A B’nai Brith vezérigazgatója szerint Nobel-békedíjat érdemel Kanada miniszterelnöke

2014 szeptember 1 9:36 de.4 hozzászólás

Nobel-békedíjat érdemel Stephen Harper, Kanada konzervatív miniszterelnöke — ezt mondta Frank Dimant, a B’nai Brith Canada vezérigazgatója és jelezte, hogy az Izrael-pártiságáról ismert kormányfőt fogja jelölni a nemzetközi kitüntetésre. Dimant elmondása szerint Harper a nemzetközi porondon is különbséget tud tenni  „a gonosz cselekedetek elkövetői és azok áldozatai között.”

Stephen Harper, Kanada miniszterelnöke. Fotó: AFP/Getty.

Stephen Harper, Kanada miniszterelnöke. Fotó: AFP/Getty.

„Mindenki máshoz képest sokkal konzekvensebben szólalt fel a fenyegetés árnyékában élő népek érdekében és az Ukrajnában elkövetett orosz agresszió ellen. Ezen kívül fáradhatatlanul dolgozott annak érdekében is, hogy a világ vezetői végre megértsék azt a veszélyt amit az iszlamista terrorizmus jelent mindannyiunk számára”–tette hozzá Dimant.

A B’nai Brith Canada vezetője szerint Kanada külpolitikája értékalapúnak bizonyult az elmúlt években és éppen ezért nem fél kiállni egyik oldal mellett, vagy éppen egy másik oldal ellen egyértelműen felszólalni.

Ez a féle kanadai értékalapú külpolitika úgy bontakozott ki a nyár folyamán, hogy ellenben az Egyesült Államokkal, az Izraeli-Gázai konfliktus idején Kanada kormánya kizárólag a Hamászt tette felelőssé a harcokért, a Benjamin Netanyahu kormányt nem érte bírálat Ottawából. Dimant szerint a „morális tisztánlátás” jellemzi Kanada közép-keleti politikáját.

A Nobel Alapítványhoz egyetemi oktatók küldhetnek be jelöléseket. A B’nai Brith-en belül végzett tevékenységén kívül Dimant a Canada Christian College modern izraeli tanulmányokkal foglalkozó kar tanszékvezetője.

4 hozzászólás

  • Szivbol kivanom, hogy sikeruljon! Valoban vilagos egyertelmu Canada kulpoliitkaja, amire valamennyien buszkek vagyunk.Jol eso erzes felsorakozni,teljes vallszellesseggel, egyenes ,nyilt kulpolitika mellett.

  • Ille István Károly is megérdemelne egy felterjesztést. Ezt megtehetné a KMH ! A Hírlap sokezres tábora teljes vállszélességgel támogatná !

  • iván: köszönöm, de már van otthon egy. néha előveszem, elégedetten nézegetem, leporolom – kurvára fogja a port. gondoltam, odaadom a kisebbik unokámnak, jó lesz neki a homokozóban, de hát mégiscsak egy nobel-díj, nem jó ötlet, a többi gyerek még elirigyelné tőle, és nyúzná a szüleit, hogy neki is kell olyan…

  • Ha eszembe jut, hogy Jaszer Arafat is kapott
    Nobel bekedijat (igaz, hogy Pereszszel es Rabinnal
    egyutt}- sot, Barack Huszein Obama is-
    nem tudom,mennyire erdemes- Illet- jelolni ra.

    Bar igaz, hogy az o haborui- „bekesebbek”.