Csak a Fidesz!

2014 április 9 10:41 de.147 hozzászólás

Ez állt a kampányplakátokon, jó nagy betűkkel, nehogy valaki ne tudja elolvasni.

Akkor nézzük, mit is jelent ez valójában.

Kicsit messzebbről kell elindulnunk, hogy megértsük, hogy alakult ki ez a szlogen.

Vala ugyebár a vörösgárdisták forradalma – no, a mi fülkeforradalmunk azért nem volt akkora, de kétségtelenül éppolyan hatásos volt – minek eredményeként kialakult Mao elnök elvtárs totális uralma.  Lett belőle egy kis vörös könyvecske, ami a kötelezőt tartalmazta, mi oly hatásosan működött, hogy nem egyszer lengetésével és a benne foglalt maoi bölcsességek skandálásával még erdőtüzet is próbáltak oltani. Nem sikerült, de megpróbálták, különben honnan tudták volna, hogy nem megy?

A mi Orbán elvtársunknak ugyan nincs kis vörös könyvecskéje, de van egy 2010-ben kiadott „Rengéshullámok” c. könyve, amit 3.350 huf-ért dobtak piacra, de most 300 huf-ér árulják. Nem tudom, hogy Mao elnök elvtárs részesült-e kiadói díjazásban, de a mi Orbán elvtársunk igen:

„Orbán viktor a 2010-es vagyonnyilatkozata szerint hatmillió forintot kapott a kiadótól „könyvkiadás” címen. 2011-ben ez az összeg 248 ezer forintra, 2012-ben pedig 114 ezer forintra csökkent, a 2013-as vagyonnyilatkozatban pedig már nem szerepel semmilyen összeg a könyvvel kapcsolatosan.”

De hát, ez nem a kínai kommunista párt, csak a Fidesz.

Azután Mao elnök elvtárs vidéki kényszermunkára küldte a vörösgárdistákat, ismerkedni a paraszti élettel. Orbán elvtársnak nincsenek vörös gárdistái, de van neki a CÖF és van neki a NER. Így hát, az ő fülkeforradalma – aminek szlogenje: csak a Fidesz – az önálló gondolkodás megszüntetéséről szólt. Mert, ha nem tudod, miről, mit is gondolj, majd mi megmondjuk helyetted. Csak a Fidesz. Mert már Liu Sao Csi elvtárs is megmondta: az önálló gondolkodás káros.

Kínában egy millió ember volt a kulturális forradalom közvetlen áldozata. Orbán fülkeforradalmának – közvetetten – négy milliónyian estek áldozatul. Hiába, a mi Viktorunk szeret mindenben másoknál jobban teljesíteni.

Na, haladjunk. Ki alakít ki egy olyan választási térképet – jó nyolc évig dolgoztak rajta, meg is lett az eredménye – ahol a vidéki körzeteket gondosan úgy rajzolták át, hogy a „vörös” városokat min. elfelezzék, vagy „narancs” blokád alá vonják? Csak a Fidesz. Budapest megmaradt renitens lázadónak, meg is fogja kapni méltó büntetését, hiába smúzolt Tarlós elvtárs.

Ki alakít ki egy olyan munka törvénykönyvét, amiben az alkalmazottak/munkavállalók ki vannak szolgáltatva a munkaadó kénye-kedvére, ráadásul a közalkalmazottak és köztisztviselők még jól meg is vannak fenyegetve? Csak a Fidesz!

Ki alakít ki egy olyan nemzeti alaptantervet, amelyik figyelmen kívül hagyja az egyes iskolák társadalmi környezetét, a tanulók adottságait és poroszos drillt bevezetve, egyensima agyakat akar képezni? Csak a Fidesz!

Ki teremt olyan gazdasági állapotokat, hogy az önkormányzatok sora kell, hogy megváljon oktatási intézményeitől és – kényszerből – adja át azt egyházi kezelésbe (amihez, persze, az állam busásan megtetézve adja oda mindazt a támogatást, amit az önkormányzatoktól elvont)? Csak a Fidesz!

Álljon itt az egyház hálája. Különös figyelmet javaslok 9. pontra. image

 Ki az, aki elveszi az oktatás egyénhez idomuló sokszínűségét és megrendszabályozza – mi több, újra értékeli – a tanerőt? Csak a Fidesz!

Ki az, aki közmunka programnak hazudott statisztikahamisítást követ el, munkahelyteremtésnek festve? Ki az, aki a rokkantak nyugellátását nem járadéknak, hanem adhatónak minősíti, és az egészségügyi ellátást a lakhatási joggal egyetemben kiveszi az alapjogból? Ki az, akinél kettős mérce van, akinél Simon méretes gazember, de a bevallásait rendre elhazudó Rogán nem, és a vele kapcsolatos kérdésre, hogy miért is nem tétel ez, az országos szőke válasz: csak! Csak a Fidesz!

Ki az, akinél egy rendesen szarba lépett politikus azt mondhatja, hogy a vagyongyarapodásával kapcsolatban feltett kérdések egy Ron Werber-i gyűlöletkampány részei (szóval, akkor ha valakinek feltesznek egy kérdést, amire nem tud válaszolni, az gyűlöletkampány? Értem már, Orbán elvtárs miért nem állt ki nyilvános tv-vitára! Nem szereti a gyűlölködést.) Csak a Fidesz!

Ki az, aki pártvezérének fogorvosa ill. annak érdekeltségei az elmúlt másfél évben összesen 2,2 milliárd forint állami és uniós támogatást kaptak a NFÜ-n keresztül? Csak a Fidesz!

Ki az, aki nemzetközi és hazai tiltakozás ellenére, már a választás másnapján elkezdi a több, mint véleményes megszállási „emlékmű” építését, pökhendien, dafke, csakazértis, hogy megmutassa, ki az úr a házban? Csak a Fidesz!

Ki az, aki lenyúlja a manyupot, felhatalmazás nélkül soha nem látott adósságba manőverezi az országot és Phenjanba külügyi delegációt meneszt – gondolom, tanulmányútra? Csak a Fidesz!

Ki az, aki kiheréli az alkotmányt, és helyette egy álságos, hazug alapizét vezet be, aki tányérnyalóival tölti fel az AB-tól kezdve a NVI-n keresztül az ügyészségig az mérvadó szervezeteket? Eddigi működése alatt 46 féle adót vezet be, és azt hazudja, nincsenek megszorítások? Ki az, aki az egyenlők közt egyeseket még egyenlőbbé tesz? Ki az, aki trafik- és földmutyikkal jutalmazza híveit, de a neki nem tetszőket ellehetetleníti? Ki az, aki szemrebbenés nélkül hazudja, hogy Magyarország jobban teljesít, amikor a pór pont az ellenkezőjét érzi? Ki az, aki – fű alatt végrehajtott áremelések után – rezsicsökkenést hazudik a nép arcába? Csak a Fidesz!

ov süllyedés_n

 Sokáig lehetne sorolni, de felesleges. Megteszi, mert megteheti. No, nem azért, mert erre felhatalmazást kapott – hol az a debil nemzet, amelyik ilyesmire felhatalmazást adna – hanem, mert Kertésznek van igaza: zsigerileg alattvalók vagyunk.  Egyetlen kormánynak sem lehet több esze, mint akik megválasztották. Hát, ezeket választották meg. Mert hát, csak a Fidesz!

“S a nép, az istenadta nép, Ha oly boldog-e rajt’ Mint akarom, s mint a barom, Melyet igába hajt?”

Az inga egyszer pedig átlendül. Addig pedig van: éljen, Viktor, hajrá, Viktor, szeretünk, Viktor, te vagy az élő isten, Viktor és van a vak imádat.

1560653_652344974836087_1664800194_n

Szebb jövőt, Magyarország! Lesz négy évetek arra, hogy elgondolkozzatok: tényleg csak a Fidesz?

147 hozzászólás

  • A cikk nagyon értékes és sajnos igaz.
    Nem élek ott,nem tartozok oda(H.I-nek és a forradalomnak),de azért az az ország különb jövőt érdemelne,mert jóravaló emberek is élnek ott.Többen, mint a megvezetett birkák.

  • Ki az aki nem látja be, hogy az ideje lejárt?
    Értem ez alatt a szoci-liberális elemeket. Csak az ellenzéket és annak „profilját” kell megnézni.

  • nos, egy kis adalék:
    Országház és a Kossuth tér, 4-es metró, Várkertbazár, a közszolgálati Fél-Ludovika, V. kerületi Olimpia Park, Orbán-Ficó földgázszállító vezeték, Debrecenben a Nagyerdei Stadion: a sztálin-elvtárs szülinapja közeleg stílus mentén történt átadások: csak a fidesz!
    egy baj van az utóbbival: nem találnak olyan palimadarat, aki hajlandó lenne üzemeltetni.
    mi erre a kósa lala meglátása?
    „Nem a stadion gazdaságos üzemeltetésével van a gond, meggyőződésem, hogy rentábilisan lehet üzemeltetni, legalábbis erre lehet következtetni a számokból”.mégis, mibul?
    „Az ország olyan jól teljesít, hogy könnyen ki lehet fizetni közpénzből!”
    csak a fidesz!

  • figyelő: ezt én is megkérdezhetném magától. a maga profilja siralmas, lemeze rég lejárt, a kakukkos órája meg múlt időt mutat.
    jövője nincs, csak múltja. azért ettől a szoclibek egy kicsit virgoncabbak 🙂

  • No,
    gyanítom, hogy a FIDESZ-KDNP újabb győzelme is hozzájárult, hogy az eddig megingatlhatatlannak hitt Zoltai Gusztáv, remek munkásőr-Mazsihisz vezető (iskola nélküli, mellesleg) ma lelépett.
    A rezsicsökkentés mellett azért ez is valami:-).
    Lehet, hogy a Mazsihiszből a végén egy kooperatív szervezet lesz?
    Köves Slomó biztosan elmosolyodott a bajsza alatt…
    S mások sem szomorkodtak.
    Vajon Suchman Tamás és barátai is mosolyogtak?
    Tényleg elkezdődött a rendszerváltás.

  • Lélfai Szilárd

    Ille István

    – csak néhány megjegyzés:

    – Egy „celeb” könyve 10.000 példányban lett kinyomva, a nyomdaköltség kb. 1.250.000 Ft volt, terjesztéssel együtt mondjuk 2 milla! Számolja ki, ha csak 3.000 pld fogyott volna el mennyi a kassza, és ha teljes áron elmegy 6.000, akkor mennyi. a maradék elmegy 1000 Ft-ért! Tudja vannak akiknek fizetnek a „fércműveikért”, másoknak még pénzért sem adják ki az „irodalmi gyöngyszemeit”!

    – Hétfő este, kvízműsor, kérdés két egyetemet végzett hölgy felé: Ki írta a következő sorokat? – „Húzd rá cigány, ……” A gyorsabbik válaszoló: Petőfi, a másik: Arany! Na ez a „nyócévi iskolareform” eredménye!
    – „Kertésznek van igaza: zsigerileg alattvalók vagyunk.” Maga lehet, én nem érzem annak magam! 🙂

  • Ille, Ki az aki nem képes egy egyszerű kérdést szónélkül hagyni?
    „Ki az?”csak a cikknek stílusát követte hűségesen !

  • bencsics: maga aztán csak a saját vonalát követte, az pedig az outsider vonala. semmi köze az itthoni állapotokhoz, az meg tömény ostobaság magától, hogy maga is a néppel azonosítja abirkák tömegét.
    semmi baj, csak a szokásos formáját hozza: ócska orbán bábu.
    soha, egyetlen sort nem cáfolt meg azok közül, amit írtam.
    most sem azt teszi.
    bodától, erőstől és a többi tesco gazdaságos agyú fidiótától is többen kérték már, ugyan, soroljon elő cáfolatokat, de tényekkel megtámasztva!
    eddig nem sikerült nekik. be akar állni a sorba? hát csak tessék, van hely bőven!

  • lélfai: a közölt bevallási adatokhoz elmés szüleményének semmi köze, de azért képzelje csak okosnak magát.
    az pedig, hogy nem érzi alattvalónak magát, egyéni szociális probléma. pedig maga halmozottan az.

  • Ille, maga kinek a „vonalát” követi? Nem a saját megrögzöttét?

  • figyelő: lehet, csakhogy én a partvonalon belülről kiabálok, maga meg kívülről.ráadásul az a vonal meglehetősen markánsan van meghúzva, nem úgy, mint a magáé.
    amikor a pályagondnok arra járt, már fogytán volt a mész 😀

  • Georgina Bojana

    Viktátorunk újabb agyszüleménye: nem lesz pénzügyminisztérium!??!
    Eddig úgy tudtam, hogy egy országnak nagyon is fontos, hogy legyen pénzügy-, egészségügyi-, belügyi-, külügyi minisztériuma.
    A pénzügy ki lesz lőve, mivel viktátorunk más rendszert álmodott meg.
    Megsúgom: további katyvaszt.
    *
    Nem vagyok rá kíváncsi, mert nem akarnám, mégis tuttira biztos, hogy lesznek újabb meg újabb stadionok.
    Viktátorunk nem gondolja át, hogy azokat ki és hogyan tartja majd fent?! Ő felépítteti, még akkor is, ha minden sebből vérzik is az ország. Akkor is, azért is, mert megteheti. 🙁
    Elvégre az „okosok” a narancs mellé húzták az X-et. Az elmúlt négy év kevés volt arra, hogy felismerjék, az a narancs nagyon is keserű. No most ezek után már savanyú is lesz, nemcsak keserű.
    *
    Viktátorunk emlékműveket épít, stadionokból. Hja, kérem, volt akik piramisokat, viktátorunk sportlétesítményeket emeltet. Szereti ha megtapsolják. Mit? Elvárja, sőt döbrögiként megköveteli, hogy ötleteire rábólintsanak.
    *
    Itt csak az a gond, hogy azok is szenvedtek/szenvednek majd, akik nem a keserű-savanyú, hazug narancs mellé húzták az X-et, ami bizony +ként nehezedik majd országunkra az elkövetkezendő négy évben.
    *
    A forint esésben van, ha a világ is jól értékelné viktátorunk győzelmét, a forint röpülne és felfelé.

    No még Kusza Szem, ő az akit finoman fogalmazva nem áldanak sem a devizások, sem azok akik a kettőnél tovább is tudnak számolni.
    Ellehetetleníti az országot, elhuhogja a befektetőket az agyament ötleteivel.
    *
    Ne feledjétek, +ként nehezedik ránk viktátorunk kormánya.
    A voksok mennyisége alapján elképesztő, hogy mégis olyan sokan hisznek viktátorunkban és az ő csodálatos kormányában.
    Ne feledjétek, minden szentnek maga felé hajlik a keze.
    Az övéké is, így születtek… Szörnyszülöttek.
    (( 🙁 ))
    *
    Visszasírom Széchenyit, Wesselényit! Aki életrajzukat, tetteiket olvasta van fogalma arról kik is voltak. Viktátorunk e két csodálatos Hazafinak nyomdokaiba sem léphet.
    Ők is tettek, építettek de mást. Tették ésszel, szívvel, hittel. Ők voltak az igazi államférfiak, akik valóban Magyarország felemelkedéséért kűzdöttek.
    *
    Nagyon szomorú vagyok, végtelenül el vagyok keseredve.
    (( 🙁 ))

  • „Az MTI pár perces híre szerint a daliás újra2/3isten a mai napon – noch dazu mikor még az összes szavazat számlálása sem történt meg, a végleges eredmény meg a holdban – szőnyeg-szélére rendelte a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökét, Patyi Andrást és a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökét, Pálffy Ilonát. Mint az illetékes elvtárs mondotta volt, hogy hát hamár a bocsoknak megígérte: „Orbán Viktor miniszterelnök a szavazás másnapján, hétfőn tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a szerdai kormányülésen értékelni fogják a választás lebonyolítását.”
    csak a fidesz!

  • „Aki nem tud olvasni, az bemegy két emberrel, és úgy ikszel. De ha nem, akkor ráírják a tenyerére a számot, úgy, mint négy éve!”
    hogy honnan veszem?
    hát, innen:
    https://kuruc.info/r/57/126232/
    csak a fidesz!

  • Magyarország IQ tesztje 44,54.
    De lehet hogy rosszul tudom, és csak 27?
    Ez az értelmi szint már nem a súlyos demencia kategóriában van?

  • Köszi az írást remek–,Egy fontos hiányosságot azért tapasztalok,még nem olvastam olyan hozzászólást amely megcáfolta volna a fenti írás valamely mondatát vagy sorát.
    Vagy mi a vélemény mondjuk a 9- pontról.-
    Hajrá Orbán imádók-mondjanak valamit.-megköszönném.

  • Georgina Bojana
    2014 április 9
    1:10 du.
    Kedves G.B.
    Nagyon sajnálom, hogy ilyen szomorú és kétségbeesett vagy, de néhány pontot szeretnék figyelmedbe helyezni:
    Nem gondolod, hogy ha az „Ősszefogás” párt? vagy a „Kormányváltópárt” egy bizonyos programmal jött volna ki, és nem arra törekdtek volna, hogy ki lesz majd a miniszterelnök, Bajnai vagy Gyurcsány, vagy Mesterházy, hanem az ország érdekeit, kivánsaágat vették volna figyelembe, NEM vesztettek volna talán?
    Arról nem is beszélve, hogy egy nép sem szavaz egy gyűjtő szóra, hanem egy pártra.
    A másik, hogy sok bús szoci otthonmaradt bojkottként, elég buta gondolkodás.
    Ez van most és ezt kell szeretni.
    Az általad kedvelt és támogatott úgynevezett szocializmus letűnt, a történelem kerekén és már NEM él sehol. Legfeljebb Észak Koreában és Cubában.

  • Sokszor elgondolkodtam már, hogyan lehetnek a magyarok egyszerre „zsigerileg alattvalók” ugyanakkor „másokat lenéző gőgös hazaffyak”?
    Most akkor alattvalók vagyunk vagy felfuvalkodott nacionalisták?

  • pecor: bencsics nem alkalmas rá, pedig ő még az intelligensebbek közé tartozik. most akkor, mit vársz a többiektől, ha bencsics is csak narancsagyú?
    a 9. pontról meg egyszerűen nem mer nyilatkozni. persze, az is lehet, hogy szégyelli – már, ha bármit is szégyellni képes – hogy az egyházának ilyen politikailag korrupt papjai vannak. igaz, az állam – tehát orbán – jól megfizeti őket. a hívő meg engedelmes.
    méghogy keresztény kormány…röhej.
    ne politizáljanak, de védjék meg a kormányt…hazug, sima nyelvű csuhás!

  • figyelő: abban az észak-koreában, ahol éppen most van tanulmányúton orbánék külügyi küldöttsége.

  • jani: maga is meg tudja határozni, csak nézzen körül. akad mindkettőből bőven.

  • István a videóról most nem mondanék véleményt mert az csak keményen, egy igazi Magyar paraszt nem megválogatott szavain tudnám igazán ki kifejteni a gondolataimat az meg nem publikus.–Jól látod, látjuk-hogy valójában ki is a FIDESZ–Hány lehet ilyen és ehhez hasonló,??szomorú.

  • Georgina Bojana

    Kedves Figyelő!
    Nagyon eltévedtél. Visszaolvastam, de sehol nem hívatkoztam egyik pártra sem. Azt meg felejtsd el, hogy én visszasírom a beírásodban megjelenteket, miszerint idézem: „általad kedvelt és támogatott úgynevezett szocializmus letűnt”.
    Annak az időszaknak is voltak vesztesei, nem is kevesen.
    Mit szeretnék?
    Kiszámítható jövőt, munkahelyeket, erkölcsi és anyagi no meg mindenfajta biztonságot. Jobb kórházi és egészségügyi körülményeket a betegeknek, mert vannak horrorisztikus esetek.
    A legújabb: édesanya súlyosan mozgássérült, egyik szemére alig lát, a másikra is korlátozottan. Kisleányuk immár 4 hónapos, de ebből csak 11 napot volt otthon, 3. műtéten esett át. Most kiadják, de úgy, hogy „megtanítják” az édesanyát, majd az édesapát is dialízist csinálni?????!!!!! Otthon!!!!!! A szülők soha nem dolgoztak az egészségügyben. Édesanya 100 %-os rokkant. Hogyan lehetséges az, hogy ilyen esetben nem megy ki a lakásukra az ott szolgálatot tevő védőnő és Ő csinálja majd meg ezt a beavatkozást, mely nem éppen veszélytelen. Hiszen a betanulás az egy dolog, no meg az alkalmazás is.
    Amikor meghallottam, minden hajam szála az égnek állt. A babának naponta lesz szüksége a beavatkozásra, amit a szülei művelnek majd, jómagam rettegek attól, milyen eredménnyel.
    Soroljam?
    Az orvosok továbbra is nyúlcipőt húznak és „elhúznak” oda, aholjól fizetik meg őket.
    Itt ahol élek, felépítettek egy csodálatos, szép, minden tekintetben csilivili orvosi rendelőt. A szakorvosok viszont nem jönnek, nem tudják kigazdálkodni a bérleti díjat. Hogyan van ez?! A betegeknek, több kilométerre kell beutazni, akár egy fülmosásért, vagy egy sebészeti ellátásért, nőgyógyászati vizsgálatért?!
    De nem fogyasztom a helyet, tovább lehet gondolni.
    Biztos vagyok abban kedves Figyelő, ha körülnézel, Te is látsz eszement dolgokat.
    Ezért emelem fel a szavam, ezért vagyok dühös és végtelenül elkeseredett!
    (( 🙁 ))
    No és mégegy.
    Figyelmesen olvass, mert sehol, egyik hozzászólásomban sem nevesítettem, melyik az a párt akinek behúztam az X-et.

  • Figyelő
    2014 április 9
    12:11 du.
    ebben a hsz-ben szóltam hozzá a cikkhez.
    Ja, a 9. pont arra is válaszolok.
    1, Nem tudom honnan szedte a be-szkenolt oldalt
    2, Természetes, hogy a kersztények olyan kormányra szavaznak ami hasonló felfogású
    3, kinek mi köze hozzá, hogy mit gondolok magukról?

  • Ille István
    2014 április 9
    1:56 du.
    Ja, és egy amerikai küldöttség is. Volt tegnap egy filmjük erről, de untam.

  • figyelő: a hozzászólás nem cáfolat. hogy mit gondol rólunk, azzal tisztában vagyunk. amit a keresztények szavazásáról mond, az baromság. a tacepao teljesen lényegtelen, hogy honnan van, a lényeg az, hogy nem hamisítvány.
    az is a lényeg, hogy gyáva őszintének lenni.

  • G.B: figyelő figyelmesen olvas – mármint olvas ki saját szája íze szerinti értelmezéssel. meglehetősen színes fantáziával rendelkezik, amit sajátos történelemszemlélete is igazol.
    ráadásul ő mindig megmondja, hogy te mit is akartál mondani 😀

  • G.B. Itt is van Kanadában számtalan „horror ” story egészségügyben!
    Egy kérdésre válaszolj, jobb volt 2006-ban, vagy 1970-ben?

  • Ille István
    2014 április 9
    2:21 du
    Tudja mit? Örüljön, hogy volt VALAKI aki hozzászólt a cikkhez!

  • figyelő: mégis, kit érdekel az amerikai küldöttség? maga tudja, miért mentek oda? esetleg orbánék célját is tudja?
    mert akad egy apró különbség, méghozzá ideológiai: az amerikaiak nincsenek azonos platformon észak-koreával, de orbanisztán igen.
    cáfolja?

  • Georgina Bojana

    Kedves Figyelő!
    Igenis közöm van hozzá, hogy mit gondolsz rólam, amennyiben ide be is írod.
    Továbbá:”2, Természetes, hogy a kersztények olyan kormányra szavaznak ami hasonló felfogású”.
    (( 🙂 )) Hatalmasat tévedtél. Igaz, hogy reformátusra kereszteltek, de zsidó nevelést kaptam. Hiszek Istenben, de saját belátásom szerint és módon imádkozom. A politikai hovatartozásom egyáltalán nem számít vallási hovatartozásomhoz.
    Kedves István!
    Mindenképpen kényelmes volna, ha belenyugodnék abba, hogy Figyelő majd megmondja a tuttit mit kell elfogadnom, hogyan kell véleményeznem, még törnöm sem kell az agyamat a gondolkodáson. Nevezhetném ezt agymosásnak? Hja, már elég régen felnőtt vagyok, tudom, hogy mit, miért döntök, mi a véleményem, kiről, miről és azt mivel „érdemelte” ki.
    *
    Kedves István, ezennel tisztelettel lemondanék arról, hogy Figyelő helyettem gondolkodjék. No és nem vagyok gyámság alatt sem, észbelileg -még- toppon. Úgy, hogy ez a kedves Figyelőnknek nem jön be.
    (( 🙂 ))
    Mármint az orromnál megvezetés.

  • átadom magam morpheusnak, meg sem várom bodát, pedig valódi élvezet lenne on line olvasni a dilijét.
    talán egy kicsit igaza van: egyre nehezebb elviselni agykárosodás nélkül a jobboldaliak személyeskedéseit, agyrémeit és narancsosságát. ezen már csak egy pohár jó whiskey segít 🙂

  • figyelő: ne értékelje túl magát. maga nem valaki 😀

  • Néhány gondolat a hirdetéshez:

    -Minden olyan elképzelés amely úgy véli,hogy az ember a jó életvitelen kívül még bármit is tehet azért,hogy ISTENNEK
    tetszővé váljék puszta vallási rögeszme,és ISTEN hamis szolgálata.

  • Figyelő!
    teljesen igazad van csak ugye itt sokan nem tudnak beletörődni,hogy vesztettek,mint a pártok sem,bár van aki
    gyűlölködés nélkül önkritikát gyakorolva ezt belátta és
    nem állít olyan nagyképű baromságot,hogy ők az okosak mindenki más hülye,hát rá kell hagyni szegényre…….
    Ez a kormány sem tökéletes vannak és lesznek is hibák,de
    a többség átlátott az egyleten…..meg emlékszik a múltjukra (távoli és közeli)

  • Lélfai Szilárd
    2014 április 9
    12:27 du.

    „én nem érzem annak magam!”

    Persze, hogy nem! Egy őrült sem tudja magáról, hogy őrült, kérdezd csak meg Bodát! 🙂

  • Georgina Bojana
    2014 április 9
    2:33 du.
    Eszembe sem volt helyetted gondolkodni. Viszont látoma szövegferditás a véredben van még a régi szép időkből. Ne aggodj, többet nem regálok írásaidra és felesleges vot Ille ” segítségét ” hívni. Emlékeztetsz egy volt osztálytársnőmre, aki feljelentett!

  • Figyelő
    2014 április 9
    1:49 du.
    Ha nem lennék kultúrember, akkor most azt mondanám, hogy a qrva anyád!
    Így csak azt mondom, hogy csúnyán tévedni tetszik, külföldi demens szatyor.
    Ugyanis programja pontosan Bajnaiéknak volt, itt meg lehet nézni:
    http://program2014.egyutt2014.hu/eloszo/
    A fidesz programja ennyi: folytatjuk ( a haza lezüllesztését).
    Vagy ha ez nem igaz, akkor ugyanígy csatold be a fidesz programját ha tudod.
    Ha nem tudod, akkor kussolj, és takarodj!

  • Marcsi
    2014 április 9
    2:40 du.

    Marcsi, butaságot ne beszéljen már!! Milyen „többség látott át”? 2,1 millió ember az minek a többsége?? Elhiszem, hogy elvakult, de azért fogalmazzon már normálisan és ne csúsztasson legyen olyan kedves, mert még a legjámborabb embereket is felbosszantják az effajta hazudozások!! Legyen elég, hogy Ön elhiszi ezeket a hülyeségeket, hogy világraszóló siker amikor ezzel szemben az a tény, hogy 16 éve nem volt ilyen kevés szavazója a Fidesznek mint most. Nyert a Fidesz és kész, nem kell túlragozni és hülyeségeket mondani.

  • Na maradt a balliberális színvonal….amit ugye elfelejtettek
    moderálni(persze nem is tudják mi is az…)
    Na ezért vesztenek kicsiben(ezen a fórumon)és nagyban is
    (a választásokon)és a 4 év múlva már sehol sem lesznek,még
    ahhoz sincs eszük ,hogy ezt felfogják,modoruk meg ugye eddig
    sem volt,mindezt a demokrácia jegyében teszik,ahol ugye
    különböző vallású,világnézetű emberek cserélhetnek „elvileg”
    véleményt!
    Az itteniek még az 50-es években élnek….persze szerencsére
    már hatalom nélkül!!!!

  • antifülke
    2014 április 9
    4:04 du.
    Az ember mindig újat tanul. Pl. hogy egy úriember a poltikai vitában egy másikat „külföldi demens szatyornak” nevez.

    Az utolsó mondata viszont, már olyan iskolás korosztályhoz való.
    Megnyugtatom, hogy arról írok és azt ami nekem tetszik, ha nem tetszik valakinek akkor is.
    Ja, és Bajnai programja szépen fogalmazott írás, sok konkrét nincs benne, de az írás szép stílusú.

  • Nem!

    Nem vesztett a demokratikus oldal! Csak legfeljebb egy illúziót, hogy demokratikusan le lehet győzni a rezsimet!
    Nem nem lehet, ez végre mindenki előtt világossá válhatott! Csalással érték el azt az eredményt amit elértek, és emiatt nem értelmezhető semelyik szám sem!
    Bebizonyosodott a csalásán keresztül, hogy a hatalom kizárólagos birtoklására tört, most mát a fizikai bizonyíték is létezik.
    Törvényen kívülivé vált, így illegitim is!

    Nem volt, és ezután se lesz értelme demokratikus módon kűzdeni vele szemben!
    MInden mód megengedett! Minden felelősségtől mentesítettek akik ellenük fellépnek! Sőt Alkotmány szavai szerint kötelességük is!

    Lelesleges bármelyikük is lemondjon, hiszen már maga a tény is nagy eredmény volt, hogy a szinte lehetetlent is végig csinálták, össze tudtak állni, és együtt maradtak! Hiába törekedett a diktátor a szétverésükben!

    Nem szabad hagyni, hogy a hidegpolgárháború felforrósodjon! A megtévesztett szavazóikat békén kell hagyni! Mint a többi fogyatékos sem felle a tetteikért.
    Viszont a fidesz szavaival élve „Le kell vadászni őket!”

  • Ja azt is jó tudni,hogy antifülke(antiész…)kultúrember…na ez a hét legjobb vicce!(nem ő az egyetlen ezen a fórumon, aki ezt hiszi magáról….na kinek
    vagy kiknek az állapota válságos?…)

  • Ja a Fidesznek bizony volt és van programja,aki „tud”olvasni és itthon él,az bizony több helyen is olvashatta,hallhatta
    Bajnai programja:”fájni fog”….hát fáj is szegénynek….
    meg a többieknek ,is akikkel még véletlenül sem voltak
    szinkronban…..még a hazugság sem ment nekik!
    Hát ezért tartanak itt…..

  • Fuser

    Ugye, neked nincsenek macskáid? Azért kérdem, mert S. Gyöngyi blogján-ján olvastam, hogy a „macskások” általában gyengéd emberek. Nekünk kutyánk és macskánk is van. Volt úgy is, hogy három kutyánk és öt macskánk volt egyszerre, pedig ivartalanítva voltak. Büszke vagyok rá, hogy két macskánk is megérte a húsz évet.
    Ahogy elnézem a hozzászólásokat, nem csak neked nincs macskád..

  • Ja, csodálkozom, hogy van, aki komolyan elhitte, hogy nem a Fidesz nyer. A papírforma jött be.

  • jani
    2014 április 9
    6:43 du

    Na ez pont így van. A papírforma jött be, amely papírt (választási rendszert) a Fidesz rajzolta maga köré olyanra, hogy 16 éves negatív csúccsal, választói létszámmal is könnyedén kétharmaddal nyernek. Hozzáteszem, hogy a baloldal nem győzhetett volna a korábbi rendszerben sem -mielőtt azt gondolná jani, hogy én ezt gondolom 🙂

  • antifülke
    2014 április 9
    4:04 du.

    Ejnye, kedves A.G.
    „külföldi demens szatyor”-nak nevezni Figyelőt, nem túl elegáns dolog. Egyébként külön figyelmet érdemel a nevedhez tartozó ábra, szerintem nagyon találó:)

  • Hogy „zsigerileg alattvalók vagyunk”, mondta Kertész.

    Különben Orbán is mondott ilyesmit csak más szavakkal, azt mondta nyilvánosság előtt elég kárörömmel fölényesen, „a magyaroknak fát lehet vágni a hátán”.

    Hát vágja is rendesen. Kertész csak mondta de már a szavaiért is elküldözték, Orbántól meg azt is hálával fogadják, hogy tényleg vágja a fát a hátukon. Ez nem egyszerűen szolgaság. Ez amolyan úrhatnám szolga. Nem egyszerűen meghálálja ha megalázzák és szolgasorba döntik, de ha valaki szólni mer, segíteni próbál, akkor már nem szolga többet, visszatér az ereje és büntet, üt keményen mindenkit aki segíteni próbál, vagy jót akar neki.

    Azt, hogy egy vízben fuldokló lehúzza a megmentőjét már megtanultam, de hogy a tetejébe még jól le is pofozza, az már komoly. Szomorú, apatikus nép, mintha nem is akarna igazán élni. Már el sem hiszi. Ahol nyíltan ellenkezni kellene ott behódol, ahol engedni kellene a saját érdekében ott harcosan ellenáll. Aki megüti annak kezet csókol, aki segíteni akarja azt képen vágja. Ahol spórolni lehetne ott két kézzel pazarolja a pénzt, amire komolyan áldozni kellene ott spórol.

    Sokszor vita volt, hogy nem szabad elmenni szavazni mert az MSZP sem jobb Orbánnál. Én viszont azt látom, hogy amíg az emberek maguk nem változtatnak a mentalitásukon addig teljesen reménytelen, hogy egy esetleg jobb vezetőség segítsen rajtuk, mert ha meg is kapják, visszasírják, ha nem is Orbánt de a régi jól megszokott langyos lágy hazugságokat.

    Vannak most is akik tudnák jobban csinálni mindenki javára, de labdába sem rúghatnak, nem kellenek senkinek.

    De azért valaminek történnie kell. Fájdalmas lesz, de én sokszor láttam, hogy a magyarok általában a nehezebb utat választják.
    Már az otthoni barátaimnak sem mondok semmit mert látom csak megbántom őket. Akkor talán másképpen kellene mondanom vagy segítenem, hogy elfogadják és ne bántsam meg őket. De hát hogyan? Ha másképpen mondom elvész az értelme. Akkor már nem segítség.

  • jani
    2014 április 9
    6:35 du.

    Jani! Van macskám is, 19 éves de úgy néz ki, olyan egészséges mintha 5 éves lenne, az állatdokink szerint nem hajlandó öregedni. Lehet egy immortal-lal élünk együtt. 🙂
    Egyébként nem értem miért hiányolod a gyengédséget, hisz oly visszafogott vagyok itt egyesekkel pedig szívem szerint valami nehéz fém tárggyal okítanám őket!

  • Kisboda is rosszul járhat, mert ugye az új tákolmányba már nincs benne a nyugdíjhoz való jog sem.

    Tulajdonképpen a 2/3 alkotmányosan aggályos, ugyanis a győzteskompenzációs rész jelentősen sérti az egyenlőség elvét. A az egyéni választókerületekben vesztes jelöltekre leadott (voltaképpen elveszett) szavazatokat számították be töredékszavazatként úgy, hogy az országos listán végül mandátumot érhettek. Ezzel szemben az új törvény szerint az első és második helyezett egyéni jelöltekre leadott szavazatok különbsége is töredékszavazatnak minősül. De a győztest milyen alapon kompenzálja?

    Így 740 000 plusz szavazatot kreált magának.
    A törvényesített csalás nélkül csak 126 mandátuma lenne a 133 helyett, ami még az egyéb törvényesített csalásokkal együtt is igen messzire lenne a 2/3 tól.

  • Marcsi
    2014 április 9
    5:31 du.

    Csak egyetlen helyet, média felületet nevezzél már meg ahol olvasható a fidesz programja! Miért beszélsz nyilvánvaló faszságokat te félkegyelmű?!

  • figyelő: „arról írok és azt ami nekem tetszik” na, ebben ne legyen olyan biztos.

  • Kedves Georgina Bojana!
    Nem kerdezem,kire szavaztal,de megertem
    keserusegedet. Bar fiatalabb vagy annal,hogy a
    „fenyes szelek” nemzedekehez tartozzal,tobb,pozitiv
    tulajdonsagodban hasonlitsz rajuk.
    Mi,innen,aggodva szemleljuk a Jobbik „palyafutasat”.
    A magyar nagykovet ugyan az egyik nagy peldanyszamu
    ujsagban fordult hozzank, es biztositott rola,hogy
    nem kell aggodjunk rokonaink,barataink miatt,mert
    a Jobbik nem csak hogy soha nem kerul hatalomra,de
    a kormanyban sem fog helyet kapni.
    Valoban?
    Barataink kozott vannak-olyan magyar
    vendegmunkasnok is ,akik oregeinket gondoztak,
    de-bejartak velunk az orszagot,egyutt orultek –
    es aggodtak velunk a haborukban-es- mai napig tarto-
    eletre szolo- baratsagot kotottek velunk es az orszaggal.

    Azt hiszem, nem veletlen hogy Szechenyit es Wesselenyit
    kevesbbe emlitik manapsag-mint Horthyt.
    Megis, ne veszitsetek el a remenyt.
    Nem vagyok szakerto-de a valtozas valahogy-az ifjusaggal,
    a nevelessel,kell kezdodjon.

  • richard: érintőlegesen említed a bojkottot.
    a bojkott csak arra vezetett volna, hogy kiderüljön, az összefogás még arra se képes, hogy egy bojkottot megszervezzen.
    ugyanis a teljes, totális bojkott lett volna demonstratív, ami illegitimmé tehette volna orbánékat.
    de ahhoz az kellett volna, hogy SENKI ne menjen el szavazni. el tudod ezt képzelni a sok önérdekű politikussal?
    bartus valóban a bojkottra buzdított, de nem gondolta át annak szervezési gondjait.
    mégis, hogy’ a bánatba tilthatod meg egy önérzetes szavazópolgárnak, hogy ne menjen el szavazni? mivel győződ meg, amikor elkötelezett híved és szentül meg van győződve arról, hogy az ő szavazata dönt, hogy maradjon otthon?
    ugyanis, ha csak 10 ember is elmegy szavazni, az már nem bojkott, hanem orbánék harsány gúnykacaja: íme, ennyit ér az összefogás!
    mint 2010-ben, most is a távol maradók döntöttek. de ez nem egyenlő a bojkottal, ez a közönyt és az önbecsülés hiányát jelenti.
    egyetlen vigaszunk lehet: már nem tudnak kire mutogatni…a balhét nekik kell elvinni.

  • izraeli: ezzel a NAT-tal már megkezdődött az ifjúság nevelése – de nem széchenyi és wesselényi szellemében.

  • Noszticzius Judit

    Most észreveszünk és régen észrevettünk,hogy Fidesz= MKP (Magyar Kommunista Párt) vagy MSZMP ,valóban nagyon hasonlit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁 🙁

  • István

    Igen pont így van, amikor még írtam az AN-en más formában ilyesmit említettem.
    Itt most három kérdést látok.
    Az első a bojkott. Én még annak idején azt írtam az AN-en, hogy pártolom és a bojkott jó ha sikeresen meg lehet szervezni, de ha nem akkor Orbán malmára hajtja a vizet pont azért amit te is írtál, mert tíz ember is elég.
    Akkor már mindegy, veszett fejsze nyele, akkor már jobb ha mindenki elmegy mintha csak kevesen és azok is mind csak a Fideszesek.

    A második, Bartus; tevékenységét nagyra becsülöm, de én mondtam neki, szó szerint, hogy buzdítani nagy felelősség, aki buzdít az vagy szervezze meg vagy legalább adjon részletes leírást a hogyan-ról, amivel elmagyarázhatja az embereknek. Ne nevezze az egyéni távolmaradást bojkottnak. Az nem ugyan az. Az hazugság. Az félrevezetés. De ő nem tudta meggyőzni az embereket csak figyelmeztetett és agitált. De nem is győzheti meg az ő székéből, nem az ő dolga, nincsenek meg ehhez az eszközei, háttere. Így persze sokaknál hitelét vesztette, több zavart okozott az emberek elbizonytalanodtak. Nekem sem tetszett így.

    A harmadik, huhhh, hát tudod ahol élek itt az emberek hidegek, az agyukkal a gondolataikkal szeretnek és éreznek ezzel szemben a magyarok meg a szívükkel az indulataikkal gondolkoznak. Nagyon nehéz megszólítani őket. Most az összefogásra néz mindenki, mert Orbánnak és bűvésztrükkjeinek lassan már lejárt a szavatossági ideje és akkor jön fel a Jobbik. Na akkor nézd majd meg milyen egymásra mutogatás kezdődik nemcsak otthon de még az EU-n belül is. Pont a másik fonalon Ego-nak írtam, hogy az összefogás képlékeny állapotban van, kérdés képes-e hatékonnyá válni, megerősödni. Nem jutottak túl még 2010-en, nem találtak magukra. Egyenlőre az összefogáson belül egymással vannak elfoglalva. Tehát a jelenlegi állapotukban az időhiányukban tényleg nem tudtak volna sikeresen bojkottot összehozni és jogilag elfogadtatni.
    Most csak ők jöhetnek szóba a Jobbikkal és Orbánnal szemben tehát óriási az elvárás, nagy az ujjal mutogatás, rengeteg a kritika, de nincs kellő tömegbázisuk. Végül is már most is őket okolják, pedig még nagyon nagy út áll előttük, nekik is most jön a java. Ha képesek lesznek. Az emberektől meg egyenlőre nem lehet felelős egyöntetű hozzáállást remélni, ahogy mondod, egyéni érdekek az elsők, önérzet stb. Viszont én megértem azt is aki megy szavazni.
    Az egyik nem megy mert soha nem tudná magának megbocsájtani, hogy részt vett ebben a cirkuszi mutatványban, a másik meg soha nem tudná magának megbocsájtani, hogy meg sem próbált a szavazatával dönteni.

    Én azt gondolom, jobb ha mindenki teszi amit a saját egyéni lelkiismeret diktál, mert így vállalnia kell a felelősséget a saját döntéséért, nem mutogathat másra és így talán elindul egy kedvező folyamat. Tudom most azt mondod túl optimista vagyok.

  • Sokan bojkottálták, ez látszott a szavazatok mennyiségén is.
    Mindenki elfelejti, hogy félmillió emigráns szavazati jogának érvényesítését sikerült a gyakorlatban ellehetetleníteni. Talán 3-4%-uk tudott szavazni. Olyanokkal találkoztam, akik 200-420km utaztak csak azért, hogy szavazzanak. Na, ha a köcsög fideszeseknek kellett volna ennyit utazniuk, akkor az elmeháborodott diktátorunk a Parlamentünkbe se került volna be!
    Nem számoltatok az elcsalt szavazatokkal Romániából, Ukrajnából. Azok is többszázezer szavazatot jelentettek a demokrácia ellenében.
    Ugyancsak nem számoltatok a voksturistákkal, 80.000 romániai lett szétszórva a billegő területekre, ott elcsalva az eredményeket.
    Ugyancsak ezt szervezték törvénysértő módon Magyarország különböző részein is a diktátorék.
    A fentiek alapján közel 1millió szavazatkülönbség van a korábbi voksrendszer szerintihez képest. Az pedig teljesen más eredményt jelentene ma!!!
    Azt pedig senki sem veszi számításba, hogy a demokratikus és szabad rendszer hiányában a szavazók egy része fásultságból, érdektelenségből, tájékozatlanságból nem ment el szavazni. Ez is sokat jelent a szavazatok szempontjából.
    De nyilván az egész inkorrekt választási rendszer a rezsim nyerésére lett összeállítva. Ennek tökéletesen meg is felelt.
    De ez nem azt jelenti, hogy össze lehetne mosni egy demokratikus választás eredményével, és ez ellen minden fórumon fel is kell szólalni!
    Ez a végeredmény nem a diktatúra pozitív eredménye, hanem a szégyene! Aki ezt ünnepli, vagy elismeri, az csak saját magát értékeli le erkölcsileg és értelmileg is!
    Ezek miatt én is szégyenlem magam, hogy közöttünk is vannak ilyen szellemi törpék. De a nagy számok törvénye miatt nemcsak a diktátor, de az elmaradottak -erkölcsi fogyatékosok is benne vannak a szórásban. Ez a mi hibánk is, ha sokan vannak. Pont erre hajaz a ránkkényszerített új közoktatási rendszer, hogy értelmileg töpörödött, érzelmi és erkölcsi fogyatékosokat neveljenek az egészségesekből is!
    A diktátorok kiszelektálásának hibája nemcsak a mi felelősségünk, hanem rendszerünké is. Ideális esetben azt már „levadászták volna” – fideszes szófordulattal.

  • Bojkott? Igen jó lett volna, csak egy ilyen rendszerben esélytelen. A kamupártok és a POTYAUTAS LMP lett volna a nyertese, méginkább mint most.
    Az LMP ténylegesen csak ennek köszönheti 5%-os eredményét, nem egy tényleges megmérettetésnek. Ha a csaló választási rendszer előtti állapotnak megfelelően a demokratikus pártok különindulhattak volna, akkor az LMP a mocsárban végezte volna silány eredményük miatt, hiszen akkor más, jobb alternatívák versenyeztek volna a szavazatokért, amiben az a kreált-értékviszonyú párt nagyon leszűkült alternatívaként jelentkezett volna.

    Másik bizonyíték a csalássorozatra most vált nyilvánvalóvá, hogy az EU-ós választásokra már 20.000 aláírást kell összegyűjteni az induláshoz, azaz vagy kétszer annyit, mint a fontosabb magyar parlamenti választásokra! – Ez is egyértelműen mutatja a fidesz aljasságát. Így a fidesz ilyenformán elért eredményeinek örülők, azt ténylegesnek elismerők is erkölcsileg oda süllyednek le. Miért van az, hogy közülük senki sem mer felállni, és azt mondani, hogy „én nekik szurkoltam, de a csalások, visszaélések gusztustalanok, számomra elfogadhatatlanok!” ??? Lehet, hogy társadalmunk még miattuk erkölcsi csecsemő? Nincs önérzetük, önbecsülésük? Nem zavarja őket, hogy bennüket is selejtembereknek tartja a fejlett világ?…

  • Kongresszusi felszólalásban gratulált újraválasztásához Orbán Viktor miniszterelnöknek Dennis A. Ross magyar származású republikánus amerikai képviselő, a magyar ügyek kongresszusi képviseletére alakult amerikai képviselőházi csoport (caucus) tagja.
    Ross a washingtoni kongresszusi közlönyben szerdán megjelent, április 8-i dátumú felszólalásában rámutatott, hogy a kormányfő és Fidesz-KDNP pártszövetség döntő különbséggel nyerte meg a választást, és hogy Orbán Viktor az első konzervatív miniszterelnök Magyarországon, akit az 1990-es rendszerváltás óta újraválasztottak.

    „Emellett fontos elismerni, hogy ez az első olyan választás, amelynek folyamatában a Magyarországon kívül élő összes magyar állampolgár részt vehetett” – hangoztatta a képviselő.

    „Közülük sokan magyar emigránsok, akik, miként a dédszüleim, az Egyesült Államokba utaztak, de megőrizték szoros kapcsolatukat a szülőföldjükkel. Csodálatos, hogy azok, akik még mindig megőrizték magyar identitásukat, képesek részt venni ebben a demokratikus folyamatban” – tette hozzá.

    „Magyarország jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni és fontos mindig megemlékezni az országnak a második világháború előtti világpartneri pozíciójáról” – hangzott a felszólalás, amelyben a politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország gazdag kultúrájával és örökségével nagy lendületet ad a világnak.

    Dennis A. Ross elmondta, hogy a kongresszus olyan tagjaként, aki mély magyar gyökerekkel rendelkezik, továbbá a magyar caucus büszke tagjaként szorgalmazza, hogy a két ország tovább építse erős kétoldalú diplomáciai és gazdasági kapcsolatait.
    MTI

  • Figyelő meg a többi
    Felőlem arról írtok, amiről akartok, de amikor a fehérre azt hazudjátok tele pofával, hogy fekete,akkor ne csodálkozzatok, ha el lesztek küldve a 3.14csába.
    Szarcsi is azt hazudja, hogy a fidesznek volt programja, csak éppen nem bizonyította be. Hol lehetett olvasni meg hallani a programjukat, másik demens vén szatyor?
    Közlöm veled is, hogy nem csak nem volt programja (legalábbis nyilvános), de még vitázni sem voltak hajlandóak, mert nem tudtak volna miről.
    A 2010-es (nyilvános) programban benne volt az Alkotmány kidobása,a manyup lenyúlás, 600 törvény átírása, a triplabóvli meg a többi?
    Tehát amikor alapvető tényeknek az ellenkezőjét hazudjátok, akkor ne lepődjetek meg ha kaptok a pofátokra.
    István helyébe én a rendszeresen hazudozókat és dezinformálókat kitiltanám min. egy hónapra, aztán ha akar visszajöhet. Ha megint hazudik, újra kizárás.

  • „Szerdán derült ki, hogy lemond Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója. Heisler András, a Mazsihisz elnöke az ATV műsorában azt mondta: Zoltai a Szabadság térre tervezett emlékművel indokolta a lemondását, azzal, hogy az ügy mentálisan rendkívül megterheli.

    …A Szombat viszont a hitközség vezető köreiből is megerősített információkra hivatkozva azt írja: Zoltai Gusztáv lemondása a hitközségnél zajló gazdasági és pénzügyi átvilágítással függ össze.

    …Információik szerint többek között a Kozma utcai temetői visszaéléseket, egy vitatott liftberuházást és a Nyári Zsidó Fesztivál gazdálkodását vizsgálták….”

    Mégiscsak van/lesz rendszerváltás…

  • dakota
    2014 április 9
    8:51 du.
    Hazudozni elegáns dolog?
    Te se a mondandóm tartalmával foglalkozol, hanem a nevemhez tartozó ábrával, amihez semmi közöm.
    Ahogy szoktál…

  • akarki: és? deutsch tompi szavaival élve: kijafasz az D.A.Ross? amúgy akad némi tárgyi tévedése a derék atyafinak (az emigránsok tényszerű kizárása a szavazásból, lásd a megnehezített feltételeket, orbán minden, csak nem konzervatív, a magyarországon kívüli állampolgárok hirtelenmagyar, kilóra vett erdélyiek, a II.VH előtti világpartneri pozícióról szólva simán hülyeséget mondott, ez a lendület dolog is nagy baromság) akinek élből semmi köze a magyarországi állapotokhoz, de mély lafaty-lafatya azért valamire enged következtetni.
    azután meg mégis, milyen magyar ügyek lehetnek az USA-ban, ami képviselőházi csoportot igényel? igaz, ők biztosan könnyeiket törölgették a mély gyökerek hallatán. de nem biztos, hogy meghatottságukban…

  • antifülke: megfontolom. csak attól tartok, eléggé beszűkülne a jobboldali kommentelők csapata.

  • enterprise: lesz hát. négy év múlva. egyébként, ha javasolhatom, otthon zsidózzon, vagy szűk baráti körben, mivel jelen áthallásos piszkoskodása itt nem kívánatos.

  • Ille,

    visszautasítom, én csak kommunistázni, ávósozni, munkásőrözni szoktam. Ha rosszul hall javaslom az audiológiát.

  • enterprise: olyan rendelés, hogy audiológia nincs. a redszerváltás és a zsidó hitközség belső ügyei közti összefüggést, ha szabad kérnem, fejtse ki, és ebben az esetben visszavonom a zsidózást.
    ne jópofizzon, kisfiam, nem áll jól magának.

  • Ez jellemzo: ki a f.sz ez a Dennis A. Ross. De ha esetleg onrol mondjak ugyanezt akkor meg van sertodeve. Esetleg egy olyan emigransrol van szo aki 3 generacios , tenyleg nem beszel magyarul nem tartja a lepest a magyar politikaval, de esetleg BUSZKE arra hogy magyar a dednagymamaja. Es gratulal egy miniszterelnoknek, ennyi es nem tobb.

  • akarki: deutch tompit idéztem, ez az ő stílusa. én nem vagyok megsértődve, mert rólam tudják, ki vagyok, gyanítom, kanadában és az usa.ban is. viszont nem vetemednék ekkora seggnyalásra. ez nem gratuláció volt, hanem kinyilatkoztatás. miért is kellett neki, teljesen ismeretlen vizesnyolcasként lelkesednie? köze?
    pláne, ha nem tart lépést a magyar politikával, mert akkor csak bojt orbán díszkardján!

  • Ille István
    2014 április 10
    8:12 de.

    Ille, ez elég triviális. Zoltai(iskolázatlan, munkásőr, MSZMP, 56-os pufajkás múlt) eltávolíthatatlanul ücsörgött pozíciójában sokak ellenére, 1991-óta, a Rákosi/Kádár eredetü baloldal sokszoros kitüntetettjeként. Most már nem ül ott.
    Ez rendszerváltás a hitközségben is (mint Kovács Laca, Lendvai Sipike gyorsuló eltűnése a közéletből/MSZP – Az utolsó mohikánok között Gyurcsány(Apró klán) még nem tünt el). Amúgy a „Szombat” magazin publikus kommentjét idéztem.


    Audiológia – Rózsakert Medical Center (hallásvizsgálat), általánosan elterjedt szóhasználat6szakkifejezés erre a dologra.

  • „Az E.On Hungária és a Budapest Airport német vezetője is szívélyes, baráti hangulatú levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a választási győzelemhez, egyben erőt, egészséget kívánva a munkájához. Nem, ez nem 1972, hanem 2014.”
    erőt, egészséget, orbán pajtás!
    meg kell dolgozni a kiemelt stratégiai partnerségért – mai újbeszélül, fideszről magyarra fordítva azt jelenti: amíg rendesen tejeltek, nem baszunk ki veletek, nem akarunk államosítani, maradhattok magyarországon. de, ha nem, megnézhetitek magatokat!
    csak a fidesz!

  • enterprise: azzal, hogy ide idézte, eleve letette a voksát a gyanúsítás mellett.
    amúgy: audiológia (lat.-gör. ‘hallástan’): a hallás élettanának, patológiájának tudománya, ideértve a hallássérültek hallásvizsgálatát, fülészeti kezelését és hallókészülékkel való ellátását.
    upppsz.
    szokjon hozzá, hogy utána nézzen a pontos jelentésnek, mielőtt beidéz valamit, maga nagyon egyszerű emberke 😀 amiről maga beszél, az az audiometria (hallásvizsgálat) 😀
    ezzel az apró-klán szövegével meg javaslom, forduljon orvoshoz. a rögeszme gyógyításában ma már az elmegyógyászok egész jó eredményeket tudnak felmutatni.

  • Ille,
    össze vissza beszél, nem gond, megszoktuk már.
    – igen az idézet ide tartozott, logikusan, a valódi rendszerváltáshoz
    – ha valami nem tud: rosszabbul mutat, ha utána eljátsza az oktatót(az előbb még nem hallott az audiológiai rendelésről 🙂 )

  • enterprise: dicséretesen küzd, de hiába valóan. a valódi rendszerváltás nem a zsidó egyházközösség belső gondjain múlik.
    az audiológia nem egyenlő a hallásvizsgálattal, ezen az sem segít, hogy én nem ismerek ilyen rendelést. tudja, nem járok arrafelé, a népkórházban pedig ilyen nincs. amúgy arról is lehetne vitatkozni, hogy helyes-e a kiírás, de hagyjuk, az úgysem a maga szintje.
    amit művel, kicsi pofám, az tipikus terelés, csakhát, magának ebben nincs elég rutinja. vegyen leckéket bodától, ő nagymester ebben!

  • No egy kis érdekesség:
    1962-ben Charles de Gaulle oly módon megváltoztatta a parlamenti választás rendszerét, melynek egyenes következménye volt, hogy a gaullisták ismét többséget szereztek, annak ellenére, hogy ellenfelei előretörtek.
    No ki az aki így tett? Csak a FIDESZ!

    Melyik az a párt, amelyik kormányának miniszterelnökét nem fogadta az USA elnöke, bármennyire is szerették volna?
    Csak a FIDESZ!

  • „A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn meghozott végzésével további három hónappal meghosszabbította Simon Gábor gyanúsított előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt.”

    Sajtóhírek szerint az Ügyészség nem kívánja meghosszabbítani Balogh József (aki előbb tagadta, majd beismerte, hogy ő verte meg élettársát nyolc napon túli sérüléseket okozva) volt Fideszes képviselő elleni vizsgálat április végén lejáró határidejét!
    csak a fidesz!

  • Georgina Bojana

    Kedves Figyelő!
    Véleményem az, hogy bolond lyukból – bolond szél fúj. Ha annyira útál minket, miért piszkítja be a kezét csak azzal, hogy a klaviatúrát ránk „hegyezi”?!
    Feljelentés?! Ezzel soha nem éltem. Aki olyan eszetlenül, gonoszul bánt, azt egyszerűen végigmérem. Tudja: a feje búbjától – a talpáig, szép lassan, aztán vissza. Érezze a szememben a megvetést, amit nem mondok ki, de éreztetek.
    Miért nem mondom ki?
    Mert annyit sem érdemel, ezek után, hogy elmondjam a véleményemet. Most teszem Önnek utoljára, „kedves”.
    No, szóval, Önnel befejeztem az írásbeli társalgást, mert a végén még rám akarja bizonyítani, hogy én voltam Magyarország utolsó hóhérja, aki még akasztott.
    (( 🙂 ))
    Ahogy így olvasgatom a bejegyzéseit, nem gondolja át. Tehát esélyes vagyok erre a „megtisztelő” szerepre is. Az pedig nem volna ok, hogy alig érem el a 160 cm-et?! No és nőből vagyok?! Úgy, hogy Önnel szemben nincs mondandóm. A háta mögött pedig nem véleményezek.
    *
    „Leföstötte” ön – magát itt! – többszörösen is!
    GRATULA!

  • Na a kultúra…a sok hülyeség és hazugság az maradt!!!
    A bunkóknak nincs mit válaszolnom,de HunCanada biztos nem itthon él,ha meg igen akkor nagy gondok vannak vele…
    Olvasni tudni kell ujságot,híreket,TV…
    Aztán 2010-ben 2/3 volt,talán most is az lesz,ha nem is de magas győzelem,míg 2002-ben csak hajszállal…győztek és 2006-ba is csak csalással,ígérgetéssel…nem is tudták végigcsinálni váltás nélkül a ciklust…akkor miről is beszélünk?Bele kellene törődni a nem véletlen vereségbe,
    meg ügye a nagy Összefogás erős bomlásnak indult,mint itt egyesek agya,,,de nyugi!

  • G.B mindig kulturáltan írt eddig,nem kellene szívre venni
    az esetleges hasonlatokat, sértéseket,különösen ha a társai(cikkírók!)
    és a baloldali hozzászólók írásait is olvassa,persze tárgyilagosan!!!!!!
    Ha nem is nyilatkozott,mindenki tudja,hogy ezen az oldalon
    baloldali beállítottságú emberek írogatnak nyilatkoznak,ócsárolnak,hazudoznak és hőbörögnek!

    Eddig G.B-t a nem szélsőséges fenti csoporthoz soroltam,mert ugye a nagy politikában is vannak kulturáltak,önkritikával rendelkező balosok,persze egyre kevesebben(mint itthon most egyedül az LMP,akik nem véletlenül jutottak be a parlamentbe és erősödtek meg
    szinte a nulláról 1 év alatt)……..míg az „egylet” nagyot bukott!!!

  • Szarcsi
    Pattintsd ide a fidesz programját, addig másról ne prédikálj.
    Te mindig olyan jól informált vagy, bennfentes infókkal is rendelkezel.
    Legalább a kétharmados győzelem után had tudjuk meg, mit tervez a felcsúti félistened az országunk ellen.

  • Marcsi
    2014 április 10
    4:12 du.

    Marcsi kedves, kifejtené bővebben, hogy mire gondolt, amikor hozzám intézte az alábbi sort:

    „..HunCanada biztos nem itthon él,ha meg igen akkor nagy gondok vannak vele…”

    Nehéz így kommunikálni, amikor azt is nekem kell kitalálni, hogy Ön mire gondol éppen, pedig szeretnék értelmes vitát ( a szó klasszikus értelmében véve eszmecserét folytatni), de nagyon kellemetlenül megnehezíti ezt a fajta párbeszédet. Tegye félre a gyűlöletes magatartását, és beszélgessünk ahogy illik!

  • Azért emlékezzünk meg ehelyt az Ismeretlen Választópolgárról, aki a Szent István körúton a „CSAK A FIDESZ!” szlogent „CSAL A FIDESZ!”-re helyesbítette.

  • A cselcsinek,
    nem válaszolok,mert pimasz,arrogáns,felsőbbrendűségben megnyilvánuló,alávalóságával,nem Kertész szerinti „alatt-valóságával” vakargassa a 3.14…ját,nem az én idegeimet.
    Antifülke!Majd mindenben egyetértek veled,de szeretném,hogy vedd tudomásul a következőket:Igaz,hogy nem vagyok matematikus,de szabadalmi jogom van a 3.14 csára.Én említettem elsőként seggedi 3.14csa nádot.
    ENTER-price(héberül kurvát jelent).
    Volna 1,2 javallatom.Először is foglalkozzon a nagy szónoki tudással megáldott sikkasztójával,aki élete végéig nagyszerűen élt Amerikában a nemzeti vagyon eltulajdonításából.Utána ne feledkezzen meg jehosua ben szentlélekről sem zsidózási ügyleteiben.Ezek a maga világába tartoznak.Ne dugja az orrát minden seggbe.A maga kis világa manapság bizony a bányászbéka alatt regnál.
    Figyelőt,pedig hagyjátok békében!Sok lükeséget ír,de ezzel satíroz valamit,aminek mibenlétét én nem írom meg.Ő nem saját magát adja.Magam részéről nem vitázok Vele.Nekem Ő így jó, ahogy van,mert ismerem az indítékait.

  • antifülke
    2014 április 10
    5:03 du.

    Hogy is kérhetsz ilyet antifülke. Marcsi egy tipikus Fidesz fan, aki szerint 2,1 millió szavazó az a többséget jelenti, aki nem képes azt megmondani, hogy hat-hétszázezer elpártolt, kiábrándult választó az pozitív vagy inkább negatív üzenetet hordoz, aki szerint egy ország jövőjét meghatározó választási program az lehet mindösszesen egyetlen szó is. …és ezek csak az elmúlt 48 óra -hogy is mondjam- sületlenségei Boda nénitől.

  • cselcsi,
    ahogy G.B.hez merészelsz pofátlankodni az elképesztő.Nem hiszem,hogy megengedné a konyhakövének a felmosását.A kultúráról ne írj,mert az nem a te mosóteknőd.Halvány lila gőzöd sincs róla,hogy egy héber eredetű szót használsz.Márpedig a te szádba minden beleillik,de nem egy héber szó!Jól van,csibém?Akkor ebbe maradjunk!

  • antifülke
    2014 április 10
    7:00 de.

    Melyik része is volt hazugság szerinted a kommentemnek, A.G.?
    A hozzászólásom első felével téged idéztelek, a második pedig egy megállapítás volt:)
    Melyik zavar ilyen nagyon?:)

    Ezt írtam.
    2014 április 9
    8:51 du.

    antifülke
    2014 április 9
    4:04 du.

    Ejnye, kedves A.G.
    “külföldi demens szatyor”-nak nevezni Figyelőt, nem túl elegáns dolog. Egyébként külön figyelmet érdemel a nevedhez tartozó ábra, szerintem nagyon találó:)

    Az pedig, hogy nem magad választottad azt az ábrát, egy dolog, ettől még nagyon illik hozzád:)
    És ne hisztikézz, mert összekócolódik a hajad:)

  • Richárd április 10.3:33.
    Előre kell bocsájtanom,hogy Bartus Lászlónak tudásának írásainak a mai napig tisztelője vagyok,függetlenül attól, hogy január elején kirúgott az AN-ról.majd ugyan aznap tisztelettel a véleményem hátrahagyva elköszöntem az BL-tól.
    2014 január 11-én szombaton megjelent egy írása,-
    A legitimáció kérdése, címen ,–ebben fejtette ki azon véleményét,hogy a párt elkötelezettek véleményére nem tart igényt-Csak a bojkott hirdetőire és támogatókra számít.
    Meg kell vallanom,-nagy volt a kavarodás a fejemben,-bojkottálni vagy szavazni.Januárban még minkét lehetőséget tudtam volna támogatni,ha látom hogy jól szerveződik , márciusban már nem- ugyan is a Fidesz a bojkott kivédésére alakították meg a kamu pártokat,természetesen a Fidesz hathatós segítségével.
    Bartus Lászlónak a fent nevezett írásában úgy érzem,hogy igaza van,–én viszont voltam szavazni,mert váltani szerettem volna , és bukás lett a vége, pedig Bartus úr figyelmeztettet–ki érti ezt kedves Richárd.
    Egyenlőre legyen az a mentség,hogy nagyon egy oldalra lejtett a pálya,–de voltak más gondok is .

  • Antiész!
    Olvass (ha tudsz?..)újságot,választási plakátot(értelmezz ha tudsz?…) meg hallgass
    tv-t több csatornát,főleg, ha itthon élsz,meg arra is figyelj,hogy már most pár nappal a választások után is
    több dolog megvalósult(újabb rezsi csökkentés,kibővített
    csp.támogatás stb.)Ha nem itthon élsz akkor fogd be…..a
    p…..d!Szavaztál? igen?…na akkor is ez van!!!
    Egyébként a külföldi magyarok voksainak 90%-a a Fideszt
    támogatta,végleges eredmény holnap!!!

  • HunCanada!
    Tisztázzunk valamit nem én gyűlölködöm,hanem az itteniek én
    csak a tényeket,az eredményt írtam meg és a véleményem amihez jogom van pláne,hogy én itthon élek,maga meg nem sokakkal együtt nem,akik itt próbálnak…sértegetni a rájuk jellemző stílusban!
    Túl van ragozva a dolog,mindenki arra szavazott akire akart,kint is!Ez lett az eredmény,bele kellene nyugodni!

  • Marcsi
    Maga és a tények olyan messze állnak egymástól mint Makó Jeruzsálemtől, de fogalmazhatnék durvábban is, így inkább javaslom a mai esti Andaxin adagjának a bevételét, még mielőtt becsavarodna a saját osobaságába

  • Marcsi!!!!!!!
    Mi előtt válaszolnék,én kaptam az -Antiész titulust???erősítse meg.

  • ghost!

    Én még nem vagyok olyan állapotban mint itt sokan és egyre többen….talán jelentkeznie kellene egy csoport terápiára,addig amíg önkéntes….!
    Egyébként nagyon szórakoztató,hogy egyesek így be tudnak gerjedni,szerencsére sok dolog engem és az itt hozzászóló
    tárgyilagos embereket igazol,na meg én nem vagyok sem politikus,sem érdekember….nem mások pocskondiázásából,politizálásból élek mint itt sokan!
    Egyébként aki őrjöng,sérteget,gyűlölködik az maga is tudja,hogy nincs igaza persze normális társalgásra képtelen és csak lejáratja magát,mint legutóbb a baloldal!

  • Pecor!
    Téved én antifülkét nevezem antiésznek és akkor még hozzá képest túlságosan is finom voltam!
    Vagy a cikkhez általánosságban szólok hozzá,vagy konkrétan
    ahhoz,aki velem személyeskedik,és meg is nevezem,persze az
    általa közölt néven és nem alpári átfogalmazásban!

  • Marcsi köszi a választ,ezt nem tudtam.

  • Marcsi kedves!

    Nyugi, nyugi ne idegeskedjen, mert a még a végén kényszerzubbony lesz a vége.
    Mellesleg az őrjöngős szövege uncsi, ha lehetne valami újat. Tudja óvoda kiscsoportjában szokták a gyereket ennyire ismételni magukat.

  • Georgina Bojana

    Köszönöm, hogy többen tudják mit és miért, úgy írok, ahogyan.
    Tudok örülni, hogy nem pusztába kiáltott, bocs’ írt szó – amit ide „bebillentyűzök”.
    Jó tudni, hogy vannak, akik felismerik, hogy „szembe huszár” vagyok, tehát azonnal reagálok a jóra is, meg a rosszra is. Nem a „hátszelet” erősítem.
    *
    De azt mindenképpen megköszönöm, hogy egyre többen értik, miért is írok ebbe az újságba?
    Okkal teszem.

  • boda: maga csak akkor lesz finom, ha roston sütik, médiumra 😛
    megszámolta már, mekkora szókészlettel dolgozik? vékony 120-130 szó. 😛
    mondja, ki volt az irodalom tanára? remélhetőleg már rég elhalt, mert különben ugyancsak szégyenkezne maga miatt!

  • Georgina Bojana

    István, István…!
    Bodához milyen szószt kínálsz? Csípőset, vagy édesebbet?
    Hú, a végén még itt Boda-pecsenye lesz?!
    Kést, villát hozzak, vagy már van a készletedben?
    No, akkor csak szalvétát és Astrix tablettát, hogy el ne csapjam a hasam!
    No meg némi vörösbort, Tihanyi Cabernet-et, Soproni kékfrankost, vagy inkább szekszárdi vöröst? Jó lesz?
    (( 🙂 ))
    Térülök – fordulok!

  • G.B: a következő CCCP visszaemlékezésben szó lesz a kazanyi kolhozpiacról. ott majd megolvashatod a bodák kiporciózásának módját 🙂

  • G.B.: bodát illetően a CCCP következő részében a kolhozpiac félmarha porciózási szokásának bemutatásával fogok szolgálni.

  • Georgina Bojana

    (( 🙂 ))

  • G.B is besorolt a hiteltelen sértegetők közé!
    Na nem én kezdtem,próbáltam normálisan és tárgyilagosan nyilatkozni róla,de aki ennek a fórumnak „maradéktalanul behódol” az előbb utóbb azonosul vele,így bizony könnyen kitalálgató,hogy kire szavazott(ami nem lenne baj),meg ugye Figyelő megjegyzése
    sem tűnik teljesen alaptalannak….Na kibújik a szög a zsákból…..!Hát a még magukat semlegesnek…normálisnak ?
    mondók is csak lejáratják magukat?!!
    Hát „egységben az erő”?….vagy nem? Szánalmas…!
    Választ nem várok senkitől,de G.B-től sem!!!
    Mindent értek!!

  • G.B!
    piszkosul sikerült lejáratni magad,mint itt sokan,meg a nagy
    politikában a baloldalon!!!
    csak az az undorító,hogy sokáig próbálod ” mézesen-mázosan”
    finomkodva becsomagolni…a mondanivalód,aztán mégis csak
    adod magad…..!
    Na ennyi,,egészségedre!!!!!

  • G.B!
    Az is bizonyítja a különbséget köztünk…hogy én (naivan)
    feltételeztem..a tisztességedet,tárgyilagosságodat…Te meg rácáfoltál erre…
    na ezen el kellene gondolkoznod!(enyhén… szólva álszent vagy!!!)de nem hiszem,hogy nyerő…semmilyen vonatkozásban!!!
    Na nyugodj bele,többeknek ez a véleménye,akkor is ha nem írják meg!!!!

  • Georgina Bojana

    Kedves Marcsi, figyelemre méltó a véleményed. Ahhoz képest, hogy milyen jellemtelennek tartasz, több hozzászólást is írtál hozzám.
    Nem vagyok, soha nem is voltam mézes sem, de mázos sem. Két okból, a mézet én is szeretem, enni, különösen a selyemfű mézet! Nagyon finom! Aztán a máz hamar lepattan, így nem „mázazom” magamat.
    Elképzelhető, hogy siket fülekre találok, így HANGOSABBAN ÜVÖLTÖM kedves Marcsika a füledbe: azt mondom, írom, amit gondolok! – Amire gondolok, azt mondom, sőt azt is írom le, bármennyire is fárasztó ezt Neked elhinni. Sajnálom. A többszöri hozzászólásodat, figyelmedet megköszönöm!
    (( 🙂 ))

  • Georgina Bojana

    Hjaj, még elfelejtettem, hogy megköszönjem, Marcsi, hogy „többeket” meginterjúvóztál – személyemet illetően. Mivel pontos forrásból, tehát Te tudod, megkérdezted, így tiszta lelkiösmerettel közvetíted is, miszerint „…Na nyugodj bele,többeknek ez a véleménye,akkor is ha nem írják meg!!!!”
    *
    Erre nem is gondoltam, hogy ilyen kemény háttérmunkát végzel. Megköszönöm! A kritika mély és építő! Majd lemegyek szintre és felépítem.
    Jó?
    (( 🙂 ))

  • dakota
    2014 április 10
    9:13 du.
    Figyelőre írtam, hogy hazudik. Azt írtad, nem elegáns leszatyrozni az öreglányt, én erre írtam, hogy hazudni sem elegáns a részéről.
    Kéne tudni szöveget értelmezni 🙂

  • Marcsi
    2014 április 11
    3:02 du.
    Szarcsi, mit értelmezzek azon a választási plakáton, hogy csak a fidesz?
    Ez volt a programjuk?
    Vagy annyi lenne egy országot vezetni akaró párt programja, hogy rezsicsökkentés a szolgáltatók kárára?
    Ez csak az idiótáknak választási program, épeszűeknek ennél jóval több kellene.
    Neked bőven elég volt annyi is, rólad beszélt a félistened, amikor félázsiaizott…

  • G.B!
    Te kezdtél el kart karba öltve gúnyolódni rajtam Illével…
    hiába itt mindenkit megfertőznek!
    Régebben tiszteltelek,félreismertelek…aki velem ok nélkül szórakozik annak nem maradok adósa.
    Egyébként a vallási hovatartozásod meg a cikkeid alapján eddig is tudni lehetett,hogy melyik párttal szimpatizálsz,azzal,hogy próbáltál ködösíteni nem tudtál senkit sem megtéveszteni…mert ugye az ész nem csak a Ti oldalatokon van,akkor sem ha ezt állítjátok!
    Semmi bajom a hiteddel,az ebből is következő pártszimpátiáddal,de azzal igen,hogy néha kiesel a „jó modorú tárgyilagos kislány”szerepből,mert ugye ez csak
    egy felvett póz….és néha magadat adod!
    Na sebaj ezen az oldalon nagy csalódás nem érheti az embert,sérelem?(na ne..)meg pláne nem!
    Ha nem szerepet játszanál nem zökkennél ki!

  • antiész!
    Te nem vagy nekem partner abban,hogy vitázzak veled!
    Aki akarja az ismeri a Fidesz programját(én és sokan igen)
    majd ha az itteni elmebetegek tájékoztatnak
    a gittegylet …pártjainak különböző programjairól?(amik ugye nincsenek szinkronban!!!),akkor talán én is felsorolok pár pontot,de nem egy ilyen bunkó alaknak, mint te vagy,aki úgysem értené!!!Dugulj be és igyál tovább elkeseredésedben!

  • HunCanada!

    Hát visszaolvastam egy pár hozzászólást,szintén besoroltunk?
    Na nem baj,csak szeretném megkérdezni,hogy maga néni vagy bácsi?
    mert „hunnan”..tudjam,a névből nem derül ki(az enyémből igen,hogy nő vagyok),nem tudom hogyan szólítsam?
    Persze ennek ellenére, ha úgy adódik,hajlandó vagyok vitázni,természetesen normális hangnemben és a szabad időmben,amit szerencsére nem a politika tölt ki!

  • Szarcsi
    Te háttal ülsz a mikrónak, idióta, azt hiszed a falra vetít. Én nem vagyok neked vitapartner?
    Te nem szívességet teszel nekem, ha bemutatod a fideszed programját, hanem bebizonyítod azt, hogy nem csak egy szarkeverő, hazudozó görény vagy, hanem van a szavaid (betűid) mögött igazság.
    De mivel erre képtelen vagy, így csak terelsz, és majd ha jók leszünk, pár pontot felsorolsz. Te tényleg ekkora hülye vagy?
    Azt hazudod, hogy az ellenzéknek sincs programja, holott itt mutattam be, direkt a te fajtádnak Bajnaiét.
    antifülke
    2014 április 9
    4:04 du.
    Ha kéred, küldöm a DK-ét vagy az mszp-ét is. Még Schmuck Andornak is különb választási programja volt, mint orbánnak.
    Csatolj be egy linket, amin a fidesz választási programja van, és addig vissza se gyere, amíg nem teszed meg, mert abban az esetben csak egy hiteltelen szarházi vagy!

  • Georgina Bojana

    Kedves Marcsi,
    sajnos kiábrándítalak, nem játszom a szerepet. Élem, az IGAZI életemet, minden áldott napomon.
    Igaz, vannak nehézségeim, nem is titkolom, mint mindnyájunknak. De ennek ellenére hidd el, nagyon szép az Élet, ne bántsuk egymást.
    Gondolatban küldök egy csésze béke teát! Te karakter vagy, egy szín a fórumban.
    Tudomásul kell vennünk, hogy minden véleménynek van ellenvéleménye. Így vagyunk kitalálva. Attól még mindegyikünknek igaza is lehet – a saját oldalán. És ha nem?
    Hát ott egye meg az egér! Egyik oldal mondja, a másik pedig nem bólint rá.
    Ez így van, mióta a világ, világ!
    (( 🙂 ))

  • antifülke
    2014 április 14
    1:29 du.

    Meg kellene tanulni fogalmazni, A.G.:)
    Csak azt lehet olvasni, amit leírsz, amit gondolsz, azt csak te tudhatod 🙂 Kommunikációból kettes alá, tanár úr:)

  • Na maradjunk annyiban,hogy itt mindenki elmondhatja a véleményét a cikkről,vagy egymással is lehet vitázni,persze
    normális hangon ,érvekkel egymást tiszteletben tartva…
    Na ez itt úgy nyilvánul meg,hogy az „állítólagos ” liberális,demokrata fórum azon kívül,hogy eleve gyűlölködő,gyakran teljesen hiteltelen,felkészületlen cikkeket ír,a más véleményen lévőket alpári,bunkó stílusban
    kiosztja.Hát ez van itt kicsiben(fórum) és a nagypolitikában is
    baloldali hazugság,bunkóság és jobboldali kulturált színvonal,hitelesség,na ezért is győzött a kormánypárt,nem
    véletlenül!!!!
    Az emberek többsége a szélsőségeseket nem igazán díjazza,bár a Jobbik szélsőjobboldali,de van annyira hiteles és kulturált,hogy hamar beéri,ha le nem hagyja a
    szélsőbalt!!!!!!

  • G.B!
    Ja igen valóban tudomásul kellene venni,hogy mindenkinek van véleménye és van ugye ellen vélemény is,csak az a baj,hogy
    itt a balosoknak ez nem megy.!!!!!!
    Egyre inkább az a véleményem,hogy ez nem egy demokratikus
    fórum,hanem a régi MSZMP szellemének a hirdetője,amikor
    önálló gondolat nem lehetett,csak nekik volt igazuk,kötelező volt arra az egy pártra szavazni,meg ugye többeket el is vittek…..Na be kéne látni,hogy változnak az idők!!!
    Meg ugye egy szabad országban eltérő világnézetű és vallású
    emberek élnek és ha a többség nem bántja a kisebbségeket
    azoknak sincs joguk ezt megtenni(pláne..) a többséggel
    szemben,meg a történelmet nem kellene kiforgatni(mások
    fájdalmát,sérelmeit is el kellene ismerni)ugyanis tolerancia nélküli gyűlölködés csak gyűlöletet szül és
    jogosan!Ennek ellenére szerencsére sokan vannak akik nem hagyják magukat provokálni,de akik mégis megteszik ne csodálkozzanak a következményeken…!

  • Ami illét illeti hát sokak szerint igen jó a szókincsem,meg
    irodalomból is jó voltam,hogy ő mit állít az nagyon nem számít!Szerencsére nem csak ezt a fórumot olvasom….
    Törődjön csak asher, Geyza,el-fusi,no meg N.Juditka,meg a többi értelmiségi szókincsével,értelmetlen mondataival és nem mellékesen az primitív,alpári stílusával amire ő mint „vezérszónok” is nagy hatással van (sokat vannak együtt a kocsmában…)
    Aztán az is nagyon érdekes…hogy ille egyfolytában magát dícséri ,hiányérzete van….ha már egyre többen leminősítik!!!

  • Kedves Marcsi: Lehet, hogy gazdag a szókincse de már hónapok óta csak gyalázza a baloldaliakat. Értelmes hozzászólása már nincs, csak a sárba tiprás és a köpködés. Csörtéket vív bizonyos emberekkel teljesen értelmetlenül. A normális csak az aki azt írja ami magának tetszik. Azokhoz viszont törleszkedik pedig így nekik is kellemetlen ez. Mindenkit kocsmában lát vagy szeretne látni (Csak háromszor találkoztam Illével, mind a háromszor Ő határozta meg a helyet. Egyszer sem kocsmában. De egyszer első osztályú étteremben egyszer pedig az otthonában). Fuserrel is találkoztam kétszer egyik sem kocsmában történt. És tudja ha olyan lenne amilyennek látni akarja akkor nem lenne ilyen finom kedves felesége.
    Véleménye mindenkinek van de saját véleménye kevésnek. Az irányított vélemény hamar kibukik és semmit sem ér.
    A csak a Fidesz gondolat körül forog állandóan. Ez nem egy széles látókör.
    A gazdag szókincset és gondolkodásmódot úgy lehet bizonyítani, hogy papírra veti. De maga nagyon jól titkolja. Csak magán múlik, hogy ez változzon.

  • Marcsi: „Egyre inkább az a véleményem,hogy ez nem egy demokratikus
    fórum,hanem a régi MSZMP szellemének a hirdetője,amikor
    önálló gondolat nem lehetett,csak nekik volt igazuk,kötelező volt arra az egy pártra szavazni,meg ugye többeket el is vittek”
    Akinek erre nem a fürer és pártja jut eszébe,annak sürgősen be kéne venni a gyógyszerét,de minimum megtisztítani a szemüvegét a narancslétől.
    Bojana: Valahol olvastam,hogy a név meghatározza a sorsod. Nem hiszek az ilyenekben,de amikor az írásaidat olvasom, mindíg az az érzésem,hogy rád ez igaz,ilyen szép névvel nem lehet más,csakis igaz emberré válni. Tehát nem kell mentegetőznöd,aki nem érzi,hogy magadat adod,annak van szégyellnivalója.

  • Szarcsi
    A fidesz programját megint elfelejtetted betenni a nagy semmik írása ( és önmagad fényezése) mellett.
    Tehát továbbra is csak egy hiteltelen szarházi vagy!

  • marcsi: hogy mije van magának? jó szókincse? már a kincs is túlzás a maga esetében 😛

  • Georgina Bojana

    Kedves Nyizó!
    Megköszönöm, amit rólam írtál. Valóban EZ a két név, a VALÓDI neveim. Én is nagyon szeretem mindkettőt. Szinte elválaszthatatlanul. Hálás is vagyok ezért Édesanyámnak és Dédanyámnak.
    *
    Természetesen én is követek el óriási baklövéseket, mint más emberek. Ez természetes. Aztán, meg is lehet ám engem győzni, hogy hülyeség, amit bármi okból követek, vagy úgy gondolok. De meggyőzni tudni kell, nem lealázni, hogy ilyen meg olyan vagyok.
    A meggyőzést értékelném, a lealázás miatt szomorú vagyok, hogy ismételten ez az egyszerűbb megoldása a másik félnek. Nem a meggyőzés.
    Ez a szomorú!

  • G.B, ugyan, mit vártál bodától? érvei sose voltak, szóhasználata sablonos, gyökös fideszes, tesco gazdaságos agyával legtöbbször fel sem fogja a cikkek tartalmát, de a pavlovi reflexei beindulnak, és habzó szájjal ront neki mindenkinek, aki nem a fidesz taplnyalója (mint ő).

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    Marcsink ismételten prüszköl majd e bejegyzésemért. De az általad leírtakra nem tudok ellenérveket felsorakoztatni.
    Miért?
    Marcsinknak nincsenek olyan bejegyzései, amit előbányászhatnék és azokat kijegyzetelve, az általad leírtakat megvétózhatnám.
    No igen, elképzelhető, hogy Marcsinknak még arról sincs fogalma, mit is jelent ez a szó, hogy megvétózni. Valóban az alapokról kellene kezdeni?
    Nosza, akkor kezdjük az alapokról. Senki sem született tudással, sőt minél többet tudunk, minél többet olvasunk, annál jobban ráébredünk, milyen vékonyka az a szelet, amit mi tudásnak hiszünk. Ennek ellenére, mind a mai napig olvasok, olvasok, nem bulvárt. Szépirodalmat, pszichológiát, verseket, történelmet, életrajzokat.

    Habzsolom a könyveket, de a YouTube-on teljes színházi előadásokat, a klasszikusokat is örömmel megnézem.
    Ennek ellenére, valóban úgy érzem, mintha egyre kevesebbet tudnék.
    Mennyi minden van, amit még nem olvastam, nem hallottam, s egyre telhetetlenebbé válok. (( 🙁 ))
    Gondolom, sejtem, ezzel sokan így vagyunk.

    Csak azt szerettem volna érzékeltetni, az alapokról indulunk, sokat teszünk azért, hogy ne ott álldigáljunk, mégis egyre jobban úgy érezzük, ez is kevés, meg az is kevés…
    Hiába, beismerem, nagy a kultúra iránti éhségem, vagy telhetetlenségem?!
    Ezért aztán van mondandóm is. Úgy érzem, ha nem tehetem nyilvánossá ezt vagy azt a véleményemet, megfulladnék. Ezért írok. Fórumokba reagálok.
    Beismerem. Régen ebben és nem ettől a kultúra iránti éhségben „szenvedek”.
    (( 🙂 ))

  • Marcsi
    2014 április 16
    3:18 du.

    „Jobbik szélsőjobboldali,de van annyira hiteles és kulturált,hogy hamar beéri,ha le nem hagyja a
    szélsőbalt!!!!!!”

    Hát a jobbik már rég lehagyta a „szélsőbalt”, a Thürmer Gyula féle Munkáspártot nem volt nehéz.

    Bizonyára erre gondolt, mert feltételezem, hogy tudja és ismeri a politikai irányok meghatározását.

  • huncanada: ne tételezz fel túl sokat bodáról! ő csak egy irányt ismer. azt az irányt, ami az orra előtt lévő alfél felé mutat, amit aztán élvezettel illet nyelvével 😀

  • Georgina Bojana

    István, István…
    (( 🙂 ))
    kissé megperzselődött a monitorom, annyira csípős, amit leírtál.

  • István Azért tételeztem fel, mert Marcsi mindenben otthon érzi magát, és már nem először írja, hogy „szélsőbal”. Ha pedig a szocikat minősíti helytelenül szélsőbalosoknak, akkor ki van a baloldalon?? Ez az egész magyar tudatlanság a fejekben egy nagy VÍGSZÍNHÁZ, jelen esetben Marcsi mondata -de jóhiszeműen feltételezem azt, hogy csak elírás részéről a „szélsőbal”.

  • nahát, boda, hogy maga milyen jól informált! honnan tudta, hogy sokat vagyunk együtt a kocsmában? noch dazu, a jobbikos kocsmában – a tulaj ugyanis nagy tekintélyű jobbikos – na, azt hallaná, ami ott megy! 10 perc alatt több cigányozás, zsideszezés, zsidózás hangzik ott el, mint morvai hisztikénél egy egész ülésszak alatt se 😀
    az pedig, hogy maga szerint értelmetlenek a mondataink, azzal lehet összefüggésben, hogy maga nem érti azokat 😛

  • Bojana:egyetértek,a meggyőzés híve vagyok magam is,a hibák és baklövések csak arra valók,hogy okuljunk belőlük,ki hogyan, állítólag jobb a másokéból 🙂 (én mint kos,a sajátomból) de van aki sosem tanul,mert már MINDENT TUD,na ezektől kell óvakodni!
    Marcsi: ne add fel,ezek a falusiak összetévesztenek a répával,azt szokták így egyelni! különben is az a legény aki állja!
    Bojana,István: mifelénk a földön fekvőbe tilos rúgni,kérlek te se tedd! Marcsi nélkül szegényebb lenne egy színfolttal ez a site. Várjuk ki,hátha valahol elbotlik és leesik róla a narancsos szemüveg. Különben is gondold végig,ha mindenki csak bólogatna egymásnak,milyen egyhangú lenne! 🙂

  • Georgina Bojana

    Kedves Nyizó!
    Pontosan azért jajgatok, hogy minél többet látok-hallok-olvasok, jegyzetelek, annál kevesebbet tudok. Legalábbis az az érzetem, hogy mennyi mindent MÉG nem olvastam, nem láttam,folyamatosan információ-éhségben szenvedek. No meg, az a bajom, hogy még ezt sem olvastam, azt sem hallgattam stb. stb. a végtelenségig.
    *
    Nem, nem bántom Marcsit, valóban egy ellentmondó színfoltja a fórumoknak, ahol véleményt ír.
    *
    A narancsos szemüvegre való utalásod telitalálat. Sajnos nagyon sok ember az, akik a megtévesztettek csapatába tartozik. Ő is, csak még erre nem ébredt rá.
    *
    Véleményeddel egyetértek abban, hogy a bólogató emberek, meg azok, akik úgy kezdik a mondandójukat, hogy „csatlakozom az előttem szólóhoz/íróhoz”, azok unalmasak. A színes, érdekes és egymásnak ellentmondó vélemények tartják életben a fórumokat. Ez alól nincs kivétel.
    *
    Rendben!
    *
    Boldog ünnepet kívánok Neked, ha addig nem találkozna a véleményünk.
    No de, a Többieknek is a legjobbakat kívánom! Egészséget, boldogságot és minden, minden jót!
    G.B.

  • G.B. valóban az. színfolt. dehát, egy paca is az. hát még egy narancsszínű paca 😛

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    valljuk be, a narancsszínű paca nélkül, szürkébb lenne az életünk.
    Legalább Marcsitól tudjuk meg mi a tutttttiri!
    (Legalábbis Ő azt hiszi…)
    🙂

    Tévedni, meg emberi dolog.
    *
    Marcsink szerint fene nagy tévedésben élünk, mi szerintünk pedig Ő van így, ezzel.

    Mi következik ebből? A véleményeink összecsapnak. Végülis ameddig nem megyünk le „alfába”, addig még szórakoztató is. Csak azt kellene favorizálni, hogy a színvonalra vigyázzunk. Meggyőzni meg lehet próbálni minket, meggyőzetni nem biztos hogy akarjuk magunkat. Ezért aztán megy a „háborúzás”. Ami végülis szórakoztatóbb, mint egy bólogatós fórumon átrágni magunkat.

  • G.B: szóval, amit boda ide öklendezik, azt te véleménynek tartod? meggyőződésnek, azt igen. mert hát, ő meg van győződve. pro is, és kontra is.
    arról is, hogy itt mindenki sültbolond, csak ő villamos 🙂 ehhez még csenget is a kanyarban 😀
    ő tényleg megmondja a tutit. mert neki is megmondják, hol a mennybéli magasságos – akivel rendszeresen konzultál (pedig sehol egy nyamvadt csipkebokor a közelében) hol csak reinkarnációjának, orbánnak a vazallusai – hiszen őt értesíteni szokták. most is, amikor viktor visszaérkezett a kezeléséről, első dolga volt megkérdezni: aztán, emberek, a boda marcsinak megmondtátok-e a tutit?

  • Georgina Bojana

    A mikor viktor a kezeléséről visszaérkezett, utasítása szerint megmondták Marcsinknak a tutttirit.”Tuggya”!

    Tudod, valaki mondta, nem a mi Valakink! Kicsi is, savanyúbb is, de mégiscsak a mi narancsunk!
    (( 🙂 ))

    Az elvitathatatlan, mert töretlenül és fáradhatatlanul írja nekünk, hogy merre forduljunk. Igaz, legtöbbször arra bíztat, hogy „fel”, de hát ezt csak nem vesszük már a szívünkre-lelkünkre?! No erre mi nem tesszük.

    Mi lenne velünk nélküle?!
    Uncsi! Még felébrednünk sem lenne érdemes. Erre nem gondolsz?!
    Hát én igen.
    Gondoltam. Szürke, uncsi lenne az életünk, a fórumok, meg minden.

    Tehát, visszatoltam a kardot a hüvelyébe, vagy tokjába. Nehogy mán bárki is szóvá tegye, hogy én itt hüvelyezek, meg hasonlóak…
    Vannak még Marcsin kívül is, akik erősen félreértik a mondandómat.

  • Bojana kedves,a tudásszomjad emlékeztet egykori önmagamra,amikor is magamba tömtem szüleim könyvtárát,folytatva a városi könyvtárral, stb. ezért nem kell jajgatnod,csak türelem és idő kérdése a dolog kimenetele. Mottónak ajánlanám amit egykoron vallottam: „nem tudok minden nőt magamévá tenni,de ez legyen a főcsapás iránya” (Látod hova vezet,ha nem tudok Marcsi beszólásain töprengeni? 🙂 -de hát te kezdtél el hüvelyezni 😀 )

  • Bojana: P.S.: köszi a pita receptet!

  • „Tisztelt Ügyfelünk!

    Tájékoztatjuk, hogy 2014.06.16-tól a Hitelkártya Hirdetményben található késedelmes fizetés eljárási költsége, a készpénzfelvételi- és a postai csekkes befizetés, a mobilbank szolgáltatás havi díja, a 2012.04.01. előtt megkötött hitelkártya szerződések esetén az éves- és a havi díj az Üzletszabályzat 2.6.13 pontja alapján a KSH által publikált, 2013-as év átlagos infláció mértékével emelkednek.

    Üdvözlettel:
    Budapest Bank

    Mottó: Tőlünk többet várhat el!”

    nakérem. mintha a csuti kiskondás és egyéb részei kijelentették volna, hogy a bankok azután nem fognak áthárítani semmit, ide a rozsdás bökőt!
    hát, én oda tenném nekik azt a bizonyos eloxidálódottat.
    amúgy a banktól tényleg többet vártam el. ha már magyarország jobban teljesít!

  • Georgina Bojana

    Kedves Nyizó!
    Utaltam arra, miszerint „Nehogy mán bárki is szóvá tegye, hogy én itt hüvelyezek, meg hasonlóak…
    Vannak még Marcsin kívül is, akik erősen félreértik a mondandómat”.
    *
    Soha, senkit nem hülyéztem le. Aki valóban az, akkor az a szerencsétlen beteg ember. A beteg emberen pedig nincs mit nevetni. Soha nem tenném.

    Akkor, ha bántani akarok, akkor millió megjegyzés van e helyett a szó helyett, amit elejthetek, s éppen annyira sértő, sőt talán még jobban, mert ritkábban használjuk.
    *
    Ami a csillapíthatatlan könyv éhségemet illeti, ez bizony nem csitul. Szeretek olvasni, még akkor is, ha ezt gyorsolvasásban teszem. Anno’ egy ilyen okításon részt vettem. Egész életemben hasznát vettem az ott megszerzett tudásomnak.
    Van viszont egy visszaütője! Szépirodalmi könyveknél többször vissza-vissza kell térnem egy-egy oldalra, hogy kellően kiélvezzem a szófordulatokat, a leírást. Rá kell szorítanom magamat a „lassúzásra”. Ami viszont ritkán sikerül.
    Így elég érdekesen olvasok. Át-galoppozom a könyvet, majd vissza-visszatérek a számomra érdekesebb, fordulatosabb fejezetekhez. Csak a szépség megéléséért.
    Ez viszont nagy fegyelmet követel, aminek időnként hijján vagyok. (( 🙂 ))
    A „vágtára” vagyok beállítva, a gyorsolvasás segítségével tanultam, dolgoztam, most már nehéz visszatérnem az alapokhoz.
    Időnként sikerül!
    (( 🙂 ))
    Boldog ünnepeket kívánnék Neked és a Többi hozzá- és beszólónak is! – G.B.

  • Ille István: Lehet, hogy ezek a fránya bankok nem azt a kimutatást nézik amit a szavazóknak készítenek. Lehet, hogy van nekik egy reális.

  • Bojana: valamit félreértettél,lécci olvass vissza,”hülyé”-ről nem volt szó,csak „hüvely”-ről és ez nálam beindította a móricka-effektust (t.i.mindenről „az” jut eszébe).
    Az ünnepi jókívánságokhoz én is csatlakozom,úgy neked mint mindenkinek aki tartja,kellemes ünnepeket kívánok!

  • Valóban bámulatos, hogy lehet egy ügyesen átgondolt választási törvénnyel győzni:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201770406568070&set=pcb.10201770414648272&type=1&permPage=1
    és
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201770406568070&set=pcb.10201770414648272&type=1&permPage=1
    Teljhatalom birtokában Magyarországon így győz egy gátlástalan párt!
    de nézzük dinamikusan:
    http://24.media.tumblr.com/cda9727397ad3f3cd0a292bc3f396cd9/tumblr_n3od2bCozr1s06q5zo1_400.gif
    van még kérdés, fidesznyikek?

  • Georgina Bojana

    Kedves Nyizó!

    Valóban mellé lűttem!
    De úgy öregedjek meg „még jobban” – (( 🙂 )) – előre tudtam, ezt a hüvelyes dolgot – nem hagyjátok ki!
    Pasiból Vagy…
    Huncut Az, aki huncutságra gondol!
    (( 🙂 ))
    *

  • Bojana kedves a feldobott labdákat általában leütik.
    Jól látod a dolgot,bár észrevettem, hogy az eltelt évekkel arányosan az agyam kezdi visszavenni az irányítást,és egyre gyakoribb,hogy csak a szám jár. 🙂 Az, hogy a mennyiség helyett a minőség lett a fő csapásirány,csak hab a tortán.
    Amúgy nálam ez nem a huncutság,hanem az egészség nevű fiókban leledzik (ohne 🙂 ).