Kabócák és politikusok

2014 augusztus 6 11:55 de.13 hozzászólás

„…Az őrmester megöli, ha nem nevezi Kabóca nevű állatok királyának”. Írta volt egykoron Rejtő Jenő. Ami kapcsán egy másik mondás is az eszébe juthat az embernek. A kabócák is Isten állatkái. Azért persze érdekelne az Érpataki Autonóm Elmegyógytorna-központ vezetőjének ismeretanyaga Rejtő Jenővel kapcsolatban is.

Már csak azért is, mert jó néhány olyan szólás kering közszájon, melyről sokszor nem igazán tudható a valós eredetük. Vajon Rejtő Jenő korában is keringtek és így keringtek bele a művekbe, vagy P. Howard műveiből keringtek ki a közbeszédbe? Akár némileg megcsavarva, ahogy az a szájhagyományokkal elő szokott fordulni. S azért lenne érdekes Orosz Mihály Zoltán ilyen irányú ismereteinek felmérése, mert öntudatos antiszemitaként igencsak meg kellene gyomlálnia a ténykedését. Tulajdonképpen nem szabadna sem leírnia, sem kiejtenie olyan szót, amit zsidó származású író, költő, tudós a szájára vett már. Valószínűleg megnémulna. Ami végső soron kisebb baj, mint amikor megszólal. Mert ténykedése talán nem szűnne meg teljesen, amely megszűnésért különben kár is lenne. Már akkor, ha nem a valóságban zajlana, hanem Rejtő Jenő egyik szellemi örökösének művében fogalmazódna meg az oktalan performansz-sorozat. Amivel immár a nemzetközi figyelmet is sikerült magára vonnia. Alább nem is adhatja magát az a polgármester, akit az illetékes „Jagodek” nem vitt időben a hideg zuhany alá.

Ahogy az emberi laposelemfelügyelet, az Emmi illetékesen maradt vezetőjénél is elgurultak a tabletták. Valószínűleg beszorultak a könyvespolc alá. Így, miközben azok után kutatott igazán nem volt ideje felütni a történelemkönyvet Holocaust-ügyben. Habár Balog Zoltán esetében ez inkább egy permanens állapot. Ugyan eddig nem a cigányok kiirtása kapcsán nyilatkozgatott, hanem inkább a hallgatólagos támogatás terepén lavírozgatott. Az MSZP szerint különben távoznia kellene a Porajmos kormányzati relativizálása miatt. Azonban relativisztikusan megkérdezhetnénk azt is, hogy miért pont most? Elvégre Balog Zoltán volt az, aki korábban kultúrharc keretében gondolta lefejelni a Holocaust –ot, illetve az, aki a szintén nemzetközi figyelmet kivívott Szaniszló-ügyben sem tett semmi érdemlegeset. Végső soron tehát inkább csak ő kapott mikrofont a kormányzatból. Talán azért, mert református lelkészként szívéhez közelebb áll az az egyházi antiszemtizmus, ami évszázadokkal ezelőtt volt inkább divatban. De ugyebár azok a fránya bogyók csak elgurultak, és nem ért rá a szegény miniszter utána olvasni pár dolognak.

De legalább ékesen illusztrálja azt, amiért Érpatak udvari bohóca nyugodtan bomolhat. Bár most talán kevésbé nyugodtan. Azok után, hogy feljelentették a maga kis zsidóakasztós szabadelőadása kapcsán. Sajnos azonban félő, hogy ennek következtében nem elrettentő példaként, hanem követendő mártírként fog feltűnni azok szemében, akik az ilyen kiselőadásokra fogékonyak. A feljelentés mögött is a nemzetközi zsidó-összeesküvést látva és láttatva. Orosz Mihály Zoltán, a tiszteletbeli kabóca tehát a szélsőjobboldali állatok királya lehet. Al-, illetve ál-humanoid beosztásban. Felmentve a családfakutatás terhe alól. Mert azért továbbra is érdekes lenne tudni, hogy Rejtő Jenő művein, vagy a közelmúlt eseményein túlmutatva mit tud például a díszkabóca a saját családjáról. Jó eséllyel lehet a felmenői között ugyanis cigány, zsidó, török, és bármi más náció, amelynek tagjai megfordultak Pannóniában az elmúlt ezer évben.

A levezetés viszonylag egyszerű, miként azt annak idején is írtam: „Aki tehát azt állítja, hogy minden ősére mérget mer vetni, annak negyven generációt véve alapul, ész tekintve, hogy a megszólaló a 40. generáció, legalább 2^39, azaz 549.755.813.888 őséről kellene tudni egészen biztosan, hogy a belovagolt ősmagyarok leszármazottja. Olyanoké, akik soha nem léptek félre, soha nem lettek erőszak elkövetői vagy elszenvedői”. Amit tovább árnyalhat, hogy már a lóháton ideverődött ősök sem üres területeken keresztüljőve, és nem egy üres területre érkezve kevered tek ide. Ami persze tudom, soha nem fogja zavarni azokat, akik a saját nyomorukért, szellemi toprongyukért másokban szeretnék megkeresni a bűnöst. Ahogy azokat sem fogja zavarni, akik az említett bűnös keresést kihasználva hatalmi manipulációkkal élvezkednek mások megosztottságán, hajba-kapásán. Az, hogy most Balog Zoltán vált a frontemberré, az legfeljebb a miniszter szervilizmusát igazolja. A hatalom ettől még megtartja a maga kis közéleti gladiátorműsorát, amelyben szép lassan mindenki megosztottá válik mindenki mással szemben.

Andrew_s

13 hozzászólás

  • Persze némely kabóca nyugodtan ki is kérhetné magának.

  • Fenyvesi Glória

    Mi az, hogy „belovagoltak” a magyarok?
    Meg kéne nézni a Honfoglalás c. filmet…
    Csak a magyarokról kell azt állítani,hogy nem is tudják,kikkel keveredtek?
    Más népek esetében ez tabu?
    De mivel Magyarországon él,bárki, aki nem is az,kötelessége ezt a népet tiszteletben tartani!

  • fenyvesi glória: majd, ha rászolgált a tiszteletre! az kevés, hogy orbán ezt követeli!
    glória, magának kompetens információforrás a honfoglalás c. film? te jó ég…

  • Fenyvesi Glória
    2014 augusztus 7
    12:29 de.

    Alapjaiban igaza is lehetne. Azonban a belovaglós mitoszt jelenleg a Turul-klub is táplálja. Tudja. 64 vármegye, Jobbik, és a többi szervezet, akik ott voltak többek között a Nagy Őszi Pisis Forradalomnál, a Kossuth-tér összeszarásakor.
    Amellett abban a korban a lóháton közlekedéshez nem kellett valakinek Semjénnek lennie. Nem kiváltság volt, hanem tömegközlekedés.
    Másutt sem tabu különben. A Sabin-nők elrablása is erről szól, ha nem vette volna észre. S a germán mitológiában se szeri se száma a különböző óriás, törpe,sárkány, stb. népekkel való hetyegés.
    Azonban próbálja meg logisztikailag kezelni a honfoglalást. Egy adott társaságban ugyebár vannak férfiak, asszonyaik, és gyerekek. Valakinek nyilván védeni is kell őket, azonban enni nekik is kell. Nomádolás közben nem lehet jelentős tartalékot felhalmozni, mert max. 1-2 éven belül menni kell. Tehát hombárépítés nem játszik. Amit a nyeregtáska, ökrös-taliga (a szekér sem ősmagyar találmány, és még a hős rómaiak sem használtak sokszor a mai értelembe vett szekeret) elbír, annyival mennek a népek.
    Amellett a menetoszlop nem lehet túl hosszú sem, mert oldalról is védeni kell, és nincsenek utánpótlási útvonalak egy anyaországból sem.
    Maga szerint hányan lehettek a „honfoglallók”? 50 ezren? 1-2 százezren. A több hullámot figyelmen véve az utóbbi szám is lehetséges talán. Összesen. A hajcsárfiutól, a szoptató nőkig.
    Ők érkeztek meg egy területre, ahol korábban ott volt a római idegenlégió, a velük is kereskedő szláv törzsek, stb. A fehér lóért vett üres országterület szép mese, de nem több. Itt kérem pár napi járóföldre elszórt falvacskák voltak. A Dunától nyugatra pedig a nem éppen szűzi fogadalmáról híres római légiók.
    Magácska szerint az a max 20-30 ezres fegyverforgató lovasság (akik egyébként valóban komoly erőt képviselhettek akkortájt) meddig tarthatta volna védelem alatt a pereputtyot, ha hepciáskodik. Pár hétig, hónapig?
    Legfeljebb.
    A letelepedés aztán persze keveredéssel járt. De ezzel csak a hülye ősturultojások foglalkoznak normatíve.

    „De mivel Magyarországon él, bárki, aki nem is az,kötelessége ezt a népet tiszteletben tartani!”
    Nem. Nem „kötelessége” Kötelessége a jogrend betartása és betartatása. A tiszteletet ki kell érdemelni. Nem mint nép, hanem mint ember. A „népet” meg lehet becsülni a kultúrájáért, az eredményeiért, a befogadóképességért, és ezer másért. Akár a hagyományőrzésért is.
    Csak nem szabad összekeverni a hagyományok őrzését a napi jogpolitikával. Az ugyanis oda vezet, mint a sarijah bevezetése is. Tudja, amikor 12-13 éves kislányokat megerőszakolni dicsőség (ha házasságnak is titulálják), és ha tiltakoznak, megkorbácsolják őket. Mármint a lányokat.

  • andy mage: a tatárjárás is ugyanebben fulladt ki, pedig egészen az atlanti óceánig kívántak a mongol uralkodók – dzsingisz utódainak parancsba adott rögeszméje alapján – hatolni. csak hát, a hadtáp, a logisztika…
    ahogy a mongolok, a magyarok ősei is álattartó népek voltak, mármint, nomádilag. a lovaknak legelő kellett, a marháknak úgyszintén. akkoriban se kecske, se juhnyájakat nem terelgettek maguk előtt, nem volt kifizetődő.
    a legelő meg fogyott, hát erre felé költöztek. lászló királyunk által betelepített kunokkal – kik nem mellesleg a mongolok elől húzódtak nyugatnak – is az volt a baj, hogy a már földművelésre váltott honosokkal szemben ők még mindig legeltetésből éltek. hunnia legelői pedig végesek voltak…

  • Fenyvesi Glória
    2014 augusztus 7
    12:29 de.

    „Honfoglalás című filmet…”

    Áááááá 🙂 ))))))))))))) Bruhaha!
    Glórika, ugye Izaurának is gyűjtöttél pénzt? Tényleg, egész komolyan kérdezem, te megjátszod magad, vagy frankón ilyen infantilisen butácska vagy? A tisztelet fogalmával pedig nem vagy tisztában! Az önálló véleményről, a kétkedésről önként lemondó, megalázkodó attitűd amivel te dörgölőzni szeretnél mindenhez ami jobbról jön, az nem hazafiság, nem is tisztelet, hanem emberi mivoltunk egyik lényegét feladó visszataszító szervilizmus.

  • Kiszely Anna Mária

    Fenyvesi Glória
    2014 augusztus 7
    12:29 de.

    „Mi az, hogy “belovagoltak” a magyarok?
    Meg kéne nézni a Honfoglalás c. filmet…
    Csak a magyarokról kell azt állítani,hogy nem is tudják,kikkel keveredtek?
    Más népek esetében ez tabu?
    De mivel Magyarországon él,bárki, aki nem is az,kötelessége ezt a népet tiszteletben tartani!”

    Te a magyarok legnagyobbika!!!!!!
    Csak azért van ez mert ti állandóan nagyonnagymagyarkodtok. Mi a büdös francért kell melletdöngetve örökké különbnek kikiáltani magatokat??? Mást sem lehet hallani évek óta, hogy ti mondjátok meg, hogy ki a magyar. Honnan vettétek ehhez a jogot???? Nem maradnátok a pi….átokon már egy rövid ideig kussban????? Ezért kellene benneteket a nagyonnagyonnagymagyarokat tisztelni???? Na menjél a büdös francba!!!

  • Ille István
    2014 augusztus 7
    3:34 de.

    eeegen.
    Ezért kapok agyvérzést, amikor valaki megnézi a „Magyarok bejövetele” című festményt és minden hülyeséget elhisz. Akár a puszta racionalitás ellenében is.

    Azért kiváncsi vagyok Glória mit guglizik össze 🙂

  • andy mage: semmit. ő nem onnan meríti a tudását. itt van az asztalomon a bar!kád 6. évfolyam 22. száma. felbuzdulva fenyvesin, holnapra kivesézem, mitől is ilyen egy jobbik-hívő. az eredményt megírom a KMH-ra. lehet, hogy csak egy pikírt sajtószemle lesz, de lesz 🙂

  • na megint egy cikk,de kiknek és minek,meg,hogy itt gyesek mit szeretnének …az ugye mellékes!

  • Marcsi
    2014 augusztus 7
    12:39 du.

    Mesélj! Mit szeretnél?

  • andy mage: angolul tudni…akkor nem beszélne marhaságokat egy névvel kapcsolatban 🙂
    neki jules verne is verne gyula, barack obama meg déligyümölcs 😛 😛 😛

  • A Honfoglalás (c.film) hitelesége.
    Én spec. azonröhögtem a legnagyobbat, amikor Árpád körültekintett az akor még nem is magyarnak nevezett hazában és képbe bélógott egy, a jövendőbe mutató, igazi hungaricum, a magyar méz záloga, egy leveles akác ág – de úgy ám.
    Bizonyítva ezzel, hogy az nem ám egy „tájidegen özönnövény”, hanem egy az ösmagyar fődd elválasztahatatlan része [ha megered, kirthatatlan, kivéve, ha aTiborc-család veszi a fejszét a kezibe], hiszen ott van a filmvásznon, Jaaa ! Minket az sem zavar, hogy az akác is a tengerentúrró gyütt,akárcsak a parlagfű, me má az is magyarrr. Hogy a Honfoglaláskó még föl sem fedezték Amerikát? Az sem tesz semit, fő hogy itt van, mert mi már csak ilyen befogató nép vagyunk. Jaaa…