A betűk érthetetlen üzenete

2014 szeptember 10 9:52 de.33 hozzászólás

Érpatak polgármestere szállítja a kétfejű borjakat pótló híreket, botrányos kiszólásaival izgalomba hozza a hőségtől bágyadt olvasókat. A kis délnyírségi falu elöljárója hol izraeli vezetők bábuját akasztatja a település hóhérjának kinevezett polgártársával, hol pedig bejelenti, hogy az utolsó törvényes miniszterelnök Szálasi Ferenc volt. Lehet dühöngeni, lehet sápítozni, lehet karokat széttárni – mind egyre megy. Még az is, hogy nyomozás indult az akasztás, no meg a zászló megtaposása miatt a nagyhangú elkövető ellen. Természetesen nem hivatalból, noha köztudomásúvá lettek a tények, hanem az izraeli nagykövet feljelentése miatt. A mi ügyészségünk ismét remek formában leledzett.

A kormányzó pártok hallgatnak. Isten őrizz, hogy akár egy sima kommünikében állást foglaljanak, netán tiltakozzanak mind a napvilágra került eset, mind pedig Orosz Mihály Zoltán polgármester helyi – és a cigány kisebbséget megfélemlítő – rendje miatt. Talán még kívánatosnak is tarthatják ezt. Legföljebb az emberi alapjogok iránt elkötelezettek háborodtak föl. Az útszél minden szegmense elégedetten mosolyog, s mintha kívánatosnak vélnék koncentrált munkatáborok megépítését, netán cigány gettók kialakítását. Népünk zöme ezek ellen nemigen tiltakozna, csak sajnálná, hogy a romanép esetleges deportálásával nem tud majd olyan hasznosan „körülnézni” a kiürült lakásokban, mint hetven éve.

Tudós emberek okos tanulmányokat írnak majd, azt elemezve, miként juthatott ide a magyarság. Véleményeik akár valósak is lehetnek, azt azonban kizártnak tartom, hogy akár egyetlen egy magasröptű elmélkedés is széles körű ismertséget szerezne. Nemzetünk döntő többsége már ma sem olvas, miért is tenné, ha nyolcvan százaléka nem képes részben egy ebédet megfőzni szakácskönyvből, továbbá a saját szakmájához nem bír újabb ismereteket szerezni. (Egy fölmérést idézek.) Vagyis nem érti a betűk üzenetét.

Tudósaink nyilván alaposan a mélyére néznek a kialakult helyzetnek. Például analizálják, hogy miért volt olyan könnyű hazánkban végrehajtani egy sunyi ellenforradalmat. (Horthyék önmagukat ellenforradalmi rendszernek nevezték, ezt azonban Orbán Viktor és famulusai talán még szégyellenék is saját magukra nézve.) Aztán azt is, hogy vajon milyen az a felsőoktatás, ahol a szélsőjobb többséget képezhet, vagyis mire tanítják a fiataljainkat, ha ez ott ilyen népszerű lehet. Bizonyosan nem marad ki, hogy 81 éve a nácizmus rátelepedhetett egy kultúrnemzetre, akkor itt min csodálkozunk.

Magam ilyes analízisre nem vállalkozom, és egészen másfelől közelítenék. A jog felől. Hazánk képviselői aláírták 1946-ban a párizsi békeszerződést, amelyben vállaltuk, hogy az ország tiltja a náci szerveződéseket. Ezt muszáj volt aláírni, háborúban vesztesként, ám az 1965-ös helsinki okmányt már önként tettük. Ezt a következő évben ratifikáltuk, azóta a magyar jog része, hiszen azt (még?) nem mondtuk föl. „A dokumentum 4. cikkében a részes államok egyértelmű kötelezettséget vállaltak arra, hogy a törvény által büntetendő cselekménnyé nyilvánítják a faji (…) gyűlöletre alapozott eszmék terjesztését, a faji megkülönböztetésre való izgatást, valamint törvényellenessé nyilvánítanak és betiltanak minden olyan szervezetet (…), amely a faji megkülönböztetést előmozdítja, vagy arra izgat” – írja Valki László, a kitűnő nemzetközi jogász. (Szólásszabadság, alkotmány, nemzetközi jog – Népszabadság, 2009. aug. 14.)

Csakhogy nálunk különleges jogalkotás folyt. A mi alkotmányunk eleve szembe helyezkedett a nemzetközi joggal. Valki László jogosan bírálja az Alkotmánybíróság döntéseit is, amelyek a szólásszabadságot a helsinki egyezményben vállalt kötelezettségeink fölé helyezték. Ilyet alkotmány sem művelhet, alaptörvény sem.

Miért létezhet a Jobbik? Miért a Betyársereg? Miért a Magyar Gárda új változata? Miért a többi hasonló? Mert a magyar állam nem teljesíti vállalásait. (Kivétel a Magyar Gárda elleni egyszeri eljárás.) Megtűri nemcsak a létezésüket, hanem a tevékenységüket is, amely olykor vérforraló. Sőt olykor rendőrosztaggal meg is védi a vonulásukat, fenyegetőzéseiket. Szabadon grasszálhatnak, választáson fölléphetnek, és vannak támogatóik népünk megejtően XXI. századi világlátásában. Rég be kellett volna tiltani mindet. És ilyet egyetlen kormányunk se kezdeményezett.

Az igazi kérdés az, hogy az 5-600 ezres romanép miként fog reagálni az egyre sűrűsödő fenyegetésekre, és mikor tartja már tűrhetetlennek a veszélyeztetettségét. Kár arra spendírozni, hogy a cigányság mindig megosztott volt, és ez a jövőben sem változik. Tudok megtörtént esetről, amikor egy szabolcsi faluban a Jobbik fenyegető vonulást tervezett a cigánytelepre. A környékbeliek összefogtak. Rongyosak is, jól eleresztett vállalkozók is. Kaszával, kapával, fejszével, némelyek pisztollyal a kabát alatt. És a vonulásból nem lett semmi. Ám lehet, hogy csak a szervezés mondott csődöt, s nem a félelem uralta el a tervet.

Reménykedjünk, hogy nem a polgárháború felé haladunk. De ne nagyon.

                                                                                               Kun István

33 hozzászólás

  • Fenyvesi Glória

    Kun István!
    Ön itt él Magyarországon?
    Ismeri a mai valóságot?
    Még hogy a cigányok élnek fenyegetettségben?
    Mikor ők viselkednek agresszíven, ők követik el a bűncselekmények nagy részét.A rablásokat,az életelleneseket is…Ezt már a volt rendőr vezető,dr. Pásztor Albert is megmondta, tapasztalat, és nem előítélet alapján…
    Tessék benézni a börtönökbe…
    A Gárda az agressziót elszenvedő tisztességes állampolgárok megsegítésére jött létre, anno…ÖNVÉDELEM!
    És tudja, miért létezhet a JOBBIK?
    Mert szüksége van a magyar népnek, a Hazáját szerető emberekre is.!Hazaárulóból van épp elég…

  • fenyvesi glória: gusztusos kis jobbikos propaganda! főleg a hazaszerető jobbiktól lábadt könnybe a szemem! az önvédelmi gárda meg egyenesen megríkatott: beh szép is az ilyen, beh hősies!
    azért, ha javasolhatom, kukkantson be egyszer érpatakra, mármint a fenyegetettség témáját illetően. ejtse útba gyöngyöspatát is, majd hazafelé térjen be a bíróságra, és kérje ki a cigányölő árja kommandó – kiknek ügyében még semmi konkrétum nem történt – dossziéját, majd számoljon be, hogy’ is állunk ezzel a fenyegetettséggel?
    glória, magának már az agya is árpádsávos 🙁
    valóban tessék benézni a börtönökbe, és azt fogja tapasztalni, hogy derék hazafias buzgalmú ügyészségünk igencsak könnyen javasol börtönbüntetést – amit a hasonlóan hazafias, ámbár szolgalelkű „független” bíróság lelkesen meg is ítél romák esetében akkor is, ha más büntetés is elérné a célját…

  • „Az igazi kérdés az, hogy az 5-600 ezres romanép miként fog reagálni az egyre sűrűsödő fenyegetésekre, és mikor tartja már tűrhetetlennek a veszélyeztetettségét.”

    Úgy reagál, hogy lelkesen szavaz a Fideszre, sőt nem kis számban a Jobbikra. Az ész megáll… mintha a magyarok Funarra szavaztak volna.

    Bár ahogy nemzetünk elbutuló fiait nézem, biztos volt olyan is.

  • Nemtom ki hogy volt vele, de en legalabb fel oran at rohogtem az erpataki madarilyeszto alakitasan.
    Nekem az ilyesmi nem mindennapos. Kar, hogy Kanadaban ilyesmik nincsenek, unalmas az elet. 🙂

    Hogy oszinte legyek, mar gondolkodtam rajta, hogy javaslom a magyar nyelv kotelezove tetelet Eszak-Amerikaban, mert ennyi baromsagot es elmebeteget nem lehet angol nyelvu „irodalomban” es videlyokon latni.

    Udv;
    Moshe

  • Cornelius!

    A normális és beilleszkedésre képes,tisztességes cigányok nincsenek
    veszélyben…a többi rendbontó,tolvaj és gyilkos pedig kapja meg ami
    mindenkinek jár egy normális társadalomban!Ez így van rendjén!

  • Kedves Marcsi! Ez így tévedés. A hét cigány áldozat – a sorozatgyilkosságoké – egyike sem volt se tolvaj, se rendbontó, s pláne nem gyilkos. A fenyegetettség általános, egy-egy település valamennyi cigány lakosára vonatkozik. Ez Érpatakon is így van, és másutt is. Olyan helyeken is, ahol van napszám, és évekkel ezelőtt volt az utolsó tyúklopás is. Természetesen a cigányok sem angyalok, olykor nehéz velük együtt élni, de meg kell mondanom, hogy a többi magyarral se mindig öröm. Mert a romanép – magyar.

  • Úgy látom itt is -mint mindenhol- jelen vannak a liberálisok, akik olyasmiről osztanak észt,amiről fogalmuk sincs. Szóval, tessék szétnézni a hazai börtönökben, és lehet látni, hogy a fogvatartottak 90%-a a lakosság 10%-át kitevő cigány.

    A Magyar Gárdát, a Betyársereget a Jobbikot és a többi hasonló szerveződést is a társadalmi igény hozta létre, és egyre nagyobb támogatottságot élveznek. Ha minden rendben lenne az országban, ezek sem lennének. No persze, ezek a szerveződések nem csupán a cigányság ellen szólnak, hanem a magyarságot folyvást pocskondiázó és a magyar földet megkaparintani akaró, a magyar nemzeten uralkodni vágyók ellen is. Önök, akik ennyire gyűlölködnek a Jobbik és a többiek ellen, nem tartoznak véletlenül közéjük?

  • sasmadár: javaslom, értelmezze újra a gyűlölet fogalmát. ha megvan vele, emelje fel szépen azt a turulban született okos fejecskéjét, simítsa ki a szeméből az árvalányhajat, és nézzen jó mélyen a tükörbe. na, mit lát?
    amúgy a liberálisok itt élnek magyarországon – ahogy máshol is élnek – és köszönik szépen, de nekik már van magyar földjük, úgy kb. 93 ezer km2. a magyar nemzeten meg – ha jól sejtem – momentán a fidesz uralkodik a cseles kis 2/3-a által.
    vagy esetleg másokra gondolt? mert akkor el kell, hogy keserítsem: a maguk bohócseregét megeszik reggelire 🙂

  • Christopher Adam

    Sasmadár kommentjét alaposan moderálnom kellett. Szóval ez lenne a szelid változata.

    Sasmadár! Felhivom a figyelmét, hogy mégegyszer nem szerkesztem át hozzászólását, hanem egyenesen törölni fogom, ha abban rasszista jelzők és antiszemitizmus van.

  • na persze, azok a liberálisok mindenre képesek! mondjuk, vegyük mi is szelídre a figurát, és szelíden hívjuk fel sasmadár figyelmét arra, hogy mielőtt elkezd cenzúrát meg szólásszabadságot óbégatni, puszta önvédelemből olvassa el a MODEM-et. 🙂

  • Judith Kopácsi

    Hát ez a turulban szűletett kakuk meg honnan szállt ide nekünk? Remélem még nem tenyésztik?

  • Fenyvesi Glória

    Ha az itt kommentelő „cigány-védők”-et kirabolnák, jól elvernék a cigányok, azt hiszem másképp gondolkodnának róluk.Ez , főleg vidéken, de városokban is mindennapos.
    Persze,az említett hölgyek, urak biztosan védett lakóparkokban laknak,és márkás autókkal, nem tömeg közlekedéssel járnak…
    gná az elsős cigánygyerek a társai torkát
    2014, szeptember 15 – 12:0
    ——————————–
    Egy kis ízelítő a mai magyar valóságból!

    Friss hírek

    Betelt a pohár a szülőknél, miután elmondásuk szerint durva verekedéseknek, fojtogatásoknak vannak kitéve a gyerekeik egy pestszentimrei általános iskolában, legutóbb pedig egy elsős cigánygyerek bicskával fenyegette meg diáktársait, hogy elvágja a torkukat.

    Aggódó szülők gyűltek össze a Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskola épülete előtt hétfőn reggel, bár a hétvégén még azt fontolgatták, hogy nem viszik iskolába a gyerekeiket, mert annyira féltik őket. Kérdéseinkre elmondták, hogy gyakran vannak durva verekedések az intézményben, de előfordul az is, hogy agresszív diákok fojtogatják a többieket. Ráadásul, mint mondták, sok esetben többen támadnak egyre, és arra is volt példa, hogy amíg az egyik gyerek veri, addig a társai lefogják az így teljesen védekezésre képtelen áldozatot.

    Pénteken került az utolsó csepp a pohárba, amikor egy bukás miatt évet ismétlő elsős(!) diák bicskát vett elő, és több gyereket megfenyegetett, hogy elvágja a torkukat. Ekkor mondták azt a szülők, hogy eddig és ne tovább, és vették fontolóra azt, hogy inkább nem viszik iskolába a gyereküket. Aztán erről a tervükről hétfőre letettek, mondván az iskolakötelezettség miatt nem tehetik ezt meg, de borasztóan féltik a gyermekeiket, hiszen míg otthon meg tudják védeni őket, addig attól tartanak, hogy az iskolában nincsenek elég biztonságban.

    Kérdésünkre arról nem akartak beszélni, hogy a támadók cigánygyerekek-e, csupán annyit mondtak, de azt egybehangzóan, hogy „egy ismert kisebbséghez tartoznak”. Információink szerint van egy-két olyan cigány szülő is, aki szintén félti a gyermekét azon „ismert kisebbséghez tartozók” gyerekeitől, akik antiszociális, kiilleszkedett életformájukkal rossz példát mutatnak számukra, és vagy egyáltalán nem nevelik őket, vagy akár még bátorítják is őket különböző „csínytevésekre”.

    A néhány nappal ezelőtti esetről tudomást szerezve az iskola előtt hétfőn reggel megjelent a kerületi… elnöke, Hartaházi Miklós és polgármesterjelöltje, Makai Tibor. A … támogatásukról biztosították a szülőket, és portálunknak elmondták, hogy további lépéseket is kívánnak tenni annak érdekében, hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön az iskolában, és a szülők nyugodtan tudják elengedni gyermekeiket az iskolába.

  • fenyvesi glória: üres propaganda duma. mint említettem volt, forrás megjelölésével sokkal hitelesebb lenne. amúgy döntse el: vagy vonáért rajong, vagy orbánért. a kettő együtt nem megy.
    cigány védőt itt nem talál, ha kérhetem, bizonyítsa be, hogy valamelyikünk az. (most már ez lesz a módi: ha felszólításra nem bizonyít=hazug).
    ellenben magán kívül nem sok fajvédő jobbikos kommentál errefelé.

  • Fenyvesi Glória

    Ez csak egy ízelítő volt a sok-sok bűncselekményből,amit nem magyarok követnek el…

  • Fenyvesi Glória

    Ez nem propaganda, hanem a valóság!

  • fenyvesi glória: hát persze. a maga valósága. egy valamiben egyet értünk: tényleg szebb jövőt! mert amit a fidesz épít nekünk, az se szebb, se jövő nem lesz, de talán maguknak juttatnak némi jutalomfalatot.

  • Judith Kopácsi

    Enyvessy Glória, csak hogy tudd, amikor egy magyar cigány külföldre utazik neki is magyar utlevele van, amin az áll, hogy a tulajdonosa Magyar Állampolgár.

  • Kedves Fenyvesi Glória!
    Elég szomorú, hogy ez a mai magyar valóság…
    Valóság, ami valójában köszönőviszonyban sincs az igazsággal. Mert amit Ön idemásolt kedves Glória, az egy közönséges kitalált történet, ami csak arra jó, hogy a szélsőséges politikai nézeteket valló politikusaink népszerűségre tegyenek szert. Ne feledjük, hogy hazánkban nemsokára önkormányzati választások lesznek, és a jelöltek közül nyerni csak az fog, aki biztonságot képes szavatolni az adott térségben és közösségben, lásd, a miskolci Pásztor Albert urat, aki szerintem a múltjából táplálkozva simán legyőzi a fiszeszes jelöltet, Kriza Ákost. Ja kérem, ebben a virtuális térben sokan képesek elereszteni a fantáziájukat. Íme, itt van erről egy kis olvasnivaló: http://www.atv.hu/belfold/20140919-komment-miatt-megy-birosagra-kriza-akos
    De Kriza Ákosnak nem ez az egyetlen kirívó cselekménye, amit politikai haszonszerzés ürügyén bedob a köztudatba. A facebook oldalán például a szegényeket vegzálja, méghozzá olyan gyalázatos módon, ami a józan gondolkodású emberek zsebében rögvest kinyílik a bicska.
    http://magyarinfo.blog.hu/2014/09/17/miskolci_fidesz_ha_bantanad_a_szegenyeket_nyomj_egy_lajkot
    Józan ésszel belegondolva egyébként az Ön által idemásolt történet már önmagában is nagyon nevetséges, és szerintem azt csak olyanok képesek elhinni, akik szellemi képességük okán kimagaslóan fogékonyak a horror kategóriájú történetek irányában. Iskolai erőszak. Ugyan már! Ez nem más, mint egy jól irányzott roma közösség elleni uszítás. Miért jól irányzott? Azért kedves Fenyvesi Glória, mert ma, a magyar köztudatot az Iszlám Állam terroristái által emberek lefejezéséről szóló sokkoló történetek tartják lázban. Erre a filozófiára épített most a jobbikos Dr. Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje és Makai Tibor, a XVIII. kerületi Jobbik polgármesterjelöltje. De kérdem én – hány iskolatársuk nyakát metszették le a bugylibicskájukkal azok a cigánygyerekek? Mert a cikk írója ezt már-már hovatovább tényként, megtörtént eseményként kezeli. Ha demokrácia lenne Magyarországon, akkor az ilyen cikkek szerzőit bíróság elé idéznék és lehetőséget adnának neki arra, hogy az állításait bizonyítékokkal is alátámassza, s ha nem tudná, akkor bizony keményen elítélnék. Elítélnék kedves Fenyvesi Glória, mert amit itt egyes szélsőjobboldali politikusok politikai haszonszerzés okán a szabad vélemény nyilvánítás jogát kihasználva tesznek hazánkban, az egyáltalán nem gyerekjáték, hanem igenis elítélendő cselekedet.
    Íme, itt a link kedves Fenyvesi Glória, hogy láthassa és olvassa mindenki, hogy egyes magyar politikusok részéről milyen hazugság és gyalázat folyik Magyarországon.
    http://alfahir.hu/jobbik_eleg_az_iskolai_eroszakbol

  • Kedves Judit Lopácsi. Mielőtt valakinek válaszol, talán előbb olvassa el, hogy is hívják az illetőt. Ami pedig az urakat illeti, kár vitatkozni azokkal, akik nem vitaképesek. Érvek és tények nem hatnak rájuk, fújják a magukét és hintik az ostoba álliberális dumát. Azt meg végképp nem értem kedves Adam, ha nevén nevezzük a dolgokat, az mitől rasszizmus? Ha valaki rám azt mondja, hogy magyar, az nem rasszizmus? De ha én kiejtem a számon, hogy cigány vagy zsidó az már az? Moderálja amit írok? Vagyis durván megvagdalja, átalakítja, megmásítja. Na ez a maguk nagy liberalizmusa. Nyugodtan törölhet, nem fogok vele veszíteni semmit, mert ez a parttalan vita, úgysem vezet sehová. Azzal, hogy mi itt szajkózzuk (sasoljuk) a magunkét, semmi nem fog változni. A Magyar Gárda marad, a Jobbik erősödik, tehát van remény, hogy egyszer végre rend lesz.

  • Sasmadár: A magyar gárda marad, a jobbik erősödik, tehát SEMMI remény, hogy egyszer végre rend lesz. Majd ha egyszer gondolkodó embereket tanítanak az iskolában, akkor talán. De akkor nem lesz jobbik és nem lesz gárda. A sasról is látni fogjuk, hogy egy szerencsétlen ázott kis veréb. A „sasolni” szót pedig a szleng a nézni szó helyet használja. Illene tudni, ha már humorizál.

  • sasmadár: valóban, egyszer rend lesz, ha végre kivágják magukat a francba.
    ha valaki magára azt mondja, hogy magyar, az nem rasszizmus, mert a magyar az nem rassz. jó lenne, ha a fogalmakkal legalább minimális szinten tisztában lenne.
    ráadásul ha magára azt mondják, hogy magyar, piszkosul meg fog lepődni, mert a cigány is magyar, sőt, el fogom keseríteni, de a zsidó is az, mindaddig, amíg ennek az államnak polgára.
    valamit erősen félre ért: nem adam moderál, hanem én, és maga nem igazán vitapartner – lévén, maga is bevallja, csak szajkózzák a magukét, és valóban nem változtat semmin.
    ne értékelje túl magát, nincs abban a helyzetben, hogy maga határozza meg, ki vitaképes és ki nem.
    ne nagyon ágáljon a liberalizmus ellen, mert a liberalizmus az, ami lehetővé teszi, hogy maguk masírozhatnak – amíg egy erősebb jól pofán nem vágja, persze, mint liberális, egy állott vizes mosogatóronggyal, ahogy az magukhoz illik.
    maguk pont olyanok, mint szeretett pusztai putyinunk: csak az erőből értenek.
    amúgy maga nem sasmadár, csak egy csipás szemű, koszladt turul. ahogy a többi is. bátorságuk is olyan: há-turul…

  • Judith Kopácsi

    Sasmadár, akit én csak egyszerüen turulban született varjúnak tartok. Én Fenyvesit direkt és készakarva hívom Enyvessynek, tehát ez részemről nem elírás. Én olyannak látom, mert szerintem ragad, mint az enyv. És persze nem azzal van a gond, hogy kit hívnak cigánynak, zsidónak, vagy magyarnak, amíg nem akarjuk azokat alsóbb rendűnek nyilvánítani.
    Viszont ajánlanám, ha nem tetszik az itteni stílus, lehet menni máshova. Igaza van, amikor nem akar olyan társaságban lenni, ahol nem érzi jól magát. De, nem is erőszak. Szóval részemről Good Bye.

  • Meg fognak lepődni, „kedves” vitapartnereim. Tisztában vagyok azzal, hogy Lopácsi a Fenyvessyt szándékosan írta Enyvessinek, ami saját magát minősíti. És hogy őnagysága engem minek tart, arra magasról teszek. Sőt, azzal is tisztában vagyok, hogy a sasolni szót a nézésre használják, ezért is írtam a szajkóznit, amit viszont a beszédre. A sasolni nem véletlenül van tehát zárójelben, amivel egyszerűen csak az általam választott névre utalok. De valóban nem érdemes humorizálni azzal, aki képtelen megérteni. A magyarság, annak aki Magyarországon él, valóban csak állampolgárság, de ha egy nigger idekeveredik, és megkapja az állampolgárságot, attól még nem lesz magyar. A rassz, azaz a fajta, attól az ami, mert magán viseli a fajtajelleget. Ergo a cigány vagy a zsidó, vagy a bantu néger, nem ugyanaz a fajta, mint az egykori magyar törzsek utódai, akik valóban magyarnak tekinthetők (ne bonyolódjunk bele mennyi az ilyen, mert azt már tényleg nem nagyon lehet kideríteni). Mellesleg a magyar mindig is befogadó nemzet volt, és ma is jó néhány nemzetiség él Magyarország területén. Igen sok görög, bolgár, tót, sváb stb. lakik itt, és mily érdekes, velük nincs semmi baj! Soha nem lehetett bolgár problémáról, görög problémáról hallani! Mindegyik tudott integrálódni. De ugyanakkor, kedves Kanadában élők, talán tetszenek tudni, hogy Kanada éppen a mi szurtos „magyarjaink” (már nem merem őket cigánynak nevezni) miatt akarta visszaállítani a vízumkényszert Magyarországgal szemben, és éppen őmiattuk rövidítette le a letelepedési kérelmek elbírálást! Nahát, nem is értem, hogy tudnak önök olyan országban élni, aminek ilyen rasszista kormánya van. Vagy, netán, már a kanadai kormány is rájött arra, amire a minket azelőtt rendszeresen pocskondiázó franciák, hogy ezek nem méltók az „ember” szóra? Nem akarunk mi senki alsóbb rendűnek tartani, amennyiben valóban képes a beilleszkedésre. De aki nem, az előbb-utóbb meg kell, hogy tanulja mi a rend, mert a többségi társadalomnak nagyon elege van belőlük.
    Ami pedig a törlésemet illeti, sehogy nem találom a lehetőséget, hogy hol tudok leiratkozni. A módosítási lehetőséget láttam, a leiratkozást nem. Kérem tehát azt akinek ez módjában áll,(Adam vagy nem Adam) szíveskedjen törölni, mert nem kívánok több értesítést kapni. Tudják, aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók.

  • sasmadár: nem fog nehezünkre esni a távollétét elviselni. nigger, mi? valahogy ez a fehér felsőbbrendűség, amit maga hirdet, nem hódit ezen az oldalon.
    még mindig nem tudom, a többes szám használata fejedelmi többes, vagy csak a hasadt tudata eredménye, mert valahogy nem látom, hogy bárki felhatalmazta volna a többségi társadalom képviseletére, de még a maga fajta rasszista kisebbségére sem.
    nem szükséges magát törölni – ami, nemzettestvérem, nem azonos a értesítések elhagyásával – kérésére spamra teszem, ami garantálja, hogy nem fog többé kommentálni ezen az oldalon.
    az idézettel fején találta a szöget, egy apróság kivételével: itt nem maga a korpa…

  • Lopácsi? Ez szenzációs! Betegre rötyögtem magam.

  • Ha valaki elmagyarázná miért ne szégyelljem magyarságomat, mikor az ország ilyen „sasmadarakat” termel ki? Lehet ezt szégyen nélkül elviselni? Remélem eltörlése minden gond nélkül sikerül.

  • Rasid, szerintem a disznókat sem kéne belekeverni ebbe a varju dologba. A disznók igenis nagyon kedves és okos jószágok. Vannak helyek, ahol kutyaszámba veszik őket.

  • Ja, ápropó, azt is hallottam, hogy a szamarak is rendkivűl jó házörzők.

  • judith: igazad van, ráadásul a disznó haszonállat. node, a sas? az csak állat.

  • judith: a szembe szomszéd gyöngytyúkot tart, piszkosul tud lármázni. srévizavé pedig két liba csap lármát, ha idegent lát, ráadásul támad is, ami egy férfiembernél elég veszélyes lehet!

  • Judith Kopácsi

    Töröm a fejem, hogy mit is lophattam világéletemben. Nem jut semmi az eszembe. Tőlem már loptak, de eddig én még egy szál gyümölcsöt sem. na, tudom, hogy ezzel néhány helyen nem kéne dicsekedni, mert még baleknek tartanának, de üsse kő, azt vállalom.

  • Judith Kopácsi

    llanfair te csak ne szégyeld a magyarságodat. Szégyelje az, aki szánt szándékkal akarja azt bepiszkitani.

  • Judith Kopácsi: De ők nem szégyellik. Sőt!