Kanada fizeti ki a sóher Magyarország honvédelmi számláját

2014 szeptember 3 8:14 du.23 hozzászólás

A lepusztult Magyarországnak arra sincs pénze, hogy önerőből fedezni tudja saját NATO pilótáinak kiképzését, ezért a több tízmillió dolláros költségeket Kanada adófizetői állhatják — írja a The Ottawa Citizen című napilap. Az Orbán kormány azt kérte hazánktól, hogy egészen 2021-ig fizesse ki a magyar vadászpiloták kiképzésének teljes költségét, ami már idén a 9 millió kanadai dolláros összeget is meghaladja.

A kanadai Honvédelmi Minisztérium Ottawában. Fotó: ctv.ca

A kanadai Honvédelmi Minisztérium Ottawában. Fotó: ctv.ca

2015-ben 10 millió dollárba kerülhet a kanadai adófizetőknek a magyar vadászpilóták kiképzése és 2016-ban további 11 millió dolláros számla érkezik. De ez a támogatás nem volt elég a magyar Honvédelmi Minisztérium számára, hiszen 2021-lenne szükség kanadai segélyre. A segélyt a kanadai honvédelem (Department of National Defence/Ministère de la Défense nationale) folyósítja a magyar félnek.

A magyar vadászpilóták kiképzésére a Saskatchewan tartománybeli Moose Jaw és az Alberta tartománybeli Cold Lake településeken kerül sor.

Ez összesen 85 millió dollárba kerülhet az elkövetkező 7 év alatt.

Micsoda illetlenség ennyi pénzt kérni a hanyatló nyugattól!

23 hozzászólás

  • és a sóherek mivel törlesztenek?

  • Christopher Adam

    Orosz hitellel, esetleg…

    De itt konkrétan segélyről van szó, tehát nem lesz soha visszafizetve.

  • Göllner András

    Valóban pofátlanság – ha figyelembe vesszük, hogy hány milliárd tellik arra, hogy a haverok zsebét teletömjék az adófizetők pénzével. A Transparency International is bizonyítja, hogy Orbánék alatt megugrott a korrupció és az EU-ból befolyó pénzek jelentős részét is megcsapolja az oligarrchia. Hajrá Magyarok…?

  • Na persze Kőrösi Csoma Sandor ösztöndíjra meg hasonló programokra meg műemlékekre, arra persze van pénzük……..

  • Kiszely Anna Mária

    És ez valóban????????? Ez nem kacsa???????? Az eszem megáll és ácsorog!!!! Ezt mikor kérte ez a minidúcse????

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Ebben a pillanatban jött a hír, hogy a fidSS hatalom

    3 0 . é v r e . t i t k o s í t o t t a . az új F r a d i-stadion megnyitó ünnepségén a rendezvény fölött áthúzó . G r i p e n e k . költségeivel és szervezésével összefüggő ügyének a mindennemű . d o k u m e n t á c i ó j á t.

    Valahol ebben is benne van Kanada segítsége. Köszönjük !

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    +1

    Kedves Kanadaiak !
    A titkosítás körébe a Fradi fölötti gyakorló repülések is bele tartoznak.

  • Kanadának elment az esze, vagy esetleg a hyper-arcátlan Orbánisztán ennyit megér a NATO-nak, hogy formálisan tag maradjon, miközben Putyinisztán felé is dörgölőzik…?

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Állítólag – a rossznyelvek szerint – máris inog a honvédelmi miniszter széke, persze nem a fradi repülőnap miatt, hisz azt biztos maga a Duce intézte és parancsolta, hanem az Ukrajnának segély gyanánt küldött T-72-es harckocsi szállítmány nyilvánosságra kerülése miatt…

  • Mielőtt Kiszely Anna Mária nyúgdíjas (Sződről) fokozná a kérdőjelek számát, lapozzon csak bele az internetbe. Kanada miután kivonult az afganisztáni harctérről, mint NATO tag vállalta , hogy további 330 millió CAD-ot fog még erre a szerencsétlen országra fordítani. Miután az USA-nak is ki kell vonulnia 2015-ben (ami maga az összeomlás lesz!),- ez a pénzt várhatóan nem a kabuli 4-es metróra fogják költeni. Hja, jó bolt a fegyver-biznisz ! A Magyarországtól átvállalt összeg bullshit a 330-hoz képest.

  • Csiszer Lóránt

    A NATO egy zsoldos hadsereg, ha már Kelet-Európa-i támaszpont kell neki, akkor a kiképzést fizesse ki. Kanada, mint alapító tag, készen kell legyen az ilyen költségekre. Az Idegen Légió is maga fizeti a költségeit … nem a katonákat adó országok. Vagy talán azt gondolják Önök, hogy csókért vették fel Magyarországot a NATO kötelékébe? 🙂

  • méghogy nincs pénze…ugyan már! a fradi pálya avatásakor kiképzési céllal húztak el a gripenek felette, meg előtte gyakorlásként is 🙂

  • Kiszely Anna Mária

    iván

    Ehhez a témához mi a franc köze van annak, hogy nyugdíjas vagyok, Sződről? Maga mindenhez ért? Én meg tudok kötni és horgolni. Csaxolok.

  • anna mária: csak azt akarta bizonyítani, hogy tud ám ő mindent és még sok mást is 🙂
    mert hát, rólam is kiderítette, hogy mi a teljes nevem, pedig hivatalos iratokon kívül – na jó, a két bankkártyámon lehet – nem lehet sehol sem olvasni a második keresztnevem, mivel nem használom 🙂
    jujj, de nagyon okos 😀

  • Kiszely Anna Mária

    István
    Tudom, hogy bántásnak szánta, hogy „nyugdíjas”, de bakker ez tény. A régi rendszerben a hírszerzőknél dolgozott, hogy mindent kiderít? Egyébként xarok rá.

  • Így van, Iván!

  • figyelő: hát persze, hogy így van. majd kövér megmondja 🙂

  • Istenem, a ballib oldal mindenütt ostoba?

  • Kanada belebukott USA-val együtt az afganisztáni háborúba. Az egy szégyenfolt. Nem fog a dicső történelméhez tartozni, ahogy Irak sem, meg a Gázai övezetben a palesztinai arabokkal szembeni fellépésük sem.

  • Kiderült: kacsa volt, hogy Kanada fizeti a magyar cehhet ! Csak-csak felmerül a kérdés, hogy melyikünk írta/íratta azt a bizonyos cikket a The Ottawa Citizen-be ,- s ki miként vonja le a konzekvenciát ?! („…sóherek…bezzeg a haverok zsebe… az eszem ácsorog…”)

  • spenót: mióta tartja magát kompetensnek ebben a kérdésben? ugyanis ha érdemben nem tud a cikkhez szólni, akkor kétséget kizáróan maga az ostoba 😀

  • iván: az esze nem most kezdte 😛

  • spenót, Kanada NATÓ tag, köteles résztvenni mindenféle bajban. Kanadai csapatok Boszniában is voltak anno, pedig mi köze egy nyugdíjas kanadainak Boszniához(Ez Anna Máriának szólt)
    Így vettek részt az Afgán háborúban is, sajnos. Szerencsére Iraqba nem mentünk, ez egy igen jó pont volt az előbbi kormány javára..