Szentmihályi Szabó visszalépett: A magyar kormányt ütni és verni kell, ha változást akarunk

2014 július 25 11:30 de.23 hozzászólás

Az a szomorú tanulsága a Szentmihályi Szabó Péter ügynek, hogy pozitív változást csak úgy lehet elérni annál a magyar kormánynál, mely csak az erő nyelvét érti és beszéli, hogy ha azt minden erőnkkel ütjük, vágjuk és verjük. Szentmihályi Szabó Péter,  a kommunista propagandistából lett szélsőjobboldali publicista és antiszemita csak akkor jelentette be, hogy nem kívánja elfogadni a Fidesz-KDNP ajánlatát, hogy ő legyen Magyarország új római nagykövete, miután még az uborkaszezon kellősközepén is kiverte jelölése a nemzetközi biztosítékot. A World Jewish Congress az olasz államfőt kérte, hogy utasítsa vissza a magyar nagykövet-jelöltet durva antiszemita nézetei miatt (amelyeket Szentmihályi Szabó ma is büszkén vállal), és a new yorki Anti-Defamation League is tiltakozott. Lapunk számos olvasója és szerzője levélben tiltakozott Giorgio Napolitano olasz államfőnél, illetve az ottawai olasz nagykövetségen keresztül. Szentmihályi Szabó tényleg elképesztő nézeteit viszont Balogh Éva, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta egyik alapítója fordította le angolra a Hungarian Spectrumban és innen értesült ezekről a világ közvéleménye.

KÜM lemészárolva. Most már szinte csak a pártkatonák maradtak a Külügyben. Majdnem valamennyi karrierdiplomata át lett helyezve.

KÜM lemészárolva. Most már szinte csak a pártkatonák maradtak a Külügyben. Majdnem valamennyi karrierdiplomata át lett helyezve.

Eléggé egyértelmű, hogy Szentmihályi Szabó Péter nem magától lépett vissza, hanem a Fidesz (melynek roppant kínossá vált az ügy) „kérte” meg erre kedvenc náciját. Pedig a magyar Külügyminisztérium szánalmas pártkatonái – mint amilyen Nagy Anna minisztériumi szóvívő – már kézzel-lábbal igyekezték védeni kellemetlen nagykövet-jelöltjüket. Amikor Nagy Annát arról kérdezték újságírók, hogy az olaszul nem beszélő Szentmihályi Szabó miképpen fogja képviselni a hazát Olaszországban, azt válaszolta az RTL Klubnak, „hogy szélesebben vett kultúrdiplomáciát fog folytatni.” Azt nem árulta el Nagy Anna, hogy ehhez hozzátartozik-e a zsidók pokolba küldése és a zsidóság sátánizálása. Ha majd a központ fülébe súgja a korrekt választ, Nagy Anna biztosan válaszol erre a kérdésre is.

A magyar Külügyminisztérium ma már csak nevében létezik. Ara-Kovács Attila külügyi szakértő részletezte a Magyar Narancsban, hogy miután Navracsics Tibor és Szijjártó Péter átvette a KÜM irányítását, 200 lojális alkalmazott került át a Miniszterelnöki Hivatalból és a KIM-ből, ezzel kizárva számtalan professzionális karrierdiplomatát.

Az a mészárlás, ami 2014 tavaszán, az új kormány megalakulásakor lezajlott, s amely kis számban még régi, de nagy számban már elkötelezett új, azaz fideszes kormányzati embereket is érintett, épp ezt a belső ellenállást volt hivatva még idejekorán letörni. A most kirúgottak közül nem soktól volt elvárható eddig sem az ellenállás, de kikerülésük az államigazgatásból vagy áthelyezésük bizonytalanabb pozíciókba megadta az érintetteknek súlytalanságuk minden eddiginél elemibb megtapasztalását. A súlytalanság élményéből pedig – mint tudjuk – nem igazán áll össze semmilyen kritikus tömeg”írta Ara-Kovács Attila a KÜM szétveréséről.

Egy biztos: a Fideszt szép szóval nem lehet jobb belátásra bírni. Az csak erővel megy. Sajnos minden alkalommal a falig kell menni, hogy bárki is meghallja tiltakozásunkat. Ez lenne a Szentmihályi Szabó Péter-ügy legfontosabb leckéje.

23 hozzászólás

  • Sok kis vaktöltény és puffantgatás helyett, a Fideszre kellene dobni néhány 30,000 lbs, „Bunker Buster” bomba megfelelőjét a Világméretű médiakampányban. Ez lenne a „Mother Of All Media Bombs” kampány, ahogy Saddam Hussein szerette nevezni a nagyobb dolgokat, mint amikre nem volt szava a Farsi szótárban. Garantáltan kiürítené a Pöcegödröt és a környező állami irodákat, igazi rendszerváltást lehetne csinálni, se fülke, se forradalom nem lenne szükséges. Most kell tenni, mielőtt a minisztériumokat vidékre költöztetik.

  • Végre valami,de Kanadában is illene tenni valamit a magyarnak nevezett nácik ellen,ahogy már jeleztem…

  • Christopher Adam

    Deák S.,

    Abszolút egyetértek, de sajnos rendkivül nehéz fellépni ellenük, különösen amikor egy nagykövetről van szó. A nap 24 órájában kéne akciózni és kampányolni, de mindannyiunknak van állása, családja, vagy egyéb elfoglaltsága. Mivel ezzel a kormánnyal nem lehet civilizáltan tárgyalni, párbeszédet nem lehet velük folytatni és érvelni sem lehet, folyamatosan háboruzni kell ellenük. Ez minden energiánkat felemészt és olyanra nem jut idő, ami sokkal kellemesebb, pozitivabb időtöltésnek bizonyulna.

  • Csiszer Lóránt

    Megint győzött a pénz … nem értek egyet az úriember minden kijelentésével, de van amit jól mond … ha annyira nagy az antiszemitizmus Magyarországon, akkor miért nem mennek el a zsidók innen … antiszemita ország volt és lesz Magyarország … ezt mondják … akkor miért mennek oda? Élvezik a szenvedést? Ugyanmá…

  • Christopher Adam

    Csiszer Lóránt,

    ezt komolyan gondolja? A magyar zsidók nem mentek oda. Ott születtek. Magyar állampolgárok, születésük óta.

    Ugyanezt mondaná a román elnyomás ellen felszólaló erdélyi magyaroknak is? Nekik is azt ajánlaná, hogy inkább költözzenek, ha nem tetszik a magyarellenesség?

  • csiszer lóránt: azt hittem, hogy már nem tud jobban szélsőséges. meglepett: tud!
    amúgy milyen pénz győzött? és hol? maga beteg, fiacskám, de nagyon…

  • Szóval miért nevezték ki egyáltalán? A szokásos eszevesztett baromságuk, hogy egyeztetés és előrelátás nélkül kineveznek egy 70 éves új diplomatát vagy csak az arrogáns provokálás, hogy valamiről tereljenek? Innen már rendben is a Szabadság tér?

  • Ló Csiszér
    Nem menne inkább valami gázkamra-tervező intézetbe főmunkatársnak ?
    Ott talán nagyobb örömmel fogadnák benyilvánulásait.

    ( Új magyar ” újbeszél-szó ” , most találom ki Lo Csiszér stílusa kapcsán : Benyilvánulni… )

  • Majd kineveznek mást. Olyat, aki semmivel sem jobb, de kevésbé van szem előtt.

  • A cím különben annyiban téves, hogy nem visszavonták a kinevezést, hanem Szentmihályi lépett vissza. A kormány sz…rt nagy ívben a kritikákra.

  • Fenyvesi Glória

    Miért kel valakinek a nevén gúnyolódni?
    A gúnyolódó nevén is lehetne…
    De Csiszér Lóránt ezt nem teszi…
    Miért is?Mert…

  • fenyvesi glória: miért? csak. köze? a magáén is gúnyolódtak. elvtársa amúgy sem szorul védelemre.

  • Fenyvesi Glória

    Ille István!
    A gúnyolódás elégé gonosz dolog szerintem…

  • fenyvesi glória: már akinek. akin gúnyolódnak, annak biztosan. aki gúnyolódik, na, abban már nem vagyok olyan biztos.

  • Persze, „visszalépett” .
    A nagy nyavaját. A fidSS-nél ez már rég bevett szokás, taktikai sőt, stratégiai sakkjátszma része, hogy amikor egy tiszt kellemetlenné válik, azt visszavonja a főjátékos. Mondhatnánk tiszt áldozatnak, de még csak az sem, hisz csak időleges szüneteltetése történik a számára is kellemetlenné vált szereplőnek. Sok ilyet láttunk már az elmúlt 25 évük alatt. Bayer,aki legalább akkora náci SSpéter azota is kitüntetett helyet foglal el a propagandista hierarchiájukban, most viszont ez a mocsok alak csupán a nemzetközi, illetve közvetle kormány köröket érintő összefüggései miatt vált pillanatnyilag tűrhetetlenné…

  • Helyesbítés:

    …legalább akkora náci, m i n t SS Péter…”

  • Magamat kigúnyolom, ha kell….

  • Orbán Viktor 1998. óta nem tesz mást, mint a demokratikus közösséget . t e s z t e l i, hogy mikor és mely intézkedése okán borul ki a bili ővele együtt… Ám az a „demokratikus” közösség a békesség érdekében minden eredeti elvét és konkrétan kitűzött vállallását is hajlandó feláldozni, mintha csak a „weimari köztársaságban” lennénk… Elvtelen pacifisták – képtelenek tanulni.

  • Annyit azért hozzáfűznék, hogy azokat a Magyarország vérkeringését még mindig valamelyest fenntartó német nagyvállaltokat, konszerneket véletlenül sem a pacifizmusuk tartja nálunk, hanem az, hogy logisztikailag Kínánál azért mégiscsak közelebb van Orbanisztán Németországhoz…

  • Csak köszönetet és elismerést érdemelnek azok a külföldi politikusok, szervezetek, akik nyíltan ki merik jelenteni,hogy hazájukban egy vedlett kommunista, egy idióta, véres szájú fasiszta disznó nem kívánatos személy. Amúgy egy szóra sem méltatnám ezt a Szentmihályi-féle hibbant alakot, de amit most megüzentek neki, azért ez a pöcs évekig harcolt.

  • Pesti Gúnár

    Na, most kaptunk a pofánkra: balliberális siserehad, médiahiénák.
    http://magyarhirlap.hu/cikk/1627/egy_europai

  • pesti gúnár: na és azok a szárnyaló eszmeiségű kommentek! az a sok habzó száj, gyűlölettől torzult arc!
    komolyan mondom, miattuk érdemes írni – a KMH-ba 🙂

  • schuth gyula dr.

    Soha nem politizaltam 1980 ota elek itt de undorito ez a primitiv kommentarok sorozata….