kb.240 Millio Ft-ot Bécsbe eltériteni.
    Nyilvàn az „Éhségmenetiekkel”együttérezve nyitott bankszàmlàt
    Bécsben,hogy Fidesznek több éhezöje legyen 2010-töl.

  • Dénes ERÖS
    2014 február 20
    11:55 de.
    Kedves Dénes!
    Hiába akarod az igazságot csúsztatással elferdíteni, de 2010-ben és előtte még nem volt a királynak off-shore vadaskertje, ebből adódik, hogy az „éhségmenetes” Simon sem nyithatott akkor még bankszámlát Bécsben. Hogy Orbán, az élő Isten mikor teremtette meg a számukra földi Mennyországnak is beillő vadaskertjét, valamint, hogy arra hogyan került sor, az ebből a cikkből világosan kitűnik. Bármennyire is fáj ez nektek, de ez az igazság. A Fidesz egy velejéig korrupt társaság. Parancsolj Dénes, csakhogy senki ne nézzen senkit hülyének, itt erre egy másik bizonyíték is. Ez most nem adó, hanem áfacsalás. Miért emelte meg a Fidesz az áfát 25%-ról 27%-ra? A válasz egyértelmű: azért hogy azáltal így többet tudjanak csalni.
    http://atlatszo.hu/2014/02/19/afacsalok-barlangjaval-uzletel-a-nav-elnokhelyettes-csaladja/

  • rögeszmés fertőzésveszély okán moderálva. tudja, erős et, errefelé törődünk a környezetünkkel.

  • Géza
    Ha ez így van (bár az még mindig nem derül ki, hogy kivel biznyákolt Simon, talán Garancsival?), akkor Simon a legnagyobb kretén, mert azonnal ki kellene tálalnia azt, hogy ő a kisegér, orbán meg a haverjai az elefánt, ahogy Csányi is mondta.
    Ha ugyanazt csinálta „kicsiben”, amit most a fidesz nagyban, akkor nem sunnyognia kéne, hanem Dugonics Tituszként magával kéne rántania a mostani kormányt.
    Ennek jele sincs…

  • Hát igen Gyurcsánynak valóban sok „szellemes”mondása volt…
    kár,hogy mindig balul üt ki…Ami az elmenetelt illeti,hát
    bizony sokaknak jobb lenne ha többen…elmennének,de legalább be a börtönbe…reméljük sor kerül rá!
    Aztán visszakérdezek Géza,vajon ha az „ártatlan”baloldal ha
    tudna valamit bizonyítani a kormányon lévő politikusok ellen
    vajon eddig nem tette volna meg?..Na ne!
    Ezzel nem azt akarom tagadni,hogy bármelyik párt is tökéletes lenne és ne lennének ügyeskedők,de azért ugye vannak fokozatok a baloldalon tények, bizonyított csalások.. folyamatban lévő ügyek(és ami még nem derült ki….)
    Na végezetül nem kell aggódni,mert Geyza „észlény” már vadul osztja a jegyeket,(eltanulta egy „okostól”)majd ő megmondja a tutit a nálánál értelmesebb és kissé tájékozottabb,meg egyébként józan embereknek….

    mesebb és tájékozottabb hozzászólóknak

  • Fenyvesi Glória

    Nem lehet, hogy a Simon pénzét külföldről kapta a szocialista párt, hogy győzhessen ez évben?
    ja, és összeállt az ún-„megújult baloldali koalíció”
    Régi nagy öreg rókákkal,az országrontókkal…

  • Fenyvesi Glória: Dehogynem. Nem tudta, hogy az egész világ kommunista lett és Magyarország ellensége? Venezuelában és Kubában felemelték a benzin árát és a különbözetet átutalták Simonnak a kommunista győzelem reményében. De megint megbuktak és győzedelmeskedett az igazság. Most emelhetik megint a benzin árát. Meddig bírja ezt Venezuela vajon?
    De hiába mert Vona megvéd minket attól ami rosszabb a haláltól. Bíííííízzzzz benne!

  • Az MSZP a legtisztesebb és a leggyorsabb eljárással kizárta soraiból és megfosztotta minden pártbéli funkciójától,
    Simon Gábort,- Mert más lehetősége nincs- A pénzügyeinek
    és egyéb ügyeinek az elszámóltatása pedig más szervek feladata.Nem hiszem hogy párt pénzek lenének Simon számláin
    mert pártja a legcsekélyebb jelét sem adta hogy védelmébe vegye,–Szigorú kivizsgálást érdemel és szigorú büntetést ha
    bebizonyosodik korruptsága.
    Engedtessék meg nekem azt a feltételezést is hogy Simon Gábor zavaros pénz ügyei nem egyedi eset.Ennél számszakilag
    sokkal nagyobb,pénzügy mahinációk köthetők a Fidesz barátokhoz
    válakozásokhoz és személyekhez,sőt magához a miniszterelnökhöz is-Pl a fent említett Gáz ügy,és hasonló esetek,garmadája–.Orbán Viktor sem szereti a Brüsszeli bürokraták kettős mércéjét,mert rendszeresen erre hivatkozik.Én meg nem szeretem a Polt Péter vezette ügyészséget mert a kettős mércét kiválóan ismerik.
    A fanyalgók pedig úgy kritizáljanak, hogy a kedvelt pátjukban is vannak seftelők és korruptak nem is kevesen az összegek meg elérik a csillagos eget.-

  • Bogdán úr
    egy helyen Simon András van írva-Gábor helyett.

  • Ille úr
    Mi volt benne a rögeszme?

  • antifülke
    2014 február 20
    4:26 du.

    Igen kedves antifülke, ezt Csányi is mondta, valóban, de nem tudta bizonyítani ő sem, ahogy arra Orbán Viktor vagyonosodását illetően Gyurcsány Ferenc is utalt, és bizonyítani sajnos ő sem tudott semmit. Az a baj a strómanokkal, hogy azok valódi kilétét csak a megbízóik tudják. Az off-shore cégek vezérkara pedig ismeri a részvényeseket, és bárkit ki tudnak adni bármilyen a hatóságoknak. Így járt a balek Simon Gábor is, aki talán azt sem tudja, hogy ki dobta fel őt, így ha netán bosszút is forralna, nem tudja, hogy kit rántson magával a mélybe. Fantomemberek ellen lehetetlen hadat viselni, de egyet tehetne Simon Gábor. Azt, hogy elmondja, honnan keletkezett az ausztriai bankban megtalált 244 milliója. Ha nem teszi meg ezt sem, úgy annak vélhetően nyomós oka van. Lehet, hogy megfenyegették? Nos, nem tudom, de számomra ez a verzió a legvalószínűbb. A lényeg, hogy ezek a fantomemberek ugyan mindent tudnak az ügyfeleikről, csak meg kell nézniük, hogy kik részesültek az osztalékból, és mennyit kaptak, míg ők viszont védve vannak a nyilvánosság elől. Annyira magabiztosak, hogy már fenyegetőznek is. Fenyegetőznek, mert gondolom rájöttek, hogy a király erdejében nem csak egy balek vadászott, hanem mások is jártak ott, úgyhogy kedves antifülke, tartok tőle, hogy mocskos kampány elé nézünk.
    http://hvg.hu/itthon/20140220_Ket_ujabb_Simonuggyel_akarja_szetloni_az

  • Marcsi
    2014 február 20
    5:36 du.
    Kedves Marcsi!

    „Aztán visszakérdezek Géza,vajon ha az “ártatlan”baloldal ha
    tudna valamit bizonyítani a kormányon lévő politikusok ellen
    vajon eddig nem tette volna meg?..Na ne!”

    Megtette volna Marcsi, és jól látod, hogy nincs ellenük bizonyíték.
    Ez viszont még nem jelenti azt, hogy ők ártatlanok lennének.
    Akkor most hadd kérdezzek vissza én is. És ha a nép megelégeli a baloldal tehetetlenségét és kivonul az utcára, ahogy azt most Ukrajnában teszik, az kinek a felelőssége lesz? Mert kedves Marcsi, Ukrajnában bizony pont egy olyan rendszer lövetett a tömegbe, és bukott meg, ami felé most Orbán Viktor úr és kormánya vezeti az országunkat 4 éve!

  • Pecor
    2014 február 21
    8:36 de.
    Köszönöm kedves Pecor, hogy felfedezted a hibát. Valóban, Simon Andrást írtam, Gábor helyett. Sajnos ezen már nem tudok javítani, de a poszt lényegén talán nem változtat.
    Kérek minden olvasót, hogy nézze el nekem ezt a hibát, elvégre tévedni, emberi dolog!

  • Bogdán Géza
    2014 február 21
    9:43 de.
    Már bocs, de szerintem az offshore cégnek se vezérkara, se részvényei nincsenek.
    Tulajdonosa(i) van(nak), akié a cég, és ezen keresztül tulajdonol más céget, így nem kell adót fizetnie.
    Tehát Simon nem lehet részvényes, ha az lenne, akkor az abból származó jövedelme legális lenne, és nem kéne sunnyognia.

  • antifülke
    2014 február 21
    12:18 du.
    Neked van igazad. Az offshore cégeknek nincs vezérkara és részvényei sincsenek, tulajdonosai vannak, ezért a Simon úr jövedelme is legális, és nem kéne sunnyognia.
    Köszönöm az eddigi diskurzust kedves antifülke!

  • Hát Géza!
    Nézőpont kérdése és kicsit kétes…
    Nálunk a szoci baloldal lövetett a tömegbe és nem a Fidesz…meg ugye lemondani és veszíteni sem tudtak,mégis
    megbuktak!
    nem lehet értékelni…(illetve el lehet ítélni) a szocik „átváltozását” érdekeik miatt „kapitalistává”,míg a jobboldaliak szociális,demokratikus,keresztény elveket vallanak.
    Hát ilyen a világ,ma a szocialisták a saját,a multik és
    az EU…érdekeit képviselik,amire azért nem kellene annyira
    büszkének lenni!!!