Negyvennégyről – Vitatott emlékmű és tüntetés kanadai magyar szemszögből

2014 május 24 11:53 du.127 hozzászólás

Az 1944-es emlékmű elleni tüntetéssorozat rendületlenűl folytatódik a Szabdság Téren. Május 22-én volt a negyvennegyedik napja annak, hogy elkezdődött. Talán a kormány, talán az ötödik kerület jutott arra az elmés és aljas ötletre, hogy a tüntetők amúgyis nehéz dolgát még inkább megnehezítse, szinpadot és elviselhetetlenűl hangos rock zenét rendelt a térre, közvetelenűl az emlékmű mellé. A szinpad háta mögött  az emlékmű oszlopai jól láthatóak.

Fotó: Garai-Édler Eszter

Fotó: Garai-Édler Eszter

A vörössapkás készenléti rendőrségnek csak néhány tagja lézeng az emlékmű körül, de csoportokban álldogálnak készen a közelben szükség esetére. A gyerekek  azonban nem törődnek a feszültséggel, nekik más, fontosabb dolguk van.

Lovas Zoltán újságírónak, a tüntetések egyik szervezőjének kamerája farkasszemet néz a Budapesti Rendőr Kapitányság kamerájával.

Úgy öt óra után a Készenléti Rendőrség ”felfejlődik” a krítés körűl, hogy annak lebontására semmi szín alatt se kerüljön sor. De ideje is, hogy óvatosak legyenek, mert a tüntető törzsközönség kezd összegyűlni. Átvonulóban Balázs Péter, a Bajnai kormány volt külügyminisztere is csinál néhány fényképet, majd távozik. Időközben a Készenlétiek csatarendbe fejlődtek. A hangfal az előtérben a tüntetőkhöz tartozik.

De szükség is lesz rájuk, mert elkezdődött a rock zene a szinpadon eképesztő hangerővel. Közönség szinte semmi, de az nem is fontos, hiszen a cél nem a szórakoztatás, hanem a bosszantás.

A tüntetők egyike próbál győzködni, hogy a hangerőt csökkentsék, de semmi eredményre nem jut.

A Készenléti Rendőrség szünet nélkül videora vesz mindent. Így két rendőri egysegnek is lesz video felvétele mindenről.

Érkezik a nyolcvanegy éves Mécs Imre, halaraítélt ötvenhatos hős, egykori országgyűlési képviselő, a tüntetések állandó résztvevője.

A rendőrség előrelátóan még egy rabomobilról is gondoskodott, melyet diszkrétren a sarkon parkoltask le, természetesen a tilosban.

Végre a tüntetők nekiszánják magukat és élőláncot formálva, mintegy a ”lánc-lánc-eszterlánc” módjára, körbejárják a majdnem befejezett emlékművet. Többeknek az volt a véleménye, hogy a befejezést az éjszaka leple atlatt fogják majd elintézni.

Végűl pedig, úgy tizenöt perc múltán, a tüntetők papír repülőket dobnak a kerítés mögé, rajtuk a véleményükkel. A videozás egy pillanatra sem szünetel.

Néhány lépéssel arrébb Horthy Miklós szép, új szobra megvetően biggyesztett ajkakkal szemléli az eseményeket. Ő már révbeért…

Kerekes Sándor 

127 hozzászólás

  • asher alexander

    l’hongrie est devien le premier etat fasciste dans l’union europeen!!

  • Magyar országon élek,a fővárostól távol,és az emlékpark körüli események hírei a kanadaihirlap.com-on keresztül jut el hozzám.Sajnos a mai vezérkar urai, és szerencsémre én is,az 1944-es eseményekről csak a szoci tankönyvekből,azt sem részleteiben.Akkor,aki ma hős,akiről ma szobor készült,nem mondanám,hogy magyar hősnek lehetett nevezni.De azt tudom,hogy 1lány,és 2 fiú unoka testvérem,apjuk nélkül nőttek fel.Azért,mert akkor,a most szobráról felismerhető ember kormányának illetékes miniszterével úgy döntöttek,hogy az akkori magyar hadsereg,talán győzelemre segítheti Adolf Hitler német hadseregét aki az akkori Szovjet unió területén kissé lelassult,sőt megállni kényszerült a szovjet erős tankjaitól.A magyar katonák kor összetétele igen széles sávban mozgott,így 20évestől 35éves korig.Így a már említett unoka testvérek apja is megkapta behívóját,és mire észbe kaphatott volna,a Volga folyó partján találta magát.Öltözetük csak a magyar téli viszonynak volt jó,az orosz télnek már nem volt elfogadhatónak nevezhető.A kiküldött magyar katonák közül nagyon sokan a háború befejezése után nem jöhettek haza, mert vagy csatában,haltak meg vagy élelem,és ivóvíz hiány miatt meghaltak.Így járt sajnos unoka testvéreim apja is,és egy igen kis asszony naponta buszon utazva kemény munkával,és nagy szeretettel nevelte fel 3 gyerekét apjuk nélkül.Ha valaki megkérdezné,a 2 fiú testvért,hogy miért nem ismerhették meg apjukat,mondanák,hogy akit az emlékpark szobra ábrázol,az az ember volt apjuknak gyilkosa.

  • két apróság: a készenlétieknek is ugyanolyan ködvágója volt, mint a többieknek, de kitalálták, hogy ezzel – ami nem piros, inkább bordó, de mind1 – a színnel megkülönböztetik őket.
    a másik apróság, hogy – mivel már az összes lehetséges egyenruhát lecserélték – pintér feleségének szabászata – amelyik a május 1. ruhagyár privatizációja során került a kezébe, és ezeket az egyenruhacserékhez a szabás-varrást adta – jó egy éve megrendelés nélkül tengődött. bár az a pár száz sapka nem nagy falat, de kis hal is hal…

  • Szivbemarkoló a megemlékezés ! (De ismét kissé a reklám helye is…)

  • Az emlékművel és az uralkodóosztállyal kapcsolatosan az a kérdésem,hogy már észrevették a seggcserét?Már a horthy segge is hideg kőből,esetleg rézből van.Kicsit hideg,de legalább nem büdös.A felállítói és rajongói annál inkább!

  • Franci111 !
    ˙
    Tényleg drámai, amit leírsz. Én is megéltem ezt, bár az én papám munkaszolgálatos rabszolga volt, a Magyarország egyik páriája, akit már csak a végén lőttek agyon Grazban – mint Radnótit Abdán…
    Ugyanakkor még ennél is jóval drámaibb változat az a több-tízezernyi eset, az az egész családokat pillanatok alatt(!) kipusztító tragédia, amikor a fegyvertelen munkaszolgálatra kényszerített pária otthon maradt feleségét a három gyermekkel és a nagyszülőkkel egyetemben a MÁV vagonjaiba pakolták és Auschwitz-Birkenau végállomásig egyenest toloncolták, ahol úgy hirtelenjében mindjárt gázkamrába is irányították…
    Miután ő maga sem tért haza, így aztán még hírmondója sem maradhatott, hogy valaki legalább elmesélje, vagy leírja, hogy Ők – a lemészárolt, alsó kasztba soroltak – mit is élhettek meg akkor ott, a Horthy-világ alkonyán.

  • Mindez a negyed évszázadnyi Horthy-rendszer mérlegének az egyik, legsúlyosabb „eredménye”.

  • Aki azt hinné, hogy a hétvégi Szabadság téri dzsemborinak vége az nagyon téved, a bosszantásprogram a következő hétvégére is kiterjed. A Szabadság térre az elkövetkező hétvégére is hasonló programot szervez a város vezetése.

  • asher alexander

    testveri szerettel felajanlok 2kg C/4 plastic explosiv-ot arra a nemes celra hogy az egesz kocerajt egy szep csillagos eccaka humanitarius indittatasbol-(a horthy szoborral kombinalva)-kilojek a holdba!!

  • asher alexander

    „gyuri9”
    te nyuves troger goy!!

  • Lévay Atilla

    Szeretném, felhívni a tüntetők figyelmét arra, hogy Horthy Miklós Admirálist tanúként hallgatták ki
    és nem vádlottként kezelték Nürnbergben.
    Érdekes lenne tudni, hogy milyen bánásmódban részesült volna, ha Hitler legjobb tanítványának aposztrofálta volna magát, mint tette azt később a Szovjetek által Magyarországra erőszakolt kommunista diktátor Rákosi Mátyás, aki avval dicsekedett, hogy Ő „Sztálin legjobb Magyar tanítványa”. 1944 márciusáig, tehát a Német megszállás pillanatáig a „Múlt és Jövő” Zsidó lap megjelenhetett Magyarországon. Ez sehol máshol nem történt meg az akkor Németek által uralt területeken. Szabadon megválasztott Magyar kormány soha nem helyezte a Zsidó, vagy más etnikai kissebséget koncentrációs, vagy haláltáborokba. 1944 márciusáig Magyarországot a Nyugati Szövetségesek a Zsidók számára egy biztos menedéknek tekintették egyetlen országként az akkor a Németek által uralt Európában. Ezt a tényt, akkori Angol Külügyminisztériumi dokumentumok is igazolják.

  • asher alexander

    levay attila!
    nos ha ilyen seggig tejfol lett volna…..akkor mi szukseg volt ugy megis az 1938 evi,es az 1939 evi elso es masodik zsidotorvenyekre melyeket horthy jovahagyolag alairt!!

  • Puchert János

    Lévay a történelem ismeret terén vannak hiányosságaid, kétségtelen a magyar hatóságok nem helyezték a zsidókat koncentrációs táborba de mindent megtettek annak érdekében, hogy a németek ezt minél hamarabb megtehessék hisz a magyar hatóságok gyűjtötték össze őket és adták át a németeknek de Magyarország hozta a zsidó ellenes törvényeket németeket is megelőzve Ukrajnába 1941-ben mintegy 20.000 zsidót deportáltak akiket az SS legéppuskázott na ezt nem lehet a németek nyakába varni horthyt Sztálin mentette meg a bitótól és nem a bűntelensége

  • Puchert János

    Ascher ha nem érted a magyar szöveget akkor maradj csendben és ne goyoz

  • Lévay Atilla
    2014 május 25
    5:33 du.

    Aha! Akkor nézzük mit mondanak a magyar levéltári dokumentumok!

    1941. Mészárlás Kamenyec Podolszkijban:
    -„A magyar hatóságok Kárpátalján kívül, Észak-Erdélyben, Budapesten, Pest megyében és a Balatonnál is razziáztak. Általános gyakorlat volt, hogy a hatalmukkal visszaélő tisztviselők igyekeztek minél több zsidótól megszabadulni és magyar állampolgárokat is elvitettek.”
    -„1941-ben a zsidókat, akiknek nem volt kézben az állampolgárságuk, idegeneknek nyilvánították, tekintet nélkül arra, hogy itt élt, itt született az apja, a nagyapja is.”

    -1940. augusztus 30-i második bécsi döntést Észak-Erdély zsidóságának elsöprő többsége nagy örömmel üdvözölte lévén magyar nyelvű, és teljes szívvel magyar érzelmű volt. Hálából 1940. október-december közötti időszakban főképpen székelyföldi településekről több ezer zsidót deportáltak az Erdélybe vezényelt magyar katonai hatóságok.

    Lévay! tényleg őszintén érdekel miért vagytok-mitől vagytok ott a jobb oldalon ilyen gerinctelen f….pók, hogy nem vagytok képesek a tényszerű igazságot elismeri, hazudtok bele a világ arcába vérlázító pofátlansággal csak nehogy el kelljen ismerni egy történelmi időszak magyar felelősségét. Mégis mi történne, ha egyszer ki bírnátok mondani, igen az gyalázat volt, emlékezzünk együtt egy európai, összetartó politikai közösségként!

  • Lévai Attila !
    Úgy . h a z u d s z, mintha könyvből olvasnád !!! 🙁
    Méghogy a magyar kormány nem helyezte koncentrációs táborokba a kisebbségeket !???!
    Akkor a gettók mi a franc céllal jöttek létre, mint a foglyoknak a koncentrációja, illetve egy helyre tömörítése céljából ???! Persze azért, hogy aztán, ha már majd arra is megteremtették a feltételeket, a Magyar Államvsutak tehrvagonvagonjaiban még könnyeben szállíthassák el a csecsemőket gyerekeket, anyákat és öregeket a velünk szövetséges náci Németország „legkorszerűbb” megsemmisítő halálgyáraiba…
    Horthyék már 1920-tól kezdve, az ördögi szövetségest is megelőzve készítették elő a talajt a gettósításra.
    🙁
    Amúgy meg, Nácikám ! Mi az, hogy „a szabadon választott magyar kormány…”? Egy állítólag „szabadon választott” kormány ezen a címen nyugodtan gettósíthat ??? Ez a ti bajotok – meg főleg a mi bajunk – fidSS és jobbikos bajnokok, hogy ti szándékosan ekként értelmezitek félre a demokráciát ! 🙁 🙁 🙁

  • Ja és még egy ! Nyilasfióka !
    Az a „szabadon választott” magyar kormány 1941-ben – a nagy holokausztnál már három évvel korábban – úgy zsuppolt be a rendelet megszületésétől számított három héten belül 18˙800 embert marhavanokba és küldött ki a német halábrigádok markába Kamenyec Podolszk térségébe, mint annak a rendje. Ha jól belegondolunk fantasztikus logisztikai teljesítmény. Nemde?

  • Kedves Asher Alexander !
    Úgy látom, hogy súlyosan félreérted Gyur10 olvasótársunk jó humorát. Kérelek figyelj kicsit jobban a szövegek részleteire is…
    Üdv !!!

  • Lévai A. A nyugati szövetségesek úgy tűnik sajnos most is félre értelmeznek sok mindent, különben ennek a náci bandának helye sem lenne az Európai Unióban…

  • Hogy én hozzájáruljak valamivel a dokumentációhoz; a Lévay védelmébe vett Horthyt maga
    Sztálin „mentette ki a Nürnbergi Nemzetközi Bíróság karmai közül”. …De őt a fogadatlan prókátort ez sem zavarja…
    Vajh miért is ? Többek közt, azért mert az admirális kormányzónk az egyik Sztálinnak címzett kiugrási szándékú levelében fantasztikus módon feldícsérte a generalisszimuszt…
    Akkor hát ki is volt „Sztálin legjobb magyar tanítványa” ??? Nem csodálom, hogy a mai horthysták önérzetét még mindig sérti, hogy Rákosi ezt a címet is elbitorolta a botcsinálta kormányzójuktól.
    Nomegosztán, azt is írja, prókátor uram, hogy „a Magyarországra erőszakolt diktátor, Rákosi…”
    Felhívnám még a szíves figyelmét arra is, hogy amikor az admirális szabadcsapait verbuválta a Szegedi Gondolat jegyében, az alatt az Antant csapatok – hathatós román részvétellel – megágyaztak neki Budapesten, majd bele ültették a készbe. Így lett aztán ő a kormányzó… Azaz, itt is feltehető a kérdés, kit is erőszakoltak és kicsodák Magyarország nyakára ???

    ) 😀 ( ) 😀 ( ) 😀 (

  • asher alexander
    2014 május 25
    4:52 du.

    Asher! Csak szólok, Gyurival ugyanazon országban éltek!

  • Kedves אשר,
    remélem nem nekem írtad a „gyuri9″hez szóló írásodat.Ha igen akkor nézz utána a magyar nyelvű értelmezési képességeidnek. Egyébként nem tudom ki vagy,mert 1,2 hónappal ezelőtt tudattad, hogy édesapád elhunyt.Fájdalommal vettem tudomásul és kondolál-tam is ezen az oldalon.Kérlek ezt a stílust ne használd még akkor sem,ha igazad is lehet bárkivel szemben.Ez még nekem is, aki majd mindig együtt érzek veled csípi a szemem. Gyuri10.

  • asher alexander

    fuser!
    teved!!
    az a „gyuri10”
    a gyuri9 csak egy nyuves nacifereg orbanistanbol!!

  • Belvárosi Fesztivál 2014. május 31. szombat

    17.00 – 18.20 Run over dogs
    18.40 – 20.10 Óriás
    20.30 – 22.00 IRIE MAFFIA

    (délelőtt és napközben színes-kedves gyerekprogramok és a V. kerület testvérvárosainak fellépői)

    Június 01. vasárnap
    18.40 – 20.10 THE CARBONFOOLS
    20.30 – 22.00 KISCSILLAG

    (napközben Belváros nemzetiségi önkormányzatainak műsora)

    http://fesztivalok.varosom.hu/programok/fesztivalok/Belvarosi-Fesztival-1.html

  • asher alexander
    2014 május 26
    8:53 de.

    Rendben! De hol van itt gyuri9? 🙂

  • asher alexander

    nezze vegig az utolso hozzaszolaskat!!ott az egyik az „gyuri9″ nevjegyu!!ott ahol azt irja a vegen ‘a zsidaja….”

  • Nekem tetszik az épülő emlékmű, láttam a makettjét, kifejezetten impozáns. Akinek nem tetszik hát az meg ne nézze!Mindenképpen megépül, ezt tudomásul kellene már venni.
    Mit lépnek a tiltakozók miután felavatják ? Naponta leöntik majd festékkel ? Aki megpróbálja mármint az emlékműt leönteni vagy bármi módon meggyalázni. Az meg számolhat a megfelelő büntetéssel. Már most mondom hogy őrizni fogják. Megsúgom hogy sokakban visszatetszést kelt ez a vehemens agresszív tiltakozás.

  • ilona: valóban, ez a helyes mentalitás: ha nem tetszik, ne nézze! nomeg, jusztis megépül! az pedig külön kiemeli a jelentőségét, hogy magának tetszik.
    jó, hogy már most mondja, őrizni fogják. hiába, egy ilyen csodálatos eszmeiségű emlékművet őrizni is kell ám! azt nem tudja véletlenül, kik fogják őrizni? a gárdisták? vagy a betyársereg? vagy a 64 vármegye? esetleg orbán privát hadserege, a tek? netán kövér darabontjai?
    mert kétségtelen, őrizni, az kell!
    az is megnyugtató, hogy megsúgja, sokakban visszatetszést kelt ez az agresszív tiltakozás. két kérdésem van: miből vonta le ezt a következtetést, csak nem közvélemény kutatást végzett?
    a másik: tisztában van az agresszió, az agresszivitás jelentésével? kétlem. ha ez magának agresszív tiltakozás, akkor a 2006-os utcai zavargások talán első bálozó polgárlányok teadélutánja volt, nem igaz? a molotov-koktélos támadások a pérón meg ártatlan cserkészjamborik, nemdebár? a rendőrt gázoló hummeres pedig csak huncut volt?

  • ILONA
    2014 május 26
    2:29 du.

    Ilonka! Megsúgom, hogy sokakban visszatetszést kelt a legalja, gerinchiányos, szolgonc fajtád! Kotródj vissza a gazdáid lábához!

  • fuser: ilonának nemi identitási gondja van, mert az előbb még béla volt, de azzal a névvel spamra ment 😀

  • Kedves Dubois,Fuser és Puchert János!
    Köszönöm,hogy védelmetekbe vettetek.Megpróbálom külön e-mail- ban az Asher Alexander néven író barátunkat meggyőzni tévedéséről.Amennyiben az sem fog sikerülni,átadom az „ügyet” Dr Kende Gyuri barátomnak,aki igaz,hogy eredetileg gyermekorvos,de pszichológus is.Sőt beszélni fogok a Kol jiszraél 14 és 15 óra közötti péntekenkénti műsorában előadást tartó Karasszó professzorral is.Ha ez sem segít,hát feladom a harcot és az incidenst menthetetlenül kénytelen leszek túlélni.Túléltük a Fáraót is.Természetesen nem várok el bocsánatkérést,mert szó sincs megalázásról.Tévedni,pedig emberi dolog.

  • Ááááá! 🙂 )))))
    Tényleg?

    Lévén, hogy leginkább féregnek tűnik, valszeg hermafrodita, azoknál ez nem ritkaság.

  • Béla kisasszony,
    csak nem varga ilonának tetszik lenni.A fogalmazása hasonlít a varga béka nevű kuruc in fos kiadójának karattyolásaihoz.

  • asher alexander

    eltevesztettem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    a hir24.hu weboldalon szerepel egy antiszemita pocs,aki „gyuri9” neven irt!!
    neki szolt a „nyuves goy”!!!!!!!!!!

  • Elküldtem a KMH-nak az Asher Alexander nick alatt jelentkező „úrral”folytatott rövid levélváltásomat,melyben pontosan leírom, hogy kiről és miről van szó.Nézetem szerint egy Francia Országi, rosszul színészkedő,közönséges PROVOKÁTOR.A zsidók lejáratására specializált senkiházi.A megjátszott gyenge magyar nyelvtudása és a nem-zsidók irányába kifejezett gyűlölete és ordenáré arroganciája nem kifejezetten az én Népem mentalitására jellemző.Adja a Teremtő,hogy megállapításom téves legyen.

  • asher alexander
    2014 május 25
    4:48 du.
    Haver. Két kilo c-4 nemhogy a szobrot, de az egész Szabadság teret legyalulná..

  • gyuri10: Provence-Alpes-Cote d’Azur, Nice
    engem is eligazított privátban, meglehetősen érdekes stílusban. sajnos, a másik asher alexander címének még utána kell járnom. ő valóban idős zsidó, és korántsem hiszem, hogy – mint ez az asher alexander – büszkén közölné, hogy milyen mesterlövész puskával megy ki vadászni a palesztinokra…

  • Gyuri10!
    Koszonom a postodat Asher Alexanderrol.
    A majus 7-en megjelent „Nincs mit hozzatenni”
    cikk utan kialakult „teologiai” vitaban- ahol-
    tobbek kozott-a tortenesz-Prof. David Flussert ideztem-
    „Asher”- alaposan lepocskondiazott.
    Csak „a kora es szenvedese” iranti tisztelet- es
    Ille kerese-lezarni a vitat- tartott
    vissza a csiposebb-valasztol.
    Valoban- nem tudom hova tegyem az illetot.
    Ha francia, ez megmagyarazza a nehany sort,amit neha-
    franciaul ir.
    בהצלחה
    מרים

  • izraeli: legalábbis franciaországban él. egy megveszekedett provo. ha a régebbi időket veszem példának, fanatikus irgun harcos.
    mellesleg csak idióta. nem tudom, hogy néhai asher alexander mit vétett, hogy a fia felvette a nevét…amúgy neubauer alexander a „becsületes” neve, és az alábbi módon fenyeget:
    „a fizetes draga lessz ezert!!!!
    nagyon-nagyon fajni fog az amit szanok neked a “provence-alpes(côte d’azur,nice”-ert!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    kezdhetsz aggodni!!!!!!!!”
    ilyen fenyegetésben már volt részem burkus részéről is. őt kezelik, alighanem neubauernek is ilyesmire lenne szüksége – különösen ennek fényében:
    „Apam es az en nezetunk eg es fold!!
    -en 1000-szerte radikalisabb eszkozokkel-(fizikailag is)- banok mint a csak szavakban mereszkedo Apam!!
    a “gyuri&à”?-magasrol leszarom!!csak egy ocska balos tetu!!attol hogy “zsido”-(amit erosen ketlek)-meg lehet arulo!!a netorei karta is zsidokbol all,megis csak tetves fereg arulok,;akiket ha tehetnem orommel pokolra kuldenek egy-egy golyoval a fejukben!!”
    orvos kell ennek, nem vitapartner 😀

  • Izraeli és Ille István,
    Néhányszori privát levélváltás után erről az Asher Alexander nevű valamiről levontam néhány konzekvenciát.
    Ami valószínűnek tűnik:Francia Országban él és a néhai Asher Alexander nevével él vissza.Néhány szót hibásan,de megtanult ivritül is.Magyarul valószínű,hogy jobban tud mint amit megjátszik.Undorító,arrogáns és vulgáris kitételeket használ mindenki ellen.Gyűlöletet akar kelteni mindenki ellen,aki nem zsidó.Nos a PROVOKÁCIÓ itt ugrik elő.Azt szeretné bizonyítani, hogy a zsidók ilyenek.Újfent megállapítom,hogy ez a valami,nem lelkibeteg és nem Asher Alexander,mert ha emlékezetem nem csal a néhai A.A leírta volt,hogy a rajta végzett kísérletek miatt nem lehetett gyereke és ezért örökbe fogadtak egy kislányt,aki egy borzalmas terrorakció áldozata lett.Elég részletesen írta le életrajzát,szenvedéseit.(Ille Pista még biztosította is,hogy nem fogja megengedni a gúnyűzést fájdalmairól.)Szóba sem került,hogy netán-tán fia lenne.Minden bizonnyal az én megitélésem a valósághoz a legközelebb álló.Ez a valami vissza él a Nickkel és a zsidók lejáratása a feladata.Az most már mind 1,hogy megbízásból vagy szorgalmi feladatként műveli. Minden eddigi és további privát levelezésemet ezzel a valamivel elküldtem és továbbra is elküldöm a KMH nak is. Tegyetek vele amit akartok vagy nem,saját belátásotok szerint.

  • gyuri10: mivel most már az életveszélyes fenyegetéseknél tart, csemege lesz a francia elhárításnak. csípik az ilyen agresszív fickókat, különösen, ha tálcán kínálják nekik a címüket.
    amúgy a rue d’italie és a az avenue jean medecin sarkán lakik, a 37-es számban.
    kedvenc fegyverei:
    https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=09e0ea9bad&view=att&th=14611ec4db6d66d9&attid=0.1&disp=safe&zw
    https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=09e0ea9bad&view=att&th=14611ec4db6d66d9&attid=0.2&disp=safe&zw
    https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=09e0ea9bad&view=att&th=14611ec4db6d66d9&attid=0.3&disp=safe&zw

  • Gyuri 10 es Ille Istvan,
    Koszonet -mindkettotoknek .
    Ezzel- tartoztunk- a jozan esznek
    es az igazi Asher emlekenek.

  • Na baszki, hogy mik ki nem derülnek! Egy újabb konkrét elmebeteget „üdvözölhetünk” körünkben. Ezzel csak tényleg az a gond, hogy egy ilyen retardált gójozó barom őrjöngéséből aztán biztos, hogy általánosítani fognak az erre fogékonyak, pedig csak Gyuri nagyon igaz szavait tudom ismételni, az én népem mentalitása nem ilyen!

  • Ille és מרים!
    Kissé mélyebben elgondolkoztam és furcsa gondolatom támadt,melyre Nektek is felhívom a figyelmeteket.Nem tartom kizártnak,hogy ez a Provokátor és az apjának nevezett Asher Alexander egy és ugyanaz a személy.Egy Magyarországon tanult arab aki igaz,hogy nem tökéletesen,de megtanult magyarul.Néhány ivrit szót pedig az összes Franciában élő „palesztín”is ismer.Természetesen azt is csak nagyon hibásan.Véleményem szerint ez is egy „harcosa” a „palesztinok”Izrael és zsidó ellenes propaganda hadjáratának. Erre az is ad gyanúsítási alapot,hogy „puskával akarja a palesztinokat levadászni”.Ez a mondás tökéletes jellemzője az arab terroristáknak,akik éjjel betörnek vidéki zsidók házaiba és egész családokat 2,3 éves gyerekeikkel együtt lemészárolják Más esetekben pedig az éjszaka autóval hazatérő zsidó embereket automata fegyverekkel lövik,vadásszák le.Ha elfogjuk és börtönbe zárjuk őket a palesztin hatóságoktól,(az európai uniótól kapott pénzekből)havi fizetést kapnak.Ha esetleg tűz harcban vagy bármilyen terrorcselekmény által életüket vesztik a családjuk kap azonnali tízezer dollárt a szaud arábiai és a hamasz testvéreiktől pluszként.Ezek figyelembe vételével ítéljük meg a dolgok menetét.Ne legyünk a humánumrabságunk áldozatai még akkor sem,ha valaki irtó megható történetet mond el a saját holokauszt történeteként.

  • gyuri10: a 2012-es asher ajaccio mellől írt, korzikáról. a mostani franciaországból, nice-ből. a 2012-es asher nem volt ennyire agresszív, a mostani kb. fél évvel ezelőtt buggyant meg.

  • Azé elmondom.. Az elmúlt hat-hét évben volt szerencsém Asherrel együtt fórumozni a Kisalföld oldalain. Néha valóban elszállt vele a paci, de többnyire csak akkor, ha kendőzetlenül rasszista hozzászólásokra válaszolt. (Volt belőlük néhány.) Magánlevelezéseinkban- nemtom megtalálni, mert a másik gépem beadta a kulcsot,- valami E-betűs israeli városból írt. És valóban, nemvolt fiúgyermeke, csak egy örökbefogadott lánya. Valamikor a Sin Bét katonája volt, harciassága -részben-onnét származott. Alig hiszem, hogy a mostani „Ashernek” köze lenne hozzá. Az „öreg” nyeste-vágta a dátumokat, neveket a különböző német és magyar fasisztákról.
    Kettőezer nyolcban csaknem találkoztunk, de – az én hibámból- nem lett belőle semmi.

  • Kedves Ille pista,
    nem akarok Veled vitába szállni,de azért vedd figyelembe amit mondok!Ez nem elmebeteg.Ez az ember része a „palesztinok” propaganda hadjáratának.Az is mindegy,hogy egyszer innen,egyszer onnan ír.Az is engem igazol,hogy eleinte nagyon emberi szép mesékkel igyekszik szavahihetővé nyalni saját magát.A CÉL világos.Meg kell érteni.

  • falusi: valóban így van. eritreai volt az öreg. ez a tetű csak egy ócska provokátor!

  • gyuri10: egy kérdés motoszkál bennem: honnan a 3,14csából tudta meg asher mail címét? mind1. az IP címe lebuktatta.

  • Ille Pista:
    A kérdés ne motoszkáljon Benned.Én is onnan ismerem a címét, hogy egy alkalommal valamelyik hozzáfecsegéséhez írta,hogy erre a címre vár választ.Ő maga írta be.Azóta itt-ott küldtem neki az Új Kelet nevű izraeli,magyar nyelvű újság 1-2 példányát.Ezt elkövettem Bencsiccsel is.Klárika kulturáltan,intelligens, emberhez méltó hangon megírta,hogy ne küldjem,mert az Izraelben történő dolgok semmilyen szinten nem az Ő asztala.Elfogadtam és kérését tiszteletben tartom.
    Ez a PROVOKÁTOR,arab propagandista,nem válaszolt és gondolom az egész újságot,főként a kultúr színvonala miatt meg sem értette. Ez nem is érdekelt volna,de amikor kijött a farbával, a gyuri 9 es letámadással,ezzel ütötte ki a biztosítékot. Amikor pedig a palesztín levadászásról írt 100%osan biztos lehettem, hogy miről és kiről van szó.Azt hiszem,hogy egy ilyen mentalitású zsidó még nem született meg.Ennek a tetűnek a mi lejáratásunk lenne a feladata.Szerencséink közé tartozik,hogy ellenségeink feneketlen és türelmetlen gyűlölete mindig a mi javunkra dönti el a végeredményt.Ne csodálkozz, de eddig az összes háborúinkba is belejátszott.Na itt abba hagyom a kissé elterebélyesedett írásomat,mert itt már új témába keverednék.

  • Falusi,
    Ez az ami egy beépített ember elsőrendű feladata.A másikat elkápráztatni,tudással,melyet lexikonok,leírások sőt Google tárhelyekből kinézéssel manapság nem probléma.Elérzékenyítő, empátiát ébresztő történeteket közre adni.Megjátszani,hogy oda tartozok,ahova ártani szeretnék a bizalom teljes megnyerése érdekében.Ehhez azonban ész és jó színészi képességek kellenek. Ez azonban már nem tartozik az arabok genetikájába.A minden más vallás és nép gyűlölete igen.Ez a recept a biztos bukásra. Továbbra is állítom,hogy az Asher Alexander mindkét esetben egy és ugyanaz a „személy”.

  • Gyuri10
    2014 május 28
    5:51 de.

    Gyuri! Most vitatkoznom kell veled. Persze a neten bármi elképzelhető, de biztos vagyok benne, hogy az öreg Asher az volt akinek mondta magát! Kemény volt az öreg mint egy gránit szikla, de ahogy falusi is mondta csak akkor gorombult be „kissé” 🙂 ha konkrét, leplezetlen náci behányásokkal szembesült. Emlékszem mikor vallási kérdések merültek fel sokszor kiigazított a maga szigorú-régi vágású módján de mindig jó szándékkal és mindig mélyen megalapozott tudásról téve tanúbizonyságot. Sokszor pofoztuk váll-vállt vetve a nácikat a virtuális csata téren, hiszem hogy ő egy igaz ember volt!

  • Fuser,
    én igazán szeretném,hogy Neked legyen igazad.Ennek ellenére 100% ig nem vagyok biztos.Voltak olyan elmondásai,hogy mit és hogyan csinált az écelben,majd a cáhálban.Hogy jól vagy rosszul írta az most nem lényeges.Ami nem elfogadható,hogy írta.

  • Kerekes Sandor

    Kedves Ilona!

    Kar, hogy a heves tiltakozas nem tetszik Onnek. De megertem.
    A gyenged noi lelek tobb oromot talal a baratsagos, cirogatos, esetleg puszilgatos tiltakozasban, ez… ” termeszetes.”
    Azonban annak semmi ertelme. A szufrazsettek, a parizsi forradalmi nok, es foleg Lysystrate baratnoivel, a hatekony es nem a baratsagos ellenallast kerestek.
    A cirogatos tiltakozas egy onmagaban hordott, kilatastalan ellentmondas. Tiltakozni csak a leheto legeroteljesebben erdemes, vagy sehogy.
    Sajnos, ez a vilag rendje.

  • Lévay Atilla

    Miután öten is hozzászóltak rövid tényközlésemhez, (Asher Alexander, Puchert János, Fuser, Dobois, Málnaszőr) most néhány sorban válaszolok mindannyiuknak. Hozzászólásom a cikkhez civilizált hangnemben, két történelmileg igazolt tényt tartalmazott. Az öt hozzászóló egyike sem cáfolta ezeket, csak sértegető, lekezelő hangnemben írtak, amivel lényegében saját magukat minősítették. Egyébként, ha Horthy Miklós Sztálinnak köszönheti, hogy elkerülte az akasztófát, akkor Sztálin a másvilágon legalább egy jó cselekedettel dicsekedhet. Ha az Amerikaiak teljesítették volna a vesztes háború után Magyarországra a Szovjetunió által kényszerített bábkormány kérését és kiadták volna Magyarországnak, mint, ahogy sok más akkori közéleti szereplővel megtették, „Sztálin legjobb Magyar tanítványa” Rákosi Mátyás valószínűleg őt is az Oktogon téren akasztatta volna fel. Egyébként vannak Zsidó emberek is, akiknek a véleménye nem egyezik az önökével. George Friedman Magyar Zsidó felmenői Horthy Miklósnak köszönték meg az életüket; ő már az Egyesült Államokban él, de naprakész szülőhazája ügyeiben. Az amerikai Stratfor Intézet alapítója a múlt héten ritka józan elemzésben vont párhuzamot Orbán Viktor és a néhai kormányzó mozgástere között. Az írás a ma megjelent Heti Válaszban olvasható.
    És befejezésül; egy százszor vagy ezerszer világgá kürtölt hazugság mindig hazugság marad, míg egy egyszer halkan kimondott igazság mindig igazság marad.

  • lévay attila: való igaz, a hazugság hazugság marad. ezért nem érthető az erőlködése. nem igazán értelmezhető a maga által kimondott igazság, mert az csak a magáé.
    ez a „saját magukat minősítették” lemez már elég karcos. mivel ezt leírta, maga is minősítette őket.
    a heti választ meg talán nem kellett volna említenie. a fidesz háztáji harsonája. piszok falsul szól.

  • Lévay Atilla
    2014 május 29
    4:31 du.

    „Hozzászólásom a cikkhez civilizált hangnemben, két történelmileg igazolt tényt tartalmazott. Az öt hozzászóló egyike sem cáfolta ezeket”

    Lévay! Te nem tudod értelmezni amit olvasol, vagy tudatosan hazudsz? Ezt írtad az előző bejegyzésedben:

    „Szabadon megválasztott Magyar kormány soha nem helyezte a Zsidó, vagy más etnikai kissebséget koncentrációs, vagy haláltáborokba.”

    Akkor még egyszer leírom: 1940. október-december közötti időszakban főképpen székelyföldi településekről több ezer zsidót deportáltak az Erdélybe vezényelt magyar katonai hatóságok. És kiegészítem, csak hogy pontos legyek:
    1944. már­cius 19-i német megszállás előtt 127 377 személyt deportáltak Auschwitzba a visszacsatolt Észak-erdélyi területekről és ebből 1946 májusáig 19 764-en tértek vissza.

    Lévay! Aki magát minősíti az aljas hazugságaival, az csak te vagy! Náci féreg!

  • Lévay Atilla

    Ille István, Fuser és elvbarátaik figyelmébe.

    „1944 márciusáig, tehát a Német megszállás pillanatáig a “Múlt és Jövő” Zsidó lap megjelenhetett Magyarországon. Ez sehol máshol nem történt meg az akkor Németek által uralt területeken. 1944 márciusáig Magyarországot a Nyugati Szövetségesek a Zsidók számára egy biztos menedéknek tekintették egyetlen országként az akkor a Németek által uralt Európában. Ezt a tényt, akkori Angol Külügyminisztériumi dokumentumok is igazolják.”

    Ezek ellenőrizhető tények…

  • lévay attila: miből gondolja, hogy elvbarátok vagyunk?
    ami tény, hogy nem hagy fel az újnáci propagandával. ami pedig a lapot illeti, nem hallott még célzatosan meghagyott megjelenési lehetőségekről? tudja, ilyesmi volt a vidám szinpad komlóssal, hofival – később hofi önálló intézménnyé nőtte ki magát. amolyan vészszelep, ahol lefújhat a gőz.
    mégis, maga szerint mit bizonyít a lap megjelenésének engedélyezése? csak nem horthyék végtelen toleranciáját és demokratikus érzületét?
    de, ha már biztos menedéknek tekintették: nem aljasság volt véletlenül ennek a menedéknek a látszatát fenntartva, az itt csapdába esett zsidókat halálba küldeni?
    na, fiam, fusson még egy kört – amíg megteheti!

  • Ille- nem volt szandekom beszallni a vitaba-
    de eszembe jutott az Eichman per- melynek
    soran- kiderult az akkori magyar kormany
    keszseges kollaboracioja.

    Levay Attila figyelmebe

    http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=2&type=content&chapter=11_1_3

  • Csak a saját koncepciójukat szajkózzák a protestálók!
    …. hogy a magyar állam nem volt „angyal” ???

    De nem ezt szimbolizálja Gabriel arkangyal !!! hanem az összes vétlen, védtelen áldozatot!!
    zsidókat, cigányokat, magyarokat, ellenállókat, akiket a náci-nyilas hatalom elpusztított!!

  • Azért azt figyelembe kell(ene) venni, hogy a német erőfölény még 100%-os volt az országban. A Nyilas hatalomátvétel és terror is így valósulhatott meg! 1944. okt. 15. után Horthy – beárulva a kiugrási szándékot – német fogságba került.

  • Nagy Mátyás
    2014 május 31
    6:28 de.

    Nagy Mátyás! Gábriel az áldozatokat szimbolizálja? Ok, fogadjuk el! Akkor viszont a bronzhányás alkotója, a koncepció elfogadója és összes támogatója egy fájóan műveletlen balfasz! Gábriel arkangyal neve a Gibor szóból ered, amelynek jelentése, Isten ereje. A keresztény sőt az iszlám ((arab neve Dzsibril) ikonográfia szerint is ábrázolása mindig valami isteni erővel bíró fensőbbségeset jelent amitől a gonosz fél. Szóval a helyzet az, hogy a szobor szimbolikája -ha elfogadjuk álláspontotokat- a blaszfémia határát súrolja. Ha már ilyen rohadtul mély áhítattal élő keresztény lettetek mióta Orbán szerint még is csak az a klassz, próbáljatok meg valami alapvető minimumot tudni is arról ami ott lógicsál a nyakban meg a visszapillantón!
    IDIÓTÁK VAGYTOK!!!

  • MŰVÉSZI DOKUMENTUM A FALS EMLÉKMŰ MARGÓJÁRA
    ˙
    Vas István: „November”
    ˙
    Egy napra jöttem el a rejtekhelyemről:
    Csak épp egyszer akartam látni még
    A Hold utcát, a Szabadság teret,
    A Kávéházakat, a Lánchidat. De
    Erre sem jutott már idő. Anyámat
    Láttam. Alig bírt lépést tartani:
    Sokakkal együtt hajtották.
    (…)Egy nő a járdán
    gy szólt fiához: Nini, a zsidókat
    Hajtják ott! A gyerek bámult. A hajtók
    Között kevés volt a sváb. Sokan ízes
    Vasi, alföldi, vagy nógrádi nyelven
    És győztes kedvvel nógatták a zsákmányt.
    ˙
    A sötétben, a zuhogó esőben
    Anyám kicsi alakja fekete
    Ruhában és kifúlva tipegett
    Újlak felé.” *
    (1944-45.)
    ˙
    ˙
    * Ti. a Halálmenet első állomása az Óbuda-Újlaki Téglagyár volt, ahol sokezer ember – öregek, csecsemők, gyermekek és asszonyok is – hált éjjel a szabadban, illetve a téglaszárító csűrök alatt.

  • Nagy Mátyás !
    ˙
    Ártatlan áldozatnak csakis a tisztakezű(!), polgári áldozatok tekinthetők akiket életkorra és nemre való tekintet nélkül szánt szándékkal és szervezetten(!) gyilkoltak le. A gyilkosok, a kollaboránsok és a hallgatag belenyugvók, pl. az elhurcoltak szomszédai sem tartoznak ebbe a kategóriába…
    .
    Katonaember, ha meg is halt a harcokban nem ártatlan áldozat, mert bár parancsra, de végig gyilkolta nemcsak a frontokat, de a megszállt területek polgári lakosságát is. Ez pedig akárhogy vesszük keményen ütközik a Tízparancsolat „Ne ölj ! ” parancsával.
    ˙
    Orbán a . j o g o t . már diákként is, az ő írását idézve:
    „…bármikor megváltoztatható parancsok halmaza”-ként aposztrofálta.
    A Vezér ebben a jogfelfogásában mára már eljutott az erkölcs félremagyarázásáig is, amikor hazug érvekkel az „általa megálmodott” emlékművel a minden vallások legfontosabbik törvényét a Tízparancsolatot írja át.
    (Más lapra tatozik, hogy ezzel a „Ne tégy hamis tanúbizonyságot !”, azaz a ne hazudj parancsát is súlyosan megszegi.

  • Bal és jobboldali olvasótársimnak egyaránt ajánlom a szíves figyelmébe Krausz Tamás történész professzor nem rég megjelent . d o k u m e n t u m . k ö t e t ének; a Magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban több,mint 600 oldalas alapos, ám a témát koránsem teljesen kimerítő kiváló munkáját.
    A könyvnek a szerző által megírt előszava objektív, és tudományos igényességgel foglalja össze a magyar megszálló erők békés civil lakosság (több-tízezer ember) ellen elkövett háborús, illetve emberiességellenes bűncselekményeit… Az összefoglaló előszó, néhány részletet is közölve a könyv rengeteg, hadtörténeti irattárakban mostanában feltárt dokumentumából. Olvasható a > MAGYAR EGYESÜLT BALOLDAL honlapján < ,
    hozzásegítve a fenti cikk, bármely oldalon álló olvasóját ahhoz, hogy a valódi történések tükrében ítélje meg e ködgyertya fényű "emlékmű" valódi, mélységesen sanda szándékát a tettesek és az áldozatok kérdésében.

  • Lévay Attila !

    A Múlt és Jövő művészeti és irodalmi folyóirat 1911-ben jelent meg először. 1913-tól 1924-ig politikai hetilapként jelent meg, amíg horthyék . b e . nem . t i l t o t t á k .
    A tény hogy a Horthy-renszer ezt a alaposan cenzúrázott változatot megengedte, annál inkább kontrasztos, mivel éppen a light-os kritikai oldalt nyomták el vele. Mint ahogy a kor filmipari termékeinek családja is társadalmi vonatkozásában művészi értelemben méginkább rendkívül semmitmondó, bár közismert zsidó színészek és rendezők is résztvesznek éppen a valódi társadalmi kontrasztok elkenésében, ami tehát nem von le semmit a kormányzó rendszerének diktatórikus jellegéből…
    Ugyanez a helyzet a gazdaság fundamentumát képező zsidó tőkével és nagyiparral is. Magyarul, Weiss manfréd is csak addig volt kártyapartner az amúgy -saját bevallásuk szerint is – ős-antiszemita Horthy Családnál, amíg szükség volt a gyáraira és a tőkéjére…
    Tehát márc.19 ide – márc. 19 oda, az azt megelőző rendszer ugyanolyan álságosan hazug, mézesmázos, de igenis diktatórikus volt, mint a német megszállást követően, amikor csupán már teljesen nyílttá vált ugyanaz a deportáló diktatúra.
    Pontosan két évvel korábban 1942. március 15-én a Petőfi szobornál hatalmas háborúellenes tüntetést kardlappal vert szét a rendőrség, ahol ezreket tartóztattak le, akik közül százakat ítélt a Magyar Királyi Bírőság többéves börtönbüntetésre…
    A művészeti tényezők egy állítólagos – azaz hamis – biztonság fejében akarva, vagy akaratlan beálltak a rendszert kiszolgálók és népszerűségét öregbítők körébe. Nem nagyon tehettek mást. Mindennek semmi köze a parlamentáris demokráciához, pláne a szabadsághoz…

  • Helyesbítés éppen a k e m é n y kritikai oldalát nyomták el.

  • fortimbras: mind1. lévay úgysem érti a lényeget…

  • Való igaz, hogy alegórikus kompozíció nem jó az ilyen emlékműhöz. Két/több értelmű a szimbolikája sem egyszerű. Ha egy múltbéli jelentős eseményt kell Emlékműként (megszállás) felállítani, akkor az egyértelmű legyen a jelenkor és a jövő nemzedékeinek is.
    A vita elmérgesedett, mert a Horthy rendszer bűnei nem tükröződnek a kompozicióban vissza. Azonban mit lehet most tenni?
    Áder János elnökként megkövette az áldozatokat legutóbb Auschwitzban, felelőssé téve a Horthy korszakot. A mai 4. generáció már nem hozható közvetlenül összefüggésbe a holokauszttal, de tudnia kell róla (és a többieknek is), hogy soha ne ismétlődhessenek meg ilyen gyalázatos gyilkosságok.
    Azonban örök időkre nem lehet felróni egy nemzetnek kollektív bűnéül, mert így békesség nem lesz.

  • nagy mátyás: valóban nem lehet felróni – amennyiben nem hajlandó szembenézni vele.

  • Hogy kéne szembenézni?
    Tudjuk mi történt, felelősséget is érez a kormányzat a történtekért. Országosan megemlékeznek róla. A holokausztért a mai magyarok már nem terhelhetők. Manapság már feleannyit nem hallani a fasiszta Németországról ez ügyben, mint Magyarországról. Vajon miért? Nem ők voltak az egész népírtás állatiasan gonosz kiagyalói? Nem ők tartották megszállva egész Európát … Franciaországtól Görögországig? – közte Magyarországot is? Jó lenne ezeket is a mérlegre tenni – ott a messzi Kanadában is.

  • nagy mátyás: mindezt itt kellene mérlegre tenni. ugyanis a KMH csak kanadai újság, de magyarországról szól. nem mellesleg németország már régen mérlegre tette, ráadásul fel is dolgozta. nincs olyan, hogy mai magyarok, ahogy mai németek sincsenek. magyarok vannak, akik nem hajlandóak szembe nézni a múltjukkal.
    a kormányzat meg lófaszt se érez, de nem felelősséget, cserébe vaskosan történelmet hamisít.

  • No comment, legyen a ti hitetek szerint … lóf… nélkül 🙂

  • nagy mátyás: ez nem az én hitem, hanem 2,2 millió birkáé.

  • Jó, akkor a mi hitünk szerint 🙂 – remélem megnyugodtál?

  • Nagy Mátyás
    2014 június 1
    2:30 du.

    „Tudjuk mi történt, felelősséget is érez a kormányzat a történtekért.”

    Nagy Mátyás! Szó szerint idézem Orbán szavait melyet az emlékmű körül kialakult vita kapcsán bírt mondani:

    „….ez a műalkotás erkölcsi szempontból, gesztusrendszerének történelmi tartalmát tekintve pontos és makulátlan.
    …olyan felelősséget nem vállalhatunk ,amely nem illet bennünket”

    Na ez a no comment!

  • Nagy Mátyás
    2014 június 1
    1:22 du.

    „A vita elmérgesedett, mert a Horthy rendszer bűnei nem tükröződnek a kompozicióban vissza. Azonban mit lehet most tenni?
    Áder János elnökként megkövette az áldozatokat legutóbb Auschwitzban, felelőssé téve a Horthy korszakot.”

    Ez pontosan a szó és a tett pávatánca. Hány idézetet hozzak fideszes politikusoktól, hogy mit mondtak 2 éve, 4 éve, 6 éve? Hogy messzebbre ne menjek.
    De a szobor nem változik.

    Kollektív bűnösség pedig nagyon is létezik, lásd, ahogyan a mai úgynevezett jobb beszél az úgynevezett balról. Ergo nincs békesség és nem is lesz.

  • Nagy Mátyás

    Mint egyszerű állampolgár nem tudok a magam véleményén kívűl mást tenni, ahogy a hétköznapi zsidók sem, hogy békesség legyen az Izrael-Palesztin vitában … 1948-óta
    Ergo nem könnyű dolgok ezek. Csak türelemmel és toleranciával lehet előbbre jutni.
    A bűnös nemzet verdikt meg nem vezet sehova. Csak ellentéteket szül.

  • Nagy Mátyás
    2014 június 2
    1:36 de.

    „A bűnös nemzet verdikt meg nem vezet sehova. Csak ellentéteket szül.”

    A bűnös nemzet szöveg egy lepel, amit azért vesz magára a honi úgynevezett jobb, mert magukat nevezték ki „a nemzetnek”. Meg ők lennének „a közösség” a sok hülye individuummal, hazaáruló idegenszívűvel szemben.
    Az ellentétek – alig rejtettből -, már régen világra jöttek, azóta bőszen táplálva cseperednek.

  • Nagy Mátyás !
    Hiába kért elnézést – az egyébként a fideSS élvonalába tartozó – Áder, ha ilyen emlékműveket, mint a XII.kerületi Turull, az V.kerületi Horthy és az uyganott éppen épülő ún. „megszállási” stb. emlékműveik semlegesítik még a látszólagos jószándékot is…
    Egyébként a XII.ker. Polgármestere Pokorny Zoltán, az V.ker Polgármestere pedig Rogán Antal szintén élvonalbeli fidSS káderek.
    A „megszállási” emlékmű érdekében pedig maga Orbanini Vezér és Kancellár személyesen áll ki…
    Így aztán ismétlem, Áder szava egy szart, de még annyit sem ér, mert nem őszinte, pontosabban hazugság…

  • Lévay Atilla

    Izraeli figyelmébe.

    Köszönettel vettem küldeményét.
    http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=2&type=content&chapter=11_1_3)

    Viszonzásul itt küldöm önnek Takaró Mihály Egerben tartott előadását.
    Videó: https://www.youtube.com/watch?v=YobXDVaDkak

    Itt még két 20. századi eseményt fűznék hozzá.
    A Holodomort, 1932/33-ban a sztálini Szovjetunióban mesterségesen előidézett éhínséget, amely nyolc millió ember, köztük három millió gyermek halálát okozta, évtizeden keresztül tagadták az elkövetők és utódaik. Börtön, vagy halálbüntetés várt azokra, akik a hivatalos álláspontot meg merték kérdőjelezni.
    Az 1939-ben Német helyett, szándékosan a Szovjet hadifogságot választó (Abban a tévhitben voltak, hogy jobb bánásmódban lesz részük, mintha Német hadifogságba kerülnének)(!) és 1940 május/júniusában a Katyni erdőben több mint 20ezer Lengyel katonatiszt legyilkolását ugyanazok követték el, akik a Holodomort. Évtizedeken keresztül ezt is tagadták! Nürnbergben, először a Németeket vádolták evvel, de később Szovjet nyomásra ezt a vádpontot törölték a listáról. A Katyni tömeggyilkosság ügyében a Szovjetek Leningrádban 1946-ban rendeztek egy „Koncepciós” pert, amikor is a vádlott Német katonatisztek beismerték, hogy a Lengyel tiszteket ők gyilkolták le a Katyni erdőben. Ezeket a Német katonatiszteket halálra ítélték és felakasztották.
    1990-ben, tehát 50 évvel az események után ismerte be Gorbacsov, hogy a hadifogoly Lengyel tiszteket a Szovjetek gyilkolták meg. Az egész Világ ma már tudja az igazságot a Holodomorral és a Katyni tömeggyilkossággal kapcsolatban is.
    Ma 2014-ben még mindig vannak megkérdőjelezhetetlen tényként kezelt állítások
    a közelmúlt némely történelmi eseményével, többek között, a Holokauszttal kapcsolatban.
    69 évvel a háború után talán itt az ideje, hogy civilizált hangnemben sértegetések és nyílt, vagy burkolt üldöztetés nélkül lehessen ezt a kérdést is tanulmányozni.
    Ez mindannyiunk közös érdeke.

  • Fiúk!
    ezt a vitát meghagyom nektek.Sajnos túl érintett vagyok ahhoz, hogy bele szóljak.Túlzottan objektív vagy szubjektív lennék. Attól függ ki honnan nézi.Arra azért megkérnék mindenkit,hogy ne színezze ki a képeskönyvet olyan téma bevetésével ami ide nem tartozik és halvány lila gőze sincs,meg joga sem,hogy a levegő mérgezéssel vesse be az elterelő hadgyakorlatot.Hogy az „egysze- rű” zsidók mit képzelnek vagy mit nem az pedig a mi köreinkben a sápadt,holdkóros,csúszkálóst érdekli!Kedveseim,magam részéről itt a témát le is zártam.

  • Gyuri10
    2014 május 28
    5:51 de.
    Kedves Gyuri 1O.
    nemtudom biztosan mondani, hogy igazad van, azt sem, hogy nekem. Volt egy közös „ismerősünk” még a nyolcvanas évekből,
    Avraham Shalom. Nyolcvanháromban jártam arrafelé, ott találkoztunk. Asher is ismerte, legalábbis, letudta írni, hogy hogyan nézett ki, és volt egy érdekes szokása, amit csak azok ismerhettek, akik személyesen találkoztak vele.
    Hogy az az Asher azonos-e ezzel az Asherrel, azt nemtudom. Mindenesetre, itt próbáltam néhányszor utalni neki a Kisalföldes ismeretségünkre, választ sohasem kaptam rá. vagyis nagy vaéószínűséggel, mégis nálad az igazság..

  • Lévay Atilla

    Gyuri10 figyelmébe.

    „Minden mindennel összefügg.”

  • (Ajánlott sírvers a hazug emlékmű gránit oszlopaira:)
    ˙
    ˙
    Dan Dalmát :
    FELIRAT
    ˙
    Erre, ha jársz testvér, vidd hírül a többi zsidónak,
    ˙Megcselekedtem, amit tennem adott az a kor.
    Összefagyott lábbal mentem a Don vonalánál,
    ˙Puskatus zápora vert Szerbia völgyei közt.
    Megtöretett testem beleporladt a hús anyaföldbe,
    ˙Elfeledett nevemet fújta hazámba a szél.
    Jóemlékem is elhalt, márcsak az őreim élnek,
    ˙Egykori gyilkosaim őrzik a porhüvelyem.
    .

  • Lévay !
    ˙
    Mi itt, jelenleg arról a sanda szándékú emlékműről folytatunk eszmecserét, amely a FidSS már régi szándékosan hamis koncepciójának megfelelően, össze kívánja mosni a meggyilkoltak és gyilkosaik „közös sorsát” és mint áldozatokat akarja az utókor számára kőbe vésve bemutatni.
    .
    Ne beszéljen mellé ! Itt csak az egykori horthysta állam ember-hentes és mészáros politikáját tartjuk nagyító alá. Ez most az Orbán által már ez emlékmű alapjaiban is kiprovokált téma és napirend.
    Ha nem tetszik, mejen át a Kuruc-labnc Infójára hangot adni fidSS szimpátiájának !
    .

  • Ezt kapd el Lévai, és ne hadoválj! :
    .
    Dorosicsban (Ukrajna) a magyar hadvezetés által a flekktífuszos magyar munkaszolgálatosok számára – eredetileg a közeli kolhoz állatok számára épített hatalmas, fából épült tehén istálójában – tábori kórházat létesített.
    1943-ban (!) a katonai és orvosi(!) parncsnokság radikális döntést hozott a „flekktífusz felszámolására”. Április 29-e éjszakáján az őrség a faépület ajtaját kívülről lezárta, benzínnel körbelocsolta, majd felgyújtotta… A menekülni próbálókat lelövöldözték… Hajnalra a bennégettek és az agyonlőttek száma a 400-700 fő között lehetett. A túlélő munkaszolgálatosok a kezelés hiányában belehalt sérüléseibe valamint a további megpróbáltatásokba. Az összégettek és agyonlőttek holttesteit egy nagy tömegsírba temették, hogy a nyomokat eltüntessék…
    A Nagybaczoni Nagy Vilmos honvédelmi miniszter által kiküldött „vizsgáló bizottság megállapította, hogy a >dorosicsi tűzesetet< gondatlan cigarettázó munkaszolgálatosok okozták." – A jegyzőkönyvben lövöldözésről és gyilkosságokról persze szó sem esett…
    .

  • T.Voronyezs !

    Barát Endre író és Zelk Zoltán költő is ebben a dorosicsi magyar koncentrációs lágerben teljesítették a haza iránt „vállalt kötelességüket” a munkaszolgálatot.
    Barát élménybeszámolóban örökítette meg az általad tárgyszerűen leírt szörnyű borzalmakat, Zelk pedig egy rövid kis versben:

    Zelk Zoltán: D o r o s i c i . a l k o n y . 1 9 4 3.

    A gödörben harminchárom halott.
    És zuhan már a harmincnegyedik.
    Mennyit temettünk! S két hónapja már!
    Rakhattuk volna föl az egekig.

  • Ille!
    Már bocsánat, de tényleg, hova lett Voronyezs tényszerű kommentje ??? Az előbb még itt volt, olvastam… arra reagáltam. Levettétek, vagy csupán a hivatalos cenzúra működött ?

  • István !
    .
    Mi az elv, hogy a témába vágó(!) történelmi tényeket lehetőleg ne közöljétek, ne közöljük ? Pedig azok jó alapot adnak a szubjektív vallomásoknak.
    .

  • Bocsánat, STORNO !
    Most mégis megjelent. Hol a Neten kódoroghatott az a lelkemadta komentem ?

  • Levay Attilanak- egyelore- csak annyit.
    A sztalini rendszer buneinek emlitese nem jelenti
    hogy masoknak nem kell elismerni-sajatjaikat.
    Mert- a kommunizmusrol szolva- en is meglepetessel
    olvastam- hogy az AVOT pl-Kadar Janos allitotta fel.
    Ezert en is- Gyuri 10-el tartok,aki azt mondja,
    hogy „ne szinezze ki a kepeskonyvet olyan
    tema bevetesevel-ami nem ide tartozik”.

    Mivel a vitakat en szeretem kiszinezni-zenevel-
    mindegyikteknek- akik holnap Savuotot unneplik-
    es a tobbieknek-akik szeretik a zenet-kuldom.

  • voronyezs
    2014 június 3
    4:20 de.

    Tisztelt voronyezs! Ennél nem lehetne tényszerűbb példát találni arra miért is olyan aljasul hazug az a bronzfekália!

  • voronyezs: a spamszűrő néha érdekes dolgokat művel…mindjárt ránézek.

  • A „voronyezs” által leírt eset juttatta eszembe, amit szüleim meséltek. Miközben a svábokat telepítették ki, állítólag köztük is valamilyen járvány tört ki. A vagont félretolták, és senkinek nem szabadott a közelébe menni. A bezárt emberek kiabáltak, dörömböltek. Őket nem locsolták le benzinnel és nem gyújtották fel a vagont. Egy idő után maguktól elhallgattak. Ez már a felszabadulás után volt.

  • A félreértés elkerülése végett, előbbi kommentemhez hozzáteszem, hogy én a nácizmus bukását követő atrocitások és kommunista bűnök ellenére, őszintén tisztelem a felszabadulás emlékművet (Gellért-hegyi Szabadság-szobor). Számomra azt jelenti, hogy 1945-ben az egyik gonosztól megszabadultunk.

  • jankó félék,
    színezd a képeskönyvet.Más mentséget úgy sem találhatsz. Bizony ezek a kamenyisták kiirtottak 600.000 fajtiszta szittya svábot. Az év melyik napján kell értük szentmisét celebrálni? Különben is „többen jöttek vissza,mint amennyit elvittek”! Mondd mikor veszitek észre,hogy lehányáson kívül semmit nem érdemeltek meg?

  • Kedves מרים!
    Én holnap שבועות-ot ünneplem és nagyon köszönöm a küldött csokrot.Ezen az oldalon mindig sikerül erőt öntened belém. חג שמח לכל עם ישראל

  • Lévay,
    Tökéletesen igaza van.”Minden összefügg mindennel”.Úgy mint a „kecsesen ringó fecske a recsegve fingó kecskével”.Undorító,hogy ilyen beírásokra kényszerítenek a Lévay urambátyámelvtársurak.

  • Lévay Atilla

    Gyuri 10

    Gratulálok önnek és az összes többi hasonló színvonalú hozzászólónak.

  • lévay attila: köszönjük szépen. de tudja, aki szelet vet…

  • FORTIMBRAS 3,17 !
    ˙
    E kalsszikus metszetű vers, egy Radnóti magasságokat súroló pici remekmű.
    .

  • Lévay Atilla

    Ille István!
    Egyetértek önnel. Ez mindannyiunkra vonatkozik.

  • EGY EMLÉK-MŰ:
    ˙
    A kezemben,íme egy kézzel írt nyílt levelezőlap részlete arról, hogy nemcsak Budapesten volt „téglagyár”, meg hogy a horthista magyar államnak az általuk kiszemelt áldozati-állampolgárai mennyire be voltak csapva és mennyire hittek a kormányzóúrőfőméltósága hazug ígéreteiben.

    L.Gyula részére Jolsfa… Feladó: L.Jenőné Tiszafüred …
    [postapecsét: „944. – a többi nem látszik]
    ˙
    „Édes Gyuszikám !
    Tegnap este írtam, hogy ma többet tudok írni. Eldőlt a sorsunk és hál Isten itt maradunk, de nem a lakásban, csak ki kell menni a téglagyárba. Nem tudom, ha ösmered a helyet, mert én huszonkét éve, hogy itt vagyok, de nem tudom, hogy hol van. A jó Isten adjon erőt, egészséget, hogy tovább is bírjuk… Ha írsz, már az új címre Téglagyár, bizonyára az lesz a cím…
    Csókolunk nagyon sokszor:
    Anyukád, Apukád „

  • Gyuri 10

    Érdekes a technikád, ahogy többesszámban megszólítva próbálsz összemosni olyan időkkel és személyekkel, amikor még az apám is gyerek volt, nagyapám pedig már halott. Másik nagyapám pedig már akkor túl öreg volt, hogy behívják. Apám legidősebb bátyja Ludovikás tiszt volt, rendőrfőnök egy dunántúli városban. ’45-ben az oroszok letartóztatták, fogolytáborba vitték. A menyasszonya értesítette a helyi zsidó előjárókat, akik utána mentek és az orosz parancsnokot meggyőzték, hogy ne vigyék hadifogságba. Találd ki, miket csinálhatott, ha ennyit fáradtak érte? A felszabadulás után BP-re helyezték és Kispest rendőrkapitánya lett. Mehetsz és az óbudai temetőben lehányhatod a sírját.

    U.i.: Ha esetleg a rokonaim érdekelnek, kérdezd meg ifj. Asher Alexandert. Nem rég elhunyt édesapja egy faluban élt velük, személyesen ismerte őket. Nekem azt mondta, jóban voltak.

  • Jani !
    Ne keverd a szezont a fazonnal.
    Tudjuk, hogy a svábok magukat népi németekneknek vallva, szerves részt vállaltak az erre létrehozott Waffen-SS mészárszéki tevékenységéből… Persze az otthonmaradt családjuk mondjuk erről nem tehetett.
    Van nekünk egy ilyen Waffen-SS-es híress, válogatott aranycsapatos futballistánk, akinek ezért a hajaszála annyi, sem görbült, de annál inkább megdicsőült, mert a tököt jól kezelte… Ugyanakkor folyton az ő üldöztetését meséli. Biztosan száz nejlonharisnyát elkoboztak tőle a határon – az ezerből, amit a butikjába hozott be…
    Jajj, most meg én is kevertem a szezont a fazonnal.

  • Gyuri 10

    Ja, igen! Asherből is sikerült palesztin terroristát faragnod. Ha a közelmúltat ilyen torzítva látod, a történelmet még inkább.

    Pedig, ha figyelnél, észrevetted volna Asher tudományos szintű teológiai tudását, beleértve a keresztény Biblia ismertét is. Az is feltűnhetett volna, hogy szóhasználata (nyüves) az apjáéra emlékeztet, ahogy az is, hogy erősen jobboldali.

  • Lévay Attila,
    Színvonalról az beszéljen,akinek nem krumplit tartottak télire a gyerekszobában.Akinek viszont igen az folytassa az EMBEREK generálását a vulgáris nyelvezet használatára.Ez az amiben önök „jobban teljesítenek”,de művészi szinten.
    További kellemes történelem újjányalogatást kívánva,maradok tiszteletlenül:Gyuri10

  • jani,
    igazad van.A „nyűves”egy tökéletes bizonyíték az atya és fiú… identitására.Ezt az Asher nevű senkit,pedig majd te kérdezgesd meg,hogyan mozog a trójai faló?

  • gyuri10: az említett ashernek semmi köze a filozofikus asherhez, csak egy alattomos névbitorló provokátor. jani által említett teológiai és bibliaismeret nem az övé. könyvtári.

  • málnaszőr

    Tényleg kevered a dolgokat. Grosics Gyula soha nem volt sváb, legfeljebb – a neve alapján – horvát származású. Nem tudom, vele kapcsolatban mi az igazság, mert mindig az éppen aktuális politikai kurzusnak feleltek meg az információk. Csak az tény, hogy ’44-ben 18 éves volt és így vagy úgy részt kellett vennie a háborúban.

    Egyébként, a magyarok közt is toborzott a Waffen-SS idegenlégió. Az én egyik tizenéves éves nagybátyám is be akart lépni a barátjával. Nagymamám kétségbeesve sietett a legidősebb (rendőrfőnök) fiához, aki hazament és ököllel megverte az öccsét, miközben magyarázta neki, hogy azok gazemberek. De aztán hamarosan a nyilasok vitték el leventének Németországba.

    Egyébként, jól jártak azok a svábok, akiket kitelepítettek Németországba. Legalábbis azokhoz képest, akiket szovjet munkatáborokba deportáltak.

  • jani,
    Tudtommal senki nem állította,hogy a „fekete párduc”sváb lett volna.Ennek ellenére 44 ben 17 éves volt és a hunyadi páncélosok ismert SS alakulatához önkéntesként lépett be,sorozás nélkül.(A Purczel öcsi sváb és mégis EMBER volt.) Persze én megértelek,hogy 17 évesen az ember még nem is felelős a tetteiért.A jóval későbbiekben kérte felvételét a Magyar Dolgozók Pártjába.Ekkor néztek utána az előéletének.De hát hagyjuk ezt olyan régen volt már.Meg különben is olyan sokan voltak az ÁVH sok is és csizmadíja mesterek meg kalauzok is. Színezzük már össze a kifestő könyvet.A jövő érdekében kérdezzük meg az auschwitzi hamutól és Apáink elporladt csontjaitól már biztos megbocsájtanak.

  • Gyuri10
    2014 június 4
    9:49 de.

    Hozzászólásod utolsó soraiból kiérzek némi keserű iróniát. Abban egyetértek veled, hogy nem elmaszatolni kéne a holokauszttal kapcsolatos dolgokat. Egy mondás szerint „az igazság békességet teremt”. Egy korábbi hozzászólásodban pedig nagyon bölcsen írtad, hogy az áldozatok nem hatalmaztak fel senkit, hogy helyettük megbocsássanak. Bizony, nem úgy kell jóságosnak lenni, hogy a mások ellen elkövetett bűnöket nézzük el. Ugyanakkor tény, hogy az egykori felelősök már nem élnek, ha mégis, akkor nagyon idősek. Mégis, a felelősség kérdése az, ami ma is a legkényesebb téma, és egyáltalán nem mentes az érzelmektől, indulatoktól. Tartok attól, hogy még lesz is, amíg a helyére nem kerülnek a dolgok. Egyébként, én hiszek az isteni igazságszolgáltatásban. Részben már itt a földön, részben halálunk után.

  • Gyuri és Jani !
    Aki 17 éves, az ne felelhet a tetteiért ???
    Köztudot, hogy a Budapesten tevékenykedő nyilas pribékek egy jalantős része is „jelentkezett” erre a pártszolgálatra, akárcsak a Hunyadipáncélos SS alakulatba azok… Úgy gyilkoltak, mintha ezer éve csinálnák – minden erkölcsi fenntartás nélkül.
    Akinek vér tapad a kezéhez, az – vallási és polgári értelemben is – bűnös. Kivétel, ha közvetlen ö n védelmet gyakorol.

  • ˙
    AZ SS IDEOLÓGIAILAG IS ELKÖTELEZETT, ELIT NÁCI SZEVEZET, AZ SA JOGFOJTONOS UTÓDSZERVEZETE, A HITLERÁJ ELSŐ ÉS UTOLSÓ MENTSVÁRA … !
    Csak ez a csürhe maga is milliók gyilkosa volt.Nincs mese, meg megbocstó Isten !
    Nincs mentő, enyhítő magyarázat és szarmosás sem !!!
    .

  • Dubois

    Te most kötözködsz? Sem Gyuri sem én nem védtük sem az SS-t, sem a nyilasokat. Úgy, hogy ha nincs „szarmosás”, akkor ügyelj, hogy összemosás se legyen.

    Grosiccsal kapcsolatban az egyik garancia, hogy az Aranycsapatba Sebes(Scharenpeck) Gusztáv edző válogatta be. A másik, hogy isten nem ad dicsőséget hitvány embereknek.

  • jani: grosics, ugyan, milyen dicsőséget kapott istentől? amit kapott: kitüntetést, jutalmat, stb, azt pártunktól és kormányunktól kapta, ezek után beállt a Fidesz biodíszletébe. „Az igaz magyarok pártja, a Fidesz MPSZ igazolta le, és Grosics ebben a közegben is bizonyította, hogy mit sem vesztett az 1944-es szellemiségéből. – Sajnos, a narancsos mezben eltöltött mézes évek is véget értek… – A 2006-os választásokon, mikor néhány órára felcsillant a Fidesz-csapat győzelmi esélye, külön kívánságként a tévékamerák által sem zavartatva jelentette ki az idegenszívű SZDSZ-nek címezve: „Adná az Isten, hogy ez a tetves banda nem jutna be az Országgyűlésbe!” mit is említett a hitványakról?
    amúgy isten nem ráncolta a homlokát, amikor önkéntes lett? mitől garancia az, hogy sebes beválogatta? akkor ő volt a legjobb a kapus poszton.

  • Ille istván

    Nem is tudom… eddig azt hittem, hogy az Aranycsapat tagjának lenni dicsőség. Meg azt is, hogy a tehetség isteni adomány. Persze, az is kell, hogy valaki ezt észrevegye és kibontakoztassa. Ehhez pedig isteni szerencse kell.
    Sebes Gusztáv arra garancia, hogy a világ egyik legjobb edzőjéről feltételezem, hogy volt annyi emberismerete, hogy az együtt töltött évek alatt rájött volna, ha játékosában egy potenciális pszichopata gyilkos bújik meg.
    Ha pedig politizálunk, az a véleményem, hogy a Fidesz utólag akárhány kitüntetést ad Grosicsnak, az Aranycsapat dicsőségéhez – tetszik, nem tetszik – inkább Rákosinak van köze.
    Kár, hogy reklámozza, mit mondott Grosics az SZDSZ-ről, mert én még nem hallottam. De az a helyzet, hogy nem rajta, hanem a szavazókon múlt, hogy ettől a korábban népes rendszerváltó párttól mindenki elfordult.

  • Jani !
    Egyébkén (Te) hiszel az isteni igazságszolgáltatásban, részben már itt a földön, részben halálunk után – írod annak kapcsán, hogy szerinted az igazság relatív…

    Hát kedves jani, az Önkéntes Tömeggyilkosok Körére – az SS-re, meg a Nyilasra – ez az isteni mérlegelés semmiképp nem osztatik, hiszen a Tízparancsolat laegalább két alaptörvényét szegték meg, amikor nemcsak gyilkoltak, de raboltak és fosztogattak is – a rablógyilkosok.
    Itt persze, például a Szovjetunióban egész falvakat felgyújtó magyar és német katonák talán azért lehetnének kivételek, mert a tíz parancsolat között nincs is olyan kitétel, hogy ne gyújtsd föl felebarátod házát, vagy falvait. Bár nem hinném, hogy a mindenhatónak ez a döntés egy percre is gondot okoz, amikor a pokolbéli vagy a mennyországi belépőiket kell kiállítania.
    Kimondhatjuk, ezek helyreállíthatatlan gazságok sem gyónással sem imával nem megbocsáthatóak, azaz nem megítélés kérdései, mert abszolút bűnök.

  • jani: a dicsőséget – maradjunk annyiban – még csak megközelítőleg sem az aranycsapat tagságához kötötte, legalábbis még célzást se tett róla. a tehetség isteni adomány? na, neee…
    sebes emberismeretének semmi köze nem volt a beválogatáshoz. azon felül senki nem állította, hogy hunyadi páncélosnak lenni potenciális pszichopatának lenni volt az előfeltétel.
    az pedig, hogy nem hallotta, egyéni szoc. probléma. mondjuk, nem nézte akkor a híradót – abba adta elő magát grosics.
    valóban nem rajta múlt, ő csak megmutatta egy igencsak gyenge jellemvonását. szegény üldözött grosics…

  • DonGolo

    Sok bűn, tömeggyilkosság előzménye a felebarátaink elleni hamis bizonyság.

  • jani 3,42 !
    Ez a magyarázat már megint miféle szar paszírozás ???
    Próbálod a gazembereket mentegetni, ráadásul alpvetően hazug, szándékosan hamis jogértelmezéssel? Ám, a polgári lakosság ellen elkövetett tömeggyilkosság, népirtás emberiesség ellenes és háborús, a nemzetközi jog szerint is elévülhetetlen bűnök. Nincs mentség, nincs hivatkozás…

  • DonGolo
    2014 június 13
    4:27 de.

    Mi a fene? Nem nem is tudtam, hogy én tudok jogot értelmezni. Kösz’. Az sem világos, hogy milyen háborús bűnösöket „védek”? Én ugyanis az uszításról beszéltem.
    Engedd meg, hogy én pedig a nick neved értelmezzem. „DonGolo” szerintem azt rejti, hogy „döngölő”. Bárkit földbe döngölsz, mielőtt még megszólalhatna…

  • egy kérdés a Szabadság térre tervezett ’44-es német megszállási emlékművel kapcsolatban: ha ez megszállás volt, akkor meg lettünk szállva, ebből következően a megszállók kiverése 45-ben miért is nem felszabadítás?
    ha szabad kérnem, vonatkoztassanak el a továbbiaktól, ami – legyünk korrektek – nem megszállás volt, csak fokozott katonai jelenlét. egy megszállásnak ugyanis mások a paraméterei.

  • Kdves István !
    Teljesen logikus és jogos az eszmefuttatásod.
    Amennyiben a németek, még a fidSS szerint is, megszálltak minket, akkor a szovjetek felszabadítottak e megszállás alól… Ezt a felszabadítást fiatal demokraták, vajh miért nem propagálják ? Pedig ez még az ő Putyinjuk felé is egy rendkívül jóleső gesztus lenne. Kész diplomáciai főnyeremény.

  • A minap itt a Kossuth-téri, parlamntnek nevezett neogót palota üléstermében a kinevezett többség épp az általa kitalált „szabadság napját” ünnepelte a kétharmad, amikor a karzatról egy máig ismertelen(!) – külsős – valki lekiabált, hogy aszongya; „a Szabadság-térről távolítsák el a szovjet emlékművet”. Erre az ordenáréságáról és a baloldal iránt minden00k0o0ri kérlelhetetlenségéről hirhedt kövér házelnök nem ám a maga megszokott undorítóan arrogáns hangvételével reagált, hanem csak úgy sóhajtott egy hatalmasat, hogy az még a mikrofonba is behallatszott…
    Mit jelentett ez a szokatlanul enyhe reakció?
    1. Előre tudott az akcióról.
    2. Úgy meglepődött, hogy nem jutott szóhoz…
    Ugye, hogy a második variáns egyszerúen nevetséges.

    Itt annak van realitása, hogy Orbanisztán pártja és kormánya közvetlenül is belekzdett az eredeti projektje megvalósításába. A „német megszállási” emlékművet tulajdonképpen katalizátorként használja fel a Szovjet Hősi Emlékmű eltávolítása érdekében… Ha csak annyit sikerül elérniük, mint azt a Roosewelt tér átkeresztelésével elértek, illetve a nagy amerikai elnök áthelyezésével egy ismeretlen zugba, máris nyertek.
    Persze a kérdés még az, hogy Putyin ezt hogyan fogadná. Paks kettőnek is annyi lenne, vagy ki tudja, ma már az ökonómia erősebb lenne az ideológiánál…?
    Lehet, hogy ez az emlékmű lesz a tűzkeresztség próbája ?