Miii??? Falus Ferenc programja még készül…az interneten.

2014 augusztus 14 5:55 de.100 hozzászólás

Most van elég!

„…Falus Ferenc elmondta, hogy programja még készül, legfontosabb elemeit az interneten lehet majd véleményezni. Tervezi, hogy vitára hívja Tarlós Istvánt. Ha veszít, akkor is beül a Fővárosi Közgyűlésbe, de nem erre készül, hanem – szavai szerint – az esélyesek nyugalmával indul az októberi választáson.”

Erről bővebben ITT.

Igen tisztelt, (szívemnek) kedves baloldali pártok! Hogy a bánatban gondoltátok ezt az egész önkormányzati választást?

Az utolsó (utáni) pillanatban bedobni a köztudatba egy „outsider”-t, hogy ő a demokratikus ellenzék főpolgármester jelöltje? Legyen bármilyen tiszteletre méltó – az „egészségügyben” eltőltött ideje, elvégzett munkája – azért ennél sokkal több kell, hitelesebb ember kell ennek a posztnak a betöltéséhez! És főleg több városvezetési tapasztalat – akár a második vonalban is!

Tudom, hogy senki nem születik főpolgármesternek, de ez a vicc kategóriába tartozó jelölés!

Ilyen alapon teljes szívemből ajánlom őt:

vagy őt!

Szerintem a „siker” borítékolható, – mint a pillanatnyi jelölttel! Sajnos azt kell mondjam – keserűen, – hogy az is háborodott, aki rá(juk) szavaz!

Biztos Tarlós győzelme – sajnos!

100 hozzászólás

  • hát hadd győzzön az a modortalan tahó pista! eddig az volt a baj, hogy nem jutott egyezségre orbán basival, akinek úgy en bloc begyében volt az egész főváros, mivel valami félreértés okán látszólag tapló pista is dacolt vele.
    nodehát, most akkor – begyűjtve a fővárost is – semmi akadálya nem lesz a fejlesztéseknek! már az is a mi kutyánk kölyke lesz!
    akkor, hol is van itt a gond?
    ne érzékenykedjünk, elvtársak!

    más: bocsika, de tarlós a pimaszságán kívül mit is tudott felmutatni, amolyan városvezetés okán?
    még azt a nyavalyás balettintézetet se sikerül lenyúlnia, pedig orbán basi a városnéző járaton megígérte neki, hogy csak szóljon, ha gondja van, majd csípőből rittyentenek rá egy törvényt!
    mi az nekik, ha az alapizébe belefoglaltak olyasmit is – a nemzeti adósság (végre valami, amit mindenki egyformán visel csak orbán csókosai kevésbé) nem lehet kevesebb, mint (és ezért a mindenkori miniszterálnok a felelős) – ami okán orbánt már rég úgy el kellett volna meszelni, hogy a műanyag lakat is rákorrodeáljon!

  • Christopher Adam

    Mondjuk az is érdekes, hogy a szocipárt elnöke nyaral, magára hagyta Kunhalmit, hogy majd valahogy birkózzon meg Ágnes egyedül a keménykedő, veszekedő kerületi szocikkal. És amikor az egész folyamatból nyilvános cirkusz lett, akkor se bírt előkerülni az elnök úr.

    Ezek után a nagyon elkötelezett ellenzéki szavazók esetleg még elmennek voksolni a szabad, de nem fair önkormányzati választáson. (Ne felejtsük el, hogy a voks előtt négy hónappal változtak meg a szabályok és az új felállás kizárólag Orbánék érdekeit szolgálják.) Szóval, a keménymag talán még szavaz az ellenzékre, de a bizonytalanok nem igazán.

    Budapest elúszott. Az ellenzék is. Remélem, hogy október 13-ára együtt, összefogva, vagy éppen veszekedve süllyednek el örökre.

  • Kiszely Anna Mária

    István!

    Ez gyönyörű: RÁKORRODEÁLJON
    Annyira szexis :))))

  • Nomen est omen!

    Szerintem, Tarlós tarolni fog. Falus pedig, már csak a neve alapján sem alkalmas egy nagyváros vezetésére.

  • christopher adam: nagy októberi szocialista forradalom 🙁 basszus, odaát legalább voltak anarchisták is! kezdek szimpatizálni velük…

  • kiszely anna mária: szexisnek lehet, hogy szexis, csak éppen kémiailag meglehetősen kivitelezhetetlen.
    a poli-származékok leginkább elöregednek, vagyis lánckötésük feltöredezik (biztosan láttál már – ha máshol nem, kultúránk nagyobb dicsőségére – erdő szélén szétesett polietilén szemeteszsákot, na erről beszélek) de akkor is a káros UV-sugárzások hatására.
    nem gondolom, hogy orbánt – ha majd oda kerül a sor – olyasminek kitett helyen zárnák el.

  • jani: aha. ha felsorolná, hogy tapló pista miben is volt alkalmas a főváros – mert, ugyebár, az nem NAGYváros, hanem FŐváros vezetésére, komoly érdemeket szerezhetne…
    nomen est omen…jó, hogy nem a csillagok együttállása, vagy némi tenyérjóslás, esetleg a madarak röpte sugallja magának. mondja, mi is a jele a hangosan kiröhögésnek? csak nem ez 😛

  • Kiszely Anna Mária

    István: az általános „rárohad a műanyag lakat” kifejezéshez képest mondtam. Ahhoz, hogy ezt a köztörvényes maffiafőnököt elzárják minimum egy tökös ügyész kell.

  • Hegedűs Sándor

    Szerintem nem biztos a Tarlós István győzelme, amit tett az elmúlt négy évben, és még előtte Óbudán, azt nem felejtik el az emberek. A magyar ember szereti mindig a könnyebb oldalát fogni, ez Tarlós meg nem szavazása egy jó főpróba lehet, a későbbi király ellenes puccshoz!
    A jelölt intelligens, országos közigazgatási intézmény (ÁNTSZ) vezetőként kellő tapasztalat van, karakán embernek tűnik.
    Mi mint civil szervezet, az európai Föderalisták Uniójának Magyar Egyesülete ( Union of European Federalists Hungary) mi mindenképpen támogatjuk, ha elfogadja tőlünk ezt a gesztust!

  • Kedves István!

    Falus doktort még szakmai alapon ismertem meg. Valóban jó szakember, azonban nem hiszem, hogy csak ez indokolná a jelölését. Úgy érzem a hazai közbeszédben az „ilyen-olyan” szakértelem azt jelzi, hogy az illető személy biztosan alkalmatlan a szélesebb horizontú gondolkodásra, a politizálásra. Megkérdem tisztelettel, hogy a napjainkban a politikai porondon tolongó „profi politikusok” ugyan mihez értenek?? Az Ő „egyéb” szakmai képzetlenségük, mint látjuk, semmire sem garancia.

  • kedves dokipapa, mint tudjuk, a szakértelem bolsevista trükk. na, ez meg is látszik a 2/3-on.

  • Christopher Adam
    Elszomorít, hogy nem értlek. Mi is a cél az önkorm. választáson ? Tarlós (talpnyaló) I. és sleppjének elzavarása vagy az ellenzék kárörvendő alázása ?
    Egyszerűen nem értem, hogy milyen alapon, milyen tudás, tapasztalat birtokában utasítja vissza mindenki még a kötőszót is az ellenzék minden megszólalásában ?

  • mavtelep: a cikket egy igencsak tőzsgyökeres balos, gere gábor jegyzi, nem christopher, az ellenszék rovatban jelent meg, aminek a gazdája én vagyok.
    az ellenzék pedig – ha kinyitná a szemét, látná – gyakorlatilag a maradék torta felosztásán munkálkodik.
    ha úgy jobban érti: megélhetési politikusok marakodása a szétosztható pénzen.
    nem mi alázzuk az ellenzéket, hanem ők saját magukat.

    „Mikor fölkél a nap, a sosem haragvók hajától eltéritődik a harmat, ne bántson téged az én haragom soha, kedves.
    Sokszor gondolok nagy futós terekre, ahol lehet el kell majd esnem, az árbocfaragók árbocokkal jönnek oda tömött sorokban,és győzvén ott, égnek hajitja hatmillió vasas az ő csengő szívű kalapácsát. Szerszámok égi viharába csókjaidat hadd viszem én is el oda kedves.
    Észre sem veszed hogy kihúzom magam, mikor a jövőről szólok, ha akarod, hát csak ama városdaloló győzelem után térek meg hozzád, vagy majd a pékek összekötik kenyérvető, jó lapátjaikat, végigfektetnek rajta engem és lehajtott lisztes fővel elhoznak lassan az ágyadig.
    Érted haragszom én, nem ellened, nosza szorítsd meg a kezem, mellyel magosra tartalak álmaimban, erősítsen az én haragom, dehogy is bántson, kedves.

    1926. jún. József Attila”

  • Ille István
    Ez az örökös, folyamatos „kritika”, ami kimerül a lekicsinylésben és leszólásban, nem vezethet győzelemre, holott nem a pártoknak, hanem a 4,8 millió szegénynek a jövője múlik azon, hogy megállítjuk/ják a jelenlegi hatalom ámokfutását vagy sem ?
    Nem is tudom elképzelni, hogy kik lennének elfogadhatóak a népség, katonaság számára, mert öreg vagy fiatal, nagydumájú vagy halkszavú, technokrata vagy liberális filozófus biztosan nem.
    Hogyan várjuk el a győztes csatát az ellenzéktől, ha semmi nem jó amit csinálnak ?

  • mavtelep: talán tőlük kérdezze, mivel valóban semmi nem jó, amit csinálnak. nem az a dolgunk, hogy megmondjuk, mit kellene csinálni, hanem az, hogy megvilágítsuk, mit nem csinálnak jól.
    a többi az ő dolguk.
    a jelenlegi hatalom ámokfutásának megállítása már réges-rég nem ennek az ellenzéknek a képességeihez van szabva.

  • Ille István
    Rendben ! Akkor kár is próbálkozni, adjuk fel !Az unokáink majd megköszönök, valahol a világ távoli tájain.

  • Ez valami hihetetlen…

    Nem is tudom, mi a fenének kell a baloldalnak jobboldali ellenfél, amikor az ellenzéki média – és ide sorolható a Kanadai Magyar Hírlap is – írója ilyen eszetlenül buta cikkel támogatja a Falus ellen máris megindult karaktergyilkolási hadjáratot. Amióta ez a velejéig tisztességes, nagytapasztalatú ember – igen, kedves Gere úr, az ÁNTSZ, mint országos főhatóság vezetése semmivel nem ad kisebb igazgatási tapasztalatot, mint ha valaki mélyépítő mérnökből óbudai polgármesterré avanzsál – megjelent a színen, azonnal megindult ellene a fanyalgás, a lesajnálás, a gúnyolás. És honnan? Természetesen a baloldalról.

    Ha Tarlós győzni fog, abban nemcsak a Fidesz népszerűsége lesz benne, hanem bal felől kéjjel és örömmel végzett önsorsrontás.

    És tessék mondani: miért is nem hiteles ember Falus? Miért tetszik lesajnálni az egészségügyben, mint az egyik legfontosabb társadalmi alrendszerben végzett évtizedes munkát? Miért outsider az, aki éveket töltött a város egészségügyi kérdéseivel foglalkozva?

    Az ellenzéki választók nevében kikérem magamnak, hogy a cikkíró „vicc”-nek nevezze Falus jelölését. Ha segíteni nem tud és nem akar, legalább hagyja velem együtt azt a pár hülyét dolgozni, aki csakazértis megpróbálja Budapesten a Fidesz ellen! Igen, Falussal.

    Ha odafigyelt volna, nemcsak az ellenzéki oldalon szokásos öncélú kákán csomót keresés vezérelné, még azt is tudhatná, miért tartották, nagyon helyesen, titokban a nevét az utolsó pillanatig.

    De a cikkíró inkább beszáll a jobboldal mellé.

  • mavtelep: valamit erősen félreért. egy internetes újság – bármennyire is világszerte olvasott – nem alkalmas a dolgok menetének megváltoztatására. közli cikkíróinak véleményét, és annyi. ha a cikkíró negatívan látja az ellenzék tevékenységét – noha maga is baloldali – akkor talán mégiscsak lehet benne valami, és nem okvetlenül a cikkíró hibája.
    mi is áll a 2/3 mellet? a hit, és semmi több. el tudják hitetni 2 millió emberrel, hogy amit csinálnak, az jó. pedig nem, de mégis elhiszik.
    na, ezt a hitet vette el a magyarok többségétől – a 2 millió birka nem számít – az ellenzék úgy, hogy még a kebelén melengetett 1 millió jobbikost is, mert úgy vélték, hogy ők is ellenzék. pedig nem az, ahogy az LMP se.

  • cornelius: ugyan egy másik fórumról, de
    „Bogdán Géza
    2014. 08. 14. 17:13

    GáGá Barátom, bár én vidéki ember vagyok, de teljes mértékben egyetértek a posztod mondanivalójával.

    Sajnos ide jutottak a magukat balliberálisnak mondó pártok, akik szerintem képtelenek felfogni, hogy az embereknek a Fidesszel szemben, egy meggyőzőbb alternatívára és programra lenne szüksége. Ez azonban nincs. Ami van, az egy nagy csinnadratta közepette általuk keltett hűhó, vagyis, egyeztetés címszó alatt történő marakodás és veszekedés, amit a választók ugyebár, nem biztos, hogy pozitívan fognak értékelni.

    Hogy Falus Ferencet úgy indítsák a fővárosban Tarlós István ellen, hogy még programja sincs, nos, én erre most hírtelen szavakat sem találok. El lehet azonban gondolkodni a Szonda Ipsos augusztusi, tehát egészen friss közvélemény-kutatási eredményein.

    Vidéken, a tízezer főnél alacsonyabb lélekszámú településeken a Fidesz fölénye az átlagosnál is nagyobb: 39 %-on áll. Itt a második helyezett a Jobbik, aki 12 százalékos támogatottságot élvez. (!) A baloldali pártok vidéken nem igazán népszerűek. Az MSZP-re 8%, az Együtt-PM-re 3 %, az LMP-re 2% míg a DK-ra pedig mindössze 1 százalék szavazna a kis településeken.

    A DK 1%-os vidéki támogatottsága szerintem egészen elgondolkodtató. Mivel az MSZP és a DK támogatottsága csökkent, ugyanakkor az Együtt-PM támogatottsága viszont nőtt, felmerül a kérdés: – nem kellett volna Miskolcon Pásztor Albert helyett inkább Szalacsi Sándort támogatniuk? 🙂

    woldemort
    2014. 08. 14. 17:31

    Na jó.

    Azt, hogy Tarlós nagyobb szakmai gyakorlattal rendelkezik, kár lenne tagadni.

    Azt, hogy Falus emberi kvalitásai jobbak, mint Tarlóséi, azt is, mert őt még nem hallottam, hogy valakinek a szemüvegén szeretne ugrálni, Falus viszont korrekt nyilatkozatokat tesz, pedig már elindult a lejárató kampány.

    Az, hogy Falus milyen programot akar Budapesten megvalósítani, tökmindegy, mert a FIDESZ és Tarlós együttvéve se mondott erről semmit és Falus utolsó interjújában már több hangzott el, mint Tarlós 4 és fél éves tevékenysége során.

    Úgyhogy hagyjuk Falus programját, ehelyett lehet érdeklődni Tarlósnál, hogy azon kívül, hogy Orbánhoz jár kuncsorogni pénzért (persze ez is fontos), mit is szeretne csinálni… mert arról egy szót se hallani és a „Folytatjuk”-tól a víz kiver.”

  • mavtelep: Horváth Csaba már nagyon régen rombol, hogy pozícióba kerüljön. Most még mindig hagyják rombolni. Mikor ébred fel a baloldal, hogy az ilyen gátlástalan emberekkel nem megy?
    Tarlóst nem engedném be Pestre. De előbb szavaznék rá, mint Horváth Csabára. Most majdnem mégis Ő borította fel a megegyezést Óbudán. Csodálod a kritikákat? A választásokat már elszabták. Azóta semmin sem változtattak.

  • Bocsánat ha a jelenlévők korára célzok, de valamikor a történelem előtti időkben történt :
    Az öreg Mészöly a maga módján – azaz nyomdafestéket nem tűrően – kikelt az öreg Knézy ellen, aki a pálya széléről, jól vasalt öltönyben szidta a tehetségtelen, tesze-tosza, lusta focistákat, és ezt persze bele is kiabálta az éterbe.
    Azóta sem játszottunk VB-n, ha jól tudom, azaz már olyan focistáink sincsenek.

  • @ cornelius
    2014 augusztus 14
    2:25 du.
    Én úgy gondolom kedves barátom, h talán előbb értelmezni kellene az írást és utána véleményt formálni!
    Mert miről is szól? Leírom barátom, de röviden, h még Ön is megértse!
    Nos, arról szól, h Falus Úrnak annyi az esélye a taplóspityu és a Fidesz ellen, mint a két videóban bemutatott embernek!
    Nem más, nem lejáratás, nem karakter-gyilkolás, hanem az esély(ek) latolgatása!
    Gondolom, elég röviden írtam a lényeget, – tán így még Ön is megérti!
    Köszönettel vettem megtisztelő sorait! 🙂

  • mavtelep: attól tartok, semmit nem értett meg a korábbi hozzászólásokból…az egész ellenzék, tokkal-vonóval, úgy, ahogy van, outsider. semmi mást nem csinál, mint bekiabál a pálya széléről.
    tudja, akkor kellett volna felébredni, amikor orbán meghúzta az oldalvonalat.
    az pedig nem most volt, és az önkormányzati választások már édeskeveset fognak rajta változtatni.
    marad egy-két baloldali fellegvár, de nem az ellenzék politikájának, hanem a polgármester elismertségének köszönhetően.
    tudja, az önkormányzati választások mindenhol a személyes kapcsolatokon, ismertségen múlnak. nomeg, a helyi potentátokon.
    szűkebb pátriámban, mogyoródon ősidők óta 5 azaz öt család irányítja a falut, az ő szavuk számít. mind az öt gyökös narancsagyú, pedig mindent a szocializmustól kaptak, csak hát, utána jó időben voltak jó helyen.
    maga szerint ilyen helyen érdemes másnak, mint fideszesnek indulni a választásokon?
    ha pedig – ne adj isten – baloldali győz, a képviselő testület tuti, hogy fideszes lesz. noch dazu, ha mégsem, majd jön a a 2/3-os retorzió, támogatáselvonások, pályázati lehetőségekből való kigolyózások, és egyéb narancsos huncutságok.
    érdekli őket egy balos vezetési település sorsa? egy frászt! tetszettek volna másképpen szavazni!

  • Ille István
    Lehet, hogy tényleg nem értek semmit az egészből, de azért én a focistákkal vagyok…)))
    Ők mennek a pályára, ők próbálnak győzni. Nekik szurkolók, nem a kibiceknek.

  • mavtelep: kibicek? azok kártyaasztal mellett vannak, ráadásul a lapok ki vannak osztva.
    a focisták pedig maguktól csak izom és tüdő. edző, gyúró, orvos, szertáros, gondnok és még ki tudja még, kicsoda foglalkozik velük, hogy a pályára kifutva a legjobbat hozzák ki magukból.
    azonban, ha pofára esnek egy fűcsomóban, egyedül ők a hibásak.

  • ghost
    2014 augusztus 14
    2:31 du.
    Leírom még 1x!
    Nem alázás, nem karakter-gyilkolás, hanem esélylatolgatás az írás lényege!

  • Ajjajj!
    Az előző Mávtelep-nek szól, csak benne maradt a CTRL-C!
    Sorry! 🙂

  • gere gábor: magam részéről egyetlen mávtelepet ismerek, palotán, a villamos fordítónál.

  • Gere Gábor
    2014 augusztus 14
    3:27 du.

    Néztem ám most jó nagyot :), jött kifele a szemem, mint a sublót fiók 🙂 gondoltam elmegyek a cavintonomért, mert nem emlékeztem arra mit is írtam ide, ozt kiderült, hogy még semmit se 🙂 No nem baj, majd még az is békövetkezik

  • Ille István
    Valamivel több mavtelep van, de persze ezt nem kell mindekinek tudnia.

  • Ille István

    Na látod én viszont a X ker-ben „ismerek” MÁV telepet, a Salgótarjáni út, Könyves K krt környékén, ott a MÁV járműjavító mögött

  • ille…holnap kimesz a godolloi mav vasutallomasra mert az is egy mavtelep …..egyaltalan lattal te mar mozdonyt ?

  • mavtelep: befolyásolja a tudatlanságom a gondolkozását? nem. akkor meg?

  • Sajnos bármennyire is fáj kimondani a baloldal ezzel a töketlenkedésével egy piros terített betlit játszik.
    Falus az úriember modorával eleve esélytelen Tarlóssal szemben, nem beszélve arról, hogy eleve már kész programmal kellett volna kiállnia és azt megfelelő módon menedzselve közreadni. Nem értem mi folyik most a baloldalon, mintha behúzták volna a kéziféket és feladták volna az egészet.

  • burkus laci: láttam. a béke-tatai lakótelep mögött – ahol 15 évig laktam -, a tatai úttal párhuzamosan akadt egy szabad bejáratú roncstelep. jókat kalandoztunk ott a három nevelt srácommal. a vakvágyán végén alakították ki a mostani MÁV- skanzent.
    gödöllőn nincs mávtelep, de akad némi lepusztult teherpályaudvar, valamint a királyi – gyönyörűen helyreállított – váró.
    van még kérdése, tudatlankám?

  • Christopher Adam
    2014 augusztus 14
    6:27 de.
    Kedves Christopher!
    „Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál”!
    Mit ne mondjak – küzdünk, bízunk rendesen! 🙂

  • Ille István
    2014 augusztus 14
    3:52 du.
    István!
    Burkus Godollo-vé változott?
    Rég jártam erre!
    Boda Marcsi, Jávorszky mivé lett? 🙂

  • gáborom, burkus skizo. a magam szórakoztatására időnként kiengedem alapjában normális – amikor feljön a sub-jából, ezért meglehetősen ritka – kommentjeit a fórumra.
    boda marcsi karbantartott hülye, szky nullázva.
    sokat nem vesztettél velük 🙂

  • Kedves Gere úr!

    Pontosan értettem, amit mond, de Ön ellenben a személyem sértegetésén kívül semmit nem írt az ellenérveimről.

    Akkor kicsit cizellálom, mire gondolok, mint olyan ember, aki a rendszerváltás óta egy-két kivétellel miinden választási kampányban nyakig benne volt.

    Tudja, én nem akarok polgármester lenni sehol, de még ha lenne is ilyen ambícióm, a Falus ellen beindult ELLENZÉKI hangulatkeltés – igen, amit Ön csinál, az is az, hiába álcázza esélylatolgatásnak – után azonnal elállnék ebbéli szándékomtól. Mert ha a saját oldalam készül kicsinálni, akkor tényleg nincs értelme semminek. A választási harc ugyanis HARC – nem kell finomkodni. Amikor eldördül a startpisztoly, onanntól kezdve más világ van, még ha ez Önnek borzalmasan is hangzik. Aki ebben segít, aki támogat, annak megköszönjük. Aki meg besegít a jobboldalnak az okoskodásaival, az objektívnek álcázott előítéleteivel, azt ilyenkor meg kell kérni, hogy inkább ne szólaljon meg. Többek között azért, mert Önnel ellentétben számosan azért fognak igen sokat dolgozni, hogy az ellenzék minél jobb eredményt érjen el Budapesten, és Falus győzze le Tarlóst, akit én sokkal jobban ismerek mint Ön, lévén 16 évig így vagy úgy, de a munkatársa voltam. Higgye el, nem politikai érzék nélküli ember, de sokkal kevésbé az a lebírhatatlan tehetségű polgármester, mint aminek az ELLENZÉKI oldalon kezdik beállítani. Menedzselni tud, víziója pedig semmi. Nála sokkal jobb polgármester Tóth József a XIII. kerületben, aki a proli és a rendszerváltáskor összeomlott Angyalföldből virágzó kerületet csinált, úgy is mondhatnám, a kapitalizmus budapesti fellegvárát. Csak ő nem szerepel, nem villog a médiában – ebben Tarlós sokkal jobb. Ellenben dolgozik és vannak elképzelései.

    A politikusok programjait a jónép nagy ívben lekakilja. Ha van a 25 éves rendszerváltásnak tanulsága, az az, hogy az emberek a hitük, az előítéleteik, az éppen mainstream politikai hangulat alapján szavaznak, a programokat pedig a kutya sem olvassa. Természetesen programnak lennie kell, mert lennie kell, de a jelentősége sokkal kisebb, mint azt egyes magmondóemberek gondolják.

    Arra pedig előre leteszem a nagyesküt, hogy azok – beleértve Önt is – akik most az ellenzéki oldalról nekiesnek Falusnak, mikor majd elolvassák a programját, ugyanazzal a lesajnálással és gúnyolódással fognak róla nyilatkozni, ahogy ön teszi Falus személyével. Majd sűrűfésűvel átszőrözik, és ha csak egy fél mondatot találnak benne, ami nem tetszik nekik, diadalmasan felkiáltanak: ugye, hogy megmondtuk, hogy nem ért ez semmihez!

    Egyszerű pszichológia ez. Tévedést belátni még a nagyemberek sem szoktak, hiszen azzal a saját nagyságukon esne csorba. Ön sem fogja belátni.

  • Cikkíró, István és Christopher.

    Van egy alapelv, ez a korrektség alapelve, hogy miután megegyeztünk, attól kezdve nincs kifelé, meg mellébeszélés. Vagyis, amikor már a főpolgármester közös jelölése Dr Falusra esett, minden erőnkkel őt illik, sőt őt . k e l l . a baloldalhoz köthető erőknek támogatnia, különben megint bukás lesz. Nem lehet az, hogy a ballib eddigi egyik támasza – még a KMH sem – nem az iránymutató, hanem az összevissza – „őszinte, locsogó, fecsegő” – az úgynevezett „szabad” vélemény közvetítőjévé váljék. Hacsak nem ez az eredeti célja – amit azért nem hiszek.

    Ne dicsekedjünk már valamiféle szabad vélemény nyilvánításra hivatkozva az anarchiával… Eddig az MSZP ezt tette – meg is nézhati magát. Ha valóban a jószándék dolgozik itt a szerkesztésben, akkor tessenek a baloldal közös jelöltjét szavakban is támogatni…

    A fid SS, amely program nélkül indul mindenűtt és mégis – vagy talán épp ezért – győzelmet győzelemre halmoz. Nics mellé, meg kibeszélés a pártból, sőt … Még a Jobbik, az „udvari főellenzék”, amely a jobboldali lumpen és deklasszált és pofázós elemek gyűjtőhelye, kényes pillanatokban még az is tudja tartani a száját, és láthatóan beáll szélirányba. Lásd, még akkor is hallgatásba burkolóztak, amikor az emlékmű vita a legmasabbra hágott… Mit gondoltok miért? Mert ők ott, egy célért egy követ fújnak. Olyankor nincs külön fid SS és Jobbik, de még 64Vármegye sem…
    Számukra ma is csak egy van, hogy győzzön a jobboldal (jelöltje Tarlós), és nincs más alternatíva, mert Vezérük – azaz a központi akarat – ezt így akarja…

  • Kiegészítés:

    „központi akarat” = centrális erőtér

  • Dubois!
    Nagyon szepen leirta es a fontos, hogy 100%-ban igy van. Minden szavaval egyetertek.JIMBO es meg sokan masok.

  • jimbo:
    a) nem látom a felhatalmazást, mi szerint mások nevében nyilatkozhatna.
    b) de, ha erre gondolt
    Hozzászólás: 2014-08-14 – 6:48 du.
    Cikkíró, István és Christopher.
    piszkosul meg vagyok lepődve. kezd feltisztulni agyáról a narancsköd?

  • Úgy gondolom, én valóban egy kívülálló vagyok. Abban az értelemben, hogy nem érzem magam elkötelezve egyik ballib-nek nevezett párt mellett sem. Van egy saját meggyőződésem, értékrendem és e szerint ítélem meg a politika résztvevőit. Jelenleg ott tartok, hogy az mszp mostani viselkedése miatt nem fogok elmenni szavazni. Azt gondolom, hogy amikor gyurcsány szembesült Őszödön ezzel a csürhével elgurult egyből a gyógyszere. Én is beolvastam volna nekik, de sokkal gorombábban, mint gyurcsány. Ebből elég volt! Tőlem jelölhetik a jóistent is, az őáltaluk képviselt értékrendet akkor is elutasítom. Ezzel nem a bizonytalanok számát növelem, mert nagyon is határozottan utasítom el ezt a csürhét, a haszonszerzésen túl hazugság minden megmozdulásuk. Azt meg különösen útálom, hogy a csorda vélt érdeke miatt kritikát megfogalmazni tilos, akármilyen disznóságot is csináljanak! Talán becsületesen kéne politizálni és akkor nincs miért kritizálni! Nem kell másra kenni az ellenzék orbitális bukását, saját gyenge jellemüknek köszönhetik. Ezen egy szent jelölése sem segít.

  • Dubois
    2014 augusztus 14
    6:48 du. Lájk.

  • Domnule!
    Ami igaz, az igaz. Pont ezert mondhatom, hogy nekem nem kell az agyamrol semmifele kodnek tisztulni. Ezt csak maga probalja igy magyarazgatni.
    Megis, milyen meghatalmazasrol beszel? Foleg kitol???
    Talan magatol???

  • jimbo: vannak, akik mások nevében nyilatkoznak meg. ezek jobbadára betegek, küldetés tudatuk van – mint magának is. csakhogy, magát max, a piacra küldik ki, két kiló krumpliért. annyi még bele fér a sapkájába.
    a ködnek valóban nem kell tisztulnia a maga agyáról. ami nincs, arról meglehetősen nehéz 😀
    ez a „domnule” dolog meg már igencsak kóros. orvos látta már?
    mind1. az a lényeg, hogy uramnak szólít, vagyis, maga felett állónak. ami nem is esik nehezemre. csak egy csöppet kell a bányász béka fölé magasodnom 😀

  • Öregszeder !

    Ha nem akar úgyse szavazni, akkor meg minek oly részletesen elmesélnie, hogy hogyan és miért nem ott teszi le a voksát, ahol azt kell. Ha jól emlékszem valaha még baloldalinak vallotta magát, mára meg már szabad gondolkodónak álcázva tévelyeg, aki csupán az érzelmeire hagyatkozik. Csakhogy így holnapra arra ébredhet, hogy egy priccsen fekszik és bilincs van a kezén és tehetetlen.
    Abból kell választanunk kedves Öreg Szeder ami van, még ha nem is széles a választék. Ám aki válogat, annak csak akonkoly, meg a pelyva marad, amit majd lenyomnak torkán, ha már válogatni sem engedik majd…
    A korrektséget, egy egyezség, szerződés megtartását minden körülmények között, meg ne érezze úgy, mint egy kényszert, vagy erőszakot, mert az évszázadok óta gentleman’s agreement része, még ha nem minden pontja kedves a szívének, akkor is. A kompromisszum készség pedig csak erény és nem megalkuvás. Akikkel végső soron közös az érdeke, azoknak érdemes engedményt, engedményeket tenni. Ez a közös érdek, a baloldal részéről a diktatúra emberének a minden körülmények között történő leváltása.

  • öregszeder: Mondandóddal egyetértek. Főleg a Gyurcsány résszel. De a végkicsengés zavar. Azért mert utálod az MSZP-t, ezért inkább maradjon ez a cinikus rablóbanda, vagy a jobbik, aki ugyan semmit sem fog csinálni, de legalább zaklatja a zsidókat, cigányokat, melegeket? De kiír majd mindent rovásírással, és a haza fényre derül?

  • A levelezést olvasva azt érzem, hogy a hozzászólók egy jó része tévedésben van. Azt mérlegelik, hogy milyen feltételekkel „nyerhet a baloldal”. Meglehet ez egyéb helyzetekben meghatározó szempont, de adott körülmények között másodlagos. Elsősorban azért, – mint ahogy erre a hozzászólók közül némelyek rámutattak, – itt nem lehet nyerni, illetve egy esetleges „győzelem” után is nagyon kérdéses, hogy a győztesnek milyen mozgástere lehetne. A választáson való indulást csak egy dolog indokolhatja, ha egy olyan jelöltet állítanak a köz elé, aki higgadtan, személyes méltóságát mindvégig megőrizve, szakmai elképzeléseket mutat be a választóknak, megnyeri a bizalmukat. Az „önkormányzás” alapvetően egy szakmai feladat, széles tömegek érdekképviseletét, érdekérvényesítését szolgálja. Bármilyen hihetetlenül hangzik, a pártpolitikának nem szükségszerűen kell erre a szakmai feladatra rátelepülnie. Ha van Magyarország számára remény, akkor az abban nyilvánulhat meg, hogy a választók egy jelölt mondanivalóját, gondolatait hallgatják meg, és nem foglalkoznak deklarált, 8vagy éppen nem is deklarált) pártszimpátiáival.

    A pártocskák, csoportocskák nevetséges, kicsinyes háttérmarakodása egyébként taszító, kontraproduktív, de nem szabad elfelejteni, hogy nem róluk, hanem rólunk van szó.

  • Illebol megint kikerekedett egy onminosites. Sajnos, szerencsetlennek, nem telik masra. Baj az, hogy a lemez elakadt es ismetelgeti onmagat. Az

  • jimbo: a baj nem ez, hanem az, hogy maga úgy gondolja, minősíthet bárki mást. mégiscsak igazam lehet a bányász békát illetően.
    ami az ismétléast illeti, a maga esetében természetes. tudja, abban bízom, hogy egyszer csak megérti, hol is a helye.

  • jimbo:
    „Az irodalomban nincs kétharmad. És az olvasó, aki hagyja magát „elkétharmadolni”, az a saját maga olvasóságát minősíti. Valamit azért nem elolvasni, mert nem értünk egyet a szerző politikai véleményével… az ember azt remélné, hogy az olvasó jobban észen van. Mondják, egyre kevesebb az olvasó.” esterházy péter.
    jimbo, maga még olvasónak is elkétharmadolt, hát még az olvasottak értőjének! az pedig, hogy észen lenne – lévén, hogy csak személyemmel foglalkozik, sejtetvén, hogy a mondani valóm nem hatol át a kőagyáig – még erős bizonyításra szorul.

  • Dubois
    Lehet,hogy az én értékrendem baloldali még mindig és nem a magukat annak valló pártoké. Ha hozzájuk hasonlítja az én meggyőződésemet, valóban tapasztalhat eltérést. Azt gondolom, ez nem az én hibám. Ami a választékot illeti: ha a cukrozott vagy a sós szar között lehet választani, akkor inkább éhen halok, hiába van több milliárd légy más véleményen. Egyébként eddig akartam szavazni menni, de az mszp viselkedése összefogás ügyben megváltoztatta a hozzáállásomat. Van ilyen. Azt gondolom, hogy a bizonytalanoknak tartott, valójában a szavazást bojkottálók valószínüleg 50% feletti táborát fogom növelni, szemben a magukat baloldalinak tartó, talán összesen 15% hívő tábort képviselőkkel szemben.
    Ilanfair!
    Valóban útálom az mszp-nek nevezett pitiáner megélhetési szerencselovagok gyülelekezetévé züllött valaha baloldali pártot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy oda vagyok a fidesz vagy a jobbik-ért. Azt viszont jelenti, hogy a mostani ellenzéki formációt nem tartom valós alternatívának ellenük. Ínkább tömény szemfényvesztésnek tartom, amely arra jó, hogy leeressze a társadalom dühéből a gőzt. A lejtős pályán mire elég az ő max. 15%-uk? Pláne, hogy nem is annyira orbánék leváltása a céljuk, inkább néhány jó hely a fazék mellett. Ez az amitől rossz érzés ébred az emberben. Mi lesz, ha a bizonytalanok száma 60% felett lesz?

  • öregszeder: mi lesz? vona lesz. meg jó nagy meglepi. attól kezdve a 60% már nem bizonytalan lesz, hanem karámba terelt. most orbán birkanépe még szabadon legel, kerítés nélkül. vona nem lesz ilyen megengedő. a bar!kád májusi számának címlapján ez áll: másodikból lesz az első! – és ott vigyorog az egész jobbik vezérkar vona mögött, aki lánglelkűen néz a pulpituson…

  • Ille István
    Akkor válasszam a cukrozottat? Álljak be meggyőződésem ellenére olyanok mögé, akik azt híresztelik magukról(nem túl meggyőzően), hogy valós alternatívák a fidesszel és a jobbikkal szemben? Mert azok számítanak baloldalinak, akik a tények ellenére hinni akarnak ebben? Aki ebben nem hisz, az a jobbik és a fidesz szekértolója? Nem emiatt fog az ellenzék elbukni szerintem. A kb 50% szavazást bojkottáló magas száma senkit nem zavar? Azok egyáltalán nem orbánhívők, sőt. Nem akarják részvételükkel legitimálni orbánék demokrácia komédiáját és nem tekintik az ellenzéket sem valós alternatívának. Ha nagyon magas lesz a számuk, az egész hatalom illegitimmé válik. Az ilyen hatalmat elzavarni legitim dolog. Legitimnek látszó választás alapján létrejött hatalmat legitim módon nem lehet elzavarni. Nem akarok a bojkott mellett agitálni, de úgy látom ebbe az irányba sodródik a dolog és gondolkodni kell ennek okain is.

  • öregszeder: senki nem kínálja a „cukrozottat” és, ha mégis, nem kell beszopni. azonban figyelmedbe ajánlom, hogy a jobbik ugyan nem valós alternatíva, de a csalódott – és meglehetősen tanulatlan – tömeg látványosan beszopja a „cukrozottat”, mert az ő igényei szerint etetik vele.
    vona komolyan arra tör, hogy legyen egy országos nézettségű TV-csatornája, ahol le tudja nyomni a fideszbirkákat. ez pedig pénzbe kerül. a baloldalnak sincs – se pénze, se tv-csatornája – ezért tart ott, ahol.
    ha vona megszerzi rá a pénzt, a fidesznek annyi (a fülkeforradalom felzabálja gyermekeit), a baloldalnak meg pláne. ez a nép történelme során szerette, ha erős kezű vezetője van, mert akkor levethette magáról az egyéni felelősség terhét (erre célzott kertész ákos, csak kicsit markánsabban). orbán ugyan autoriter, de a tömegek szemében seggriszáló pávatáncos.
    ha vona – és pártja – nyer, megalkuvás nélküli nacionalizmus kerül uralomra, és teljesen mind1, hogy minek fogják nevezni. orbán sehol sem lesz, vona meg kivezet minket az unióból, ja, ha orbán marad, abba is bele döglünk? szerinted érdekli őket?
    de még az a bizonyos 60% se gondolkozik el rajta…

  • Ille istván
    Van megoldás?

  • öregszeder: Ha nem mész választani, akkor is megkapod a sz@rt. És akkor már azt sem választhatod meg, hogy melyiket. A győztes meg magasan lesz@rja, hányan mennek el szavazni. Neki elég, hogy nyert. Ez a bojkott egy álomvilág. Arra jó, hogy Orbánék nyerjenek. Mert ők elmennek szavazni. És a nem szavazók, ezt segítik elő.

  • öregszeder: én mondjam meg?
    mert, ha engem kérdezel, akkor az utca, és a barikádon Schwarzlose 1907/31 M géppuska. igaz, 8 mm-es így a nem igazán szellemi honvédőinknél rendszeresített 7,62-es lőszerrel lehet táplálni, de azért 2500 méterre elég hatékony.
    vízhűtéses ugyan, de ha csapajevnek jó volt a hasonló maxim, valaki ennek a hűtőjét is le tudja vizelni a csata sűrűjében…

  • cornelius
    2014 augusztus 14
    4:45 du.
    T. Cornelius!
    Ide is írom, amit a NolBlog-on is írtam az egyik kommentárra:

    @woldemort
    Úgy veszem észre, h valami itt nagyon nem világosan van értelmezve!
    Ha jobban belegondolsz és újra értelmezed az egészet, rájössz, h én pontosan nem Falus Úr ellen írtam, hanem a baloldali pártok (ellenzék) jelölési stílusát kifogásoltam!
    Lehet, h kiváló jelölt – bár kétlem – de ezzel a baloldali herce-hurcával ők saját maguk amortizálták le!
    És itt már akkor leírom, h sok nála alkalmasabb is lett volna!
    Gondolj csak bele, amit már írtam, Mesterházi, Tóbiás pártelnökké választására (is)!
    Ez az egész jelölés ennek (is) következménye!”
    Nos EZ az egész lényege!
    Sajnálom, ha nem értette meg – nem bennem van a hiba!

  • cornelius
    2014 augusztus 14
    4:45 du.
    És még egy idézet – igaz, h nem tőlem – de talán engem igazol:
    „16. szazados90
    2014. 08. 14. 19:39

    Kedves Hella,
    Ha kifújtad a mérgedet, s kicsit lecsillapodtál, hadd mondjam el, hogy hogyan zajlik egy ilyen szövetségi, vagy együttműködési megállapodás. Mondjuk egy reményteljes, de kudarcba fulladt eredményű megállapodás után:
    Leírom, hogyan képzeltem el a tárgyalást

    Az MSZP Megállapítja, hogy Budapesten egyedül nem tudja váltani a vezetést , de ha lesznek partnerek, s azokat KÖVETIK is állítólagos híveinek száz-ezerje, akkor a váltás talán sikerül.
    Megindul a az egyezkedési tárgyalás:
    — Mszpé: Nekem van főpolgármester jelöltem. Ismert várospolitikus, volt kerületi polgármester, most frakcióvezető, s külsőre is szimpatikus ember, azaz, politikához jó arc.
    — DK-Együtt: Az éppen a baj, hogy ismerik, meg hogy emeszpés. Nekünk is van jelöltünk, akit senki sem ismer,i soha nem dolgozott közigazgatásban, soha nem dolgozott politikában, de szimpatikus rendes, okos ember, könnyen tanul, mi bízunk benne, hogy Budapest népe megszereti, .mert szebb, finomabb úriember, mint a jelenlegi, aki átvette a Házelnök stílusát.
    — MSZPé: nem gondoljátok, hogy kevesen vagytok ahhoz, akik bíznak benne – tek? Ez meglátszott az EU választásokon. Semmit sem hoztatok a konyhára, csak a Fecó pártjából egyet.
    — DK – Együtt: — Kellünk, vagy nem? Hol a kalapom, én már megyek is.
    MSZPések összedugják a fejüket, majd döntenek: — Jó, legyen a tiétek. Jöhet a második pont?
    — DK – Együtt: — Jöhet, de előre kijelentjük, hogy nekünk még két polgármester-jelölt is kell, meg a XIII. kerületben hét képviselő, s a többiekben még harminchat.
    — MSZPé: — Hát a f…zom nem kéne?
    — DK – Együtt: Az nem, de a feleséged, meg a kocsid, az jöhet.
    — MSZPé: — van feleségetek, meg kocsitok, meg barátnőtök, minek kell az enyém?
    — DK – Együtt: — A miénk már öreg, jól jön a változatosság. Na, akartok megegyezést, vagy nem? Úgyis rátok kenjük az egész balhét, ha nem úgy táncoltok, ahogy mi fütyülünk. Ti viszitek el a balhét.
    — MSZPé: — Visszaéltek a helyzetetekkel. Zsarolni akartok?
    — DK – Együtt: Hát persze, nem vettétek eddig ezt észre? Az egyetlen alkalom, miért ne használjuk ki? Mi félmillió szavazatot hozunk az MSZPének a fővárosban.
    — MSZP: — Hoztok ám egy nagy l——-t. Még magatokat sem tudjátok hozni, csak a szátok jár. Előre kikiabáltátok, hogy megegyeztünk, pedig csak a főpolgármester személyében egyeztünk meg. Zsaroltok. Nem hagyjuk magunkat.
    — DK — Együtt: Az nekünk elég is. Nem is akartunk mást. Meg azt, hogy jól kib…tunk veletek.
    — MSZPé: De így nem lesz főpolgármesteretek sem.
    — DK — Együtt: — Hátasztán? Kit érdekel? Emellett a kormány mellett úgy sem tudna semmi érdemlegeset tenni. A ti híveitek pedig , — ami még megmaradt — még jobban utálni fog, s úgy szétszéled haragjában, , mint Józsi juhász kergebirkái. Ti meg a büdös életben nem szeditek össze korhadt csontjaitokat, Ócska pö..ök.”

  • Dr. Rudas László
    2014 augusztus 15
    7:08 de.
    T. Dr. Rudas László!
    Tökéletes! 🙂

  • Öregszeder érvelése alapján, ő adott történelmi helyzetben még egy Hitler hatalomra kerülését is indokoltnak tartaná a lelkében dúló viharok miatt, mert Ő bizony mélyen meg vagyon sértve…

  • Kedves Ille István !

    Kérlek, ne gondold, és ne is állítsd, hogy Vona – mint alternatíva – rosszabb lenne mint Orbán, sőt…
    Itt, ezen a Fórumon is, már százszor kifejtettük, hogy Vona és vele együtt a pártja egy kreálmány°, illetve amelyet a diktátor azért alkotott meg, hogy egyrészt valóban legyen aki Őhelyette kimondja a kimondhatatlan és (nemzetközileg különösen) botrányos állításokat. Másfelől pedig, a tervei szerint, amig nem jut el a totális hatalomig, addig vele, velük lehet eredményesen fenyegetni a bal és a liberális oldal szabadabb gondolkodóit.
    Itt fentebb, Öregszedernek címzett egyik kommentedben akaratlanul, de te is ezt tetted, nem gondolva végig, hogy ha csak egy pillanatra is, de ezzel a Vonamumusozással tulajdonképpen Orbanini fondorlatos rendszerének részévé váltál… Tudniillik, ez pontosan azt (az érzést, következtetést) szolgálja, hogy Ő, a mindenek fölött álló, az „alaptörvényes” államrend és állampolgári biztonság őrzője Vonánál még mindig egy szerencsésebb választás. Holott minden józanul gondolkozó ember, aki a történelemben csak egy kicsit is jártas, tudja, hogy a lényeg nem az adott történelmi folymatban nulla értékű Röhmökben [lásd: SA parancsnok], és nem is a Ciano grófokban [lásd: Mussolini veje, olasz külügyminiszter] búvik meg, hanem kizárólag, az őket „ü z e m e l t e t ő” Vezérekben…
    Szó ami szó, tehát Orbán egy ezerszer veszélyesebb – finoman szólva – sötét fasiszta , mint Vona. Ha egyszer majd szert tesz a koronára is – reméljük nem sikerül neki – akkor teljesedik majd ki igazán a hyper-dictator, úgy ahogy eddig álcázott arca.
    Ne legyen úgy !!! 🙁

    Űdv: Dubois

    ° 🙂 Ahogy megalkotta jobbról Vona és pártja figuráját, e teremtő zseni, ugyanúgy hozta létre Schiffer és pártja „ballib” fantomját. Ők az udvari ellenzék tipikus orbáni alakjai, akiket közvetlenül, v. közvetve, de maga a diktátor irányít, méghozzá kézi vezérléssel. Utóbbi módszerre több jel is utal. A Kárpát-medence e géniusza ugyanígy alkotta meg – még anno, I.Orbanisztán idején – a maga „házi-zsidaját” is az ifjú Köves Slómó személyében, hogy rajta és az általa mesterkélt hitközségén keresztül regulázhassa meg azt a fránya MAZSIHISZ-t, amely már akkor sem akaródzott besorolni a később NER-nek nevezett mindent bekebelező darálóba.

  • dubois: reklamáltad a kertész reakciókat, íme:
    „róna györgy
    Nemtelen versengés

    Ki tudja ocsmányabb módon kihasználni a súlyos beteg Kertész szülinapját
    Mint tudjuk, ha meg nem legalább a wiki-ben megnézhetjük, Kertész Imre (birkáéknál Emerich Kertesz) Nobel-díjas magyar (birkáéknák zsidó) író novemberben (9.-én) lesz 85 éves. Egy ilyen szituációban egy kormánynak nincs sok választása illik, sőt kötelező kellően magas kitűntetés átadásával a művész elé járulni. Úgy tűnik, hogy ezt az otrombaságot még az egyébként egyértelműen chutzpach ártunk és qurmányunk sem kívánja felvállalni.

    Nem lennénk azonban (az egyébként köztársaságtalanított) Magyarországon, ha ezt a meglehetősen pikáns helyzetet nem használná ki az új-állampárt illetékes elvtársai és a magát demokratikus ellenzéknek szólító ballib megmondó-emberek.

    Kétség kívül a hivatásos történelem-hamisító Terror-lady kezdte a dolgot, nem hagyva szemernyi kétséget afelől, hogy ócska belpolitikai-politikai eszközként kezelik az ünnepet. Igaz ehhez nem csak Kertésszel, de pár év előtti önmagával is gyökeres ellentétbe kellett kerülnie.
    No persze a ballib megmondók sem maradtak adósok és nem kímélik Kertészt, okadatolva, hogy nekik is csak ürügy a súlyosan beteg művész születésnapja.
    Nem állom meg, hogy megjegyezzem: a pártállami átértelmezésnél jobban dühít a ballib megugatás. Mert az utóbbi nem csak igaztalan. Kertészt az elismerés elfogadásáért mocskolni gátlástalanság. Egyfelől mikor elfogadta – bár talán élhetett volna a gyanúperrel – még nem ismerhette Schmidt ocsmány pamfletjét, másrészt talán nem egy idős beteg embertől kellene elvárni, hogy helyettük karakán legyen!”

    ami az orbán vs. vona tételt illeti, egy népi szólással élek: lóf…t, mama! egyik kutya, a másik eb! én ugyan nem tartom vonát mumusnak. se pénzember háttere – nem úgy, mint a fidesznek – se szakember állománya – bár, ahogy tapasztalom, az ilyesmi orbánnál is bolsevik ármány…

  • Gere Gábornak teljesen igaza van!
    Az ellenzék most is ugyanúgy szerencsétlenkedik,vitatkozik,marakodik egymással mint az előző választásokon,az eredmény (mármint Falus jelölése)ennyi huzavona után meg egyszerűen érthetetlen…
    Nála esélyesebbet is találhattak volna (volt egy pár név….)aki ilyen területen dolgozott,vagy szakmai tapasztalatot szerzett,de az is érdekes,hogy Falusnak programja sincs,de az esélyesek győzelmével tekint a jövőbe…Hét nem semmi!
    Ennyi párt találhatott volna alkalmasabb személyt is,akkor mindenki azt mondhatná győzzön az jobbik jelölt.
    Egy ilyen poszt betöltése nagy felelősség a várossal szemben és mindenkivel szemben,akik egyáltalán nem politizálnak,de a mindennapi életüket jelentősen befolyásolja a főpolgármester személye!
    Bár Tarlós szakmai tapasztalattal tölti be a posztot és
    botrányos elődjénél sokkal jobb(tett is valamit) a hibái ellenére is,ilyen felállásban valóban abszolút nyerő,meg ugyan, milyen szakmai vitát tudnának folytatni Falussal?…..
    Na majd elválik!

  • Ja és az bizony szimpatikus Tarlósban (annak ellenére,hogy
    jobboldali!)ki mert állni,vitatkozni pénzügyekben a kormánnyal szemben,a város érdekében,ami a biztonságos város
    üzemeltetéshez elengedhetetlen,ez a dolga!a pártállás másodlagos kell,hogy legyen egy ilyen pozícióban!

  • Dubois!
    Kicsit téves,zavaros…. az okfejtése Kertész Imrével kapcsolatban(bár a témának ehhez a cikkhez nincs köze…)
    Az a helyzet,hogy Kertész Imre magas állami kitüntetésben részesül augusztus 20-án a „fasiszta”kormánytól…Orbántól…vagy Ádertől,ahogy tetszik…aki évekkel ezelőtt ok nélkül,sértődötten állítólag mellőzöttsége miatt hagyta el az országot,majd amikor beteg lett akkor hazajött gyógyíttatni magát ebbe a „szörnyű” országba,amihez természetesen joga van és félreértés ne essék nagyon sajnálom,hogy beteg as munkásságát is elismerem (főleg a Sorstalanság cí
    mű művét),de azért kicsit elgondolkoztató a dolog,mármint,hogy ki is vádaskodik?….ki is szélsőséges?…főleg a tények alapján!

  • Na az meg,hogy a Jobbik Orbán műve,az már tényleg kész röhej
    különösen,hogy ellenzékben van és minden lehetséges módon kritizálja,szidja a Fideszt,meg az összes választáson támadásba lendül..stb.Ja,hogy erősödik annak talán a sok kiábrándult ember az oka,meg az hogy nem köt idétlen,meg
    átlátszó szövetségeket más pártokkal,mint a baloldali ellenzék,miközben nyíltan fúrják egymást…..
    Egyébként a programjukban sok dologban igazuk van és nem hinném,hogy annyira szélsőséges,antiszemita és fasiszta lenne,mint ahogy sokan azt hiszik,különösen ha egyes normális és értelmes politikusait nézzük….
    Az tény,hogy mind a Kormánynak mind a baloldalnak ellenzéke!

  • http://nol.hu/belfold/orban-egyet-visszalepett-1480789
    ennyit orbán pávatáncának újabb lépéséről…kertész imre kitüntetése csak a bábszínház újabb jelenete.
    http://www.168ora.hu/globusz/ard-kertesz-imre-kitunteteserol-130042.html
    és
    http://mno.hu/grund/a-jobbik-kiakadt-kertesz-kituntetese-miatt-1242578
    nomeg
    http://www.origo.hu/itthon/20140817-nacibarat-sarlatanokhoz-hasonlitja-orbant-a-washington-post.html
    persze, ez utóbbit, mint tudjuk, megvették a libsibolsibisbi baloldali magyar pártok.

  • És mint azt tudjuk, a washington-post-nak jelentős befolyása is van a hivatalos politikára.

  • Na azért legyünk tárgyilagosak,a Jobbiktól idézett cikkben Dúró Dóra lehet,hogy sokaknak nem tetsző módon élesebben nyilatkozott,de bizony az abban foglaltak,illetőleg Kertész
    régebbi megnyilvánulása alapján,akár tetszik akár nem!!!van benne igazság!!!
    Ez a díj remélhetőleg az elismerés és a megbékélés lesz….
    ha Kertész nem fogadná el a díjat(persze nagyon is lefogadja..)akkor magát járatná le,így csak önkritikát gyakorolhat magában…

  • akkor talán mégsem kellene kitüntetni kertészt, hiszen olyan álságos és hamis az egész…
    ez a díj nem elismerés, hanem alibi. kulissza, önigazolás, hazugság, nem más.

  • érdekli is az a fiúkat? dehogyis! különben is, csak foglalkozzanak a hanyatló usa-val!

  • Ez nem Kertész Imre-ügy. Ő nagy ember és minden efféle „úgy” felett áll. Minden díjat megérdemel, elsősorban minden magyar díjat.
    Mindenki elfogad egy állami díjat, akárkitől kapja. Hiszen akárkitől kapja, a magyar államtól kapja. Illyés Gyula háromszor fogadott el Kossuth-díjat kétszer Rákositól, egyszer Kádártól. Németh László ás Kodály Zoltán pedig 1957-ben fogadták el ugyanezt a díjat Kádár Jánostól, egy olyan időszakban, amikor gyilkoltak, amikor magyar írók börtönben voltak. Miért ne fogadna el most Kertész Imre egy ezerszeresen kiérdemelt díjat?

    Nem vele van a baj, hanem Schmidt Máriával. Aki volt olyan tapintatlan,hogy egy nagy ember díjazását többek között annak úgynevezett „politikai korrektségével” indokolja. Aki nyilvánvalóvá tette, hogy ezzel a díjjal szeretett kormánya malmára akarja hajtani a vizet. Hogy a díj célja, hogy szembeállítsa a díjazottat azokkal, akik elsőként álltak ki mellette s elsőként írtak róla. Ilyesmit még Aczél György sem csinált. Benne legalább maradt egy csipetnyi tapintat.
    Az, ami Schmidt Máriából hiányzik.

    Heller Ágne

  • Kertész most beteg,85 éves kapja meg a díjat,de bizony amikor nyilatkozott régebben nem tartotta magát magyarnak, szidta az országot..legalábbis az idézett cikk szerint,azért ezt is figyelembe kellene venni.
    Az más kérdés,hogy ki hogyan vélekedik S.Máriáról,vagy Orbánról…minden politikus (akár jobb akár baloldali)igyekszik békéltető,humánus lépéseket tenni,részben felülvizsgálva az eddigi ténykedését,részben gesztusként,persze politikai,népszerűségi okokból is ….
    Ki ezt ki azt emeli ki,vagy feltételezi,de a különböző származású,vallású embereknek meg kellene békélni egymással
    végre és lezárni a múltat,valamint azokkal szemben értelmetlen és igazságtalan vádaskodni, akik nem tehetnek
    az akkor történtekről.

  • Ugyan már! Fölösleges ezen vitázni.
    Pártunk és Kormányunk egy igen jelentős író, egy 85 esztendős,halálosan beteg ember tisztességéből szeretne valamennyit elrabolni; közönséges hullarablók.

  • Tisztelt Gere Úr! Természetesen mindenkinek joga van az esélylatolgatásra, véleménye kifejtésére. De Ön nem „latolgat”, hanem kijelenti, hogy Falusra biztosan nem lehet szavazni! A programról: tavasszal sem hallottam mást sem, minthogy „nincs programja” az MSZP-nek. Pedig volt, 38 oldal, a neten hozzáférhető. Azt lehetett volna bírálni, mert magán viselte a sokak által fogalmazott szöveg minden baját: a hivatali zsargont, meg a homályos célzásokat. De nem, egész kórus hajtogatta, hogy nincs program! Érdekes módon, az elfogadható volt 2010-ben és az idén is, hogy bolseviktoréknak nincs programjuk – pedig volt, csak eltitkolták.
    Egészében úgy vélem, hogy a magyar társadalom többségének gőze nincs, mire való a többpártrendszer, különben nem beszélnének olyan vagdalkozó módon a pártokról. Van egy rossz hírem: demokrácia többpártrendszer nélkül nincs. (Több párttal sem garantált, hiszen pl. az NDK-ban és Lengyelországban is több párt volt 1989 előtt.)
    A „megélhetési” politikust meg nem is értem. Miből gondolják, hogy a politikusnak nem kell megélnie, hogy a politikus „soha nem dolgozik”? Ez olyan, mint amikor anno a tervezőmérnök kevesebbet keresett, mint az öntvénytisztító, mert az előbbi „csak az íróasztalnál szöszmötöl”. Ez Marcsihoz méltó gondolkodás. Ezért is kajálják be olyan sokan a munka alapú társadalom, meg az „egyetértés” lózungjait.
    Miért baj az, hogy több párt, amelyek azért felfogásukban különböznek, de alapértékük a demokrácia megőrzése, viták tüzében alakítják ki a mindannyiuk számára elfogadható kompromisszumot? Talán az lenne a jó, ha valamelyik demokratikus párt vezetője is a házában nevezné ki a jelöltet? Az USA-ban az elnökjelöltségért első lépésben a saját pártjában küzd meg a delikvens.
    Tisztelt Szerző! Az Ön által javasolt illetőket nem ismerem, akár jók is lehetnének, nem tudom. Az Ön írásában nem az a baj, hogy nem ért egyet a demokratikus pártok jelöltjének személyével, hanem az, hogy minden létező érv lesöprésével kijelenti: a demokratikus oldal kizárólag a saját megélhetését tartja szem előtt, politikusai pojácák (persze vannak ilyenek is, mindkét oldalon), hiteltelenek az örökös viták miatt.
    Sokan abban tévednek, hogy bolseviktornak csak a pénz számít. A helyzet ennél sokkal rosszabb: szegénynek „küldetése” van, a „magyarság” felemelése, mégha bele is döglik az egész nemzet.
    Úgy tudom, Kertész Imre nincs abban az egészségi állapotban, hogy maga döntsön a kitüntetés elfogadásáról. A hozzátartozóknak meg nagy kísértés, hogy egy ilyen kitüntetés az örökösök életére is kihat majd. Egyébként nem érdekel, hogy milyen ember Kertész Imre: van egy műve, ami zseniális, mellbevágó. Az összes többi könyve ennek halovány variációi. De ennek a százvalahány oldalnak a megalkotásáért érdemes élnie. És ez már több, mint amit legtöbben elmondhatunk magunkról.

  • ossietcky!
    Ugyan mit is akar Kertész tisztességéből elvenni a kormány?….megtiszteli azt az írót ,aki 10 éve elhagyta a hazáját,(abba az országba távozott ahol a nácik áldozata lett…)ócsárolta régebben,mert ugye magyarként lett Nobel díjas kétségtelenül megérdemelten, de ugye betegen…visszatalált a hazájába!
    Lehet Orbánt,S.Máriát stb.kritizálni,de vannak akik bizony
    Heller Ágnessel,vagy a másik Kertésszel szemben kritikusak…és nem minden alap nélkül….!Nézőpont és főleg tények kérdése!Ebbe nem kéne belemenni!

  • Marcsi !

    „magyarként lett Nobel-díjas”

    Igen, és magyarként (gyerekként) lett auschwitzi fogoly, akit egy hajszál választott el az erőszakos haláltól. Ebbe pedig a Horthy-rendszer 25 éves antiszemitizmusa sodorta Kertész Imrét.

  • Marcsi !

    Orbán és Scmidt M. jószándéka már eleve kétséges. „Jó és békítő szándék”? Na ne röhögtessen má!
    Ugyanis ez a két alak évtizedek óta mást sem tesz, mint tudatosan relativizálja azt az abszolút tényt, hogy Magyarország 600’000 állampolgárát állami és „törvényes” szervezésben(!), saját infrastruktúrában szállította a vágóhídra – persze, miután szó szerint kirabolta őket.

  • Marcsi !

    E relativizásálási szándékkal, már 1998-ban hozták tető alá az ő terror-házukat Budapest legngyobb sugárútján a tmegekbe belesulykolandó, hogy az a Hatszázezer (gyermek, csecsmő, öregember, és életerős aszony és férfiú) tulképp. egy viszonylagos semiség…

  • Marcsi
    2014 augusztus 19
    5:05 du.

    Ha jól értem kedves Marcsi az eddigi hozzászólásaiból, akkor az Ön szemében Kertész Ákos és Kertész Imre is egy kategóriába esik (nem kívánatos, mert kritizálták szavaikkal Magyarországot) ám DE, mivel az Orbán kormány most kitünteti Imrét, míg Ákostól mindent megfosztott, akkor ez így helyes és mivel a mindenható Orbán Viktor ezt így kitalálta akkor Önnek és a többieknek gondolkodás nélkül bólogatni kell?! Mert ezt csinálja kedves Marcsi, bólogat és a saját meggyőződésének mond ellent, csak, hogy bólogathasson és tapsoljon királyunknak. Nem visszataszító ez magától és az összes többitől aki ugyan ezt műveli? Ha az elvakultságából visszavenne és a szíve szerint mérlegelné ezt a kitüntetést és annak okát, akkor látná, hogy ez egy bohóckodás egy színjáték. Tudja mi a rossz, hogy pont magát aki bólogat és tapsol mindennek amit ez a kormány csinál, pont magát nézik hülyének és vesznek palira, és persze a többi tapsoncot és éljenzőt! Ez van, mindig azt a lovat ütik amelyik húz…

  • huncanada: egy komment egy másik fórumról:
    „Tereskovát nem nőként, nem az életkorát kipécézve támadták? Ha jól emlékszem, így volt… De vajon így is működhet a „szabadságharc”? Ennyire nemes, ilyen kifinomult fegyverekkel? Én nem szeretem Tereskova műveit… Abszolút nem vagyok vevő az iróniájára, a gesztusaira, őszintén szólva semmijére. De hogy milyen mocsokba fordult a kulturkampf, amellett nem lehet elmenni. Ez szolgálná a magyar kultúrát? Rémálom. A mai Kertész-dicsőítést álságosnak tartom. (És mellette kitüntetni az őt mocskoló – nem kritizáló, hanem mocskoló! – irodalomtörténészt. Erre nincs mentség.) De hol van az előírva, hogy egyes írókat csak bizonyos szempontok szerint? Szerencsére a jó irodalom ellenáll mindenféle kisajátítási kísérletnek. Mindenféle klánszellemnek. Hiszen szabad – és emellett mindenkié.”

  • István !

    Kérlek ne vedd bele-kotyogásnak, de annyit azért megemlítenék a Sorstalansággal kapcsolatban, hogy a regényben az üldözöttek rovására IS megfogamazott kritika az ami sokunk számára visszatetsző. Ugyanakkor már akkor is fevetődött a kédés, hogy vajjon nem éppen e „látszólagosan reális szemlélet” nyerte meg a Nobel-díj bizottság, illetve az előterjesztők, és tegyük hozzá Orbán-Schmidt duó tetszését is.
    Másrészt, hozzá tartozik , hogy ezt a regényt már nem a 15 éves Kertész írta meg, hanem jóval később egy már megkeseredett, sőt elfásult felnőtt, aki attól is már eleve cvíder volt, hogy az események idején a szülei válófélben voltak, és külön éltek, mely körülmény, mint fundamentális leki sérelem tűnik ki a regényből. A legtöbb ember, aki kénytelen átélni szűkebb családjának az ilyen súlyos válságát, ezt a sérelmét egy életen át holokauszt nélkü is hordozza magában és ezt a társadalmi kapcslataira és tevékenységére is kivetítíti. Nem elég ez a tény, és a végén, mint kiderül a szülőket is bedarálja a hungarista-náci genocidium húsdarálója.

    Nekem az volt a benymásom tehát, hogy ez a végzet feletétlen rávetül a Sorstalanságra és teszi azt nem csupán egy holokaszt-regénnyé, hanem egy már sértődött pozicióból induló tragédiává. Pesze, és ez az én véleményem, bár mástól is hallottam, egyben a mű hibája is mert bár „az igazat írja meg, de nem a valót”…Mert az üldözötteket hibáztatni – pláne belülről – enyhén szólva sem etikus, még ha azokat művészi eszközökke teszi akkor sem.

    …És nem akarok „ünneprontó” lenni, de azt is meg kell mondanom, hogy két másik azonos témájú regényt* olvasva, bár azok
    1./ Közvetlenül az eseményeket követően íródtak 1946-ban.
    Az egyik írója még 16 esztendős fiú volt, mint Kertész is akkor, amikor megélte a holokausztot.
    2./ Azokban több helyet kaptak a konkrétumok, ugyaakkor helyt adtak az események igenis flozófikus vonásainak is, a szörnyűségeket időnként megrendítő költői képekkel kiegészítve…
    3./ Ezek nem neheztelnek az áldozatokra, mint azt Kertész, ha csak érintőleg, de megtette.
    lehet, hogy mot megvetésben lesz részem, de – nekem sokkal jobbn tetszettek ezek mint a Sorstalanság, amelyről az írója nem győzi büszkén kihangsúlyozni, hogy „az nem holkauszt regény”.

    * – Dr.Nyiszli Miklós: Dr. Mengele boncoló orvosa voltam az auschwitzi krematóriumban [Magvető]
    – Garai András Júda: Az ördög vigyorgott a lángokból [Jelenkor]

  • kordon blued: köszönet a kiegészítésért!

  • Különben is:

    „AUSCHWITZ UTÁN KIHALT A POÉZIS”

    [ajnos nem tudom ezt kitől idéztem, de nagyon találó]

  • Még egy megjegyzés

    Kertész Kádár rendszer iránti rendszerkritikája is egy kissé ambvivalens jelenség. Tudtommal az egész időszakot az Írószövetség Szigligeti Alkotóházának – egy csodás kastély a háborgó balaton partján lévő ősparkban – fűtött szobáiban szenvedte végig. Ez egy igazi, a külvilágtól kőkerítéssel szeparált elefáncsont torony volt az ott szintén sűrűn megforduló Csurkák és Kertészek számára is…

  • Kedves Kordon Blued! Engem éppen hogy az ragadott meg a Sorstalanságban, amit Te kifogásolsz. (Igaz, nekem nincs személyes érintettségem, egyrészt a háború után születtem, másrészt a családomban nincs zsidó származású.) De amióta tudomást szereztem ezekről, azóta nem értettem: hogyan volt képes pár keretlegény többszáz fős menetet kordában tartani, miért nem bújtak el, hogy-hogy „önként” jelentkeztek németországi „munkára” a gyűjtőhelyekről? Kérdezgettem a szüleimet is: ők vidéken vészelték át 44-45-öt, a Dunántúl egyik kis, elzárt falujában, ahol nem volt számottevő zsidó közösség: a két családot 44-nyarán internálták. Kérdeztem: és a falu nem szólt semmit? Hogy szólhattak volna, ez volt a törvény?! (Szegény zsidók voltak egyébként, tudomásom szerint nem „részelt” a vagyonukból senki.)
    Hát ez az! A törvény! A törvényhozóknak idejében kell a körmükre nézni, mert. pl., Szakály is igazat mondott az „idegenrendészeti” eljárással.
    A Sorstalanság engem arra figyelmeztetett rendkívüli erővel, hogy vigyázz, mert bármikor ellened fordulhat a „törvény”! ÉS akkor már késő, sodródsz bele a lehetetlennél lehetetlenebb helyzetekbe, míg végül Te is „muzulmán” leszel! Nekem erről szólt ez a könyv: hogy nem lehetsz közömbös, nem lehetsz gyáva, mert előbb-utóbb Rád kerül a sor. És mindegy, hogy azért mert zsidó vagy, vagy azért, mert cigány vagy, esetleg egyszerűen azért, mert gyenge vagy és szegény.
    Azon is töprengtem: nekem miért Anna Frank naplójából kellett tudnom a zsidóüldözésről, meg Semprun Nagy utazásából – mindkettő elkerüli a Magyarországon történteket. Holott a Sorstalanságot, ha jól tudom 1971-ben írta Kertész, de nem adták ki. Miért csak 50 évvel később tudtam meg, hogy a legjobb barátnőm édesanyja zsidó volt, bár kikeresztelkedett, mert az Újköztemetőben nyugszik, nem a Kozma utcában. Az egyik sógorom zsidó volt (meghalt már, 80 évesen), és véletlenül tudtam meg, hogy minden évben egyszer miért mehet ki Bécsbe. Ott találkoztak ugyanis a Buchenwaldban raboskodott foglyok. Soha nem beszélt erről, ha csak érdeklődési szándékot vélt, azonnal begubózott. Őt Nagyváradról vitték el, édesanyjával együtt. Mindketten túlélték, rokonaik Nagyvárad környékén, illetve az Egyesült Államokban élnek. De fogalmam sincs, hogy volt-e, és ki, a rokonságból, aki nem tért vissza valamelyik táborból.
    Ja, Kertész nem a Kádár rendszert kritizálta ebben a könyvében, csak éppen nem fért össze azzal a rendszerrel (sem), hogy a „magyarokat” rossz színben, kollaboránsként tünteti föl. Ezért tartom a magyar zsidószervezet új elnökének (Heszler talán a neve), az álláspontját elítélendőnek. Ő ugyanis – az eddig történtek ismeretében! – ismét hajlandónak mutatkozik a tárgyalásokra az emlékév kapcsán azzal a kormánnyal, amelyik már ezerszer átverte, megalázta. Még a végén együtt avatja föl valamelyik giccses rémséget az alamuszi Lázárral…

  • talalom: azért ez a tárgyalás-dolog egy kicsit sántít. maga heisler kérdőjelezte meg a szándékot, ugyanis, amíg nincsenek tárgyalandó pontok, témák – valahogy ez a huncut lázár pajti ezt elfelejtette mellékelni a meghíváshoz – addig heislerék, köszönik szépen, de nem kérnek ebből a kerekasztalból.
    de persze, lázárnak meglesz az alibije: mi készen állunk a tárgyalásra, de a mazsihisz, sajnos…kérnek még kávét? vegyenek csak a pogácsából bátran, friss, az asszony reggel sütötte, direkt a maguk kedvéért…

  • Na rosszul értik,azért Kertész Imre nem Kertész Ákos kategória,(annál különb!)Az utóbbit nem tüntetné ki itthon senki,mert abból cirkusz lenne..,de remélhetőleg nem is jön haza,egyébként Kertész Imre kitüntetésén a Jobbikon kívül többen csodálkoztak…..de megtörtént,lezárva az ügy!
    Ami a Terror házát illeti,ott bizony mind a nyilasok mind
    a kommunisták(ÁVH)áldozatairól megemlékeznek,mert így igazságos,még akkor is ha egyesek az utóbbit bagatellizálják
    embertelen,hazug módon,persze nem az igazi áldozatok illetőleg túlélők…na ezért terjed sokakkal szemben és jogosan az ellenszenv!
    A nyilasok uralma szégyen volt és ennek alapján nem lehet
    egy népet(különösen a keresztényeket!!!)elítélni,míg a zsidókat sem a kommunizmus áldozatainak,persze kivéve azokat, akik bizony tevékenyen részt vettek ártatlan,vétlen emberek kínzásában (a „főnök” Péter Gábor volt és zsidó,de nem volt egyedül….)
    Na csak tárgyilagosan…már rég nem a cikkről beszélünk…ezzel a témával régebben több írás is foglalkozott a fórumon.

  • Ja és a lényeg: a nyilasok nem mondhatók kereszténynek,míg
    a hasonlóan aljas ÁVH-s pribékek se igazi zsidónak,mivel
    egy hívő nem képes ilyen szemétségre,bármilyen vallású is legyen,a származás alapján!
    Egyébként a TV közvetítette röviden a díj átadását,Rubik Ernőét is!

  • Téved Marcsika! Éppenhogy egy hívő képes mindenféle szemétségre, az isten (bármelyik), a haza, a nép, Sztálin et. nevében. Felmentve érzi magát „szent” céljáért. A gyanús egyedek megkínzása, megsemmisítése egyenesen kötelessége, a nép, a hit, a Vezető nevében. Az a főpap, aki lázasan delirál arról, hogy a „nemzet testéből ki kell vágni a zsidó mételyt”, majd ezt részletesen, hosszú tanulmányban ki is fejti, az bizony keresztény volt (Prohászka). És bűnösebb, mint az az ostoba nyilas, aki aztán ezen felbuzdulva megfogta azt a géppisztolyt. Az az ÁVH-s katona, akit besoroztak (mert az ÁVH-hoz soroztak is, nemcsak önkéntesekből állt, mint a pártszolgálatos nyilasok), elhitte, hogy neki meg kell védenie a „nép hatalmát”. Adott esetben az „ellenséget” meg kell semmisítenie. Ellenség meg mindig adódik, akikre rá lehet uszítani a „hívőket”.

  • Jaj, Marcsi. Most meg visszafelé sasszézik, hogy nyalhassa a kormány ülepét a megfelelő pozícióból. Persze ezt tessék képletesen érteni és nem degradálóan – de, hát ez a helyzet. Egyik napról a másikra milyen kedves és szeretetreméltó lett a Kertész Imre a Fidesz hívőknek, és magának is. Hát nem veszi észre, hogy OV úgy játszik a magyar emberekkel ahogy csak akar?? Istenem… Ha holnap a nagyvezér azt fogja mondani, hogy Mars expedíciót fogunk kidolgozni és erre minden mennyiségben előteremtjük a pénzt, mert a nép érdeke ezt kívánja – kerül amibe kerül, akkor Ön fogja elsőnek aláírni ennek létjogosultságát, mert OV azt mondta… Játszik ez a félkegyelmű vezér. Ja és tudja egy bolond százat csinál, itt van Ön élő példának erre. Az a baj, hogy ennyi férőhely nincs Graz-ban, vagyis az a KÉTHARMADNYI 😀 ember nem fér el ott, ami azért igazságosan és magunk között, tudja csak 27 százalék.

  • marcsi, ennyire van lezárva az ügy:

    „Stumpfliék Kertész átértékelése után Falus inszinuációjában mesterkednek.
    A derék megbízható (legalább is az ATV-sek így próbálják őket eladni) Heti Válasz firkászai intenzív antiszemita munkálkodásba kezdtek. Persze, ahogy szoktak, nem nyíltan bele, hanem finomnak álcázott utalgatásokkal. Alig pár napja a hivatásos történelem-hamisító kancsi-mancsival vállvetve Kertész Imre gyökeres átértékelését vették a fejükbe. Ma viszont beszálltak a fővárosi ereszd-el-a-hajamat ocsmányabb változatába. Falust, Tarlós kihívóját próbálják diszkreditálni. Bő nyállal köpködve értelmeznek át már elve kicsavart történeteket (hű tanítványaként a Terror-ladynek). Azonban nekik ez nem volt elég, ahogy mondani szokás, még rá is tettek egy lapáttal. Mikor már a hithű olvasók kellően elborzadtak a gaz gyermek-molesztáló, szűzmegrontó, nyugdíjasokat kihasználó, galád trónkövetelőtől, ultima ratio–ként elárulják, hogy noch dazu: ő maga „kuratóriumi elnöke a holokauszttúlélők legnagyobb magyarországi alapítványának, a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítványnak”! ”
    micsoda fertelmes bűnlajstrom! hát ember az ilyen?! abzug falus!

    adok egy házi feladatot, boda: keressen már némi pozitívumot stumpfék mesterkedésében! ha sikerül, kap egy hangszórót, vagy egy mázatlan tejescsuprot.

  • Na ennyit azért nem foglalkozom ezzel a témával,meg a maga okfejtésével,elmondtam a véleményem!
    Sem a gyűlölködésben,sem a pártok harcában,egymás lejáratásában nem veszek részt,ugyanis nem vagyok senkinek elkötelezettje,meg sem az én,de a maga véleménye sem sokat
    számít a végeredményt illetően!
    Így kampány idején mindenki bevet mindent,amit csak tud, minden eszközzel…az más kérdés,hogy mik a rágalmak és mik a tények,előbb utóbb kiderül,bizonyítékok alapján4
    Az emberek többségét a választásokkal kapcsolatban az érdekli,hogy a város illetőleg egy kerület megválasztott embere hogyan befolyásolja az életét,mindennapjait!

  • marcsi: na végre. éppen ideje, hogy belássa, a véleménye semmit nem számít – pedig milyen szívesen sokadozza ide 🙂
    persze, hogy nem ítéli el stumpfék aljasságát, az is elárul valamit magáról.
    olyasmit, amivel a maga helyében azért nem dicsekednék el.
    igaz, csak a baloldallal szemben szokott köpködni, ha a maga előtt riszáló orbáni ánuszról van szó, boldogan fúrja bele az orrát kommentjeiben.
    boda, maga szimplán hazudik, amikor azt mondja, senkinek sem az elkötelezettje.
    vagy csak önérzete nincs.

  • Huncanad!

    Én leírtam a véleményem és azt fenntartom(sok emberével egyezik ,akik nem olvassák ezt a fórumot,vagy nem írnak ide),sokadszorra mondom!!!!
    nem nyalom a seggét senkinek ,eddig sem ebből éltem és most sem!!! sokakkal ellentétben…..
    Orbán gesztust gyakorolt(nem kényszerből)ez sokaknak bosszantó..(nem véletlenül!),amin azért Kertész is elgondolkodhatott……és persze elfogadta a kitüntetést,na ez nem véletlen!!!!
    Ismétlésekbe nem bocsátkozom,vagy érti valaki amit írtam valaki,vagy nem…..

  • Na kicsit utána néztem!
    Falussal nem az a baj,hogy egy zsidó szervezet,illetőleg alapítvány élén áll,hanem az,hogy szakmailag sem alkalmas(tapasztalat híján!!!)
    ÁNTSZ volt főorvosaként,valamint egyéb tevékenysége( mint a Nyírő Gy.kórház főorvosaként,valamint a kórház kétes nőgyógyászának támogatásaként folytatott tevékenysége miatti jogtalan haszonszerzés)
    Az alapítvány kérdése,csak egy plusz és vitatható tevékenység….Tisztázza és védje meg magát,meg produkáljon elfogadható programot!
    érdekes először szidták,de most politikai okokból sajnálják….na azért ez nem semmi,de főleg nagyfokú következetlenség és üldözési mánia….