Megnyitották Magyarország torontói főkonzulátusát

2014 április 21 10:45 de.18 hozzászólás

Immár nyolc hónapja képviseli Magyarországot Szabó Stefánia főkonzul Torontóban, de csak most – április 17- én nyitották meg hivatalosan Kanada legnagyobb metropoliszában a külképviselet új belvárosi irodáit, a 175 Bloor Street East alatt. Montreálban 2006-ban, Torontóban pedig 2009-ben zárták be a magyar főkonzulátust. A megnyitó ünnepségen jelen volt – többek között – Michael Coteau Ontario-tartománybeli bevándorlási és állampolgársági miniszter, Corneliu Chisu, a szövetségi parlament konzervatív képviselője, valamint Budapestről Takács Szabolcs helyettes államtitkár, illetve Krasnyánszki László külgazdasági tanácsadó. Szintén jelen volt Mendelényi László utazó nagykövet – aki az üzletfejlesztésért felel – valamint Pordány László nagykövet Ottawából. Az Európai Uniót Dimitris Azemopoulos görög főkonzul képviselte. Corneliu Chisut – aki román és kanadai állampolgárságán kívül magyarral is rendelkezik – a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

A torontói főkonzulátus megnyítása, Fotó: Szabó László.

A torontói főkonzulátus megnyítása, Fotó: Szabó László.

Michael Coteau miniszter elmondta, hogy a 300 ezer kanadai magyar, illetve az 1956 után érkező menekült-hullám jelentős részben hozzájárult a kanadai tolerancia és multikulturalizmus virágzásához.

Szabó Stefánia Hódmezővásárhelyen született 1972-ben, jogász végzettségű. Az új torontói főkonzul kanadai külszolgálata előtt a Külügyminisztérium Személyügyi Főosztály főosztályvezetője volt, korábban pedig Izraelben kereskedelmi-attasé. 1995 és 2000 között az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumban – illetve annak utódaiban – dolgozott.

A magyar-kanadai gazdasági kapcsolatok bővítéséhez is vezethet az új külképviselet megnyitása. Az Ontarioban állami alkoholforgalmazási monopóliummal rendelkező LCBO-val is tárgyalt a magyar fél, a minőségi magyar borok – köztük a Tokaji – kanadai forgalmazásáról.

18 hozzászólás

  • Érzek ebben egy kis céltudatosságot.
    Chris, szeretnélek kérni, hogy a demokratikus elkötelezettségűek között terjesszétek, hogyha van rá módjuk, akkor Mo-ra is segítsenek a demokráciát visszatéríteni az EU segítségével.
    Ez csak úgy lehet, ha magyar lakcímbejelentkezése van valakinek.
    A fidesz törvénytelenül külföldről nagyüzemileg is telepítette az embereket ezzel is elcsalva a bűnös választást, ami már így vonul be a történelembe.
    (A technikai módját nem tudom, hogy Kanadából is meg tudják-e csinálni, de el tudom képzelni, hogy vagy a követségen, vagy levélben igen.)
    Mivel a csalásuk már időben is korábban elkezdődő folyamattá nőtte ki magát, ezért a kanadai kubatovlistájuk alapján már korábban is tudták ilyen irányban is mozgósítani a Mo-ra látogatókat.
    Óriási veszély, hogy a romániai beépített voksturistáik (80.000 volt korábban) megmaradnak, ill. bővítik további regisztrációkkal a köreiket, így további csalássorozatok is várhatóak sajnálatosan (Az a kamu senkit se tévesszen meg, hogy romániai állampolgárságuk miatt majd onnan a román EU-szavazáson vesznek részt, hiszen orbánista elkötelezettségük miatt a magyar szavazást fontosabbnak tekintik, ill. olyan ideológiai magyarázattal is felpiszkálják őket az uszító korábbiakon túl, hogy a magyaro-i szavazatuk jobban hasznosul, a többi erdélyi pedig úgyis bejuttatja az RMDSZ emberét, az ő szélsőségesük (MPP) pedig ott esélytelen lenne!
    Ez főleg az ukrán és szerbiai részekről növekedhet ugrásszerűen, mert ők nem EU-tagok, így gondnélkül szavazhatnak az orbáni csalástechnikával.

  • a pontos postacíme a főkonzulátusnak? 175 Bloor Street East és a többi adat? hol lelhető? a magyar kormányoldalon ez nem szerepel, csak a trade commissionaire’s address ami nem azonos ezzel, korábban egy iroda két része voltak ugyanabban az épületben, ki tudja? kösz

  • Ismereteim hiányosak ebben a témában: pontosan mi is a különbség a nagykövetség és a (fő)konzulátus között?

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙
    Én csak arra emlékszem, amikor Mo.(Antall József jobboldali kormánya!) kanadai konzulja kedves kis levélben fejezte ki az akkor 80 éves Finta csendőr századosnak, az egykori szegedi gettó parancsnokának a jókívánságait.
    .

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙
    Meg vagyok sértődve.
    Azt a rohadt pálinkát miért hagyták ki, mennyivel kevésbé fontos, mint a Tokaji ??? He ? – akarom mondani – Hukk !!!
    Talán mert az Orbán család Sárzsadány-dülői szőlői is Tokajinak számítanak ?!
    ˙

    Alapítsunk egy honlapot e fontos hungarikum megmentésére, http://www.hukk.hu címen.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙
    „szőlői” helyesen: szőlő b i r t o k a i.
    .

  • e-migrans
    2014 április 21
    3:39 du.
    Erről már máshol is olvastam magától. Nem értem MILYEN csalásokról és betelepítésekről ír (nagyüzemű?)
    Vannak magyar kanadai emigránsok, akiknek ABOVÓ volt lakásuk Magyarországon, ismerek olyat akinek két háza is volt.Ezek a követségeken és konzulátusokon szavazhattak.
    Aki magyar állampolgár és BIZONYITANI tudja, legalább magyar útlevéllel ( az útlevél számát kell megadni)az levél útján is szavazhatott. Ez volt a választási jog külföldi magyar állampolgároknak.
    Halkan jegyzem csak meg, eddig ez nem volt, nem tudott a külföldön élő magyar szavazni.
    Ellentétben az itt élő MÁS nemzetiségüekkel, olasz, német, angol, szlovák,román stb. MIND szavazhatott az anyaország választásain.
    Csak a magyar nem.Ez most megváltozott.

  • Figyelő, amikor fölbontották a követségekről és konzulátusokról befutott külföldiek szavazatait, akkor bizonyosodott be, hogy itt nem a demokrácia teljesedett be, hanem Orbaniniék eredeti és ördögi terve a fid-SS 40 éves bebetonozásáról – a la Mikola !

  • Dubois
    2014 április 23
    4:13 de.
    Azt hittem a szavazatok „titkosak”. Kik és miért bontották fel azokat?
    Ja, hogy többen szavaztak a Fideszre, mint a „kormányváltó” pártokra?
    Szégyen, ki hitte volna?

  • figyelő: ez nem jött össze 🙂 ha összeszámolja az összes, ellenzékre leadott szavazatot, biza, az több, mint a fideszre leadottak.
    1. FIDESZ-KDNP (44,37 százalék, 2.132.996 szavazat)
    2. MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP (25,88 százalék, 1.244.261 szavazat)
    3. JOBBIK (20,46 százalék, 983.476 szavazat)
    ez tényleg szégyen! ki hitte volna, hogy ettől még az ország házában 2/3 a fidesznyik képviselő: 😀

  • Úram, lemaradt ! T.i. NEM a szavazatok SZÁMA százaléka számít egy választáskor, hanem a képvislők megválaztott száma.
    Ez van Kanadában is, ahol szintén most volt egy választás.

  • figyelő: dicséretesen küzd, csakhogy maga állította, hogy többen szavaztak a fideszre 🙂
    mi lenne, ha kivételesen bevallaná, hogy hülyeségeket beszél?
    magának természetes, hogy a maga adóforintjaiból építenek klublétesítményt?
    szomorú…

  • Én sehol nem írtam a fideszről. VÁlaszoltam a beíróknak.
    A képviselők, az MP-szavazata adta meg a 2/3 -ot. Mi van ezen hülyeség? csak beszél, azt sem tudja miről…..
    Igen, az adópénzből fizetik MINDENHOL az arénákat!

  • figyelő: szóval ezt nem maga írta:
    „Ja, hogy többen szavaztak a Fideszre, mint a “kormányváltó” pártokra?”
    az más. akkor a másik énje. jó lenne, ha kiegyezne vele, mert bizony, szégyent hoz magára!
    az adóforintokat illetően meglehet, az országos, vagy közhasznú létesítményeket, de nem egy klubcsapat arénáját.

  • Ja, amit kéthetes sövedet idehoz, az már öreg hír.
    Ami meg a csapatokat érinti a sportban, egy miniszterlenönek jogában van azt támogatni, amit jónak lát.
    Majd ha maga is miniszterelnök lesz, maga is azt támogatja, amit kedvel.

  • figyelő: jogában áll – a saját pénzéből, de nem a köz pénzéből. ne erőltesse ezt az érvét, mert tényleg sült bolondnak fogják nézni!
    ez a majd-ha-maga c. duma nekem eszembe juttatja az egykori E.Gy.T főtechnológusát. volt egy vw1200-e. megszólítja az egyik takarítónőt: édezsem – vas megyei volt a jóember – mozzsa már le a kocsimat, majd, ha magának is lesz, én is lemozsom 😀

  • rodeo36
    2014 április 21
    9:56 du.

    Ezen az oldalon találsz bővebb információt ezzel kapcsolatban, kedves rodeo36.

    http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/CA/hu/Konzuliinfo/Toronto_konzuli_keruletei.htm

  • Elnézést, kedves Christopher, de ille teljesen elterelte a témáról a szót, holott szerintem ez sokakat érint ezen az oldalon, minthogy állítólag egy kanadai-magyar hírportál.
    Érdekes, hogy a szabályok rá nem vonatkoznak.