A NER és a Nemzeti Homokozó

2014 augusztus 7 3:20 de.13 hozzászólás

Van itt, ugyebár, ez a NER, ami, nevével ellentétben – mert hát, az, hogy nemzeti lenne, főleg együttműködés, barokkos túlzás -, leginkább egy gyermekdalt juttat az ember eszébe: aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére!

Biza, sokan nem hajlandóak egyszerre lépni – miért is lenne kötelező? Mert Orbánék  azt mondják?

Mi több, az egyszerre lépés adott esetben még káros is lehet, tudják, az amplitúdó. Nem véletlen, hogy a híd előtt az egyszerre lépő katonai egységet is felszólítja a parancsnokuk, hogyaszongya: lépést ne tarts! Nem tesz jót ugyanis a hídnak, ha ritmikus rezgetésben részesül. A NER pedig most a hídon menetel, biza! Igaz, hogy a franc se tudja, hogy a NER-t mi várja, ha átér rajta, de kit érdekel? A Nemzet Esze megmondta: a hídon akkor kell átmenni, amikor oda érünk! Hát, oda értünk. Kérdés, mi lesz a rétessel?

De, ha már lépést tarts van, és egy a zászló: az együtt nem lépők, biza, tényleg megsínylik ezen impertinenciát! Nemhogy rétest nem kapnak – ami a NER-en belül mégiscsak jutalomfalatnak számít – , de még azt se kapják meg, ami nekik jár, pedig hát, annak idején így szerződtek: az állam és ők. Teljesen mind1, hogy egyházról, társadalmi szervezetről, oktatási vagy egészségügyi intézményről, tankönyvkiadóról, médiáról vagy biogazdaságról van szó, ha nem lépsz egyszerre, nuku rétes, sőt, azt sem kapod meg, amit tegnap még törvényesen megkaptál. A törvény, mint olyan, nem gátja a NER-nek. Ha nem smakkol, majd rittyentenek másikat. Elvégre akad ahhoz egyszerre lépő.

Na, ettől mégis Nemzeti az ER egy kicsit.

Nomeg, itt van mellette a Nemzeti Homokozó. Na, nem a felvonulásra gondolok, mert az internacionalista. Nem annyira, mint a dal, mely egyes MSZP-s politikusok számára meglehetősen ismeretlen volt (ki volt az a hülye, aki azt javasolta: akkor most énekeljük el az Internacionálét?) De azért eléggé.

A Nemzeti Homokozóban van minden, ami egy rendes homokozóhoz szükséges. Először is, körbe van kerítve, leginkább két sor padlódeszkával, amire felülről is ráapplikálnak egyet, hogy rá lehessen ülni.  Hogy miért? Hát, a megfáradt homokozóknak, meg a felügyelőknek – mert hát, a Nemzeti Homokozóban nem lehet ám bárkinek, bármit csinálnia! Azután arra is szolgál ez a keret, hogy a homok – ami nemzeti, természetesen – ki ne szóródjon belőle. Persze, azért a Nemzeti Homokozóban játszadozók ki-kiszórnak belőle, hadd jusson a homokozóba ma be nem engedett játszótársaknak is valami! Majd holnap ők fognak benne homokozni, majd ők is kiszórnak belőle egy keveset.

De ne tessék félni, marad benn mindig elég. Amikor fogyni kezd, a Nemzeti Homokbányához elindul egy Nemzeti Szállítócég, és bepótolja a veszteséget. Az örök kérdés marad, hogy hova kopik el a Nemzeti Homokozóból a Nemzeti Homok?  Rendben, ha már sok benne a kutya- és macskaszar, akkor lecserélik – nem kapkodnak vele, akadnak bőven NER-társak, akiknek ez a homok is jó még, hogy eljátszadozzanak benne.

De a lényeg a piros vödröcske, és a piros lapátocska. Aki ezeket birtokolja, az az úr a Nemzeti Homokozóban. Ő mondja meg, hogy kinek engedi meg a homokozó használatát, ott meddig játszadozhat, és milyen más játékokat használhat.  Lehet nekik is vödröcskéjük, meg lapátocskájuk, miért ne? Ez egy szabad Nemzeti Homokozó, de piros vödröcskéje, és piros lapátocskája csak neki lehet!

Momentán csak a kis Viktorkának van piros vödröcskéje és lapátocskája.  A palánkon kívül meg ott toporog sok  homokozni vágyó NER-társ, narancs színű vödröcskékkel és lapátocskákkal.

Ők még bíznak abban, hogy jut hely nekik is a Nemzeti Homokozóban, és marad még elég Nemzeti Homok. Nos, láttuk már, milyen is az, ha a homokozóban játszadozók megunják, hogy csak egy piros vödröcske, meg lapátocska van, pedig ők is olyannal szeretnének – homokvárat építeni…

13 hozzászólás

  • ?

  • szerintük a nemzeti együttműködés rendszere…én még nem láttam működni, se együtt, se másképpen…

  • igazad van Istvan

    lehet hogy epp azert hirdettek meg hogy egyszer a tavoli jovoben mukodni kezdjen ? ! utoirat : a NER ugyben is izraelrol kene peldat venni , ott MUKODIK !

  • igazad van Istvan

    es nemcsak most mukodik hanem 300 evvel ezelott IS mukodott…jovore talalkozunk jeruzsalemben enekeltek kb 2 ezer even keresztul

  • Üdvözlet igazad van István-nak.
    Azért nem pontos és ma már nem aktuális,hogy:לשנה הבא בירושלים. Jobban illik az,hogy:”הינה אנחנו פה!”.”Íme itt vagyunk”.

  • Fuser
    2014 augusztus 7
    8:15 de.
    Burkus Laci újabban kezd normálisan kommentelni. Nem tudom a változás okát, de ha normálisan szól, úgy válaszolok. Ha lemegy békába, akkor kígyó leszek.
    Megadom neki a lehetőséget változni.

  • Látom törölve lett innen a bejegyzésem, aminek persze sejtem az okát, de azért az eléggé orwelli abszurditás, hogy nem megy át egy beírásom, csak hogy meg ne bántsunk egy büntető jogi kategóriát!
    Nos akkor mindenkinek további jó kígyó nevelgetést, melengetést!

  • fuser: mindenki megkapja a lehetőséget, hogy megváltozott énjét mutathassa. az antiszemita és becsületsértő hozzászólásait nem látta a fórum, így elítélése nem éppen szerencsés akkor, amikor teljesen normális észrevételei vannak.

  • Fenyvesi Glória

    Anti-magyar hozzászólások mehetnek, ugye?
    Mert ez a tapasztalat,itt, e fórumon…

  • Kritikus vélemények embercsoportokról csak akkor lehetnek „anti-” bármi, ha a csoport minden tagját felruházza a kritikus a képzelt, vagy valós értékekkel, amiket kizárólag a csoport származásából, vallási preferenciájából, politikai, vagy egyéb nézeteiből származtatja.
    Csak mellesleg, anti-Szemitizmus értelemszerűen ugyanúgy vonatkozik a zsidókra, mint a Arabokra, mindkét embercsoport a Szemita törzsek leszármazottja. A kifejezés pedig hibás (a misnomer) mert az anti- Szemitának nem az ellenkezője a Szemita.
    Példák: A zsidókna nagy, kampós orra van. A Franciák undok, udvariatlan emberek. Az írek iszákosak. Az amerikaiak műveletlenek.
    Az anti-magyarságot hagyom másoknak szabatosan megfogalmazni.
    Én Fidesz/KDNP/Jobbik, koszos bagázs ellenes vagyok, bármilyen nemzetiségűnek vallja magát a Fidesz tag vagy támogató. Ugyebár sok lepénzelt Lengyel is jön a viktort éljenezni. A cáfolatra, mutasson be valaki egy tucat Fidesz politikus, amelyik szimplán becsületes, nem is kell más jó tulajdonságának lenni emellett. A támogatók közül mutasson be valaki egy tucatot, amelyik amikor a sok-sok száz tényekkel, adatokkal, minden kétséget kizáró Fidesz tettek elleni bűnvádakat elé teszik, beismeri hatalmas hibáját és teljesen hátat fordít a Fidesznek, a Fidesz által eltorzított értékrendszernek, majd saját erejéből gondolkozni kezd és a becsületes útra tér.

  • Aranyosan Csicsergő Glórika,
    Nem kötelező mindenbe bele kotyogni.Ha valamit nem ért,szabad előbb odafigyelni.A rosszmájú tudálékoskodás nem mindig észlényi tulajdonság.Tisztában vagyunk a képességeivel.Nem kell semmit bizonyítania.

  • Fenyvesi Glória

    A felsőbbrendűség keltése, a nagyképűség elítélendő tulajdonság…

    Mily szépen szólított meg, Gyuri10!

    Az ember úgy teremtetett, hogy nemcsak esze, de szíve is van, érzelmei,stb…

  • fenyvesi glória: az ember teremtetett? tehát isten műve? hát, akkor maga miatt ugyancsak szégyenkezhet…