Fekély a Szabadság téren: Le kell dönteni, el kell távolítani

2014 július 20 9:05 de.97 hozzászólás

Szombat éjjel – bújkálva, titokban, a sötétség lelpe alatt – az Orbán rendszer felállította a Szabadság téren a sokat vitatott Megszállási emlékművet, melynek egyetlen célja, hogy a 600 ezer magyar zsidó lemészárlásának egész felelősségét a magyar hatóságok a németekre tolják. Több mint száz napon keresztül tiltakoztak szünet nélkül civil polgárjogi aktivisták és bár számítani lehetett arra, hogy végül – a késés és stagnálás ellenére – végül csakazértis felépül a gyűlöletes és hazug emlékmű, arra a sunyi pofátlanságra talán nem számítottak sokan, hogy egy szombat éjjel húzzák fel. Ilyet csak az tesz, aki tökéletesen jól tudja, hogy gazemberségre készül.

Garai-Édler Eszter, a KMH szerzője és az egyik Szabadság téri aktivista július 11-én ezekkel a szavakkal szólalt fel a téren: „Az átadás időpontját a szabadságtéri tiltakozók maroknyi csapata egyelőre csupán késlelteti! Gondolom, senkinek sincsen kétsége afelől, hogy előbb-utóbb – akár az éj leple alatt – elhelyezik az immár hetek óta felállított talpazatra a korábban elkészült „remekművet”!” És pontosan így is lett.

Gábriel árkangyal, tojással megdobálva.  Fotó: Bődey János.

Gábriel árkangyal, tojással megdobálva. Fotó: Bődey János.

A Szabadság tériek szombat éjjel, illetve vasárnap virradóra szereztek tudomást arról, hogy az emlékmű hiányzó darabjait szállítják a térre. Reggelre már ott állt Gábriel arkangyal, fölötte pedig a birodalmi sas. Mindkettőjük felett pedig ez olvasható: „A német megszállás áldozatainak emlékműve.”

Szögezzük le: a német megszállás áldozatai elsősorban a magyar zsidók voltak. A magyar többségi lakosságból viszont rengetegen éppenséggel hasznot húztak a zsidók tömeges lemészárlásából. Ezért totálisan hamis az az üzenet, hogy „mindenki” a német megszállás áldozata volt. Döbbenetes, hogy úgy állít egy kormány emlékművet áldozatoknak, hogy nem folytat semmilyen párbeszédet a túlélőkkel, a leszármazottakkal és az érintett közösséggel. Sőt, még akkor is makacsul ragaszkodik az emlékmű felállításához, amikor az heves és folyamatos demonstrációkat vált ki, amikor csak éjjel és kordonok mögött lehet a csúfos, gusztustalan és giccses arkangyalt beemelni a térre.

Mára tojások díszítik az arkangyal meztelen mellkasát, hála a bátor és elkötelezett tüntetőknek, akik ma is ott vannak a téren. Bízom benne, hogy nem kell túl sokáig várni arra sem, hogy a gyűlöletes és hazug szobor – a magyar Holokauszt-tagadás kormányzati szimbóluma – is oda kerüljön, ahová való: ki a Mementó Parkba, egy másik diktatúra szimbólumai mellé.

97 hozzászólás

  • Izráel – a zsidó nép – védangyala Gábriel.

    Hogy is jelképezhetné ez a negyvenes évek Horthy-Magyarországát a róla megformált bálvány, amikor az nemhogy ártatlan nem volt Izráel ide született fiainak hivatalos üldöztetésében és pusztisztításában, de már Hitlert is jóval megelőzve, 1920-tól folyamatosan tevőleges szerepet vállalt Gábriel népének „törvényes”, de különböző nép mozgalmak útján történő, „lentről jövő” kirekesztésében és szegregálásában is.

  • Nem csak az emlékmű, a kormány is fekély az ország testén.

  • kedves donom, a fekély gyógyítható. ma már vannak korszerűbb gyógymódok, de régebben egyszerűen izzó vassal kiégették.
    érdemes lenne felújítani ezt a barbár, de hatékony eljárást.

  • Idézet EGY, a Kossuth térre érkező magyar embertől, a szobor állítását, értelmezését kifejezve:
    „Mit keres itt ez a sok zsidó. Ez a mi terünk! Ti nem vagytok otthon!”
    http://index.indavideo.hu/video/Tojasdobalas_es_lokdosodes_az_emlekmnel

  • Ille István
    2014 július 20
    11:29 de.
    Én próbálkoztam, de nem vagyok orvos, nincsen szikém. Nem állandó lakhelyű, nem sokat ért a szavazatom, noha azért egy szem gyógyszert adtam. De egy kúrához kevés volt.

  • Megépült,bele kell nyugodni,hogy sajnos a többségben lévő zsidókon kívül más ártatlan áldozatok is voltak,valamint abba,hogy a náci
    Németországból (Hitlertől) indult ez a szégyenletes üldözés,
    a tábor,tömeggyilkosság meg az akkori és a mostani tisztességes magyarok
    többsége nem tehetett ellene semmit!
    Persze az itthoni az akkori nácikat támogató gyilkosok számára nincs mentség,ezt senki sem állítja,de az emlékmű nem is róluk szól!
    Ezt kellene végre megérteni és nem gyűlölködni!
    A zsidó áldozatokról emléknapokon több fórumon is tisztességgel megemlékeztek!
    Aki közterületi nyilvános szobrot próbál rongálni az bűncselekményt követ el.
    Mégis mi lett volna régen,ha a szovjet emlékmű ellen tüntettek volna,vagy rongálták volna meg? persze ma is következményei lennének!!!Ez így igazságos!
    Egyébként erről a témáról már több cikk is megjelent és sokan írtak véleményt,hozzászólást!
    Az emberek többsége nem náci,nem nyilas vagy ha úgy tetszik antiszemita,csak ismeri a történelmet,az akkori állapotokat és minden áldozat előtt fejet hajt és megbékélést szeretne!
    Ez így lenne normális!
    Alaptalan rágalmaktól,sértegetésektől kíméljenek meg……mert nincs értelme!

    Ez így
    ennek tagadásáról szól!

  • Csak találgatom, de a Keletre nyitás miatt egyre több gyilkos diktátor és bűnöző van meghívva Fidesztánba és a koszos bagázsnak kell valamit mutatni nekik, amivel bizonyítják, hogy a Stadionos viktor is méltó párjuk, mert nincs több baltás gyilkos, amivel kedveskedhetne nekik.

  • Elnézést az utolsó mondatnak így nincs értelme,a levélben lett volna egy bizonyos helyen,de véletlenül nem töröltem!

  • Valahogy a szovjet megszállók emlékművét sosem dobálja meg ez a maroknyi aktivista. Persze érthető, a magyar szenvedés nekik sokadrangú szempont.

  • apuwader: ??? milyen irányultságúak is lennének azok az aktivisták? esetleg jobboldaliak? őket miért is nem érdekelné a magyar szenvedés?
    ráadásul melyik szakasza is?
    szerintem fusson neki +1x…

  • apuwader: Kik azok a „nekik”? Mennyibe kerül a CÖF tagsági díj manapság? A Hungaristáknál is kap rendszeres agytágítást?

  • Figyi apu-seggfej :
    A Szovjet Hősi Emlékművet gondozni , védeni és ápolni tartozik a mindenkori Magyar Kormány.
    Így rendelkezik a Párizsi Békeszerződés , aminek fejében létrejöhetett az új Magyar Állam.
    Aláírtuk. Akkó meg mit ugatsz ?
    Gondoljunk csak bele :
    Ha pl. valami hüjjenácik horogkeresztet mázolnának rá , akkor a moszkvai polgármester , aki illetékes a kérdésben , megkövetelhetné a jelen kormánytól hogy 24 órás díszőrség álljon a Szovjet Hősi Emlékmű mellett.
    ( Megjegyzem volt már ilyen , 56 után.)
    Na most mekkora blamázs lenne ennek a horthysta bagázsnak , ha a papagájzöld díszmagyaros ” palotaőrségének ” kellene ott virítania hhöhöhö..
    Tehát szóba sem jöhet a Szovjet Hősi Emlékmű általad fennemlített macerálása.
    Gondolj bele ha szalmával kellene befűtened a radiátorod lamellái közé…

  • geyza: aláírtunk sok mást is. pl. az uniós csatlakozáskor is, oszt mégis magasról leszarják orbánék.

  • Boda!
    A történelmet nem lehet sem megváltoztatni, sem hazugságokkal jóvá tenni.

    A legelső zsidó törvény magyar, ami megelőzi a fasizmust, és Hitler tetteit is. Okai egyszerű kapzsiság, rátenni a kezüket más ember megszerzett javaira. E köré a prózai ok köré építettek ideológiát, hogy a tudatlan, buta, műveletlen emberek támogatását megszerezzék. (Ha már dicsekszik felsőfokú végzettséggel, tanulnia kellett politika tudományt, vagy filozófiát)
    Ebben az esetben kicsit mélyebbre kellene látnia a felszínnél, hiszen a politika is elemekből épül fel.

    A történelem dokumentumok sokasága, ami nem egy ember, vagy embercsoport érdekei szerint változik.
    Regionálisan ugyan meghülyíthetőek embercsoportok azon okból, hogy a hülyítő politikai, és ezáltal gazdasági hasznot húzzon a dologból, de ezen kívül az egész világ tudja hogy hazugság, mivel a világ dokumentumokra alapozza a történelmet, nem kreált ideológiákra.

    Ami a magyarokat illeti, volt egy hivatalos fasiszta-barát és az azt kiszolgáló politika, Voltak a meghülyített támogatók, és voltak a lapító gyávák. Mindenki tudta, hogy akit elvisznek, nem jön vissza. De amíg faji alapon válogattak, mindenki lapított, ez nem az én rasszom alapon. Voltak közöttük politikaiak is, azokról is tudta mindenki, hogy politikai okból viszik.

    Tudja, a németek kartonoztak, igen precízen, és a kartonokon szerepel a beküldő hatóság is.

  • Ille István: Az unióval lehet játszani. Putyin nem olyan puha.

  • Igen Pityu , csak a ruszkik jóval hatékonyabban tudják érvényesíteni az ilyen jellegű jogaikat.
    Az Unió demokratikus és liberális , Oroszország meg nem az.
    Máskülönben Bécsben is van és fura módon sűrűn van rajta friss virág.
    Amúgy Budapest náci főpolgármestere el zarándokolt Parteingenosse Putyinhoz kisírni hogy hadd helyezzék át a Szovjet Hősi Emlékművet valami gyárnegyedbe. Szerinte ott nagyobb biztonságban lett volna mert a külvárosban kevesebb a tüntetés.
    Annyit mondtak neki a Putyin titkárságán hogy a kérdésben az Elvtárs nem illetékes , forduljon a moszkvai főpogármesterhez.
    Odafordult tehát a napnyugati király strómanja . ( Tarlós.)
    Ott meg azt mondta neki a titkárnő hogy most nem ér rá a Főpolgármester Goszpodár , majd máskor.
    ( Olyan harminc év múlva. Esetleg.)

  • @apuwader: Ne tessék szélsőjobbos baromságokat összehordani, mein Herr!
    A szovjet emlékmű annak szimbóluma, hogy K-K-Európa nemnémet népei, így a Gitler és társai által summásan csak „cigányoknak” tartott magyarok is megmenekültek a németek általi kiírtástól, és ráadásul megszabadultak az önmagát túlélt feudális-félfeudális rendszertől.
    (A Felszabadítókra szórt, copyright Göbbels rágalmak kitalációk egytől egyig, nem tények. De legalább segítenek kiszúrni, ki a náci.)
    Arról már nem is szólva, hogy a magyarországi fasiszták megbüntetése, és gondolom, ezt érti „magyar szenvedésen”, az egy maroknyi, a magyar néptől elidegenült, fasiszta féreg megbüntetése volt, és ők aztán tényleg megérdemelték a „szenvedést” – noha kijelenthető, hogy túl enyhe büntetésekkel úszták meg.
    És mielőtt rákérdezne, nem, NEM vagyok zsidó, még csak zsidó ismerőseim sincsenek, sőt, mint ateista számára, a zsidó vallásosság is csak olyan, mint a kártyajóslásba vagy a szcientológiába vetett babona. (Óvodások is tudják már, hogy nincs télapó, hogy hihet akkor bárki…?) – Ez viszont egyáltalán nem menti, hogy az osztrák-német emlőkön nevelkedett horthysta fattyak ártatlan embereket öljenek meg, és mindezzel a magyar nép nevét mocskolják be. A fasizmus nem következik egyetlen nép szelleméből sem!

    A cikkhez viszont: bár a horthysta bűnözők valóban szétlopták a kitelepítettek vagyonát, emlékeztetném a cikk szerzőjét, hogy a félfeudális horthyzmus kliensköre a többségi lakosságnak csak töredékét tette ki, még az ifjúhorthystákat (nyilasokat) is beleértve, azaz rágalom, hogy a többségi lakosság politikailag engagált részén kívül bárki hasznot húzott volna a rablásból, az érdekeltek igen, de távolról sem tömegek! Tehát nem volt „nemzeti” haszon a rablás, hacsak a „nemzetet” a nácikra nem szűkítik.

    A szélsőjobbnak meg: ha okozott is Horthy „Waffenbrudereinek” idejövetele szenvedést a lakosságnak, az éppen a szövetségesi feladatok teljesítése keretében volt, vagyis erről is a horthyzmus tehet! A németek beszállásolása, ellátása a helyi lakosságot terhelte ugyan, de erről a németekhez húzó horthyzmus tehet! A háborús pusztulás a németekkel cimborálás eredménye volt! Ki a hibás? Horthy és tsai!
    Tehát, a képmutató, ferdítő „emlékművet”le kell rombolni!

  • Pityu :
    Megasztán a Békeszerződést , a Párizsit ( figyeled ? Melléknév , mégis nagy betűvel kölletik írni ) nem önszántunkból írtuk alája.
    Ha nem tettük volna , felosztottak volna minket mint egy szép kerek sajtot.
    Egyébként már eddig is szépen megsértettük folyamatosan , mert az is benne van hogy az új Magyarország területéről a jövőben sohasem indulhat ki irredenta propaganda és az új Magyar állam sohasem tűri területén a nácizmus újjáéledését.
    NA EZÉRT tagadják a nácik hogy ők nácik.
    Gondolom a Központ igy rendelkezett. Ők nem nácik hanem Nemzeti Érzelmű Ifjak…igy tehát legalább részben nem éri sérelem a Békeszerződést , a Párizsit.

  • Geyza, ha valamivel nem értesz egyet, semmi gond, szívesen elolvasom bárki véleményét, hátha tanulok valami újat, de kár lemenni ennyire primitívbe.
    A szovjeteket megszállóként tekintette a magyarság, sok bűn szárad a lelkükön, végig becstelenítették nagyanyáinkat, ideültetett bábjaik lerabolták az amúgy is lerongyolódott népet. Nekünk ők nem hősök, emlékművük irritáló. Amikor 2007-ben körbekordonozták, cipőkkel dobáltuk meg, válaszként könnygázzal kezdték lőni a többezres tömeget. Gondolom, az nem fájt neked. Most az arkangyalt dobálják, még egy barackot sem kapnak a rendőröktől a buksi fejükre Zoltai Andikáék.

    Azért a fenti összehordott zagyvaságaidat az emlékműről kijavítanám:

    „1950. május 1-én állították fel a szovjet katonai emlékművet. Ezen emlékmű létjogosultságát sokan megkérdőjelezik. Egy volt moszkvai nagykövet szerint 1994-ben még az oroszok is hozzájárultak volna az áthelyezéséhez.

    1991-ben kormányközi megegyezés alapján ez volt az egyetlen meghagyott szovjet emlékmű, amelynek sorsa elvileg a megkerülhetetlen, 1995-ben kötött magyar-orosz hadisír egyezmény alapján jogilag jó eséllyel rendezhető azért is, mert az egyezmény nem kíván meg az elhelyezéshez közös megegyezést, csupán annak megkísérlését.

    Kedvező alkalom 1994-ben volt az emlékmű áthelyezésére, mikor Magyarországon járt II. Alekszij pátriárka, az orosz ortodox egyház feje, aki Borisz Jelcin elnökhöz hasonlóan szintúgy ünnepélyesen bocsánatot kért a magyar parlamentben az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc leveréséért. A pátriárka fölkereste az Új köztemetőben a szovjet katonasírokat, és szóba került a Szabadság téri emlékmű is, hogy talán Solymáron volna a legjobb helye, az ottani katonai temetőben, ahol a nyugati szövetségesek emlékműve is áll. A solymári önkormányzat ráadásul ingyen adta volna a területet, a pátriárka pedig megígérte, hogy felszenteli az emlékművet.

    Amikor a Szabadság téren mélygarázs épült, ideiglenesen elbontották az emlékművet, ám orosz részről írásos garanciát kértek – és kaptak – az akkori kormánytól, hogy a munkálatok befejezése után az emlékmű változatlan formában kerül vissza korábbi helyére.

    Az obeliszket egy magyar-orosz bilaterális egyezmény védi, de a magyar fél – a szerződésben foglaltak alapján – akár egyoldalúan is felmondhatja a megállapodást. Ebben az esetben a magyarországi szovjet emlékművet nem lehet párhuzamba állítani a Don-kanyarban elhunytak tiszteletére emelt temetői emlékművel, hiszen a Szabadság téren nem találhatók szovjet katonák sírjai.

    Az obeliszk apró hiányossága: elfeledtetni kívánja, hogy a „felszabadító” szovjet hadsereg és a kommunizmus hűséges követői ezután közel 50 évig megszállva tartották az országot, s korlátozták mind gazdasági, mind szellemi téren szabad kibontakozását.”

    Na látod, neked is érdemes a másiktól tanulni.

  • Gyula, semmiféle cöf tagságom nincs, mivel a liberálisokat, kozmopolita szerveződéseket kerülöm.
    „Hungarista agytágítás” gondolom valami becstelen, lenézett dolog lehet a szemedben, próbálunk javítani az imázson.

  • apuwader: javaslom, az eredményt egy másik fórumon mutassa be.
    nem tudom, feltűnt-e magának, itt valahogy nem igazán szimpatizálnak se a mozgalommal, se annak eszméivel, se hirdetőivel.

  • Hát Don Ovuz!

    Én vétlen vagyok a dologban ….elhiheti és már nagyon unom
    ezt az egyoldalú,elfogult önsajnálatot……ismerettségi körömben nem csak zsidók vannak,hanem bizony ártatlanul meghurcolt keresztények is,akikről ezen az oldalon bizony nem hallani soha!!!!
    na ez a nagy hiba,meg az,hogy ugyan miért kellett volna több
    millió embernek feláldoznia magát(családjával együtt) a zsidók miatt(bár sokan megtették)amikor a zsidó ávósokkal szemben ugyan hányan léptek fel az ártatlan keresztény emberek érdekében????
    meg ugye a szovjet emlékmű sok ártatlan magyar áldozat emlékét sérti(kifosztás,meggerőszakolás …),nem véletlenül!!!!
    na mielőtt elfogultan nyalogatják egyesek(többnyire nem az áldozatok!!!)a nem létező sebeiket,talán ezen is el kellene gondolkozniuk!!!
    Lehet,hogy maga nagyon szakértő a témában,de ugye azon nem érdemes vitatkozni,hogy a nácizmus,holokauszt,antiszemitizmus (ami világméretű)talán mégsem magyar találmány…..?

  • Ez egy náci fatty

  • Apafej:
    NEM a ruszkik támadtak meg minket nem tűnt fel neked ?

    Még szerencse hogy Sztálin nem szabdalta szét Magyarországot.
    Miből állt volna neki te seggfej ?
    EZEN gondolkozz el meg a Szovjetúnióban a magyarok által kiirtott kb 200 000 oroszon !
    Hülye seggfej.
    Méghogy a magyarokat sanyargatta . Éppenhogy órási szerencsével meghagyták az országunkat te idióta !
    Őrülj és verdesd a fenekedet a földhöz hogy VAN hazád !!
    Sokkal kisebb vétkek miatt sokkal nagyobb népeket szanaszéjjel csesztek az oroszok .

  • István, érdemes megérteni a másik fél gondolatait, eszményeit, nehogy igaztalanul törjünk felettük pálcát.
    Remélem ez nem olyan ijesztő.

  • Különben a minap azt hallottam egy történésztől hogy a hetyke-magyar ” hátország-biztosító alakulatok ” -merthogy a németek elhessegették a magyarokat az első vonaltól , jól tudták csak hátra mozdítanák a Wehrmachtot- szóval hogy a háború után egy állami felmérést készítettek a Csernyigovi Járásban , amit a magyarok ” uraltak „.
    Pár millió teljesen egyforma beszámolót rögzítettek papíron a magyar csapatok mészárlásairól és állati kegyetlenkedéseiről, ami még a németeket is megdöbbentette.
    Mikor Sztálin asztalára letették a kivonatos eredményeket , Sztálin teljesen ledöbbent rajta. És AZONNAL titkosíttatta az egészet !!
    Namost felvetődik két kérdés :
    Hamisítvány lehetett e a felmérés ?
    A válasz : Semmiféleképpen. Pár millió aktát nem lehet hamísítani.
    Továbbá ha egy állam horribilis költséggel elvégeztet egy ekkora tanúvallomás-sorozatot , nem fogja azonnal titkosíttatni azt.
    Sztálin rögtön átlátta :
    Ha ezek a rettenetek kikerülnek az orosz lakosság körébe , pl. újságok vagy a magyar háborús bűnösök kikérése és bírósági elítélése révén , akkor lőttek a jövendőbéli Szovjet-Magyar barátságnak és együttműködésnek.

    HÁT EZÉRT hagyta futni Horthyt ( az USA akarata ellenére) és a többi háborús bűnös csirkefogót.
    Többet ért neki a jövendőbeli gazdasági együttműködés mint a pillanatnyi bosszú.
    Megjegyzem MI MAGYAROK meglehetősen jól profitáltunk a hatvanas hetvenes nyolcvanas években a Nyugaton eladhatatlan áruinkkal náluk.Nem véletlen hogy a félkegyelmű Horthy-fan Antalljózsi idétlen gazdasági intézkedései nyomán borult meg a magyar ipar és szorultunk ki az orosz piacról , ahol pedig kőkeményen be voltunk betonozva.
    A Nyugat AZONNAL elfoglalta a helyünket és most már csak rinyálhatunk Putyinnál valami kis morzsákért.

  • Még annyit :
    Fenntebb elfelejtettem érzékeltetni a méreteket :
    A ” Csernyigovi Járás ” az kb. tíz-Magyarországnyi területet jelent.

  • apuwader: bocs, de a hungaristák nem egy másik fél. eszményei pedig, beláthatja, nem igazán érintenek meg. mi több, ezen az oldalon igencsak keveseket.

  • apuwader nagyon elvitte a témát.
    Hiba volt bemenni az utcájába.
    Inkább arról kéne szót ejteni, hogy Orbán hogy majmolja meg megint az egész országot, a szobor ÚJ értelmezésével! Mert Gábriel kezébe egy országalmát tettek, ami már egészen más értelmezést ad az „alkotásnak”.
    Hát nagyot alkottak!
    Már szó nincs a holokauszt áldozatairól, már csak áldozatok vannak. Mert a sas elragadta az országot.( vagy Gábriel neki ajándékozta?)
    Izgatottan várom a holnapi napot, hogy mi lesz a következő hazug narratíva…
    Egyébként nagyon hiányoltam a sehol sincs baloldali politikusok azonnali összefogását még éjszaka, hogy közös erővel kordont bontanak.Reggelre a világ felháborodását olvashattuk volna!
    Igaz hogy a kicsi huszár bőven rendeltetett ki rendőröket a kordon őrzésére. Azokat a rendőröket, akiket 2006-ban sameszai segítségével elítéltetett!
    Bolond ország,bolond vezetővel, és megvezetett állampolgáraival.
    És akkor magyaráz itt a Maris, meg az apuwader!

    Vihetik a hírt heted 7 országon is túlra.

  • bumburi: hadd magyarázzanak, csak a felszínt karcolgatják. másoktól hallott dolgokat szajkóznak, önálló gondolatuk nincs.
    hamarosan indítok egy sorozatot, ami szépen felvezeti, mennyire hazug is ez az „emlékmű”, és mennyire nem áldozat magyarország…

  • István! Sajnos sok az eszkimó, és kevés a fóka. Ez a tudatlan magyar nép csak a saját eszével befogadható dolgokat hiszi, márpedig azt mindenki tudja, hogy a többség ilyen Maris, meg apuwader szinten van.
    Annyit értenek az egészből,hogy „báncsák a magyart”.
    Eszméletlenül felháborító ez az aljasság, amit a politikusok játszanak, megtévesztve még a jóindulatú embereket is.
    Ezeknek az elvetemülteknek hiába bármilyen ismeretterjesztő sorozat indítás, ezek maradnak akik voltak.
    Moslékzabáló disznók. K.Ákos nagyon találóan jellemezte őket.

  • Gábriel kezében a Zországalma hülyébben fest mint a Leninszobor kezében a zsíroskenyér. Csepelen.

    Ehh…kertitörpésedés ez már..
    Mikor formatervezők és álpolitikusok ” alkotnak ” szobrokat.
    ( vagy Karinhy után : Torzót szobornak )

  • geyza: és milyen finnyásan tartja! csak nem rohadt már az az alma?

  • Pityu úr kérem.
    NE ugrasson…
    Nem tanulmányoztam ki a kéztartását nekije.
    Prímán el tudom képzelni. Nézegetni viszont nem kívánom a gigantikus törpét.

  • Marcsi
    2014 július 20
    1:05 du.

    Marcsi, a megbékélés ott kezdődik, hogy egyenlő félnek tekintjük az érintetteket, és ha már megígérik nekik, hogy párbeszédet folytatnak az emlékműről Húsvét után, akkor azt nem olcsó trükknek és időhúzásnak hanem valós szándéknak is gondoljuk. Orbánék nem így tesznek. Hogy akar kedves Marcsi így békét?? Aljas hazug a magyar miniszterelnök, és ha Ön bólogat neki, akkor Ön ugyan olyan aljas!

  • Marcsi
    2014 július 20
    3:10 du.
    Tetszik vagy sem, a második világháborúban genocídium történt, amelyben a magyarok tevékenyen részt vettek. Önmagában a háború erre épült. Nem csupán a gyarmatosítás, hanem a területszerzéssel együtt annak „megtisztítása”.
    A genocídium nem csupán a frontvonalra, hanem a hátországra is kiterjedt. Mivel Magyarország szövetséges állam volt, 2-3 % tehető a nem zsidó vagy cigány érintettre. Nem keverendő a katonai áldozatokkal.

    Más dolog az elhurcolt, és megint más a gyilkolászás közben elesett fogalma és megítélése. A csernyigovi kerületben például a magyar katonák 38 000 civilt öltek meg, főleg időseket és gyerekeket. Gyakori kivégzési módszer volt az élve elégetés, másokat lelőttek vagy felakasztottak. És ez csak egy kerület a „hős” magyar katonák vonulása útjában. A második világháború a többi háborútól eltérően nem csupán háború volt, hanem a tengelyhatalmak részéről kimondottan népirtás célzatú. Ezt minden megszállt területre érvényesítették. Ebbe szálltak bele a Magyarok a tengelyhatalmak mellett. Ezért nem rehabilitálható az adott korszak. És bármennyire unalmas önnek a zsidó származásúak hangja, amíg a genocídium eszmeisége, igénye felmerül ezen tetteket nem lehet, és nem szabad elaltatni sem hazugságokkal, sem hazug emlékművekkel.

  • Fenyvesi Glória

    „Őket miért is érdekelné a magyar szenvedés?”
    Idézem Ille Istvánt.
    Akkor miért várják el a zsidók, hogy mi, magyarok, csakis a zsidók szenvedéséről emlékezzenek meg, igen gyakran?
    Magyarországon, a magyarok szenvedése nem számít semmit?
    Egyébként a Gábriel arkangyal szobra szép…És az oszlopok is, meg a szobor tetején a háromszög.
    A sas meg olyan szörnyeteg, amilyen volt Hitler Németországa…

  • Fenyvesi Glória

    Bumburi!
    Remélem,nem Magyarországon él!
    Mert nem méltó arra…Ezek után, amit ide firkált.
    Hasonló jelzőket, ha más népről írnánk, világ-zendülést szítanának…

  • Fenyvesi Glória

    Hun Canada!
    Gyurcsány ellen nem ágált, amikor az ötvenhatos ünnepség után, 2006.-ban rárontott az ünneplőkre, és idegen rendőrökkel lövette ki a magyarok szemét?
    Ő nem, volt aljas?
    Orbán nem verette meg a (3 hétig következetesen)) kordonbontókat.(A szovjet emlékmű megtámadója börtönben ült,évekig…)
    Akkor ki a különb?toleránsabb?Melyik oldal,bal, vagy jobb?
    Melyik miniszterelnök?

  • Nem megy ki a fejemből a szobor, és az időpont. Van egy másik értelmezése (esetleg) is ennek a dolognak. Azt tudjuk mindannyian, hogy Merkel asszony beszélt ez ügyben Orbánnal. Tájékoztatást természetesen nem adtak ki a dologról, de a képek feszültségről árulkodtak. (ne keressem már most elő). Orbánnak szerintem kötelezettséget kellett vállalnia a szobor átértelmezhetőségére,olyan szimbolikával, hogy nem német megszállás volt, és mindegy milyen formában. Erre enged következtetni a szoborállítás dátuma is, hiszen 70 évvel ezelőtt (jelzés a németek felé) akarta meggyilkolni a Führert egy német gróf.Nem lehet véletlen az időpont a szoborállításra. Az,hogy így az ellenzék vitorlájából is ki tudja fogni a szelet, bónusz Orbánnak, csak azt jelenti, hogy igencsak ügyes gazemberek veszik körbe, hogy ezt ilyen zseniális húzással véghezvitték. Hogy a szimbolikából kihagyta a holokausztot? Meg fogják magyarázni. Mindezekre csak azért gondoltam, mert szó nem volt eddig országalmáról, pláne annak elismeréséről hogy szövetségesként fogadták a német „megszállókat”.!

  • fenyvesi glória: nem engem idéz, de ez ne zavarja a tisztán látásban. ha magának gábriel szobra szép – nekem ugyan egy pride-os felvonuló jut róla eszembe – akkor ne is legyen több szépségideálja az életben. esetleg még vona gábor.
    a sas meg valóban szörnyeteg, mert az alkotó az életben nem láthatott még sast, ami fenséges és szárnyaló. amúgy nem hitler németországa volt szörnyeteg – ahogy nem magyarország a szarország, csak kormánya és (önmagam ismétlem) a főszar orbán – hanem hitler hatalmi rendszere és kiszolgálói.

  • fenyvesi glória: nem látom a felhatalmazást, ami feljogosítja, hogy meghatározza, ki, mire méltó…

  • fenyvesi glória: kezd fogyni a türelmem. ennyire mégsem lehet hülye! gyurcsány kikre is rontott rá személyesen? hol is voltak ünneplők, mert én csak csőcseléket láttam az utcákon…vagy az ünneplőknek bevett szokása törni-zúzni-gyújtogatni?
    mit is ért idegen rendőrök alatt? csak nem felbérelt irgunosokat? a magyarok, picinyem, általánosító kifejezés. tényleg kilövette a szemüket?
    mondja, orvos látta már? kezdek aggódni az elméje épségéért…

  • bumburi: lesz még itt meglepetés megszállás ügyben, csak olvasd az általam indított cikksorozatot! amúgy a holokauszt kihagyását már megmagyarázták: ez nem holokauszt emlékmű, abból van már elég.
    az országalmát meg – mint már céloztam rá – elég finnyásan fogja gábriel. mondanám, eléggé utálja.

  • Marcsi
    2014 július 20
    1:05 du.

    Boda! Az emberek többsége valóban nem náci vagy nyilas, feltűnően sokan vannak akik egyszerűen csak az állatias primitívség szintjén műveletlenek és tudatlanok. Ilyen vagy például te is. Valóban nem vagy egy megátalkodott antiszemita, csak megfelelni szeretnél cefetül a jobboldali narratívának ahogy azt te a végtelenül szerény eszközeiddel elképzeled. Ezért nem veszel tudomást a tényekről, például arról, hogy senki nem, általában a magyar emberek felelősségéről beszél, hanem az akkori magyar állam döntéshozóinak, hivatalnoki karának, erőszakszervezeteinek, a rendszer kiszolgálóinak felelősségéről ami vitathatatlan és amit ez a bronzhányás a jobboldali emlékezetpolitika részeként tagad.

  • Fenyvesi Glória
    2014 július 21
    12:43 de.

    „Egyébként a Gábriel arkangyal szobra szép”

    Glórika, a véleményed azért nem releváns, a mert a magadfajta korlátolt szerencsétlenségeknek az is tetsző lenne ha egy véres, nyákos lapát fosra Orbánék rámutatnának, hogy ez az igaz és szent magyar jelkép.

  • fuser: na, erről beszélek én is, még vagy négy tételen keresztül. kétlem, hogy a boda-félék felfognák a tartalmát.

  • István, örömmel és kíváncsian várom a cikksorozatot! A boda félék megértésére valóban nem számíthatunk, mégis nagy szükség van az objektív történelem szemlélet terjesztésére a tomboló történelemhamisítás közepette!

  • fuser: a bevezetés már kint van, kancsi mancsi fotójával illusztráltan.

  • Avi ben Giora

    Csak nagyon óvatosan gyerekek. Nem nagyon szoktam a facebookon jelen lenni. Egy csomó ugynevezett titkosított fórumnak vagyok a tagja. Nem amolyan magán szervezkedésre kell gondolni de van olyan amely a megszállási emlékmű ellen irka-firkál. Ezekhez most csak a jegyzett tagok férhetnek. Na meg a TEK: Jómagam is sajnos tapasztaltam, hogy ha olyan beirásom volt miszerint az emlékművet le kell dózerólni vagy be kell robbantani a figyelőbrigád megpróbálta blokkolni a hozzáférésemet sőt néha minden ok nélkül elsötétült a képernyő. Annyi fogalmam van hogy ez
    általában akkor van ha heckerólni akarnak avagy rátelepedni a gépemre. Szóval ha valaki ilyent fog tapasztalni ne csodálkozzon. Dolgozik a TEK. Én amondó vagyok. Most már áll a szobor (kérdés meddig)de nagy avató ünnepség biztosan nem lesz)éjszakai fáklyásmenet ezer rendőrrel biztosítva talán és mondjuk tiz parlamenti résztvevő. A tööbi az mind tüntető és rendőr lesz. Ugyan ott a helye már most ahol a többi dicső köztérinek. Kint Bivalybasznádon a Memento parkban. Ugy mellékesen a Gömbös szobrot is a levegőbe repítették annó pedig vigyáztak rá. Ennek is ez lesz a sorsa még ha most első hallásra ez hülyén is hangzik

  • Fenyvesi Glória
    2014 július 21
    12:52 de.

    Nagyon nem egy amit össze akar hasonlítani kedves Glória! Egyébként meg letojom Gyurcsányt és a múltat, a kérdésre nem a Gyurcsány a válasz. De ha az lenne, akkor tudvalevő, hogy pl. amikor a Parlament elől a Toroczkai áthívta a huligánokat, akkor a jóérzésű emberek nem mentek át, hogy szétverjék a székházat. Oda már csak azok mentek akik az alkotmányos rendet és káoszt akartak okozni brahiból, mert az olyan jó dolog, hogy az utcakövet felszedjük, hogy felgyújtunk autókat, rendőröket ütögetünk, provokálunk. Ne haragudjon, de aki ilyet tesz azzal úgy kell eljárni, ahogy akkor a törvény lehetőséget adott rá. Ellenben téves, és ne beszéljen „szemkilövetésről”, mert ilyen parancsot senki nem adott, de vitathatatlan, hogy voltak akiket szemen találtak. Egyébként lőni csak felszólítás után lehetséges, a felszólítás pedig elhangzott, hogy el kell hagyni a területet. (Legyen szó MTV székházról, Astoriáról…) Ha ennek valaki eleget tesz és sarkon fordul, követve a rendőrség utasításait, akkor elég nehéz volna szemen lőni bárkit is még szándékosan is. Aki pedig tovább randalírozott és ba…szott az alkotmányra az viselje a következményeit. kiskezicsókolom

  • Smrt fasizmu!

  • Ille István
    2014 július 21
    4:45 de.

    Ha azt szeretné, hogy a Horthy korszakról kezdett sorozatot komolyan vegyék, nem kéne a közelmúlt 2006-os eseményeit ennyire elfogultan tálalni. Az olvasó így könnyen kétségbe vonhatja objektivitását.

    A cikk dokumentációi nagyon érdekesek. Bár én a vegyes házasság tilalmát nem sorolnám szorosan a zsidó-törvényekhez, mert a házassághoz – értelemszerűen – két fél kell. A keresztényeket ugyanúgy sújtotta.

  • A szobor szimbolikájáról annyit, hogy egy Arkangyal sokkal nagyobb hatalmú és erejű, mint bármilyen birodalmi sas.

  • huncanada: hiába, no, voltak, akik nem akartak időben oszlásnak indulni 🙂

  • jani: valamit nagyon benézett…ki is tálalja a közelmúlt eseményeit elfogultan? mert mintha nem írtam volna cikket a randalírozókról…
    hogy maga mit sorol mihez, az a maga dolga. megszületett a törvény? meg. akkor?

  • jani: maga szerint. csak egy gond van: kit is érdekel EZ a fajta szimbolika, amikor az EGÉSZ egy nagy kupac szar, még csak nem is szimbolikusan?
    kérdezem: miért is ágál ilyen vehemensen az emlékmű mellett? csak nem ért vele egyet?
    vagy maga is a történelemhamisítók közé tartozik?

  • jani
    2014 július 21
    8:53 de.

    „egy Arkangyal sokkal nagyobb hatalmú és erejű, mint bármilyen birodalmi sas.”

    Jani! Pont ezért abszurd a szobor szimbolikája a történelemhamisító szándék mellett is! Gábriel Arkangyal ábrázolása a keresztény ikonográfia szerint mindig valami isteni erővel bíró hatalmat jelent amitől a gonosz fél, ezért áldozatként megjeleníteni gyakorlatilag blaszfémia.

  • Avi ben Giora
    2014 július 21
    7:29 de.

    ” Ennek is ez lesz a sorsa még ha most első hallásra ez hülyén is hangzik”

    Nem hangzik hülyén Avi! Annak a szobornak előbb-utóbb repülnie kell, ezt ők is érzik, nem véletlen, hogy fokozott rendőri védelem mellett az éjszaka leple alatt sunnyogva állították fel, ami egyébként egészen elképesztő abszurdum egy (papíron) európai ország kormányától. Ennél nincs lejjebb!

  • Mai hír!
    Nem lesz szoboravató!
    Orbán a nagy nyakassága ellenére gerinctelen odaállni a mindenáron felállított förtelem mellé. Azt fiszem ez a fajta gerinctelenség jellemző is a fideszre.

  • Kedves Glória!
    Bármennyire is nem tetszik, de itt élek Magyarországon! Ebben a gyönyörű országban, amit a hazámnak éreztem 2006-ig,amíg a „tanult” térkőfelszedők, meg székház felgyújtók nem becstelenítették meg.
    Orbán jól keverte a lapokat, mert láthatóan még ide is eljutott a selejtje a politikájának személyedben.
    Ennek a kifosztott meggyalázott országnak a normális lakói már magyarnak sem vallják magukat, mert a magyar szónak a tartalmát lesilányítottátok, és a világ szemében megvetendővé tettétek. Te, és a hozzád hasonló mély magyarok!
    Akiknek az IQ-ja a lábméretével konvergál.
    Glória drága!
    Én méltó vagyok,nem a Te bírálatodra, de arra igen, hogy tegyek azért, hogy az ilyen szellemi toprongyok behúzódjanak a sötétre,ha normális emberrel találkoznak. Amit Te testesítesz meg a hozzád hasonlókkal, azt Horthy boldogan körbecsókolná – ha élne.
    De mivel ez nincs így, elkeserítelek!
    Lesz még MAGYAR KÖZTÁRSASÁG!
    Akár akarjátok, akár nem.
    A szemetet a szél előbb összehordja,(most itt tartunk) majd úgyis elsöpri. Hímondó nem marad belőletek.
    Mert szégyenei vagytok Magyarországnak!

  • bumburi
    2014 július 21
    10:10 de.

    Ez nagyon LÁJK bumburi!

  • fuser: barátom, nézd a jó oldalát! ha ezt nappal teszik, a fél belváros forgalma megbénul. nem jobb volt így? persze, attól még gyávák és sunyik.

  • kedves donom, reggel a városba menet mondtam Doremi-nek, életem jobbik felének, figyeld meg, ennek a féregnek nem lesz bátorsága odaállni az avatáson. nem jól viseli, ha kifütyülik, hát inkább valamelyik csizmahúzóját küldte…

  • Fenyvesi Glória

    Nem egy egész népet kell gyalázni, csak azokat a vezetőket bírálni, akik rosszat tesznek a néppel…(„moslékzabáló”)ezt idézte Kertész Ákostól, ugye?
    Vagy tévedek?
    Kedves Bumburi!
    Önnek jólesne, ha a népét gyaláznák?
    Vagy Ön is magyar?
    Akkor nem értem…
    Akik meg a Székházat rongálták, megérdemlik méltó büntetésüket, de nem az ártatlanul ünneplők.!

  • fenyvesi glória: maga választotta őket, mégsem rezgölődik ellenük! a nép pedig olyan, amilyennek mutatja magát. márpedig, ha csak egy része mutatja magát annak, ami – birka, moslékzabáló – a más része meg közönyös és láthatatlan, akkor a szerint fogják megítélni.
    amúgy nincs igazán érzéke az áthallásokhoz. kertész sem a fizikai moslékra célzott – habár, ami a hazai élelmiszer felhozatalt illeti, a nagyon nemzeti CBA is élen jár benne – hanem a szellemire, amit, bizony, orbánék szélesen vályúba öntenek, és a nép – már amelyik része – boldogan zabálja.
    mikor fogja már fel, hogy a csőcselék nem ártatlanul ünneplő volt?

  • Ille István
    2014 július 21
    10:47 de.

    Ez igaz István! A fővárosi közlekedéssel jót tettek, lehet csak Tarlós kiskutya kedvéért csinálták így? 🙂
    Egyébként szerintem borítékolható volt az avató lefújása. Nyilván tudják, komoly esélye van, hogy kormányellenes tüntetésbe csapna át.

  • Fenyvesi Glória! Szerintem szövegértésből 1-es! Azt hiszem érthetően fogalmaztam. Nem vagyok edzve funkcionális analfabétákra.
    Hol voltak ott ártatlan ünneplők, szerencsétlen? A normálisak látták mi fog következni, következésképp oda se mentek!Akik meg ott voltak, és a rendőri felszólításra nem távoztak, azok megérdemelték amit kaptak! Orbán honorálta nekik bőségesen. Ki hiszi még el mindig ezt a „glóriás” szöveget?

  • Fuser!

    Te vagy egy hazug,igazságtalanul és tények nélkül(vétlen emberekkel szemben uszító!)ráadásul primitív alak…..aki
    a másik oldal hozzászólásait nem képes tárgyilagosan elolvasni!A baj csak az,hogy nem vagy egyedül itt……

  • Ja és Fuser!
    Se műveletlen,se tudatlan nem vagyok és nem politikai eszméknek,pártoknak akarok megfelelni(Hát Te?…miért is tenném?)senkivel szemben nem vagyok elfogult és lekötelezett
    csak a saját erkölcsi normáimnak akarok megfelelni,ami eddig
    sikerült is pártoktól,vallási hovatartozástól függetlenül és még soha senkivel szemben nem kellett szégyenkeznem,ismerőseim,barátaim tisztelnek!
    El kéne ásni végre a csatabárdot,mert valóban nincs értelme és alapja a sértegetésnek,vádaskodásnak!

  • Marcsi
    2014 július 21
    1:52 du.

    Boda! Imádom mikor ilyen zavartan vinnyogsz! Ilyenkor tudom, hogy betaláltam! 🙂

  • bumburi
    2014 július 21
    10:10 de. Lájk. De lóval imádkozni könnyebb, mint Glóriával értelmesen beszélgetni.

  • Fuser!
    Hát „te”(szándékosan kisbetűvel) tényleg egy reménytelen és bunkó hülye vagy,már többször bebizonyítottad…..veled nem lehet értelmesen beszélni(naivan reménykedtem…),az ilyenekkel szemben nem szoktam zavarba jönni, vinnyogni meg te vagy a kutyák (vagy más állatok…) szoktak,te szerencsétlen senki …..
    Ha jól emlékszem ahol élsz (úgy tudom nem itthon)talán neked van okod időnként „vinnyogni”….

  • Ha Kanadában élsz,(?nem emlékszem pontosan),talán ott biztonságban vagy…ki tudja meddig,de ha változatosságra,veszélyekre …netán bombariadóra,rakétára vágysz akkor javaslom települj át
    Izraelbe (hátha kilőnek..)a barátaidhoz,csak haza ne gyere,ne fertőzd itt a levegőt!

  • Judith Kopácsi

    Marcsika, ha lehetne, ne te mond meg, hogy ki hova menjen és mikor. Az ember, meg a lánya oda megy, ahova akar a saját pénzén és idejében.Az a világ már elmúlt, amikor mások döntöttek helyettünk.

  • apuwader
    2014 július 20
    2:39 du.
    A szovjet emlékmű alatti terület nem magyar tulajdon. Semleges terület, mint a határzónák, vagy a követségek. Vagyis szép, és hangzatos eszmefuttatásának egyetlen szépséghibája van, jogilag nem magyarországról beszél. Igen, volt róla szó, hogy el kellene mozdítani, csak akkor is ez volt az elsődleges gyakorlati ok. Igen, a moszkvai polgármesterhez tartozik, de nem csak az emlékmű, hanem az alatta levő terület is.

  • Ille István

    Csodálkoztam volna, ha elsőre megérti, amit írtam, illetve ha nem akarná átértelmezni.

    Az én történelmi ismereteim nem szobrok illetve azok szimbolikái alakítják. Ugyanakkor tüntető csoportok sem. Se pro, se kontra nem érdekel a szobor.
    Már korábban is leírtam, hogy német megszállás nélkül szerintem nem lett volna Magyarországon Holokauszt. Azt is leírtam már, hogy minden hatalom – bármilyen embertelen – megtalálja kiszolgálóit. Ez alól a magyarok sem kivételek.

  • Pesti Gúnár

    A fidesz ezzel a „Nacht und Nebel”-akcióval bebizonyította, hogy van érzéke a szimbóleumokhoz. Először is: a Stauffenberg-féle merénylet napján hajtották végre; másodszor: ha már március 19-én nem lehetett, legalább legyen vasárnap. Hitler is mindig a vasárnapot választotta a lerohanásokhoz.

  • jani: szálljon le a magas lóról, semmi alapja nincs a fölényeskedésének. javaslom, olvassa tovább a sorozatomat, el fog jutni addig, ahol a német megszállás és a holokauszt összefüggéseit taglalja a cikk. a schmidt-féle történelemhamisítók a kiszolgálókról szóló állítását is cáfolják.

  • Végigolvastam a kommenteket. A sok frusztráció, gyűlölködés, fröcsögés és feszültséglevezetés helyszíne ez a fórum semmi egyéb a legtöbb kommentelő részéről. Többen olyan szintre süllyednek (pl. Bumburi, aki tényleg egy bumburi), amivel már foglalkozni sem érdemes, kultúrált ember már sosem lesz belőle. Durva és otromba sértegetések, személyeskedések mások ellen, akik egy szóval sem sértették meg sem őket sem egy népcsoportot. Elég szomorú, hogy vannak emberek, akiket az tölt el „boldogsággal”, hogy provokatív viselkedésével felbosszant másokat, majd annak örül, hogy szerinte „betalált”. Amikor úgymond betalálunk, az az érintett személyt mindig felhúzza, de nagy butaság azt gondolni, hogy ez fordítva is igaz. Én itt csak 3 kommentelőt láttam intelligens módon kommunikálni és nem a Geyza, bumburi oldalon. A többiek pedig őket sértegették a legalpáribb módon. Senkinek nem akarnám megmondani, hogy hova menjen, hol éljen, de aki a szerint a magyarok (akiknek a hazájában él) fasiszták, gyávák, nácik, stb., az nem értem miért akar köztük élni. Én a magam részéről nem tudom elképzelni, hogy elmenjek egy idegen országba (még akkor sem, ha az ükanyám ment oda először), az ott élőket válogatott módon sértegessem, majd kikérjem magamnak, ha valaki azt javasolja, hogy fáradjak vissza oda, ahol a népem él. Ennél alkalmazkodókészebbnek kellene lenni, különösen kisebbségben!

  • easy: a lényeg ebből a kritikus hozzászólásból, hogy a végén maga is zsidózik egy jót. vagy nem arra a kisebbségre gondol?

  • Easy: Ez párthatározat, hogy naponta többször le kell írni a gyűlölködő szót? Nem igen szoktam durván írni senkinek, ha csak nem támad meg. Pedig Bumburi oldalán állok, kedves zsidózó intelligens polgártárs. A kulturáltság fokmérője, hogy milyen finoman tud zsidózni?
    Ha már a sértegetésnél tartunk, nehogy elmenjen külföldre. Az európaiak már haragszanak a zsidózókra.

  • Marcsi
    2014 július 21
    4:19 du.

    Húú Boda, csúnyán elevenedbe találhattam mert a szokásosnál is ocsmányabb primitívséggel őrjöngsz. Mond csak, ilyenkor eltorzult fejjel toporzékolsz is? Roppant bájos lehetsz. Nem csodálom, hogy a férjed idő előtt lelépett valami fiúval… 🙂 De ne is fogd vissza magad! Minden ide hányt mondatod gyönyörű visszaigazolása annak mikor a legalja, szolgonc lényedről beszélek. Nyomasd Boda, hadd tudja meg a világ milyen egy átlagos, magyar „keresztény-konzervatív” nyugdíjas mikor önmaga legjavát adja! A repedt sarkadra meg tegyél kenőcsöt!

  • Easy
    2014 július 22
    10:43 de.

    Ember te meg miről beszélsz?! Magadnál vagy? Kapjál már a fejedhez te szerencsétlen! Ki ne találd már, hogy te jobban otthon vagy ebben az országban, csak mert úgy gondolod neked egyik déd, ük, stb nagyanyádat sem fektette meg a tatár, a török, az osztrák, vagy valamilyen szláv legény! Fejtsd már ki, tényleg érdekel a magadfajta mitől lett ilyen észbontóan korlátolt idióta, hogy úgy gondolja vérségi alapon magyarabb másoknál, és ez csak neki hazája! És még te nyivákolsz itt személyeskedésről meg sértegetésről ezzel a vérlázítóan civilizálatlan, megkülönböztető, rasszista gondolatiságoddal?! Igen faszfej, én mondjuk csak öt generációra visszavezethetően élek ezen a földön, és ezért kisebbség lennék??? A körmöm alatt is több magyarság van mint amennyi a magadfajta véglényekbe szorult az önérzeteskedő nagy pofátokkal együtt.

  • Easy
    Easy az egy olyan ember, akinek nincs meg a képessége, az intelligenciája, lehetősége, hogy szabadon, korlátok nélkül, saját jó értékrendszerére alapozva gondolkodjon. Neki Magyarország határai szabják meg gondolatvilágát. Az ottani élet és jelenlegi nagyon gyenge minőségű értékrendszer, a stressz és zaklatás, a hazugságok tömegéve agymosássá váltott tájékoztatás adja az alapot a körülötte történő, olvasott, látott, hallott dolgok véleményezésére.
    Nagyon sok ember van úgy vele, hogy azt hiszi haza csak egy van, ahol született és ez is marad a börtöne mindvégig. Mások azonban megértik, hogy a határokat más emberek rajzolták a térképre, a haza az a Világnak az a területe, ahol az életét szabadon és aszerint alakíthatja, ahogy azt jónak látja és ahol a társadalom a közösség hasonló eszméket, értékrendszert alakított ki.

    http://nol.hu/kereses?author=Kácsor+Zsolt

    Csak mellesleg, sok évezredig nem voltak országok, nem létezett nacionalizmus, csak királyok, fejedelmek, császárok, hercegek, stb., uraltak egy-egy területet, amiknek birtoklása miatt háborúztak, nyertek, vesztettek, az a tulajdonuk volt az ottani lakosokkal együtt. Erre kevesen emlékeznek és a múltban rajzolt és a mai határok így megkövesedtek sok ember agyában, különösen azokban, akik 100 év után is Trianon miatt siránkoznak, „Nagy Magyarország” határait kívánják vissza, amiről idealista, magyar nacionalista képeik vannak csak, de amiben a más nemzetiségek el voltak nyomva, csak azt a magyarkodó nacionalisták nem ismerik el, mint ahogy azt sem, hogy a cigányok életmódja nagyban amiatt van, hogy 500 éve ki vannak rekeszteve a társadalomból és a civilizációból. Az ilyen emberekkel nem érdemes a kozmopolitán nézetű alapon vitatkozni, érzelmeket nem lehet érvekkel, tényekkel megváltoztatni.

  • Fuser: Nyugodj már meg! Úgy látom ez a lap születésnapi ajándéka. Össztűzzel támad a szélsőjobb. Ez mutatja, ér valamit az újság.

  • llanfair
    2014 július 22
    3:32 du.

    OK! Nem is tudom minek idegesítem magam a sok kreténen, pláne mert azért olvasok nagyszerű ellenpontokat is. Nagyon jó meglátásaid voltak megint barátom itt is meg a másik szobros cikknél is!

  • fuser: azért bájos a mi kis faterunk fölényeskedő próbanyilassága, nem? ráadásul még szerinte is többek vagyunk 😀

  • István! Ezen a faterkán is leginkább a jobb-szélsőjobb kínos identitás zavara érződik. Egyszerűen képtelenek meghatározni önmagukat úgy, hogy azt ne valakikkel szemben tennék. Milyen értékrend, önazonosság az amelyik mindig csak egy ellenségképpel szemben nyer értelmet, amelyik nem tudja abszolút értelemben definiálni magát csak relativizálva? A magyar jobboldal értékrendje saját maguk számára is csak akkor értelmezhető ha van ki miatt nyavalyogni, vagy van kire tüzet okádni. Szánalmas!

  • fuser: van rendesen előkép. orbán is csak valakivel/valakikkel szemben képes önmagát meghatározni.

  • A „0” embereknek…..nulla válasz,csak őrjöngjenek,égessék magukat tovább!nem vitapartnerek (sem észben,sem jellemben sem stílusban)!

  • Fenyvesi Glória

    Akinek a „körme alatt is több magyarság van”,mint másoknak, az miért szidja, támadja a magyarokat? Úgy általánosan?

  • marcsi: az a lényeg, hogy legalább maga nem „0” – hanem „00” 😀
    még nem tudom eldönteni, hogy vízöblítéses, vagy pottyantós?

  • Fenyvesi Glória

    jobbikos propaganda miatt komment törölve.

  • Fenyvesi Glória

    És balos propaganda, az mehet?
    Ez a demokrácia?
    Vagy vannak érinthetetlenek?

  • fenyvesi glória: ha nem vette volna észre, amit itt megy, az nem balos propaganda, hanem kormányprogram és 2/3 kritika.
    balos propaganda akkor lenne, ha hasonló módon érvelnénk, mint maga, erősen jobbikosként. de nekem úgy tűnik, nem dicsőítjük a baloldalt.
    sajnálom, ha ez magának nem jött le.
    ha elolvasta volna a cikksorozatomat, talán maga is eljutott volna arra a következtetésre, hogy magyarország minden volt, csak nem a megszállás áldozata, ergo a történelemhamisítás gusztustalan szobra se más, mint fekély.
    persze, megértem, hogy több ezer sor, több 10ezer karakter megolvasása nincs ínyére. noch dazu, abból a következtetések levonása sem. és még csak nem is gúnyolódtam.

  • Fenyvesi Gloria, de nem neki szól, meg sem értené:
    Vannak, akik csak egy kölcsönzött hitvilágában élnek, egy bálvány imádatban. A véleményük nem önálló gondolkozásból, a tények tudatában, azok elemzésével formálódnak, hanem mások agymosása alapján szajkózzák a hazugságokat. Balos és jobbos, közepes, keresztény demokrata, zöld párti demokrata, Lehet Más Politika, de mégsem az, stb., megnevezésekkel titulálnak bármilyen csürhe gyülekezetet és azok véleményét, mintha mindezeket kis dobozokban lehetne szétválasztva kategórizálni. Mellesleg ilyen baromságok nem léteznek – nincs muzulmán demokrata, zsidó demokrata, meg Észak-Koreai demokrata sem. Van demokrata és van népi demokrácia, van diktátor és van önkényuralom, diktatúra.
    Mint ezerszer írtam, nincsenek fokozatai a népi demokráciának az nem fagylalt, aminek többféle íze lehet, aztán veszek ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit. Amint korlátozásokat vezetnek be az emberi jogokra, szólásszabadságra, sajtószabadságra, stb., a demokráciáról azután beszélni sem lehet.
    Sebaj, a diktátor szavain csüngve, sokan tudják már, hogy jön a megváltás, a „munka alapú társadalom” ahol aki nem a diktátor barátja és korrupciós pénzek visszaszolgáltatója, az seftel, az „extra profit” amit termel az büntetve van, azt tönkre kell tenni, javait el kell venni. Ezt teszi most a mini-Mussolini rablóbandája.
    Tény, hogy Magyarországon a kormány egy szűk rétegnek, a Fidesz magának és talpnyalóinak harácsolja össze a vagyont, elrabolva az ország javait, kifosztja az emberek 90%-át, nyomorba dönti, vagy elszegényíti nagy részét, plusz a szabadságot és emberi jogokat hatalmas mértékben korlátozta MINDENKINEK, kivéve magának, mert saját jogtiprásaik ezreit nem büntetik!
    Az „állam mi vagyunk” királyi többesben révedező focibuzi félbolond, a tusványosi filozófus, egyetlen egy mondatban összesűrítette Magyarország jelenlegi állapotát.
    „Mit gondolnak, meddig maradnék hatalmon, ha ilyet meg lehetne Magyarországon tenni, ha hatáskör túllépés miatt be lehetne MINKET perelni?”
    Márpedig ezt magyarázni sem kell!