Soli deo gloria! Miniszterelnöki eskütétel egy kis kampánnyal fűszerezve

2014 május 13 12:05 de.80 hozzászólás

Alig egy órára ült össze szombaton az Országgyűlés, hogy harmadszor is miniszterelnökké válassza Orbán Viktort. Miután Kövér László megnyitotta az ülést, minden pillanatokon belül megtörtént. A 130:57-es végeredményt hozó nyomógombos választás után a régi-új miniszterelnök le is tette esküjét.

Tisztelet.

Tisztelet.

Az alapkérdések eldőltek és a kormánypolitikája a nemzeti együttműködés mondta újraválasztása után a Parlamentben Orbán Viktor! A Miniszterelnök szerint a második megerősítés után nem vita az alaptörvény, a munkaalapú gazdaság, valamint a nemzetegyesítés politikája sem. Hozzátette, hogy a jobb és a baloldali szélsőségek ellen is küzdeni fog a következő négy évben. Elmondta, hogy április 6-án az emberek demokratikus úton döntöttek a jövőjükről. A régi-új államfő hangsúlyozta az új kormány a nemzet egészét szolgálja majd: „A most megalakult kormányom bár 2/3 alapon többségben áll mindig a háromharmadot, vagyis minden magyart képviselek majd! Minden magyar szolgálatára törekszek majd” – fejtette ki Orbán beszédében. Véleménye szerint a választópolgárok április 6-án lezárták a meddő vitákat, éppen ezért többet nem lehet vita tárgya az alaptörvény, a munka alapú gazdaság és a magyarságot egyesítő politika! Orbán Viktor hangsúlyozta az következő kormányzási ciklusban nagy erővel küzdeni fog a szélsőséges erők ellen, érkezzenek azok akár jobb akár baloldalról! Veszélyesnek tartja azt a politikát ami Magyarországot az Amerikai Egyesült Államok oltárán akarja feláldozni, ahogy elítéli azt a politikai hozzáállást is amely kivezeti az országot az Európai Unióból! A régi-új Miniszterelnök beszédében elmondta, hogy a magyar választók, akik a kormányra voksoltak magas gátakat húztak, így a vízállás akármelyik oldalról is jöjjön, és akármekkora is legyen, ezek a gátak megrendíthetetlenek, lerombolhatatlanok!

Külön kitért a politikus arra is, hogy Magyarország az Európai Unió, valamint a NATO része, ám ezekben a szövetségekben tagok vagyunk, nem pedig túszok. ” Senki nem várhatja el tőlünk, hogy tökfilkónak tettessük magunkat, akiknek nincsen egyetlen épkézláb gondolata sem arról, hogy mit kellene tennünk! A mi Európa politikánkat a tisztánlátás, a nyílt párbeszéd jellemzi majd! „

Végezetül Orbán Viktor Kormányfő hangsúlyozta, hogy ő jó miniszterelnök szeretne lenni egy bátor, leleményes, iparkodó nemzetnek! ” Azt kérem a Jóistentől, ha már idáig elhozott, sasszárnyon hordozott, most megfeleljek a rám nehezedő elvárásnak és felelősségnek . „Soli deo gloria”, egyedül Istené a dicsőség – zárta miniszterelnöki felszólalását az Országház falai között Orbán Viktor.

A Miniszterelnök beszédét vastaps fogadta a FIDESZ-KDNP frakció részéről, a Jobbik frakciója végig hallgatta ugyan, de nevetségesen jegyezték meg, hogy e beszéd alapján arra következtetnek, hogy akár a Jobbik pártelnöki székét is megpályázza Orbán Viktor! Vona Gábor a sajtónak úgy fogalmazott: „ Úgy tartjuk Orbán Viktort, mint aki gyakran szeret jobbikosként megszólalni, de mindig szocialista módjára cselekszik! ”

Orbánért rajonganak.

Orbánért rajonganak.

A Demokratikus Koalíció eleve nem vett részt a Miniszterelnök megválasztásának ceremóniáján, a Magyar Szocialista Párt frakciója csak a NEM gomb megnyomásának erejéig tette tiszteletét a neves eseményen! A nyomógombos szavazás után testületileg elhagyták a parlamenti patkót!

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a szocialista frakció jelenlétében közölte újságírókkal: nemmel voksoltak, majd a kormányfő beszéde előtt kivonultak az ülésteremből, mert nem segédkeznek abban, hogy a parlament egy pártrendezvény díszlete legyen. Kifogásolta, hogy Orbán felszólalására még csak nem is reagálhat az ellenzék. A szocialista pártelnök Orbán 1990-es szavait idézte, miszerint egy kormány megválasztásához szükség van programjának ismeretére.

Orbán Viktor a parlamenti beszédében – ami a kormányprogramot illeti -, azt kérte „ Folytassuk együtt!”. Folytatja a konzultáció politikáját is. „A kormányzati felelősséget sohasem hárítottam át, és ezután sem helyezem más vállára. Mi hordozzuk el. Ez szükségessé teszi, hogy meghallgassuk az embereket, szükség van a hangjukra és véleményükre. Másfél éve az ország legfiatalabb választott miniszterelnöke lehettem, de nem vagyok már olyan fiatal, hogy mindenre tudjam a választ „ – fogalmazott.A miniszterelnök az elmúlt négy éves kormányzásáról azt mondta, 2010-ben úgy döntöttek, hogy szakítanak a húsz évig uralkodó liberális társadalomfelfogással, elvekkel és módszerekkel.

Rogán Antal a FIDESZ-KDNP frakcióvezetője a Hír Televízió P8 című műsorában a MSZP kivonulását gyermeteg viselkedésnek nevezte. Szerinte tisztességtelen volt a frakció részéről, hogy nem hallgatták meg Orbán Viktor eskütételét, valamint nem gratuláltak neki. Elmondta, hogy annak idején nekik sem volt kellemes ellenzékből hallgatni Gyurcsány Ferenc eskütételét, viszont ezt kívánta meg a tisztelet.

A beiktatási, eskütételi ceremóniának egyetlen meglepetése volt amiről szót kell ejtenünk! A gratulációk közepette az Együtt-PM képviselőnője Szabó Timea jelent meg váratlanul a Miniszterelnök előtt, aki nem jókívánságait akarta kifejezni, hanem ajándékot adott Orbán Viktornak, méghozzá egy az Európai Unió zászlóját felkérve az elnököt, hogy a magyar, valamint a székely zászlók mellé helyezze el azt, amennyiben nem Európa ellenesek nézetei. A politikusasszony elmondása szerint szemmel láthatólag meglepődött Orbán Viktor, átvette az ajándékot és csak annyit mondott „Kezét csókolom!” – Timea kézcsókot is kapott a Miniszterelnöktől.

ORBÁN VIKTOR ÜZENI

Orbán Viktor harmadik kormányfői eskütételét követően a Kossuth téren tartott tömegrendezvényt a Fidesz-KDNP pártszövetség. Bár úgy hirdették, ez a demokrácia ünnepe lesz, inkább a két formáció EP-választási nagygyűlése volt a májusi kampány erősítésére. Fogalmazhatnék úgy is, hogy Orbán Viktor megfújta a harci kürtöt! Ébresztőre szólította fel a Kossuth téren összegyűlt híveit, akiknek felhívta a a figyelmét, hogy a bukott baloldal ismét kész arra, hogy hazugságokat terjesszen Magyarországról! Meg kell üzenni Brüsszelnek, hogy tiszteletet a magyaroknak, többek között ezt hangsúlyozta a rendezvény fő szónokaként kivonuló Miniszterelnök, a kampányrendezvénnyé alakult nagygyűlésen.

A politikus úgy véli, hogy sokáig azt akarták elhitetni, hogy nekik semmi nem sikerülhet, de az elmúlt négy évben csodák történtek az országban, szavait idézve „ valóban forradalom történt az országban. Ez a forradalom nem az utcákon és nem a tereken ment végbe, hanem a lelkekben! Nem karddal és nem vérrel, hanem szívvel és hittel írták! Létrejött egy lelki egyetértés a magyarok határon innen és túli sőt bal és jobb oldali emberek között. Hinni kezdtünk önmagunkban és egymásban! Összeadtuk az erőinket és megmozdítottuk a megmozdíthatatlannak látszó kősziklákat!” A Miniszterelnök kijelentette Magyarország előtt egy nagy ívű korszak körvonalazódik ki! Magyarország csillaga feljövőben van, de ebből csak akkor lesz valami, akkor válik valósággá, ha megvívjuk a csatákat! Hozzátette újra csatába kell menni, ébresztőt kell fújni minden embernek, hisz két hét múlva itt van az Európai Parlamenti választás, ahol meg kell küzdeni azokkal, akik ma veszélyt jelentenek Magyarországra! „Kiknek nem sikerült elgáncsolni Magyarország fejlődését és megújítását, azok most Brüsszelben próbálják ugyanúgy ahogy ezt eddig tették! Ne feledjük a bukott baloldal mindig kész arra, hogy Magyarország ellen uszítsa az újságírókat, az Uniós intézményeket, a bankokat, a kartereket és a multikat! Készek arra, hogy Tavares jelentéseket írjanak, és hazugságokat terjesszenek Magyarországról!” A kormányfő nyomatékosította azokra sincsen szükség, akik az Unió ellen vannak! A Miniszterelnök szerint olyan képviselők kellenek, akik tudják mit akarnak a magyarok, alázattal szolgálják a hazájukat, és megüzeni Brüsszelnek, hogy: Tisztelet a magyaroknak!

Az estet egy zárt körű elit lakoma zárta díszvendégekkel a sajtó teljes elzárásával!

Nagyon szerettem volna megtudni a Magyar Szocialista Párt véleményét az Orbán Viktor Miniszterelnök beszédeivel kapcsolatosan, de sajnos közleményt még nem adtak ki, és nem értük el a párt vezetőségét! Remélem, hogy a napokban reagálni tudunk a társskorpió, valamint a bukott baloldal jelzőkre egyaránt!

Kovács Szidónia

80 hozzászólás

  • Lélfai Szilárd

    „Az estet egy zárt körű elit lakoma zárta díszvendégekkel a sajtó teljes elzárásával!”

    És ez a legfájóbb az egészben!

  • Kovács Szidónia
    Ne haragudj, hogy szóváteszem, de a latin nem a fő erősséged, tudhassázol Vergilius nyelvével. Irásod cime helyesen: Soli deo gloria !

  • Pesti Gúnár

    Már bocsánat, hogy a csapos közbeszól: a Deus dativusa Deo, tehát helyesen: Soli Deo gloria.
    Nem kérünk az efféle nyelvtani reformokból.

  • gizda gerszon

    Ó te szerencsétlen klott gatyás tubi mi a rosseb rajzolódik ki a bukásod az nagy ívű lészen :
    Volt már a történelemben aki Istennek hitte magát ,de még csak egy testrészének sem volt jó 🙂
    Különben is aki a Magyar Köztársaságra és annak alkotmányára tett esküt és azt Tudatosan megszegte be üzengessen .

  • Szerintem nem tettetjük magunkat tökfilkónak. Nem tudom mit szavaztak meg a magyarok, de az biztos, hogy nekem nincs helyem az országban. Ez van.

  • Kovács Szidónia

    SOLI DEO GLORIA – A CÍMET JAVÍTJUK

  • Christopher Adam

    Kösz szépen, Iván – egy kis elirás volt. Javitottuk.

  • Kovács Szidónia

    Köszönöm Chris 🙂

  • Kovács Szidónia

    Pesti és Iván elnézéseteket kérem elírás volt 😉 megesik hogy az ember elesik – ha dolgozik no

    LAKOMA érdekessége, hogy a legolcsóbb menü is 35 000 forintba kerül, az étterem meg testőrséggel úgy körül volt véve, mintha maga -Erzsébet királynő lett volna a díszvendég….

  • Naem „rajongunk” Orbánért,mind a kép alatt olvasható,csak értékeljük azt a munkát ami ami igazi ellenségünk a liberalizmus,azok politikai megfelelői, ellen TESZ,és magyar hagyományaink mentaltásunknak megfelelöen TISZTELETBEN tartja azt!

    Nem akar „szemlléletet” változtatni,nem ö akar dirigálni,hanem UGY FÜTYÜL A HOGY A NÉP TÁNCOLNI AKAR.Ez a titka.
    Politiológusok egszer rájönnek majd ot belpesti fészkeikben:Orbánban anép többsége sajátmagára ismert rá,EZÉRT AKKOR IS RÁ FOG SZAVAZNI EGYKOR,MIKOR SEMMI OKA NEM LESZ RÁ.

  • kiss pál: Jól megfogtad a bajt. Nem az a baj, hogy Orbán ilyen. Azt kibírná az ország. Hiszen valahol elvegetálna egy munkahelyen és annyi. A baj az, hogy a „nép többsége” magára ismer benne. Ezt a tragédiát már egyetlen ország nem bírná ki. Magyarország sem fogja. Az nem mentség, hogy vidékiek. Attól még lehet gondolkodni. A magyar mentalitást ha részleteznéd, amit tiszteletben kell tartani? Érdekelne.

  • kiss pál
    2014 május 13
    9:31 de.

    kiss! Ha már ennyire oda vagy a magyar hagyományokért, majd egyszer tanulj meg helyesen írni magyarul, mert egyenlőre csak az világos az ide öklendezett katyvaszodból, hogy egy rém műveletlen, írni is csak elemi hibákkal tudó suttyó vagy.
    A te igazi ellenséged ez a sok betű amivel oly keservesen, és oly kevés sikerrel birkózol! Tökfilkó!

  • Kovács Szidónia

    https://www.youtube.com/watch?v=8ALKq4tVuUQ

    Érdemes megnézni….- tanulságos ….
    Csak egy annyit tőlem hogy NO COMMENT

  • Chris,
    multas gratias ! -iván-

  • Pesti Gúnár: Az „i” és az „o” egymás mellett üldögél. Könnyű melléütni. Aki tud latinul tudja miről van szó, aki nem annak meg úgy is mindegy. A világ megy tovább, nem dőlt össze!

  • kiss pál és egyéb viktor imádók:
    Egy bizonyos, a szavazó magyar emberek egy része, kisegítve a kubatov szavazatokkal és a teljesen jogtalan, torz fidesz szavazati rendszerrel segítve újra választotta imádott diktátorát. Ezek az emberek sikeresen meg lettek győzve, hogy fölösleges gondolkodniuk, magukévá tették a demagóg szólamokat, amiket meg sem lehet magyarázni, bizonyíték sincs rájuk, mert 100%-ban hazugságok.
    Egy példa: „munkaalapú társadalom” – senki sem kért meg senkit, hogy nevezzen meg a nagyokos egyetlen társadalmat, amelyik nem volt, van és lesz munka alapú. Ezt a hazug, demagóg kifejezést egy olyan focibuzi MINIszterelnök harsogja, aki életében nem dolgozott egyetlen percet sem olyan munkakőrben, ahol bármi lett volna készítve, előállítva, amit fel lehet mutatni hasznosnak, ami megmarad, vagy fel lehet használni.
    A stadions viktor a morális és anyagi korrupció világbajnokaként maga köré gyűjtötte hasonszőrű iskolatársait és azok barátjait, rokonait és a demokratikus, becsületes értékrendszer nélküli emberek nacionalista érzelmeire, jellembeli hiányosságukra és vak hitükre alapozva megragadta a hatalmat, amit szervezetten a demokrácia és jogállam megszüntetésével egy totális, fasiszta ideológiát utánzó magánhercegséggé alakított át. Emellett, fizetett békemenetekkel tovább butítja imádóit, akiket a legaljasabb, korrupt, bűnöző barátai vezetnek. Ahol ugyanis az emberek a kormány MELLETT „tüntetnek” az garantáltan csak diktatúra lehet. Magyarország teljes lez
    üllése a béka segge alá viszont csak azért történhetett meg, mert a jóérzésű, becsületes emberek, magukat kisebbségnek gondolva feladták a harcot, emellett meg lettek félemlítve, ki lettek rekesztve és a társadalom margójára lettek kényszerítve. A cenzúrával korlátozott ellenzéki sajtó és a kizárólag torz hazugságokat közlő állami média miatt az ellenzék hangja a vidéken egyáltalán nem is hallható. Ahol egy Szaniszló Ferenc TV műsorban oszthatja „bölcsességeit”, ott az emberek jelentős része előítéletekkel van teli, primitív és teljesen tudatlan. Szerintem sok évnek kell eltelni, mire az elégedetlenség Magyarországon is polgárháborút idézhet elő és valaki új kerülhet hatalomra. Polgárháború könnyen lehet, mert diktátorokat soha, sehol a történelem folyamán nem szavazással távolította el a nép. Arra viszont nincs garancia, hogy az új hatalom jobb lesz, mint az előzők, vagy a mostani. „Minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyenre képes.”.

  • na, akkor nézzük a másik színjátékát, mi szerint a magyar akácosok megkímélését kérvényezte barrosonál.

    A Kormány 125/2012. (VI. 26.) Korm. rendelete
    a fás szárú növények védelmérõl szóló 346/2008. (XII. 30.) Korm. rendelet módosításáról.
    konkrétan ebben tiltotta be orbán a fehér akác (Robinia pseudoacacia) szaporítását és újraültetését 2012-ben.
    mivel a közlönyben is megjelent, az bizony, nem kamu.

    szóval, miről is beszélünk?

  • a beszédről:
    „Nem irányult senki ellen, nem keltett gyűlöletet, nem fenyegetett meg egyetlen társadalmi réteget vagy csoportosulást, nem tagadta meg népét és nemzetét, nem volt Európa-ellenes. A beszéd mindenkihez és mindenkiről szólt. Szólt az egység szépségéről, a nemzeti összefogásról, a közös munkáról, az előttünk álló feladatokról, az ország megvédéséről, megmentéséről, az elérhető szép közös jövőről. A beszéd, közös szenvedélyünkről Magyarországról szólt.” – így foglalt össze UFO-járta Kereszt-papi lapja főszerkije Őfenesége „deáki és/vagy akár kossuthi beszédét, mely magyarázó, érvelő, békítő, lelkesítő, mozgósító”. S mely „politikai összegzését tekintve csak Winston Churchill fultoni beszédéhez hasonlítható”
    (Róna Gyuri gyűjtése)
    stefkának éppenhogy csak szaros lett a nyelve…

  • Pesti Gúnár

    Szidi: quandoque bonus dormitat Homerus! 😉

  • Pesti Gúnár

    „Szólt az egység szépségéről, a nemzeti összefogásról, a közös munkáról” &c., &c. Ha még rímelt volna, és minden szó k betűvel kezdődött volna, akkor akár kiberotikus vers is válhatott volna belőle.

  • Pesti Gúnár

    llanfair: szerintem amit Szidi tett, hogy leírta, hogy „elnézést, elszúrtam, kijavítottam, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa” ez nekem a lovagiasság szabályai szerint tökéletesen elég, napirendre lehet térni az ügy fölött; fölösleges még ideológiákat is gyártani hozzá. Mindenk tévedhet, egyszer még én is tiszta véletlenül „Szent Orbán tér” helyett „Törpe utcá”-t írtam.

  • Pesti Gúnár: Ez ideológia gyártás? Mit nem mondsz. Akkor csak nálam van egymás mellett a két betű? A hozzászólásod utolsó mondata Szidi felé, nem tűnt lovagiasnak. De már rég napirendre tértem volna, ha nem oktatsz ki. További szép napot.

  • Nos úgy alakult,hogy a Fidesz ismét győzött,Orbánt megválasztottál,letette az esküt és utána a saját kontójára
    meghívta azokat akiket akart!Kinek mi köze hozzá?Semmi!
    Gyurcsány illetve Bajnai is gondolom megtette ugyanezt és akkor sem néztek bele a tányérjukba az újság írók,senki nem
    kifogásolta.Ez van tudomásul kellene venni!

  • Lélfai Szilárd

    Ille István
    „A Kormány 125/2012. (VI. 26.) Korm. rendelete
    a fás szárú növények védelmérõl szóló 346/2008. (XII. 30.) Korm. rendelet módosításáról.
    konkrétan ebben tiltotta be orbán a fehér akác (Robinia pseudoacacia) szaporítását és újraültetését 2012-ben.
    mivel a közlönyben is megjelent, az bizony, nem kamu.

    szóval, miről is beszélünk?”

    Jogos a kérdés! Nem elég olvasni, érteni is kellene! Értelmezni és nem félreértelmezni! 2008-ban nem Orbán volt az illetékes! 🙂

  • marcsi: saját kontójára, mi? ráadásul még TIP-et is adott 😛 az pedig, hogy mit gondol gyurcsány és bajnai „beiktatási vacsorájáról”, minden kötözködés nélkül mondom, meglehetősen alap nélküli.

  • lélfai: egyetértek. valóban érteni kell, bár magának ez érezhetően értelmezhetetlen jogi szöveg. a 2012-es kormányrendelet a tiltó rendelet.
    keresse ki a törvénytárból, de akár a magyar közlönyből, és olvassa el, bár kétlem, hogy megértené.
    mivel én rendkívül segítőkész vagyok a lassúbb felfogásuak esetében, ide másolom magának a lényeget:
    (3) Fás szárú növény pótlása nem történhet az 1. mellékletben felsorolt fajok egyedeivel.”

    (2) A Korm. rendelet 2. §-a a következõ (4) bekezdéssel egészül ki:

    „(4) Ha a pótlás az 1. mellékletben szereplõ inváziós fás szárú növény kivételként meghatározott kertészeti változataival történik, az ingatlan

    tulajdonosa, vagyonkezelõje, vagy az ingatlanon lévõ fás szárú növényekkel bármely jogviszony alapján rendelkezni jogosult használója (a továbbiakban együtt: használó) köteles gondoskodni a fás szárú növény továbbterjedésének megakadályozása érdekében az újulat eltávolításáról.”
    „1. melléklet a 346/2008. (XII. 30.) Korm. rendelethez

    Inváziós fajú fás szárú növények

    Magyar név Tudományos név

    fehér akác* Robinia pseudoacacia

    szóljon, ha valamelyik szót nem értette 😛

  • Ille!
    Azért mert magát nem hívta meg se Gyurcsány,se Bajnai a
    vacsorára….(mint prominens személyt…)még lehetett ugye?akkor ők(Gyurcsányék) is örültek és joguk volt hozzá,mint minden győztesnek!Ezt politikai hovatartozás nélkül mondom!Különben Gyurcsány több esetben(a közelmúltban is!!!)lefoglalt éttermet illetőleg nyilvános helyet némi összejövetelre….ezt a TV-ben közölték is egyenes adásban!
    Több csatornán is közölték a hírekben,hogy saját pénzből fizette!Ha maga szerint ez nem így van akkor sem adósították el az országot,az MSZP adósságáról,meg már ne is beszéljünk,meg az SZDSZ ingatlancsalásáról,mert az már
    ennek a cikknek nem témája,de bizony valóság és nagyságrendi különbségek vannak,az előbbit az MSZP el is ismerte,az utóbbi pedig bírósági ügy…..

  • A saját pénzből fizetést természetesen Orbánra értettem!!
    (Helyesbítés)

  • marcsi: ha javasolhatom, hagyjon fel a feltételezésekkel, közöljön konkrétumokat, soroljon dokumentálható tényeket. a tv-csatornák -remélem, ezt belátja – nem eklatáns hírforrások. az egyenes adás pedig azt jelentené, hogy ott volt a híradó stábja, amikor orbán előhúzta a pénztárcáját. de nem volt ott.
    éntőlem naphosszat adhatja elő kombinációit, attól az még nem lesz valóság. az ország eladósításáról pedig jobb, ha nem beszél, mert azt, biza, orbánék is rendesen elkövették.
    el tudja képzelni, hogy orbán odaint a főpincérnek: fizetek, főúr? jó a fantáziája. a számlát, kedves marcsi, átküldték a miniszterelnöki hivatalba. a saját pénzből történő fizetés csak annyit jelentett, hogy orbán hétfő reggel, amikor a reggeli postával eléje tették, ráírta: kifizethető.
    a jövőt illetően pedig, ha nem képes konkrét bizonyítékok elősorolására, javaslom, írja oda: véleményem szerint. ellenkező esetben bencsics sorsára kerülhet. megcáfolt hazugságai, tényeket tagadó, valóságtól elrugaszkodott kommentjei maguk alá temették, és dicstelenül elhagyta e fórumot.
    igazán nem szeretném, ha magával is ez történne. maga üde színfolt ebben a sivár libsibolsibibsi környezetben (a narancsszín valóban egy üde szín). ha egyszer még a narancsszínű szemüvegét is levenné, és képes lenne meglátni maga körül a való világot, tán még barátok is lehetnénk.
    de nem félek attól, hogy ez bármikor is bekövetkezne…

  • Pesti Gúnár,
    tudod,hogy a Szent Orbán tér és az Istenhegyi út is kiegészítendő lenne valamiképpen a Viktorra vetítve.Mondjuk így: Szent V.Orbán tér,Győző Isten hegyi útja.Érintik egymást, kis fordulóval,kergülővel.

  • Ille!
    Abból amit maga írt,csak az a konkrét,hogy magát sem hívták meg anno.. az hogy Orbán másnap mit csinált,ugye ennek megítélésére
    maga sem kompetens és hiteles!
    Próbálja elviselni az igazságot,ami ugye nem mindig van a maga oldalán és ne állítson olyan dolgokat ,amit nem tud bizonyítani,bár nem is kell…..
    Maga ezen a fórumon valaki…máshol senki,én meg ugyanúgy
    a sajtóból,TV-ből szerzem az értesüléseim!

  • Ja és én is mondhatnám,hogy maga „vörös” szemüvegen nézi a világot,de nem mondom….míg én sem nézek „narancsos” üvegen,meg azok sem akik esetleg másképp gondolkoznak!
    A különbözőséget egy demokráciában el kell viselni és nem
    sértegetni alaptalanul másokat,különösen úgy,hogy maga
    sincs olyan közegben,ahonnan valós tényeket közölhetne!
    Mint írtam minden győztes megünnepli a győzelmét,ezt nevetséges bárkinek is cáfolni!!

  • marcsi: megint kezdi a személyeskedést. a hitelességemet pedig, ha javasolhatom, ne vonja kétségbe, mert ahhoz ugyancsak nincs meg az alapja. tudja, és ismerem a miniszterelnöki hivatal működését, a protokolleseményekét méginkább, maga meg nem.
    a konkrétumot magától vártam, de nyilván való, hogy képtelen ilyesmit előadni.
    egyet áruljon el: miből gondolja, hogy amit maga állít, az igazság?
    egyáltalán, miért védi mindig görcsösen a védhetetlent, és miért próbálja kimosni mások szennyesét?
    marcsi, egyet értsen meg: attól, hogy pimaszkodik velem, nem lesz nagyobb a respektje ezen az oldalon.
    én csak azt kértem magától, hogy tegye oda: véleményem szerint.
    ha nem, marad, ami volt: egy hazug, izgága troll.
    a maga dolga. éntőlem azt fantáziál, amit akar. nekem nem vitapartner.
    amúgy az, hogy én máshol senki lennék, súlyos tévedés. én igenis valaki vagyok! a múltkor is mondja nekem a kedvesem: valaki szedje már be a ruhákat, csepereg az eső! kimentem, beszedtem.
    cáfolja meg, hogy nem vagyok valaki!

  • Kiegészítés:maga is csak a véleményét,sejtelmeit…ellenszenvét közli.
    Ami Bencsicset illetve Figyelőt illeti,hát ő valóban sok igazságot írt,főleg az 56-os események kapcsán amit átélt,meg ő valóban több bizonyítékkal is előállt és íróként
    is megválaszolt,azokkal szemben akik politikai elfogultságból,minden tapasztalat és képzettség nélkül sértegették,annak ellenére,hogy több cikkel kapcsolatban
    nagyon is toleráns és tárgyilagos véleményt nyilvánított!
    Ami a barátságot illeti,sajnos maga már többször is annyira belém és a családomba taposott lelketlenül és alaptalanul,hogy az már nem megy….de a kölcsönös tisztelet melletti érvelés még igen,amiben hiszek!

  • marcsi: éntőlem azt mond, amit akar, és olyan demokráciát mozizik magának, ami magának tetszik.
    kijelentem, maga nem gondolkodik másképpen, maga az, aki helyesen látja a dolgokat, ez egyértelmű. kétségtelen, hogy egyedül maga az, aki ezen a fórumon valós közegben van, és valós tényeket tud közölni. vitathatatlan, hogy egyetlen igazság létezik, az a maga igazsága. nem kétséges, maga bárkiről meg tudja állapítani, hiteles-e, milyen szemüvegen keresztül nézi a világot, és főleg, hány dioptriáson.
    csak egy apróság: senki nem tagadta orbán győzelmi mámorának jogosságát.
    se a hozzászólások, sem a cikk nem erről szólt.
    de kétségtelen, kedves marcsi, hogy nagy hiba lenne mást állítani, mint amit maga mond.
    örömmel tölt el az a tudat, hogy maga semmit sem változott a szanatóriumi kezelése alatt.
    isten hozta a kórteremben!

  • marcsi: bencsics folyamatosan hazudott, de legalábbis sajátságosan értelmezte a történelmet. minden volt, csak nem tárgyilagos. jusztis ellene mondott mindennek, ami a baloldalról jött, és a végén már – gondolom, átmeneti elmezavarában – már horthynak is, orbánnak is alányalt, pedig a kezdet kezdetén állította, hogy nem kedveli a köpcöst. azután valamiért mégis megkedvelte 🙂
    ami pedig a barátságról szóló mondatát illeti, úgy látom, magától ugyancsak távol áll a finom irónia értelmezése 😛
    a tiszteletet, kedves marcsi – ahogy ez idoljára is vonatkozik – nem megkövetelni, hanem kiérdemelni kell.
    attól tartok, maga ennek a halovány árnyékát sem lesz képes ebben az életben kiérdemelni…
    most, engedelmével, kedvenc, fölényes szóhasználatával élek: jobb dolgom is van, meg tartalmasabb szórakozásom, mint hogy ezt az értelmetlen duellumot folytassam magával. fegyvertelennel nem szívesen vívok, nem sportszerű.
    na, pá.

  • Ille!
    A konkrétumokat megírtam,pimaszkodni meg nem én szoktam…..,csak
    a hiteles hír- források,meg a saját tapasztalataim alapján ha
    úgy tetszik….megírom a véleményem!
    Na mára búcsúzom,bízva abban,hogy nem értékeli túl magát(én sem teszem)és szabadon leírhatom a gondolataim,mint más szintén ellenzéki fórumon,ahol többen is megteszik rendszeresen,retorzió nélkül!Ugye attól fórum a fórum,hogy a
    különböző felfogású emberek kulturáltan véleményt cserélhetnek(nem csak az azonos nézetűek,mert az összejövetel….)

  • Kerülik a leveleink egymást,de azt megállapítottam,hogy
    nem tudja megtagadni magát…..
    Jó éjszakát!

  • Dugulj már el Marcsi!

  • Egész másképp kezdődik a nap egy ilyen frissítő pengeváltást olvasva! A témához ugyan nem sok köze van,de a lényeg,hogy mosolyt csalt az arcomra.Azt én sem tudnám eldönteni,hogy a kedves vezető hogy rendezte a számlát,de van több teóriám is:
    a legvalószerűbb,hogy kifizette és tízszer annyit lopott azóta,de az Ille által vázolt módozat is közel áll a bevett szokásokhoz.
    Marcsi: A TV a hiteles források sorában szerintem is kicsivel a béka segge alatt helyezkedik el,ha más források nem erősítik meg a hírt,legjobb,ha egyszerű kormánypropagandának* tekinti.
    Amúgy meg üdvözlöm újra a fórumon,már hiányoltam!

    * A „lüge” magyar megfelelője

  • marcsi: ami a megtagadást illeti, attól tartok, maga sem. egy hozzászóló magát cselédlelkűnek minősítette. valóban az: a fidesz cselédje. válaszai gyerekesek, ráadásul rendszerint az én értékítéletemből táplálkoznak – lásd: túlértékelés.
    a hite szerint isten MINDEN embert a maga hasonlóságára teremtett.
    a gond az, hogy amikor visszanézett a munkájára, és meglátta magát, rájött, hogy ezt a példányt rendesen elb@szta 😛

  • todor48: már miért kellene eldugulnia? van véleménye – olyan, amilyen – az egyetlen baj vele, hogy ezt isteni kinyilatkoztatásként közli. majd elmúlik. bár, ha hívő, csak hitének tárgyával együtt.

  • nyizo: aztán ne mondd nekem, hogy nem teszek meg mindent az olvasóink szórakoztatásáért! a számla rendezése nem eldöntés kérdése. a gundelben nem szokás ilyen protokollrendezvényeken – mert az kamu, hogy ez orbán személyes bulija lett volna – a megrendelő orra alá dugni a számlát: itt írja alá!
    mégis, mivel fizetett volna? kápé? ugyan, kérem! bankkártya? miért is? mit is kellene neki bárhol azzal fizetnie? parkolást? sarki fűszerest? tankolást? na, ne röhögtessetek, mert kiszáradnak a légutaim!
    akadt bőven külföldi államfő – orbánt külföldön se tartják annak, csak miniszterelnöknek – aki a nagycsarnokban bevásárolt. fizetéskor hátulról nyomtak a kezébe valamilyen bankjegyet. egyik sem nyúlt a brifkója után.
    hogy orbán saját zsebből fizetett volna? még a mozdulatot se lehet lemodellezni 😛

  • Ille: Mint általában,most is egy véleményen vagyunk,csak én kerülöm az erős kifejezéseket,nehogy ez a szemétláda hóhértanonc visszaéljen a hatalmával. 🙂

  • Lélfai
    13. 2:41
    A kisunokám szerint a KRUMPLI sem őshonos… (Mit tesz vajon Brüsszel ?)

  • Marcsi. Kedves Marcsi: Két észrevétel. Persze, hogy nagy kő esett le a szívükről. Az is természetes, hogy megünneplik. De azt lehetne kevesebb rongyrázással. Akkor mikor ennyi a szegény és nyomorult van az országban, mikor megszorítás megszorítás hátán, akkor nekik is önmérsékletet kéne mutatni. Az ő pénze mégiscsak a közösből van, amiből másnak nem jut. Az már csak a rosszindulatom, hogy nem a Gundel a hozzájuk méltó hely. Ha szegények között élek akkor nem kérkedek a tőlük szerzett vagyonnal. Ez csak jó modor kérdése.
    Találkoztam a Medgyessy Péterrel a Gundelnél. Kifogástalan viselkedés és öltözködés. Az ajtó előtt állt és sehol egy testőr. A Váci utcában detto. Ő miért nem félt?

  • todor48
    2014 május 13
    9:55 du.: Hehe: Arra várhatsz. Mindig van ellenvéleménye, és mindig megosztja velünk.

  • llanfair: sehol se vagy! boda magával az élő istennel találkozott! habár ehhez a dalai lámának valszeg lenne egy-két szava, de ő nagyvonalúbb. az öltözködéséről nem is beszélve.
    kérdés: orbán miért tartja rendszeresen zsebben a kezét? mind1, hogy EU parlament, hogy örömködő díszbeszéd vagy sajt.táj., beledugja. lehet, hogy mégis fél? mármint, attól, hogy 1x nem találja ott legféltettebb kincsét, és elterjed róla, hogy már nem is olyan tökös gyerek?

  • iván: Randa egy torzítás. A krumpli hasznos és szinte nélkülözhetetlen étkezési növény. Az akác erőszakos és más növények kárára terjeszkedő fa. 2012-ben az Orbán kormány tiltotta meg a fehér akác ültetését. Mikor másnak is eszébe jutott akkor (megint) köpönyeget fordított.
    De ha jól tudom egyetlen ország sem akarja a magáénak, szemben a magyarokkal akik olyat akarnak hungarikumnak ami nem az.
    Mi jön még? A krumplibogár hungarikumnak való kinevezése?
    De előbb át kell színezni a csíkjait piros-fehérre.
    De egy apró kérdés. Te nem tudtad, hogy a krumpli nem európai?
    Ehhez az unokád kellett?

  • llanfair: ha most hozzákezdesz a whiskey cukornádból történő készítésének taglalásába – ami azért annyira nem ördögtől való, mivel, saját ízlésvilágom szerint a kubai fehér rum több éves érlelésű verziója erősen hajaz a whiskey (igaz, nem tőzegen párolt) ízvilágára, mint szintúgy nem európai termékre, én a karib-tengeri kardomba dőlök!
    nem mellesleg a burgonya valóban hasznos, ámbár a szervezet számára teljességgel töltelékként használt kultúrnövény. kalóriaértéke nulla (vagy ahhoz tendál) – felejtsük el a chipseket és a fritteket, azok az olajtól kalóriások – simán átszalad a szervezeten, csak salakanyagot termelve.

  • Ille István: Gondolod, hogy találkoztak? Azt már jól lehet kezelni gyógyszerrel.
    Orbán szerintem egyszerű oknál fogva tartja zsebben a kezét. Miután nem tud viselkedni, ezért a kezével sem tud mit csinálni. Gondolom tanácsadói szóltak, tartsa a zsebében. Az olyan macsós, és kevésbé tűnik esetlennek. A gyermekkori traumák általában az egész életre kihatnak. Ez baj, főleg ha magas beosztással párosul.
    Olvastam. Fiúnak lenni születés kérdése. Férfinek lenni kor kérdése. Úriembernek lenni választás kérdése.
    Nekem sikerült választani. Van akinek nem.

  • Ille István. Nem szeretem a rumot. De szeretem a rumos hordóban „utóérlelt” 18 éves Bladnochot. De most orvosom eltiltott tőle, csak nézegethetem. Azt is csak lesve.
    De iván ostoba torzítására reflektálni kellett. Annyira torz volt.

  • Ille Pisti. A krumpli adta az ír nép szinte egyetlen élelmiszerét. Mikor kipusztult egy betegségtől, akkor tört ki a nagy éhínség. Szerencsétlenek füvet adtak a gyermekeiknek enni, mert nem volt semmi. Tessék a burgonyát megbecsülni.
    Az általad annyira kedvelt steak is csak azzal jó.

  • llanfair: bencsics az ég egy adta világon mindenkivel találkozott, bárkit is említettünk meg postjainkban.
    boda helyzete kicsit korlátosabb, de kétségtelen, hogy mindazokkal találkozott, akikkel bencsics. mármint, a hazai és jelenkori megfelelőikkel.
    boda gyerekét, ugyebár, mindszenty hercegizé nem keresztelhette meg – bencsiccsel ellentétben – de jó eséllyel fogadnék rá, hogy paskai lászló igen 🙂
    horthyval is akadnak némi gondjaim, de orbán tényleg ott van az esélyesek közt!

  • Szerintetek a fürert érdekli,hogy mit talált ki anno? A neten több felsorolást találni,amik bizonyítják,hogy hányszor köpte szemen saját magát. Ha most találnák fel a szélkakast,róla mintáznák meg. Ezek után csak hab a tortán,hogy mindehhez gerincre nincs is szüksége,mert nagy gondban lenne.

  • nyizo: Nem. Nem érdekli. De a választás őket igazolja. Így kell bánni a magyarral. Ezt szereti, ezt értékeli.
    Régi mondás. Ha a nő az utcasarokhoz szokott, ne vidd jó szállodába. Felesleges.

  • Ille István
    2014 május 14
    4:36 de.: csúnya rosszindulatú vagy! az hogy kivel találkozhatsz csak az „anyag” minőségétől és az elszívott mennyiségtől függ. 🙂

  • Hogy továbbra is az egyik legkedvencebb írómnál Douglas Adams-nél maradjak, erős a gyanúm, hogy Boda ihlette Ooolon Coluphid filozófiai trilógiáját: Hol tévedett Isten, Még néhány Isten legsúlyosabb tévedéseiből, és a
    Végül is kicsoda ez az Isten egyáltalán?
    🙂 )))))))))

  • llanfair
    2014 május 14
    4:30 de.

    Arany barátom! Hát ezért nem bírod a tengert mert nem szereted a rumot! Higgy nekem, öreg tengeri medvének, kétszer két deci 73-as fekete jamaicai után úgy állnál délcegen az orr kilépőn mint Caprió, még az üvöltő negyvenesek hajó szaggató hullámaiban is! 🙂 ))))))))))

  • llanfair
    2014 május 14
    3:57 de.

    Eltűnödtem, vajon mire gondolhat ez a kiss nevű nyomorult, mikor azt fejtegeti, hogy azért szeretik Vityát mert maguk közül valónak érzik! A nép egyszerű fia aki a saját külön bejáratú kommandójával jár vacsizni a Gundelbe, aki saját külön bejáratú stadiont építtet a kertje végébe, csinos kis műutat csináltat a lánya esküvőjére, akinek saját szigete van az Adrián, aki Ausztriába gyógykezelteti magát, stb. Ez nem logikus! Asszem inkább a lelátón ordenáré módon szotyit köpködő, a kocsmában, kislányokat meghágó huszárokról danolászó Vityával érzik a közös hangot, akkor viszont mindent elmond az átlagos, vidéki fidesz szavazóról, hogy az ordítóan prosztó bugrissággal vállal érték közösséget!

  • llanfair
    2014 május 14
    4:53 de: Igaz,most hogy mondod,eszembe jutott egy pszihológussal készült riport,amiben elmondja,hogy a csicskáztatott(sőt az elrabolt és fogvatartott nő) ragaszkodott a „gazdájához”,valami számomra érthetetlen függés alakult ki bennük. Félek itt is valami ilyesmi történik,csak az a gond,hogy mi is ugyanúgy szopunk,mintha a birkákkal együtt tapsikoltunk volna.

  • Fuser. Kedves barátom. Kétszer két deci rum után nekem nem kell tenger, hogy beteg legyek.

  • nyizo: Ez a „tömegpszihozis”. A nyájtól elszakadó bárány a fekete bárány aki a bűnt hordozza.
    Csak reménykedsz, hogy ugyanúgy szopsz. Jobban. Mert Te tudod, hogy szopsz. Ők nem tudják, vagy még élvezik is.

  • llanfair
    2014 május 14
    8:05 de.

    „Nemtudom miért, de négy deci töménytől, istennő lesz a bajuszos görényből”..
    😀

  • falusi: Ezzel a képpel nem hoztad meg a kedvemet hozzá.
    De nekem azt mondták hozzáértők, hogy ez igaz, de akkor már hiába.

  • Na Ille!
    Megint és mindig túlértékeli magát,ami meg a stílusát illeti,hát azt kellene moderálni….még ha @ betűvel is helyettesítette.Én csak azt mondanám ,hogy elszúrta….
    micsoda különbség(szerencsére magával szemben….)
    Ami a kint élő igazmondó, képben lévő,tárgyilagos és főleg „eltartott”…
    Llanfert valamint nyizót meg a többieket illeti,hát legalább annyira… vagyok hiteles mint ők!
    Ille maga sem tud bizonyítani semmit(nincs olyan körökben!!!)csak véleménye van,de legalább ha itthon él nézhetne TV-t,vagy olvashatna újságot……néha!!!!
    Amit az MSZP-rők és az eltünt SZDSZ-ről írtam,azok tények
    mindenki tudja,ők is elismerték!!!!!akkor miről is beszélünk,a maga képzelgéseiről?és a minden alapot nélkülöző állításairól…..,a nagyságrendekről már nem is szólva….
    Na nem kell ezt túlragozni!

  • Llanfair 4:14 de.
    Bevallom, hogy tudtam volna nélküle is… De a kis Bazsó még tovább stréberkedett: és a KUKORICA is !

  • iván: Lemaradtam valamiről? Nem tudom ki az a Bazsó.
    De remélem nem azt mondod, hogy a kukoricát (tengerit) is hungaricumnak akarják? Vicc ugye?

  • llanfair
    2014 május 14
    12:30 du.
    Nem kedvhozási szándékkal írtam, hanem a tények kedvéért..:D

  • A kutya…. a karaván halad.
    Nem, ez a kutya már ugatni sem tud, csak nyüszíteni, s ez sem zavarja a karavánt haladásában.
    A „kommunista” ellenzék tevékenysége abban merült ki, hogy kivonultak a parlamentből, ez a csapat a közéletből is kvonulhatna, s felválthatná egy olyan ellenzék, amelynek fogalma van arról, hogyan lehet előre lépegetni, s nem vállal semmiféle közösséget az 56-os kivégző galerivel, kiknek még mindig elég nagy a hangjuk, s benyomták az Apró klán képviselőjét a parlamentbe az erőtlen, arctalan maszop hátán.

  • gizda gerszon

    kéretik el olvasni ide is illik ez a kis szösszenet mint ahogy nemzeti lakodalomhoz is

    „János Gyula Igazmondó
    NYÍLT LEVÉL orbán viktorhoz !! OLVASSÁTOK, ÉS HA EGYETÉRTETEK, AKKOR CSATLAKOZZATOK EGY LÁJKKAL, ÉS OSSZÁTOK MÁSOKNAK IS!!
    uram !! Tisztelettel kérem, hogy ön engem NE KÉPVISELJEN !!
    öN FELKAPASZKODOTT A PULPITUSRA, és azt találta mondani, hogy ön nem csupán a 2/3-ot, hanem a harmadik harmadot is képviseli.
    Tisztelettel kérem, hogy ön engem NE KÉPVISELJEN !!
    MEGSZÁMLÁLHATATLANUL sok okom van a fenti kérésemre:
    1.) Először-is én annak idején országos matematika versenyt nyertem, és 2. lettem iparstatisztikából. ön pedig NEM ISMERI A SZÁMOKAT !! (elemi első osztály). Ugyanis önre 27% szavazott, 36% MÁSRA szavazott, és 37% NEM SZAVAZOTT SEM önre, SEM MÁSRA!! Én a 36%-ba tartozom!!
    2.) Én soha sem vettem el a gyengéktől SEMMIT, és ezért nem is követhettem el azt az ORDENÁRÉ DISZNÓSÁGOT, hogy azt az erősebbeknek adtam volna oda. Apámtól azt tanultam, hogy aki a gyengébbet bántja, az gyáva szarember,
    3.) Rengeteg szerződést kötöttem, de SOHA MÉG AZ ESZEMBE SEM JUTOTT, hogy azt ne teljesítsem. Azt tanultam jogból, hogy a szerződés módosításához mind a két fél beleegyezésére szükség van, és ha valaki nem ennek megfelelően jár el, az előbb-utóbb börtönben végzi,
    4.) Én békeszerető ember vagyok, ezért én nem akarok az ön által vívott álságos szélmalomharcokban részt-venni. Pláne azért sem, hogy mivel nincs is ellenfél, és ezért nem akarok Don Quijote elmeháborodottnak feltűnni. Idős korom ellenére szellemileg még teljesen ép vagyok.
    5.) ön „bagoly mondja verébnek” beszél szélkakas módjára. Vagy nem itt él az országban? Az ön „trónbitorlása” alatt már alig van ország, amely bármiben rosszabb mutatókkal rendelkezne, mint a mienk. Ha csak arról van szó, hogy a gyenge képességei miatt nem érzékeli a valóságot, az is hatalmas baj, De ha érzékeli, csak tudatosan nem mond igazat, akkor az sokkal súlyosabb………. nem írom le, hogy minek minősül.
    Még 4-500 pontban folytathatnám, de befejezem, mert belegondoltam, hogy ha rólam valaki joggal, mint VALÓSÁGOT hasonlókat írhatna, akkor én már elbujdokolnék szégyenemben.
    Tehát elég ennyi, hogy ENGEM NE KÉPVISELJEN !! Ha pedig azt tenné, ami az ön zsigereiben van, hogy ön nem tesz senkinek olyan szívességet, hogy a KÉRÉSÉT TELJESÍTSE, akkor vegye úgy, hogy NEM KÉREM, hanem KÖVETELEM !!!
    És vegye tudomásul végre, hogy nekem JOGOM van követelni, mert a MINISZTER szó magyarul azt jelenti, hogy SZOLGA, (a nép szolgája), és a DEMOKRÁCIA magyarul NÉPHATALMAT jelent, ha ezt esetleg nem tudná.”

  • enterprise: megnyugtató, hogy ennyire biztosan meg tudja ítélni a dolgokat 😀
    ezzel a kommunista ellenzék kivonulással, meg az apró-klán emlegetésével javaslom, forduljon orvoshoz. ma már jó eséllyel gyógyítják a rögeszmét 😛

  • gizda gerszon
    2014 május 16
    2:07 de.: ezzel a nyílt levéllel csak egy a baj,mármint az hogy a fürer magasról leszarja,valszeg el sem olvassa egyiket sem (üsd be a keresőbe hogy nyílt levél,találni eleget),mert különben már elbujdokolt volna.

  • Na Istenhez,meg az igazsághoz …azért közelebb állok,mint itt sokan,bár én sem vagyok tévedhetetlen,de állítom becsületesebb, normálisabb mint az itteniek többsége és ez megnyugtat!
    Jó éjszakát mindenkinek!!

  • Na aki csak az ATV-t nézi,csak a Népszabadságot,HVG-t olvassa(az utóbbi főszerkesztője szégyenében le is mondott..)meg ezen a „pártatlan”…fórumon képezi…magát,nem itthon él,
    hát az sem lehet tévedhetetlen,maradjunk ennyiben,a tényekről meg már ne is beszéljünk!!!

  • marcsi: valóban ne is beszéljünk. ha maga, mint a párt élharcosa és a jóisten földi konzultánsa se tud előkotorni egyetlen tényt sem, akkor nagy baj van!

  • Na ebben egyet értünk tényleg ne….már rég túlléptem a dolgon!
    Egyébként tényeket a fórumnak,illetve a „bölcs és hiteles” cikkíróknak kellene(illene…)közölni,nem a hozzászólóknak,hát nem megy nekik!
    ez van!

  • Egyébként többször és több cikkhez írtam tényeket,valós adatokat,persze van aki nem képes felfogni….,még a hivatalos
    és mindenki által (értelmesebb…ellenzékiek is)adatokat sem!Hát ez sajnálatos….
    Na pá!

  • az elfogadott szó kimaradt,de szerintem így is értette,bár nem biztos?…..

  • marcsi, a maga rendkívül egyszerű és tartalmatlan szövegét kétségtelenül mindenki érti. tisztában vagyunk az önfényező képességével is. mit használ? sidolt? vannak már korszerűbb anyagok, tudja-e?
    ami sajnálatos, az az, hogy képtelen megérteni, hogy nem éppen a szellem embere, a jól sikerült propagandaszövegen kívül egyetlen önálló, nota bene értelmes gondolata nincs 😀
    az pedig, hogy a környezete normális lenne, szintúgy bizonyításra szorul. egyetlen nem normális se tudja magáról, hogy nem normális, igaz, marcsi? 😀
    ne legyen irigy, én nem csak a magam értékével vagyok tisztában, de a magáéval is: értéktelen…