Náci emlékmű: Orbán Viktor földönfutóként vagy elmegyógyintézetben végzi pályafutását

2014 április 29 6:04 du.118 hozzászólás

Ma délután Orbán Viktor a Szabadság téren olyan emberekre támadt fegyveres erővel, akikre, akik ellen sehol a világon nem illik erőszakszervezetet bevetni. Mert szánalmas. Orbán ezzel megkezdte haláltáncát. Aki békés gyászolókra, olyanokra támad, akik megkínzottak, vagy azok utódai, és nem tűrik a megaláztatást, az átkozott ember.

mecs-imre

Igy hurcolták el ma az Orbán rendszer rendőrei Mécs Imrét, az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik hősét. (Fotó: Lovas Zoltán)

És úgy is végzi, ahogy hibbant elődei szokták: földönfutóként vagy elmegyógyintézetben. De nem egyedül felelős, hanem mindazokkal együtt, akik a politikai környezetéből nem akarták észrevenni, hogy az utóbbi években bizonyos ügyekben az elborulás jeleit mutatja. (Csak példaként: a Klubrádió elleni támadások, Iványi Gábor és a MET elleni hajsza, a felcsúti stadion építése.) Viselkedésének beteges mivolta egészen tisztán mutatkozik meg abban, hogy ebben az emlékmű-vitában nem tud kilépni szánalmas és amúgy reménytelen szerepéből, erőszakoskodásba kezd, noha pontosan tudja – barátaival és tanácsadóival együtt -, hogy ez a szoborcsoport Magyarországon fölépülhet ugyan rendőri erőszakkal, de csak igen rövid ideig állhat, mert így vagy úgy, de le fogjuk dönteni.

Nincs más hátra: akinek van hite és ereje, imádkozzon Orbán Viktor lelki üdvéért.

Andrassew Iván 

118 hozzászólás

  • Én imádkozom. De nem Orbán lelki üdvéért. Azt csak lélekkel rendelkező emberekért lehet tenni. És ez egy lélektelen ember, egy elrontott gyermekkori szocializáción átesett, örök nagykamasz. Akinek mindig győznie kell, és aki addig trükközött, zsarolt, fenyegetett, míg más pénzén megépíthette a háza mellé azt amire mindig is vágyott: a saját stadiont. A saját játszóterét.

    És az országot sem tekinti másnak, mint nagy játszótérnek, ahol kedvére tombolhat és rombolhat. És meg is teszi, mert van legalább kétmillió buta, vagy önámításba menekülő ember, aki revolverezi a másik nyolcmilliót és hatalomban tartja ezt a nagyranőtt erőszakos kisgyereket.

  • Bár a közelmúltban két agyműtéten estem át, mint Iván barátom, aki a cikket írta úgy lábadozásként időnként kijárta az épülő szoborhoz. Mécs Imrét, Magyar Fruzsikát mindig ott találtam . Ott voltam első vegzálásakor is. Imrét Kb 30 éve ismerem, Fruzsikát, még sokkal régebben. Együtt gyerekeskedtünk, testvérével Magyar Bálinttal együtt a szomszéd házban. Nem tudnám megmondani, hogy Imrével hányszor tüntettem együtt életembe, hiszen mind a a rendszerváltó ellenzékhez tartozunk. Imre ráadásul az 56-os forradalom után halálra lett ítélve, majd kegyelemként hosszú éveket töltött börtönben (édesapámmal együtt) Ami itt történt az egy eszeveszett diktátor őrült ámokfutása, amihez egy egész ország a d biodíszletet. Imre már gyakorlott az üldöztetésben és idős is már. Ma már madárcsontú ember , de egyenes és bátor. Tudom ő erős, de túl fogja élni a diktatúrát, mert ő már sok diktatúrát túlélt.

  • Mécs Imrét még anno a rendszerváltás környékén együtt üldözte a rendőrség Orbán Viktorral mert akkor még harcostársak voltak. Mennyit változott azota a világ most már Orbán rendörsége üldözi Mécset Orbán parncsára. Amikor Meggyesy miniszterelnöksége idején létrehozták a Nagy Imre Érdemrendet az elsők közt kapta volna meg Mécs de Imre azt mondta addig mig aktiv politikus addig nem kéri majd amikor a fülkeforradalmárok nyertek ismét felterjesztették a kitüntetésre a régi harcostárs (Orbán) töröltette a listáról majd aztán a kitüntetést is törölte

  • Amikor ilyen dolgok történnek,mindíg megerősödik a hitem,hogy nincs isten. Ne is próbáljátok bebizonyítani az ellenkezőjét!

  • Puchert!
    Orbán Viktort sose üldözte a magyar rendőrség, bár lehet, hogy ő már nem így emlékszik. Legfeljebb megfigyelték, de ebben a „megtiszteltetésben” sokunknak volt részünk. Az ELTE jogi karán üldögélt, és még csak ki se rúgták. Nekem ’88 nyarán került a kezembe egy nagyjából fél oldalnyi gépelt szöveg a fidesz megalakításának szándékáról tele helyesírási, meg fogalmazási hibákkal. (Úgy látszik, ez kötelezően betartott hagyomány az ifjú demokratáknál.) Egy feltételre emlékszem, ami miatt végül kíváncsiságból sem mentem el: hangsúlyozták, hogy 35 éven felüliekkel nincs beszélnivalójuk. Én éppen a 41. évemet éltem.
    Kíváncsi vagyok, mikor lesz a Pártban ezt az „alapelvet” szem előtt tartó tagrevízió…

  • Viktorka anno kisiskolás napközis korában, épp valami csínytevés miatt a tanitónéni megvonta tőle az étkezés utáni süteményt. Erre fogta a mákosbeiglit, a falhoz csapta – ahol az szétplaccsant – és így szólott a pedagógushoz:
    NESZE ! EZT AKARTAD ?! )) 🙁 ((

  • Semmi jó kis könnygáz, vagy gumibot, az csak a nemzeti tüntetőknek jár(anno a parkban üldögélő gárdistáknak járt, amit a jogerős bírósági ítélet is alátámasztott az akkori jogtalan rendőri fellépés ellen).
    A zsaruk felcsaptak beteghordónak, és kézben cipelték ki a garázda liberális szélsőségeseket a német megszállási emlékmű munkaterületéről.
    Na, az ilyen kettős mérce láttán, olvasván az is az lesz, aki soha nem volt olyan. No, a libsi horda pont erre játszik, főleg úgy, ha a „demokratikus parlamenti ellenzék” még hergeli is őket.

    Véleményem szerint ez egy ragyogó színjáték, aminek a megtévesztett tömegek bedőlnek. Nem csodálkoznék, ha Orbánék titokban megállapodtak volna előre erről az emlékműről, hogy aztán legyen gumicsont a néphülyítésre. Bravó, ez jól sikerült!

    A liberális rendbontók a német megszállási sasos-arkangyalos emlékmű felépítése ellen tiltakoznak április 7-e óta a zsaruk passzív közreműködésével, ami már régen kiverte a biztosítékot a kettős mérce ellenzői körében.

    Csak egy magyar van talpon e vidéken! 1 ember tette meg a nagy liberál-demokrácia álszent működésében, hogy feljelentéssel éljen a BRFK ellen, a töbszörösen jogtalanságok, kettősmércézése miatt.
    (A szerkesztőségnek E-mail-en elküldöm csatoltan a Net-ről letöltött scannelt feljelentést. Van-e mód ennek a honlapjukon való megjelenítéséhez, tekintettel arra, hogy a jogállamunk törvényei itt kerülnek szembe a gyakorlattal – látható lehessen mindenki számára)

  • Koppány Jogsegély

    Értem én a felháborodás okát, de….senki a füle botját sem mozgatta, akkor, amikor, ugyan ez, és persze az előző hatalom, a legszegényebb réteg ingatlanait vette el, és komoly rendőri erőszakot alkalmazott békés állampolgárok ellen a kilakoltatások alkalmával. Nos ez senkit nem érdekelt, mint ahogyan az a mintegy 3000 (nem tévedés, háromezernél több)öngyilkos honpolgár és családjainak története, akik bizonyíthatóan a kilakoltatások miatt választotta a halált, a hajléktalan lét helyett…..szóval kissé „erőltetettnek” tűnik számomra eme nagy-nagy visszhang. Ismétlem, értem az okokat, ám a MOST élő emberek problémáit kellene a médiának ELSŐSORBAN „szellőztetni, mindamellett, hogy a múlt is fontos. Amiről beszéltem az alábbi linken megnézhető: http://www.koppanycsoport.hu/ és itt: http://www.koppanycsoport.com/, vagy akár a Youtube megosztó portálon a kilakoltatás 2013 keresőszó alatt.

  • Ezek akik az aldozatok Emlékmüve ellen tiltakoznak és semmibe veszik azt a sok áldozatot és azoknak emlékét, magyarok millióit sértik meg és az emberiség jóérzésü felét. Sajnos Mécs Imre is az antiszemiták táborát erösiti. Aki nem akar megemlékezést az holokauszttagadó is ! Ez ma már büncselekmény !

  • Georgina Bojana

    Az a sok átok, amit orbánra már ki- és rámondtak, az olyan súlyban nehezíti az egészségét, csak még nem tudja, mitől is beteg. Az elmebajosokra az a jellemző, hogy mindenki hülye, csak ők nem. Ők mondják ki a „tuttit”, az igazat(?) – legalábbis, ők azt hiszik magukról. Meg is erősítik viselkedésükkel, különböző kijelentéseikkel.
    Csak a palást és a korona hiányzik viktorunk fejéről. Elképesztő, de arra gondoltam, talán eljön a perc, amikor a saját megkoronázására készül. Természetesen a talpnyalóival együtt. Talán az lesz országunk új „nemzeti” ünnepe?
    Nem. Gyásza lenne.
    Remélem nem jön el az a perc.
    Talán, elvétve maradtak itthon, nem mentek külhonba, olyan fiatalok, akik ezt nem így, de másként gondolják. A nyugdijasokkal nem számolhatunk. Egy része fizikálisan beteg, másik részük agyilag leépült.

    Azért mégis elképesztő, hogy egy egész társadalom nem váltja le ezt a beteg, abnormális elmét. De még az EU sem?!!!
    Szembesültem azzal, hogy öregasszonyok úgy mentek el szavazni, hogy már messziről kiabálták, hogy ők bezzeg „viktorra” szavaznak. Úgy, olyan áhitattal mondták ki ezt a nevet, mintha az „onokájukat” dicsőítenék.

    Elképesztő?
    Az emberi butaság, felismerés hiánya, de igénye sem, hogy bármit is tovább gondoljanak. Szomorú. Eszik a szűkös ellátásból beosztogatott leveskét, természetesen előtte imádkoznak Istenhez (ami rendben), de, hogy viktorhoz is? – ez aztán tömeges elmebajt jelent.

    Sajnos nehéz leírnom de megélnem is ezt az elvarázsolt világot, ami manapság itt van, Magyarországon.
    Az öregasszonyokkal vannak gondjaim, pedig én is közéjük tartozom korban igen, de mentalitásban, egyéb dolgokban homlokegyenest mást vallok és mást is teszek. Legfőképpen van önálló akaratom, gondolataim, véleményem és nem is titkolom senki előtt.
    Ismételten felemlegetem az agymosásra nagyon is alkalmas ezotérikus és mexikói tévésorozatokat. A tévében leadott fiataloknak szánt műsorokat: Való Világ, meg valami Budapest, de ezt még meg is tetézik holmi Édes Élettel. Csupa-csupa agynyomorító hülyeség.
    Időnként pár percre belenézek egyikbe-másikba – fene nagy szenvedéssel! – de csak azért, hogy tudjam, mit nem akarnék nézni és mit szidjak, mitől óvnám embertársaimat.
    Borzalmas.
    Tömegek válnak „mindenevővé”, benyalják, mint cukrot, a rezsicsökkentést. A fától nem látják az erdőt a megtévesztettek.
    Hiába no, ezt régen is tudták, mivel kell az embertömegeket óvatosan arra vezetni, ne gondolkodjanak, ne tervezzenek. Üljenek egy helyükben és imádják vezetőiket.
    No itt lassan minden klappol, a jó fenébe!
    (( 🙁 ))
    Dühös és elkeseredett vagyok. Ami vígaszt ad, hogy nem vagyok ebben egyedül. Remélem idővel többen leszünk, akik így és ezt, nem így gondolják és talán valamit tesznek is.
    Előbb utóbb talán nem lesz pusztába kiáltott szó, sőt mondat az, amit kimondok, leírok, vallok és terjesztek.
    Jelenleg – a környezetemben élő öregasszonyok többsége – engem néz hülyének, ezért nem is keresem a társaságukat. Amikor viszont bármi okból meg, ill. el akarnak téríteni, mindig a szemük közé visítom az igazat.
    Elmebeteg vezető a focimániájával, harácsoló, hazug politikusok, polgármesterek, lassan és biztosan úgy érzem, nem is kell utaznom. Ez az ország rosszabb, mint Szicilia. Ott legalább ki is mondják, be is ismerik, működik a maffia.
    Itthon ezt vétózzák.

  • Bagyon demokratikus és humánus dolog eltávolitani a bejegyzésemet, amelyet mint magyarzsidó merészeltem megtenni. Milyen lehet akkor kommentelni ? Csak az jelenithető meg ha teljes mértékben osztom a szerkesztöség véleményét ? Shalom.

  • Korábban sokat elemeztem Orbán elmeállapotát de az utóbbi 3 évben olyan rohamos hanyatlást produkált, hogy a továbbiakban távdiagnózist meg sem mernék kísérelni.

    Mondanám, hogy ezt az embert azonnal be kell vinni a pszichiátriai klinikára, de szinte ma már köztudott, hogy rendszeresen páciens ott.
    Ezzel kapcsolatban merül fel egy aggályom amit szeretnék tisztán látni de legalább is felhívni a figyelmet egy lehetséges veszélyre.

    Orbán feltehetőleg kiszolgál akár gazdasági akár hatalmi csoportokat, hiszen enélkül egy ilyen szemre is kóros elméjű ember nem maradhatna hatalomban és nem kaphatná meg a luxus játékait, stadionjai, stb.

    Tehát valószínűleg az ő igényeik szerint kiszolgálja őket és megfelel az elvárásnak. Kérdés, hogy örömében teszi ezt a sok luxus játékért és vagyonért, vagy valamilyen más módon rávették.

    Ennek egyik módja lehet a totális agykontroll amelyet igen könnyű alkalmazni egy olyan emberen aki bejáró, alkalmakként bennfekvő páciens a pszichiátriai klinikákon. Korábban Veér András kezelte. Most állítólag Grazban dolgoznak az elméjén.

    Tekintve a gyógyszeres beavatkozást, a rendelkezésre álló technikai eszközöket a hipnózis technikától kezdve a traumákra épülő tudatmódosítási technikákig, ilyen lehetőséget nem szabad kizárni, még akkor sem ha sokak számára ez képtelenségnek tűnik. Nem az!!!

    Orbánt speciális vizsgálatnak kell alávetni egyrészt, az elmeállapotát feltárandó, másrészt megállapítani történt-e a pszichiátriákon tudat és személyiség módosítás, tudati befolyásolás, MPD/DID kialakítása.

    Orbánt az apja köztudottan állandóan verte és élete során igen sok egyéb traumán ment át amely traumák feltárása és kihasználása lehetséges eszköz egy szakember kezében a traumatizáláson alapuló MPD típusú tudatmódosított rabszolga kiformáláshoz.

    Százezrek élnek köztünk ilyenek. Nem állítom, hogy ő az, valószínűleg csak egy kulturálatlan, sötét, sunyi, gátlástalan elmebeteg, de egy olyan embernek akinek az elméjén pszichiáterek dolgoznak és játszi könnyedséggel sétálnak azon keresztül ki-be mint egy átjáróházban, annak nincs keresnivalója semmilyen fontos vezetői állásban, sőt az utcára sem tanácsos kiengedni.

    Egy ilyen ember nem lehet miniszterelnök.

  • Orbán azért gyalázni, mert ti zsidónak vagy netán romának tartjátok tipikus példája a rasszizmusnak, annak a rasszizmusnak amit Kanadában büntetnének ha ott lennétek, de még ez az újság sincs ott !

  • IfjTL: Természetesen azoknak a jogerős ítéletekhez semmi köze a Fidesz erőszakos, mindenben utasítást adó politikájának? Árnyéka sem vetül a koncepciós vád. A többsége színjáték volt előre lezsírozott ítélettel. Maga is tudja, de olyan jól hangzik amit mond. (Glóriának még DVD-je is van. Kérje el.)
    Az aljasság a védőfelszerelés hiányos rendőrök kiküldése volt. A Budapestet szétverők nagyon kegyes elbánásban részesültek. Ilyen cirkuszban pedig mindig történnek sajnos balesetek. A szemsérülést szándékosnak minősíteni finoman szólva is bárgyúság. Viszont maguknak jól jött „nyóc” éve lehet harsogni. De kíváncsi lennék, ha ezek a barbárok a maga életét veszélyeztették volna, hány perc múlva sz@rta volna össze magát? Kicsi számot mondjon, hogy hihető legyen.
    Még az Izraeli hadsereget is ide vizionálták. Miért nem jelentették fel Izraelt? Biztosíthatom ha itt lettek volna, nem verték volna maguk szét Budapestet. Ők ki vannak képezve és van felszerelésük is. Reggelire esznek ilyen szarházi gyújtogatókat. Forradalmár aki Manócskát lop? Ne röhögtesse ki magát.

  • Pazternák József: Csak óvatosan. Tanuljon Szegedi Csanád példájából.

  • Biztos hogy nem földönfutóként végzi…

    Az EU vezető elitjének támogatásával visszavonul majd egy lakatlan szigetre a martalócai gyűrűjében, és boldogan él amíg meg nem hal.

    Ne tápláljon senki más reményeket, mert elvakíthatja a józan belátást!

    Orbán egy totális rendszert épített ki az elődei. valamint az EU és az USA hatékony közreműködésével – az se lenne túl meglepő, ha az ukrajnai puccsistákéra hasonlító kormányzati viselkedés ütné fel a fejét.
    Már csak a nagy Horthyra való tekintettel is…

  • Arady: A cikk ugyan egy lehetséges sorsfordulatot tartamaz, de nem egy valóságtól mentes sci-fi, mint amit ön ír.

  • Richard!
    Eddigi(?) szereplesed utan, nem gondoltam volna, hogy nevetsegesse tudod magad tenni. Olvasd mar vissza amit irtal(az inteligenciadra apellalva) kerlek erre.

  • Az én beírásom is eltűnt innen. Úgy látszik a „demokratikus liberálizmus” Magyarországon így működik.
    Pasternáknak ismét igaza van, ezzel a nagy cécóval amit a szobor körül rendeznek, csak az antiszemitzmust segítik egyesek.

  • llanfair – amikor olyan antiszemiták támadnak engem zsidóságom miatt mint te vagy, nincs mitöl tartanom, mert akárhol is élsz csak egy aljas nyilas maradsz !

  • Es meg annyit: meglepo modon szaporodik a „balkezes”-ek nickneve. Ugyanakkor a jobbkezesek eltunnek. Phu de nagy ITT a demokracia.Meg az ag is lekonyul tole.

  • „…Ahogy jól láthatóan Orbán Viktor sem hátrál meg. A látszólagos meghátrálásokat erősebb, „szabadságharcosabb” válaszreakciókkal kompenzálja. Harcolva a világ ellen, a realitások ellen, a történelmi tények ellen is. Ha kell, ha nem. Erős bizonyítási kényszerrel és személyes gyávasággal megvert személyiség motorja egy hibás szellemi karosszériában. Egy sajnálandó ember. Emberként sajnálandó akkor is, ha sajnálatra méltóvá aláz mindenkit maga körül. Nem tehet mást.

    Nagy valószínűséggel tehát tényleg nem fog visszakozni a szoborépítésből sem. Az áderi mentőkötél dacára. Nem tehet mást. Mást a környezetében tehetnének. Nem véletlen, hogy szervilista, gerinctelenített hulladékokkal veszi körül magát. Gerinctelenül mindenkinek könnyű hajlongania. Gerinctelenül nem fenyegetik a vezért olyan ellenállással, ami megkarcolná az önimádat lakkját. A gerinctelen csúszómászók felett egy szellemi senki is óriásnak hiheti magát. Ez sem új jelenség. Nincs ez másként most, a félelem szobrának építése közben sem. Amelynek tövéből, a magáncég birtokában védetté nyilvánított területről, egy csinovnyikot dobva oda áldozati birkaként, közrendőrökkel, közerőszakkal vitetik el a békés tüntetőket. „

  • paszternák: attól tartok, magának fogalma sincs, miről beszél.

  • Ille István – nagyon helyes ha Orán Viktor nem viszakozik, ez a szobor és emlékhely nekünk zsidóknak a legfontosabb ! Bármilyen antiszemita inditatású hisztérikusnak nem lehet engedni, nem is szabad !

  • paszternák: valamit nagyon félreért ebben az ügyben 🙁
    ez az emlékmű nem a zsidó áldozatokról szól, hanem a felelősség áthárításáról

  • pazternák: most már abban is biztos vagyok, hogy nemcsak, hogy nem tudja, miről beszél, de ha llanfairt nyilasnak nevezi, akkor nem is normális.

  • Ille István – te gyülöködsz és támadsz ideológiai alapon. Itt egy emlékmü amely az áldozatok emléke elött kegyeleti megemlékezés. Ezt kell tudomásul venni ! Nekem sok felmenöm odaveszett, talán te haszonélvezöje voltál a zsidók elhurcolásának, ahgy a gyurcsányi is az volt. Nem hisztizni kell hanem emlékezni. Ha ezt a kegyeleti eseményt nem tudod átélni akkor halgaSS !

  • jimbo: a téveszméi már túlzottan elhatalmasodtak magán, javaslom, forduljon orvoshoz, amíg nem késő!
    ki mondta magának, hogy ezen az oldalon demokráciának kellene lennie?
    majd ha orbanisztánban lesz!

  • Paszternak Jozsef!
    Ha Pesten elsz, szeretnek Veled kezetszoritani, lehetoleg a zsinagoga elott.Ha nem elsz Pesten, akkor vedd ugy,hogy ott talalkoztunk es kezet fogtunk.. Shalom
    Haver.

  • Pazternák József: Ezt nagyon benézte. Én antiszemita? Voltam már itt sok minden de antiszemita? De legyen magának. Ha ez örömet okoz. De papírt ne kérjen mostanában arról, hogy normális, Pistinek igaza van.
    De arra megkérném ne hirdesse. Annamari, Falusi, Fuser, Gyuri 10 és Ascher nem tudja. Maradjon ez köztünk jó?

  • Paszternak Jozsef: Látja nem az a baj, hogy zsidó. Az a baj, hogy a véresszájú jobberek szekerét tolja. Maga nem zsidó hanem jobboldali provokátor. Még ha zsidó származású is. Ha Jimbo kezet akarna szorítani velem akkor nagyon felülvizsgálnám a viselkedésemet. Szép napot. A gárdába már felvételitett?

  • Ille István
    2014 április 30
    10:50 de. Megbuktam. 🙁

  • Kedves Jimbo ! Sokat járok Pestre, de Pozsony és Bécs is az otthonom, néha Jeruzsálem. Igazából nem ismerek ilyen szélsőséges elemeket mint itt pl. Ille István és társai, talán ezek itt bátrabbak a neten ? Itt mernek gyülöködni, de az életben amikor találkozunk nem ? Szánalmas alakok. Ezektől óvja meg a Mindenható a magyar zsidóságot ! Remélem Psten majd találkozunk.Shalom.

  • Paszternák József
    2014 április 30
    5:29 de.

    Egy ocsmány, kollaboráns bibsi vagy Paszternák!

    ” aldozatok Emlékmüve „??? Hát mi van veled te nyomorult? Az a bronzhányás a német megszállás emlékműve és nem az áldozatok tragédiájára hívja fel a figyelmet, hanem a magyar államot mosdatja! Ezt tényleg nem tudod felfogni? Vagy inkább nem akarod mert egy megalkuvó, gerinctelen szarházi vagy!

  • Nekünk magyar zsidóknak fontos ez az emlékmű, mert sok ideológiailag elkötelezett gyülöködő hamis dolgokat állit, amivel az a célja sok baloldalinak, hogy antiszemita idulatokat gerjeszenek. Itt a megemlékzés a fontos, a megemlékezés felmenöinkről akiket elhurcoltak. Ez az emlékmű alkalmas rá ! Sajnos azt kell mondanom, hogy akik támadják azok nácik és antiszemiták !

  • paszternák: sejtettem, hogy fogalma sincs, minek állít emléket ez a szobor. gyurcsány profitált a zsidók elhurcolásából? maga valóban bolond.

  • Pasternák, dehogy bolond, az egyik értelmes ember aki itt előfordul.
    Normális ember, NEM érti a nagy hisztit a szobor körül. A cél világos és szép- A szoborterve az ami nem tetszik… valami mást kéne erre kitalálni.

  • paszternák: találkozzon jimbóval, egy alomból valók, mindketten rögeszmés elmegyogyósok.
    magával akkor találkozom, amikor akarja, nem ellenfél. ha pedig nem képes felfogni, hogy ez a szobor nem a zsidó áldozatok emléke, akkor nem csak agymosott, de bolond is.
    ami a szélsőséget illeti: mintha egy cseppet maga is az lenne 🙂

  • Pazternák József
    2014 április 30
    10:43 de.

    Ember, nehogy már te minősítsél nyilasnak másokat mikor egy náci szobor védelmében őrjöngsz! Mégis kinek képzeled magad te patkány?! Nem ég le a bőr a pofádról, hogy nácik seggét nyalod és még neked áll feljebb?!

  • Pazternák József
    2014 április 30
    11:13 de.

    Józsika, ha találkozol Jimbócival, szóljál már, én is oda ugranék, és megdumcsizzuk ezt a ki a náci dolgot, csak mint két zsidó egymás közt…

  • fuser: rosszabb. emih aktivista. egy nyavalyás szakadár. most éppen magyarországon eszi a fene, innen provokál.

  • István, biztos voltam benne hogy ez a csávó valami nagyon fals kretén! Elképesztő, hogy ilyen rohadékok járnak köztünk. Szívesen elvinném a barátaimhoz, hogy ott is adja elő magát mint egy zsidó akik a nácik csahos kutyája!
    És még ő minősíti Llanfairt antiszemitának! Hát lepetézek! Micsoda egy istenbarma!

  • Fuser, melyik „náci szoborról” beszélsz? Nekem sem tetszik, mert hülye a szobor terve, azaz amit ábrázol.
    De nácinak semmi esetre sem az. T.i. ezzel akarnak emlékezni egy ilyen szörnyű korra, 1944 március 19-től 1959-ig!
    T.i. ettól kezdve vesztette el a magyar szuverén országos jogát.
    Tudom, neked a vöröskor az klassz volt, sokezer magyarnak az sem.

  • fuser: ez a tesco gazdaságos agyú e témában képes még a valódi zsidókkal is vitába szállni, igaz, érveket nem, csak ostoba dumát tud előadni. szerintem ő csak egy próbazsidó, ahogy fenyvesi egy próbanyilas.

  • fuser, kérlek, fogd vissza magad bencsics anyóval kapcsolatban. ő pontosan ugyanolyan gondolatvilágú, mint ez a szerencsétlen paszternák – aki jobb lenne, ha élelmiszernövény lenne, akkor valami hasznát is lehetne venni, mert embernek igencsak silány – és csak azt hajlandó elfogadni a történelemből, amivel ő egyet ért, vagy maga hamisítja. ez a ’44-’59-es dátum, mint a szuverenitás elvesztése, igencsak bájos 🙂

  • István, eszem ágában sincs indulatos lenni Figyelővel! Pedig látod, hogy provokál, de hát csípem az öreglányt, hisz oly bájos a maga groteszk világlátásával! 🙂

  • Ille István
    2014 április 30
    11:50 de.

    Próbazsidó???? Áááááá 🙂 )))))))))))
    És tényleg!

  • jusztisország durcás nemzetvezetője csakazértis felépítteti az emlékművet. azt mondja, nincs mozgástere.
    hazug féreg, nem kétséges. neki, a teljhatalmú diktátornak, nincs mozgástere…röhej…persze, ha az ápolói már beszorították a sarokba, megértem…
    igaz, egója képtelen lenne elviselni, hogy visszakoznia kellene.

  • Megint álzsidók náciznak és komcsiznak ! Az emlékezés emlékműve azoknak állit emléket akikért elmentem és is az Élet Menete után Auschwitzba. Ille Itsván a gyülöködő nyilas
    minden normális gondolatra aljas hangnemben reagál. Ilyen nyilas szörnyetgekkel nincs miről beszélgetnem ! Örülök annak hogy lesz EMLÉKMŰ és részt veszek majd az avatáson együtt Slomóval és hittestvéreimmel. Shalom.

  • Fuser a kápóutód álzsidó engem gyaláz amiért emlékezni merészelek elhucolt hittestvéreimre ? Ha megtudom ki vagy az összes magyar zsidó hitközségből kitiltatlak !

  • Kedves Figyelő: Ha neked az itt a legértelmesebb ember aki ENGEM nyilasnak lát akkor ki a hülye? Komolyan gondoltad?

  • paszternák: mindenkinek joga van hülyének lenni. még magának is. látom, él is a jogával 😀
    hülyegyerek, miből gondolja, hogy zsidó vagyok?
    az pedig, hogy magának normális gondolatai lennének, barokkos túlzás 😀

  • paszternák: ismeri a sün és a dauer kapcsolatát? ugyebár, az kevés. pont, mint maga 😀

  • Fuser: Na kellett ez Neked. De a Slomó barátsága mindent elmond. Csak azt felejti el Paszternák, hogy kevés hitközség Fideszes.

  • Ille István: Azt is mondta nyilas szörnyeteg vagy. Én hallottam. De ne hergeljétek tovább mert agyvérzést kap. Nem lehet ez a célotok. Ha szerinte nyilasok vagyunk akkor azok vagyunk na. Számít? Szerzett két nem nyilas barátot már megérte neki. Most mehet parolázni Jimboval miután Fusert eltiltotta a zsidóságtól. Szép napja van.

  • llanfair: igazad lehet. akkor én inkább vagyok nyilas, mint olyan zsidó, mint ő.

  • Paszternák József
    2014 április 30
    5:29 de.

    ez igy konkrétan baromság. Indokoljam, vagy egyedül is megtalál egy történelemkönyvet?
    Keressen az olyan címszavakra: zsidótörvények, doni csata, újvidéki mészárlás, és figyelje az évszámokat.
    Rá fog jönni, egyedül is talán, hogy a német szövetségesek még nem vonultak be, amikor a magyar kormányzó már javában írtott sáros volt sok mindenben. Az áldozatainak pl. a Don-nál kell emlékművet állítani.
    Nem tündérbogár, aki ezt sasos hulladékot akarja, az vastagon antiszemita. Orbánna az élen.
    Pedig cigányok is pusztultak sokan a táborokban.
    De nyilván van az a hatalom, ami bármit megér.
    S a mai náciknak is van az a hatalmi ígéret, hogy kikaparják ennek a túlkompenzált szellemi törpének a gesztenyét.

  • AMúgy ez a szobor igazi roncstemető. Alighanem tényleg egy elfuserált Turul-piszkozat, amit a kerényi féle alaptörvényfirkák egyikének piszkozati anygalára akartak ültetni. Szárnyas szárnyas.
    Az angyaltojásból különben mi kell ki, ha a papa egy turulsas?

  • Amúgy Paszternék-elvtárs menet közben elvesztett egy S betüt. Biztos a hajtókájára került

  • A paszternák nem gyökérzöldség?

    Orbán skizofrén, és a kezelésére használt gyógyszer mellékhatása is jól látszok rajta. Így a cikkírónak tökéletesen igaza van, zárt osztályra való. Az, hogy nem tudja kontrollálni magát a politikai pozíciójában arra mutat, már túl van azon a ponton, amikor még némi átmeneti javulás várható.
    Mint ilyen ember a kényszerképzetein át könnyen manipulálható is, vagyis azok az üzleti körök, akik haszonélvezői a kormányzásának, precízen vezérelik. Igaz, nem olcsó, mivel finanszírozni kell, de összességében a profitjuk pozitív. A népet meg elszórakoztatják mesterségesen kreált feszültséggel.

    Ugye oda sem figyeltünk, hogy máris módosítani kellett a költségvetést, mivel mát elköltötték az éves pénz 85%-át. Leszálltunk paks 2 ről, és a folyamatban levő mutyikról.

    Most azon túlmenően, hogy a szobor gesztus a szélsőjobb felé, ugyanakkor egy precízen időzített és megtervezett szándékos terelés is.

  • „Pasztinák
    A pasztinák az ernyősvirágzatúak rendjébe, ezen belül a zellerfélék családjába tartozó faj, amely a sárgarépával rokon és Európában őshonos gyökérzöldség. Már az ókorban ismerték, és csak a burgonya érkezése után szorult vissza.”

    a lényeg: gyökérféle. pont, mint a mi józsefünk 😀
    elkészítése: paszternákot felszólítom, hogy mosakodjon meg, majd leheletvékony szeletekre vágom, amiket egy tálnyi hideg vízbe teszek. a szeleteket, hogy a mérgező anyag kiürüljön belőle, alaposan átöblítem, lecsöpögtetem, majd egy konyharuhával áttörölgetem. egy nagy üvegtepsit a főzőlapra helyezek, ebben felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a tejszínt. apróra vágott fokhagymával, borssal és sóval fűszerezem. amikor már majdnem forr, akkor belezúdítom a paszternákot és átkeverem. néhány percet hagyom főni, majd sajttal megszórom, és a 150 fokra előmelegített sütőbe tolom. bő másfél órát hagyom sülni, amíg meg nem színesedik rajta a sajt. kockás abroszon tálalom a nyilasház szombati gyűlésén.

  • Hiábavaló a vita itt és bárhol. Magyarországon egyre több az agymosott, tudatlan, primitív és valós történelmi, társadalmi ismeretek nélküli hülye.

    Idézem és ez napról napra igazabb!

    „A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

    Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.

    Így aztán nem is kapott soha föloldozást!”
    (Kertész Ákos)

  • Azért ez a paszternák jobban tette volna, ha lefolyik apja combján ! Nem tudom, zsidó létére nem szégyelli, hogy leköpi az őseit ?! Undorító !

  • Pazternák József
    2014 április 30
    12:40 du.

    ” Ha megtudom ki vagy az összes magyar zsidó hitközségből kitiltatlak !”

    Áááááá 🙂 )))))))))))))

    Húú de menő vagy műzsidó kisköcsög!
    Good luck!

  • llanfair
    2014 április 30
    12:58 du.

    Hát a srácot nálunk seperc alatt kiféléznék. Ez a gyökér nagyon el van szállva magától, bár egyre gyanúsabb, hogy csak egy egyszerű elmebeteg.

  • Fuser: Igazából nem tudom mi a baja. De azzal, hogy a Slomot említi mindent megmagyaráz. De hogyan jött arra a következtetésre, hogy nyilas vagyok nem tudom. Mert Bak vagyok.

  • llanfair: én meg halak. nagyon halak 🙂 amúgy ez a jeles jesiva-szökevény avatarjával mindjárt agresszíven indít: ne a nav-nak fizess, add 1%-odat nekünk!

  • Nekem sem tetszik az „emlekmu”, muveszeti szempontbol se, de konyorgom elvtarsak, mi az olyan nagyon meglepo abban, hogy tuntetoket, akik masokat akadalyoznak a tuntetesukkel eltavolitjak?
    Emmeg nem hallottam olyan orszagrol, ahol ez nem lenne mindennapos gyakorlat.

    Nem tunteni kell, hanem szepen megvarni amig felepul, es aztan lovagias modon elintezni az ugyet. Ejszaka, amikor senki sem serulhet meg miatta.

    Udv;
    Moshe

  • Slomó egy igazi zsidó ember aki nem áll le fusztrált komcsikkal vitatkozni, hanem lehúzza őket a WC-n. Antiszemita vicceiteken lehet röhögni, de ez csak köztetek lumpenprolik közt vicces. jean d’arc is ugyanaz a szerencsétlen kategória nyóckeres pirmitivség, téged az anyád lenyelhetett volna ahelyett hogy felszivott majd megellett egy ekkora antiszemita szemetet. Az én őseimet meg sem emlitheted , semmi jogod nincs ehhez te náci gyilkos !

  • paszternák: ugye, belátja, hogy miután lehullott magáról a kultúra álarca, és isten választott népének tagjaként, szégyenteljes módon ocsmányul szólalt meg, nem igazán nagy büntetés, hogy spam-ra teszem? ott találkozhat(na) valódi zsidógyűlölőkkel, mint a magához hasonlóan elmeroggyant burkus.
    na, pá, kisfiam. villany leo.

  • Ille István: Ez tényleg a burkus vagy az ikertestvére.
    Az biztos, hogy egy betegszobában fekszenek. Ez a szerencsétlen pedig még zsidónak is képzeli magát? Vagy tényleg csak provokátor? Félek jean d’arc nem viccelt. Csak érthető módon vázolta véleményét.
    Az viszont tény, ha egy zsidót elmebetegnek tartok az nem azért van mert zsidó, hanem azért mert elmebeteg. Ennek semmi köze az antiszemitizmushoz. De megvárhattuk volna, hogy elmagyarázza felsőbbrendű úr miért állít emléket a zsidóknak egy náci emlékmű. Mielőtt lehúz minket a wc-n.

  • Orbán Viktor elme állapota?????
    Hihetek-e olyan embernek aki,Erdei-díjas,szociálpszichológus
    .a Magyar Tudományos Akadémia doktora,az ELTE tanára, a Magyar SZociológiai Társaság elnöke???azt hiszem igen.
    Ő Csepeli György, a Hatalom anatomiája címü könyvében pontosan elemzi Orbán és körének beteges ámokfutását.
    Kedves Orbán rajongók,ha pedig ez kevésnek bizonyulna,
    2013-05-16 án megjelent egy elemzés,Orbán Viktor és a Fidesz
    vezetőinek a patológiájáról,ha az emlékeim nem csalnak,Molnár F Árpád írása,Ezen írásokból pontos képet kaphatnak arról ,hogy valójában ki is Orbán Viktor.
    –Egy szösszenetnyi idézet.-
    Ha valaki,- az adott politikus lakóhelye szerint illetékes Önkormányzatnál kezdeményezi a politikus pszichiátriai szakvizsgálatát és cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezését, csak az a pszichiáter, aki Önmagával együtt egész szakmáját szemétbe és kukába dobja,csak az olyan nem állapítja meg a fenti politikusok esetében legalább a súlyos pszichopatás személyiségzavart.Márpedig aki bűnöző alkatú Pszichopata vagy szociópata az olyan abszolút alkalmatlan arra ,hogy emberek fölött álljon,nemhogy egy egész állam fölött rendelkezzen.–
    hogy ennek az elme állapotnak mik a jellemzői azt Orbán és köreinek megnyílvánulásai pontosan kimutatják.

  • llanfair: érdektelen, mivel ez a mentális környezetszennyezés nem fog többé idepiszkítani. éntőlem nevezhet nyilasnak, nácinak, kápónak, hidegen hagy. mint említettem, inkább vagyok az, mint olyan (elmebeteg) zsidó, mint ő. bár a kápóságban azért van valami: nekem is okoz – igaz, csak visszafogott – élvezetet, ha kiherélhetek egy ilyen disznót. ráadásul kóser módon!

  • Baszotternák,
    ha valóban zsidó vagy,amit kétségbe vonok,akkor te vagy az élő bizonyíték arra,hogy vannak szemét,degenerált zsidók is.
    IfjTL és te ,azonos MOCSKOK vagytok.Nem adhat egyik sem fórt a másiknak.

  • Ille,
    ez a faszternák nem bolond és nem kezelt.Ez egy MOCSKOS náci- provokátor,aki kiadja magát zsidónak.Az állat shalommal köszön. Azt hiszi,hogy aki a shalom szót ismeri már közénk is tartozik. Megemlíteném még,hogy eichmann jól beszélt ivritül,mert „küldetése”előtt tanulmány utat tett az akkori palesztin mandátumban,a zsidók elleni lehetőségek felmérésére.Nos akkor ez az átkozott tömeggyilkos is zsidó volt?

  • gyuri10: igazad lehet, mivel erről az ip-címről már – bár egészen másik témában – már mocskolódott egy aberrált barom, csak akkor még nem volt zsidó 🙂

  • JIMBO 2014 április 30 10:04 de.

    Nekem is lenne egy kérésem. Ha lehet te intelligenciáról ne beszélj másoknak különösen akkor ha sem érdembeli tárgyra vonatkozó mondanivalót nincs de még csak arra sem vagy képes, hogy valóban intelligens stílusban add elő azokat sekélyes gondolataidat amelyek időnként még előfordulnak áramköri zavaroktól terhes agyadban.

    Azt, hogy a pszichológia és a pszichiátria terén tájékozatlan vagy nem csodálom, hiszen általában azok akik maguk is orvosi ellenőrzésre szorulnak nemigen szoktak tisztában lenni az efféle dolgokkal.

    Azt hiszem Ille igen kedvesen és hízelgően emlékezett meg rólad amikor elmédet egyszerűen zakkantnak nyilvánította. Ennél sokkal súlyosabb az eset amit szépen illusztráltál a

    JIMBO 2014 április 30 10:21 de. kommentedben.

    Aki a Jimbo nicket választja önmagának, ugye mindannyian tudjuk e szó VALÓDI eredetét és VALÓDI jelentését, és még mások intelligenciájáról és nick választásáról beszél, annak valóban nagyon komolyan fel kell keresnie egy pszichológust.

  • István! Köszi a hathatós moderátori közreműködésed! Ez a mocsok még burkusnál is idegesítőbb volt mert ráadásul zsidónak adja ki magát és így gyalázza sokunk felmenőinek emlékét, amiért tényleg kitaposnám a belét, ilyenkor őrjítő a mátrix „megfoghatatlansága”!

  • Richard!
    Elnezesedet kell kernem.Nem tudtam ki vagy, most mar tudom. Mashol mar irtam es most ujra irom:abszolut vitakeptelen valami vagy. Ennyi.

  • gizda gerszon

    Olvasva a kommokat kissé eltávolodtatok a cikktől egy szinten érthető hiszen meg jelent a színen egy műzsidó zöldség a beszólásaival 🙂

    Felhívom a figyelmét azoknak a keresztényeknek aki folyamatosan ugatnak hogy így a zsidók megy úgy a zsidók és utána mennek gyónni áldozni stb .

    Jó ha tisztában vannak azzal hogy amikor belépnek a templombaélből két zsidóval futnak össze Máriával és Jézussal 🙂

    Aki kb annyira Zsidó mint Mohamed vagy Budha 🙂

    De a cikkre visszatérve remélem hogy földönfutóként és elmegyógyintézetben végzi pályafutását a törpci .

    Az aki a miniszterelnőki esküjét megszegte az országot valamint annak lakóit tönkre tette nem is érdemel mást.

    Bognár Gyula kommja nagyon is találó Mint Richardé .

  • Koppány Jogsegély

    Csak olvasok, és nem értek valamit…történetesen nem értem, hogy „balkezesek” gyűlölettel teli megnyilvánulásaikban előszeretettel „nyilas”-oznak másokat. Nem értem, főleg annak tudatában, hogy Szálasi és nyilas bandája a köznyelvben „zöld inges bolsevik” néven híresült el…és mint tudjuk, a bolsevik, az a legkevésbé sem „jobbkezes”…..hogy is van ez?

  • „Tisztelt” Pazternák úr!
    A zsidó vallású MAGYAROK, és minden józan magyar ember szemében, ez az emlékmű az akkori magyar közreműködők mentegetése, akik lehetővé tették, hogy 200 német pár hónap alatt több százezer zsidót deportáljon. Nem véletlen, hogy a magyar zsidó szervezetek ettől elhatárolódnak. De Ön biztosan zsidóbb, okosabb és többet ért, mint a hazai zsidók. Na persze! Könnyű Bécsből, Izraelből. Éljen itthon, és élvezze!
    Egyébként meg a hazai rezsicsökkentés sem más, mint a „zsidó” vagyonok elvétele is kiosztása a hívek között: mint a Horthy rendszerben. Csak éppen itthon kell ahhoz élni, hogy dekódolni tudja a szövegeket!
    És tudja mit? Igaza volt Gyurcsánynak: ha megépül az emlékmű, legalább lesz hol tiltakozni. Ráadásul központi helyen, és nem a Duna parti cipőknél, ami nincs szem előtt!

  • Bagó Balázs

    Kedves Kommentelők! Kérem, Pazternák Úr bejegyzéseit negligálják, mivel az egyik legmocskosabb provokatőrrel van dolgunk. Szó sincs arról, hogy valóban zsidó lenne, de a megjátszott coming out-ját, a szüntelenül hangoztatott zsidóságát csupán arra használja, hogy -teljesen irracionális módon, szinte bármely tárgyú politikai blogon- antiszemitizmussal vádolhasson minden baloldali (akár, h.d. valóban zsidó!) kommentelőt, nem beszélve a „saját” népcsoportjának egyidejű lejáratásáról. Szinte megállás nélkül trollkodta szét Bajnai facebook-oldalát (persze álarc-avatarral), ahogy ezzel a bloggal is teszi jelen pillanatban is. Ne etessék tehát, ha javasolhatom!

  • Faszternák,
    Értesíts,mikor érkezel Izraelbe!Nem tiltatlak ki a zsidó hitközségekből,mert egy degenerált,ügyetlen provokátor,náci oda nem tartozik.A műfogsorodat viszont ki fogom tiltani a mocskos pofádból.Ha lehet velem szemben messziről kerüld a sálom szót. Az én nyelvemet egy ilyen szemét SENKI ne vegye a szennycsatornájára.A közeli Függetlenségi napunk alkalmából kívánom magunknak,hogy az ilyen és hozzád hasonló férgektől a Teremtő(akár Ille segítségével)szabadítson meg.Apropó,mikor nyitják már újra a Lipótmezőt?

  • Bagó Balázs

    Gyuri10: bocs, most látom, hogy már te is felhívtad a jelenlévők figyelmét Pazternák kartársra.

  • Ille István

    koppány: úgy, hogy nem igaz, amit írt. a köznyelv soha nem nevezte a nyilasokat másnak, mint nyilasoknak. oszt, ami a gyűlöletet illeti, javaslom, értelmezze át a fogalommal kapcsolatos ismereteit.

  • Koppány Jogsegély
    2014 május 1
    4:20 de.

    Koppány! Úgy tűnik te sok mindent nem értesz de ezért kizárólag a saját primitívséged hibáztathatod! Nem jogsegély kell neked öreg, hanem elmeorvosi segítség!

  • Bagó Balázs
    2014 május 1
    5:32 de.

    Bagó Balázs! Köszi a hozzászólást! Szerencsére van egy nagyszerű moderátorunk aki ezt ideje korán felismerte, így lezártuk a paszternák féreg ügyet!

  • Ille István

    fuser: én csak egy sima kis bolsevik nyilas vagyok, némi náci beütéssel…mi több, király nemzettestvér szerint „Ille, maga csak egy bolsi hatelemis proligyerek, aki egyesek jó szándékából, felkapaszkodottnak hiszi magát. Ez tény. Viszont csak egy felkapaszkodott senki. Ez is tény!” 😀
    piszkosul ismerős a szövege, tuti, hogy volt már itt pimaszkodni, de most nagyon belegázolt az én vén bolsi lelkembe – ami szerinte még szaros is – így hát – amilyen rohadt kápó természetem van – spamra tettem.
    vérzik érte a lelkem, de biztos akad fórum, ahol megtapsolják. nem tehet róla, nem fogja fel, hogy rossz helyen kezdett a tényeivel akvirálni 😛

  • Ille István: Figyelő szerint egy nagyon okos értelmes ember,
    kinek a szavai aranyat érnek. Ennek tükrében értékeld át magad légyszíves. Nem vagyok kutyauszító de vau-vau. 😛

  • Koppány Jogsegély

    Meglátásom szerint, a gyűlölet szót megfelelőképpen tudom defíniálni, és az hogy jelen van tagadhatatlan. nem kívánok erről vitát nyitni. AZONBAN akiket nyilasoknak ismer a világ (a nyilaskereszt szinbólum okán) nos azok önmagukat….ismétlem önmagukat zöld inges bolsevikként titulálták…persze mindemellett nyilasok voltak, mit ahogyan zöld ingesek is. Erről sem igen szeretnék vitát nyitni, annak unrelevanciája okán. Mindösszesen arra szerettem volna rávilágítani, hogy sem bal, sem jobb oldal nem létezik, mindössze emberek léteznek, ilyen – olyan az adott pillanatban nekik kedvező hozzáállással a mindenkori témához, csoporthopz…etc. Én a magam részéről kizárólag egyetlen módon vagyok hajlandó az egyes embert szekcionálni, miszerint ember, avagy szarember. Az első kategóriába minden esetben beletartozik, a másik EMBER -nek nyújtott segítőkészség, mint alap természet, a másik EMBER tisztelete, valamint az EMBER és a TERMÉSZET megbecsülése, és szeretete. Ennek értelmében, az aki ezen alapelvek valamelyikének, ill. egyikének sem felel meg, az az én olvasatomban nem ember (saját elnevezésem szerint: szarember, emberformájú,emberi salak, etc.)Nos ezeket mindössze sajnálni tudom, esetleg segíteni, amennyiben hagyja…ám az esetek döntő többségében ettől elzárkózik, hiszen gyűlöl, egyszerűen azért, mert nem oszton az ő véleményét, világnézetét, etc. Mint említettem, minden az EMBER ellen elkövetett aljasságot, így a II. világháború cselekedeteit is elítélem, de mindemellett elítélem, a jelenleg folyó bármely agressziót, történjen az bármilyen okból. Részint, mert mint tudjuk az erőszak mindíg csak erőszakot, a gyűlölet mindíg csak gyűlöletet szülhet. A gyűlölet (harag) mint szintén tudjuk, rossz tanácsadó. Mindemellett, természetesen ez amit leírtam is mindössze az én hozzáállásomat tükrözi, a jelen valóságához és a homályos érdekek, valamint még homályosabb ellenérdekek okán alakult múltbéli cselekményekhez. Senkit nem kívántam megbántani, mindössze megjegyeztem valamit, ami köztudott. Mindamellet, hogy nem vagyok zsidó vallású, tisztelem és becsülöm, mindazt amit a vallásuk képvisel, ám számomra pont ennyire becsülendő a katekizmu, vagy a muzulmán vallás is. Számomra az a mérvadó, hogy hogyan viszonyul egy ember, (vallástól és felekezettől függetlenül) egy másik emberhez, annak minden pozitív és negatív jellemzője ismeretének birtokában, és annak híján is. Nos szerintem ez a fontos, atöbbi, meg „fölös fecsej” …hogy Rejtőt idézzem.

  • Ille István

    llanfair: ja, ha bencsics mondja, az más. akkor hapták, gehorsam és értettem. a véleménye ugyanis mérvadó. bár néha elgondolkozom azon: mér is vadó?
    komolyra fordítva a szót: klára néni értékrendje ékes példa arra, hogy miként alakul át idős korára valakinek az elméje – nem kifejezetten előnyére válva.
    sajnálom szegényt. a valóságtól már annyira elszakadt, hogyha darth vader becsöngetne hozzá, leültetné, teával kínálná, és még szívószálat is adna hozzá 😀

  • Koppány Jogsegély

    Nem értem, miért eme nagy felháborodás. Azonban ebben a hangnemben, nem kívánok még válasz-kommentelni sem. A kialakult véleményemet megtartanám magamnak, a bővebb ismeret hiányában, már ami személyedet illeti.

  • Ille István

    koppány: bírom ezt fensőbbséget: nem kíván vitát nyitni 🙂 miből gondolja, hogy maga alkalmas bármilyen vitában partnernek?
    „Én a magam részéről kizárólag egyetlen módon vagyok hajlandó az egyes embert szekcionálni, miszerint ember, avagy szarember. ”
    miből gondolja, hogy ezen übermensch hozzáállás után magával még bárki szóba áll?
    kinek képzeli magát, hogy így szelektál?
    arról nem is beszélve, hogy nem túl szilárdak az állításai: a köznyelv, és önmaguk bárminek titulálása nem ugyanaz. akkor most minek magyarázza?
    definitíve gyűlöletről beszélt, méghozzá az itt megszólaló – baloldali világnézetű – kommentelőkkel kapcsolatban.
    most meg már hígít…
    ugyan már, koppány, ezek után azt akarja, hogy bárki komolyan vegye?
    nem gondolom, hogy abban a helyzetben van, hogy szelektáljon. persze, privátim azt tart szarembernek, akit akar. csak hát, ez amolyan háztáji mengeleség…

  • Koppány Jogsegély

    Mindenki „szelektál”…mint ahogy ön is, azonban a nyilasok számát tekintve (mely akkortájt igen tetemes volt) nyugodtan beszélhetünk a köznyelv-ről…meglátásom szerint. Mégegyszer hangsúlyoznám, hogy elítélek minden agressziót, így a holokauszt néven ismert aljasságot is. Azonban, az itt kommentelők velem szemben egycsapásra kialakult ellenségességét, nem igen értem. Önök, nem szelektálnak, nem formálnak véleményt más emberekről, más csoportokról, …dehogynem, mindössze más az álláspontjuk, (ami természetesen érthető is)…de attól még mind a gyűlölet, vagy az abból fakadó érzelmi túlfűtöttség, mind pedig az ellenségesség igenis jelen van itt a kommentek között is. Hozzátenném,. hogy nem vagyok sem „megfigyelő”, sem pedig „provokátor”, mindössze egy értesítés folytán bekapcsolódtam egy beszélgetésbe, ami ellen senki nem tiltakozott, (ha tette volna, azonnal elhagyom ezt a portált) de úgylátom, hogy itt is az a „divat”, hogy vagy egyetértesz, mindenben (akár látszólag) vagy megtámadnak. Nos ha megbocsájtanak, akkor most elhagyom az oldalt, átadom helyemet, az esetlegesen érkező, „mindenre bólogató jánosoknak” Az übermensch hozzáállásomról nem kívánnék nyilatkozni. Mellesleg VITÁRA alkalmas vagyok, azonban bólogatásra sosem.

  • Ille István: „Számomra az a mérvadó, hogy hogyan viszonyul egy ember, (vallástól és felekezettől függetlenül) egy másik emberhez,”

    Hát úgy viszonyul, hogy szarembernek tartja. Aztán beszél szeretetről megbecsülésről meg mit tudom én még miről. Jópofa ember(?) ez a Koppány! És erről nem nyitok vitát!

  • Ezek garázda elemek ,akiket a rendőrség még jól meg is kellet volna , hogy ruházzon! Másnak nincsenek áldozatai , csak ezeknek a szarháziaknak ? Azok miért nem kaphatnak egy emlékművet akik nem voltak zsidók , de szenvedtek a német megszállástól?

  • Én: Én a demokrata.

  • No Comment! 😀 Hülyítitek itt a Kanadában élő Magyarokat?!?! 😀 Azt sem tudjátok, hogy mit írtok…. 😀 Nevetséges ez a banda! 😀

  • Tom, mintha a fiamat olvasnám! Lehet ez?

  • Figyelő,
    merem remélni,hogy még a fiadat sem ismered igazán.

  • „Ma délután Orbán Viktor a Szabadság téren olyan emberekre támadt fegyveres erővel, akikre, akik ellen sehol a világon nem illik erőszakszervezetet bevetni.”

    Komolyan, Andressew?
    Orbán Viktor fegyveres erővel támadt bárkikre?
    Tényleg sehol a világon nem illik megakadályozni a rendbontást?
    Azt mondod, hogy vannak olyanok, akiknek mindent szabad?
    Mesélj még, kiváncsian hallgatlak.

  • dakota
    2014 május 1
    11:17 du.

    „Tényleg sehol a világon nem illik megakadályozni a rendbontást?”

    Most önérzetesen alakoskodtok a „rendbontás” ellen de 2206-ban mikor a csőcselék nem kordont bontott, hanem gyújtogatott, kajak randalírozott és a rendőrökre támadt azt nem volt illő, sőt bűn volt megakadályozni mert a jobboldalról jött az uszítás ugye álszent barátom?
    Kapjál már a fejedhez Daki! És még ti óbégattok kettős mércéről?! Nem sül le a bőr az képedről?

  • Én
    2014 május 1
    11:30 de.

    Te! Anyádat kellett volna megruházni, hogy a gyereket dobta ki és a placentát nevelte fel te köcsög!

  • KORDON BLUED

    Koppány !
    *
    Az, hogy a nyilasok miként határoztak meg bármit és sajátmagukat az itt teljesen indifferens. Hitler is nemzeti szocializmusnak nevezte a sötét fantazmagóriáinak összességét, pedig attól még nem volt szocialista, csak simán náci.
    *
    Még a zászlaja is vörös volt. Ugyanis ezek régi trükkök, a baloldaltól átvenni a jelszavait, a jelképeit és a tudományos szocializmus elméletéből szövegkörnyezetét mellőzve kiragadni egyes népszerű elemeket s azokat eltorzítva felhasználni, szakadatlan nyomatni a fejekbe a szimpatikus elemeket. Attol persze nem lesznek szocialisták, de az egyszerű tömeg ezt mégiscsak beveszi.
    *
    A baloldal ellenes propagndájukban is ugyanezt a szisztémát követik.
    Csak egyetlen példa: a kommunizmussal, mint egy eddig soha meg nem valósult társadalmi rendnek a baloldali társadalmakban elkövetett hibáit állandóan, minden nap minden órájában azonosító,egy egyelőre a fantasztikum világába tartozó elképzelést azzal acéllal, hogy az egészet ellenszenvessé degradálják a néptömegek előtt. Hatásos módszernek bizonyul még ma is.
    *
    Hitler, Mussolini, de még Orbán is a baloldalon kezdte díszes pályafutását, amiből mindhárman csak a demagógiára alklmas balos elemeket tűztek a szintén onnan lopott jelképes és valódi zászlaikra.
    *
    Még egy jellemző példa csak a náci módszek alattomosságára. A darwinizmusból, az evoluciós törvényszerűségeket az emberi [teljesen önálló] faj félremagyarázásával, eltorzítva a nagy természettudós néhány mondatát, Hitler a Mein kampf-jában erősekre és gyengékre, őserőkre, és született übermenschekre osztva azt, képes volt az állati evoluciót befolyásoló jelenségeket is, mint emberieket becsempészni, amivel „haladó” és tudományos ízt kölcsönzött a teljesen tudománytalan hazugsághalmaznak, ezzel némi szimpátiát kiváltva még az akkori progresszív tömegekből is…
    *
    Ja kérem, „ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit teszek.” – Ez az ő legrövidebben összefoglalható arcpoeticájuk… Ebben az egy jelmondatban benne fogalaltatik a teljes náci szisztéma.
    *

  • dakota
    2014 május 1
    11:17 du.
    Egyetértek Dakotával! Május 1-én, Montrealban is letartoztattak néhány hőzöngőt!

  • Figyelő
    2014 május 2
    10:29 de.

    Kedves Figyelő, ez mindenhol a világon így van.
    Ha illetéktelenek behatolnak egy építési területre, azokat általában a rendőrök viszik el onnan.
    O.V. nem alkalmazott senkivel szemben fegyveres erőt, tudtommal csak odébb vitték a „hősöket” húsz méterrel és letették őket a fűre. Enyhén szólva is túlzás Andrassew jajjvékolása.

  • Fuser! Jó a nick-ed! De miért álltál meg az első két szótagnál? Nagyon el-Fuser-ált egy pancser pávián vagy, és nekem elhiheted, hihetetlenül finom voltam! De persze a magyar nyelv sem elég gazdag kifejezni azt, hogy mi is vagy te valójában…

  • surcapisca
    2014 május 2
    1:36 du.

    Na ne hisztizz „te”! Értem én, hogy rohadt szarul érzed magad a bőrödben de anyucinál panaszkodj a torzó lényed miatt! Asszem a disznóólban megtalálod! Ne téveszd el nem a koca lesz az, hanem amiben tapicskol! 🙂

    Ja! „pancser pávián”??? Ááááá 🙂 )))))))))))
    Mond csak hanyadik eleminél tartasz te infantilis izéke?
    A magyar nyelv csak neked nem elég gazdag… lúzer! 🙂

  • Az atv.hu tudósítója hétfőn délután azt jelentette a Szabadság térről, hogy a német megszállás emlékművének oszlopai is állnak már, a szobrot folyamatosan építik a munkások. A múlt hét keddig zsidó és nemzsidó ultraliberális garázdák többször is megakadályozták az emlékmű építését, rendszeresen elbontották az azt védő kordont. Múlt kedden azonban a rendőrök „gyaloghintón” szállították el a rendbontókat, ahelyett, hogy a jogszabályokban foglaltak szerint jártak volna el. Beidult a liberális rettegéshenger, a diktátorozás, a 70 évvel ezelőtti dolgok miatt maguknak örökös kiváltságokat követelő kórusa. Akkor egyik liberális véleményvezér sem ajvékolt, amikor kedvenc párjuk, az SZDSZ belügyminisztere, Kuncze Gábor parancsára a parlament előtt lévő 56-os emlékművet saját testükkel védő egykori forradalmárokat, idős nőket és férfiakat szarrá gumibotoztak a rendőrök az 1997-es METÉSZ- tüntetésen, brutálisan összeverve az 56-os hőst, Potyka bácsit, és megalázták, véresre bilincselték a forradalom akkor még élő legendáját, Pongrácz Gergelyt.

    A garázda, szélsőséges horda a hetven évvel ezelőtti sérelmeikre hivatkozva garázda, másokban félelmet, riadalmat keltő agresszív viselkedésével heteken keresztül borzolta a végtelenül visszafogott rendőrök, és a kettős mércét elvető többségiek idegeit agresszív, nekünk minden jár, és minden szabad viselkedésével. Amikor a rendőrök végre nem csak tétlen szemlélői voltak a törvénytelen cselekedeteknek, és végre fel mertek lépni az őrjöngők ellen az abszolút túlsúllyal rendelkező liberális internetes média össztűzet zúdított mindenkire, aki csak él, és nem vall szélsőségesen liberális elveket. Az egyik ultrahungarofób, idegen médium meg kategorikusan kijelentette: a múltban történt megpróbáltatásaik miatt a jellenben élő zsidókhoz egy újjal sem szabd hozzányúlni, bármit is követnek el.A zsidó tehát garázdálkodhat, megbotránykoztathat, és elkövethet bármilyen garázda cselekedetet, akkor sem kerülhet a hatóság célkeresztjébe legalábbis a rendőr nem léphet fel vele szemben – fogalmazott egyebek mellett a magyarországi liberális véleményvezér, Andrassew Iván e Hírlapban, a szobor ledöntését is előre jelezve. Ez a szakállas próféta akkor nem ajvékolt, amikor kedvenc párjuk, az SZDSZ belügyminisztere, Kuncze Gábor parancsára a parlament előtt lévő 56-os emlékművet saját testükkel védő egykori forradalmárokat, idős nőket és férfiakat szarrá gumibotoztak a rendőrök az 1997-es METÉSZ tüntetésen, brutálisan összeverve az 56-os hőst, Potyka bácsit, és megalázták, véresre bilincselték a forradalom akkor még élő legendáját, Pongrácz Gergelyt. Akkor egyik liberális véglény sem őrjöngött, hogy a hatalom „olyan emberekre támadt fegyveres erővel, akikre, akik ellen sehol a világon nem illik erőszakszervezetet bevetni. Az belefért az ilyen szakállas szandálba húzó értelmiségiek értékrendjébe. Pedig az 56-os hősöket és az egykori névtelen forradalmárokat nem hímes tojásként kezelve szállították el az emlékművüktől, mint a zsidókat, hanem csattogott a gumibot az idős emberek fején, testén, lábszárán. Akkor nagy kuss volt először a libaólban, aztán jött a szélsőségesezés ezerrel. Mert egy ilyen országban kell rettegniük a zsidóknak, ugye? nevetséges…

  • IfjTL
    2014 május 5
    9:50 de.: Nem minősítem hosszú szövegedet. Volt egy kollégám a mentőknél. Mikor egy beteg vagy hozzátartozója ostobán viselkedett ennyit mondott. Ez egy igggazi hülye. De persze ez rád nem vonatkozik.

  • IfjTL
    2014 május 5
    9:50 de.

    Csak az időt pocsékoltad ezzel a hosszú katyvasszal majom! Az első mondat után kiderült, hogy csak egy beteg, nácoid gyökér vagy, akinek ruppót nem ér a mondanivalója! Vissza is takarodhatsz az óladba te kretén szarházi!

  • Éppen egy hónapra rá, május 29-én járt Budapesten Habermas. Elmondta,a nacionalista legendákat fel kellene végre adni.
    Azaz, teszem hozzá: hazánk történetében EGY forradalom és szabadságharc volt, 1848-49!
    Az 1956. évi nyilas puccskísérlet, melynek során rendőröket és civileket öltek meg, könyveket égettek a visszatérni akaró nyilasok pontosan azon neonáci legendák alapja, melyek a neofasiszta fideszt és gyermekét, a sokkalrosszabikot „legitimálják”. NEM ellenzéki az, aki ’56-ot nem ítéli el, NEM antifasiszta az, aki leleplezetlenül hagyja annak náci jellegét!
    Mécs Imre, Csurka, Szálasi szövetségese Mindszenti: EZ ’56. Nyilas utcabál, vérrel, és elégetett könyvekkel. 2006 méltó prelúdiuma.
    Tiltakozom a nyilasok dicsőítése ellen!
    Vesszen a fasizmus = vesszen a fasiszta legendárium!

  • 1956. revans kísérlet volt, a 45-ös csúfos vereségre.
    Ha nem ez lett volna az indíték, akkor már 44-ben lázadtak volna fel a megszállás ellen, de nem tették…

  • Csehov !
    Egyetértünk !!!

  • Tüske Zsófia

    hát, elolvastam minden kommentet és fáj az oldalam a röhögéstől 😀

  • Horváth Béláné

    Gratulálok Bojana!!!!!!!!!