A Fidesz-MSZP „nagykoalíció” miatt sztrájkol az Egyenlítő blog?

2014 március 11 1:15 du.13 hozzászólás

A Magyar Szocialista Párt állítólag úgy gondolta, hogy választási kampányban hatékony stratégia, ha arra szólítják fel a baloldali médiát, hogy a Fidesz-KDNP néhány közismert politikusát kiméljék a bírálatoktól. Az Index információi szerint az MSZP-s Török Zsolt és még egy markonyi vezető szocialista politikus egyre erősebb nyomást gyakorolt az Egyenlítő blog felett. Ismeretlen megfontolásból arra kérték az Egyenlítő blog szerzőit, hogy néhány budapesti fideszes politikust – köztük Rogán Antal ötödik kerületi polgármestert, de Tarlós István fővárosi polgármestert is – kiméljék a politikai bírálatoktól és támadásoktól. Állítólag „védett személyeknek” számít többek közt ez a két fideszes politikus szocialista körökben. Az Egyenlítő blogban megjelenő, Fideszről szóló cikkek szocialista szűrőn mentek át mielőtt megjelenhettek. Az Egyenlítő Facebook oldalát 40 ezren követik és blogjuk a baloldal egyik legbefolyásosabb internetes médiaorgánuma. Amikor az Index felkereste Németh Gábort, az Egyenlítő főszerkesztőjét, nem kommentálta a hírt. Az Egyenlítő Facebook oldalán viszont ezt az idézetet tulajdonították a főszerkesztőnek, mely esetleg kissé mérsékli a helyzetet: „Még ha másként is értelmezhetők a levelek, a politikusok csak ötleteket adtak, nem szerkesztették a blogot.” Van amikor halvány a határ az „ötlet” és az instrukció között.

Fidesz-MSZP: 70/30

Fidesz-MSZP: 70/30

Egy tíz éve működő online véleményújság alapító főszerkesztőjeként kiráz a hideg ha arra gondolok, hogy a nyilvánosság és a szerkesztőség számára teljesen ismeretlen okokból és megfontolásokból, egy választási kampány idején a pártszékházból leszól valamenyik politikus és eldönti, hogy mit hozhat le és mit nem egy blog. Igaz, az Egyenlítőnek nyilván más lehet a kapcsolata az MSZP-vel, meg a baloldali pártokkal egyáltalán, mint mondjuk az Ottawából működő Kanadai Magyar Hírlapnak, de mégis három gondolat jutott eszembe ezzel az eléggé elgondolkoztató hírrel kapcsolatban:

1. Még az MSZP fiatalabb, a pártot elvileg megújítani hivatott generációjában is működnek a régi beidegződések, melyek szerint a pártközpont utasításokat közölhet médiaorgánumokkal, amelyek azokat puszta pártlojalitásból és kérdés nélkül maradéktalanul végre is hajtják. És ezt akkor is megteszik, amikor a kedvelt pártjuk által diktatorikusnak tartott kormánypártnak kívánnak hírtelen, ismeretlen okok miatt megfelelni.

2. Dávid Ibolyát évek óta most láttuk először hétfőn, amikor ismét bíróság elé vonszolták a több mint félévtizede történt és egyszer már lezárt UD Zrt. ügy kapcsán. Ő mondta azt egykor, hogy az MSZP-től és a Fidesztől aligha áll távol a pragmatikus, általában financiális, illetve hatalmi megfontolásból történő együttműködés, bárhogy is ütik egymást a média előtt. Az Egyenlítő körül kialakult helyzet és a nemhivatalos fővárosi MSZP-Fidesz egyezmény ismét ezt támasztja alá.

3. Ezek szerint az MSZP bedobta a törölközőt és úgy készül a 2014 és 2018 közötti periódusra, illetve a következő fideszes kétharmadra, hogy menti ami menthető és politikailag helyezkedik, miközben tüzes szlogenekkel szédíti maradék keménymagját.

Az MSZP mindig is a túlélésben volt a legjobb. Ezt még valahogy a 2010-es csúfos és megérdemelt bukása után is megoldotta. Nem azt kifogásolom, hogy az MSZP politikusai személyes ambícióikkal, túlélési taktikázásaikal és karrier-mentési akciókkal vannak elfoglalva, hanem azt hogy a Fidesz-KDNP-vel ellentétben ezt nem képesek legalább valamilyen hangzatos vízióba és jövőképbe csomagolni. A szánalmas pitiánerség lesz az MSZP végzete.

13 hozzászólás

  • Azt hiszem az 1. pont ami itt érvényes!
    Van egy régi mondás, „Kutyából nem lesz szalona!”

  • Az mszp végzete a Puch-Simicska tengely…

  • Zuschlag és Simon sem segített!

  • hehehe
    a kis központi kerületi patkány – rogán toncsi, aki a vidékfejlesztési alapból nyúlt le tekintélyes összeget falusi piac (?!) fejlesztésre az 5. kerületben – túlfejlett portréja a budapesti bkv-buszok oldalán díszeleg, ami nem lenne baj – hiszen pénz van rá – de első helyen a nem létező KDNP logója virít mögötte, és csak utána szerénykedik ott a fideszé 😀 emlékszik még valaki tömjén páter kijelentésére, hogy mindig is ők adták a szövetségben az észt, és a fidesz az erőt?
    íme, itt a bizonyíték!
    ehhez képest az mszp-fidesz koalíció nem is olyan rémlátomás 🙂

  • „Régen volt ennyire tisztességtelen és tehetségtelen kormánya az országnak, és ennyire tehetetlen, önlefegyverző ellenzéke. A baloldaliak négy éven át mindig bíztak, reménykedtek valamiben. Hogy a parlament nem szavazza meg, hogy a köztársasági elnök nem írja alá, hogy az Alkotmánybíróság kidobja – egyszóval bíztak a demokráciában. És bár aláírás aláírást, megszavazás megszavazást követett, ők rendületlenül tovább bíztak valamiben, amit nem védtek meg, és ami ezért nem védhette meg őket. Így aztán minden alá lett írva, meg lett szavazva. Mindeközben köpdösték, gyalázták, haza­árulózták őket, nap nap után a becsületükbe gázoltak, kitagadták, mindenhonnan kirugdosták őket, fentről és lentről, a mocskos utcákról és a fényes hivatalokból uszítottak ellenük, de ők, akár a gyáva kamasz, akit nem lehet annyiszor megverni, hogy egyszer is visszaüssön, mindent lenyeltek. Kulturáltan, ahogy szerintük a rugdosást, az életből kiszekálást illik.”

    http://www.es.hu/bruck_andras;8222;jo_cimboram_ne_legy_nyuszka8221;;2014-03-06.html

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    A leg-ganébb fidSS-esek közül választottak védenceket…
    Azt remélik, hogy a parasztnak adott szívességet később hála követi majd, ámde régi igazság, hogy hála helyett előbb kötelezettséget érez amely előbb frusztrációt, majd bosszút vált ki ebből védéki mentalitású alakból.
    Sajnos mindezt a naiv bizalmat mi, a választók nevében gyakorolják, holott ezekben magbízni annyi, mint bemenni a hiéna ketrecébe és kézből etetni a drágát…
    Gondolj aRogánra, amikor pgmester lett, első dolga volt hogy a kerületében álló, ZDSZ vezette Egészségügyi Minisztériumot megtámadta valami pitiáner parkolási, illetve parkoló ügyben, pár millió forint követelése formájában… Ez a legszörnyűbb ravaszparaszt típus…
    Tarlósról már nem is beszélve, aki azelőtt gyakorlatban is a legnagyobb ellensége volt – a pálfordulásig üldözte – a Sziget-fesztiválnak…
    A két kretén…

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Ui: Az EÜ Minisztériumtól elnyert milliók a betegeket rövidítették meg, ki tudja, talán egyegy éléettel is…

  • Fel fog emelkedni egy új párt , ami mindent visz.
    Remélem nem a nácik lesznek azok.

  • Göllner András

    Érdekes,nem, hogy a tisztelt főszerkesztő úrat az ide látogató Jobbikosok és Orbán-imádok, rendszerint lebolsizzák. A fenti írás is azt bizonyítja, hogy a KMH szigorúan a tisztességes politizálás, a tényekre építő bátor igazmondás oldalán áll. Ezt a magatartást várjuk a politikában résztvevő összes szereplőtöl. Milyen kár, hogy Christopher Adam tárgyilagos, a valóságot több oldalról megvilágító szerkesztői magatartásából képtelenek valamit is tanulni a torontói, vancouveri, vagy montreáli magyar médiumok szerkesztői.

  • Ille István
    2014 március 11
    2:16 du.

    Ó igen! Bruck András mindig szenzációsan világítja meg a valóságot! Szerintem, a jelenkor talán legfigyelemreméltóbb publicistája.

  • Abban reménykedem az MSZP ezen illetékesei csak nem buggyantak meg teljesen?! Hol kíméli a FIDESZ az MSZP-ét? Sehol! Üti-vágja őket és az összes ellenzéki pártot.
    Ha ez valóban megesett,én szégyenkezem miatta.Nincs elég bajuk így is?!

  • géza barátom, ismétlem a magam rögeszméit:
    – ha a jobbik ÖNÁLLÓ kormányzó párt lesz, orbán megy a levesbe, amit nem igazán tud elviselni (de ez legyen a kezelőorvosának gondja)
    – ha a jobbik KOALICIÓS partnerként kerül kormányra, akkor vona megy a levesbe, részint, mert orbán nem bírja a konkurenciát – a KDNP nem az, csak seggnyalók gyülekezete – részint, mivel vona kijelentette, hogy nem-nem-soha, a saját pártja fogja kinyírni, részint lásd torgyánt.
    – ha a jobbik MARAD ELLENZÉKBEN, elfogy körülötte a tér és a levegő – mi több, a pénz is – és a radikálisai ki tudja, milyen jobbra tolódással reagálnak, és leírják gabikát.
    építsenek, amit akarnak, egyedül orbán fogja megszívni, akár így, akár úgy!