Ukrán nyugdíjasok Magyarország csecsén

2014 szeptember 23 8:46 de.5 hozzászólás

Ha minden rendben lenne a magyar állampolgársági igénylésekkel, akkor nem indult volna 256 ügyben nyomozás.

„Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s alelnöke csütörtökön Budapesten azt mondta, a sajtóhírek szerint ezekben az ügyekben ezer ember ellen a többi között vesztegetés, hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás gyanúja miatt nyomoznak.

A sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy ő maga látott Ungváron és Beregszászon olyan újsághirdetéseket, falragaszokat, amelyeken ügyvédi irodák magyar állampolgárság azonnali elintézését hirdetik. Ezek az irodák azt ígérik, hogy az igényléshez csupán az adatok szükségesek, és még magyarul sem kell tudni – tette hozzá.

A politikus kitért arra, hogy még mindig hatályban van a magyar-ukrán szociális biztonságról szóló egyezmény, holott az annak felmondásáról szóló dokumentumot a Bajnai-kormány 2009-ben elkészítette és az utódjára hagyta. Az ukrán féllel megállapodtak abban, hogy a régi területi elvű nyugdíjigénylés helyett a pro rata elvű nyugdíjszámítást alkalmazzák – ismertette. Korózs Lajos az utóbbi nyugdíjszámításról elmondta, ha egy munkavállaló több országban is vállalt munkát, mindegyik fél csak a ráeső hányadot kell, hogy fizesse a nyugdíjából.

Korózs Lajos szerint ahhoz, hogy valaki az ukránnál nagyobb összegű magyar nyugdíjat kapja meg nem kell magyar állampolgárnak lennie, elég ha van egy magyarországi lakcíme. 2009-ben az egyezménnyel összefüggő kiadásokat 7 milliárd forintra becsülték, és mindaddig, amíg nem mondják fel, évente 800-900 millió forint többletkifizetést jelent a magyar társadalombiztosítási kasszából – mutatott rá. Megjegyezte, még most sem lehet tudni, miért nem mondta fel a magyar fél a szerződést.

Hangsúlyozta, hogy felvetése nem a kárpátaljai magyarok ellen irányul, hanem a lehetőséggel visszaélők ellen.

Az Index kedden kezdődött cikksorozatában arról írt, elképesztő maffia épült a kettős állampolgárságra, óvatos becslések szerint is tízezrével kaphattak állampolgárságot hamisított papírokkal ukránok, oroszok, szerbek. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes aznap az MTI-nek hangsúlyozta, a legszigorúbb államigazgatási ellenőrzés mellett és szükség esetén rendőrségi és titkosszolgálati kontrollal történik a honosítás.”

Csak halkan kérdezem: szellemi honvédőink, agyonmagyar nemzetvédőink most miért hallgatnak? Mert hát, ha hiszik, ha nem, az ő zsebük is bánja, mi több, saját „nemzettestvéreik” nyúlják le az öregségük biztosítékát! Hát a CÖF békái, miért nem kuruttyolnak? A magyar nyugdíjkassza az „import magyarok” nélkül is szarban van, mi több, őket is érinti – bár, ahogy megjelenésüket elnézem, a demencia mutatkozó jelei elég sokat elmondanak, némelyikük lelkes arca mögött meg jól látható a szociális temetés gondja…

Mégis, kollektíve miért nem kérdezik meg, ugyan, mia3,14csa tartotta vissza eddig nemzetünk boldogítóit a felmondástól? Kinek áll érdekében ennek a pénzszivattyúnak a működtetése? Kárpátaljai szavazatok? Ugyan már, bakfitty! Azokkal nem lehet nyerni!

Komolyan nem értem: a kifordult szájjal nem-leszünk.gyarmat-ot üvöltő  nekem egy csöppet agyilag zoknivá butítottnak tűnő, Orbánék által beetetett (és alapítványilag lefizetett) szerencsétlen birkák nem fogják fel, hogy nekik ennyivel is kevesebb jut?  Most felejtsük el a lengyel és román elvtársakat. Előbbit azért, mert már nem komilfó Orbán maffiájával szolidárisnak lenni Európában – pláne, hogy Tusk a jövőben bármikor megszívathatja Nemzetünk Boldogságát – , utóbbiak azért, mert  – bimbózó önérzetük okán – keveslik az ingyen városnézést meg az egy tányér – bármilyen mély legyen is az – gulyáslevest, két szelet kenyérrel. Nem mellesleg elegük van a Nagy Pávatáncosból.

Ami Semjén Zsoltot illeti, hazudott ő már a múltban nagyobbat is. Azt javaslom mindenkinek, hogy hite és hitetlensége szerint fohászkodjon a fennen valóhoz, hogy Orbán soha ne kerüljön üzemen kívüli állapotba. Amennyiben ez a seggfej – pozíciójánál fogva – tényleges hatalmat kapna, az komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentene. Mondjuk, manapság se semmi, amikor folyamatosan teszi magát nevetségessé és égeti be országunkat különböző megnyilvánulásaival, de bízom abban, hogy még maradt némi józan ítélőképesség a 2/3-ban, és időben elhajtják a dakota mezőkre.

Kíváncsi vagyok, mit tudhat a Kárpát-medence Géniuszáról, hogy a 2010-es választási győzelem után volt bátorsága kijelenteni: mindehhez mi (mármint a nem létező KDNP) adtuk az észt, és a Fidesz az erőt! Ezen nem változtat az sem, hogy az ez évi választási plakátokon a kamupárt logója szerepelt elől.  Ha jól vélem, jobb helyen a pártszövetségek mindig jelölik megjelenésükben, mi is az arány,  kié a prioritás, ki is fújja a passzátszelet, ki is az alfa hím. Kivéve nálunk. Megértem.

Orbanisztán minden sunnyogó demokráciája ellenére nem jobb hely.

5 hozzászólás

  • noch dazu, 2013-ban (!) az illetékes ukrán államtitkár itt tárgyalt orbánékkal. hogy miről? az ukrán állampolgárok – na jó, akkor kettősök – nyugdíja magyarországi kifizetésének KÖNNYÍTÉSI lehetőségéről! miajókurvaanyádat akarsz még könnyíttetni, amikor a honosokra sincs elég pénz?

    kérdezek mást: miért nem lehetett 2009 óta felmondani ezt az államközi megállapodást, amikor az összes többit már réges-régen felmondták?
    csak nem áll ez valakinek érdekében? csak tán nem szavazatszerzésről van szó?
    mert akkor piszok rossz a ráfordítás/nyereség arány!
    persze, valakinek megéri.
    csak nem a holnap nyugdíjasainak…

  • Kiszely Anna Mária

    Minket, akik 48 éves munkaviszonnyal rendelkezünk MAGYARORSZÁGON, és nem csak vakaróztunk, hanem dolgoztunk, hetente egyszer biztos megfenyegetnek ezek az ócska trógerek, hogy csökkentik a nyugdíjunkat. Itt az ideje, hogy kiverjük ezeket(mert az „őket” nem illeti ezeket), a parlamentből, de még az országból is. Takarodjanak a 3.14-csába.

  • Egy ismerősöm mondta:
    – Most nem tudom biztosan, hogy terhes vagyok, vagy csak a kormánytól van hányingerem.

  • Kiszely Anna Mária

    Don Ovuz: Mind a kettő lehetséges egyszerre :)))))

  • Georgina Bojana

    Kedves Don Ovuz!
    Hányingerem van, folyamatosan – kezdve a Kossuth Rádió hajnali adásaitól, többször úgy érzem, én aki itt, határon belül élek – hátrányban vagyok, mindenféle panaszommal.

    Nem vagy egyedül, a felháborodásoddal! Nem vagyok irigy, de azért mégis, mindent beáldozni azért, hogy szavazatot nyerjenek?!
    Semmi nem drága! Kifelé önteni a pénzt, hiszen olvasom, itt meg ott átadnak ezt meg azt, felújítanak ezt meg azt… Itthon is lenne helye, oka és fontossága a segítségnek. Nem szaporítom a szót!
    ÉGBEKIÁLTÓ!!!!
    No meg a hazugságok! Egy munkanélküli 3 hónapig kap vajmi ellátást, utána megkapja az úti laput a talpa alá. Miből él a 3 hónap után?! Az már nem az állam/kormány gondja.
    Statisztikát viszont tudnak írni, bemondani, mutogatni!
    No ekkor mondom, jó hangosan, kár, hogy kevesen hallják körülöttem: a fele sem igaz!
    No meg az sem, amit kérdeznek…
    Undorító!
    G.B.