Az Ártatlan Gábriel Arkangyal levele a Gonosz Birodalmi Sashoz

2014 július 20 10:59 de.22 hozzászólás

A múlt éjjel, többszörös kordon védelmében, a rohamrendőrség felügyelete alatt, a kormány felállíttatta végre az arkangyalos szobrot, mely az Elátkozott Emlékmű néven vált ismertté.

Lehetetlen észre nem venni, hogy a szobor még a vártnál is rondább. Elemeit pedig annyira primitív képi, és mívességi otrombaságok jellemzik, hogy ha az általa képviselt szellem még elfogadható lenne is, a gányolásnak ez a szánalmas terméke akkor is elviselhetetlen lenne. De az általa megjelenített szellem és történelmi halandzsa végképpen nevetséges volna, ha nem lenne oly felháborító.

Az undorító megszállási emlékmű. Fotó: Kerekes Sándor.

Az undorító megszállási emlékmű. Fotó: Kerekes Sándor.

A szobor, gyengébbek kedvéért, kiegészült az Országalmával, amiről korábban nem volt szó, a sas felkerült a tympanonra, a lábán ornitológusok gyűrűjével, és a tympanon maga vaslemezből szegecselt tákolmánynak bizonyúlt. A sas inkább hasonlít egy túlméretezett, valami fantasztikus filmből előmászott bogárra és jóval nagyobb, mint amekkoprát a terv alapján várni lehetett volna. De sebaj, mert az ”arkangyal” legalább jóval kisebb és ahogy elnézem őt, kezében az országalmával, inkább tűnik úgy mintha az enyhén részeg ivócimbora éppen táncraperdülni készülne, mondván, ”…sej-haj ripityom! Igyunk! Hisz sohse halunk meg!”

“Nálam a flaskó, igyunk!"  Fotó: Kerekes Sándor.

“Nálam a flaskó, igyunk!”
Fotó: Kerekes Sándor.

De persze, ha ez a titkos üzenete Orbán Viktornak a szoborban, akkor meglehet, hogy téved. Hátulról nézve még ráadásúl mintha riszálná a fenekét.

A magyar nemzeti Gábriel árkangyal segge. Fotó: Kerekes Sándor.

A részeg magyar nemzeti arkangyal segge. Fotó: Kerekes Sándor.

Ennek a fércmunkának a kedvéért szégyenítette meg magát és az országot Orbán Viktor, felháborítva a hazai és nemzetközi közvéleményt.

A Klubrádió reggel nyolckor közölte a hírt és tízre, csak néhány perccel a kordonok megnyitása előtt, már az utcán volt a szokásos tüntetők legtöbbje. Ezúttal azonban megjelent számos ellenzéki politikus és közéleti személyiség is, valamint a Hír TV és az ATV stábja is szorgosan készítették az inteviewikat.

A korábbi egysoros acél kordont megduplázták, viszont a ponyva takarást elvitték, ugyhogy a szörnyeteg most tetőtől talpig, teljes pompájában látható.

A nagy rovar és a kis részeg. Fotó: Kerekes Sándor.

A nagy rovar és a kis részeg. Fotó: Kerekes Sándor.

Igaz ugyan, hogy a kormány érvelése az emlékmű mellett mindvégig gyenge és tarthatatlan volt, mégis, ha akadna bárki akit ez az érvelés esetleg meggyőzött, vagy legalábbis megingatott volna, azok számára álljon itt Őfőméltósága vitéz Nagybányai Horthy Miklós levele, melyet klessheimi látogatása után néhány nappal írt Adolf Hitlerhez.

Minden arcon ugyanaz az undor látszik. Fotó: Kerekes Sándor.

Minden arcon ugyanaz az undor látszik. Fotó: Kerekes Sándor.

Vitéz Nagybányai Horthy Miklós levele Hitlerhez, 1943. Május 7-én:

„Excellenciás uram!

Excellenciád baráti meghívását követve folyó hó 16-án a klessheimi kastélyba utaztam, hogy a szövetségi viszonynak és a közös érdekeknek megfelelően kicseréljük gondolatainkat az együttműködésünkre vonatkozó kérdéseket illetően.

Minthogy nagy jelentőséget tulajdonítok az országaink közötti nyílt és bizalomteljes kapcsolatok változatlan fenntartásának, kötelességemnek tartom, hogy kellő részletességgel válaszoljak azokra a szemrehányásokra, amelyeket az ebből az alkalomból tartott hosszú megbeszéléseink során nekem tettek.

Az egyik szemrehányás arra vonatkozott, hogy Magyarországon állítólag túl enyhén kezelik a zsidókat. Ebben a kérdésben minden elbizakodottság nélkül hivatkozhatom arra, hogy annak idején én voltam az első, aki szót emeltem a zsidók destruktív magatartása ellen, és azóta megfelelő intézkedéseket tettem befolyásuk visszaszorítására. Emiatt az akkoriban új irányzat miatt országomat Németország és az egész többi világ bojkottálta. Az általam hozott intézkedések azonban gyakorlatilag elvették a zsidóktól azt a lehetőséget, hogy tovább gyakorolják káros befolyásukat az ország közéletére. Hogy ennek folyamán micsoda óriási nehézségeket kellett legyőzni, az abból a körülményből adódik, hogy a kereskedelem és az ipar annak előtte majdnem teljesen a zsidók kezében volt.

Most már kettõs kordon védi a védhetetlent. Fotó: Kerekes Sándor.

Most már kettõs kordon védi a védhetetlent. Fotó: Kerekes Sándor.

A zsidók fokozatos kikapcsolására vonatkozó további intézkedések folyamatban vannak, s amint meg lesznek teremtve elszállításuk feltételei, ezt végre is fogjuk hajtani.”

Kerekes Sándor

22 hozzászólás

  • Szarország azt kapta, ami…

  • Én már az oszlopokat sem értem, hiszen nem jellemző a magyar építészetre. A gyűrűt még csak-csak, ha Zsótika védett madaraival hozom összefüggésbe. A gyűrűre 1944 van írva, hogy még növeljük a giccs nagyságát. Egy meggyűrűzött birodalmi varjú!
    Igaz, nem lehet eldönteni mit ábrázol, nekem a varjú jutott először eszembe.
    De a dögkeselyű jobban illene oda, csak az évszám nem stimmel. Nem 1944, hanem 2014.

  • Christopher Adam

    Gyors felmérés. Melyik építmény rondább: a részegangyal emlékmű, vagy a Nemzeti Színház? Szerintem döntetlen, de amúgy valahogy egymásra hasonlít a két struktúra. Mindkettő olyan, mintha egy balkáni új gazdag rendelte volna meg kertidísznek.

  • Kiszely Anna Mária

    Hát igen, csak megcsinálták. Ezt az ócska tolvaj csürhét, senki nem tudja megállítani????!!!!! Európa közepén, 2014-ben.

  • nem az ország szar, csak kormánya, élén a főszarral, orbán viktorral!

  • kedves donom, az ilyesfajta oszlopok számos temetőben láthatók, leginkább gazdagok hivalkodó síremlékénél.

  • Christopher :
    Megvilágosodásom támadt a kommented hallatán. Láttán. Olvastán. Mindegy.
    Tehát : MI itten a kertitörpék országává váltunk.
    Mindenfelé monumentális , kertitörpe-jellegű építmények emelkednek.
    Az nem számít hogy húsz méteresek.
    A gilisztakakából sem lesz bálna-szar , bárhogy is dagasztják hehehe…

  • „…elszállításuk fel2tételei…”

    Senki sem tagadhatja, hogy Horthy mindenről tudott, ami a zsidósággal addig történt, és ami az után fog történni…

    Ez az egész nem (csupán) esztétikai kérdés.Vannak magyarok, akiknek ez tetszik. Főleg annak reményében, hogy majd csendőr, nyilas, fajvédő, katonatiszt és csupán a redőny mögül leső nagyapjaik, apjaik, és nagymamáik e kőbe vésett hivatalos hazugság által majd mentesülhetnek 600’000 ártatlanul lemészárolt társuk, csecsemők, gyermekek, asszonyok, fegyvertelen munkaszolgálatosok, aggastyánok és matrónák tudatos és tervszerű „”elszállításának”” a vádja alól…

    Pedig Gábriel – valójában a zsidó nép védangyala – ezért soha nem bocsát meg a gyilkosoknak és a kollaboránsoknak.

  • Üdv.
    Itt élek 20 kilométerre ettől a helytől ami hírhedtté vált.
    De fogalmam sincs kinek akar emléket állítani!?
    A civil áldozatokról? Akiket elhurcoltak?Az így tiszta is.
    Katonákról..Véleményem szerint arról emlékezzen meg, az az ország ahonnan jött. Csak hogy az akkori pl német katonákról már a németek sem emlékeznek meg.Csak nézzük meg, milyen emlékművet állítottak nem rég Berlinben..
    De ez magán vélemény .

  • Fenyvesi Glória

    Akinek „szarország”Magyarország, az tartózkodjon,éljen máshol!
    Akinek pedig „kurvaország”,az ne lehessen többé soha miniszterelnök!

  • fenyvesi glória: megnyugtató, hogy maga persze itt marad…

  • Hát Christopher, szerintem van itt több versenyző is. A felcsúti szakrálstadion, a Kossuth-tér is ott liheg a szobor nyakán a leghányadék címért.

  • Glória!

    Teljesen igaza,csak sajnos sokan maradtak(mégsem olyan rossz nekik itt,meg van akinek megérte….)akik még jobban elítélendők
    mint, akik kintről személyes tapasztalat és tények nélkül
    uszítanak,a magyarságukat tekintve meg ugye dicsekvésre nincs okuk……

  • Marcsi&Glória: Az, hogy nem lehetünk büszkék magyarságunkra, nagy részben maguknak is köszönhető. Ez van.

    Kedves Marcsi. Már feltettem jó néhány kérdést, amit nem tudott megválaszolni. Amíg nem tud válaszolni, addig hagyja abba a mocskolódást, rendben?

  • Szerintem elegge szep a szobor. Kiveve a sast, az inkabb egy repulo sarkanyhoz hasonlit. De azt ki lehetne eppen cserelni egy masikra.

    Udv;
    Moshe

    ui; HAJRA IZRAEL!!!

  • Kerekes Sandor

    Marcsi, a magyarságot tekintve senkinek nincs oka dicsekedni. Magyarnak lenni a születes véletlenje és nem ok a dicsekvésre. Aki azonban mégis erre ragadtatná magát az megéri a pénzét, mint ostoba fajankó. Már Dr. Johnson, (akiről persze sosem hallottál,) jókor megmondta: „A hazafiaskodás a gazember utolsó menedéke.”

  • Orbán: “…ez az alkotás erkölcsi szempontból, gesztusrendszerének
    történelmi tartalmát tekintve pontos és makulátlan.”
    (Pontosabban: Olyan “makulátlan” mint egy budázott meccs eredménye!)

  • orbánnak már csak ilyen az erkölcsi érzéke, a történelmet meg nyaloncai külön az ő számára hamisítják.

  • Ille: Egyetértünk! Én csak egy logikai szempontból támadhatatlan meghatározást írtam, mert nem létezhet az, hogy a csalással nyert/vesztett meccset a makulátlan jelzővel illesse bárki, politikai állásponttól függetlenül. A személy erkölcsének meghatározása viszont szubjektív és ami nekünk erkölcstelen, az a Fidesz/KDNP/Jobbik koszos bagázsnak az általánosan elfogadott, a ⅔ által pozitívan megítélt „modus operendi”.

  • Fenyvesi Glória

    Kerekes Sándor: Akkor minden más népre igaz ez?Amit Marcsinak írt?
    Akkor orosznak, németnek, szerbnek, stb…a születés véletlenje, és nem lehetnek büszkék származásukra? Azok, még az amerikaiak is, pedig ők aztán keverék nép,innen-onnan bevándoroltak..
    Nem lehet bennük sem nemzeti érzés,az összetartozás érzése?

  • Fenyvesi Glória

    Kerekes Sándor, Ön is védi egy bizonyos nép érdekeit,(Nem tudom,melyiket)- persze,nem a magyart.
    De engedtessék meg, hogy aki magyar, az a magyar érdekeket képviselje…

  • Kedves Sándor

    megtaláltam, a computerem felébredt….

    Apropos a fenti cikk, szerinted igaz amit Horthy állitólag irt egy emlékirásában, mármint hogy töltött pisztollyal akart bemenii a Führerhez, azzal a gondolattal hogy esetleg lelövi