Európa legegységesebb nemzete

2014 május 12 8:40 de.41 hozzászólás

Európa legegységesebb nemzete vagyunk, csacsog Orbán, s ragyog. Ami azért simán hazugság, de ez őt legkevésbé sem zavarja.  De egy hazugság, bármilyen hihető is, nem válik igazsággá.

Amúgy is egy olyan ország élén hinti a hamis igét, mely ország világ életében megosztott volt, kezdve István királytól a török uralmon és Rákóczin keresztül a Habsburgokig.  Mire konszolidálódott volna az ország, jött Orbán, és árkot ásott, jó mélyet.

Nem leszünk gyarmat.

Nem leszünk gyarmat.

Ugyanakkor körkörös védelembe vonult, amolyan szekérvárba, hiszen támadják a magyart, mindenhonnan – bár innen belülről inkább az látszik, hogy mi lovagolunk ki a gaz külföld ellen, bármilyen irányba – ráadásul a történelem is azt mutatja, leginkább magyar esik a magyarnak. Testvérháborúk szaggatják ezt az országot időtlen idők óta.  Legtöbbjüket valamely uralkodók egymás elleni torzsalkodása okozta, aminek volt is valami alapja, hiszen a nép egyik fel e ehhez húzott, a másik meg ahhoz. Az azonban, hogy egy uralkodó tudatosan ossza meg nemzetét, Orbánig még nem fordult elő.

Orbán nem igazán foglalkozik azzal, hogy mennyi pénz van a kincstárban.  Ő csak osztogat.  Majd csak visszacsorgatnak a nyertesek, a simicskák, mészárosok és a többiek, nomeg Lázár is dolgozik keményen az uniós pénzek és alapítványi források lenyúlásán! Adja számolatlanul, ami nem az övé, királyi jó kedvében .  Aki kapott, hirdeti, hogy igen, ilyen vezér kell az ország élére, mások meg azt kiabálják, hogy herdálja az ország vagyonát. Igen, Orbán úgy bánik az ország vagyonával, mintha az övé lenne. Persze, igaza van. Megteszi, mert megteheti. Megtalálta a legkisebb rést is, amivel az emberek agyába és szívébe férkőzhetett. Ehhez, persze, alkalmas polgárokra is szükség volt. Kerülközött bőven.

Egyre több az általa gazdagított.  Nem telik bele sok idő, és elszegényedik Magyarország.  Kiskirályokat képez, olyanokat, mint ama Csák nembeli Máté, akik lassan már isten igéjét is a maguk szája íze szerint értelmezik. A törvény szavát már régóta.

Orbán soha nem fog szétcsapni köztük, mert ők jelentik egyedüli támaszát. A hívők, a pórok serege nem valódi támasz. Mihelyt találnak maguknak más bálványt, azt fogják imádni. A kiváltságosok meg, ha szólítja őket, jönnek a hadba, lóval, páncéllal, fegyverrel. Legalábbis ezt reméli.

A kiváltság nélkül maradottaknak meg marad az elégedetlenkedés, hogy íme, az orbáni demokráciában egyesek még Szt. István alkotmányát is képesek semmibe venni, hát még Orbánét!

Így hát, nem csoda, ha ilyen vélemény születik rólunk:

„Van egy ország, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet. Ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki ért a focihoz, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek. Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.

Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol a nyugdíj nem járandóság, hanem kegy. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a felelősségét senki sem ismeri el. Ahol a történelmet visszamenőleg hamisítják.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
Ahol az okosakat,  értetlenségből ,  bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.

Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat, de mégis polgárosodásról beszél. Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol istenítik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj.

Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan.”

Ehhez járul még Orbán másik rögeszméje, mi szerint hamarosan – tán jövőre – elérjük a teljes foglalkoztatottságot (ha másképpen nem, ha a vállalkozói szféra nem képes erre – mondá Népünk Boldogsága -, akkor az államnak kell ezt biztosítania. Na ja. Ha másképpen nem megy, közmunkásokkal. Ha hozzá vesszük, hogy az ókori társadalmak is a teljes foglalkoztatottságot biztosították – igaz, őket rabszolgatartó társadalmaknak nevezték – nem is olyan ördögtől való elképzelés ez a teljes foglalkoztatottság. A közmunka hasznát meg ne nézzük. Statisztikai adat. Foglalkoztatottak? Azok. Akkor meg?

Közép-Európa motorjaként fungáló Magyarországról –  ami megint csak a Kárpát-Medence Géniusza fantazmagóriáinak egyike (eltekintve attól, hogy leginkább Kelet-Európához tartozunk)- szóló frázisairól meg inkább ne is beszéljünk. Nulla hozzáadott értéket termelő ipar esetén – bár agráriparunk exportképessége biztató, csakhogy Közép-Európa motorjához kevés – maximum az átkos időkből ismert három ütemű motor lehetünk, ami, mint tudjuk, a következő módon működött: szívott, szuszogott és b@szott beindulni…

41 hozzászólás

  • Ez az egység úgy az ország lakosságának 44-45 %-ára terjed ki. A többiek csak elviselik, mert kénytelenek. Nem fogják lezárni az Erzsébet hídat és nem fogják azt az alattomos dumát, hogy a haza nem lehet ellenzékben… Pedig most szám szerint az lenne a valóság, de nyilván az összefogás a jobbik és az lmp nem árulna egy gyékényen. Ami bizonyos észerü megfontolásokból jobb is… Ez viszont nem testvérháború, csupán lehetetlen egyezmény, ennyit még Orbán leváltásáért sem lehet vállani…

  • Ille,
    ez az írásod is fantasztikus,pedig ez nem fantázia szülötte. Várjuk a KOKÁRDA gyártó rokkant agyúak böfögését.Ne izgulj!Jönni fog,mert ennyi igazat benyelni nem tudnak a patkányok.(Bocs a patkányoktól)

  • ezek után a norvégok – lichtensteini és dán alapítványokat is bevonva – elzártak MINDEN MÁS pénzcsapot, csak a lázár által kifogásoltat nem.
    valahogy így kell az ilyen hatalommániás seggfejekkel bánni.
    hogy ennek következtében egydül az egészségügy 40 milliárd forinttól esett el? sag schon! érdekli ez lázárékat?

  • István- REMEK,-Én már beálltam arra szintre, hogy amit Orbán mond,annak ellenkezője van közelebb a valósághoz.Rikoltozhat akár a páva kakas,lejtheti páva táncait tudom hogy ki Ő.voltszerencsém megismerni a hitelességét.
    Teljes foglalkoztatás,középeurópa motorja,éllovasság,jobban teljesít,adósság csökkentés,és a sor végeláthatatlan-
    Ezekből a maszlagokból egy szó sem igaz,de úgy belehazudja a képembe mintha sohasem olvastam volna valamilyen hitelesebb hírforrást.-Valamilyen rejtélyes oknál fogva sokan meg megeszik,sőt a szavazatok azt mutatták még ízlik is.

  • Ille István: „Szegény” norvégok már évek óta panaszkodnak, hogy túl sok pénzük van (fene a jó dolgukat). Szeretnék jól felhasználni és befektetni, de de nem olyan a helyzet. Jó szívvel adják, de ha nem kell akkor miért erőszakoskodjanak? Mikor veszi észre a Fidesz, hogy a határon túl megszűnik a varázsa? Ott látják mi van a narancsban.

  • gyuri10: orbán már odáig fajult, hogy – azon felül, hogy deklarálta: a magyar=világnemzet – kossuth téri beszédében, amit a spontán oda gyülekezett hívei előtt mondott beiktatása után – az egész magyar nemzet miniszterelnökének kiáltotta ki magát. antall még csak lélekben volt 11 millió magyar miniszterelnöke, ráadásul csak annak képzelte magát.
    orbán már nem csak lélekben az. tessék tényként kezelni, hogy ő az egész magyar nemzet miniszterelnöke. hogy erre kitől kapott felhatalmazást, arról nem szól a fáma.
    most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy az egész magyar nemzet részesül-e áldásos tevékenységének gyümölcseiből, vagy csak minket, óhazai nemzettestvéreket szerencséltet belőle? magyarán szólva, csak minket szívat, vagy jut a gondosan adagolt nemzeti lóalkatrészből vajdasági, kárpátaljai és erdélyi nemzettestvéreinknek is?

  • Ille István 12:00 du.

    Ez teljesen egyértelmű a farok rosszabbik végén azok vannak akik az óhazában élnek. A másik végén a kegyeltjei vannak.

  • ghost: ezt vitatom. orbánnak nem kegyeltjei a határon túliak. csak addig volt rájuk szüksége, amíg leszavaztak.
    azt meg szeretném látni, hogy engem egy kettősmagyar megszívat! korábban egy csíkszeredai megpróbálta eljátszani, hogy gyereke van tőlem. nem jött be neki.
    bár a kárpát-medence géniusza még ezt adja elő:
    „… a Kárpát-medencei magyarokat megilleti a kettős állampolgárság, a közösségi jogok és az autonómia.” így a köpcös.
    erről még rittyentek egy röpke cikkecskét, különösen a közösségi jogokat illetően.

  • jesssz! 🙂

  • Ezek szerint félreérthető volt amit írtam. Nem arra gondoltam, hogy ők szívatnak minket, hanem ők kerültek a jobbik felére a faroknak, de őket is csak arra használja, hogy a szükségleteit kielégítse.

  • ghost: még mindig nem értek egyet. a jobbik vége az említett szervnek a kibocsájtó vég. az pedig orbánnál van, csak eddig a kettősök még nem szívták meg.
    majd megfogják.

  • egy adalék az egységes nemzethez:
    http://nol.hu/data/kepgaleria/nol/A_nemzeti_egyuttmUkodes_unnepe/05_140510orban6rev.jpg
    azóta „elfelejtették” pótolni az uniós zászlót, amióta a jobbikosok kidobták az ülésteremből…szabó tímea pótolta.
    nehéz ez a harc, elvtársak, nagyon nehéz…

  • orbán szózata nemzetéhez – zsebre tett kézzel. hiába, no,
    szint a szinthez…
    http://1.1.1.5/bmi/nol.hu/data/kepgaleria/nol/A_kovetkezU_harc_diszlete/06_20140510Fidesz033FOL.jpg
    vagy még mindig csak arról kíván megbizonyosodni, hogy elég tökös gyerek-e?

  • Van egy ország, amit minden tavasszal menetrendszerűen elönt előbb a belvíz, aztán az árvíz, ugyanígy szigorúan monoton módon augusztus végérre kiszárad, és ahol milliárdokból nem gátat, víztározót és csatornarendszert építünk, hanem stadionokat, ahol 500 alkoholista végre kulturált körülmények között figyelheti a bundameccseket.

    (Illusztráció:
    http://futballsznob.blog.hu/2014/05/09/fussama)

  • István,
    mondd ez a nem túlzottan kedves agyament aki furi10 néven bassza az agyunkat valóban kötelező olvasmány? Gondolom az is lehet,hogy várod a további röfögéseit is.

  • István,
    Azt hiszem 12:00 órai válaszod nem nekem szól.

  • 2014 május 12
    9:19 de.

    Ez az egység úgy az ország lakosságának 44-45 %-ára terjed ki. ”

    Kedves Moll, mármint a lakosság kevesebb, mint a felének a 44%-ra, tekintve, hogy 4 és fél millióan szavaztak.

    A szavazóképeseknek pedig a valamivel több, mint egynegyede az „egység”.

    Amíg Orbán politizál, itt soha nem lesz nem hogy egység, de egy perc nyugalom sem. Életeleme a viszálykeltés, amit úgy hív: harc.
    Most is óriási harcra buzdítja az övéit, az akácfák megvédésére (amiket senki se veszélyeztet), és ezért rájuk kell újra szavazni az EP választáson is.

    Meg hogy tiszteljenek bennünket, ha már 14 ezer milliárdot ránk szántak 2017-ig. A kéregető már csak jogosan vár tiszteletet…

    Közben az EU felfüggesztette a pályázati pénzek utalását, ahogy a norvégok is a magukét (kezdenek rájönni, hogy miből gazdagszik az Orbán slepp).

    A német sajtó kutyába se veszi – egy két pikírt megjegyzés imitt amott – de mintha ott se járt volna.

    „Csak a konzervatív Die Welt számolt be röviden, hogy Orbán találkozott Merkellel. Kétségtelen, a konferencia légkörét az ukrán események uralták. Ez volt a nem hivatalos főtéma, és nem Magyarország. De az, hogy a magyar miniszterelnök személyéről nem vesz tudomást, semmibe veszi a német média legbefolyásosabb része – feltűnő.”

    Miért is tenné?

    Ma a felmérések szerint Merkel asszony a legtiszteltebb európai politikus – Orbán az utolsó előtti mind ismertségben, mind népszerűségben – magyarán a kutya se ismeri…

    http://index.hu/kulfold/ep/hirek/2014/05/09/angela_merkel_a_legnepszerubb_europai_vezeto/

  • Idézet a Népszavából:

    „A német sajtó nem adott fórumot Orbán állításainak. Tudják, hogy a négy évvel ezelőtt beígért egymillió állandó munkahelyből eddig semmi nem valósult meg. Ismerik a számokat, hogy a tíz évvel ezelőtt csatlakozott országok közül Magyarország nyújtotta az egyik legrosszabb teljesítményt. A fejlesztések 97 százalékát EU pénzből fedezi. A rossz ebben az, hogy magatartásával a miniszterelnök nem magát, hanem az országot teszi hiteltelenné, nevetségessé. (Egy TV műsorban elhangzott az a gúnyos javaslat, hogy „a tehetségtelen Merkel megtanulhatná a zseniális Orbántól, hogyan kell 45 százalékos szavazati arányból kétharmados parlamenti többséget varázsolni, hiszen ő még egy nyomorult abszolút többséget sem tudna kihozni belőle”.)
    Orbán azt a hírünket öregbítette Berlinben, amelyet ő teremtett. Ez a mi tragédiánk.”

    Orbán azt javasolta az EU-nek, hogy vegyék át az ő módszerét, hogy végre valahára sikeresek legyenek szerencsétlen németek is…

    Ma Magyarország a 28. helyen áll az egy főre eső jövedelemben, és gyakorlatilag minden egyébben.

    http://index.hu/gazdasag/2013/10/28/gfk/

    „Egyre mélyebbre csúszik Magyarország az európai ranglistán az átlagos elkölthető jövedelem alapján. A magyarok havonta átlagosan 417 euróból, azaz 122 ezer forintból élnek, ami alig több, mint az európai átlag harmada. Most már nemcsak a balti országok, hanem balkániak is megelőznek minket: Horvátország és Törökország előttünk, rögtön utánunk pedig Montenegró következik.”

    A világranglistán hatalmasat csúsztunk az utóbbi években:
    2004-es adatok:

    „Előkelő helyen áll Magyarország a Világbank szerdán kiadott, a földgolyó 133 országát felsoroló fejlettségi rangsorán – írta csütörtöki számában a Világgazdaság. A lap által ismertetett, a nemzetközi pénzügyi szervezet 2003-as fejlődési jelentésébe tartozó tanulmány szerint a tavalyi adatok alapján hazánk a világ 29. leggazdagabb országának számít…”

    1. USA 34100 34100 34870
    2. Svájc 38140 30450 31320
    3. Norvégia 34530 29630 30440
    4. Belgium 24540 27470 28210
    5. Dánia 32280 27250 27950
    24. Szlovénia 10050 17310 18160
    28. Csehország 5250 13780 14550
    29. Magyarország 4710 11990 12570
    30. Szlovákia 3700 11040 11610

    *Vásárlóerő-paritáson ”

    Azóta több, mint 30 ország megelőzött minket. Ha így megy tovább, a fidesz ciklus végére újabb 30 ország előz meg – és lassan Togóval kell megmérkőznünk „gazdagságban. Ugyanis a 65. helyre csúsztunk.

    Van mire hencegni a csuti kondásnak…-)))

  • „bár agráriparunk exportképessége biztató, csakhogy Közép-Európa motorjához kevés”

    Kik is árusították ki, tették tönkre a jól működő mezőgazdaságot, élelmiszeripart, cukorgyártást, stb., ille?

  • dakota
    2014 május 12
    8:33 du.
    A sertés ágazatot Antal, a mezőgazdaságot az Orbán-Torgyán kormány tette tönkre. A cukorgyártást a az Antal kormány hitelei miatt kellett eladni.
    Talán tájékozódnia kellene, mielőtt ír. Vagy csak kérdezett?
    Válaszoltam.

  • dakota
    2014 május 12
    8:33 du.
    Daki..Méghogy jól működő mezőgazdaság..Az agráripatod a nyolcvanas évek végére legtöbb helyen még a saját költségeit is alig fedezte.
    A privatizáció nagyobbik, meghatározó fele 91-95 között történt. Ennek része volt a kárpótlási jegyekkel történő manipuláció.
    A folyamatról,- meg az időpontokról- itt ragadhat rád valami:

    https://szie.hu//file/tti/archivum/Herbst_Arpad_ertekezes.pdf

  • nagy andras
    2014 május 12
    3:01 du.

    Tisztelt nagy andras! Hát ez a jelenet tényleg nagyon durva! Nem láttam még mert évek óta nem nézem a magyar focit, de ilyen a világon nincs! A védő még a látszatra sem ad, hogy nem akar a tizenhatoson belül játékba avatkozni, nehogy elrontsa a gólhelyzetet az ellenfél. Sétálgat, dumcsizik, épp csak a mobilját nem veszi elő, miközben az ellenfél épp gólt rúg. És a riporternek ez fel sem tűnik… Ez a magyar foci a világ szégyene, mint az is, hogy ezek az ocsmány, őrült seggfejek erre herdálnak el milliárdokat. És maximálisan igaz, ha egy felelős kormány valóban az ország jövőjét tartaná szem előtt a vízgazdálkodásra költené a legtöbb pénzt aminek, figyelembe véve az ország környezeti adottságait, sőt a globális környezeti változásokat, a létező legfontosabb programnak kellene lennie!

  • dakota
    2014 május 12
    8:33 du.

    „Kik is árusították ki, tették tönkre a jól működő mezőgazdaságot, élelmiszeripart, cukorgyártást, stb.”

    Mesélj dakota, szerinted kik!? Roppant kíváncsi vagyok, szerinted kik voltak akik a rendszerváltás utáni első intézkedéssel szétverték az addig valóban világszínvonalú mezőgazdaságot! Tényleg szívesen hallanám a te szádból, nevesítsd már kik azok akik az utóbbi években, a helyben dolgozó parasztcsaládok tízezreinek földjeit -megyényi mennyiségben- az átláthatatlan és ellenőrizhetetlen pályázati rendszerrel a gázszerelő, a műkörmös, az építési vállalkozó haverok kezére juttatták, akik sokszor meg sem művelik a földet, csak felmarkolják a uniós támogatásokat két szabadságharc között… Mesélj kik szántották be a húsz éve európai normák szerint gazdálkodó kishantosi biotangazdaság tízmilliós értékű gabonáját csak, hogy ezzel is rúgjanak egyet rajtuk?! Mesélj kik találták ki, azt az égbekiáltó faszságot, hogy a jól bevált, jól tejelő fajták helyett csak a magyar szürke kaphat kiemelt állami támogatást mert az nemzeti, bár már Rákóczi idejében is gyakorlatilag csak igavonásra használták mert tejet alig ad, a húsa meg eladhatatlan minőségű, csak apró húsnak jó! De legalább nemzeti! Európa egyik legjobb természeti adottságával rendelkezünk az állattartáshoz de importra szorulunk marhából is, sertésből is mert a kibaszott jobber gazdáidnak nem számít az ésszerűség, a vidéki népesség élete, a biztosabb jövő, semmi csak hogy mindenre odabaszhassák, ez nemzeti mert a sok kibaszottul primitív birka erre kezd el büszkén és ütemesen tapsolni! Óriás idióták vagytok, csak szólok!

  • Pesti Gúnár

    Osszián: „megtanulhatná a zseniális Orbántól, hogyan kell 45 százalékos szavazati arányból kétharmados parlamenti többséget varázsolni”: ez a truváj voltaképpen még Dr. Anttall József nevéhez fűződik, akinek sikerült egy olyan választási rendszert kiagyalnia, amelyik egyesíti magában a német és a brit rendszer összes hátrányát. Orbán legfeljebb csak finomított rajta itt-ott.

  • gizda gerszon

    Dakota Kérdezd meg a Ant Józsit meg a vityát 🙂 🙂

  • „Kik is árusították ki, tették tönkre a jól működő mezőgazdaságot, élelmiszeripart, cukorgyártást, stb., ille?”

    Ille is biztosan tudja, de én is felvilágosíthatlak: az Antall kormány tette tönkre a jól működő mezőgazdaságot a kárpótlással, ők szüntették meg Mo-n az ipari termelés jó részét, összesen mintegy másfél millió embert lökve az utcára.

    Az Antall kormány pediglen állt: MDF, Kisgazdapárt, Kereszténydemokrata Néppárt-ból.

    (Szegeden szinte minden gyárat bezártak egyik napról a másikra. A konzervgyárat is – 1990-ben).

  • Dakota!!! Kérdezd már meg Kaya Ibrahimot vagy Joszif Tot-ot
    milyen ára van egy állami gazdaságnak az Orbán kormány ügyködése alatt.-

  • Tisztelt fuser!

    Ha eltekintünk minden egyébtől, ideértve a bundát, a gyalázatos színvonalat, a lelátói huliganizmust, a totális nemzetközi eredménytelenséget, amit mára olyan meccsek jeleznek, mint a börleszkbe illő gólok minden idők leggyengébb román válogatottjától, az U21 döntetlene a jónevű Gibraltárral, vagy kupacsapataink kizúgása a mordori másodosztály félamatőr csapatai ellen, még mindig ott marad a tény: stadionokat a világ többi részén NÉZŐKNEK szoktak építeni.

    (Hogy stílusban maradjak: komoly összegben fogadnék rá a Tippmixen, hogy az NB1 meccseinek minimum fele Tippmix. :D)

    Ja, itt még egy gyöngyszem, hogy már régen a béka picsája alatt vagyunk:
    http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CEQQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.nb1.hu%2Fhirek%2Fujpest-vaduz-0-4-van-e-meg-lejjebb&ei=bjpyU5z3LujEyQPBzYHIBg&usg=AFQjCNHF0rKWpUb8TQnTUxeER1jobjwF4g&bvm=bv.66330100,d.bGQ&cad=rja

  • gyuri10: lehet. akkora itt a tömeg 🙂 bocs. ami furi10-et illeti, eddig még nem vétett a modem ellen. hogy hülye? na és? mindenkinek joga van annak lenni 🙂

  • dakota: antallék, picinyem. az volt ám az igazi privatizáció!

  • Tényleg nem akarom végképp a magyarfoci felé elvinni a posztot, de ha valahol, hát nálunk aztán elmondható, hogy a foci cseppben mutatja az egész tengert:

    http://www.origo.hu/sport/focivilag/20140423-a-bundazas-megallithatatlan-megoli-a-labdarugast.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec

    Erre nem állami pénzt kell költeni, hanem az egészet beszántani, és sóval behinteni.

    És még valami:
    „Ezekből az emberekből aztán jobb híján edzők lettek, már akiket nem elégített ki a gebines lét. Rákosi Gyulából, a Fradi legendás csatárából is edző lett. Ő volt a vezetőedzője annak a Fradinak, amelyik 1989. november 1-jén a Fradi-stadion betiltása miatt Szegeden játszott UEFA-kupameccset az Admira Wacker ellen. Történetesen pontosan emlékszem, mit csináltam 1989. október 31-én, a meccs előtti estén. A Tisza Lajos körúti (akkor még Lenin körút) Sörpatikában ültem a barátaimmal, amikor a pulthoz mellém állt egy Pintér Attila nevű Fradi-játékos több csapattársával együtt. Vodkát ittak azon az éjszakán, mert, mint mondták, az nem hangos. Másnap az Admira 1-0-ra verte a gyönge, helyzetig se jutó Fradit 20 ezer ember előtt.

    Pintér ma a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Hát, valahogy így szocializálódik együtt Rákosi Gyula, Pintér Attila és Dzsudzsák Balázs, így él tovább a mában a hatvanas évek Magyarországa, és ezért tettem le arról, hogy itt valaha is lesz futball.”
    http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CD4QFjAC&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Ffutball%2F2014%2F04%2F24%2Fezert_nem_lesz_soha_magyar_futball%2F&ei=7lhyU4y3LcfmywP6wIDoBQ&usg=AFQjCNE0HcvDUehs5cXs4mkBkZ7FptH4nw&bvm=bv.66330100,d.bGQ&cad=rja

  • nagy andras
    2014 május 13
    11:32 de.

    Köszi a linket Andras! Nagyon tanulságos, vagy inkább helyesebb lenne azt mondani, több mint szánalmas ez sajnos!

  • Igen, a magyar foci szimbólum, még egyet így a végére: Az Illés Béla Labdarúgó Akadémián a „védekezés alapjait” Kuttor Attila oktatja. Illésről akadémiát elnevezni eleve necces, de ami végképp kafkai értelemben vett trollkodásba tolja az egészet, az Kuttor. Mit kell tudni Kuttorról? Nyilván semmit, illetve egyvalamit mégis.

    A magyar futball történetében ő szerezte a legtöbb öngólt.

  • A teljes foglalkoztatottságot Orbán igen hamar megvalósítja azáltal, hogy akiknek nem jutott munka azok hamarosan éhen halnak vagy kivándorolnak és csak azok maradnak akiknek van munkájuk, és Voila teljes a foglalkoztatottság. Mindent ilyen zseniálisan old meg.

    Valakinek nem tetszik? Na és akkor mi van?
    http://www.hirarena.com/_user/image/aprilis/orban-pofat-vag-qpr.jpg

  • Georgina Bojana

    Kedves István, mint a többi, ez is igaz írás!
    Kedves Richard! Véleményed osztom. Jobban teljesítünk! – ezt tűzi a százlójára Kisköpcös. Az igazság az, hogy a statisztikát meghamisítják. Akinek bármi okból felmondanak, megszűnik a munkahelye, az 3 hónapig kapja az ellátást, utána menjen akárhová. Ami a legszomrúbb, évek óta valóban fogyatékos embereket 2 évenként beráncigálják, hogy meggyógyult-e? Más nem is történik ilyenkor, csak az, hogy
    a még rosszabb állapotban lévőt, jobb állapotúnak „ítélnek” meg. Igen, ez felér egy „halálos ítélettel”. Lecsipkednek a százalékából, aki eddig 80 volt, hiába elérte a 100-at, a felülvizsgálaton rendre kisebb mértéket írnak be.
    De most egy ismerősömmel nagyon kibabráltak. Áprilisban lejárt a „mandátum”, tehát a 2 év. „Behívót” nem kapott. Most valóban fogyatékosan „rohangál” állapota szerint a fűhöz meg a fához.
    Ellátást nem kap, mivel lejárt a lejárt…
    Senki nem tud semmit, mármint azt, hogy mi is légyen az ő sorsa a továbbiakban?!
    Szép?
    Megtörténik, de azért jobban teljesítünk!
    Szégyen. Annak aki ezt kiabálja és el is hiszi!

  • Georgina Bojana
    2014 május 15
    12:26 du: Kedves Bojana,ez a trend ha eddig nem vetted volna észre. A lényeg,hogy aki nem adózik (MN,nyugger,rokkant,netán hosszan beteg),az dögöljön meg,így több pénz marad a kasszában,ami ugye kell a csókosoknak. Csak egy példa: áprilisban jelentkeztem egy vizsgálatra,és július 19.-ére kaptam időpontot. Kiderült,hogy heti 1 alkalommal jön haza a szakorvos,ezért ilyen hosszú a várólista. Addig vagy meggyógyulok,vagy elpatkolok,ha pedig mindezek ellenére mégis beteg maradok csak akkor költenek rám,hiszen mint nyugger, visszataszító módon én csak viszem a pénzt.

  • Ille,
    az egység sok szempontból értelmezhető. Kétszer nagy többséggel megválasztották a FIDESZ-KDNP-t, ez felfogható egyfajta egységes véleménynek. Egységesebbnak mint a legtöbb európai országban. Egységesnek úgy is felfogható, hogy a nagy többség második választás óta már nem kér a levitézlett „álbaloldalból” s elképzeléseiből.
    Az pedig egyenesen marhaság, hogy a már majdnem sikeres konszolidációt Orbán megakadályozta. Gyurcsány, a puccsista (D-209 puccsolásával került hatalomra), idő kitelte előtt kellett, hogy lemondjon, annyira ócskán kormányzott, libás Bajnai nagy nehezen, IMF hitellel kihúzta államcsőd nélkül 2010-ig, az ál-„baloldal” így 2002-2010 között 53%-ról 80%-ra emelte az államadósságot. Ez magának konszolidáció? Az emberek nem kiköpték, eltaposták, lealázták a „baloldalt” 2010-ben. Annyira elegük volt belőle. 2014-ben (pedig egy regnáló kormány mindig amortizálódik) még mindig óriási fölénnyel nem kértek a megújulni képtelen egymással acsarkódó, elhasznált, baloldali figurákból.
    Az újságírók pedig azt írnak, amit akarnak, mégha maga mást is állít. Nézze csak meg azt a sok acsarkodó zöldséget (tisztelet a ritka kivételnek), amit az Index, Origó, Magyar Narancs, NOL, Népszava stb. összehord.
    A GDP szépen megy felfele, a jegybanki kamat, s vele a hitelkamatok lefele, a CDS lent, előnyös a családi adózás, a cigányok lassan szoksák a munkát, tán a demográfiai mutatók is pozitív mozdulnak.
    Budapest, s az ország szépül. Az emeberek jobban élnek, a középosztály szélesedik. Még nyolc ilyen év – van rá esély, s megfordíthatatlanul megyünk előre.
    Szóval lehet ezt másképpen is.

  • enterprise: aha. az emberek jobban élnek. meg a nagy többség. hát persze. jó kis fideszes propagandaduma 😀
    az a hülye magyar meg beszopja, pedig egy csöppet más a helyzet: http://index.hu/gazdasag/2014/05/18/hig/
    persze, mint tudjuk, az index hazudik.

  • Pesti Gúnár

    „libás Bajnai nagy nehezen, IMF hitellel kihúzta államcsőd nélkül 2010-ig, az ál-”baloldal” így 2002-2010 között 53%-ról 80%-ra emelte az államadósságot”.

    Orbánnak viszont sikerült, a nyugdíjvagyon elkommunizálása mellett, történelmi csúcsra, 84,6%-ra tornáznia az államadósságot. Ezt éppen Matolcsy MNB-je jelentette be ma hajnalban.