A média bojkottja, mint olyan

2014 június 7 2:48 du.15 hozzászólás

„Nem lehet egy filmet normálisan végignézni, mert állandóan reklámot tesznek bele.” (Lázár János)”

A „fogaskerekeket” íly módon állítják le.

Mit is nevezek „fogaskerekeknek”? Ha egy vállalkozás, cég nem ad hírt a termékeiről, eseményeiről, akkor azt nem is keresik, nem is vásárolják. Így a cég becsődöl. Igaz, sok embert újból el kell küldeni, de vigasztalódjanak, mert 3 hónapig tuttira ellátja őt az Orbán kormány, utána szélnek eresztik. Statisztikát ily módon szépítik, mivel állítólag ma jobban élünk?! No igen, ez attól függ, ki és kik?! Mert akik ezt mondják, ők biztosan. A felcsúti polgármester biztosan célba ért, ér.

A Deutsche Telekom lenne Orbán Viktor kidobólegény? Illusztráció: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A Deutsche Telekom lenne Orbán Viktor kidobólegénye? Illusztráció: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

De a többiek, itt lent, akik a „piramis” alján lődörgünk? Velünk mi a jófene lesz?

Hiába a kardra tűzött rezsicsökkentés, ha ellehetetlenítik a munkaadókat, így nemcsak a cégek, vállalatok, de a médiák: az írott sajtó, sőt a most megcélzott tévécsatornák is becsődölhetnek. Munkaadójuk képtelen az önfenntartásra, ezért ismételten sokan utcára kerülnek. Országunkat vezetők miért is teszik ezt? Amit a főcímben idéztem, az egy ok, a többi indokot alább kifejtettem.

„A Simicska Lajos-közeli média, kiadta a kilövési engedélyt a fácánokra reklámtörvényre. A Hír TV is elsötétít – nem ez a valódi hír? A kormányközeli szféra hangulatát mindig jó érzékkel észlelő és kiszolgáló Heti Válasz főszerkesztője is most, hogy szabad, lecsap a reklámadóra, szerinte is „rossz eszköz a bajok reparálására”, ehelyett tippeket ad, olyan tippeket, amelyek megvalósításán már rég dolgoznak: „a mások által előállított tartalomból hasznot húzókat kellene megadóztatni”. L. Simonék már rég célbavették a Facebookot és a Google-t, úgyhogy a közeljövőben számos kreatív megoldást fogunk látni arra, hogyan adóztassunk meg itthon két remek és hatékony reklámszolgáltatást nyújtó amerikai gigaszolgáltatót. Mert valakit meg kell adóztatni. Kell a pénz a gyerekekre…./idézet a hvg.hu május 5.-i cikkéből/ * (bocs’ túl szép, hogy elhiggyem, elhiggyük, mármint azt, hogy a „levadászott milliárdokat” majd a gyerekekre költik! – G.B.)

A média- és reklámpiaci front mögött valakik egy másik, lényegesen veszélyesebb frontot nyitottak, érzékelhetően minden külön konzultáció nélkül. A fideszes kremlinológiában járatlan olvasó egy dologban biztos lehet: nincs, nem létezik olyan Lázár-, Rogán-, vagy L. Simon-lépés, ami ne élvezné Orbán Viktor hallgatólagos baráti támogatását. (Ez a baráti támogatás nyilván nem vonatkozik a háttérben, egymással szemben folytatott elkerülhetetlen meccsekre.) Az alaptétel azonban 1989 óta változatlan: a pártban nincs olyan, hogy valami, valaki Orbánnal szemben fejt ki erőt…” /idézet a hvg.hu május 5.-i cikkéből/ *

Ezt én-Te-Ő-mi-Ti-Ők is tudják! Itt kis Köpcös adta ki a jelszót! Forró vízet a kulturára! Ezzel egyetlen huszárvágással azt érik el, hogy veretes, jó filmeket, a tévécsatornákon keresztül ezentúl nem láthatunk. Akkor mi is marad? A mexikói, no meg egyéb bugyuta sorozatok, amit értelmes, kultúrára éhes ember saját elhatározásból, soha nem néz. Még akkor sem, ha lekötik a tévé elé. Becsukja a szemét. Az erő viszont a tömegekben van. A kultúrára NEM éhes, köznép viszont tágult pupillákkal bámulja majd azt a szennyet, amit fillérekért vásárolnak és nyomatnak a tévékben. Így kell egy népet meghülyíteni, szó szerint vedd: lebutítani a sárga földig. Mi is a cél? A nép ne hőbörögjön, írott, nem netes sajtót ne olvasson, ne véleményezzen! Még megárt, túl sokat megtud(hat)na a pénzek célba éréséről, a törvények átszabásáról, aztán minek is idegesítse magát akkor, ha van ugye a mexikói és egyéb néphülyítő, alacsony IQ-t igénylő sorozatok? Ennek tudatában is nyesegetik a színházak államilag KÖTELEZŐ pénzügyi támogatását. Miért is utazzanak /sok pénzért vidékről-Pestre, vagy más olyan városba, ahol színházi műsort megnézve kulturálódhatnának?/ Igen, most a tévécsatornákat, félő, hogy az értelmet közvetítő papír alapú és egyéb neten elérhető médiát is megcélozzák. Ez egy terv, méghozzá orbáni módon! – Népbutítás először, megvezetés másodjára. Egy tájékozatlan, igénytelen népet minden különösebb megerőltetés nélkül meg lehet vezetni. Rettegek! A lépések, igaz kicsik, de nagyon is Korea mintájára történnek. No, attól mentsen meg Jó Isten, UNIO no meg egyebek…

„A reklámadó keresztülerőszakolása, a Fidesz-közeli média neobátorsága csak úgy értelmezhető, ha mellérakjuk a Kreatív összeállítását a Simicska/Nyerges médiabirodalom aktuális helyzetéről: 40 milliárdos forgalom, 8,2 milliárdos nyereség. Ez a jelek szerint valakinek megér egy új frontot – egészen addig, amíg rá nem jön arra, mit csinál. Mert tévedés ne essék: nagyon szép az újságírói szolidaritás, meg a negyedórás elsötétítés, meg a civil tiltakozás a Szabadság téri őrület ellen. De Orbán Viktort nem a civil szféra, nem a szolidaritás, nem az MSZP, nem Gyurcsány, nem a Bilderberg-csoport tudja megbuktatni, hanem kizárólag Simicska Lajos. És innen nézve már rég nem arról szól a történet, hogy mi lesz azzal a 8 milliárd forinttal, hanem valami teljesen másról…”

„Meglehetősen fércmunkának hat a törvénytervezet” – állapított meg ilyet a Magyar Nemzet valaha fideszes jogszabályról? Nem állapított meg, ez csak most fordulhatott elő reklámtörvény ügyben, akárcsak az, hogy Csermely Péter főszerkesztő-helyettes leírjon olyat, hogy „a kétharmad most valóban rá akar lépni a sajtószabadság torkára. A reklámadónak ugyanis sem más értelme, sem más üzenete nincs.” Lehet fogat csikorgatni, hogy hol volt a Magyar Nemzet az elmúlt négy évben, amikor balról-jobbról számtalanszor megírták, mi a baj a magyar médiakontrollal, tökmindegy, most, hogy őket is érinti a dolog, ki vannak akadva. A „fércmunkát” előállító anyapártra. A Class FM vezérigazgatója isazt mondta, a reklámadó „azt jelentené, hogy nem lesz pénz saját gyártású műsorokra, ezért olcsóbb, alsó kategóriás külföldi műsorokkal kellene pótolni.”

Nahát. Ez is a hvg.hu-ból idézve.

A Magyar Nemzet is háborog, rádöbbentek, rossz lóra tettek, tesznek. Ők is meg lesznek rövidítve, a papír ára emelkedik, hogyan is termelik ki az újság előállítási árát? Az eladási árat pedig nem lehet az egekbe repíteni, mert az olvasóknak sem erre a lapra, sem másikra egyre kevesebb pénzük jut. Akkor hová lesz a „bugyutasítás”? KisKöpcös saját tányérjába dobálja a sarat. Akkor milyen médián keresztül tapsolnak majd Neki. Ha igen, akkor azt biztos nem vágják meg hirdetési blokkokkal… az tutti.

„Nem lehet egy filmet normálisan végignézni, mert állandóan reklámot tesznek bele.” (Lázár János)”

Óh, vagyis ez is az oka ennek a vérfagyasztóan magas média-adónak?! KisKirályunkat idegesítik a reklámok?

De azzal már nem számol, biztosan tud, de nem akar, hogy éppen a reklámok tartják el a tévécsatornákat. Más. Mivel a sajtóban 1972 óta dolgozom, pontosan tudom, mit jelent(het)nek ezek a bevételek. Már régen is elkeserítő volt, miért van az, hogy egy vállalkozó, egy cég nem írhatja le az adójából a reklámköltségeket. Miért nem? A reklámok az olvasók, nézők, utcán közlekedők, a hallgatók tájékoztatását szolgálja. Ezt nézve, hallgatva tájékozódunk bocs’ tájékozódnánk, hol és mi kapható? Mi az olcsóbb, mit érdemes megvásárolnunk? Ha ez nincs, akkor visszamegyünk a régvált hirdetéshez, miszerint „cipőt a cipőboltból”. Eztán slussz… Semmi többet.

Egy kereskedelemmel foglalkozó céget, egy üzletet az tesz hatékonnyá, nyereségessé, ha minél többen tudnak a tevékenységükről, a forgalmazott cikkeikről. Legyen az gyógy-lúdtalpbetét vagy kultúráris közlemény: miszerint itt meg amott ezt, meg azt láthatjuk, olvashatjuk, vásárolhatjuk. Ez az égbekiáltóan magas reklámadó lebénít(hat)ja a társadalom nagy részét. Megcsappan a forgalom, az egyre kevesebb bevételről már nem is énekelnék! Ami már így is kétségbeejtő.

Magyarország lakosságának nagy része hitelt törleszt. Erejéből, no meg erején felül. Ezért kicsi a vásárlóerő, kevés a forgalom. Ezt nem én találtam ki, bárki nézzen körül, bármelyik piacon! Régen? S, ma! A képlet egyszerű! Éppen ezért igenis szükséges vol(na) a köznép tájékoztatása, a vállalkozások, cégek talpon maradásának megsegítése. Ez utóbbiaknak kulcsszerepe lenne a foglalkoztatásban. Ha valaki nem tudná (Köpcösünknek erről halovány gyanúja sincs), a köznép egyre szélesebb körben való foglalkoztatása, a munka adása és nem ígérgetése milyen fontos volna. Most áttérnék a statisztikák meghamisítására, miszerint ennyivel, meg annyival csökkent a munkanélküliek száma. No igen, a statisztikában. A valóságban? Ha valaki nem tudná, az országunk házában tuttira biztosan nem, de itt, lent, a pórnép „tugggya”, hogy egy elbocsátott, kirúgott munkavállalót 3 hónapig regisztrálnak. 3 hónapig adják a munkanélküli segélyt, azután ajtót mutatnak, kicsukják a rendszerből. Így természetes, hogy -szép számokkal- lehet kábítani az ilyen infókra éhes nagy nemzeti tömegeket. Akinek valami gógyija is van, tehát nem káposztalét hord a nyakán lévő koponyájában, azzal már nehéz ezt elhitetni. Velem sem!

Georgina Bojana

15 hozzászólás

  • Tévedni tetszik egy dologban!
    Gázos Lőrinc még nem ért célba! Mégcsak felfelé ívelő pályája elején a pénzhegy lábához ért.

  • A fotó alá:

    RÓZSASZÍN PÁRDUC

  • T. KMH !

    Szívesen látnánk egy elemzést Orbanisztánnak a civil Norvég Alappal kapcsolatos zsarnoki visszaéléseiről is.

  • Georgina Bojana

    Kedves E-migrans! Ahhoz képest, eléggé „kibélelte” a gúnyáját bankókkal… Tehát még előtte a cél? Hogy a jófenébe bírja szuflával?! Mindentől függetlenül nem írigylem. Főként azért, mert minden áldott nap, ha csak borotválkozáskor, de bele kell néznie a tükrébe. No akkor ugyi, van ám „szembesítés”? Önmagával. Ha ezt nem érzi kellemetlennek, ehhez már nem tudnék mit mondani…
    🙁

    G.B.

  • Georgina
    ilyen gyenge hozzászólást még nem olvastam Tőled, nőj fel önmagadhoz ! (Ne haragudj…)

  • Georgina Bojana

    Kedves Iván,
    nem haragszom.
    Az írásról is ez a véleményed?
    A hozzászólásról csak annyit, így is gondolom. (( 🙁 ))
    G.B.

  • „Mivel a sajtóban 1972 óta dolgozom, pontosan tudom, mit jelent(het)nek ezek a bevételek. ”
    A reklámbevételek sokat jelentenek. Prostituáltak teljes sajtóágazatokat. De meg is látszik.
    Pl. az informatikai sajtóban a cégek száma nem végtelen. A lapoké sem volt az. A cégek a reklámokat attól tették függővé, hogy őket nem lehet nagyon szidni. A hülyeségekért sem. Amikor megpróbált egy lap független lenni, tönkrement. Majd a piac mondott véleményt. A szubjektív sajtó matt (meg az internet okán) szép csendben mindegyik tönkrement. Fura modon a nagy cégek sipákoltak leghangosabban, hogy nem objektív a szaksajtó.
    MMint amikor először mindenki megerőszakolnak egy faluban, majd lekurvázzák a nőket, amiért nincsenek szüzek.
    Most, amikor a politika ugat bele a rendszerbe mindenki el van szörnyedve. Amikor olyan cégek tették és teszik, amelyek egy fél éves forgalmukból kilóra megvehetnék az egész országot, akkor valahogy rohadt nagy a csönd. Mert az a „piac”.
    Holott a recept hasonló: „Nálam atombomba van, míg nálad parittya. Bibibibi”

  • G.B. ugyan, csak nem gondolod, hogy ivánnak lenne önálló véleménye? már ő is beállt a személyeskedők sorába, csak éppen a piedesztált nem látom, amin állva megjelöli neked a felnövekvés útját 😀
    az meglep, hogy beléd is belédköt, gondolja, te esetleg nem vagy ellenfél 🙂

  • Georgina Bojana

    Kedves Andy Mage!
    Pontosak és igazak a meglátásaid. Sajna, így volt-van-lesz… Amíg a pénz „keni” a kerekeket, amin a kocsi zötykölődik. (Ugyan, már akinek… A többségnek akadozva, nehezen megy. A kevesek, ott a „piramis” csúcsán, azt sem tudják, mit is jelent a kordé? Pláne gebes lovakkal, amikor ők X.márkájú kocsikkal „hasítanak”.
    No és mit is hasítanak?!
    Legfőképpen a bőrünkből, jó sokat. Ami nekünk fáj, de őket gazdagítja.
    *
    A politika és az üzlet, mindig is piszkos volt, való igaz a meglátásod. Ha egy cég hirdetett egy lapnál, akkor Róluk, mármint a „kenyeret adó” gazdát, még ha orbitális aljasságot is elkövetett, akkor sem lehetett a hasábokon megénekelni.
    Ezt is tudom, benne voltam. No nem az orbitális aljasságban, de a „tudomásul vételben”, miszerint védettként illett kezelni a lapban hirdető cégeket.
    Ez sem változott, nem is változik.
    *
    Szószaporítás helyett, minden mondatod megáll.
    Így igaz.
    *
    Volt-van-lesz, de ennek nem tapsolok, én sem, Te sem, meg senki akinek van lelkiismerete. De az üzlet soha nem arról szólt, hogy akik megkötötték, azoknak működik ez a belső hang, amit úgy hívnak: Lelkiismeret.
    Óh, sokan nem is tudják, mi fán terem. Ők azok, akiknek nincs, nem is bajlódtak, nem is kínlódnak azzal, hogy egyáltalán meghallják.
    Belülről IS csukva a fülük.
    🙁
    G.B.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    Iván még nem ismer.
    A kínai horoszkóp szerint Tigris vagyok.
    Ha csak annyit súgok, hogy bitang nehéz a természetem, legfőképpen öntörvényű vagyok.
    De szeretek vadászni, főleg „levadászni”. Ha Iván későbbiekben felingerel, udvarias leszek, de kíméletlen.
    Régóta gyakorolom a „manccsal” való legyintést, nem egy vidor mozdulatom. Annak Aki kapja, nekem jókedvet okoz.
    *
    Dícséretnek is veszem azt, hogy Iván magasra állította azt a mércét, amit illene átugornom.
    De ha ippeg nekem nincs hozzá kedvem?! (no itt is kimutatkozik a macska-természetem).
    Vagy ippeg, nem akarok önmagammal versenyezni?
    *
    A válaszommal kapcsolatosan pedig nem értem, mi volt, helyesebben mi nem volt az, amiért „intést” kaptam?!
    🙁
    Bizony, bizony értek a „megtáncoltatáshoz”. Ha először nem is mutatom az ínyemet, fel tudok ám mordulni, nem ippeg barátságosan.
    Ha kihívást kapok, mentsen Isten a körmeimtől.
    *
    Ivánnak ezúton üzenem, nem vagyok magasugró. Nekem jó „itten”, lent, a dzsungelban levadászni mindazokat, akik nem az én, no meg a többség törvényei szerint éldegélnek.
    Nem ajánlanám, ha félreismerne 🙁
    G.B.

  • Kedves Georgina,
    ha tudsz, bocsáss meg csipkelődésemért! Confiteor… Természetesen nem az irásodra gondoltam. Az olyan, amilyet elvárnak tőled, hisz társszerző lettél. Van benne köpcösözés, simicskázás… s ideillő (marxista) elmélkedés a „reklámról”, sajtóról, kultúráról. Kedves Georgina, azért ha már ilyen területre tévedtél, kérlek ismerkedjél meg az „újmédiával” és a „buzzfeedes tartalom” fogalmával, – mert ezek mindent felülirnak !!! Már jó pár éve…
    Engem csak a hozzászólásod idegesített fel. A „borotválkozó tükör…”. Erre allergiás vagyok…Az utóbbi 25 évben evvel söprik szőnyeg alá a csunya ellenfeleket, jobb érv híján. Újabban már hölgyekre is alkalmazzák, (a 2-es számú szülőkre).
    Pillanatnyilag a Balatonon vagyok, a politika harmadrangú, unokáim mára kölcsön adták a szörfjüket,- még van mit tanulnom. Kár, hogy nem vagy itt! -iv._

  • iván: ez nagyon mellé ment. az elvárás az orbáni média világában létezik, ha a heti választ, vagy a MN-et olvassa, akkor tudja, miről beszélek.
    nálunk nincs elvárás, mindenki saját kedve szerint simicskázik, köpcösözik, önálló gondolkodású szerzőtársként.
    amúgy G.B nem társszerző lett, hanem elfogadta a felkérésünket. jelenléte szakmailag is, emberileg is megtisztelő.
    csak mellesleg: honnan a bánatból ismeri, milyen a marxista elmélkedés?

  • Georgina Bojana

    Kedves Iván,
    semmi gond! Még az időjárással sem! Mi is lenne, ha mindig a langymeleg vízben ücsörögnénk, kell néha egy-egy jól irányzott szúnyogcsípés 🙂
    Amitől vagy beindulunk, vagy agyon csapjuk a szúnyogot, vagy nem is törődünk vele. Hiszen a szúnyognak is élnie, sőt „zúgolódnia” is kell.
    🙂
    Viccet félretéve, nem is volt csatabárd, tehát nem ástuk elő és nem is ástuk el 🙂
    *
    Érezd jól magad, a fenébe a politikával! Örülj a jó egészségednek (kívánom az legyen), az unokáidnak, mert hidd el, ez az igazán jó szerep.
    Bocs’ (MINDENKITŐL), hogy itt írok arról, milyen jó csigaversenyt rendeztem anno’ a fiamnak és a leányomnak is. Több csigát „levadásztunk”, húztunk egy start és egy cél vonalat. Beindítottuk(?) a csigákat, ezután micsoda kűzdelem volt! (No meg az, hogy mindig félrementek, mármint a csigák 🙂 A csemetéim pedig hangos szóval, kipirult arccal bíztatták a saját csigájukat! Az eredmény változó, az öröm biztos volt. Volt, hogy nyertem, volt, hogy alulmaradtam a saját csigáimmal 🙂 🙁
    No meg hangyalest is csináltam! Egy nagyobb méretű nagyítóm volt/van. Kenyérmorzsát gyártott (az ippeg) kiskorban lévő csemetém, majd akkurátusan (háztól, szállástól távolabb) kiszórta. Pár perc múltán elővettem a nagyítót, s a gyerekeim csodálkozva nézték, hogyan cipelik az aprócska hangyák a (nekik) viszonylag óriás méretű kenyérmorzsát!
    BizIsten, még én is kíváncsian néztem a nagyítón át a hangyák életét.
    No ezek kósza ötletek! De érezd jól magad.
    *
    Ami a KisKöpcös, Döbrögi és Akarnok elnevezéseimet illeti, hidd el nem örömmel teszem. De muszáj, ha Valaki kiérdemli, Azt nevén „köll” nevezni! S, még valamit! Hiába utálod a borotválkozó tükröt, egy férfiembernek időnként (nyáron többször) muszáj belenéznie, a melegben gyorsabban nő a szakáll… Ha pedig máskor nem, legalább olyankor muszáj a szebesülnie önmagával. Bármennyire is kényelmetlen. Már’ha annak érzi.
    A gond az, hogy egyre többeknek ez nem okoz különös kínt.
    🙂
    G.B.

  • Az RTL úgy tűnik, felveszi a kesztyűt!
    Az RTL II-re száműzött, és éjfélkor közvetített valós híreket és elemzéseket tartalmazó híradót átteszi a sima RTL-re.
    Másik kérdés, hogy a Németek mit szólnak a megkülönböztető és szinte kizárólag a német tulajdonú szolgáltatót sújtó adóhoz. A baj az, hogy nem csak a csuti paraszt veszít, ha a németek is bekeményítenek.

  • Georgina Bojana

    Kedves Don Ovuz!
    KisKöpcösünk még nem tudja, hogy annak az üzletembernek, akinek az RTL-ben érdekeltsége van, annak MÁSHOL, MÁS német üzletben is, sőt a tőzsdén is vannak részvényei, hatalma stb.
    KisKöpcösünk nem számol a következményekkel.
    Azok lesznek.
    Borítékolom.
    De nemcsak én, minden épeszű ember. Ez nem fenyegetés, ez tény, majd időben emlékeztetek, hogy ez is, meg az is, ezért, meg azért történt.
    Sejtem, akik itt összeírunk, mi tudunk számolni, ezzel is, no meg azzal is.
    G.B.