Tiszteletem

2014 május 9 12:55 du.19 hozzászólás

Olvasom, mindenfelé a plakátokon, hogyaszongya: „Üzenet Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak!” Mármostan azon vagyok, hogy mindenfelé kiírom, hogy nekem elég az a tisztelet ami van… Egy kis lóvét dobhatnak, – az mégis új tárgyiasultság, – de tisztelet nem kell több. Kösz.

Ezért aztán ezúton követelem immár, hogy a fideszes kartársak, amikor ilyen tiszteletet követelnek a magyaroknak, menten tegyék hozzá, hogy kivétel Kósa-Somogyi László, mert neki nem kell több – ez vagyok én. Ha többen jutnának arra az elhatározásra, hogy elég nekik a tisztelet ami van, annyi van, oszt jónapot, – és csatlakoznak az indítványomhoz, hogy név szerint, ‘abc’ sorrendiséggel legyenek kedvesek a fideszes kartársak kiplakátolni, hogy ki nem kérne több tiszteletet… Szerintem, ettől a haza fényre derülne…

Az Együtt-PM meghekkelte Orbán plakátját.

Az Együtt-PM meghekkelte Orbán plakátját.

Ennek a polgári indítványnak volna még közérzet javító hozadéka, ha tisztelet követelésről, és rezsiharcról szóló, népies műdalokkal, valamint fideszes politikai felszólalásokkal tarkított performanszok közepette, mindig felolvasnák a kartársak, a nevemet, – és a remélt többekét – mint kivételt.

Mondjuk, ha volnánk 5.000-en, akiknek elég volna Brüsszel jelenlegi tisztelet mennyisége – lóvé jöhet – és Orbán Viktor éppen eljutna mondandójában a több tiszteletig a magyaroknak, és itt felolvasná az 5.000 kivétel nevet, sokat könnyítene az életünkön. Megérdemelnénk, mert mi is könnyítettünk az ö életén, amikor is megemeltük a fizetését. A képviselőkét is – háromszorosra… Szóval tessék csak megdolgozni a megemelt lóvéért, és felolvasni a kivételeket, akik nem kérnek több tiszteletet!

Itt jegyzem meg, hogy Orbán azt mondta Európában, – nem itt, a rábízott országban – hogy a magyarok eredményei figyelemre méltóak… Jahhhjahhh… Vettem észre… Néztem az adósságot… Mondtam, hogy ne harcoljunk! Próbáljuk meg a döntetlent!

Az is tiszteletre méltóbb eredmény lett volna.

De mindegy is. Figyeld meg, hogy ne kelljen felolvasniuk a nevemet, kitalálják majd, hogy nem is vagyok magyar…

De nem baj. Mert én már megtiszteltem őket.

Kósa-Somogyi László

19 hozzászólás

  • Ille István

    hehehehe
    nekem a záró mondatról a kutyám jut eszembe. ő is meg szokott tisztelni egy ‘s mást…

  • Én csak azt nem értem, hogy ha Brüsszelnek üzenjük, akkor miért Magyarországot plakátolják teli -ráadásul magyarul?

    Jaj, dehogy is nem értem…

  • HunCanada

    Hát, az igaz, hogy semmi logika nincs benne – hacsak nem a hazai birkáiknak „üzennek”.

    Mellesleg Merkel asszony nem volt valami kedves a vezérrel, Horn Gyulát emlegette nagy megbecsüléssel, meg hogy a kormányzás felelősséggel jár ám…

    Orbán eszelősen hencegett, biztosan mindenkinek forgott a gyomra.

    Tiszteletadásról (Magyarországnak – Orbánnak) szó sem volt.

  • Ille István

    ossi: ott is eu-s választások lesznek. ilyenkor jön elő a protokollmosoly. nem mellesleg egy felmérés szerint orbán ugyancsak népszerűtlen európában. a 13 országra kiterjedő felmérés szerint orbánnál csak a horvát miniszterelnök a népszerűtlenebb.
    így rohadt nehéz tiszteletet követelni!

  • Kovács Szidónia

    nekem nem kell a TISZTELET

  • István, az hagyján, hogy népszerűtlen: nem is ismerik.

    Meglepő eredmény: Orbánt nem ismerik (napi.hu)

    „Orbán Viktor a nagyon kevéssé ismert európai politikusok közé tartozik – derült ki egy friss felmérésből…
    Az Ipsos-Mori 12 európai ország 13 vezetőjének értékelését készítette el, ebből az is kiderült, hogy az európai polgárok Tusknál csak Orbán Viktor magyar miniszterelnökről és az EU-hoz tavaly júliusban csatlakozott Horvátország kormányfőjéről, Zoran Milanovicről tudnak kevesebbet.”

    És ez az ismeretlen bunkó odamegy, és kioktatja az EU-t – miközben azt se tudja, hogy Németország Közép-Európa. (Állandóan azt magyarázza, hogy majd most jön fel Közép-Európa, a nyugat megy a levesbe).

  • Kovács Szidónia
    2014 május 9
    5:42 du.

    Felesleges is lenne kérned, Szidike, azt ki kell érdemelni.
    És ez nem csak rád vonatkozik, hanem mindenkire.

  • na, dakota, ezért nincs magának se 😀 igaz, megint nem értette meg kósa-somogyi írását, de ezen már nem is lepődik meg senki.
    amúgy most is csak pimaszkodik.

  • Melyik részével nem értesz egyet, ille?

  • HunCanada
    2014 május 9
    4:15 du.

    „Én csak azt nem értem, hogy ha Brüsszelnek üzenjük, akkor miért Magyarországot plakátolják teli -ráadásul magyarul?”

    Nehogy Brüsszelben is megtudják.

  • dakota: magával, fiam. maga azt hiszi, hogy része az értelmes emberek világának. ráadásul úgy véli, hogy maga, MAGA, képes lenne bárkinek a tiszteletét kiérdemelni.
    érti már, melyik részével nem értek egyet?

  • Ille István
    2014 május 9
    3:52 du.

    Nekem meg a kankutyák általánosan jellemző életfilozófiája..:
    Amit nem tudnak megenni, megdugni, vagy elásni azt lehugyozzák és ott hagyják! 🙂 )))))))))))))))

  • fuser: erről beszéltem 😛

  • BrunszvikTeri

    Óh ha akkor, anno domini 1664., van az országnak egy bölcs Orbánja, aki kiadja a velős jelszót, hogy
    TISZTELETET AZ AGYAROKNAK,
    akkor a mi Zrinyi Miklósunk [a horvátoknak Mikola Zrinski] még mindig élne, mert „a császári vadkan” százszor meggondolja, hogy felöklelje e…
    De ha már így történt és nem tisztelte, használjuk ki a közös, felöklelt mártír emlékét arra, hogy akkor
    LEGALÁBB TISZTELETET ORRBÁN BARÁTJÁNAK, HERNÁDINAK !

  • BrunszvikTeri

    Hernádi : a Tízmillió eurós korrupciós ügyről elhíresült MOL vezér.

  • brunszvikteri: oszt még sincs benne a leggazdagabb 10 magyarban! csak nem valahol, egy pártkasszában landolt az a pénz?

  • Ille István
    2014 május 10
    8:55 de.
    Valamiből fizetni kellett a bohócokat is.
    Amúgy az új háborús felhorkanás meg a pénzcsapok újbóli elzárásának szól. Nekünk nem kell az UNIÓ pénze! Ja, hogy azért nem kell, mert nem kapunk? Az nem érdekes, majd betakarja a demagógia.

  • Lehet,hogy hiányosak az ismereteim ezért hálásan meg köszönném ha valaki tudna idézni, európai vagy valamely más nemzet kormányfőjétől elnökétől olyan mondatot amelyben a Magyarországot vagy a nemzetet becsmérlik vagy szidalmazzák.Már korábban is érzékelhető volt,de
    amióta Daniel Cohn Bendit eligazította Orbánt az EU parlamentben egyre fokozódik a fúsztráltsága ,gyötri a kisebbségi érzés. Úgy veszem észre mintha Orbán a maga szintjére szeretné lehúzni az EU- országok vezetőit,de annyi sütnivalója már nincs,hogy Ö kapaszkodjon fel arra a szintre ahol Ők állnak,valami elfogadható nemzetközi politikával.
    A szakirodalom csak egy típusú politikust említ meg aki a
    feltétlen tiszteletet, érdemek nélkül követeli meg magának ez pedig a Diktátor.Minden lehetősége megvolt, megkapott ahhoz, hogy naggyá válhasson,de a rossz emberi tulajdonságai felülkerekedtek–,most meg tiszteletet követel??-Miért is??-belpolitikájáért??-nemzetközi politikájáért??-alaptörvényünkért?-jogpolitikájáért-a turulért??- sor végtelen ,hát ezekért és hasonlókért nincs és nem is lesz tiszteleted külföldön kedves Viktor.

  • Pecor !
    „…ő kapaszkodjon fel arra szintre !…” írod a kommentedben.
    Hát ahhoz már túl késő van. Úgy időben, az életkoránál fogva, mind a fizikai, mind a mentális állapotára tekintve teljesen alkalmatlan minden, a fejlődés fogalomkörébe tartozó változtatásra…
    Különben, kérlek, hogy ne szólítsd őt oly behízelgő hangon Viktornak, mert még a gúnyos hangvétel ellenére is elhiszi magáról, hogy neki – nomen est omen – csak győztesnek szabad lennie…