Kövér László szerint a világ…

2014 szeptember 1 9:32 de.16 hozzászólás

Kövér László szerint Kövér László fejében javult Magyarország megítélése Németországban

Mondanám, hogy ezek a dizájner drogok csodára képesek, ha Kövér László elvtársat kutya kötelességem volna felmenteni buta és arcátlanul pofátlan kijelentéseinek lelkiismeretére nehezedő súlya alól. De mivel ez az ideális eset nem áll fenn, és mivel tisztában vagyok azzal, hogy a magyar kormány sikerének titka a vitathatatlan tények alternatív valósággá való átfestésének művészi tehetségében gyökerezik, ugyanazt teszem, amit eddig is: szembeállítom a tényeket a Fidesz színűre átfestett tényekkel.

Egyfelől nyilvánvaló jelei vannak annak, hogy a magyar-német kapcsolatok nem éppen virágkorukat élik, de sőt:

– A német alkancellár, Sigmar Gabriel májusban arra szólította fel az Európai Néppárt vezetését, hogy zárja ki a Fideszt tagjai közül.

– Michael Roth szociáldemokrata politikus (külügyi államminiszter, vagy mifene) a Der Tagesspiegel című liberális német lap online kiadásában, a Magyarország rossz irányban halad címmel közölt interjúban azt mondta: „kételkedem abban, hogy a jelenlegi magyar kormány annyira ragaszkodik az EU alapértékeihez, amennyire az okvetlenül szükséges lenne”. Szijjártó Péter visszaszólásában kioktatja: Michael Roth homályos általánosságokra utalgató megszólalását nehéz nem politikailag motiváltnak tekinteni – így.

A javuló német-magyar kapcsolatok: a magyar kormány minden erőfeszítése ellenére sem sikerült elérni, hogy Angela Merkel kancellár idén ellátogasson Budapestre, legalább egy, a rendszerváltás, a határnyitás 25 éves évfordulójához kötődő eseményre. Irreleváns összehasonlítás: Merkel márciusban járt Varsóban, és találkozott Donald Tuskkal, az pedig már csak hab a tortán, hogy a lengyel évfordulós megemlékezéseken Barack Obama is személyesen vett részt – fotó: HVG

– Zárójel: az RTL Klubot irányító Bertelsmann-csoport már rég nem titkolja a világ elől, hogy a politikailag motivált magyarországi reklámadó miatt csökken a cégcsoport profitja.

Másfelől Kövér László, aki Berlinben tartózkodott szombaton, gyorsan megüzente a félreértések elkerülése végett, hogy Németországban javult Magyarország megítélése az utóbbi időszakban. Amit ott fent látnak, az nem igaz, de legalábbis teljesen mást jelent.

Mert 1: Mindkét országban lezajlottak a parlamenti választások, és Magyarországon „az emberek a demokrácia jegyében világossá tették, hogy a kormány munkájának folytatása mellett vannak.”

Mert 2: Az európai gazdasági-pénzügyi krízis és az ukrán válság közepette „vannak fontosabb dolgok is, mint állandóan Magyarország vélt vagy valós hibáin lovagolni.”

Tehát az van, hogy vannak a tények, és van Kövér László. Aki szerint ez a film, nem az a film. Mert az, hogy a Fideszt megint felhatalmazták valamire ebben az országban, automatikusan maga után vonja, hogy szemrebbenés nélkül figyelmen kívül hagyhatja a világ dolgait, jelzéseit, kritikáit. A demokrácia jegyében természetesen.

Nem mintha a közeljövőben bármikor szóba kerülhetne Magyarország de facto kizárása az európai porondról, azért beszédes, hogy Angela Merkel, Európa és a világ legbefolyásosabb politikusainak egyike több mint jelzésértékűen pont magasról tesz a határnyitás negyed évszázados évfordulójára. Csak úgy mint arrogancia, mint pofátlanság, mint nyíltan az arcunkba hazudás: csak ebben az értelemben idegesítő ez a nyegle taplóság, amit Kövér László megenged magának azért, hogy már megint kimagyarázza a kimagyarázhatatlant. Ez a szánalmas pávatáncot tömjénfüstbe burkolni hivatott szabadságharcos, személyiségzavaros küldetéstudat definíciója. Az egyik. Kövér Lászlónak hívják.

Vagyis ha Ukrajnában válság van, akkor közben Magyarországon bármit el lehet művelni, és ki lehet nyilatkoztatni? Mert mégiscsak nagyobb disznóság az, ami odaát történik, és akkor ugyan már ki foglalkozik ezekkel az apró jelentéktelen ocsmányságokkal, amiket ideát elművelünk mi? Mert a demokrácia jegyében a munkát folytatni kell, bármilyen szennyes is legyen?

Közben meg tény, hogy az állandó kettős beszéd EU ügyben (lásd Orbán, Kövér versus Navracsics, Áder) valóban értelmetlenné tett mindenfajta próbálkozást Európa részéről, hogy európai hangnemben beszélje meg velünk a megbeszélnivalóit. Úgyhogy magyarázza el valaki ennek a lázálmából ébredt arrogáns házelnöknek, hogy az ukrán válságnak semmi köze ahhoz, hogy Orbán vezér hadat üzent az egész világnak. Az ukrán válság nem ad felmentést arra, hogy ti, kiválasztott népbutítók hogyan szigetelitek el magatokat, és országotokat a világ civilizáltabb felétől. És az ukrán válságból végképp nem következik, hogy Németországban javult volna Magyarország megítélése.

Egy dolog van: az orosz-ukrán válság és Európa energiaellátásának kérdése most valóban jóval központibb kérdés, mint egy uniós tagország napi, immár szisztematikusan művelt összehangolt áskálódása a demokrácia ellen. Ami szerintünk vélt, az lassan egy egész világ szerint nagyon is valóságos. A valóság pedig az – hogy Kövér László is értse – hogy Németországnak tele van a hócipője velünk. Legjobb esetben is úgy hívják ezt, hogy leszarja a fejünket. Ebből pedig csak az következik, amit már eddig is tudtunk: Kövér László szerint Kövér László fejében javult Magyarország megítélése Németországban.

Hacsaknem, a kárpát-medencei politika anatómiája

16 hozzászólás

  • Na Ille szerint a világ……?
    Ugye nem számít!

  • reklám alatt….:az ilyenek is megélnek itthon,és nem is akárhogy,még drogra is telik nekik…..na ez mindent megmagyaráz ,(remélhetőleg nem sokáig!)

  • marcsi: akkor lesz nagy bajban! mert ugye, kétségtelen, hogy kommentjeit halucinogén szerek befolyása alatt írja. már többször kértem a dealere elérhetőségét, de maga olyan kicsinyes 🙁

  • marcsi: ez csak másodközlés. ugye, ott van a post végén a forrás, de ezt maga képtelen felismerni. végtelen elvakultságában, csak, hogy belém köthessen, teljes marhaságokat ír.
    érhető. maga garp tizedes reinkarnációja. 😛
    most éppen hol tart? még ki tudja mondani a nevét?
    egyáltalán, tudja, mire is asszociálok én és a cikkíró?
    kétlem. maga irodalmilag megállt úz bencénél 😛

  • Ille István
    2014 szeptember 1
    4:02 du.
    Nem drogozik, megszállta a démon. A rezsidémon! Rezsidémon űzés a rezsipontokon.

  • Horváth Béláné

    Az a baj, hogy nem Ille szerint ilyen az országunk, hanem Európa és más az azon kívüliek szemével nézve is ilyen, az itthon élőkről nem is beszélve, persze leszámítva a kondér körül szorongókat és a sablon szöveget hallani akarókat, mert azoknak még jó, még nem az árokparton ülnek, várva hogy bele is rúgják őket. De csak hallkan mondom,hogy azok közül is sokan fognak oda kényszerülni, s beleborulni az árokba várva a rokonokat a szociális temetést.

  • Kiszely Anna Mária

    Ezek a szocio- és pszihopaták, hogyan értenék annak a jelentőségét, hogy a határnyitás 25. évfordulójára nem jött el a Német vezető? Ez annyira jellemző rájuk. Csak a fidesssss, ez a fontos. Azért én reménykedem, hogy a magyar népet többre becsülik, mint a vezetőit. Ezért is, Hajrá OGYM, Hajrá Köztársaság!!!!!

  • kedves donom, sokba fog nekünk ez még kerülni!a forint szar, az áramárak a nemzetközi energiapiacokon szépen mennek felfelé, a földgáz ára szintúgy, paks-II anyagi bukta, de magyarország természetesen jobban teljesít, és a matolcsy-féle unortodox gazdaságpolitikának köszönhetően mindjárt utolérjük a legfejlettebb kapitalista országokat, és dolgos népünk győzni fog!

  • horváth béláné: nem kellene boda marcsi baromságait kompetens hozzászólásként venni. a cikket nem én írtam, forrása a post végén olvasható.

  • Két külön dolog milyen diplomáciai lépések történnek a felszínen és milyen tényleges intézkedéseket hoz ez vagy az a kormány. Való igaz, hogy a félnótás, felcsúti keresztapával és gengszter klikkjével exponálnia magát rangon aluli minden magára valamit adó nyugati politikusnak. De még ez is csak féligazság mert Orbán ha jól tudom még mindig az Európai Néppárt egyik alelnöke. A tény az hogy, komolyan nem sértette ( az EU valódi főnökévé vált ) Németország érdekeit a demokratikus jogállamiságot felszámoló Orbán-rendszer. Attól mert nincs jogállam még nem csökken a Daimler és mások extraprofitja, legfeljebb lerohad az ország gazdaságilag, szociálisan, morálisan… Az EU-s alapokból szabadon nyúlhatnak le a Simicska-Lázár stb. klánok, ellenben a demokratikus jogállamiságot megőrző Görögországot a második világháború óta nem tapasztalt módon készítették ki. EU-s alapértékek…? Ugyan, mit számítanak az ilyesféle klisék a „hatékonyság” és profitmaximalizálás mindenhatóságának korában…? Igaz, hogy ott van még a Putyin ( akihez természetesen mentalitásban sokkal közelebb áll )irányába történő hinta-palintázás de ez még egy eléggé képlékeny kiszámíthatatlan dolog.
    Egy kis analizálása a jelenlegi európai gazdasági, politikai viszonyoknak:

  • „Hacsaknem…..”
    Ha Magyarország 25 éve tehetett egy (nem mindennapi) szívességet a németeknek, és ezt az egykori NDK-s FDJ-os titkár Angela lekezeli, – akkor most ő tehet egy szívességet….

  • neked, picinyem 🙂 nem tudom,élvezni fogod-e?

  • Kiszely Anna Mária

    Merkel nem azt a cselekedetet kezeli le – hiszen náluk van Horn Gyula szobor, meg utca is, ha jól tudom – hanem ezt a megrögzött minidúcsét, aki mindenkinek az orra alá durrant vagy az asztalára köp éppen amilyen kedve van. Na ezt a tőről metszett tahót ezt kezeli a szintjén.

  • Igazsátalan a cikkíró. A Kövér alapból ilyen, vagy nincs szüksége semmilyen drogra, vagy egy egész életre valót bekapott egyszerre…
    Kedves Marcsi ön meg ne kajtasson dealerek után, mert önnek sincs rá szüksége semmilyen drogra…

  • millerh: na, ez a dealer-dolog a KMH megmondóasszonyánál nem fog jóra vezetni! nem az a baj, hogy felismerte, a boda nemzettestvér asszony kommentjei kétségtelenül tudatmódosítók hatása alatt születnek, hanem, hogy megemlítette neki. az ilyesmiért a bölcsek kövének birtokosa általában habzó szájjal szokott nekimenni az őt kritizálni merészelőknek. lehet, hogy magával kivételt tesz, és csak lehülyézi 🙂

  • Kiszely Anna Mária

    István kedves!

    Már tudod nekem is nekemesett, viszont nem lett tőle drágább a kenyér. A véleménye, meg mint a közmondás, tudod….