A Demokratikus Koalíció tüntetői megverték Gulyás Márton antirasszista aktivistát

2014 július 12 2:57 du.65 hozzászólás

Most már nem csak Gaudi-Nagy Tamásék köpnek le embereket, hanem a Demokratikus Koalíció tüntetésén is verés jár annak, aki mást gondol. Gulyás Márton, a Krétakör művészeti csoport ügyvezetőjének egyetlen bűne az volt, hogy egy állítólag baloldali párt tömegtüntetésén a rasszizmus ellen mert tiltakozni. Gulyás az ellen demonstrált, hogy a Demokratikus Koalíció prominens politikusai – akik évek óta másról sem bírnak papolni, mint az „európaiságról” meg a „modernitástól” – roppant kínos felállásban igyekeznek védeni és kimagyarázni a teljesen nyiltan rasszista polgármester-jelöltjük romaellenes szövegeit Miskolcon. Pásztor Albertről van szó, de most már Pásztornál is elképesztőbb az, ahogyan a DK feladta maradék, halvány elveit és magyarázzák a magyarázhatatlant. Ajánlom mindenki figyelmébe Bogdán Géza KMH-s szerzőtársam cikkét e témában.

Merre tart a rasszista-jelöltet indító Demokratikus Koalíció?

Merre tart a rasszista-jelöltet indító Demokratikus Koalíció?

Ami ma történt a Gyurcsány Ferenc által meghírdetett „Ellenállás napján” viszont afelé mutat, hogy vannak az ellenzéki oldalon is bőven olyanok, akik úgy képesek reagálni egy békés ellenvéleményre, mintha mezei jobbikosok meg Békemenetesek lennének. A Batthyány téren Gyurcsány pártja tüntetett és kb. 2.500-an lehettek a téren. Ott volt a tömegben Gulyás Márton is, aki egy kartonra ezt a szöveget írta: „Cigányozás helyett baloldali megoldást.

„Az emberek azonnal nekiesnek, a papírt kitépik a kezéből, széttépik. A férfit többször megütik, majd a rendezvény szervezői megfogják és kirángatják, ahol aztán a rendőrök igazoltatják. Milyen párt rendezvényén vagyunk?”–írja az Index helyi tudósítója, Német Tamás. „Mint a vércsék csaptak le rá és a táblácskájára a demokraták, szinte foggal tépték  szét, majd a rendezők kirángatták a tömegből. A kedvesebb demokraták csak a picsába, a morcosabb demokraták az anyjába küldték el. A harcosabb demokraták pedig meg is ütötték, de volt, aki égő cigarettát dobott a hátizsákjába”–részletezte a helyzetet Német.

A verés meg az égő cigaretta már echte jobbikos színvonal. Gratulálok a DK-nak, idáig süllyedtek.

Talán a DK mélyen „európai” és „modern” politikusainak ideje lenne elgondolkodni azon, hogy talán mégis jobb, ha inkább memoár-írással töltenék idejüket, mintsem egy balliberális párt építgetésével foglalkozni, amikor ennyire láthatóan nem megy nekik sem a baloldaliság, sem pedig a liberálizmus. A magyar ellenzéki oldal tragédiájá, hogy a régen kiégett, fásult, hiteltelen politikusai nem bírnak végérvényesen nyugdíjba vonulni.

***

Update: A KMH felkereste Szigetvári Viktort, az Együtt-PM társelnökét, miután a DK azt inszinuálta közleményben, hogy az Együtt állhat Gulyás Márton akciója mögött. „Gulyás Mártonék akciójáról nem volt tudomásunk, de mondanivalójukkal egyetértünk, az őket ért atrocitást sajnálatosnak tartjuk„–jegyzi az Együtt.

65 hozzászólás

  • Fenyvesi Glória

    No, álljon meg a menet!
    A Békemenetesek mindig mosolyogva, békésen vonulnak.
    Nem úgy,mint a DK nyugdíjasai.(Lásd: a cikkben utalt agressziót.)Meg a Gyurcsány, vörös fejjel való ordítozását…
    De a JOBBIK-ra sem jellemző , hogy égő cigarettát dobnának bárkire, és nem is verekszenek…
    A Gaudi-féle ügyben pedig egy odacsapódó primitív nő követte e a köpködést.

  • Chris: Megetetted a „trollokat”. Szép napjuk lesz.

  • Christopher Adam

    Az lehet, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Szóval a Pásztor ügynél már eléggé magasra emelkedett a vérnyomásom, de igazán a DK szánalmas magyarázkodása (lásd Eörsi Mátyást az ATV-ben, vagy a politikailag korrekt „romabűnözés” kifejezést), meg a mai eset után amortizálta magát totálisan ez a párt.

  • Csiszer Lóránt

    Álljon meg a menet, mert pisil a mennyasszony … most akkor én kivel is vagyok? Jobbik köpköd, DK szintén … MSZP szerint „Győzzön a Jobbik” … Állítsátok meg a Földet, ki akarok szállni!

  • hát, van itt egy apró kis gond. nem tudom, hogy az index tudósítója hol állt, és mit látott, de ez az atrocitás valahogy elkerülte a figyelmemet.
    annak ellenére, hogy közvetlenül a rendezvényszínpad bejárója mellett álltam – mosonmagyaróvári DK-sokkal együtt, mi több, gyurcsány bejutását is – abszolut önkéntes módon – biztosítottam a médiamunkások nem túl disztingvált során keresztül.
    a rendezvénynek olyan szervezői, akik ezt a majmot bárhová is kirángatták volna, nem voltak. a szervezők ugyanis a színpad köré csoportosultak. akadtak RENDEZŐK (ismert mozgalmi figura, a rendezvény biztosító elődje), de ők, attól tartok, nem voltak olyan fizikai állapotban, hogy egy gulyás-féle vágómarhát kirángassanak bárhonnan is. arról nem is beszélve, ha gulyásékat ennyire lenullázták a – jobbadára nyugdíjas korú, és nőnemű – DK szimpatizánsok, akkor, tessék már mondani, milyen erők állnak gulyás elvtárs mögött?
    hátizsákba égő cigaretta…verés, meglehetősen élemedettek által…ejnye, németkém, mégis, hun a francba érzékelted ezt? táblát – mások is, egy csöppet zsidózva, cigányozva, de rendkívül büszkén – a rendezői bal szerinti kordonhoz tülekedve mutattak fel. valahogy gulyás elvtárs táblája, és a körülötte kialakult tömegelés nekem nem tűnt fel, dehát, nem is vagyok indexes. a kordon mellett annyi helye se volt gulyás elvtársnak, hogy egy meleget szellentsen, nemhogy egy táblát felemeljen!
    nem mellesleg, voltak táblák bőségesen, csakhogy, a kutya se tudta már két méterről se elolvasni, kié-mié, és mit akar mondani. A4-es tábla, azon borongva, hogy ugyan, DK, zsidó jelöltetek, lesz-e? a betűnagyság? röhej.
    gulyásét meg tutira lenullázták. hát persze. a mozdulni sem képes tömeg már csak így működik. noch dazu, az emberek a másik fejétől 20cm-re dohányoznak, de csak azért, hogy bedobhassák az égő cigarettát – micsoda pocsékolás! 1 db. – márkás – 50 huf!- a hátizsákjába, amit ráadásul előtte ki kellett cipzároznia a merénylőnek, mivel épeszű ember – nemhogy egy gulyás – ekkora tömegben nyitva nem hagyja!
    persze, megértem. sütött a nap, elég erősen. német tamáson meg nem volt sapka.

  • Látom az ítélet már megszületett. Bár teljesen logikus, ha az alap az, hogy Pásztor nyíltan rasszista.
    Ez meg nem vita kérdés ugye?

    A verésre meg egyetlen megoldás van, feljelentés, kivizsgálás, büntetés. Már ha politikai játszmák helyett valami érdemleges cél is van. Van?

  • Chris: Természetesen írd meg, ha disznóságot tapasztalsz. Bármely oldalról is. Csak jeleztem, hogy néhány „trollnak” jó napot szereztél.

  • basszus, én ott sem voltam. inkább nem.

  • mkati: nem ártana némi igazságalap is gulyás megveretését illetően. bár az is lehet, hogy a DK nyugdíjas tagozata meglepően jó erőben van 😀
    az index szavahihetőségét meg hagyjuk.
    amúgy ott hisztizett előttem egy izé. talán tudósító volt, sajtó azonosító nélkül, de jó nagy vállról indítható videófelvevővel: ” ne érjen hozzám, nekem jogom van” nyafogta egy rendezőnek, nem kifejezetten basszus hangon, a nélkül, hogy megnevezte volna, mire is van joga, és mi által…

  • Most küldtem egy választ Géza írására, de nem tudtam, hogy mi történt a tüntetésen, nem tudtam elmenni, nem vagyok valami fényesen. Nyilván, hogy a dk-sok között is vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy a „cigánybűnözés” kifejezés nem rasszista, hanem egyfajta „igazság”. Ezért kellene egymással is beszélnünk, a „cigánykérdésről” is. Várom, hátha megismétlik a közvetítést, hogy lássam, mi történt. Ha tényleg az volt arra a táblára írva, amit Adam írt, akkor egy mérhetetlenül aljas provokációról van szó. Sem a DK, de tudomásom szerint Pásztor Albert sem „cigányozott”. Dicsfényünknek meg azt kívánom, kerüljön egyszer az agyonmagyar motorosok egyre szűkülő körébe, ahogyan én kerültem egy tüntetésen, ahol nem provokáltunk senkit, csak tiltakoztunk. De a sósavas bácsi, meg a pofonosztogató (a diáktüntetéseken) se baloldali volt, vélhetőleg nem is gyurcsányista. Úgyhogy, ha kérhetem, ne hergeljük egymást hülyeségekkel. Minden táborban vannak, akiknél hamarabb szakad el a cérna, ezért sem értettem soha egyet azokkal, akik szerint nekünk is ordítoznunk kellene Bolseviktorra a beszédein. Jobb megoldásnak tartanám, ha egyszer sokan elmennénk a gyűlésére, halálos csendben végighallgatnánk, és a végén is a dermedt csendben kellene levonulnia a neki oly kedves hordójáról. Persze ezt nem lehet kivitelezni – lennének, akiknek a tapsa elnyomja a csendet.

  • István az pedig nem megy másként, mint feljelentéssel, kivizsgálással. Ha eredményre is vezet. Ha.
    A mai videozós világban ez nem lehet akkora kunszt.

  • mkati: nem egészen úgy van. se hangfelvételt, se videót nem fogad el a magyar bíróság bizonyítékként. nem is csodálom: esélye sincs bebizonyítani a valódisággal szemben a manipulálást. ráadásul piszok rosszul viselik a bizonyítékokat, hacsak nem a csókosaik mellett szólnak.

  • talalom: mikor adod már fel? pásztor cigánybűnözésről beszélt! van ilyen kriminológiai fogalom? nincs! van ilyen jogi megítélés? nincs! van ilyen bírói szentencia? nincs! akkor?
    miért nincs ezzel szemben magyarbűnözés? na? legalábbis, kriminalizálva?
    amúgy nem tüntetés volt, rendezvény. ráadásul az Ellenállás Napja. valamiért ettől nekem nem hugyos józsi bácsi jutott eszembe, aki ellenállt annak, hogy kicibálják a budiból.
    ugyan, mondja már meg valaki, orbanisztánban mi értelme lenne egy tüntetésnek?

  • Nem is a bizonyításhoz kell a videó István, hol van az még! A nyomozáshoz (ha elindítják a feljelentés alapján) viszont segítség lehet, annak alapján megállapítható mi is történt pontosan, kereshető a személy, aki ütött. Aztán meg jöhetnek a tanúvallomások.

    Bár erős kétségeim vannak, hogy a ténylegesen történtek számítanak-e bármit is. Ezek politikai célok, azt meg el lehet így is érni. Sőt, így jobban.
    Hiába no, ami hatásos, azt mussz volt átvenni a Fidesztől. Azt látom, hogy egyre nagyobb acsargás van, ki ezért, ki azért, de ezt tartja üdvözítőnek. Jól fejbevágni, kicsinálni, megbélyegezni, kirekeszteni. Én rám meg lassan teljesen hatástalan mindez (úgy őszintén, azok után, hogy a magyarságomat már kétségbe vonták minden további próbálkozás már gyenge utánérzés csupán) szimplán és csendben undorodom az egésztől.

  • mkati: a helyzet az, hogy jelenlétemet nem hangoltuk össze az index-el. ezt bánja az index, lemaradt egy interjúról 🙂
    egyetlen okom volt ott lenni, hogy Móvár IV. választókörzetében engem jelölt a DK helyi szervezete polgármesterként, amit megtiszteltetésnek tartok.
    az okokat ne firtassuk. a választékot ismerve, én se lennék rosszabb, mint bárki más.
    segítség a nyomozáshoz, bármi is? mégis, melyikhez? utólag, hogy’ a 3,14csába kérdeznek meg bárkit is, ha nincs beavatkozói azonosítás? a készenlétiek hatókörön túl tibláboltak, de legalább árnyékban voltak!

  • Jó, igazad van István. Nem értek a nyomozáshoz, nem értek a rendőri munkához.

    Meg ahogyan korábban írtam is, undor az egész. A DK-s bűnözők az már komilfó vagy még csak bevezetés alatt van?

    Most éppen ott tartok, hogy oké, akkor DK-s vagyok, rasszista vagyok, antidemokrata vagyok, nyugger vagyok, szélsőséges vagyok, szektás vagyok. Kihagytam valamit? Jaj, hát persze! Komcsi is vagyok, meg libsi is vagyok, .. a sor tetszés szerint folytatható.

  • Ille István: Véletlenül ismertem egy rendőrnyomozót. Ő beszélt először nekem „cigánybűnözésről”. A bűncselekmény stílusáról látták, hogy az elkövető cigány volt. A fogalom valós rendőri fogalom. Tagadhatjuk, de ettől létezik. Legfeljebb nem hivatalos.

  • Ille! Én sose védtem a cigánybűnözés kifejezést, hol olvastad ezt tőlem? Az mondtam, hogy a DK biztosan nem cigányozott soha, és Pásztor is azt mondta, hogy az utcai rablásokat cigányok követik el. Ez a bűne, amiért elnézést is kért,és ez bűne is marad,mert nem számolt azzal, hogy miféle fegyvert ad ezzel a rasszisták kezébe. A „cigányozás” azonban egészen más. Gondolkodnom kell kicsit, mert nem szoktam cigányozni. OK. megvan. Kommentekben előfordul, sajnos elég gyakran, hogy amúgy magukat baloldalinak tartók „orsósozzák” Bolseviktort. Ezt mindig visszautasítom, mert bár tudom, hogy a miniszterelnök cigány származású, ezt én nem rovom fel hibájául, és biztos vagyok benne hogy a gazságait nem azért követi el, mert cigány.

  • Puchert János

    Bár az atv helyszini tudositásában még nem volt szó atrocitásról de a hiradóban bejátszott részben már igen persze kép nélkül de tessék megnézni az Echo vagy a Hir tv-k tudsositását ott bizony mutatják,hogy elég szép ökölcsapást kapott Gulyás Márton és nem nyugdijastól hanem egy életerős fiatalembertöl, mint baloldali szégyelem, hogy a baloldal bunkói ilyen cselekedetre vetemedtek. Ilyen „ellenállás”sal nincs remény Orbán leváltására.

  • Én a média munkások állványa mögött álltam. Egy percig kiabálás volt, a provokatört kivezették a tömegből.Ennyi.Egyébként ki az a Német Tamás? Nem kell egy rendezvényt szétoffolni. Ha pedig ez a cél, a következményeket viselni kell. Oszt jó napot! Jó Tuareg írása.
    http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/07/edes-fiam-gulyas-marton.html

  • Talalom!
    Megvalósult tegnap, amit írtál. Az oszlopoknál, a Kossuth téren volt egy perces néma csend, az áldozatokra emlékezve. Klassz volt, olyan érzésem volt, mintha a város zaja is elült volna.

  • A cikket feltettem kb. 50 Facebook oldalra. A DK tagok, támogatók többsége azzal érvelt, hogy az illető provokátor volt, megérdemelte a verést, vagy, hogy nem is verték meg (Christopher nem ért magyarul) csak pofont adott neki valaki, ami nem verés magyarul. Mások szerint akinek más a véleménye, az ne álljon olyan csoportba, ahol ezt nem fogadják el, ne legyen „feltűnési viszketegsége”, mert a verés az várható következmény Magyarországon. Az senkinek nem jutott eszébe (egyetlen hozzászólónak sem), hogy aki provokál, azt a hivatalos közegeknek kell eltávolítani, nem a lincselés szükséges.
    A határon belüli magyarok egy részének elment az esze, miszerint észre sem veszik, hogy a tipikus viselkedés, a bűn másra kenése, a felelősség teljes elhárítása (az 1,000 éves magyar kultúra egyetlen terméke) ugyanaz, mint az emlékmű a Kossuth téren és a tüntetések azok provokációk, hiszen a tüntető provokálni akarja a kormányt, hogy azt tegye, amit kér, vagy azt ne tegye, ami ellen van.

  • bubu64: ez a bohóc elég olcsón megúszta. tuareg írása találó!

  • gyula bognar: a készenlétiek látótávolságra ácsorogtak, és eszük ágában sem volt közelebb menni. láthatóan az volt a feladatuk, hogy a betorkolló utcákban eltereljék a forgalmat. ennek megfelelően nyolcan voltak, egy járőrpár meg tartalékban. lófasz volt ez, nem rendezvénybiztosítás! a szabadság-téri förtelemnél bezzeg két szakasznyi nézett szembe a PASSZIV demonstrálókkal, itt meg egy rajerőt állítanak ki! röhej!
    ennyi volt, és nem több. a magam részéről ezt is provokációnak vélem: beavatkozni, ha balhé van? ugyan, kérem, majd lesz belőle a DK-t pocsékoló hír! maguknak keresték a bajt!

  • A rendőrség tudja, hogy milyen rendezvényre, milyen erővel kell kivonulni. Ahol idősebb korosztály nagyobb létszámmal van jelen, ott kevesebb szükséges, ezt használta ki, drága Marcink. A Pride parádén nagyobb készültség volt, hiszen fiatal szélsőjobbos ellentüntetők voltak. Itt kevesebb rendőr volt, mint amikor az ultrákat szállítják metrón. Amikor átmentünk a Kossuth térre, mosolygott az egyik készenlétis a paraván előtt. Nem hiszem, hogy stressztől. Mire a rendőrök odajöttek volna, hogy kitegyék a szűrét,addigra vége a beszédeknek, ha megszakítják a beszédet, még nagyobb reklámot csinálnak a faszikámnak. Jó probléma megoldás volt. Mindenhol kiemelik a rendzavarót a tömegből. Érdekes, hogy a média csak ezzel foglalkozott a beszédekkel nem.

  • llanfair: meglehet, de ezt a nyomozó tuti, hogy nem fektette írásba. az pedig, hogy egymást közt mit, hogyan minősítenek, a tárgy szempontjából érdektelen.

  • talalom: senki nem állította, hogy védenéd, de ettől függetlenül pásztor mondta, amit mondott, kár ezen tovább vetyengeni. nem a DK-ról van szó.
    attól tartok, nem jól viseled az ellentmondást…

  • Ille: Jól értem, hogy szerinted akkor nem is kell megróni azt, aki megver valakit, akinek a véleményével nem ért egyet, mert ebben nem akadályozta meg senki? Tehát nem az a hibás, aki tettlegességgel érvel, hanem a rendőrök, akik ebben nem akadályozták meg.
    ================
    Egyébként az én véleményem úgy alakult az utóbbi öt-hat évet figyelemmel kísérve, hogy a Magyarországon élő emberek tetemes részének demokrácia fogalmát, működését megtanítani és azt szigorúan betartatni majdnem ugyanolyan nehéz, mint a gilisztát algebrára tanítani és algebra feladatokat megoldatni vele. A demokrácia iránti igény sincs meg a Magyarországon élő emberek jelentős részében, ezért lehet könnyen diktatúrát bevezetni. Nagyon sokan inkább követik amit előírnak neki, vagy kritizálja és tiltakozik az ellen, amire kényszerítik. Ez sokkal könnyebb, mint gondolkodni, megoldásokat találni, azokat megvitatni, kiértékelni, kompromisszumokkal megszavazni, bevezetni és alkalmazni. az utóbbi ugyanis sok munka, a diktatúrában élni viszont sokkal kevesebb munka.

  • gyula bognar: nem jól érted, ráadásul tudatosan félre is értelmezed a szavaimat.
    megróni? nem megoldás. de megakadályozni, az igen. azzal a rendőri készültséggel, ami ott volt, eleve kilátástalan, pláne, ha jól félre is fordulnak.
    a rendőrök különben se preventív beavatkozók, de még post actus is ritkán.

  • Gyula Bognar. Szerintem szornyu, ha valaki verekszik. De ma olyan nagy a feszultseg az emberekben, hogy nem meglepo. Igy ugy gondolom, hogy aki maga megy a pofonert az tudja mit csinal. Elerte celjat, sikerult lejaratni egy partot. Azt nem tudom neki miert volt ez jo? De gondolom megerte.

  • Puchert János

    na ez azért felháboritó eljutott néhány kommentewlö odáig, hogy kijelenti Gulyás Máreton a bünös, azért ment oda, hogy lejárasson ewgy pártot mit is irt a táblájára „cigányozás helyett baloldali politikát” ezzel még Gyurcsány ias egyetért. Márciusban a DK-sok provokáltak mert összefogást követeltek most pedig az Együtt PM mert a baloldali politizálást hiányolja talán el kéne gondolkozni azon kinek teszünk ewzzel jót

  • Andras Varkonyi

    Nem voltak a közelében rendezők – akik lefogták a bántó kezeket, normális DK-s szimpatizánsok voltak. Nem lehet minden hülye mellé rendezőt állítani ( legfeljebb ha rá van írva a pólójára: ” Hülye vagyok, nem DK-s ! ” )

    János Pálfalvi: A DK- rendezvényeken a Jobbik rendszeres ünneprontási tevékenységéhez szoktunk! Ennek megfelelő volt a reakció! Egy UFÓ-t kiebrudaltak. mi ezen a meglepő?

    Varkonyi Andras: Mentsége a verekedős öregnek, hogy nem tudhatta, hogy balos gyerek a provokátor . Nem használt ez senkinek, a durvaság nem jellemző ránk !

  • Gyula Bognar
    2014 július 13
    2:12 de.

    Aki nem határon belüli magyar és nem ment el az esze, az miért ír le olyat, hogy nem a lincselés a megoldás? A pofon, a tettlegesség elítélése nem elég ütős?

    Nekem, mint határon belüli magyarnak (akinek lehet elment már az esze, ha nem is vettem észre) eszem ágában sincs már a neten verbális öklök és inszinuáló bélyegek útjába állni, no meg viszonozni sem. Meg kéne tanulnom? Ez lenne a demokráciából adott lecke?

  • Puchert János
    2014 július 13
    5:14 de.

    És azzal kinek teszünk jót, ha úgy írjuk le a helyzetet, hogy márciusban a DK-sok provokáltak, most meg az Együtt-PM? Kaptafa nélkül nem megy?

  • Pesti Gúnár

    Ille István
    2014 július 12
    4:51 du.

    Írja: pásztor cigánybűnözésről beszélt!

    Ezzel szemben Pásztor Albert a következőt mondta:

    „Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük.”

    No most ezt akár lehetne cáfolni is, hogy, édes rendőrkapitány úr, 2009. január 13-án 17 óra 30 perckor a Szentgyörgy út 19. előtt két magyar etnikumú tini először cigarettát, majd tüzet kért a cigány etnikumú, hasonló korú áldozattól, majd összeverték. Tehát nem igaz az Ön állítása miszerint Miskolcon kizárólag cigány emberek követnek el utcai rablásokat.

    Ez fáradságos munka lenne, ráadásul olyan tárgyi tudást igényelne, amellyel a Pásztort cigányozással vádoló egyének értelemszerűen nem rendelkeznek. Ennél sokkal kényelmesebb az az álláspont, hogy mindenki, aki a cigányokat negatív konnotációban említi, az cigányozik, függetlenül attól, hogy igaz-e az, amit állít, vagy se.

  • No, akkor tegyünk helyre néhány dolgot, minthogy ott álltam Gulyás Mártontól kb. másfél méterre.

    Adva van egy sűrű tömeg, amelyiket egy hete folyamatosan rasszistáznak, a pártját egy az egyben a Jobbikkal azonosítják, cigányozással vádolják, minden fronton a DK-t eddig is utáló médiavezérek és publicisták átkozzák, cigányvezetők – akikről nem is tudtam, hogy léteznek, olyan kussban tudnak maradni, mikor pedig ordítaniuk kéne – vonnak felelősségre és gyaláznak halomba. Tehát eléggé zaklatott emberekről van szó.

    Ekkor gyorsan, a tömegen átvágva érkezik egy fiatalember, lehajolva, hogy senki ne lássa a tábláját, majd a színpad elé érve hirtelen a magasba emeli, és ott van rajta az a szó, amivel az említett tömeget hergelik napok óta: cigányozás.

    Az talán mellékes is, hogy kitakarja az ATV kameráját, hogy a nyilvánosság is láthassa a táblát. Technikailag ügyes kivitelezés, én is így csinálnám.

    Csak a mögötte álló, DK pólót viselő idősebb honpolgárban elszakad a cérna, és leszedi a táblát, majd a rendezők megpróbálják kivezetni a tömegből Gulyást, hogy a nagyobb bajt elkerüljék. A rendezők nem „kirángatták”, ahogy az index szándékosan hatásvadász cikke írja (üssük a DK-t ahol érjük, ugyebár), hanem kivezették a rendőrök felé, mert azoknak van joga adott esetben a védelemhez szükséges erőszakot is alkalmazni.

    Az általános DK = verekedő emberek halmaza hazugsághoz akkor tegyük hozzá, hogy sokkal többen próbálták a felbőszült 2-3 embertől védeni Gulyást, mint ahányan megütötték. Én is a védők között voltam, és Gulyás urat végül is nem verték péppé, ahogy a tudósításokból lejött, hanem minimális testi kontaktussal megúszta az akcióját. Az „emberek azonnal nekiesnek” szöveg szintén egy indexes hangulatkeltés, és látom, Christophernél el is élte a célját. Amíg Gulyás meg nem jelent a színen, teljesen békésen zajlott minden, utána szakadt el a célra egyetlen embernél. Ebből lett mára az, hogy „az emberek azonnal nekiesnek”.

    Este a lerasszistázott, lefasisztázott pártelnök elnézést és rendőri vizsgálatot kért, valamint megígérte, hogy DK tagokról van szó, akkor az illető(ke)t kizárják.

    Mit is kéne még tennie? Hamu a fejre?

    Hihetetlen, hányan féltik a DK-t most az állítólagos rasszizmusától! Nem tudom, hol voltak ezek az emberek a lezajlott két választás idején, pláne nem hiszen, hogy pl. Gulyás úr a DK szavazója lett volna. Egyesegyedül Czeizel Endrére emlékszem, aki névvel vállalta a pártot, a most annyira aggódók sehol sem voltak. Ha annyi szavazója lett volna, ahányan ma számonkérnek rajta bármit is, a DK-nak lenne kétharmada.

    Visszatérve Gulyásra: sajnálatos, ami történt vele, de ha valaki ilyen akciót csinál, számítania kell arra, hogy nem lesz egyszerű az élete. Akármilyen párt tüntetéséről is van szó.

    A részt nem vevő Együtt emberével együtt szervezte meg az akcióját, amiről felvétel is van, de természetesen az Együtt azonnal letagadta, hogy bármi köze lenne a dologhoz.

    Feltételezem, hogy Gulyás és Setét úr a következő Jobbik tüntetésen is ott lesz, és táblákat tartanak a magasba.

  • célra = cérna

  • És akkor még egy, bár ez szorosan már nem kapcsolódik a konkrét ügyhöz.

    Tegnap este egy ismertebb cigányembernek feltettem pár kérdést, itt is beírom, hátha kapok választ, mert tőle nem kaptam:

    1. Ha már annyira foglalkozik némely cigányvezető a DK-val, elrendezték-e már magukban, hogy lehet, hogy a cigányság
    a) nagy tömegben szavaz a valóban rasszista Jobbikra
    b) nagy tömegben szavaz a szegénységet bűnné tevő Fideszre
    c) alig szavaz a kövekeztesen antirasszista baloldali pártokra
    d) hogy lehet, hogy a cigányság nagy ívben tett Horváth Aladár cigánypártjára
    e) ezek után milyen alapon kérnek számon bármit is baloldali pártokon
    f)hol vannak azok a cigányvezetők által készített írások, tanulmáynok, amik az első három állításomat mélyen elemzik
    g) mit kívánnak a cigányvezetők tenni, hogy a cigányság a jövőben ne szavazzon se a Jobbikra, se a Fideszre
    h) mi az oka, hogy a cigányság vezetői, beleértve legnagyobb szervezetüket, a Lungo Dromot, soha nem szólalnak meg, ha a Jobbik vagy más fasiszta szervezetek részéről a legvadabb cigányozások hangzanak el
    i) mi az oka, hogy a DK-t rasszizmussal vádoló össznépi hazugságba és hisztériába viszont nem egy képviselőjük beleáll
    j) mi az oka, hogy ha eddig nem tartották a DK-t rasszistának, miért nem buzdította a két szavazás idején a rá való szavazásra

    Nos, ezekre semmi választ nem kap, pedig biz’ Isten, érdekelnének a válaszok.

  • bocsánat a temérdek gépelési hibáért, de gyorsan gépelek, viszont lusta vagyok újraolvasni a beírásaimat 🙁

  • cornelius: gulyás ahhoz túl gyáva. gondolta, egy DK-rendezvényen nincs rizikó. nem jött be neki.

  • ille: Nézd meg a DK támogatók hozzászólásait a Facebook lapokon. Ugyanúgy érvelnek, (kb. 90%) mint bármely más párt támogatói és a CÖF, mint a tipikus magyar politizáló. Akinek más a véleménye, az „provokátor” ezért meg lehet, meg szabad verni. Senki nem vállal semmiért felelősséget, inkább másra keni bűnét, senki nem fogja fel mi a demokráciában a szigorú szabály és kötelesség, nem is akarja fegyelmezetten, önként betartani azokat. A magyar emberek olyan kultúrában élnek amit évszázadok óta tanulnak, morális és anyagi anarchiában, diktatúrákban, mert csak így lehet valamiféle rendszert tartani köztük. Régen is büszkék voltak, hogy a magyar „rebellis nemzet”. Most is az. A demokráciának a csiráját is kiirtják néhány év alatt. Nem is kell hozzá idegen elnyomó, sokkal jobban és gyorsabban megteszik azt a határon belüli bölcs magyarok, mert ugye „Canadából és az USA-ból könnyű az észt osztani”, „messziről jött ember bármit mondhat”, de csak a határon belüli emberek ismerhetik a valóságot, csak azoknak van joga tanácsot adni, megoldást találni, csak azok tudják az igazat, mert benne élnek. Ezért igaznak tartom Kertész Ákos jellemzését. Magyarországon nincs igény és nem is lesz demokrácia, amíg az emberek gyökeresen más értékrendszert nem tanulnak meg és tartanak be. Azaz SOHA!
    A demokráciában élni nem fenékig tejfel, nem könnyű, nem is tökéletes, sőt, ahogy távolodunk tőle, annál nehezebb.
    Nem a rendőrség dolga csak a demokráciában visszatartani az embereket a lincseléstől, a jogtiprástól, a rablástól, a korrupciótól, azt csak a diktatúrában várják el tőlük sokan. A demokráciában felelőséggel kell élni és aki bűnt követ el, azt meg kell büntetni. Itt nem lehet baltás gyilkossal sem üzérkedni bűntetlenűl, még egy polgárnak sem, nemhogy a fél-
    bolond MINIszterelnöknek!

  • A DK vezére egy bikott miniszterelnök, aki beismerte, hogy hazudott éjjel-nappal. A demokráciában, ahol az emberek elvárják, hogy vezetőjük morálisan elfogadható legyen, egy példakép, ha így vesszük és amikor bűnt követ el, lemondjon, vagy visszahívják, vagy elvegyék mandátumát, ha vállalat lemondjon, kirúgják. Általában komoly bűn esetén a politikai pályafutásnak vége. Milyen hitele van egy embernek milliókat vezetni, ha bevallja, hogy hazudott éjjel-nappal és azt is, hogy elszúrták (nem idézem pontosan) nem kicsi, de nagyon? A demokráciában semmi hitele nincs, Magyarországon DEMOKRATA néven csúfolt pártot vezethet. Az MSZP ugyanúgy korrupcióban fetreng, lop, csal hazudik, a Puch a pénztárnok és a Simicska évekig osztották a korrupciós pénzeket, jó barátok. A Gyurcsány az MSZP-ből vált ki, de most becsületes DEMOKRATA? Ugyan már, hiszen Bródy el is énekli, amit mindenki állít évtizedek óta és igaz! „Ezek is ugyanazok.”

  • Nem szabad felülni minden ostobaságnak.
    Ellenállás napja volt, tehát ott volt a helyem!
    Előttünk ment el Gulyás 2 társával, piros felsőben, kezükben lelógatva 3 összefordított karton táblával.Sunnyogva mentek, ráadásul szétcsúszott a kartonlap, és annyi volt látható, hogy CI. Az elmúlt napok történései végett csak egyre lehetett gondolni. Mondtam a mellettem álló hölgynek, figyeld meg itt cirkusz készül. A 3 fiatalember beoldalazott a tömegben középre, és várt.Amint megtörténtek a kamerabeállások, (mert ezt is figyeltük)már csak Kunhalmi Ágnes felszólalására vártak,mert közben emelték fel a kartonlapjukat.
    Miért nem előbb, vagy később?Kik voltak megkérve, hogy a jelenetet vegyék kamerával? Sok okos ember van itt, bizonyára rájönnek.Eléggé el nem ítélhető módon jött is a reakció a Gulyás performanszára. Kituszkolták a tömegből, és a kezében,mint látható több felvételen, ott a kartonpapír, amivel demonstrált a szerencsétlen.
    Ő maga bevallotta, hogy provokálni ment.
    Bejelentett rendezvényen hogyan szokták a provokátorokat lerendezni? A rendezők annyit tudtak tenni, hogy körbefogták, és kituszkolták a tömegből!
    Hogy most miről folyik a szóbeszéd?
    Hát a rasszizmusról, és véletlenül sem arról, hogy miért volt a tömeg ott,és milyen beszédek hangzottak el. A Gulyás gyerek elvitte a bulit, amit előtte a szemünk előtt beszélt meg az Együtt pár tagjával.
    Nekem mi maradt ebből meg?
    A szégyen! Egy főváros némasága, (mert többségével vidékiek voltunk) gyávasága, és undorító szarkeverése!
    Csikk? Meg füstölgő táska? Ja, az nem volt.
    Bocs hogy a csapos közbeszólt.

  • bumburi: pedig olyan életszerű, hogy valaki kicipzározza gulyás hátizsákját, beledob egy égő cigarettát, és mindezt teszi úgy, hogy a gulyás gyerek észre sem veszi! ráadásul a tömegben senki nem dohányzott, aki rá akart gyújtani, hátrébb vonult. gondolom, odébb dohányozván valakinek eszébe jutott, micsoda hecc lenne égő cigarettát dugni a hátizsákba, hát áthidalta a távolságot, és odaügetett gulyáshoz, megvalósítani.
    tényleg, ugyancsak életszerű…

  • Ille István
    Nekem elkeserítő, de nagyon nem életszerű. Megfogadtam, hogy soha semmilyen Ellenállás napra, vagy más tüntizésre nem megyek el.
    Hetek óta megy a rasszistázás, meg a ki demokrata,ki nem, és teljesen elsikkad az Orbán által generált nyomor, a törvénytelenül törvényessé tett gazemberségek sorozata!
    Hol élünk uramatyám!
    Én nem védem Gyurcsányt,mert kritizáltam már eleget. Ráadásul ez a Gulyás féle provokáció egy valamire ráébresztett. Tökéletesen összehangolt támadás folyik már a baloldalnak nevezett pártok részéről is egymás ellen.
    Itt már mindenki megmondja, és tudja a tutit.
    Most olvastam TGM újabb agymenését a HVG-n, és csak annyit tudok mondani napjainkban kialakult a szájkarate olyan művészete, amit csak teljesen leamortizált állapotban lehet megvalósítani!
    Értelmezni viszont nem szabad, mert az kis „demokrata” voltunk is eltűnik a semmibe, és marad az eszeveszett gyűlölet azok ellen, akik mindent megtesznek azért, hogy ebben a szerencsétlen országban a normális élet kialakulhasson!
    Végtelenül elszomorító ez a helyzet.

  • bumburi: nagyon egyetértek! a fidesznek semmit sem kell tennie, a baloldal önként és dalolva szétveri önmagát…

  • bubu64 2014 július 13 – 1:20 de.
    Köszi.
    http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/07/edes-fiam-gulyas-marton.html +2 pont.
    cornelius 2014 július 13 – 7:30 de. és 2014 július 13 – 7:44 de.
    Nagyon igazad van.
    .
    Már csak néhány kérdés:
    Az most már az unortodox-demokrácia (?) vagy az unortodox-liberalizmus (?), hogy nem a politikai ellenfelek demonstrációin csináljuk a „műsort”, hanem a potenciális partnereink, potenciális szövetségeseink programjait próbáljuk „alázni” (?), vagy még várjunk egy kicsit?
    .
    Tényleg, a „Gulyás Márton” álnéven ismert agent provocateur számára szimpatikus párt (ha már együtt működik velük) neve még mindig EGYÜTT, vagy már inkább az „Együtt, de majd válogatunk” vagy a „senkivel sem Együtt” vagy „majd mi megmondjuk ki a demokratikus és csak azokkal Együtt” stb., stb.?
    .
    Bevallom, nálam már a tavaly Októberi, Mesterházy-Bajnai, jól-fizető-lehetséges-parlementi-helyosztó-paktumnál „lebuktak”. Elég soká eltartott hogy rájöjjenek, „talán még is, inkább a DK-val”, oly annyira soká, hogy egy kissé már későn is volt.
    Az pedig mélyen elszomorít, hogy az önmagát, demokratikusnak vélő, liberálisnak vélő oldal milyen „ügyesen” forgatja a FIDESz-es sz@ros kardot. Olyasmiben „vívnak” harcot, olyan szavakat ítélnek el amik el sem hangzottak, csak ők olyannak ítélték, és már lehet is „boldogan” kenni a sarat a másikra.
    Ez már maga a „szép-új-jövő”? Vagy várjunk még egy kicsit?
    .
    A fiúk, a „bányában” dolgoznak – az egyre inkább hazugnak tűnő, FIDESz-es módra konc-vadász bal- és liberális oldalon dúlják fel egymás sorait,- oly annyira, hogy hatékonyságban bármilyen FIDESz aljasságot „leköröznek” a következő 20 évnyi FIDESz rezsim létrejöttéért.
    .
    Hajrá fiúk! Csak így tovább!
    Néhányatoknak (naív hülyék hátán előretörve) meg lesz a jól fizető parlamenti helye!
    Nem baj hogy ez csak egy „Patyomkin falu”-szerű látszat demokrácia, nem baj hogy csak bio-díszlet vagytok!
    Az ország, a haza, a nép, meg mehet a lecsóba!
    Kit érdekel, ha nektek, néhányatoknak jó lesz!!!

  • Ille István! Kösz a megerősítést a véleményemben. Néha már abban is kételkedek, hogy egyáltalán jól gondolom e. Sajnos engem, és a hozzám hasonlóan gondolkodókat igazolják a történések.

  • Andras Varkonyi

    Hallgasd is, ne csak azt nézd ki mondja !!!

    https://www.facebook.com/filmcsillag/posts/10204477888166260

  • Na egy témában 3 cikk,nem semmi,de érdekesek a hozzászólások,(pártállástól függően)aki nem volt ott annak bárki bármit mondhat!
    Szerencsére nem járok tüntetésekre,baloldalira meg pláne nem
    A TV-ben,újságban megjelennek a hírek,képek,ennyi bőven elég!

  • marcsi: nyugi, holnap jön hozzá +1. jó kis róka ez 🙂

  • lanfair. Igaza van. Lejáratott egyetlen ember egy egész pártot, de nem a tüntetésen, hanem azáltal, hogy a párt támogatói vagy helyeslik a verést, vagy tagadják, vagy mindenkit sértegetnek, aki kritozálja a tettlegességüket. Miért, mert kiderült, hogy a párt támogatói semmivel sem különbek, mint azok, akik ellen tüntettek. Csak azt lehet lejáratni, akinek vannak lejáratni való negatív tulajdonságai.
    A DK támogatóknak annyi eszük sincs, hogy egységesen elítéljék a személyes önkényességet és kizárják az elkövetőt a további rendezvényeikről. Hol voltak a békés és demokratikus DK tüntetők, akiknek lett volna ép eszük és megpróbálták volna békésen, erőszak nélkül, rábeszéléssel, vagy a rendőrség segítségével megakadályozni, hogy rendbontás legyen soraikban, ami lejáratná a pártot??? Aki provokálni próbál, azt el lehet kerülni NAGY ÍVBEN, nem kell figyelembe venni mit mutogat, mit kiabál!!!

  • Gyula Bognar: Igazad van (régen tegeződtünk). De provokálni mindenkit lehet. Most tele van a sajtó a három? pofonnal. Tamás Gáspár megírta levelét. Milyen értéke van azt nem tudom. Nekem semmi egy olyan embertől, aki mikor veszélybe került munkahelye nekiállt hízelegni Orbán Viktornak. Nem akarok védeni senkit. Nem voltam ott, nem tudom mi történt. Ezzel úgy nagyjából mindenki így van. De tény, hogy ez nagyon jól jött a jobboldalnak. A Reichstag mégsem éghet le mindig. De bárányokkal akarsz farkasokkal vetekedni? Az fából vaskarika. A budi kitakarítása nem képzelhető el tiszta kézzel. Csak szeretnénk. Nem olyan egyszerű ez. Nem amisok a baloldaliak sem. Elítélni tényleg el kellett volna. De biztos, hogy DK-s pofozkodott? De ha esetleg anyázott, ki nem vágta volna szájon? Ez sem fekete-fehér. Az pedig csak álom hogy a baloldal mindenben különb a jobboldalnál. Egymás mellett szocializálódtak. Tisztességes politikus? Nem oximoron?
    Egy biztos. Orbán Viktor megint dörzsölheti a tenyerét.

  • Marcsi: „A TV-ben,újságban megjelennek a hírek,képek,ennyi bőven elég!” Ez minimum naivság. A sajtó hazudik, torzít és elhallgat.
    Bármilyen filmből szerkesztek neked ellenkező végeredménnyel.

  • Róna György véleménye:
    „Egy gondolat a baloldal identitásáról.

    „megdöbbentő, ahogy a baloldal a miskolci polgármesteri szék reményében a saját identitását tagadja meg” – ha lehet hinni a médiának, akkor ez a mondat Fodor Gábortól származik.

    Meglátásom szerint a gond ott van, hogy: Ha és amennyiben van olyan, hogy baloldal és van neki identitása, akkor annak – legalább is elvben – valamiféle a többség akaratának érvényesülése irányába kellene mutatnia. A Pásztor jelenség, mint olyan – lehet borzongani, lehet helyteleníteni, de akkor is tény – annak jele, hogy az un. baloldal kezdi megérteni, hogy mit kíván a magyar nemzet.

    Kezdi felfedezni, hogy magasztos eszmék helyett: sumákolás, felelősség-hárítás mellett nyílt és őszinte rasszizmus, antiszemitizmus valamint xenofóbia a jellemző!”

  • llanfair

    A „trollok” hozzászólás dömpingje nem jött be, vagy csak a trollok szóltak hozzá! 🙂

    Az ilyen jellegű „összeesküvés elméleti” kérdések -„De biztos, hogy DK-s pofozkodott?” – régebben nem voltak Rád jellemzőek!
    – a csudát! O.V. szervezte az egészet, és egy beszervezett Jobbikos volt a pofozkodó! Ha kiderül: kettőt egy csapásra! 🙂

  • lélfai: látom, maga is bekombinálja orbán mindenen átívelő gátlástalanságát, de a jobbikban téved, a pofozkodó a kisfidesz LMP-s volt 🙂
    sajnos, túl élénk a fantáziája: csak a baloldal veri szét önmagát, orbánnak nem kell beavatkoznia – habár kijelentette, hogy nem nyugszik, amíg meg nem semmisíti a baloldalt.
    most az van, hogy éppen el szeretnék venni a dicsőséget orbántól, hogy ne dicsekedhessen vele, ő volt – mint ahogy ő zavarta ki az oroszokat – aki megsemmisítette a baloldalt.
    jól kiszúrnak vele, elmaradnak a győzelmi beszédek, orbán vereséget szenvedett, már az ígéreteit se képes megtartani, kész, vége, orbán megbukott!

  • lelszi: Tudomásom szerint a gyűlésen voltak más csoportosulás tagjai is. Az pedig, hogy a „trollok” nem jöttek, az kellemes tévedésem volt. Így maradjon.
    De ha egy DK-s ad egy – három pofont valakinek az még nem jelenti a baloldal bukását. A baloldal bukását a marakodás és tehetetlenség okozza. De ez nem a baloldal privilégiuma, hanem a mai magyar baloldalnak nevezett csoportok szerencsétlenkedése egy olajozottan működő jobboldali úthengerrel szemben.
    Azt azért halkan megkérdem. Még nem hallottál beépített provokátorokról (nem állítottam, kérdeztem)? Divat mióta világ a világ. A DK az egyetlen baloldali szervezet amelyik szépen duzzadt mostanában. Mit ad Isten, pont őket tiporják most sárba. Ez ad okot nekem egy kis(?) gyanakvásra. Nem jobboldali provokátorról írtam. Provokátorról.
    Azért tennék még egy észrevételt. A Fidesz minden vállalhatatlan emberét megvédi, és ezt elfogadják a magyarok. Lázár, Kövér, Kósa, Rogán, Simicska és Deutsch stb. Ha a baloldal sokkal kisebb csibészeket megvéd, már a baloldal bukásáról cikkeznek. Lássuk be,az ellenzék megsemmisítése a jobboldali szavazóknak sem jó. Csak a hatalom haszonélvezőinek.

  • Glória!
    Nem csak megverték,ágyékon rúgták,meg égő cigarettát is dobtak a rá,amit Ille „éber biztonsági őr” nem vett észre,de őt persze ez sem zavarná,másokat igen……nyomozás és vizsgálat indult az ügyben,valószínűleg lesznek következményei,ha megtalálják a DK-s politikust,na persze
    nem a DK részéről ugyanis vannak pártok,egyletek ahol
    semmilyen bűncselekménynek nincsenek következményei…..
    Ezen a fórumon ezt már csak tudják!

  • marcsi: részint ott érdeklődőként voltam, részint gyurcsány ferinek kívántam bemutatni néhány móvári aktivistát, részint a közelébe se voltam az eseménynek. valahogy nem látszik, hogy ágyékon rúgták volna, 1) mert elég magasan van neki, így elérni a tömegben kicsit babrás, 2) ha tökön rúgják – a férfiaknál ez kb. olyan érzékeny terület, mint a maga agya – akkor, biza, simán padlót fog, és sajgó szervét babusgatva vinnyog kínjába. égő cigarettát dobtak rá? nem parázslót? biztos, hogy rá dobták, és nem a hátizsákjába? vagy ide is, oda is? ejnye, boda, ezt megint rendesen benézte 😀
    dk politikus tette volna? nahát, boda, ne menjen a napra, érzékelhetően magának már nem kell sok, hogy összezavarodjon.
    azért örülök, hogy kezd feltisztulni, és látja, hogy valóban vannak pártok – jelesül a fidesz és a jobbik – és egyletek – jelesül a 64vármegye – ahol smmilyen bűncselekménynek nincs következménye. tudja, orbanisztán egy következmények nélküli ország.

  • llanfair

    Nem mondtam, hogy jobboldali provokátort mondtál, csak vicces lenne, ha két provokátor játszott volna színdarabot!
    Az is éredekes lenne, ha két különböző baloldali párt tagja a harmadik gyűlésén veri egymást!
    Volt egy gyerekmese, amiben az állatok találnak egy szekeret, megegyeznek, hogy hazaviszik. Azután mindegyik húzta, -ki előre, -ki hátra, ki fölfelé, -ki lefelé.
    Aztán amikor szétszakadt, csak néztek szomorúan. 🙂

  • Bognár Gyula írta:

    „A DK támogatóknak annyi eszük sincs, hogy egységesen elítéljék a személyes önkényességet és kizárják az elkövetőt a további rendezvényeikről. Hol voltak a békés és demokratikus DK tüntetők, akiknek lett volna ép eszük és megpróbálták volna békésen, erőszak nélkül, rábeszéléssel, vagy a rendőrség segítségével megakadályozni, hogy rendbontás legyen soraikban, ami lejáratná a pártot??? Aki provokálni próbál, azt el lehet kerülni NAGY ÍVBEN, nem kell figyelembe venni mit mutogat, mit kiabál!!!”

    Ne tessék itt össze-vissza hazudozni, kérem!

    1. Gyurcsány azonnal megígérte, hogy ha kiderül, hogy az illető(k) DK tagok voltak, kizárják őket a pártból.

    2. Hogy hol voltak a békés tüntetők? Ott a téren. 2-3 megveszett ökör csinálta a balhét, a többi 2000 nem.

    3. Csomóan, köztük én is megpróbálták lefogni ezt a hármat és megvédeni tőlük Gulyást. Csak ezt a prekoncepciózus média gondosan elhallgatja, különben összedőlne az az állítás, hogy a DK véresszájú nácik pártja.

    4. Hogy a fenébe lehet nagy ívben elkerülni azt a provokátort, aki a színpad elé, tehát a LEGSŰRŰBB tömegbe a tábláját eldugva előrefurakodik, aztán ott hirtelen felemeli a tábláját? Megmondaná nekem? Kíváncsian hallgatnám, mert akkör Ön lenne a világ legjobb tüntetésszervezője, ha ezt meg tudná csinálni.

    Gulyás szánt szándékkal csinálta, amit csinált, az eddig is DK utáló média meg kapva kap az alkalmon, hogy erre hivatkozva a párt nyakába zúdítsa minden nyílt és rejtett ellenszenvét.

  • cornelius: no-no! a fotók szerint NEM a legsűrűbb tömegben arcoskodott, ráadásul ott ugyancsak kevéssé lehetett volna „ágyékon rúgni”, ahogy az outsider boda állítja, de még kevésbé égő cigarettát a hátizsákjába dobni – ahogy az index állítja, mivel ott senki nem dohányzott, azzal a céllal kivonultak a dohányosok az utcatorkolatokba, ráadásul, ha ott táblát akart felemelni, helye se volt rá! szóval, ha megkérhetlek, tágítsd kicsit a teret körülötte, mert ez így, hogy úgy mondjam, költői túlzás.
    a 4. pontod meg egy kicsit értelmetlen, az első mondat üti az utolsót. nem rendezvényszervezőről akartál értekezni?

  • lelszi: Tényleg „vicces” lenne. Sajnos a baloldalnak nevezett dolognak most ilyen a mentalitása. De ez nem baloldal. Ma Magyarországon a dolgozó embereknek nincs pártja. Ez a rosszul értelmezett „komcsiellenesség” elintézte. Ezáltal aki tesz valamit az országért most árván várja a sorsát. Önző, kapzsi, irigy és öntelt társaságban. A DK most talán elkezdett valamit. Jobboldali értékeket ápoló párt sincs. Most csak rablóbandák vannak, akik vagy amatőrként, vagy profi maffiaként végzik tevékenységüket. A nácikról most nem beszélnék. Viszont ha olyan pártra szavaznék, melynek vezetője kijelenti, hogy az ember annyit ér amennyije van, akkor szembeköpném magam. Pedig nem vagyok nincstelen. Ilyen kijelentés után egy kicsit is normális gondolkodású országból kiseprűzik őket. De a jobboldali szavazó a „komcsiveszélytől” félve szavaz kifosztójára, és nem meri meglátni milyen marhaságot csinál.
    Inkább a tolvajok mellé áll, mert így nem kell beismerni végzetes tévedését. Közben gúnyolódik baloldali polgártársán, ezzel végleg lealjasítva magát. Ebben a „harcban” az ország népe csak veszíthet. Minden melyik oldalon áll.