Mécs Imre: Ideje szembenéznünk a saját múltunkkal

2014 április 17 9:34 de.129 hozzászólás

Nem csitulnak a kedélyek a Szabadság téren

Már egy hete, hogy áll a bál Budapesten a Szabadságtéren. A megszállás emlékmű felállítása körül nem csitulnak a kedélyek! A munkások éjszaka meg hajnalban felállítják a megálmodott talapzat körüli kordont, a tiltakozók délután este meg szétszedik azt! Lassan kezd Kőmíves Kelemen Déva várára emlékeztetni a történet! A munkások már megszokott módon szinte órák alatt szerelik össze azt a kerítést, amit a tömeg rutin szerűen viszont odafigyelve arra, hogy kárt ne okozzanak szétbontanak.

A tegnap azaz április 15-én Mécs Imre is feliratot fújt a kordont borító vászonra, kifejezve ezzel tiltakozókhoz való csatlakozását. Az 1956-os halálraítélt forradalmár beszédében elmondta helyre kellene tenni a múltunkat, meg kellene tanulni a saját magunk múltjával szembenézni és tisztába tenni mindezt. Nemcsak nekünk, de a társadalomnak is ideje szembenéznie a saját múltjával. A liberális párt egyik politikusa, aki egy nemzetközi sajtótájékoztatót hívott össze a szabadságtérre, elmondta, hogy a Tudományos Akadémiától kértek állásfoglalást, ugyanis véleményük szerint a megszállási szobrot még a történészek is kifogásolják. A politikus szerint a kormánynak észre kellene vennie, hogy nemcsak pártok sorakoznak fel a Szabadság téren kifejezve tiltakozásukat, hanem történészek is ott vannak.

A tiltakozók egy szervezetet is létre hoztak a Politikai Okokból Kirekesztettek, Kriminalizáltak Üldözöttek Szervezetét azaz a POKRÜSZ-t. A szervezet egyik alapító tagja Lovas Zoltán újságíró elmondta, olyan szervezet, amely az elmúlt tíz év talán legfontosabb politikai feladatát látja majd el, összeszedi azokat a politikai okokból keletkezett jogsérelmeket, melyek Magyarország uniós tagsága óta keletkeztek, dokumentálja őket, és megpróbál jogorvoslatot találni rájuk –herkulesi munka lesz. És apostoli türelem kell majd hozzá. Meg jó érzék, hogy távol tartsák a szervezettől azokat, akik nem érdemelnek védelmet – ilyenek például a 2006-os zavargások résztvevői. Ne is tessenek próbálkozni a Pokrüsznél – az ő érdekeik védelmét ellátta már a kormány, kaptak amnesztiát, kárpótlást, rehabilitációt és vitézségi kisezüstöt csak azért nem, mert senkinek nem jutott eszébe, hogy kérje nekik. Viszont számíthatnak érdekképviseletre mindazok, akiket akár egyénként, akár közösség tagjaként tiportak meg a politikai döntések: legyen szó rokkantakról, a rendvédelmi erők tagjairól, a pedagógusokról, a diákokról – nem sorolom tovább, az egész megalázott, eltiport, megerőszakolt, sebzetten lihegő Magyarországról. Lovas Zoltán így határozta meg a szervezet alapelveit: Cél: mindazoknak a magyar állampolgároknak az ügyeit összefogni, akiket politikai okokból 2004. május 1, azaz az ország EU-tagsága óta politikai okokból, vagy azokra visszavezethetően életük bármely területén jogsérelem ért, akiket kirekesztettek korábbi életük valamely részének folytatásából, akiket politikai okokból kriminalizáltak, illetve akiket politikai okokból üldöztek.

Ars poetica: A POKRÜSZ pártsemleges, emberjogvédő és jogérvényesítésért küzdő, a jogérvényesítést elősegítő szervezet. Soraiba várunk minden érintettet, az érintettekért harcolni akaró szimpatizánst, azaz magánszemélyeket, illetve minden olyan szervezetet, amely a POKRÜSZ céljával egyetért, a maga módján is cselekszik a POKRÜSZ szellemével összeegyeztethetően. A POKRÜSZ tehát cselekvő gyűjtőszervezet.

Feladatai: Az érintettek eseteinek befogadása, dokumentálása, az anyag hozzáférhetővé tétele itthon és külföldön. Az összegyűjtött anyag elemzése, kutatása, a megfelelő történelmi és jogi következtetések levonása, az összegyűjtött anyag jogi szempontból hasznosíthatóvá tétele. A továbbiakban: harc az érintettek és az újabb áldozatok későbbi erkölcsi és anyagi rehabilitációjáért, lehetőség szerint számukra jogsegély nyújtása.

A sajtótájékoztató után némi várakozás következett, nem is kevés – ugyanis nagyon nem mindegy, hány órakor dől le az a kordon. Rendészeti szempontból nem mindegy. Az engedély ugyanis adott időpontra szól, előtte, utána bontani törvénysértés, akármilyen különösen is hangozzék ez az avatatlanok számára. Tehát, ha felhangzik a kérdés jobbról „Miért tűrik?” arra az a válasz, hogy azért, mert a rendőrség engedélyezte. És ha felhangzik a kérdés balról „Miért nem döntjük le most, azonnal, végleg?” arra az, hogy azért, mert arra nincs engedély. Ez egy ilyen játék, szabályokkal, amiket be kell tartani. Nem vagyunk futóbetyárok, haramiák. A kordon hat órakor ledőlt, előtte Mécs Imre beszédét hallhatták az egybegyúltak, sőt, egy Ady-verset is, és utána mindenki hazaindult. De – sajnos szokás szerint – nem mindenki mehetett békével.

Igen, az idézések… tegnap valóságos idézés-özönnel lepte meg a nagyérdeműt a rendőrség, körülbelül húszan csatlakoztak a Köztörvényes Festők Társaságához az éber őrök jóvoltából. És mivel a sajtótájékoztató előtt maga Mécs Imre is felfújt egy feliratot az épp aktuális ponyvára – őt is idézésben részesítették.

Igen 1956 halálra ítélt hősét, a rendszerváltás ikonját, a magyar politikai élet állócsillagát beidézték a rendőrségre, ma 12:45-re, falfirkálás útján elkövetett károkozás címén. Azt már nem is mondom, hogy se fal, se firka: csak azt mondom, hogy ez gyalázat. Az Orbán-rendszer elérkezett 1957 júliusába. Mécs Imrét ugyanis akkor rabosították először.

mécs vallomása

Mécs Imre elmondta: „tőlem nem kell ujjlenyomatot venni, elég elővenni a régit.” Hát ide jutottunk.  Sose mondjuk, hogy ennél nincs lejjebb, mindig van, mint esetünk is mutatja. Felkészülnek a vérbírók?

Mécs Imre (Fotó: K2Press)

Mécs Imre (Fotó: K2Press)

Természetesen válaszul ma, 12:45-re szolidaritási flashmobot hirdetnek a Szalay utcai kapitányság elé (Budapest, V. ker. Szalay utca 9-11) Mécs Imre hívei, tisztelői és mindazok, akik ki szeretnének állni mellette.

A liberális párt egy közleményt adott ma ki, melyben felszólalnak Mécs Imre rabosítása ellen!

A közlemény leszögezi: elfogadhatatlannak tartják, hogy a német megszállási emlékmű ellen tiltakozókat rabosítják, kizárólag azért, mert a regnáló hatalom hazug és sértő projektje elleni véleményüket, személyes érzéseiket a kordonon levő molinóra írják.

A hatalom rendőrsége ma 13 órára az 1956-os szabadságharc hősét, a forradalomban játszott szerepe miatt egykor halálra ítélt, 81 éves Mécs Imrét is beidézte, azért, mert békésen tiltakozott a történelemhamisítás ellen, és véleményét írásban is megüzente a hatalomnak – írják a dokumentumban. A Liberálisok tiltakoznak Mécs Imre tervezett rabosítása miatt. Megfogalmazásuk szerint felháborító, ahogy a Fidesz-kormány adminisztratív eszközökkel, megfélemlítéssel akarja megakadályozni a tudatos polgárok véleménynyilvánítását. Egyúttal emlékeztetik a Miniszterelnököt és párttársait saját korábbi kordonbontós akciójukra, és kérik őket, hogy tartsák tiszteletben a magyar polgárok alapvető jogait.

A Liberálisok közleménye felhívja a kormány figyelmét, hogy az emlékmű terve, építése, a tiltakozókkal szembeni rendőrségi fellépés kizárólag az ő felelősségük. Orbán Viktor megszegte a zsidó szervezeteknek tett ígéretét, nem vesz tudomást a történész szakma egyöntetű véleményéről, a Magyar Tudományos Akadémia történészeinek állásfoglalásáról és figyelmen kívül hagyja a magyar polgárok széles köreinek tiltakozását. Az emlékmű nem az áldozatoknak, hanem kizárólag a német megszállásnak állít emléket, elmosva Magyarország felelősségét a 2. világháború borzalmaiban – szögezi le a dokumentum.

Nem rabosították ugyan, de gyanúsítottként hallgatták ki kora délután Mécs Imrét, egykori ’56-os halálraítéltet és volt országgyűlési képviselőt az V. kerületi rendőrkapitányságon. Rongálásként értékelt tettét vallomásában Mécs elismerte. Mint közölte, azért fújta fel az „1848-1867-1956-1988 Vissza a demokráciát!” feliratot festékszóróval a Szabadság téri molinóra, mert szükségesnek látta, hogy „a nemzet számára felírjam, amelynek szellemében kívánunk cselekedni”.

A tiltakozás ma is folytatódik a téren, és azok az emberek akik nap mint nap kimennek véleményüket kifejezni elmondják, hogy akár testi épségük árán is, de kitartanak és megakadályozzák a szobor felállítását!

Kovács Szidónia

129 hozzászólás

  • Mécs Imre nem László!

  • Sajnálom Mécs Imrét, nagyon tisztelem. De sajnos lesz ez még rosszabb is. Sajnos mindig van lejebb,addig amíg nem lesz egy igazi vezető aki harcba hív.

  • Szidónia,
    nézze meg még egyszer azt a bizonyos Schiffer-interjut. Látom a MAZSIHISZ ad magára, továbbra is távol tartja magát ettől a bohóckodástól, most a „hisztit” (K.Olga kifejezése) a Liberális Párt folytatja egyszem képviselőjével (F.Gábor), belekeverve szegény jobb sorsra érdemesült hivatásos halálraitéltet (H.Géza poénja…). Igy sem kerülnek be Brüsszelbe…

  • Mécs Imrének hivják. Tiszteletre méltó, amit tesznek, de nem tetszett, amikor mosolygós revüt csináltak abból, hogy Mécs megérkezett a térre, valahogy nem illett a témához.

  • Kovács Szidónia!………..Az emlékmű az elhurcolt,megkinzott és meggyilkolt magyar állampolgároknak állit emlékhelyet ás nem helyezi előtérbe a vallási felekezethez tartozást.Azért azt is eldönthetné,hogy az ominózus mondatokat Mécs imre vagy Mécs László mondta.

  • eszteredler: köszi, javítjuk.

  • Egyetértve a cikkel de a névelírások zavarnak egy kissé Mécs Imre- Mécs László Lovas László-Lovas Zoltán egyébként László Imre nagybátyja volt, a tiltakozáson Lovas Zoltán vett részt

  • Látom, hozzászólásomat nem hozta a monderátor!
    CSak figyelmezetetni akartam, arról a tényről, hogy sürgössen javítsa ki a cikkben szereplő nevet,. mert Mécs László, NEM Mécs Imre. Mécs László egy költó volt a 30 as években
    Látom ki is javította a moderátor a nevet, tehát ez nem érvényes már.
    Változatlanul állitom viszont, hogy Mécs Imrét az 56-sok, egész más szemmel itélik meg, mint a cikk írója..

  • Kovács Szidónia

    A névelírásért szíves elnézést!
    Ille István: köszönöm a javítást!
    Figyelő: én tisztelem Mécs Imrét, ugyanúgy ahogy azt nagyon sokan teszik Magyarországon! Megrendítő az, hogy az embereket rabosítják a vélemény kinyilvánításért, megrendítő az amilyen módon kézbe kapták az idézéseket a beidézettek, és szintén megítélendő az amilyen módon nekifogtak az emlékmű felállításának! Az Orbán kormány egyeztetni akar húsvét után, joggal teszem fel a kérdést miről? Hisz nekifogtak építeni!
    Arról már nem is beszélek, hogy van képzőművész aki már látta az emlékművet, nevét nem szeretném nyilvánosságra hozni, de véleménye szerint az angyal kissé nem sikerült angyalira!

  • Kovács Szidónia
    2014 április 17
    12:45 du.
    Én meg nem tisztelem, mint 56-os Mécs Imrét! Szerintem oportunista.
    Én sem helyeslem az emlékszobrot, NEM szimbolizálja a magyar tragédiát eléggé. Nincs szükség rá, mert mindenki azt magyaráz bele, amit akar.
    Viszont általában a nyugati országokban, ha a demokratikusan megválaszott kormányuk valamit akar, nem óbégatnak ellene a polgárok.

  • kovács szidónia: talán azért, mert szamaelt ábrázolja, aki szintén főangyal volt, csak hát, mint tudjuk, megbukott 🙂

  • Kovács Szidónia

    A képzőművész azt mesélte hogy nagyon markáns férfias arcvonásaival szigorú a tekintete, fél kezében az országalma, a fél szárnya meg a földön….-szóval igen István mint egy bukott angyal…. –

  • kovács szidónia: valami ilyesmi? mert EHHEZ az „emlékműhöz” valóban illene…
    http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Lucifer3.jpg

  • Kovács Szidónia

    Figyelő: Orbán Viktor … a leendő miniszterelnök azt nyilatkozta jelzem még a választások előtt, hogy konzultálni fog húsvét után az emlékmű felállításáról! Nem azt hogy nekifognak a szobrot építeni….- konzultálni….- ehhez képest mi történik? A választások után 2 nappal nem konzultál….- elmegy szabadságra (ki tudja hová) és nekifognak ÉPÍTENI a szobrot! Érti a dolog lényegét? Természetes, hogy fellázadnak az emberek… a rabosításokról már nem is beszélek!
    Az hogy az 56-s forradalmárt ki tiszteli és ki nem hadd legyen mindenkinek a maga ügye…- személy szerint én Kovács Szidónia tisztelem a halálraítélt forradalmárt! És rettenetesen felháborít, hogy a szabad rabosítani valakit mert elmondja a véleményét! És Figyeljen, hisz nemsoká még meglepőbb dolgokat is olvashat!

  • Kovács Szidónia

    Ille István: Nem láttam a szobrot! Így nekem is csak elképzelésem lehet róla! De gondolom, hogy valami démoni lehet! Ha a magán véleményem számít, bízom benne hogy nem kerül ez a szobor felállításra! A tüntetők egyébként kb. 100an most is kinn vannak a téren! Elmondásuk alapján kitartanak mindaddig,míg nem tesz le a kormány a szobor megépítéséről!

  • kovács szidónia: a rabosítás csak egy eljárási szakszó, nem bűnügyi nyilvántartásba vételt jelent. fotó profilból és szemből, magasságmérés, jellegzetes azonosító jelek feljegyzése, ujjlenyomat vétele, ennyi. aki ellen eljárás indul valamilyen szabály – vagy törvénysértés okán, mind átesik ezen a tortúrán. ha az eljárást megszüntetik, vagy felmentő ítélettel végződik, kiveszik a rendszerből. ha elítélik, átkerül a bűnügyi nyilvántartásba.

  • Kovács Szidónia

    Igen István tisztában vagyok a fogalommal…a bökkenő az az, a mód ahogy a beidézettek megkapták a névre szóló idézést már a helyszínen! Tehát a hatóságok gyakorlatilag készültek ezzel! Azt nem tudjuk csak részletekben hogy mi az amiket kérdeznek a kihallgatásokon, de azt igen hogy rongálással vádolják! Tegyük hozzá csak zárójelben hogy mit jelent ez a rongálás….egy vászonra festékszóróval feliratokat írnak…hangot adva véleményükről! Summa summárum a felháborodást maga az eljárás módja okozza! A tüntetők egyébként nagyon odafigyelve – hogy véletlen se okozzanak kárt – szedik szét nap mint nap a kordont!

  • kovács szidónia:
    két kordonbontás volt magyarországon. az elsőnél a rendőrség képtelen volt megszerezni néhány renitens képviselő lakcímét, most meg, mivel magyarország, mint tudjuk, jobban teljesít, ez már prímán megy, mi több, még csak nem is bianko idézésekről van szó, hanem expressz gyorsasággal készült előre nyomottról.
    anno azért megnéztem volna orbánt, ahogy törölgeti a festéket az ujjairól…persze, ami késik, nem múlik.
    szerintem lesz még rá módja.

  • Kovács Szidónia

    Hét kordonbontás volt eddig István! 7 – és szerintem is alanyi jogon kellene járjon festékszóró az embereknek!

  • kovács szidónia: nem az első volt az orbáni faszagyerek vagyok c. bontás? a második a mostani? én ugyanis a mostani ismétlődését nem számoltam bele.
    mind1. ez a civil kurázsi!
    hogy orbán meg szabadságra ment? nekem nem hiányzik, de tény, hogy amikor nincs itthon, a csinovnyikjai egy lépést sem mernek tenni.
    áh, dehogy van magyarországon egyszemélyi vezetés!

  • Kovács Szidónia
    2014 április 17
    1:19 du.
    Kedves Szidonia!
    Mellesleg., harmadik nevem nekem is ez, Nagyanyám után, Szidonia.
    Eőször is, Orbán Viktor, nem jelendő miniszterelnök, hanem most is az volt.Hogy hová ment egy kis pihenésre, valóban semmi közünk nincs hozzá-.
    Sjnálom, engem a szobor egyáltalán nem érdekel, hogy csinálják vagy nem, távollétében.
    Nem tudom, milyn „rabositásról” írt, léányeg hogy Ön tudja.
    Nekem meg az nem tisztelendő,aki hazauáruló, ez világos, kedves Szidonia?

  • Pontosítások közelről:

    Szabálysértésnél nem vesznek ujjlenyomatot , stb, nincs rabosítás. A kordonbontás volt az eleinte jelzett szabsértés (abban én is résztvettem. Rendőr, igazoltatás, idézéssel megfenyegetés (végül nem lett idézés.)
    Rongálás az bűncselekmény, tehát akkor volt igazoltatás a helyszínen, majd helyben kitöltötték az idézést, (vagy feljelentésként is, de ezt nem tudom, mert én nem kaptam, de holnap Mécs Imrétől elkérem és megírom), majd a rendőrségen időpontra menve vallomástétel, rabosítás, aki ellenállt, azt megfenyegették, hogy erőszakot fognak alkalmazni, így a férfiak önként vállalták, a 2 hölgy tiltakozott, és nem vállalta, de a rendőrök el is tekintettek ezután a rabosítástól. Miután Magyar Fruzsina rendező (Mécs Imre felesége) nem lett rabosítva, tegnap, vagy tegnapelőtt Mécs Imre is a kordont borító ponyvára írta a szövegét.
    Mára egy plusz , saját fólia lett az építkezésire ragasztva, és arra ment a karikatúra és a szöveg. Így rongálás már nem volt. Érdekesség, hogy A különböző napokon az építkezési takarófólia értékét egyre alacsonyabb értéken állapították meg. (a rebdőrség).
    Mivel a talapzat betonozásra kész, a dókaálványokat és a zsalulapokat a rendőrség nem engedte leszedni, sőt a zsalu tetejét is bedeszkázták, mert az elmúlt napokban a zsaludeszkák és fémszerkezet közé pottyantak be véletlenül a kisebb alkatrészek, (ami miatt nem mi, hanem a melósok voltak kénytelenek szétszedni a számunkra tiltott zsaluzatot), így a húsvéti ünnepnapok alatt lesz ideje kötni a betonnak, mert szerintem holnap délután megjönnek a szivattyús betonkeverők!
    Mindenképp vesztett helyzetben vagyunk, mert csak lassítani tudjuk a menetet.
    Persze még apró kellemetlenségek előfordulhatnak ezidő alatt!
    Kanadai diktatúrapárti hozzászóláshoz jelzem, hogy demokráciákban nem a kormányfő egyszemélyben átpréseli a hasonló baromságokat, de főleg nem, ha az ellenkezőjére tett ígéretet! Akkor egy demokráciában gyorsan lemondana, vagy szabad választásokon elzavarná a nép. Na nálunk a szabad választások lettek meghekkelve.Sőt, az illegitim 2/3-juk miatt uez lesz 2018-ban is, ha akkor lesznek választások, hiszen továbbra is úgy írják át a választásokat, hogy ők győzzenek. És ez egy ilyen szép kerek, önmagába visszatérő folyamat. Csak bízni tudunk benne, hogy rövidebb lesz, mint a Kádár-éra!

  • Kovács Szidónia

    Nos Kedves Figyelő! Jelen pillanatban Orbán Viktor nem Miniszterelnök! Van egy Fidesz 2/3 – viszont várhatóan május elején jelenti be a köztársasági elnök, hogy ki lesz Magyarország miniszterelnöke – sanszos, hogy Orbán Viktor – pikantériája a szabadságának…. a betegsége – föllebbent ugyanis annak a híre hogy O.V betegsége lehetetlenné teszi a kormányzásra…. míg – tombol az EP kampány ő rejtélyesen eltűnt – újságírói kérdésre sem adott ki információt a Fidesz szóvivő, hogy hol van O.V. – Orbán Viktor még nem miniszterelnöke a harmadik Fidesz-KDNP kormánynak – világos kedves Szidónia?
    A szobor kérdés Önt nem érdekli … de fontos kérdése – szégyenteljes problémája ma Magyarországnak …. a Holokauszt 70.dik évfordulójának most kezdődő emlékévének szégyenteljes pontja – erről majd a későbbiekben szerintem még beszélünk!
    Ha olvasta az írást tudja miről beszélek… sőt a rabosítás szakfogalmát István szépen leírta! Köszönöm neki!
    Hozzászólását köszönöm ugyan semmit nem mondott!
    Mécs Imrét engedje meg hogy én tiszteljem….én sem szabom meg Önnek hogy kit tisztel és kit nem! Világos kedves drusza?

  • Kovács Szidónia

    István a tegnap hetedszer bontották szét a tüntetők a kordont… ez mér rutinszerű, minden nap felépítik, minden nap lebontják!
    O.V lelépett – szerdán azaz a tegnap már újra munkába állt – de rejtélyes eltűnése megmozgatta a médiát…- kérdések hogy pihenés volt, szabadság volt, kórház volt, netán Oroszország volt a hiányzás oka….
    Súgok valamit senkinek nem hiányzik 🙂

  • kovács szidónia: hogy mit csinált? munkába áááállt? életében nem dolgozott! méghogy munkába állt…

  • 56-osok másként ítélik meg, mint Mécs Imre?

    Kit nevez figyelő 56-osnak?

    Én ismerek 56-osokat, és van aki egyetért vele, van aki habzószájú orbánista.
    Ma meg már Dunát lehet rekeszteni az önjelölt 56-osokkal. Talán még néhány olyan is van, akik 57-ben születtek, de ez sem akadály a melldöngetésre.
    A legtöbben akkor is elsunnyogtak , meghúzták magukat.
    Azután sok volt a csőcselék randalírozó, lövöldözgető. 5, 8, 12 éves kisgyerekek? Mennyire voltak tudatosak? A környezetük felelőssége, hogy szerencsétlenek ott voltak!
    Egy idő után felborult minden, mert volt aki a rend visszaállítását fontosabbnak tartotta amikor fegyveresek bóklásztak, randalíroztak a városban, mások továbbra is a szabadságért harcoltak, így egy idő után a kezdeti demokratikus igényű megmozdulók is szembe kerültek egymással. Egyik oldal sem volt már tisztán jó, vagy rossz.
    Aki demokráciát akart, de a kaotikus vérengzést le akarta állítani, az sem nevezhető gonosznak, amint az elvhű harcos sem. Bár az egészet fegyverhasználat nélkül kellett volna az eredeti verzióval végigcsinálni. Úgfy is ment volna.
    Az utcai harcok, a lincselések tehették megalapozottá, hogy erre hivatkozva hívták vissza a ruszkikat.
    Gyakorlatilag polgárháború alakult ki. Azután azt az oroszok segítségével az egyik leverte.
    Ezért volt hiba hagyni a fegyverek kontrollálatlanságát. Ha a forradalmi erők kontroll alatt tartották volna a fegyvereseiket, akkor sokkal nagyobb lett volna a nép körében a pozitív fogadtatásuk. Ezen bukott meg minden….
    Az 58-ban született és a pincékben bújkáló forradalmárokat innen üdvözlöm!

    Ha nemsokára hasonló állapotok lesznek MO-on, akkor mindenkinek javaslom, hogy a demokratikus erők vezetőit figyelmeztesség a fentiekre! Tartsák kontroll alatt a fegyvereseket, és ne legyenek visszaélések!
    Különben is felesleges a polgárok kölcsönös irtása, mindig csak 1-2 kulcsember van, a többi felesleges taktikai áldozat, bábú, kihasználandó , eldobható, a vezetők számára értéktelen biodíszlet!
    Szerintem egy értelmes ember sem akar az lenni.

  • Kovács Szidónia

    Ille István :
    Jó na hivatalosan bement az irodájába meg „írt” értsd íratott egy levelet a zsidó szövetségnek….miközben építi az emlékművet – siralmas

  • K. Figyelő Szidónia!

    Mécs Imre hazaáruló???!?

    Mitől lenne az? Diktatorbánról ezt elmondhatnám, de M.I. egy megnyilvánulása sem hasonlított hazaárulásra.

  • Kovács Szidónia

    e-miráns : köszönöm az írást! Teljesen egyet kell értenem a véleményével! Üdvözlettel K.Sz

  • Kovács Szidónia

    Mécs Imre nem hazaáruló!Mécs Imre egy köztiszteletben álló 56-s halálraítélt forradalmár!

  • Mécs Imre életútja bonyolult.
    A liberálisok „csillaga” az MSZP képviselőjeként fejezte be politikai karrierjét. Azzal a Horn Gyulával egy pártban és korábban egy kormányon, aki élen járt az 56-os forradalom eltiprásában.
    Mécs Imre valóban forradalmár volt 56-ban, de szemben Nagy Imrével és mártír társaival, akik nem voltak képesek kooperációra a megtorló kommunista hatalommal, valószínüleg ő igen, s ezért megmenekült(hál’ Isten) a legrosszabtól.
    Kompromisszumkészsége a rendszerváltás után is megmutatkozott, Magyar Bálint vejeként igazi megélhatési politikusként lépett fel hol Horn, hol D-209, hol Gyurcsány oldalán, volt forradalmár társai megvetését „kivívva” ezzel.

  • enterprise: mégis, kik volnának azok a volt forradalmártársak? csak nem mariska néni, a zászlóanya? vagy potyka bácsi? esetleg somlyói nagy sándor?
    http://www.rimaszombat.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5452
    akad még, csak keressen rá, mondjuk, itt:
    http://ellenszelben.nolblog.hu/archives/2012/01/27/1956_didergo_langjai_1/
    akad ott bőven más olvasni való is, ami nem éppen a maguk szája íze szerinti 🙂

  • Noszticzius Judit

    Máés Imre ártatlanul,nyugati szabadságért!!!!!!!!!!

  • Noszticzius Judit

    Előbb rosszul leírom,hogy Maés ,hanem Mécs!!!

  • Noszticzius Judit

    Nagyon sajnálom Mécs Imrét!!!!!!! 🙁

  • Judith Kopácsi

    enterprise,nem gondolod, hogy van egy pici különbség Horn Gyula és O.V. között? Horn, ugyanis bocsánatot kért múltbéli tévedéséért, és mindent megtett, hogy jóvátegye 56-os cselekedeit. Az Ő ideje alatt lett, többek között a Nagy Imre szobor is felállitva. O.V. Nagy Imre lánya által lett fölkérve anno egy beszédre a disztemetésen, ahol egy árva szót nem emlitett a mártir miniszterelnökről csak elmondta hirhedt és teljesen fölöleges felhivsát, hogy „Ruszkik haza”. Mióta (beleértve elsö kormányzása idejét is) hatalmon van, azóta még nem jelent meg sosem Nagy Imre családjával együtt ksozorúzni sem. Szóval szerinted ki a jó 56-os ezek után? Én jobban tiszteltem Horn Gyulát, mert volt btorsága szembenézni tetteivel és megpróbálta jová tenni azt.

  • Judith Kopácsi

    enterprise, azok az állitólagos 56-osok, akiknél Mécs Imre „kompromisszumképessége” ellenvetést váltott ki, nyugodtan elmehetnek a búsba, szerintem. Pont azért tart ott a magyar társadalom, ahol van (a béka segge alatt 6km-el) mert nem voltak képesek kompromisszumokra. Nekem tetszik, hogy nem hajlanadó gyülülködni, ellentétben Maris anyánkkal.

  • Judit Kopácsi igazad van .

    Horn Gyulát egy lapon sem lehet említeni az ovival.

    Az 56-osk között rengeteg a volt mszmp tag aki most az ovit sztárolja sajnos ismerek egy kettőt közülük személyesen is .

    Igen ilyen a többség az aktuális fenékfelé fordul általában . Csak megjegyzem halkan hogy Adolf Eichmann könyvében azt írja hogy amikor Magyarország megszállásra került 3 nap alatt ellen állás nélkül akkor már 1500 önkéntes besúgónk volt lásd SS Gestapo .

    Ráadásul ezt még alá is támasztotta sok sok olyan idős ember aki ma már nem él nem tudja elmesélni az unokáknak dédunokáknak a valóságot .

    Aki el olvasta anno a Kopácsi Sándor /bátyám/ könyvét az még jobban meg érti a mai történések .

  • Fenyvesi Glória

    Mi ez a kihallgatás, ahhoz képest, amikor Gyurcsány”rendőrsége”szemeket lövetett ki?
    A politikusoknak, még az 56-ban elítélteknek is számolniuk kell tetteikkel.
    Nem úgy van az, hogy rendbontók lehetnek, akár ők is…
    Akik most bontanak, mit szólnának,ha a szovjet emlékműt bontanák valakik?
    Egyenlő mércét!
    Ez a baj, hogy nem volt elszámoltatás…
    Egyik politikai erőnél sem…(politikusok)
    A történészek pedig nem egységes véleményen vannak a leendő szobrot illetően…

  • fenyvesi glória: lejárt lemez. egyrészt, mert nem ismeri a rendőrség parancskiadási rendszerét, felépítését, kinek-kinek jogosultságait, másrészt meg egy csöppet el tetszik felejtkezni a – természetesen csak piarista dalárdai összejövetelen résztvevő, békésen teázgató – tettestársai által okozott sérülésekről. kilőtt rendőrszem, az ugyan nem volt – de talán, aki pechére belehajolt a lövedék útjába, tetszett volna oszlásnak indulni, amikor arra felszólítást kapott – de volt számolatlanul törött kéz és láb.
    ha tetszik figyelni, egy csöppet megváltozott – gondolom, a leszűrt tapasztalatok okán – pintér droidjainak is a felszerelése. itt már nem játszik a kockakő…
    ami pedig a szovjet emlékművet illeti: gondolom, még maga se olyan hülye, hogy megtegye. tudja, picinyem, egy másik súlycsoport.
    putyin elsősorban még mindig szovjet, és csak másodsorban orosz. ráadásul nem felejt.

  • A mai urak úgy tartják,hogy amit szabad Jupiternek,(a mai urak kordon bontása)nem szabad az ökörnek(a mai tiltakozóknak)miért is érdemelne emlékparkot a megszállási emlékmű,benne Horthy Miklós szobra?A szoborról pár gondolat.Igaz a nevezett ember miniszter elnöksége idején sok jó dolgot is csinált,fellendült az akkori magyar ország gazdasági fejlődése,sok embernek munkát adtak.Én úgy tudom,Ő írta alá a trianoni határok elfogadásának nyilatkozatát.1945 február hónapban hadügy miniszterével úgy döntöttek,hogy a német csapatok megsegítésére magyar hadköteles embereknek katonai behívót küldtek.Így behívót kapott minden 24éves-és 35év közötti férfi,családi állapottól függetlenül.E miatt többek között azok is akinek 3 gyereke is volt.Nagyon sok magyar katona nem tért vissza családjához,mert vagy harcban esett el, és meghalt.Nem kevés asszony nevelte fel egyedül gyerekeit,mert a férje nem élte túl a németek megsegítését és orosz földben közös sírban nyugszanak.Családom egyik férfi tagja is így járt,és soha nem tért vissza.3 itthon hagyott gyerekét az özvegy édesanya naponta több kiló métert utazva nevelte fel gyermekeit.Miután írásom végére értem,az eszem továbbra sem érti,hogy miért kell emlék műt állítani,ami ellen a budapestiek is naponta tiltakoznak?

  • franci111: ahogy a szőke ciklon egy másik esettel kapcsolatban kérdésre – simon vs rogán pénzei – kevélyen válaszolta, felszegve szittya fejét: csak!

  • T.Enterprise! Mécs Imre akkor is, és most is a demokráciáért harcolt a maga eszköztárával. Nem az ő demokráciavágya változott meg. Az általad felsorolt vezetők pedig mind világszerte elismert demokraták orbánnal szemben. orbánt ez a vád nemérheti!
    Horn Gyula személyiségfejlődése mindenképp példaértékű. Tudom, hogy pufajkás volt, de a konkrét tetteit nem ismerem. (A munkásőrök is nagyon vegyesek voltak, különböző szándékkal és indíttatással. Ha voltak tényleges, tevőleges bűnei 56 kapcsán, akkor azok felhánytorgatása jogos. Az átmenet és a miniszterelnöksége évei viszont világszerte példaértékűek!
    Mécs Imre részéről 56 után pedig nem kooperáció volt, hanem csak a túléléséért folytatott küzdelem elnyomva, fenyegetettségben. Feltételes amnesztiája után még (3) évekig rettegnie kellett, nehogy bármiért megtalálják, mert akkor a feltételes szabadláb miatt visszavitték volna letölteni a maradék évtizedeket. Elmondása szerint lábujjhegyen kellett járnia, mindenkit kerülve, hogy akár még a tiltott gyülekezésen se kapják, ami azt jelentette, hogy 3 fő volt 1 légtérben, ill. bármilyen munkát kapjon, hogy akár közveszélyes munkakerülésért se vigyék vissza. Ha jól emlékszem segédmunkákból élt, majd színészként a rendszerváltásig, miután főleg politikus lett a demokratikus oldalon.
    Nem látom a foltot az életútján!

  • enterprise
    2014 április 17
    7:32 du.

    Öreg te tényleg olyan sötét rosszhiszemű seggfej vagy, hogy azt nem hiszem el! Hornt az egész nyugati világ tiszteletre méltó, a rendszerváltó korszak legnagyobb formátumú politikusának tartja, csak a saját honfitársainak az ilyen korlátolt, őssuttyó része nem! Állandóan a kommunista múltjára hivatkoztok de mondjál már valakit hülyegyerek az ő generációjából akinek nem volt kommunista múltja oszt most mégis ott vitézkedik a jobboldalon mintha egyenesen a csodaszarvas fosta volna oda! Szűrösről, Pozsgayról meg a fél fideszről miért nem okádsz ide valamit! Ja mert hogy ők patkóbélig benyaltak a pszichopata, fasisztoid gazdátoknak! Az miért nem tűnik fel, hogy Horn valóban a népéért dolgozott úgy, hogy nyitottabb, modernebb, barátságosabb és demokratikusabb nemzetfogalomban gondolkodott mint Orbán és az egész köcsög jobboldal bármikor is, és eszében sem volt vissza élni a felhatalmazással amit kapott!
    Egy igazi nemzetáruló szarházi vagy enterprise, remélem inkább előbb mint utóbb kirohadtok ebből a társadalomból, hogy végre ne csak magyarként de európaiként is élhessünk!

  • fuser: kérlek, kicsit kevésbé hangsúlyosan szólj hozzá (azt hiszem, ezt hívják köreinkben visszafogottabb jelzőhasználatnak 🙂 )
    enterprise nem nemzetáruló – amúgy ennek a fogalomnak kérdezz utána bencsicsnél, ő előszeretettel használja bárkire – csak eléggé megvezetett, nomeg felettébb tájékozatlan – jobban mondva, tájékozott, csak fideszes sablonok mentén és nem különösebben befogadva más információkat is, de hát, ha a következő nemzedéknek ez a feladata – orbáni taktika szerint – akkor azzal foglalkozzanak majd a túlélők.
    minden forradalom előbb-utóbb felfalja gyermekeit.
    ez vonatkozik az ’56-osra – mint a mellékelt ábra mutatja, ez nagyjából már megtörtént, az orbáni fülkeforradalomra – ami a jelenben történik és a jobbik nemzeti(eskedő) forradalmára is, amit még a jövő hoz. az éhes pórt nem lehet puszta nemzeti öntudattal jóllakatni, orbán turuljai a nemzeti zászlókon se hoznak gazdasági fellendülést és a turultojás amúgy sem kapható.
    az éhes ember elégedetlen. átmenetileg arra szavaz, aki a szebb szivárványt festi fel neki az égre. csakhogy, a szivárvány eltűnik, az éhség meg marad.
    4 millió ember szegénységi küszöb alatt, azért az nem éppen illik a „magyarország jobban teljesít” szlogenhez. még akkor sem, ha nem éppen ma termelődött ki az éhségük, de, hogy a nemzetvezető testvér egyszemélyű vezetése ehhez nagyban hozzá járult, az kétségtelen.
    talán idézzük ide a régi dalt:
    „Még, még, még és még!
    A burzsujnak sosem elég.
    Láss, láss, láss, már láss,
    Sorsod az elpusztulás!
    Mert harmada országnak éhengebed,
    Az éhség, a szenny marja fel testedet,
    Éhhalálra ítélt ez a rend.

    biza, ez nagyon él ma is!
    ….
    Vörös Csepel, zúgjon a hangod
    na, itt álljunk meg egy csöppet. az egykori vörös csepel harcos munkásai, akik a csepel művek főbejárata előtt álló szobor kinyújtott – egyébként a jövőbe mutató – kezébe nem átallottak galád módon zsíros kenyeret csempészni, most derék polgijuk, a rezsiharcos által felemelt bérű lakásokban évezik az olcsóbb villanyt. a francuk van nekik, nem hangjuk.
    Váci út felelj neki!
    mármint, minek? a XIII. ker köszöni szépen, de nem szolidáris csepellel, mivel – hasznosítván mindent, ami a kisüzemek felszámolása, kivonulása után ott maradt, ritkán látott gazdagodásnak indult.
    Dunántúl, Alföld együtt a harcban,
    Jelszavad megrengeti, rengeti.
    Nem fogunk pusztulni éhen,
    Nem tűrünk csendben tovább!

    Vörös Csepel, vezesd a harcot,
    Kenyeret, munkát!
    ……
    Ha dolgozol, vagy ha nem, egyforma kín,
    Elpusztulsz a burzsujok éhbérein,
    Grófi földön a gyűlölet nő.
    Egy tányér levest odalöttyent eléd,

    ….
    „Véres számolás órája jő.”
    sima mozgalmi dal volt anno, de mégis, manapság, orbanisztánban, melyik sorát merné cáfolni bárki?

  • Ille István
    2014 április 18
    4:17 de.

    Óóóó, ez a dal a szívemből szól! 🙂

    Egyébként igazad van csak annyira de annyira tud bosszantani mikor egy ilyen csöves nímand kezd véleményt formálni valamiről, valakiről úgy hogy fogalma nincs a világról!

  • FENYVESI maga idióta
    Jópár éve Svédországban volt egy hasonló szélsőjobbos megmozdulás mint itten 2006.-ban.
    Az ottani rendőrség keményen lépett fel , a gyujtgatók bepróbálkoztak olyasmikkel mint imádottjaid a TV székház előtt.
    Végredmény : 3 darab halott és számtalan sebesült….TERMÉSZETESEN NEM a rendőrség soraiból !!
    ÉS utána senkinek eszébe sem jutott felelősségre vonni a rendőrséget.
    Ismétlem te idióta : Svédországban !

  • Birom mikor egy Encser-szerű senki a szájára veszi az utóbi húsz év egyetlen valamire való politikusát aki szerte a Világban nagy tiszteletnek és megbecsülésnek örvend.

  • akár itt is megírhatom, mert ennek az elmeroggyant burkusnak a szemete minden postban ott van – csak éppen a spamok közt.
    most éppen magyarországon eszi a fene a teljességgel megzakkant fazonját, de annyi bátorsága nincs, hogy elém álljon – pedig de megígérte, hogy a tarkómba vágja a jégcsákányát (az elmebetegjének dereng valami a trockij-féle végről, de ez a seggfej egy valódi jégcsákányról vizionál, amit a hegymászók használnak 😀 ), így csak a távolból mocskolódik.
    kétségtelen, hogy nem normális, a szóhasználata mellett az enyém még legrosszabb perceimben is egy ministránsfiúé 🙂
    már ide idéztem egyet-kettőt, de érdekes módon eszme- és fegyvertársai még csak azt se mondták: nade burkus, ez azért mégis túlzás!
    legújabb aranyköpése:
    krisztikeek
    [email protected]
    94.27.244.233
    Hozzászólás: 2014-04-18 – 7:02 de.
    zsido krisztikeek MEGGYILKOLTAK az ISTEN fiat Jezust , most meg ELLOPJA zsidokent a katolikusok penzet a guatemalaiak ELOL , de feljelentjuk a rothadek tolvajat a kovetsegukon

    semmi baj. ott van a spamok közt, ahol a helye.
    az amerikai kongresszusban készülök beadni egy indítványt, hogy az usa-ból hazalátogató magyaroknak kötelező legyen egy elmeorvosi vizsgálat, mielőtt repülőjegyet váltanak, csak annak negatív eredménye birtokában tehessék meg.
    itthon pedig önálló képviselői indítvány fogok forszírozni, hogy a beléptetésnél – mint angliában, a bevinni szándékozott állatoknál – hat hetes karantén vezettessék be – elvégre a burkus egy állat 😀

  • Majlath M. Monika

    A Die Welt című német konzervatív lap a holokauszt magyarországi történetéről közölt cikket az online kiadásában, a liberális Süddeutsche Zeitung pedig a wiesbadeni Go East filmfesztivállal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal online kiadásában.
    A Die Welt Először a Wehrmacht jött Magyarországra, azután az SS címmel közölte Sven Felix Kellerhoff írását, aki megjegyezte, hogy a választásokon megerősített, „de nemzetközileg vitatott” kormányfő, Orbán Viktor „terve révén robbanékonnyá vált a magyar zsidók hetven évvel ezelőtti elpusztításának” témája.Orbán „egy emlékművet akar emelni, amely Magyarországot a német agresszió tiszta áldozataként mutatja be” – tette hozzá, megjegyezve, hogy ennek a beállításnak „kevés köze van a valósághoz”.
    A Süddeutsche Zeitung a kelet-európai műveket bemutató Go East filmfesztiválról Paul Katzenberger írását közölte Ellentmondások a periférián címmel, amelyben a szerző kifejtette: Európa közepe és „a keleti periféria” elhatárolása, Közép-Európa és Kelet-Európa megkülönböztetése egymástól jóval bonyolultabb a közkeletű nyugati elgondolásánál, miszerint a kontinens közepe „a gazdagság és a civilizáció, keleti része pedig szegénység és az elmaradottság” világa.
    A valódi helyzetet olyan helyeken lehet megtapasztalni, mint Magyarország, amely földrajzi helyzete és történelme révén „egyértelműen közép-európai”, de az utóbbi években „tipikusan kelet-európai folyamatokkal keltett figyelmet”, köztük a polgári jogok és a sajtószabadság korlátozásával, egy „autokrataként fellépő kormányfővel” és a kisebbségek, például a cigányok iránti tolerancia hiányával – írta a liberális lap szerzője a fesztivál dokumentumfilmes szekciójának díjnyertes alkotása, Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című munkájával kapcsolatban.

  • fenyvesi Glória

    Én nem mondom magát idiótának.Geyza.ha másként lát dolgokat.A jobboldaliak nem szoktak így viselkedni. Maga itt él, Magyarországon?
    A Tv Székházat ostromlók nem azonosak az ártatlanul meghurcoltakkal, és azokkal, akiknek a szemét kilőtték.
    Az bosszú volt, vagy előre eltervelt megtorlás.
    Mert a Tv Székháznál direkt nem védték meg a társaik, vezetőik a kis rendőröket.
    Most folyik a Bírósági tárgyalása Gergényiéknek, akik felelősek voltak a rendőr terrorért.Kövesse!

  • emberek, vigyázat, fenyvesi glória fertőz! BIOHAZARD! mentális környezetszennyezés!
    mi lesz a KMH-ból! eddig csak boda volt fertőző!

  • Lélfai Szilárd

    Az LMP társelnökének a napokban volt egy szereplése az ATV-ben, ami igencsak kiverte a biztosítékot azok közt, akik a hivatásos rettegésből évek óta kézzel fogható profitot kovácsolnak. A megszólalás amellett, hogy mindenki számára egyértelmű dolgokat feszeget, mégis fordulópontot jelent a belpolitikában.

    Schiffer András kijelentette, hogy a baloldali pártok által erőltetett „emlékezetpolitikai vita” vezetett a látványos választási vereséghez és ahelyett, hogy levonnák a megfelelő következtetéseket, tovább folytatják ugyanazt a retorikát, ami a választási vereséghez vezetett. Schiffer nyíltan kimondta, hogy a baloldal veresége kizárólag annak köszönhető, hogy a megélhetési viszonyok javítása helyett XX. századi történésekkel foglalkoztak, a német megszállási emlékmű kapcsán folytatott baloldali retorika pedig egy alaptalanul túlfokozott hisztéria. A műsorvezető Kálmán Olga többszöri próbálkozással próbálta visszaterelni Schiffert a baloldal által erőltetett retorikai elemek (önsajnáltatás, nácizás) használatára, amit az LMP társelnöke szándékosan nem vett fel. Ez láthatólag komoly gondot okozott a megszokott társalgási sablonok használatához szokott műsorvezetőnek.

    Schiffer láthatóan a baloldalon felállított tabuk döntögetésébe kezdett, ugyanis azt is szóvá tette, hogy a magyar választóknak elege van a megszokott sablonból, miszerint egyik oldal fasisztázik, másik oldal kommunistázik – a választókat pedig nem a zsidóság történelmének kormány általi megítélése, hanem a munkahelyteremtés és létbiztonság érdekli. A műsorvezető ennek hallatán már látványosan próbálkozva sem tudta palástolni a felháborodást; hogy merészeli egy nem szélsőjobboldali politikus kijelenteni, hogy ma Magyarországon nem a zsidóság történelme az elsődlegesen fontos téma a közéletben?

    Schiffert azóta – mint kiderült – nácizzák, görénynek, aljas sunyi kis mocsoknak nevezték, valamint lincseléssel fenyegették meg a baloldalon. Mindezt miért? – mert zsidóként fel merte vetni azt az elképzelést, miszerint a magyar politikában nem a holokausztkérdés sulykolása az elsődleges, és az ennek kapcsán szervezett megmozdulásokat túlfokozott hisztériának kell tartani. Kálmán Olga még a beszélgetés elején erőtlen próbálkozást tett arra, hogy az LMP szószólóját visszaterelje a szokványos sablonokhoz: „túlélők százezreinek lelkébe tipornak” – a szokványos önsajnáltatás elővételével. Ennek kapcsán Schiffer kijelentette, hogy ő is a „túlélők” leszármazottja, és ennek ellenére mondja, amit mond.

  • fenyvesi Glória: A jobboldaliak nem csinálnak ilyet. Át tetszett menni kabaréba? Akiknek? Egy véletlen balesetről tudok. Többen voltak? Aki tüntetni megy tudja mit kockáztat. A jobboldal nem csinál ilyet? A TV székházat és a Belvárost nem a jobboldali csőcselék verte szét és gyújtotta fel? Csak nem azt is Gyurcsány Ferenc csinálta személyesen? Azután félrevonta az egyik rendőrt és megkérte lője ki annak a tüntetőnek az egyik szemét mert csúnyán nézett a kutyájára?. Magában egy meseíró veszett el. Ma arra nagy szükség van, csak történelemírónak hijják őket. Maga kedves Glória nem látja a dolgokat hanem a vonáék láttatják. Nagy különbség. Nem csodálom, hogy Geyzának elfogyott a türelme.

  • lélfai: mármint, hogy kicsoda schiffer? túlélők leszármazottja?
    ezek szerint szakasits árpád túlélő volt…ugyanis
    „Schiffer Andrásnak, az LMP vezető politikusának egyik nagyapja közismerten a jogfolytonosság megszakításában résztvevő Szakasits Árpád.”
    „Azonban most – nem véletlenül a kampány idejében-, előkerült és szerkesztőségünkbe eljuttatott dokumentum szerint Schiffer András apai ági nagyapja SS-tiszt volt (Schiffer Otto), és leesett az auschwitzi megsemmisítő haláltábor egyik őrtornyából (a jegyzőkönyv szerint ittasan, miközben zsidókra lövöldözött MP40-es géppisztolyával).”
    „A legjobban adatolt politikusi felmenő azonban idáig Szakasits Árpád volt (leányág), de a most napvilágra került nagyapa – aki egyébként Obersturmbannführer rangban szolgált haláláig – új megvilágításba helyezi a pártvezért.
    forrás: szent korona rádió.
    ejnye, lélfai, ejnye…ez egyre kevésbé jön össze magának 😀
    nem kellene átgondolnia mondanivalóját, mielőtt közzé teszi azt?

  • fenyvesi Glória
    2014 április 18
    10:34 de.

    Glórika ha az objektív valóságot letagadva, elhazudva annak szöges ellentét hirdeted az idiotizmus, trollkodás, esetleg aljas rosszindulat vagy lefizetett gerinctelenség illetve ezek tetszőleges egyvelege. Te melyik halmazba tartozónak érzed magad? Kérlek nem mond, hogy egyikbe se, nem az oviban vagyunk, hogy durcásan hazudozzál!

  • Tisztázzunk már valamit! Schiffer nem zsidó, nem is vallja magát annak! Vannak valami nagyon oldal ági zsidó rokonai akik egész véletlenül egy régi haveromnak is ott vannak a felmenői közt. Ott voltam, szem és fültanúja voltam mikor a haveromnak face to face letagadta ezt a rokonságot. Ennyi!

  • Lélfai Szilárd
    2014 április 18
    11:23 de.

    Már megint okoskodsz! Nem szégyelled magad?! 🙂

  • Kovács Szidónia

    😀

  • Schiffer nagyon vigyázott idáig, hogy a szavazók lássák azt, hogy ő nem baloldali. Ügyesen manőverezett, hogy bejusson a parlamentbe. Sok vizet idáig nem zavart, de viselkedésével sokat használt a Fidesznek. Most hirtelen egy bölcs politikus lett a jobboldaliak szemében mert nekik tetszőt szólt. Idáig csak egy ingyenélő zsidó volt, most egy bölcs pártvezér. Változnak az idők.
    De azt még mindig nem értem, hogy a nácik miért szégyellik azt, hogy nácik. Ne szégyelljék, ne csinálják. Ha pedig mégis csinálják ne tagadják. Vállalják azt, hogy szarháziak. Tagadni a nyilvánvalót nevetséges és ostoba.

  • e-migrans
    2014 április 17
    4:31 du.
    Bárr 58-ban születtem volna, milyen fiatal lennék!
    Főleg, megusztam volna a Rákosi kort, az ÁVÓT és börtönt.
    Teljesen téves és hazug felfogása van, az 56-os forradalomról.
    Ha érdekli egyáltalán, olvasson utána, nagy irodalom van erről.
    Arról nem hallott, hogy a balos érzelmű újságírók az Irodalmi Újságban kezdtek „forradalmilag” írógatni Sztálin halála után?
    Pedig, ők adták meg az alaphangot, amit aztán a műsegyetemi ifjúság tetté alakitott okt.23-án.
    Polgárháborúról szó sem volt, minden polgári kivette a részét. Legyen az munkás, paraszt, vagy intellektüel.Sok zsidó is harcolt, sőt egyet Kádár ki is végzett!
    Az orosz tankok, a hadsereg egy része, még mindig ott volt, tehát volt ellenfegyver már kezdettől is, amíg aztán nov.4-én bevonult az erősítés és a harcok aa tetőfokra hágtak. A nagy túlerő ellen a magyar forradalmárok megadták magukat!
    Emigráns, a maga ismertetésében, ott jön be a hazugság, hogy a forradalmárok egymás ellen voltak. EZ NEM IGAZ!
    Egy volt AVÓST meglincseltek,megérdemelt büntetés volt, ez volt a nagy bűnük a maga szemében.Sajnos, a többi 20 ezer Avos kimenekült külföldre.
    Másik hazug állitás, hogy behívták az oroszokat. Nem hívta be őket senki, ott voltak.
    Nagy Imre rádióbeszédében könyörgöt a nyugati hatalmaknak, hogy segítsenek. S.O.S.! Nem segítettek, viszont az orosz szétlőtte Budapestet és több száz ember halálát okozta.
    Kádárról itt most nem írók.

  • Mécs rávallott társára – ami a kommunista politikai rendőrség ismeretében – másokkal is előfordult, s abban a helyzetben, a bitófa árnyékában megérthető. Viszonyt erre mondják, akinek vaj van a fején, ne menjen a napra (nem menjen poitikusnak). Ilyen előélettel nem csoda, hogy a maszop sorai között került elő – etikai hitelét teljesen elveszítette. A 301-esben, ha arra járt sokat kapott az 56-osoktól…

    Horn Gyula reálpolitikus volt, valotta, ha valami ellen nem tudsz tenni, álj az élére, megérezte az idők szavát, s ezért engedte ki az NDK menekülteket, mert mást nem tehetett… már (kétségtelen, nagyot fordult 56 óta, mikor azt mondták úgy ütött, vágott, mint egy megvadult állat…). Pórázon tartotta a szadeszt is.
    A 20%-os szadesz (Pető, az ávós fiú) akarta megmondani, merre menjen a bicikli… Saját fülemmel hallottam éjjel két rádióban is a híreket: Göncz Árpád le fog mondani, börtönbeli, besúgó múltja miatt, rabtársai „Patkány” néven emlegették. Ez a hír csak egyszer hangzott el 1994-95 tájékán, s a Horn-Pető meccs része volt. Göncz maradt a helyén, a szadesz hátramenetbe kapcsolt, aztán hamarosan jött a Tocsik ügy…
    Horn kitüntetését nem véletlenül tagadta meg Sólyom L., (aki nem etikailag, kérdőjelezhető meg, hanem buta, marxista alapú, gyáva döntéseivel nagyban hozzájárult a rendszerváltás sikertelenségéhez)

    Mindebből egy németnek, aki az újra egyesítésre koncentrál csak, persze semmit sem kell észrevennie. Pláne, ha még hozzávesszük, h az egész energia ipart adta oda bagóért, garantált éves profittal…

    ((Mindennek, amit elmondtam, nem sok köze van a Fideszhez, ezek csak száraz tények))

  • Ille,
    elindult a III/III típusú suttugó propaganda?
    Schiffer valami miatt kényelmetlenné vált, hát jöhetnek a hihetetlen történetek, amellyekkel hitelteleníteni lehet… 🙂 Ez csak most került elő… Ugyan már 🙂

  • enterprise: ha esetleg a forrást is megnevezné, ahonnan ezt a sok marhaságot veszi…
    látom, még mindig nem jutott el az általam ajánlott cikkek elolvasásához. nem baj, egyszer majdcsak rá fog fanyalodni 😀
    ami a száraz tényeket illeti: ne komolytalankodjon! csöpög az izzadságtól és egyéb testnedveitől 😛

  • enterprise: magának a szent korona rádió suttogó propaganda? ejnye, kisfiam, nem lesz ennek jó vége! melyik táborhoz is tartozik ez a médium? na?
    nem kellene ilyen látványosan nyüzsögnie! mellesleg a III/III-as egy ügyosztály volt, nem propagandaosztály. az, kisfiam, a szentkirályi utcában található.
    arról nem is beszélve, hogy most, amikor ott vannak a parlamentben, ki nem szarja le schiffert és majmait? a hiteltelenítésnek – jó fideszes karaktergyilkossági módszerrel – korábban kellett volna megtörténnie!

  • István,
    réges régen tudtuk,hogy a bodacselcsi nem unikum ezen az oldalon.Ami pedig a Dreher Lólikát illeti,használat közben sokszor kaphatott fertőzést.Ha nem akarjuk,hogy sorsára juttasson minket is,ezt a lólikat ne használjuk.

  • Kedves Fuser: Tisztázunk valamit. A zsidó az akit a szélsőjobb annak tart.

  • IIanfair,
    meg az is akit bárhol,bármikor,bármely választásokkor fel lehet használni,minimum gyalázgatásként az alkalmi ellenséggel szemben Különösen figyelemre méltó ez MO-on,ahol az antiszemitizmus volt mindig a legkönnyebben eladható árú.1949-ben még az M.K.P hatalomra jutásához is besegített.+ ismered a Rákosi-Kutrucz mesét.Ami nem is mese.

  • Gyuri10: Nem, sajnos nem ismerem. Mesélj hát… 😛

  • llanfair,
    egy nem túl régi beírásomban izraeli(מרים)részére a tőlem telhető és ismert részletet elég hosszan leírtam. Ille egész biztosan megtalálja a Részedre,de ha nem,írd meg.Megpróbálom én kikeresni.Ezen kívül azt hiszem a Google-ból is ki tudod venni, ha beütöd a Kutrucz Gizella nevét.Ha sikerült,értesíts.

  • llanfair,
    Ne is próbálkozz semmi mással.Üsd be a Google-ba a Kutrucz Gizellát és részletes beszámolókat kapsz a történtekről.Most néztem utána.Sokkal pontosabb és részletesebb,mint amennyiről én tudtam.

  • Judith Kopácsi

    enterprise, kezdjük azzal, hogy sem Mécs Imre, sem Göncz Árpád nem volt besugó, sem a börtönben, sem pedig szabadlábon. Akitől ezt hallottad, nyugodtan vágd pofán és rugd tökön a nevemben is, mert ez egyszerüen hazugság, mégpedig otromba. Mint tudjuk az 56-osok elég vegyes társaság, és csak addig voltak „egyenlőek”, amíg a rács másik oldalán voltak.

  • Judith Kopácsi

    Különben Mécsnek nem kellett senkit besugnia, ahhoz, hogy ne akasszák föl. Saját nagybátyja, Mécs László költő járt el sikeresen az ügyében.

  • Figyelő
    2014 április 17
    12:26 du.

    Az ’56-osok egy heterogén egylet. A diákság kezdte, és alapjaiban a létező szocializmus reformjaként indult. Aztán rátelepültek a bárhol ott levő csöcselék-bázisú mozgalmak. Nem véletlen, hogy Wittner a mai napig az ultrák felé jelent kitekintést a Fideszből (ld. 2006). S megjelentek Sopron környékén a nyugatról visszaszivárgó keretlegények, nyilasok.
    Ha az utóbbiak elítélik Mécs Imrét, arra szerintem Mécsnek inkább büszkének kéne lennie. ahogy a nemzeti markotányosnő szimpátiája is inkább szégyellni való lenne.
    Mécs ítélete annak idején azon alapult, hogy egy egyetemi újságot szerkesztett és terjesztett. Ez nem egészen ugyanaz a műfaj, mint sorozott, pusztán rosszkor rossz helyre került, kiskatonákat agyonverni, lábuknál felakasztani vagy esetleg élve kibelezni. Wittner alkalmasint bármilyen rendszerben könnyedén kötelet kapott volna. Most mégis ő próbálja meg osztani a csekélyke tyúkeszét, mert megúszta. Mert annyira senki volt, hogy felkötni sem lett volna érdemes.

  • Puchert János

    drága barátaim mi történt tán elvesztetétek a jozan eszeteket, ennyire keveset tudtok 56-ról és a közelmult eseményeiről természetesen az 56-osok annyira megosztottak mint a magyar társadalom nem is érdemes foglalkozni azzal a söpredékkel amely magát 56-osnak tartja és gyalázza Gönczöt és Mécset. Aki 56-ban elhagyta az országot lehet 56-os emigránsnak nevezni dew nem feltétlenül 56-osnak.Aki megengedhetönek tartja ávosok lincselését az csak ártott 56 jó hirének tiszteséges 56-os ezt elítéli.sajnos Horn volt annyira makacs, hogy nem ítélte el 56-os karhatalmista múltját ezt elintézte egy na és szóval holott a bocs is 4 betüböl áll. A választások elött megprobáltak valami kompromitálot elökeresni Hornról de nem jártak sikerrel. A Szent Korona Rádiót felemliteni mint hiteles forrást nagyfokú tudatlanságra vall, én ezt nagyon szégyelném. Schiffernek Szakasits a dédapja volt a nagyapja Schiffer Pál volt Szakasits veje mindketten hozzájárultak a Rákosi rendszer létrehozásában és csak utána lettek annak a rendszernek az áldozatai ahogy Kádár, Marosán is.

  • puchert jános: tudatlanság okán, ha javasolhatom, forduljon a szent korona rádióhoz. hogy maga mit szégyellene, és mit nem, a magánügye. mellesleg vélhetően maga is onnan vette a javító szövegét a dédapa ügyében, ugyanis én hibáztam, amikor felül írtam a cikkben foglaltakat 😀 hiába, no, nekem szakasits még az élő világhoz tartozott.
    szakasits 1888-ban született. nagyapja, schiffer pál 1911-ben, szakasits árpád leányát vette el. apja, schiffer péter 1943-ban, schiffer andrás 1971-ben született. stimmel.
    az pedig, hogy a rendszer áldozatai lettek volna – ahogy a schiffer gyerek könnyes szemmel állítja, barokkos túlzás, úgyhogy, puchert uram, még fusson egy-két kört ebben a témában 😛

  • Andy Mage
    2014 április 19
    2:29 de.. Lájk!

  • Kovács Szidónia

    Puchert a Szent korona rádió badarságait hallgatva nem csodálkozom,hogy ön is badarságokat mond! Schiffert meg jobb nem ajnározni…..feltűnési viszketegségben szenved….a rádió hallgatása helyett inkább olvasson kedves Uram, sokkal értékesebb ember lesz önből – persze ha nem a kurucot olvassa – 😛

  • Andy Mage
    2014 április 19
    2:29 de.

    Húú ez a hozzászólás mind gondolatiságában, mind retorikájában tökéletes! Minden szava racionális igazság!
    LÁJK a köbön!

  • Majlath M. Monika

    Andy Mage szivembol szoltal <3

  • Puchert János

    Nekem nem kellett a Szent Korona Rádiótól venni az értesülésemet hisz én az idézett korben már éltem és vissza tudok emlékezni a történtekre ahogy Szakasits mint Schiffer Pál Rákosiék börtönében sinylödtek tehát áldzatok voltak mint ahogy abban a korban elég sokan egyik nap üldözöttek voltak majd üldőzők lettek vagy forditva ez egy ilyen kor volt

  • puchert: kezd közelíteni bencsicshez, már, ami az emlékeit illeti 🙂
    mintha nem fogná fel, hogy schiffer „én az üldözöttek utódja vagyok” könnyes siránkozása mennyire hamis, különös tekintettel mai megnyilvánulásai tükrében!

  • Figyelő
    2014 április 18
    12:20 du.

    „Egy volt AVÓST meglincseltek,megérdemelt büntetés volt”

    Figyelő ez egészen elképesztő miket képes leírni! Maga újságíró volt, és ugye nem tévedek, ebben a szakmában különösen fontos a hitelesség, az objektivitás, az igazság iránti elkötelezettség. Ehhez képes maga olyan nyilvánvaló hazugságokat ír le szemrebbenés nélkül, hogy Obersovszky a nyomába sem érhet!
    Egy ávóst??? A pártháznál 18 karhatalmistát koncoltak fel miután letették a fegyvert, mindegyikük egyszerű, a kötelező sorkatonai szolgálatát töltő, munkás vagy paraszt családból származó kiskatona, legidősebb közülük 23 éves.
    Mondja, tényleg nem sül ki a szeme mikor a feketén-fehéren dokumentált, már senki által nem vitatott történelmi tényeket is ilyen otromba etikátlansággal elhazudja, csak hogy a véleményét alátámassza?!
    Egy nyavalyát volt maga újságíró, legfeljebb a szakma becstelen szégyene!

  • Kovács Szidónia

    Na erre varrjál gombot Drusza!

  • Figyelő
    2014 április 18
    12:20 du.: Ennek fényében maga nem véletlenül menekült el az országból. Megjegyzése embertelen és gusztustalan. Gyilkosságot helyeselni szinte már gyilkosság. Fúj!
    Szégyellem a tegeződést. Minden tisztelet nélkül visszaveszem!

  • Gondoltam, hogy ITT meglincselnek a kijelentésemért.
    Persze, aki NEM volt ÁVÓS kihallgatáson , nem tudja az mivel jár. Én voltam,, 17 évesen. Az egész lap, bossszút lihetg folyton a nácik rémtettei miatt, de senki nem emliti a rákosi kor szörnyűségeit.
    Egy forradalom, ha kicsit belenéznek a történelemben, mindig bosszút, vért akar sérelmeiért. A népből mindig akad egy pár ilyen vért kivánó, bosszúálló alak. Meg kell nézni az orosz forradalmat, az 1919-es magyar forradalmat, a régebbi franciát.
    Az 56-os forradalom sem volt más. Ahhoz képest, valóban kevés ilyen vérengzős tett volt.
    De eme megállapitásom miatt elitélni, az a jelenlévőkre jellemző.

  • Andy Mage
    2014 április 19
    2:29 de.
    Hát, a neve után itélve, nem lehet nagyon művelt. Vannak ellenvetéseim a kijelentésére:
    Mécs Imre úgy tudtam igen sulyos büntit kapott, először halálra itélték, vagy tévedek?
    Egyszerű egyetemi újság szerkesztésérét és terjesztéséért, még Kádár sem osztott ilyen nagy büntetést. Amit rebesgetnek, hogy Mécs Imre beárulta társait, és ezért enyhitőbb lett a büntetés. Lehet, hogy az egész nem igaz. Egyikünk sem volt ott.
    Viszont, szabadúlása utáni működése sem tetszett szintén egyesknek, mert azokhoz állt, akik a forradalmat segítették leverni.
    Innren ered ellene az unszimpátia.
    Egy oportunista sose szimpatikus, legalább is egyeseknek.

  • Judith Kopácsi
    2014 április 18
    11:08 du.
    Júdith ezt a marhaságot honnan vetted?
    Mécs László 10 évre volt elitélve mint papköltő és 56-ban szabadult.
    Nem hinném, hogy befolyásolni tudta volna Mécs Imre itéletét a Kádár korban.

  • Judith Kopácsi

    Figyelő, miután te eljöttél MO-ról a forradalom után, honnan tudhatnád, hogy mi történt kivel és hogyan a megtorlások idején?

  • figyelő: ezzel kapcsolatban n-edszer megsiratni magát pedig magára jellemző!

  • figyelő: ha már minősíti andy-t, tudja, unszimpátia nincs. a szimpátia szó ellentettje az antipátia. még a maga műveltségi szintjén is 😀
    amúgy mitől tud mindent jobban? mert morcosan néztek magára? esetleg a talpát verték gumibottal? vagy vízpróbának vetették alá? esetleg tormás zsákot húztak a fejére, és úgy kergették körbe-körbe? netán a hátra kötözött kezénél fogva felhúzták a mestergerendára? vagy generátorról vezettek elektromos áramot a nemi szervébe?
    mert hát, ilyesmit a maga által bálványozott ’45 előtti elhárítás követett el, amikor vicces kedvében volt!

  • Judith Kopácsi
    2014 április 19
    12:03 du.
    Tudod, honnan tudom? az internetet használom információra, és ott olvastam Mécs Lászlóról.

  • Ille István
    2014 április 19
    12:43 du.
    Sokat meg agyonvertek ott, már mint az ÁVÓn, ezt kihagyta a kinzásokból.
    A nácik sem voltak jobbak, de sokan állitják, hogy sok náci verőlegény lett később ÁVÓS.
    Már ismerte a módját gyakorlatból.

  • figyelő: az agyonverés nem kínzás, hanem endlösung.
    ez az egyetlen baja? szánalmas…
    sokan állítják, hogy sok náci verőlegény lett később ávós? ahhoz képest, hogy nálunk csak hungaristák, nyilasok voltak, nácik nem, elég érdekes állítás. persze, ha azt mondja, hogy a nyilasok – akik, ugyebár csak hungaristák – tkp. nácik voltak, akkor meg vonáékkal kerül szembe.
    nem gondolta ezt végig, klára néni 😀

  • Ille, látom az „agyonverés” teljesen érzéketlen magánál. Ennyi elég a személyes tapasztalatból, azaz empáthiáról..
    Amit meg a nyilasokról, hungáristákról írt, az olyan zavaros, hogy sajnos nem értem.
    Ja, és Vonáékról egy szót sem írtam. Nem szeretem őket.

  • figyelő: maradjunk a tényeknél. az agyonverés nem kínzás, hanem megoldás. amit a hungaristákról írtam, azt magán kívül mindenki érti. a helyzet az, hogy nem meri felvállalni az átkötést. legközelebb gondolja meg, mit ír. mondom, nálunk nem voltak nácik, de nyilasokból akadt az AVH-nál verőlegény.
    az ÁVO ugyanis csak a felderítő szervezet/osztály volt, konkrét feladata:
    „a már felderített (tényleges vagy potenciális) ellenségről híranyagok, információk tervszerű gyűjtése a titkos nyomozati (operatív) eszközökkel és módszerekkel – a politikai, a katonai, a gazdasági, a tudományos-műszaki, a kulturális területről történő gyűjtése, rendszerezése” volt.
    a végrehajtás az ÁVHnak jutott, ami fegyveres belbiztonsági szervezet, egyfajta politikai rendőrség volt, hadiüzemeket működtetett, internálótáborokat tartott fenn, egységei karhatalmi és őrfeladatokat láttak el, besúgói hálózatot épített ki az országban, nyílt nyomozásokat kezdeményezett. piszkosul unom, hogy folytonosan ki kell magát igazítanom. van egy javaslatom: ha nem ír marhaságokat, én békén hagyom.
    valóban nem írt vonáékról, csak éppen erősen következtetésre alkalmas, amit írt.
    javaslom, fejezzük be. ez a nap nem fog magáról szólni.

  • Ille, lehet, hogy a két nagy csapatot másképp hívtam, de az emberek mind ezt tették.
    Értem, hog be akarja fejezni, amit maga kikopizott az inetrentről érteüléseit, de akkor még csak azt árulja el, hogy az AVH-nak, vagy az AVÓ-nak mi köze volt hozzám, egy gimnázista tanulót kihallgatni.
    JA, és az sem mindegy egészen, hogy a fent emlitett szervezetekből MIÉRT vertek agyon annyi embert, ha a kinzások nem segítette őket?
    .és ez mind helyes volt maga szerint?

  • figyelő: hogy mi köze van magához? hát, ezt talán kutassa vissza a saját múltjából.
    az említett szervezetek elkülönültek egymástól, egyszerűen azért, mert az egyik operatív volt , a másik meg adminisztratív. de hát, magának mind1.
    az agyonverésre pedig, ha javasolhatom, vezessen elő némi bizonyítékot. mondjuk, kórbonctani jelentést, jegyzőkönyvet, tanúnyilatkozatokat.
    felettébb unalmas egy gimnazista tanuló túlzásait visszaolvasni.
    senki nem állította, hogy helyes volt. mi lenne, ha közeledne egy kicsit a valósághoz?
    ha az emlékiratait írja, szüksége lenne rá!
    avagy a maga emlékei mások, mint a valóság?
    akkor javaslom, a kiadáskor válassza a mese kategóriát 😀

  • Figyelő,
    elnézést,de nem értem pontosan a történetedet.A magyar fogalmazásod és a helyesírási hibák nem igazolják az újságírói képesítést.Magyar nyelven semmi esetre sem.Olyannyira,hogy csípi a szemem.Kizárólag ezért veszem kezembe a pennát. Fogalmazás:3,helyesírás:2 es. Nem egyetemi,hanem 8. általános szinten.Nem akarok senkivel versenyezni,mert én csak egy egyszerű szerszámkészítő vagyok,de én még 58 évi „idegenbe szakadás”után is tudok bánni az íráshoz szükséges szerszámommal IS. Az ÁVO-val csak annyi dolgom volt,hogy 1950 ben Anyámék Vörösmarty utcai üzletét készpénzért kifizetve megvették.A későbbi üzletet 1952 ben államosították.Ehhez viszont az ÁVO nak semmi köze nem volt.
    A következő ismeretségem az ÁVO val az volt,hogy a forradalom alatt az aradi utca és kőrút sarkán,a kőművessel szemben láttam egy embert a lámpavasra akasztva a két szeme kiszúrva és rajta egy tábla,hogy”így járnak az ÁVO-sok”.Kedves Klárika gondolni sem merek arra,hogy Neked ez jó érzést generálna.

  • Figyelő figyelmét felhívnám, hogy a Műegyetemen 3 srác írta pontokba a követeléseiket. Közülük csak kettőt ismerek. Mindkettőt közelről. Ketten a káosz megoldására adott különböző válaszaik miatt különböző oldalra kerültek.
    Egyikőjük az elszabadult fegyveres vérengzés mellett, másikuk ellene volt.
    A hatalom túlkapásait nem minősítgetem, de messzemenően elítélem.
    A szovjet harckocsik kivonultak először, ha jól emlékszem Szolnokig, majd onnan jöttek vissza Kádár hívására.
    A történelem ismerete miatt is állítom, hogy a demokratikus átmenetet kellett volna eröltetni, az utcai vérengzés felesleges, és mint láttuk, kontraproduktív!
    Ma is érdemes lenne valami hasonlón elgondolkodni a diktatúránkkal szemben. Szigorúan szelektíven! A polgárháború felesleges, azt csak a politikusok gerjesztik a hatalmi pozíciójuk érdekében, amint azt a cöff is mutatja. Azt is azért hozta létre orbán, hogy fenyegessen, megfélemlítsen a hideg polgárháborúban.
    De jóhírem van, nem kell megijedni, mert ma már világos, hogy csak mesterségesen fordították velünk szembe a megtévesztett honfitársainkat, hiszen mára már kifinomultabb módszerek vannak a szelektív eltávolításra.
    Hiszen az a különbség a demokrácia és a diktatúra között, hogy az egyikben mindenki pótolható, cserélődik, a másikban nem. Amelyikben nem, ott annak az a gyenge pontja. Számítógépes játékokban mindig az a feladat, hogy azokat kell kilőni. Akár a többiek érintése nélkül is!
    Naponta hány ember hal meg, elüti az autó, kiesik részegen az őrtoronyból (mint sifferpapa), végelgyengül, azaz 1 pluszban fel sem tűnik a statisztikában. De viszont a fajfenntartás érdekében előnyös változás áll be. Az állatvilágban is van olyan, hogy a fajtársak egy ritkán előforduló gyilkos példányt (pl. gímszarvasoknál szarvasbőgéskor, ha nem csak viadalban kűzdenek, hanem az egyik rendszeresen öl, akkor azt a fajtársai) elpusztítják.
    Végül is a diktátorok sorsa előre meg van írva. Csak idő kérdése, hogy melyiket mikor éri el a végzete, sőt ennek függvénye az is, hogy mennyire teljesíti be diktátorságát. Ha időben semlegesítik, akkor a társadalom lesz a győztese, mégha sokan ezt nem is tudatosítják!

  • Csak eszembe jut egy analógia.
    Mi lett volna, ha 1930-körül egy jótékony kéz a peronról a 4-es metró alá lökte volna hitlert?! Ugye akkor még nem voltak haláltáborok, nem volt II. VH. Pedig lettek, mert nem volt lökte meg senkisem…. (Ma már okosabbnak hisszük magunkat.)
    Gyilkosság? Az! Megérte volna?
    Döntse el mindenki maga!

  • Judith Kopácsi

    Figyelő, az nternettről megtudhadtad, hogy Mécs Lászlót 1956-ban szabadon engedték, és rehabilitálták. De azt nem, hogy unokaöccse érdekében kegyelmi kérvényt irt és valójában kikönyörögte unokaöccse életét. Azért mert ez nem nyilvános, attól még igaz is lehet, még akkor is, ha te okosabbnak akarsz látszani, mint valójában vagy.

  • e-migrans
    2014 április 19
    4:21 du.
    Azt hiszem itt rossz az információja. Az egyetimásták akik a 14 ponot írták, több volt mint hárman.A pontokban szó sincs még harcokról.
    Én egyet ismerek közülük, Lipták Bélát, nézze meg a róüla szóló infót a keresőben.
    Ha érdekli beteszemm ide a pontos másolatát.
    A harcok csak akkor kezdődtek, mikor a rádiónál a diákokra az ÁVH-sok rájuk löttek.
    Ezután, akkor éjjel, saját szememmel láttam teherautót érkezni magyar katonákkal a Múzeum körúton, a Bródy Sánor utcába mentek. A katonák fegyvert hoztak a diákoknak.
    Még ma is láthatók a lővedékek helye a rádió épületén.

    Lehet, hogy Szolnokon voltak az oroszok, de már másnap a Körtéren vigan álltak a tankok!

  • Puchert János

    Ille, Szidonia tessék figyelmesen olvasni én nem ajnároztam Schiffert én leirtam dédapja és nagyapja dicstelen szerepét is. Azt nem értem miért hasonlitanák énicshez Bencsicshez tewrmészetesen ahogy Bencsicshez nem akarok hasonlitani úgy Illéhez sem kivánok hasonlitani.
    Figyelönek csak annyit természetesen Mécs László nem személyesen járt el 1958-ban a regnáló hatalomnál unokaöccse érdekében hanem közvetitökön keresztül csak emlékezetedbe ajánlom, hogy 1957-ben Kossuth dsijat kapott Kodály zoltán és Németh László is akiknek netán volt baráti kapcsolatuk Mécs Lászlóval. érdekeségként ha vlakink megvátoztatják a halálos ítéletét egyes emberek valami huncutságot vélnek felfedezni az ügy mögött arra nem is gondolnak, hogy egyáltalán volt e valami jogalapja a sulyós ítéletnek, mellesleg mintegy 20-25 főnek változtatták életfogytá vagy netán néhány évre a halálos ítéletét nincs okunk feltételezni, hogy ezek az emberek netán elárulták társaikat akinek másodfokon is halálos ítéletük volt és az Elnöki Tanács változtatta át életfogytiglaná itt 5 főről van szó

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙
    Nem tudom megállni, hogy itt – éppen e cikknél és az azt követő vita hevében – ne közöljem, a magyar nép és ’56 általam megítélt viszonyát.
    Először is ez a „készülő emlékmű” is arról szól, amiről a hamis fidSS-krónika, miszerint a Holokauszt valami, a magyar nép akaratán kívüli, lelekétől idegen és ráerőszakolt jelenség lett volna. Hát ez még távolról sem igaz beállítás, hisz tények támasztják alá, hogy már a Tiszaeszlári Pertől kezdve Magyarországon tudatos szervezés folyt a zsidóság majdan egyszeri kiirtására, de legalább is kiüzetésére. Ennek szelleme aztán mindenféle hungarista és más hasonló rablómozgalomban, mint hazfiúi kötelesség testesült meg.
    Aztán jött az I. Világháború, amelyet – itt most hagyjuk Ausztriát – a hazai nemesség, arisztokrácia és a politikusi réteg többsége, mint jogos, a (osztrák) trónörökösét természetesen megbosszúló, tehát honvédő háborúként elhazudó, és a néptömegeknek hatásosan eladó hősi harcként tálalt a magyarok ételtől üres asztalára… Az ennek következtében bekövetkezett pofont (Trianont) aztán ugyanez a nemes, tulajdonképp födbirtokos réteg képtelen volt megemészteni és kapóra jött neki a fentebb említett „jó antiszemita talajra talált” Magyar Tanácsköztársaság, mint ürügy.
    Történelmi tény, hogy Horthy Miklós ellenforrradalmi rendszerét maga az ANTANT, tehát a Nyugat ültette az ország nyakára, amely rendszer nem volt más, mint a az említett – a háborúban birtokot vesztett – nemesi és dzsentri réteg „színe javának” hadrendbe állított törzse. Hozzátéve még egyszer, hogy ezek a deklasszálódott szabadcsapatok a későbbi kormányzóúrőfőméltósága vezetésével együtt egy hajszálat, annyit sem tettek a külföldi betolakodók ellen hősi harcokat folytató tanács-állam leverésére, hanem megvárták, míg ezt elvégezte a nemzetközi haderő a román(!) csapatok hathatós közreműködése révén…
    Az ismert körülmények között aztán Budapestre vonultatott Horthyféle ellenforradalmi különítményekből összeverbuvált „ébredő magyarság” megkezdte a rendcsinálást a tiszaeszlári televényen… (Lásd: a történelemkönyvek fotóit is…stb.)
    A rend szinte mindjárt, de azonnal a Numerus Clausus néven elhíresült, valójában a legéslegelső újkori európai zsidó-törvénnyel – Hitlert is jóval megelőzve – vette kezdetét, hogy 25 éves permanens, immár nem csupán lopakodó, de harsogó antiszemita hadjárattal folytatódhassék egészen 1945-ig. Ennek a negyedszázados offenzívának a propagandisztikus alapállása a 3 hónapos proletár-állam állítólagos „zsidó mivoltára” igyekezett fókuszálni…
    Minden sötét üzelmüket erre a dogmatizált, alja propagandára építettek föl. Valahol erre épült a német-magyar szövetség is, amely aztán nemcsak az ajándékba visszaremélt területeket, de a zsidó vagyonok megszerzését is ugyanúgy célba vette…
    Ez a tébolyult szerzési vágy vitte aztán országunkat és népünket egy eszevesztett háborúba, amelynek veszetes végkimenetele történelmi tény.
    Mind amellett akárcsak Németországban a kárpátmedencében is kiteljesedett az antiszemita őrület, amely itt az 1941-es kamenyec-podolszkíji húszezres tömegmészárlással vette kezdetét, amikor a szerencsétlen áldozatokat, akik a néemetek által megszállt területekről menekültek ide, „idegenrendészeti eljárás” keretében deportáltak. Ez volt a Magyar Holokauszt kezdete és nem 1944. március 19., senem április 19-e, amelyet a történelem meghamisításaként a Holokauszt emléknapjává nyilvánítottak az abban érdekelt politikusok, ugyanazok, akik ezt a szörnyű beltartalmú emlékművet akarják most fölállítani a Szabadság téren…
    ˙
    1956-tal kapcsolatban pedig csak egyetlen költői kérdés foglalkoztat. Mégpedig az, hogy mindössze 12 évvel(!) annak előtte, 1944-ben ez a hős nép, amely állítólag oly büszke a szabadság-szeretetére, hogy a fenébe nem lázadt fel a „német elnyomói”, de legalább azok magyar csatlósai ellen ???
    .
    Mert’56-ot az elvesztett háború – ez esetben az elvesztett II. Vháború – r e v a n s á n a k . a reménye éltette… Ha tetszik, ha nem…
    .

  • puchert: ez megnyugtat – már, ami a hozzám hasonlítást illeti. nem szeretnék ennek okán leértékelődni 🙂

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Figyelő!
    ˙
    Primitív érveléséhez egy kis adalék.
    ˙
    56-ban már kezdet kezdetén(!) az a rémhír járt, hogy a Köztársaság téri pártház(!!!) környékén, sőt az egész tér alatt kazamata rendszer húzódik, amelyben rabokat őriznek.
    Ezt pusztán azért volt érdemes oly korán terjeszteni, hogy majd ha eljön az ideje, hát okot szolgáltasson egy, a pártház elleni totális támadásra. Az ostromot aztán a Corvi-közi vitéz szabadságharcos csoport vezette… Ma már közismertek lettek…
    A szégyenletes vérfürdőt és lincselést követően, rövidesen megkezdték a „kazamaták feltárását”… Hatalmas markológépeket hoztak és vájtak, vájtak, és vájtak… Még egy egér, vagy vakondfolyosót, annyi kazamatát sem leltek, miközben a „forradalmi” lapok helyszíni riportokban számoltak be a hősies ásatásokról és az ÁVH – na meg a kommunisták – viselt szörnyűséges bűneiről „amelyek semmiben sem különböztek a náci bűnöktől”… Akárcsak maga itt fent, úgy hazudtak azok is… Aztán, hogy nem vóttt ottan semmi, hát el kezdtek hallgatózni, mindenféle orvosi meg másfajta műszerekkel, de semmi… Ám akkora az ostrom eredménye több száz halott a Köztársaság téren. A hatalmas gödrök még hónapokig, mint gigantikus bombatölcsérek éktelenkedtek a téren a rommá lőtt pártház és az Erkel színház tőszomszédságában, hirdetve az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszta jellegét.
    ˙
    Ui.
    A duna-parti fehérházról meg azt híresztelték ugyanakkor, hogy ott az ÁVO meg is darálta az áldozatait és külön csatorna nyíláson bocsátotta a folyóba. Mondanom se kell, hogy ilyeneket sem találtak – pedig nagyon keresték ám, hogy az egyszerű népet kellő érvekkel alátámasztva ösztönözzék a fentebb, azt hiszem István által is emlegetett Aradi utca- Lenin körút sarki lincselős akasztásra…
    .

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    A Köztársaság téri vérengzést és gödrökben történt hallgatózást még a Filmhiradó is megörökítette, és a lapokban naponta jelenetek meg fényképes tudósítások… Mert ugyi fontos volt fenntartani a „tiszta forradalmi szellemet”.
    A fotókat persze nemcsak a nyugat látta, de Moszkvába is eljutottak. Aztán jött november 4-e…

  • Puchert János

    Ille a leértékelödéshez nincs szükséged külsö segitségre ezt megoldod magad is

  • puchert: attól tartok, rossz a helyzetfelismerő képessége 😀

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙
    A Schiffer vitához annyit, hogy LMP-t Schiffer ajándékba kapta Orbanini-től.
    Mégpedig egyszer azért: mert szüksége van egy udvari „baloldali” ellenzékre is; (ugyanúgy, mint ahogy a Jobbik is magaválasztotta udvari szélsőjobb ellenzéke a mi Führerünknek.) Bizonyítja ezt a legutóbbi undorító behízelgő hisztériája az emlékművel kapcsolatban, amely kizárólag neki és főnökének kedvezett.
    Másodszor: mert Schiffer, mint ügyvéd szakmájú egyén, képviselte a Vezér-és Kancellárunkatt a bíróság előtt a kordonbontás ügyében…
    Aztán végül, de nem utolsó sorban: jutalmul, Sólyom László beajánlása és bevitele okán az elnökválasztás komédiájába, mint a „Véderő” tótumfaktuma…
    ˙
    Amúgy és egyébként Schiffer zsidóságához nem fér kétség, és ez a legszomorúbb a magatartásában, ez az ő gerébdezsősége egy Szakasits dédunokaként…
    ˙
    Schiffer András még nem jött rá,”hogy ki a zsidó azt én mondom meg” /Himmler/. – És nem az, aki magát nem annak vallja.
    .

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    Két „apróságot”szeretnék javítani.
    I.”Hogy ki a zsidó azt én mondom meg”ez a másik nyomorult gyilkos: gőring mondása volt.
    II. A Lenin krt és Aradi utca sarkán a „kőműves”kocsma melletti lámpavasra felakasztott,kiszúrt(2)szemű embert a táblával,hogy „így jár minden ÁVO-s”én láttam és írtam volt emlékeztetőként több alkalommal is.Legutóbb Figyelőnek. Azon kívül,több helyen is pl. az Andrássy út 60 vagy 62 falára felírva láttam azt is,hogy „Icig nem viszünk auswicig”.Na ettől aztán én is „magyar” menekült lettem. Irány: Nikits, Wiener Neustadt,Bologna,Marina di Ravenna,ahonnan menekülés tovább a dicsőséges forradalmár nyilas tetvek elől. Egészen a haifai kikötőig.De ez már egy másik téma.Ez tartozik abba a kategóriába,amire József Attila azt írta,hogy”dünnyögj egy új mesét,fasiszta kommunizmusét”

  • Ille,
    ezt a Puklit többre tartottam.Úgy látszik tévedésem a korral járó jóindulatból származik.

  • Figyelő kijavítása:

    3 (K. Sándor és M. Lajos akiket ismerek személyesen is) műegyetemista írta a 12. pontot délelőtt, vagy előző nap (holnap személyesen megkérdezem pontosan), amit majd csak később, a tudtuk, és beleegyezésük nélkül kibővítettek 14-re, 2 radikális vállalhatatlan követeléssel, és a nagygyűlésen akkor már így egyben a 14 pontot olvasták fel hangadók a forró hangulat közepette.
    Békés meneteléssel indult később a tömeg a csatlakozókkal a belváros felé….

  • tisztelhölgyeimésuraim”
    2014 április 20
    2:39 de.
    Engem értékel prímitivnek?
    Valószinű csak hírből ismeri az eseményeket. A földalatti hallgatózás valóban téves marhaság volt. de SEMMI komoly következménye nem volt annak.
    Viszont a parlament előtti tömeggyilkosságok,a csütörtöki napon, okt.25-én, ahol néhány száz halott és sebesült volt, annak bizony következménye volt a bosszúban is (már máshol emlegettek, egy ÁVÓS lincselése) T.i. a minisztérium tetejéről adtak le sortűzet, még ma is ismeretlen tettesek, a téren álló tömegre, ártatalan, fegyvertelen nők, férfiak húltak ott el…
    Érdekes, hogy az itteni visszamelékezők a forradalomra, erre nem emlékeznek!

  • Puchert János
    2014 április 20
    1:55 de.
    Köszönöm, nekem írt szavait!
    Tudja, egyikünk sem volt jelen, mi is történt Mécs Imrével? akkor. Miért engedtek le büntetéséből, hiszen másnak is lenegedtek.
    Mécs Imre rosszhíre terjedt mint a tűz, ( másé nem), de nem tudnni miért? Igaz, nem igaz a hír? Bizonyiték nincs rá.
    Az viszont kétségtelen, hogy ő is és Göncz Árpád politikai nézetei megváltoztak a szabdlábon, és igyekeztek belépni az SZDSZ-be.
    Köztudott az is, hogy ez a párt segítette az MSZP pártot kormányra többször is.
    Oportunizmus régi emberi tulajdonság, van aki él vele, van aki nem.

    Inkább elmegy…..

  • Klárika és a Puklija,
    Igazán nem szép,hogy a peszach utolsó esti finom vacsora után ilyen hányingert generáltok.Nehezen tartom vissza a latkeszt. Reggelig pedig igyekszem elfelejteni,hogy legalább a maceszos kávé ne menjen miattatok a klotyóba!Kellemes húsvétot és sok hímzett nyuszitojást kívánok nektek:Gyuri.

  • Figyelő.
    Sem Mécset, sem Göncz Árpádot nem kezdték ki addíg, amíg nem léptek a politikai platformokra. Göncz is, Mécs is köztiszteletnek örvendtek, főleg az 56-osok körében. Te erről Montrealban valszeg keveset hallhattál.
    Az SZDSZ az első választáson magasabb szavazatszámot ért el, mint az MSZP. A másodikat az MSZP kétharmaddal nyerte, -mindkét részről hiba volt a koala..
    Vagyis az, hogy az MSZP-t a szadesz segítette be a Parlamentbe, hülyeség. Olvass néha utána, mielőtt „megfellebbezhetetlen” kijelentéseket teszel.

  • Na ne, Mindenki tudja, hogy került kormányra KÉTSZERR az MPSZ, úgy látszik Te vagy lemaradva és engem akarsz oktatni.

  • Figyelő
    2014 április 21
    10:38 de.

    Kedves Figyelő, olvasd el kopácsi memoárjait, érdemes.

    Nagyon sok érdekes dolgot fogsz ott találni.

  • Puchert János

    Figyelö el kerülte a figyelmét az, hogy mintegy 20-25 főnek változott meg a halálos ítélete ilyen alapon akkor őket is el kellene ítélni Gőncz Árpádról Csurka István terjesztette, hogy netán spicli volt közben kiderült Csurka ezt azért tette, hogy el terelje a figyelmet magárol hisz róla derült ki, hogy besugo volt Mécsröl pedig Bencsik András a Demokratában irt gyalázkodó cikket amiböl per lett amit Bencsik elvesztett, ajánlom figyelmébe azoknak akik még most is gyalázkodnak, egyébként én 1958-ban együtt voltam halálraítélve Méccsel tehát ismertem és ha megengedi a körülmények is jobban ismerem mint az itt kommentelök közül bárki más természetesen az SZDSZ nem segitette hatalomra az MSZP-t hisz 1990-ben az SZDSZ mutatkozott a leghangosabb antikommunistának de mivel mint minden pártnak nekik is az volt a céljuk, hogy hatalomra jussanak és ezt csak az MSZP segitségével történhetett meg igy feladták a korábbi kommunista elleneségüket ez a politikai életben nem szokatlan

  • Puchert,
    Mécset, Gönczöt NEM ismertem, ismerem 56-os időkből. Nekem a választott párt referenciájuk, támogatásuk a rendszerváltás után, ami nem szimpatikus.
    Utolsó bekezdésére pedig,az érdekes.
    T.i. Én az SZDSZ-MSZP segítségét a két utolsó előtti választásra értettem, nem a ’90-esre.

    2002-ben, és 2006-ban az szdesz segítette hatalomra az MSZP-t, amit maga is így említ, fordított szempontból.

  • Figyelő
    2014 április 21
    10:31 du.

    „Na ne, Mindenki tudja, hogy került kormányra KÉTSZERR az MPSZ”

    Na ne! Az ég meg zöld, a fű meg kék mindenki tudja, mert maga azt állítja? Maga tényleg ennyire nem normális?

    Az 1994-es országgyűlési választásokon az MSZP eredményei:
    -mandátumok aránya: 54.15%
    -mandátumok száma: 209

    Ezek a számok figyelő! Nem egy vélemény! Számok!!! Tudja értelmezni őket??? Az MSZP egyedül is kormányt alakíthatott de külön fejezetet érdemlő okokból Horn elhibázottan bevette az SZDSZ-t is.
    Mondja, miért jó magának, hogy folyamatosan hülyét csinál magából?

  • fuser: hagyd a francba. bencsics képtelen felfogni a valóságot, ráadásul azt az elvet követi, hogy: ha nem fekszenek neki a tények, akkor megmásítja azokat.
    reménytelen.
    bencsics nem csinál hülyét magából. az ő meggyőződése szerint, amit mond, az az igazság. tipikus skizo.
    bécsben – állítása szerint – megélte, amikor a hitleri wermacht bemasírozott. budapesten úgyszintén. mindkettőről elítélően nyilatkozott. most pedig neki az MTI hitleri megemlékezése csak egy smafuság.
    kétségtelen, hogy – finoman fogalmazva – nem kifejezetten kiegyensúlyozott elme.

  • Ille István
    2014 április 22
    1:56 du.

    Tényleg az agyamra megy pedig te pontosan tudod, mennyire kiállok mellette ameddig csak lehet pusztán érzelmi alapon de az őrületbe kerget a szemellenzősségével!

  • Fuser. Tudod jól, azért vette be az SzDSz-t mert demokratikus kormányt akart. De tényleg nem volt jó ötlet.

  • Figyelő
    2014 április 21
    10:31 du.
    Te szegény.. Üsd be a keresőbe, hogy országgyűlési választások.. megtalálod a 9o-94-98-2OO6-2O1O-2O14 számszerű adatait, pártokra lebontva..
    Ps. Nem oktatni, tájékoztatni próbáltalak.. Oktatni téged nehezebb lenne, mint szitával hordani a tengerből a vizet..
    Tájékozatlan vagy és okoskodó.
    Ennyi.

  • Tegyem hozzá, az MSZP nem kétszer, hanem háromszor került kormányra..

  • Persze, így van! Annak az ideológiai képtelenség koalíciónak az összefércelése szimbolikus politizálás volt. A szocialisták a rendszerváltó imázsuk szentesítését várták tőle, mondhatni az SZDSZ jelentette számukra a demokratikus legitimációt.
    Borzalmas következménye lett! A jelen…