Nyílt levél

2014 július 10 2:08 de.13 hozzászólás

Ez az írás, műfaját tekintve nyílt levél, ám minden kialakult szokásjognak ellentmond. A nyílt levelet valamilyen nagy emberhez írják, általában nagy emberek. Most egy kis ember ír egy másik kicsinek. Írás közben őszölő bajszú barátom mosolygós arcát látom magam előtt. Vita közben is mosolyog, alkoholmentes sört iszik, és szép a kutyája. Ő F. Csaba.

Kedves Csaba!

Írod nekem, hogy „Baloldali szimpatizánsként a fenti levelet visszautasítom! Én is Magyarországon élek, és nem “burokban” A jogállam a “sértetteknek ” is jogállam, nem csak a “………” !” 1. (F. Csaba)

Tudod Csaba nemrég egy cigány polgárjogi aktivista elküldött a “büdös picsába”. Így járnak, gondolom, akik önállóan gondolkodnak a világról. Eddig a DK önállóan gondolkodott. Elvei mellett politizált és nem azzal foglakozott, hogy kik hova küldik.

Baloldali, (és demokratikus) értékrend szerint az egyént nem származása, hanem emberi értékei (embersége) alapján minősítjük. Ebbe az ítéletbe nem fér bele a (valamikori) osztrák “Magyar ne lopj!” felirat, és Pásztor Albert kijelentése(i), sőt az imént említett aktivista árnyalt buzizása is kívül reked.

Természetesen értem én, a lakosság 80%-a valamilyen formában cigány- és zsidó ellenes, valamint homofób. Csak cizellálja a dolgot, hogy a zsidó is homofób és cigányellenes, a cigány pedig homofób és zsidóellenes. 

Én a PM-ben és a DK-ban reménykedtem. Abban, hogy megteremthetik egy tisztességes társadalom létrejöttének politikai feltételeit. Most ez a remény foszlik el bennem. Nem érzem, hogy “van egy párt”.

Csaba, a DK-t illetően különösen fogy a remény. Eddig a DK minden nagyobb tüntetésén, (még egy kongresszusán is) nagygyűlésén ott voltam. Terveimmel szemben a 12-i tüntetésen nem leszek ott. A választásokig nem akartam közzé tenni a baloldalról kialakult lesújtó véleményem, most mégis megtettem, mert lehet, hogy a választások után szóra sem érdemes szervezetekké bomlik a baloldal. Az MSZP pénzügyi gondokkal küzd, az E14-PM Bajnaival, a DK épp arcot veszít, a többi úgy van, hogy nincs.

Itt tartok én.

Kedves, baloldali érzelmű és értelmű Barátném írja: “Meg kellene fontolni a baloldalon indítani Duracell-nyuszit. Rózsaszínű és biztos, hogy kevesebb kárt okoz!”

Itt tart ő.

Hitler éltetése  Hogyan tovább? Ha arra gondolok, hogy Hitlert mekkora tömegek követték és milyen lelkesen és, hogy ugyanezek az emberek példás demokráciát teremtettek, akkor azt mondom, hogy van remény. Van remény arra, hogy az eltorzult (szegény és kisebbségellenes) magyar közvéleményt átalakítsuk, olyanná tegyük, ami feltétele egy tisztességes társadalomnak.

Végül Boros János filozófust idézem: „A demokrácia erkölcsi kérdés”.  Szeretném aláhúzni: erkölcsi, és nem statisztikai.

Baráti üdvözlettel: Rezső

1.http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/393384_nyilt_level_a_dk_hoz_es_a_baloldal

13 hozzászólás

 • Kedves Szukics Rezső!
  Egyformán gondolkodunk.Én is nagyon biztam,de csak a DK-ba és annak vezetőjébe,Gy.F-re.Most ln is elvagyok bizonytalanodva a DK-t illetöen.Nem lenne szabad senkivel se közösködnie.Ha az orsszággyülési választáson önálloan idul az eredmény másképpen alakult volna.Ugyan is az MSZP-ben sokan csalodtunk és az összefogásnak az MSZP.volt a vezetöje.Ezért sokan távolmaradtunk a választásoktol.Az EU.parlamenti választások eredménye is engem igazolt.A DK.önálló indulásával bebuzonyitotta,hogy az emberek jobban becsülik a DK-t,mint az MSZP-t.Azt javasom a DK-nak,hogy maradjon meg egyedül,netársuljon senkivel,akiben nem bizik 100 százalékban.Azt javaslom kedves Szukics ur,hogy ne adjuk fel a reményt.Bizzunk még egy kicsit abban,hogy a DK.vezetése észhez tér.

 • Kedves Szukits Rezső!
  Én hála a teremtőnek”idegenszívű és magukfajta” vagyok. Mint ilyennek az a véleményem,hogy ha a “magyarok”(mert ilyesmik ugyebár csak a mesékben léteznek)nem gyűlölnének mindenkit,sajnos identitás nélkül maradnának.

 • Nem értek egyet az írással. Pásztor Albertet nem tartom rasszistának – picit furán veszi ki magát, hogy lerasszistázzák azt a rendőrkapitányt, aki fiatal cigány rendőröket alkalmazott a városában. A DK pedig az egyetlen lehetséges jelöltet választotta, hogy a Miskolcot elöntő fasiszta hullámnak valahogy útját állja. Így sincs rá sok esély, de legalább ez a párt megpróbálta, miközben a ballib értelmiség telezokogja a sajtót mondvacsinált ürügyekkel.

  Szeretném közölni, aki még nem tudná, hogy választások jönnek. Választásokra a pártok olyan jelölteket szoktak indítani, akiknek esélye látszik a győzelemre. Ha nem ilyeneket indítanának, akkor nem politikai pártok lennének, hanem politológiai önképzőkörök. Választási HARC – ne finomkodjunk, ez harc – idején a szigorú elvi alapon álló okos értelmiségnek nem kell előtérbe nyomakodnia. Ez nem az ő időszakuk. Ez a magamfajta, és most a Pásztor-ügyben elfoglalt álláspontja miatt lerasszistázott (volt) aktivista feladata, aki részt vett 1990-2008 között az ÖSSZES szoci kampányban, és éjszakákon át, cigány párttag-társával együtt négyzetkilométerekben mérhető plakátmennyiséggel ragasztotta tele Budapest egyik legnagyobb kerületét. Ennyit a rasszizmusomról.

  Megértem persze, itt a kiváló alkalom, hogy az összes ballib értelmiségi megcsillogtathassa kiváló íráskészségét, lángoló szavakkal kifejezhesse, hogy mennyire csalódott, rombolhassa egy utcai pártrendezvény sikerét (melynek célja pontosan az, hogy az elanyátlanodott demokrata szavazókat kicsit lelkesítse, támaszt adjon nekik, megmutassa, hogy van nekik pártjuk, stb), jó nagyot belerúghasson a legegyenesebb és abszolút demokrata pártelnökbe, és eltartott kisujjal fontoroghasson a mocskos politikán. Ezt nagyon szeretik ezek az emberek, kockázatmentesen megtehetik, Gyurcsány és a DK biztosan nem fogja őket fenyegetni ezért.

  Nem kéne ezt csinálni, uraim, mert senkinek ezzel nem segítenek! Vissza kéne már venni a Pásztor-hisztiből, mert teljességgel indokolatlan. Pásztor nem rasszista és nem finombeszédű politikus: az élet durvább oldalával naponta találkozó és küzdő, elismert rendőrkapitány volt. Olyan, mint a lövészárok katonája, aki büdös és tetves, káromkodik és iszik, mert valahogy el kell viselnie az állandó veszélyt – s mikor hazamegy szabadságra, az otthoni urak a békés hátországban elhúzódnak tőle, merthogy biztos embert is ölt, és szaga van meg borostás.

  Pásztor is valami ilyen volt. Ritkán forgolódott píszí körökben, annál többet a miskolci sűrű életben. Ha netán megnyeri a polgármesterséget, majd megtanulja, hogy mit és hogyan kell mondani, hogy az egyetemből szalajtott médiaficsúrok ugyan már fel ne szisszenjenek nagy elviségükben.

  Én persze azt mondanám, hogy szarjon ezekre az urakra, a hontandrásokra, a szilylászlókra és egyebekre, csinálja jól a dolgát, és csak a miskolci emberekkel törödjön. A pesti nadrágos urakkal meg ne. De majd ő eldönti.

 • Sajnálom, de ezúttal cornélius-szal értek egyet. Annyit még hozzátennék: attól nem lesz rasszista senki, ha tényeket közöl. Pásztorra rákérdeztek, hogy honnan tudja, hogy az összes közterületi rablás tettese roma volt, hiszen a származást, vallást tilos számon tartani.Mire ő azt válaszolta, hogy egyetlen elkövetőt sem ismer, nem is beszélt velük. Csak a kihallgatási jegyzőkönyveket olvasta végig, ahol a gyanúsítottak első mondata az volt, hogy “roma vagyok”. Aki látott már öt méternél közelebbről bűnözőt – akár kisstílű tolvajt, akár rablógyilkost, akár milliárdos sikkasztót, tudja: az első reakció a lebukáskor a mentséget keresés. Van, aki a “nehéz gyerekkorára” hivatkozik, van, aki a “szegénységre”, és igen, a cigány bűnözők közül sokan meg arra, hogy biztosan azért őket kapták el, mert ők romák. Van ennek a védekezésnek racionális alapja, hiszen, a rendőrök jó része a rendteremtés helyett megelégszik a romák vegzálásával, akár egy hiányzó biciklilámpa miatt, akár egy kötegnyi tüzifa miatt,miközben meg nem merészelné kérdezni a láncfűrésszel, nyergesvontatóval erdőt irtó tolvajokat, hogy hová is viszik azt a fél erdőt? Megmondom: a városokban teherautóról kínálják a hivatalos árnál 20-30%-kal olcsóbban a tüzifát. És igen, ezek is romák többnyire. Meg akik a dinnyét, egyebet árulják teherautókról a városi utcákon, akár féláron. Hogy honnan van az a dinnye, az a tüzifa? Ki kérdezi? De akartak már eladni nekem a metróban kesztyűtől fehérneműig mindenfélét, gyakran igen erőszakosan nyomulva, hogy közben nagyon kellett figyelni a táskámra. Kitaláltam a megfelelő elzavaró taktikát. Azt kertem ugyanis az árustól, hogy rendben, de adjon áfás számlát. Egy ideig működött, rémülten eliszkoltak mellőlem. Egyszer azonban a nő, aki árult odacsődítette a valahonnan figyelő embereket, akik azonnal azzal támadtak rám, hogy biztos azért kérek tőlük ilyeneket, mert romák. És úgy,mintha az mentség lenne a csalásra, hogy ők romák, én meg csak azért támadom őket ilyen gyanús számlakéréssel, mert utálom a cigányokat. Nem kérem, nem utálom sem a cigányokat, sem a zsidókat, sem a hottentottákat, de utálom a tolvajokat, csalókat, hazugokat,legyenek bár oly szépek is,mint a festett Szűz Mária. És igenis egy rendőrnek tudnia kell, hogy a letarolt dinnyeföld tetteseit ne a villanegyedben keresse, viszont a “számlagyárost” se a szegénytelepen akarja megtalálni. A DK semmit nem adott föl az elveiből Pásztor támogatásával, már ha ezeknek az elveknek az alapja valóban az, ami miatt én csatlakoztam hozzájuk. Márpedig ez a tiszta beszéd, a sumákolások elutasítása, az értelmetlen és hazug általánosítások leleplezése. Uff…

 • talalom: mindenki leragadt a rasszista-nem rasszista szópárnál, a cigánybűnözés felett, mint általánosító, ámbár nem létező, és nem jogi fogalom felett meg elsiklotok.
  semmi gond, pásztor ezt mondta, hát ezt mondta, nem ezért szeretik.
  csakhogy, egyet felejtetek el a nagy hadakozásban: miskolc már régen nem a harcos baloldali munkásosztály fellegvára, inkább jobboldali. ott egy baloldali jelöltnek annyi esélye van a polgármesterséghez, mint örömlánynak az áhitatossághoz. ha mégis, akkor meg úgy jár, mint tétényi: kap egy full jobboldali képviselő testületet. juhásznak a fidesszel, vagy a jobbikkal jó esélyei lettek volna, és akkor lett volna egy jó kis felülről vezérelt önkormányzat miskolcon. így legalább pásztort levették a pályáról, a fidesz meg a jobbik kombinálhat tovább.
  mondjuk, én így látom.

 • Mivel nem ismerem a miskolci viszonyokat, nem tudok a kombinációdhoz hozzászólni. Csak azt látom, hogy az egész ügyet rá akarják verni a DK-ra, hogy elárulja az elveit egy esélyes jelöltért, aki rasszista.Én meg azt mondom, hogy Pásztor kijelentései nem rasszisták. Akár pupu után szabadon: nem az a pc., aki nem nevezi nevén a dolgokat, hanem az, aki egy bűncselekmény sorozat elkövetőinek jellemző viselkedési módját meg meri nevezni. Ilyen alapon az is rasszista, aki a sorozat-gyilkosságok (a cigány gyilkosságok) elkövetőit rasszistának nevezi.

 • mondom, nem az az érdekes, hogy pásztor rasszista-e, vagy sem, hanem, hogy ezzel a zseniális húzással semlegesítettek egy potenciális jobboldali adut.

 • Szukits Rezső

  Úgy gondolom, hogy az írás hasonló a léggömbhöz (jó esetben nem abban, hogy üres), ha egyszer elszállt, hiába kapkodsz utána, már saját életét éli. Ezért nem szoktam hozzászólásokra reagálni. Most mégis: Őszintén örülök, hogy a hírre nem volt a DK-ban tömeges pártelhagyás, őszintén remélem, hogy a DK vezetése önvizsgálatot tart, őszintén remélem, hogy a DK ismét olyan párt lesz, amelyre azt mondhatom, hogy “van egy párt”

  Természetesen az észrevételeket köszönöm, mindig sokat segítenek 🙂

 • Kedves Rezső! Nyugodt lehetsz! Van egy párt, amelynek a tagjai nem rasszisták. És mindent meg fognak tenni, hogy a rasszizmus ne is rúghasson labdába a magyar tájakon. Ehhez azonban tiszta beszéd kell, és világosan ki kell mondani: Pásztor tisztán rendőrszakmai szempontból tett kijelentése nem rasszista volt, hanem tényközlés. Annak a ténynek a közlése, hogy az utcán a kezedből a táskát kitépő ember cigány. Ezt Pásztor nem az előítéleteiből vette, hanem a gyanúsítottak vallomásaiból, akik első mondatukban, mintegy mentségként hozták föl, hogy ők romák. Lehet-e mentség egy bűntettre, ha valaki cigány, zsidó vagy magyar? Ezzel a logikával akár azonnal fejet hajthatsz orbán megszállási emlékműve előtt, hiszen a magyar csendőr “csak” a magyar nemzet érdekét szolgálta, amikor honfitársai százezreit feltuszkolta a vagonokba. És hogy ezekkel a nemzettársakkal az együttélés nem megy? Nem. Valóban, azon az alapon nem, hogy elismerjük akárki jogát etnikai alapon, arra, hogy bárki nyakából kitépje a táskát, vagy feltuszkolja egy vagonba azért, mert magyar, cigány, vagy zsidó. Vagy csak azért, mert szegény.

 • nem, talalom, ez nem jó érvelés. pásztor tudatosan és ismétlődően használt egy kifejezést: cigánybűnözés. ilyen bűnelkövetési fajta azonban nincs, a kriminalisztika és a jog sem ismer ilyet. fodor, bárándy, magyar györgy és mások EZT találták rasszista kijelentésnek. sajnálatos módon eörsi mátyás – akiről azért egy cseppet többet tételeztem fel – védelmébe vette, de erről többet is megtudhatsz, mivel a klubrádió szombat délelőtti műsorában stúdióbeszélgetés lesz vele.
  ha úgy véled, a cigánybűnözés rendőrszakmai kifejezés – nem mellesleg egy egész rasszt bélyegez meg – akkor a bankrablás, sikkasztás, kábítószer terjesztés, adócsalás és egyéb “fehér” bűnelkövetések ugyanilyen alapon magyarbűnözések, hiszen kétségtelen, hogy nem cigányok követik el.
  valahogy mégsem hallani megfontolt politikai szereplőktől ilyen kijelentéseket. ráadásul még csak nem is a bűnelkövetéshez való jog elismeréséről, vagy tagadásáról van szó. az pedig, hogy a jogtól függetlenül a szegénység mire kényszeríti rá az embert, amikor gyerekének éhes sírását hallja, és harmadik napja nem tud neki enni adni, az még a legárjábbat is érdekes cselekedetekre ösztönzi. ráadásul a szegénységet sem lehet a jog eszközeivel orvosolni.

  javaslom, a cigánybűnözés tárgyában olvasd el holnap bogdán géza – akiről, remélem, elismered, hogy autentikus személy – írását itt a KMH-n. magyar idő szerint 12:00 jelenik meg.
  utána talán egy cseppet meg fog változni ez a harcias álláspontod.

 • Fenyvesi Glória

  Ha nem tud enni adni valaki a gyerekeinek, akkor keressen munkát, akár alakalmit is, hogy eltartsa őket!
  De ne mások, munkával szerzett javait lopja, rabolja el!
  És ne emeljen kezet rájuk,még ráadásul!
  Megkérdezném az elkövetőtől, miért nem tanult,hogy szakmája legyen, hogy jó állása legyen?
  Miért nem él a fogamzás gátlás lehetőségével, hogy el tudja tartani azt az egy-két,maximum három gyerekét?
  Ne a társadalom nyakába varrja ezt a felelősséget…

 • fenyvesi glória: na, ez a tipikus jobbikos érvelés. tudja, ha minden kérdésére válaszolni akarnék, vissza lehetne menni a rendszerváltásig. megjegyzem, maga is csak azért juthatott el addig, amíg eljutott, mert fehér bőrű.
  fingja nincs, hogyan viszonyulnak a cigányokhoz a maga fajta árják, ha alkalmi munkáról, vagy – uram, bocsá! – stabil állásról van szó! fogamzásgátlás? fenyvesi, magának fogalma sincs a romák vallási tételeiről, nem beszélve a fogamzásgátlással kapcsolatos NULLA felvilágosító munkáról! miből gondolja, hogy akár egy gyereket is el tudnának tartani? nem mellesleg, meg vagyok győződve, hogy bárki, hasonló sorsra jutott szittya magyar is hasonló képpen cselekedik, csak éppen nincs ennyire kriminalizálva! ne ragadjon le a táskaleszakításnál, hanem csöppet időzzön el a bolti lopásoknál, mondjuk, üljön be egy biztonsági kamera monitorja elé, meg fog lepődni, mennyi, igencsak árja, de szegény ember zabálja be kapkodva, sarokba bújva, gondolák közt bujkálva a kifizetetlen párizsit, kiflit! persze, lehet, hogy közben szégyellik magukat.
  fenyvesi, magának rendesen átmosták az agyát a jobbikban! rosszabb, mint egy narancshitű!
  magának is javaslom, olvassa el bogdán géza nemrég megjelent cikkét, és azután jó mélyen szégyellje el magát – már, ha képes az ilyesmire…

 • idézetek:
  “…az elmúlt két hónapban összes földerített,erőszakos közterületi rablást(szám szerint nyolcat)cigány származású tettesek követtek el…”
  “A bank és a benzinkútrablások tipikusa magyar, az összes többi pedig cigány elkövetőkhöz kötődik”
  “Kisebbségi nemzettársainkkal nem megy az egymás mellet élés”
  “Ha figyelembe vesszük annak a vezetőnek a beosztását és a környezetet, ahol elhangzott, túl eleven észjárással kell rendelkeznie ahhoz, hogy valaki rasszista beszédnek titulálja”
  Ehhez jön az egyik legnagyobb potentát egész nemzetet sértő értékítélete:
  Tessék összehasonlítani a következő kijelentéssel.
  “MINDENKI ANNYIT ÉR, AMENNYIJE VAN !”
  ugyan, dehogy rasszisták!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.