Az Orbán rendszer konszolidációját úgy hívják, hogy Felcsút

2014 április 23 9:01 de.125 hozzászólás

Rogán Antal még a választások előtt azt jelezte, hogy a poszt-2014-es periódusban Orbán Viktor kormánya neki kezdhet a konszolidációnak, mely felváltja a fülkeforradalom követően tapasztalható permanens háborús retorikát, egyoldalú intézkedéseket és hiperaktív, vitás törvényalkotást. Ezzel szemben az látszik, hogy már a újabb kétharmados győzelem utáni napokban két, inkább szimbólikus ügyben a kormány ismét példát állít megalomániából és kormányzati arroganciából. Az egyik szimbólum a budapesti Szabadság téri német megszállási emlékmű, melyet annak ellenére épít a kormány – 48 órával választási győzelme után – hogy először konzultációt és párbeszédet ígért a MAZSIHISZ-nek. A másik pedig a Húsvét hétfőjén „feltámadt” magyar futball, melyet Felcsúton, Orbán Viktor házától hat méterre felhúzott, gigantikus Pancho Aréna lenne hivatott megtestesíteni.

A New York Times képe: 6 méterre Orbán Viktor házától épül a stadion. Azóta fel is épült, ünnepélyesen meg is nyitották.

A New York Times képe: 6 méterrel Orbán Viktor házától épül a stadion. Azóta fel is épült, ünnepélyesen meg is nyitották.

Nem demagógia, hanem tényállás közlésének minősül ha azt mondjuk, hogy Orbán Viktor közvetlenül háza mellé építtetett adófizetői pénzből egy 3,500 férőhelyes stadiont és ezzel minden magyar adófizető polgár támogathatja a kormányfő kedvenc hobbiját, a focit. Bizonyára van (és volt) olyan állami vezető, akinek hobbija éppenséggel a bélyeggyűjtés, vagy netán a sakk (pl. Kádár János), de ennek ellenére nem rendeli alá kormánypolitikáját és országa érdekeit (és az államkasszát) ennek kielégítésére.

A Pancho Aréna felépítése összesen 3,8 milliárd forintba került, a stadion befogadóképessége eléri a 3,500 főt, ami a falú lakosságának csaknem duplája. Akik ott voltak a megnyitó ünnepség helyszínén (például a Pancho előtt tüntető Együtt-PM, vagy kint, a betonon focizó, aztán onnan elzavart DK-s aktivisták) jelezték, hogy Felcsút mennyire nem alkalmas nagy, nemzetiközi foci meccsek lerendezésére. Szigetvári Viktor például az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy nem volt olyan utca és járda a falúban ahol ne állt volna egymás hegye hátán kocsi. Ha sikerül is feltölteni 3,500 nézővel a stadiont, Felcsúton egyszerűen nincsen ennyi ember számára befogadóképesség, különösen a parkolás szempontjából. Másrészt a Panchó Aréna és a Puskás Akadémia – bár mindkettő pénzszivattyúként üzemel – képtelen lesz arra, hogy felemleje a lepusztult és elsüllyedt magyar futballt. Amint esetleg kitermelne néhány kimagaslóan tehetséges fiatal játékost, azokat pillanatok alatt felkapkodná akár a Real Madrid, a Liverpool, vagy a magyar csapatokhoz képest messze pénzesebb egyéb nyugati csoportok.

Schmitt Pál ex-államfő – aki jelen volt és beszédet is mondott Húsvét hétfőjén, a magyar foci feltámadásának napján – jelezte: azon kívül, hogy „járja a határon túli magyarokat” (!), azt is fontosnak tartja, hogy merjünk nagyok lenni.

Ebben igaza van. De úgy is lehetünk „nagyok,” hogy gesztust teszünk ellenfeleinknek, vagy éppen a társadalom felé. Például az által, hogy ha levélben beigérjük a párbeszédet, akkor ezt tényleg meglépjük, mielőtt felhúzunk egy hevesen vitatott emlékműt Budapesten. A nagyságot nem mindig az erőben és az erőszakban mérjük de abban sem, hogy mekkora stadiont húzunk fel Scorniceștiben. Mert amikor megalomán projektekben mérjük az erőt és nagyságot, annak általában pusztulás a vége.

Így néz ki Ceausescu büszkesége Scornicești-ben.

Így néz ki  Nicolae Ceausescu büszkesége Scornicești-ben, egy lepusztult stadion az egykori román diktátor szülőfalújában. A 12 ezer fős falúban 30 ezer fős stadiont húzott fel.

125 hozzászólás

  • „Szép,új Világ!”

  • Jichak Perlmutter

    Ez a fénykép az épülő stadionról egyszerűen kacagtató !!!
    A hatvanas években készült egy kitűnő magyar film Váradi Hédi és Agárdi Gábor főszereplésével, az volt a címe, hogy DÉLIBÁB MINDEN MENNYISÉGBEN.
    Hát abban minden benne vóóóttt, amit ma ez a felcsúti rendszer produkál. A külön vasútvonaltól, a mű gólyafészken át, az díszletházakig… Mert ez a stadion, ott a putrik tőszomszédságában bizony ez sem a fejlődés, hanem az úrhatnám kivagyiság bosszantó jelképe.
    Az igazi-bunkó Orbán azt hiszi, hogy ha egy másik közismert bunkóval (Makovecz Dezsővel) terveztet stadiont az egykori kunyhója mellé, hát akkor az az ő fenenagy ízlését fogja az majd mutatni a világnak, pedig az ő ízlésvilága egy árva centtel nem ér többet a másik stadionépítő surmó, Stádler Józsefénél, aki igaz, nem kondás vótt, csupán egy elemit végzett juhász létére építette föl „Akasztó” községben kultúránk akkori jelképét. Ám épp emiatt, most is a börtönbüntetését tölti valamely fegyintézetben… Gondolom Orbanini biztos tőle – pontosabban tüllää – írigyűttä mäg a dicsőséget.
    Azé egy nagy különbség mégiscsak akad kettejük között, hogy Stadler a saját pénzéből produkálta a magyar foci jövőjét biztosító akasztói lelátót, míg Kisgömböc a patyomkin-stadiont a mindannyiunkéból…
    Ez tehát a fidSS jog és igazság diadala…
    Most ezek után tanulságul, de szívesen látnánk egy fotót már erről a birkanyáj (nem a felcsúti disznócsorda) részére épített Akasztói Futballakadémia mai állapotáról is.

  • Jichak Perlmutter

    Ja és még egy mondat: KUTYÁBÓL NEM LESZ SZALONNA

  • Fenyvesi Glória

    Azért nem lehet Orbánt Chaucescu-val összehasonlítani.
    Az előbbi üldözte a kisebbségeket,( főleg a magyart)…
    Orbán pedig kedvez nekik…

  • Most, őszintén, „négyszemközt”.
    .
    Érdemlünk, bármi mást?

  • Fenyvesi Glória
    2014 április 23
    10:39 de.

    Glórika végre először megírtad a frankót! Vitathatatlan tény, hogy Orbán csak és kizárólag egy magyar kisebbségnek kedvez! A nagyon nagy patkányság tőle az, hogy ezt Magyarország miniszterelnökeként, a többség felhatalmazására hivatkozva az egész nemzet nevében teszi és pszichopata vigyorral nézi, hogy a magyar többség viszont egyre lejjebb csúszik!

  • Utttyan kérem!
    Atomerőműhöz atomtemető is dukál!
    Ebbe legalább fér anyag. Vagy 100 évre elég lsz.

  • na, kérem. először: „merjünk nagyot álmodni!” volt a jelszó. álmodtunk nagyot, meg is van az eredménye.
    most az új jelszó:”merjünk nagyok lenni!”
    kezdek aggódni, hogy mi lesz, ha nagyok leszünk?

  • Mintha Kanadában is építenének stádiumot, nem focinak, hanem hocjeynak. Mi a naj azzal? Nagyszerű meccs votl úgy hallom a spanyolok ellen ott.-
    Orbán négy évi választási mandátumot kapott, tehát ha tetszik, ha nem, ez van.
    Tegyen róla.

  • figyelő: mi ez a lihegős seggnyalás? mióta ilyen lelkes orbán-fan? vagy csak a szokásos konok ellenkezés, ha valami balról jön, annak durcásan ellent mond? mondja, kanadában is közpénzből építik? a miniszterelnök házának kerítésénél?
    jó ez a pökhendi „tegyen róla” odaszúrás. olyan ismerős…hol is hallottam? csak nem valamelyik fideszes nacsalnyik szájából?

  • A miniszterelnök Kanadában nagy hocky drukker. Épülnek bizony arénak erre is, NEM a miniszterelnök zsebéből. Az biztos.

  • figyelő: nem erről beszélünk, de mind1. nem vállalja fel az őszinte választ, megint mellébeszél.
    én feladom…

  • Válaszloltam kérdésére, IGEN, közpénből építik az arénákat!
    Természetes. Az adópénz elmegy odáig amit befizetünk.

  • Figyelő: Kanadában van jégkorong. Magyarországon nincs foci. A kanadai is a kertjében építette?
    Cinikus lett . Ez értelmetlen.

  • llanfair: nem cinikus, hanem csakazértis ellenbeszélő. igaz, ez legalább annyira értelmetlen.

  • Illanfair, miért piszkál, hogy hol építette?
    Nem mindegy?
    Ott volt erre, egy nagyobb terület .
    Éppen azért építette, hogy a magyar foci végre visszajöjjön. Aminek már itt lenne az ideje.

  • Végül, tele van a hócipőm, a panaszkodokkal. Ha összesen ennyi bajuk van a miniszterelnökkel, akkor ez szégyen .
    Van valami MÁS is, esetleg?

  • figyelő: ugye, ez komoly? mert, ha viccnek szánta, annak nagyon durva! ha tele van a hócipője, hát ne olvassa a KMH-, akad bőven orbánékat dicsérő nyalonc sajtó, csemegézzen azokból. mert hát, mint tudjuk, magyarország jobban teljesít 😀

  • Ille, maga olyan pírímitív, hogy néha fáj!

  • figyelő: meglehet, bár a maga ostobaságához képest éteri magasságokban lebegek 😀
    azért örülök, hogy kezd magáról is lerepedni a kultúrmáz.
    ha pedig fáj valami, forduljon orvosához, gyógyszerészéhez 😀
    amúgy csak nem az a primitívség, hogy szembesítettem a másik énjével? mert vagy maga hazudik, vagy a másik énje.
    nekem mind1.

  • Jichak
    Örvendetes, hogy 79 éves korában az izraeli Efratból még van energiája a felcsuti stadiont szapulni, ott a putrik(!) szomszédságában… Az emberek lebunkózása pedig kissé rasszista izű.

  • iván: ezen még dolgozzon egy kicsit.
    hacsak nincs izraelben t.mobile átjátszótorony, bizony, jó nagy marhaságot mondott 😀
    a rasszizmus pedig mást fed.

  • Iván: Egy putri szomszédságában nem lehet látni a valóságot?
    Mindenki annyit ér amennyije van? A kor is számít ilyenkor?
    Nem egy intelligens hozzászólás. Esetleg egy cáfolat a hozzászóláshoz?

  • Christopher Adam

    Figyelő,

    Stephen Harper, Kanada konzervatív miniszterelnöke, aki köztudottan nagy hockey-rajongó és most éppen könyvet ir a sportról, soha az életben nem húzna fel egy massziv hockey arénát háza mellé állami pénzből. Meg más pénzből sem, mivel ez azért eléggé izléstelen lenne egy kormányfőtől.

  • llanfair: ivánnak nyilvánvalóan tetszik a stadion, ami mások szemében egy jó nagy darab giccs. iván minden bizonnyal egyetért az elhelyezésével is, bár mások – leginkább a külföld – orbán ízléstelen hatalmi jelképének tekintik.
    ízlések és pofonok, ugyebár.

  • Kicsit más a földrajzi helyzete a házaknak Felcsúton és Ottawaban. Nehéz lenne, elismerem. DE a hockey aréna felépitését az állami pénze adja, nem Harper.

  • Figyelő
    2014 április 23
    2:31 du.

    „Ott volt erre, egy nagyobb terület .
    Éppen azért építette, hogy a magyar foci végre visszajöjjön.”

    Áááááááááááá 🙂 🙂 🙂
    Erre nincs mit mondani Kedves Figyelő! Küdök magának egy élőistenes pólót mert megérdemli! 🙂

  • nem merik betenni ezt se

    azert van a haza mellett mert a SAJAT TELKEN VAN amit ingyen adott

  • Perlmutter: Makovecz, az Imre — volt, Isten nyugtassa. (csak a tisztánlátás kedvéért).

  • figyelő: attól tartok, már a logikája is cserben hagyja. harper azt támogat a saját pénzéből, amit akar. az állami pénzek felosztásáról, felhasználásának céljáról nem ő határoz, vagy tévednék?
    maga állítja, hogy vele ellentétben orbán azt támogat, amit akar, méghozzá közpénzből, és ez szíve joga, mivel ő a miniszterelnök.
    kanada: demokrácia, hiszen nincsenek egyszemélyi döntések – próbálna meg harper bármiről egyedül dönteni!
    magyarország: demokrácia, amiben kizárólag egyszemélyi döntések vannak.
    nos, én ez utóbbi demokráciát nem igazán tartom a kanadaival egyenértékűnek, de hát, demokrácia és demokrácia közt van különbség.
    nekünk ez jutott.

  • nem merik: és azt a telket hogy szerezte? mert nem apai örökség volt, mi több, a házat se ő építtette. de nem a közelség a lényeg – az csak otromba kivagyiság – hanem a 4.2 mrd közpénzecske, igaz, neki az se került egy fillérjébe se.

  • pesti gúnár: igaz, mint ahogy az is, hogy ő csak a vázlatot készítette el. ilyen hihetetlen giccsé már valamelyik tanítványa formálta.

  • Llanfair
    Kérésére pár megjegyzés: Felcsúton egyetlen putrit sem találni. A terület, ahol a „Stadion” felépült az Orbán-család tulajdona, egy helyrajzi számmal rendelkezik az Orbán-házikóval, azért is vannak kinjukban egymás tőszomszédságában… Aki Makovecz Imre építészt lebunkózza (nyugdíjas pedagógusként), tetejébe úgy hogy Makovecz DEZSŐ-nek hiszi, az finoman szólva is hallgasson.
    (Azt hiszem Illét kivéve ebben mindenki egyetért…)

  • nem merik betenni ezt se
    2014 április 23
    4:11 du.

    Aha! A saját telke amit a pozícióját felhasználva a pici ár töredékéért vett, a lenyúlt közpénzekből, te idióta!

  • iván: hinni a templomban szoktak, meg a fideszfanok, orbánban. mint említettem volt, a telek nem örökség volt, hanem szerzemény.
    még dolgozzon egy kicsit az ingyen telek koncepcióján 😀

  • Iván
    2014 április 23
    4:34 du.

    Ivánka!
    Aki helyénvalónak tartja ezt a felcsúti giccshalmot ami semmi más mint egy ocsmány, őrült akarnok önigazoló, voluntarista ostobaságának mementója, az finoman szólva is hallgasson!

  • Speer..hm..
    Hungarospeer ?

  • Hát kérem.
    Sokáig nem tuttam mitől olyan dézsa-vű.-s a fennti fotó.
    Mintha már láttam volna ilyesmi képeket.
    Aztán beugrott :
    Azok a rémes felvételek..amiken a szökőár közeleg a kis déltengeri falu felé…

  • Gondolom hamarosan a Orbán a saját nevére íratja a telket amin a stadion áll, és bérleti díjat szed a stadionért amelyet így az a telkén építettek. Ebben már gyakorlata van, vagy a felesége nevére. Ez a csere-bere megy évtizedek óta. A stadiont meg sok mindenre fel lehet használni, pl.:koncertek, stb. vagy akár hajléktalanok vagy etnikai kisebbségek és Magyarország valamint a Fidesz egyéb ellenségeinek összeterelésére és ott fogva tartására karszalagos fegyveresekkel. Előrelátó a mi emberünk.

  • Figyelő
    2014 április 23
    2:33 du.

    Akkor ne panaszkodj annyit.

  • Hááát!_–3,8 milliárdért egy stadion még mindig jobb mint 10 milliárdért egy majdnem kormánynegyed.

  • A cikk első feléhez meg csak annyit tennék hozzá,hogy a MAZSIHISZ egy vallási szervezet mely a politikát próbálja irányitani.ki kellene kérni Izrael állam hivatalos állásfoglalását a szoborállitással kapcsolatban.

  • Itt lenne az ideje a foci „feljövetelének”? Ez a legfontosabb? ITT LENNE AZ IDEJE AZ EURÓPAI ÉLETSZÍNVONALNAK, EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSNAK! Jöjjön haza, végeztessen el egy vizsgálatot egy vidéki kórházban, érzéstelenítés nélkül, kőkorszaki vizsgálati módszerekkel! Érdekes, ezért nem fáj a feje a tengerentúli magyaroknak. A stadion meg belülről úgy néz ki, mint egy Emirátusok-beli (semmiképp nem magyaros) építmény.

  • Szerintem Perlmutternnek van igaza a névadást illetően:
    Makovecz Dezső. Hát nem még magyarosabban hangzik?* 🙂
    ˙
    ˙
    *Tudniillik a néhai egy igazi féltéglás magyarkodó volt, aki állandóan az ő magyarságával hivalkodott…
    .

  • +
    … persze ezzel a vezetéknévvel !!!

  • Iván: Maga nem Felcsútról beszélt putri ügyben hanem Izraelről. Ezekbe a putrikba azonban elmenekült már néhány magyar a jólét elől. Érdekes nem? Állami pénzen miért magánterületre építenek stadiont? Ha bukik akkor mi lesz az állami tulajdonnal? Az ő telkén van. Megtiltja a bejárást vagy nagy pénzért eladja a telket? Milyen ízlésre utal egy stadion a kertben? A házat agyonüti rendesen. Ez olyan kínai tempó. Makovecz nem tudom bunkó volt e mert nem ismertem. De ha adott volna magára akkor oda nem tervez stadiont.
    De tény az is, hogy hamar megbarátkozott ezzel a hatalommal. Nagy tartást nem feltételez. Persze lehet, hogy kényszerítették?
    Azért mert valaki téveszt egy keresztnevet attól még a véleménye lehet igaz. Miért hallgatna? Kisebb bűn keresztnevet téveszteni mint stadiont síbolni. Nem?

  • Kedves István ! 11.58˙
    ˙
    Tetszik, és Jichák olvasótárs nevében is köszönöm, hogy föltetted azt a fényképet az Akasztói Footballakadémia & Stadion mai állapotáról, amely valahol megpendíti a felcsúti jövő húrjait is, mert ezek interferálnak egymással, ha nem más, de esztétikai szempontból feltétlenül. 😀
    Aki tagadja a két létesítmény között fennálló. k é t s é g t e l e n . p á r h u z a m o t, az vagy vak, vagy annyira Orban-fann, hogy ez teszi őt vakká.
    Minden esetre, ha a Felisút téma ismét adódna, hát ezt a fotót tegyétek be illusztrációnak, nagyon kifejező > érdemes lenne…
    .

  • topapó: a) 4.2 mrd, b) kinek jobb?

  • öregcsaj: dehát morvai hisztike európai jogokat, európai béreket követel európa közepén!
    szarban is lenne orbán az európai jogokkal, az államháztartás meg az európai bérekkel!
    az pedig, hogy európa közepén lennénk, merő térlátásbeli hiányosság!

  • dubois: kapott is cserébe egy egész művészeti akadémiát, jó vastag apanázzsal…

  • Topapó
    2014 április 24
    2:04 de. Védi a védhetetlent? Mi haszna belőle?

  • llanfair: topapónak? semmi. ő önkéntes baloldal ellenes, kb. azóta, amióta az ellenszék helyet kapott a KMH-n. bár szerintem már régebben is utált minket. ellenszenve személyemet illetően pedig már-már kóros.
    ő egy lakinger béla zsebcirkáló. őutána szokott orbán kajtatni, amikor zsebében van a keze – vagyis, minden lehetséges nyilvános előfordulása esetében – , ugyan, megvan-e még? kérem, ne higgyenek a gaz libsibolsibibsi pletykáknak: ilyenkor orbán nem arról kíván meggyőződni, hogy tökös legény-e még?
    egyszerűen az ilyen topapó-félék nyelvének bizsergető érintését kívánja csak ismétlődően kiváltani.

  • Ille István: Nekem ez mindig olyan „kedves” bizonyítás.
    Nem baj, hogy lopnak mert más is lopott, vagy lopna, vagy lopni fog. Ez olyan óvodás szint. Mikor a megcsalt férj nem bánja, hogy félrekefélt a felesége mert a szomszédé már háromszor is. Eszébe se jut, hogy hűséges is lehetne? Érdekes felfogás.

  • Öregcsaj
    2014 április 24
    2:43 de.

    LÁJK!

  • Llanfair
    Biztos félreérthető volt a mondatom, de én a felcsuti „putrikra” gondoltam. Melyek éppen úgy nincsenek, mint ahogy Izraelben sincsenek. (Tavaly voltam Izraelben, ami nekem a Szentföldet jelenti ! Remek ország, szimpatikus emberekkel.) Egyébként érthetetlen számomra, hogy értékes szellemi tőkéjét miért pazarolja értéktelen témákra és lüke emberek védelmére. Itthon is tovább marják egymást a „kormányváltók”, pedig de milyen nagy szükség lenne egy értékes hiteles Baloldalra, értelmes hiteles vezetőkkel, ideológusokkal.

  • Hisztike csak az európai modorról feledkezik meg, ezáltal kontraproduktív bármit rikácsol. Egyébként bármit kotkodál hiteltelen. Megélhetési „politikus”. Neki egy a fontos: ő már elérte az európai bért, és közönsége is van ahhoz, hogy kiélje narcisztikus hajlamait (is).
    A többiben is egyetértünk.

  • CSAK ANNYI hozzászólásom lenne még , hogy jobb lenne a képaláírásokat NEM halványszürke alapon halványkékkel csinálni.
    ( Hátha valaki el is akarja olvasni azokat.)

  • geyza: ez nem a mi grafikai hajlamunk produktuma, ezt a WP keretprogram így adja. meglátjuk, mit lehet tenni.

  • Iván: Hát tényleg, ezt a mondatot félreértettem. Elnézést.

  • Llanfair
    Toda!

  • Nem lenne a stadionokkal semmi gond, ha nem lennének közel 4 millióan a létminimum alatt élők, a gazdaság pörögne, az államadósság nem lenne 80%-on, és ha lenne foci.
    Tessék már nekem megmondani, hogy egy 1800 lelkes falunak mi a pék f…-nak van szüksége 4 ezres stadionra? Ez a megalománia tipikus példája.

  • ghost: minek, minek…majd visznek oda rendezvényeket, meg nemzetközi mérkőzéseket, meg SZUR-t (azokon a népstadion is telt házas volt), meg párttaggyűlést…van mire használni. nomeg, mivel gyepfűtés is van, tán még hajaléktalanok is átvészelhetnék ott a telet.
    hogy a vendége hun a …csába fognak parkolni, az más történet.
    na, itt jön be a lánglelkű népvezér kenyérosztó szándéka: ahogy a balatonnál a cimmer feri, itt meg majd a parkoló a kertben lesz a pórok bevételi forrása!

  • Remélem, Orbán nem csak egy megszállott foci soviniszta, és ellátta a stadiont egyéb sportágak által is használható kondíció, edző-és torna termekkel, és előbb-utóbb kiegészíti uszodával is. Felcsúton még jó a levegő és a közbiztonság, és ha megoldja a sportolók szállását és étkeztetését és szórakoztatását, akkor egész évben nagyszerű edzőtáborokat lehetne ide szervezni. Pestről és különböző helyekről fogadhatná ide a csoportokat. Egyébként, az edzőtáboroztatás is egy iparág.

  • jani: hogy’ is mondja? orbán – vélhetőleg – ellátta a stadiont egyéb allétesítményekkel? köszönet a nyíltságáért! ezek szerint valóban orbán finanszírozta a stadiont – a logika szerint, ha azt nem, egy konditermet , uszodát se – ebben egy fillér közpénz nincs, az egész orbán magánvagyonából származik!
    vagy csak rosszul fogalmazott? mert hát, mint bencsicstől tudjuk, egy miniszterelnök – mármint orbán, aki azért egy cseppet különbözik a kultúrnépek miniszterelnökeitől – arra használja fel a MI adóforintjainkat, amire akarja!

  • jani: A Te pénzedből nekem is lennének ötleteim. De ha én lopnám el, akkor tolvajt kiáltanál. Neki miért adod oda örömmel?

  • nekem a topapó-boda-dakota-lélfai( a lista elég hosszú)féle hozzászólókról dzsingisz kán jut eszembe. a meghódoltatott – tehát vesztes – népek hadait – már, ha hajlandóak voltak megadni magukat – integrálta seregébe. aki nem adta meg magát, azt megsemmisítették (akad egy korhű párhuzam: kisgazdapárt). ezeket a csapatokat – akiket segédcsapatnak, de inkább gyülevész hadnak neveztek – mindig ott vetették be, ahol kímélni kívánták a seregtörzset alkotó mongol/tatár erőket, akik nem is voltak olyan túl sokan, annyian korántsem, hogy színtiszta erejükkel le tudták volna igázni a keleti népeket.

    nos, a fidesz is így működik. se ezeken az oldalakon, se máshol nem találkozol virtigli fideszessel, csak a gyülevészekkel. hadd hulljon a férgese, értük nem kár!
    már akkor leírták őket, amikor kiadták a jelszót: hajrá, előre!
    a gyülevész meg azt hiszi, hogy ha jól teljesít, akkor majd megjutalmazzák, esetleg kimaradhat a következő várvívásból.
    rossebet. ráadásul dzsingisz hadában a hadtáp, a központi ellátás ismeretlen fogalom volt, minden harcosnak magának kellett gondoskodnia magáról, cserébe minden hadbéli vétkét szigorúan megtorolták. egyetlen gyarapodási lehetősége a szabad rablás volt, de abból is a 1/3-ot dzsingisznek kellett leadnia.
    nos, ez utóbbi – mármint, a szabad rablás és a köteles rész leadása a zsákmányból – kiválóan működik orbán gyülevészeinél is.
    csakhogy, hosszú még az út a végső tengerig, addig pedig a gyülevészek is elkophatnak…

  • Ja értem.
    Automatizált automata automatikusan aut..adu..adogattya a colort.

  • GEYZA: elvben van elehetőség dessign változtatásra, de a rossebnek sincs energiája hozzá, így hát, tessék szemüveget ölteni! 🙂

  • Miért vagy gonosz? Azt én honnan tudjam?

  • Ille István

    Nekem nem most jutott először eszembe, hogy ha sok pénzem lenne, akkor privát edzőtáborba fektetném.

  • llanfair

    Ha majd te leszel a miniszterelnök, természetesen te is dönthetsz arról, hogy mire költöd a adót. Ahogy ismerlek, te koncerttermeket építettnél és kötelezővé tennéd az iskolában a naponkénti ének-zene órát, ezenkívül mindenkinek legalább egy hangszeren kéne játszani. Ez sem lenne rossz, de csak akkor, ha rezsit is csökkentenél.

  • jani: Biztosítalak, hogy nem magamnak építenék koncerttermeket hanem az országnak. A kertemben továbbra is virágok lennének és nem focipálya. A rezsicsökkentést pedig porhintésnek tartom. Már sok milliárddal kellett kipótolni a közmű cégek pénzét. Mindegy mennyi a rezsi ha ki tudják az emberek fizetni. Az ének-zene tanulás pedig mindenkinek a hasznára válna. De a munkások jogát visszaadnám. Aki a pénzt termeli, az megérdemli a megbecsülést és a fizetést.

  • jani
    2014 április 24
    2:06 du.

    Jani! Ha sok pénzem lenne egy óceániai kis szigeten mászkálnék ide-oda a derekamra csavart lepedővel, kezemben egy soha ki nem fogyó mojitós pohárral, hallgatnék az öreg jamaicai bölcsekre akik mindig azt hangoztatták, hogy az a nap is el van rontva ami felkeléssel kezdődik, és szarnék a világra!

  • Ille!……………Tudja a KMH-ba irdogálókat két csoportra lehet osztani.1-es csoportba tartoznak az okosok akik hülyéskednek.A 2-es csoportba / ahol maga már egy előkelő helyet vivott ki / tartoznak a hülyék akik okoskodnak.

  • jani
    2014 április 24
    10:26 de.

    Hehe, hát a szórakoztató értékét tekintve a kommeneted egyenlő volt egy temetői búcsúztató beszéddel. De az is, el is temethetjük az egész Orbán féle sportipart.

    Orbán egy primitív, kulturálatlan, kis-falusi szemléletű pitiáner amatőr. Úgy akar vezetni egy országot, beleértve a gazdasági, társadalmi, sport életét, mint egy kis falusi TSZ melléküzemágát.

    Amikor megválasztották, a haverja betette neki az új protkó implantátumot, (jobb felső teljes sor, bal alsó 3-4) akkor eszébe jutott, hogy Magyarország fogászati nagyhatalom lesz, a fogászati turizmus világközpontja, és a haverja fogja nagy hatékonysággal betenni a protkókat, másodpercenként 5 páciens sebességgel és Magyarország ennek következtében, valamint az általad említett hozzáadott kiszolgáló rendszerek, (hotel, utazás, köpőcsésze ipari termelés, mellesleg köpőcsésze nagyhatalommá válunk)révén az ország felvirágzik ami az ő dicső áldásos tevékenységét és briliáns helyzetfelismerését dicséri majd.

    Akkor be is vezetett sebtiben valami fogászati nagyhatalmi kötvény rendszert, a fogorvosoknak kötvényt kellett venni, ha folytatni akarták a praxisukat, amitől a haverja meggazdagodott, a fogászati nagyhatalommá válás még várat magára. esetleg majd a stadion gyepén felállítanak 2000 fogászati széket és sorozatban nagyiparban huzigálják ki a fogakat. És közben amíg az érzéstelenítő hatni kezd focizhatnak is. Milyen praktikus. 🙂

  • Ille István
    2014 április 24
    11:35 de.

    Én nem mondom meg, hogy nekem mi jut eszembe rólad, ille, mert udvarias vagyok:)
    És mert hiába is írnám le, vagy törölnéd, vagy átírnád, jó szokásodhoz híven.
    Szóval, nem mondom, de úgy is tudod 🙂
    Az pedig, hogy te, a csökkent értelmi, érzelmi színvonaladon kit hova sorolsz be, egyáltalán nem releváns, de mondhatom úgy is, hogy te is megértsd, hogy, mindenki tesz rá megfelelő magasságból, (hogy kopácsi anyósát idézzem), minthogy nem számottevő, amit te itt összevartyogsz.
    Ugye érted? 🙂

  • Topapó
    2014 április 24
    6:40 du.

    Tiszteletem, kedves Topapó!
    Megtisztelő számomra, hogy ugyanabba a kategóriába lettünk besorolva, ille által.
    Nagyon zokon vetten volna, ha véletlenül Gayza-val, vagy hozzá hasonlókkal tett volna egy csoportba ille:)
    Még belegondolni is rossz:)

  • topapó: látom, már kezdi pedzegetni, miről is írtam a gyülevészek okán 🙂
    ami azt illeti, a KMH-ba kommentelőket is hasonló módon lehet csoportosítani.
    maga mit gondol, melyik csoportba tartozik?
    az pedig, hogy maga bárkit is csoportokba soroljon, már megbocsásson, meghaladja a kompetenciáját.
    de otthon, persze, azt csinál, amit akar.

  • dakota: értem hát. azon a színvonalon van – osztályozás tekintetében – mint topapó cimborája.
    ezek szerint – amint dühkitörése jól példázza – maga is felfogta, mit is jelent fideszes gyülevésznek lenni 😛
    nyilván való, hogy gyerekes riposztja valami félreértésből adódhat, mert annak megállapítása, hogy mindenki, nem igazán a maga meghatározásán múlik, de nem bánom, ha maga úgy véli, legyen. marad a gyerek, ha játszik 🙂
    az értelmi színvonalam felett gyakorolt kritikája már eleve vitatható hozzámszólásai alapján. szóval, miről is beszélünk, kicsi huszár?
    annak megítélése, hogy számot tevő-e, vagy sem, remélem, belátja, meghaladja szellemi képességeit! 😀
    ami a vartyogást illeti: maga csak szeretne úgy vartyogni, ahogy én, de hát, nincs hozzá tehetsége. van ilyen.
    a bányászbéka pl. nem vartyog. ő pozicionál, méghozzá a seggével, hogy a maga fajták tudják, hol is vannak 😛
    úgy vélem, ahhoz a pozícióhoz képest még gyülevésznek lenni is jobb.

  • Topapó: No, rendben van a két csoport, bár elég szűknek látszik. De kik a zsűritagok?

  • llanfair: kik is? hát ők. ők, akik megmondják, ki a magyar, ki az igaz ember, ki, akit támogatni kell, és ki, akit eltaposni.
    a pártatlan zsűri. fellebbezésnek helye nincs.

  • A felcsúti stadion a magyar foci halála. Egy mentalitás ízléstelen mementója. Annak a mentalitásnak az emlékműve, amelyiket éppen az Őrnagy úr elhíresült mondása foglal össze a legjobban: „Kis pénz, kis foci.” Puskás Ferenc, Öcsi, Pancho, egyik beceneve volt az Őrnagy úr, mivel a Magyar Néphadsereg őrnagya volt, holott sose volt katona, viszont a Honvéd sportegyesületet a Néphadsereg tartotta fenn, ezért kaphatott kiemelt fizetést, egyebeket, mint „amatőr” focista. Ez volt az indoka, hogy ágyútalpon vitték a nyughelyére. Jelzem, a negyvenes, ötvenes években a Néphadsereg az egyik legerősebb bástyája volt a Magyar Kommunista – később Dolgozók – Pártnak.
    Ez a mentalitás tette tönkre a magyar focit már később, amikor a nagy pénzhez már nem járult „aranyláb”.
    Jani! Sajnos a felcsúti bunkóbazilika semmi másra nem alkalmas, minthogy a Miniszterelnökség feliratú páholyban (Ilyen is van benne!) köpködtessék a Magasságos miniszterelnöki szotyi. Nincs benne sem futókör, sem atlétikai pálya.
    Bár nem vagyok sportrajongó – az élsportot kifejezetten káros, népámító cirkusznak tartom – a 3,8 milliárd forintot nem az éhező gyerekekkel és az eü sanyarú helyzetével vetném össze. Hanem azzal, hogy Magyarországon valóban szükség lenne arra, hogy a népesség mozgásigényét ösztökéljék valahogyan. Ehhez pedig nem 1 db síremlékre lenne szükség, hanem pl. minden iskolában legyen legalább 1 db tornaterem – zuhanyzóval, öltözővel -, minden településen legyen felszerelt sportpálya (netán uszoda!), ahol nemcsak focizni lehet, és ahová mindenkit beengednek. Ebben a „beruházásban” – szerintem ocsmány kivagyiságban – az a szörnyű, hogy amíg a kiválasztott keret fűtött! gyepen bénázhat egy labdával, addig gyerekek ezrei a fagyos iskolaudvaron, vagy a fülledt osztálytermekben teljesítik a kötelezően mindennapos tornaórát.
    Ja, a csak úgy, kedvtelésből focizókat még a bunkóbazilika könyékéről is elrugdossák a feketeinges „örzővédők”.

  • Dubois! A képen nem az akasztói stadion, hanem a kárpátok
    géniusza, a romániai Csau (nem tudom helyesen leírni a nevét, bocs) elvtárs olténiai szülőfalujában épített stadion látható – ami állapotában.
    Topapó! „3,8 milliárdért egy stadion még mindig jobb mint 10 milliárdért egy majdnem kormánynegyed.” Fogalmad sincs,miről beszélsz. Arról sem, hogy a zsúfolt budapesti Belvárosban, meg budai negyedekben szétszórt, többnyire méltóságteljes, ám drágán, és a célnak nem megfelelően használható palotákban való működés mennyivel drágítja, teszi hatékonytalanná a közigazgatást. De majd a budai palotában, nyilván a felcsúti ízlésnek megfelelően dúsan aranyozva, éteri elzártságban jobban működnek a szolgák. (Minister=szolga, a nép szolgája)

  • Llanfair

    „Biztosítalak, hogy nem magamnak építenék koncerttermeket hanem az országnak.”

    Miért? El tudod képzelni, hogy Orbán egyedül két kapura játszik 3000 néző előtt? Ennyire nem lehetsz rosszindulatú!

  • Fuser

    Látod. milyenek vagyunk? Elfeledkeztünk arról, ha sok pénzünk lenne, akkor állat menhelyeknek adományoznánk.
    A múltkor mélyen elgondolkodtattál. Próbáltam elképzelni, milyen lehet egy „jó fej” macska? Vajon, humánus az egerekkel?

  • Ittenem Ittenem…
    Tegény kici kisz Dakotyka…
    Még majd jól beszojolják őtet a kiszcoportba…
    Há’ olyant nem lehet…hová lenne akkó a kétharmad he ?

  • jani: Biztos nem adományoznám állatmenhelyeknek. Senkinek nem adományoznék. Magyarországon csak személyesen intézve. Magam alapítanék, de szoros kontroll alatt. Ne viccelj, ha leejtek valamit nem is koppan! Mennyi idő alatt síbolnák el? Több állatot hoztunk el menhelyről. A tapasztalatom a kritikán aluli viselkedés (nem az állatok).
    Minden adomány jelentős részét lenyúlják Magyarországon.
    Csináld magad ha jót akarsz tenni.
    Nem humánus a macska az egerekkel. De én sem vagyok humánus a tehenekkel mikor steak van az asztalon. És Te?

  • jani
    2014 április 25
    5:23 de.: Miért ne lennék rosszindulatú. Ad rá okot.
    Miért ne játszhatna egyedül? Füttyent a CÖF-nek és már rohannak is szurkolni neki. Felállva, vastapssal. Ahogy dukál. De mindegy mit csinál vele. A mi pénzünkből épült nem nekünk. Már az övé. Felesleges neki ellenfél. Ellenségnek látná és úgy is csak ő győzhet. Ha nem jön a TEK. Másképpen látod?

  • llanfair: steak? hedonista vágyaim netovábbja egy valódi t-bone, kb, mint a tom&jerry-ben, de budapesten ugyan van olyan hely, ahol ilyet adnak fel, de megfizethetetlen! 6637 huf/kg, na, ezt szorozd fel az éttermi árral – otthon megsütni? az is jó. nem tudom, ki próbálta akácfa parázson, kell hozzá vagy fél mázsa akác 🙂

  • Ille István: Küldtem egyet privátban.
    Ez és a vajban párolt lazac a mámor maga.
    6637 forint? Akkor itt jóval olcsóbb.

  • iván: boruljon térdre, felmutatták magának az oltári szentséget!

  • Ivan: a linkről véletlenül továbbléptem a „belföld” rovatra és ezt láttam: „A véleménynyilvánítás része Orbánt majomként ábrázolni” mindjárt elkezdtem szimpatizálni az ATV-vel ,ezek tudhatnak valamit!!

  • jani
    2014 április 25
    5:24 de.

    „Vajon, humánus az egerekkel?”

    🙂 ))))))))))) hüjjeee!:)
    Azokkal nem annyira, viszont inkább úgy viselkedik mint egy kutya, talán mert azok közt nőtt fel. Nincs benne az a közismert macska függetlenség, hogy akkor jön oda ha ő akar, stb. Ez jön és bújik ha akarod ha nem! 🙂 Mikor fiatalabb volt még sétálni is jött velünk az erdőbe, ott kullogott a sor végén és szerintem rohadtul élvezte hogy maximális biztonságban van a falkával.
    Ja! Tényleg az adományozás! De látod ezért vannak az embernek ilyen jófej ismerősei, hogy emlékeztessék a fontos dolgokra! 🙂

  • Ille!……………Nem tudtam,hogy Topapó alteregójaként válaszolgat a neki feltett kérdésekre ami nem is lenne probléma,ha az egója érdekében nem hagyná el az IQ-ját.

  • Kedves Chris !
    12:03 (Ille)
    Moderátorának legújabb szellemessége (egy másik vallás esetén)
    joggal felvetné a zsidó vallás kigunyolását és az antiszemitizmus vádját. Megtisztelő volna objektív véleménye !

  • topapó: az iq az amiről magának fogalma sincs 😀
    de azért küzdjön csak, a gyülevészek között bizton sikerre számíthat!

  • iván: én csak magát gúnyolom ki. csak szóljon, mikor kéri a következőt!

  • Ilanfsir!…………………Kérdésedre válaszolva a zsűri maga az élet melyben tetteidet,mondanivalódat és irésaidat véleményezik hol igy hol úgy.Bár vannak olyan kétarcú emberek mint pl.az Ille akit elég nehéz egyértelműen besorolni bármely csoportba mert a magasszintű tudása és irói készsége mellé párosul egy kissrbbségi érzésből fakadó gyűlölet.Elég nehezen tudja ezt kezelni mint szerkesztő és mint moderátor egyaránt.Én mint ismeretlen elmehetek a „pokol bugyráig”,ezzel szemben Ő ezt nem tehetné meg.Miért is?Talán azért mert Ő Ille István.

  • Ilanfair!………..Boca a nevet véletlenül ütöttem el.

  • Talalom!…………….Liberális hatékonyság?MTVszékház.posta palota stb.stb.

  • topapó: ezt bírom magában, ezt az emelkedett esztétikai érzéket 🙂 ráadásul képes mindenen felülemelkedve venni a bátorságot, és megítélni bárkit is!
    én, mint kisebbségi érzésű? ne röhögtessen, mert kiszáradnak a légutaim!
    minden eddigi megnyilvánulásom arról tanúskodik, hogy magasan maguk felett állok, erre maga, a gyülevészek része, kisebbségi érzéssel vádol? picinyem, észnél van?
    valóban, ÉN vagyok ille istván, ezen a néven csak egyetlen, de maga, kisfiam, kicsoda?
    a kétarcúságomról pedig, ha kérhetem, ugyan, idézzen ide egyetlen írásomat is! ha nem megy, kénytelen vagyok magát is seggfejnek nevezni, és ezért még bizonyos seggektől még elnézést is kell majd kérnem!

  • llanfair
    2014 április 25
    9:56 de.

    Ha híre menne, hogy Orbán egyedül játszik két kapura, nem kéne, hogy a COF segítsen szurkolni. Sokan örömmel befizetnének rá. Ki azért, hogy győzni, ki azért, hogy veszíteni lássa. Minden csak nézőpont kérdése lenne.

  • Ile István

    Látja, nem is tudtam, hogy steak úgy jó, ha akácfa parázson sütik. Szerintem az EP képviselőink se. Ez egy újabb érv, hogy az EU hagyja meg a magyar akácfákat. Gratula!

  • Kedves jani: Az akác nem magyar fa. A Habsburgok telepítették be tudtommal. De nem kell a steakhez akácfa. A Szigeteken rengeteg nagyon finom steaket sütnek akác nélkül. Ma is az volt ebédre. Pedig egy darab akácfánk sincs.

  • Topapo: A baj az, hogy senki sem lát objektíven. Sokan megpróbáljuk de teljes sikert senki sem érhet el. Egy országot is el lehet vakítani egy ideig. Lásd a náci németeket. Aggig mondogatták, hogy felsőbbrendűek amíg elhitték.
    Emlékszel a whiskycikkre? Semmi politika nem volt benne, mégis el lettem ítélve néhány kommentben mert baloldali vagyok. Nem igen láttam objektívnek a dolgot. Ha ott nem tud valaki elvonatkozni, akkor más ügyben miért higgyek neki?

  • jani
    2014 április 25
    6:02 du.: Akkor én mind a két oldalt sajnálni tudom. Annál csak jobb programot tudok. Akár még a porszívózást is pedig azt utálom a legjobban a világon (bántja a fülemet). Pedig szuper halk Karcher.

  • llanfair

    Pedig a nótából azt is gondolhatnánk, hogy az akác hungarikum. ‘Akácos út, ha végig megyek..”

    Egyébként, nem egy tengeren túlról származó kultúrnövény a magyar talajon csinált (új)karriert.

  • Ille!,,,,,,,,,,,,Sajnélom magát mert,ha nem látja,hogy az iró és a „politikus”Ille között mekkora különbség van akkor tényleg kár magára fecsérelni az időt.

  • topapó: akkor fogadja meg a saját tanácsát, és ne foglalkozzon velem. mindenkinek jobb lenne.
    ráadásul teljesen alkalmatlan a kritikára.

  • Ilanfair!………………Igazad van,bár a felsőbbrendűség hangoztatásában az alapokat már több száz éve letette egy magát „kiválasztottnak”nevező nép.A magyar emberek tanulási hajlama az elmult 24 évben elég sokat változott.Az optimista angolul tanul a pesszimista héberül a realista pedig lőni.Nos itt tart az ország.

  • Topapó! Nem értem a kérdést. Mióta tartozik a köztelevízió és a posta a közigazgatáshoz? Egyébként, ha láttad volna, az MTV régi székházát belülről – és sok más, nem erre a célra épült palotát, pl. a Gresham-házat – amit barkácsolással próbáltak átalakítani, hogy megfeleljen az új funkcióknak – a szíved facsarodna. Ez nem csak politikai, hanem ésszerűségi kérdés. A drágajó keresztény-úri „magyarság” hosszú évtizedekre tette tönkre a nemzet jövőjét a kivagyiságból indított – és persze súlyos veszteségeket okozó háborúkkal. A szerencsétlen, a „hongyarapító” szerepében tetszelgő Horthy nemcsak a pár évre ismét felpántlikázott területecskéket vesztette el, hanem a teljes magyar nemzeti vagyon 75%-át (egy évszázadon belül másodszor), és nagyjából kétmillió embert, katonát és zsellért, zsidót és keresztényt, konzervatívot, kommunistát és szocialistát, a lebombázott városokban a romok alatt vesző úriasszonyt és cselédet stb. Aki azt hiszi, hogy ekkora vérveszteség egyetlen generáció alatt kiheverhető, az azt is képes elhinni, hogy egyetlen személy akaratának és hangerejének kérdése egy egész nép boldogulása, és nem a különböző nézetek, kvalitások, hitek együttműködésének eredménye.

  • Jichak Perlmutter

    Iván 3.07 !
    ˙
    Ami Makovecz nagyamagyar komédiáját illeti, hát biz azt egy régi tévéinterjúból vettem, amelyben nagybüszkén kijelentette, hogy aszongya; ő nem szégyeli, hogy magyar… Arról ugyanott persze egy árva szót sem ejtett, hogy erre – ti.,hogy szégyelje – egyáltalán bíztatta, vagy ösztökélte vona őt valaki. Tehát ádáz módon, provokatíve blöffölt az istenadta…
    Az ilyen provokációban benne rejlik az a sejtetés, hogy – ahogy Orbán is később kifejtette – az „idegenszívüek” akarnák ezt… Ilyen idegenszívüek az ő szemszögükből, a Ti szemellenzőtök látóteréből leselkedve többek közt, Bartók, Radnóti, Weiner Leó, Rózsavölgyi Márk, József Attila sőt még Ady Endre is és a többi, szóval mindenki, aki másban látja a magyarság lényegét, mint ők, illetve ti. Ezek az igaz hazafiak még azt is magyarnak tekintik aki pechére mondjuk történetesen egy szláv nevet: a Makovecz-et örökölte a szüleitől, amelytől „szegény” úgy tűnik már a kezdettől fogva bizonyítási komplexusban szenved(ett) a maga magyarságát bizonyítandó… Jujjj de kellemtlen orvosi eset, nemde ?
    És megvallom neked, pontosan ezért írtam a keresztségében kapott Imre név helyett a Dezsőt, mert a kettő együtt olyan komikusan hangzik, még jobban kidomborítva az illető (nyugodjék!) egykori kérdés-felvetésének a már eleve ellentmondásos mivoltát.
    És Iván ! Bármikor hajlandó vagyok veled megmérkőzni, magyar irodalomból és művészettörténetből is, akár a népművészet, népzene kérdéseit illetően is, a szerb-szlovák születésű zseniális magyar költő, Petrovics költészetét is beleértve…
    Na meg aztán, amióta a jószerencse erre a világra teremtett, azóta ennak az országnak a kultúráját szívtam magamba, ezen tanultam és alkottam… Izráél földjén sajnos(!) csak egyszer volt szerencsém megfordulni egy üzleti út alkalmával… De mint lakó, akkor sem vagyok hajlandó elhagyni, évszázadok óta kimutathatóan itt élt és dolgozó őseim földjét elhagyni még az ilyen előítéletes senkik, Dezsők és Ivánok kedvéért sem… 🙁
    Mert,
    „…Nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyermekkorom világa…”
    [lásd még az egész verset!]
    ˙

    Ui.
    .
    Köszönöm Dubois 3,02 és 3,04-kor írt elismerő szavait, mert tényleg így gondoltam… 🙂

  • Jichak
    mazsihisz.hu
    Jichak Perlmutter….Született 1935, nyugdijas tanár, Jeruzsálem mellett él, makói unokája Sch.Lea…
    Semmi probléma, örülök neki, csak ilyenek vannak ezen a fránya interneten!
    Shalom!

  • iván: hát igen, az a fránya internet…gondolja, hogy nem felvett név? nick? vagy mégis van jeruzsálemben t-mobil átjátszó állomás?

  • Ormándi Péter

    Magyarországon élek.
    Ez demokratikus diktatúra.
    Rákosi és Kádár is szeretett vadászni mégse építette a lakhelye mellé vadas kertet.
    Forognak is a sírjukba,hogy nem jutott eszükbe .

  • ille
    Hmmm! Lehet. Stilusa valahol feleúton van GB kedves női naivsága és Noszticzius kinyilatkoztató konoksága között.

  • Ormándi
    Nem forognak…. Rákosi hamvedrét első éjszaka összetörték Farkasréten s szétszórták az úttesten, Kádárt pedig kiásták a Fiumei úton s azóta sem keresi senki… (Sic itur….!)

  • Iwanuschka..
    Marhaságokat mondó..
    Rákosit egy orosz szabvány szerint túlméretezett urnában, bőr aktatáskába rejtve repülőn, kézi poggyászként csempészték haza, és Farkasréten titokban temették el egy dupla, összenyitott kolumbáriumban. Miután nyughelyét folyamatosan beszennyezték, végül egy jelöletlen helyre tették át hamvait.

  • falusi
    Ez a hároméves mandineres cikkből kimásolt két mondat legfeljebb FUSER-t nyugtatja meg Rákosi végső nyugalmát illetően…