25 év

2014 április 24 9:36 de.62 hozzászólás

és sok-sok érv, hogy miért.

1989. furcsa év volt, hisz ekkor már tudtuk, hogy valami van a levegőben. Nem csak a rendszerváltozás éve volt, hanem a civil szervezetek újbóli életre keltésének éve is. Ekkor történt, hogy néhány jó szándékú ember összedugta a fejét, hogy hogyan is lehetne segíteni azokon az embereken akik a társadalom peremén élnek, lelkileg-, és szociálisan kiszolgáltatottak, olyan társadalmi csoportokban élnek melyeket a szegregáció igen erőteljesen fenyeget, hátrányos helyzetük következtében gyermekeik könnyen veszélyeztetett helyzetbe kerülhetnek.

Gyorsan megszületett a döntés, majd a cselekvés követte és Iványi Gábor létrehozta az Oltalom Karitatív Egyesületet, (oltalom.hu)  melyet a Fővárosi Bíróság 40. sorszám alatt be is jegyzett. Székhelye a VIII. Dankó utca 9. amely a kerület egyik legromosabb épülete volt, amit a Főváros 99 évre adott használatba.

ilyen volt

1989. karácsonyán már fogadták az első elesetteket, 3 rászoruló és egy fehér patkány kért és kapott  menedéket éjszakára. Az ügyeletesek azt se tudták mit kell tenni ilyenkor, hisz a szociális munka  40 évig ismeretlen volt, hiányoztak az alapok, nem volt képzés, most is csak az elhivatottság volt  az ami megmutatta az utat. Az első éjszakák jó hangulatban, beszélgetéssel, kártyázással teltek,  majd fokozatosan a segítő munka vette át a főszerepet az ellátásban. Mindeközben egyre bővült az  ellátás a kórházzal, majd a népkonyhával.

1993-ban hazánkban járt II. Erzsébet brit királynő, programjának része  volt, hogy ellátogatott az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai  központjába, ahol találkozott az ellátottakkal és a dolgozókkal. fenséges látogatás 1.

Az évek múltak, és a gondok problémák ahelyett, hogy csökkentek volna, egyre csak szaporodtak, több lett az ellátást kérők száma, szaporodtak a szegények, egyre kevesebbeknek jut a napi betevőre, így beállnak a népkonyhára várók hosszú sorába, hogy az ott kapott egy tál étel legyen az ami biztosítja a napi kalória szükségletüknek egy részét. Jelenleg 150 ember ellátásáról gondoskodnak a hét minden napján. 

Étkezés az oltalomnál

 Bővíteni kellett a kórházat is, ami 20 főre lett tervezve, mára már komplex ellátást tud biztosítani 50 embernek, úgy, hogy  30 rászorult krónikus kórházi gyógykezelésben, 20 fő pedig pszichiátriai rehabilitációs ellátásban részesül.A fokozódó  igények indikálták a szolgáltatások bővítését, és így a férfi és a női átmeneti szálló, valamint az anyaotthon szolgáltatásai  enyhítik az ellátottak napi túlélési harcának kínjait. A férfi szálló 20, a női 64, a anyaotthon 12 anya és 16 gyermek  férőhelyét biztosítja.

Naponta 600 ember ellátásáról gondoskodnak, ez a limit, amire normatíva jár. A téli krízis időszakban aki segítséget kér, az menedéket talál, nem küldenek el senkit sem, amíg matraccal és székkel bírják, nem nézik hol a határ.

A „legkisebb gyermek” ebben a szolgáltatási nagy családban már elmúlt 10 éves, és ez a Fűtött utca, amely indulásakor a szakmán belül igen sok támadásnak volt kitéve, de bizonyította életképességét, és rátermettségét, így követendő példa lett mások számára. A család most tovább szaporodik már születendőben van a női kórterem és a fertőtlenítő állomás is. Így az eltelt időszak alatt kiépült egy sok színű, és több lépcsős ellátórendszer.

 A gondolat megszületése és az első „kapa vágások” óta eltelt 25 év. Az Oltalom Karitatív Egyesület  negyedszázados fennállását ünnepli április 29-én. 

Az Oltalom meghívója

Az Oltalom meghívója

 Kiss Eszter

62 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    Iványi Gábornak, a sok-sok jószívű segítőnek köszönet ezért a munkáért.
    Az a baj, hogy az olló nem úgy nyílik, ahogyan reméljük. Egyre több az ellátást, a segítséget kérők száma. A segítőké pedig gyérül, több okból.
    Nincs kellő háttér, egyre több a nincs.
    Ide, ebbe az írásban helye volna, a húsvéti sorbanállók fotójára, akik a Blahán ételre vártak.
    Igaz, ők nem itt remélték a segítséget, csak egy tál ételre álltak a végtelen hosszú sorba.
    Egyre többen vannak, akik gyerekestől, beteg emberként, rászorultként – mások segítségére szorulnak.
    G.B.

  • Sajnos sokan még mindig nem értik meg, hogy az elesetteken segíteni nem egyszerűen az elesett egyedeket szolgálja, hanem az egészséges társadalom ápolásának, fennmaradásának a legfontosabb eszköze. Egy példával mondhatnám olyan minta a harctéren a katonák. Ha nem lennének mentőalakulatok és otthagynák a sebesülteket a harctéren, az a cserbenhagyás tipikus esete lenne, és másnap egyetlen katona sem venné fel a fegyvert és nem harcolna.

    Ha ehhez kapcsolódóan egy szóval kellene jellemeznem a jelen kormányzatot akkor azt úgy említeném mint a társadalom cserbenhagyásának klasszikus esetét. Sajnos ez meg is érződik és egészében is látható a társadalom elerőtlenedése.

  • richard: jelen kormányzat maga orbán – ne legyen kétsége senkinek, magyarországon nincs kormányzat, orbán van – és orbán elvtársnak a társadalomhoz semmi köze.
    a csuti kondás soha nem a társadalomban gondolkozott, mi több, 8 éven át is csak hitelezőinek, szponzorainak dolgozott elő.
    az elmúlt 4 évben eljött a fizetés napja, amiben a társadalomnak nincs helye.
    úgy tűnik, a következő 4 évben se lesz.
    nem vagyok kasszandra, de megjósolom a jövőt: van még kifizetetlen hitelezője a fidesznek.
    orbán egyetlen túlélési lehetősége az erőtlen társadalom. ezen dolgozik évek óta megosztó politikájával.
    pontosan tudja, hogy egy egységes társadalom simán a szemétdombra vetné, ahova tkp. való.
    de eljön annak is az ideje.

  • Ille István

    Ezek elég komoly kérdések amiket felvetettél a kifizetetlen hitelezőkkel, én is sokat találgattam velük kapcsolatban. Akkor most ki irányít, Orbán vagy már a gazdasági birodalom emberei? Orbán egyenlőre csak költekezik. Abban is egyetértünk, hogy a szemétdombon fogja végezni, most azon gondolkozom, kik fogják hamarabb oda vetni? A társadalom, vagy a kifizetetlen hitelezői? Nem tudom elképzelni róla, hogy lenne annyi esze és szakképzettsége, hogy nemhogy irányítani, de legalább felfogni, megérteni tudná a gazdasági birodalom működését.

  • richard: régóta ismételgetem, a fidesz 8 éven keresztül nem maradhatott volna a felszínen, ha nem pénzelik. orbán a hitelezőinek biankó csekket írt alá anno. 2010-ben elkezdték kitölteni a csekkeket. hogy ki, azt akár nevesíteni is lehet, ha követjük az állami megbízásokat.
    frei tamásnak van egy félelmetes víziója, trilógiába foglalva, aminek első része egy megbuktatott kormányfőről szól, a másik meg „a bankár” címmel pontosan leírja, hogy’ is működik a pénzemberek által irányított magyarország.
    ahogy most állnak a dolgok, már nem is tartom víziónak…

  • Ille István

    Nem tudtam a Frei trilógiáról, megtaláltam, köszi.

  • Ille István
    2014 április 25
    5:00 de. „ahogy most állnak a dolgok, már nem is tartom víziónak…”
    Tetszik az ál-naivitásod! Ha valaki odafigyelt a fürer és családjának „sikereire”, máris rájöhetett,hogy nemcsak a pénz áll a háttérben,hanem egy titkos világszervezet,amit néhány család irányít. Erről időnként lehet titkokat olvasni,de hamar eltünnek a szerzők a szemünk elől,amin nincs mit csodálkozni. A lényeg,hogy az történik,amit ők akarnak/engednek. Ha visszanézed a tudósításokat a fürer megválasztása előtti utazásairól,máris többet fogsz tudni mint amennyit egy átlag honi birkának szabadna.

  • Ille: P.S.: a birkát nem rád értettem,mi fehér szakállúak kivételek vagyunk 🙂

  • nyizo: érdekes…ez az összeesküvés elmélet eddig csak a jobbikosoknak, meg a hamvasbéláknak jutott eszébe, magyarország világzsidóság általi veszélyeztetése vonala mentén!
    amúgy magyarországot tényleg néhány család irányítja, ami azért nem világszervezet, csak egy falusi camorra…nekünk maffiából is csak a satnyábbja jut 😀

  • nyizo: nem is vettem magamra! de, ha már birka, tuti, hogy én lennék a vezérürü 🙂

  • Ille István
    2014 április 25
    8:22 de: satnya vagy nem,elég ha annyit tud,hogy kövesse az ukázt,addig hagyják a hatalomban.
    Az,hogy az irányítás zsidók vagy mások kezében van,mellékes és nincs is jelentősége,akik ilyen irányba viszik el a dolgot azok csak a felületet karcolgatják,és a pecsenyéjüket próbálják sütögetni mint látható több-kevesebb sikerrel. Az ilyenektől mindíg azt szoktam kérdezni,hol tartanánk,ha sok zsidó kiválóság nem élt volna? Persze a lényeg nem a valláson múlik,hanem a gyökereken és a neveltetésen.
    ” tuti, hogy én lennék a vezérürü :)” ezt én meggondolnám a helyedben,akkor már a vezérkos mégiscsak jobb pozíció 🙂 -hidd el van különbség 😀

  • nyizo: az én koromban már orvosi beavatkozás nélkül is megáll az ürüség 😀
    az a kis különbség már most is lényegtelen 😛

  • nyizo
    2014 április 25
    7:51 de.

    Benjamin Bulfordot nemtudták megölni pedig Rockefeller megpróbálta többször is. 20 évet lehúzott Japánban ott volt a Forbes nyomozó riportere de úgy tudom már nem dolgozik a Forbesnek. Könyveit megírta japánul és folyékonyan beszéli a japán nyelvet. A végén ő fenyegette meg Rockefellert és mind a japán mind a kínai titkos társadalmak ultimátumot adtak az Illuminati nak, hogy vagy megadják magukat vagy kivégzik őket. Még nem ért véget a háború.

    Orbán kapcsolataival nem vagyok tisztában mert Magyarország és Németország sem áll a Cabal irányítású országok sorában.

    Ezek az országok US, Canada, Francia, Israel, Olasz, Török, Qatar és Szaud Arábia.

    A Orbán igen közeli kapcsolatban került a pápával aki ugyancsak mint a Cabal irányítású országok államfői, a sátáni kézjelet, a Baphomet szimbólumot használja.

    http://antimatrix.org/Convert/Books/ZioNazi_Quotes/img/Pope_Satanic_hand_sign.jpg

    http://2.bp.blogspot.com/-4H_UkLDP9Ok/TsdDC97DxYI/AAAAAAAAFqo/3VWy7yxnWVI/s1600/sarkozy+devil+horns+hand+sign.jpg

    http://31.media.tumblr.com/125dce4c8550f57c9c3ee3ba08186b4c/tumblr_mvgt47TWgW1qznvymo1_400.jpg

    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSrYPWkaYluIR2tKJp0CxJME1y3bzitMPU4XkQJJnFF7y5QrBnS

    Az, hogy Orbánt mennyire védik ezek vagy csak megtűrik, és egyáltalán meddig jutott velük arról halvány sejtelmem sincs. De valószínűsíthető.

  • Ille István
    2014 április 25
    8:50 de.: őszintén szólva,nekem is nyűg néha,de mit tegyek,ha a barátnőm meg ragaszkodik hozzá! Amíg nem kell különféle pirulákra költenem,addig mért ne? Utoljára 21 évesen költöttem a szexre,azt is csak próbaként,de akkor eldöntöttem hogy utoljára,és én szavatartó ember vagyok.

  • richard: ezeknek a kézjeleknek értelmezése azért kissé túlzó. a rap-erek jó része, az emo-sok és még sokan mások is ezt használják. a pápánál – bármennyire is kérdéses jellemű volt – ez végképp elképzelhetetlen. anno voltak a szabadkőművesek, hasonló titkos kézjellel, de még egyetlen, egyértelműen szabadkőműves nagy ember nem használta nyilvánosság előtt.

    más: ami orbánt illeti, megtűrik. túlságosan jelentéktelen figura – már ami társadalmi támogatottságát illeti (nem a 2/3-ra figyelnek), és nem rövid távra dolgoznak. egy ilyen figurába nem feccölnek bele. a jelenlegi pápával meg, kizárt dolog, hogy közeli kapcsolata lenne. ő egy másik kategória.

  • Ille István

    Igen, valóban jelentéktelen ezért nem mernék semmit biztosan állítani, sőt még feltételezni sem vele szemben.
    Ezzel szemben amilyen jelentéktelen akkora bajkeverő. Úgy szoktam mondani, a hülyegyerek is leégetheti a világot, ha van gyufája és nem verik ki a kezéből ideje korán.

    Ezért én egyenlőre nem állítanék semmit Orbánnal kapcsolatban határozottan, inkább figyelem mi történik.

    A kézjel; a Bush a fiatalabb a legfanatikusabb, több képe neki is fent volt a neten a sátáni rituálék alkalmával készítették, elég önkívületi állapotban volt a Bill és Hillary nak főleg a Hillary nak is voltak fent elég bizonyító erejű képei, ezeket pillanatok alatt leszedik a Google ról. Láttam sokat, csak órákig vannak fent.

    A pápánál semmi sem elképzelhetetlen:

    http://www.davidicke.com/wordpress/wp-content/uploads/legacy_images/stories/December201297/10395_3977805325201_17922772_n.jpg

    Ez pedig a Freemasonry Starter Apprentice kézfogás a pápától

    http://www.thedoggstar.com/wp-content/uploads/2009/06/pope_blair_mason_handshake1.png

  • Richard
    2014 április 25
    8:56 de.:István megválaszolta helyettem,a lényeg,hogy aki tudja hogy kikről van szó,az nem beszél,mert ismeri a veszélyt amivel járna a fecsegés. Amikről én olvastam,azok olyan eldugott helyeken voltak,hogy nem találnék vissza ha napokig keresném se,vagy mert már letörülték a postokat. De a magam kis józan rálátásával a fürerről is gyorsan megállapítottam,hogy nem szabadna hatalomra jutnia, ugyanilyen tiszta és logikus,és a felsorolt bizonyítékok miatt hihető is volt amit olvastam ezekről a világot irányító családokról. Sajnos akkoriban még nem archiváltam az ilyen dolgokat (valljuk be a „hatalmas” 40Gb-os tárolókon nem is volt annyi hely),a memóriám meg sosem volt híres azt tartom ma is,ami fontos az megvan a neten. Azért a kedvedért utánanézek,hátha maradt vissza valami,ma már igen jó a suchmaschine felhozatal.

  • nyizo
    2014 április 25
    9:46 de.

    Köszi, talán annyira nem kell idehoznunk ezt a témát, ha tudsz valamit persze érdekel, de csak óvatosan.

    Különben ami Magyarországot illeti már attól tartok átfordultak a dolgok a súlyponton, nem hiszem, hogy vissza lehet fordítani.

  • Ille István & nyizo: Nyűg? Akkor nincs már értelme élni se. Gyakorolni minden nap és akkor nem lehet probléma.
    Többször lehet de kevesebbet nem. Gyakorlat teszi a mestert.

  • llanfair: a rossebet nyűg! csak úgy vagyok vele, mint az egyszeri ember: amikor van hol, nincs kivel. amikor van kivel, nincs hol. amikor van hol is, meg kivel is, nincs mivel 😀

  • llanfair: ha nem is nyűg,inkább lustaság,csak oda ne jussak el,mint az egyszeri nőgyógyász amikor belép a kocsmába: Ahh ARCOK!!! 😀
    Richard: keress rá Julius Andan -ra,hirtelen csak őt találtam a témában,a Világ a színfalak mögött cím alatt feszegeti ezt a témát hogy mennyire hiteles,azt ki-ki döntse el,bevallom most épp csak beleolvastam,de ilyesmikről olvastam én is anno. Az hogy még olvasható és ilyen gyorsan megtaláltam,kissé szkeptikussá tett,de én is elolvasom,abból nem lehet baj.

  • nyizo: Vicc volt. Vicc volt?

  • llanfair: hát anno 200 pengővel állítólag könnyen ment 😀

  • Georgina Bojana

    Kedves Barátaim!
    Olvasom, nőgyógyászos vicc is előkerült. De olyat nem tudtok, mint én?!
    Ezért leírom, hogy Ti is nevessetek egy jót!
    Nőgyógyász – Magyarországon. Délelőtt a kórházban/klinkán mindenféle beavatkozás. – Vizit, hálóingek felhajtása után szemle – majd délután rohan a magánrendelőbe – ismételten nőket alulról vizsgál, beavatkoz, gyógyít. – Este elmegy a barátaival sörözni, majd hazafelé leül egy padra, a viszonylag néptelen utcán.
    Pénzért „szerelmetes” pillangó-hölgy:
    – Szép szőke hercegem, egy ötezresért a mennybe röpítlek!

    Erre mi történik?
    Nőgyógyász: (( :O )) – majd hirtelen felindulásában, eltángálja a nőszemélyt!

    Yard ki, majd vonja orvos a felelősségre, kérdez, nem ért semmit (rendőrről jót nem lehet, rosszat, meg minek, úgyis „tuggyuk”). A nagy kérdés nyitva is maradt, hogy miért?

    Orvos csak ennyit mond:
    – Mi történne, ha otthon is bilincsekkel, gumibottal várnák?!

    No ez az, amit Yard nem ért, de mi igen.
    (( 🙂 ))
    G.B.

  • nyizo
    2014 április 25
    10:37 de.

    Kösz utána nézek. Általában szólva az angol nyelvű anyagoknál a leghatásosabb a cenzúra, más ritkább nyelveken keresve több átcsúszik. Sajnos azért olyan sok nyelven nem beszélek. Én Főleg a Youtubon vagy az image-eknél szoktam keresni és onnan tovább a web-re.

    Iványi Gábort illetőleg viszont figyelemre méltó, hogy Orbán kezdetben elég jó kapcsolatot ápolt vele, ha tudom, bár nekem is a legfőbb forrásom az internet a gyerekeit keresztelte meg!?

    De most nagyon ellene fordult aminek a valós okát nem igen fedte fel. Én őszintén szólva Orbán cselekedeteit sokszor elég logikátlannak, indokolatlannak látom, kérdés, amiről beszéltünk, valójában mennyi a sajátja és kinek engedelmeskedik időnként. Már amikor nem éppen szotyolaköpködéssel vagy zsebhokival szórakoztatja önmagát ami valóban a sajátja.

  • Richard: erről a linkről gond nélkül letöltheted:
    http://data.hu/get/7642766/A_vilag_a_szinfalak_mogott.pdf
    Ilyeneket olvashatsz benne:
    „Vegyünk egy kis logikai eszmefuttatást:
    1. 1913-ban az Egyesült Államokban magánkézbe került a pénzkibocsátás joga. Ez alkotmányellenes volt akkor is és az ma is (lásd: az Amerikai Egyesült Államok Alkotmánya, I.cikk, 8. paragrafus, 5. bekezdés, mely szerint kizárólag a Kongresszusnak van joga az Egyesült Államokban pénzt kibocsátani).
    2. John F. Kennedy elnök hozott egy törvényt, amellyel visszahelyezte a pénzkibocsátás jogát a kormány kezébe.
    3. Fél évvel később meggyilkolták.
    4. Alelnöke, Lyndon B. Johnson lett az új elnök.
    5. Johnson hivatalba lépését követő legelső intézkedése az volt, hogy eltörölte Kennedy törvényét, és a pénzkibocsátás jogát visszaadta magánkézbe. Ezek történelmi tények.”
    Ha jól tudom,mai napig magánkézben van. Nem érdekes?
    Viszont találtam hibát is:
    „1903. február 19-e óta tudjuk, hogy 2012. december 26-án meg fogják támadni a Földet.” na ez nem jött be,vagy nem úgy,innen kezdve,ki-ki döntse el,fikció vagy igaz amit olvas. Persze egy hiba,még nem jelent tragédiát,ha a végére érek eldöntöm.

  • ˙
    Azt . f e j t s e . már . m e g . valaki, hogy ugyanaz az Orbán, akinek a gyerekeit Iványi megkeresztelte, hogyan is vetemedhetett odáig és miért, hogy ugyanezt a lelkipásztort ma legszívesebben a világból üldözné ki ???
    ˙
    Válaszát a KMH online hasábjain tisztelettel várom: D

  • nyizo
    2014 április 26
    2:55 de

    Köszönöm a linket, már letöltöttem nem túl hosszú elolvasom.

    Én Bulfordnál kezdtem a Bulford személyes interjúin és videó üzenetein, a Youtubon. Ő kanadai. Ha érdekel, én is tudok linkeket adni de én más vonalon indítottam a kutatásaim. Andan is érdekesnek ígérkezik.

    2012 dec 21 re jósolták a világvégét a hírhedt 12/21/12. A világvége el is jött, csak túléltük 🙂 .

    Várjál, lehet, hogy nem is volt vicc. Ki tudja mik történtek amiről nem tudunk.

    Most jelenleg az Illuminai 2014 et határozta meg kritikus évnek, akkor köpött a levesükbe Bulford pont ahogyan Andan javasolta az utószóban. Meg akarták ölni, úgy tudom a japán titkos társadalmak keresték meg a ロックフェラー回顧録 (Rockefeller emlékiratai) könyve megírása után és adtak neki védelmet. A Rockefeller interjúja óta nem volt biztonságban. Az fent van a netten.

    A Cabal-nak Qatar-ban van a bázisuk,a dronjaik valóban többen eltűntek akik újat húztak a nemzetközi pénzkartelekkel. Orbán Cinege utcája hónapokig le volt zárva, gondolom a megválasztása utáni egy hét szabadságát is valami földalatti bunkerban töltötte. Nem védhető a pasas az egyetlen amit Hajdú János tehet ha időnként bezárja valami biztos helyre.

  • Dubois
    2014 április 26
    3:41 de.

    Nem tudjuk, pont ezt találgatjuk @nyizo-val. Feltehetőleg Iványi vallási és egyházi státuszt kívánt szerezni, ami Orbánt nem hiszem, hogy nagyon izgatta volna, amíg nem kap ukázt a katolikusoktól, hogy állítsa meg. Akkor nem számít már a barátság. Ez esetben minket @nyizo-val igazolnak az események, hogy nemcsak pénzről van szó, hanem hatalmi elvek is érvényesülnek, ez esetben háttérhatalmak irányítása révén. De én nem ugranék bizonyítékok nélkül következtetésre amíg nem tudom, hogy nem előbb megromlott-e a kapcsolata Iványival, és ha igen milyen okokból.
    Jobb szeretek utána nézni mint a túl kézenfekvő válaszra hangolni, de sajnos nem sokat tudunk erről. Én mind esetre a fent leírt okot most a jelenlegi tájékozottsági szintemen valószínűnek tartom.
    De akárhogyan is, ahogy bánik vele az nagyon durva.

  • Dubois

    Erre a valós választ Iványi Gábor tudja megadni.

    Szerintem lehetne Vele is hasonló interjút készíteni, mint a választások idején a politikai vezérekkel, biztosan nem utasítaná el.

    Azt tudom, hogy ott tartanak be Neki ahol tudnak.

    Sorra nyeri a pereket, hol a minisztériummal, hol a NAV-val, hol az állammal – lásd Strassbourg – szemben, na de amíg azoknak „kézzelfogható” eredménye lesz, addig is működtetnie kell az intézményeket, az ott élő hajléktalanoknak az ellátását biztosítani kell, az oktatási intézményiben tanulóknak nem csak az élelmezéséről kell gondoskodni, hanem sok esetben a ruházatukról is, és nem beszélve a közel 900 dolgozó bérét, villanyt, vizet, gázt fizetni.

    Azt gondolom, hogy egy regnáló kormány feje azért mert megromlik a viszonya valakivel – hisz nem kell mindig mindenkivel jóban lenni – nem lehetetlenítheti el sem személyes-, sem politikai-, sem gazdasági okokból az ellenfelét, főleg akkor, ha az, az államtól vállal át olyan feladatot, amely az állam felelőssége lenne.

    A biznisz egyházak felszámolásának nem ez lett volna a módja, hanem egy hatékony ellenőrző rendszer kialakítása, és akkor rögtön kiderült volna, hogy Iványi Gábor egyháza nem ebbe a kategóriába tartozik, csak hát a tegyük tönkre azt ami működik effektus bedarálja a kicsiket. Hogy a nagy egyházak miért is nem álltak a jól működő kicsik mellé, arról megvan az én összeesküvés elméletem, de azt most én nem szeretném közzétenni, az is megérne egy misét.

  • Richard

    Az elvett egyházi státuszát szeretné visszakapni, az eredteti feltételekkel.
    1981 (!!!)-ben jegyezték be az egyházat, azóta folyamatosan működik, és elsősorban a szegények elesettek istápolásával foglalkozott a vallásgyakorláson kívül, aztán jöttek az idős otthonok, iskolák, és azokból is nem azok, amelyek az elit képzéssel foglalkoztak, hanem az ország legelmaradottabb régióiban lévők.
    Ha jól tévedek, 1981-ben még javában dübörgött a szocializmus, és biznisz egyházaknak se híre se hamva nem volt.
    Ki látott már olyan demokráciát, ahol a politika mondja meg, hogy melyik felekezeti, vallásgyakorló csoportosulás lehet egyház. Mi köze ehhez a politikának???1

  • Kiss Eszter
    2014 április 26
    6:39 de.

    Köszönet a kiegészítő információért. Tehát akkor ezek szerint ahol lehet igyekszik demoralizálni a társadalmat. Pont azért mert karitatív egyesület, márpedig Orbánon kívül más jó ember nem lehet. Nagyon szorgos a mi emberünk ebben.

  • Richard
    2014 április 26
    5:32 de: Megköszönöm,ha küldesz linket,bár az angolom nem a legjobb,de megoldom,én a németet tanultam jobban,hisz több haszna van erre a dunántúlon. Hogy igaz-e a Cabal-lal kapcsolatos tézised,remélem kiderül ha végigolvastam az Andan könyvet.Látom egyirányban jár az agyunk,ezért írtam a világvégére,hogy nem jött be „vagy nem úgy”. Én sem szeretek elhamarkodottan dönteni. Közben Eszter is beírt néhány figyelmet érdemlő gondolatot,amivel egyetértek.
    Az Iványi ügyet szerintem majd az utókor fogja megfejteni,de ne legyen igazam,és az egyébként sem lesz vigasztaló,ha közben összeomlik az egész. Az viszont jellemző a diktátorokra,hogy elég egy pici félreértés is,hogy kiess a pixisből. Abban is látok rációt,amit Duboisnak írtál,ha kiadják az ukázt,nincs apellata, különben te is bukhatsz. Ennyit még a keresztapa filmekből is lehet tudni. Ezen a változaton sem lepődnék meg nagyon.

  • Richard: köszi a linkeket,most nincs időm átnézni,de így első látásra is érdekesek,a kanadai különösen.Az biztos,hogy nem ezeket olvastam anno,de még nem adtam fel a keresést én sem.

  • Iványi egyháza, 1981.ben is idegen volt a magyaroknak, éppen úgy mint most. Ez egy amerikai protestáns „vallás” a sok közül. EDDIG, NEM volt az országban. Lehet, hogy Iványi sok minden jót tesz-.tett, de az egyházat NEM köteles senki elfogadni annak. Főleg, NEM állami segítség szempontjából.
    Ami meg Iványi politikai szemléletét illeti, hallottam tőle nem egy Orbán, Fidesz ellenes beszédét.
    Ha meg így érez, ne várjon tőlük egyházi állományi javakat!

  • figyelő: egy csöndes megjegyzés: nem várja, jár neki. ugyanis ezt írja elő az egyházi törvény. ja, hogy orbánék nem először tesznek még a saját törvényeikre is?
    pech.
    a politika nem lehet akadálya a törvény betartásának. fidesz-ellenes beszéd? na és? azt büntetni kell?
    megfelelt a történelmi egyház minősítésnek, ezen nincs mit lamentálni.
    az meg külön bájos, hogy maga megint ellentmondást nem tűrően kijelenti, hogy idegen a magyaroknak 😀
    hiába, maga csak tudja, mi idegen NEKÜNK!

  • Figyelő

    Attól, hogy politikailag nem ugyanaz a szemlélet, akkor egyértelmű, hogy tönkre kell tenni? Jól értelmezem a felvetését?
    A szocializmusban sem volt azonos a politikai nézet, amikor bejegyezték egyházként a MET-et, és mégis megkapta azt, ami a törvény szerint járt.
    Az Ön gondolatmenete alapján akkor a szocializmus egy liberális gondolkodású politikát képviselt. Ezt ugye nem gondolja komolyan.

  • Figyelő: Úgy van. Nem imádja Orbánt nincs pénz. Mi az, hogy Istent imádja, nem Orbánt? Majd megtanulja kit kell imádni, akkor majd ad neki Orbán. Kérjen Semlyéntől tanácsot hol kell nyalni a pénzért. Ő tudja. Gyönyörű gondolat Figyelő!
    Felhívnám minden torz gondolkodású egyén figyelmét. Az a pénz nem Orbáné hanem az ország népéé. Nem a sajátját osztogatja hanem az emberekét. Eszeteknél vagytok? Ő nem tulajdonos hanem a nép szolgája!!!!!!!

  • Ille, NEM jár neki, ha nincs elfogadva, mint történelmi egyház.

  • Figyelő
    2014 április 26
    12:34 du.:nem akarok vitázni önnel,csak okulás végett mondom: a gengszterváltáskor mindenkit agitáltam,hogy a fideszre szavazzon,mert tele voltak JÓ ambíciókkal,és megfelelő programjuk is volt hozzá. Csak miután szembeköpte (többszörösen) önmagát fordul fel tőle (és a többi gerinctelentől) a gyomrom. Ezeket egy blogon megtaláltam sorbaszedve,de nem mentettem el,ilyennel nem szennyezem a gépemet. Kérem ne válaszoljon,részemről ennyi volt.

  • illanfair, Te megdicsérnéd, elfogadnád, pénzt adnál annak, aki ellened dumált évekig?
    Nem hinném.
    Legyünk kicsit realisak.
    Mellesleg ISMÉTLEM , MAgyarországon NEM történelmi egyház!

  • figyelő: na, ezt se jól tudja, mert biza, elismerték annak. sokat kellett érte harcolni, de végül elismerték

  • figyelő: ISMÉTLEM, az! persze, nem a maga paraméterei szerint, de hát, nem is kérték ki a véleményét az elfogadáskor 🙂

  • Én Ilanfairnek írtam, nem magának!

  • figyelő: ez nem változtat semmin.

  • Figyelő

    Tessék olvasni, tájékozódni, ismételem tájékozódni, mert akkor az ostobaságok leírása elmarad.

  • Csendben halkan jegyzem meg, ez az írás az Oltalomról szól és nem az egyházról. Tudom, hogy Iványi Gábor elválaszthatatlan mindkettőtől, de itt most egy születésnap megünnepléséről van szó.

  • Kiss Eszter
    Tudja mit? Engem Iványi Gábor abszolut hidegen hagy ! Legyen az egyháza „történelmi” egyház, kapjon pénzt is, de fogja be a száját!
    A szegényekért, elesettekért évszázadokn keresztűl a Karitász, katolikus egyesület segíitett és a Máltai lovagok, segítettt, minden elimerés, és minden rongyrázás nélkül!

  • Figyelő

    Csak óvatosan a dühös kirohanással, ha már észérvei nincsenek, mert nem szeretném ha megütné a guta.

  • Ne aggodjon, ha eddig nem ütött meg, most már nem fog….

  • Figyelő: Egy miniszterelnöknek nincs joga bosszút állni egy állampolgárán. Ha mégis ilyet mer csinálni akkor alkalmatlan és bűnöző. Bűnöző mert visszaél a hatalmával. Ráadásul úgy, hogy több száz emberrel tesz rosszat.
    Úgy 15 éve három „kollégám” megfúrt mert kellett a beosztásom. Ma az egyikkel hetente beszélek és mint érmegyűjtőnek rendszeresen segítek innen kintről. Nem kenyerem a bosszúállás. Az más kérdés, hogy nem bízom meg benne határtalanul.

  • Jajj, Ilanfair, teljesen eltájolódott. Fogalma sincs a lényegről! Az Iványi „egyház” szeretne besorolva lenni a többi RÖRTÉNELMI egyházakhoz, amik állami támogatást kapnak.
    A mai kormány, hál Istenn nem tartja őket annak.
    ÉN SEM!
    Itt nincs bosszúról szó, csak ne várja Iványi, hogy bármit elér a mai kormánynál.

  • figyelő: mondja, melyik szót nem értette? a besorolás már megtörtént, ráadásul a mai magyar kormány által, de a választások utánra tolták át az erről szóló országgyűlési határozat meghozatalát.
    lényeg, hogy így, vagy úgy, de meg fogják kapni.
    hogy maga minek tartja őket, teljesen érdektelen.

    „1981. október 1-jén (e határnappal) az Állami Egyházügyi Hivatal törvényesen elismert vallásfelekezetté nyilvánította a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget.”
    ” Bevett egyházzá minősíthető a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter határozata szerint – értesült a Népszava. A tárcavezető megállapította az egyházügyi törvény – 14. paragrafus F pontja – szerinti feltételek fennállását, tehát egyebek közt azt, hogy az Iványi Gábor vezette MET elsődleges tevékenysége vallási tevékenységnek minősül, rendelkezik a tanításainak lényegét tartalmazó hitvallással és rítussal, húsz éve szervezett formában, vallási közösségként működik Magyarországon”
    „A határozatot Balog Zoltán az egyházügyi törvény értelmében megküldte az Országgyűlés vallásügyi bizottságának, amelynek törvényjavaslatot kellene készítenie a MET elismeréséhez, valamint a nemzetbiztonsági bizottsághoz is tovább kell küldenie Iványiék kérelmét, amely zárt ülésen vizsgálja majd, hogy a 2011-ben jogfosztottá vált felekezet jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot. Az Országgyűlés csak ezután minősíthetné kétharmados többségű határozattal a MET-et bevett egyházzá. Mivel azonban az április 6-i parlamenti választásokig a Ház már nem ül össze, Iványiék elismeréséről az új Országgyűlés dönthet majd.”
    uppsz
    azért nagy örömömre szolgál, hogy maga ismét megmondta a tutit: llanfair el van tájolódva, iványiék pedig nem egyház, és kész. dixi.

  • Úgyan, úgyan Ille! Ne adja már el nekem, hogy ezzel az egyházzal szimpatizál!?

  • figyelő: nem a szimpátián van a hangsúly, hanem azon a konok, makacs viselkedésen, ahogy maga egyszerűen semmibe veszi a tényeket, és csak hajtja a magáét! én meg bizonyítékkal szolgálok, ami nem szimpátia, hanem igazság kérdése.
    amúgy ateista vagyo.

  • Figyelő
    2014 április 26
    12:34 du.

    Már régóta szeretném megkérdezni, te tulajdonképpen mivel azonosulsz, kit védsz és ki szimpatikus neked? Személy szerint Orbán és a Fidesz és bármit is tesznek rád számíthatnak, vagy az amit az országgal és a néppel tesznek és csak addig állsz mellettük amíg ezt teszik de ha irányt váltanának akkor átpártolnál árki mellé aki ugyanazt folytatná amit ők most tesznek ezzel az országgal.

  • Figyelő

    Az állampolitika, ahogy az egyházpolitika sem szimpátia kérdése kéne hogy legyen. A baj ott van, hogy az olyan emberek mint Ön és társai nem veszik észre, hogy jeles képviselői a kirekesztésnek.
    És most ne jöjjön azzal, hogy Ön mennyit és mikor szenvedett, mert el kellett hagynia a hazáját, mert tudom készül elővenni ezt a lemezt és újból lejátszani, ahelyett hogy megpróbálna gondolkodni, hogy az emociót legyőzze a ráció. Tudja vannak olyan helyzetek, amikor az érzelmeket ki kell zárni.

  • Fenyvesi Glória

    Lehet, hogy valamikor metodista papnak indult Iványi, de nekem éppen egy metodista pap felesége mondta, hogy kizárták az egyházukból. Biztosan oka volt ennek…

  • fenyvesi glória: aha. magának mondták. pont egy metodista pap. kezd bencsics és boda szintjére sülyedni hazugsággenerálásban 😀

  • Fenyvesi Glória

    Zuhanyhiradó! Az meg mint tudjuk, soha nem az igazságot tartalmazza.
    De tudja mit, ha ettől boldog, akkor legyen az.
    Mert boldogok a tudatlanok.

  • Puchert János

    Csak emlékeztetni szeretném a vitatkozokat amikor Orbán még liberális volt olyan jobban volt Iványival, hogy vele keresztette meg Orbán a keresztségben nem részesülö gyermekeit és Iványi potolta amit anno elmulasztott Orbán a templomi esküvöt.Orbán váltott a régi barátok, harcostrsakból ellenség lett