Háj-háj Szása!

2014 március 7 4:17 du.19 hozzászólás

Idén huszonöt éves Lang Györgyi és Falusi Mariann Pa-dö-dő nevű popduója. A duó az 1990-es Bye-Bye Szása című albumával köszöntötte egyben a rendszerváltást és a szovjet csapatok kivonását Magyarországról. Van egyáltalán bárki aki nem ismerné a  refrént?

„Bye-bye, Szása, rossz voltál velem,

Elmentél és azóta az órám keresem,

Bye-bye, Szása, kitoltál velem,

Elmentél és azóta a vodkát, a vodkát nyelem.”

Mint minden jó művész, a duó a drámaian megváltozott korhoz és az új valósághoz igazította alkotását. Miután végig hallgattam a Háj-háj Szása! című számukat, meg vagyok győződve róla, hogy ha Lang Györgyiék vezetnék az ellenzéki Összefogást, most nem arról vitáznának a közvéleménykutatók, hogy vajon kétharmaddal, vagy négyötöddel nyer majd a Fidesz-КДНП.

Ezzel a számmal kívánunk valamennyi olvasónknak – nemzetiérzelműnek és nemzetellenesnek egyaránt – kellemes hétvégét!

19 hozzászólás

  • Szása talán nem de Vologya már vissza van hívva.

  • Ha a rendszerváltáskor elköszöntek Szásától, akkor most a visszajövetelénél nehogy már ne köszöntsék Őt! 🙂

  • MC Orbán egész jól nyomja a szöveget az alkotásban! 🙂

  • Hát igen, ők aranyosak, liberálisok, demokraták, de azért egy kicsit túlzás, hogy ennyivel más lenne. Ők a Klubrádióban komoly hangot kaptak, de azért nagyon fajsúlytalanok.. Persze ha nem az elitista demokratákra van szükség, akkor lehet hogy igaz:)

  • Fenyvesi Glória

    Senki ne mondja, hogy nincs demokrácia Magyarországon.
    Méghogy diktatúra…
    Mikor kifigurázható a miniszterelnök,és milyen jól megél a Pa-dö-dö is…

  • Azt hiszem, hogy ezt szamot mindenkinek hallani kell, ha „JO” hetveget akar maganak. Annyira „folemelo”, hogy az na. Ha a politikat kihagyna az egyuttes, akkor meg jok is lehetnenek.

  • Fispán Géza

    Hofi Horthyról:

  • Fenyvesi Gloria!
    Teljesen egyetertek Onnel. Vagyunk sokan igy.Szerintem elegen is boven.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Azt nem tudom, hogy ki az eredeti dalocska szövegírója, csak azt tudom, hogy ez a két lány – ha időben nem jön az a Szása az ő szüleiket felszabadítani – óra ide, óra oda ők soha el nem éneklik nemhogy a Bye bye Szását, de még a Gógólya gólya gilicét sem… Mert szülők híján a gólya sem hozta volna el őket.
    Kis hálátlanok… Sok-sok ezer Szása és Iván adta az életét, hogy ti majd egyszer énekelhessetek és közben padödőzzetek… Térjetek már észre !!!
    ˙
    Másrészt: azóta a nemrég megjelent Krausz Tamás; Magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban c., több, mint 600 oldalas apró-betűs dokumentum gyűjteményéből fény derült arra is, hogy mielőtt Szása és társai csupán elindultak volna erre felé, a mieink már annak előtte miket is műveltek az Ő országukban. Mert fiaink [ld.a II.Magyar Hadsereg hős vitézei] nem csak órákat, zabráltak, de ikonokat és más műkincseket, de romboltak, fosztogattak egész falvakat gyújtottak föl és polgári személyek ezrein (nemi)erőszakoskodtak, gyilkolászták őket, snájdig tisztjeink aktív részvételével… Mégis mit várhatott tőlük ez a nép ? Tán megértést ?
    ˙
    Már csak ezért is súlyosan méltatlan a két pufók lányka hamis vádbeszédnek is beillő hazug kuppléja…
    ˙
    Rosszul látjátok ha azt hiszitek hogy a „művészet” független lehet bármitől is…
    .

  • jimbo, ezt egy kicsit benézte! azzal nem kellene dicsekedni, hogy elegen vannak olyanok, mint fenyvesi 😛

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Fispán Géza !
    Klassz vagy, hogy Hofit föltetted nekünk… Kösz !
    Jól megaszondta, de úgy tűnik, minek. – Újból Horthy a divat, sőt…
    Láttam egy filmet az utódokról, és egy dolog megnyugtatott, hogy Horthynak az ős-rasszistának (ti. saját bevallása szerint is „világéletemben mindig is antiszemita voltam”)az ő fogalmai(k) szerint színesbőrű dédunokája van. Azért Isten malmai ha lassan is, de biztosan őrölnek…

  • Jimbók.
    Ha csak ketten lennétek a glólikával,már az is létszámon felüli lenne.Dacára kislétszámú agyközösségetek virágba borulásának.

  • Tudnám értékelni ha Orbánt Viktort élőadásban szembesítenék a Pa-dö-dő felvételén halottakkal, vagy hasonló kijelentéseivel,bizonyosan gyors nyelvpörgetésnek lennénk tanúi.Viktor viszont elhíresülten gyáva hírnévnek örvend,aki a miniszterelnöki vitára sem mer vállalkozni.-

  • gyuri10: mábocs…jimbó és glória esetében mi is az az értelmezhetetlen dolog, amit említettél? agy? kérlek, ne igyál annyit kora reggel, mert ilyenkor mindig túlteng a fantáziád!

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Pecor !
    ˙
    Te jó ég ! Kik haltak meg a Padödő felvételén, kik azok a „halottak”, akikkel a mi törpenövésű, nagy diktátorunkat szembesíteni óhajtod ?
    .

  • István,
    Lehet hogy valamiféle pillanatnyi pornó- fantáziám volt,mert egy vesszőnyit hibáztam.

  • tisztelthölgyeimésuraim Te jó ég,csak nem lesz olyan híres az
    L-tévesztésem mint Schmitt Pálé amit a Hegyeshalmi vendéglőben bekereteztek.-de azért-köszi az észrevételt és elnézést.

  • Fenyvesi Glória

    Igazságérzet,az kell, és nem más,és tapasztalat…