Cusi, a megélhetési csontváz

2014 március 10 9:08 de.35 hozzászólás

Teli van ez a nyomorult, – majdnem azt írtam: jobb sorsra érdemes; feleségem szerint „szerencsétlen”, Ady nyomán, ill. Karinthy szerint meg „moslék” – ország úgynevezett megélhetésiekkel. Elvégre valahogy, valamiből csak meg kell élni nem? De! Vannak itt kérem szépen megélhetési koldusok, hajléktalanok, ami azért valahol érthető, megélhetési bűnözők (ők a cigányok) megélhetési (kényszer)vállalkozók, akik legalább megpróbálták. Vannak továbbá azok, akik egyébként pont annyira nem lehetnek magukra büszkék, mint az eddig említettek, viszont legtöbb esélyük van jól megélni. Gondolok itt az orbánközeli polgármesterekre, testületi tagokra, az államgépezet alkatrészeire, a maguk érdekeit képviselőkre, a kimosott agyú szóvivőkre, bértollnokokra, stb, de mindenekelőtt, is a megélhetési politikusokra. (Utóbbiak abban különböznek az elhivatottaktól, a valódi államférfiaktól, -nőktől, hogy ők már korábban – ahogyan azt kell(ene) megalapozták egzisztenciájukat, vagy jólétüket, sőt gazdagságukat-gazdagodásukat, amelyet nem kockáztatnak egy nejlonzacskó papírpénzért. (Valakinek föltűnhetne már, hogy a fideszfik zöme nem tartozik ezek közé, ők majd mindahány elég fiatalon kezdték ahhoz, hogy ne jussanak sokkal messzebb a jól végzett egy KISZ ösztöndíjtól, amivel egyesek Oxfordig is eljuthattak.)

Zuschlag János 2013-ban, amikor éppen kiengedték egy-egy hétvégére a börtönből (Fotó: Facebook)

Zuschlag János 2013-ban, amikor éppen kiengedték egy-egy hétvégére a börtönből (Fotó: Facebook)

Az eredeti gondolatra visszatérve újabban formálódni látszik egy merőben új, nóvumnak mondható, vagy talán hungarikumként is felfogható, és kezelhető – már ha lehet kezelni az ilyet – típusa a megélhetésieknek: a „megélhetési csontváz”. (A csontváz ugye a fidesz terminológia szerint az, ami kiesik a szekrényből, ha ők  (kellően időzítve) kinyitják az ajtaját. Ez utóbbiaknak az jelent(het)i a megélhetést, hogy miután a Papcsák-Budai tandem – előbbi mára már megélhetési polgármester Zuglóban -, vagy a legeslegfőbb Ügyészség, élén a hasonlóan fő-fő Polt Péterrel, aki tagadhatatlanul kormánybarát megélhetési vádemelő bajnok, ( vagy igény szerinti bűnelkendőző) előzetesbe vágja, rabláncon vezettetgeti, és közben elkezd vele alkudozni, nem vallana-e nála nagyobb halakra, mert az megérné neki. Is.

 Ha nem, akkor a kvázi csontváz elkezdi leülni a független Bács-Kiskun- megyei Bíróság (eddig ez bizonyult a legmegbízhatóbbnak) által kiszabott meghökkentően hosszú időt, és elindul a folyamat, amely során lélekben megdolgozott, politikus-jelöltünk elkezd össze-vissza vallani vélt ellenségeire, és/vagy (elv)barátaira. Ezen réven aztán visszanyerheti, amit a vámon elveszített, sőt annál is többet. Ha nem működik a dolog, akkor lehúzza a kirótt penzumot, majd kiszabadulván megérezvén a pénz szagát nyilatkozatsorozatokkal bombázza a médiát, és az érdeklődő politikai erőket, akik lelkesen fizetnek a megugró példány- és, nézőszám, esetleg politikai haszon reményében.

 Most éppen Zuschlag Janika van a porondon, aki hat évet ült rongyos 70 milláért, (amennyit egy átlaggyilkosra szokás kiszabni) de csak azért ennyit, mert majdnem az egészet visszafizette a megbízója, és mert nem állt meg a bűnszövetkezeti (maffiabéli) változat. Most viszont lelkesen nyilatkozik ez az eredendően sem túl jellemes, lélekben megzökkentett figura, és szemrebbenés nélkül nyilatkozik a kormányközeli médiának, sőt könyvet dob piacra a Fidesz égisze alatt működő Századvég gondozásában, – csak hogy finomak legyünk, és ne vádaskodjunk direktben – amelyben jól összekeni trutymóval régi barátait.

 Nem tudom kapott-e hús-vér korában pártjától több tíz millió forint lelépési pénzt Janika, – ez több. mint valószínűtlen, különben meg hol a lóvé? – de hogy most nem csak az eladott példányszámból képződik a honoráriuma abban egész biztosak lehetünk. (Nem tudom hogyan szedték össze a szocik ezt a jobbikos küllemű figurát, hiszen ennyire még ők sem szoktak mellényúlni, de könnyen lehet direkt az ifjúsági szekciót gondolták vele erősíteni, ahogy anno Deutsch sportminiszter is hozta a formáját a beléptető projekttel.!

 Hogy aztán mi lesz a következő (megélhetési) csontvázunkkal Simon Gáborral, és az ő(?) negyedmilliárdjával, azt még ma nem tudjuk, de hogy nem a rezsicsökkentés könnyíti majd a megélhetését, az elég valószínű. Azt nem mondom, hogy a választások eredményétől is függ, mert annak az eredménye már rég nem függ semmitől. Diktatúrákban az ilyesmi nem függő változó, hanem független változatlan. De erről majd legközelebb…Sietni kell, mert „rohan az idő…”

35 hozzászólás

  • Zuschlag helye megüresedett a börtönben.
    Lássuk, a fideSS ott is jobban teljesít?
    Ha a lopások nagyságával arányosan nőne a büntetés ideje, mindenképpen nyerők lennének.

  • Na attól nem kell tartani, hogy ezt a janit majd az éhenhalás fogja fenyegetni. A kzerban biztosan tovább építgette kétes hírét népszerűségét elvégre az az egyetlen hely ahol lehet szabadon beszélni(ha lehet). Na meg a neve is poénos magyarra fordítva. zuslag annyit tenne mint ráadás vagy inkább úgy helyes ujabb csapás. Na ez utóbbi a valószinűbb, mert hogy janika nem fog szégyent hozni nevire az biztos. Hoz ő még nagy csapást a mai politikai elit csapatra abban csak tessenek biztosak lenni.

  • Simon Gábort őrizetbe vették:A volt MSZP-s hamis afrikai útlevelet csináltatott magának, és egy titkos széfben megtalálták a 240 millió fedősztorijának papírjait is.

  • Az „index” friss hire: őrizetbe vették Simon Gábort ! Még valami afrikai utlevél ügybe is belekeveredett hirtelenjében… Irtó nagy a káosz a balos összefogásnál: diktatura-ide-diktatura oda, Budafokon pl. még az Összefogás jelöltje (Somfai Ágnes) óriásposzterei sem kerültek ki !
    Segiteni kellene rajtuk !

  • Na, fiúk!
    Lehet csámcsogni!

    Lesz még ebből negy kavarodás! 🙂

    Egy idősebb politikus a Parlament liftjében fogdosta Zuschlagot
    stb.stb.stb. 🙂

    http://index.hu/belfold/2014/03/10/egy_idosebb_politikus_a_parlament_liftjeben_fogdosta_zuschlagot/

  • egy élmény ennyi forrásból megtudni, hogy mi is van simonnal 😀 ráadásul, ha még hozzá vesszük, hogy az összefogás nem a baloldali pártszövetség tagja, csak egy ügyeskedő vidéki polgármester kamupártja, biztos, hogy simon pénze hiányzik ahhoz az óriásplakáthoz 😛
    ha így haladunk, budafoknak kell segíteni a tisztánlátásban. egyenlőre egy szemüvegtisztító törlőkendő elég lenne, a narancshályog operáció azonban kétségtelenül költségesebb.

  • Egy tavaly év végén megváltoztatott törvény szerint jár idén januártól Kövér Lászlónak a duplájára emelt, 626 130 forint benzinpénz. Annak ellenére jár ez a házelnöknek, hogy két állami autót is használhat, egyet a hivatalos útjaira, egyet magáncélokra. Az autókat a Készenléti Rendőrség biztosítja, a rendőrség nem árulta el a Híradónak, hogy mennyiért.
    Kövér László havonta 1 739 250 forintot keres azzal, hogy házelnökként megtartotta a képviselői mandátumát is. Ebből az összegből számolják ki a választókerületi pótlékát, ami azért jár, hogy tudja tartani a kapcsolatot a Zala megyei választóival, akik segítségével megválasztották, ez havonta 626 130 forint.

  • Az mszp vehetne peldat Kover Lacitol hogy kell meggazdagodni (hivatalosan ???????).

  • Fenyvesi Glória

    És mi van, ha kiderül, hogy igazat állít Zuschlag?
    Lesz következménye azoknál a személyeknél?
    Mert itt nincs sosem elszámoltatás…

  • Fenyvesi Glória
    2014 március 10
    12:32 du.
    Lesz.
    A baloldal nem állít egy polpot petit a bűnösök védelmére, mint a fideSS

  • Zuschlag, Simon – szar alak mindkettő, de amit elloptak, az peanut, ahogy az angol mondja.

    A fasorban sincsenek a hirtelen meggazdagodott gázszerelőkhöz, a közgépészekhez és a hajdanvolt csóró kollégistához képest.

  • Kontrasztként legyen itt egy levél 2011-ből.
    Zuschlag János 50 milliója kevesebb mint Gyurcsány Ferenc 6 hónapi „jövedelme” volt 2011-ben.

    —– Original Message —–
    From: Lévay Atilla
    To: Gyurcsány Ferenc ; Papcsák Ferenc ; Seszták Miklós ; Bohács Zsolt ; Wintermantel Zsolt
    Cc: HVG ; HVG ; 168 Óra ; ATV ; ATV ; ATV ; Az Este ; Blikk ; Békés Megyei Hírlap ; Budaörsi Napló ; Célpont ; Dunaújvárosi Hírlap ; Duna TV ; Dunántúli Napló ; Echo TV ; Éjjeli Menedék ; Fejér Megyei Hírlap ; Heti Válasz ; Heves Megyei Hírlap ; Hirhalo Admin ; hirtv.hu ; Hírtv infó ; Hír TV Kontraszt ; Hírvilág ; Hungaria TV ; Kecskeméti Lapok ; Klubháló ; Ma Reggel ; Magyar Fórum ; Magyar Hírlap ; Magyar Kronika ; Magyar Nemzet ; Mozgó Világ ; MTV ; Nemzeti Hírháló ; Nemzetor ; Népszabadság ; Népszava ügyelet ; Pécsi Hírek ; Petofi Népe ; Polgari Hirszemle ; Politika online Hyde Park ; Sorstársak ; Szabad Föld ; Szabadság ; Új Ember ; Vasárnapi Hírek ; Vasárnapi Újság ; Világ Gazdaság ; Zalai Hírlap ; Zuglói Lapok ; Zsaru
    Sent: Thursday, March 17, 2011 6:54 PM
    Subject: Tisztességes módon szerzett jövedelmek a „hárommillió koldus” országában?

    Tisztességes módon szerzett jövedelmek a „hárommillió koldus” országában?

    heti hírlevél • •

    2011. március 16., szerda
    VÁLOGATÁS A FRISS HVG-BŐL

    Parlamenti képviselők jövedelmi toplistája
    Sohasem jövedelmezett olyan jól a parlamenti képviselőség, mint mostanában – derül ki a friss HVG összeállításából. Az élen Gyurcsány Ferenc áll, akit Papcsák Ferenc követ.

    2011. március 16., szerda, 15:40
    Szerző: HVG
    ———————————————————

    Helyezés Név (frakció) Havi bruttó összjövedelem Ebből parlamenti képviselői bevétel
    1. Gyurcsány Ferenc (MSZP) 9 309 928 371 040

    2. Papcsák Ferenc (Fidesz) 5 995 877 776 865

    3. Seszták Miklós (KDNP) 3 282 747 1 081 814

    4. Bohács Zsolt (Fidesz) 2 880 626 1 085 292

    5. Wintermantel Zsolt (Fidesz) 2 779 172 462 640

    6.

    ———————————————————

    Mesebeli gazdagság és nagyon is valóságos nyomor néznek egymással farkasszemet! Üzenetértékű, hogy az ilyen jövedelmeket biztosító vagyonokat összeharácsoló emberek ma nemhogy nem börtönben vannak, hanem sok esetben a közélet vezető egyéniségei. (Kecskék vigyáznak a káposztára?)

    És a „Nép” az „Istenadta ’Dolgozó’ Nép” még mindig nem vette észre, hogy a rövid néhány év alatt összeharácsolt sokmilliárdos vagyonok

    és a reménytelen nyomorba, teljes kiszolgáltatottságba taszított milliók között ok és okozati kapcsolat van.

    Ezeket a vagyonokat az „esélyegyenlőség” nevében azok az emberek halmozták fel, akiknek adott helyzetüknél fogva,

    lehetőségük és kötelességük is lett volna mindannyiunk közös vagyonára vigyázni (!)

    és ezt a gátlástalan rablást megakadályozni!

    De egy sem volt közöttük, aki megálljt kiáltott volna!

    ———————————————————

    A tiszta, feddhetetlen közélet megteremtése érdekében, mikor lesz végre kötelező minden kormánytagnak,

    Országgyűlési képviselőnek, képviselő jelöltnek, állami vállalatok vezetőinek és minden egyéb közéleti szereplőnek, az alábbi kérdésekre eskü alatt válaszolni?

    Korábban volt-e vagy, akár ma is van-e családtagjain vagy strómanokon keresztül érdekeltsége u. n. off-shore cégekben?
    IGEN VAGY NEM!

    Helyezett-e el korábban külföldön, titkos bankszámlán vagy széfben valutát, értékpapírt, illetve részvényt?

    IGEN VAGY NEM!

    Egyetért-e avval, hogy az adóparadicsomokban működtetett off-shore cégek, titkos bankszámlák és a korrupciós ügyek titkosítása 30, 50, vagy akár 80 évre is csak hátsó szándékú célok, piszkos pénzügyi tranzakciók,
    pénzmosások, csalások,

    becstelen módon szerzett milliárdos vagyonok, fedezésére szolgálnak?
    IGEN VAGY NEM!
    Vagyoni helyzete1989-ben?, 1999-ben? És „most!” 2011-ben?
    ———————————————————

    „Még kér a nép, most adjatok neki!”
    /Vissza minden becstelenül szerzett vagyont!/

    Lévay Atilla
    A Magyar Justitia Bizottság és a Közhatalom Jogsértettjei Egyesületének tagja
    Zsámbék, 2072, Dózsa György u. 6. Tel.-23-342198

  • 11:53 de.
    Ille úr, ritka sok zagyvaságot összehordott/összejópofáskodott… Egy moderátornak nem volna szabad igy lehúzni az újság nivóját. Az EGYÜTT 2014 kifejezés le nem iródott,általam, ezt simán oda vizionálta. Ha itthon él végképpen tudnia kell, hogy a magyar média újabban, merő kegyeletből, „baloldali Összefogásnak” nevezi az MSZP-Együtt-DK-PM-MPL konglomerátumot. Ez utóbbi jelöltje az a bizonyos Somfai Ágnes is. Egyébként még szemüveget se hordok!

  • Lévay Atilla
    2014 március 10
    3:53 du.

    tedd hozzá, hogy Gyurcsány minden jövedelmét, amit politikusként kap, a szegények támogatására fordítja.. nemtom, érzed-é a különbséget..

  • Ennek a lapnak a nívóját inkább a budafoki trend rongálja módfelett.

  • Kedves Gulyás András!
    Csűrhetjük, csavarhatjuk, de tények makacs dolgok, szokták volt mondani! Zuschlag meg máris odavágott, nomen est omen, amint erre már Avi is célzott, mert hajtja a revansvágy, ami pedig emberileg akár érthető is lehetne, csakhogy…
    Mindenesetre Simon mester újból lebukott néhány 10 millával meg egy kis hamis útlevéllel, és a magukat „baloldaliaknak” becézgetőket ezzel megint haza is vágta, de úgy, hogy csak úgy nyekkentek.
    Ráadásul a fő baj nem ott van, hogy időnként lebukik valaki, hanem az a baj, hogy potenciálisan bármikor bárki lebukhat, mert a teljes rendszert átjárta a szennyezés. A 24 év szutyka lefojtja a teljes magyar társadalmat, lepusztítja az életszinvonalat, megfertőzi az emberi viszonyokat és kiirtja a bizalmat, amely által a társadalom élhetetlenné válik. És hozama? Az is van. Senki senkire nem mutogathat!

  • falusi
    8:12

    „Gyurcsány minden jövedelmét…”. Megható ez a jó indulatú hiszékenység, sőt naivitás!. A paksi 80 millióból hány havi juttatás jönne ki, és ez csak egy szerényke tétel. Ez csak egy olyan zenélő-tehenészetes „falusi”-nak lehet kis tétel, mint amilyen Csányi, de egy tisztességes falusi-nak már aligha, vagy tévedek?

  • falusi
    Lévay Atilla
    2014 március 10
    3:53 du.

    tedd hozzá, hogy Gyurcsány minden jövedelmét, amit politikusként kap, a szegények támogatására fordítja.. nemtom, érzed-é a különbséget..

    Gyurcsány Ferenc
    Havi bruttó összjövedelem. 9309928Ft.
    Ebből parlamenti képviselői bevétel 371040 Ft.
    Remélem, te is látod/érzed a különbséget a két összeg között.
    Elnézést, hogy ez az eredeti levélből kimaradt.

  • Érdekes számaid vannak, kedves Attila..
    Nézz bele ebbe a linkbe.. Hátha tisztába tesz dolgokat.

    http://www.origo.hu/itthon/20140201-miniszterek-es-kepviselok-2013-as-vagyonnyilatkozatai.html

    Megtalálod közöttük Gyurcsányét is.

  • frivi
    2014 március 10
    9:09 du.

    Drágaides jótezsvírem, Frivolin..
    Asztatüzenteja tanittóur, hogy kugli a legjobb barátod. nemtom hogy kija zillető, de rendes meghizhatónak köll lennyije, hamáneccer a mi Leventénk kiínekűte, hogy emeguy a Kugki eggyeste berugnyi..
    Szal nízzémáutánna idestezsvér. Mer’hogyám a manemhazuttunktú ekezdve, a Szittyakürtig bezárólagossan mindenik ujság megírta má nullanígybe, hogy mittoménmellik szeretetszógálaton körösztű aggyaja pízit, amita a politkájér kapik. Oszt azótajis. Ha títelessen megnízeda zadóbevallásokat, ottan mektanálod asztatatis, ahuvá a pízecske utavavan. Oszt nemtartigínyt a zamugymeg kötelezőlenne bisztonsági őrsígrese, a zállami ajutórase, mega zex ministránselnőköknek járó juttatásokrase. Igaz, nemeggy Shittpali.
    Csókútata kenyereslejány.

  • budafok: valóban nem. amit leírt, az ez:
    „Budafokon pl. még az Összefogás jelöltje (Somfai Ágnes) óriásposzterei sem kerültek ki !”
    mi volt rá a válaszom?
    „ha még hozzá vesszük, hogy az összefogás nem a baloldali pártszövetség tagja, csak egy ügyeskedő vidéki polgármester kamupártja
    hogy’ is áll a fennmaradó 18 párt a NVI listáján? javaslom, nézzen utána, és akkor majd kiderül, ki is hord össze zagyvaságokat. az ugyanis a HIVATALOS, bejegyzett és elfogadott pártnevek szerinti lista. hogy a magyar média mit és hogyan aposztrofál, teljességgel érdektelen.
    az pedig, hogy maga mit gondol a moderátori szerepemről – azon felül, hogy piti személyeskedés – nem igazán tartozik a kompetenciájához. tudja, társszerző és rovatvezető is vagyok.
    szóval, attól tartok, nem a szemével van igazából a baj.
    hagyom, hogy kitalálja: akkor mivel?

  • falusi: most ki tehet róla, hogy zuschlag hagymázos baromságait frivi beszopja? mindent előadhatott volna a tárgyalásán, de valahogy nem tette. még azt sem, hogy egy idős parlamenti képviselő társa a liftben szexuálisan molesztálta, pedig de tárt karokkal várták volna a BV-nál a cellatársak 🙂
    most mondd meg, milyen egy későn megvilágosodó ember ez a cusi 😀
    de, hogy frivi tényként kezeli a méretes hazugságait, az azért meglep. habár, frivi esetében olyan sok mindenen nem lehet meglepődni…

  • Ovuz

    Zuschlag helyét elfoglalta Simon! 🙂

  • falusi

    Aki nem írja alá a Motim Szerződésmódosítását, azt kirúgja, a végkielégítést meg merő „szívjóságból” nem fizeti ki! 🙂

  • lelszi
    2014 március 11
    12:32 du.
    Akkor a fideSS-ek lesznek a csicskásai?

  • lélfai szilárd: az előzetes nem ítélet, mi több, nem is köztörvényes fokozat, mint cusié. az előzetes csak egy elővigyázatossági intézkedés, aminek még csak nyoma se lesz a nyilvántartási lapján. tudja, egy hatályos bírósági ítélet után foglalhatja el annak a paulusnak a helyét, de még az se valószínű, ugyanis a BV elhelyezési módszere maga előtt se ismert.
    amúgy – jog szerint – csak korlátozott idejű lehet – tudja, a bizonyítási eljárás, az adminisztráció, az kávészünetek meg a hivatalsegéd csoszogása a folyosón, mind-mind időigényes – igaz, orbanisztánban ez a korlátozott idő gyakorlatilag akár öt évig is tarthat, mire a bíróság elismeri, hogy az ügyészség és a rendőrség csoportosan balfasz volt, és szabadlábra helyez még egy rasszista gyilkost is, mert olyan rohadtul jogkövető.
    szóval, a maga helyében ezen a koncepción még dolgoznék 1 kicsit.

  • lelszi
    2014 március 11
    12:42 du.

    Illesmiket valahogyan alá kéne támasztani, idestezsvér.. mert anélkül csak urban legend..
    Nos? Mesejjé..

  • Érdekes számaid vannak, kedves Attila..
    Nézz bele ebbe a linkbe.. Hátha tisztába tesz dolgokat.
    http://www.origo.hu/itthon/20140201-miniszterek-es-kepviselok-2013-as-vagyonnyilatkozatai.html

    Kedves Falusi
    Elolvastam. Köszönöm. Krassó György alábbi mondatát évek óta idézem az írásaimban.
    „Minden politikai és gazdasági lépést csak a Magyar Nép érdeke vezéreljen!” /Krassó György 1989 június 27./
    (Krassó György Budapest, 1932. október 19. – Budapest, 1991. február 12.)
    Mikor lesz Magyarországon „ITT AZ IDŐ!”, hogy párthovatartozástól függetlenül „Közéleti” szereplőink (Országgyűlési Képviselők, Kormány Miniszterek, Államtitkárok, Újságírók, stb..) nem mindannyiunk közös tulajdonából milliárdos vagyonokat összelopó köztörvényes tolvajok lesznek, hanem Krassó György fenti mondata szellemében fogják meghozni döntéseiket?

  • Falusi
    Összesen 3 millió forint jogos végkielégítéssel tartozik a mosonmagyaróvári Motim-Kádkő Zrt. négy dolgozójának. Még 2009-ben bocsátott el hat dolgozót, akik nem írták alá a módosított munkaszerződésüket. A munkaügyi pert már tavaly megnyerték a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó cég ellen, ám a pénzre azóta is várniuk kell.

  • Szilárd. Ez nem volt válasz, mert nincs mögötte mégcsak egy árva újsághír sem, végzésről, ítéletről nemis szólván..
    Kb annyi, mintha valaki látta volna, amikor hallották.. Tényeket, linkeket, bizonyítékokat hozzál. Addíg ez biza’ keves…

  • Ezt viszont elolvasásra javallom mindenkinek.. Tanulságos, – és egyben jellemző is..

    B.É.CS. – Grell Antal nyílt levele Navracsics Tibornak, közigazgatási és igazságügyi miniszternek

    2014. január 6., 17:12

    Kedves Tibor!

    Kénytelen vagyok nem hivatalosan is tájékoztatni Téged arról, hogy úgy tűnik, “nem kaptad meg” az okiratokat, melyeket átadtunk munkatársaidnak. Legalábbis eddig semmiféle reakciót nem tapasztaltam. Arról már nem is beszélve, hogy válaszadási kötelezettségeteknek sem tettetek eleget.

    Bár köztünk legyen szólva, ennyi “devizahitel-szakértővel” a nyakadon nem lehet egyszerű tisztán látni! Nekem nem munkatársaim, de már a hátamon feláll a szőr, amikor meghallom Cséfalvay Zolit vagy Rogán Antit, ráadásul Zoltánotok folyamatosan “újrafaragja” a “kőbe vésett” álláspontját.

    Te is tisztában vagy azzal, hogy ezt nem lehet így csinálni! Azért az átadott dokumentumok alapján Te is láthatod, nem a levegőbe beszélünk, ráadásul, ha elszámoltatni akartatok volna, akkor a politikai felelősségen túl a büntetőjoginak sincs akadálya. Láttad Viktor asztalán azt a hatalmas okirathalmazt? Ezzel nem kevesebbet tudtatok volna kezdeni, mint azt, hogy Magyarország legnagyobb uzsorásait térdre és börtönbe kényszerítitek. Már csak azért is, mert a büntetőjogi felelősségre vonás is jogállami eszköz, bár ezt néhányan kétségbe vonják.

    Azért azt is tudom, hogy Matolcsi Gyurival és elvtársával, a “devizahitel” károsultak hátán felbuktattatott Doubravszky Györggyel szemben nem egyszerű a helyzeted, de meddig tudod ezt még tolerálni?

    Hát, hiába lett jegybankelnök váltás, az MNB óriási kockázatokat rejt a magyar lakosság számára. Azt a szerencsétlen embert, aki megosztó portálokon, számomra értelmezhetetlen dolgokról, vélelmezhetően valamilyen tudatmosósító szer hatása alatt nyilatkozik, kinevezitek először pénzügyi jogok biztosává, majd rábízzátok a fogyasztóvédelmet az MNB-nél? Hát, kezdek kételkedni a józan ítélőképességetekben.

    Te is pontosan tudod, hogy hiába próbáljátok meg leplezni, a nemzetközi hatósági eljárások rendezni fogják a helyzetet. De kérlek, adjál már magyarázatot arra, hogy miért éri meg nektek arra várni, hogy példának okáért, az OLAF szállja meg a hazai hatóságokat és pénzintézeteket? Azzal tisztában vagy, hogy a Magyar Nemzeti Bank korábbi és mostani vezetése sem fogja megúszni?

    Arról nem is beszélve, hogy az IMF, és most kapaszkodj meg, az Európa Számvevőszék, az Európai központi Bank vezetése is (kezdi felismerni, mert felismertettük velük és nincs tovább) kénytelen lesz meghozni az elkövetőkre nézve súlyos döntéseket. Ígéretük szerint erre idén sor fog kerülni.

    Én már tényleg nem értelek Tibor! Tisztában vagytok vele, hogy a Magyar Állam a Magyar Nemzeti Bank, egy IMF tanulmány (lemagyarított változatával) lépéseit követve olyan bűnt követett el, melyet a világon még egyetlen ország állama sem mert megtenni saját lakosságával szemben?

    Ezért kérlek, ne húzzátok tovább az időt, hanem azonnal avatkozzatok be a folyamatokba! Első lépésben töröljétek el a nyilvántartásokat, majd a lakosság kártalanításának kell következnie. Ne várjátok meg, amíg a Magyar Államot fogják erre kötelezni, mert hidd el nekem, be fog következni.

    Az államcsőd csak abban az esetben tudna bekövetkezni, ha felelősségre vonás nélkül, valamilyen mondvacsinált okra hivatkozva avatkoznátok be az ügybe. Mindketten tudjuk, ezzel időt vesztenétek, így pedig jelentős hátrányba kerülnétek. Azt is tudjuk, hogy az ellenérdekeltek egész hada próbálja rossz irányba terelni a folyamatokat.

    Tudod, most büszke vagyok, hiszen az IMF delegációjával egy tárgyalóasztalhoz ültünk. Az IMF még soha, a világon sehol nem tárgyalt civil szervezettel. Azt gondoltam akkor, hogy történelmet írtunk és elismeritek tudásunkat. Tibor, mi nem mindennapi cselekedetet hajtottunk végre! Éppen ezért, kissé csalódott is vagyok. Meg voltam győződve arról, hogy a Magyar Állam méltó félként tekint ránk és egy olyan tárgyalássorozat kezdődik, mely gyors, azonnali lépésekkel, igazságot szolgáltatva, segítségére lesz a magyar lakosság közel felének.

    Nem így lett és ez a Ti hibátok, hiszen mint korábban, most sem veszitek tudomásul, hogy nem tudjátok tovább leplezni a Magyar Állam felelősségét.

    Neked is felteszem a kérdést: Te minek neveznéd azt a gondolkodásmódot, mely Magyarországon szokásjoggá vált, nevezetesen: hiába van igazad, az nem elég”?

    Várom megtisztelő válaszod!

    Grell Antal
    B.É.CS.

  • Lévay Atilla
    2014 március 11
    2:59 du.
    Attila. Nálam nyitott kapukat döngetsz ezügyben. Krassóval teljes mértékben egyetértek, és veled együtt kérdezem, mikor?
    Olvasd el az előbb bemásolt leveletis, talán néhány félvakot is látásra bír..

  • Most olvastam Cusi könyvét,semmi rendkívüli,feledhető,arra azért kíváncsi lennék ,hogy ki lehet az a vérbő honatya aki sebe akarta gyömöszölni ezt a szépfiút,–

  • Lélfai Szilárd

    akarki

    „Az mszp vehetne peldat Kover Lacitol hogy kell meggazdagodni (hivatalosan ???????).”
    Kövér L. Nyakó elvtárstól plagizált! Anno Nyakó és felesége kúlön autóval jött-ment Miskolcról Budapestre, külön lakást béreltek a Fővárosban, és Nyakó et. mégis annyi üzemanyagot számolt el, mintha naponta utazta volna le az egész távot oda-vissza! A fennmaradó összegből még egyszer-kétszer megkerülhette volna a Földet! A 26 milla nem is volt olyan sok! 🙂