Esetleg egy kis Fletórehab?

2014 május 30 10:05 de.21 hozzászólás

Mámoshogyígy elmúttak azok a nehéz napok, a mindenoldali sajtónyalonc és fikaközöségnél is kezd lecsengeni a buli, a munkáslevelezők, a trollok és a bérkommentelők is csendesednek kissé, meg kéne állni egy pár keresetlen szóra. Mámint arról, hogy mi is történt az elmúlt vasárnap.

Azon nincs és nem is lehet vita, hogy fölényesen nyert az „EU ne ugasson, hanem tejeljen” duma. Hogy így lesz-e, az majd kiderül. Egyébként nincs jelentősége, merha nem így lesz, a Finkelsteinék meg Habony úgyis fog tálalni bűnbakot meg ellenséget, aki ellen lehet majd egy jót szabadságharcolni.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Meg békemenetelni.

Ez van.

A választók százezreit pont ez foglalkoztatja és pont ennyire. A másodikkal nem foglalkozom, merez egy ilyen blog. Egy ilyen velüknemfoglalkozó. Máminthogy az őfajtájukkal. (© Exbalóné nassasszony.)
Aki érti, érti, aki nem, az nem. Meg a párszáz szavazattal mindig az utolsó pillanatban beslisszoló zsúrpubikkal és leánykísérőikkel sem. Unom őket ugyanis. Legfőképpen az önértékelési zavarukat.

A szerencsétlen szocikat meg most egy kicsit békén kéne hagyni. Milyenazmá, hogy rugdossák a vénséges vén fogatlan oroszlánt, hogy mizu leókám, nem telik protkóra? Nyírják azok magukat meg egymást szakmányba maguktól is, nem kell ahhoz segítség.

Ésakkó van még kettő. A lesajnáltak. A lekaraktergyilkoltak. Semjénnavracsicsos, magyarnemzetes köpködőktől nem várható más. Nekik nincs más, meg a híveknek sincs.

Azt sem hiszik el, hogy bárki sorra kerülhet. Pedig okulhatnának legalább a kágébéla ügyből.

Viszont a baloldali és liberális oldal viselkedéséről ejtenék itten néhány szót. Tévedés ne essék, nem köll szeretni a Gyurcsányt. Arra ott a családja. Asszem, hogy most van az a pillanat, amikor  el kéne ismerni és ki kéne mondani, hogy megdőlt az eddig sulykolt duma. Merbizony mostan kiderült, hogy a Fletó bizony hozott, nem pedig vitt.

Aztat is el köllene ismerni, hogy ez azér van, mer amíg a többiek pozíciókon osztozkodtak, addig ő és a stábja dolgozott. Pártot, aktivista hálózatot épített és bejárta az országot. Meghallgatta az embereket és szólt hozzájuk.

Azt is tudomásul kéne venni, hogy hiába próbálták kriminalizálni és karanténba zárni, ő újra megkerülhetetlen tényező lett a magyar politikai életben. Ha teccik, ha nem.

Azt se nehéz kikalkulálni, ha a szocik sokat tökölnek, az is a DK-t fogja erősíteni. Itt akár abba is fejezhetném, de van itten még egy kósza gondolatocska.

Vagy inkább kérdéske. Nem kéne elgondúkodni ottan a baloldalon, hogy ha a drága magyar törvényhozásban az önállóan mérhetetlen, a Fidesz valagán szarcsimbókként lengedező pártocskának van önálló frakciója, akkó ménincs a szocikkal együtt bejutó tíz, illetve hét százalékra mért két pártnak?

Télleg, drága kedves szocialisták. Ménincs, ha lehetne?

Neonbagi

21 hozzászólás

  • Az EU-parlamenti választások is árnyaltabbak,az eredményekből háttértudás nélkül csak a látszat világos, mert nem reprezentatív!
    Sőt akkor már a választási csalások, visszaélések , a teljes választási rendszer törvénysértő, erkölcstelen átalakított mivolta teljesen eltorzította a tényleges népakaratot, a meggyőződésük tükröződését.

    A szocikra leadott szavazatok aránya sem mutatja a választói szimpátia szerinti tényleges reprezentáltságukat, uígy a DK és az Együtt PM esetében sem. (Az lmp-t nem is említem.)
    Mindezt hosszadalmas lenne kifejteni, de csak egy példa: A fidesz tiltott kubatov-lista alapján dolgozott, mozgósított évek óta, ami nyilván hatékonyabb, mint a többi párté, amelyek törvénytisztelő módon jártak el.

  • Fletót nem a politikusoknak kéne rehabilitálni, hanem a ballib médiának.

    Az meg nem fogja, mert az urak nagyon önérzetesek, és olyan nincs, hogy belássák: tévedtek.

    Tessék elolvasni a HVG írását, amit a májusi választás eredményeinek tükrében írtak Gyurcsányról.

    Nem kell ide a Fidesz, újra elvégzik a karaktergyilkosságot a hontandrások, sereslászlók, szilylacik és egyéb kenyérpusztítők önként s kéjjel.

  • Christopher Adam

    Cornelius,

    Azt hiszem, hogy van ebben igazság és a balliberális média egy része (index, 444, időnként a hvg) szinte mindent leszól, lenéz, bagatelizál. Ugyanakkor szerintem elég nagy hiba lenne azt gondolni, hogy Gyurcsány Ferenc valaha megtudna szólitani bizonytalan szavazókat, illetve azokat akik távolmaradtak a szavazástól. E szavazók közül sokan alapvetően liberális, vagy baloldali, vagy szimplán Fidesz-kritikus állampolgárok, akik nem éreznek sok nosztalgiát az előző kormányzati ciklus iránt és még a 2006 körül kialakult vita/polémia sem hozza őket lázba. A DK-ban ott van az ideológiai zűrzavar, ami az MSZP-SZDSZ kormányzást is jellemezte, ezért a személyszerint Gyurcsányt támogató szimpatizánsokon kivül nem tudom, hogy még kit tud megszólitani a párt.

    Az persze biztos, hogy a MSZP nem létező kampányához képest, Gyurcsány Ferenc szünet nélkül megdolgozott jelenlegi EP-s eredményéért. Gondolom, hogy azért is szavaztak volt szocik a DK-ra, mert azt már nehezen tudták lenyelni, hogy olyan emberek játszottak vezető szerepet két siralmas MSZP-s kampányban akik korábban a Fidesz körül is mozogtak, vagy szivesen mozogtak volna. Nem akarok összeesküvési elméleteket gyártani, de valahogy úgy alakult, hogy ezek a politikusok egy elképesztően langyos MSZP-s kampánnyal vágtak neki egy kemény választásnak.

  • e-migráns!

    nem volt itt semmilyen választási csalás,sem a törvényekben sem a rendszerben!Senki nem emelt kifogást!Mindenki elfogadta az eredményt kint és itthon is!Így alakult az eredmény,!Minden pártra és annak jelöltjére lehetett szavazni,én is voltam és láttam a listát!
    Bár alacsony volt a részvétel,de az eredmény legális,annak ellenére,hogy az ellenzék most azon vitatkozik,ki rontotta el?(hát ők!)A megosztott ellenzékben vannak akik örülnek,vannak akik nem!Ebből majd levonják a tanulságot!

  • Saját, sok évtizedes tapasztalom szerint, minden szakmának, tudományágnak csak a legjobbjai tudják, majd hogy nem a „józan paraszti ész”, „2×2-es” szintjén megfogalmazni ismereteik, munkájuk akár legmagasabb szintű kérdéseit.
    (Hogy csak Stephen Hawking-ot vagy Czeizel Endrét említsem)
    .
    Gyurcsány vagy rájött, vagy csak ráérzett, hogy ha a szavazatok megnyeréséhez több százezer, netán több millió szavazat kell, akkor ennek tömegnek a nyelvén kell tudni beszélni!
    .
    Ha jól belegondolunk Orbánnak is ez a „fegyvere”.
    Nem a”zsenije”, hanem a tanulmányai, egyetemi évei által meg sem karcolt, gyémánt keménységű „bunkósága”.
    Ez kolbásztöltögető, fehérvári-huszározó szint (ami persze önmagában nem bűn).
    Ezen a szinten, még a hazugságok, baromságok is „bejönnek” (lásd a „Dakota” szólásokat), mert igaznak tűnnek!
    Bár mekkora idiótaság, ha igaznak tűnik nyer.
    .
    A lényeg nem az hogy hazudni kell, hanem az igazat is egyszerűen, közérthetően kell elmondani, meg kell tanulni, röviden, tömören fogalmazni.
    .
    A lényeg nem a százoldalas, házifeladat-ként létrejött program (hányan is olvassák végig?), amit az első percben elsodorhat a külgazdasági, külpolitikai változás, hanem az a 3, de kb. 5-nél nem több alapelv, cél kitűzés, amit tűzön-vízen át is be lehet tartani, de minimum a betartására tett igyekezet, erőfeszítés látható, érzékelhető.
    Ez persze nem zárja ki hogy programba foglaljuk, de a programok „erejét” nem az oldalszám,nem a súlya, hanem a tartalma határozza meg!
    A FIDESz még program nélkül is tudott nyerni!
    .
    Nem egymást, nem a szakmát(politikusok, politológusok és s sleppjük) kell „beájítani” gyönyörű elméletekkel, fejtegetésekkel, közvélemény kutatók eredményeinek elemezgetésével, gyönyörű nyelvészeti remekműként idézhető mondatokkal, hanem a tömegeket kell meggyőzni, megnyerni az igazunk számára.
    .
    Soha sem szabad elfelejtenünk, hogy nem csak jövedelmi „piramis” létezik (klf. tagolhatósággal, decimálisokkal stb.), hanem „szellemi” (iskolázottsági, műveltségi) „piramis” is.
    .
    A tömegek, a piramis alsóbb részein találhatók!
    .
    Vagy szembe kell nézni a réteg-párt szereppel.
    .
    És akkor a szenvedélyről, a politikus szenvedélyes hitéről igazában, céljaiban, még nem is beszéltünk.
    .
    Nem véletlen, hogy Gyurcsánytól félnek legjobban, mind két oldalon.

  • Köszönet ezért a „Kösz a-Véleményt Kutató” intézeteknek, amelyek Gyurcsány Párt bejutását a Parlamnetbe egy hajszálnyival a bejutási küszöb fölé, illetve – ha minden jól megy – a legszívesebben ki az akolból-ították volna őket, ha megtehették volna. Azaz, kívánsághangversenyt csináltak történelem rögös útvesztőjéből, persze a megrendelő nagy olasz karmester és diktátor, Vittorio de Orbanini igényének mefelelően. Mert ugyibár, az trendeli a nótát, aki zenekart fizeti… Tudniillik Ő, a majdnem törpenövésű nagy karmester nem tűr meg a maga környezetében másodhegedűst, a maga környezete pedig – ez csak természetes – az egész ország. A másodhegedűs pedig az Ő számára – álmában ne jöjjön elő – ez a mindennek lehordott, mocsokkal összesározott, majd sárba taposott Fletó gyerek, aki észben és mentalitásban százszorosan felülmúlja ezt a komplexus vitézt.
    Na szóval, ezek a „vélemény-kutató” áltudományos sarlatánok Fletó bukásátis jósolták ott az 5 % határán és ehelyett nem, hogy bukás nem lett, de majd-tíz százalékot ért el a DK…O rbanini ellegáncs megszóllításával élve, Tisztelthölgyejimésuraaaim(!) e tévedés mértéke 100, azaz Száz százalék !!!
    Akkor hát mit kell tenni az olyan állítólag tudományos intézetekkel, amelyek – többedmagukban – ekkora eltéréssel tesznek eleget a rosszándékú megrendelő személyes kívánságának, hogy félrevezessék a közvéleményt, de még a duhaj muzsikust is… Mert hát Ő is be lett csapva. …És első meglepetésében, Mesterházy lemondására regálva, gyönge szívük váratlan felebaráti érzelmektől átitatva, a fidSS háttér-kórusa szinte azonnal hatalmas rikácsolásba kezdett Gyurcsányt és Bajnait kárhoztatva az eddig nagy ellenség MSZP e csúfos bukásán immár búsongva…

  • Ui:

    ˙
    „A majd törpenövésű nem tűr meg a maga környezetében másodhegedűst” – pláne ha majd kétméteres az istenadta…

  • Le5… !
    Kár Gyurcsány szabadon, papír nélküli, a vele született és tanult(!) szónoki tehetségét Orbán papírba bugyolált, az írott szövegben fuldokló, elfogódott hangon felmondott lecke-beszédeivel egy lapon még csak említeni is. [Szövegei semmitmondó blöff-parádéjáról már nem is szólva…]
    Az tény, hogy utóbbi olyan, mint mikor a gvóf úr maga helyett az urasági kocsisát küldte el a Megyei Közgyűlésbe beszélni…
    Persze, a nép – az az egyszerű – ebben a szónokban aztán valóban önmagát, meg az ő kedves rokonait véli felismerni …

  • Mareszka és elvtársai szeméről szándékozom lerántani a sűrűszövésű fátylat, elfújni a bebetonozódott rózsaszín (vagy talán narancssárga) ködöt!

    A választási csalásokra, visszaélésekre egyértelmű bizonyíték, hogy a korábbi, demokratikusan kialakított választási rendszerben teljesen más eredmények jöttek volna ki.
    Ennek árnyaltabb, de fontos része a szabad választások alapja, az információkhoz való hozzáférés széleskörűen és korlátozásmentesen! A másik, az egyenlő feltételek melletti kampányolási, megjelenési lehetőség. Ezt mindenki tudja, hogy részlegesen sem valósult meg.

    Ezek hiánya, az aktuálisan megvalósult jelenségek részleteiben is rámutatnak, hogy a választásaink el lettek csalva, olyan torz eredmények születhettek csak, amelyek demokratikus szabad választások alatt nem.

    Azok, akik ezt szerény képességeik, vagy elvakultságuk miatt képtelenek mentálisan abszolválni, azok sajnos a választási aktusra sem méltóak.

    Tudomásul kell vegyük, hogy az ötársaidalmi erkölcsi és politikai kisdedséggel visszaélő diktatórikus rezsim csak emiatt tud és tudott felszínen maradni meglincselése nélkül.
    A kérdés csak az, hogy „holnap, vagy holnapután” jön el az az idő, amikor a társadalom kritikus tömege aktivitást vállal ezügyben. Csak reménykedhetünk, hogy ez mihamarabb bekövetkezik, mert a társadalmunknak ez az érdeke, és minden nap veszteség. Morálisan, és szemmel láthatóan anyagi értelemben is.

    Várom már a diktátor-próba eredményét, amikor szeretett fényességes nagyvezérünk seggberúgva kirepül a plebsz közé, és az istenadta nép azt teszi vele, amit ténylegesen érdemel!
    Szégyenlem, de szeretnék én is ottlenni! Na senki se gondoljon rosszra, csak mint történelmi szemtanú!

    Írjátok meg párnappal korábban, hogy mikor lesz, hogy én is úgy alakíthassam a programomat!!!

  • Malnaszor(what a colorfull name)!
    Elnezest, de eddigi beirasaidat figyelembe veve, ez, itt most nagyon ertelmetlen. Tudom(nem kell beirni),hogy az en ertelmezesemmel van a baj, de nem hiszem,hogy egyedul vagyok. Milyen kar….

  • Christopher Adam
    2014 május 30
    2:49 du.

    A bizonytalan szavazókról is csak találgatunk, de fogalmazhatom úgy is, hogy fogalmunk sincs mit akarnak.
    A mostani DK szereplés lehet úgy is, ahogyan te írod, a szocik szavaztak át. Meg lehet úgy is, hogy azok szavazatait kapta, akik az országgyűlésin elpártoltak a DK-tól, mert az MSZP-vel való összefogásért büntetni akartak. Meg lehet mindkettő egyszerre.

    Minden változást, minden eredményt értelmeztek és értelmezni is fognak. Jelenleg a mainstream rögzült véleménye, hogy a DK a régi MSZP szavazókból építkezik. Ez vagy így van, vagy nincs így, de ez a vélemény a leghangosabb.

  • Fenyvesi Glória

    KORDON BLUED:Önnek jobban tetszik a Gyurcsány, vörös fejjel, ordítozva elmondott,agresszív szövege,mint az Orbán intelligens beszéde?
    És O.V. nem is papírból olvas. Nagyon ritkán néz a papírra.

  • Fenyvesi Glória
    2014 május 31
    11:46 de.
    Igen! Orbán már megtanult folyékonyan hazudni.

  • @Fenyvesi Glória

    Önnek jobban tetszenek Orbán gyilkos indulatokról szóló, kappanhangon és papírból előadott szövegei, mint Gyurcsány szabadon, a retorika minden eszközével élő – igen, ha kell, akkor hangosan mondott – beszédei, amelyekben a választási kampány idején MINDIG elmondta, hogy vannak az országban magyarok, akik jobboldaliak, és egy esetleges baloldali kormánynak az ő nézeteiket is tudomásul kell vennie?

    Ilyet Orbán soha nem mondott, neki a baloldali polgárok ellenségek, és legfőképp: nem magyarok.

    Hallgassa meg március 15-i beszédét, osztán rájöhet, nem kell ahhoz ordítani, hogy valaki a honfitársai ellen uszítson.

    És Orbán ezt teszi 2002 óta, mert ez a lelki sérült és elrontott gyerekkori szocializáción átesett ember képtelen túllépni az őt ért vereségen.

  • Fenyvesi Glória
    2014 május 31
    11:46 de.

    Orbán intelligens beszéde? Az arrogáns cinizmussal előadott nyilvánvaló hazugságokra gondolsz? Az csak neked aki szarcsimbókként lógsz a seggén, a fingfelhője homályából tűnik intelligens beszédnek!
    Említettem már, hogy egy ritka korlátolt szerencsétlenség vagy Glóricica?

  • nade fuser! mégiscsak egy nőről beszélsz! lécci disztingválj! próbanyilas, rendben van, de attól még nő! állítólag…

  • JIMBO
    ˙
    A „málnaszőr” nevet Rejtő Jenő (P.Howard)* szókincséből bátorkodtam átvenni, mert szeretem ennek a Horthy-világ munkaszolgálatában, vagyis páriaként, rabszolgasorban elpusztított zseninek még az egyes szavait is.
    A magyar olvasó, aki olvasta a műveit, az már első blikre felismeri az e szóba foglalt komplex humor hangját… :-)˙
    ˙
    *Sajnos a magyarországi zsidó törvények miatt volt kénytelen a regényeit álnéven közölni.

  • Cornelius !
    És ne felejtsük el azt sem amikor még nem is oly rég a Drága Bolgár úr Gyurcsányt heteken keresztül megosztó személyiségnek titulálta a Klubrádió hullámhosszán. Igaz, aztán leszokott erről, mert Aratótól, a tulajtól bizonyára más instrukciót kapott. De hát meddig terjed a lelkiismeret, az újságírói etika, valamit a magánérdek közötti határ ???

  • málnaszőr
    2014 május 31
    7:33 du.
    Idezsdrága jótezsvírem, málnaszőr.. Hunnana jófrancbú tunna a dzsimbó illesmiket, mikó kengurufődön wassalbertó, mega Nyirő (nembirka) vóta menő? 😀

  • Fuser
    2014 május 31
    2:59 du.
    Desztillájjá, wazze!!
    😀

  • marcsi, elért arra a szintre, ami ismét kitiltását eredményezi. figyelmeztettem, úgy látszik, a két hét kevés volt. most egy hónapig tartó szilenciumra ítélem. a maga eszement kirohanásai, gyűlölettől fortyogó kommentjei már rég túllépték a politikai ellenlábasságon alapuló véleménynyilvánítás elfogadható stílusát. ha így folytatja, végleg kitiltom az oldalról, és mehet panaszra a pápához.