Antiliberalizmus és antiszemitizmus- Válasz Lovas István állításaira

2014 április 8 11:53 de.32 hozzászólás

Lovas István ezt állítja rólam a Magyar Nemzet-ben:

„Magyar Bálint, az egykori balliberális SZDSZ volt vezére lesz annak a Magyarországot náci színekben feltüntető könyvnek a méltatója, amelynek bemutatóját a vasárnapi választások utáni keddre időzítették az Európai Parlamentben (EP). Mint arról beszámoltunk, a bemutatandó könyv szerzője Karl Pfeifer, aki – az izraeli rádiónak és a Hetek című hetilapnak dolgozott Bécsből – az osztrák sajtóban rendszeresen festi le Magyarországot az antiszemitizmus gennyes gócaként. Könyvének címe „Ausztriától Palesztináig és újra vissza”. A bemutató meghívójának tetején szereplő „Magyarország 1938 és 2014” közül az első dátum az „Anschluss”, vagyis Ausztria Németországhoz az osztrák nép öröme által kísért csatlakozásának évszáma is.”

Két lehetőség van: Lovas vagy nem olvasta könyvemet, vagy hazudik, hiszen könyvem tárgya nem a mai Magyarország. Magyarországot, mint olyat sohasem mutattam be az antiszemitizmus gennyes gócakén. Valóban írtam Magyarország egykori, nácibarát politikájáról, a mából pedig néhány magyar „újságíró“ antiszemita förmedvényeit ismertettem külföldön. Ezek szerzői között ott volt Lovas István is.

Miután az osztrák kulturális fórum a könyvemet Budapesten február 25-én bemutatta, és arról Ara-Kovács Attila recenziót írt, nem nehéz kontrollálni, hogy annak mi a lényege.

Ausztriától Palesztináig

Ausztriától Palesztináig

Ara-Kovács Attila többek között ezt írta könyvemröl:

„Karl Pfeifer osztrák újságíró 1938-ban, közvetlenül az Anschluss után, tízévesen érkezett Magyarországra szülővárosából, a Bécs melletti Badenből. Nem önként, de örömmel. A hazáját elfoglaló nácik elől menekültek. És annak ellenére, hogy az Anschluss után a bécsi magyar követségnek megtiltották, hogy zsidóknak útlevelet adjanak, a család mégis kapott. Így csatlakozhattak a kiterjedt magyar vidéki rokonsághoz.

A debreceni Zsidó Gimnáziumban kezdte általános iskolai tanulmányait, és bár ekkor még nem tudott magyarul, egy esztendőn belül már hibátlanul, sőt akcentusmentesen beszélte a nyelvet. Kisvártatva aztán megtapasztalta a katasztrófába vezetett ország kevésbé vonzó természetét. Ő nagyon is jól tudja: nem 1944-gyel s a német megszállással vált itt elviselhetetlenné az élet. Sokak, nagyon sokak számára. Kiváltképp annak, aki zsidó. Nem volt még 14, amikor elhatározta: nem kíván magyar lenni. Rokonai szomorúan csóválták a fejüket, némelyik meg is botránkozott, de ő egy cionista szervezet segítségével csatlakozott egy olyan fiatal csoporthoz, melynek tagjai 1943 januárjában kivándoroltak az akkori Palesztinába. A háborút, a holokausztot ott vészelte át, bekapcsolódott a zsidó állam megteremtésének előmunkálataiba, majd a harcba, ami 1948-ban létrehozta Izraelt. Ekkor már tudta, vidéki magyar rokonai elpusztultak Auschwitzban.”

Hogy miért lenne baj az, ha egy volt liberális vezető egy olyan ember könyvét méltatná, aki az izraeli rádiónak és a Hetek című hetilapnak dolgozott Bécsből, arra nem tudok válaszolni, hiszen ez az összefüggés tökéletesen értelmetlen. Illetve ha valahol mégis értelmesnek találják, akkor az viszont már tényleg az antiszemitizmus ékes bizonyítéka.

Karl Pfeifer

32 hozzászólás

  • Kerekes Sandor

    Meg szerencse, Karl, hogy nem idoztel tobbet LOvasnal es az o szegenyesen megirt, elfogultsagtol csopogo kis zongemenyenel.
    Lovas az a kurzus ujsagiro, akit meg a sajat lapja sem vesz komolyanm nemhogy az olvasok. Egy teljesen hiteltelen ujsagiro es ami meg rosszabb, hiteltelen ember.
    Az pedig, hogy Magyar Balint vallakozott a konyvedet bemutatni, a leheto legjobb ajanlas.
    Gratulalok hozza.

  • Brüszelböl irok. A rendezvényen mindenki kérdezhetett. Lovas nem kérdezett, csak amikor a rendezvénynek vége kelett volna lenni 11.30kor emelte fel kezét. Amikor Ulrike Lunacek arra hivta fel a figyelmet, hogy a rendezvénynek vége kell hogy legyen hangosan és haragosan arra hivatkozott, hogy ilyen toleránciát mutatnak vele szembe. Ulrike Lunacek megengedte, hogy feltegye kérdéseit. Rui Tavarest többek közt az indiai választásokról kérdezte, Magyar Bálintot meg az SZDSZ adósságairól. Magyar felhivta figyelmét hogy erre a kérdésre a Hir 24ben már nyilatkozott. Lásd még

    http://nol.hu/kulfold/orban-allitasa-ellenere-nyilasokat-akarnak-tisztara-mosni-1455429

  • Minden jóérzésű magyar ban teljesen nyilvánvaló, hogy az EU balodali prtjai, főleg a Zöldek, ellenzik és kigyó, békát kiabálnak a magyar választás eredményére.
    Főleg Orbán Viktotrra. Természes az is, hogy a bankok megadóztatása és a multik korllátozása nem tetszik egyeseknek. De a világ már ilyen.
    A magy nép meg választotta azt a pártot amiben a legjobban bízik és ami az egytlen demokratikusan hazafias politikát végez.
    Hogy az EU-ban magyar származású egyes megbizottak ezeket az ellenvéleményeket fűtik, az már kicsit más lapra tartozik.
    Azt mi hazaárulásnak hívjuk.

  • figyelö, a régi hiba, egy politikust és egy pártot azonosnak vélni egy országgal. Ez egy antidemokratikus nézet, amely ellentmond annak a retorikának, hogy a magyar nemzet még sohasem volt olyan egységes mint ma, hiszen diszkreditál mindenkit aki nem hisz a nagy megvezetöben.
    A magyar választók 40 százaléka nem ment el szavazni, és igy is a fidesz csak 44 százalékot kapott, annak ellenére, hogy a azok akik megkapták a magyar állampolgárságot levélben szavazhattak, amig azok a volt magyar adófizetök akik külföldön dolgoznak diszkrimálva lettek.

  • Kanadában sem megy el több mint 60 % szavazni. Sőt, legtöbbször csak 40-50%, mégsem kérdőjelezi meg senki a választások eredményét, hanem elfogadja. Ezt kéne tennie a vesztes magyaroknak is, csak ahhoz fel kéne nőni és megérteni mi is a demokrácia.

  • figyelő: milyen demokráciáról beszél, jóaszony? maga sem demokrata!
    az pedig, hogy maga nem állt volna ki mesterházyval, már megbocsásson, csak a nagyképűségét jelzi. miből gondolja, hogy maga egy szinten van vele?
    az pedig, hogy orbán nem tartotta méltónak rá, orbán nagyképűségét. mégis, mit képzel magáról az a kis tahó?

  • Van egy olyan értelmezése is a nem szavazók álláspontjának, miszerint a távolmaradók rábízzák a döntést azokra, akik elmennek.

  • Demokrata vagy nam demokrata…egyre megy….Népünk többségét ez hidegen hagyja…

    Apropó,mi lenne ha valki okos elkezdené elemezni,MI VAN HA A DEMOKRÁCIA ÉRTÉKEI ÉS A NÉP ÉRTÉKEI,ÉS TÖBBSÉGÉNEK MENTALITÁSA KÖZÖTT ELLENTÉT VAN?
    Akkor ki igazodjon kihez?

    Hamár nem lehet a népet leváltani….habár nagyon szeretné a ballib.
    De falra hánbyt borsó az igyekezete, és azután is az marad.
    Mert nem tudja azt a titkot,amire Orbán rájött…

  • Mint nem magyar mondhatnám nem érdekel, mi történik a szomszédban. De ma amikor visszajöttem Brüsszelböl az osztrák repülön a mai osztrák Der Standardban a bécsi egyetem finn-ugor tanszéken tanitó egyetemi tanár Wolfgang Müller-Funk cikkét olvastam „A vezér-democrácia mint veszedelem Europa részére” (Die Führer-Demokratie als Gefahr für Europa).
    Többek között arról ir, hogy menyire népszerü a jobboldali populizmus és a jobboldali radikalizmus az akademikus rétegben és a diákok között. Müller-Funk azt is megjegyzi:
    „Gegenwärtig ist es für jemand mit jüdischem Familienhintergrund höchst prekär, an einer ungarischen Uni zu unterrichten.” „Mostan valakinek akinek zsidó a családháttere nagyon kényes egy magyar egyetemen tanitani”
    Akik itt Orbánt magasztalják, abból indulnak ki, hogy milyen a légkör Magyarországon, és azt hiszik hogy Magyarországon minden nagyszerü. Ök elfelejtik, hogy
    milyen gyorsan sikerült Orbánéknak Magyarország jó hirnevét külföldön rontani és hogy egy kis országnak szüksége van jó hirnévre.
    Bizom benne, hogy a Fidesz elit is megfogja tanulni a leckét. Persze addig még százezrek szegények lesznek.

  • Karl Pfeifer
    2014 április 9
    10:13 de.
    A jóhírnevét nem az Orbánék rontják, rontották el, hanem olyanok, mint maga és Magyar Bálint az EU-ban.Remélhetőleg a májusi EU gyűlésen, Magyart már le váltják. Olvasom a külföldi sajtó hírtermékeit, Washington Post, New York Times, BBC stb.Ezekben MIND magyar nevű írók írtak Orbánról gyalázó cikkeket. Egy cikk sem angol, amerikai nevű írótól szármzik.

  • Figyelö, hát igen, minden nagyszerü a nagy vezér országában, senki sem éhezik, hajléktalanok sincsenek akik sorba állnak egy ingyen levesért.
    Épül egy szép uj ország.
    Angol amerikai nevü iró nem kritizálja az Orbán rendszert állitja Figyelö.
    Úgy látszik Figyelö nem figyel oda, se a magyar valóságra, se azok nevére, akik kritizálják Orbanisztánt.

  • Éppen az hogy odafigyelek, és látom kik írnak elmarasztaló cikkeket a külföldi újságokba.
    Montrealban is van sok szegény, otthontalan és ingyen ebédet kérő. Mégis, Kanada egy igen gazdag és fejlődő ország. A magyar szegénység igen szomorú, de sajnos ilyen mindenütt van.

  • Figyelő
    2014 április 9
    3:43 du.

    Hát „szép” is lenne, ha Kanada csak fejlődő ország lenne, ahogy írta. Fogalmi korrekció végett megjegyzem, hogy Kanada fejlett ipari ország.

    A fejlődő országok a gazdaságukban és technológiájukban elmaradott, alacsony életszínvonalú, szegény országok. Elsősorban Afrika országai, Dél-Amerika és Ázsia egyes országai.
    Azt hiszem Kanada nem ilyen…

    Persze, szegénység mindenütt van, de próbáljon meg 300 CAD-os nyugdíjból megélni, 500 CAD-os fizetésből szintén megélni és ebből fizetni az 1,85 – 2 dolláros literenkénti benzinárat Magyarországon. Az egyszerű emberek milliói, akik még nem is a szegények közé tartoznak jó ha keresnek 400 CAD-ot pénztárosként, árufeltöltőként, benzinkutasként, vagy bármilyen átlagos és általános foglalkoztatottként, akikből az ország nagyrésze áll. Ők még a szerencsések is, mert van munkájuk és mondjuk nagyvárosban élnek. Borsodban, Szabolcsban, a Nyírségben azaz vidéken ez csak álom évek óta.
    Úgy olvasom ki a soraiból, hogy ön a szegénységet pusztán az ingyen ebédet kérőkben, hajléktalanokban látja, miközben Magyarországon nem erről van szó, hanem a többségi társadalmi rétegeket érintő problémáról, létminimum alatt és közvetlen közelében élőkről. Ezekről nemzetközi jelentések készülnek egyébként. Tehát fontos tisztázni, hogy amikor a magyarországi szegénységről van szó, akkor ne arra asszociáljon, mint Montreálban a metrónál kéregető vagy az ingyen ebédre váró hajléktalanok. Ez esetben elhiszem, hogy Ön nem hiszi el a magyarországi szegénység fogalmának tartalmi jelentését. Remélem segítettem ezt tisztázni.

  • HunCanada,
    higgye el, hogy a szegénység NEM 4 év alatt fejlődött ki otthon.
    De akkoriban nem panaszkodott, úgye?
    A bevételt és az árakat nem lehet forint-dollár formában értékelni, soha nem stimmel.

  • Figyelö, csakhogy arra is illik figyelni, hogy menyi pénzt vontak ki az oktatás és az egészségügyböl az utolsó 4 évben Orbanisztánban és hogy helyezték a flat taxal a leggazdagabbakat – tehát Orbán volt szobatársait és szélesebb körét – elönyben és menyivel megnött a szegények száma.
    A népi irók a Horthykorszakban 3 millió koldus országának nevezték Magyarországot. Ma – ha igy folytatódik Orbán & társai szociális politikája, Magyarország a négy millió koldus országa lesz.
    Ezt se nem Turul madár, Wass Alber és Nyirö József kultuszal nem lehet eltakarni.

  • Figyelö tudja e, ki mondta ezt?
    „Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér!” – és

    akinek „semmije nincs, az annyit is ér”.

    MSZP politikus?
    DK politikus?
    Együtt politikus?
    LMP politikus?

  • Figyelő
    2014 április 9
    9:03 du.

    Kedves Figyelő! Én nem szoktam panaszkodni, de kérdésére válaszolva elmondhatom, hogy akkoriban is és előtte is kifogásoltam azt ami szembe megy a józan ésszel, vagyis adott esetben a magyar emberek érdekeivel. De ez egyébként „tetszik”, hogy most már nem csak pártban gondolkodik a magyar (bárhol is él) hanem időintervallumokban. Ami ekkor és ekkor történt az csak jó lehet, ami akkor meg akkor az csak rossz és fordítva! Jó ez így?

    Egyébként természetesen nem lehet átváltani egy-az egybe a dolgokat, éppen azért is írtam, hogy még a benzin drágább is, meg még számtalan dolog Magyarországon és lényegesen kevesebb pénzből kell megoldania az embereknek. Emlékszem pár éve, a taxisok kikeltek amikor az 1 dollárt elérte a benzin ára, ekkor Magyarországon majdnem a duplája volt az ára és a fizetések pedig jóval alacsonyabbak Magyarországon akkor is és most is.
    Tehát nem lehet mindent összehasonlítani, de ma széles társadalmi rétegeknek kell azt is meggondolniuk, hogy mit esznek és miről mondanak le. Ők nem hajléktalanok mint akikre Ön asszociál, hanem a lecsúszott egzisztenciák -pedig szorgalmas, dolgos emberek. Meg kell gondolniuk, hogy beérik-e valami kásával vagy két hét után esetleg egy kis csirkeszárnyra is futhatja. A könyvre, a színházra, a mozira, a szórakozásra már egyáltalán nem jut, egy egyszerű nyaralás pedig álom. Abban egyetértünk, hogy ilyen azért az előző rendszerben nem volt, jutott a kultúrára, a szórakozásra és még éhezni sem kellett mellette. Tehát ezen elszegényedett és sokasodó társadalmi réteget talán nem a Fidesz hozta létre az elmúlt négy évben -nem is állítottam ilyet, szegénység mindig is volt -, de a az elmúlt évek alatt kimutathatóan és ijesztő mértékben növekszik tovább ezen emberek száma -vagyis egyszerűen fogalmazva: NŐ a szegénység! Ez ellen a Fidesz sem tesz semmit, sőt egyre több réteget hagy az „árok szélén” (Lehet a 700 ezer közeli elpártolt szavazó is ezen rétegeket fedi le, akik kiábrándultak, vagyis lassan ébrednek, vagy csak félnek) és ami a bosszantó itt is mint számomra mindenütt az a demagóg hazugság. Hogy úgy adják elő, hogy Magyarországon márpedig fejlődés van, növekvő gazdaság, Európa gazdasági motorja vagyunk..etc. -De hiszen ebben is megegyezhetünk kedves Figyelő, hogy erről szó sincs.

  • T.Karl Pfeffer,elnézést a jobboldal nevében a sértegetésért,de higyje el olyan távol állnak a ballib ujságirok a néplélektöl mint makó jeruzsálemtöl.

  • Kedves HunCanada, de K.Pfeifernek is szól:
    Ha ilyen rettenetesek az otthoni viszonyok, árulják már el, MIÉRT szavazták meg újra nagy többséggel a Fideszt a magyarok?
    Azért az a 2.5 millió amit maguk állitanak, NEM mind Fidesz markából él.
    Az Economist gazdasági nemzetközi magazint, magyar fordításban betettem itt két topikhoz is.Olvassák el.

  • ELnézést, annyi idézetet olvastam és tettem be, hogy összekevrtem egy másikkal. Itt van angolul az Economist véleménye-angolul.

    http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2014/04/hungarys-election

  • figyelő: nem csak ezt keverte össze 😛
    mi lenne, ha cédulázna? tudja, olyan kis tündi-bündi post it-ek, oda ragasztva a monitorja peremére. nem szégyen az, ha az ember feledékeny (csak piszkosul kellemetlen), különösen nem a maga korában 🙂

  • Figyelö, mért szavaztak olyanok is a Fideszre akik vesztesek, akik nyomorban élnek?
    Talán azért, mert a Fidesz megengedi nekik, hogy kissebbségi érzéseiket kompenzáljak az „idegenszivüek”, a „nemzetárulók” és a „paraziták” (romák, hajléktalanok, munkanélküliek” lenézésevel.
    Amig 2010ben a Fidesz a szavazatok 53%val 2/3 szerzett a parlamentben, 2014ben csak 44%ot ért el és még 2/3 lett a parlamentben.
    Azonkivül azokat helyezte a Fidesz elönyben mert megadta nekik a levélszavazás jogát, akik külföldön megkapták a magyar állampolgárságot anélkül hogy valaha is éltek volna Magyarországon. Amig azokat a magyarokat, akik éltek Magyarországon, akik külföldre mentek tanulni vagy dolgozni hátrányba helyezte, mert megnehezitette nekik hogy választhassanak.

  • Örölhet majd, ennyi éves korában ilyen szellemi frisseségben lesz, Ille!
    Betettem több helyre egy másik linket, de a fentit nem. Udvarisan jeleztem,hogy tévedtem, most akkor mi van?

  • K.Pfeifer,
    Szóval mégis bejött a 2/3?!
    Másik helyen lehülyéztek mert ezt állitottam.
    Tudja mi van? A mostani választásnál az ellenzék lebénult ezért jöttek be.
    Ja, és itt ahol élek, másnap volt egy választás és 44% -al jött be az ellenzék!Ezt is 2/3 os szavazásnak vélik.
    Hál Istennek, örökre megszabadultunk így a volt kormánytól!
    Viszont a magyaroknál, hosszúidőre eltünt az ellenzék!

  • figyelő: szellemi frissesség? ne túlozzon:)

  • ez a bencsics tényleg beteg. gyógyíthatatlan.
    ugyan, miért is tapsikol, amikor se az egyikhez, se a másikhoz semmi köze?
    kanadában befogadott, magyarországról kirúgott. akkor?
    bolygó hollandi, ahasvérus.

  • Ille, mindkét országnak állampolgára vagyok, az utobbiban 57 éve élek.
    Magának mi köze a magyar választáshoz?

  • Semmi gond azzal, hogy utáljátok a magyarországi jobboldalt, meg azzal se, hogy a tehetségtelen, bolsevista mentalitású, posztkommunista magyar baloldalt támogatjátok, a gond az, hogy ezt „liberalizmus” és a „demokrácia” nevében teszitek.

    A magyar posztkommunista „baloldal” nem „liberális”, és nem „demokrata”, hanem kifejezetten demokrácia ellenes.

    Akkor vállaljátok fel ezt, és ne magatokat másnak feltüntetve hazudozzatok.

    Mivel a támadások amik külföldről érik az otthoni magyarságot, a posztkommunista baloldal otthonról kiszervezett hazugságainak ismételgetése, az otthoni polgárok egyből ráismernek, hisz ezt hallgatták ha évtizeden át.

    Egyből kikódolják, és egy lépésben ezeket sunyi támadásnak és otromba hazugságnak értékelik.

    Ezért zárt össze a lakosság, és ezért lett a kormánypártoknak megint kétharmada minden mocskolódás, és minden külső támadás ellenére.

    Amiatt, hogy a magyar bolsevisták szekerét toljátok, a liberalizmus, meg a demokrácia nevében uszítotok és gyűlölködtök, teljesen hiteltelennek néztek ki.

    Mivel egy követ fújtok az otthoni balfék hazudozókkal, emiatt senki nem hisz nektek, hiába acsarkodtok.

    Bohócot csináltok magatokból.

    Ha nektek ez tetszik és jól elvagytok ezzel, további jó szórakozást, de arra ne számítsatok, hogy otthon bárki is komolyan vesz majd benneteket.

  • Axxtro
    2014 április 12
    4:12 du.

    Kedves Axxtro, kérlek, ne általánosíts, annál is inkább, mert az ide írogatók nagy része Magyarországon él, onnan írogat ide. Mindemellett maximálisan megértem a felháborodásodat.

  • Axxtro,
    akkor magyarázza meg, hogy van az, hogy azokat, akik a Kádár-rendszert kritizálták nyiltan most kikiáltják bolsevikoknak, és azokat akik MSZMPböl átálltak és MDP majd Fidesz-KDNPsek lettek erkölcsös jó embereknek nevezenek?

  • Kedves Karl Pfeifer!

    A értelmes válasz kicsit nagyobb rálátást, és pontosítást igényel.

    Az eddig rendelkezésemre álló adatok alapján, összeállítok egy tanulmányt, ami tartalmazza a megértéshez szükséges kódokat.

    A kétezres évek elején volt szerencsém Kanadában eltölteni egy időszakot, ami alapján nyugodtan ki merem jelenteni, hogy Kanada számomra a második hazám, és szomorúan látom, hogy a magyarországi álbaloldal által innen kiszervezett hazugságokkal, még az ottani magyarság egy részét is sikerült egyeseknek teljesen félrevezetni.

    Köztük olyanokat is, akik már eleve nem itthon születtek.

    Összeállítom az anyagot, és majd elküldöm.

    Üdvözlettel: Axxtro

  • Dear dakota!

    Egyetértek.

    Nem kívánok általánosítani. Eleve úgy gondoltam, hogy akinek nem inge, az úgysem veszi magára.

    Azért köszönöm.