A torontói polgármester végső összeomlása

2014 május 2 10:57 de.54 hozzászólás

Rob Ford torontói polgármester keménymagos jobboldali, már szinte libertáriánus támogatóin kívül mindenki láthatta, hogy a crack kokaint használó, alkoholista és teljesen kontrollálhatatlan politikusnak gyógykezelésre van sürgős szüksége, nem pedig arra, hogy ismét ringbe szálljon a polgármesteri székért. Mégis ringbe szállt, most azonban visszavonulásra kényszerült, miután egymás után kerülnek nyilvánosságra újabb videók és egyéb bizonyítékok, melyek szerint Ford egy aggresszív, rasszista és súlyosan drogfüggő ember. Egy 20 éves torontói drogdíler – akivel Ford számtalanszor találkozott – videót készített a polgármesteri újabb kokain használatáról, valamint elmondta, hogy a politikus többször bántalazta barátját, Sandro Lisi-t, aki a torontó alvilágból ismert személy. Ford a 20 éves drogdílert pedig az “n” betűvel kezdődő rasszista szónak nevezte és hasonlóképpen beszélt Eugene Jones-ról, a torontói Community Housing önkormányzati szervezet vezetőjéről. Ezen felül, hasonlóan rasszista szavakat használt a legyelek, olaszok, zsidók és indiaiak ellen.

Rob Ford

Rob Ford

A drogdíler által készített videón látható, ahogyan Rob Ford nővérétől – Kathy Fordtól – kapja a heroint, Kathy lakásán. A díleren kívül ott volt még Sandro Lisi is, akit a polgármester számtalanszor megvert és a földre dobott. Lisi kontrollálhatatlanul sírt a padlón, miközben arcát próbálta védeni a polgármester támadásaitól. “Szálljál már le róla, Robbie!”–üvöltötte a polgármester nővére. Ford végül feladta Lisi verését. Ford később elmondta, hogy “megszeretné ba–ni” egyik polgármesteri kihívóját, Karen Stintz-et.

Ford ügyvéde nem kommentálja az esetet és Doug Ford – Rob testvére, aki torontói önkormányzati képviselő – újabban kerüli a médiát.

Ford a  héten bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti választási kampányát – Torontóban 2014 október 27-én választanak új polgármestert – és jelenleg egy elvonókúrán van. Az egyik kihívója – a markánsan baloldali Olivia Chow – elmondta, hogy szerinte Ford “egy beteg ember.” Stephen Harper, Kanada konzervatív miniszterelnöke “mélyen aggasztónak” nevezte Ford magatartását.

*Ez egy korábbi Ford felvétel, 2013-ből.

54 hozzászólás

 • Ebert Terézia

  Jó vastag bőr van a …..-án, önkritikája az hiányzik ezek szerint.

 • Így néznek ők ki.
  Szerintem nem elvonó kúrára kell az ilyeneket küldeni.Egyszeri 300%os adag eltüntetné a rendellenességeket.

 • Ahogy sokszor a magyarok mondják,” tele van a hócipőm” Rob Forddal.
  Lehet, hogy drogfüggő, de nagyon népszerű volt és lett megválasztva polgármesternek. Talán, akkor nem is volt az!
  Konzervatív politikus volt, addig mig ki nem pécézte a torontói média! Ki kellett nyírni! Sikerült.
  Szerintem AZÓTA használt drogot is, mióta állandóan filmezték és támadták.
  Sok szerencsét kivánok Torontónak Chow-hoz, a Jack Layton özvegyének, a polgármesteri hivatalhoz!

 • ilyenkor látszik, hogy mennyire hiányoznak a zárt ideggyógyászati intézetek, az ilyen alakok oda valók, és nem a nyilvánosság elé hogy a világ gúnyosan röhögjön a legnagyobb kanadai városon, amely ilyen egyedet polgármesternek választ…és ammennyire bonyolult a rendszer nem is lehet leváltani elmozdítani ez meg rögeszmésen ragaszkodik a hatalomhoz a városi tanács meg nyög és nyavajog

 • “Ford ügyvéde nem kommentálja az esetet”

  Előb utóbb azt is megveri.

 • rodeo36
  2014 május 2
  1:29 du.

  Miért röhögne a világ? Ez nem kizárólagos kanadai eset. Százezrével vannak ilyenek, de csak kevesen buknak le.
  Ez nem úszta meg mint Dick Cheney aki volt szíves pofonlőni Harry Whittingtont vadászat közben, csak azt nem tudom mire vadászott bedrogozva.

  Vagy nem éppen Cathy O’Brien-ra kart lőni akit nagy előszeretettel gyötört? Nem a “Most Dangerou Game” során lőtte meg Whittingtont? Kathy mint sokan mások, a hírhedt Monrach programba kényszerített tudatmódosított “slave” ek egyike volt. Szabadon engedték őket és kutyákkal és puskákkal vadásztak rájuk kedvtelésből illetve a további traumatizálásuk céljából.

  Nem röhög a világ, de valóban, a törvény egyértelműen nem az áldozatokat védi, és valóban ezeket nem lehet törvényes úton elmozdítani.

 • KORDON BLUED

  *
  Egyetértek azokkal, akik síkraszállnak a közveszélyes pszichopatáknak állandó szállást biztosító intézményekért, mint például az OPNI rövidítésű Lpótmező is volt… Ebbe a csoportba tartoznak nemcsak a veleszületetten beilleszkedni képtelen, durva és erőszakos egyének, de azok is akik ezt az állpotot drog, alkohol és más szerek szedésével érték el… Ilyennek látszik a videón látott, beteg polgármester is, de a mi hazai,és hőnszeretett Vezérünk is.
  *
  Ez a “szegény” infantibilis alak, amikor elvesztette a 2002-es választást és megjelent a parlament padsorában és naphosszat szó szerint ott duzzogott, ott gubbasztott mint egy kisgyerek, “kinek elvették a játékát”. A tisztelt ház munkájában nem vett részt, csak az időnként sértődötten fel-felhúzodó domború, ezüsthátú gorillai szemöldöke [idézet, egy őt hivatalból imádó, udvari újságírónő; H.Petró Ildikó tollából] árulta el, hogy ennél a pasasnál nincs meg az ő státuszában megkövetelhető, de minimum elvárható 100, de még 25% sem…
  *
  A “rosszenyelvek szerint” azokban a hónapokban a családjának is jutott egy kis jelenet, egy kis hiri formájában a jogos sértődöttségéből, hiszen a legjubb k.u.k. közvélenyménykutatók megmondták neki, hogy felség, Ön lesz a győztes, ám, micccsoda igazságtalanság[!] nem úgy lett…

  *
  Summa summarum, szegény alakot állítólag már korábban is kezelték pszichiátrián, s mivel a magyaoroszági viszonyok e téren nem bizonyultak kielégítőnek, hát időnként egy drága ausztriai ideggyógy intézetben nyomatták belé a drága heroint, ami köztudottan akkor sem múlik el nyomtalanul, ha a pillanatnyilag sikerült is feltuningolni a lelombozódott egyént. A szerencsétlen lelki helyzete egyre csak fokozódik, egyre erőszakosabbá és egyre alkalmatlanabbá válik munkaköre ellátására, hacsak közvetlen környezete teljesen nem veti magát alá a beteg kénye kedvének.
  Mi is ez a speciális környezet? Közvetlenül az állami és a bekelebezett önkormányzati munkatársak sötét masszája, amely zsebénél fogva érdekelt ennek a tarthatatlan állapotnak a fenntartásában, és csak a másodsorba lépett a fidSS önkéntes politikai pártkatonák szintén nem kis tábora, hisz az erőt(!), a vezér karizmájának hazudott, ám a több, mint jól megfizetett energiát, az erőszakszervek feleltt őrködő túlduzzasztott miniszteri és államtitkári gárda adja.
  Ez az a többségében a fidSS-ből kikerült koleszos parvenü élcsapat, amely a centrális média hatalom csatornáin keresztül, nemcsak azt nem hagyja, hogy a Nemzetveztő kórosan mentális állapotából akár egy szófoszlány, annyi is kimenjen, de márcsak ezért is vasmarokkal fogja a médiumok gárdáit, nemcsak megfélemlítéssel, de érdekeltségüknél fogva is, mely utóbbi rendszerbe, még az a néhány, úgynevezett ellenzéki sajtó és médium is bele tartozik, a folyamatos állami (ál)hirdetések [mint pl: fogyasszunk áramot, MVM, stb] formájában szabályozattan adagolt juttatásaival.
  *
  A mi betegünk meg éli világát, építi kártyavár stadionbirodalmát stb. és az általa szapult többi EU pénzén díszkövezettel rakja ki az országot… Közben időnként – állítólag egy gráci magán gyógyintézetben – a lemerült akkumulátorait feltöltve lébecol, immár nemcsak Magyarország, de lassan már egész Európa nyakán, mígnem egyszer majdcsak egy hozzá hasonló magányos farkas ezt valahogy végleg meg nem elégeli…
  *
  A fenti állapot, szindróma és a “kezelési módjaik” éppúgy ráhúzható lenne Hitler, Sztálin, de még Kennedy élettörténetére is, mely tényen csupán elgondolkodni érdemes, mert az egyes részletek igen eltérőek lehetnek.Azonban egy közös vonás, mint ultima ráció azért feltétlenül összeköti a históriájukat, ez pedig a heroin, amitől még ez a tehetségtelen csuti kondás soha, de soha nem lesz képes elérni olyan történelmi magaslatokat, mint az említett személyiségek.
  *

 • KORDON BLUED

  Helysbítés:
  3. bek:
  “hiri” helyett, helyesen; h i r i g.

 • Kordon Bluet, úgy látszik egyáltalán nem zavarja, hogy ez a cikk a torontói polgármesterről szólt.

 • KORDON BLUED

  Figyelő !
  *

  Ellenben a téma tökéletesen egybevág. Minden szempotból – amit felsoroltam – kísérteties a hasonlóság.Úgy néz ki, Kanadában ezennel egy őrült politikussal kevesebb lesz.
  Otthon még várni kell egy kicsit. Hogy hány szörnyű esztendőt, annak egyelőre csak Mikola István a tudója…
  *

 • KORDON BLUED-nek igaza van. Ezek nem elszigetelt esetek, ébresztő hatsúak kell, hogy legyenek sokak számára és körülnézni a saját országukban, hogy nem ugyanolyan drug abuser emberek irányítják-e az életüket.

  Régen mondom, hogy Orbán nem egyszerűen elmebeteg hanem súlyos drog fogyasztó. Ez látszik főleg a fogain. Speciel nem a heroinra gyanakszom, attól nem rohadnak és esnek ki a fogai ilyen mértékben. Valószínűleg Cocaine, LSD, Extasy, Crack stb, és bármilyen stimulant ami nélkül már nem megy neki.

  Az egyik tünet a látható fog elszíneződés és roncsolás, foghullás jól látható volt a legdurvább drogfogyasztóknál, mint pl. David Bowie vagy Charlie Sheen. Orbánnál jól látható, hogy alig cserélték le a teljes jobb felső sort viszonylag drága egyenkénti implantátumokra és a bal alsó 3-4 et, a színe hamarosan elütött a környező fogaktól amelyek gyorsan rohadnak feketednek.

  Ezt korábban írtam más siteokon fel is tettem képeket, és érdekes a keresőkből eltűnntek Orbán vihogó fényképei amin jól látszik a fogsora és a szájüreg belső rothadása.

  Ez valahogy fennmaradt kikerülte a figyelmüket:

  http://m.cdn.blog.hu/fi/fideszfigyelo/image/2014/orban_putyin2.jpg

  http://static.168ora.hu/db/0F/CC/orban-torz-mosoly-d00013FCC9d0a52d36e16.jpg

  Akkor ha szentelek ennek a témának egy hosszab hozzászólást amiben a drogfogyasztás többi, Orbán arcán, mimikáján és mozgásán látható tüneteit is leírom, talán Orbán összes fényképét levetetik a nettről??

  Teljesen mindegy, a hamarosan bekövetkező végső összeomlás elketülhetetlen.
  Nem lehet már nyilvánosság elé állni vele, kiszámíthatatlan mikor kattan be az agya.
  Bár már így is igen szigorú a dolog, Orbánt már nem szabad se fényképezni se filmezni csak az előre megszabott időpontban a kijelölt média személyeknek. Orbán erősen begyógyszerezve vastag sminkkel jelenik már csak meg, max szereplési ideje 20 perc.

 • KORDON BLUED
  2014 május 3
  8:03 du.
  Igazság az, hogy Orbán gyalázásról TÖBB topi is van itt.
  A torontói polgármester pedig egyáltalán nem őrült, hanem buta ember, alkohol és drog-függő!
  A fentieket nem lehet Orbánra fogni, a legnagyobb rosszakarattal sem.

 • Történelmi tény, hogy Hitler mellől el nem maradhatott a speciálisan csak neki kevert “coctailllal” telt fencskendővel fölszerelkezett bizalmasa és orvosa, Ludwig Stumpfegger. Ő a vezéri stáb szerves részét képezte.
  A mai magyar vezéri stáb sötétített üvegű – altató – furgonjában vajjon kinek jut ez a megtisztelő feladat ?

 • Brunszvik Teri !
  Igazad lehet.
  Amikor Vezérünk például Bruxellesben kiszáll abból a zárt fekete furgonból, sok felvételen látni, amint finoman inogva keresi a biztos talajt, míg némi zakó-igazgatást követően végülis a focista ó-lábak – mintha ott is stoplis cipőben járnának – stabil támaszra lelnek és sietősre foghatják az őt vizuálisan mégicsak tovább vezető piros szőnyegen, ahol őt ma már senki nem fogadja úgy, mint a többi, ám normális kormányfőt…

 • málnaszőr

  Több ilyen videó volt fent a netten a Youtubon. Úgy látszik messzire ér a Fidesz keze, vagy hatalmas összegekkel megfizeti az U.S.A. ban a befolyásos “barátait” mert ezeket a videókat szinte napok alatt leszedte a Youtube.

  Volt egy videó ahol egy nyilvános szereplése volt, közeli kép volt, nem emlékszem melyik országbeli vizitjén. A bal oldalán mögötte állt egy vékonyabb asszisztens, aki a nyilvánosság felé kedvesen biztatóan mosolygott, közben instrukciókat sugdosott Orbán fülébe, aki nagy nehezen visszaismételte a hallottakat, közben a képe teljesen elborult, annyi értelem nem volt benne mint egy tyúknak a baromfiudvarban és csak makogott mint egy zavart maki aki nem találja a fáját.

  Ehhez képest Ford videója még megtekinthető, úgy látszik neki nincs annyi pénze mint a Fidesznek. Igaz ők az adófizetők pénzéből intézik az ilyesmit.

 • Akit illet…..richard, kordon blue..stb.
  Anyyit hazudtok hogy már álmotokban is az jön be!
  Mindenestre, nem nagy sikerrel, mert a legközelebbi (4)négy évben Orbánt kell látnotok, fekete autóból kiszállni, támolyogva és bambán-.
  Milyen érdekes, hogy ennek ellenére, a magyar emberek nagy része ŐT választotta a kormányba és nem a széplelkű Gyurcsányt. Imár harmadszorra!
  Ha a parlamenti üléseket megszámoljátok, bizony a képviselők száma 2/3 -os, akik a magyarokat képvisleik.
  Tehát elmehettek…ahová én gondolom!

 • Figyelő
  2014 május 5
  12:26 du.

  Kedves Figyelő! De miért kell konzekvensen hazudni ezt:

  “..magyar emberek nagy része ŐT választotta a kormányba..”

  Mire jó ez? Miért nem elég annyi, hogy megnyerte a választásokat újabb négy évre?

  Próbálok lojális lenni és hozzávenni azt, hogy jó pár évtizede él Montreálban és bár tökéletesen beszéli a magyart, de a szavak súlyát és jelentéseit lehetséges, hogy nem minden esetben érzékeli helyesen. Ez esetben a hazugságot, szerencsétlen megfogalmazásra módosítom. Felejtsük el azt, hogy “nagy része”, mert ez semmilyen aspektusból nem a valóság. Remélem elnézi, hogy az igazság feltétel nélküli híve vagyok, és reagáltam a fentebb idézett mondatára.

 • Figyelő
  2014 május 5
  12:26 du.

  Hogy a te saját korábbi kiigazításoddal éljek, ez a nem arról szól és mi nem azt vitattuk, hogy hány évig lesz Orbán hatalmon, és mi köze Gyurcsányhoz aki szóba sem került amíg te magad nem hoztad szóba hanem, hogy Orbán is drogozik vagy sem.

  Véleményem szerint drogfüggő ő is, és megismétlem, sajnos nem ő az egyetlen csúcs politikus akinek többek között drogokkal módosított a tudatállapota.
  Orbán azért került szóba mert magyarul íródott a cikk. Ha hindi nyelven íródott volna vagy más nyelven akkor az ottani drogos politikusok kerültek volna szóba. Van belőlük bőven.

  Még valami. Nemcsak a Crack de a pszichiátrián orvosi felügyelettel kapott antidepresszánsok és skizofrénia elleni gyógyszereknek is tudatmódosító hatása van.

  A politikusok csak parancs kivitelezők, beleértve még a szuperdiktátor Kim Jong Un-t is. Még ellene is megkísérltek merényletet, a saját nagynénje aki a hadsereg egyik főparancsnoka. (Kína lépett közbe és állította le).

  Kapnak ajándékba szép autókat, nőket, kábítószert igény szerint, Orbán még egy stadiont is és kész, pofa be. Teszi a dolgát. Magyarország felé hőzöng, játssza a felszabadítót, az Unió és Putyin felé szorgos nyelvcsapásokkal nyal.
  Már nem élne, ha komolyan gondolná. Meg is üzente nyíltan
  “ne arra figyeljenek amit azért mondok, hogy megválasszanak”. Egyértelmű, az üzenet Putyinnak és az UE nak illetve aháttér irányítóknak szólt.

  Nézd meg az arcán ezeket a rángó grimaszokat. Drogos elme és idegbeteg, beszámíthatatlan roncs ember.

 • Richard !
  Itt világosan láthatók azok a csodálatosan “meghatódott” hímgorilla-szemöldökök, melyek nála akkor fukcionálnak, amikor valaki, vagy valakik merészelnek a Vezérrel nem egyet érteni.

 • BrunszvikTeri

  Richárd, emlékszel ? Ugyanezt a sértődött, bocsánat, meghatódott homlokráncolást láttuk Orbán plenáris Európai Uniós hiszti jeleneténél.

 • HunCanada
  2014 május 5
  5:36 du.
  Én hazudok? A számok beszélnek! Ébredj magyar!
  Ja, tudom, savanyú a szőlőő!

 • Richard
  2014 május 5
  8:20 du.
  Órákkal előbb betettem erre egy választ, de nem hozták le.
  Mindegy.,
  Ismétlem, azért mert az Orbán gyülőlök megállapítanak arckifejezésekből, szájnyalogatásból Pszichés betegséget, azért valaki nem lesz SEM drogfüggő, sem beteg.
  Magam részéről Gyurcsány beszédei alkalmával voltak olyan megfigyeléseim, gesztikulása, arcmimikája stb. miatt, hogy egy beteg, nárcicista egyént hallgatok.-
  Szóval, felejtsük el a hasonlatóságokat…….

 • Ille István

  figyelő: senki nem törölte a beírását, a spam tároló üres, a lomtár úgyszintén. már javasoltam, hogy ne felejtse el a válaszát el is küldeni. vagy cavinton.
  orbánt egyébként még gyűlölni sem érdemes. különben is, ez az egész gyűlölködés-cirkusz a jobboldal szóhasználata. orbán esetében amúgy is inkább felségsértésről lenne szó.
  attól sem lesz senki nárcisztikus – azt, hogy nárcicic, nem ismerem – hogy maga megfigyeléseket eszközöl e tárgyban 🙂
  persze, lehet, hogy pszichiátriai tanulmányai is voltak, akkor természetesen elfogadom az ítéletét. amúgy is jobban járok úgy 🙂

 • Látom visszajött Ille, hiába reménykedtem, hogy békés véleménycsere lesz ezen a lapon.

 • Ille István

  figyelő: látom, megint nem tudja elviselni, hogy a hiba a maga készülékében van! milyen alapon állítja, hogy nem hoztuk le? mi lenne az oka? tán pornográf szöveg volt? esetleg rasszista? vagy izgatásra alkalmas? mert, ha nem ütközött a moderálási szabályzatba, akkor, bizony, itt kellene annak lennie.
  egyébként CET 17-kor kapcsoltam be a gépemet, az pedig nem órákkal ezelőtt volt.
  na, kezdje előlről.

 • Figyelő
  2014 május 6
  12:53 du.
  A választásra jogosultaknak mindössze huszonhét százaléka szavazott a Fideszre. Te ezt írtad: “, a magyar emberek nagy része ŐT választotta a kormányba”. A huszonhét százalék a magyar emberek nagy része? Ennyire sqar volt a matematika oktatás az aoácáknál?

 • Így már értem miért szeretik Kanadában a magyar jobboldalt. Ehhez képest még ezek is jobbak. Jobbak?

 • Figyelő
  2014 május 6
  12:53 du.

  “Én hazudok? A számok beszélnek!”

  Bizony Figyelő a számok beszélnek! Kétmillió ember aki a fideszre szavazott, meséljen melyik számrendszerben többsége a tízmillió magyar állampolgárnak, vagy a nyolcmillió szavazásra jogosult magyar állampolgárnak, vagy az ötmillió állampolgárnak aki élt szavazati jogával 2014-ben?
  Kérem ne legyen ostobább és/vagy hazugabb a kelleténél mert nem áll jól magának!

 • Figyelő
  2014 május 6
  12:59 du.

  „Órákkal előbb betettem erre egy választ, de nem hozták le.”

  Nem lehet, hogy volt egy józan pillanatod és kimoderáltad magad, csak már nem emlékszel? 🙂
  –—–
  „Ismétlem, azért mert az Orbán gyülőlök megállapítanak arckifejezésekből, szájnyalogatásból Pszichés betegséget, azért valaki nem lesz SEM drogfüggő, sem beteg.

  Nem Orbán gyűlölet. A kutya se törődne vele ha ülne a focimeccsen és szotyit köpködne meg a zsebhokizna amit úgy szeret csinálni. De ez az ember Magyarország miniszterelnöke és minden józan ember felemelné a szavát a tettei ellen akárki csinálná ezt. Veszélyes Magyarországra, veszélyes az európai közösségre. Ez a baj.
  –—
  „Szóval, felejtsük el a hasonlatóságokat…”

  Az jó lenne mert te hasonlítgatod Orbánt Gyurcsányhoz.

  Értsd már meg senki, senki nem lehet miniszterelnök aki drogozik vagy pszichiátriai kezelés alatt áll, mert a döntőképessége sérült és befolyásolható, manipulálható, amennyiben pszichiátriai kezelés alatt áll még tudata is módosítható ha a kezelője úgy akarja vagy beszervezik ilyen célra.

  Ez nem ténykérdés, hogy megtörtént-e hanem kockázati tényező.

  Orbán maga is beismerte, hogy már a katona évei alatt is füvezett és utána is, és az első veresége után Veér András kezelte hosszabb ideig kövérrel együtt. Értsd már meg ez nem vicc. Itt tízmillió ember életéről van szó. Ez nem computer game.
  ——–
  “Látom visszajött Ille, hiába reménykedtem, hogy békés véleménycsere lesz ezen a lapon.”

  Az neked békés véleménycsere, hogy a 2014 május 5
  12:26 du. kommentede így zárod
  “Tehát elmehettek…ahová én gondolom!”.. ?

 • Ille István

  richard: hagyd a fenébe. már kórosan felejt. miután felkérdeztem, hogy mégis, miből gondolta, hogy töröltük a hozzászólását, elfelejtett válaszolni.
  amúgy neki bármilyen, nézetével nem egyező hozzászólás már túl van a békés véleménycserén. különösen, mivel ellentmondást nem tűrően szokta a magáét közölni. különben is, az ő oldala használja folyamatosan a “gyűlölet” szót, főleg akkor, ha nem a fidesz dicsőítése, vagy orbán seggének nyalása folyik. az már mind gyűlölködés.

 • Ille István

  jaja, igazad van. Kár a fáradtságért.

 • Falusi, miért nem 3 százalékot írtál, 27 helyett, még viccesebb lenne.
  A kanadai quebeci választáson kevesebben vettek részt százalékban, mint a magyaron.
  Kihirdették a szavazatok 43% -kát, többségi szavazatnak.
  Így nyert itt a liberális párt, eltörülve ellenfelét.
  Egyszóval ne taníts a válazstások milyenségére, a magyar parlament képviselő ÜLÉSEIT megnézed, látható, hogy kik vannak többségben. És ez az ami számít, itt is, otthon is!
  A másik érdekesség még a magyar választásnál, hogy a baloldal egy része bojkottálta a választást, ezt meghírdette Bartus az Amerikai Népszavában.

  Mégis, mégis , nem sikerült semmi.

 • Csodálom a megtörhetetlen akaratot, hogy meggyőzzetek itt valakit. Esetleg ha egy lovat tanítanátok imádkozni több esélyetek lenne. De a reményhal megy utoljára.

 • Ilanfair, itt nem akaratról van szó, csak egyszerű tapasztalatról. Tudod, már hány választást éltem meg külföldön?
  Még rágondolni is sok.
  A magyarok csak 25 éve gyakorolják…..

 • Figyelő: Igazad van, választani is meg kellene tanulni. De ezt csak akkor lehet ha gondolkodni is tudnának az emberek.
  De nem tudnak. Ne haragudj Te sem. Nem mond nekem, hogy ha objektíven néznéd a dolgokat, nem rúgnád seggbe, ha egy stadiont építene a kertjébe a Te adódból.
  De “kábszeres” és “stadionépítő” politikusokkal nem sokra megy a világ. De ezt miért tudják lenyomni az emberek torkán, én azt nem értem.
  Azt sem, hogy egy nyilvánvalóan beteg embert, hogy nevezhetnek ki miniszterelnöknek. Ha nem lennék magyar halálra röhögném magam. Tiszteletet az országnak? Ugyan…..Nem gondolhatod komolyan. Nem óhajtok egy mentálisan beteg emberen gúnyolódni.
  Gyurcsánynál annyit tudtak felhozni, hogy táncolt az irodájában. Na és? Tisztelet? Még komolyan sem lehet venni a jobboldali szavazókat. Orbán koronát tett a fejére és csörgősipkát a népre. Az meg büszkén viseli. De meg is érdemli.

 • A beteg embert, TI találttok ki, akik ellenzik a megválasztását.
  Elég ocska ellenzék a politikában, de a magyarok már ilyenek.
  Találkoztam Orbánnal személyesen is, semmi jele nincs”betegségének”. Azzal, hogy ilyen marhaságot rákentek, csak magatokat teszitek nevetségessé.
  Gyurcsánynál, valóban minden szimptoma jelentkezik, egy, egy beszédénél.
  Viszont, a magyarok, NEM azért nem szerették. Hanem hazug, ocska politikájáért,amiért háromszor(3x) megbukott.

 • Figyelő
  2014 május 7
  10:16 de.
  Azért nem hármat írtam, mert huszonhét volt. Mármint a százalék, aki a kertitörpédbe oltott, stadionkomplettkás kisgömböc pártjára szavazott. Ennyi. Ez nem többség. Többsége a Parlamentben van a pártjának, ami szintén nem azonos sem a magyar néppel, sem a magyar választókkal.
  Megtanulhatnál úgy írni, hogy ne utólag kelljen állandóan magyarázkodnod, hamáregyszer akkor a “iródalmár” vagy. Cak annak mián mondom ezt, hátha egyszermajd felfogod, hogy a parlamenti többség nem azonos a választók, a magyarok többségével. Korrektül úgy hangzik, hogy többségi kormány, vagy parlamenti többség. Ami- mégeccer, mert az ismétlés a tudás jó édes annyája,- nem tükrözi a választók teljes szinskálájának a képviseletét.
  Hogy az arányok, kétharmad a Fidesz javára a parlamentben valós, azt senkisem vitatta. Te viszont azt írtad, hogy a magyarok többsége. Hát, lócsöcsöt, kedves Figyelő. Továbbá a paci másik, nemesebb tagját azzal kapcsolatban, hogy ” a baloldal egy része bojkottálta a választást.”
  Megint ott tartunk, hogy mondod a magadét anélkül, hogy gondolkodnál, vagy elővennéd a választások eredményeit kimutató számokat. Abból ugyanis az derül ki, hogy a városokban a választók kb ötven százaléka ment el szavazni, amíg a falvak, tanyák, kistelepülések lakossága mindössze alig tizegynéhány százalékkal képviseltette magát. Ha komolyan lehetne venni azt amit állítasz, akkor odahaza az egész vidéki lakosság baloldali.Továbbgondolva, ha az urnák elé nem járuló harminckilenc százalék baloldali, akkor eredendően kizárt, hogy a magyarok többsége a Fideszt választotta. Nem említve azt, hogy Bartus ugyan írt ilyesmit, de kb annyi hatása volt a hazai szavazókra, mint a mágneses erőtérnek a cserebogarak anyagcserekiválasztására. Az AN-t kb húszezer ember olvassa, ha valami tetszik és megosztják, akkor hozzávetőlegesen százezer. Ez a hazai, választásra jogosultak 1.25 százaléka. Nálunk meg 39 százalék nem vett részt a szavazáson.A miértre sokféle válasz van, és szinte mindegyikben található igazságmorzsa. Mert igen, van olyan, akit nemérdekel, olyan, aki rablóbandának tartja mindkét oldalt, olyan, aki a választásokat úri huncfutságnak tartja, de olyan is, aki félelemből nem ment, olyan is, aki egyszerűen nem fogja fel a választáson való részvétel fontosságát, meg olyan is, aki egyszerűen nem engedhette meg magának, hogy akárcsak néhányszáz forintot is költsön arra, hogy eljusson a legközelebbi szavazóhelyiségig, továbbá a rokkantak, betegek, mosgássérültek.
  Hát, így áll a helyzet délelőtt 11:O1-kor Victoriában, két kávé, egy sonkástojásos reggeli, meg három dupla whisky után.

 • Ille István

  hehehe…meg lettem volna lepve, ha bencsics nem találkozott volna orbánnal. kíváncsi lennék, a pápával találkozott-e? mert nincs kétségem, ratzingerrel biztosan, és és vojtilával is. ratzingernek integetett a bécsi német bevonulásnál, vojtilától meg kapott egy csupor kecsketejet még akkor, amikor krakkóban járt.

 • Figyelő
  2014 május 7
  11:07 de.
  Mesélj, milyen tapasztalatról beszélsz? Mikor szavaztál te magyarországon? Hogy a bánatos, retkes vaginába tudod összehasonlítani az itteni választások rendszerét, a választási törvényeket a hazaival? Van itt olyan, hogy a töredékszavazatok a lgtöbb szavazatot elérőket erősítik? Van itt kormányra szabott választási törvény? Lejtős pálya? Harmincvalahány kamupárt, állami pénzecskéből, hogy legyen elég töredékszavazat?
  Tőled néha tényleg megáll az ember esze…

 • Nem is tudom mi tölt el borzongatóbb jobb érzéssel? A két kávés, sonkástojásos reggelis, meg három dupla whiskys délelőtt gondolata vagy ahogy falusi Figyelőt oktatja! 🙂 (Csak a jó modor kedvéért nem azt írom, hogy alázza)

 • Ille István

  fuser: mábocs! figyelőt nem lehet oktatni, ő mindent jobban tud – habár időnként be-benéz valamit, meg elfelejti megnyomni az enter gombot – de, ha konkrétumokról van szó, dicséretes visszafogottságot tanúsít!
  itt van pl. az én cikkem, igazán jelentőségteljes az önmegtartóztatása a felvetett kérdésekkel kapcsolatban.
  vagy ott van a francia újság cikke az orbáni állapotokról. bencsics tud franciául, mégis hallgat, még véleménye sincs a cikkel kapcsolatban.
  az a helyzet, hogy nem tud mit mondani. a mediapartra nem lehet azt mondani, hogy rohadtlibsibolsi, és gyurcsányék kilóra megvették, ráadásul judeobolsevista kézben van.
  így hát – kivételesen nagyon okosan – hallgat.

 • Ille István
  2014 május 7
  2:58 du.

  István, figyelő valahol, valamiért csúnyán elvesztette a kapcsolatot a racionális valósággal. Kár érte…

 • Figyelő
  2014 május 6
  12:53 du.

  Kedves Figyelő! Nekem nem savanyú a szőlő, miért gondolja?

  Másrészt fentebb kifejtettem, hogy ha azt mondja, hogy a választók “nagy része” választotta meg a jelenlegi kormányt akkor az elemi matematikai szabályokat vagy nem veszi figyelembe, amelyeket alsó tagozatban tanítanak már a kisgyerekeknek, vagy – igen Ön HAZUDIK ezzel kapcsolatban.

  Lojalitásból és a tolerancia jegyében felmerült a magyar nyelv értelmezési problémája is Önnél, ami végett a “nagy része” kifejezést pontatlanul, helytelenül használja, amikor konzekvensen nem először így fogalmaz, hogy az emberek vagy a választók nagy részének akarata teljesült.

  Na már ha ilyen alapvető kérdésben is hibásan látja a dolgokat, akkor legelőször Önnek ezen kell túllépnie és belátnia, hogy vagy hazudik vagy véletlenül ferdíti el a valóságot. Ha ez megvan akkor tovább lehet lépni bonyolultabb politikai kérdésekben is. Egyet tudunk érteni tehát abban -a számtan legalapvetőbb szabályait nézve, hogy a 44,47 százalék az semmi esetre sem nagyobb mint a 55,53. Hogy ne zavarja meg Önt a tizedesvessző egyszerűsítve és kerekítve a 44 nem nagyobb mint az 56. Mert Ön jelenleg azt állítja, hogy a 44 az a nagyobb rész. Bocsásson meg, de ha valaki ilyet állít az vagy mesüge vagy hazudik! Én szeretném hinni, hogy Ön tisztességes és egyáltalán nem mesüge. Azaz egyik sem illik Önre és tévedésből írja folyton azt, hogy a választók “nagyobb részének akarata érvényesült”. Egyébként tovább lehetne vinni a dolgot, mert az országban nem csak választók élnek, hanem további magyar emberek, akik nem választottak senkit, de azért Ők még magyarok. Ha így nézzük akkor 27 és 73 ez a két számpár. Ebből 27 százalék lenne az aki A jelenlegi kormányt akarta, hogy maradjon. De legyünk tisztességesek és a tényleges választókat nézzük, akik elmentek és tettek egy X-et. Bárhogy nézzük sehogy nem jön ki az Ön által hangoztatott “nagyobb része”. Ez van, de senki nem kérdőjelezi meg, hogy a Fidesz győzött. Ergo nem is lehet savanyú a szőlő részemről. Kedves Figyelő, tehát egyet tudunk érteni ebben a “nagyobb része” dologban, amelyet fentebbi kommentjében említett, hogy ez a megállapítás nem felel meg a valóságnak?

 • Figyelő
  2014 május 7
  10:16 de.

  Most olvastam el a másokhoz írt hozzászólását is.

  Pl. Ezt: “Egyszóval ne taníts a válazstások milyenségére, a magyar parlament képviselő ÜLÉSEIT megnézed, látható, hogy kik vannak többségben. És ez az ami számít, itt is, otthon is!”

  Ezzel nincs is semmi baj. Csak Ön nem ezt mondja, hanem, hogy a magyar emberek és a magyar választók többségének akarata érvényesült. Erre mondom, hogy ez hazugság. A magyar parlamentbe jutott pártok arányait pedig már nem a matematika alapszabályai határozzák meg, hanem politikai szabályok, alkotmány, ha tetszik alaptörvény rajzolja meg, amit legutóbb a Fidesz módosított olyanra, hogy 44%-ból kétharmad kerekedjen ki. Megbocsásson ismét, de én a magyar emberek akaratát, mégpedig a többségi magyar emberek akaratát fontosabbnak tekintem mint egy olyan törvényt amely a parlamenti székek birtoklását nem arányosan osztja le, hanem bizonyos feltételrendszer szerint. Önnek pedig ezek szerint inkább az a fontos, hogy a hatalom miképpen kerül többségbe sőt kétharmados többségbe a Parlamentben -amely még egyszer hangsúlyozom nem vág egybe a magyar választópolgárok akaratával. Igen ez így van Québecben is és sok helyen a világon. mielőtt félre érti, nem ez ellen szólok fel, hanem a pontatlan kijelentése végett. Ha eredetileg is azt mondja, hogy a parlamentben kétharmadja van a Fidesznek és ez a székek számában is lemérhető, akkor teljesen igazat adok Önnek és szó nélkül hagyom, csak Ön a magyar választók akaratának nagy részéről írt. A kettőt ne keverjük össze. Egyébként állampolgári ismeretek tanulmányaimban réges-régen valóban úgy tanították, hogy a népet az Országházban a beszavazott pártok olyan arányban kell, hogy képviseljék, ahogy őket megválasztották. Na ez az ami nem teljesül egyáltalán, sőt a Fidesz által megrajzolt legutóbbi újabb átrajzolással ez csak tovább torzult. Rajzolgatni pedig bárki tud. Ezzel együtt -mielőtt megint azt gondolná, hogy savanyú a szőlő, holott erről nincs szó- A Fidesz győzelme elvitathatatlan. Csak azt felejtsük el egyszer és mindenkoron, hogy a választók nagyobb részének akarata, vagy szíve csücske lenne a jelenlegi kormányzó erő és annak a hatalomra jutása. Ilyen egyszerű és szépen meg is lehet beszélni a félreértéseket. Szerintem ez a normális. Örülök, ha egyetértésre jutunk. Legalább itt a hozzászólásokban, mert a Fidesz 4 éve nem hajlandó érdemi vitára, a kormányszóvivő sem ér rá soha, ha meghívják és kérdéseket tegyenek fel neki. Nem is értem, hogy akkor ha nem viszi a szót, akkor miért foglalkoztatják az emberek pénzéből… na de ez már egy más kérdés. Ne kövessük az Ő minősíthetetlen példájukat.

 • HunCanada
  2014 május 7
  3:22 du.

  HunCanada! Nehéz lenne ennél világosabban és kulturáltabban megfogalmazni a csak figyelő által vitatott választási arányok mibenlétét. Ismerve figyelőt egy ilyen, racionális eszközökkel cáfolhatatlan okfejtésre nem fog válaszolni, vagy egy olyan választ ír amiről az embernek az a képzete támad, hogy egy szellemi fogyatékossal próbál párbeszédet folytatni, mert ír valami olyasmit, hogy te is elmehetsz ahova gondolja mert nem ismered el, hogy igenis a magyarok többsége és blablabla…

 • Fuser
  2014 május 8
  1:02 de.

  Lehetséges, hogy Figyelő nem fog válaszolni, de már megszoktam, hogy az írásaimra érdemi válasz a legritkább esetben érkezik (Nem kizárólag Figyelő részéről). Helyette minden más badarság és terelő választ kapok, pl. “Hogy savanyú a szőlő”. Pedig számtalanszor leírtam, hogy nem pártszimpátia alapján teszem fel egyes kérdéseimet, hanem a racionalitás mentén. Nekem a kedvenc pártom az igazság, én igazságpárti vagyok. A fenti kérdésemre nagyjából olyan nehéz válaszolni, mint hogy a fekete vagy a fehér szín-e a fekete? Próbálom megérteni, hogy Figyelő miért látja mégis -a fenti számokat színekre helyettesítve- a feketét fehérnek? Vajon tudatosan hazudik és nézi hülyének azt aki a fehéret helyesen fehérnek mondja, vagy tényleg a magyar nyelvvel kapcsolatosan van értelmezési gondja és ezt nem cinikusan, hanem lojálisan vetem fel. Nincs ezzel semmi baj, hiszen Figyelő élete jelentős részét Montreálban élte le és nem szégyen az, ha a francia és az angol mellett már kevésbé érti a magyar szavak súlyát, erejét vagy ez esetben a jelentésüket. Bevallani, vagy korrigálni pedig egyenesen nemes tett volna, hogy a megfogalmazása nem helyén való és többet nem használja azt, hogy a magyar választók “nagy része…” Már egyébként jó úton járunk, hiszen most már a parlamenti székek arányára módosította a dolgokat. Na de a parlamenti székek felosztása nem a magyar emberek akaratának arányát tükrözik. De erről már fentebb esett szó. (Ajánlom Figyelőnek, lehet, hogy még nem olvasta.)

 • Kedves Figyelő! Olvasom a másik cikknél, hogy “menőfélben van”. Sajnálnám, ha elhagyná ezt a fórumot. Főleg, hogy a fentiekre még mindig nem reagált.

 • Ille István

  huncanada: nem reagált, mert nem képes rá. vannak dolgok, amikkel szemben a legvadabb hazugság sem segít. neki a fizikailag érzékelhető, uniós támogatásokból megvalósított projektek és az azokról szóló tájékoztató táblák, mik legtöbb esetben még a támogatás összegét – de legalább %-át is – feltüntetik, se valóságosak.

 • BrunszvikTeri

  Falusi és Figyelő !
  Orbanini “27%-a”, minek is a huszonhét százaléka ?
  Hát, a szavazáson résztvett választópolgárok 27%-a.
  Tehát, a választópolgárok száma 8’000’000
  Ennek az 54% a szavazáson résztvevő = 4’320’000
  Annak a 27%-a = 1’166’000, azaz Egymillióegyszázhatvanhat-ezer ember tette megint kétharmadossá a fidSS frakciót az Országházban.
  És ha most ezt a teljes magyar lakosság számához (10M) viszonyítjuk, akkor annak mindössze a
  1 1, 6 6 azaz
  T i z e n e g y e g é s z-hatvanhat % -áról beszélhetünk, akik tegyük fel, hogy igaz,azt a teljhatalmú . k é t h a r m a d o t . kihozták belőlük.
  Az ilyen “demokrácia” . k ö p n i v a l ó, amely ezt lehetővé teszi, hogy ilyen arány mellett akár holnap már bárki,senkifia akár . i s m é t . k i r á l y s á g g á . v á l t o z t a s s a . Magyarországot.

 • BrunszvikTeri

  HunCanada !
  Írja, hogy “rajzolgatni pedig mindenki tud”…
  Főleg a fidSS !
  Orbán és Kövér már 1987-ben egy közös dolgozatukban azt írták, hogy
  “A JOG NEM MÁS, MINT BÁRMIKOR MEGVÁLTOZTATHATÓ PARANCSOK HALMAZA”.
  Ez a jogfelfogás mindent megmagaráz a legfőbb keresztapa mélységesen cinikus és aljas gondolkodásából eredő mai politikájáról.

 • A helyes értelmezés ez:

  Akik nem mennek el szavazni, rábízzák a döntést azokra, akik elmennek.

 • BrunszvikTeri
  2014 május 11
  4:57 de.
  Kedves Teri.
  Nézz utána. A Fideszre leadott szavazatok száma 2.1 millió..
  Adatitt: http://mandiner.hu/cikk/20140407_valasztas_2014_fidesz_44_baloldal_26_jobbik_20_lmp_5

 • penz uber alles

  attól tartok, hogy a maga által propagált oldal belinkelése a MODEM-be ütközik. nem hinném, hogy a maguk egyik példaképe, prónay nem lenne ezen az oldalon túl szimpatikus.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.