Grosics – egy volt Waffen SS ravatala a Bazilikában

2014 július 3 3:04 de.131 hozzászólás

Grosics Gyula 1944-ben, 18 évesen, önként csatlakozott a Waffen SS-hez.

Még Szakály Sándor történész is “kényesnek” nevezte az epizódot, mivel az Aranycsapat legendás kapusa, a sokak által Fekete Párducnak becézett Grosics nagy valószínűséggel a Waffen SS-ben szolgált. (25. Waffen-Grenadier-Division der SS Hunyadi) Grosics egy interjúban próbálta megmagyarázni múltját, szerinte „rábeszélték” a csatlakozásra, és ő tulajdonképpen nem is a Hunyadi Waffen SS egységhez tartozott, hanem egy utászzászlóaljhoz. (Itt olvasható Grosics magyarázkodása.)

Orbán és Grosics, az ex-náci.

Orbán és Grosics, az ex-náci.

Hiteles dokumentumok szerint, amelyeket angolul is megvitattak, Grosics sumákolt, nem tárta fel a teljes valóságot. Szépíteni igyekezett a dolgon, valójában a Waffen-SS egységbe jelentkezett.

Szakály viszont segítségére sietett, és kinyílvánította, hogy szerinte azzal sincs probléma ha Grosics a fasiszta SS kötelékében harcolt. (Szakály Sándor írása Grosicsról) Szerinte Németországban a Waffen-SS-t amúgy is „rehabilitálták”, ami persze nem igaz, az soha nem történt meg.

Az amerikaiaknak már 1945-ben bajuk volt Grosiccsal. Elfogták, fogolytáborba zárták, onnan állítólag megszökött. Amikor 1956-ban Bécsbe disszidált, ott kiderült, hogy priusza van Nyugaton. Volt Waffen SS-eket sehol nem látnak szívesen, különösen ha még le is tagadják azt. Visszakönyörögte magát a Kádár-rezsimbe, visszatért Budapestre, sőt, még az MSZMP-be is jeletkezett, de még a kommunistáknak sem kellett.

Grosics mindig tudta kit kell szidni. Szidta a szovjeteket, az amerikaiakat, a kommunistákat, a kapitalistákat, Szálasit, Kádárt, Rákosit. Közben mindegyik rezsimben prosperált, mindegyikben elmondta, hogy a másikban mennyit szenvedett, mennyire üldözték.

Félreértés ne essék, Grosics nem bűnös. Nem állították bíróság elé, nem ítélték el semmiért, és nagyszerű focista volt. De egy nemzeti példaképnek morális tartásra is szüksége van, és a nürnbergi bíróság bűnszervezetnek tartotta a Waffen SS-t. Tízezreket gyilkoltak meg, elképesztő atrocitásokat követtek el.

Nyilvánosan bocsánatot kellett volna kérnie fiatalkori tévedéséért, de azt soha nem tette meg. Az egykori SS veteránt most a Bazilikában ravatalozták fel, ott Magyarország vezetői méltatták emberi nagyságát. Ilyen időket élünk. Budapesten ma dicsőség az SS tagság, nem kell szégyenkezni amiatt, még bocsánatot sem kell kérni.

Tarlós főpolgármester szerint Grosics „kiváló magyar hazafi és nagybetűs Ember volt, akit középszerűek és senkiháziak próbáltak kisebbíteni életében és talán halálában is.” Hozzátette: Grosicsnak egy ország népe hálás, és az egész világ csodálja.

Szakály történész úr szerint nem ismerik a második világháború magyar történelmét azok, akik vádként fogalmazzák meg azt, hogy Grosics az SS-ben harcolt. Tiszteletlen vele kapcsolatban felemlegetni a „fasiszta” jelzőt.

Grosicsnak életében lehetősége volt arra, hogy meggyőzze szurkolóit, és bocsánatot kérjen múltjáért. Tudatosan nem tette azt. Magyarázkodása sokakat nem győzött meg, engem sem.

Lázár György (California)

131 hozzászólás

  • Csiszer Lóránt

    Rúgjunk bele a halott oroszlánba …

  • „Nyilvánosan bocsánatot kellett volna kérnie fiatalkori tévedéséért, de azt soha nem tette meg. ”

    Így igaz.
    Ahogy úgy rémlik egy Ratzinger vezetéknevű egyházfi is adós ezzel.

  • Kerekes Sandor

    Engem nem az zavar leginkabb, hogy Grosics csatlakozott. Fiatal srac, elragadta az idok szele, mit tudta o mit csinal, bedolt a korabeli propagandanak, stb. Ezt en mind meg tudom erteni es talan meg meg is bocsajtanam… ha…
    Talalkoztam Grosicscsal a hetvenes evek elejen, amikor valami Volan ceg egyik vezetoje volt es akkor is nagyon szimpatikusnak talaltam, persze, elvakitott a tekintelye es a multjarol nem tudtam semmit akkor. De azota lehetetlen volt eszre nem venni, hogy minden ostoba jobbos es ultrajobbos ugyet es teveszmet aktivan es nyilvanosan tamogatott. A fiatal, eretlen sracnak megbocsajtanam az egyszeri tevedest, de az erett, sot, elemedett ferfinek a kovetkezetes retrograd kiallasait sem mgerteni, sem megbocsajtani nem tudom.
    Kit erdekel, hogy halo pora hol nyugszik? A fo dolog, hogy tobbe nem bomlaszt tovabb, hanem o maga bomlik.

  • És? Miért kellett volna bocsánatot kérnie? Mert a világháborúban szolgálta a hazáját?

    A túlzásba vitt antifasizmus súlyosan károsítja Ön és hazája szellemi egészségét (Németországon láthatjuk, ők már nagyon előrehaladott állapotban vannak)
    Olyan butaság ez, mint ahogy a németek is levették a műsorról Derricket, mert kiderült, hogy Horst Tappert ifjúkorában SS-tag volt.

  • Pesti Gúnár

    Andy Mage: tudomásom szerint Ratzinger se SS-tag, se egyházfi nem volt.

  • Nem szeretnék erről véleményt mondani, nekem a Grosics, bármekkora kapus is volt, sosem volt szimpatikus, pont azért amit feljebb Kerekes Sánsor leír róla, egy mindig is szélsőséges, mindig jobboldali nézeteket valló ember volt.

  • Kerekes
    „….hanem ő maga bomlik.” (Van ennél lentebb…?)

  • Horthy Állami zártkörű megemlékezésén nem véletlenül volt ott, náci maradt öregségére, nem változott,

  • Vipera CÖF vezér: Valaki a úgy szolgálta Magyarország (hazáját) a Német SS Hadseregbe beállva? Maga még a minimum észt és logikát sem birtokolja, annyira hülye, elvakult náci éltető! Akkora barom mint maga csakis Fides-KDNP-Jobbik bűnöző és bűnpártoló seggnyaló lehet. Csak Magyarországon Teljesítenek Jobban a nácik!
    HITLER IS AUSZTRIÁT (HAZÁJÁT) SZOLGÁLTA, AMIKOR BEÁLLT A NÉMET HADSEREGBE?

  • vipera: a waffen ss mióta is állt magyarország – grosics hazája – szolgálatában?

    „A Waffen-SS (magyarul fegyveres védosztag) az SS (Schutzstaffel) katonai szárnya volt.
    Az önkéntesekből álló SS Karhatalmi Csoportból nőtt ki, amit azért hoztak létre, hogy az általános SS (Algemeine SS) tagjai – kezdetben önkéntes alapon – ott tölthessék le katonai szolgálati idejüket. Mozgósítás esetén azonban már eredetileg is a hadsereggel együtt szándékoztak bevetni.
    1939-ben gépesített hadosztállyá szervezték, ekkor létszáma 56 ezer fő volt. 1940-ben kapta a Waffen SS nevet. A háború idején folyamatosan nőtt, a háború végére már 38 hadosztályt, mintegy 950 000 tagot foglalt magába. A bővüléssel arányosan csökkent a németek aránya az SS hadosztályokban. Egyes becslések szerint a Waffen-SS-ben szolgált katonák mindössze 40%-a volt német állampolgár.
    Harcászati szempontból a Wehrmacht irányítása alá tartozott, ellátását azonban az SS-től kapta, és fegyelmileg is neki volt alárendelve. Elvileg önkéntesekből állt, de 1940-től sorozottak is megtalálhatók soraiban. Kiegészítése kiterjedt a Német Birodalmon kívülre is. Több hadosztálya jött létre – elsősorban kelet-európai – német kisebbségekhez tartozókból (úgynevezett népi németek), de fölállítottak lett, litván, holland és norvég SS-alakulatokat is. A kezdetben germán önkéntesekre korlátozott toborzás idővel kiterjedt minden mozgósítható európai népcsoportra. Így alakult francia, horvát, bosnyák, albán, orosz, ukrán, román, sőt tatár SS alakulat is. Magyar Waffen-SS alakulatokat is szerveztek. Ilyen volt a Hunyadi és a Hungaria SS hadosztály, illetve a Deák és a Ney csoport.”

    ami a butaságot illeti, nyugodtan gondolkozzon el felőle: és maga, mennyire károsodott?

  • Vipera CÖF vezér: Valaki úgy szolgálta Magyarország (hazáját), hogy a Német SS Hadseregbe beállt? Maga még a minimum észt és logikát sem birtokolja, annyira hülye, elvakult náci éltető! Akkora barom mint maga csakis Fides-KDNP-Jobbik bűnöző és bűnpártoló seggnyaló lehet. Csak Magyarországon Teljesítenek Jobban a nácik!
    HITLER IS AUSZTRIÁT (HAZÁJÁT) SZOLGÁLTA, AMIKOR BEÁLLT A NÉMET HADSEREGBE?

  • iván: van. pl. a fiumei úti sírkert. ott, ha jól tudom, min. 190 cm a sírgödör mélysége.

  • Ille
    Ez most nem a szellemeskedés helye. Kerekes az emberi minimum ellen vétett, auschwitzi stílusban. Egy országot kellene megkövetnie,- s egy ideig nem hazalátogatnia, még egy DK-s fórumról is kidobnák….

  • iván: nem szellemeskedtem, fizikai paramétert adtam meg. amúgy az elpusztult szerves anyag – ilyen az emberi test is – már csak olyan, hogy tartósítás nélkül, nem különösebben optimális körülmények közt, bizony, bomlásnak indul. fel tudom tételezni, grosics földi maradványaival se lesz másképpen.
    ha szabad javasolnom, tartózkodjon a kioktatásomtól, ahhoz cseppet kevés, főleg, kompetencia nélküli. az emberi minimum meghatározása se tartozik a maga hatáskörébe, ha jól sejtem. kerekes meg majd maga nélkül is eldönti, hogy mit tegyen, és mit ne tegyen.

  • Csiszer Lóránt

    Gyula Bognar: Náci és seggnyaló magának a nénikéje meg a maga fajtája … Fogalma sincs arról, hogy mi az, hogy „náci” csak zengi úton útfélen … Grosics Gyula náciságáról nem nyilatkozom, nem az én tisztem … de hogy FIDESZ-KDNP vagy Jobbik szimpatizánsként valaki, miért náci … nem értem … szerintem maga sem … maga Interneten csak nagylegény … de álljon elém és úgy magyarázza meg, hogy miért is vagyok náci … Isten áldja!

  • Csiszer Lóránt

    iván: Kerekes maga az emberi minimum …

  • csiszer lóránt: valóban. ezért kellene felnőnie hozzá, de hát, ez magának nem nagyon fog menni.
    (ilyen idiótát, még fogalmazni sem tud! ezzel ugyanis azt állította, hogy minimum ilyen embernek kell lenni, mint kerekes 🙂 )

  • Csiszer Lóránt

    Ille úr: én megtanultam fogalmazni, Ön tanulja meg érteni … A minimum az ami alá nem lehet menni … nincs ennél lentebb … lerajzoljam esetleg? Nem szégyen ha nem érti Ille úr … van aki vizuális típus … Isten áldja!

  • csiszer lóránt: az, hogy maga megtanult fogalmazni, barokkos túlzás. a minimum valóban az, amit említ. az emberi minimum viszont egy minimális szint megjelölése, amit mindenkinek el kellene érnie, méghozzá alulról. megértem, hogy ez a maga esetében meglehetős problémát jelent 😀
    az pedig, hogy valaki más tanulja meg érteni a maga badarságait, már megbocsásson, nem túlzó kívánság?
    amúgy rajzolja csak le. én luzsicza iván rajzkörében tanultam rajzolni. hát maga?
    elhagyta a vitézi címét, pubikám! mi történt? vagy romániában ezt nem nagyon díjazzák?

  • Grosics – egy másik temetés margójára

    Eltávozott hát a Nemzet Sportolója;
    búcsúztatta őt a Nemzet Kortyolója
    (nagy-nagy szerencsénkre csak egy szál virággal –
    szegényebbek lettünk néhány szóvirággal).

    Nagyszerű focista volt a Grosics kartárs;
    egy hibádzott nála: az erkölcsi tartás.
    A Bazilikában lelt végül nyughelyet
    a Waffen-SS-ek tömegsírja helyett.

    De mindegy! Spongyát rá! Az sokkal nagyobb gond,
    hogy a temetésen sok seggfej nagyot mond.
    (Emberszeretete is ki lett emelve –
    biztosan ez volt a Waffen-SS elve.)

    De hagyjuk a múltat! Nézzük csak a jelent;
    ez a temetés a fideSS-nek mit jelent?
    Egy ilyen nagy ember kisajátítása
    remek alkalom a nemzetkábításra.

    Mindegy, hogy ki beszél: a Kiss-Rigó László,
    Tarlós, avagy Orbán; nekik áll a zászló.
    Összehordtak szokás szerint hetet-havat;
    kész csoda, hogy Grosics a sírjában maradt.

    ***

    Házi Adómentes csúszik a Xanaxra:
    a Führernek ugyan nincs oka panaszra:
    a Nemzeti Foci Botlábú Csatára
    felkészült az EU elleni csatára.

    Izmos putyinizmus az orbáni eszme:
    ezt hirdeti bőszen a Felcsúti Böszme.
    „Kevesebb több lenne demokráciából!’
    – rikácsol a Führer, kikelve magából.

    Alte Kämpfer! Dein Kampf olyan dohszagú már,
    mint egy régen használt ávós lőszerraktár.
    Lejáratta ezt már 100 éve a Piktor!
    (Az osztrák elődöd, tudod, kedves Viktor?)

    Kár is erőltetni ezt az ordas eszmét:
    ahogy szárba szökkent, el fog tűnni ismét,
    s amint elődödet elérte a végzet,
    még ez évtizedben magad is bevégzed.

  • Budafok temetőjében nyugszik a labdarúgó olimpikon, Csordás Lajos. A kajakozó olimpiai bajnok, Urányi János sírja Csepelen van. Pestszenterzsébeten alussza örök álmát Kazi Aranka futóbajnok. Pestszentlőrincen nyugszik Szentgáli Antal, a vlagyivosztoki kikötő építője. Cinkotán Buday László, az aranycsapat labdarúgója. Az Újpest-Megyeri temetőben az amputált lábbal úszó olimpiai bajnok vízilabdázó, Halassy Olivér. Az óbudai (törökkői) temetőben Bieber Károly, a kovácsoltvas művésze. ”

    mintha ők is lettek volna olyan nagy sportolók és emberek, mint grosics, de hát nekik nem jutott a bazilikai megtiszteltetésből. igaz, egy urnás temetés az altemplomban olcsóbb, mint egy fiumei úti koporsós – ha már a város halottja…csak semmi felesleges pénzpocsékolás!

  • Fenyvesi Glória

    Grosics az Aranycsapat tagja volt.Öregbítette Hazánk hírnevét…
    Megérdemli, hogy a Bazilikába temessék el!

  • fenyvesi glória: már eltemették, a maga döntésétől függetlenül 😀

  • „…….középszerűek és senkiháziak próbáltak kisebbíteni életében…”

    Amilyen többek között Orbán, Tarlós, Lázár, Rogán, Kósa és a többi semmire kellő, „sehonnai bitang ember…”

  • Fenyvesi Glória

    Tudom,hogy eltemették, de meg is érdemli, hogy oda.
    Mi a helytelen a mondatomban?

  • Szekszárdi Júlia

    Gondolkodjunk emberek! Hány éves volt Grosics 1944-45 ben, ha 1926-ban született? Ez a nácizás semmivel sem jobb, mint a libsizés, kommcsizás és buzizás. Amilyen zűrös volt a mi történelmünk, valamelyik csapdába bárki beleeshetett. Ha nem ő, akkor valamelyik felmenője. Grosics világklasszis kapus volt, meghalt, hagyjuk nyugodni. Vannak ennél nagyobb gondjai is ennek az országnak.

  • szekszárdi júlia: a kor nem mentség, se lefelé, se felfelé. nem gondolom, hogy olyan sok nagyobb gondja lenne az országnak, ha képes volt ekkora cécót rendezni neki. a világklasszisságot meg inkább hagyjuk. mondjuk, kiváló vonalkapus volt.

  • Na ezeket az állításokat azért bizonyítani kéne…
    ha tényleg bűnös lett volna,akkor már rég elítélték volna…!De ugye sehol sem?….
    Különben a sok tehetségtelen és „valóban”kétes múltú „igazmondó”… pont most rúg bele egy egyébként hazaszerető és talán kicsit…híresebb(érdemekkel rendelkező!)halottba
    az azért nem semmi és enyhén szólva gusztustalan,valamint nem mellékesen elítélendő!!!!Hát sajnos jellemző!

  • szélsőséges jobboldali propaganda okán a hozzászólás tartalma törölve.

  • „Róna György:
    nem csak nem biztos, de a kétharmada nem is igaz.

    Nem, nem láttam a királyi Grosics megemlékezést, s azok közé tartozom, akik nem vették be és ma sem veszik be a körülötte folyó habverést. Különösen az üldöztetéséről szólókat nem, lévén közös jó-ismerősünk volt az ügyvédje, mikor odáig arcátlanodott, hogy az illegális üzleteiben egy magas-rangú üzlettársát is átvágta. No meg – szintén baráti körből – tudok egy két apróságot a polgári Volános „hivatása” körüli dolgokról is.

    Valójában csak a valogatott.blog.hu „Búcsúzni csak nagyon szépen szabad” írásából ismerem Kopi-bával és a kormány-potentáttal folytatott búcsú részleteit.

    Az írás – mi szerint a halottról csak jót, legfeljebb a gyászolókat érheti kritika mellett – egy gondolatának igazságtartalma azért elgondolkodtatott.

    Nem tudom kinek a gondolata, illetve ki mondta, de igazi 2/3os, így is úgy is. Stílusában épp úgy, mint igazságtartalom hiányában: „Lehet, hogy nagyon jó pap lett volna, de, hogy világbajnok kapus lett, világszínvonalú kapus, olimpiai bajnok kapus lett, az biztos”.”
    nos, a 2/3os hazugság az utolsó mondatra vonatkozik (ille)

  • nem is értem ezt kiakadást, ez az orbáni rezsimnél minden napos tömjénezési szertartás.
    ha olvasóink emlékeznek, a fidesz egyik gerinc- és jellem nélküli potentátja megkoszorúzta radnóti miklós síremlékét, majd lépést sem váltva elkocogott a fiumei úti sírkertbe, és lerótta tiszteletét egyik gyilkosa, tálas andrás előtt is.

  • Közel egy havi távollét után,újra Itthon.
    Már bele is szólok a nagyok dolgába.
    Kedves Glória és Marcsi!
    Gondolom,Petschauer Attilát azért nem ravatalozták fel a Bazilikában,mert tehetségtelen volt.Különben is egy zsidó Olimpia,Európa és Világbajnok örülhet hogy legalább szittya hősök kukorékoltatják meztelenül az ukrajnai fagyban egy fa tetején és locsolják vízzel amíg megfagyva lezuhan a fáról.
    Hölgyeim! Önök valóban komoly sportszakértők.A sport disszertációjukat már beadták elbírálásra?

  • Nem hittem volna, hogy Kanadában ilyen fontos a magyarországi helyzet megértése és megértetése. Amikor ott jártam, olvastam magyar nyelvű újságokat és elképedve láttam, hogy amit leírtak, az köszönő viszonyben sincs azzal amit én tapasztalok naponta itthon. Minden csak rosszindulatú szemszögből volt tálalva, hát hölgyek és urak! ha maguknak így jobb, élvezkedjenek rajta. Számunkra Grosics tagja az ARANYCSAPATNAK, amely olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, egyben a világ legjobbja volt a maga korában. Sportpályafutása a mai napig példa a fiatalok számára, még akkor is, ha vannak akik szerint „kiváló vonalkapus” volt.
    Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok mindörökké!!!

  • gyuri10: ugyan, kérlek, az nem is úgy volt, és különben is – amint boda nemzetes asszony mondja – az ilyesmi bizonyításra szorul, mint grosics üldözöttsége 🙂
    szegényt oly annyira üldözték, hogy még zsíros sportállást is kapott…

  • sanyika: amit maga tapasztal (?!) itthon, az sincs köszönő viszonyban a rögvalósággal, ugyanis a narancshályog gátolja a látásban.

    tudja, sanyika – ezt az infantilis önbecézést még meg kell emésztenem – nem a magyarországi helyzet megértetése a fontos nekünk – higgye el, értik azt nélkülünk is – hanem az ellensúly az orbáni média tájékoztatási szisztémájával szemben, mert, ha valami, hát AZ valóban egyoldalú, manipulált és degenerált. nem mellesleg a KMH-t – aminek olvasottsága napi szinten 2.000-2.200 között van – több, mint 60%-ban idehaza olvassák. na, erre varrjon gombot!

    világ legjobbjának lenni azt jelenti, hogy MÁSOK is elismerik annak. még puskás se volt az, pedig őt igencsak elismerték. technikáját illetően pedig valóban vonalkapus volt, ezt kár is vitatnia. (amúgy sem gondolom, hogy kapuvédő specialista lenne).

    hajrá, sanyika! legyen magának EZ a magyarország mindörökké! mi köszönjük, de valami más jövőn dolgozunk!

  • Kovács Balázs

    Inkább az SS-hez!!!!!Vagy hazaáruló legyen mint Puskás?

  • Ha olvasták volna P.de Rosa könyvét a pápaságról akkor ez nem lenne nagy hír. A kat.egyház amelyik pénzért hatalomért mindenre képes, ott nem különösebb dícsőség a bazilikában „””nyugodni”””

  • Ille!
    Maga egyre sötétebb!mikor írtam,hogy üldözték?soha,maga szerencsétlen,pont azt írtam,hogy nincs bizonyíték arra,hogy bármit is elkövetett volna és nem is ítélték el!
    Maga már olvasni sem tud?és erre ennyire büszke?vagy arra,hogy egy közismert sportolót,aki dicsőséget hozott a
    hazájának,még holtában is megaláz?
    Hát maga aztán dicsőséget nem,de szégyent annál inkább érezhet,mert se tehetsége se jelleme,de szerencsére a kutya sem fog emlékezni magára,meg ilyen temetésről,megemlékezésről nem is álmodhat……

  • Emberek! Mocskoltok egy olyan embert aki sajnos már nem tudja megvédeni magát… Nálunk az a mondás járja, hogy halottról jót vagy semmit! Nagy sportoló volt ez tény és nem fikció… Azt gondoltam, hogy a korral és a tapasztalatokkal kapunk némi bölcsességet is… Nos ezt most már kétlem…
    Habzó szájjal szidják pont a liberális beállítottságú emberek… 30 éves fejjel tudom, hogy akkor más volt minden és más világ… Tudom, hogy fiatalon az ember sok mindenbe belekeveredik betudva ezt a tapasztalatlanságának… Na és igen kis hazánkban nem kis problémák vannak… Írom ezt jobboldaliként és gyári munkásként… Na és persze sok ponttal a végén, hogy legyen mibe belekötni… Komolyan ennyire ráérnek, ráértek, hogy mocskoljatok egy halottat? Na ezért tartunk ott ahol!

  • ezek szerint grosics hatására szépen el is fasizálódott a fideSS, viperafészek lett belőlük…..

  • A vers igen jól sikerült! Gratulálok a szerzőnek! Sajnos ez a helyzet nálunk most, vagy még ennél is rosszabb. Csak a Sanyikáknak áll a zászló.

  • marcsi: dicséretes a küzdelme, de hát, egy helyben jár 😀 mondja, hányas számú a CÖF tagsági könyve? ami pedig a temetést illeti: ilyenről – ahol egy egykori waffen-SS-t temettek, kinek egész élete hazugság volt, amire csak a végén – mikor benyalt orbánéknak – tette rá a koronát és bújt ki valódi jelleme – nem is kívánnék álmodni. egyébként bármikor megvehetem ezt a fajta temetést, altemplomi urnahellyel, kilóra. tudja, van annyi pénz 😀

  • stocy: 30 évesen magának fingja sincs arról, miért tartunk ott, ahol tartunk. de többek közt maga miatt is. 20 éve agymosásban él.
    gyári munkás? ne komolytalankodjon! az már 20 éve kihalt! grosics nem tapasztalatlanságból keveredett bele, hanem ideológiai agymosásból, ahogy a maga fajták is a jelen jobbikjába!

  • Most legszívesebben lehánynám önmagamat.
    Olyasmiért amiről nem tehetek.
    Tiszteltem ezt a patkányt.
    Mind a mai napig.
    Sajnálom, nem mondhatok mást
    ( Szarom le hogy híres focista vagy akármi. Egy náci ivadék és slussz.)

  • Csiszer Lóránt

    Ille úr: Mittomhányévesen maga a legszebb … a legokosabb … mindenki mást leszar magasról … Ugyan már … osztja naphosszat az észt … Ki mondta magának, hogy maga az etalon? Mert úgy viselkedik … Maga nem meghallgatja a másikat, hanem hallgatja és azon gondolkodik, hogy mit lehetne visszaválaszolni … Isten áldja!

  • csiszer lóránt: hát tehetek én arról, hogy ilyen szép és okos vagyok? az etalon pedig én vagyok – legalábbis magának, aki még a vitézi címet is elhagyta a neve elől. én nem hagytam el semmit, pedig a rend öröklési rendje szerint jogom lenne viselni. csakhogy, én nem állok be a bohócok közé.
    mondjon csak egy indokot is, miért kellene nekem a maga féléket meghallgatni? majd, ha a kurucon, a barikádon meg a MNO-n meghallgatják a magunk félét, akkor ágáljon!
    amúgy nem mindenki mást szarok le – hogy a maga kifinomult kifejezésével éljek – csak azt, akit arra érdemesnek tartok.
    közlöm, 67 éves vagyok, és a koromhoz képest jól nézek ki, ráadásul még az izmaim se épültek le (ha emlékszik, fiacskám, maga provokálta izomra balogh gyulát, hogy ugyan álljon ki maga elé, én szívesen megtenném, de fizesse a retúrjegyem. remélem, van biztosítása, mert szüksége lehet rá).
    a maga kommentjeivel kapcsolatban még gondolkodásra sincs szükségem (mondjuk, elvtársaiéval kapcsolatban se sok), csípőből jön a riposzt.
    amit maga sajdít, az az, hogy nem vagyok on line a gép előtt.

  • ILLEPITYU
    Etalon lettél ? … 😀 😀 😀

    ( Öreggéjjzabá a térgyit csapkoggya heheheheeheeheh )

  • Csiszárkám sok a duma olvass inkább mást.
    Ami itt megy az nem önnek való.

  • geyza: most micsinájjak? vagyok, aki vagyok. számomra öröm, ha a csiszér-félék annak tartanak. de, ha nem, asse érdekel 🙂

  • Illepityu:

    ” Egyáltalán vagyok e ? Gondolkodom hogy vagyok , tehát vagyok ”

    / Eszt si valami híresember mondta../

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Etalon nekem maga sosem lesz … a vitézi címet hiányolja? Ha gondolja visszateszem a nevem elé? Gondoltam nem keltem a feszültséget vele … nem mintha valami tiltaná számomra, hogy viseljem … mint ahogyan mondta Ön pár napja … Kétlem, hogy a Vitézi Rend befogadna egy magafajtát a soraiba, legyen bármekkora is elődjének érdeme. Nem kell engem meghallgatni … de én meghallgatom a magafajtát is és van szempont amivel egyetértek, mint látta már eddig megpróbálom mások véleményét is … nem örvendek, ha valaki, mint maga, semmibe veszi a másik embert … legyek az én vagy bárki más … nem az a tolerancia mait maguk hirdetnek … semmi esetre … én nem vetem el más szempontját, csak azért, mert nem azok a nézetei amit én vallok … Nem provokáltam senkit „izomra”, hanem azt mondtam, hogy a szemembe nem meri mondani … ki beszélt keméynkedésről? Talán maga. Mint egy kiskakas a szemétdombon … és téved, nem sajdítok semmit. Isten áldja!

  • csiszer lóránt:
    „…maga Interneten csak nagylegény … de álljon elém és úgy magyarázza meg, hogy miért is vagyok náci!”
    uppsz. na, ezt magyarázza ki, picinyem!
    persze, balogh téved. maga nem náci, csak egy próba hungarista 😀 kicsit tovább lép, és már újnyilas lesz.
    etalon ügyben a maga baja. valami gond lehet a szövegértésével: a f..omnak se kell a maguk bohóc címe.
    az igaz, hogy nem sajdít semmit. ahhoz túl buta 😀 egyáltalán, ismeri ezt a kifejezést?
    leszarom a maga istenét, pubi!

  • Csiszár akárki :
    Már megint túl komolyan veszi önmagát !

  • geyza: elfogadom, hogy anno sületlen tinédzserként – kellő agymosással a háttérben – belépett a waffenSS-be. (akad ilyen most is, csak az véderős, vagy gárdista barom lesz) csakhogy, élete végén, amikor azért már feltételezhettük róla, hogy nem teljesen sületlen – kibújva tizenéves gondolatvilága okán – beállt a zászló alá, bizonyítva, hogy dehogy volt gyerekes balhé az akkori tette!
    ha valaki vissza emlékszik az SZDSZ-t mocskoló szózatára – és még sok más megnyilvánulására – akkor kérdésem: mijafaszért is kellene tisztelni? mert jó kapus volt?
    jelzem, egy kapus mögött nem áll senki, a gól az övé…

  • geyza: legalább ő 😀

  • Csiszer Lóránt

    Ha maga annyira messze lakna, mint amekkora barom, nem tudom hazaérne-e valaha … Nem tudom magát mi rondította erre a világra és nem tudom mit akart vele … én se magát sem az Istenét nem „szarom” le … mert utálok sorba állni és ha lehetne sem tenném. Maga egy senki …

  • Csiszer Lóránt

    Geyza és Ille István: Nem veszem komolyabban mint ahogy kell … én tudom ki vagyok és nem tulajdonítok nagyobb fontosságot ennek a ténynek, mint kell …

  • Egy náci aki érdekből alájamászott az ötágú csillagnak is.
    Ha érdeke úgy kívánta.

  • Kiszely Anna Mária

    Azért nem kért bocsánatot, mert nem „ifjúkori botlás” volt, egész életében így gondolkozott. Nem hiába csókolgatta ezt a psziho- és szociopata rémet.

  • Kiszely Anna Mária

    A magyarázkodását elolvasva – annyira jellemző!!!!!! Ezek utólag átírják az önéletrajzukat is. Láthatjuk a csuti párttitkár szülők, kisztitkár fattyánál is.

  • Amalia Polus,
    köszönöm a dicséretet!

    Én mint szerző viszont elégedetlen vagyok vele.
    Kellett volna még kicsit molyolni rajta, bár az alapverzióhoz képest tényleg tűrhetős lett.

    Geyza
    barátunk véleményére is kíváncsi lennék, aki titokban egy veterán költő, de csak csendben somolyog itt a sorok között a pengeváltásokon.

  • A fenti fotón elgondolkodtam,hány ilyen kép készülhetett különböző korokban vagy érákban,amik napjainkban már csak a fiókok alján lapul,ma már nem publikus.- ugyi, teccenek érteni?

  • Stocy.
    –a halottról vagy jót vagy semmit…
    –hogy is mondotta Vittner Mária–ott hánykolódik és nem bír meghalni,–Horn Gyula sem volt abban a helyzetben hogy megtudja védeni magát.

  • Le vagyok döbbenve.Ez valami borzalom.

  • csiszer lóránt: ez most komoly? maga tudja, kicsoda? akkor mit is keres itt?
    mert hát, a tény az, hogy grosics – megtévedten ugyan – de benácult, vénségére meg meghülyült, mivel beállt az „egy a zászló” alá.

  • csiszer lóránt tehát, én egy barom vagyok, ráadásul engem valaki – céltalanul – a világra rondított.
    aha.
    ráadásul utál sorban állni, mert nincs türelme, hogy kivárja, mikor szarhatja le más istenét, vagy engem.
    aha.
    csak a játék kedvéért megkérdezem – ugyan tudom, de inkább magától akarom hallani – maga, mégis, kicsoda, ha én egy senki vagyok?
    ezek után, akad még valami mondani valója?

  • Bonhomme:
    Politikai költeményt csakis a végső esetben.
    ANNYI jó téma hever az aszfalton :
    Szeksz , főzés , ivás , lerészegedés , stb..
    Ezek a kérdések fontosabbak holmi honi hatalmárok hepciáskodásánál és határtalan ön-honesztálásánál.

  • Csicseri, a Lóri, behányta a lószart
    Ezzel támogatván a frankó jobb oldalt
    Büszke most magára, büszke eszméire,
    Saját szemétségét nem is veszi észre.
    Ilyen ma az ország, ilyenek lakói
    A bürök-poharat később kell majd szopni !

  • geyza: csiszer romániából agyonmagyarkodik. semmi köze hozzánk.

  • Akkó módosítok :

    ” A bürök-poharat meg NEKÜNK kell kiinni ! „

  • Valószínűleg nem nagyobb a „bűne”, mint a pufajkás Horn Gyulának

  • Judith Kopácsi

    Dr. csili-csalamádé. Ez enyhén szólva is tulzás volt öntől. Ugyanis Horn Gyulának azért volt egy-két olyam cselekedete is, mint választott miniszterelnöknek, amivel valóban a hazáját érdemben szolgálta.

  • Szollár Zoltán

    Nem hiszem el hogy van valakinek annyi bőr a pofáján hogy gyalázza ezt az embert és ez egy kanadai magyar tollából.
    Az a sok pufajkás véreskezű kommunista milliárdos akik kirabolták a nemzetet az elmúlt 25 évben azok az igazi háborús és emberiség elleni bűnösök. Azok bérencei gyalázzák Grosics Gyula emlékét. Nyugodjon békében a Fekete párduc.

  • Csiszer Lóránt

    ” csiszer romániából agyonmagyarkodik. semmi köze hozzánk.”

    Magához semmisem …

  • Csala valószínűleg fogalmad sincs miről beszélsz

  • Oral Viktor Putyinova

    Az összes vén fasz fideszes náci volt…

  • Csók, István

    Valószínűleg nem nagyobb a “bűne”, mint a pufajkás Horn Gyulának

    Ez a kedvencem: a fidesznyikek azt hiszik, azért mert a szocik és a komcsik loptak, nekik is szabad. Igazi axióma, és mindent megmagyaráz…

  • Csók, István

    Visszatérve a témára: én ezt nem tudtam, de felháborító, vegyék már magukat észre, aztán huzzanak az ilyenek a közéletből. Mindkét oldalról…
    És a legszebb, hogy mindig meg tudják magyarázni, miért volt egy jogos és szükséges. Nincs mese ez az ember „rendes” szélsőjobbos volt, de azért az „átkos” Kádár-rezsimet is kiszolgálta. Tényleg bazilikai temetést érdemel. Ha vége, én köszönöm, de nem kérem… Szeretnék nyugodtan „fészkelni” haló poraimban…

  • Ille úr! Én azt gondolom, hogy kórtól függetlenül valaki alkothat véleményt. Az, hogy én mit tudok és mit nem azt ön miből vonta le?
    Én azt tettem azzal a generációval amit kevesen… Meghallgattam őket!
    A nagymamám történetein nőttem fel gyerekkoromban aki hithű baloldali…
    Majd az édesapám tanított, hogy járjak mindig nyitott szemmel aki hithű kommunista…
    A dédnagyapám ellenálló volt a világháború alatt…
    Miattam tartunk itt ahol?!
    A belemet is kidolgozom, hogy családot alapíthassak és megteremtsek mindent a leendő családom számára.
    Nem politizálok, de az ilyen commentek kihúzzák nálam is a gyufát!
    Elegem van már a nácizásból és abból, hogy háborús bűnöst látnak mindenben és mindenkiben…
    Kihalt a gyári munkás?!
    Hát én nap mint nap dolgozok a GYÁRban hét napból hatot velük…
    Lehet, hogy a kora ellenére tapasztalatlanabb mint én?
    Az empátia önből hiányzik a jelek szerint és nem belőlem!
    Aztán regéljen már arról, hogy milyen az én fajtám?
    Ossza meg velem a bölcsességét…
    Milyen ember vagyok én?
    Beszélgetett már velem vagy ismer engem?

  • stocy: ne értékelje túl magát, nem az a típus, akivel szívesen beszélgetnék. hogy milyen ember? felületes és megvezetett, valamint naív. gyári munkásként mindent meg akar adni a leendő családjának…sok sikert hozzá! de, ha javasolhatom, ne itthon próbálkozzon vele. 7 napból hatot dolgozik? milyen gyár az? ha már ilyen rabszolga, remélem, jól fizetik…
    hát persze, hogy alkothat véleményt! csak hát, pontosan a kora okán az nem biztos, hogy megalapozott.
    dédnagyapja ellenálló volt? aztaaa! biztosan jól tökön rúgta a csendőr lovát, amíg az a kocsma közönségét vizitálta 🙂
    érdekes, mennyi ellenállónk volt, oszt mégis a szovjeteknek kellett kiverni innen a németeket…

  • Kettőnk közül nem én értékelem túl magam…
    Én vagyok felületes?
    Kettőnk közül maga a felszínes és naív…
    A jó kívánságokat köszönöm, de én nem megyek sehova, mert ide születtem és ez a hazám valamint máshol sincs kolbászból a kerítés…
    Rabszolga? Igen az vagyok… Bérrabszolga…
    Ez jogos és megalapozott!
    Hogy a felmenőimet szidja és kritizálja illetve a tetteiken poénkodik?
    Hát kedves Illés szeretne ön olyan ember lenni akit most éppen leszólt…
    Felénk az ilyen tettet nem tolerálják…
    Ha ennyire nem tetszik a rendszer javaslom ön ballagjon külföldre és vigye magával a haverjait is…
    Minden generáció agymosott kár ezt folyton emlegetni…
    Minden rendszer mosta az emberek agyát, de valaki megmaradt ami… Szabad gondolkodó!

  • Kiszely Anna Mária

    Hát igen, nálunk ez a módi, hogy tele voltunk partizánnal és ellenállóval – a partizánszövetségben, jó pénzért – utána, meg a párt- és kisztitkárok és tagok, belülről rohasztották a rendszert. Mivel az un. rendszerváltáskor nem mondtuk ki, hogy aki 2 cm-nél közelebb állt a párthoz az takarodjon a közéletből!!!! Még lehetett volna seggbe rugni őket, hogy kiszáljanak az éterbe.

  • dr. Csala.
    Ön ahhoz mezitlábas,hogy megítélje Horn Gyula munkásságát,
    ennek megítélését hagyjuk meg Németország vagy a volt NDK- vagy más állampolgárainak
    akik elég sok időt vesztegettek a vasfüggöny előtt
    Rettegve Honecker tombolásától.Horn Gyula munkásságát már az Európa és a világ számos vezetői megítélték, és elismeréssel Gondolnak Horn Gyulára.A róla elnevezett utca, terem, szobor stb, emlékére.
    dr.Csala: a gyalázat az aki nem ura az eszének, –ahogy ez a beteg nemzetes asszony,Wittner Mária gyalázta egy ,védtelen súlyos beteg , volt miniszterelnököt.-az a legocsmányabb gyalázat volt ,amit ember ember elleni gyalázást elkövethet– erről alkosson valami elfogadhatót ha képes rá.

  • Valamit nem ertek.

    Az egyik hozzaszolo szerint Grosics a hazajat szolgalta, amig a Waffen SS-ben tevekenykedett.
    Ugyanakkor a Waffen SS nemet vezetesu katonai egyseg volt, tehat Grosics nem annyira Magyarorszagot, mint inkabb Nemetorszagot szolgalta. Azt a Nemetorszagot, amelyik megszallta Magyarorszagot, es „sok szenvedest hozott a magyarokra”, oly sokat, hogy e tragedia alkalmabol most eppen epitenek is egy emlekmuvet Budapesten. Tehat a hozzaszolonknak el kene itelnie Grosicsot, mint hazaarulot. Ha nem iteli el (mint ahogy nem tette) akkor viszont tiltakoznia kellene a „Gabriel arkangyalos-birodalmi sasos” emlekmu megepitse ellen, hiszen a nemet megszallas szerinte nagyon kellett Magyarorszagnak.

    https://www.smashwords.com/books/view/406335

  • stocy, kisfiam, hol is szidtam én a maga felmenőit? szövegértési gondjai lehetnek 🙂
    arról nem is beszélve, hogy a dédapja – lévén, hogy maga ma kb. 30 éves, az apja a hatvanas éveit taposhatja, tehát negyvenöt után születhetett, a nagyapja olyan ’20-as születésű lehet, mégis, hol állt ellen? bem apónál?
    a nevem jól olvasható, de, ha nem megy, betűztesse le valakivel, aki nem diszlexiás.
    az pedig, hogy maga szabad gondolkodó lenne, az barokkos túlzás. egy értelemben igen: szabad lenne, hogy gondolkodjon, de, sajna, nem teszi.
    a maga baja.

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Úgy látom nincs más lemez: kisfiam, szövegértési gondok, barokkos túlzás …

  • csiszer lóránt: köze? amúgy magának ez is elég 🙂

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Enyhe sértődöttséget érzek talán a válaszában?

  • Na Ille egy „klinikai eset”,ezt többen tudják,csak ő nem….
    Kár ezt ragozni!
    Minden normális és tisztességes embernek azt tanácsolom,nem érdemes izgatnia(bár a megvetésük jogos!!!) magát azt kell nézni,hogy „kik” és „mit”
    meg „hogyan” írogatnak ide……,de azért jó,hogy többen is leírják a véleményüket,.megvetésüket,bár ezekről lepereg….
    de ki nem t……le őket!

  • Vitéz úr! ? 🙂
    Eddig nem is tudtam, hogy a jobbik államot alapított!
    Most néztem, hogy a facebook oldalán a székely zászlót is átszerkesztette, és a zászlóba beszerkesztette a jobbikot.
    Nagy cumi, hogy a románok ki is tiltották őket! Nem létező cím mellé egy nem létező ország zászló, aminek a vezetői ki is tiltva. – Balsors, akit régen tép…

  • Fenyvesi Glória

    Giay Róbert!
    Szélsőséges balliberális propaganda pedig jöhet-mehet?

  • A KMH tényként kezeli, hogy Grosics Gyula önkéntesként lépett be Waffen-SS-be.. Utánanéztem néhány részletnek.

    Először is, 17 és 21 éves kor között csak a szülők aláírásával lehetett önkéntesként jelentkezni a Waffan-SS-be. Kétségeim vannak, hogy Grosics mélyen vallásos édesanyja aláírásával hozzájárult volna, hogy papnak szánt fia önként belépjen a SS-be.

    Az is furcsa, hogy Grosics 1944. decemberében „lépett be” a Waffen SS-be, amikor a szovjet csapatok éppen befejezték Budapest bekerítését és a művelet során már Dorogon volt a front. (Budapest és Dorog közt 40 km a távolság) A Waffen-SS-nek ideje sem volt a kiképzésre. És vajon miért várt Grosics a belépésével a front megérkeztééig?

    Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy a futballista Grosics barátok nélkül jelentkezett önkéntesnek. Ebben a korban a fiúk mindent csoportosan, egymással megbeszélve szoktak csinálni. Grosics futballista barátai miért nem léptek be a Waffen-SS-be?

    A körülmények ismertében nekem Grosics magyarázata tűnik hitelesnek, miszerint a front érkezése előtt összefogdosott leventékkel együtt került Németországba.

  • Szóval az itten a nagy baj feleim, hogy a korosodó celebek komoly szereptévesztésben élnek.
    Jó példa erre Bodrogi Gyula, aki a nemzet színészeként nem beszél, hanem kinyilatkoztat, ítél elevenek és holtak felett. Holott legnagyobb szerepe a Süsü hangja volt.
    Szegény Grosics is ebben a téveszmében szenvedett. Mint az Aranycsapat elévülhetetlen érdemekkel rendelkező kapusa, – aki a Rákosi- és a Kádár rendszer csöcsét is szívta – , vindikálta magának a jogot arra, hogy zavaros hungarista eszméket terjesszen, szegényes szókincsével habarta össze a napi politikát a jobboldali kurzussal. Érdekes módon fociról szinte soha nem beszélt.
    Ezzel együtt nyugodjék békében.

  • jani: érdekes, sok más sajtóorgánum is akként kezeli, de azok valahogy nem érdeklik magát. jól áll magának a szerecsenmosdatás. grosics magyarázata duma, önvédelem, de mind1. boss jól mondja: szebben is búcsúzhatott volna, nem hungarista biodíszletként.

  • Ez egy halott vita ami át ment sértegetésbe és én ebben nem vagyok partner… Nem vagyok diszlexiás és nem küzdök szövegértési problémákkal… Szimplán olvastam a sorai között és dühít a gúnyolása… A kisfia meg végképp nem vagyok hála az égnek! A névtévesztésért megkövetem, mert jogos… Elnézését kérem… A nagyapám 1932-ben született akkor az ő édesapja mit keresett volna Bemnél? Tanuljon meg számolni… Itt részemről le is zárom a vitát… További kellemes kicsapongást kívánok!

  • stocy: ha dühíti, a maga baja. a bem apóra utaló célzás nem számtani művelet eredménye, hanem annak a képtelenségnek a kifigurázása, hogy a dédapja ellenálló volt 🙂
    és még maga olvas a sorok közt…

  • Csiszer Lóránt

    Ovuz úr! Eddig nem is tudtam, hogy van aki nem tud egy profilképre rárakott képjelvény és egy szerkesztett székely zászló közt különbséget tenni. Nagy cumi, hogy maga ezt még le is írja, nem csak gondolat szinten tartja …
    Amit megfogalmaztak az létezik … amit kinyilvánítanak az létezik … Székelyföldnek nem vezetői a jobbikos vezetők. … sehonnai bitang ember …

  • Azért van egy kis fanyar csavar ebben a Grosics sztoriban.

    A Budapesti Honvédet és a Magyar Néphadsereget nem zavarta Grosics múltja?
    (Ez alól csak úgy lehetne kibújni, hogy nem tudtak róla.Bru-ha-ha-ha…)
    A mindenkori hatalom dörgölődzik a sztárocskáihoz, ez így van mindenütt.
    A mai rezsim ideológiája közelebb áll az akkori Grosics lépésének eszmeiségéhez,így dörgölődzésük őszintébb.

  • johngold: nem, a fenét nem tudtak. sőt, még üldözték is – mármint, grosicsot. oly annyira nagyon üldözték, hogy csak na! pont, mint a mandelbaum pistit – ő ugyan nem volt dorogi, de egyszer, brembergbányán, ahol önkéntes jutalomüdülésen volt, és a helyi bányászcsapatban játszott jobbszélsőt – gondold el, abban az időben JOBBOS volt! – kinyitotta az utcai ablakot, mondván, hogy hadd jöjjön be egy kis levegő. na, a helység kalapácsa, grossmann pepi, az éber pártitkár, rögtön beleszagolt a levegőbe: hahá! ez nyugatról gyün! emmeg beszíjja! megfertőzték a kapitalisták! a mandelbaum pisti attól kezdve – pusztán óvó egészségügyi gondoskodás okán, mivel oda csak úgy áramlott be az osztrák ájer – már sopronba se jutott el – a rend éber őrei az oda tartó helyi járatra se engedték felszállni, nemhogy a határon túli „vajaskenyér” – túrákra (ezeket a MLSZ olyan exotikus helyekre kötötte le, uli-buli csapatokkal, ahol az aranylábú gyerekek nem erőltették meg magukat, de megfelelő mennyiségű csempészárura tehettek szert, mikor, mire: nylon harisnya, selyemkendő, karóra, öngyújtó, orkán kabát, bélyegsor stb.). pedig a mandelbaum pistinek micsoda jobb lába volt, de micsoda jobb lába…

  • Na nem Ille az egyetlen aki képtelen tisztességesen és igazat állítani,és halottat(különösen,hogy ezerszer különb volt nála,)tiszteletben tartani…!)Geyza egyenesen egy bunkó senki(Ille tanítványa)akit szerencsére nem kell ismerni…(ezen az oldalon egyeseknél ő a „menő”..ez mindent megmagyaráz!!!)
    legfeljebb arról,hogy bunkó és a kutya sem jegyzi!!!

  • marcsi: nem oda, boda! a cikkről nem ír semmit, csak személyeskedik? vagy csak jön elő a sub-ja? mit keres itt egy kutya? főleg, mióta jegyez bármit?
    ejnye, boda, ez megint olyan, mint az egy hozzászólása, ami négy 😀

  • Na meg számolni se tud maga szerencsétlen…….egy napon erre a förtelemre nem írtam négy hozzászólást,hát szánalmas!!!nem kicsit,nagyon!!!

  • marcsi: 2014.07.06 4:15, 4:18, 4:20, 4:28…hát, ezek, bizony, a maga hozzászólásai voltak. ide is idézhetem őket, de minek? érdektelenek, de attól még tény, hogy ide írta őket.
    még valami?

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Meg ne hargudjon, de 2014.07.06.-án én is csak egy marcsi által jegyzett hozzászólást látok … 4:28-kor …

  • Csiszer Lóránt

    Lehet a többi ugyanaz volt és kimoderálta Ön? 🙂

  • csiszer lóránt: nem haragszom meg. miért is? mert boda memóriája gyenge?
    mi is volt az alap kérdés?

    Christopher Adam Hozzászólás: 2014-07-06 – 5:27 du. | Válasz Marcsi hozzászólására
    Marcsi, azért ehhez képest írt ide sorban vagy négy kommentet…

    mert hát, ez a IQ-töppedt boda marcsi, miután kijelentette, hogy csak benézett ide, de minek, mert nem érdekli, és jobb dolga is van – mint mindig – írt négy kommentet. cáfolható? nem.
    na, ehhez képest hazudik boda, vagy csak képtelen visszaemlékezni, ami, ugyebár, komoly probléma.

    Hozzászólás: 2014-07-06 – 4:28 du.
    Na Ille egy “klinikai eset”,ezt többen tudják,csak ő nem….
    Kár ezt ragozni!
    Minden normális és tisztességes embernek azt tanácsolom,nem érdemes izgatnia(bár a megvetésük jogos!!!) magát azt kell nézni,hogy “kik” és “mit”
    meg “hogyan” írogatnak ide……,de azért jó,hogy többen is leírják a véleményüket,.megvetésüket,bár ezekről lepereg….
    de ki nem t……le őket!
    Marcsi Hozzászólás: 2014-07-06 – 4:20 du.
    Na ja,magát már teljesen elborítja a köd(hülyeség…)
    ha becsülném,sajnálnám…..de így nem!
    Na pá!nem érek rá!
    Marcsi Hozzászólás: 2014-07-06 – 4:18 du.
    Na lapoztam…..csak benéztem,de minek?felesleges volt!!! Borban az orbáni igazság: ha alkoholt iszunk, nem beszélünk
    Marcsi Hozzászólás: 2014-07-06 – 4:15 du.
    Na csak benéztem,szép estém volt(társaság,film..)nem rontom el azzal,hogy bárkit is meggyőzzek ezen az oldalon,vagy vitába keveredjek olyanokkal,akikkel nem érdemes!

    boda nem igazán tudja, hogy mit beszél, de ez nem az én gondom…peche van, mert az archivum mindent megőriz. ráadásul chris se egyetlen cikkhez kötötte megjegyzését, de hát, boda szövegértése már régóta némi kivánni valót hagy maga után 😀
    van még kérdése?

  • csiszer: nem nyert.

  • Eljon az az ido is majd, lamikor a fidesz tagsag is bunnek fog szamitani.

  • Csiszer Lóránt

    Én ennyit látok:

    ————————–

    Csiszer Lóránt
    2014 július 6
    3:54 du.
    Ille István: Enyhe sértődöttséget érzek talán a válaszában?

    Marcsi
    2014 július 6
    4:28 du.
    Na Ille egy “klinikai eset”,ezt többen tudják,csak ő nem….
    Kár ezt ragozni!
    Minden normális és tisztességes embernek azt tanácsolom,nem érdemes izgatnia(bár a megvetésük jogos!!!) magát azt kell nézni,hogy “kik” és “mit”
    meg “hogyan” írogatnak ide……,de azért jó,hogy többen is leírják a véleményüket,.megvetésüket,bár ezekről lepereg….
    de ki nem t……le őket!

    Don Ovuz
    2014 július 6
    10:16 du.
    Vitéz úr! ? 🙂
    Eddig nem is tudtam, hogy a jobbik államot alapított!
    Most néztem, hogy a facebook oldalán a székely zászlót is átszerkesztette, és a zászlóba beszerkesztette a jobbikot.
    Nagy cumi, hogy a románok ki is tiltották őket! Nem létező cím mellé egy nem létező ország zászló, aminek a vezetői ki is tiltva. – Balsors, akit régen tép…

    ————————

    Ezek szerint az én készülékemben van a hiba …

  • Csiszer Lóránt

    Lehet, hogy nem egy cikknél volt a 4 hozzászólás és én vagyom a figyelmetlen …

  • csiszer: nem olyan súlyos, mint boda hazug tagadása. senki nem állította, hogy egy cikkhez szólt hozzá – már, ha az ő verbális környezetszennyezése hozzászólásnak számít.
    boda marcsi, sajnos, néha a skizofréniába hajlóan rögeszmés. mindegy, mi a téma, ha csak a közelében is sejti a nevemet, már habzó szájjal fröcsög.
    beteges baloldal gyűlölő, pedig mindenét annak a rendszernek köszönheti. igaz, a hála nem politikai fogalom.
    mind1. egy gyógyíthatatlan eszmebeteg 🙂

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Hülyeség a gyűlölet és a harag, olyan mint amikor az ember mérget iszik és várja, hogy a másik meghaljon ettől … Nem ismerem Bodát, ha ismerném sem ítélkeznék … hogy engem se ítéljenek. Egy embert és annak a gondolkodását egy az egyben elvetni nem lehet … a maga emberkezelési és hozzászólási stílusa nem tetszik nekem, valószínűleg az eszmerendszere sem áll közel az enyémhez, de az írásait olvasgatva (az utóbbi időben) el tudtam merülni az útbeszámolóiban és a minapi „két blődség” – et is élveztem.

  • csiszer lóránt: nem pocsékolok érzelmet bodára, és elvetni sem vetem el, mert, ha azt tenném, rohadt messzire repülne. boda pedig csak ember szerű: humanoid.
    az emberkezelésem és stílusom pedig azóta ilyen, amióta – pedig azt sem tudták, ki fia, borja vagyok – az első megjelenésemkor belém törölték a lábukat.
    nem vagyok vallásos, így nem tartom magam az Írás javaslatához sem
    megmondtam: nem tartom oda a másik orcámat is, és, ha megdobnak kővel, nagyobbal dobok vissza!

  • Ille!ű
    Maga szerencsétlen,nézze meg már a dátumokat július 6-án
    1 hozzászólásom volt,egyet előtte,meg 2-őt az utána következő napokon!!!!Még a dátumot sem képes elolvasni, megjegyezni,na nem semmi!!!
    4-én,6-án,8-án és 9-én írtam,ami összesen négy,de nem egy napon!Egy ilyen klinikai eset persze ezt nem képes felfogni,de legalább hallgatna(kussolna!! az ő stílusában…)na ez már tényleg égő…..

  • Ja erről a cikkről beszéltem,nem az összesről!!!!,de nincs értelme magyarázkodni,kinek,minek és főleg miért?,akkor írok
    amikor időm és „kedvem”…van,mint mások is,csak a hülyeséget és a hazugságot nehéz elviselni,de ez itt sajnos
    már megszokott dolog…..be van kalkulálva,erre képesek!!!
    Na ezen aztán nem izgatom magam!!!

  • Visszanéztem,Illének kéne bizonyítani,hogy egyáltalán normális,lapozzon vissza,mit állított…..
    Én rendben vagyok és legalább a saját írásomat, véleményemet nem tagadom le,pláne,ha bizonyítható ,no meg ez jellem kérdése is….

  • marcsi: ne akarja, hogy még jobban megalázzam! ide másoltam csiszár nemzettársnak, hogy mikor jelentek meg. maga simán lehazudja. bizony, ugyanazon a napon voltak. tudja, magának az a baja, hogy tagadja a nyilván való tényeket is,ami, ugyebár az idézett bejegyzései dátumaiban is megnyilvánul.ugyan, mikor lesz már magában annyi gerinc, hogy elismerje, hülyeséget ír? chris se képes egy dátumot elolvasni, és ő is klinikai eset?
    de tudja mit? idézze ide be MAGA a kritikus hozzászólásokat, bizonyítsa be MAGA, hogy nem hazudik! akkor hajlandó leszek elismerni, hogy tévedtem. addig azonban, boda, maga simán egy ostoba, hazug némber marad, akiben még tartás sincs.

  • marcsi: ott van fekete-fehéren a csiszárnak szóló válaszomban. mit nem ismer el benne? a dátumot? nem jó, a rendszer rögzítette. nem maga írta? nem jó, ott a nickje és az ip-címe. nem képes felfogni, hogy megdönthetetlen bizonyíték van arra, hogy hazudik?
    szóval, kezdjen neki a becsülete romjainak mentéséhez. csak megtalálja, mihez szólt hozzá egy és ugyanazon napon? segítsek?

  • Csiszer Lóránt

    Ille István és Marcsi: Ille Istvánt türhetetlen stílusa és elvei ellenére is egy intelligens embernek tartom, Marcsival nem volt szerencsém még szót váltani és elveket osztani … de ebben a szópárbajban kicsit 2 malomban őrölnek, Ille István 4 hozzászólásról beszél ami egy napon történt, ami engem is megtévesztett, hogy nem ugyanazon bejegyzéshez tartoznak … Marcsi meg váltig erősítgeti, hogy egy bejegyzéshez csak egyet írt azon a napon. Akkor kinek is van igaza? 🙂 Maguk felnőtt emberek … viselkedjenek is úgy. Minden jót mindekettőjüknek!

  • csiszer lóránt: nem egészen. chris megjegyezte, hogy ahhoz képest, hogy nem érdekli a KMH, mégis írt frissen-gyorsan négy hozzászólást. boda eleve azt tagadja, hogy négyet írt volna, pedig dokumentált, hogy annyit írt. senki nem állította, hogy egy bejegyzéshez írta volna, de boda most már ott tart, hogy bármit letagad, ami egy kicsit is ellene szól, és bármit, amit én állítok. hiába, na, ezt teszi a szerelem 🙂
    azt pedig, hogy a felnőttként viselkedés hogy’ jön ide, nem értem.
    a stílusomat illetően már közöltem az álláspontom. maga nem látja a spam-tárolót. az abban olvashatókhoz képest én egy rózsaszín papírmasni vagyok. ha pedig engem elveim ellenére – ami, ugyebár, nem éppen jobboldali – tartanak intelligensnek, akkor köszönöm szépen, de inkább kilépek a sorból.
    bodával nem is fog szót váltani. ő csak azoknak nyal be, akik a cikkeinket kritizálják – leginkább csak személyeskedve – elvei meg egyáltalán nincsenek – érts: tökéletesen elvtelen – neki csak az a lényeg, hogy, mint egy pióca, tapadjon rám, és élősködjön rajtam. igaz, a piócát lehet gyógyászati céllal is alkalmazni, de marcsi már a legkisebb adagban is mérgező, úgy mentálisan, mint környezetileg.
    azt mondják, ha a piócára sót szórnak, magától is leválik. úgy vélem, a közterület fenntartónak van útszóró só depója, a szomszédnak meg utánfutója…

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Sajnos több a bizonyítvány magyarázata a cikkek alatt mint a cikkhez való érdemi hozzászólás. Marcsi ezt írta >> „Marcsi
    2014 július 10
    4:17 du.
    Ja erről a cikkről beszéltem,nem az összesről!!!!” mire a válasz >> „Ille István
    2014 július 11
    7:54 de.
    marcsi: ne akarja, hogy még jobban megalázzam! ide másoltam csiszár nemzettársnak, hogy mikor jelentek meg. maga simán lehazudja. bizony, ugyanazon a napon voltak.”. Akkor ez egy malom vagy kettő?
    Ne legyen Marcsi, ha már a következőket mondta neki: „ugyan, mikor lesz már magában annyi gerinc, hogy elismerje, hülyeséget ír?”
    Kérem magyarázza meg, hogy valaki az elvei ellenére, miért nem lehet intelligens vagy miért nem tarthatom én Önt annak? Zsigerből visszautasjt bármit amit egészen más elvet vallók mondanak magáról? Ez a „még azért sem” szindróma …

  • csiszer lóránt: látom, nem képes felfogni, hogy saját magát is tagadja, mert képtelen elismerni, hogy össze-vissza beszélt. christ ugatta le darabszám tárgyában, innen indult ez egész, a július 10-i csak sunyi magyarázkodás, csúsztatás, csáva összemosás.
    nem állítottam azt, hogy nem lehet intelligens, mivel az nem elvfüggő. de, ha engem annak ellenére tart annak, akkor az egyben minősít is, méghozzá úgy, ha arra joggal nem vagyok büszke, tehát ilyen áron nem kérek belőle.
    ha szabad javasolnom, nem kellene szindrómával vádolnia. ahhoz azért még maga is kevés.

  • Csiszer Lóránt

    Visszavonom amit a szindrómával kapcsolatosan mondtam, azonban fenntartom, azt a tényt, hogy elvei milyenségétől függően lehet valaki intelligens … az más tál tészta, hogy mire használja az intelligenciáját. Az, hogy intelligensnek tartom, az nem minősíti Önt, ezzel ellentétben az elvei minősítik, ahogyan engem is a saját elveim. Minden jót!

  • csiszer lóránt: aha. az elvek minősítenek. ez új. a mi kommunistánk jó kommunista, a tiétek egy rohadék. aha.

  • Csiszer Lóránt

    Az embert minden minősíti amivel kapcsolatba kerül … a kapcsolat minősíti őt. Ami az én fejemben van mint kommunista, legyen az miénk vagy másoké, mindegyik „rohadék”. De nem mindegy, hogy mi van az én szótáramban a „kommunista” címszó alatt …

  • Gerinctelen tetű volt jellemében, de jó focista. Az egyik a másikat nem menti fel!

  • Engedelmet, halottról jót vagy semmit. De! hadd jegyezzem meg, belerugni csak olyanokba szabad, -igy utólag, mint pl Ságvári, aki valóban ellenálló volt és lelőtték? Vagy József Attilát lehet mellőzni, aki egyik legnagyobb költönk volt, de a Horthy érával szemben állt? Olyanoktól, akik a német megszállók ellen életüket adták, azokról nem lehet utcákat, intézményeket iskolákat elnevezni? A nácik mellett kitartókat viszont rehabilitálni kell?Nincs valami oltári nagy baj értékrendünkkel. Ja igen és emlékszik még valaki Bajcsi Zsilinszki Endre nevére, akinek halálos itéletét a nyilas parlamenben Nyiró József is megszavazta?!

  • S.György András

    Szerintem EZ nem holtában belerúgás…
    Ez
    egy magatartási leltár, ami sajnos (a témáját nem tekintve) leginkább Szegedi Csanád pálfordulataira hajaz.
    Mindannyian esendők vagyunk, s a megítélésünk is eltér bűn és nembűn kérdésében.
    -andrás-

  • Szerintem csak annak van joga ítélkezni, aki végigélt egy olyan életet mint Grosics Gyula.Ennyi gyűlölködő, korlátolt embert mint – tisztelet a kivételnek – az itt hozzászólók.Jó, hogy nem élek Kanadában, de ha ott élnék, biztos , hogy a magyar köröket jó messze elkerülném!

  • Bár ez egy három éves cikk, megjegyzem itt. Valószínű, hogy önt is elkerülnék sokan, ha Canada-ban élne. A becsület és a becsületes ember fogalmát nem változtatják meg a körülmények, a moralítás, az erkölcs állandó és abszolút. (Ezért frissek és időszerűek ma is a Görög drámák, vagy Shakespeare alkotásai)
    Válaszolok egy hasonlattal.
    Be lehet tuszkolni vagy bedobni bárkit egy koszos, ürülékes disznóólba, de aki nem akar ott maradni, aki magát többre tartja, aki emberi módon akar élni, az mindent megtesz, hogy kiszabaduljon a disznóólból és letisztítsa magát. Lehet, hogy sokáig tart, de végül sikerül neki, ha elég kitartóan és minden erejével kűzd. Ember marad mindvégig, bent a disznóólban és azon kívül is.
    Aki pedig kesereg és leül az ürülékbe, várja, hogy majd valaki kiszabadítsa, az egy disznó lesz és a disznóólba való!
    Remélem felismeri ki és kik melyik csoportba tartoztak és tartoznak.