Fellázadt a színház szakma – A homofób Kerényi Imre lemondását követelik

2014 május 27 2:26 du.52 hozzászólás

Tegnap azaz május 26-n este elhatárolódott a Nemzeti Színház igazgatója Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott homofób kijelentéseitől. Vidnyánszky Attila egy rendezvényen kijelentett, hogy Kerényi előadásának sem stílusával, sem mondanivalójával nem tud egyet érteni.

Kerényi Imre

Kerényi Imre

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott az elmúlt héten egy előadás keretein belül tett durva homofób megjegyzéseket! „Én szerintem egy jó úton kell elindulni, föl kell venni ezzel az erővel a harcot. Ez nagyon nagy harc! Ez a buzilobbi tulajdon képen. Egy egész opera, így a nemzeti opera világát, a színházi és filmvilágot is mind-mind átszövi. De hát fel kell ismerni a helyzetet, fel kell venni a harcot! Ez ellen előadások sorát kell létrehozni, de legfőképp iskolákat.” – Ezek a mondatok az elmúlt héten megszervezett Keresztény színházi fesztiválon hangzottak el Orbán Viktor megbízottjának Kerényi Imrének a szájából. Ezen az eseményen hangzott el az is, hogy Kerényi ha tehetné ellen színművészeti egyetemet hozna létre!

Kulka János színművész levelet írt a Miniszterelnöknek, amelyben azt kéri Orbán Viktortól, hogy határolódjon el az uszító kijelentésektől, és nyugtassa meg, hogy 2014-ben Európában nincs helye annak, hogy közszereplők harcot hirdessenek! A színművész, aki nemrégiben beszélt először nyíltan nemi identitásáról a következő képen fogalmaz levelében melyet a Miniszterelnöknek címzett:

„Az Ön közvetlen munkatársa nem először buzizik nyilvánosan. És nem először teszi ezt nyilvánosan, következmények nélkül. Homofób, a gyűlöletbeszéd határát súroló kijelentései miatt Ön mindeddig nem mentette fel tisztségéből, de még csak el sem marasztalta. A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott közszereplő, szavai a közbeszédet tematizálják. Mik azok a magyar kulturális értékek, amelyek megőrzésére és fejlesztésére hivatott? Alig hiszem, hogy a homofóbia köztük lenne. Az a tény, hogy Ön mint a megbízott úr közvetlen felettese, eltűri ezt a hangnemet, két dologra enged következtetni: Kerényi Imre megnyilvánulásai az Ön tetszésével is találkoznak, sőt, azt sem bánja, ha ez a beszédmód a „tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek” részévé válik. – Szeretném hinni, hogy tévedek.

Kulka János

Kulka János

Magyar állampolgárként arra kérem Önt, határolódjon el nyilvánosan Kerényi Imrétől, mutassa meg, hogy 2014 Magyarországán, Európa közepén nincs helye annak, hogy közszereplők harcot hirdessenek, uszítsanak a társadalom bármely része ellen. Ön néhány napja egy interjúban úgy fogalmazott: „Aki nem vállalja a vitát és nem áll ki magáért, az balek, az lúzer.” Sem balek, sem lúzer nem vagyok.”- A levél végén kérdések halmazát találjuk, melyre választ vár Kulka János, és az egész színházi világ! Ez eddig nincsen tudomásunk arról, hogy választ kapott volna a színművész!

Korábban M.Tóth Géza a Színművészeti Egyetem rektora is levélben tett panaszt Kerényi Imre mondatai ellen! Választ Balogh Zoltán minisztertől kapott, amelyben a politikus leírta, hogy a kormány nem fogadott el, és nem is tárgyalt olyan előterjesztést, amely az egyetem átalakítását, vagy megszüntetését célozná. A rektor a válasszal lezártnak tekinti az ügyet de Kerényi Imre gondolatát, annak szempontrendszerét továbbra is elfogadhatatlannak tartja.

A Miniszterelnöki Biztos leváltását kéri a Magyar Színházi Társaság is! Weboldalukon megjelent közleményben azt írják, hogy mélységesen elítélik Kerényi Imre kategorikus és kirekesztő kijelentéseit a színházi világgal és azon belül is színházi képzéssel kapcsolatban.

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház igazgatója egy vitaesten azt mondta , hogy a Miniszteri megbízott szavainak vállalhatatlan úgy a hangneme, mint a tartalma is.

Július 12-én mutatják be az Átrium Film-Színházban Az Őrült Nők Ketrecét Alföldi Róbert rendezésében. A darab egy mulatót működtető meleg pár történetéről szól. Alföldi az előadás olvasópróbáján azt mondta, hogy „ a politika lassan a hálószobánkba is befészkeli magát, pedig még a küszöb előtt sem lenne ott a hely”. A rendező kitért azon alkotók felelősségére, akik felemelhetik szavukat a politikai opportunizmus ellen, a normális, élhető világ mellett. Noha a darab egy zenés vígjáték, amit egy pillanatra sem lehet figyelmen kívül hagyni, de – a rendező szerint – „nem szabad elviccelni”, hiszen azt akarják bemutatni, hogy bárki kerülhet olyan helyzetbe, amikor mások szabnák meg, milyen elvek mentén éljen.

Alföldi Róbert az előadást Kerényinek ajánlja. Elismerte: van benne provokációs szándék, de már csak így lehet az ilyen, „az európaiságot teljesen nélkülöző ormótlan kivagyiságra reagálni. Jöjjön el Kerényi Imre, és nézze meg ezt az előadást. Benne lesz mindaz, amit gondolok a mondatairól.”

Tízsoros üzenettel válaszoltak a miniszterelnök megbízottjának a Színház- és Filmművészeti Egyetem első éves, színházi dramaturg szakos hallgatói is. Az első éves diákok levelükben jelezték, hogy:

„A dramaturg szerintünk felelősen gondolkodó színházi szakember.

A dramaturg olvas, ajánl, elemez, ír, átír, húz, fordít.

A dramaturg érvel és érveket hallgat. Nem hipnotizál, nem manipulál.

A dramaturg nem népben-nemzetben gondolkodik, hanem alanyban-állítmányban.

A dramaturg nem ideológiák, hanem értékek mentén dönt.

A dramaturg nem ítélkezik, nem támad és nem köpköd.

A dramaturg szerint a többség és a kisebbség nem alárendelő, hanem mellérendelő szerkezet.

A dramaturg, a rendező, a színész és a kritikus egyenrangú része a színházi kultúrának.

A dramaturg egy szakma, amit európai színvonalon oktatnak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Ha mi lettünk volna Kerényi Imre dramaturgjai, akkor azt a beszédet kihúztuk volna” – írták.

Feltételezések voltak, hogy a Kulturális Bizottság is tárgyal a Kerényi kijelentéseiről, de úgy a kormánypárti, mint az ellenzéki képviselők elmondták, hogy egyetlen szó sem hangzott el Kerényi előadásáról, hisz nem volt az napirendre tűzve így nem beszéltek róla. Hoppál Péter a bizottsági ülés végén újságírói kérdésre azt mondta nincs ínyére az ilyen mondat! De arról, hogy Kerény Imrének távoznia kell-e posztjáról Orbán Viktornak kell döntenie. Arra a kérdésre, hogy a politikus elhatárolódik-e a homofób kijelentésektől, Hoppál nem válaszolt.

Ellenzéki képviselők szerint a Miniszterelnöknek azonnal menesztenie kell Kerényi Imrét!

Kovács Szidónia

52 hozzászólás

  • Kerényinek rég elment az esze, de ez nem hatalmazza fel arra, hogy ilyen ostoba, mélyen sértő, és kirekesztő kijelentéseket tegyen. Lenne megoldás arra, hogy kikényszerítsék a leváltását, de mint tudjuk a töketlen színházi társadalom nem meri meglépi azt amit meg kellene tenniük.

  • Kerekes Sandor

    Addig legyek en szegeny…!

  • Teljesen felesleges Orbánnak olyanokat ikálni, hogy határolódjon el bárkitől is, aki a belső köreihez tartozik. És az elmebeteg Kerényi ott van Anikó asszony mellett minden rendezvényen, aminek bármi köze van a kultúrához.

    A színházi szakma pedig nem lázadt fel. Egyes színészek és igazgatók igen, Vidnyánszky nem. Tessék-lássék nyögvenyelősen kipréselt magából valamit, mert ciki lett volna szegény elmeháborodottal nyilvánosan egyetértenie. Ő is csak orbánnyalonc, kurzusművész, a diktatúra lelkes támogatója, transzmissziós szíj a hatalom és a színházi szakma között.

    Majd ha mindegyik színigazgató, beleértve a hatalom kegyenceit is kijelenti, hogy ez tűrhetetlen, akkor talán elhiszem, hogy valami lázadásféle történik. De semmi ilyet nem látok. Akik hangosan szóltak, azokról tudjuk, hogy soha nem voltak az orbáni diktatúra támogatói. Lázadás akkor lenne, ha most pl. a filmesek, az írók, a festők, a zenészek és minden rendű és rangú kiállna a színészek mellett. Akkor már valóban el kéne gondolkoznia Orbánnak is, mert az már a szavazatszám-csökkenésben is megmutatkozhatna. De amíg ott nincs változás, nem érdekli az egész. Ez nem foci, tehát szarik bele.

  • Szidónia
    szerinted mit vár el Kulka konkrétan Orbán Viktortól, mit csináljon Orbán, ha már öt gyereke van, és történetesen mind az öt NŐ(!)-től (és nem férfitól), – s akivel még boldog is…. ? Miként mutasson jó példát, miként követhetné az európai értékeket ?

  • A Stadionos viktor nem válaszol, a nyílt levelekre, és semmi értelmes kérdésre, hiszen nem nevezett volna ki egy aljas, korrupt gazembert, aki pénzért eladja magát bárkinek, mint egy prostituált, ha nem egyezne a véleménye vele és maga sem ugyanaz az emberi salak lenne, mint megannyi seggnyalója. Az szintén kitűnik, hogy a vitát kerüli a Stadionos viktor, mint a harcot a töketlen kutya!

  • Orbán rendszere is mestere a fortélyos félelem gerjesztésének.
    Itt például a Vezér a szinházi kultúrharc élét azért hegyezte ki a homoszekszualitás kérdésére és adta ezt Kerényi szájába, hogy akik merészelnének e kisebbség védelmére kelni, azok bármelyikére ők rásüthessék ezt a bélyeget. Emiatt, akik amúgy védelmükre kelnének az érintetteknek inkább hallgatásba burkolóznak, így a dologban „érdekelt” élvonalbeli, Kossuth-díjas szinészünk Kulka János kénytelen a védő szerepét is eljátszani.
    Orbán a konfrontációs stratégia jegyében vivja őrült harcát, amiért már régesrég az „Őrültek ketrecében” lenne ahelye – valahol Grácban… Ehelyett a Budai Vár koronázási termét célozgatja, most már nem is alaptalanul.

  • Cornelius !
    Nagyon igaz, amit írsz. Úgy gondolom, hogy csak abban az egyben tévedsz, hogy Orbánt – így a választások után közvetlenül – még érdekli a szavazat szám. Ugyanis ez a voksolást követő időszak kimondottan a konfrontáció, az invázió, a megszorítások, ill. a kellemetlenebb intézkedések szezonja. Talán az egyetlen általa figyelembe veendő szempont az őszi önkormányzati választások sikeressége, ami talán valamelyest még megköti azt a mocskos kezét…

  • Iván !
    „s akivel még boldog is” írod itt fentebb Orbánról és B nejéről.

    .
    Ha arra gondolsz, hogy rossznyelvek szerint úgy veri – vagy legalább is egy időben verte, mint a répát a nagysasszonyt, akkor már csak egy lehetősége marad az állításod helyességének mégpedig, hogy mindketten ugyannak a szekszuális – szado mazo – irányultságnak hódolnak… És akkor nem igaz, hogy csak Orbán veri élete hőnszeretett párját, de így már elképzelhető, hogy az elgyötört tekintetű Anikó asszony is gyepálja az ő gyengéd párját …
    .
    Egyszer egy tévéstáb meglátogatta őket az otthonukban, az egy dolog, hogy Duce be sem enegedte őket… Viszont az egész „interjú” idejére a bejárati 3 lépcsőfokra ültette a komplet pereputtyot…
    Ő a gyötrött tekintetű Anikó főméltóságú asszon mögött foglalt helyet és ráhelyezte a kezeit annak a vállára, mely gesztusra az a boldog asszony szabályosan megrázkódott és – ha pontosan emlékszem – kissé odébb is húzódott, talán azért, hogy a drága férj nehogy még túlzásba vigye az iránta táplált oly mérhetetlen szeretét ország-világ szeme láttára.

  • málnaszőr: ne felejtsd el, hogy íván köreiben ez a bevett szokás. pénz számolva, asszony verve jó!
    a rossz nyelvek szerint pelczné a basi szíve szottya. mégiscsak két gyerekkel kevesebbet szült. mennyivel másabb az!igaz, már túl sokat tudhat róla, azért kapott egy jutalomüdülést brüsszelbe.

  • Ha Orbán azt mondta, hogy aki nem vállalja a vitát az balek, vagy luzer, akkor mit gondoljak arról, aki nem vállalta a miniszterelnök-jelölti vitát? Valami balek, vagy luzer lehetett, de most hirtelenjében nem jut eszembe a neve….

  • Kovács Szidónia

    Cornelius: Vidnyánszky Attila felháborodott, elhatárolódott kategorikusak Kerényitől, elfogadhatatlannak tartja a stílusát… az előadásait…a katonás viselkedését „A kép amit látok felháborít.. elhatárolódok a viselkedésformától”- Vidnyánszky Attila (ATV strart 28.05)

    Iván: Kulka János válaszokat vár: ”
    Várom válaszát alábbi kérdéseimre: meddig mehet el az Ön személyes megbízottja mások nyílt megbélyegzésében? Mennyiben ért egyet kijelentéseivel? Milyen lépéseket tervez annak érdekében, hogy Magyarországon a közbeszédet az Önt képviselő közszereplők ne csúfíthassák el, ne ejthesse azt túszul a gyűlöletbeszéd?

    Budapest, 2014. május 26.

    Válaszát várva üdvözli:
    Kulka János”
    A szakma és nemcsak Kulka János azt várja Orbántól, hogy elhatárolódjon Kerényitől, valamint eltávolítsa posztjáról…. várhatóan ez meg is történik…! (6 gyereke van egy nem attól a Nőtől)…- nem Pelcné a 6-dik gyerek anyja… de elgondolkodtató Iván az elméleted…

  • sissy: ma délelőtt a klubrádióban, a reggeli személy c. műsorban dr. bodnár zoltán. a liberális párt gazdasági főtanácsadója, a mnb egykori alelnöke erről a genetikai tévedésről azt mondta, hogy nincs a megfelelő orvosi szakképesítés birtokában, hogy minősítse kerényit.

  • Kovács Szidónia

    Ille: :))))))))))) – egyetértek vele…ez már nem is gyakorló elmebeteg, hanem egy kiforrott agybajos, – fideszesek elnézését kérve – akár a főnöke…- lehet együtt járnak Grazba…

  • Már több esetben kifejtettem azon véleményemet,hogy Orbán nem tűri meg a környezetében, a tudást, a művelt embert és nem is nevez ki olyan embert akinek van önálló gondolata,erre nagyon oda figyel.
    Legszívesebben ide biggyeszteném azt a remekművet amit ez a hibbant Kerényi írt az új, Viktorral közös lapja megálmodásáról,- kinyílott a pitypang – Gondoltam MEGÍROM – ugye ismerős, Hadd röhögjön még egyszer a nagyvilág ezen a barmon,
    na meg a másikon is aki kinevezte.– A kultúra szégyene ez a pojáca.

  • Kovács Szidónia

    Pecor: Biggyeszd ide….

  • Kedves K Szidónia – Sajnos nem ismerem az ide vonatkozó törvényeket,
    ha nem sértem,és a terjedelme sem probléma,- felkerül,akár a rövidített változata.

  • Eszem megáll,-valaki szaladjon el orvosért.
    Most olvastam a friss hírekben,hogy ez szép dalia Kerényi
    örömszerzés céljából szívesen hadonászott a makkossal a vele egyneműek társaságában fittyet hányva a tíz parancsolatra és a házastársi hűségre.Igaz lehet?? vagy csak szenzáció? na mindegy.
    Egyenlőre egy üveg Tokai aszúval leölöm magam,-adok az agysejteknek,ahol annyi barom van oda minek agysejt,Ma az a divi ha az IQ számod megegyezik a lábmérettel,-az már lehet kultúra felelős,vagy államtitkár.-

  • Ahogy mondani szokták, csak kötelezővé ne tegyék…

  • Nem akartam ehhez hozzászólni mert kicsit sem érdekel a „titánok harca” (Kerényi vs. Kulka) de valamit azért megkérdeznék például ettől az Iván nevű izétől ha már az európai értékekkel ironizál. Mert érdekes tény, hogy a habzó szájjal buzizó keresztény konzervatívok a legnagyobb lelki nyugalommal viszik hittanórára a gyereket, orosz rulettet játszva a csemetékkel. Mert ugye a pap aki Isten felkent szolgája ha megront 2-3 gyereket évente, hát istenem ő is csak ember! Bár az a csuda értékrendű, mély áhítattal élő keresztény konzervatívoknak nem tűnik fel, hogy az egyházfiak nem egy hasonló szexuális beállítottságú, felnőtt, szabad akaratából vele lévő emberrel élik ki vágyaikat ahogy ezt a köztünk élő homoszexuálisok többsége teszi hanem gyerekekkel akik ugye nem szabad akaratukból térdelnek le a pap bácsi elé. Szóval tényleg érdekelne, hogy az ilyen Iván féle igaz keresztény magyarok mikor fogják felemelni a szavukat, netán hátba baszni a megyés püspököt egy vasrúddal mert végigment egy tucat község három tucat 8-12 éves ministráns fiúján? Vagy azzal nincs gond mert az mélyen keresztény-nemzeti aberráció?

  • Ld. index.hu hirportál mai tudósitása:
    „Választ kapott……Kulka.” (Tanulságos….)

  • Fuser
    Az egyház-gyalázás a marxisták utolsó fegyvere, az ULTIMA RATIO REGUM….! (Maga Marx jóval árnyaltabb volt.)

  • Iván ha te azt gondolod,hogy a tisztességes életviteleden kívül,valami mást is kell tenned azért,hogy Isten előtt tetszővé váljál puszta hóbort és rögeszme és Isten hamis szolgálata.
    A hívő ember mind eddig legnagyobb önzetlensége abban állt,hogy csodált és imádott,és eltudta rejteni önmaga elöl
    a tényt,hogy önmaga alkotta mindazt amit áhítattal imád.

  • iván: főleg az, hogy kitől kapta. egy betanított munkástól. egy csinovnyiktól.

  • iván
    2014 május 30
    6:19 de.

    Az. Tanulságos. Bizonyíték arra, hogy van még ambíció az emberekben. Ez az úr pl. többet szeretne, mint a második alabárdos szerep..

  • iván
    2014 május 30
    6:49 de.
    Kevered. nem az egyház, hanem az egyházban megbújó pedofília lett gyalázva. Joggal.

  • iván
    2014 május 30
    6:49 de.

    Iván, ha egy az egyházon belül konkrétan létező és komoly gondokat okozó problémáról beszélünk az egyház gyalázás? Mi van veled burgonya, oda lett az a maradék csepp eszed is? Ezek szerint úgy véled I.Ferenc Pápa is egyház gyalázó? Csak mert ha jól rémlik, megválasztása óta több alkalommal is igen határozott hangnemben szólt a dologról. Egyébként csak a magadfajta legújabbkori, a birkamenetben szocializálódott egzisztenciális keresztényeknek tűnik ez gyalázásnak, akik egy reggel arra ébredtek, hogy mélyen vallásosak voltak egész életükben, beszélnek Istennel, az angyalokkal, csak a felségükkel nem, őt inkább vakon a komondorra bízzák, és ha valaki megkéri őket ugyan sorolják már fel a négy evangélistát, csak hebegve szabadkoznak, hogy nem hallgatják a Music FM-et.
    Na, asszem má elég fényes a padló…! 🙂

  • Fuser, fuser…. összetévesztesz az egykori foxi-maxi hallgatóiddal, azok szellemi képességével !
    Egyébként idézek röviden Ferenc pápától a témában: „…az ilyen beállítódásuak lobbit szerveznek. Kapzsi emberek lobbija, politikusok lobbija, szabadkőművesek lobbija… Ez a legfőbb problémám !”

  • Iván !
    A pápa által világgá kiáltott intelmek, mint II.JánosPálé is az antiszemitizmus isten-ellenességéről, mindig süket fülekre találnak a papság – legalább is a magyar – papság és ezért a magyar hívek körében is.

  • Ugye, amit FORTIMBRAS ír, az még mindig nem egyházgyalázás?

  • jani: egyháza válogatja. EZT a katolikus egyházat elég nehéz lenne gyalázni…ugyanis maga a gyalázat, persze, nem világszerte, csak e honban.

  • Ille István

    Ezt jól megmondta. Szegény Mindszenty, szegény Márton Áron. (Utóbbit kitüntette a Yad Washem) Még szerencse, hogy Orbán, Tőkés és Balogh reformátusok. Sőt, Horthy is az volt.

  • jani: az üdítő kivétel nem ad az egyháznak felmentést. mindszenty-t meg inkább hagyjuk. de, ha már: pont tőkést hozza fel? orbán kaméleon, balogh gerinctelen karrierista, rendben van. na de hogy tőkés, aki élen járt az erdélyi magyarság megosztásában, magának érv legyen? ejnye, ejnye…ettől azért többet vártam magától!

  • Ille István

    Ne magyarázkodjon, ne beszéljen mellé, mert egyre jobban belebonyolódik. Mi van magával? Horthy-t miért kíméli? 🙁 🙁

    Tőkés annyira „megosztotta” az erdélyi magyarokat, hogy mind a Fideszre szavazott. 🙁 🙁 Mondjon még ilyeneket!

  • ciganysori moderator

    na, kicsi burkus, elmondom neked, hogy az akismet nevű spam szűrőrendszer képes ip-címre is szűrni. hiába használsz itthon változó ip-címet, kicsi aberrált köcsögöm, minden elmebeteg kommented spamra kerül. még csak el sem kell olvasnom őket, egyetlen mozdulattal az egész spam tárolót törlöm.
    néha – mint most is – kiválasztom egy-egy kommentedet, és átszerkesztem. csak azért, hogy lássák az olvasóink, hogy burkus lászló, kissimeeből, vagy hogy’ a francba hívják ezt a pocsolyafalvát, reménytelenül megborult elmeállapotú.
    további sok sikert!

  • jani: valami baj lehet a szövegértésével. én nem beszéltem horthyról, cserébe maga hozott fel 3 pocsék példát. ha minden erdélyi magyar a fideszre szavazott, akkor miért nem ért egyetlen mandátumot se a szavazatuk? 1.255.000 magyarról beszél, jani!
    kezdek aggódni magáért, sárdikám…

  • jani
    2014 június 1
    11:38 de

    Jani az egyházgyalázás például az amikor egy református lelkész nyíltan uszít a saját honfitársai ellen, gyűlöletet kelt, leplezetlenül az antiszemitizmust propagálja, szembe menve minden jézusi tanítással. Aztán egyházgyalázás az is mikor a katolikus papok a szószékről nem Jézus igéit hirdetik hanem nyíltan politizálnak azzal a megkülönböztető retorikával amit Orbán rendszere vár tőlük lévén, hogy kilóra megvették őket.
    Ahogy Ille István tökéletesen megfogalmazta a magyar katolikus egyház maga a gyalázat!

  • Ille István

    Ami igaz, igaz. Ember legyen a talpán, aki a maga hadova szövegét össze tudja rakni.

  • ciganysori moderator
    2014 június 1
    1:26 du.

    Christopher, szerintem ideje lenne komolyan elgondolkodnod, hogy kinek is adtál moderátori jogot. ille egyre beszámíthatatlanabb.

  • dakota: valakivel összekever. átküldtem burkus spamban figyelő kommentjeit. elgondolkodhat azon, hogy ki is a beszámíthatatlan. nem szükséges bocsánatot kérnie.

  • dakota, sajnálatos módon a megadott mail címe nem létezik, így az alábbiakban mellékelem burkus gyöngyszemeit, válogasson belőlük:

    ille az ALLAT [email protected]
    37.76.106.29
    Hozzászólás: 2014-06-01 – 8:40 du.
    frocsogo ALLAT pille

    cadam [email protected]
    37.76.127.1
    Hozzászólás: 2014-05-29 – 8:25 du.
    mi van cadam buzi ? zSSido vagy

    ille az ALLAT [email protected]
    37.76.106.29
    Hozzászólás: 2014-06-01 – 8:38 du.
    ciganysoron putriban lakik es lopott faval fut es foz perkeltet

    faszt szopsz buzi [email protected]
    5.187.178.33
    Hozzászólás: 2014-06-01 – 2:31 du.
    anyad kurva volt

    faszt szopsz buzi [email protected]
    5.187.178.33
    Hozzászólás: 2014-06-01 – 2:30 du.
    pille

  • Fuser

    Én FORTIMBRAS hozzászólására reagáltam, aki a Pápára hivatkozva antiszemitázta a magyar egyházakat. A katolikusokat szidó fontoskodó és álmából ébredő Illének pedig – némi iróniával – felhívtam a figyelmét a jobboldali református politikusokra is.

    Az Egyházat balról bíráló propaganda szövegeknek csak távolról, vagy egyáltalán nincs köze a valósághoz. Éppen úgy, ahogy a HIT-gyülekezetét piszkáló ostoba Jobbikos beszédeknek.

    Egyébként, én nem kifogásolom, ha egyházi emberek politizálnak, amíg nem kerülnek ettől ellentmondásba eredeti hivatásukkal. Ebben a vonatkozásban a baloldal nem következetes. Egyszerre vár az egyháztól politikai passzivitást, ugyanakkor aktív fellépést a politikával összefüggő negatív jelenségek ellen.

  • Ille István
    2014 június 2
    1:03 de.: és ezeket még nem adták ki bőrkötésben?? hová lesz a világ? 🙂

  • A magam részéről mindig is helytelenítettem a kötelező papi nőtlenséget. Az ilyesféle elfojtásokból eredhetnek a pedofil megnyilvánulások. Bár, környezetemben sose hallottam ilyesmiről. Nem úgy a házvezetőnővel vagy valamelyik hívő menyecskével folytatott viszonyról, és e’miatt a papi pályáról való kiugrásról.

  • jani: szidtam volna a katolikusokat? én az egyházat minősítettem, nem annak híveit. ja persze, szövegértés…én meg fontoskodok 🙂

  • jani: kétségtelen, maga nem képes az én hadova szövegemet összerakni, ergo, nem is ember a talpán 😀 akkor, mégis, micsoda?

  • Terry Black-et idézzétek, az valamelyik fórumon kedves szavakkal idézte fel a Kerényivel egykor kellemenesen eltöltött perceiket.

  • Jani !

    Annak a ténynek a felidézése, hogy II.János Pál pápa Isten ellen való bűnnek nevezte (hírdette) az antiszemitizmust, mely kinyiliatkoztatás nem talált visszhangra a magyar katolikusok között, ez maga szerint egyházgyalázás.

    Ha ez így van, mert tény, akkor nem inkább az anyaszent egyháznak kellene megvizsgálnia önmagát, azaz a papjait, akik még a Boldog Pápa szavai ellenére is eszellősen ragaszkodnak az antiszemita gyökerekhez. Közben nagyon is jól tudják, érzik, hogy a kezükben van a hívek lelkéhez vezető kulcs, de számukra őszentsége szavai is kevésnek bizonyulnak, ahhoz hogy e fontos szavakat nyilvánosan hirdessék a templomokban, az istentiszteleteken.
    Akkor hát, mi ennek a konok ragaszkodásnak az oka ???

    Csak úgy mellesleg, XII. Pius pápa (alias Pacelli)* bizony ezekenek a rossz, megrögzött hagyományoknak a megszilárdítójaként nem bocsátotta ki (föl sem olvastatta) a már megírt enciklikáját a zsidók megalázása, deportálása és tömeges gyilkolása ellen. Szó szerint – a saját szavaival – a hallgatás politikáját választotta, mellyel igent mondott többek közt az auschwitzi 10 millióra is. Ezzel részesévé vált Jézus népének a majdnem teljes lemészárlásához…

    *Pacelli bíboros, tehát még nem pápaként díszvendége volt a Budapesten 1938.ban megrendezett Echarisztikus Kongreszzusnak, amely a magyar katolicimus és vele együtt a Horthy rendszer kiemelkedő és szimbolikus eseményének bizonyult.

  • A gondolatmenetet befejezve, ha II.JánosPál ezt kijelentette, és azt hiszem neki hihetünk, akkor a fent ránk sütött „egyház gyalázó” állításal szemben meg, a Karol Wojtila által az antiszemitizmusra mint „nézetre, elvre”, az ezt a lelki gyakorlatot folytatókra megfogalmazott Istengyalázás állja meg a helyét.

  • FORTIMBRAS

    Egyrészt, túl sok mindent írsz egyszerre, másrészt olyan dolgokat, amelyek nem fedi az én tapasztalataimat, illetve ismereteimet.

    A magyar katolikus egyház a Pápa felszólítása nélkül sem antiszemita. Mivel a katolikus egyház egy olyan hierarchikus szervezet, amit felülről irányítanak és hagyják jóvá a püspökök kinevezését, már rég menesztették volna a magyar egyházi vezetőket, ha tényleg nem követnék a Pápa utasításait. Ha a papok valóban olyan autonóm személyek volnának, akik azt csinálnak, amit akarnak, akkor nem kötné őket sem a gyónási titok, sem a cölibátus stb. De hát, nem így van.

    A magyar lakosság 12 százaléka jár templomba. Ennek 2/3 része katolikus. Szociológiai összetétel szerint a templomba járók 90 százaléka idős nő (vénasszony). Ezzel azt akarom mondani, hogy az emberek túlnyomó többsége nem a templomból szerzi az információit. Saját tapasztalatom pedig az, hogy a büdös életben még nem hallottam, hogy az egyházban bárki antiszemitizmussal foglalkozott volna.

  • A „Bunkó-lobby” vezér-bunkója támadásba lendül …
    .
    Tényleg muszáj ennek a no-name-mé züllött, ennek a valaha, valaki volt antropomorf akárminek a száj-szellentésével foglalkozni?
    .
    Tényleg nincs jobb dolgunk?
    Megint beugrunk ennek a FIDESz elénk vetette gumi-csont-nak és rávetjük magunkat?
    .
    Már megint hagyjuk, hogy ilyen fafejek eltakarják az „erdőt”?

  • Én heterofil vagyok, és utálom az azonos neműeket.Akkor azt most úgy mondják, hogy Kulka-fób…Esetleg Kerényí-buzi csak. Ariel

  • hanzel gabriella: no igen. csakhogy, a heterofil azt is jelenti, hogy a társadalmi kapcsolatrendszerben az ellentétpárok vonzzák egymást – ami férfi-nő kapcsolatot feltételez.
    jelen kijelentése azonban úgy is értelmezhető, hogy saját nemét is utálja, lévén, ők azonos neműek magával.
    hogy kulka-fób, szíve joga. azonban, ha kerényi irányában vonzalmat érez – gúnyos kifejezést használ ugyan, de azt jelenti – annak hirdetése nem sokban válik javára.
    kerényi ugyanis egy hatalmi jelenség. valóban vele egyetértve kíván megoldani etikai, morális, társadalmi kérdéseket?
    ja, és a heterofilnek akad sejtbiológiai, növénytani és tudományos értelmezése is, úgyhogy, csak óvatosan az idegen szavakkal 🙂