Láttál már kormányzót uborkafán?

2014 augusztus 1 9:49 de.9 hozzászólás

Ki nem látott, jöjjön ide, láthat.

Éppen mászik ez a nemes állat…

Másfél milliárdot fordít a kormányzat a hajdani karmelita kolostor – mai nevén Várszínház – átalakítására, hogy a Nagybeteg Agybeteg méltó körülmények között tudja majdani miniszterelnökét, aki természetesen nem ő lesz.

Lesz az még több is, majd a föld alatti garázs, az új irodai berendezés, az informatika, a pánikszoba, a menekülőalagút, a Várstadion, stb. külön költségvetési soron jelenik meg.

Hogy ki lesz akolostor gazdája, azt ma még nem lehet biztosan tudni.

Mostanában Lázárt emlegetik a cím várományosaként, de két év hosszú idő, 1936-ban Jezsov például még szilárdan hitte, hogy ő a Gazda első számú támasza, erre 1938-ra kiderült, hogy már nem, és harminckilencben felvehette a „néhai” előnevet is.

Rendes diktátor közelében a macskája sincs biztonságban, hamar kiderülhet róla, hogy gepárd – kis biztatásra bizonyára bevallja.

Lehet, Lázár helyett addigra már Hoppál lesz a favorit, segget nyalni az is tud – a Fidesz politikusai csereszabatosak.

Nem kell ezen a költözködésen csodálkozni, hiszen a kétharmaddal az ország lakossága felhatalmazta őt, hogy a választási ciklus felétől első ütemben minimálisan is kormányzó legyen, mint Hunyadi János, de még inkább, mint vitéz nagybányai Horthy Miklós őkegyelmessége, a Nemzet Példaképe.

Ha valaki azt hinné, hogy a köpcös kis parvenü ezzel felér az uborkafa tetejére, hát rettenetesen téved, a Sándor-palota csak egy lépcső a megfelelő környezet felé.

Táncszínház után az Országos Széchényi Könyvtár repül a Palotából, együtt a többi jelenlegi használóval, melyek számára majd tönkreteszik a Városligetet.

Ha az egész attrakció költségét összeadjuk, százmilliókat, milliárdokat hajigálunk ki az ablakon, ha nem ezermilliárd lesz a számla vége.

Merthogy, ugye, a Parlamentben nem maradhat, a Nándorfehérvári terem nem méltó az ő nagyságához, és egyébként is, most, hogy a Parlament létszáma felére csökkent, egyre kevesebb hely jut az ő egyre terjedelmesebb egójának, költözni kell, nincs mese.

Amikor a parlament épült, akkor az ország háromszor ekkora volt, a Parlamentnek volt alsó és felsőháza, néha még tekintélye is, habár ami azt illeti, eleink sem voltak sokkal jobbak mai utódaiknál, talán ezért is tartunk itt, ahol tartunk.

Mindenesetre ne hamarkodjuk el az ítélkezést, hiszen ki tudja – lehet még a dicsőséges Magyarországnak ismét felsőháza, ott ül majd benne Csányi gróf, Pintér táborszarnagy, Hódmezővásárhelyi báró Lázár János, Semjén püspök, Tőkés püspök, Hegedűs püspök – de szépek is lesznek így, falkában!

Már csak Erdős bíborossal kell valahogy levajazni, hogy református létére a Szentkoronára is igényt tarthasson, de az is lehet, hogy áttér, Pázmány Péter meg sírva fakad a sírjában, Uram, én nem ilyen lovat akartam!
Nem is tudom, miért jut eszembe az a százezernyi magyar gyerek, akik a szó szoros értelmében éheznek, hiszen azok azért éheznek, mert a szüleik nem akarnak dolgozni a mi munkaalapú társadalmunkban.

Mindenesetre lesz még Puskás-stadion a Népstadionba szuszakolva, a Gellérthegyről a sörnyitó átmegy a Szoborparkba, a Citadella ormaira felkerül a Tatabányai turul.

Tatabányára, a turul helyére Prónay Pál emlékműve kerül, kezében böllérbicskával, Horthy szobra a Szabadság téri református templomból átkerül a Bazilikába, a Vaskefe valamelyik zsákfalu főterére, hadd tanuljanak a gyerekek történelmet – gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded!

A Szent Jobb pedig kissé átalakítva – egy pénzes zacskót szorít – új értelmezést kap – ki fog derülni, hogy az ereklye a honfoglaló Orbán (Szent) István jobbja, ezért aztán átkerül Felcsútra, Puskás autentikus illatokat árasztó zoknija mellé.

Iparkodni kell, mert azt talán maga az Úr sem meri prognosztizálni, hogy meddig lehet még emberek közé engedni Pannónia & Hunnia Lángoszlopát, a Mi Elmebetegünket…

Ti pedig, barátaim bízzatok a természetben, az úgyis végzi a maga dolgát, mert ha ebben a bánatosan debil ellenzékben és tehetséges politikusaiban bíztok, akkor hordhatjátok a földet a Ferenc József földről a süvegetekben.

Ha ezt a helyzetet valaki 1989-ben prognosztizálja nektek, helyből idiótának nyilvánítjátok.

Ez jusson eszetekbe, mikor kijelentitek, hogy itt azért ez, vagy az soha nem fordulhat elő.

Előfordulhat minden – megmondta ő is, neki meg megmondták a Hangok – hihetünk nekik…

9 hozzászólás

  • Kiszely Anna Mária

    És ne felejtkezzünk el a legújabb művéről sem, a taknyosvarnyút is vigye magával a Szabadság térről.

  • Fenyvesi Glória

    Erdős bíboros?És református?
    Én Erdő Péter katolikus bíborost ismerek…

  • Fenyvesi Glória
    2014 augusztus 1
    11:42 de.: csak éberségi teszt volt! 😀

  • Fenyvesi Glória
    Nem értette a mondatot!
    Erdős katolikus, orbán református. Erdőst kellene meggyőzni, hogy református fejére tegye a katolikus koronát. Valahogy így, csak az író azt hitte, mindenki érti!

  • Oszt miért is ne lehetne ?
    Horthy Miklós is református vótt, oszt a katólikus egyház 25 éven körösztűűű nemcsak támogatta azt az áldatlan kormányzóságát, de konkrétabban annak a megrndelései alapján kormányzott, mint koronázatlan király a Magyar Királyságban… Jaaaa !

  • Disznóólban nevelődött kis kondásunk nem először vet szemet egyéb célú középületekre.
    Már az első „regnálása” idején meghirdette országnak, világnak, hogy márpedig néki a Néprajzi Múzeum épületére vásik a foga, mégpedig miniszterelnökségi székház gyanánt.
    Az sem zavarta az agrárproletár ősökkel dicsekvő termetét illetően kis hősünket, hogy az a múzeum éppen az ő társadalmi osztályának a Horthy éráig mélyen elrejtett – valódi nemzeti – kincseit hivatott kutatni, tárolni és bemutatni a emzet tanulni vágyó rétegeinek.
    Na, szóval, aztán ahogy múlt, múlik az idő úgy nőtt nyúlott a szája Kisgömböcnek, hogy még nagyobb falatok beférhessenek rajta, így aztán az áhított és az akkor még valamelyest Parlamentnek nevezhető épület előtt elnézve a Dunán elúszó áhított és szent koronát, kissé följebb pillantva a Várpalota hatalmas épületén állt meg a szeme. Na, akkor határozta el először, hogy beveszi – a Budai Várat. Lehet ott bár . N e m z e t i . Galéria, Országos . S z é c h e n y i . Könyvtár, ilyenkor semmi sem számít, semmi sem szent, amikor az Ő felfelé töréséről van szó. Pláne, amikor belegondolt abba is, hogy ha kitart, akár még ez a Dunán le, helyesebben felúszó korona, még az ő fejét is fedheti, csupán jogszabály kérdése az egész, különös tekintettel az ő jog-filozófiájára, amelyet dózsbajszú barátjával fogalmaztak meg, úgy jó tíz évvel korábban egy diák lapban. Ez így hangzik:
    „…A JOG NEM MÁS, MINT BÁRMIKOR MEGVÁLTOZTATHATÓ PARANCSOK HALMAZA…”
    Ez a mondat az egyszeri, illetve egyszerű kanász számára a Budai Vár kulcsa Tisztőőttt Höőőőggyejim és Uraaaim. Jaaa !

  • Fenyvesi Glória

    És az előző kormányok fejei,holdudvara mit is tettek?
    Legszebb, legértékesebb épületeinket potom áron eladták idegeneknek.És ők is busás hasznot húztak belőle…

  • fenyvesi glória: mit is mondott orbán basi a vip-buszjáraton, amikor tahó pista panaszkodott arról, hogy képtelenek megszerezni a balettintézet tulajdonjogát? csak nem azt, hogy szójjá, komám, majd csinyálok egy törvénytet ?!
    már megint dumál, minden alap nélkül. akad valamilyen kimutatás a birtokában, amiben olvasható, melyik kormánytag, államfő stb. mennyit profitált valamelyik eladásból?
    ha igen, akkor ide vele! ha nem, akkor fogja be a száját, mert könnyen a hazugság vádja alá kerülhet!