Demagógisztáni napló: Rúgj a nőkbe, hadd szóljon

2014 augusztus 2 2:01 de.96 hozzászólás

Hallgatom, olvasom a „gyermekért nyugdíjat” rendszerrel kapcsolatos híreket, és nem igazán értem, hogy a kigondolói csak embertelenek, vagy embertelenül cinikusak. Az ugyanis látszólag teljesen rendben lenne, hogy a gyermekéért áldozatokat hozót a közösségi haszon elvét követve honorálja valahol a társadalom. A nyugdíj azonban nyilvánvalóan nem az a csatorna, ami erre alkalmas. S ennek semmi köze ahhoz, hogy a kormányoldalon hebegnek és habognak a kérdéssel kapcsolatban.

Az ugyanis teljesen egyértelmű, hogy a diplomás gyermek „megtermelése” nem csak és kizárólag a nőkön, de még csak nem is csak a családokon múlik. Az legfeljebb a Varga István egykori felszólalásának szellemi színvonalán dagonyázók fejében van úgy, hogy a nők akár pofonnal is ágyban küldhető keltetőgépek. Persze lehet, hogy a Vezér ezt látta otthon, és ezért olyanokkal veszi körül magát, akik számára ez egy természetes állapot. Ám ettől a világ családi alrendszerei még nem mindenki számára így működnek. Talán azért, mert bár mindenki fideszes képviselőnek születik, csak néhányan továbbfejlődnek. Felszednek némi emberséget is egy füst alatt. Így aztán még azt is el tudja képzelni, hogy a kiszámíthatatlan életpályák országában, a közrabszolgaság diadalmas kiterjesztésének honában nem mindenki képes a fenomenálisan túlfizetett közmunkából a Sorbonne-ra járatni a gyermekét. De lehet, hogy máshova sem.

Ha tehát valakit már megnyomorított a tartós közmunkaság  és munkanélküliség, abba az új rendszer még egy továbbit is rúg. De nem is lehet mit várni egy kormányzattól, melynek vezetője nyíltan szakított Posványfalván az emberi szabadság tiszteletben tartásával. Majd jön Soltész államtitkár úr és megmondja, hogy ki kivel, mikor, hányszor. Talán még a gyertyát is tartja. A Nemzeti Hágatóházakban, a nemzet prostituáltjainak. Kiérdemelve ezzel a nagy Nemzeti Vibrátor-díjat. Fallikus nemzeti szimbólumnak ott lesz majd a Szobor. Valószínűleg turullal a vállán, a Nemzeti Termékenység szimbólumaként. Bokájánál Istennel, és lábán, papucsként, egy-egy stadionnal. Azonban az új rendszer szinte természetesen nem csak a munkanélküliekbe rúg nagyot, hanem másokba is.

Ha ugyanis valakinek, kinek például biológiai okokból nem lehet gyereke, az megszívta. Ha közmunkás, akkor duplán megszívta. Igaz, legalább a meg sem született gyerek nem fog kimenni Angliába. Azért az egészségügyileg hátrányosabb helyzetbe kerültekbe mégis csak jól eshet belerúgnia a kormányzatnak. Elvégre nyilvánvalóan saját szórakoztatásukra nem szülnek gyermeket. Miközben persze adott a nagy lehetőség. Abortusz-problémát sem jelentenek. A Nemzeti Kuplerájokban tehát akár közmunkásként is alkalmazhatóak. Nyugdíjat ugyan ettől még nem kapnak, de legalább örömet okozhatnak azoknak, akiket Pannónia Géniusza erre érdemesnek tart. Az illiberális diktatúrák némelyikében ennek is van haladó hagyománya. Bár a japánok a múltjuknak erre a szakaszára talán nem olyan büszkék, mint amilyen büszkén menetel Orbán Viktor az egykori tengelyhatalmak által kijelölt úton.

Az is nyilvánvaló, hogy az egész mögött egy sokkal egyszerűbb tény van: nincs pénz nyugdíjra. Ahogy annak idején is azt sipákolták: kérd a kapitalistáktól! Most majd jönnek, és kérhetjük a komcsiktól. Bár akkor meg Kövér elvtárstól kellene kérni. Így nyilvánvaló, hogy ilyen nyíltan nem lehet lemondani az emberekről. Maradnak a körmönfontabb megoldások. Bűnbakokat képezve az akármiért gyermektelenekből. Mint olyanokból, akik arról tehetnek, hogy nincs pénz nyugdíjra. Mert ugyebár a gyermeknek kéne megtermelni. Tehát nem termeltek gyereket, így mindenről ők tehetnek. A kormány, amelyik eltapsolta az államosított nyugdíjpénztárak vagyonát, nyilvánvalóan semmiről nem tehet. Selmeczi Gabriellát esetleg egyenesen a nyugdíjak védőszentjévé kéne avatni. Ahogy a lassított éhenhalás közmunkásított nemzeti programját maga a miniszterelnök menesztette menyei magasságokba.

Tapsot nekik. Nagyot! A nyugdíjra számítóknak úgyis a fal adja a másikat.

Andrew_s

96 hozzászólás

  • Mikor eloszor hallottam, rossz viccnek, egy elmebeteg gondolatnak gondoltam. Azota tudom, hogy nincs az az elmebeteg gondolat, amit ne valositananak meg. De ha ez kell a magyarnak? Vagy kint vannak mar az utcan?

  • na, igen. orbánék ugyancsak járatosak a bűnbak képzésben.
    bűnösök a zsidók, a cigányok, a liberálisok, a demokraták, most meg kiegészül a lista a nemzőképtelenekkel, a meddőkkel, a homoszexuálisokkal – na, velük azután igazán! – a leszbikusokkal – huhú, azok ám a bűnösök igazán, nem is fognak nyugdíjat kapni! – na és legfőképpen bűnösök azok, akik anyagi okokból nem óhajtanak nyomorba gyereket szülni, mivel jó tudják, hogy képtelenek őket emberhez méltó körülmények közt felnevelni – igaz, lázár főideológus szerint, aki csak csöppet hajaz himmlerre -, annyit is érnek.

    akkor még szendén elhallgatjuk azt a tényt, hogy a gyermekvállalási hajlandóság a roma kisebbségnél – akik aránya a népességen belül már a gengszterváltás idején is 1:7 volt a nemzetalkotó többségben – egy csöppet nagyobb, mint a nem cigányoknál.

    igaz, ez a tervezett nyugdíjrendszer szempontjából teljesen érdektelen, mivel a jelenlegi állapotok szerint se adófizető, se nyugdíjjárulék fizető nem igazán kerül ki közülük, az iskoláztatásról nem is beszélve (a tanszerek és tankönyvek egy cigány nebulónak is ugyanannyiba kerülnek, mint egy hóferkének), így a gyermekfüggő nyugdíj még csak marginálisan se érinti ezt a társadalmi réteget.

    na ja. az illiberális társadalom egyik pillére – különösen, ha az munkaalapú: aki nem dolgozik, ne is egyék…
    ja, hogy nincs hol dolgozni? ugyan, kérem, aki akar, az talál magának munkahelyet – állítják a fidesz farizeusai. csakhogy, visszanyal a fagyi: dolgoznak, hát, rabszolgaként, éhbérért, közmunkásként, feketén, szürkén – minimálbérre bejelentve, többi, ha jut, zsebbe – amiből ugyan nem jut a kormányzatilag hőn áhított szaporulatra – fogy a magyar! szar se lesz így a nemzetállamból! – cserébe élhető öregség sem lesz!

    hát, biza, ez a 22-es csapdája. kétlem, hogy az előterjesztő olvasta volna.
    sőt, azt is kétlem, hogy egyáltalán bármit olvasott volna a kőszívű ember fiai óta…

  • llanfair: persze, hogy kint vannak. közmunkásként.
    igaza van kertésznek, vagy igaza van?

  • Ebert Terézia

    Ez a Ratkó korszak új ruhában, ahol a lényeg ugyanaz.
    „Orbánvajda” a főkolompos, reggeli vécézésnél kitalált ötletek a fényesek, csak az a baj, hogy összekeverte a sok vitamint a zsíros ételekkel, így az ötlet és a megvalósítás a hasmenéssel egyenlő.

  • llanfair
    2014 augusztus 2
    2:42 de.

    Azt hiszem az alapvető gond tényleg az, hogy atomizálni sikerült a társadalmat. Nem Orbánnak, hanem folyamatosan. Mondhatni évszázados kemény munkával.
    Ellenkező esetben nem kétszázan, hanem kétszáz ezren állnának a Szabadságtéren.

  • andy mage: orbán nem dolgozik ilyen finom eszközökkel. nála az ásó használatos. ügyesen árkokat mélyít bel- és külhonban nemzettestek közé, mivel pontosan tudja: divide & impera.
    igaz, ez csak addig érvényes, amíg az árkokat be nem temetik…

  • Ille István: No ha úgy van, hogy azért nem szül mert gondolkodik, akkor jogos a pénzelvonás. Gondolkodik tehát „ballibsi”. Akkor pedig coki.
    Azt pedig látni kell, hogy szépen duzzad a vezérkar tagjainak családja. Azt is tudjuk, hogy nem munkásgyerekek lesznek belőlük. Ki fogja őket eltartani kedves István? Nem mehetünk át a szomszédba rabszolgáért. Már nem csak a nyugdíj van veszélyben, hanem a vezető réteg pénze is. A kevesebből jobban látni ha hiányzik. Az pedig tűrhetetlen.
    De ahogy nézem egy-két év, és önként adakoznak az emberek egy kis Vuitton táskára vagy A8-as Audira, Dolce & Gabbana láthatósági mellénnyel. Hiszen ez az ami jár nekik. Mert a magyar csak a szomszédjára irigy, vezetőjétől semmit sem sajnál.

  • Ille István
    2014 augusztus 2
    4:02 de.

    A gond az, hogy a történelem során számos ilyen árkot tetemekkel temettek be

  • andy mage: Sajnos igazad van. Folyamatosan láttam a tendenciát a BKV szétverésének ügyében. Állandóan beszéltem és lefestettem a jövőt. Persze a kutya sem hallgatott rám. A válasz az volt, könnyű neked. Miért lenne könnyű? Sajnos igazam lett, bár ilyen aljas dolgokra még én sem számítottam. Most minden nap úgy mennek be dolgozni, hogy nem tudják, reggel buszt vagy útilaput kapnak. Fele pénzért dupla munka és folyamatos megaláztatás. Még azt sem tudják megoldani, hogy a világ elé tárják a sok aljasságot (Az is igaz, hogy a hazafi magyarokat nem is nagyon érdekli a másik baja). És otthon remegnek a szobájukban a jövőtől, és csinálják. Nem értem és nem értem. Tényleg mint a birkák. Felsóhajtanak, hogy nem Őt rúgták ki, és remegnek tovább. Pedig nem gyáva gyerekek. Gyáva ember nem tud buszt vezetni Pesten.

  • andy mage: ezt nem nevezném gondnak. a kérdés csak az, hogy mikor, és kik lesznek az alján?
    kössünk oda vissza, hogy orbán megaszondja: senkit nem hagyunk az árok szélén!
    hát, jól mondta: manapság nem is. inkább belerúgják az árokba.
    azután majd betemetik.

  • Árnyaltabb megközelítést! Az ötletben nem az a rossz, hogy a gyerekvállalást díjazná a rendszer, hanem az, hogy a többi nyugdíjas terhére! Ezzel biztonságosan elvetve egy újabb, megosztó viszály magvát a nyomorultak között. Van egy ismerősöm, férfi. Neki 3 házasságból négy gyermeke van, holott 1982 óta nem fizetett adót – csak ha végképp végrehajtották. A gyermekeit úgy felejtette el, ahogyan a házasságait, azokat a feleségei nevelték föl, egyedül. Alacsony a nyugdíja, de most majd felemelik. Annak árán, hogy a feleségekét (1-1-2 gyerek) csökkentik. Gratula! Műxik a „keresztény-konzervatív” orbitális hülyeség.

  • Fenyvesi Glória

    A gyermek vállalást ösztönzik.Kevesen vagyunk, mi magyarok…
    Mi ebben a rossz dolog?
    Kevés gyerek született a dolgozó családoknál,hosszú évek óta…
    És most a családpolitika is támogatja a több gyereket vállalókat.Akik nem segélyekre támaszkodva szülik meg a 3-4-5,stb… gyereküket…

  • Fenyvesi Glória

    Ezzel az intézkedéssel miért „rúgnak a nőkbe”?
    Épp hogy az anyaságot jutalmazzák…
    Nem az egoista szingliket, pl…

  • Nem véletlenül, azt is besuvasztották ebbe az emberellenes tervezetbe, hogy aki nem érettségizteti le a gyermekét annál is a csökkentő, esetleg a tőle nyugdíj megvonó paragrafus lép be. Tehát hiába van neki akár hét gyermeke, az már a népvezér szemébe nem gyerek.
    Azt hiszem nem kell külön hangsúlyozni, hogy ez az aljas kitétel a cigányoknak lett címezve azok részéről, akik még egy éve se, leszállították az iskoláztatási korhatárt 18-ról a 16 éves életkorra. Azaz nyugodtan lóghatnak a suliból, az már nem lógás, legöljebb nem érettségizik leaz imposztor… Na és ?
    Tehát nyugodtan állíthatjuk, hogy Orbanisztán ifjuság és „”emberierőforrás”” politikája nemcsak, hogy rasszista, de ördögi is, hisz a nyomorban tengődőket becsalogatja a sajátmaga ásta szakadékba azzal, hogy csak nyugodtan ne járassátok iskolába a gyerekeiteket – hisz most már azt sem tíltjuk nektek sőt, mi ilyen jók vagyunk max, nem kaptok segélyt, meg közmunkát, annyi baj legyen [ oszt legföljebb még nyugdíjatok sem lesz, gondolja hozzá a Duce].
    Kérdés csak az, hogyan is akarja az Orbán-Pintér duó megoldani a jövő bűmegelőzését, amikor a dolgoknak éppen lényegét söpri a szőnyeg alá…

  • Ezt(a cikket es a „hozzaszolasokat) hivjak onok TENYEKNEK? Na… neeeee….

  • jimbo: kétlem, hogy módja lenne bármiről is megállapítani, hogy mi a tény, és mi a kitaláció, arra ugyanis a szellemi állapota nem alkalmas.
    de felajánlom a lehetőséget: cáfoljon! most olvasta a cikket, még nem felejthette el, miről is szól.

    amúgy a tárgyban magának kuss van, mert hozott anyagból dolgozik, nyugdíját nem a magyar államtól kapja, az pedig, hogy maga gyereket neveljen fel a kívánalmak szerint, lássuk be, a lehetetlen kategóriájába tartozik.

  • Domnule!
    Maga egyre fantasztikusabb less. Ez a riposzt meg dijat erdemel. De nem is vartam tobbet…Ezert nem is vagyok csalodott.
    A velemeny, nem egyenlo a tennyel.

  • +1 kérdés: jimbo, maga szerint diszkriminatív-e a nyugdíjtörvény-tervezet, vagy sem? megosztó-e, vagy sem? hoz megoldást a krónikus népesedési problémára, vagy sem? visszapótolja-e az eltapsolt nyugdíjpénztári vagyont, vagy sem?
    hogy ez nem egy kérdés, hanem négy? semmi gond. maga egyre sem tudja a választ…cserébe megnyugodhat: jó helyen él demagógisztánban.
    remélem, lesz, aki megássa a sírját – szociális alapon, persze, mert fizetni érte nem is akkora buli – szépen megmosdatja, felöltözteti – el ne felejtsék a bocskaiját – magára hordja a földet, majd fejfát állít, mert a kereszt egy ilyen agyonmagyarnak túl kommersz lenne.
    hamvainak szórását nem javaslom: sokba kerülne a beszórt terület dekontaminálása.

  • Koszonom a lecket.Mert gondolom az…

  • jimbo: a kíváncsiság majd’ kifúrja az oldalam: miért tisztel meg románul a titulusommal? ugyanis románul nem beszél, cserébe meg azt sugallja ezzel, hogy román lennék. vagy tévedek?
    egyszer már kérdeztem magától ezt, de akkor sem tudott rá válaszolni…
    ami a tényeket illeti: nem válaszolt a kérdéseimre. vagy magának véleménye sincs?

  • Na szóval akárhogy is nézem pöcse van a menyasszonynak úgy kb lóméretű. Megint bedobtak egy témát, ami szépen tereli a figyelmet, de most ez egy olyan téma amire bizony figyelni kell, mert amit a vezír kitalál, azt biza előbb – sajnos inkább előbb – vagy utóbb bevezetnek, aztán mint az alap izét kőbe vésik, majd el kezdik farigcsálni.
    Több sebből vérző probléma a gyerek számtól függő nyugdíj, amire még az okosok sem tudtak válaszolni. Ilyen kérdés az, hogy mi van akkor, ha vki felnevel 3, 4, 5 gyereket, akik tanulnak is, csak mivel az instabil gazdaság külföldre száműzi őket, akkor hogyan is fizetnek be a nyugdíjkasszába? Mi van, ha a szülők elváltak? Mi van, ha a felnevelt gyermekek elhaláloznak? Hogyan igazolja a nő 65 éves korában, hogy terméketlen volt, mi van azzal a családdal akik felelősségteljesen dönt arról, hogy nem vállal gyermeket, mert nem képes felnevelni a jövedelméből? De rengeteg kérdés van még, amire nem tudnak választ adni, de még az a szakértő sem aki kidolgozta ezt az eszement ötletet, tegnap az egyenes beszédben csinált belőle hülyét a Kálmán Olga.

  • jimbo: téved. ez a maga esetében falra hányt borsó. maga nem képes okulni, így hát, a leckének sincs értelme. mondjuk, a leckéztetésnek lenne, de tekinettel vagyunk az idős korára, ami ugyan nem érdem, cserébe állapot. ahogy elnézem magát, elég szar állapot.

  • Igen. Nem csak en tartom romannak, hanem Mogyorodon is nehanyan. Akar hogy is van, maganak roman neve van, de ez nam volna baj.Ebbe bele kene nyugodnia. A maga baja egeszen mas. Mar masutt irtam rola, most nem irom le megegyszer.
    Velemenyem van. Mar hogyne lenne, de maganak csak az a velemeny(foleg jo) amit maga mond, masok meg szajkozzak ugyanazt. Ja…es akik magat agyba-fobe dicserik, azok is jok maganak. Csak nem ORBANT akarja utanozni. Elvegre eleg KOPCOS hozza. By…by.

  • jimbo: mint említettem, fogalma sincs, hogy mogyoródon minek tartanak. a nevem sem az, mivel amivel maga keveri, tudatlankám, az egy keresztnév – ilie – ellenben az ille az latin birtokos névmás, tudja, ille, illa, illu (három nemben) a.m. „az övé”. mondja, miért égeti magát szénné folyamatosan, amikor olyasmiről beszél, amiről fogalma sincs?
    ami azt illeti, 185 cm-hez 98 kg nem éppen a köpcösség ismérve, nevezzen inkább nagy darabnak 😀 kerekeséknél rossz szögből fotóztak 🙂 (azért büszkeséggel tölt el, hogy nyomon követi megjelenéseimet )
    klasszikusokat meg csak szó szerint, olajbogyó: kicsi huszár, és nem kihuszár 😀
    azon kívül, ha én magának adjonistent köszönnék, akkor egy darabig nem lenne gondja az emésztésével, mivel csak pépeset tudna magához venni 😛
    véleménye valóban van. csak tudja, a maga véleménye olyan, mint a segglyuk. mindenkinek van, csak senki nem kíváncsi a másikéra.

  • István !
    Ezek szerint JIMBO követi önt. Szerintem a munkáját végzi. Vajh ki bízhatta meg ezzel a szép feladattal? Lehet, hogy Szőke Feri a lendvay-utcai rovottmúltú FidSS őrparancsnok, aki szabadidejében pusztán sportból még gyilkol is…- 10 évet ült gyilkosságért.

  • jimbo: ráadásul én fejben karcsú, délceg, szép szőke árja herceg vagyok, olyan, amilyenre orbán még álmodni se tudja magát 😀 😀 😀

  • brunszvik teri: nem gondolom. jimbo irántam érzett mély barátsága még ausztráliai bozótlakó idejéből datálódik. ő csak önkéntes. fizikai követésre meg teljességgel alkalmatlan, mivel egy kriptaszökevény, bocskaiban, elég feltűnő jelenség még mogyoródon is 😀
    az első dolga, amikor hazatelepült, az volt, hogy beiratkozott a pártba. hogy melyikbe? hát, a jobbikba, természetesen. a második, hogy vett magának egy bocskai kabátot, a harmadik, hogy csináltatott magának egy székely kaput.
    a bocskai kabát ára turuléknál 31.000 huf, szinte ajándék, ráadásul jól egyben tartja a belmagyart 😀 de, ha romániában veszi, akkor 400-500 lei közt már megkapja.
    ugyanott a székely kapu (Anyag:tölgyfa és fenyőfa, Méret: külső szélessége 4,75m; belmagasság 3,10m ) 28.000 lei-ért (szűk 2 millió huf) már webáruházban rendelhető. egy jimbo-féle ex-bronxi cipőpucolónak az smafu. mellényzsebből kifizeti, főleg, ha azt is vett a kabáthoz 😛
    kézzel faragva, csíkkozmáson kicsit drágább.

  • Haliho Szellem. Látom látta az egyenes beszédet pénteken. Olga-néne is ilyesmiket feszegetett 🙂

  • JIMBO
    2014 augusztus 2
    8:09 de.

    A cím alapján azt gondolom, hogy véleméyncikk. Ráadásul vállaltan ugyanúgy demagóg, mint a Vezér.
    Alkalmasint persze a vélemények ellen van egy nagyon hatásos harcmodor. Az ellenbizonyítási kísérlet.
    Tekintse a cikket tehát hipotázisnek, és cáfolja.

  • Fenyvesi Glória
    2014 augusztus 2
    5:02 de.

    A „nők” kategóriájának egyik részhalmaza az „anyák” részhalmaza.
    A legkülönbözőbb okokból változik a közös metszet. S nem csak azon kényszerkasztrálási okokból, melyet a Vezér hóna alatt melengetett tojásból kiröppent Jobbik is felvet olykor. Dr. Mengele után szabadon.
    Tehát gyorsan nézzen szét maga körül. Keresse meg a szingliket, a gyermekteleneket, és próbáljon elbeszélgetni velük. nem magas lóról, Turul-hátról kioktatni, hanem beszélgetni.
    Tanulságos lehet.

  • Figyelő!
    Megint feleslegesen írsz „ezeknek”,ha itthon élnél tudnád,hogy ez nem így van!!!!Itthon már több fórumon is cáfolták ezeket az ellenzék által terjesztett hazugságokat!
    Mindenki megkapja a ledolgozott évei után a neki járó nyugdíjat a gyerekesekkel szemben nem kerülnek hátrányba!!!!
    Legfeljebb arról van szó,hogy akik több,vagy sok gyereket vállalnak,azok kapnak plusz kedvezményeket és jogosan,mert
    csökken a népesség(a jövő nyugdíjasainak az ellátását járulékát kitermelő réteg száma!)meg különben is megérdemlik!!!
    Aki több gyereket szül az több dologról lemond,(mint akik szülhetnének,de csak a jólét érdekli őket…)ezt
    értékelni kell,természetesen akinek nem lehet gyereke azt sem büntetik az ellátás megállapításakor!
    Na ez az igazság!!!!!

  • Ja és nincs gyermektelenségi adó,mint valamikor régen volt!

  • Figyelő!

    Abban is igazad van,hogy sokan (bizonyos rétegek,lumpenek csak azért szülnek,hogy családi pótlékot kapjanak….na nem nevezem meg őket!)míg mások családra vágynak és több gyerek mellett is dolgoznak,mert akarnak(!!!)ami értékelendő és nehéz feladat,meg az is ha valaki sok sok gyereket szül és becsületesen neveli( a
    társadalomnak is…!)és esetleg csak később tud munkába állni azt bizony honorálni kell egy normális és tiszteséges
    országnak!!!!

  • JIMBO, miért áll le vitázni fegyvertelennel, akinek még a saját nevével is problémája van, de a latin nyelv alapjaival meg végképpen ! „Ille, illa, illuD” helyesen, de ez meg MUTATÓ névmás. A BIRTOKOS névmás ugyanis 3. személyben : suus, sua, suum. (Látja, ilyen a „szénné égés” !)

  • Ez a kormány családbarát? Ne röhögtessen Glóriácska – legfeljebb orbáncsalád-barát. És nem a maga zűrzavaros fejecskéjében létező „egoista szinglikről”,meg a „más nyakára szülőkről” beszélek. Harmincas pár, a gyerek a kész házba, egzisztenciába érkezett, tervezetten. Mégis adódott egészségügyi probléma, amit óriási szerencsével úszott meg anya is gyermeke is. Újabb utód vállalását nem ajánlják az orvosok sem, a gond okát a mai napig sem ismerik az orvosok. (Jelzem,egyik szülő sem ivott, nem dohányzott soha, sőt bio-mániásak.) A gyermek hamarosan négy éves lesz, értelmes, szép kislány, az anya ismét dolgozni szeretne. Egy éve nem talál munkát (egy nyelvet beszél, és egy diplomája van) még pedig azért, mert nincs munkaadó, aki elfogadná, hogy a gyerekért legkésőbb délután fél ötre oda kell érnie az óvodába. És olyan „szerencsés” helyzetről beszélek, hogy van óvoda, az apának van állása, nem havi 47 ezerből kell élniük. Napi hat órás munkáról nem is hallottak sehol, inkább a 10-12 óra van kilátásba helyezve. Ha most azt mondja, hogy minek akar dolgozni, ha így is megélnek, akkor nincs több kérdésem. Akkor Magácskának még ott kellene kezdeni, hogy a nő is ember, lehetnek ambíciói, szellemi igényei a tökéletes porszívózáson kívül is.

  • Marcsi. A szaporodasi oszton velunk szuletett. Miert kellene jutalmazni? A gondolatmenete szerint aki munkanelkulit szul, az nem erdemel nyugdijat, mert eloskodot szult a vilagra? Lemondassal jar a gyerek? Soha nem ereztem. Rengeteg csodat kaptam, amit gyerektelen nem elhet at. Maguk buszkek az osztoneikre, es el akarjak venni masok penzet. Ehhez pedig gyartjak az ideologiat. Ettol a rablas rablas marad. Azt mar felve jegyzem meg, hogy sok nagyon okos no van. Milyen jogon akarjak a ferfiak es a butabb nok Oket tenyeszallatnak lefokozni?

  • fruzsina, ezen még dolgozzon egy kicsit 😀 nem nekem van problémám a családnevemmel, hanem jimbonak 😀 szóval akkor mégiscsak latin, nemdebár, tudorka? majd írok a bajorországi meg volt NDK-s illéknek, hogy ők is rosszul tudják…minden esetre hálás vagyok, hogy felvilágosított nevem eredetéről, így megcáfolta jimbo rögeszméjét, hogy az román… látom, eljutott a latin nyelv kezdőknek Lectio tertia fejezetéig 😛
    amúgy maga tisztában van családneve eredetével? mert mintha a termetükre célozna, ami mögött, ugyebár állhat egy bunyevác eredet is 🙂

  • Figyelo. Bizony el akarjak venni a gyermektelen penzet, es a gyerekesnek akarjak adni. Marcsi szegeny ezt sem erti. Ez egyszeru rablas. De oruljenek a gyermektelenek. Meg johetnek a taborok, ahol az onkent jelentkezok megeroszakolhatjak az onzo szingliket. Szep uj vilag?

  • llanfair: neked is mondom: ha reagálsz boda véleményére, akkor magaddal egyenrangúnak, sőt, vitaképesnek tekinted – ezt meg korábban te is cáfoltad.
    búra alá vele! előbb-utóbb elfogy a levegője!

  • Ille Istvan. Kedves Pisti. Meg a meztelencsigat sem pusztitom el a kertben, pedig nagyon utalom oket. Ettol meg nem lesz egyenrangu velem. De abba hagyom, mert jobb dolgom is van. Igy kell mondani? A szomszed birkai egeszsegesebb gondolkodasuak mint fentnevezett.
    Szegyen az emberisegre a lete, „normalis” nagyasszonyunknak.

  • nem ismered a noket !

    ille….ha azt hiszed elfogy Marcsi levegoje akkor te se ismered a noket , nekem is volt sok de en SE ismerem oket !

  • nem ismered a noket !

    Llanfair…azert kellene jutalmazni mert hiaba szuletett velunk a szaporodasi oszton az MEGSEMMISUL A FOGYASZTOI TARSADALMAKBAN …..EZ TENY>>>>persze nem muszaj eszrevenned

  • llanfair: valamikor ő sem volt ilyen, hiszen egész életét, karrierjét, nyugdíját annak a rendszernek köszönheti, amire most köpköd. ez, ugye, komoly jellembeli problémákra utal, de hát, biztosan van rá oka.
    mind1, ez az ő élete. elég szánalmas, de az övé…

  • Marcsi,

    Maradjunk pár ténynél, illetve közismereti információnál.

    1. A személyre szóló, és életútra kivetítve vezettt nyugdíjszámla bevezetését, illetve nyilvántartását legutóbb 2012 vége fele tagadta meg a kormány. A saját ígéretével szembe menve. Egyszerűen meggyőződhet erről. Ha megpróbálja megtekinteni a saját nyugdíjalapját, akkor 2013 január 1-el indul.
    2. A fentiekből következik, hogy a 2013 január 1 előtti befizetéseket gyakorlatilag egy az egyben „elkönyvelték” a dolgozóktól. Cáfolatát próbálja meg tényszerűen, törvényhelyekkel előadni.
    3. A családi pótlékért szülés szép nagy szélsőjobbos baromság. Maga szerint mennyi a családi pótlék, és mennyi egy gyermek ellátása alapjáraton is? Van gyereke? Tudja? vagy csak heveny, kétoldali vonizmusban szenved, és szövegel a semmibe. 4 alapművelettel kiszámítható a baromság az említett állításnak.
    4. A szegénység, a társadalmi krizisek és a gyermekszám kapcsolata nem új. A magyarázata egy Maslow nevű bácsi piramisából következik. Tudom, Masloe zsidó volt, tehát az Ön szemében alanyi jogon nincs igaza, de azért mégis igaza van 🙂 Ha a népeknek a fizikai túlélés szintjén kell tengődnie, akkor ott próbálja meg az örömszerzést. azon a szinten pedig a szex van meg az önkielégítés. Nem az a szellemi önkielégítés, amit Vona és hívei gyakorolnak. S nem is az a szex, amit a Jobbik és a gárda. amennyiben b…nak dolgozni.

  • Amugy Figyelo beírását csak én nem látom?

  • nem ismered a noket !
    2014 augusztus 3
    2:53 de.

    Nem szűnik meg a fogyasztói társadalmakban sem.
    A divatosan dekadensnek kinevezett Római Birodalomban sem haltak ki az emberek.
    Pusztán megszűnik egyedüli örömszerzési forrássá válni. Valamilyen szinten relativizálódik.

  • Ez az egész dolog már csak csak a”legbutább”agyakban születhet meg.Arról nem is szólva,az ország lakosságának nagyobb része a közmunkáért kapott pénzből él,nem kevés esetben a férj és a feleség is.Ebből még 1 vagy több gyereket is felnevelni nem lehet,még ha családi pótlékot is kapnak,akkor sem könnyű.Én jő időben születtem,mert volt hol dolgozzon apa,ás feleség,és stabil anyagi biztonságban neveltünk fel 1leány,és 2fiú gyereket.Ebből 1 fiúgyerekünk egyetemi diplomával,másik fiú szakmunkás végzettséggel külföldön dolgozik.Fizetését euróban kapja,amiből gond nélküli életük van.A lány gyerekünk is dolgozik a nagy munka nélküliség ellenére is.A szóban forgó rendelet a képzetlen emberek sokaságának szinte semmit nem jelent,mert a már említett munkáért kapott pénz az élethez kevés,a halálhoz meg sok.

  • andy mage: bodát igazából nem érdekli a nyugdíjalapja, mivel már régen nyugdíjas, méghozzá még hornéknak köszönhetően. van gyereke, de munkanélküli. cáfolni meg eddig sem cáfolt semmit, csak előadta az agymosott mantráit. ráadásul őt a tények a legkevésbé sem zavarják.
    melyik beírását hiányolod figyelőnek? persze, már maga az is, hogy hiányolod, komoly mazochizmusra utal 🙂

  • Andy Mage

    Ott legalább kimondják a frankót, és alkalma nyílik az embernek arra, hogy véleményt tudjon formálni, mert nem mossák az agyát.
    Valamelyik nap az MTI nem adott közre egy hírt, ami úgy mellesleg nem egy bulvár média által közölt cikk volt OV-ról , naná hogy nem fényezték a két lábon járó mellszobrot, és akkor azt mondják, hogy szabad a média és nincs cenzúra. Hahaha, ezt aki átlát a szitán rögtön leveszi.

  • B. Marcsi!

    Szerintem se vitázz. Tudomásul kell venni, hogy vannak olyan „baloldaliak”, akik nem tekintik értéknek az iskolázott fiatalokat, sem támogatandónak az olyan a szülőket, akik felnevelik őket.

  • Ille István

    Nekem biza, vannak nem is túl távoli bunyevác őseim is. Méghozzá nemesek Nemesmiliticsről. A bunyevácok a Balkánról érkeztek. Baja – Szeged – Zombor – Szabadka környékén élnek. Katolikus vallásuk miatt kezdettől a magyarokhoz húznak, nem pedig az ortodox szerb nyelvrokonaikhoz. Jó tudni, hogy vannak népek, akik szeretnek minket. Egyébként, én mindig örülök, ha családfámban egy-egy újabb nép nyomaira lelek. De ettől ne zavartassa magát, mikor „nácizik” vagy „rasszistázik”.

    Ja, Jimbó nem téved sokat. A román is (új)latin nyelv. De valóban Bajorországban él a legtöbb „Ille” nevű.

  • jani: ezt a hülyeséget meg honnan veszi? mert hát se a kommentekben, se a cikkben még csak közelítőleg sincs szó erről!
    marcsi meg valóban jobb, ha nem vitázik. nem vitapartner.

  • jani: hát persze, hogy újlatin 🙂 mint pl. az „igen” szavuk: da 😛 😛 😛 sőt, a dákok az őseik 😀 amúgy téved, az egykori NDK területén, nem messze a cseh határtól él a legtöbb.
    hogy jön ide a nácizás és a rasszistázás? nem téved sokat jimbo? csak nem úgy gondolja maga is, hogy az ille név román? csak nem azért, mert a román újlatin, ez meg nem új?
    hogy jönnek ide a maga ősei? ja, tudom, a balkánról 😛

  • Ghost,
    Nem szemrehányásnak szántam 🙂
    Nyilván onnan tudom, hogy miről volt szó, mert én is hallgattam 🙂

  • Ille István
    2014 augusztus 3
    3:42 de.

    Ebből gondoltam, hogy válasz valamire, amit Fidel irt.


    llanfair
    2014 augusztus 3
    1:52 de.

    Figyelo. Bizony el akarjak venni a gyermektelen penzet, es a gyerekesnek akarjak adni.

  • jani
    2014 augusztus 3
    5:09 de.

    B. Marcsi!

    Szerintem se vitázz. Tudomásul kell venni, hogy vannak olyan “baloldaliak”, akik nem tekintik értéknek az iskolázott fiatalokat, sem támogatandónak az olyan a szülőket, akik felnevelik őket.”

    Ezt miből sikerült leszűrni?
    Már csak azért is,
    – mert a felsőoktatás átszrvezésének megtapsolása Klinghammer nevéhez kötődik. Őt Orbán nevezte ki.
    – az innovatív képzett fiatalok eláramlása 2-2,5 éve erősik. Rémlik, hogy mostanság Fidesz kormányoz.

    Különben, most belegondolva mégis igaza van. A Fidesz alapvetően egy szélsőséges, bolsevik vezetés. Úgyhogy mégis igaza van, azzal, hogy nem érték a képzett fiatal.

  • „Egy gyermek felnevelése legalább olyan hasznos, mint egy tehéné. Nem volt normális rendszer, ahol a teheneket leköltségelhetted, a gyerek nevelésére fordított összeget nem…” „Nálunk nem az a gond, hogy nem születnek meg a gyerekek, hanem az, hogy a társadalom képtelen perspektívát nyújtani nekik”.
    ki is mondta ezt? biza, 2012 októberében Révész Máriusz Orbán Viktor családpolitikai megbízottja.
    uppsz
    egyelőre tehát előny a tehénnél. azt jól tartják, hogy jól tejeljen és egészséges utódokat hozzon világra. az embereket eközben zsarolják: szaporodjatok és szenvedjetek a bölcsőde- és óvodahiány, a munkanélküliség és perspektívátlanság miatt, vagy éljetek kisebb családban élhetőbb életet, de akkor nyugdíjasként éhen döglötök.
    ezen azért még dolgozniuk kellene egy kicsit…

  • nem ismered a noket: Ha a nő jutalomért szül, akkor az lelki nyomorék, szerencsétlen embereket eredményez. Eszembe sem jutott jutalomért gyermeket nemzeni. Saját örömömre tettem.
    Becsülettel is neveltük fel. Fogyasztói társadalomban élek. Mégis 3-4 gyermeke van mindenkinek. Pedig nem kapnak érte jutalomfalatkát. Sőt! Gyed sincs.
    „…..EZ TENY>>>>persze nem muszaj eszrevenned”.
    Én is tudok neveletlen lenni ám! De feleslegesnek tartom.

  • llanfair: igazán nem értelek…most, hogy burkus nemsokára visszatér az USA-ba, egész normálisan nyilvánul meg. még hogy neveletlen! látnád a spamban figyelő kommentjeit!
    ja, te nem tudhattad, hogy ő az.

  • nem jutalomert szulnenek , hiszen CSAK A TENYLEGESEN FELMERULO FRONCSI , forint KIADASOKAT teritenenek meg , ma is van ilyen , ha jol tudom csaladi potlek a neve , az se jutalom mert megeszi mind az 5 unokam

  • sot , a marci libacombjait nem is fedezi , soletet nem eszik mert az zoldseg

  • Tüske Zsófia

    http://magyarinfo.blog.hu/2014/07/31/szuljuk_meg_donteshozokat_akik_ennel_tobb_kepesek

    lehet írni sok mindent, de ez a cikk remekül összefoglalja mind a kérdést, mind a problémákat. Kicsit hosszú, de érdekes.

    Mindenesetre Botos Katalin, a kérdés felvetője izgalmas lény: a szocializmusban az alábbi munkahelyeken szolgálta a köz ügyét:
    1964-1971: Magyar Beruházási Bank
    1971-1987: Pénzügyminisztérium, oszt vezh.,kutató oszt. vez
    1987-1990: Agrárkutató Intézet, főmunkatárs
    1990: Pénzügyminisztérium, politikai államtitkár, parlamenti képviselő
    1991: Tárcanélküli miniszter, /bankszektor fejlesztésért felelős/
    1992-1994: Állami Bankfelügyelet, elnök
    lehet levonni a messzemenő következtetéseket.

  • Andy Mage

    Nem is vettem annak 🙂

  • jani

    No igen, innentől kezdve a nő akár mint a tenyészkanca szülje a gyerekeket szépen sorba, aztán ha nem lesz jövedelme a család fenntartónak – mert pl kivonul a munkáltató, oszt lesz helyette álláskeresési támogatás, meg aktívkorúak támogatása – a gyerekeket meg majd állambácsi felneveli családi pótlékból, nevelési segélyből, lakás fenntartási támogatásból? Akkor meg majd az lesz a menő szöveg, hogy minek vállalt annyi gyereket, hogy ha nem tudja felnevelni önálló jövedelemből?

  • Ille István. No most akkor magyarázd meg, hogy burkus édesanyját még jutalmazzák meg burkusért? Na neeeee!

  • Ha valaki négy gyereket nevel, nincs szüksége plusz alamizsnára, mert a gyerekei tudják segíteni. Mi sajnos csak ketten maradtunk a négyből, mégis segíteni tudjuk édesanyámat. Igaz, Ő soha nem vágyott a más pénzére.
    A gyereknek kell segíteni, és nem a már nyugdíjas anyjának, azzal szemben, aki dolgozott egész életében, és a béréből fizették a segélyeket.
    Itt a jobboldal erőlködése ennek az ocsmányságnak a megvédésére nagyon izzadságszagú (Félremagyaráznak, gúnyolódnak). Mivel nem bírom a büdöset, távozom.
    Az meg szimplán baromság, hogy nem mástól veszik el.
    Interneten van már a tervezet. El kell olvasni.
    Félreértések elkerülése végett, minket nem érint ez a törvényesített törvénytelenség. Csak undorít!

  • Ille István

    Értem Ille. A „da” szóból levezette, hogy a román nyelv nem újlatin, hanem dák. Aha. A szó végén a „k” nyilván a többes szám jele, mert sokan voltak. Gratulálok.

  • Andy Mage
    2014 augusztus 3
    6:01 de.

    Terelsz. Én nem Klinghammer-ről és a felsőoktatás átszervezéséről beszéltem.

    Egyébként, nem értem, mi a probléma azzal, hogy azt a szülőt szeretné díjazni az állam, aki gondozta, taníttatta a gyerekét, nem pedig azt, aki az utcára vagy egy állami intézetre bízta? Legfeljebb az lehet a gond, hogy ennél is bonyolultabb az élet.
    A többi felvetett kérdést B. Marcsi már jól megválaszolta.

  • llanfair: nem erről van szó.

  • llanfair: van ez a törvénytervezet, meg van az alapizében a rászoruló szülő eltartásának kötelezettsége. nincs egy hangyányi átfedés? mi több, redundancia?

  • ghost
    2014 augusztus 3
    7:49 de.

    A tenyészkanca hasonlat annyiból nem helyes, hogy a kanca nem választhatja meg a fedező mént és csak utódnemzés céljából párosodhat.

  • burkus edesanyjat

    megjutalmazta a Jo Isten hiszen csak most februarban halt meg 50 nap hijan 96 evesen , ha megvan a hagyateki mar dobbantok is floridaba , legkesobb szeptember 19.-en

  • burkus edesanyjat

    amugy varga misike megmondta hogy 2030-ig nem lesz nyugdijvaltozas ugyhogy kar RETTEGNI ir orszagban

  • jani: attól tartok, elment az esze 🙂

  • Ille István: Most nagyon tanácstalan vagyok. Nem tudom miért találták ki ezt a baromságot. Lehet, hogy (szerencsére) elszoktam a magyar kifacsart gondolatmenettől? Mert a magyarázatok ostobán hangzanak. A szülök eltartása is jópofa, mikor nekem kell segíteni még a gyereket. Miből tartana el? Mert az az ostoba becsületesen dolgozik. Abból Pesten megélni……
    Azért az még érdekelne, ha az itt kardoskodók pénzét elvennék, és odaadnák másnak, mi jönne ki a száján. A „b” benne lenne az biztos.

  • jani: most már semmi kétségem, magának tényleg elment az esze. az előbbi levezetése, most meg ez…még csak érv sem kell hozzá, maga szolgáltatja ezzel a taníttatja vs. utcára bízza c. marhasággal, és hogy boda hasonló marhaságait mérvadóként kezeli. valamikor egész normális gondolatai voltak, de most már betagozódott a jobboldali sötétségbe.

  • ugyan, laci, maga elhisz bármit is vargának? llanfairt meg nem érinti a távoli – és bizonytalan – jövőjű hazai nyugdíjrendszer.

  • burkus edesanyjat

    ille…perszehogy varga misike ugy tancol ahogy csuti futyul neki , csuti meg ugy , hogy meglegyen a 2018-as gyozelem is , nyilvan akkor lesz plusz nyugdij a plusz gyerekert ha TUTIRA TUDJAK HOGY EZZEL PLUSZ SZAVAZAT JAR 2018 -ban , amugy van ennel hulyebb otlet is a baloldalon a GARANTALT ALAPFIZETES MINDENKINEK

  • nyugodjék békében. szép kort élt meg, remélhetőleg öröme is telt benne.

  • jani
    2014 augusztus 3
    9:09 de.

    Ha azt írod, hogy a baloldaliak nem szeretnének kiművelt emberfőket, akkor sajnos az a helyzet, hogy ez a Fidesz-re maximálisan igaz. A Fidesz tényleg nem szeretne túl sok kiművelt emberfőt a határokon belül. Sok hülye kérdéssel. Fúj!

    Terelni Te terelsz. Hogy idézzelek:
    „Tudomásul kell venni, hogy vannak olyan “baloldaliak”, akik nem tekintik értéknek az iskolázott fiatalokat, sem támogatandónak az olyan a szülőket, akik felnevelik őket.””
    Erre írtam, hogy jelenleg a regnáló kormányzat az, amelyik nem tekinti valójában értéknek az iskolázott fiatalokat.
    Az a szülő pedig aki azért szülne, taníttatnak gyereket, hogy majd 30 év múlva Orbán kegyelméből, ha addig el nem viszik a gumiszobába, nyugdíjat kapjon, az hülye.
    Azonban roppant nagyon baromi egyszerű a dolog.
    1978 óta dolgozom. Jelenleg van 4 szakmám és hat diplomám. Felneveltem 2 gyermeket. Az állam fizesse vissza mindazt, amit 1978 óta nyugdíjjárulék címén elvont a jövedelmemből. Nem kell készpénzben. Megmondom melyik számlára utalja. Aztán majd eldöntöm, hogy melyik ország melyik befektetési nyugdíjalapjában oldom meg a továbbiakat.
    Nos, jelenleg az állami rendszer általam elérhető nyilvántartása 2013 januártól mutatja ki a befizetéseket.
    Ennyit arról, hogy Marcsi mindent megválaszolt. Mag annyit, hogy nem véletlen, hogy sem ő, sem Te nem vagytok képesek tényszerűen cáfolni azt, amit itt, vagy másutt korábban beírtam.
    B. Mária elvtársnő eddig legfeljebb a jobbikos propagandafilmek szlogenjeit adta elő. Azok nem válaszok, hanem populista demagógiák.

  • burkus edesanyjat: Én csak egytől rettegek. Családtagjaim elvesztését félem. Egy kicsit aggódóm még, hogy a Joe’s hentesnél ne fogyjon ki a zaftos steak hús. A többit megoldjuk saját hatáskörben.

  • anyunak remek elete volt , 2 gyerek , 4 unoka , 5+6 = 11 dedunoka , meg volt benne 11 ev legalabb , de amikor 4 X torte el a labat abba belehalt , hiaba magyaraztam neki hogy nem eleg az hogy tud menni az egyensulyat vesztve 4 X torte el a labat …….

  • Glória!
    Elnézést Neked akartam válaszolni,helyette véletlenül Figyelőnek írtam,de gondolom azért olvastad!
    A többiek nem érdekelnek!

  • orbán verni szokta a nejét,
    állítólag az apja is ütötte az anyját

    az egész álnemzeti dolog egy mocskos és aljas dolog

    Kertész Ákos malac-moslék metaforája hízelgő volt erre a népre nézve

  • Ille István
    2014 augusztus 3
    9:44 de.

    Csak annyit tettem, hogy lementem a maga szintjére. 🙁 Egyébként, ha maga aggódik, akkor mindig vidám?

  • Andy Mage

    Az a helyzet, hogy ma már volt sikerélményem, és nem akarlak mindenáron megcáfolni.

  • jani
    2014 augusztus 3
    6:33 du.

    Azért egy kísérletet megért volna. Hátha sikerül 🙂

  • Nemes
    2014 augusztus 3
    2:01 du.

    Nemes! Akár be is fejezhetnéd ezt az idióta trollkodásodat! Senki nem kíváncsi rá! A magyar néppel szembeni ilyen gyalázkodó nemzetkarakterológia ugyanolyan rasszizmus mint mikor a zsidóságot, vagy bármely más népet minősítenek gyűlöletből. A magadfajta seggfejek miatt lehet okuk a jobboldaliaknak az egyébként igaztalan rágalomra, hogy a liberális vagy baloldali értékrendűek saját nemzetük ellen vannak.

  • jani: sárdikám, az, hogy maga bármilyen szintre el tudna mozdulni onnan, ahol van, teljes képtelenség. maga ugyanis mentálisan rokkant. ahogy érzékelhető, ez az állapot nem azonnal következett be, de egyértelmű tanújelét adta, amikor boda érvrendszerét felvette a saját érvrendszerébe.
    amúgy a 🙂 jel a maga esetében a „szolidan kinevetem” érzelmi jelentéssel bír.

  • en is 95 kilo vagyok es 180 centi , ez 95-77=18 kilo tulsuly , ez BAJ !

  • baj: de én szép is vagyok! 🙂 ez az össznépi marhaság, hogy a túlsúly a magasság függvénye, mert valami idióta kiszámolta, elég régi keletű. amúgy kedves burkus laci, elgondolta már, hogy 77 kg-osan elég satnyának nézne ki?

  • nezd en egyet tudok , edesapam 1994-ben halt meg 75 evesen mert volt 20 kilo tulsulya , ivott , dohanyzott , MEGIJEDTEM es futni kezdtem es fogyni , amikor 77 kilo lettem szinte repultem FUTAS KOZBEN , aztan 2 honap mulva az ijedtseg mulasaval hizni kezdtem es a futast is abbahagytam….szar van a palacsintaban , nem akarom becsapni magam

  • laci: ez a tipikus jo-jo effektus. na, ezért nem futok én 🙂

  • Burkus László
    A hízás-fogyás két dologtól függ. Hormomális, és testben levő zsírsejtek számától.
    A zsírsejtek száma általában állandó, de tartós egyirányú túlterheléssel növelni tudjuk. Csökkenteni nem. A hormon meg azt szabályozza, mennyi olajat tároljon a zsírsejt. Ezért van az, hogy a test visszaáll az általános súlyra. A magasságához a súlya ha nem is ideális, nem vészes. Ennyi tartalék kell a testnek. Inkább az ételek összetételére kell odafigyelni, és arra, hogy ne egye túl magát.
    A bőr nem rugalmas annyira, a túlzott fogyás csak lógó bőrt okoz, ami csak műtéttel oldható meg.

  • llanfair!

    A nők többsége nem jutalomért szül,vagy anyagiak (segély) miatt(kivéve bizonyos rétegeket…),hanem mert szeretne gyereket,gyerekeket,vagy maga is nagy családban nőtt fel…..Azért engedd már meg,hogy én ,aki itthon élek talán jobban értsem és tudjam az ezzel kapcsolatos álláspontokat,rendelkezéseket,mint Te kint,akit
    egyoldalúan tájékoztatnak és többnyire tévesen.
    A szolgálati időbe számítják be a gyerekek számát a kedvezmény szempontjából (ez még kidolgozás alatt van,bár eddig is kaptak a gyerekes nyugdíjba vonulók bizonyos kedvezményeket,ami helyes.
    Azzal meg ne érvelj,hogy neked nem jelentett anyagi gondot vagy lemondást egy vagy több(?) gyerek felnevelése,mert attól,hogy te itthon és kint is jómódban éltél vagy élsz,hidd el idehaza azért vannak nálad tehetségesebb,dolgosabb emberek is, akik önhibájukon kívül szerény körülmények között éltek és élnek!és legalább …olyan értékes emberek,mint Te vagy,ne meg mellékesen dolgoznak és munkából élnek……!

  • Marcsi. Melyik szot nem ertetted? Visszavonultam a munkatol, 47 ev igazolt munkaviszonnyal. Milyen nyelven irjam? Igaz, a tobbit sem ertetted meg. Te bajod.
    Ui: Eppen most voltam Pesten. Megint lattam, milyen sok ostobasagot zagyvalsz ossze.