Magánlevélnek indult…

2014 június 18 11:52 de.25 hozzászólás

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

No meg beosztottjai, „alattasai”!

Gondom van, mert gondolkozom, tehát vagyok. Ha pedig vagyok, vannak elképzeléseim, indulataim, emlékeim, sőt jövőt építő terveim is. Önnek e levélben, a „sovány” tortánknak csak egyik-másik szeletjét kínálom fel.

Kis hazánkban felgyorsultak az események. Előbb ugye az országunk háza körüli rekonstrukció. Van, akinek tetszik, többeknek nem, nekem sem. Főként azért, mert sok szép, öreg fát kivágták, viszonylagos pusztaság veszi körül azt a Házat. No, persze, van ennek sok előnye is, mert átlátható, felügyelhető. A különféle szobrokról itt és most nem nyilatkoznék, forrnak az indulatok, Ön ennek ellenére erőszakkal, de azt teszi, amit kitervelt.

Közben ugye sok minden nemzetivé lett és lesz. Csak úgy közbevetőleg, amikor előző vezetőink a szabadság szócskát nyomták rá az újságokra, meg úgy általában amihez a kezük elért, pontosan ettől fosztották meg a népet, a szabadságtól… Volt idő, amikor úgy is köszöntötték egymást: szabadság! S, mi volt a legkevesebb ebben az országban? Ne gondolja, nem sírom vissza azokat az időket.

Közbevetőlegesen jegyeztem meg. Most u.ez a „nemzeti” szócska. De nem is erről szeretnék értekezni. Attól, hogy leírjuk, kimondjuk, attól az, vagy ez még NEM nemzeti. Ahhoz sokkal több kellene. Elsősorban csak annyi, hogy itthon, ebben az országban jól érezzük magunkat.

Átadták a legújabb metrót, arról már nem is énekelnék, hogy itt sem gondoltak a mozgáskorlátozottakra. Minden állomáson kellene liftnek lennie, ami ugye felvinné a kerekes székkel, esetleg elektromos mopeddel közlekedőt, most 2014-ben. Megszoktuk, meg kell szoknunk ebben a fenenagy nemzeti együttérzésben, hogy vannak néprétegek, amelyek, akik nem számítanak. Tehát akkor nincsenek. Az előző metróknál sem alakították ki azokat a lehetőségeket, amelyekkel élhetnének az arra rászorultak.

Mint ahogyan a koldusokat is eltávolították a belvárosból, ők sincsenek. Legalábbis szem előtt. Passz.

Azután rávetették a szemüket a Városligetre! Már előre rettegek, sőt nem vagyok egyedül, féltjük azokat a csodálatosan szép fákat, amelyeket ki akarnak majd vágni, lesz ott dózerolás stb. stb. stb.  A Vidám Park is megszűnt. Nem azon gondolkoztak, hogy olcsóbbak legyenek a jegyek, elérhetőbbek a játékok? Esetleg újításként ezt vagy azt meg kellett volna csináltatni? Nem. Megszüntették. Kész. Érintve vagyok, méghozzá nagyon! Nagyapám valaha ott dolgozott, a régi Angol Parkban, mint vezető. Nagyanyám pedig főpénztáros volt. A Városliget fejlesztése nemcsak abból áll, hogy a puccos vendéglőkbe navigáljuk a külföldieket, hanem abból is, hogy az itthoniak, a magyar gyerekek és felnőttek is jól érezzék magukat ezen a helyen. Nyáron is, meg télen is.

Erről ennyit.

Ma olvastam, hogy a Citadella a következő célpont! Tisztelettel feltenném a kérdést, micsoda erős inger vezérli Önt és Csapatát, hogy ezt a helyet, mármint a Citadellát, mint pihenőhelyet megszűntessék. Mi is lesz ott? Mit is terveznek?! Áh’, valamilyen casino-félét?! Máshol nem találtak helyet?! Pontosan ez kell?! Nemcsak nekem, de sok-sok embernek kötődése van a Gellért-hegyhez. Különösen a Citadellához. Inkább a fejlesztésen gondolkoznának, mint azon, hogy az egészet egyetlen kézbe adják. S, miért?! Ennyire kell a pénz, hogy mindent be kell darálni?!

A külföldiek, de a magyarok is az ottani távcsöveken keresztül gyönyörködtek Buda és Pest utcáiban, tereiben, a Duna látványában. A Citadella turistaszállójában, még a hetvenes években de sokszor vendégként is előfordultunk. Miért kell ezt is kisajátítani?! A pénz nagy úr! De ennyire?! Még mindig nem elég?!

Halkan, nagyon halkan megkérdezem, mikor lesz az, hogy nem kincseket vásárolunk külföldről, de a 3-as metrót felújítjuk? Mikor lesz az, hogy a körúton, a belvárosi Kossuth Lajos utcán, nem leragasztott kirakatokat nézegethetünk, hanem beindul(na) ott is az élet? Miért nem lehet azokat az üzlethelyiségeket olcsóbban kiadni, fiatal, kezdő vállalkozókat megsegíteni, hogy legyen bátorságuk, jövőjük itt építeni. Az életüket.

Miért van az, hogy mindig u.az a brancs szerepel itt is, meg ott is?!

Miért van az, hogy a devizásokat folyamatosan hintába teszik?! A hatvanas évektől kezdődően OTP kölcsönből épült fel az ország.  Az emberek a részleteket ki tudták gazdálkodni. Most ez az árfolyamrés?! Kimondták, hogy törvénytelen. Mégis de sokáig agyalnak azok, akiknek már régen ki kellett volna hozni az új törvényeket. Az ide, az erre illőt. No igen, most papolhatnék az árfolyamgátról. Egy mentőkötél. Tény. Most. De később? Nem mennék bele, hogy azt a kötelet még mire lehet majd felhasználni… Eddig is, annak lejártakor is lesznek olyan temetések, amelyeknek nem kellene megtörténnie. Nem részletezem, ezt mindannyian tudjuk.

Egyetlen egy van a világon, ami igazságos! Mezítelenül jöttünk, jövünk e világra, de úgy is búcsúzunk. Miért ez a fene nagy felhalmozás? A „brancs” dédunokáinak, sőt az őket követőknek is bebetonozzák a jólétet?!

Hatalmas a felelősség és a munka, jól tudom. Felérem ésszel. De Széchenyi István nem így tette volna, mint ahogyan Ön és az Önt körülvevő tapsoló munkatársak. Miért ez a felvándorlás a Palotába?! Miért nem jó a Parlament? Kicsi az iroda?! Nem elég szép? Az a költöztetés is sok-sok millióba kerül majd. Azt a pénzt de sok helyre várnák!

Megemészteni nem tudom, de higgye el, nem vagyok egyedül. Az árvízre összegyűjtött pénzt, az iszap károsultjainak adományozott összegeket a rászorultak maradéktalanul megkapták?! Egyáltalán, megkapták? Elszámolt vele valaki? Jómagam, a barátaim is, de sokszor telefonáltunk, csomagot gyűjtöttünk, kampányoltunk, hogy segítség kellene a nincsteleneknek. Megszervezték? Jól megszervezték? Mi is az igazi segítség? Az, ahol a szükség, ott gyors a segítség! Megtörtént ez? Maradéktalanul?!

Magyarországon nagyon sok tanult, okos ember él, dolgozik. Méghozzá jól. Miért nem cseréli le a „súgóit”, olyanokra, akik tovább látnak az orruk hegyénél?!

Bízván bízom abban, e levelem elér Önhöz. Átgondolja, netán alszik is a még függő terveken. Remélem, talán megmásítja azokat. Nem oda teszi a pénzt, ahol már úgyis van, de oda, ahol nagyon várják, mert valóban nincs. A milliárdost miért kell még több millióhoz juttatni? Valaha Ön is egyszerű családból származott, fiatalemberként nem ezt ígérte, amit mostanában, sorban megtesz.  Elképesztő ez a pálfordulás! Forduljon vissza, miért is?A hiteléért, a tisztességért, a tiszteletért, megkockáztatom a nép bizalmáért, becsülettel kiérdemelt szeretetéért.

Gondolja, sikerülne? Érdemes volna kipróbálni!

Georgina Bojana

25 hozzászólás

  • hatalmi téboly és acute schizophreny és még kleptománia

  • Pesti Gúnár

    „Valaha Ön is egyszerű családból származott, fiatalemberként nem ezt ígérte, amit mostanában, sorban megtesz.”

    Ja kérem, hát az volt a demó-verzió!

  • Bocsi, de a 4-es metrónál vannak liftek a mozgáskorlátozottaknak. Le lehet jutni az állomásokba kerekesszékkel is.

  • BrunszvikTeri

    G.B.!

    A jó szándékod kétségtelen. A stílus bocs’, de „kissé” naiv, olyan faliújság ízű…
    Egy kicsit elemzőbbet várunk ebben a lapban.

  • Ilyen részletek,mint pl. ez a lift is, meg a Vidámpark – ilyen nagy horderejű mondanivalónál, hát tudjisten…
    Aki sokat markol, keveset fog. Azokat inkább külön, egy-egy esszében lenne érdemes kielemezni, feldolgozni – mert önmagukban hálás témák és igazak.
    Üdv BT

  • Minden szóért kár, amit ennek a sunyi műveletlen parasztnak leírnak! Úgysem jut el hozzá, ez a tahó csak focimeccset bámul, annál többre nem futja az ő szintjén……

  • Georgina Bojana

    Kedves BrunszvikTeri!
    Bocs’ de úgy elkapott az indulat, zsigerből írtam!
    G.B.
    Legközelebb „vesézek” – ígérem!

  • Csak eméstődjetek ballibek.Sorsotok ez.Végetek,
    Szoktok vagy szöktök.

  • kiss pál: na, ezen még dolgozzon egy kicsit 😀 tudja, elvben orbanisztánban is demokrácia van, amiben, ugyebár, nem igazán van joga senkinek más véleményét elnyomni, a másképpen gondolkodókat háttérbe szorítani.
    mondom, elvben. de – ha már ennyire emberkedik – hát tegyen ellenünk valamit 😛

  • Kiss Pál ! Csak borzolódj, berzenkedj – a te agyad csak az erőszakra jár.

  • fortimbras: hogy mije jár neki? agya?

  • fortimbras: hogy mije? agya? az meg hol van neki?

  • Georgina Bojana

    „Kedves” Kiss Pál Úr!
    Sokan tagadják, az éremnek MÉGIS -három- oldala van. Hogy megkönnyítsem a dolgát, van ugye az „A”, a „B” és a perem?! Arról ne felejtkezzünk.
    Más.
    Nem érzem, hogy pontosan Ön fog minket navigálni, hogy merre az arra?!
    *
    Kellemes pfujjozást, ha ez szolgálja az egészségét, legyen úgy.
    Én mindenképpen a másik oldalon vagyok/vagyunk.
    G.B.

  • Frejbanics Mihály

    Ha-ha-ha! Itt mindig nevetek egy jót! A ballibes liberálfasiszta bagázs és hívei itt sírják el bánatukat! Ecséim – kiszorultatok a Hazából – valahogy az arcátlan hazug és demagóg dumátokat nem veszi be a NÉP – így nagybetűvel – persze azért akad nagyjából 1 millió idióta, akiket még meg tudtok vezetni, majd el leszünk velük valahogy! Ille úr! Idéznék Öntől „na, ezen még dolgozzon egy kicsit tudja, elvben orbanisztánban is demokrácia van, amiben, ugyebár, nem igazán van joga senkinek más véleményét elnyomni, a másképpen gondolkodókat háttérbe szorítani.” Na ez igazán derék, tudjuk itt a KH-n minden vélemény megjelenhet – persze az Ön remek humorával fűszerezve –ha éppen ellenvéleménye van valamelyik ide pofátlankodó fasiszta jobboldali bérbeírónak! Csak úgy mellékesen – nem zavarja Önt, hogy balliberális barátai teljes gőzerővel ekézhetik – a legvadabb stílusban – a kormánypolitikát, de még inkább a hozzá köthető személyeket (az Orbán-gyalázás mindennapi kézgyakorlat), míg ellenvélemény esetén Ön – valamiféle felsőbbrendű tudattal rendelkezvén – azt simán, a bugyuta Fidesz birkák bégetéseként aposztrofálja! Jó esetben személyének megalázása nélkül megúszhatja a szerencsétlen flótása –persze, ha Ön jókedvében van! Na, ez az igazi demokrácia – már mint Önnek! Lövök, de vissza nem lőhetnek! További szép napot Önöknek!

  • frejbanics mihály: örülök, hogy vidám perceket szerezhetünk magának. elég keserves lehet az élete, ha itt kacarászik.
    ballibes liberálfasiszta, ez jó! ha esetleg ki is fejtené, mit is ért ez alatt, nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy ne csak tehetetlen acsargónak minősítsük.
    tudja, a demokráciában – még orbanisztán irányított demokráciájában is – megengedett az ellenvélemény – mert ne felejtse el, a maguk fajta hozzászólások nem ellenvélemény, hanem fideszbirka bégetés, ami felett joggal érzek felsőbbrendűséget, lévén, hogy én gondolkodom is, és ez, még, nem tilos.
    tudja, mark twain mondta: mindegy, ki, milyen magasra jutott, akit akar, lenézhet. hát, én lenézem a fideszbirkákat.
    az, hogy a KH-n mi jelenhet meg, és mi nem, nem igazán érdekel. viszont a KMH-n megjelenők igen.
    orbán talán érinthetetlen? a kormánypolitika talán kritizálhatatlan?
    csak szóljon, ha ez törvénybe lesz iktatva!
    az igazi demokráciáról pedig – már megbocsásson – fingja sincs, mivel azt még nem tapasztalhatta meg.
    nem tetszik a stílusom? nem díjazza a humoromat? semmi baj, nem is akarom eladni magának. valszeg jobban díjazza a fidesz 5. sz. tagkönyvének kifinomult stílusát, intelligens jelzőit. az a maguk színvonala, kétségtelen.
    azt pedig, ha kérhetem, vezesse elő, hogy kommnetjének – a beszóláson kívül – mi a franc köze van a cikk témájához?

  • Georgina Bojana

    „Kedves” Frejbanics Mihály!
    Elnevezésünket hány napig, mennyi ideig agyalta ki, hogy ennyire „szépen” kigyűtt Magából? Nem mintha érdekelne, gondolom ezzel tölti ki üres óráit. A vicsorgással.
    *
    Csak az a gond, hiába is osztja a lapjait.
    Magyarul: party nincs!
    Ön osztogat, mi nem vesszük el a felkínált lapjait.

    Így magára marad a „zsugával”. Eléggé unalmas lehet.
    🙁
    Mi nem szorgalmazzuk, hogy ITT ossza az észt.
    *
    Istvánnak igaza van, miszerint a mocskolódáson kívül, idézem „kommentjének – a beszóláson kívül – mi a franc köze van a cikk témájához?”
    Válaszára ne méltasson. Mert ezek után nem okozna álmatlan éjszakákat, hogy mi is az Ön véleménye?!

    A pfujjozás miatt MÁR nem érdekel. Csak olyan partnerekkel tudok gondolatot cserélni, ahol van mit cserélni.

    Ahun a másik félnél „zéro” van, ott nincs mit keresgetnem.
    G.B.

  • T. Frejbanics Úr, szvsz Önnek teljesen igaza van. Irodalmi stílusban is el lehet mondani, hogy Magyarország Örökös miniszterelnöke egy pöffeszkedő, bornírt bajkeverő.

  • Georgina Bojana

    Kedves Pesti Gúnár,
    legközelebb selyempapírba csomagolom a mondandómat, a kritikámat.
    Különben teccccik, „ahogyan kritizált”.
    Tény, hogy ez egy levél volt, nem egy novella, karcolat vagy egyéb. Az is igaz, hogy irgalmatlanul felbosszantottam magamat, ezért „zsigerből” írtam. A rózsaszín ködöt most nem szőttem a mondataim közé.
    De hiszen ezt Te pontosan értetted!
    Úgy, hogy – köszönöm!
    G.B.

  • Kedves Georgina Bajona!
    „Ön azt irja fent,hogy „Miért nem cseréli le a sugoit?” Én megmondom miért,azért,mert a sugó nem más,mint önmaga akihez a levél szol.

  • Frejbanics Mihály gondolatához:

    Sajnos önnek igaza van,amikor azt irja,hogy”Azért akad még nagyjábol 1 millió idiota akiket még megtudnak vezetni.”Csak ez az „egy millió idiota” nem ott van,ahová maga gondolja,hanem a „BÉKEMENETBEN.

  • Frejbanics Mihály ! VI.20/6.14

    A „liberálfasiszta” két egymásnak tökéletesen ellentmondó kifejezés elegye, akárcsak a nemzetiszocializmus – közismert nevén a nácizmus – alkotó elemei is.
    Mondhatnók, hogy maga, kedves Mihály végre feltalálta a fából vaskarikát…
    Mondja kérem, a perpetuum mobile-n nem töri még azt az okos fejét… ?

  • Másrészt, Mihály !

    „Itt születtem én ezen a tájon,
    Az alföldi szép nagy rónaságon,
    Ez a város születésem helye,
    Mintha most is dajkám dalával vón tele.
    Most is hallom e dalt, elhangzott bár,
    Cserebogár, sárga cserebogár…”
    .
    „…Nekem szülőhazám itt, e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyermekkorom világa,
    Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága…”
    .
    Ne akarj hát, nácikám „kiszorítani” a Hazámból…
    – Szemétláda !!! 🙁 (((

  • Georgina Bojana

    Hjuj, nagyon felpörögtek az indulatok.
    🙁
    G.B.
    *
    Csak úgy „közbevetőleg”: vkit, bkit finoman, udvariasan is el lehet ám küldeni oda, ahun meleg van!

  • Az a deviza hiteles aki bízik az Orbán kormányba,hogy segít megoldania súlyos anyagi hitel problémáját az csalódás fogja érni.
    Orbánt nem érdekli az eladósodott köznép nyomora,mert Ő és gazdaságpolitikája a legfőbb okozója a jelen helyzet kialakulásának.-de erről kúss van.–Maguk számára gyorsan meghozták a hitel rendezés lehetőségének törvényeit, a végtörlesztés, ez ha jól emlékszem Kósának aki jócskán hozzájárult lotyogásával a forint romlásához, hétmillió nyereséget hozott- és aki élni tudott vele az nem a köznép volt.-de nem is számukra hozták azt a gyors törvényt. Miből tudna végtőrleszteni egy eladósodott?
    Négy év alatt törvények százait hozták,valahogyan a deviza hitelesek mindig kimaradtak-Róna Péter úr és más neves közgazdászok is pontosan megfogalmazták és köre is adták a rendezés lehetséges formáját- Orbánék erre nem reagáltak–megfigyeltem, Orbánék mindig az évszakokhoz kötik a devizások ügyének törvénykezését,-most az ősz a rendezés időpontja.
    Már négy éve rendezik.
    Sok esetben még huszonnégy óra sem kellett,egy törvény benyújtásához és elfogadásához.És most borítékolni merem,hogy Ősszel a Tavaszi időpont lesz a rendezés dátuma.-Orbán egy kicsi hazudós-ennyi az egész és nem tartoznak a gondolat világához a bajban lévő családok,ilyenre érzéketlen,mint sok egyéb másra is.
    Köszönöm az írását kedves G. Bojana.

  • Georgina Bojana

    Kedves Pecor!
    Kitünő a meglátása, miszerint ugye van a négy évszak: most ippeg a nyárban vagyunk, következik az ősz, a tél, majd a tavasz. Jó esetben ismét a nyár… S, ez így megy, már nagyon régóta.
    Orbánék pedig húzzák a mézes madzagot az emberek orra előtt, de már kevesen hisznek nekik! Nagyon jól elmutyiznak a „pad alatt”, amikor olyan törvényeket kell hozni, (egy fenéket kell, nekik fontos!-G.B.) Ami nekik jó! No azt átverik egy nap alatt, lásd a média megadóztatását. Nem kellett ehhez évszak-váltás 🙁
    *
    Ez az árfolyam-rés egy olyan igazságtalan, törvénytelen dolog, amiből csak nyereséget húznak a bankok, no meg akik a bankok mögött álldogálnak.
    *
    A forinthitelesek sincsenek (sokkal) jobb helyzetben! Kusza Szemnek is voltak megfontolatlan beszólásai, de nem harapom meg az ujjamat, hogy ezek után sem lesznek.
    Ippeg Kusza Szem, Döbrögi, meg a Fityesz rosszul ütemezett, idióta beköpései miatt még szörnyűbb helyzetbe hozták a jó magyar forintot, no meg családok százezreit.
    Csak tudni kellene, hogy mikor és mit karattyolnak össze-visznya t. vezetőink.
    *
    Milyenek a vezetőink?! Kritikának itt nincs helye, mert a léc alatt vannak 🙁 A gond csak az, hogy ippeg Ők, nem veszik, nem akarják ezt tudomásul venni. Sem nyáron, sem ősszel, sem télen, sem tavasszal. Aztán majd csak eljön az újabb választás, lehet majd kampányolni az „életben maradt” devizások mellett, már aki nem húzza fel magát, vagy nincs „bérelt helye” a pszichiátrián, addig.
    G.B.