Miért és mire vagyunk büszkék?

2014 június 28 2:50 de.20 hozzászólás

Egy magyar ember egy napja

A magyar ember látott egy reklámfilmet hazájáról, és ezért elhatározta, hogy a mai napon csupa olyan dolgot vesz a kezébe, amit magyar feltalálóknak köszönhet az emberiség.

Kezdetnek fogott egy golyóstollat (Bíró László, 1931), felírta, hogy Találékony magyarok, majd egy mágnessel feltette a hűtőgépre (Szilárd Leó 1929), utána öngyújtóval (Irinyi János 1836) rágyújtott egy cigarettára, közben CD-t hallgatott, nézegette a hologramos matricát a borítón (Gábor Dénes, 1947), majd beszedett egy C-vitamint (Szent-Györgyi Albert 1931). Eszébe jutott egy barátja, telefonált egyet a vezetékes telefonjáról (Puskás Tivadar 1878). Még volt egy kis ideje, ezért játszott egy kicsit a komputerén (Neumann János 1944), elmélázott, hogy mely rendszert használja, végül a Basic Computer mellett döntött (Kemény János 1964), és Excel táblázatba rendezte tennivalóit (Simonyi Károly 1974). Megnézett (volna) egy 3D-s filmet, de ezt még egy 3D-s szemüveggel (Rátai Dániel 2010) sem tudta megoldani. A kudarc után feltett egy bakelitlemezt a hagyományos lemezjátszójára (Goldmark Károly 1948), és bekapcsolta a televízióját is (Mihály Dénes, 1919). Látva, hogy éppen New Yorkot mutatják be, megörült, hogy színes tévéje van (Goldmark Károly 1948). Nagyon tetszett neki a város, elsősorban a Centrál Park (Asbóth Sándor, aki a város rendezési tervét készítette). Még megnézett egy tudományos filmet az űrkutatásról, ismét elcsodálkozott a holdautón (Pávlics Ferenc kb. 1960), majd még indulás előtt megpróbálta kirakni a Rubik kockát (Rubik Ernő 1976).

Már semmi nem kötötte le, így elindult sétálni, és mivel a közeljövőben autót kívánt vásárolni, autókat nézegetett. Ezért magához vette automata fényképezőgépét (Mihályi József 1938), dilemmázott kicsit, hogy a régebbi típusú kontaktlencséjét (Dallos József 1928) vagy lágy anyagú kontaktlencséjét (Győrffy István 1959). használja-e? Az első kocsi, ami megtetszett, egy Ford T-modell volt (Galamb József 1908,) aztán talált egy dízelmotoros BMW-t (Ansits Ferenc 1983), és megnézett magának egy Chevroletet is, amelynek automata sebesség váltója volt (Bíró László 1932). Még felmerült egy VW bogár is a speciális dizájnja miatt (Barényi Béla, 1925). Ez annyira tetszett neki, hogy ennek még a karburátorát is megvizsgálta (Csonka János 1893). De hamar rájött, hogy marad neki a bicikli, hazamenve meg is nézte a pincében, hogy rendben van-e, főleg a dinamója (Jedlik Ányos 1861), majd ámultan nézte a szomszéd ház tetejére leszálló helikoptert (Asbóth Oszkár 1928). Ezt a tényt azon melegében elmesélte Pulitzer díjas (Pulitzer József 1917) újságíró barátjának, akivel egy múzeumban találkozott, ahol éppen bemutatták a fényáteresztő üvegbeton feltalálásnak fázisait (Losonczi Áron, 2001) – magát a betont nem tudták megnézni, mivel annak jogi hercehurcáit tizenhárom év alatt sem sikerült befejezni.

Mikor végre hazaért, már sötét volt, felkapcsolta, régimódi lévén, még kriptontöltésű lámpáját (Bródy Imre 1930), megivott egy pohár szódát (Jedlik Ányos 1940), és mivel megfájdult a feje, keresett egy gyógyszert is, meg is találta a legutóbb Bécsben vásárolt Kalmopyrint (Richter Gedeon 1912). Az egész napi fáradozásait pihenésképpen visszatért a lemezjátszójához és a jó öreg bakelit lemezeihez és feltette a Kodály-módszer vívmányait világszerte elterjesztő (Kodály Zoltán 1929) Psalmus Hungaricust.

Idegen Toll

Irigylem ezt a bizonyos embert. Ő büszke tud lenni, igaz, a felsorolása egyoldalú. Akikre nem igazán lehetünk büszkék (Orbán és bandája, CÖF, Jobbik, KDNP, MNO, NER, NAT…elég hosszú a lista) biztosan egy másik magyar ember listájára van felvésve…

20 hozzászólás

  • A hologramos Gábor Dénest kihagytad, pedig az Nobel Díj…

    És még annyit, hogy 7 nobel-díjasunk a N u m e r u s C l a u s u s * következtében kénytelen volt a tudományos munkáját külföldön lefolytatni, és a díjat ezért ott megkapni…

    * A mostanában oly sokat (meg)idézett és agyondícsért Klebersberg Kunó és Teleki Pál tudós urak voltak a Numerus Clausus törvény részleteinek a kiagyalói, illetve „előterjesztői” már 1920-ban> 8 jahr for Hr.

  • Kimaradtak a felsorolàsbol Gyurcsàny,Bajnai,Simon,Simor..nevei öket jobban kedveltétek.
    Miért? Mert olyannak szeretnétek làtni az orszàgot,mint amilyenné ök tették?
    Az orszàg màr vàlaszolt.

  • erős et, ez mellé ment…de, ha esetleg felsorolna az egypárti táborból is neveket, akikre büszke lehet az ország, nagyban segítene megérteni, hogy miért is nem lehetünk büszkék rájuk.
    amúgy hol járt, vanek úr, hogy hál’istennek régen nem láttam?

  • gyenge et.
    A mostani labancokat is csak késöbb itéli (el)meg az 1/3 is.

  • erős et: gyenge riposzt (amúgy nekem van nevem) 🙂 dicséretes, hogy kezdi felismerni, hogyan labancosodtak el 2/3-ék. az 1/3 már régen megítélte őket. elítélni pedig később fogják.
    szóval, hol’ is járt eddig, vanek úr? megszakadt a kapcsolat a propagandaközponttal?

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    mennyi, de mennyi találmányt felsoroltál, aztán mégis, a Tagoknak még ez sem elég 🙁
    Nohát!
    Drága Fórumtagok! Barátaim! Amennyiben István a mind összest felsorolta volna, telis-tele írta volna az újságunkat. Ezek után mi hová is „pötyögnénk be” a hozzászólásainkat?!
    István különben utalt arra is, amire nem vagyunk büszkék.
    Csak az a gond/om/unk, hogy nem olyan kézben van a kormányrúd, amelyben kellene.

    Hiába írjuk itt rojtosra az ujjainkat, a világon semmi, de semmi nem történik. Visításaink ellenére mindent megvalósít a hatalmon lévő Fityesz. Pontosabban, fityiszt mutat mindazoknak, akik mást szeretnén(e)k.
    G.B.
    🙁

  • G.B, tartozom az igazságnak azzal, hogy nem én gyűjtöttem össze, hozott anyagból dolgoztam. nomeg, a találmányokon kívül, ugyebár, itt lennének a „hozzáadott értékek”, a gyermekágyi láz, a c-vitamin és a többiek felfedezése, amiről még szót sem ejtettünk.

  • málnaszőr
    A hadovázásodat minősíti, hogy a szerencsétlen Klebelsberg Kuno nevének leírásában is két hibát csináltál,- hogy mást már ne említsek…

  • Csak az a helikopter ne lett volna benne…

    Ez valami agyrém, hogy a magyarok azt hiszik, Asbóth Oszkár találta fel a helikoptert.

    NEM!

    Asbóth épített egy gépet, ami mindössze arra volt képes, hogy kis magasságra függőlegesen felemelkedjen. A valódi helikopter bonyolult mozgásaira képtelen volt. Felépítése, elve semmiben nem hasonlított a mai helikopterekre – kb. annyira tekinthető helikopternek, amennyiben a talicska versenyautónak, hiszen a talicskának is van kereke.

    A helikopter Igor Sikorsky alkotása – tegyük hozzá, tökéletes alkotása. Asbóthnak ehhez semmi köze.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Névtelen kék minta !

    Akkor tehát és ezek szerint, a helikopter feltalálója egy bizonyos Igor Szikorszkíj (a magyar nyelvtani szabály szerint, az adott orosz nyelv fonetikus kiejtését figyelembe véve és leírva) volt, aki szintén emigráns tudós (ill. mérnök) volt…
    Annyit azért mégiscsak elismerhetnénk, ha valami függőlegesen egy légcsavar (rotor), illetve robbanómotor erejétől hajtva emelkedik föl, és legalább a pilótáját is magával viszi, az mégiscsak egy helikopter… Vitte, vagy nem vitte Asbothot, vagy nem – ez itt a kérdés.

  • Iván!

    „…”Nem mese az gyermek” így feddi az apja,
    Rátekint a vándor és tovább folytatja…” (Arany J.):

    Érdekes cáfolat az, ami nem a tartalom lényegével foglalkozik vagyis, hogy a Nobel-díjas tudósaink a személyes üldöztetésük következtében kényszerültek elhagyni a hazát, mely üldöztetésben más, „híres”, vagy inkább hírhedt tudósaink bizony komoly érdemekre tettek szert.

  • Málnaszőr !

    Annyit azért el kell ismerni, hogy gr.Teleky Pál főtérképész, főcserkész miniszterelnöknek volt annyi önkritikája – mondjuk, az úgylátszik mégiscsak tisztáttalan lelkiismeretéből fakadóan – hogy Horthy admirális nagyméltóságú urának megírja, hogy ők [mindannyian] tulajdonképpen, idézem: h u l l a r a b l ó k … Majd mindezt a súlyos igazságot a saját koponyájában egy pisztolygolyóval megpecsételte.
    Mindez a magyar uraknak nem volt elég. Telekyt az úgynevezett parlamentben „a nagy halottuknak” nyilvánítva, mindent ugyanúgy, ílletve még hatványozottabb nacionalizmussal, antiszemitizmussal és agresszivitással, valamint az ismert bűnök tagadásában folytattak…

    [Megjegyezném, hogy a mai fid-SS bagázs tudatosan ugyanennek az alja politikának a hű folytatója. Nincsenek árnyalatnyi differenciák sem.]

  • Igen! Lehetnénk büszkék valódi nagy embereinkre, folytatva örökségüket. De más nemzetekkel ellentétben a magyar soha nem tanul a múlt hibáiból, és az értékeinket félredobva inkább az alja népséget követjük!
    Jobb sírva vigadni, mint elgondolkozni, és megérteni a jelen szavát, valamint a jövőt építeni a múlt siratása helyett.

  • málnaszőr
    Kertész Ákosnak miért kell külföldön élnie (és magát itthon Pécsett gyógykezeltetnie) ? Orbánföldön azért még nincs NC !

  • málnaszőr

    Oroszországban 1887-1917 között, az USA-ban az 1910-es évek végén, Kanadában 1920 után, stb. már működött ez a rendszer, tehát, nem „Klebersberg Kunó és Teleki Pál tudós urak voltak a Numerus Clausus törvény részleteinek a kiagyalói”!
    Szerintem jelentsd fel Őket mint plagizálókat! 🙂

  • Egyébként ha valamire igazán és felhőtlenül büszke lehetne a magyar, az a Déri-Bláthy-Zipernowsky mérnökhármas alkotása, az a villamosenergia-elosztási rendszer, ami az egész világon biztosítja, hogy a honpolgár otthon bedughassa a készülékeit a konnektorba, és használhassa, amire akarja.

    Ez valóban hungaricum, mert amíg ez a triász meg nem oldotta a kérdést, nem volt üzembiztos és stabil lakossági energiaszolgáltatás. Aki – mint jómagam is – foglalkozott elektrotechnikával, ezt tudja, de mivel a dolog bonyolultabb a kőkorszaki színvonalon leragadt átlagember által felfogható dolgoknál, rendszeresen kifelejtik a magyarokhoz köthető találmányoknál. Helyette kiirthatatlanul meggyökeresedett, hogy bezzeg a helikopter, az olyan magyar, mint Árpád apánkon a kacagány.

    Osztán lehetne említeni Kandó Kálmán villanymozdonyát is, mert ez is világraszóló megoldás volt a maga korában.

  • cornelius

    Helikoptert már Leonardo is tervezett, Őt mégsem fikázza senki.
    Asbothnak nem voltak olyan aerodinamikai ismeretei mint Sikorskynak, viszont kb. 20 évvel korábban kísérletezett egy megfigyelő léggömb helyettesítésével, gondolom szabott anyagi lehetőségekkel.
    „Kármán Tódor már az első világháború alatt kiszámította – a merev légcsavarral repülő forgószárnyas gép instabil,az 1930-as években megszülető működőképes konstrukciók ezzel szemben csuklós illeszkedésű, egymástól függetlenül billenthető és emelhető forgószárnyakat (lapátokat) alkalmaztak. (Ilyen megoldásra az első szabadalmat a magyar Madzsar József és Barta Miksa adta be Németországban, 1909-ben.)”
    A Kandóék által gyártott villanymozdonyok egyes példányai állítólag Dél-Amerikában a mai napig is működnek.

  • Ez mind igaz, de sem Leonardo, sem Asbóth gépe nem nevezhető helikopternek, maximum helyből felemelkedő szerkezetnek. A helikopter nem azért kapta a nevét, mert fel tud emelkedni, hanem azért, mert forgó szárnyakkal tud repülni. Asbóth gépe nem ilyen volt, Leonardóé sem. Asbóthót pedig nem fikáztam, hanem megemlítettem, hogy tévesen hiszik azt Magyarországon, hogy ő a helikopter megalkotója. Nem ő az. Itt egy kiváló írás Asbóthról, érdemes elolvasni.

    http://www.airman.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=29

  • Fenyvesi Glória

    2.1 További információk

    Magyar találmányok

    sűrített levegős légzőkészülék, gulyáságyú – Kőszeghi-Mártony Károly
    tömegközlekedés, a kocsi – Kócs község
    elektromos motor – Jedlik Ányos
    számológép – Irinyi János
    napenergia hasznosítása, napelem – Telkes Mária
    digitális számítógép – Neumann János
    lemezmotor, lemezautó – Fejes Jenő
    függvényfogalom, Bolyai kemence – Bolyai Farkas
    abszolút geometria, térgeometria – Bolyai János
    Erdős problémák – Erdős Pál
    hűtőszekrény – Szilárd Leó
    mesterséges intelligencia – Kempelen Farkas
    stressz elmélet – Selye János
    plazma televízió, síkképernyő – Tihanyi Kálmán
    infrakamera – Tihanyi Kálmán
    robotrepülőgép – Tihanyi Kálmán
    népautó, Volkswagen bogár tervezője – Barényi Béla
    antibakteriális fertőtlenítés – Semmelwies Ignác
    gépjármű passzív biztonsági rendszere – Barényi Béla
    gyűrődőzóna és törésteszt – Barényi Béla
    biztonsági öv, biztonsági kormány – Barényi Béla
    kozmikus sugárzás – Barnóthy Forró Magda
    biomágnesesség – Barnóthy Forró Magda
    vasbeton fejlesztés, földrengés biztos építkezés – Gergely Péter
    morfin – Kabay János
    színes sorváltós katódcső – Okolicsányi Ferenc
    elektromos magosztályozó gép – Okolicsányi Ferenc
    Ford T–modell tervezője – Galamb József
    villamos gyújtás – Galamb József, Farkas Jenő
    Mars járó (Sojourner) tervezője – Bejczy Antal
    Alfa Romeo és Ferrari gépjármű konstruktőr – János Viktor
    gépjárművek aerodinamikája – Járay Pál
    íven függő vonórudas vashíd – Katiburgi Maderspach Károly
    holdjáró (Lunar Rover) tervezője – Pavlics Ferenc
    telefonhírmondó (rádió elődje) – Puskás Tivadar
    élesre állítás, távolságmérés, automatikus expozíció – Mihályi József
    transzverter – Magyar László és Csefkó Pál
    meggymagbeton (biobeton) – Fazekas Andrea
    passzív tumorellenes védelmi rendszer – Kulcsár Gyula
    optikai– és akusztikai távíró – Chudy József
    okostojás – Zagyvai András
    sátorgát – Sápi István Péter
    beszélőgép, sakkozógép – Kempelen Farkas
    csuklós autóbusz – Rózsa László, Lassú Gábor és Színi Béla
    zajtalan gyufa – Irinyi János
    antimonos kéregöntés – Ganz Ábrahám
    hengerszék – Mechwart András
    sorvetőgép – Kühne Ede
    heliométeres szintezőműszer – Kruspér István
    oxigénmeghatározás – Winkler Lajos
    villamosvasút és fázisváltós villamosvontatás – Kandó Kálmán
    alumíniumléghajó – Schwarcz Dávid
    egyfázisú villamos fogyasztásmérő („villanyóra”) – Bláthy Ottó
    kéziöltést utánzó varrógép – Kiss József (nem ő szabadalmaztatta)
    stencil sokszorosítás – Gestetner Dávid
    Wolfram–szálas izzó – Just Sándor, Hanaman Ferenc, Bródy Imre
    légmotoros kerékpár – Vedres András
    bolygóműves sebességváltó – Galamb József (Ford T–modell)
    organoterápiás és szintetikus gyógyszerek – Richter Gedeon
    világvevő rádió (forgókondenzátor) – Korda Dezső
    félautomata fényképezőgép – Mihályi József és Riszdorfer Ödön
    Telehor, az első tévéadó – Mihály Dénes
    televízió–képcső (modern nagy felbontású televízió) – Tihanyi Kálmán
    mikrobarázdás hanglemez – Goldmark Péter Károly
    gázok cseppfolyósítása – Freud Mihály
    Zemplén–féle elszappanosítás és Zemplén–féle cukorlebontás – Zemplén Géza
    elektronsokszorozó–cső – Bay Zoltán
    légkondenzációs hűtőtorony – Heller László és Forgó László
    Pattantyús–módszer – Pattantyús–Ábrahám Géza
    sokszögeszterga – Gellért Károly
    allergofilter – Vajai László
    üvegbeton – Losonczi Áron
    TBK (új típusú biodízel) – Thész János, Boros Béla, Király Zoltán
    biogázreaktor – Kiss Péter
    direkt metanolos tüzelőanyag–cella – Oláh György
    tű nélküli oltókészülék – Lindmayer István
    humanoid látómodul (PAL–optika továbbfejlesztett változata) – Greguss Pál
    szintetikus vér (művér) – Horváth István
    analogikai számítógép[1] – Roska Tamás
    nyugtató – Sellye János
    kettős objektív, Binokuláris távcső és diavetítő – Petzval József
    forgókondenzátor, világvevő rádió – Korda Dezső
    lőelemképző – Juhász István
    Élőgép (organikus szennyvíztisztítás) [1] – Kenyeres István és Bodnár Attila
    Active–Matrix Thin Film Transistor (TFT–LCD; AMOLED kijelzőknél ismert) – Tamás Péter Bródy
    automata kávéfőzőgép – Illy Ferenc
    napház (napenergia–fűtésű lakóház) – Telkes Mária[2]
    napkemence (napenergiás hússütő kemence) – Telkes Mária[2]
    napelemes vízlepárló (tengervízből ivóvíz) – Telkes Mária[2]
    légzsákos kabát, mellény (védőruha motorosnak, lovasnak) [2] – Straub Tamás

    Magyar találmányok a magyar Wikipédiában

    3,5″ FDD (flopilemez) – Jánosi Marcell,[3] illetve a flopi őse – Szentiványi Tibor
    Arteriográf – Illyés Miklós
    Atombomba – Szilárd Leó, Wigner Jenő, Teller Ede
    Basic nyelv – Kemény János
    Béres–csepp – Béres József
    Dinamó – Jedlik Ányos (a találmányt nem ő, hanem Ernst Werner von Siemens szabadalmaztatta)
    Eötvös–inga – Eötvös Loránd
    Golyóstoll – Bíró László József
    Hafnium, valamint az izotópok használata – Hevesy György
    Hangosfilm – Mihály Dénes
    filmfelvevőgép – Mihályi József
    gömböc – Domokos Gábor és Várkonyi Péter
    Helikopter – Asboth Oszkár
    hexuronsav C–vitamin (aszkorbinsav) – Szent–Györgyi Albert
    Hidrogénbomba – Teller Ede
    Holográfia – Gábor Dénes
    Illycaffè – Illy Ferenc
    Jendrassik–gázturbina – Jendrassik György
    Lángszóró – Szakáts Gábor
    Microsoft Word és Excel – Simonyi Károly
    Nukleáris láncreakció – Szilárd Leó
    polarizáltfény–terápia (lágylézer) – Mester Endre és csapata
    Porlasztó – Bánki Donát és Csonka János
    Részecskegyorsító – Simonyi Károly
    Rubik-kocka – Rubik Ernő
    Segner kerék, vízturbina – Segner János András
    színes televízió – Goldmark Péter Károly
    Szódavíz – Jedlik Ányos (szabadalmi oltalom nélkül)
    Telefonközpont – Puskás Tivadar
    Torlósugár–hajtómű – Fonó Albert
    Transzformátor – Bláthy Ottó, Déri Miksa, Zipernowsky Károly
    Váray–féle Kvantummechanikai Elektronszerkezeti Periódusos Rendszer – Váray Károly

  • fenyvesi glória: most jobban érzi magát? mit is bizonyított ezzel? hogy tud egy listát készíteni? egy cseppet nem ez volt a célja a cikkírónak, de ne is törődjön vele.